Beautiful mind @afsharinia Channel on Telegram

Beautiful mind

@afsharinia


@Afsharynia

Beautiful mind (English)

Do you enjoy exploring the inner workings of the human mind? Are you intrigued by the complexities of the brain and the power of thought? If so, you'll love our Telegram channel, 'Beautiful mind', curated by the knowledgeable and insightful user @afsharinia. This channel is dedicated to exploring the fascinating world of psychology, neuroscience, and philosophy, offering valuable insights and thought-provoking discussions for anyone interested in expanding their understanding of the mind. Whether you're a student of psychology, a professional in the field, or simply a curious individual seeking to learn more about the mysteries of the human mind, 'Beautiful mind' is the perfect place for you. Join us today and embark on a journey of intellectual discovery and enlightenment with like-minded individuals who share your passion for exploring the beauty of the mind.

Beautiful mind

11 Nov, 18:45


‍ تمایز بین احترام و علاقه

احترام و علاقه از جمله مفاهیمی هستند که بسیاری از افراد آنها را در کنار هم بکار می گیرند و این مساله غالبا مشکلاتی را در روابط بین فردی آنها ایجاد می کند. در حالیکه این دو واژه معانی متفاوتی داشته و باید آنها را از هم افتراق داد. علاقه، کشش ناشی از جذابیت صفات خاصی در فرد مقابل است، اما احترام، ارزشمند دانستن فرد مقابل به عنوان یک انسان، حفظ حریم شخصی و اجتناب از هر گونه رفتاری است که به این حریم آسیب رساند. ممکن است من به فردی که با او رابطه دارم علاقه ای نداشته باشم و صمیمیت و مشترکاتی میان خود و او احساس نکنم، اما به عنوان یک انسان، او را موجودی ارزشمند بدانم و حریم او را حفظ کنم. پس علاقه و احترام دو مفهوم متمایز و مرتبطند.  در واقع لزومی ندارد  که ما به فردی که مورد احترام ماست، علاقه داشته باشیم. اما عکس این قضیه معمولا صادق است که فرد مورد علاقه، مورد احترام نیز هست. اگرچه توانایی احترام گذاشتن، به عشق و علاقه فرد به همنوعانش وابسته بوده و به نوعی محصول آن است، اما ما می توانیم از این هنر برخوردار باشیم که شخصی را دوست نداشته باشیم و در عین حال حریم او را حفظ کرده و به او احترام بگذاریم.  تمایز احترام و علاقه نشان دهنده این است که صرف بی علاقگی یا احساس تنفر نمیتوان مجوز بی احترامی باشد، زیرا این دو مقوله از هم منفک هستند. بنابراین دقیق تر آن است که احترام را همان ارزشمند دانستن انسان و مواجهه غیر ابزاری با افراد بدانیم،  و علاقه را محصول آشنایی و شباهت میان افراد و ارتباط و شناخت عمیق تر آنها با یکدیگر. در این صورت دیگر ضرورت با هم بودن احترام و عشق منتفی می گردد و ما می دانیم که ناراحتی، خشم و نگرش منفی ما نسبت به برخی اشخاص نمی تواند بهانه ای برای بی حرمتی به آنها باشد.( دکتر کریم افشاری نیا/ مرداد۹۶).


Beautiful mind
@Afsharynia
https://t.me/afsharinia

Beautiful mind

07 Nov, 18:19


آغاز ثبت نام بیست و پنجمین دوره کارگاه شخصیت شناسی مبتنی MBTI. برای ثبت نام، نام و نام خانوادگی خود را به شماره زیر پوستر پیامک کنید.
زمان کارگاه بعد از ثبت نام اولیه و با هماهنگی شرکت کنندگان تعیین می گردد.

