Abjosazdotcom @abjosazdotcom Channel on Telegram

Abjosazdotcom

@abjosazdotcom


«علم تولید و شناخت نوشیدنیها»
« فروش مواد غیر قانونی و هیچ نوع مشروبات الکلی نداریم!»
-الکل باعث به خطر افتادن سلامتی میشود.
مطالب کانال صرفا جنبه‌ی اطلاعات عمومی دارند و هدف تشویق به مصرف الکل نیست!
به قوانین محل زندگی خود احترام بگذارید.

Abjosazdotcom (Persian)

آیا علاقه‌مند به آشنایی با علم تولید و شناخت نوشیدنی‌ها هستید؟ اگر پاسخ شما بله است، کانال Telegram با نام "Abjosazdotcom" مناسب شماست. این کانال به بررسی علمی‌تخصصی نوشیدنی‌ها می‌پردازد و اطلاعات مفیدی در این زمینه ارائه می‌دهد. مهمترین نکته درباره این کانال این است که هیچگونه مواد غیر قانونی یا الکلی در آن موجود نمی‌باشد. الکل به طور جدی بر سلامتی انسان‌ها تأثیر منفی دارد، بنابراین آموزش و اطلاع‌رسانی در این زمینه بسیار حیاتی است. مطالب این کانال تنها دارای جنبه‌ی اطلاعات عمومی بوده و هدف آن تشویق به مصرف الکل نیست. احترام به قوانین محل زندگی خود را همیشه در نظر داشته باشید. برای دسترسی به اطلاعات مفید و قابل اعتماد در زمینه نوشیدنی‌ها، به کانال "Abjosazdotcom" ملحق شوید و از تجربه‌ی منحصر به فرد آن لذت ببرید.

Abjosazdotcom

26 Aug, 10:11


The account of the user that owns this channel has been inactive for the last 11 months. If it remains inactive in the next 9 days, that account will self-destruct and this channel may no longer have an owner.

Abjosazdotcom

17 Aug, 09:19


The account of the user that owns this channel has been inactive for the last 11 months. If it remains inactive in the next 18 days, that account will self-destruct and this channel may no longer have an owner.

Abjosazdotcom

06 Aug, 20:50


The account of the user that owns this channel has been inactive for the last 11 months. If it remains inactive in the next 28 days, that account will self-destruct and this channel may no longer have an owner.

Abjosazdotcom

21 Nov, 15:53


امیدوارم بزودی:
ادامه‌ی بحث عناصر اصلی آبجوسازی
« ساختار دانه‌ی جو»

Abjosazdotcom

12 Sep, 15:39


سلام به همه‌ی دوستان
یک نگرانی از بابت انتقال بیماری کرونا در خصوص خرید انگور امسال باعث دردسر هست و دوستان به دنبال راه حل هستن. داریم بررسی میکنیم ببینیم میشه روش مطمعن پیدا کنیم که با خیال آسوده انجام بشه. اگر دوستان روشی و راه حلی به ذهنشون میرسه زیر همین پست کامنت بذارین که دوستان استفاده کنن.

Abjosazdotcom

25 Jul, 11:24


دوستانی که از قبل همراه ما بودن یادشون هست که چندسال پیش ریزوم این رازکهارو به کمک یکی از دوستان تهیه کردیم و کاشتیم و چندسالی هست که ازش محصول مختصری برداشت میکنم.
گیاهی که من دارم نژاد چینوک هست و درصد اسمی آلفا اسیدش حداکثر ۱۴٪ هست. ولی امسال بنظرم رازک برداشت شده حدود ۱۰٪ آلفااسید داره که رقم خوبی هست.
متاسفانه نژاد خوب این گیاه در ایران موجود نیست و همه‌ی نژادهای موجود از نوع بومی وحشی هستن که کمتر از ۳٪ آلفا اسید دارن. برای پرورش باید ریشه‌ی گیاه از خارج کشور تهیه بشه و با توجه به شکل پیش سفارش و پیش خرید کمی مشکل هست.
سال گذشته سعی کردیم از طریق قلمه تعدادی از گیاه تکثیر کنم و در اختیار دوستان علاقمند قرار بدیم که متاسفانه خیلی موفق نبود و از تمام قلمه‌ها فقط یک نتیجه‌ی موفق داشتیم.
یک راه دیگر تکثیر استفاده از بذر گیاه هست که هم خیلی مشکل هست و هم با توجه اهمیت جنس گیاه که حتماً باید ماده باشه ریسک بالایی داره. چون جنس بذر مشخص نیست. از طرف دیگه چون در مزارع پرورش رازک فقط گیاه ماده نگهداری میشه، امکان لقاح وجود نداره و اگر بذری هم تولید بشه معمولا نابارور هستن.
بنابراین تنها راه تضمینی برای تکثیر، جدا کردن ریزوم از ریشه‌ی گیاه اصلی هست که بعد از ۳-۴ سال امکانپذیر هست. اینکار در زمان خواب زمستانی گیاه انجام میشه.
گیاه رازک حدود ۶-۷ ماه از سال یعنی از اواخر اسفند تا اواخر شهریور سبز هست و از اوایل پاییز مجدد به خواب میره و خشک میشه. به همین دلیل تکثیر، جابجایی و ... در این زمان انجام میشه.
@Abjosazdotcom
#رازک #پیشرفته
.

