تغییر اقلیم و آلودگی هوا

@cc_ap


کانالی در ارتباط با تغییراقلیم و آلودگی هوا

در این کانال جدیدترین اطلاعات ‌و تحلیل‌ها در مورد تغییراقلیم، آلودگی هوا، انرژی، و محیط‌زیست توسط متخصصان مربوطه برای شما دوستان به‌اشتراک گذاشته می‌شود.
مدیر کانال: سِمکو مومنی
ارتباط با ادمین:
@CC_AP_Admin

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

17 Oct, 23:03


🧑‍🔬کمک به پیشرفت دانش

پرسش‌نامه زیر با عنوان «‌مصرف گاز خانوار منطقه دو شهرداری تهران» برای پژوهش دانشگاه شریف تنظیم شده‌است.

برای کمک به این پژوهش، اگر ساکن منطقه دو شهرداری تهران هستید، خواهشمند است پرسش‌نامه در لینک زیر را تکمیل نمایید. توجه شود که برای کمک به ثبت پرسش‌نامه نیازمند است که پاسخ‌ها تا آخر پرسش‌نامه تکمیل شوند وگرنه ثبت نخواهد شد.

⏱️
مدت زمان لازم برای پاسخگویی: حداکثر ۵ دقیقه

🔗لینک پرسش‌نامه:
https://gas-consumption.porseshnameonline.com/form/4339

⬅️ جهت اطلاع نقاط زیر جز منطقه ۲ شهرداری تهران هستند:
شهرک آزمایش، پونک، کوی گیشا، تهران ویلا، دریان نو، ستارخان، سعادت آباد، مرزداران، شهرآرا، شهرک غرب، آسمان، بهرود، پرواز، صادقیه (آریاشهر)، دریا، سپهر، ایوانک، طرشت، شریف، توحید، فرحزاد

پیشاپیش از کمک به پیشرفت این پژوهش سپاس‌گزاریم.

#پرسش‌نامه

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

06 Oct, 08:56


🌏چشم‌انداز عدالت اقلیمی در آستانه COP29

با نزدیک شدن به کنفرانس بیست و نهم کشورهای عضو کنوانسیون تغییراقلیم (COP29)، ضرورت پرداختن به ابعاد حقوقی عدالت اقلیمی بیش از پیش نمایان شده‌است. یافتن راهکارهایی که بتوانند هم‌زمان عدالت و عملی بودن را به‌هم پیوند دهند، در پیشبرد راهبردهای مؤثر برای مقابله با تغییرات اقلیمی نقشی اساسی ایفا می‌کند. در این خصوص، درک برخی از موضوعات حقوقی کلیدی در حوزه عدالت اقلیمی حائز اهمیت است:

🔸مسئولیت تاریخی انتشار گازهای گلخانه‌ای:
یکی از چالش‌های اصلی در عدالت اقلیمی، تعیین مسئولیت کشورهای مختلف برای انتشار گازهای گلخانه‌ای در گذشته است. برخی از مذاکره‌کنندگان معتقدند که کشورهای با سابقه بالای انتشار از زمان انقلاب صنعتی، باید سهم بیشتری در مقابله با تغییرات اقلیمی بپردازند. در این ارتباط، کشورها می‌توانند بر اساس سهم انتشار تاریخی‌شان، تعهدات مالی بیشتری بر عهده بگیرند.

🔸اصل مسئولیت‌های مشترک اما متمایز (CBDR)
اجرای اصل مسئولیت‌های مشترک اما متمایز (CBDR) با توجه به تفاوت توانایی‌ها و سطح توسعه کشورها، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بر اساس این اصل، کشورهای توسعه‌یافته تعهدات بیشتری در کاهش انتشار خواهند داشت و کشورهای در حال توسعه نیز حمایت‌های مالی و فنی دریافت می‌کنند.

🔸 ادغام ملاحظات حقوق بشری در سیاست‌های اقلیمی
در توافقات اقلیمی باید ملاحظات حقوق بشری مانند حق دسترسی به آب، غذا و بهداشت لحاظ شود. با ادغام این ملاحظات، کشورها متعهد به حفظ حقوق بشر در هنگام اجرای سیاست‌های اقلیمی می‌شوند و از آسیب به حقوق مردم جلوگیری می‌شود.

🔸تعریف و جبران خسارت و آسیب
تعیین دقیق خسارت‌ها و آسیب‌های ناشی از تغییرات اقلیمی و تدوین مکانیسم‌های جبران برای کشورهای آسیب‌دیده ضروری است. لازم است لیست مشخصی از مواردی چون تخریب زیرساخت‌ها به دلیل سیل یا کاهش تولید به علت خشکسالی تهیه شده و یک صندوق جهانی بیمه برای جبران این خسارت‌ها تأسیس شود.

🔸برابری بین‌نسلی
اصل برابری بین‌نسلی تأکید دارد که منافع نسل‌های آینده در تصمیم‌گیری‌های اقلیمی مورد توجه قرار گیرد. بدین منظور دولت‌ها تأثیرات بلندمدت اقدامات را مورد ارزیابی و برنامه‌ریزی‌هایی پایدار را برای آینده در دستورکار قرار می‌دهند تا حقوق نسل‌های بعدی نیز محفوظ بماند.

🔸انتقال فناوری‌ها
تسهیل انتقال فناوری‌های سازگار با محیط زیست به کشورهای در حال توسعه، برای مقابله با تغییرات اقلیمی ضروری است. لازم است با تدوین توافقاتی که دسترسی این کشورها به فناوری‌های جدید را با هزینه‌های کمتر امکان‌پذیر کند، این انتقال را تسریع بخشید.

🔸چارچوب‌هایی برای بازارهای کربن
ایجاد چارچوب‌های حقوقی شفاف برای بازارهای کربن بین‌المللی به منظور جلوگیری از تقلب و دوباره‌شماری و نیز تضمین شفافیت ضروری است. نظارت بر این بازارها توسط یک نهاد بین‌المللی می‌تواند تضمین کند که معاملات در این حوزه به‌طور منصفانه و شفاف انجام می‌شود.

نویسنده: #رضا_فلاح، کارشناس تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@Reza_Fallah

#عدالت_اقلیمی
#COP29

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

03 Oct, 20:01


💶آخرین وضعیت مالیات کربن در اروپا

مالیات کربن (Carbon Tax) نوعی جریمه است که مشاغل باید برای انتشار بیش از حد گازهای گلخانه‌ای به نهادهای دولتی بپردازند. در روش مالیات کربن مستقیماً قیمتی برای انتشار گازهای گلخانه‌ای تعیین می‌شود. بنابراین، شرکت‌ها به‌ازای هر تن گاز گلخانه‌ای که تولید می‌کنند مبلغی پرداخت می‌کنند.