Beautiful mind

04 Nov, 19:57


‍ وقتی داستان ها ما را هیپنوز می کنند

داستان نقش مهمی در زندگی انسان دارد و به تار و پود زندگی انسان‌ها پیوند خورده است. مردم پیش از آنکه تفکر علمی را یاد بگیرند، از داستان ها برای توضیح و توجیه دنیا استفاده می کنند به همین دلیل افسانه ها از فلسفه ها قوی ترند.
ذهن روایت ساز ما تمایل دارد که در مواجهه با رویدادهای خوشایند و ناخوشایند زندگی، داستان سازی کرده و هر رویدادی را به صورت یک داستان معنادار دربیاورد، از داستان‌های زندگی شخصی خودمان گرفته تا وقایع جهانی. این ویژگی مغز ما و مهارتش در روایت سازی در بسیاری از موارد موجب تغییر و تحریف واقعیت ها می گردد.
این علاقه بی حد و حصر آدمی به داستان سرایی از خطا و تنبلی مغز نشات می گیرد و موجب مشکلی می گردد که آن را خطای داستان می گویند. از آنجا که بررسی و تحلیل رویداد ها کاری پرانرژی، پیچیده و دشوار است، مغز راحت طلب ما ترجیح می دهد که بر مبنای دیتاهای قبلی در مورد رویداد فعلی، داستانی معنادار خلق کرده و خیلی سریع سر و ته قضیه را هم بیاورد. نتیجه آنکه در اغلب اوقات داستان‌هایی که ما در مورد رویدادها گذشته و حال زندگیمان می سازیم، تحریف شده بوده و از واقعیت های موجود فاصله دارد ولی ما بی آنکه بدانیم در هیپنوز این روایت های جعلی گیر کرده ایم. تربیت ذهن با استفاده از ابزارهایی چون تفکر انتقادی می تواند آنالیز منطقی و مبتنی بر فکت را در ما پرورش داده و ما را از هیپنوز منفی خودساخته خارج سازد.

✍️ کریم افشاری نیا / آبان 1403


@afsharinia

Beautiful mind

16 Sep, 18:39


‍ ریخت شناسی والدین پزشکی گرا

با کالبد شکافی تمایل و فشار شدید بسیاری از  والدین برای سوق دادن فرزندانشان به سوی رشته پزشکی می‌توان به ریخت شناسی جالبی در این زمینه دست یافت که حاکی از آن است که در پس این رفتار یکسان( تمایل شدید والدین به تحصيل فرزند در پزشکی) دلایل متفاوتی نهفته است :

1. دسته ای از والدین با شمارش تعداد مریض های مطب یک دکتر خاص و چرتکه انداختن در مورد درآمد روزانه آن پزشک، تلاش می کنند با ترسیم دورنمای یک زندگی مرفه و بی دغدغه، فرزند خود را به سمت این رشته ترغیب کنند.

2. دسته ای دیگر از والدین آرزوهای ناکام مانده خود را در فرزندشان جستجو کرده و تقلا می کنند تا بار یک زندگی نزیسته را( پزشک نشدن خودشان) بر دوش فرزندانشان بگذارند.

3. برای دسته ای دیگر از والدین پرستیژ و کلاس بالای رشته تحصيلي در اولویت اول قرار دارد و تنها هدف آنها از زیر فشار قرار دادن فرزندشان برای تحصیل در پزشکی، فخر فروشی و پز دادن به دیگران است.

4.  دسته ای از والدین نیز به دلیل شناخت درست نسبت به  استعداد و علاقه فرزند و تمایل خود او برای تحصیل در رشته پزشکی، بدون هیجگونه فشار و سختگیری، فرزند خود را در این مسیر یاری می دهند.

متاسفانه با استناد به گزارش های بدست آمده از مصاحبه با دانش آموزان توسط مشاوران متعدد، اغلب والدین در سه دسته اول قرار دارند. به عبارت دیگر کمتر  پیش می آید که پزشکی گرایی والدین نشات گرفته از شناخت واقعی استعداد و علاقه فرزندشان باشد.

✍️ دکتر کریم افشاری نیا / شهریور 1403


@afsharinia

Beautiful mind

29 Aug, 21:03


‍ استدلال نادرست : من با همه مردم رابطم خوبه و با هیچ کس مشکلی ندارم به غیر از همسرم! پس لابد مشکل از همسرمه دیگه؟! اگه من مشکل داشتم باید با همه آدما به مشکل بر می خوردم. آیا اینطور نیست؟

استدلال درست : رابطه با همسر دارای مختصاتی است که با رابطه ما با دوستان،  خانواده و همکارانمان متفاوت است. شما ممکنه تو سطح رابطه با دوستان، همکاران  ویا خواهر و برادرتان مشکل آنچنانی نداشته باشید، ولی رابطه با همسر و اساسا رابطه زناشویی دارای ویژگی‌های خاص خود است و شما برای تداوم این رابطه باید مجهز به مهارت‌های خاصی باشید که شاید در روابط دیگر نیازی به آن مهارت‌ها نداشته باشید.

