Beautiful mind @afsharinia Channel on Telegram

Beautiful mind

@afsharinia


@Afsharynia

Beautiful mind (English)

Do you enjoy exploring the inner workings of the human mind? Are you intrigued by the complexities of the brain and the power of thought? If so, you'll love our Telegram channel, 'Beautiful mind', curated by the knowledgeable and insightful user @afsharinia. This channel is dedicated to exploring the fascinating world of psychology, neuroscience, and philosophy, offering valuable insights and thought-provoking discussions for anyone interested in expanding their understanding of the mind. Whether you're a student of psychology, a professional in the field, or simply a curious individual seeking to learn more about the mysteries of the human mind, 'Beautiful mind' is the perfect place for you. Join us today and embark on a journey of intellectual discovery and enlightenment with like-minded individuals who share your passion for exploring the beauty of the mind.

Beautiful mind

20 Feb, 21:01


‍ تو بگو با کیان زیستی...

یکی از راه‌هایی که می‌تواند به خودشناسی شما و شناخت لایه های پنهان درونتان کمک کند، فرافکنی هایی است که در تعامل با دوستان و نزدیکان، خود را نشان می دهد. اگر نزدیک ترین دوستان شما افرادی حریص و پول پرست هستند می تواند به این معنا باشد که شما نیز طماع و پول پرستید هر چند ممکن است نقش فردی پارسا و بی رغبت به مادیات و نال دنیا را بازی کنید!
اگر از افراد بد زبان و ناسزاگو خوشتان می آید  می تواند نشانه ای باشد از اینکه شما نیز در عمیق ترین لایه های وجودمان سرشار از خشم و نفرت و ناسزا هستید، گرچه ممکن است کسی تابحال جز زیباترین و مودبانه ترین کلمات و حرفها چیزی از شما نشیده باشد!
اگر اطراف شما پر از افراد بهانه جو و ایرادگیر است  می تواند به این معنا باشد که شما نیز از زندگیمان ناراضی هستید گرچه اگر کسی بطور مستقیم از شما بپرسد که آیا از زندگیت راضی هستی؟ پاسختان این باشد که البته که راضی هستم! و...

✍️کریم افشاری نیا / اسفند1403

@Afsharynia

Beautiful mind

15 Feb, 18:23


دقایقی از کارگاه " پرورش نیروی درون" / ویژه دانش آموزان اموزشگاه مهد دانش کرمانشاه

Beautiful mind

14 Feb, 19:13


📒مدرسه برای بسیاری از ما یادآور کلاس‌های ملال‌آور، تکالیف گیج‌کننده و اضطراب امتحان است، جایی که با ترس و اشک واردش شده‌ایم و با شنیدن زنگ آخر شادی‌کنان از آنجا گریخته‌ایم. چرا مدرسه، با تمام فایده‌هایش، هنوز جایی خوشایند و لذت‌بخش نیست؟ چرا دانش‌آموزان دوست ندارند تن به کلاس و درس و مشق بدهند؟ آیا یادگیری اصولاً باید با مشقت و تأدیب و تکلیف همراه باشد؟
دانیل تی. ویلینگهام، روانشناس بالینی و از منتقدان سرسخت سیستم فعلی، اعتقاد دارد باید از ظرفیت‌های دانش مدرن در حوزه‌ی آموزش‌وپرورش بهره برد و با درک جدیدتری تدریس کرد. او در کتاب چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟ از آخرین یافته‌های علوم شناختی و عصب‌شناسی استفاده می‌کند و به معلمان نشان می‌دهد که ساختار ذهنی بچه‌ها چگونه است. به‌زعم او وقتی آموزگار بداند مغز دانش‌آموز چطور اطلاعات جدید را حلاجی می‌کند و فرآیند یادگیری او چگونه است، می‌تواند با روش‌های بهتری تدریس کند و موفق‌تر باشد.

@Afsharynia

Beautiful mind

12 Feb, 20:40


کارگاه شخصیت شناسی مبتنی بر MBTI / مخاطب :عموم مردم

Beautiful mind

11 Feb, 21:12


آنجا که نباید به احساساتتان اعتماد کنید.pdf

Beautiful mind

07 Feb, 20:56


کارگاه پرورش نیروی درون / ویژه دانش آموزان دبیرستانی و کنکوری

Beautiful mind

05 Feb, 20:09


‍ ‍ 📒 این کتاب روایت‌گر زندگی دختری است که از مصائب جنگ جهانی دوم جان به در می‌بَرد، اما پس از جنگ، این‌بار در خانواده خودش قربانی بدرفتاری پدر و مادرش می‌شود. تنها راه آزادی او مخالفت‌کردن با آن‌هاست.
لیلیان زیلبرستاینِ روانکاو، با کار روی خاطرات خودش و بیمارانش، سازوکار روان‌شناختی‌ «نفرت رهایی‌بخش» را می‌کاود: «نفرت برای من ضروری بود چون تنها راهی بود که می‌توانستم از موضع قربانی بیرون آیم.
اما چگونه می‌توان از این نفرت فراتر رفت و به عشق رسید؟» شناخت سیستم حفاظت‌کننده نفرت می‌تواند کمکمان کند با گذشته دردناکمان به صلح برسیم و از آن رهایی یابیم. این اثر روایتی صادقانه درمورد سازوکار بقا و روش‌های مقابله با بدرفتاری‌های دیگران است.

@Afsharynia

Beautiful mind

02 Feb, 21:34


برشی از کارگاه تخصصی مشاوره پیش از ازدواج / ویژه روانشناسان و مشاوران و دانشجویان روانشناسی و مشاوره

Beautiful mind

31 Jan, 20:24


بخشی از کارگاه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر / ویژه درمانگران و دانشجویان روانشناسی و مشاوره

Beautiful mind

30 Jan, 19:00


‍ قابل توجه مراجعان محترمی که تماس می گیرن و اصرار دارن که هیپنوتراپی بشن. عزیزان هیپنوز یکی از ابزارهای درمانیه. یک درمانگر کارکشته و با تجربه توی جعبه ابزار درمانیش، ابزارها و متدهای گوناگونی داره که بنا بر شم تشخیصی خودش و متناسب با مشکل مراجع از هر ابزار و متدی که صلاح بدونه استفاده میکنه. بنابراین اینکه شما به هیپتوز احتیاج دارید یا نه رو اجازه بدید من تعیین کنم چون هدف و دغدغه من درمانگر حل مشکل شما به بهترین نحو ممکن است.