ابزار دیگری که برای کنترل انتشار کربن، بکار می‌رود روش کنترل و تجارت (Cap and Trade) است. در این روش، تعداد مشخصی «مجوز انتشار» در هر سال توسط نهادهای دولتی صادر می‌شود. این مجوزها را می‌توان به بالاترین پیشنهاد از طریق مزایده یا بازارهای ثانویه معامله کرد. توضیحات بیشتر درباره این روش در 👈[این لینک] ارائه شده است.

در حقیقت «مالیات کربن» و «کنترل و تجارت کربن» دو روی یک سکه هستند. مالیات کربن قیمت انتشار دی‌اکسیدکربن را تعیین می‌کند و به انتشارکنندگان کربن اجازه می‌دهد تا میزان کاهش انتشار را خود تعیین کنند. در مقابل، در روش کنترل و تجارت کربن، مقدار مجاز انتشار تعیین شده و به انتشارکنندگان کربن اجازه داده می‌شود خود قیمت را از طریق بازارتعیین کنند.

فنلاند، در سال ١٩٩٠ ، اولین کشور جهان بود که اقدام به وضع مالیات کربن کرد. تا کنون، ٢٣ کشور اروپایی قوانینی در خصوص مالیات کربن تدوین و اجرا کرده‌اند.

همانطور که جدول پیوست نشان می‌دهد، در حال حاضر سوئیس و لیختن اشتاین بالاترین نرخ مالیات کربن را با ۱۲۰.۱۶ یورو به ازای هر تن انتشار کربن دارا هستند. از سوی دیگر، پایین ترین نرخ مالیات کربن متعلق به لهستان (۰.۰۹ یورو) و اوکراین (۰.۷۲ یورو) است. متوسط نرخ مالیات کربن در بین ٢٣ کشور اروپایی، تا اول آوریل ٢٠٢۴ برابر ۴۹.۲۳ یورو است.

مالیات کربن می‌تواند انواع مختلف گازهای گلخانه‌ای مانند دی‌اکسیدکربن، متان، اکسید نیتروژن و ترکیبات فلوئوردار را شامل شود. دامنه مالیات کربن هر کشور متفاوت است و در نتیجه ترکیب مختلفی از انتشار گازهای گلخانه‌ای تحت پوشش مالیات وجود دارد.

به‌عنوان مثال، مالیات کربن در اسپانیا فقط گازهای فلوئوری را شامل می‌شود که تنها ٢ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه‌ای این کشور را در بر می‌گیرد. در مقابل، آلبانی، لیختن اشتاین و لوکزامبورگ بیش از ٧٢ درصد انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را تحت پوشش مالیات کربن قرار داده‌اند. سهم انتشار مشمول مالیات در جدول پیوست مشخص شده است.

از طرف دیگر، کشورهای مختلف در حال بررسی و هدفگذاری برای افزایش نرخ مالیات کربن هستند. به عنوان مثال، دولت نروژ اعلام کرده قصد دارد نرخ مالیات کربن را تا سال ٢٠٣٠ به ٢٠٠ دلار (١٨۶ یورو) افزایش دهد.

منابع:
[1] taxfoundation.org
[2] bellona.org

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#مالیات_کربن
#روش_کنترل_و_تجارت
#روش_کنترل_و_تجارت_کربن
#مجوز_انتشار
#تجارت_کربن

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

16 Sep, 01:50


💶تجارت انتشار (روش کنترل و تجارت کربن)

روش کنترل و تجارت کربن (cap-and-trade)، یک رویکرد بازاری است که با فراهم کردن مشوق‌های اقتصادی برای کنترل و کاهش میزان انتشار مواد آلاینده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این رویکرد، دولتهای مرکزی محدودیتی را برای میزان خروج مواد آلاینده در نظر می‌گیرند. این محدودیت به شرکتها در قالب مجوز انتشار، اختصاص داده شده و یا فروخته می‌شود. آن شرکت اجازه دارد که حجم معینی از ماده موردنظر را در فضا منتشر کند. هر شرکت باید براساس میزان انتشار خود، مجوز لازم را خریداری کند.

میزان کلی این مجوز نباید از میزان سقف تعیین شده تجاوز کند. شرکتی که نیاز دارد تا میزان مجوز خود را برای انتشار مواد آلاینده افزایش دهد باید مجوز شرکتی که میزان انتشار مواد آلاینده آن کمتر است و در نتیجه به مجوز کمتری نیاز دارد را خریداری کند. در این صورت، انتقال مجوز، تجارت نامیده می‌شود. شرکت خریدار در ازای ایجاد آلودگی، هزینه پرداخت کرده و شرکت فروشنده مجوز نیز به دلیل میزان کمتر انتشار پاداش دریافت می‌کند.

شکل پیوست، ساختار کلی این سیستم را نشان می‌دهد. طبق این شکل، کارخانه A بیش از حد تعیین‌شده (Allocated GHG emission units) اقدام به انتشار می‌کند. بنابراین، باید از طریق خرید ظرفیت خالی کارخانه B و یا از طریق مزایده اقدام به تهیه مجوزهای لازم کند.

هم اکنون در برخی نقاط جهان مانند اتحادیه اروپا و کانادا از این سیستم به عنوان بخشی از برنامه‌های کنترل انتشار استفاده می‌شود.

منبع:
investopedia.com

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#روش_کنترل_و_تجارت
#روش_کنترل_و_تجارت_کربن
#انرژي
#مجوز_انتشار
#تجارت_کربن

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

11 Aug, 05:09


افزایش دمای ایران در ۳۰ سال گذشته؛ دو برابر میانگین جهانی. چه راه‌هایی برای کنترل و بهبود وضعیت در ایران وجود دارد؟

گفتگو با #محمودرضا_مومنی کارشناس تغییر اقلیم و آلودگی هوا

«برای مدیریت افزایش دما ابتدا باید حاکمیت تغییر اقلیم ناشی از سوخت فسیلی و تغییر کاربری زمین را به‌رسمیت بشناسد و سازگاری، تاب‌آوری، و کاهش آن در برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌های کلان و خُرد کشور دیده شود.»

#گرمایش_جهانی
#تغییر_اقلیم
#مصاحبه
#بی‌بی‌سی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP‏

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

09 Aug, 21:18


🔋آخرین وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران

طبق اعلام سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، آخرین وضعیت توسعه و بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران، در تیر ماه ١۴٠٣ ، به شرح زیر است (پوستر پیوست):

1️⃣ ظرفیت نصب شده : ١٢٣١ مگاوات

2️⃣ سهم از کل تولید برق کشور از ابتدای سال ١۴٠٣ : شش دهم درصد

این در حالی است که طبق برنامه‌های اعلام شده وزارت نیرو، قرار بود ۴۵٠٠ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، به عنوان طرح ویژه دولت سیزدهم، تا پیک ١۴٠٣ به ظرفیت منصوبه کشور اضافه شود.