Abjosazdotcom

11 Jul, 21:42


عناصر اصلی آبجو
مالت(بخش دوم)
@Abjosazdotcom
به صورت کلی منظور ما از مالت در آبجوسازی، #مالت جو هست. حتی این موضوع در برخی از کشورها به شکل قانون «خلوص» پیگیری میشود. اما استفاده از مالت گندم، مالت‌ ذرت، مالت جوی دوسر هم در بسیاری از دستورها وجود دارد و نیز محصولاتی چون آبجوی گندمی به صورت خالص از مالتهایی غیر از جو هم تولید میشوند. ولی هدف اصلی بحث ما همان مالت جو خواهد بود.

🔹جوی ۲ ردیف
در خوشه یا سنبله‌ی این نژاد جو، در دو ردیف دانه وجود دارد. یکی از دلایل گرانتر بودن این جو همین است. این نوع جو بیشترین مصرف را در ساخت #آبجو دارد. در‌جوی ۲ ردیف، دانه‌های هردو ردیف آن، هسته‌ی قرینه دارند و در جذب آب، سرعت رویش و خشک شدن و ... باهم یکسان هستند که یک مزیت به حساب میاید. چون فرآیند #مالتینگ آن بهتر انجام میشود.
❗️برخی این نوع جو را با جوی دوسر اشتباه میگیرند.

🔻مزایای جوی ۲ ردیف
-پروتیین کمتر
حدود ۱۰-۱۳ درصد وزن کل دانه پروتیین است و در نتیجه محصول شفافتری تولید میکند.
-نشاسته‌ی بیشتر
قند قابل تخمیر بیشتر تولید میشود.
-پوسته‌ی نازکتر
تانین های کمتری دارد.

🔻معایب جوی ۲ ردیف
-قدرت آنزیم کمتر
استفاده‌ی کمتر از دانه‌های مالت نشده
-قیمت بالاتر
نسبت به جوی ۶ ردیف گرانتر است.

🔹جوی ۶ ردیف
خوشه‌ی این نژاد ردیف هست که کنار هم در سنبله قرار میگیرند. کشت این نوع جو محصول بیشتری نسبت به جوی ۲ردیف دارد و از نظر اقتصادی بصرفه تر هست. به همین دلیل در بسیاری از کشورها، از جوی ۶ردیف برای علوفه‌ی دام استفاده میشود. در برخی دیگر نیز به همراه جوی ۲ردیف در پخت نان هم مصرف میشود.
در جوی ۶ردیف، ردیفها قرینه هستند ولی کیفیت دانه‌ها تفاوت دارد. خصوصا در دو ردیف جانبی که کوتاه‌تر هستند و سایز هسته متفاوت است. برخی مالتسازی‌ها این ردیفهارا جداگانه استفاده میکنند. چون از نظر سرعت رویش و جذب آب و ... تفاوت دارند که تاثیر منفی در نتیجه خواهد داشت.