دکتر کریم افشاری نیا / روان درمانگر

Beautiful mind

30 Jan, 18:11


برشی از کارگاه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد / ماتریکس اکت

Beautiful mind

18 Jan, 19:57


‍ مرز روانی

هر چیزی دارای پوسته، حریم یا مرز می باشد. همانگونه که جسم مرز دارد، روان ما نیز دارای مرز است. فرد بالغ و پخته نه به مرز کسی تجاوز می کند و نه اجازه می دهد دیگری به مرزش تجاوز کند. چنین فردی اگر حس کند که دیگری دارد به مرزهایش نزدیک می شود  واکنش اولیه او این است که سیگنالهایی به طرف مقابل مخابره می کند حاکی از اینکه "جلو نیا، سرجایت بایست". این سیگنالها می تواند یک نگاه ، یک وضعیت بدنی، جمله ای مودبانه و غیر مستقیم و یا یک شوخی ملایم و بدون تهدید باشد.
اگر فرد مقابل هم فردی عاقل و پخته باشد به محض دریافت این پیام، دورتر می ایستد و رابطه با تهدیدی مواجه نمی شود. اما در صورتی که فرد مقابل به هر دلیل این پیامها را درک نکرده و وارد مرزهای فرد دیگر شود، فرد بالغ ممکن است دو واکنش جدی و پرخاشگرانه از خود نشان دهد:
اگر او احساس تهدید کند ولی این تهدید خیلی جدی نباشد، با رفتاری که به آن پرخاشگری واکنشی گفته می شود، دیگری را از مرزهای خود بیرون می راند. در این مرحله، او تنها دیگری را بیرون کرده، اما خود به مرزهای او تجاوزی نکرده است. مثل یک گله دوستانه یا سکوت و قهر موقت یا زیاد کردن فاصله عاطفی.
اما اگر احساس تهدید زیاد باشد، فرد ممکن است دست به پرخاشگری انتقام جویانه زند. یعنی نه تنها او را از مرزهای خود بیرون می راند، بلکه خود به مرزهای دیگری تجاوز می کند . دعوا و توهین متقابل ، قهر خصومت آمیز و مقابله به مثل، نمونه هایی از پرخاشگری انتقام جویانه هستند.
یک فرد بالغ و هوشمند چنان ماهرانه شرایط را مدیریت می کند که کمتر به مرحله سوم می رسد. از طرفی، خود او نیز پتانسیل تجاوز به مرز دیگری را دارد اما با دریافت اولین سیگنال واکنشی، سرجای خود می ایستد و تجاوزی صورت نمی گیرد.

✍️ کریم افشاری نیا

Beautiful mind

16 Jan, 22:45


☘️علیرغم اینکه این دست نوشته من خیلی تکراری شده ولی هر ترم توی فصول امتحان پستش میکنم اونم بخاطر وسواس بیمارگونه اغلب دانشجوها برای اخذ معدل بالا.

" سونامی دانشجویان درسخوان اما بیسواد"

هر سال در مقایسه با سال قبل بر تعدادشان افزوده می گردد. آنها در حفظ کردن و به خاطر سپردن مطالب درسی اعم از جزوه و کتاب ید طولایی دارند. آنها مبتلا به سندرم "معدل الف" هستند. تمام دغدعه این دسته از دانشجویان، اخذ نمره 19 و 20  بوده طوری که این مساله از نان شب برایشان واجب تر می شود.

اوج اضطرابشان در فصل امتحان و آزمون است. با مشقت و رنج زیاد و اضطراب بالا به حفظ طوطی وار مطالب درسی می پردازند و البته تنها هنرشان هم این است که آنچه به خاطر سپرده اند را مو به مو روی کاغذ پیاده کنند، البته اگر بخت یارشان باشد و ملازم همیشگی آنها یعنی اضطراب، اندوخته ناچیزشان را به یغما نبرد!

فاجعه زمانی است که آنها نتوانتد عملکرد مطلوبی از خود به نمایش گذارند و یا در درس یا دروسی نمره بالا اخذ کنند. در چنین مواقعی باید انتظار هر نوع واکنشی را از آنها داشت: زیر سوال بردن استاد و متهم کردن او به غرض ورزی، واسطه قرار دادن دیگران برای فشار به استاد تا در نمره داده شده تجدید نظر بعمل آورد، تمارض و ....

تاسف بار آنکه نسل فعلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) که ممکن است حتی کارنامه درخشان و پر و پیمانی داشته باشند، از درک بسیاری از مفاهیم اصلی رشته تحصیلی خود عاجز و ناتوانند.
نمره محوری و خواندن کتب درسی تنها به قصد و هدف نمره بالا و فقر مطالعات غیر درسی ، منجر به مشکلی گردیده که من نام آن را "سونامی دانشجویان درسخوان اما بیسواد" نهاده ام، که ویژگی بارز آنها خواندن نه برای یادگیری و دانش افزایی که به هدف کسب نمره بالاست.
جدا که چقدر جای دانشجویان باسواد و پر مطالعه در کلاسهای دانشگاه خالی است. دانشجویانی که دغدغه اصلی آنها  نه کسب نمره بالا که" زگهواره تا گور دانش بجوی باشد"

✍️ کریم افشاری نیا

@Afsharynia

Beautiful mind

12 Jan, 18:38


برشی از کارگاه تخصصی هیپنوتراپی / ویژه درمانگران

Beautiful mind

09 Jan, 19:55


❇️ " توهم بدن شناگر"

