زیتون گرام @zeytungeram Channel on Telegram

زیتون گرام

@zeytungeram


✍️کفاره نادانی ما چنان سنگین است که به جبرانش دیری باید هر زمان منتظر فاجعه باشیم.📗📘📙📚

ارتباط با ادمین
@m68mr

زیتون گرام (Persian)

زیتون گرام یک کانال تلگرامی پر از مطالب ادبی و فرهنگی است. اینجا جایی است که علاقه‌مندان به کتابخوانی، شعر و داستان‌های جذاب می‌توانند با هم به اشتراک بگذارند و در محیطی فرهنگی و الهام‌بخش به سرگرمی بپردازند. با انتشار نقل قول‌های زیبا و تاثیرگذار، زیتون گرام تلاش می‌کند تا هر روز با محتوای جدید و متنوع، اعضای خود را به خواندن و پژوهش تحریک کند. اگر در جستجوی مکانی برای به اشتراک گذاری عشق خود به ادبیات و هنر هستید، با عضویت در کانال زیتون گرام، به جمعیتی پر انرژی و خلاق بپیوندید. ارتباط با ادمین: @m68mr

زیتون گرام

17 Nov, 20:34


من از عباس پالیزدار می ترسم البته از خیلی ها می ترسم !

🔰دکتر پویان، متخصص اعصاب و روان، به جای گرفتن شرح حال شفاهی، از بیمار ۴۰ ساله‌اش خواست طی پیامی کتبی، دقیقا توضیح بدهد از چه کسانی می‌ترسد.

بیمارش دچار آنتروپوفوبیا (انسان‌ هراسی) شده بود.
📍بیمار به او چنین نوشت:
آقای دکتر پویان!
روانپزشک مهربان من!
من از بعضی آدم ها خیلی می‌ترسم. نمی‌ گویم که آنها آدم‌ های بدی هستند... نه! ممکن است مشکل از خودم باشد. اگر مشکل نداشتم که به شما مراجعه نمی‌ کردم. یک وقت فکر نکنید قصد توهین به کسی را دارم. خودم بیمارم و به من گفتید که حق دارم در مورد فوبیای خودم به شما توضیح بدهم. این‌ هایی که از آنها می‌ترسم با بعضی‌های شان دوست صمیمی هستم. خواهش می‌کنم از ترس های من با کسی صحبت نکنید.
بله... بگذارید بگویم از چه کسانی می‌ترسم.

📍من کارگرها را خیلی دوست دارم ولی از کارگرهای کارواش که به زور می‌خواهند به ماشین من واکس و پولیش بزنند می‌ترسم.
از کارگرهایی هم که اسباب‌کشی می‌کنند می‌ترسم مخصوصا وقتی که پول طبقات را می‌گیرند و وسایلم را با آسانسور جابه جا می‌کنند.

من از خانم‌ های جوانی که در ملا عام سیگار می‌کشند و یک‌دستی رانندگی می‌کنند می‌ ترسم.
از خانم‌ های روشنفکری که مهریه‌ شان را به اجرا می‌گذارند هم می‌ترسم.

📍من از اساتید دانشگاه که بعد از ۷۵ سالگی شرکت دانش‌ بنیان می‌زنند و همین‌ طور از آنهایی که بیشتر از یک انگشتر عقیق دارند می‌ترسم (مخصوصا از تحصیل کرده‌ های خارج).

هم از قضات می‌ترسم و هم از وکلا می‌ترسم.
از مشاورین املاک هم می‌ترسم. هیچ توضیحی هم ندارم.

من از آخوندهای بیش از حد اصلاح‌ طلب می‌ ترسم... مخصوصا از آنهایی که در عکس پروفایل شان عمامه نمی‌ گذارند.

من از همه‌ی کسانی که شدیدا مخالف استکبار جهانی هستند ولی گوشی آیفون دارند می‌ترسم.
از حضراتی که نگران تاثیر بد ماهواره روی مردم هستند ولی خودشان ماهواره دارند هم می‌ترسم.

از کسانی که می‌گویند اگر جیب و سفره‌ی مردم پر باشد همه مشکلات حل می‌شود می‌ترسم.

از افراد غیر پزشک که از طب جایگزین پول در می‌آورند مخصوصا هامیوپاتی و انرژی‌ درمانی خیلی می‌ترسم.
از پزشکان متخصص طب سنتی بیشتر از آنها می‌ترسم.

از خانم‌ های چادری که زیر چادرشان لباس‌های رنگارنگ جیغ و اسپورت می‌پوشند می‌ترسم. اگر تاتو و گونه ‌گذاری کرده باشند بیش از حد می‌ترسم.

از رانندگان آژانس که به جای گفتن قیمت می‌پرسند «قبلا چقدر می‌دادی» می‌ترسم.

از معلم‌هایی که در کلاس‌ های خصوصی بهتر از مدرسه درس می‌دهند می‌ترسم.

من از مداح‌هایی که بعد از ۱۰۰ بار تکرار یک روضه باز هم مثل ابر بهار اشک می‌ریزند می‌ترسم.

📍من از آدم‌هایی که در دوران پسا دموکراسی و انفجار اطلاعات طرفدار رژیم سلطنتی هستند می‌ترسم.

از ایرانی‌ های خارج از کشور که به ما می‌گویند لنگش کن خیلی می‌ترسم.

از مشاورین خانواده (مخصوصا طلاق داده‌ها و طلاق گرفته‌ ها)، سخنرانان انگیزشی و مدرسین کارآفرینی که خودشان بیکار هستند می‌ترسم.

از اعضای شوراهای شهر که هنوز دستگیر نشده ‌اند می‌ترسم.

از کاندیداهای مجلس هم که از خودشان چند میلیارد خرج می‌کنند و نمی‌دانم اگر درنیایند چه خاکی می‌خواهند به سرشان بریزند هم می‌ترسم. معلوم است که اگر دربیایند به سر ما خاک می‌ریزند، که از آن هم می‌ترسم.

آقای دکتر پویان! روانپزشک مهربان من!

شما بگویید من با این ترس‌هایم چه کنم؟ قرص‌هایتان از اثر افتاده، نیاز به بستری شدن دارم.
کمکم کنید.
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

07 Aug, 17:52


✅️چرا و چگونه به اینجا رسیدیم؟

✍️علی مندنی‌پور

2⃣قسمت دوم

📍مدیریت خانوادگی ، گروهی ، باندی ، قومی ، قبیله ای و جغرافیایی را در نظام مدیریتی کشور حسابی جا انداختیم و قدرت را در ابعاد مختلف یکدست کردیم.
📍فریاد اعتراض کارگران را ازدور شنیدیم اما دست‌های پینه‌ بسته و شکم‌های گرسنه آنان و خانواده هایشان را ندیدیم. وکودکان کار و زباله گردها و زنان بی سرپرست را در جای جای کشور دیدیم و فریاد تشنگی و‌گرسنگی مردم را شنیدیم ، اما ردّپایی از چرایی و چگونگی غارت بیت‌المال توسط اَبَراختلاس‌ گرها و سرنخ‌های داخلی آنهارا ندیدیم یا نخواستیم ببینیم(بخوانید دیدیم جرات افشاگری نداشتیم)
📍خواسته قانونی شهروندان مبنی برصدور مجوز قانونی‌ در اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی(اعتراض در قالبِ راهپیمایی مسالمت‌آمیز) را بی پاسخ گذاشتیم.
📍تورم را به بیش از چهل درصد رساندیم و اقتصاد را به لبه پرتگاه نزدیک کردیم و ازاخلاق جز خاطره ای باقی نگذاشتیم.
📍ایمان و ‌اعتقاد را به‌ویژه در نسل جوان از رنگ و روانداختیم و‌آنرا به حاشیه راندیم.
📍تاریخ وتمدّن چند هزارساله ایران زمین را به سُخره گرفتیم و اعتماد، این بزرگ‌ترین سرمایه اجتماعی ‌در رابطه میان مردم و حکمرانان را به پائین‌ترین درجه رساندیم
⛔️برای مثال اگر تمام میزان مشارکت مردم در انتخابات ۴۶ سال گذشته را طبق روایت حاکمیت بدانیم باید از از ارکان نظام یک سوال اساسی پرسید که چه با این مردم کردید که حضور ۹۸ درصدی سال ۵۸ و ۸۵ درصدی سال ۸۸ را به زیر ۴۰ درصد رساندید.اجرکم عندالله.
📍با سخت‌گیری‌ های بی‌حساب و کتاب، شادی و نشاط و امیّد به آینده بهتر را از همگان به‌ ویژه نسل جوان دریغ کردیم و به موازات‌ آن، تحقیر ، انفعال ، ناامیّدی و دلمُردگی ، استرس ، دلهره ، بی‌تفاوتی ، خشم ، نافرمانی وکین‌خواهی را در دلِ آنها کاشتیم.
📍در بیشتر موارد آسیب‌شناسی رفتار ، گفتار و کردارمان را با محک قاعده علمی ، ریشه‌یابی ، پیشگیری و درمان نسنجیدیم و نتیجه آن را در معرض داوری افکار عمومی قرار ندادیم.
📍این‌ها و ده‌ها مورد از این دست در زمره دلائل شواهد و‌مدارکی هستند دال بر اشتباهات فاحش ، ندانم‌کاری‌ها و نامرادی های مسئولان و مدیران پُر ادّعا ، متوّهم و مسئولیت‌ ناپذیر که به نارضایتی عمومی در گذر چند دهه گذشته تا کنون دامن زده و امروز ، در این موقعیّت قرارمان دادند و به اینجا رساندند.
📍مدیریّت خانوادگی ، گروهی ، باندی ، قومی ، قبیله ای و جغرافیایی را در نظام مدیریّتی کشور حسابی جا انداختیم و قدرت را در ابعاد مختلف یکدست کردیم.
📍فریاداعتراض کارگران را ازدور شنیدیم اما دست‌های پینه‌بسته و شکم‌های گرسنه آنان و خانواده هایشان را ندیدیم  و کودکان کار و زباله گردها و زنان بی سرپرست را در جای جای کشور دیدیم و فریاد تشنگی و‌ گرسنگی مردم را شنیدیم ، اما ردّپایی از چرایی و چگونگی غارت بیت‌المال توسط اختلاس‌گرها و سرنخ‌های داخلی آنهارا ندیدیم.
📍 خواسته قانونی شهروندان مبنی برصدور مجوز قانونی‌ در اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی(اعتراض در قالبِ راهپیمایی مسالمت‌آمیز) را بی پاسخ گذاشتیم.