لازم به ذکر است ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر، در ابتدای دولت سیزدهم، حدود ٨٧٠ مگاوات بوده است.

منبع:
www.satba.gov.ir

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#انرژی_تجدیدپذیر
#ساتبا

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

30 Jul, 06:10


دعوای دو گروه میمون

#زنگ‌_تفریح

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

28 Jul, 21:34


سبزکِتمانی: مانعی پنهان در مسیر پیشرفت پایداری

در دنیای امروز که ضرورت حفظ محیط‌زیست بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود، شاهد رویکردهای متعددی از سوی شرکت‌ها و سازمان‌ها برای نشان دادن تعهد خود به این امر هستیم. در این میان، پدیده‌ای تحت عنوان «سبزکِتمانی» (Greenhushing) به نگرانی فزآینده‌ای تبدیل شده‌است.

سبزکِتمانی، در مقابل «سبزشویی» (Greenwashing) که به اغراق و فریب در مورد اقدامات زیست‌محیطی می‌پردازد، به پنهان‌کردن یا کم ‌اهمیت جلوه‌دادن تلاش‌های واقعی شرکت‌ها در راستای حفظ محیط‌زیست اشاره دارد.

این پدیده، علل مختلفی از جمله ترس از انتقاد، فقدان دستورالعمل‌های شفاف برای ارتباطات و تمایل به حفظ وجهه‌ی عمومی، ریشه در فرهنگ سازمانی برخی شرکت‌ها دارد.

عواقب سبزکِتمانی بر مسیر پایداری:
🔸عدم اطلاع‌رسانی در مورد اقدامات مثبت زیست‌محیطی، مانع از آگاهی عمومی نسبت به راه‌حل‌های موجود و پیشرفت‌های حاصل در این زمینه می‌شود. این امر، به نوبه‌ی خود، حمایت عمومی از سیاست‌های حیاتی زیست‌محیطی را کاهش می‌دهد.

🔸سبزکِتمانی با پنهان‌کردن دستاوردها، انگیزه و امید فعالان محیط‌زیست را از بین می‌برد. فقدان نمونه‌های ملموس از پیشرفت، به دلسردی و بی‌تفاوتی در جامعه‌ی مدنی منجر می‌شود.

🔸سبزکِتمانی با ایجاد فضایی از سکوت و انکار، به تشدید مشکلات زیست‌محیطی می‌انجامد. عدم شفافیت در مورد چالش‌ها و اقدامات انجام شده، مانع از گفتگوی سازنده و یافتن راه‌حل‌های مؤثر می‌شود.

⬅️ مقابله با سبزکِتمانی، نیازمند عزم و اراده‌ی همگانی از سوی دولت‌ها، شرکت‌ها و جامعه‌ی مدنی بوده و وضع قوانین و مقررات شفاف برای گزارش‌دهی زیست‌محیطی، در کنار ترویج فرهنگ شفافیت در شرکت‌ها و حمایت از نهادهای مستقل و بی‌طرف برای ارزیابی و گزارش‌دهی در خصوص عملکرد زیست‌محیطی، گام‌هایی مهم در این مسیر محسوب می‌شوند.

نویسنده: #رضا_فلاح، کارشناس تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@Reza_Fallah

#سبزکتمانی
#سبزشویی
#Greenhushing
#Greenwashing

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

27 Jul, 21:44


⁉️تمرین دمکراسی برای انتخاب وزیر نیرو یا توهین به متخصصین

در این روزها و شب‌های داغ تابستانی کشورمان شاید موضوع بس داغ‌تر دیگری که در فضای رسانه‌ای مردم ما و به‌ویژه متخصصین و کنشگران را آزار می‌دهد پروسه تعیین وزیر نیرو با اتیکت و عنوان ارزش نهادن دمکراتیک به آرا و عقاید است.

اما آیا این مکانیسم می‌تواند در برگیرنده گزینه‌های مورد وفاق ملی همه مردم این مرز و بوم باشند؟ آقای پزشکیان نماینده آرا ۲۴.۵ درصد مردم ایران برای ریاست جمهوری است. آیا این رقم می‌تواند از درون خود یک گزینش دمکراتیک همه‌گیر را برای انتخاب وزرای پراهمیتی چون نیرو و جهاد کشاورزی، ریاست سازمان حفاظت از محیط‌زیست کشور و صمت که مرگ‌وزندگی منابع طبیعی مردم ما به آنها وابسته‌اند را تامین نماید؟

لیست بسیاری از گزینه‌های پیشنهادی که بعضا در فضای پرشایعه و پر ابهام اعلام می‌گردد خود نشان از آماده‌سازی ذهنی برای بر روی کارآوردن مجدد چهره‌هایی است که هیچگاه نتوانستند قدم موثری برای حفظ ارکان محیط‌زیست داشته باشند. اگر از گزینه‌های مطرح‌شده وزارت نیرو در مورد پرسش‌هایی ذیل پاسخ بخواهید بی‌تردید به شما جوابی قانع‌کننده نمی‌توانند بدهند:

1️⃣ استراتژی دقیق و مدون شما برای پدیده شوم انتقال آب بین حوضه‌ای چیست؟

2️⃣ آیا اعتقادی برای جلوگیری از انتقال آب شرب از سواحل خلیج فارس و دریای عمان که دیگرانی قبلا در ۵ مسیر و بدون توجه به انتقادات متخصصین و کنشگران منتقد این نوع طرحها مطالعه و شروع به اجرا نموده اند دارید؟ اگر آری دلایل و توجیهات اقتصادی، اجتماعی، محیط‌زیستی، آمایش سرزمینی ،توان سرزمینی دشتها و اقلیمی شما چیست؟ اگر پاسخ شما منفی است آیا اساسا شما دارای یک استراتژی مدون و توان سیاسی لازم برای مقابله با مراکز بسیار قدرتنمد طرفدار چنین پروژه هایی هستید؟

3️⃣ شما تا چه حد اشراف به خطرات تغییرات اقلیمی در جهان هستید؟ آیا می‌دانید که خاورمیانه و ایران در مناطق بس خطرناک جهان که متاثر از این تغییرات هستند قرار دارد؟ اگر این را می دانید در این صورت استراتژی شما برای طرح‌های عمرانی به ویژه سدها و انتقال آبهای متفاوت که در حال اجرا هستند ولی طرحهای مطالعاتی و گزارشهای فنی ساخت آنها مبتنی بر آثار تغییرات اقلیمی نبوده است چیست!؟ آیا شما توان دستور برای پایان‌دادن به آنها هستید یا طبق عادت شوم چند دهه اخیر باز بهانه درنظرگرفتن بعضی «ملاحظات» را می‌فرمائید!!