چند روزی است که در گوشه و کنار شهر پوستر های "همایش دیدار با مرد حافظه ایران" نگاه رهگذران علاقمند به این موضوع را متوجه خود کرده است. برگزارکنندگان چنین همایش هایی امیدوارند که با به عاریه گرفتن عبارات وسوسه کننده ای چون" مرد حافظه ایران" مخاطبان و مشتریان بیشتری را مجذوب همایش ها و سمینارهای خود کنند.  آنچه که به ظاهر بدیهی و معقول به نظر می رسد این است که نشستن پای صحبت های فردی که توانایی های ذهنی و حافظه اش زبانزد همگان است می تواند فرصت بی نظیری را برای ما فراهم آورد که با بهره گیری از متدهای مطرح شده توسط او، ما نیز واجد حافظه شگفت انگیزی چون او شویم.
افرادی با حافظه قدرتمند و خارق العاده ، اغلب مدعی هستند که دیگران نیز می توانند تدابیر و راهکارهای آنها را فرا گرفته و حافظه خود را به طرز شگفت آوری ارتقا بخشند. پس بنظر منطقی می رسد که آنها  نگارش و تالیف کتابها و برگزاری سمینارها و همایش های مختلف را در دستور کار خود قرار دهند.
رولف دوبلی در کتاب " هنر شفاف اندیشیدن"  از موضوعی صحبت می کند به نام " توهم بدن شناگر". او بیان می کند که بسیاری از افراد با دیدن اندام خوش ترکیب و عضلانی شناگرها، به این امید که آنها نیز صاحب اندامی جذاب شوند، به ورزش شنا روی می آورند. اما مدتی نمی گذرد که متوجه می شوند که گرفتار یک توهم شده اند. آنها خیلی زود می فهمند که زیبایی اندام شناگران حرفه ای به خاطر تمرینات شنا نیست، بلکه  اندام مناسب شان است که  از آنها شناگران خوبی می سازد.  در واقع فرم کلی بدن آنهاست که آنها را کاندیدای خوبی برای ورزش شنا می کند نه اینکه فرم اندامشان نتیجه فعالیت شنا باشد. به همین ترتیب بسیاری از مدل های زن که در تبلیغات لوازم آرایشی شرکت می کنند بخاطر زیبایی ذاتی شان برای این کار انتخاب می شوند در حالیکه بسیاری از خانمها دچار این نتیجه گیری غلط می شوند که زیبایی آنها به دلیل استفاده از لوازم آرایشی خاصی است.این لوازم آرایشی نیست که آنها را شبیه مدلها کرده است بلکه واقعیت آن است که مدلها معمولا زیبا بدنیا می آیند و تنها به همین دلیل است که از آنها در تبلیغات لوازم آرایش استفاده می شود. در مورد حافظه هم همین امر صدق پیدا می کند. افرادی با حافظه شگرف و خارق العاده غالبا با این توانایی بدنیا می آیند نه اینکه قدرت حافظه آنها بدلیل استفاده از تدابیر و لوازمات خاصی باشد. پس این ساده لوحی است که با تجویز دستورات وسوسه کننده به دیگران انتظار داشته باشیم آنها نیز  واجد حافظه ای اعجاب انگیز گردند. هر گاه ما عوامل انتخاب را با نتایج آن اشتباه بگیریم، طعمه چیزی می شویم که رولف دوبلی به آن " توهم بدن شناگر" می گوید. ( دکتر کریم افشاری نیا/ بهمن ماه ۹۶)

Beautiful mind
@Afsharynia
https://t.me/afsharinia

Beautiful mind

09 Jan, 09:05


‍ آیا با هیپنوتراپی می توان خاطرات مربوط به رویدادهای ناگوار زندگی را پاک کرد؟
خیر. هر رویدادی در مغز شما ثبت می شود به ویژه رویدادهایی که بار هیجانی زیادی دارند. با هیپنوز و هر متد روان درمانی دیگر نمی توان هیچ خاطره ای را حذف کرد. اما با ترکیب  ان ال پی و هیپنوتراپی می توان بار هیجانی رویدادهای مختلف را کم و زیاد کرد. در واقع  هیپنوتراپی به شما کمک می‌کند که بار هیجانی متصل شده به یک خاطره یا تروما را کاهش دهید طوری که  یادآوری آن اتفاق دیگر مثل گذشته شما را زمین گیر و فلج نخواهد کرد.

✍️کریم افشاری نیا/ هیپنوتراپیست

@Afsharynia

Beautiful mind

07 Jan, 16:33


☘️"من کلم بروکلی دوست ندارم!"

تصور کنید که در خانواده شما همه از خوردن کلم بروکلی لذت می برند به جز یکی از فرزندانتان. در حالیکه خواهر و برادرهای او و خود شما، کلم بروکلی را دوست داشته و با لذت آن را میل می کنید، اما این کودک شما نه تنها لذتی نمی برد که از آن متنفر است و شما خیلی تعجب می کنید که در حالیکه کل خانواده از خوردن کلم بروکلی لذت می برند، چرا این فرزند از آن متنفر است؟!
شما شروع به لیست کردن خواص و فواید بیشمار  کلم بروکلی برای او می کنید تا شاید او را به خوردنش متمایل کنید اما فایده ای ندارد. رویه تان را عوض می کنید و با زور و اجبار سعی در خوراندن بروکلی به او می کنید ولی اوضاع بدتر می شود. تا اینکه یک روز متوجه می شوید که کودک شما سبزیجاتی مانند شلغم و خیار و کاهو و اسفناج را دوست دارد و متعجب می شوید که، در حالیکه او انواع دیگری از سبزیجات مغذی و پرفایده را دوست داشته، چرا سعی کرده اید که او را وادار به خوردن نوع خاصی از سبزیجات کنید و هم خود و هم او را دچار عذاب کنید.
درمان نیز شباهت زیادی به چنین وضعیتی دارد. گاهی اوقات مراجعی به رویکرد یا مدل درمان ما پاسخ می دهد و مراجعی دیگر کاملا برعکس در مقابل ما گارد می گیرد. در چنین مواردی درمانگر باید آگاه باشد که در بسیاری از موارد نتیجه نگرفتن مراجع نه به دلیل بی کفایتی درمانگر بلکه به خاطر ذائقه اوست که به میوه دیگری، غیر از آنچه که شما سرو می کنید، تمایل نشان می دهد.

