از همه ظرفیتها برای ممانعت از ابلاغ و اجرای قانون حجاب استفاده شود
✍امتداد-گروه خبر: نشست « نقد و بررسی قانون حجاب» با حضور جمعی از فعالان زنان و حقوقدانان از جمله آذر منصوری، مینو مرتاضی لنگرودی، اشرف بروجردی، علی مجتهدزاده، نوشین احمدی خراسانی، مژگان ایلانلو، پرستو سرمدی، فریبا ابتهاج، زهرا آقاجری، فاطمه حسنی، ندا مرادی ، میمنت عطاریانی و... برگزار شد.
🔸آذر منصوری: از طرف جبهه اصلاحات به دنبال گفتگو با آقای محسنی اژهای هستیم
🔹وقتی بیش از ۶۰-۷۰ درصد مردم با وجود فیلترینگ از فیلترشکن استفاده میکنند، نشان میدهد که این نوع قوانین مصداق بیقانونی و رواج بیقانونی در کشور خواهد شد.
🔹شاید اگر دهسال پیش در جلسات حزب اصلاحات میگفتم که قانون حجاب مسئلهای جدیست و در حال تبدیل به یک مناقشه است، صدای غالب این بود که نه اهمیت چندانی ندارد. ولی الان همین جریان(اصلاحات) که در رأس آن آقای خاتمی هست، گروهی از فقیهان و صاحبنظران و اندیشمندان را انتخاب میکند و ماهها کار میکنند تا بگویند کاری که میکنید و نگاهی که نسبت به حجاب و عفاف دارید کاملاً غلط بوده است.
🔹ما شاهد یک نوع عدم تناسب سیاستگذاری و رفتار حکمرانی در حوزهٔ زنان هستیم که عامل اصلی این مناقشه هست که وجود دارد. نمیدانم چه نگاهی در پس این قانون وجود دارد که یک مجموعه رفتار ناقض حقوق شهروندی و تحقیرکنندهٔ کرامت انسانی را در شکل قانون معرفی کند، من واقعاً در شگفتم. از همان نگاهی که کلینیک ترک بیحجابی را طرح میکند چنین قانونی درمیآید.
🔹وقتی مشارکت در انتخابات به ۵۰ درصد رسیده اینها تماماً نشانهها و نمونههاییاست که باید حاکمیت سیاستگذار را به این نتیجه برساند که این جامعه متحول شده و تغییر کرده و به اینکه بتواند به مطالبات خود از طریق قانون برسد، یا امیدی ندارد یا امیدش کمرنگ شده؛ با چنین جامعهای ما نمیتوانیم این شوخیهای خطرناک را بکنیم.
🔹این جامعه در مواجهه با حجاب گام بزرگی برداشته و آنهایی که قبلاً حساسیتهایی داشتند به دلیل رفتارهایی که متأسفانه شد چه در مواجهه با خود مهسا چه پس از آن در مواجهه با خود معترضین تغییر کردند، من تردید میکنم، که با وجود این موارد در پس ذهن مقامی که به چنین قانونی پافشاری میکند چه میگذرد.
🔹باتوجه به تغییراتی که در منطقه هست و با روی کار آمدن ترامپ، اتفاقاً حاکمیت باید به سویی برود که همگرایی و انسجام را تقویت کند. در شرایط موجود چارهای جز همین توافقسازیها نداریم.
🔹برسند به این واقعیت غیرقابل انکار که همانطور که رضاشاه در کشفحجاب اجباری شکست خورد، ما هم با اصرار بر حجاب اجباری در همان مسیری میافتیم که رضاشاه در آن قرار گرفت. این یک هشدار و زنگ خطر بزرگ هست که میبینیم طبق هشدار روانشناسان و جامعهشناسان و عالمان دینی که اینروزها هشدار میدهند که این رودررویی با جامعه نه خیری برای نظام دارد نه خیری برای مردم.
🔸علی مجتهدزاده حقوقدان: آخرین درجه بیقانونی جرم انگاری عرف بخش بزرگی از جامعه به واسطه قانونگذاری است. چیزی جرم انگاری میشود که همه مردم دنیا آن را به عنوان زندگی عادی میدانند.
🔹این قانون را نقد حقوقی و حتی نقد عقلی هم نمیتوان کرد. این قانون علیه کرامت انسانهاست. علیه خانواده و انسانیت است.
🔹 گشت ارشاد به اندازه این قانون خطر نداشت. با این حال خود آقایان در مورد تبعات آن احساس خطر کردند و اقداماتی انجام دادند، از جمله عفو گستردهای که انجام شد.
🔹مینو مرتاضی لنگرودی: اگر برای مصلحت نظام حکم حج تعطیل شد، آیا نمیشود برای مصلحت نظام قانون حجاب و عفاف ابلاغ و اجرا نشود؟
🔹از آقای پزشکیان میخواهم وفاق با جامعه را برنامه خود قرار دهد. عامل اصلی وفاق زنان هستند. زنان حق و شعور دارند. آقای پزشکیان باید بداند اگر حاصل وفاق سیاسی، وفاق اجتماعی نباشد، چیز دیگری هم نخواهد بود.
🔸اشرف بروجردی: باید با کار کارشناسی و حقوقی به راهی عملی برای عدم ابلاغ و اجرای این قانون برسیم
🔸مینو مرتاضی لنگرودی: اگر برای مصلحت نظام حج تعطیل شد، آیا نمیشود برای مصلحت نظام قانون حجاب و عفاف ابلاغ و اجرا نشود؟
🔹از آقای پزشکیان میخواهم وفاق با جامعه را برنامه خود قرار دهد. عامل اصلی وفاق زنان هستند. زنان حق و شعور دارند. آقای پزشکیان باید بداند اگر حاصل وفاق سیاسی، وفاق اجتماعی نباشد، چیز دیگری هم نخواهد بود.
🔸فاطمه حسنی: از ظرفیتهای قانونی برای عدم ابلاغ این قانون استفاده شود.
🔺متن کامل
#امتداد
@emtedadnet
@swhriran