✍️کریم افشاری نیا

@afsharinia

Beautiful mind

16 Aug, 18:23


☘️ذهن آگاهی موهبتی برای خروج از هیپنوز منفی

باورتان می شود اگر گفته شود که ما بیشتر عمرمان را در خلسه هیپنوتیزمی به سر می بریم؟!
اما این گفته به چه معناست؟ مگر می شود که ما بیشتر اوقات زندگیمان را در خلسه به سر ببریم؟!
بگذارید سوال را اینگونه مطرح کنیم که شما از صبح که از خواب  بیدار می شوید تا شب که به خواب می روید، چه مقدار از این تایم را  به معنای واقعی  در اینجا و اکنون بسر می برید؟
تعریف واقعی خلسه این است : هر زمان که ذهن شما درگیر نشخوار های گذشته یا خیالبافی های آینده باشد،. در خلسه بسر می برید!
باور ما این است که همیشه  در اینجا و اکنون زندگی می کنیم در حالیکه ارزیابی های صورت گرفته از افراد نشان می دهد که ما در نود درصد اوقات به معنای واقعی کلمه بیدار نبوده و واکنشهایمان بصورت خودکار و متاتر از ضمیر ناهشیار است. خلسه آن زمان‌ها و لحظاتی است که ذهن ما یا جایی در گذشته گیر کرده و یا در آینده های نادرستی که خلق می کند پرسه می زند. به این معنا هرگاه بین بدن و ذهن فاصله بیفتد ما در خلسه ایم. یعنی بدن ما اینجاست ولی ذهن ما در زمان دیگری سیر می کند.
تریور سیلوستر هیپنوتیزور بزرگ و نویسنده کتاب های  "هیپنوتراپی شناختی" و "واژه آفرینی"  می گوید : هر گاه که ما حس خودمان از عامل بودن را از دست بدهیم، در خلسه ایم. بنابراین طبق این دیدگاه، ذهن آگاهی و  ذهن آگاه بودن، موهبتی است ما با تمرین و ممارست در آن می توانیم خود را از خلسه های مخرب و منفی بیرون بکشیم. خلسه های مخرب و ناکارآمدی که رد بسیار از آنها به گذشته های دور بر می گردد و تصمیمات زندگی ما را تحت الشعاع خود قرار می دهد. برای این کار کافی است واکنش‌های روزمره خودتان به رویدادهای مختلف را زیر نطر بگیرید و پیوسته از خودتان این سوال را بپرسید که آیا واکنش تان مبتنی بر تجزیه و تحلیل درست مساله است یا یک واکنش تکراری و عادت شده ای که ریشه در گذشته دارد. مثلا بعنوان والد به رفتارها و استراتژی هایی که در مورد امور تحصیلی فرزندتان اتخاذ می کنید توجه کنید و همان سوال کلیدی را از خودتان بپرسید : آیا رفتارها و واکنش‌ها و برنامه ریزی های من در مورد فرزندم از دانش درست و آنالیز های منطقی صورت گرفته و مشورت با افراد آگاه  می آید یا  صرفا ریشه در نگرانی ها و احساسات کهنه ای دارد که ریشه در گذشته دارد. خیلی زود متوجه خواهید شد که سالها خلسه بوده اید و نمی دانستید.

✍️کریم افشاری نیا / مرداد1403

@afsharinia

Beautiful mind

02 Aug, 22:16


‍ در خصوص سوالات شما عزیزان در مورد کارگاه ماتریکس اکت :

ماتریکس اکت فرمت عملی و بسیار کارایی از اکت سنتی است که توسط یک روانشناس آمریکایی به نام کوین پولک طراحی شده و در این زمینه نیز دو کتاب تالیف کرده است. ماتریکس اکت طراحی شده توسط کوین پولک هم بخاطر سادگیش هم برای درمانگر و هم برای مراجع  و هم به دلیل اثربخشی زیاد آن، مورد استقبال درمانگران زیادی قرار گرفته است.
در این کارگاه هدف، آموزش پروتکل طراحی شده توسط کوین پولک است که می تواند بویژه برای درمانگران مبتدی که نیاز به یک پروتکل گام به گام و کاملا کاربردی دارند، بسیار جذاب و امیدوارکننده باشد.