🔰پایان
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

06 Aug, 01:32


✍️علی مندنی‌پور

✅️چرا و چگونه به اینجا رسیدیم؟

1⃣قسمت اول

❗️جوابش ساده است، چون؛ هنوز چند ماهی از پیروزی انقلاب اسلامی‌ نگذشته بود که بسیاری از نیروهای توانمند ، کاربَلد ، دلسوز و وظیفه‌شناس را به بهانه های‌گوناگون درایستگاه‌های بین‌راهی از قطارِ انقلاب پیاده کردیم.
❗️با‌ بهره‌گیری ‌ازتیغِ تیزی به‌نامِ «ردّصلاحیِت» اکثریّت مستاجران خانه ملّت را از میان کسانی‌‌«انتخاب» کردیم که نه با الفبای علم حقوق انس و الفتی داشتند و نه با قانون نویسی نسبتی و اینگونه شد که در گذر چند دهه گذشته تصویب قوانینی را شاهد بودیم که نه تنها گِره‌گشای موانع و‌مشکلات نبودند که بر مشکلات موجود افزودند.
❗️در نظامِ قانونگذاری‌مان دو عنصر تعیین کننده زمان و‌مکان را نادیده گرفتیم و آگاهانه و ای‌بسا ناآگاهانه چشمان‌مان را بر روی بسیاری از خواسته‌های قانونی مادران، همسران و دختران‌مان بستیم.
❗️مطالبات‌ِ به‌حقّ و برزمین مانده‌ی شهروندان را باتکیه بر وعده و وعید‌های بدون پشتوانه‌ به فراموشی سپردیم و هماره حقّ را ازآنِ خود و تکلیف را بر عهده شهروندان بارکردیم.
❗️عملکردِ ضعیف و غیرقابل دفاع جماعتی از مدیران ناآگاه و حق‌به‌جانب را بنا به عادت معهود با دیده اِغماض نگریستیم .
❗️ با کم توّجهی‌ها وندانم‌کاری‌ها، بستری مناسب برای رشد فقر و فساد و فحشا، تبعیض و نابرابری و بیعدالتی و اختلاس و ارتشاء، رانت، دروغ، شکاف بزرگِ طبقانی و گُسست بین‌نسلی در جای جای کشور فراهم آوردیم.
❗️ صیانت ازمنابع طبیعی و محیط زیست را جدّی نگرفتیم و در زمینه‌هایی آستین بالا زده و خود به نابودی این منابع خدادادی سرعت بخشیدیم.
❗️به آمارهای بدون مبنا وساختگی دل خوش کردیم و فریاد رسا و گوش‌خراشِ فقر و نداری را آنگونه که باید نشنیدیم. به تبعیض‌های ناروایِ جنسیّتی، اعتقادی، طبقاتی، گروهی ، قومی و جغرافیایی دامن زدیم.
❗️خَرافه‌گرایی،گُسست بین‌نسلی، تضعیفِ جایگاه و نقش بنیادی خانواده وآماربالا و باورنکردنی طلاق وجدایی‌ها را دیدیم‌ و بی‌تفاوت از کنارشان گذشتیم.
❗️ در دفاع از یک‌جانبه‌گرایی‌های رسانه‌های حکومتی و در راس آنها صدا و سیما و بدون در نظر گرفتن آثار سوء آن از همه‌ی توان مایه گذاشتیم وصدای رسای بلندگوها و تریبون‌ها را بصورت تک‌صدایی‌درانحصار اصحابِ قدرت قرار دادیم.
❗️حقوق مسلّم مردم در قانون اساسی و در این میان اصل ۲۷ را‌ ندیده انگاشتیم، خواسته های بحقّ دانشجویان را توّهم پنداشتیم و به اصل قانونی آزادی بیان وپس از بیان بی‌توجهی کردیم.
❗️ برواقعیّات تلخِ موجود درجامعه چشم بستیم واز پاسخگویی به خواسته های بحق و قانونی شهروندان طَفره رفتیم، توگویی با واژه شفافیّت و پاسخ گویی متناسب و به موقع تا این زمان بیگانه بودیم وجز نظر و رای خود هیچ نظر و رایی را برنتابیدیم.
❗️جایگاه صاحبان خرد و اندیشه ومحروم کردن جامعه از توان علمی و عملی آنان را دراداره امور کشور از سیاست بگیر تا فرهنگ و اقتصاد و اجتماع نادیده گرفتیم و درآنچه به سیاست خارجی‌ مربوط می‌شد، پراشتباه و پر هزینه عمل کردیم.
❗️با بهره گیری از روش های حذفی و‌نسنجیده موجبات مهاجرت ناخواسته‌ی صدها هزار نیروی توانمند این مرز و بوم فراهم آوردیم، فرار مغزها را تسهیل کردیم و باتحمل این همه رنج و مرارت و هزینه سنگین مادی ومعنوی ، آنان را دودستی بخدمت کسانی درآوردیم که نمی‌بایستی در می‌آوردیم.
❗️ شهروندان را به خودی و غیرخودی ، درجه یک ودرجه دو، انقلابی و غیر انقلابی تقسیم کردیم و آرام، آرام، رابطه را جایگزین ضابطه کردیم و بخشنامه و آئین‌نامه را بر قانون حاکم گردانیدیم وآنرا قوام و دوام بخشیدیم.
❗️تضعیفِ گام بگامِ نقش و جایگاه نهادهای مدنی و در راس آنها کانون وکلای دادگستری به عنوان نهادی مستقل، دیرپا و خدمت‌گذار را در سر لیست برنامه های خود قرار دادیم و نهادهای مدنی همچون کانون‌ها ، سمن‌ها، تشکّل‌های صنفی، احزاب مردم‌بنیاد و گروه‌های مرجع را بی‌رمق کردیم وجز پوسته‌ای از آن‌ها باقی نگذاشتیم.
ادامه دارد ...
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

28 Jun, 14:23


✅️آقاااا یه رئیس جمهور

✍️ezraeil shaki

⛔️قسمت پایانی

🟣با اعلام تایید صلاحیت ها یا اعلام عدم احراز صلاحیت یا نظارت استصوابی (هر چه که اسم دارد)آرایش انتخاباتی به سه گروه تقسیم شد:
🔺گروه اول :زاکانی و قاضی‌زاده با برچسب ادامه دهندگان راه رئیسی که مشخص بود تا انتها نمی مانند .
🔺گروه دوم :پزشکیان و پور محمدی اگرچه می‌خواستند ، خود را از روحانی دور نشان دهند اما تقریبا ادامه دهنده راه دولت روحانی هستند ؛ چه آنکه تعدادی از نفرات کابینه روحانی و خاتمی یکسان بودند و نمی توان گفت اگر ادامه دولت روحانی نیستند ، ادامه دهنده دولت خاتمی هستند.
با این تبصره که فاصله دولت های روحانی و خاتمی بسیار زیاد است و به هم نمی چسبند.
🔺گروه سوم قالیباف و جلیلی که به اصطلاح تندرو و نزدیک به برخی نهادهای نظامی و امنیتی هستند.
🟢اما می‌خواهیم بدانیم در صورت انتخاب هر یک از این افراد نقاط ضعف و قوتشان چیست؟

♒️محمد باقر قالیباف بزرگترین امتیازی که محمد باقر قالیباف دارد این است که نور چشم رهبری است به واسطه حضور در جنگ ایران و عراق محبوبیت نسبی از آن دوران دارد و به دلیل انتخاب از سوی آیت الله خامنه‌ای به عنوان فرمانده نیروی انتظامی ناجا ، شهرداری تهران و برخی اقدامات مثبت باعث افزایش  بیش از پیش مقبولیتش شد.
با ذکر این نکته که صرفا بودن در شهرداری تهران دلیلی برای اقبال عمومی نیست نمونه کامل و بارز آن احمدی نژاد ۸۴ و زاکانی ۱۴۰۳ می‌باشد که احمدی نژاد بعد از حدود ۲ سال شهرداری با جهش خیره کننده به پاستور رسید و زاکانی اگر ۳۰۰ سال دیگر هم شهردار و حتی پادشاه بماند رای واقعی از طرف مردم نخواهد داشت.

📍قالیباف با وجود عملکرد فاجعه آمیز در مجلس شورای اسلامی اما حالا  کمی از سازوکارها خبر دارد و میداند در ساختار قدرت رئیس جمهور چه کاره است و همین نقطه ضعفش هم هست ؛ چرا که نمی داند رئیس جمهور اختیاری برای برخی امور مانند فیلترینگ ، حجاب و ...ندارد.
اما نقاط ضعف محمد باقر قالیباف بسیار بزرگتر از اینهاست و یکی از دلایل عدم ورود به چالش‌های مناظراتی از طرف او  اشتباهات و فسادهای اطرافیانش بود. قالیباف همانطور که در برنامه‌های انتخاباتی اعلام کرد ادامه دهنده فیلترینگ ،حجاب اجباری و اعطای پست‌های مدیریتی به اطرافیان است و مهم تر اینکه فساد ستیز نیست بلکه فساد زایی در او بیشتر نمایان است و با سوت زنان و برملا کنندگان فساد به تندی برخورد و شاید لوله می کند‌.

♒️سعید جلیلی :او را اولین بار  سال ۱۳۸۶ که به سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی رسید،دیدم و شناختم؛ اما در کل این سالها از رفتار ، گفتار ، خود عاقل بینی و تمام آنچه متعلق به او است هیچ چیز مثبت و منفی پیدا نکردم چون همیشه خارج از زمین توپ می‌زند.
تنها اینکه می دانم با انتخاب جلیلی کشور با فیلترینگ، سرکوب آزادی ، حجاب و رسانه و انزوای بین المللی بیشتر به سمت کره شمالی شدن پیش می‌رود‌.
🔰در مورد عدم انعطاف و  نوع مذاکره جلیلی هم می‌توان به عدم اجماع بین او و قالیباف اشاره کرد.

♒️مصطفی پورمحمدی:تیتر یک نیویورک تایمز عکس دو کاندیدا در ایران و آمریکا بود.دونالد ترامپ و مصطفی پور و اینکه چقدر این موضوع نشانه است یا خیر نمیدانم.
هر چه اتاق فکر انتخاباتی پور محمدی سعی در تلطیف چهره او داشته باشد اما نام پور محمدی با یکسری اتفاقات گره خورده است که البته این موضوع همانقدر هم می‌تواند برایش در میان آرای ایدئولوژی مفید باشد‌. اما تسلط بر واژگان و البته انرژی زیادش ستودنی بود.البته هماهنگی با راس حاکمیت و شناخت سازمان های موازی از امتیازات اوست که شاید در ریاست جمهوری احتمالیش برایش مفید باشد.
کماکان پاشنه آشیل پور محمدی را عملکردش در دوره های مختلف در دستگاه‌های امنیتی می دانم.

♒️مسعود پزشکیان: پزشکیان با بیان اینکه اختیارات رئیس جمهور در حدی که جامعه فکر می کند نیست راهش را مشخص کرده است که البته بهترین اقدامش بود. رفتار پدرانه و نصحیت کردن سایرین در مناظرات هم گویای اخلاق مداری وی بود.اگر پزشکیان رئیس جمهور شود دو قطبی خودی و غیر خودی از طرف حاکمیت شکل خواهد گرفت.