4️⃣ وزیرهای نیرو، جهاد کشاورزی و رئیس سازمان محیط‌زیست آینده کشور از ذخائر غیرقابل‌تجدید و باقیمانده منابع آبهای زیرزمینی این سرزمین آگاهی دارند؟ آیا می‌دانند که بیش از ۵۵ درصد مصارف شرب، صنعت، و کشاورزی این کشور از طریق این منابع تامین می‌گردند که بزودی در حال اتمام هستند؟ آیا می‌دانند ریزش‌های برف و باران ولو آنکه از نرمال و متوسط دراز مدت بارندگی‌های در ایران هم اگر تبعیت نکنند و میزان بارندگی‌ها بیشتر هم بشوند باز در مجموع نمی‌توانند جلوی نابودی این منابع را بگیرند؟ وزیر انتخابی دارای چه استراتژی مدونی برای تامین آب پایدار برای مردم ایران است؟

5️⃣ آیا وزیران آتی اعتقادی به‌درهم‌ریختن ساختار وزارت نیرو و جهاد کشاورزی هستند؟ فرض کنید که دیگر این ساختارها پاسخگوی نیاز مردم و طبیعت ایران زمین نباشند که ظاهرا نیستند خوب در چنین شرایطی فرض کنید نیاز به تلفیق دو وزارتخانه بصورت وزارت آب و کشاورزی گردید و برق و انرژی را از آنها جدا کردیم . در این صورت برنامه‌های آینده چیست؟

6️⃣ اساسا فرض کنید حکمرانی کلان کشور و سیاست‌گذاران اصلی اجازه دخالت به‌شما به عنوان وزیر در مورد اهداف شما برای تامین آب پایدار، بروز نمودن آمار و اطلاعات و شفاف‌سازی داده‌ها، گام برداشتن در جهت توسعه پایدار، اعمال سیاست‌های حکمرانی خوب آب از درون لایه های مردم به طرف بالا ،تامین نمودن و حل مشکل هر دشت درون خود آن دشت و ده‌ها پرسش دیگر را ندهند در این صورت حاضر به استعفا هستید یا برنامه مدون برای مقابله با این مانع دارید!؟

⬅️ بنده معتقدم تا زمانی که یک گزینه برای وزارت وزارتخانه‌های مهمی چون نیرو، جهاد کشاورزی و ریاست سازمان محیط‌زیست نتوانند به پرسش‌های اشاره شده پاسخ‌هایی سنجیده و دقیق بدهند امکان موفقیت آنها در این عرصه تقریبا صفر است. دیگر ارکان طبیعت در حال احتضار این مرز و بوم فرصت برای لابی‌گری‌ها، مماشات نمودن‌ها و سیاست‌بازی‌ها ندارد. واقعا وزرای آینده به این مطالب اندیشیده‌اند!!!؟ من صریحا می‌گویم خیر!!

نویسنده: #ناصر_خلقی، پژوهشگر عرصه آب
تماس با نویسنده:
@Kholghi42

#وزیر_نیرو
#آب

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

25 Jul, 23:41


🃏تبدیل‌شدن به یک نقش نمایشی برای دورکردن زنان از قدرت: ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست

کشور ما سالهاست که درگیر مشکلات و مسایل محیط‌زیست و تغییر اقلیم است و این روند سال به سال بدتر می‌شود. دلیل اصلی این موضوع نوع حکمرانی غلط سرزمینی و نگاه فانتزی و غیرمسئولانه حکمران به موضوعات محیط‌زیست و تغییر اقلیم است.

این نگاه موجب شده‌است که محیط‌زیست با وضعیت بسیار شکننده روبرو شود و از محیط‌زیست برای به‌حاشیه‌بردن موضوع حساس وجود زنان در بدنه اصلی و بالایی تصمیم‌گیری در کشور سواستفاده شود.

وجود زنان در بدنه بالایی تصمیم‌گیری کشور مشکلی بود که در کشور ما از سال ۵۷ به بعد با روی کار‌آمدن جمهوری اسلامی برای بدنه حاکمیت ایجاد شد و به‌علت نگاه ایدئولوژیک اسلامی به موضوع زنان به‌نظر قابل حل نمی‌بود.

تا اینکه در سال ۱۳۷۶ با روی‌کارآمدن اصلاح‌طلبان، یک سیاست تحریف تعریف ریاست یک سازمان با بازیچه قراردادن محیط‌زیست شروع شد که نتیجه آن وضعیت شکننده کنونی محیط‌زیست و همچنین به حاشیه‌بردن نیمی از جامعه (زنان) از بدنه اصلی و بالایی قدرت تصمیم‌گیری کشور با نام حل مشکل زنان در بدنه بالایی قدرت بود.

سیاست تحریف اینگونه پیش رفت که از محیط‌زیست - که یک موضوع سیاسی و مرتبط با سیاست‌گذاری هست - سیاست‌زدایی شد و زیر مجموعه موضوعات فرهنگی و اجتماعی قرار داده شد. این درحالی‌است که محیط‌زیست و حفاظت از آن نقش اصلی و کلیدی در برنامه‌‌ها و سیاست‌گذاری‌های توسعه و به‌طور کلی نقش محوری در حکمرانی دارد.

حال که از محیط‌زیست سیاست‌زدایی صورت گرفت و عملا محیط‌زیست از بدنه بالایی قدرت حذف و نگاه به آن فانتزی شد، با به حاشیه‌رفتن و دخالت‌نداشتن محیط‌زیست در بدنه بالایی تصمیم‌گیری قدرت، سپردن مسئولیت آن به یک زن هم می‌تواند فشارها از روی بدنه اصلی قدرت برای دخالت‌ندادن زنان در تصمیم‌گیری‌های بالایی قدرت برداشته شود و هم می‌تواند حق‌خواهی و صدای نیمی از جامعه را برای سهم بیشتر در قدرت را خاموش کند.

به این ترتیب، وجود زنان در بدنه بالایی تصمیم‌گیری و قدرت فقط معطوف به ریاست سازمان محیط‌زیست شده‌است و این «نقش نمایشی» رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست برای به حاشیه‌بردن حق‌خواهی آنها بیشتر سهمش برای زنان سند خورد.