✍️ کریم افشاری نیا / دیماه 1403

@Afsharynia

Beautiful mind

06 Jan, 19:52


‍ امروزه نوشتن کتابی درباره روان شناسی بی خردی راحت تر از روان شناسی خرد است چون نمونه های آن در دسترس ترند و در محافل گوناگون هم پیدا می شوند از کوچه و بازار گرفته تا رسانه ها و روزنامه ها، از افراد گمنام و عادی گرفته تا سرشناسان. آنها به راحتی در مصاحبه ها شرکت می کنند و از خود و زندگی خود و فتوحات و پیروزی ها و نقطه نظرات و فلسفه خود در زندگی که باعث شده چنین سربلند از آب درآیند به تفصیل صحبت می کنند اما خردمندان واقعی تا این حد در دسترس نیستند.
خرد برای ما ایرانیان واژه ای بسیار آشنا است. ادبیات ما مملو از حکایاتی است که رفتارهای خردمندان و بی خردان را به تصویر می کشند. با وجود این مطالعه آن با رویکردی علمی دشوار است. چرا برخی افراد از دل تجارب خوب و بد خود پخته تر بیرون می آیند و رفته رفته خردمندتر می شوند و برخی دیگر اشتباهات خود را بارها و بارها تکرار می کنند و همچنان که پیر می شوند تغییر چندانی در جهان بینی آنان ایجاد نمی شود؟ آنها از تجارب خود درس نمی گیرند و گاه درس هایی نادرست استخراج می کنند. خردمندان چگونه افرادی هستند؟ چه ویژگی هایی دارند و نوع نگاه آنها به زندگی چگونه است؟ و چطور به این میزان خرد دست یافته اند؟ این کتاب تلاشی است برای یافتن پاسخ این سوالات.

@Afsharynia

Beautiful mind

06 Jan, 16:42


بخشی از کارگاه تخصصی هیپنوتراپی / مختص درمانگران

Beautiful mind

03 Jan, 19:12


برشی از کارگاه هیپنوتراپی /مختص درمانگران

Beautiful mind

29 Dec, 19:09


برشی از کارگاه تربیت هیپنوتراپیست / مختص درمانگران

Beautiful mind

27 Dec, 20:20


🔶 سندرم موش صحرایی

سندرم موش صحرایی حاصل آزمایش جالبی است که روانشناسان انجام دادند. آنها به گروهی از آزمودنی ها دو تصویر را نشان دادند. در برخی موارد تصویر دوم، همان تصویر چرخانده شده تصویر اول بود. آزمودنی ها باید می گفتند که آیا تصویر دوم همان تصویر اول است که چرخانده شده یا نه؟
وقتی آزمودنی ها به تنهایی این آزمایش را انجام می دادند در ۹۰ درصد موارد پاسخ شان درست بود. در مرحله بعدی آزمایش،  آزمودنی ها در یک گروه هفت نفره قرار گرفتند که به آنها تعمدا گفته شده بود پاسخ غلط بدهند. آزمودنی نیز پاسخ آنها را می شنید. این بار نتایج کاملا متفاوت و شگفت انگیز بود. میزان پاسخ های صحیح به ۵۹ درصد تنزل پیدا کرد.چرا چنین چیزی رخ می دهد؟ پاسخ این است: تمایل درونی ما به پیروی از جمع. عصب روانشناسان با تصویربرداری و تحلیل فعالیتی که در مغز رخ می دهد، متوجه شدند زمانی که این آزمودنی ها در میان جمع قرار می گرفتند و نظرات آنان را می شنیدند در بخش هایی از مغز آنها که با تفکر و استدلال در ارتباط است ، نوعی کم کاری دیده می شد.
بنابراین زمانی که ما خلاف جریان آب شنا می کنیم و همرنگ جماعت نیستیم، بخشی از مغز ما فعال می گردد که مرکز احساسات ما از جمله ترس است. به عبارت دیگر، ساز مخالف زدن بدون آنکه بدانیم و بخواهیم ما را می ترساند.
بر این مبنا تبعیت از اکثریت را به رفتار موش صحرایی تشبیه می کنند که بصورت گله ای حرکت می کنند. رفتار "گله ای" یا "رمه وار" در همه حیطه های اجتماعی و اقتصادی دیده می شود. تبعیت از جمع ، نوعی مکانیزم دفاعی احساسی است. فرض کنید همه در حال خرید کالای خاصی هستند. در چنین شرایطی مغز تحلیل گر شما می داند که خرید این کالا اشتباه است. اما مغز احساسی شما به سمت خرید آن کالا گرایش پیدا می کند. چرا؟ همانطور که آزمایش نشان داد دلیل آن ترس است. ترس ناشی از همنوا نشدن و از قافله عقب ماندن. راه رهایی از آن چیست؟ آگاهی و تحلیل این واکنش احساسی و اتخاذ یک موضع منطقی و هوشمندانه بجای تبعیت کورکورانه از جمع ( دکتر کریم افشاری نیا).
Beautiful mind
@Afsharynia
https://t.me/afsharinia

Beautiful mind

25 Dec, 19:42


‍ در خصوص سوالات مکرر مراجعان عزیز در مورد درمان با هیپنوتیزم یا هیپنوتراپی به اطلاع می رساند که در مرکز مشاوره کیانا هیپنوتراپی توسط اینجانب با  صورت می گیرد.

مشکلاتی که کارایی هیپنوتراپی در درمان آنها به اثبات رسیده عبارتند از :

اضطراب، انواع فوبی ها ( فوبی خون، فوبی پرواز و...)، ضعف اعتماد به نفس، وسواس فکری و عملی، عادت های مضر و مخرب (مثل ناخن جویدن و..) چاقی، خوردن هیجانی، اعتیاد به سیگار، میگرن و سردردهای تنشی، سندرم روده تحریک پذیر، ارتقا عملکرد شناختی (ذهنی)

Beautiful mind

11 Dec, 20:56


‍ ‍ 🔸ژستتان را تغییر دهید تا احساستان تغییر  کند.