حق نگهدار

🆔https://t.me/zeytungeram

زیتون گرام

22 Jun, 19:32


یک سیاستمدار خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

محمود سریع القلم
عزراییل شاکی

2⃣قسمت دوم

📙کمتر از یک هفته به انتخابات ریاست جمهوری(بخوانید ریاست دلخواه حاکمیت) مانده و گرچه گرمای انتخابات به گرمای تیرماه نمی رسد ، اما از بی میلی مردم نسبت به یک ماه گذشته کاسته شده است و از نمونه های آماری که نشان میداد بیش از ۶۰ درصد از گزینه رای نمی دهم به آمار ۴۸ درصد رای خواهم داد رسیده اند.
در قسمت دوم ویژگی های سیاستمدار از نظر استاد سریع القلم و مصداق های آن که خود نشان داده ام ، خواهیم خواند چه شباهت ها و تفاوت های در ساختار سیاسی ایران پیش و پس از انقلاب وجود داشته و چه گزینه هایی در ایران کاربرد ندارند‌.
🔺حداقل دو کار مهم عمرانی و دو چرخش بزرگ فکری که به نفع زندگی مردم باشد، از خود به جا گذارد.
احمد قوام السلطنه پیش از انقلاب و هاشمی رفسنجانی بعد از انقلاب.
این دو نفر بی نهایت به هم شباهت دارند:اول اینکه اصلا دنبال نفر اول بودن نبوده اند دوم خیلی به محبوبیت فکر نمی کردند و برایشان انجام کار درست مقدم بود‌.هاشمی تندرو اوایل رهبری آیت الله خامنه ای با هاشمی سال ۸۴ و ۸۸ و ۹۲ کاملا متفاوت بود.اصولا پافشاری روی یک مانیفست از انسان شخصیت جالبی نمایان نمی کند.
در سوی مقابل هم افراد بحث ناپذیر ، عالِم نما  و استوار به یک نحله فکری زیاد پیدا می‌کنیم دونفر از این چهره ها که دست بر قضا این روزها از آنها زیاد میبینبم و میشنویم سعید جلیلی و زاکانی هستند.
گروهی دیگر بین این دو دسته بودند چه خوشمان بیاید چه بد بسیار جریان ساز بودند که جانب هر دو گروه را رعایت می کردند: سه تفکر شریعتی ، طالقانی و مطهری که نباید از آن غافل شد از این دسته اند.
🔺به یک زبان روز خارجی مسلط باشد.
به عقیده دوستان آنها باید فارسی یاد بگیرند.فاجعه مکالمه زبان انگليسي از طرف نمایندگان جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی تصویر حکومتی بدون تکثر را به خوبی نمایش می‌دهد.
🔺قبل از رسیدن به قدرت، حداقل به چهل کشور سفر کرده باشد.
در این صورت یا به عنوان جاسوس اعدام می شود و یا به عنوانی یکی از اعضای تیم دور زدن تحریم ها فعالیت خواهد کرد.
🔺وقتی اشتباه کرد، عذرخواهی کند.
ایمان دارم جهت مزاح این مورد را آورده اید و گرنه سیاستمدار ایرانی اشتباه نمی کند ، اشتباه کند ، اعتراف نمی کند ، اعتراف کند عذر خواهی نمی کند.
🔺تا آنجا که مقدور باشد، از روی متن سخنرانی کند.
از نظر من اوج قوت رهبر جمهوری اسلامی خطابه است اما در بهترین حالت ۹۰ درصد این جماعت اصلا نوع دیگری بلد نیستند صحبت کنند ؛ نه اینکه نخواهند بلد نیستند.ضمن اینکه بسیاری از همین ها از رو هم نمی توانند بخوانند.
🔺اول تحصیلات خود را تکمیل کرده باشد و بعد کار اجرایی قبول کند و نه بالعکس.
کاملا مخالفم.اصولا تحصیلات در ایران در خدمت علم شغل و کشور نیست.هیچکدام از این ۶ نفر نه حقوق نه اقتصاد و نه علوم سیاسی نخوانده اند(سعید جلیلی امام صادقی هم بیشتر معارف خوانده تا سیاست)نکته دیگر اینکه هیچ گاه نمی شنویم بگویند دکتر شی جیپینگ ، دکتر پوتین ، دکتر بایدن اما این بی سوادان ذوق مرگ می شوند و نمی دانند در مقاطع بالا تحصیل این پس و پیشوند ها بیشتر فحش است تا تکریم.
🔺قبل از آنکه به قدرت برسد، در حد معمول، خوب زندگی کرده باشد.
(ایده آل های مختلفی برای عیار سنجی خوب زیستن وجود دارد اما اگر منظور کیفیت مادی زندگی و پاکدستی دوره مسئولیت است آیت الله خامنه ای در زمان ریاست جمهوری اش و میرحسین موسوی در تمام این سالها و چند مورد دیگر در پسا انقلاب) و (پیش از انقلاب هم می توان از هویدا، سنجابی ، مصدق ، داور ،مکی ،ریاضی و بسیاری دیگر نام برد)
اما در نقطه مقابل( آیرم ، مختاری ، ایادی ،فردوست و برخی شاهزاده های پهلوی که شاید خوب هم زندگی کردند اما چشمشان سير نشد) و (در نیم قرن گذشته تفاله های مسئولین در کانادا و امریکا، رفیق دوست ها ، زنجانی و شیخ الاسلامی و صدیقی ها و دبش گیت ها)طوماری بلند بالا از دزدی و اختلاس و چپاول ایجاد کرده اند.
🆔https://t.me/zeytungeram

زیتون گرام

21 Jun, 19:22


یک سیاستمدار خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟‌

عزراییل شاکی
محمود سریع القلم

1⃣قسمت اول

📍محمود سریع القلم می گوید سوالی دارد که بسیاری از سیاستمداران ایرانی ،‌ بی پاسخ به آن ، وارد گود سیاست شده اند و بسیاری از مردم نیز بی توجه بدان ،‌ به سیاستمداران رأی داده اند.
وی یک سری مؤلفه برای سیاستمدار تعریف گرده است که به صورت تیتر وار به بررسی آنها می‌پردازیم.
در هر قسمت از دید شخصی خودم نمونه همان سیاستمدار را با سیاسیون پیش و پس از  انقلاب ۵۷ می سنجم.

🔺برنامه ریزی و مدیریت او، با واقعیت ها و مقدورات سنخیت داشته باشد.
استاد سریع القلم اصولا این مبنایی که مطرح کردند در بخش عظیمی از حاکمیت قابل فهم نیست‌.
شاید تنهاترین نمود این شاخصه ، فقط یک تصمیم و یک بار شکل گرفت و آن هم  در پافشاری بر پایان جنگ بود که از طرف شخصیت پراگماتیسم انقلاب یعنی  اکبر هاشمی رفسنجانی با فشار با آیت‌الله خمینی صورت گرفت.
در سوی مقابل نماد فعلی اپوزیسیون داخلی و نزدیک النظر سابق رهبری محمود خان بود که مدعی ابر قدرت شدن ایران در پس بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ آمریکا و اروپا بود.
🔺در بحبوحه جدی ترین مذاکرات، نخی که از دگمه پیراهن طرف مقابل آویزان است را گوشزد کند(منظور توجه به جزئیات است)
با علم به جایگاه علمی و دانش سریع القلم کاملا مخالفم.چون مطمئنم منظورشان را در داخل نمی فهمند و برداشتشان مانند ماجرای موگرینی و  حجاب سیاست‌مداران زن خارجی در برابر نمایندگان جمهوری اسلامی خواهد شد.
اما مشکلی که وجود دارد این است که با توجه به سابقه ای که از گفتمان انقلابی که طلاب دارش سعید جلیلی است سراغ داریم ، سیاست‌مداران ما اصل موضوع را به حاشیه می برند.

🔺زیرمجموعه او از هوش ذهنی، هوش عاطفی و هوش اجتماعی برخوردار باشد.

نمونه مشخصی نمی توانم مثال بزنم اما با ارفاق بسیار زیاد سورنا ستاری و محمد علی نجفی و حسن تهرانی مقدم(البته ه در بعد سیاسی) از برخی پارامترهای مورد اشاره برخوردارند ، پیش از انقلاب هم نمونه هایی مانند عالیخانی و برادران خیامی و تمام تکنوکرات های دهه۴۰.

🔺در هر شرایطی و با هر کسی، مودب باشد:
میرحسین موسوی و ابراهیم رییسی دو نمونه از شخصیت های منطبق بر این ویژگی هستند . در پیش از انقلاب هم می‌توان به فرخ رو پارسا ، علی اکبر داور و هویدا و علی امینی اشاره کرد. اما در نقطه مقابل اسدالله علم ، رضا شاه ، حسین فاطمی و پس از انقلاب علیرضا زاکانی ، احمدی نژاد و حسین شریعتمداری  و حسن عباسی و سعید قاسمی ،غدیری ابیانه وحتی جایگاه بالاتر از اینها و راس هرم هم دائما در حال فحاشی و ...هستند‌.

🔺در سخنرانی و اقناع مخاطبان، تا می تواند از آمار و ارقام استفاده کند:
این مورد در ایران امری نکوهیده محسوب میشود:محمد فاضلی ،سید مجید حسینی و عادل فردوسی پور جز افرادی محسوب میشوند که موفق بوده اند اما حکومت انها را برنتابیده است.در نقطه مقابل گروهی هم آمارهایی ارئه می دهند که کاملا غیر واقعی است . می توان از  حسن روحانی ، احمدی نژاد ، زاکانی، کیهان و قالیباف و بسیاری  دیگر از جاعلان تاریخ نام برد.
پیش از انقلاب هم همینطور محمد مهدی سمیعی ، عباس شقاقی ، ابوالحسن ابتهاج و ...به عنوان اشخاص متعهد به آمار و افرادی مثل تیمسار نصیری و ازهاری به عنوان کاسه لیس بودند.

🔺توجه به زیبایی ها اعم از طبیعت، رنگ های شاد، لبخند، محبت، جزئی از زندگی روزانه او باشد.
قطعا روحانیت سنتی درگیر سیاست و افرادی مثل زاکانی و غدیری ابیانه و ..(مثال نقض آیت الله سیستانی و آن فتوای شاعرانه معروفش)میانه خوشی با خوشی مردم ندارند.
پیش از انقلاب هم ثابتی و نصیری و ...که ناقض آنها امثال فرح دیبا  حضور داشتند.

🔺اخلاق و مدنیت او قبل از مواضع سیاسی اش نمود داشته باشد.
اگر منظور استاد سریع القلم برتری ایدئولوژی بر دولت ملت ، سیاست های اجتماعی و خارجی نباشد ؛ خاتمی در اوایل دوره اصلاحات و محمد علی رجایی و حسینعلی منتظری و محمود طالقانی در عصر جمهوری اسلامی و پیش از انقلاب عالیخانی و آموزگار و محمد رضا شاه برایم گزینه های ملموسی هستند.
حال آنکه نقطه مقابل این ساختار فکری می شود از احمدی نژاد و موتلفه نام برد که پیش از انقلاب هم همین موتلفه در لباس فدائیان اسلام قانون و مدنیت و آرامش را با رعب و وحشت گردن می زدند.