این درحالی‌ست که با درنظرگرفتن شایسته‌سالاری برای کل جامعه، زنانی در کشور داریم که نه‌تنها شایسته مدیریت بر یک سازمان محیط‌زیست قدرتمند هستند، بلکه شایسته وزیرشدن را در همه وزارت‌خانه‌ها دارند ولی عملا با تعریف این نقش نمایشی، زنان به‌اجبار به حاشیه کشانده شدند و محیط‌زیست قربانی شد.

⁉️چرا با شایسته‌سالاری ریاست وزارت‌خانه‌های نفت، خارجه، کشور، اقتصاد، صمت، ارتباطات، نیرو،راه و شهرسازی و یا بیش از چند وزارت‌خانه و یا حتی معاون اولی رییس‌جمهور به زنان داده نمی‌شود؟

👈 با نگاه به برنامه شورای راهبردی دولت چهاردهم و همچنین اعضای کارگروه‌ها برای انتخاب وزرا و رئیس سازمان‌ها، بیش‌ازبیش می‌توان به مفهوم «نقش نمایشی» ریاست سازمان محیط‌زیست در دولت چهاردهم پی برد.

⬅️ تبدیل‌شدن به «نقش نمایشی» برای ریاست سازمان حفاظت از محیط‌زیست برای زنان و این بازی سیاسی که در حکمرانی کشور به راه افتاده‌است باعث شده که سازمان محیط‌زیست بیش‌ازپیش ضعیف شود، شایسته‌سالاری در سازمان محیط‌زیست و سایر سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌ها برای همه جامعه کاملا به حاشیه برود، و زنان شایسته از بدنه بالایی تصمیم‌گیری و قدرت کنار گذاشته شوند.

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#نقش‌_نمایشی
#رئیس_سازمان_محیط‌زیست

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

23 Jul, 22:33


🔂 تلاشی برای گمراه‌کردن؛ با تعویض رئیس سـازمان تحولــی در مدیریت محیط‌زیست کشــور رخ نخواهد داد.

حل‌وفصل کلیدی‌ترین مشکلات کشــور در گرو اتخاذ تصمیماتی بالاتـر و ورای قوه مجریه کشور اســت. بنابراین به همین نسبت می‌توان این موضوع را به داخل سازمان محیط‌زیست نیز تعمیـم داد. به ایــن معنا که حل‌وفصل بنیادی‌ترین مشـکلات محیط‌زیسـت ایران در گرو اتخاذ تصمیماتــی بیــرون از سـازمان حفاظت محیط‌زیست کشور است.

با تعویض رئیس سـازمان و تغییر چند معاون تحولــی در مدیریت محیط‌زیست کشــور رخ نخواهد داد. گواه این مدعا این اســت که در طول این چند دهه گذشـته ما شاهد عزل و نصب مدیران متعددی بودیم و به‌رغم اینکه این مدیران در طول این سال‌ها تغییر کردند، در حوزه محیط زیست شاهد یک افول و تباهی دائمی در همه بخش‌های مربوط به آب‌وخاک‌وهوا و جنگل و... هستیم.

این ادعا که مشکلات کشور ناشی از غیبت کارشناســان و متخصصــان زبده اســت، یک آدرس غلــط در مورد مشکلات کشور اســت. مشکلات ربطی به مســئله کشــور اساســا عاملیــت و نیروی انســانی ندارد. فراتر از آن مشـکلات کشور ناشی از سـاختار نظام حکمرانی است. تا آن ســاختار بهبود پیدا نکند، با تغییر کارشناســان و متخصصان مشـکلی حل نخواهد شد.

به بیان دیگر مــا به تغییـرات و تحولات ساختاری در نظام حکمرانی نیاز داریم که بخشــی از آن به مباحث محیط‌زیسـتی معطوف می‌شود. بدون این تغییرات سـاختاری به‌همان نتایج تاسـفباری دسـت پیــدا خواهیم کرد که در دهه‌های گذشته حاصل شده‌است و چیزی افزون بر تشـدید بحران‌ها نبوده است.

⬅️ بنابراین بحث بر سر عواید تغییر ریاست سازمان محیط‌زیسـت را بحثی گمراه‌کننده و آن را کوششی برای پنهان‌کردن و ساده‌سازی‌کردن مسائل بغرنج کشور از جمله مشکلات و ابرچالش‌های محیط‌زیست ایران است. مشکلات ما ساختاری هستند و با تغییر مدیر، حل و فصل نمی‌شوند. نباید مسئله کشور را به تغییر چند مدیر تقلیل داد‌.

🔗برای مطالعه کامل این مطلب و نظرات دیگر در مورد انتخاب رییس سازمان محیط‌زیست در هفته‌نامه تجارت فردا شماره ۵۵۳ در تاریخ ۳۰تیر۱۴۰۳ به لینک زیر مراجعه کنید:
https://t.me/PEEnvEnr/172

نویسنده: #شهرام_اتفاق، پژوهشگر
تماس با نویسنده:
@IceBergB15

#رئیس_سازمان_محیط‌زیست
#حکمرانی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

23 Jul, 04:57


🏦 آخرین اقدامات صندوق اقلیم سبز (GCF) برای تخصیص منابع مالی اقلیمی به کشورهای درحال‌توسعه

در سی‌ونهمین نشست هیئت مدیره صندوق GCF، تصمیمی مبنی بر اختصاص ۱ میلیارد دلار به ۱۷ پروژه جدید اقلیمی اتخاذ شد. این اقدام، سبد پروژه های GCF را به ۲۷۰ طرح در ۱۳۰ کشور افزایش می‌دهد و تعهد این صندوق به‌ترویج توسعه پایدار و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی را به‌طور ملموس نشان می‌دهد.

جزئیات اقدامات و نتایج مورد انتظار:
🔸تخصیص ۱ میلیارد دلار: GCF با اختصاص ۱ میلیارد دلار به ۱۷ پروژه جدید، منابع مالی را برای اجرای اقدامات اقلیمی در کشورهای در حال توسعه فراهم می‌کند. این پروژه‌ها طیف وسیعی از زمینه‌ها را شامل می‌شوند، از جمله سازگاری با تغییرات اقلیمی، افزایش تاب‌آوری در برابر رخدادهای فرین جوی، و ترویج کشاورزی پایدار.

🔸تمرکز بر مناطق آسیب پذیر: GCF با درک عمیق از نیازهای کشورهای در حال توسعه، توجه ویژه‌ای به پروژه‌هایی در مناطق آسیب‌پذیر مانند کشورهای کمتر توسعه‌یافته (LDCs)، جزایر کوچک (SIDS) و آفریقا معطوف داشته‌است. این امر تضمین می‌کند که منابع مالی به‌طور موثر به مناطقی تخصیص یابد که بیشترین نیاز به حمایت در برابر اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی را دارند.