با تغییر زبان بدن و ژست و حالت بدنتان می توانید احساس تان را تغییر دهید. نتایج پژوهش‌های آزمایشی دکتر امی کادی(J ًAmy Cuddy) که یک روانشناس اجتماعی است نشان داد که :
افرادی که برای دو دقیقه بطور جدی و با هیجان ژست یک فرد قوی و قدرتمند را به خود گرفتند:
🔸تستسترون آنها تا 25 درصد افزایش پیدا کرد.
🔸 کورتیزول خونشان تا 10 درصد کاهش پیدا کرد.
🔸 قدرت ریسک آنها برای انجام یک بازی شانس افزایش پیدا کرد و 86 درصد این افراد باور داشتند که می توانند برنده شوند.
اما افرادی که برای دو دقیقه بطور جدی ژست یک فرد ضعیف و ناتوان را به خود گرفتند:
🔸تستسترون آنها تا 10 درصد کاهش یافت.
🔸کورتیزول خون آنها تا 15 درصد افزایش یافت.
🔸 ریسک پذیری آنها برای انجام یک بازی شانس کاهش پیدا کرد و 60 درصد این  افراد باور داشتند که می توانند برنده شوند.
رفرنس : کتاب
Master your emotions
By: Thibaut Meurisse

مترجم: کریم افشاری نیا

@afsharinia

Beautiful mind

10 Dec, 16:49


عادت ها آفت زندگی غنی و اصیل هستند. آنها، تماس با لحظات ناب زندگی را از ما می گیرند. زیستن بر مدار عادت ها، زیستنی تکراری و خسته کننده است. ما نیاز داریم که هر از گاهی خانه امن عادت هایمان را ترک گوییم  و در ازدحام شلوغ این همه عادت، زندگی را مزمز کنیم . هر چیزی که عادت هایتان را به هم بزند، یک فرصت است. هر روز که از خواب بیدار می شوید، سعی کنید روند روتین و تکراری کارهایتان را بهم زده و آنها را به شیوه ای متفاوت انجام دهید. این کار شما را از خواب طولانی تکرار بیدار کرده و شما را به لحظات ناب زندگی متصل می کند.

✍️ کریم افشاری نیا

@Afsharynia

Beautiful mind

02 Dec, 19:43


🔶 متافور کلاس درس

این استعاره بسیار خوبی است که به شما کمک میکند تا مفهوم ناهنجوشی با افکار تان را درک کنید.
کلاس درسی را مجسم کنید که دانش آموزان مختلفی در آن حضور دارند. عده ای از این دانش آموزان، پر رو  و مشکل ساز بوده و در برابر معلم رفتار گستاخانه ای دارند آنها به میز آدامس می چسبانند و به دور از چشم معلم در حال پیامک بازی هستند. عده ای دیگر، دانش آموزان ایده آلی بوده  که تابع معلم بوده و وضعیت تحصیلی خوبی هم دارند. برخی دیگر نیز دانش آموزان متوسطی هستند که خیلی دردسر ساز نبوده و نسبتا درس خوان هستند. معلم این کلاس رفتارهای متفاوتی در قبال این دانش آموزان اتخاذ می کند. او با دانش آموزان مشکل ساز کلنجار رفته و دائما از آنها می خواهد که آرام باشند. از طرف دیگر دانش آموزان خوب را تحسین کرده و از بقیه می‌خواهد که مثل آنها باشند.
افکار و احساسات شما نیز مانند دانش آموزان این کلاس هستند که برخی از آنها مثبت و برخی دیگر منفی و خنثی هستند. همچنین بخشی از شما دائما در حال ارزیابی آن افکار و احساسات است. درست مانند آن معلم، این بخش ارزیاب تلاش می کند افکار منفی را سرکوب کرده و از افکار مثبت استقبال کند. اما واقعیت آن است که شما نه دانش آموزان این کلاسید و نه معلم آن. شما حکم کلاسی را دارید که معلم و دانش آموزان را در خود جای داده و در عین حال از آنها مجزا است. بنابراین، شما افکار و احساساتتان نیستید  بلکه بافت و زمینه ای هستید که طبیعتا افکار و احساسات مختلف به آن وارد شده و پس از مدتی از آن خارج می گردند( ترجمه کریم افشاری نیا).

@afsharinia

Beautiful mind

11 Nov, 18:45


‍ تمایز بین احترام و علاقه

احترام و علاقه از جمله مفاهیمی هستند که بسیاری از افراد آنها را در کنار هم بکار می گیرند و این مساله غالبا مشکلاتی را در روابط بین فردی آنها ایجاد می کند. در حالیکه این دو واژه معانی متفاوتی داشته و باید آنها را از هم افتراق داد. علاقه، کشش ناشی از جذابیت صفات خاصی در فرد مقابل است، اما احترام، ارزشمند دانستن فرد مقابل به عنوان یک انسان، حفظ حریم شخصی و اجتناب از هر گونه رفتاری است که به این حریم آسیب رساند. ممکن است من به فردی که با او رابطه دارم علاقه ای نداشته باشم و صمیمیت و مشترکاتی میان خود و او احساس نکنم، اما به عنوان یک انسان، او را موجودی ارزشمند بدانم و حریم او را حفظ کنم. پس علاقه و احترام دو مفهوم متمایز و مرتبطند.  در واقع لزومی ندارد  که ما به فردی که مورد احترام ماست، علاقه داشته باشیم. اما عکس این قضیه معمولا صادق است که فرد مورد علاقه، مورد احترام نیز هست. اگرچه توانایی احترام گذاشتن، به عشق و علاقه فرد به همنوعانش وابسته بوده و به نوعی محصول آن است، اما ما می توانیم از این هنر برخوردار باشیم که شخصی را دوست نداشته باشیم و در عین حال حریم او را حفظ کرده و به او احترام بگذاریم.  تمایز احترام و علاقه نشان دهنده این است که صرف بی علاقگی یا احساس تنفر نمیتوان مجوز بی احترامی باشد، زیرا این دو مقوله از هم منفک هستند. بنابراین دقیق تر آن است که احترام را همان ارزشمند دانستن انسان و مواجهه غیر ابزاری با افراد بدانیم،  و علاقه را محصول آشنایی و شباهت میان افراد و ارتباط و شناخت عمیق تر آنها با یکدیگر. در این صورت دیگر ضرورت با هم بودن احترام و عشق منتفی می گردد و ما می دانیم که ناراحتی، خشم و نگرش منفی ما نسبت به برخی اشخاص نمی تواند بهانه ای برای بی حرمتی به آنها باشد.( دکتر کریم افشاری نیا/ مرداد۹۶).