ادامه دارد ....

🆔https://t.me/zeytungeram

زیتون گرام

19 Jun, 20:49


ادامه از پست قبلی....👆
ما سیاستمدار نفهم کم نداریم ولی به نظرم پررو ترین ، نفهم ترین و ریاکار ترینشان زاکانی است.
حضور زاکانی در ۵ شرکت و دخترانش هر کدام در شرکت‌های جداگانه که به طور اتفاقی شرکت های با حجم گردش مالی بالا و وابسته هستند یک طرف و ارتباط این شرکت ها با برخی افراد مانند رامبد جوان و نگار جواهریان از طرف دیگر مرا به پاکدستی و صداقت زاکانی و اینکه فدایی انقلاب و رئیسی و رهبر است مومن می کند.
🔰در پایان یک سوال از مردم دارم.اگر پزشکیان را کنار بگذاریم هر ۵ نفر دیگر معتقد به برخورد قهری با معترضان به حجاب و تشدید فیلترینگ بودند،چرا در گفتگوها هیچ صحبتی از حجاب و پهنای باند نمی شود؟چون هر ۵ نفر دنبال تشدید سرکوب و فیلترینگ هستند‌.من موافق با پزشکیان نیستم اما آن ۵ نفر دنبال داغ زدن بر جان نیمه جان مردم هستند.
ببستند آذین به شهر اندرون
لبان پر ز خنده، دلان پر ز خون

ادامه دارد
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

19 Jun, 20:48


آقاا یه رئیس جمهور
✍️ezraeil shaki
⬇️قسمت دوم

🔰قطعنامه ایالات متحده آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه با ۱۴ رای مثبت و یک رای ممتنع (روسیه) در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد.
یک نفر بزند پس کله ابراهیم متقی و فواد ایزدی که چرا رفیق پوتین و پدر معنوی شان چین اقدامی نکردند.
اما ادامه موضوع مناظره اول:
🗯مرموز در مناظره:
تمام سوابق امنیتی دهه ۶۰ و ۷۰ و وزارت دولت های احمدی نژاد و روحانی را پشت یک شخصیت منعطف ، بحث‌پذیر و اهل گفتگو پنهان کرده است ؛ هرگاه نام مصطفی پورمحمدی به گوش می خورد همگان تابستان سال ۶۷ و فایل پخش شده از سایت حسینعلی منتظری و سایر کنش های امنیتی وی را به یاد می آورند اما پورمحمدی در قامت کاندیدای ریاست جمهوری شخصی است که هیچگاه از او متصور نبوده و انتظار نداشتیم .
هرچند بعید به نظر می‌رسد حاکمیت و  همان جمعیت رای دهنده تمایلی به پورمحمدی داشته باشند ، ولی اتاق فکرش کار خود را برای تطهیر وی در نزد افکار عمومی به خوبی انجام داده است.
البته پور محمدی در میزگرد فرهنگی در مقابل سوالات انتظامی و اسفندیاری دستش رو شد و مشخص گردید که همان آدم سابق است.
تعداد زیادی شرکت های مسافرتی و زیارتی وجود دارد که مصطفی پور محمدی در آن سهام دار است.

🗯بحث و سوال خوبی بود.

به گمانم تمام تن و بدن شیخ اشراق و ملاصدرا هنگام سخن گفتن جلیلی در گور می‌لرزد.
پدیده عجیبیست که شبیه هیچکس نیست و هیچگاه نمی‌شود فهمید چه می‌گوید ، همواره در پاسخ به هر سوالی یک جمله ثابت دارد((اتفاقا بحث و  سوال خوبی بود)) اما به جای جواب دادن به سوال مشخص مانند یک ربات یک سری کلمات ضبط شده را پشت هم بند می‌کند و همواره در صحبت‌هایش عنوان می‌کند همانطور که قبلاً گفتم یا دیشب گفتم یا ابتدای همین جلسه گفتم یعنی همیشه همه چیز را قبلاً گفته است. جهش ، جهاد ، بنیادی ، ساختار و .. هم از بخش های لاینفک سخنرانی جلیلی است.
سال ۹۲ جلیلی به مرتضی حیدری می‌گفت: سوال شما مشکل دارد ، امسال در بدو مناظره به مهدی خسروی می‌گوید:البته این سوال شما مشکل دارد جالب‌ترین نکته اینکه کماکان جلیلی معتقد است ما باید در دیپلماسی طوری باشیم که دنیا برای مذاکره به التماس بیفتد.
جلیلی پا به میدان نگذاشته با ارائه شماره حساب و مبلغ میلیاردی موجودی آن طوفانی بپا کرده است.
علنا و با زبان گویا دارد می گوید به من رای بدهید پرتتان میکنم داخل شعب ابی طالب.

🗯اوه اوه اوه

در مورد زاکانی ضحاک جمهوری اسلامی هرچه بگوییم کم است ، از حضور در دوره گذشته و اوه اوه گفتن و پررو دانستن مدیران روحانی تا دوره شهرداری تهران، از دوره تحصیل و گرفتن مدرک تا نمایندگی مجلس از رد صلاحیت ۹۲ و ۹۶ تا تانک انقلاب که به بانک خیابان بهشت رسید. سیاستمدار باید ذاتا صریح باشد ولی زاکانی صریح نه اما بی ادب هست.
زاکانی نه انقلابی است نه شهردار ، نه نماینده مجلس است نه می‌تواند رئیس جمهور باشد، یک عنصر وابسته که هرچه بیشتر شعار می‌دهد و شو آف اجرا می‌کند یک حکم جدید می‌گیرد.
فقط به عملکرد سه ساله زاکانی در شهرداری تهران نگاه کنیم یاد مصاحبه فرید مدرسی و فریادهایش ، یاد اینکه می‌گفت هیچکس نباید از شهرداری انتقاد کند ، یاد اینکه هر ماه یک ایستگاه مترو ایجاد می‌کنم ، یاد اینکه موتورهای کار را برقی سازی می‌کنم ، یاد اینکه پروانه ساختمان را ظرف دو ماه صادر می‌کنم ، تمام خطوط مترو تهران ۵ ساله به پایان خواهد رسید ، مشکل مسکن را حل میکنم و ..می افتم.در آخر هم می‌گوید ، مشکل مسکن حل شد و مشکل ترافیک را سه ماهه حل میکنم.
بعد از اینکه قصور شهردار منطقه ۱۵ باعث مرگ چند نفر در اثر ریزش ساختمان شد زاکانی با کلاه نمدی شهردار را در کنار خود نشاند و عکس یادگاری شان را تیتر یک همشهری کرد؛چرا؟چون میخواهد گردن کلفتی  خود را نشان دهد که آهای مردم !!کشورتان پول و سفره و آبرویتان را که گرفته ایم و جانتان را هم میگیریم و شما زورتان به ما نمی رسد.
در آخرین گل کاری هم سوپر پررو انقلاب اقدام به ساخت مسجد در پارک قیطریه کرده است.اصولا نافهمی بزرگی که در بین اصولگرایان وجود دارد این است که کار فرهنگی را تنها در ساخت مسجد می دانند.
ادامه در پست بعدی.....👇
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

19 Jun, 04:21


‍ ‍ ‍ ✅️آقااا یه رئیس جمهور

ezraeil shaki

⬆️قسمت اول

📜ریاست جمهوری در ایران با وجود اسم پرطمطراق و قرار گرفتن در جایگاه دوم قدرت اجرایی برای تمام مردانش سرنوشت عجیبی در پی داشته است.
فارغ از ارزیابی عملکرد آیت الله رئیسی باید گفت هیچکدام از این جماعت فکر آن طرف داستان را نکرده اند که به محض انتخاب شدن باید وارث خرابی های بیشماری باشند و صرف ماندن نامشان در تاریخ و عالم به عدم انعطاف نظام می خواهند رییس جمهور شوند.در بهترین حالت هم اینکه به سرنوشت رییسی دچار میشوند.
🖍نکته جالب علاقه پزشکان به ریاست جمهوری با وجود کمبود پزشک در کشور است و علاقه شورای نگهبان به نامزدهای خراسان است.
و اما تا امروز چه کردند و چه گفتند:

🗯زنگ تفریح:

هرچه امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در میزگرد فرهنگی در مقابل سوالات کارشناسان خود را خونسرد و حداقل در بحث آموزش و پرورش با برنامه نشان  داده بود در مناظره اول قافیه را باخت.بارها و بارها نام بردن از رئیسی برای سواری بر احساسات مردم تمام آن چیزی بود که از قاضی زاده دیدیم.
اما دو موضوع دیگر در مورد قاضی‌زاده در مناظره اول برایم جالب بود اول اینکه بعد از کلی مجیزگویی مدعی شد که دولت سیزدهم از قاطبه گروه‌های سیاسی استفاده کرده است که یا نمی‌داند گروه سیاسی چیست یا اصلاً نمی‌داند دولت که بود ، کجا بود ، با کی رفته و کجا رفته  است‌.
در آخرین لحظات قاضی‌زاده رو به ملت گفت مردم هرجا مشکلی بوده آمدیم حل کردیم زلزله و جنگ بوده آمدیم حل کردیم برای شما کار کردیم ، با این وجود اگر بگوییم آقا شما دیگر کار سیاسی نکن باید بپذیرد.
قاضی زاده مستقیما در ۵ شرکت (برخی به عنوان موسسات خیریه)عضو است که نام سایر اعضای شرکت ها و ارتباطات آنها را که ببینید متوجه فریاد ((شهید شهید))رئیس سابق بنیاد شهید می شوید.
زمانی همین جماعت امام  امام می گفتند بعد دیوار رهبری بعد سردار سلیمانی و فعلا هم برای امثال قاضی‌زاده و زاکانی نام رئیسی نان و آب دارد.

🗯سردار بی شجاعت:

محمد باقر قالیباف چقدر متفاوت از خودش بود ؛ او یا به خاطر ید طولایش در انتخابات ریاست جمهوری یاد گرفته آرامش داشته باشد یا به اشتباه به او رسانده‌اند که همه چیز برایش مهیاست که این چنین در بین بمباران نقدها و طعنه‌های زاکانی پزشکیان جلیلی پورمحمدی و قاضی‌زاده در سکوت به کارش ادامه می‌دهد.
قالیباف اما پیش از مناظره در میزگرد فرهنگی نظرات جالبی در خصوص آموزش و پرورش داشت. با توجه به حساسیت رئیس مجلس به امور آموزش مدرسه غیرانتفاعی مهرهشتم با نام ثبتی شمس الشموس که در تاریخ ۱۳۹۰/۲/۱۸در اداره ثبت شرکت‌ها به شماره ۲۷۴۳۹ ثبت شده است را یادآور می‌شوم.از شرکت های ثبت شده به نام فرزندانش هم غافل نشویم.
در کنار آرامش و محافظه کاری به نظرم به خاطر تمام گاف‌هایی که فرزندانش داده‌اند و رسانه‌ای شده است ، می‌ترسد وارد جنگ لفظی شود تا سیسمونی ترکیه ، اقامت آمریکا و کانادا و املاک نجومی تهران دوباره سرزبان ها نیفتد.