🔸نوآوری در حمایت اجتماعی: GCF با تأیید اولین پروژه حمایت اجتماعی خود، گامی نوآورانه در جهت نوجه به پیامدهای اجتماعی و اقتصادی تغییرات اقلیمی برداشته‌است. این پروژه به‌طور خاص بر تقویت تاب‌آوری جوامع آسیب‌پذیر در برابر خطرات تغییرات اقلیمی تمرکز خواهد کرد.

🔸مقابله با ناامنی غذایی: GCF در راستای تعهد خود به امنیت غذایی جهانی، پروژه‌ای را برای افزایش تاب‌آوری در برابر رخدادهای آب‌وهوایی شدید و ناامنی غذایی در شاخ آفریقا تصویب کرد. این پروژه به‌طور مستقیم به جوامع آسیب‌پذیر در این منطقه کمک می‌کند تا در برابر تغییرات اقلیمی و اثرات آن بر تولید غذا و معیشت خود، مقاوم‌تر شوند.

🔸گسترش مشارکت‌ها: GCF با تأیید شش سازمان جدید به‌عنوان شرکای اجرایی خود، دامنه همکاری‌های بین‌المللی را گسترش داده‌است. این شرکا شامل اولین نهادهای دسترسی مستقیم (DAEs) از تاجیکستان، نیجریه و ساحل عاج هستند. این امر نشان‌دهنده تعهد GCF به تقویت ظرفیت‌های محلی و ترویج مالکیت ملی در اجرای اقدامات اقلیمی است.

🔸تسریع در پرداخت‌ها: GCF با هدف تسریع در اجرای پروژه‌ها و ارائه سریع‌تر منابع مالی به ذینفعان، متعهد به پرداخت سریع وجوه به پروژه‌های منتخب شده‌است. انتظار می‌رود پروژه‌های کشورهای بوتان و مالاوی ظرف ۱۵ روز پس از تأیید، بودجه مورد نیاز را دریافت کنند.

🔸تسهیل دسترسی: GCF با درک چالش‌های موجود در مسیر دسترسی کشورهای در حال توسعه به منابع مالی اقلیمی، استراتژی‌های جدید مشارکت و دسترسی را برای ساده‌سازی فرآیند اعتباربخشی و تسهیل تعامل با این کشورها به تایید رسانده‌است.

⬅️ صندوق GCF به‌عنوان بزرگترین صندوق اختصاصی تغییرات اقلیمی در جهان، نقشی محوری در ترویج توسعه پایدار و افزایش تاب‌آوری جوامع در برابر این تغییرات ایفا می‌کند. این صندوق با ماموریت ایجاد یک تغییر اساسی در مسیر توسعه کشورهای در حال توسعه به سمت الگوهایی با انتشار کربن کمتر و مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی، از طریق ارائه تسهیلات مالی به پروژه‌های نوآورانه در زمینه‌های مختلف، از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر، بهینه‌سازی مصرف انرژی، کشاورزی پایدار و مدیریت جنگل‌ها، به آن‌ها در گذار به اقتصادهای کم‌کربن و سازگار با تغییر اقلیم یاری می‌رساند.

🔗جزئیات پروژه‌های تصویب‌شده در آخرین جلسه هیئت مدیره این صندوق در لینک زیر است:
www.greenclimate.fund

نویسنده: #رضا_فلاح، کارشناس تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@Reza_Fallah

#صندوق_اقلیم_سبز
#GCF

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

22 Jul, 06:15


‍ ‍ 🤯زنگ خطری بزرگ در نتایج یک نظرسنجی! عدم به‌رسمیت شناختن بحران تغییر اقلیم در جامعه کارشناسی محیط‌زیست کشور!

در یک نظرسنجی که روزنامه پیام در فاصله برگزاری دو انتخابات انجام داده بود، ۲۶ کارشناس با شرکت در این نظرسنجی مسائل محیط زیست ایران را فهرست کردند که در شکل پیوست دیده می‌شود.

از این ۲۶ کارشناس، ۲۳ نفر تحصیلات دانشگاهی مرتبط با محیط‌زیست داشته‌اند، ۶ نفر سابقۀ فعالیت به‌عنوان مدیر دولتی داشته و ۲۰ نفر دیگر سابقۀ کار در زمینۀ محیط‌زیست در قالب تشکل‌ها و یا کارشناسان مستقل را داشته‌اند.

با کمال تعجب و بُهت فراوان دیده می‌شود که تغییر اقلیم و گرمایش جهانی در اولویت دهگانه این کارشناسان نبوده‌است! مخصوصا اینکه ۶ نفر سابقه مدیریت دولتی دارند و ۲۳ نفر تحصیلات مرتبط با محیط‌زیست!

چه بر سر نگاه کارشناسی محیط‌زیست کشور آمده‌است که بزرگترین خطر امروز و آینده کشور ما که تغییر اقلیم و گرمایش جهانی هست را نمی‌ببینند و حتی اولویت دهم محیط‌زیست کشور ندانسته‌اند؟!

موضوع زمانی ترسناک‌تر می‌شود که برخی از این کارشناسان محیط‌زیست مدیران دولتی بوده‌اند! و وقتی مدیر دولتی که خودش کارشناس محیط‌زیست هم هست، تغییر اقلیم را در ۱۰ اولویت اول محیط‌زیستی ندانسته، دیگر چطور می‌توان از سیاسیون انتظار داشته باشیم که تغییر اقلیم را به‌رسمیت بشناسد؟

⚠️این نظرسنجی یک زنگ خطری بزرگ برای تفکرات و نگاه جامعه کارشناسی محیط‌زیست کشور محسوب می‌شود چراکه گویا تغییر اقلیم هنوز در بدنه جامعه محیط‌زیست ما به‌رسمیت شناخته نشده‌است چه برسد به سیاسیون!

⬅️ با توجه به اینکه کشور ما هم‌اکنون با عواقب و بحران تغییر اقلیم دست و پنجه نرم می‌کند و این عواقب در آینده بسیار تشدید خواهد شد، ولی گویا راه درازی برای به‌رسمیت‌شناختن تغییراقلیم و عواقبش در کشور باید پیموده شود!

🔗برای مطالعه کامل این نظرسنجی به روزنامه پیام ما در تاریخ ۲۳تیر۱۴۰۳ در لینک زیر مراجعه کنید:
https://payamema.ir/payam/111151

نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni

#پیام_ما
#بحران_کارشناسی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

14 Jul, 01:12


0️⃣ هدف‌گذاری گوگل برای رسیدن به انتشار خالص صفر کربن تا سال ۲۰۳۰

گزارش ‌محیط‌زیستی گوگل در سال ۲۰۲۴ که به‌تازگی منتشر شده‌است، به‌تشریح هدف بلندپروازانه این شرکت برای رسیدن به انتشار خالص صفر (Net-Zero Emissions) در سراسر عملیات و زنجیره ارزش خود تا سال ۲۰۳۰ می‌پردازد.