🔻مزایای جوی ۶ ردیف
-نشاسته‌ی کمتر
مقدار کمتری قند قابل تخمیر تولید میشود.
-غلاف ضخیمتر
فیلترینگ بهتری در مشینگ دارد.
-آنزیم بیشتر
قدرت تبدیل نشاسته بالاتر است. در نتیجه میتوان از دانه‌های مالت نشده‌ی بیشتر میتوان استفاده کرد که بصرفه تر خواهد بود.
-پروتیین بیشتر
به سرعت تبدیل نشاسته کمک میکند.
-قیمت پایینتر

🔻معایب جوی۶ ردیف
-پروتیین بالا
حدود ۱۳-۱۵ درصد وزن دانه پروتیین است و به همین نسبت مقدار نشاسته کمتر است. پروتیین باعث کدر شدن محصول میشود. همچنین روی رنگ محصول هم موثر است.
-دی‌متیل سولفید بیشتر
DMSروی مزه‌ی محصول تاثیر منفی دارد -زیاد بودن تانین‌های پوسته
PolyPhenol باعث کدورت و تولید مزه‌ی تندی در محصول میشود.
نتیجه گیری:
محصول تولید شده از جوی ۲ردیف ۳-۵ درصد بیشتر است و کیفیت بالاتری دارد.
با جوی ۶ردیف میتوان دانه‌های مالت نشده‌ی بیشتری استفاده کرد که محصول بصرفه‌تری از نظر قیمت خصوصاً برای تقطیر تولید میشود.
@Abjosazdotcom
#آبجوسازی #پیشرفته
.

Abjosazdotcom

11 Jul, 18:48


اشتباهات رایج
استفاده مجدد از لرد شراب
@Abjosazdotcom
استفاده از لرد در شراب به عنوان مخمر‌ در بچ‌های بعدی، کار درستی نیست و دلایل زیادی دارد. این سوال از طرف دوستانی که در شراب اول از مخمر‌ هم استفاده نکرده‌اند هم پرسیده میشود! لرد یک شرابی که ضدعفونی نشده و مخمرهم نداشته، سرشار از انواع ارگانیسم‌هایی است که ریسک خراب شدن شراب بعدی را بشدت افزایش میدهد. مهمترین دلایل عبارتند از
-مخمر‌ #شراب درپایان تخمیر قدرت خود را تا حدود زیادی از دست میدهد. چون درصد الکل تولید شده نسبت به آبجو خیلی بیشتر هست.
-لرد شراب برای استفاده مجدد، باید تا فصل بعدی نگهداری شود که باعث خراب شدن و ترش شدن محلول میشود و استفاده از آن در شراب بعدی احتمال فاسد شدن آنرا افزایش میدهد.
@Abjosazdotcom
#اشتباهات_رایج #شرابسازی
.

Abjosazdotcom

09 Jul, 19:52


رسوب سولفات مس روی الکلسنج
@Abjosazdotcom
افزایش تولید سولفات مس در خروجی با غلظت کمتر از ۴۰٪مشخص هست.

Abjosazdotcom

09 Jul, 19:38


فوت کوزه گری
استفاده از مس در تقطیر
@Abjosazdotcom
حرف و حدیث در مورد خواص #مس در تقطیر زیاد شنیدیم. از اینکه روی کیفیت تاثیر زیادی دارد و یا صرفاً افسانه هست و بی تاثیر...
در این شرایط فقط یک راه وجود دارد و آن هم آزمایش این موضوع بصورت واقعی و شخصی است. چون همیشه در قسمت سرد کننده از #مس استفاده میکنم، بنابراین تفاوت نبود آن را فقط در مطالب آنلاین مطالعه میکردم. به همین دلیل تصمیم گرفتم این موضوع را شخصاً بررسی کنم. نتیجه این شد که وجود #مس در تقطیر بسیار مهم است و تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت خروجی دارد. با حذف قطعات مسی و جایگزینی لوله‌های استینلس استیل کیفیت محصول افت بسیاری داشت و حضور هیدروژن سولفید به وضوح حس میشود. قبلاً از واکنش سولفات مس با هیدروژن سولفید گفته بودیم و چون در جداره‌ی داخلی لوله‌ی مسی به تدریج اکسید و سولفات مس تشکیل میشود، همین موضوع باعث حذف هیدروژن سولفید موجود در شراب میشود. نتیجه اینکه فلز مس حتما باید با محصول خروجی در تماس باشد. نکته‌ی مهم این بود که در پایان تقطیر که درصد آب بیشتر میشود، اکسید شدن و سولفاته شدن مس هم بیشتر میشود و حتی در خروجی دیده میشود و این هم یک دلیل دیگر برای جدا کردن مراحل تقطیر است.
@Abjosazdotcom
#فوت_کوزه_گری #تقطیر #دستگاه_تقطیر
.