🗯فاجعه:

ای کاش کسی به پزشکیان بگوید آبرویت را به حراج گذاشته‌ای و آنقدر اوضاع خراب است که با بزرگترین قدم ها هم نمی توانی به هیچ وجه کشور را به سال ۹۶ بازگردانی و وارث یک خرابه می شوی.
انتخابات برای پزشکیان با بحث قومیتی و در ادامه ماله کشی شروع شد و بعد هم مناظره‌ای که از هر طرف مورد هجوم اعضای جبهه پایداری شد.
ظریف آخرین برگ پزشکیان بود که رو کرد.آيا ظریف مرد کلیدی انتخابات است؟
اما آغوش خاتمی ؛ همانگونه که احمدی نژاد ، حداد عادل ، محسن رضایی و خیلی‌های دیگر مرده‌اند ، خاتمی سالهاست برای جامعه مرده است. امیدوارم در سپهر سیاسی کشور هیچ گاه شخصی مانند خاتمی ظهور نکند تا سه دهه مردم را به اشکال مختلف به پای صندوق‌های رای بکشاند و ...
پزشکیان در یک شرکت با نام موسسه خیریه عضویت دارد.

⬆️ادامه دارد..
🆔️https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

27 May, 12:47


🥇تندباد ایرانی

🏅در مسابقات جهانی ۲۰۲۴ ژاپن مدال هاجر صفرزاده طلای ۴۰۰ متر را به دست آورد  و با شکستن رکورد آسیا ، موفق به کسب ورودی مسابقات پارالمپیک ۲۰۲۴ فرانسه
شد.
هاجر صفرزاده قهدریجانی ملی‌پوش ایران با ثبت زمان ۲۵٫۸۷ ثانیه ، به مقام قهرمانی رسید و صاحب مدال طلا شد.
🏆از سایر افتخارات این تندباد ایرانی می‌توان به:
مدال نقره مسابقات دوی ۲۰۰ متر بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ (جاکارتا)
مدال نقره مسابقات دوی ۴۰۰ متر بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ (جاکارتا)
مدال برنز مسابقات دوی ۱۰۰ متر بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ (جاکارتا)
مدال طلا مسابقات دوی ۲۰۰ متر قهرمانی جهان ۲۰۲۳ (مراکش)
مدال طلا مسابقات دوی ۴۰۰ متر قهرمانی جهان ۲۰۲۳ (مراکش)
مدال طلا مسابقات دوی ۲۰۰ متر بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۲ (هانگژو)
اشاره کرد.
🖤در شرایط فعلی کشور و وفات رئیس جمهور مرحوم رییسی کمتر به این موضوع پرداخته شده است.

🎖زنده باشی دختر ایران

🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

04 Apr, 12:13


‍ لعنت به جنگ و جنگجو، هرکس که باشد
بر تندخو، بر زشت گو، هرکس که باشد

چینی و آمریکاییِ نامرد، روسی
یا هم وطن، حتی عمو، هرکس که باشد

هر کس که در ظاهر رفیق ست و به واقع ....
یک دشمن بی آبرو، هرکس که باشد

بر آنکه پشتِ سر، زند خنجر،  ولیکن....
لبخند دارد روبرو، هرکس که باشد

بر چشم آبی، مثل آهویی که دارد...
از گرگ، ذات و خلق و خو، هرکس که باشد

ما خسته ایم از جنگ و دلخونِ شهیدان
لعنت به جنگ و جنگجو، هرکس که باشد
🆔 https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

01 Apr, 11:46


۱۲ فروردین ۵۸ حاصل یک فرهنگ است

🔰واقعیت این است که قانون اساسی ما  و جمهوری اسلامی که در دوازده فروردین به آن رای دادند ملت، دیگر کمتر و ناپخته‌تر و ناکارامدتر از پادشاهی در عربستان سعودی نیست.

🔺خب اگر در اینجا ولی فقیه همه کاره است آنجا هم شاه سعودی، پس چرا در سعودی شاه توسعه و رضایت نسبی خلق را ارمغان آورده اما در ایران موج نارضایتی است که به هوا برخاسته؟

مشکل مهم اما در زمینه هاست و سپس فردی که قدرت را در اختیار دارد.

🔺ایران از قدیم الایام روشنفکری‌اش به چپ متمایل است و این تحفه غرب ستیزیِ فقرگستر مولود آن جماعت است و البته این امر هم ریشه در ظلم و ستم دیرین خوانین و والیان و شاه‌های پارس دارد.

فرهنگ شاهان ایران متفاوت با کشورهای عرب منطقه است.
به یاد دارم آقای عبدالرحمن فرامرزی موسس و مدیر روزنامه کیهان وقتی در دوره ملک فیصل به همراه هیأتی مطبوعاتی برای بازدید از عربستان، به دعوت پادشاه سعودی به این کشور می روند از کیفیت آمیختن شاه سعودی با مردم و چگونگی تعامل ساده و بی تشریفات شاه با مراجعین  تعجب می کند.(۱)

🔺امروز هم وقتی شاه امارات بدون دورباش و کورباش به نظارت و بازدید از عملکرد کارمندان فرودگاه می‌رود و فیلمش پخش می‌شود، ما ربطی بین کیفیت سلطنت در آن دیار و مملکت خود نمی بینیم.

طبیعی امر هم همین است شاهنشاهی ایرانی که تاریخی بیش از دوهزار و پانصدساله دارد و گاه تا نیمی از جهان مسکون را تحت نگین‌قدرت خود داشته با شاهنشاهی سعودی که پس از جنگ جهانی دوم و تقسیم شدن بلاد تحت تصرف امپراطوری عثمانی استقلال خود را باز یافته بایست متفاوت باشد.

🔺اعراب پس از اسلام هم، ایرانی شدند و خلافت، سلطنت شد تا توانستند بر قسمت بزرگی از زمین از چین تا شمال افریقا و تا اسپانیا حکومت بگسترانند.

دیوانسالاران ایرانی و فرهنگ شاه و مردم از نوع ایرانیش پیش از امویان و عباسیان به جان اسکندر هم نشست و او هم از دیوانسالاری ایرانی متأثر شد.(۲)

   شاهنشاهی ایرانی اگر تصاحب ممالک دارد فرهنگ خداشاهی و تحقیر و ظلم و جور بر مردم را هم دارد.
اگر می تواند قدرت بسازد، از سر همین حل کردن جمعیت در فرد است.

🔺این فرهنگ دیرپا اما امروز، شده است وبال تجدد خواهی ایرانی.
فرهنگ دیرین، قدرت را متمرکز می‌خواست و در رأس هرم، امروز اما ملت صد وبیست سال است که قدرت را در قاعده هرم می خواهد و خواهان سالار شدن مردم است و خلع شاه و تکریم خلق.

تلاش برای تغییر فرهنگ شاهنشاهی به مردمسالاری، مرتبا به باز تولید شاهنشاهی انجامیده و رهیدن از دام فرهنگ قوام یافته و به جان نشسته، تاکنون در همه ابعاد ممکن نشده.

🔺اگر ۱۲ فروردین مردم رای به جمهوری دادند اما در همان زمان تمام قدرت را برای رهبر عالیقدر خود می خواستند که اگر جز این بود در دعوای بین رئیس جمهور بنی‌صدر و امام‌خمینی طرف نماینده جمهور می ایستادند که نایستادند چون هنوز منجی خود را اقتدار فردی می دانستند نه تقسیم قدرت و قوا.

امروز اما به مدد جریان آزاد اطلاعات و فضای مجازی و بواسطه سوءعملکرد غیر قابل دفاع حاکمیت و با توجه به خیل عظیم قشر تحصیل کرده و نسل بزرگ شده در فضای سوءظن به هر فرهنگ و مذهب و آنچه نسلهای پیشین به آن مباهات می کرند، اکثریت مطلق مردم دنبال یک جمهوریت تمام عیارند بدون قیدی که بتوان از آن سوء استفاده کرد برای تهی کردن جمهوریت.

🔺البته کسانی که همچنان به دنبال شاهزاده رضا پهلوی هستند گویا هنوز از اندوخته دیرین فرهنگی خالی نشده اند و با این همه تجربه حکومت فردی فساد زا، باز خواهان آزمودن مجدد شاهنشاهی‌اند.

البته مثل بنده که جمهوری خواه هستم بدون هیچ قیدی، تسلیم رای جمهورم اما برای آنکه نسلهای بعد همان محاجه که امروز نسل حال به گذشتگان می کند که چرا در ۱۲ فروردین به جمهوری اسلامی رای دادید تا چنین شود؟! با ما نکنند،
به نسل حال حاضر می گویم شاهنشاهی در ایران به معنای قدرت مطلقه است اگر چه در اسم مطلقه نباشد و مشروطه باشد.
شوره زار فرهنگ خداشاهی ایرانی را دوباره نیازمایید اینجا نه بلژیک است نه سعودی اینجا ایران است که از شاه خدا می تراشد.

۱)خاطرات عبدالرحمن فرامرزی
۲)تاریخ ایران، عبدالحسین زرین‌کوب
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

27 Jan, 16:43


روزی که دیر نیست!