Beautiful mind
@Afsharynia
https://t.me/afsharinia

Beautiful mind

07 Nov, 18:19


آغاز ثبت نام بیست و پنجمین دوره کارگاه شخصیت شناسی مبتنی MBTI. برای ثبت نام، نام و نام خانوادگی خود را به شماره زیر پوستر پیامک کنید.
زمان کارگاه بعد از ثبت نام اولیه و با هماهنگی شرکت کنندگان تعیین می گردد.

Beautiful mind

04 Nov, 19:57


‍ وقتی داستان ها ما را هیپنوز می کنند

داستان نقش مهمی در زندگی انسان دارد و به تار و پود زندگی انسان‌ها پیوند خورده است. مردم پیش از آنکه تفکر علمی را یاد بگیرند، از داستان ها برای توضیح و توجیه دنیا استفاده می کنند به همین دلیل افسانه ها از فلسفه ها قوی ترند.
ذهن روایت ساز ما تمایل دارد که در مواجهه با رویدادهای خوشایند و ناخوشایند زندگی، داستان سازی کرده و هر رویدادی را به صورت یک داستان معنادار دربیاورد، از داستان‌های زندگی شخصی خودمان گرفته تا وقایع جهانی. این ویژگی مغز ما و مهارتش در روایت سازی در بسیاری از موارد موجب تغییر و تحریف واقعیت ها می گردد.
این علاقه بی حد و حصر آدمی به داستان سرایی از خطا و تنبلی مغز نشات می گیرد و موجب مشکلی می گردد که آن را خطای داستان می گویند. از آنجا که بررسی و تحلیل رویداد ها کاری پرانرژی، پیچیده و دشوار است، مغز راحت طلب ما ترجیح می دهد که بر مبنای دیتاهای قبلی در مورد رویداد فعلی، داستانی معنادار خلق کرده و خیلی سریع سر و ته قضیه را هم بیاورد. نتیجه آنکه در اغلب اوقات داستان‌هایی که ما در مورد رویدادها گذشته و حال زندگیمان می سازیم، تحریف شده بوده و از واقعیت های موجود فاصله دارد ولی ما بی آنکه بدانیم در هیپنوز این روایت های جعلی گیر کرده ایم. تربیت ذهن با استفاده از ابزارهایی چون تفکر انتقادی می تواند آنالیز منطقی و مبتنی بر فکت را در ما پرورش داده و ما را از هیپنوز منفی خودساخته خارج سازد.

✍️ کریم افشاری نیا / آبان 1403


@afsharinia

Beautiful mind

16 Sep, 18:39


‍ ریخت شناسی والدین پزشکی گرا

با کالبد شکافی تمایل و فشار شدید بسیاری از  والدین برای سوق دادن فرزندانشان به سوی رشته پزشکی می‌توان به ریخت شناسی جالبی در این زمینه دست یافت که حاکی از آن است که در پس این رفتار یکسان( تمایل شدید والدین به تحصيل فرزند در پزشکی) دلایل متفاوتی نهفته است :

1. دسته ای از والدین با شمارش تعداد مریض های مطب یک دکتر خاص و چرتکه انداختن در مورد درآمد روزانه آن پزشک، تلاش می کنند با ترسیم دورنمای یک زندگی مرفه و بی دغدغه، فرزند خود را به سمت این رشته ترغیب کنند.

2. دسته ای دیگر از والدین آرزوهای ناکام مانده خود را در فرزندشان جستجو کرده و تقلا می کنند تا بار یک زندگی نزیسته را( پزشک نشدن خودشان) بر دوش فرزندانشان بگذارند.

3. برای دسته ای دیگر از والدین پرستیژ و کلاس بالای رشته تحصيلي در اولویت اول قرار دارد و تنها هدف آنها از زیر فشار قرار دادن فرزندشان برای تحصیل در پزشکی، فخر فروشی و پز دادن به دیگران است.

4.  دسته ای از والدین نیز به دلیل شناخت درست نسبت به  استعداد و علاقه فرزند و تمایل خود او برای تحصیل در رشته پزشکی، بدون هیجگونه فشار و سختگیری، فرزند خود را در این مسیر یاری می دهند.

متاسفانه با استناد به گزارش های بدست آمده از مصاحبه با دانش آموزان توسط مشاوران متعدد، اغلب والدین در سه دسته اول قرار دارند. به عبارت دیگر کمتر  پیش می آید که پزشکی گرایی والدین نشات گرفته از شناخت واقعی استعداد و علاقه فرزندشان باشد.

✍️ دکتر کریم افشاری نیا / شهریور 1403


@afsharinia

Beautiful mind

29 Aug, 21:03


‍ استدلال نادرست : من با همه مردم رابطم خوبه و با هیچ کس مشکلی ندارم به غیر از همسرم! پس لابد مشکل از همسرمه دیگه؟! اگه من مشکل داشتم باید با همه آدما به مشکل بر می خوردم. آیا اینطور نیست؟

استدلال درست : رابطه با همسر دارای مختصاتی است که با رابطه ما با دوستان،  خانواده و همکارانمان متفاوت است. شما ممکنه تو سطح رابطه با دوستان، همکاران  ویا خواهر و برادرتان مشکل آنچنانی نداشته باشید، ولی رابطه با همسر و اساسا رابطه زناشویی دارای ویژگی‌های خاص خود است و شما برای تداوم این رابطه باید مجهز به مهارت‌های خاصی باشید که شاید در روابط دیگر نیازی به آن مهارت‌ها نداشته باشید.