Abjosazdotcom

08 Jul, 19:52


اشتباهات رایج
سیفون با شلنگ پر از آب
@Abjosazdotcom
این روش که در برخی منابع آموزش داده شده، مشکلات زیادی دارد. البته برای سیفون مایعاتی که برای تقطیر منتقل میشوند مشکلی ندارد. ولی برای انتقال محصولات تخمیری مثل شراب و آبجو به هیج عنوان از این روش استفاده نکنید.
اولا شلنگ مورد استفاده برای انتقال این محصولات، باید کاملا ضدعفونی باشد که در این روش امکانپذیر نیست.
دوما در صورتی که قطر شلنگ کمی بالا باشد، احتمال ریختن آب به داخل محصول وجود دارد که خود مشکلساز خواهد بود.
@Abjosazdotcom
#اشتباهات_رایج
.

Abjosazdotcom

08 Jul, 18:32


عناصر اصلی آبجو
مالت(بخش اول)
@Abjosazdotcom
هرچند گفته میشود همه‌ی عناصر آبجو به یک اندازه‌ اهمیت دارند، ولی شخصاً به چند دلیل معتقدم مالت‌ اهمیت ویژه‌ای دارد. اولاً بیشترین تاثیر را در پروفایل محصول از نظر رنگ و طعم و ... دارد. دوماً پایین بودن کیفیت مالت، بیش از دیگر عناصر به کیفیت محصول آسیب میرساند. بنابراین بیش از دیگر عناصر باید روی انتخاب مالت و یا نحوه‌ی تولید آن حساسیت داشت.
مالت به دانه‌های غلات حاوی نشاسته مثل جو، گندم و ذرت گفته میشود که در شرایط خاصی جوانه زده و سپس خشک شده‌اند. اینکار باعث تولید آنزیمهایی توسط جوانه شده که در مراحل بعدی نشاسته را تبدیل به قند قابل تخمیر میکنند. #مالت مورد استفاده در آبجوسازی به دودسته‌ی اصلی تقسیم میشود.
🔻مالت پایه
دسته‌ی اول مالتهای ساده یا پایه هستند که عمده‌ی مالت مورد استفاده در آبجو را تشکیل میدهد. این نوع مالت بعد از جوانه زدن در دمای پایین و مدت طولانی خشک میشود تا علاوه بر حفظ قدرت آنزیمی، تغییری در رنگ و ... ایجاد نشود. مالت ساده عامل تولید الکل در محصول است.
🔻مالتهای ویژه
این نوع مالت، درصد کمی از مالت هر دستور را شامل میشود. با توجه به اینکه در فرآیند تولید، حرارت بالاتری لازم است، عمدتاً دارای قدرت آنزیمی نیستند. این نوع مالت‌‌ها برای افزودن کارکترهایی مثل رنگ، عطر و یا طعم مشخصی به پروفایل محصول استفاده میشوند. طبیعتاً با افزایش مقدار #مالت_ویژه کارکتر بیشتری از مالت، به محصول افزوده میشود. مثلاً مقدار مالت تیره که برای تغییر رنگ آبجو بکار میرود، با رنگ مورد انتظار ارتباط دارد. برخی از مالتهای ویژه، دارای رنگ کمتری هستند، در عوض مزه‌ی خاصی مثلا کاراملی، به محصول نهایی میدهند.
🔻دانه‌های مالت نشده
هرچند این مورد به عنوان #مالت دسته‌بندی نمی‌شوند و از عناصر چهارگانه‌ی اصلی نیست، ولی در خیلی از دستورها استفاده میشوند. دو دلیل برای اینکار وجود دارد. یا برای جبران کمبود مالت بکار میروند و یا بعنوان افزاینده‌ی یک کارکتر مثل قوام محصول. اگر در زمان مشینگ همراه مالت ساده به دانه‌های مالت نشده زمان بدهیم، نشاسته‌ی آن توسط آنزیمهای مالت‌ به قند قابل تخمیر تبدیل میشود. ولی یکی از دلایل مهم استفاده از دانه‌های #مالت نشده مثل جوی پرک، افزودن قندهای غیر قابل تخمیر به منظور ایجاد قوام و دهان مزه به #آبجو است.
@Abjosazdotcom
#آبجوسازی #پیشرفته
.