Beautiful mind

16 Jul, 17:57


1_12096789711.pdf

Beautiful mind

20 Jun, 20:50


‍ آقای دکتر من از یکی از همکارا تون در مورد هیپنوتراپی سوال کردم ایشون گفتم من این چیزا رو قبول ندارم و....

واقعیت آن است که عالم واقعی کسی است که به حد و مرز دانسته ها و ندانسته های خود آگاهی داشته باشد. باید مراقب باشید که به گفته های فردی که خارج از حوزه تخصصی خود با قطعیت اظهار نطر می کند شک کنید. عالم واقعی کسی است که وقتی از او در مورد مساله ای پرسیده می شود که دانش لازم را در آن حوزه ندارد، صادقانه بگوید که نمی داند یا  دانش و اطلاعاتی که دارد به اندازه ای نیست که بخواهد کسی را راهنمایی کند.
به تجربه دریافته ام که افراد خودشیفته علاوه بر رشته تخصصی خود، خودشان را در تمام حوزه های دیگر نیز صاحب تخصص و نظر می دانند. یعنی اگر در حوزه ای از آنها سوال گردد، با اینکه می‌دانند چیزی در آن مورد نمی‌دانند، یا  اطلاعاتی را به خورد مخاطب می دهند که نادرست و کذب است یا به دلیل ناتوانی از گفتن  نمی دانم، کلا خط بطلان بر آن موضوع کشیده و می گویند " من اصلا این مساله رو قبول ندارم".
پس هر گاه از استادی پرسیدید که مثلا درمان شفقت محور چیه؟ و او گفت من اصلا این چیزا رو قبول ندارم، این چیزا غیر علمیه و....
به پاسخش اکتفا نکنید و بپرسید : ببخشید میشه بگید درمان شفت محور اصلا چی هست و شما به کدوم یک از مفاهیم این درمان نقد دارید  و...
وقتی به پاسخ های کلی و مبهم آن شخص اکتفا نکرده و او را سوال پیچ کنید خیلی زود در می یابید که او اصلا چیزی در این مورد نمیداند ولی جرات و جسارت " نمی دانم گفتن" را ندارد.

✍️ کریم افشاری نیا /تیر1403

@afsharinia

Beautiful mind

13 Jun, 22:03


"سفر قهرمان" چیست و چگونه می تواند زندگی ما را متحول کند؟
نگاهی به نظریه جوزف کمبل درباره کاربست اسطوره ها در زندگی ما.

@afsharinia

Beautiful mind

30 May, 20:21


📒 ما در دوران سختی زندگی می‌کنیم، فشار زیادی برای هم‌رنگ شدن با جماعت، ساکت ماندن یا دروغ گفتن درباره‌ی باورهایمان وجود دارد. در همه‌ی این موارد به ضرر خود عمل می‌کنیم، ولی چرا تن به این مسئله می‌دهیم؟
یافته‌های جدید علوم اعصاب و روان‌شناسی اجتماعی نشان داده‌اند که دلیلش ساختار مغز ما است که بیش از حد تصورمان به گروه وابسته است. اکثر ما ترجیح می‌دهیم با هنجارهای اجتماعی همراه باشیم تا اینکه به باورها و ارزش‌های حقیقی خود وفادار بمانیم و این امر به واسطه‌ی مجموعه‌ی پیچیده‌ای از توهم‌های جمعی تشدید می‌شود.
هم‌رنگ شدن کورکورانه به ضرر همه است. بنابراین همگی ما در برابر این توهم‌ها مسئولیم. خبر خوب این است که ما فردی و جمعی قدرت حل این مشکل را داریم و خبر بهتر اینکه توهم‌های جمعی همان قدر که قدرتمندند، شکننده هم هستند، چون ریشه در دروغ دارند و با اقدام‌های مناسب بساطشان برچیده می‌شوند. ناد رز در کتاب حاضر این اقدام‌ها را برای ما توضیح می‌دهد.

@afsharinia

Beautiful mind

07 May, 19:08


بالاخره کارگاه اکت رو به دلیل درخواست مکرر شما عزیزان پس از مدتها برگزار می‌کنیم. پروتکلی که من تدریس میکنم یک فرمت بسیار کاربردی از اکت هست که توسط روانشناسی بالینی و درمانگر کهنه کار اکت کوین پولک ارائه شده.