🔺بیمارستان گاندی در آتش می‌سوزد و مقامات مسئول با افتخار اعلام می‌کنند ما از چند ماه قبل می‌دانستیم این بیمارستان ایمن نیست!
🔺دو جوان در یک روز اعدام می‌شوند تا اقتدار نظام به رخ جامعۀ فقیر شده کشیده شود. ده‌ها کُرد مظلوم و سیستان و بلوچستانیِ فقیر همچنان در نوبت اعدامند!
🔺منابع آمریکایی می‌گویند ما قبل از حادثه کرمان به ایران اطلاع داده بودیم خطراتی قریب‌الوقوع وجود دارد، اما ایران نخواست توجهی کند ؛ مهم برگزاری با شکوه مراسم است.
وزیر امور خارجه (این بنده خدا تعطیله البته) اعلام می‌کند : ایران حامی حوثی‌هاست، با همه ناامنی‌هایی که در آبراه‌های بین‌المللی ایجاد می‌کنند اما چک سفید امضا که به آنها می‌دهیم.
جمهوری اسلامی تنها حاکمیتی می‌شود که با وجود نابودی تمام غزه، همچنان معتقد است عملیات حماس پیروزمندانه بوده است.
🔺اسرائیل به‌طور رسمی تجهیزات و نیروهای ایران را هدف قرار داده، نابود می‌کند.
عراق از تجاوز موشکی ما به کردستانش به شورای امنیت شکایت می‌کند.
نظامیان پاکستان به داخل ایران آمده اهدافشان را زده و به سلامت برمی‌گردند.
🔺رئیس‌جمهور سابق داوطلب انتخاباتی بی‌خاصیت می‌شود، صلاحیتش مردود اعلام می‌شود، عملاً می‌گویند او منحرف بوده است.
🔺دلار از خواب دو سه ماهه بیدار شده و همۀ راه نرفته را ظرف یک هفته جبران می‌کند، معلوم می‌شود دولت هیچ توانی برای کنترل ارزش پول ملی ندارد.
بودجه ۱۴۰۳ به نحوی تنظیم می‌شود که همه اقتصاددان‌ها و مردم نگرانند بدبختی‌ها چند برابر شود.
هزینه‌های برق و آب و گاز کمر مردم را شکسته، زمزمه گران شدن بنزین همه را وحشت‌زده کرده است.
رسماً تورم بالای ۵۰ درصدی را تجربه می‌کنیم، حقوق کارگران، کارمندان، معلمان، بازنشستگان، یک ریال جابجا نمی‌شود.
🔺مقامات همچنان در توهم رسیدن به قله سخن می‌گویند اما نمی‌گویند کدام قله! همچنان بر طبل شرکت بی‌هدف در انتخابات می‌کوبند.
رای بدهید تا گواه باشید حاکمیت شما بهترین است!
🔺انتخاباتِ در پیش، در هر حال یک حماسه بزرگ است، با مشارکتی وصف‌نشدنی ؛ تا بگویند اینهم دمکراسی در حکومت دینی، تا بگویند مردم ما را می‌خواهند!
دست‌بردن در آمارها برای حفظ آبروی نظام هم، که مجاز است.
و باز دخترانی که باید بترسند از مأموران
و باز سیل مهاجرت جوان‌های با استعداد
و باز درمانی که می‌شود خاص اقشار مرفه
و باز حاکمانی که فربه‌تر می‌شوند و مدعی‌تر، که اگر ما نبودیم همین را هم نداشتید.
وباز زندانیان بی‌گناه، تا محیط‌زیست فراموش شده، از زلزله‌هایی که نیامده ما را می‌ترساند، تا نونهالانی که در سیستم فشل آموزش‌و‌پرورش استعدادهایشان کور می‌شود و مردانی که خجالت می‌کشند بگویند نداریم…
کادوی روز مرد نمی‌خواهیم، همانطور که روز زن نداشتیم هدیه بدهیم!

🔺مردم گوش کنید ما نباید اهل پذیرش شکست باشیم ، ما اصل مهمی را دریافته‌ایم ؛ هیچ شکستی بی‌دلیل نیست ، به‌جای متهم کردن این و آن، به‌جای چیدن دلایل واهی، بسیاری اوقات لازم است خودمان را بشکنیم!! خودمان را به محاکمه بکشیم.
مگر ممکن است اراده کنیم، دست به دست هم بدهیم، با مطالعه عمل کنیم، و به نتیجه نرسیم!
قبول کنیم انقلاب مشروطیت، تحولات سال‌های ۵۷، ۸۸، ۹۶، ۹۸، ۰۱ همه نواقصی داشته‌اند که به نتیجه نهایی نرسیده‌اند.
شاید دو ماه دیگر میوه تلاش‌ها برسد ، شاید دو سال دیگر ، شاید بیشتر
البته که همه عوامل در اختیار ما نیست!
ولی ما اراده نکنیم، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.
🔺ما نباید ناامید بشویم ، هر آنچه را که در اختیار ماست به انجام می‌رسانیم، شاید کمتر از چند ماه نهال ما به ثمر نشست!
نباید ناامید شویم!
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

21 Jan, 22:11


شرم بر متحجر

تصاویری خجالت‌آور از تخت جمشید و‌ نقش رستم ته مانده‌های پیاز، سیب‌زمینی، گوجه، سبزی، تره‌بار و نخاله‌های ساختمانی در فاصله بسیار اندکی از آرامگاه داریوش در نقش رستم  دپو شده!همچنین وفور زباله‌ها و پسماندهای گردشگران در اطراف تخت جمشید خبر می‌دهد!.میراث فرهنگی استان فارس و مدیران پایگاه‌های جهانی تخت‌جمشید و نقش رستم  و‌ مدیر کل امور پایگاه‌ها چه پاسخی درباره این وضعیت اسفناک دارند؟ بوی تعفن و منظر زشت پیشکش، شیرآبه پسماندها چه آسیبی به این اثار در دراز مدت خواهد زد؟چگونه بیخ گوش نقش رستم محل تجمع پسماندها و نخاله‌ها شده است؟ یگان حفاظت چرا هیچ واکنشی نسبت به این موضوع نشان نمی‌دهد؟از سویی چرا به راحتی گردشگران به خود اجازه می‌دهند زباله‌های خود را در تخت‌جمشید و اطراف آن رها کنند؟! مسوول آموزش به گردشگران کیست؟ چرا سطل زباله و دوربین برای گردشگران در نظر گرفته نمی‌شود؟ چرا جریمه سنگین برای ریختن زباله در محوطه باستانی در نظر گرفته نمی‌شود؟ چرا ورودی تخت جمشید این نکات تذکر داده نمی‌شود؟ و از سویی با بودجه کلان تخت جمشید خودروهای کوچک جمع‌آوری زباله تهیه نمی‌شود؟
🆔
https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

18 Jan, 17:50


تفاوت عملکرد پدافند سپاه:

🔰هواپیمای اوکراین و موشک پاکستان

🔺شاید به جرات بتوان گفت، پس از جنگ هشت ساله ایران و عراق، حمله هوایی پاکستان به مناطقی در استان سیستان و بلوچستان با موشک و پهپاد، نخستین تجاوز نظامی به خاک کشورمان است که به شکل رسمی مسئولیتش را دولت یک کشور می‌پذیرد‌.

جدا از آن‌که این لکه ننگ به دامان دولت انقلابی ابراهیم رئیسی نقش خواهد بست که چرا با دیپلماسی فعال نتوانست مانع این اقدام شود اما انتقاداتی فراتر از نقش دولت، ذهن افکار عمومی را مشغول کرده که تا این لحظه پاسخی برای اقناع‌شان از سوی مقامات لشگری و کشوری داده نشده است، چرا که در این مورد بخصوص، سردادن شعار کلیشه‌ای عوضش امنیت داریم در قبال مشکلات کشور، دیگر حتی پاسخگوی حامیان صفر تا صد حاکمیت هم نیست!

🔺به طور مثال ‌مردم می‌پرسند چرا پدافند ارتش و سپاه در برابر حمله هوایی پاکستان به مناطق مرزی کشور منفعل عمل کرده است؟ به‌ویژه به‌سبب برگزاری رزمایش پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت در آن منطقه، توقع می‌رفت هشیارتر از هر زمانی حافظ تمامیت ارضی کشورمان باشند. آن‌هم در شرایط بحرانی خاورمیانه که پس از جنگ غزه و تنش در یمن و همچنین حملات موشکی ایران به اربیل عراق و مناطقی در پاکستان در پاسخ به حادثه تروریستی کرمان، به گفته کارشناسان بیش از پیش خطر جنگ و تجاوز نظامی به خاک کشورمان محتمل بود.

🔺از یاد نبریم، نقد به همان پدافندی است که سال ۹۸ به ظن پرتاب موشک کروز آمریکایی، هواپیمای اوکراینی را به اشتباه با دو موشک ساقط کرد و ملتی را داغدار اما در مقابل پهپادهای پاکستانی اقدامی انجام نداده است.

🔺در ضمن اگر مسئولان بگویند این حمله از پیش میان دو کشور هماهنگ شده بود، رسما پذیرفته‌اند در خاک ایران پایگاه تروریستی وجود دارد، چراکه بهانه پاکستان برای حمله به سراوان، وجود پایگاه‌های تروریستی در کشورمان بوده است!

🔺با پذیرش این ادعا سوال دیگری طرح می‌شود که چرا بجای تروریست‌ها، زنان و کودکان کشته شده‌اند؟ متاسفانه غیر نظامیان، از جمله زنان و کودکان نخستین قربانیان جنگ، تروریسم و هر خشونتی به هر بهانه‌ای هستند اما آیا غیر ایرانی بودن این قربانیان غیر نظامی چنان‌که منابع رسمی اعلام کرده‌اند و بر آن تاکید دارند، از طرح این انتقادات عمومی خواهد کاست؟واکنش‌های منفی در فضای مجازی به مجری صداوسیما که از کشته شدن اتباع غیر ایرانی در روستایی مرزی، خدا را شکر می‌کند، گواهی بر رد این ادعاست؛ بماند که بسیاری از اهالی آن منطقه نه‌تنها غیر ایرانی نیستند بلکه صرفا به‌دلیل محرومیت و حاشینه نشینی شناسنامه ایرانی ندارند!

🔺با این همه حتی اگر این افراد غیر نظامی، ایرانی هم نباشند، مگر داخل مرزهای ایران نبودند و مسئولیت تامین امنیت‌شان با ایران نیست؟

آیا نیروهای نظامی تحت فرمان فرمانده کل قوا، قبل از گرفتن انتقام سخت و پس از وقوع پیامدهایش، فکری برای پاسخ به این سوالات کرده‌اند یا اصولا اقناع افکار عمومی محلی از اعراب برای مسئولان ذی‌ربط ندارد؟

🔺قدرت بازدارندگی برای دفاع و تامین امنیت در راستای منافع ملی قابل فهم است؛ اما از یاد نبریم همراه نبودن افکار عمومی با مسئولان و از بین رفتن اعتماد اجتماعی نسبت به عملکردشان، بزرگترین آسیب به همان منافع ملی است!
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

13 Jan, 15:26


  خَربازار غریبی است !

🔰 آخوندها می خواهند در دولت استخدام شوند
🔰بازاریان می خواهند وارد سیاست شوند
🔰معیار پست و مقام گرفتن شارلاتان بازی است
🔰 رد و قبول در تحصیلات از روی دسته بازی های سیاسی است


📜بخشی از نامه ذکاءالملک فروغی به سید حسن تقی‌زاده در صدسال پیش

🗞متحیرم که چه عرض کنم. مجلس شورای ملی نمایش غریبی از خود می‌دهد. آنچه در روزنامه‌ها ملاحظه می‌فرمایید نمونه‌ی خیلی ضعیفی از حقیقت است. بیرون مجلس هم نعوذ بالله.

🔰می‌فرمایید در این مدت کسی به فکر من نیفتاد. بفرمایید کسی به فکر چه افتاد؟ آنچه من می‌بینم در این مملکت همه‌کس از اعلی و ادنی بدون استثنا ( یعنی اگر استثنایی باشد همان در حکم النادر کالمعدوم است ) وجهه‌ی همتش تحصیل مال است و بس. آنهم گویی ملتزم شده‌اند از غیر مجرای صحیح باشد و انصاف این است که از مجرای صحیح میسر نمی‌شود. مگر اینکه شخص به قوت لایموت قانع شود. آنهم باز نه برای همه‌کس.

یگانه وسیله‌ی تحصیل شغل و مقام و هر مقصود دیگر، امروز دسته‌بندی و انتریگ‌بازی و شارلاتانی است. تا آنجا که معلم شدن و حتی رد و قبول شاگردان در امتحانات از روی دسته‌بندی و به ملاحظات شخصی می‌شود.