✍️کریم افشاری نیا

@afsharinia

Beautiful mind

16 Aug, 18:23


☘️ذهن آگاهی موهبتی برای خروج از هیپنوز منفی

باورتان می شود اگر گفته شود که ما بیشتر عمرمان را در خلسه هیپنوتیزمی به سر می بریم؟!
اما این گفته به چه معناست؟ مگر می شود که ما بیشتر اوقات زندگیمان را در خلسه به سر ببریم؟!
بگذارید سوال را اینگونه مطرح کنیم که شما از صبح که از خواب  بیدار می شوید تا شب که به خواب می روید، چه مقدار از این تایم را  به معنای واقعی  در اینجا و اکنون بسر می برید؟
تعریف واقعی خلسه این است : هر زمان که ذهن شما درگیر نشخوار های گذشته یا خیالبافی های آینده باشد،. در خلسه بسر می برید!
باور ما این است که همیشه  در اینجا و اکنون زندگی می کنیم در حالیکه ارزیابی های صورت گرفته از افراد نشان می دهد که ما در نود درصد اوقات به معنای واقعی کلمه بیدار نبوده و واکنشهایمان بصورت خودکار و متاتر از ضمیر ناهشیار است. خلسه آن زمان‌ها و لحظاتی است که ذهن ما یا جایی در گذشته گیر کرده و یا در آینده های نادرستی که خلق می کند پرسه می زند. به این معنا هرگاه بین بدن و ذهن فاصله بیفتد ما در خلسه ایم. یعنی بدن ما اینجاست ولی ذهن ما در زمان دیگری سیر می کند.
تریور سیلوستر هیپنوتیزور بزرگ و نویسنده کتاب های  "هیپنوتراپی شناختی" و "واژه آفرینی"  می گوید : هر گاه که ما حس خودمان از عامل بودن را از دست بدهیم، در خلسه ایم. بنابراین طبق این دیدگاه، ذهن آگاهی و  ذهن آگاه بودن، موهبتی است ما با تمرین و ممارست در آن می توانیم خود را از خلسه های مخرب و منفی بیرون بکشیم. خلسه های مخرب و ناکارآمدی که رد بسیار از آنها به گذشته های دور بر می گردد و تصمیمات زندگی ما را تحت الشعاع خود قرار می دهد. برای این کار کافی است واکنش‌های روزمره خودتان به رویدادهای مختلف را زیر نطر بگیرید و پیوسته از خودتان این سوال را بپرسید که آیا واکنش تان مبتنی بر تجزیه و تحلیل درست مساله است یا یک واکنش تکراری و عادت شده ای که ریشه در گذشته دارد. مثلا بعنوان والد به رفتارها و استراتژی هایی که در مورد امور تحصیلی فرزندتان اتخاذ می کنید توجه کنید و همان سوال کلیدی را از خودتان بپرسید : آیا رفتارها و واکنش‌ها و برنامه ریزی های من در مورد فرزندم از دانش درست و آنالیز های منطقی صورت گرفته و مشورت با افراد آگاه  می آید یا  صرفا ریشه در نگرانی ها و احساسات کهنه ای دارد که ریشه در گذشته دارد. خیلی زود متوجه خواهید شد که سالها خلسه بوده اید و نمی دانستید.

✍️کریم افشاری نیا / مرداد1403

@afsharinia

Beautiful mind

02 Aug, 22:16


‍ در خصوص سوالات شما عزیزان در مورد کارگاه ماتریکس اکت :

ماتریکس اکت فرمت عملی و بسیار کارایی از اکت سنتی است که توسط یک روانشناس آمریکایی به نام کوین پولک طراحی شده و در این زمینه نیز دو کتاب تالیف کرده است. ماتریکس اکت طراحی شده توسط کوین پولک هم بخاطر سادگیش هم برای درمانگر و هم برای مراجع  و هم به دلیل اثربخشی زیاد آن، مورد استقبال درمانگران زیادی قرار گرفته است.
در این کارگاه هدف، آموزش پروتکل طراحی شده توسط کوین پولک است که می تواند بویژه برای درمانگران مبتدی که نیاز به یک پروتکل گام به گام و کاملا کاربردی دارند، بسیار جذاب و امیدوارکننده باشد.

Beautiful mind

16 Jul, 17:57


1_12096789711.pdf

Beautiful mind

20 Jun, 20:50


‍ آقای دکتر من از یکی از همکارا تون در مورد هیپنوتراپی سوال کردم ایشون گفتم من این چیزا رو قبول ندارم و....

واقعیت آن است که عالم واقعی کسی است که به حد و مرز دانسته ها و ندانسته های خود آگاهی داشته باشد. باید مراقب باشید که به گفته های فردی که خارج از حوزه تخصصی خود با قطعیت اظهار نطر می کند شک کنید. عالم واقعی کسی است که وقتی از او در مورد مساله ای پرسیده می شود که دانش لازم را در آن حوزه ندارد، صادقانه بگوید که نمی داند یا  دانش و اطلاعاتی که دارد به اندازه ای نیست که بخواهد کسی را راهنمایی کند.
به تجربه دریافته ام که افراد خودشیفته علاوه بر رشته تخصصی خود، خودشان را در تمام حوزه های دیگر نیز صاحب تخصص و نظر می دانند. یعنی اگر در حوزه ای از آنها سوال گردد، با اینکه می‌دانند چیزی در آن مورد نمی‌دانند، یا  اطلاعاتی را به خورد مخاطب می دهند که نادرست و کذب است یا به دلیل ناتوانی از گفتن  نمی دانم، کلا خط بطلان بر آن موضوع کشیده و می گویند " من اصلا این مساله رو قبول ندارم".
پس هر گاه از استادی پرسیدید که مثلا درمان شفقت محور چیه؟ و او گفت من اصلا این چیزا رو قبول ندارم، این چیزا غیر علمیه و....
به پاسخش اکتفا نکنید و بپرسید : ببخشید میشه بگید درمان شفت محور اصلا چی هست و شما به کدوم یک از مفاهیم این درمان نقد دارید  و...
وقتی به پاسخ های کلی و مبهم آن شخص اکتفا نکرده و او را سوال پیچ کنید خیلی زود در می یابید که او اصلا چیزی در این مورد نمیداند ولی جرات و جسارت " نمی دانم گفتن" را ندارد.

✍️ کریم افشاری نیا /تیر1403

@afsharinia

Beautiful mind

13 Jun, 22:03


"سفر قهرمان" چیست و چگونه می تواند زندگی ما را متحول کند؟
نگاهی به نظریه جوزف کمبل درباره کاربست اسطوره ها در زندگی ما.