Abjosazdotcom

06 Jul, 15:27


عناصر اصلی آبجو
مالت‌
@Abjosazdotcom
یکی از عناصر چهارگانه‌ی آبجوسازی #مالت هست که به دانه‌ی غلات جوانه زده گفته میشود. عمده‌ی مالت مورد استفاده در آبجوسازی، مالت‌ جو هست. ولی استفاده از #مالت گندم، مالت جوی دوسر و حتی مالت ذرت هم استفاده میشوند. این غلات بصورت مالت نشده هم در دستورهای آبجوسازی وجود دارند. هرچند که بحث اصلی ما در این بخش انواع مالت‌ و مالتینگ است، ولی به برخی از دانه‌های مالت نشده و دلیل استفاده از آنها هم خواهیم پرداخت.
ادامه دارد....
@Abjosazdotcom
#آبجوسازی #پیشرفته
.

Abjosazdotcom

06 Jul, 14:05


عناصر اصلی آبجو
بخش هفتم(نمکهای افزودنی)
@Abjosazdotcom
منظور از نمکهای افزودنی، ترکیبات شیمیایی هستند که املاح مورد نیاز برای آب مورد نیاز آبجوسازی را تامین میکنند. هدف از افزودن املاح، اولاً تنظیم pH مشینگ هست که قبلا در مورد آن گفته‌ایم و دوماً رسیدن به یک پروفایل مشخص برای سبک خاص است. البته که هدف اول اهمیت بیشتری دارد. برای تنظیم پروفایل آب نمکهای مورد نیاز به شکل تجاری هم به فروش میرسند. مثلاً آب بورتون که یکی از آبهای مشهور است دارای املاح مشخصی است که این املاح بصورت نمک افزودنی تولید و فروخته میشوند. چون برای هر سبک نیاز به همه‌ی عناصر دارد که متاسفانه در دسترس نیستند. بنابراین اولویت ما هم تنظیم pH به کمک نمکهای در دسترس است.
به صورت کلی نمکها را به دو دسته‌ی کاهنده و افزاینده‌ی pH تقسیم میکنیم. این نمکها به آب مورد استفاده در مشینگ افزوده میشوند. البته لزوماً این املاح روی pH آب تاثیر ندارند و هدف ما نیز تغییر pH آب نیست. چون افزودن املاح باعث تغییر ظرفیت بافرینگ و‌املاح موثر در آلکالاینیتی اضافی میشود که در ادامه، با ترکیبات موجود در مالت واکنش داده و pH را تغییر میدهند. به همین دلیل اولین مرحله‌ی اندازه‌گیری pH بعد از مخلوط کردن #مالت و آب است.
🔻نمکهای کاهنده pH
🔹گچ gypsum یا
سولفات کلسیم CaSO4
🔹کلراید کلسیم CaCl2
🔹نمک Epsom یا سولفات منیزیوم MgSO4

🔻نمکهای افزاینده pH
🔹سنگ آهک یا
کربنات کلسیم CaCo3
🔹بیکینگ سودا یا
جوش شیرین NaHCO3
🔹آهک آبدیده یا
هیدروکسید کلسیم Ca(OH)2

نکته: با توجه به نامهای متعدد هریک از ترکیبات شیمیایی و امکان اشتباه در انتخاب، حتماً به فرمول شیمیایی آنها دقت کنید.
روش کار با این نمکها به این شکل است که بعد از اطمینان از بالا یا پایین بودن pH مشینگ از جدول و محاسبه‌گر که قبلاً معرفی کردیم، مقدار مورد نیاز را محاسبه میکنیم و در آب مصرفی حل میکنیم و سپس مراحل مشینگ را طبق معمول انجام میدهیم. در زمان مشینگ و درصورت نیاز به اصلاح مجدد استفاده از موادی مثل اسید هم بلامانع هست.
@Abjosazdotcom
#آبجوسازی #پیشرفته
.