🔰وزرا به قول عوام مثل پیراهن و زیرجامه عوض می‌شوند و هر وزیری که عوض می‌شود و بر سر کار می‌آید، اجزای ادارات را بیرون می‌کند و یک دسته تازه از قوم و خویش‌های خود یا دوستان یا کسانی که با او برای وزیرشدنش در دسیسه‌کاری شریک بوده‌اند، بر سر کار می‌آورد بی‌هیچ مناسبتی.

تجار و کسبه دست از کاسبی برداشته و سیاست‌مآب شده و منظور واحد از سیاست‌مآبی این است که از این نمد کلاهی داشته باشند. هرچه آخوند و ملا هست می‌خواهد یا در ادارات مستخدم باشد (استخدام شود) یا مستمری‌خور باشد.

🔰حضرتعالی می‌دانید که قحط‌الرجال امروزی ما نتیجه آن است که در دوره ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه از لیاقت اشخاص صرف‌نظر کرده و هوسناکی اولیای مملکت، مدار امور بود.

حالا به مراتب بدتر شده و فقط انتریگ‌ و دسیسه و دسته‌بندی و فحاشی و بستگی به مقامات مقتدره‌ی خارجی و داخلی میزان پیشرفت مقصود است و بنده پیش‌بینی می‌کنم که اگر امر بر همین منوال بگذرد، تا ده پانزده سال دیگر معلومات ایرانی‌ها به درجه‌ای برسد که یک نفر آدم قابل مخاطبه و مصاحبه یافت نشود و اعضای ادارات، همه اشخاصی باشند که پانزده سال قبل، قابل مهتری و جلوداری شمرده نمی‌شدند.

سست عنصری و سبکسری ما به جایی رسیده که از یک طرف جراید جدیدالتاسیس ما به مناسبت احوال روسیه موسوم به «طوفان» و «آتشفشان» و «احشویروش» می‌باشند( به مناسبت اینکه وزیر مختار روس، یهودی است ). از طرف دیگر آخوند و ملا و روضه‌خوان، منکر مدارس جدیده شده، می‌خواهند درِ آنها را ببندند و روزنامه‌‌ای را که برای نسوان طبع می‌شود توقیف کنند. مختصر خر بازار غریبی است.

🔰بنده که عقلم نمی‌رسد که چگونه تصور نجاح و فلاحتی برای این قوم می‌شود کرد. فقط امیدی که می‌توانم به خود بدهم این است که همانطور که برخلاف قواعد عقلی تاکنون این ملت و دولت باقی مانده ( اگرچه به کثافت و فضاحت ) باز هم بماند، یا بهبودی یابد و الا در جبین این کشتی نور رستگاری نیست.
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

12 Jan, 14:30


چرا دغدغه اول مسولین حجاب است؟

چون حجاب دیواری است برای پنهان شدن بی عرضگی و غارت مسئولان

🔰کنسرو خوراک گوشت آبدار مخصوص سگ‌های بالغ قیمت: ۸۵۰ هزار تومان. کنسرو مخصوص سگ با طعم مرغ و بوقلمون قیمت: ۶۸۰ هزار تومان.

خوراک ویژه‌ی پروبیوتیک به همراه حشرات خشک شده مخصوص همستر قیمت: ۵۲۰ هزار تومان 
یونجه‌ی معطر، تهیه شده در کوه‌های آلپ، کاملاً طبیعی مخصوص جوندگان خانگی قیمت: ۴۰۰ هزار تومان،
قلاده چرم طبیعی در سه سایز قیمت: ۸۰۰ هزار تومان و.....

اینها قیمت برخی از محصولات موجود در یک فروشگاه حیوانات خانگی زنجیره‌ای (پت شاپ) در خیابان فرشته تهران است!

اینکه سگ خانگی در فلان محله‌ی شمال تهران کنسرو ۸۵۰ هزار تومانی بخورد یا همستری در ایران، یونجه‌ی کوه‌های آلپ را تناول کند خیلی اتفاق مبارکی ست!

🔰یک سیستم حاکمیتی عریان سرمایه‌داری در ایران حکومت می‌کند که غیر قابل باورترین فاصله‌ی طبقاتی و اجتماعی را در تاریخ کشور به وجود آورده است.

به گونه‌ای که پول دو وعده خوراک یک سگ خانگی در یک شهر، تمام درآمد ماهانه‌ی دست کم یک میلیون خانوار چهار نفره در همان شهر است!

این فقط یک قلم است.

لامبورگینی ۲۵ میلیارد تومانی یا آپارتمان ۹۰۰ میلیارد تومانی هم توی تهران فراوان است.

🔰این سیستمی که در کشور حاکم است، فاسدترین نوع سرمایه‌داری غیر مولد است. نه مطلقاً ربطی به عقیده اکثریت مردم دارد، نه واقعاً عنادی با بزرگترین کشور سرمایه‌داری دنیا (آمریکا).

آن روی سکه‌ی همین شهر، حداقل ششصد هزار نفر زباله‌گرد است که سیصد هزار نفرشان کودکند و در طول سال شاید هرگز حتی یک وعده خوراک گوشت آبدار نمی‌خورند!

این است واقعیت سرزمینی که بر حمایت از مستضعفین و هم‌پیکری بنی‌آدم فخر به عالم می‌فروشد.

می‌دانید چرا دغدغه‌ی اول بسیاری از مسئولین جمهوری‌اسلامی ‎حجاب است ؟!

زیرا مقابله با بی‌حجابی تخصص نمی‌خواهد؛ یه دهان گشاد می‌خواهد، یک ون، دو سه مامور، اسلحه و دستبند ؛؛؛

🔰کنترل نرخ تورم، مسکن، مقابله با بیکاری، فقر و ... است که نیاز به تخصص، درایت و مدیریت دارد که مسئولان بی‌عرضه‌ترین و بی‌خاصیت‌ترین مسئولان دنیا هستند.

یادمان نرود
حجاب دیواریست برای پنهان شدن بی‌عرضگی و غارت دسته جمعی مسئولان.
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

10 Jan, 16:39


چرا امیر کبیر را در ایران دفن نکردند؟

یادش امروز گرامی

🔰امیر کبیر صدر اعظم ایران در زمان ناصر الدین شاه که با دسیسه هاى یک سرى وطن فروش در حمام فین کاشان به قتل رسید، در شهر کربلا به خاک سپرده شد.

اینکه چرا او را به کربلا بردند، سوال است و احتمالا براى دور ماندن مردم از مزارش وجلوگیرى از تبدیل آن به میعادگاه مظلومان، او را از ایران و ایرانى دور کردند!

اما چیزى که بیش از همه مایه شرمندگیست، این است که اکثر قریب به اتفاق ایرانیها نمى دانند مزار این اسطوره تاریخ کجاست!

🔰امروزه با سفرهاى متعدد مردم به عراق و کربلا جاى بسى تاسف است که حتى یکى از کسانی که از عراق بر میگردد نمیداند که امیر کبیر هم در آنجا دفن بوده!

آیا فکر نمى کنید که همین عراقیها به ما خواهند خندید که چطور مردى رو که بسیارى از داشته هاى امروزمان را مدیون اوهستیم فراموش کردیم؟!

🔰۱۶۸ ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻭﺍﮐﺴﯿﻨﺎﺳﯿﻮﻥ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺍﻣﯿﺮﮐﺒﯿﺮ ﺁﻏﺎﺯ ﺷﺪ. ﭼﻨﺪ ﺭﻭﺯ ﺑﻌﺪ ﺑﻪ ﺍﻣﯿﺮﮐﺒﯿﺮ خبر ﺩﺍﺩﻧﺪ بعضی از افراد صاحب نفوذ، ﺩﺭ ﺷﻬﺮﺷﺎﯾﻌﻪ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﮐﻪ ﻭﺍﮐﺴﻦ ﺯﺩﻥ ﺑﺎﻋﺚ ﻭﺭﻭﺩ ﺟﻦ ﺑﻪ ﺧﻮﻥ ﻣﯽﺷﻮﺩ!
ﺍﻣﯿﺮﮐﺒﯿﺮ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﻭﺍﮐﺴﻦ ﺁﺑﻠﻪ ﻧﺰﻧﺪ، ﺑﺎﯾﺪ ﭘﻨﺞ ﺗﻮﻣﺎﻥ ﺟﺮﯾﻤﻪ ﺑﭙﺮﺩﺍﺯﺩ. ﺍﻣﺎ ﻧﻔﻮﺫ ﺳﺨﻦ افراد ﻧﺎ ﺁﮔﺎﻩ در ﻣﺮﺩﻡ ﺑﯿﺷﺘﺮ ﺑﻮﺩ.
ﭘﻮﻟﺪﺍﺭﻫﺎ ﭘﻨﺞ ﺗﻮﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﭘﺮﺩﺍﺧﺘﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺁﺑﻠﻪﮐﻮﺑﯽ ﺳﺮﺑﺎﺯ ﺯﺩﻧﺪ. ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﻧﯿﺰ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎ ﭘﻨﻬﺎﻥ می ﺸﺪﻧﺪ.
ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺪﺗﯽ ﭼﻨﺪین ﻧﻔﺮ ﺍﺯ ﺁﺑﻠﻪ ﻣﺮﺩند و ﺍﻣﯿﺮﮐﺒﯿﺮ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﮔﺮﯾﺴﺘﻦ ﮐﺮﺩ.
ﻣﯿﺮﺯﺍ ﺁﻗﺎﺧﺎﻥ ﺁﻫﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﺍﻣﯿﺮ ﮐﺒﯿﺮ ﮔﻔﺖ: ﻭﻟﯽ ﺍﯾﻨﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺩﺭ ﺍﺛﺮ ﻧﺎﺩﺍﻧﯽ ﻣﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ. ﺍﻣﯿﺮ ﮐﺒﯿﺮ ﮔﻔﺖ : ﻣﺴﺌﻮﻝ ﻧﺎﺩﺍﻧﯿﺸﺎﻥ ﻧﯿﺰ ﻣﺎ ﻫﺴﺘﯿﻢ. ﺍﮔﺮ ﻣﺎ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮐﺎﻓﯽ ﻣﺪﺭﺳﻪ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺑﻮﺩﯾﻢ، جاهلان ﺑﺴﺎﻃﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺟﻤﻊ ﮐﺮﺩﻩﺑﻮﺩﻧﺪ .

🔰این تنها روزی نبود که امیرکبیر گریست؛ ایشان هزار و صد و هشتاد و هشت روز نخست وزیری خود را، هر شب از جهل و خرافات مردم ایران گریست...

امیرکبیر برای انجام تمام اصلاحات خود که در کتاب "امیرکبیر" فریدون آدمیت، که بهترین کتاب در باره امیرکبیر است، گریسته است.

🟥آری امیرکبیر و "میجی" امپراتور ژاپن، برنامه اصلاحات خود را همزمان آغاز کردند.