@afsharinia

Beautiful mind

30 May, 20:21


📒 ما در دوران سختی زندگی می‌کنیم، فشار زیادی برای هم‌رنگ شدن با جماعت، ساکت ماندن یا دروغ گفتن درباره‌ی باورهایمان وجود دارد. در همه‌ی این موارد به ضرر خود عمل می‌کنیم، ولی چرا تن به این مسئله می‌دهیم؟
یافته‌های جدید علوم اعصاب و روان‌شناسی اجتماعی نشان داده‌اند که دلیلش ساختار مغز ما است که بیش از حد تصورمان به گروه وابسته است. اکثر ما ترجیح می‌دهیم با هنجارهای اجتماعی همراه باشیم تا اینکه به باورها و ارزش‌های حقیقی خود وفادار بمانیم و این امر به واسطه‌ی مجموعه‌ی پیچیده‌ای از توهم‌های جمعی تشدید می‌شود.
هم‌رنگ شدن کورکورانه به ضرر همه است. بنابراین همگی ما در برابر این توهم‌ها مسئولیم. خبر خوب این است که ما فردی و جمعی قدرت حل این مشکل را داریم و خبر بهتر اینکه توهم‌های جمعی همان قدر که قدرتمندند، شکننده هم هستند، چون ریشه در دروغ دارند و با اقدام‌های مناسب بساطشان برچیده می‌شوند. ناد رز در کتاب حاضر این اقدام‌ها را برای ما توضیح می‌دهد.

@afsharinia

Beautiful mind

07 May, 19:08


بالاخره کارگاه اکت رو به دلیل درخواست مکرر شما عزیزان پس از مدتها برگزار می‌کنیم. پروتکلی که من تدریس میکنم یک فرمت بسیار کاربردی از اکت هست که توسط روانشناسی بالینی و درمانگر کهنه کار اکت کوین پولک ارائه شده.

Beautiful mind

05 Apr, 19:18


‍ خالق کتاب "تفکر سریع و کند" درگذشت.

هر زمان و هرجا که صحبت از اقتصاد رفتاری به میان می آید ، نام او نیز شنیده می شود. دنیل کانمن که نخست با کتاب «تفکرسریع و کند» و سپس کتاب «نویز» مرز افتصاد و روان‌شناسی را از میان برداشت و تحولات بزرگی را در اقتصاد رفتاری ایجاد کرد. ما هرگز او را فراموش نخواهیم کرد. انتشار کتاب تفکر، سریع و کند، یک رخداد فکری بزرگ بود.  کانمن اقتصاد دان نبود. او روانشناسی بود که هیچ وقت به اقتصاد علاقه نداشت اما به خاطر مطالعاتش درباب روانشناسی تصمیم گیری و خطاهای شناختی انسان و تالیف کتاب وزین "تفکر سریع و کند" در سال 2002 جایزه نوبل اقتصاد را دریافت کرد. او در این کتاب این فرض پذیرفته شده را که انسان‌ها تصمیماتشان را عقلانی و منطقی اتخاذ می کنند به چالش کشید.
آنچه که امروز بعنوان دستاوردهای علمی بزرگ از کانمن بر جای مانده، حاصل پروژه بزرگ پژوهشی است که او با همکار و دوست صمیمی اش آموس تورسکی شروع کرد و پیش برد. شرح این دوستی را کانمن در مقدمه کتاب پرفروش و بسیار جذاب "تفکر سریع و کند" آورده است.زمانی که کانمن برنده نوبل اقتصاد شد، چند سالی از مرگ تورسکی می گذشت و کانمن متاثر از مرگ او، همه جا  نقش و اهمیت دوستش را در پیشبردهای علمی بدست آمده مورد تاکید قرار می داد.

✍️ کریم افشاری نیا

@afsharinia

Beautiful mind

03 Apr, 19:21


‍ انسانها غالبا خودشان را واقع گرا می دانند و گمان می کنند که باورهایشان متکی بر شواهد می باشد. اما واقعیت این است که  افکار ما و تحلیل هایی که به عمل می آوریم متاثر از  امیال و اغراض شخصی ما هستند. بنابراین ذهن ما مستعد آلوده شدن به انواع و اقسام خطاها است که یکی از این خطاهای ذهنی "خطای تمایل یا انگیزه شخصی" است و زمانی دچار این خطا می شویم که دلبستگی عاطفی ما به یک چیز، باورها و عقایدمان را  آغشته به رنگ خود  کنند.
این خطا موجب می گردد که :

عاشق هیچگاه فرد مناسبی برای بررسی بی طرفانه معشوق نباشد.

معتقدان به یک آیین و مسلک ، افراد مناسبی برای بررسی بی طرفانه آیین خود نباشند.

پدر و مادر  افراد بی طرفی در نظر دادن در مورد نقاط قوت و ضعف  فرزندانشان نباشند.

خود ما افراد بی طرفی در بررسی رفتار خودمان نباشیم.

فردی که مسئولیتی را عهده دار است، هیچگاه فرد بی طرفی در بررسی درستی و نادرستی انجام مسئولیتش نباشد.

✍️ کریم افشاری نیا

@afsharinia

Beautiful mind

01 Apr, 21:38


📒 اسکار وایلد، استعداد کم نظیرش در تحلیل دقیق وضع جامعه و نگارش نثری خیره کننده را در کتاب تصویر دوریان گری به رخ همگان کشیده است. این رمان ترکیب متفاوتی است از ژانرهای فانتزی، ترسناک، روانشناختی و فلسفی. داستان، به زندگی رویاگونه ی مرد جوانی می پردازد که روحش را با جوانی و زیبایی ابدی معاوضه می کند. این مرد خوشتیپ و جذاب، برای همیشه بدون تغییر-ستیزه جو، شهوت پرست، خودبین و بی اخلاق-خواهد ماند؛ در حالی که تصویری نقاشی شده از او با گذشت سال ها به شکل فزاینده ای زشت تر و ترسناک تر می شود. این اثر شگفت انگیز برای بیش از یک قرن است که مخاطبین را ترسانده، جذب کرده و به فکر فرو برده است. کتاب تصویر دوریان گری، مخاطب را با خود به اتاق های تصویرنگاری لندن، قله های زیبایی شناسی و اعماق زوال می برد و تنها داستانی ملودرام درباره ی فساد اخلاقی نیست، بلکه با ارائه ی تصاویری بسیار واضح از جزئیات زندگی قشر ثروتمند، داستانی حیرت آور از دنیای ذهنی اسکار وایلد و بیانیه ای قدرتمند در دفاع از جنبش «هنر برای هنر» است.

@afsharinia