در حالی که گوگل در سال ۲۰۲۳ سهم قابل توجهی از انرژی خود را (۶۴ درصد به‌طور جهانی) از منابع بدون کربن تامین می‌کرد، این گزارش به افزایش ۱۳ درصدی سالانه در کل انتشار گازهای گلخانه‌ای (GHG) خود اذعان دارد. این موضوع ضرورت تلاش‌های مداوم را برای پیشرفت بیشتر آشکار می‌کند.

⬅️ نکات کلیدی این گزارش:
🔸تامین انرژی پاک: گوگل در حال حاضر به‌طور فعال در حال خرید منابع انرژی پاک از طریق توافق‌نامه‌های خرید برق و تولید داخلی است. هدف نهایی آنها دستیابی به انرژی بدون کربن به صورت شبانه‌روزی در تمام شبکه‌های عملیاتی تا سال ۲۰۳۰ است.

🔸 مدیریت منابع آب و اقتصاد چرخشی: این گزارش بر تلاش‌های گوگل در زمینه صرفه‌جویی در آب و استفاده مسئولانه از آن تأکید می‌کند. علاوه بر این، به تعهد این شرکت برای ایجاد یک اقتصاد چرخشی با حداکثر استفاده مجدد از منابع در سراسر عملیات، محصولات و زنجیره تامین خود اشاره دارد.

🔸 هوش مصنوعی برای پایداری: گوگل از تخصص خود در هوش مصنوعی برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی استفاده می‌کند. این شامل پروژه‌هایی مانند پیش‌بینی سیل و راه‌حل‌های حمل و نقل پایدار است.

نویسنده: #رضا_فلاح، کارشناس تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@Reza_Fallah

#گوگل
#خالص_صفر
#Net_Zero

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

13 Jul, 01:35


☀️میزبان خورشیدی

امروز، در کشورهای مختلف با توسعه مدل‌های گوناگون، زمینه بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر در حال گسترش است.

این مدل‌ها با توجه به موانع موجود در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، سعی در ارایه راهکارهای مناسب دارند.

به‌عنوان نمونه، براساس نظرسنجی‌های مختلف، قیمت پنل‌های خورشیدی همواره یک مانع اصلی استفاده از آنها توسط خانوارهاست. شرکت Iberdrola در اسپانيا اين موضوع را به صورت زير حل كرده است (فيلم پيوست):

🔸ساختمان‌های محلی مانند مدارس و مشاغل، فضای پشت بام خود را به شرکت انرژی Iberdrola اجاره می‌دهند.

🔸این شرکت نيز پنل‌های خورشیدی را به صورت رایگان نصب می‌کند.

🔸صاحب سقف یک "میزبان خورشیدی" (Solar Host) شده و اولین اولویت در استفاده از انرژی تولید شده است. برق تحویلی، به طور متوسط با ٣٠ درصد تخفیف در قبض برق وی محاسبه می‌شود.

🔸خانه‌ها و مشاغل در شعاع ٢ کیلومتری به عنوان "همسایه‌های خورشیدی" (Solar Neighbours) می‌توانند بدون نیاز به تعهد بلندمدت یا پرداخت هزینه اولیه پانل‌های خورشیدی، که می‌تواند ده‌ها هزار یورو باشد، از برق خورشیدی تولید شده استفاده کنند.

درحالیکه ظرفیت منصوبه انرژی تجدیدپذیر در ایران تنها ١٢٠٠ مگاوات بوده و برق تجدیدپذیر کمتر از یک درصد برق تولیدی کشور را تأمین می کند چه راهکارهایی برای جهش در این بخش قابل تصور است؟

منبع:
initiatives.weforum.org

نویسنده: #سید_احسان_مرعشی، کارشناس انرژی
تماس با نویسنده:
@ehsan_marashi

#انرژی_تجدیدپذیر
#پنل_خورشیدی
#Iberdrola

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

09 Jul, 20:45


📑 گزارش اهداف توسعه پایدار ۲۰۲۴

گزارش اهداف توسعه پایدار ۲۰۲۴ که به‌تازگی منتشر شده، تصویری چالش‌برانگیز را از وضعیت جهان نمایان می‌سازد.

درحالی‌که در زمینه‌هایی مانند مرگ‌ومیر کودکان، پیشگیری از ایدز و دسترسی به انرژی و پهنای باند تلفن همراه پیشرفت‌هایی حاصل شده‌است، اما سرعت کلی در رسیدن به‌سایر اهداف بسیار کند است. این گزارش همچنین دورنمایی نگران‌کننده از روند مقابله با تغییرات اقلیمی ارائه می‌دهد.

درحالی‌که ثبت رکورد بالاترین دمای متوسط کره زمین، به اندازه ۱.۴۵ درجه بالاتر از سال‌های پیش از دوره صنعتی شدن در سال ۲۰۲۳ توسط سازمان جهانی هواشناسی تایید شده، این گزارش ضمن تاکید بر فوریت مقابله با تغییرات اقلیمی، شکاف عمیقی را بین اقدامات فعلی و زمان موجود برای دستیابی به اهداف، نشان می‌دهد.

چالش چیست؟ محدودکردن گرمایش زمین به‌هدف حیاتی ۱.۵ درجه سانتیگراد، نیازمند کاهش ۴۲ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰ است. به عبارت دیگر، انتشار گازهای گلخانه‌ای باید سالانه ۸.۷ درصد کاهش یابد.

⚠️واقعیت نگران‌کننده: با توجه به سیاست‌های فعلی کشورها، جهان در مسیر افزایش خطرناک ۳ درجه سانتیگرادی دما قرار دارد. حتی با درنظرگرفتن برنامه‌های مشارکت تعیین‌شده ملی (NDCs) و وعده‌های دستیابی به انتشار صفر، پیش‌بینی‌ها همچنان بالاتر از هدف ۱.۵ درجه سانتیگراد باقی می‌ماند و احتمال دستیابی به این هدف، تنها حدود ۱۴ درصد تخمین زده می‌شود.

نویسنده: #رضا_فلاح، کارشناس تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@Reza_Fallah

#توسعه_پایدار
#گزارش_اهداف

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

05 Jul, 01:08


🧯«اصلاح‌طلبان» علیه «اصلاح‌طلبی» 

با گذشت زمان بیش از پیش این گمانه تقویت می‌شود که یکی از موانع اصلی «تحول تدریجی، آرام و عاری از خشونت» در ایران یا اصطلاحاً آنچه مراد از «اصلاحات» بود، خود «اصلاح‌طلبان» هستند. این مدعا متکی به دلایل متعددی است و من اجالتاً به چند فقره از آن‌ها اشاره می‌کنم.