برنامه اصلاحات امیرکبیر بسیار مفصل تر از میجی بود. مردم ژاپن با میجی همراهی کردند، مطالعه کردند، کار کردند، منافع مردم را برمنافع خود برتری دادند، تا امروز ژاپن سومین کشور دنیا از نظر اقتصادی و بهترین کشور دنیا در تمام پارامترهای زندگی باشد.
لکن مردم ایران با جهل و خرافات بسیار عمیق، 1188 روز امیرکبیر را گریاندند.

🔰سالانه 30 میلیون نفر از مردم ژاپن به آرامگاه میجی در توکیو می روند و از اصلاحات او سپاسگزاری می کنند. ولی مردم ایران حتی نمی دانند که آرامگاه امیرکبیر روبروی صحن حسین بن علی در کربلاست!

🔰در سال 1393 بیش از چند میلیون نفر از مردم ایران از کربلا بازدید کرده اند ولی اصلا سری به آرامگاه امیرکبیر که درست در حجره جنوب شرقی روبروی صحن است نزده اند!

📍به قول مولوی

پس عزا بر خود کنید ای خفتگان
زان که بد مرگی است این خواب گران.
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

09 Jan, 18:49


غیر قابل باورترین فاصله‌ی طبقاتی و اجتماعی در تاریخ یک کشور (ایران)

محمدحسین روانبخش، جامعه شناس

🔰کنسرو خوراک گوشت آبدار مخصوص سگ‌های بالغ قیمت: ۸۵۰ هزار تومان. کنسرو مخصوص سگ با طعم مرغ و بوقلمون قیمت: ۶۸۰ هزار تومان.

🔰خوراک ویژه‌ی پروبیوتیک به همراه حشرات خشک شده مخصوص همستر قیمت: ۵۲۰ هزار تومان 
یونجه‌ی معطر، تهیه شده در کوه‌های آلپ، کاملاً طبیعی مخصوص جوندگان خانگی قیمت: ۴۰۰ هزار تومان،
قلاده چرم طبیعی در سه سایز قیمت: ۸۰۰ هزار تومان و.....

🔰اینها قیمت برخی از محصولات موجود در یک فروشگاه حیوانات خانگی زنجیره‌ای (پت شاپ) در خیابان فرشته تهران است!

🔰اینکه سگ خانگی در فلان محله‌ی شمال تهران کنسرو ۸۵۰ هزار تومانی بخورد یا همستری در ایران، یونجه‌ی کوه‌های آلپ را تناول کند خیلی اتفاق مبارکی ست!

🔰یک سیستم حاکمیتی عریان سرمایه‌داری در ایران حکومت می‌کند که غیر قابل باورترین فاصله‌ی طبقاتی و اجتماعی را در تاریخ کشور به وجود آورده است.

🔰به گونه‌ای که پول دو وعده خوراک یک سگ خانگی در یک شهر، تمام درآمد ِ ماهانه‌ی دست کم یک میلیون خانوار چهار نفره در همان شهر است!

🔺این فقط یک قلم است.


🔰لامبورگینی ۲۵ میلیارد تومانی یا آپارتمان ۹۰۰ میلیارد تومانی هم توی تهران فراوان است.

🔰این سیستمی که در کشور حاکم است، فاسدترین نوع سرمایه‌داری غیر مولد است. نه مطلقاً ربطی به عقیده اکثریت مردم دارد، نه واقعاً عنادی با بزرگترین کشور سرمایه‌داری دنیا (آمریکا).

🔰آن روی سکه‌ی همین شهر، حداقل ششصد هزار نفر زباله‌گرد است که سیصد هزار نفرشان کودکند و در طول سال شاید هرگز حتی یک وعده خوراک گوشت آبدار نمی‌خورند!

🔰این است واقعیت سرزمینی که بر حمایت از مستضعفین و هم‌پیکری بنی‌آدم فخر به عالم می‌فروشد.

🔰می‌دانید چرا دغدغه‌ی اول بسیاری از مسئولین جمهوری‌اسلامی ‎حجاب است ؟!

🔰زیرا مقابله با بی‌حجابی تخصص نمی‌خواهد؛ یه دهان گشاد می‌خواهد، یک ون، دو سه مامور، اسلحه و دستبند ؛؛؛

🔰کنترل نرخ تورم، مسکن، مقابله با بیکاری، فقر و ... است که نیاز به تخصص، درایت و مدیریت دارد که مسئولان بی‌عرضه‌ترین و بی‌خاصیت‌ترین مسئولان دنیا هستند.
یادمان نرود
حجاب دیواریست برای پنهان شدن بی‌عرضگی و غارت دسته جمعی مسئولان.

🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8

زیتون گرام

08 Jan, 14:49


نظارت استصوابی موجب تجمع ثروت و قدرت در طبقه حاکم می‌شود

محمد جعفری

🔰 نظارت استصوابی، قدرتی افسانه‌­ای در اختیار طبقه حاکم قرار می­دهد تا با سلیقه خود و معیارهای کلی و تعریف نشده، کاندیداهای ریاست‌­جمهوری، خبرگان و مجلس را تعیین کنند. این قدرت استثناییگ به مرور زمان، موجب تجمع قدرت و ثروت در دست افراد خاصی شود.

بین قدرت و ثروت رابطه مستقیم وجود دارد. اگر کسی ثروت داشته باشد اما قدرت نداشته باشد، نمی‌تواند از ثروت خود پاسداری کند؛ یک سیاستمدار هم برای حفظ قدرت خود و پیروزی بر رقیبان نیازمند ثروت است. اشکال کار آنجاست که نظارت استصوابی موجب انحصار قدرت سیاسی در طیف و جناح خاصی می‌شود. انقلابیونی که زمانی در محله­‌های فقیرنشین جنوب شهر ساکن بودند به برکت قدرت سیاسی، اکنون در کاخ­های مجلل در بالاترین نقاط شهرها زندگی می­کنند. آنها با برچسب اصولگرا یا اصلاح‌طلب بزرگترین بانکها و بنیادهای اقتصادی و مالی را کنترل می­کنند و فرزندانشان در خارج کشور مشغول کسب فضائل معنوی و عبادت هستند! این نتیجه فساد فردی نیست. بلکه معلول فساد ساختاری و تجمع ثروت و قدرت در دست گروه حاکم با پشتوانه ساختاری نظارت استصوابی است.

رسالت ارزشمند شورای محترم نگهبان، نظارت بر سلامت انتخابات و جلوگیری از رخنه افراد فاسد و نفوذی­ در لایه‌­های مدیریت نظام است تا انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان نیفتد. اما نظارت استصوابی با معیارهای کلی و تعریف­‌نشده موجب تمرکز ثروت و قدرت می‌شود و نهایتاً موجب نقض غرض می‌شود.

🔰نظارت استصوابی، اصولگرایان را فاسد و دوپینگی می‌­کند

🔰در نظامهای مردمسالار، وقتی که یک حزب در انتخابات شکست می­خورد، تلاش ‌میکند با اصلاح و بازاندیشی خود را به مطالبات مردم نزدیکتر کند تا بار دیگر به قدرت باز گردد. اصولاً کارویژه اصلی احزاب سیاسی همین است که خواسته‌های مردم را کشف و برنامه متناسبی ارائه کنند که مورد پسند و رضایت قرار گیرد. لذا احزاب بطور مداوم برنامه‌­ها و شعارهای خود را اصلاح می ‌کنند تا مبادا عرصه را به رقیب واگذارند. اما اصولگرایان ایران علاوه بر کنترل نهادهای غیر انتخابی سیاسی و اقتصادی، می‌­توانند با استفاده از دوپینگ نظارت استصوابی، ارنج تیم مقابل را طوری بچینند که همواره منافع خودشان تامین شود. لذا نیازی به تغییر خود نمی‌بینند و با افکار، برنامه‌ها و ارزشهای دهه ۶۰ می‌خواهند در ۱۴۰۰ حکومت کنند.

🔰 ساختار نظارت استصوابی در طولانی مدت موجب شده که اصولگرایان هرگز متوجه نقاط ضعف و دوری خود از مردم نشوند و در صدد رفع مشکل بر نیایند. اصولگرایان در صورت شکست در مقابل رقیب فرضی اصلاح‌طلب، که تحت کنترل و عروسک خودشان است، طلبکار هم می­شوند و مردم را مقصر می­خوانند، چون مردم بد انتخاب کرده‌اند. لذا این مردم هستند که باید تغییر کنند نه اصولگرایان.

🔰نظارت استصوابی اصلاح­‌طلبان را قلابی می‌کند

🔰 نظارت استصوابی این فرصت را به جناح حاکم ­می‌دهد که ترکیب تیم رقیب یعنی اصلاح‌­طلبان را نیز بچینند. مثل این است که مربیان تیم فوتبال استقلال، ارنج تیم پرسپولیس را در شهرآورد پایتخت بچینند. مردمی که از اصولگرایان خسته شده‌­اند، در کوتاه‌مدت ممکن است فریب شعارهای اصلاح­‌طلبان قلابی را بخورند و دل به آنها بسپارند. این اصلاح‌طلبان دروغین نیز بجای حرکت به سمت اصلاحات ساختاری واقعی به شعارهای عوام­‌پسند سطحی بسنده کنند و بیش از آنکه بدنبال مطالبات و رضایت مردم باشند، در اندیشه کسب رضایت ارباب تایید صلاحیت برای انتخابات دور بعدی خواهند بود. به تدریج مردم نیز از آنها نومید، به ماهیت قلابی­‌شان پی می­برند و دست از حمایتشان بر می‌دارند.

🔰 این وضعیت موجب چرخه باطل قدرت بین اصولگرایان مفنگی و اصلاح‌طلبان قلابی می­شود و در نهایت به بن­‌بست سیاسی منجر میشود تا مردمِ نومید از تغییرات واقعی، به ضد انقلاب خارج کشور، و دولتهای ترامپ، بایدن، بن‌­سلمان و نتانیاهو چشم دوزند و زمینه برای نفوذ فراهم شود؛ و شورای نگهبان که برای جلوگیری از نفوذ، طراحی شده، ناخواسته با نظارت استصوابی، زمینه نومیدی مردم و نفوذ دشمنان را فراهم کند.

🔰 اگر انتخابات واقعیِ آزاد برگزار شود، اصولگرایان حتی در صورت شکست، با برنامه و شعارهای مناسبتر، خود را به مردم نزدیکتر می­‌کنند تا دور بعدی پیروز واقعی میدان باشند. تجربه انتخابات آزاد در کشورهای اسلامی نظیر پاکستان، عراق، ترکیه و مصر نشان می­دهد که اسلامگرایان بازنده میدان نمی­شوند زیرا احزاب رقیب ایشان غالباً ساختار منسجمی ندارند و اختلافات آنها بیشتر از مذهبی‌­هاست. باور کنید با انتخاباتِ سالم و آزاد، اسلام به خطر نمی‌افتد. آنچه خطرناک است، فساد ساختاری نظارت استصوابی است.
🆔https://t.me/+xfMrKxK8Jww5YmE8