Abjosazdotcom

11 Jun, 14:11


بزودی:
عناصر اصلی آبجو
«مالت»
بعد از اتمام مطالب مربوط به آب و جمع بندی مطالب، به سراغ عنصری دیگر یعنی #مالت برویم و با مطالب مربوط به مالتینگ، انواع #مالت و ... بپردازیم.
@Abjosazdotcom

Abjosazdotcom

29 May, 16:27


توضیحات جدول:
با وارد کردن مشخصات مالت و آب مصرفی در این جدول pH مشینگ مشخص میشود و با استفاده از آن میتوانید مقادیر نمکهای مورد نیاز برای تنظیم pH را بدست بیاورید.

1️⃣
در بخش اول مقدار یونهای کلسیم و منیزیم و آلکالاینیتی را حتماً وارد کنید.
یونهای دیگر الزامی نیستند.
2️⃣
در این قسمت حجم آب را بصورت حدودی وارد کنید.
3️⃣
در بخش سوم نوع و مقدار مالتهای مورد استفاده را وارد کنید.
4️⃣
این جدول، pH مشینگ هر نوع #مالت را در آب مقطر نشان میدهد.
5️⃣
در این قسمت pH مشینگ قبل از اصلاح و بر اساس اطلاعات وارد شده نشان داده میشود.
6️⃣
مقدار نمکهای کاهنده‌ی pH را در این بخش میتوانید بدست آورید.
7️⃣
نمکهای افزاینده نیز در این قسمت محاسبه میشود.
8️⃣
وضعیت نهایی مقدار املاح و pH بعد از اصلاح و افزودن نمکهای بخش ۶ و ۷ نمایش داده میشود.

#آبجوسازی #پیشرفته
.

Abjosazdotcom

29 May, 16:17


https://ezwatercalculator.com/EZ_water_calculator_3.0.2_metric.xls

#جدول محاسبه‌گر pH مشینگ بر اساس نوع مالت و نوع آب و نمکهای موجود

Abjosazdotcom

17 May, 20:39


جدول میانگین تقریبی pH مشینگ انواع مالت در آب مقطر
@Abjosazdotcom
بعد از مخلوط شدن مالت و آب در زمان مشینگ، فسفات موجود در مالت با کلسیم آب واکنش میدهد و باعث تولید کلسیم فسفات شده که در نهایت به دلیل تولید یون‌های هایدرونیوم، pH مخلوط خیسانده کاهش پیدا میکند. بنابراین علاوه بر عاملهای موجود در آب، نوع #مالت هم در pH مشینگ به همان اندازه موثر است. اما اگر مشینگ در آب مقطر و بدون حضور نمکهای موثر انجام شود، pH مشخصی به ما میدهد که pH مرجع برای تخمین pH مشینگ در آب مصرفی میباشد. یعنی تغییرات مثبت یا منفی بر اساس این عدد محاسبه میشود. به عنوان مثال اگر pH مرجع یکنوع مالت در آب مقطر 6.5 باشد، میتوانیم با کمک اندازه‌گیری نمکهای شیمیایی، تا حدودی pH واقعی را محاسبه و با تغییر مقدار نمکها آنرا اصلاح کنیم.
پی‌هاش مرجع برای چند نوع مالت به این ترتیب است.
Base malt 2raw
5.7
Base malt 6raw
5.79
Base-munich
5.43
Base-Pilsner
5.75
Wheat malt
6.04
Base Vienna
5.56
Roast/toasted
4.7
مشخص است که هرچه مالت تیره تر باشد، pH پایینتر خواهد بود. در صورت استفاده‌ی ترکیبی، میانگین pH مالتهای استفاده شده محاسبه میشود.
مثلا برای ۱ کیلو مالت 2raw و ۱کیلو مالت toast تیره ، میانگین ۵/۷ و ۴/۷ یعنی ۵/۲ به عنوان pH مرجع در نظر گرفته میشود. اگر تاثیر آب مصرفی روی pH مثبت باشد یعنی بالاتر از ۵/۲ خواهد بود که احتمالاً در بازه‌ی مناسب قرار میگیرد. ولی اگر تاثیر آب کاهشی باشد، pH پایینتر از ۵/۲ یعنی کمتر از حداقل بازه خواهد بود و نیاز به اصلاح و افزایش pH داریم.
نکته: برای محاسبه‌ی میانگین pH مرجع باید مقادیر هرنوع مالت هم در نظر گرفته شود. مثلا با ترکیب ۳ کیلو از یکنوع و ۱ کیلوگرم از نوع دیگر، باید ضرایب ۳ و ۱ در میانگین لحاظ شود.
@Abjosazdotcom
#آبجوسازی #پیشرفته
.

Abjosazdotcom

17 May, 20:08


عناصر اصلی آبجو
آب(بخش‌ ششم)
نحوه‌ی تخمین pH بر اساس املاح
@Abjosazdotcom
گفتیم که مقدار عناصر منیزیم و کلسیم باعث کاعش pH و آلکالاینیتی با بی‌کربنات باعث افزایش آن میشوند. به اینصورت که مجموع مقدار منیزیم و کلسیم از آلکالاینیتی یا بی‌کربنات کم میشود و مقدار باقیمانده همان آلکالاینیتی اضافیست که در پستهای‌‌ قبلی گفتیم این عامل‌ است که مشخص میکند آب مصرفی کاهش دهنده و یا افزایش دهنده‌ی pH است.
🔻نحوه‌ی تخمین pH
🔹آلکالاینیتی یا CaCO3
باعث افزایش pH میشوند.
فاکتور تاثیر آن ۱ است.
🔹بی‌کربنات یا HCO3
باعث افزایش pH میشوند.
فاکتور تاثیر آن ۰/۸ هست.
🔹کلسیم یا Ca
باعث کاهش pH میشوند.
فاکتور تاثیر آن ۰/۷ هست.
🔹منیزیم یا Mg
باعث کاهش pH میشوند.
فاکتور تاثیر آن ۰/۶ هست.
روش محاسبه:
یکی از فاکتورهای آلکالاینیتی و یا بیکربنات که مقدار آنرا در اختیار داریم در نظر میگیریم و از آن مجموع کلسیم و منیزیم که در فاکتورهای تاثیرشان ضرب شده اند کم میکنیم. اگر نتیجه مثبت بود یعنی آب مصرفی روی PH تاثیر مثبت دارد و اگر منفی بود تاثیر منفی دارد.
Formula 1 (Alkalinity=CaCO3)
(Alkalinity)-[(Ca x 0.7)+(Mg x 0.6)]

Formula 2 (Bicarbonate=HCO3)
(BiC x 0.8)-[(Ca x 0.7)+(Mg x 0.6)]

مثال۱ بر اساس‌ بی‌کربنات
Ca = 100 ppm
Mg = 10 ppm
Bi = 200ppm

[200x0.8]-[(100x0.7)+(10x0.6)]
=160-(70+6)=84
بنابراین آلکالاینیتی اضافی حدود ۸۴ خواهد بود که روی pH تاثیر مثبت دارد.

مثال۲ بر اساس آلکالاینیتی:
Ca = 220 ppm
Mg = 20 ppm
Alk = 120ppm

[120x1]-[(220x0.7)+(20x0.6)]
=120-(154+12)=-46
بنابراین آلکالاینیتی اضافی منفی و حدود 47- خواهد بود که روی pH تاثیر منفی دارد.

🔻اولین اندازه گیری pH بعد از مرحله‌ی اسید رست انجام میشود. چون دیگر مواد موجود در مشینگ هم روی pH موثر هستند. مثلا استفاده از مالت تیره باعث پایینتر آمدن pH میشود که بعداً توضیح خواهیم داد. در صورتی که اسید رست انجام نمیشود، اولین بار بعد از ۱۵ دقیقه از شروع مشینگ pH اندازه گیری‌ میشود.
این زمان برای رسیدن pH به پایداری لازم است.
🔹اما مرجع مقایسه برای پایین یا بالا رفتن pH چیست؟ مرجع ما آب مقطر و بدون املاح است. یعنی‌اگر نوع و مقدار مشخصی از مالت در آب مقطر مشینگ شود pH ثابتی‌ خواهد داشت که مرجع مقایسه خواهد بود. مثلا pH مشینگ مالت ساده‌ی روشن در آب مقطر 5.7 خواهد بود. ولی اگر در آبی با مشخصات مثال اول خیسانده شود pH آن بالاتر و با آب مثال دوم pH آن پایینتر از این عدد خواهد بود

@Abjosazdotcom
#آبجو #آبجوسازی #پیشرفته
.