از زمان خاتمه جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۴۰۳، طی ۳۵ سال گذشته، همه جناح‌های سیاسی خودی در کشور، بخت آن را داشته‌اند تا توانایی‌های‌شان را در قوه مقننه و قوه مجریه بیازمایند. در طی این مدت، برخی اوقات اوضاع برخی از امور اندکی بهتر و گاه اندکی بدتر شده‌است. اما روند کلی امور در تمامی عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، «روند»ی منفی را طی نموده‌است.

اگر یک بازه زمانی کوتاه را بررسی کنیم، می‌بینیم که آب دریاچه‌ای گاهی خشک شده و گاهی پر آب شده‌است. اما روند کلی این‌چنین بوده که محیط‌زیست ما و منابع آبی ما رو به زوال رفته‌است و در بسیاری از عرصه‌های محیط زیستی به نقطه غیرقابل برگشت رسیده‌ایم. یعنی امروز به سطحی از بیابان‌زایی و فرونشست زمین رسیده‌ایم که جبران‌ناپذیر است.

اصولا وضعیت ما در همه شاخص‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی (اعم از نرخ مهاجرت، کنترل فساد، کیفیت حکمرانی، نرخ بیکاری، ریسک سرمایه‌گذاری، رتبه سهولت کسب و کار، شدت انرژی، فرونشست خاک، میزان تنش آبی، سرمایه اجتماعی و غیره و غیره) اسف‌بار است. نه‌تنها در لحظه اکنون نسبت به کشورهای قابل قیاس با خودمان وضع بدتری داریم، بلکه «روند» ما رو به افول و تباهی است.

تصویری که اصلاح‌طلبان از اوضاع کشور ترسیم می‌کنند، شباهت زیادی به «نمودار فرضی الف» دارد. آن‌ها می‌کوشند تا ثابت کنند، حضورشان در مسند قدرت، منشاء تحولات مثبتی در جامعه بوده‌است. ادعایی که دور از واقع نیست و حقیقت دارد. اما آن‌ها، به گونه‌ای فریبکارانه، «روند» را پنهان می‌کنند. در حالی‌که تصویر واقعی از اوضاع کشور شباهت زیادی به «نمودار فرضی ب» دارد.

برای خواندن متن کامل این مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:
www.iran-emrooz.net

نویسنده: #شهرام_اتفاق، پژوهشگر
تماس با نویسنده:
@IceBergB15

#اصلاح‌طلب
#اصلاح‌طلبی
#اصلاحات
#انتخابات

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

04 Jul, 01:46


🎧پادکست

پادکست گفتگو با دکتر #محمودرضا_مومنی با مجموعه عیار نقد پیرامون سلبریتی‌های محیط زیستی و انتخابات:

🔸 اولین اشتباه در دولت خاتمی با سیاست‌زدایی از حوزه محیط‌زیست انجام پذیرفت.‌

🔸 اصولا اصولگرایان به مقوله محیط‌زیست توجهی نداشته و به مشکل محیط‌زیستی باور ندارند.

🔸 طرح محیط‌زیستی آقای پزشکیان توهین به شعور مخاطب است.

🔸 کارکرد سلبریتی‌های محیط‌زیستی رویافروشی به مردم است.

🔸 سلبریتی‌های محیط‌زیست خود را قیم جامعه و کنشگران محیط‌زیست می‌دانند.

🔸 آن سلبریتی جامعه‌شناسی که در دولت روحانی از سال ۹۸ مسئول بود حتی نتوانست اعتراضات سال ۱۴۰۰ را پیش‌بینی و مدیریت کند و آن شخص اکنون مشاور آقای پزشکیان است.

🔸 در دولت روحانی به‌دلیل عدم تخصیص بودجه دفتر تهیه طرح گزارشات ملی در سازمان محیط‌زیست بالکل بسته شد.

🔗برای مشاهده این گفتگو تصویری می‌توانید به کانال عیار نقد مراجعه کنید:
https://t.me/ayarenaghd/685

#عیار_نقد
#انتخابات
#سلیبریتی
#پادکست

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

03 Jul, 16:42


در مجموعه عیار نقد گفتگو با دکتر #محمودرضا_مومنی پیرامون سلبریتی‌های محیط زیستی و انتخابات:

🔸 اولین اشتباه در دولت خاتمی با سیاست‌زدایی از حوزه محیط‌زیست انجام پذیرفت.

🔸 اصولا اصولگرایان به مقوله محیط‌زیست توجهی نداشته و به مشکل محیط‌زیستی باور ندارند.

🔸 طرح محیط‌زیستی آقای پزشکیان توهین به شعور مخاطب است.

🔸 کارکرد سلبریتی‌های محیط‌زیستی رویافروشی به مردم است.

🔸 سلبریتی‌های محیط‌زیست خود را قیم جامعه و کنشگران محیط‌زیست می‌دانند.

🔸 آن سلبریتی جامعه‌شناسی که در دولت روحانی از سال ۹۸ مسئول بود حتی نتوانست اعتراضات سال ۱۴۰۰ را پیش‌بینی و مدیریت کند و آن شخص اکنون مشاور آقای پزشکیان است.

🔸 در زمان خانم ابتکار به‌دلیل عدم تخصیص بودجه دفتر تهیه طرح گزارشات ملی در سازمان محیط‌زیست بالکل بسته شد.

🎧 برای شنیدن پادکست این گفتگو به لینک زیر مراجعه کنید:
https://t.me/CC_AP/1873

🔗همچنین می‌توانید این گفتگو را در کانال عیار نقد تماشا کنید:
https://t.me/ayarenaghd/685

#عیار_نقد
#انتخابات
#سلیبریتی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC

تغییر اقلیم و آلودگی هوا

02 Jul, 01:02


در مجموعه عیار نقد در خدمت دکتر #محمودرضا_مومنی هستیم تا به بحث سلبریتی‌های محیط زیستی و مقوله انتخابات بپردازیم.

سلبریتی‌هایی که این روزها بسیار فعال شده و با درآمیختن راست و ناراست، درصدد ذبح‌کردن مسائل علمی این حوزه در پای سیاستمدار مورد علاقه‌شان هستند.

فایل این گفت وگو به زودی در صفحه عیار نقد بارگذاری خواهد شد:
@ayarenaghd

دکتر مومنی از پژوهشگران و دانشمندان جوان حوزه محیط زیست است و دارای آثار متعددی در این حوزه.

#عیار_نقد
#انتخابات
#سلیبریتی

کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC