حق‌بان @swhriran Channel on Telegram

حق‌بان

@swhriran


حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

ارتباط با ادمین: @swhriraninfo

حق‌بان (Persian)

حق‌بان یک رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان است. این کانال با هدف افزایش آگاهی و حمایت از حقوق بشر زنان تاسیس شده است. اگر به مباحث مربوط به برابری جنسیتی، خشونت علیه زنان، حقوق زنان و موضوعات مشابه علاقه‌مند هستید، حتما به این کانال ملحق شوید. اینجا مکانی است که می‌توانید از آخرین اخبار، مقالات و رویدادهای مرتبط با حقوق بشر زنان باخبر شوید. ادمین این کانال برای هر گونه سوال و ارتباط با شما در دسترس است. برای ارتباط با ادمین کانال، می‌توانید به @swhriraninfo مراجعه کنید.

حق‌بان

09 Dec, 16:27


🌿در نشست « نقد و بررسی قانون حجاب» که از سوی کمیسیون مطالعات زنان حزب اتحاد برگزار شد مطرح شد؛
از همه ظرفیت‌ها برای ممانعت از ابلاغ و اجرای قانون حجاب استفاده شود

امتداد-گروه خبر:
نشست « نقد و بررسی قانون حجاب» با حضور جمعی از فعالان زنان و حقوق‌دانان از جمله آذر منصوری، مینو مرتاضی لنگرودی، اشرف بروجردی، علی مجتهدزاده، نوشین احمدی‌ خراسانی، مژگان ایلانلو، پرستو سرمدی، فریبا ابتهاج، زهرا آقاجری، فاطمه حسنی، ندا مرادی ، میمنت عطاریانی و...  برگزار شد.

🔸آذر منصوری: از طرف جبهه اصلاحات به دنبال گفتگو با آقای محسنی اژه‌ای هستیم

🔹وقتی بیش از ۶۰-۷۰ درصد مردم با وجود فیلترینگ از فیلترشکن استفاده می‌کنند، نشان می‌دهد که این نوع قوانین مصداق بی‌قانونی و رواج بی‌قانونی در کشور خواهد شد.

🔹شاید اگر ده‌سال پیش در جلسات حزب اصلاحات می‌گفتم که قانون حجاب مسئله‌ای جدی‌ست و در حال تبدیل به یک مناقشه است، صدای غالب این بود که نه اهمیت چندانی ندارد. ولی الان همین جریان(اصلاحات) که در رأس آن آقای خاتمی هست، گروهی از فقیهان و صاحب‌نظران و اندیشمندان را انتخاب می‌کند و ماه‌ها کار می‌کنند تا بگویند کاری که می‌کنید و نگاهی که نسبت به حجاب و عفاف دارید کاملاً غلط بوده است.

🔹ما شاهد یک نوع عدم تناسب سیاست‌گذاری و رفتار حکم‌رانی در حوزهٔ زنان هستیم که عامل اصلی این مناقشه هست که وجود دارد. نمی‌دانم چه نگاهی در پس این قانون وجود دارد که یک مجموعه رفتار ناقض حقوق‌ شهروندی و تحقیرکنندهٔ کرامت انسانی را در شکل قانون معرفی کند، من واقعاً در شگفتم. از همان نگاهی که کلینیک ترک بی‌حجابی را طرح می‌کند چنین قانونی درمی‌آید.

🔹وقتی مشارکت در انتخابات به ۵۰ درصد رسیده این‌ها تماماً نشانه‌ها و نمونه‌هایی‌است که باید حاکمیت سیاست‌گذار را به این نتیجه برساند که این جامعه متحول شده و تغییر کرده و به این‌که بتواند به مطالبات خود از طریق قانون برسد، یا امیدی ندارد یا امیدش کم‌رنگ شده؛ با چنین جامعه‌ای ما نمی‌توانیم این شوخی‌های خطرناک را بکنیم.

🔹این جامعه در مواجهه با حجاب گام بزرگی برداشته و آن‌هایی که قبلاً حساسیت‌هایی داشتند به دلیل رفتارهایی که متأسفانه شد چه در مواجهه با خود مهسا چه پس از آن در مواجهه با خود معترضین تغییر کردند، من تردید می‌کنم، که با وجود این موارد در پس ذهن مقامی که به چنین قانونی پافشاری می‌کند چه می‌گذرد.

🔹باتوجه به تغییراتی که در منطقه هست و با روی کار آمدن ترامپ، اتفاقاً حاکمیت باید به سویی برود که هم‌گرایی و انسجام را تقویت کند. در شرایط موجود چاره‌ای جز همین توافق‌سازی‌ها نداریم.

🔹برسند به این واقعیت غیر‌قابل انکار که همان‌طور که رضاشاه در کشف‌حجاب اجباری شکست خورد، ما هم با اصرار بر حجاب اجباری در همان مسیری می‌افتیم که رضاشاه در آن قرار گرفت. این یک هشدار و زنگ خطر بزرگ هست که می‌بینیم طبق هشدار روان‌شناسان و جامعه‌شناسان و عالمان دینی که این‌روزها هشدار می‌دهند که این رودر‌رویی با جامعه نه خیری برای نظام دارد نه خیری برای مردم.

🔸علی مجتهدزاده حقوق‌دان: آخرین درجه بی‌قانونی جرم انگاری عرف بخش بزرگی از جامعه به واسطه قانون‌گذاری است. چیزی جرم انگاری میشود که همه مردم دنیا آن را به عنوان زندگی عادی می‌دانند.

🔹این قانون را نقد حقوقی و حتی نقد عقلی هم نمی‌توان کرد. این قانون علیه کرامت انسانهاست. علیه خانواده و انسانیت است.

🔹 گشت ارشاد به اندازه این قانون خطر نداشت. با این حال خود آقایان در مورد تبعات آن احساس خطر کردند و اقداماتی انجام دادند، از جمله عفو گسترده‌ای که انجام شد.

🔹مینو مرتاضی لنگرودی: اگر برای مصلحت نظام حکم حج تعطیل شد، آیا نمی‌شود برای مصلحت نظام قانون حجاب و عفاف ابلاغ و اجرا نشود؟

🔹از آقای پزشکیان می‌خواهم وفاق با جامعه را برنامه خود قرار دهد. عامل اصلی وفاق زنان هستند.  زنان حق و شعور دارند. آقای پزشکیان باید بداند اگر حاصل وفاق سیاسی، وفاق اجتماعی نباشد، چیز دیگری هم نخواهد بود.

🔸اشرف بروجردی: باید با کار کارشناسی و حقوقی به راهی عملی برای عدم ابلاغ و اجرای این قانون برسیم

🔸مینو مرتاضی لنگرودی: اگر برای مصلحت نظام حج تعطیل شد، آیا نمی‌شود برای مصلحت نظام قانون حجاب و عفاف ابلاغ و اجرا نشود؟

🔹از آقای پزشکیان می‌خواهم وفاق با جامعه را برنامه خود قرار دهد. عامل اصلی وفاق زنان هستند.  زنان حق و شعور دارند. آقای پزشکیان باید بداند اگر حاصل وفاق سیاسی، وفاق اجتماعی نباشد، چیز دیگری هم نخواهد بود.

🔸فاطمه حسنی: از ظرفیت‌های قانونی برای عدم ابلاغ این قانون استفاده شود.

🔺متن کامل

#امتداد
@emtedadnet

@swhriran

حق‌بان

09 Dec, 13:43


🌿بیانیه تحریر الشام: هرگونه تحمیل حجاب بر زنان ممنوع است

روزنامه دولتی الوطن سوریه که اینک زیر نظر گروه تحریر الشام اداره می شود، بیانیه ای را منتشر کرده است که طی آن این گروه یک "دستور عمومی" درباره حجاب زنان صادر کرده است.

🔸در این بیانیه آمده است: مداخله در پوشش زنان یا تحمیل هرگونه درخواست مربوط به پوشش یا ظاهر آنها از جمله درخواست حیا اکیداً ممنوع است.

🔸ما تأکید می کنیم که آزادی شخصی برای همه تضمین شده است و احترام به حقوق افراد اساس ساختن یک میهن متمدن است.

@swhriran

حق‌بان

09 Dec, 10:33


🌿آن که گفتند ابلاغ این قانون به تاخیر افتاده است، کاملا اشتباه بود/ دبیر شورای عالی امنیت ملی قبلا درخواست تعویق چندماهه داشت که تمام شد/ دولت تا آخر ماه قانون حجاب را ابلاغ نکند، از طرف رئیس مجلس ابلاغ خواهد شد

🔹اسماعیل سیاوشی درباره این‌که خبری منتشر شده است که ابلاغ قانون عفاف و حجاب با درخواست شورای امنیت به تعویق افتاده است، گفت: خیر، این خبر اشتباه بوده است.

🔹دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قانون حجاب و عفاف یک قانون قرآنی و قانون دینی است که مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کرده و شورای نگهبان آن را تائید کرده است و هیچ مشکلی هم ندارد و باید توسط ریاست محترم جمهور ابلاغ و اجرا شود.

🔹وی خاطرنشان کرد: اگر تا آخر این ماه دولت آن را ابلاغ نکرد، از طرف ریاست مجلس ابلاغ خواهد شد و باید هم اجرا شود، این قانون قابل اجرا است و هیچ مشکلی هم ندارد و به تاخیر هم نیفتاده است.

🔹سیاوشی یادآور شد: قبلا دبیر شورای عالی امنیت ملی (نه خود رئیس شورا) برای اینکه هماهنگی‌های لازم به وجود بیاید چندماهی را درخواست کرده بودند که ابلاغ آن به تعویق بیفتد که تمام شد.

🔹وی در پاسخ به این که قانون عفاف و حجاب ۲۳ آذر توسط رئیس مجلس ابلاغ خواهد شد یا آخر ماه رئیس جمهور آن را ابلاغ خواهد کرد، گفت: تا آخر ماه یکی از آنها ابلاغ خواهد کرد.

🔹این عضو کمیسیون فرهنگی درباره این‌که احتمال دارد قانون عفاف و حجاب در روز ۲۳ آذر توسط رئیس مجلس ابلاغ نشود، بیان کرد: احتمال دارد ابلاغ نشود، اگر ابلاغ نشود دیگر بعد از آن رئیس مجلس اعلام می‌کند./ ایلنا

@swhriran

حق‌بان

09 Dec, 06:45


🎥حق جنسیت نمی‌شناسد/حق زمانی زیر پا گذاشته می‌شود که نفس شیطانی بر ما غلبه کند

🔻رئیس جمهور در مراسم چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی: باور و اعتقاد زمانی تاثیر دارد که امت‌اسلامی شکل بگیرد.

🔹مشکل از جایی شروع می‌شود که حق و عدالت را نبینیم و نفس شیطانی بر ما غلبه کند.

🔹حق جنسیت، قومیت نمی‌شناسد. حق هر انسانی را باید داد.

@president_irFans

حق‌بان

09 Dec, 03:24


🌿#اختصاصی

شماره(۱۳)


✍️برگردان، تلخیص و تبیین: مریم بهادری/نهاد زنان سازمان ملل متحد

🟠پنج واقعیت ضروری که باید در مورد زن‌کُشی بدانیم:


🔸️زنان و دختران با احتمال زیادی توسط نزدیکترین افراد به خودشان کشته می‌شوند.

🔸️زن‌کُشی یک بحران جدی جهانی است.

🔸️میزان واقعی زن‌کُشی به احتمال زیاد بسیار بالاتر از آمار فعلی است.

🔸️برخی از گروه‌های زنان و دختران با خطر بیشتری روبرو هستند.

🔸️می‌توان و باید از زن‌کُشی جلوگیری کرد.


🔻آخرین گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) و نهاد زنان سازمان ملل که در روز جهانی منع خشونت علیه زنان و آغاز ۱۶ روز فعالیت علیه خشونت مبتنی بر جنسیت منتشر شد، نشان می‌دهد که کشتن زنان در سراسدگر جهان در حال افزایش است( در سال ۲۰۲۳، هر ۱۰ دقیقه، یک زن توسط شریک‌زندگی و اعضای خانواده‌اش طور عمدی کشته شده است.) و در عین حال آگاهی و اعتراض عمومی نسبت به این قتل‌ها افزایش یافته و البته که باید اقدامات بیشتری برای جلوگیری از خشونت علیه زنان، توقف تشدید آن، ارائه خدمات کافی به بازماندگان و مجازات عاملان انجام شود.


🟡در سال ۲۰۲۳، حدود ۵۱۱۰۰ زن و دختر در سراسر جهان توسط شرکای زندگی خود یا سایر اعضای خانواده (از جمله پدر، مادر، عمو/دایی و برادر) کشته شدند. این بدان معناست که به طور متوسط ​​روزانه ۱۴۰زن یا دختر توسط یکی از اعضای خانواده خود کشته می‌شوند. شرکای زندگی فعلی و سابق به احتمال زیاد به احتمال زیاد عاملان زن‌کُشی هستند و به طور متوسط ​​۶۰ درصد از کل قتل های شریک جنسی و خانواده را تشکیل می‌دهند.

🟡امسال بیشترین تعداد زنان‌کشی توسط شرکای زندگی(سابق یا فعلی) یا اعضای خانواده به ثبت رسیده که نشان می‌دهد در جلوگیری از چنین قتل‌هایی می‌توان از طریق مداخله زودهنگام، نظیر مشاوره‌های روانشناختی، پلیس و یا دستگاه عدالت یک پاسخگویی جنسیتی و در دسترس عموم داشت؛ پیش از آنکه سیاست‌های حمایتی شکست بخورد!


🟡زن کشی یک بحران جهانی است که زنان و دختران را در هر کشور و سرزمینی تحت تاثیر قرار می‌دهد. بر اساس گزارش جدید، در سال ۲۰۲۳، آفریقا بیشترین تعداد مطلق و نسبی قتل‌های زن و شریک زندگی و خانواده را با حدود ۲۱۷۰۰ قربانی (۲.۹قربانی در هر صد هزار) ثبت کرده است. قاره آمریکا و اقیانوسیه نیز در سال ۲۰۲۳ نرخ بالایی از زن‌کُشی مرتبط با شریک زندگی/خانواده را ثبت کردند (به ترتیب ۱.۶ و ۱.۵ در هر صد هزار)، در حالی که این نرخ ها در آسیا و اروپا به طور قابل توجهی کمتر بود (به ترتیب ۰.۸ و ۰.۶ در هر صد هزار).

🟡در حالی که اعداد ارائه شده در گزارش به طور نگران کننده‌ای بالا هستند، اما اینها فقط نوک کوه یخ هستند. تعداد زیادی از قربانیان زن‌کُشی هنوز شمارش نشده است: تقریباً از هر ۱۰ قتل عمدی زنان و دختران، ۴ مورد، اطلاعات کافی برای شناسایی آنها به عنوان قتل‌های مرتبط با خشونت مبتنی بر جنسیت وجود ندارد!(به دلیل تنوع ملی در ثبت عدالت کیفری و شیوه‌های تحقیق)

🟡زنان فعال در عرصه اجتماع، از جمله زنان فعال در عرصه سیاست، زنان مدافع حقوق بشر و روزنامه نگاران اغلب هدف اعمال خشونت آمیز عمدی، چه آنلاین و چه آفلاین هستند، که برخی منجر به نتایج مرگبار و قتل عمدی می شود. همچنین زنان مدافع محیط زیست، زنان اقلیت‌های بومی،‌ زنان‌ رنگین‌ پوست، زنان مهاجر و یا پناهنده، زنان دارای معلولیت و بیماری‌های مزمن یا زنان سالمند میزان بیشتر از خشونت مبتنی بر جنسیت را به دلیل شرایط‌شان‌متحمل می‌شوند.

🟡قتل های مرتبط با جنسیت و سایر اشکال خشونت علیه زنان و دختران به هیچ‌وجه اجتناب ناپذیر نیستند! زن‌کُشی نقطه اوج خشونت‌های مبتنی بر جنسیت است که در حال افزایش است و این یعنی در صورت رسیدگی مؤثر به علائم اولیه خشونت، می‌توان و باید از آن جلوگیری کرد! ابتکاراتی نظیر تغییر هنجارهای اجتماعی و مشارکت کل جامعه نظیر فعالیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد، مطالعات و راهبردهای روانشناختی برای افزایش تاب‌آوری، تصویب قوانین‌موثر، مداخلات پلیسی و قضایی در پیشگیری از قتل های مرتبط با جنسیت بهترین کارایی را در پیشگیری‌های اولیه و ثانویه دارند. چرا که در بسیاری از موارد، قربانیان زن‌کُشی قبلاً خشونت را گزارش کرده بودند و میشد از قتل آنها جلوگیری کرد و این مهم با تجزیه و تحلیل قتل‌های گذشته نیز میسر است.

🔻عذری پذیرفته نیست همین امروز متحد شویم و با فجیع‌ترین‌ شکل از خشونت مبتنی بر جنسیت(زن‌کُشی) مقابله کنیم.

#شانزده_روز
#جهان_را_نارنجی_کنیم
#دنیا_را_نارنجی_کن
#عذری_پذیرفته_نیست
#زن_کشی #خشونت_مبتنی_بر_جنسیت


#16Days
#orangetheworld
#NoExcuse
#Femicide


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

@swhriran

حق‌بان

08 Dec, 23:21


🌿فرزانه انصاری رئیس سازمان ملی استاندارد ایران شد

🟢با حکم رئیس جمهور، «فرزانه انصاری» به عنوان رئیس سازمان ملی استاندارد ایران منصوب شد.


📌رئیس جمهور، در متن حکم رئیس جدید سازمان ملی استاندارد ایران، تاکید کرده است که:

🔹️''در اجرای ماده (۳۶) قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد مصوب ۱۱ مهر ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، تایید شورای عالی استاندارد و با عنایت به مراتب شایستگی و تجارب ارزشمند سرکارعالی، به موجب این حکم برای مدت چهار سال به عنوان «رئیس سازمان ملی استاندارد ایران» منصوب می‌شوید.

انتظار دارد با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی، اهداف سند چشم انداز، سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، برنامه هفتم پیشرفت و رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم، با اعمال سیاست‌های راهبردی و نظارت متقن  بر حسن اجرای امور و قوانین موضوعه نسبت به روزآمدسازی، تقویت و توسعه نظام استاندارد با هدف افزایش کیفیت ملی و دستیابی به ارتقاء پایدار تولید محصولات در کشور اقدام کنید.
توفیقات روز افزون سرکار عالی را در انجام شایسته وظایف محوله از درگاه خداوند سبحان خواستارم. ''

🔸️گفتنی است؛ فرزانه انصاری، دارای مدرک دکتری در رشته مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی است و پیش از این در پژوهشگاه استاندارد استان کرج مشغول فعالیت بوده است.

🔸️وی سابقه تدریس در دانشگاه را داشته و دارای یک کتاب و مقالات بسیار در حوزه مرتبط با استاندارد و صنایع غذایی و کشاورزی و... است،  همچنین ریاست پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی و ریاست پژوهشگاه استاندارد استان کرج نیز از جمله سوابقی است که وی در کارنامه خود دارد.


#وزیر_زن #مدیر_زن
#خانم_وزیر #خانم_مدیر
#مسعود_پزشکیان #رئیس‌جمهور
#فرزانه_انصاری #رئیس_سازمان_ملی_استاندارد 
#انتصاب_مدیران_زن #مدیریت_زنان


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

@swhriran

حق‌بان

08 Dec, 23:21


🌿مهری صفری مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور زنان و خانواده شد

🟢وزیر راه و شهرسازی «مهری صفری» را به عنوان مشاور خود در امور بانوان و خانواده منصوب کرد.


📌به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی  با صدور حکمی، «مهری صفری» را به عنوان مشاور خود در امور بانوان و خانواده منصوب و بر همکاری جهت تهیه و تدوین شاخص‌های لازم به منظور تدوین آئین نامه‌های حمایتی از جوانی جمعیت، خانواده و بانوان تاکید کرد.

🔹️وزیر راه و شهرسازی از جمله تکالیف این بخش را همکاری برای تهیه و تدوین شاخص‌های لازم به منظور تدوین آئین نامه‌های حمایتی از جوانی جمعیت، خانواده و بانوان و ساماندهی فعالیت‌های بانوان ذکر کرده است.

🔹️برنامه ریزی جهت بهره مندی از ظرفیت صاحب نظران و متخصصان به منظور بررسی مسائل بانوان و خانواده در حوزه راه و شهرسازی و برنامه ریزی و تلاش به منظور ظرفیت سازی و هم افزایی جریان سازی و تصمیم گیری در حوزه زنان و خانواده از دیگر تکالیف محول شده از سوی وزیر اعلام شده است.

🔹️در این حکم همچنین بر ظرفیت سازی ایجاد شبکه اطلاعاتی و ارتباطی به منظور دستیابی به سیاست‌های توان افزایی مرتبط با امور بانوان و خانواده و شناسایی بانوان توانمند وزارت متبوع تاکید شده است.

🔻لازم به ذکر است صفری در دولت دوازدهم نیز مشاور وزیر راه و شهرسازی بوده است.

#وزیر_زن #مدیر_زن
#خانم_وزیر #خانم_مدیر
#مهری_صفری #مشاور_امور_زنان_و_خانواده #وزارت_راه_و_شهرسازی #فرزانه_صادق
#انتصاب_مدیران_زن


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

@swhriran

حق‌بان

08 Dec, 22:03


🌿دریغ از انتخاب زنان دانشگاهی!

🔴 از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، اعضای هیأت امنای دانشگاه تهران منصوب شدند؛ این در حالی است که همه منتخبین مرد هستند!


🔹️حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با صدور احکامی جداگانه، اعضای حقیقی دوره نهم هیأت امنا و رئیس کمیسیون دائمی هیأت امنای دانشگاه تهران را منصوب کرد.

📌به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس هیأت امنای دانشگاه تهران با صدور احکامی جداگانه، دکتر محمدرضا عارف، استاد دانشگاه صنعتی شریف؛ دکتر محمود نیلی احمدآبادی، استاد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران؛ دکتر فرهاد رهبر و دکتر عبدالناصر همتی، اساتید دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران؛ دکتر عباس مصلی‌نژاد، استاد ممتاز دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و دکتر حمیدرضا حاجی‌بابایی، استاد دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران را به مدت چهار سال به عنوان اعضای دوره نهم هیأت امنای دانشگاه تهران منصوب کرد.

🔸️وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در احکام انتصاب اعضای جدید هیأت امنای دانشگاه تهران آورده است: «در اجرای بند «ب -۹» ماده «۲» قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با استناد به بند «ج» ماده «۱» قانون تشکیل هیأت‌های امنای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی، به موجب این حکم به مدت ۴ سال به عضویت هیأت امنای دانشگاه تهران منصوب می‌شوید.»

🔸️همچنین دکتر حسین سیمایی صراف در حکم دیگری، دکتر رضا فرجی دانا، استاد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران را در اجرای بند ۱-۳ دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت کمیسیون دائمی موضوع ماده «۶» آئین نامه داخلی هیأت‌های امنا به عنوان رئیس کمیسیون دائمی هیأت امنای دانشگاه تهران منصوب کرد.

🔸️وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکم انتصاب رئیس کمیسیون دائمی هیأت امنای دانشگاه تهران، بر برگزاری منظم جلسات کمیسیون دائمی جهت بررسی کارشناسی موضوعات قابل طرح در هیأت امنا تأکید کرده و آورده است: «نقش برجسته هیأت‌های امنای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در پیشبرد هدف‌های نظام آموزش عالی کشور آشکار و بی‌بدیل است. سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و تصویب برنامه‌های راهبردی و حمایت از دانشگاه در اجرای این سیاست‌ها، در کنار سایر وظایف ذکرشده در قانون، از مهم‌ترین وظایف هیأت‌های امنا است که انتظار می‌رود با تلاش‌های اعضای این هیأت و جناب‌عالی در این دوره تحقق یابد.»


پ.ن: اینگونه انتصابات آن هم در جامعه دانشگاهی ایران _که به دلیل رشد علمی زنان نخبه دانشگاهی، انتظار می‌رود روسای دانشکده‌ها و حتی دانشگاه‌ها از میان زنان انتخاب شود_ پذیرفته نیست! از سوی دیگر چنین گزینش‌هایی با رویکرد ایام رقابت‌های انتخاباتی و گفتمان حق و عدالت دکتر مسعود پزشکیان نیز در تعارض است؛ گفتمانی که زنان را نیمی از سرمایه های انسانی، فکری و تخصصی جامعه می داند!

#مدیران_مرد


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان



@swhriran

حق‌بان

08 Dec, 14:50


🔺زنان، خشونت و قانون

گزارش «شرق» از نشست «زنان، خشونت و قانون» که به همت مؤسسه
«جمهوری فلسفه و ادبیات» برگزار شد

مریم لطفی

سیمین کاظمی، پزشک و جامعه‌شناس:

🔹در چندین قانون بستر و زمینه خشونت فراهم شده است. از جمله قانون قتل در فراش و نیز قانونی که قتل فرزند توسط پدر و جد پدری را بدون مجازات می‌گذارد از مهم‌ترین قوانینی هستند که خشونت علیه زنان را تسهیل می‌کنند. قوانین دیگر همچون امکان‌پذیری ازدواج زیر 18 سال، فقدان حق طلاق برای زنان، ممنوعیت و جرم‌انگاری سقط جنین، قانون عفاف و حجاب، قانون محدودکردن تحرک زنان متأهل و... زمینه‌ساز خشونت علیه زنان شده‌اند.

سارا باقری، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان:

🔹باید فضایی امن مهیا باشد تا زنان در معرض خشونت بتوانند راحت در‌این‌باره صحبت کنند. نهادهایی از‌جمله نظام دادرسی کیفری، بهداشت عمومی، ضابطان دادگستری، نیروی انتظامی و... باید در تعامل با یکدیگر این امکان را فراهم کنند.

🔹گزارش کامل را اینجا بخوانید:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-951718

@sharghdaily

حق‌بان

08 Dec, 14:42


🌿پافشاری قالیباف برای ابلاغ قانون حجاب: باید ابلاغش کنم

رییس مجلس:

◀️ باید قانون حجاب را ابلاغ کنم، اما فرآیند اصلاح قانون نیز مشخص است.

◀️ اگر دولت اصلاحی بر این قانون دارد، لایحه دهد.

@Eslahatnews

@swhriran

حق‌بان

08 Dec, 07:52


🎥باز شدن بند زنان زندان صیدنایا در دمشق پس از سقوط بشار اسد

🔸زنان زندانی سقوط دیکتاتور را باور نمی کنند. وجود کودکان متولد شده در زندان از صحنه های دردناک بود.

🔸مخالفین به زنان می‌گویند نترسید، بشار اسد سقوط کرد، بروید، چیزی نیازی نیست بردارید به هر کجا که دوست دارید بروید…

Rouydad24.ir
@rouydad24

@swhriran

حق‌بان

08 Dec, 07:48


🎥 تلویزیون سوریا: دیکتاتور سقوط کرد

و پایان خبر!

@swhriran

حق‌بان

08 Dec, 06:54


💎 با امضا و درخواست رییس جمهور و وزیر دادگستری؛

لایحه تشدید مجازات پدرانی که مرتکب فرزندکشی می‌شوند بار دیگر به مجلس ارسال شد

لایحه اصلاح ماده ۶۱۲ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی برای طی تشریفات قانونی به مجلس ارسال شد.

این لایحه در سال ۱۴۰۰ و در زمان دولت دوازدهم به مجلس ارسال شده بود، اما از آن زمان مسکوت مانده بود.

@Mowlaverdi2

حق‌بان

07 Dec, 22:33


🌿#اختصاصی

شماره(۱۲)


✍️برگردان، تلخیص و تبیین: مریم بهادری/نهاد زنان سازمان ملل متحد

🟠زن کشی بر زنان و دختران در هر گوشه از جهان تأثیر می‌گذارد.

🔸️علائم خطر را بشناسید، ببینید و راه‌های مقابله با خشونت را به کار ببرید.

🔸️قتل‌های مبتنی و مرتبط با جنسیت قابل پیشگیری هستند.

🔸️اقداماتی انجام دهیم تا خشونت را متوقف کنیم.



🔻از سوالات متداول مرتبط با خشونت علیه زنان اینکه نشانه های سوء استفاده از رابطه و نحوه کمک به زنان قربانی به چه صورت است؟

بر کسی پوشیده نیست که خشونت و آزار خانگی بیشتر اوقات پنهان و دور از دیده دیگران است، اما به طور کلی اگر نشانه‌های یک رابطه خشونت‌آمیز را بدانیم، ممکن است بتوانیم آن را بهتر تشخیص دهیم، کمک بخواهیم یا به کسانی‌که مورد خشونت هستند، راهکارهایی را پیشنهاد کنیم.


🔻و اما برخی از علائم رایج سوء استفاده در رابطه:


🔸️در شرایطی که شریک زندگی شما همه کارهای شما را مو به مو پیگیری می‌کند. اینکه همیشه کجا هستید و با چه کسانی ملاقات می‌کنید. آنها شما را از دیدن دوستان، خانواده یا ارتباط با آنها یا رفتن به محل کار یا مدرسه منع می‌کنند.

🔸️شریک زندگی‌شما اصرار دارد که فوراً به پیامک‌ها، ایمیل‌ها و تماس‌های او پاسخ دهید و از شما می‌خواهد که رمز عبور خود را در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و سایر حساب‌ها بداند!

🔸️وقتی شریک زندگی‌تان ممکن است به شما حسادت کند، یا مدام شما را به خیانت متهم کند. آنها ممکن است سعی کنند نحوه خرج کردن پول و استفاده شما از داروهایتان را کنترل کنند. آنها ممکن است برای شما تصمیمات روزمره بگیرند، مانند آنچه می‌پوشید یا می‌خورید به نحوی‌که اختیار از شما سلب بشود.

🔸️وقتی رفتار شریک زندگی شما تحقیرکننده باشد. آنها ممکن است با توهین به ظاهر، هوش یا علایق شما، شما را سرکوب کنند. آنها ممکن است سعی کنند شما را در مقابل دیگران تحقیر کنند و سعی کنند دارایی یا چیزهایی را که برای شما مهم است تخریب کنند.

🔸️یک شریک زندگی خشونت‌گر ممکن است عصبانی باشد یا دارای خلق و خوی سریع یا غیرقابل پیش بینی باشد، بنابراین شما هرگز نمی‌دانید چه چیزی ممکن است باعث ایجاد مشکل شود. آنها ممکن است شما را به خاطر طغیان‌های خشونت آمیز خود سرزنش کنند و به شما، خود و اعضای خانواده شما، از جمله کودکان یا حیوانات خانگی، آسیب فیزیکی وارد کنند یا تهدید کنند!

🔸️در شرایطی که از نظر جسمی به شما صدمه بزنند، مانند ضربه زدن، کتک زدن، هل دادن، مشت زدن، سیلی زدن، لگد زدن یا گاز گرفتن. آنها ممکن است حتی از سلاحی سرد یا گرم علیه شما استفاده کنند یا تهدید به استفاده از آن کنند.

🔸️شریک‌زندگی‌تان ممکن است شما را مورد آزار جنسی قرار دهند، از جمله رابطه یا اعمالی اجباری به نحوی که از هیچ‌نظر خوشایند نباشد و کسب رضایت شما را نداشته باشد.

🔸️شریک زندگی متجاوز ممکن است حتی تهدید کند که در صورت گزارش تخلف یا مقاومت، شما را به دلیل فعالیت غیرقانونی یا بخشی از افکار شما به مقامات تحویل خواهد داد. او ممکن است سناریوهای جعلی از این‌موضوع بسازد و موضع تهدید خود را تقویت کند.

🔻در این‌شرایط و پس از شناخت رفتارهای خشونت‌آمیز و پرمخاطره شما می توانید با تماس با خطوط تلفن مشاوره همگانی یا خصوصی که برای کمک آموزش دیده‌اند صحبت کنید. در ایران شماره تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی و شماره‌ ۱۴۸۰ صدای مشاور راهگشاست.

🔻عذری پذیرفته نیست، با بی‌توجهی به نشانه‌های آزار و خشونت راه را بر خشونت‌های بیشتر هموار نکنیم. عدم توجه به این علائم می‌تواند به زن‌کشی منجر شود. با هم‌متحد شویم‌ و با فعالیتی دائمی به‌منظور مقابله با خشونت مبتنی بر جنسیت شرایطی فراهم‌ آوریم‌ که‌ جهان امن‌تری داشته باشیم! چون‌ هم‌اکنون‌ برای زنان هیچ‌جای مطلقا امنی‌ نیست و تعداد کشورهای بدونِ زن‌کُشی صفر است!


#شانزده_روز
#جهان_را_نارنجی_کنیم
#دنیا_را_نارنجی_کن
#عذری_پذیرفته_نیست
#زن_کشی #خشونت_مبتنی_بر_جنسیت


#16Days
#orangetheworld
#NoExcuse
#Femicide


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان


@swhriran

حق‌بان

22 Nov, 20:45


🌿درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، صندوق جمعیت ملل متحد در یکی از عکس نوشته های جدید خود آمار تکان دهنده ای از خشونت منتهی به قتل علیه زنان و دختران در سطح جهانی ارائه کرد که در خور تامل است. بنا به اعلام نهاد یاد شده، «به طور متوسط در هر 11 دقیقه در سطح جهانی یک زن یا دختر توسط کسی در حریم خصوصی اش به قتل میرسد.» نهاد مزبور با اعلام این وضعیت نگران کننده خشونت های مبتنی بر جنسیت، از همه کشورها خواسته که وضع خشونت های جنسیت-محور در جوامع خود را رصد کنند و با شناسایی عوامل ایجاد خشونت ها و مباشران آنها، به فکر چاره اندیشی اساسی و مقابله با خشونت علیه زنان برآیند.

♦️ما در جامعه خود چه برنامه ای در این زمینه داریم و کدام روندهای حمایتی ملی در دست انجام است؟ قرار است چه زمان قانون موثری در این موضوع داشته باشیم؟!
@IHRCIRAN

@swhriran

حق‌بان

21 Nov, 21:38


💎نامه‌ی جمعی از فعالان مدنی و سیاسی خطاب به رئیس جمهور: لایحه تامین امنیت زنان را به تصویب برسانید

✍🏻امتداد-گروه خبر:
جمعی از فعالان مدنی و سیاسی در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور نسبت به خشونت های اعمال شده به زنان در خانواده و جامعه اعتراض کرده و خواستار به سرانجام رسیدن لایحه تامین امنیت زنان شدند. متن این نامه که در اختیار امتداد قرار گرفته به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

رئیس جمهور محترم

با سلام و احترام؛

🔹اخبار تاسف بار مربوط به قتل دو زن در یک هفته گذشته بازتابی از صدای زنانی بود که در نبود قوانین حمایتی و عادلانه، قربانی می‌شوند. ما جمعی از کنشگران ایرانی، بار دیگر تاکید می‌کنیم که با گذشت ۱۳ سال از زمان تدوین لایحه تامین امنیت زنان و پس از رفت و برگشت‌های مکرر بین سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه، همچنان این لایحه در فرایندهای پیچیده وغیر قابل توجیه در مجلس مسکوت مانده و اثری از تمایل برای تصویب آن دیده نمی‌شود.

🔹تأسف‌بارتر اینکه، پیگیری‌های مکرر از طریق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و همچنین جامعه مدنی نیز تاکنون نتیجه مشخصی به دنبال نداشته و دردناک‌تر این‌که هر سال به شمار زنانی که به دلیل عدم حمایت‌های صریح قانونی و قضایی قربانی ظلم و بی‌عدالتی می‌شوند، افزوده می‌شود.

🔹وعده صریح شما مبنی بر این‌که «آمده‌ام تا صدای بی‌صدایان باشم» ایجاب می‌کند که درخواست اولویت بررسی این لایحه را به مجلس شورای اسلامی ارائه داده و تا به نتیجه رسیدن آن پیگیری لازم را مبذول نمائید.


🔸اسامی امضاکنندگان

#امتداد
@emtedadnet

@Mowlaverdi2

حق‌بان

21 Nov, 21:30


🌿در نشست بررسی قتل های اخیر زنان مطرح شد:

🔴تکانه‌های خاموش زن کشی


🔹کمیسیون زنان بنیاد باران با محوریت قتل‌های اخیر زنان و خودکشی‌های صورت گرفته، در نشستی با حضور اساتید و حقوقدانان و فعالان حوزه زنان موضوع «زن کشی» و راهکارهای موجود برای جلوگیری از آن را بررسی کردند.

🔻متن کامل در:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-949616


@swhriran

حق‌بان

21 Nov, 21:22


🌿https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1650458

@swhriran

حق‌بان

21 Nov, 17:00


🌿انجمن علمی مطالعات صلح ایران با همکاری جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و انجمن ایرانی مطالعات زنان برگزار می‌کند:

🟢به مناسبت روز جهانی کودک ۲۰۲۴


اولین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی «حقوق کودک و صلح اجتماعی»

موضوع: حق کودکان بر صلح؛ در تکاپوی ساخت جهانی مسالمت‌آمیز

سخنران: دکتر اصلی عباسی؛
پژوهشگر حقوق بین‌الملل بشر

مدیر نشست: دکتر مهتاب حاجی‌محمدی؛ دبیر گروه صلح و کودک

زمان: ۳ آذر ۱۴۰۳
ساعت: ۱۸

🖇لینک ورود به نشست:

https://meet.google.com/rnz-cdih-vve


@swhriran

حق‌بان

21 Nov, 08:22


♻️لایحه عفاف و حجاب در اصفهان درحال اجرا است؟ / شمار قابل توجهی از زنان در اصفهان به مجرمان بالقوه بدل شده‌اند!


▫️مشاهدات میدانی و اخبار واصله، حاکی از آن است که ارسال پیامک‌های تذکر حجاب از سوی شماری از نهادها در استان اصفهان همچنان تداوم دارد. این در حالی است که چنین وضعیتی در دیگر نقاط کشور به این نحو و با این گستره در جریان نبوده و به نظر می‌رسد که به رغم عدم ابلاغ لایحه عفاف و حجاب از سوی پارلمان برای اجرا به دولت، ابعادی از این لایحه در این استان، عجالتا در حال اجراست!

▫️حال امید آن است تا هشدارهای مکرر رسانه‌ها و افکار عمومی به بروز چنین اقدامات جزیره‌ای و سلیقه‌ای در کشور به حل مسئله منجر شده و در راستای تحقق یکی از کلان وعده‌های رئیس جمهور از تداوم این وضعیت در اصفهان جلوگیری به عمل بیاید. نه اینکه، شاهد شیوع این دست اقدامات در سایر نقاط کشور نیز باشیم!

📌توضیحات بیشتر را در لینک زیر بخوانید:
khabaronline.ir/xmTwm


@KhabarOnline_ir | khabaronline.ir

@Citizens_Rights

حق‌بان

21 Nov, 07:14


🌿همکاری اسکاپ و ایران برای توانمندسازی زنان و مقابله با ریزگردها

🔹معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری نمایند.

🔹زهرا بهروز آذر با آرمیدا سالشیا آلیس جابانا دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه(ESCAP) در شهر بانکوک ملاقات کرد.

🔹بهروز آذر در این دیدار ضمن اشاره به تاثیرات منفی تحریم های ظالمانه یکجانبه و مشکلات زیست محیطی بر کیفیت زندگی زنان و کودکان در ایران، ابراز امیدواری کرد با کمک اسکاپ، برای بالا بردن تاب آوری زنان در مقابل بحران ها و بلایای طبیعی پروژه هایی تعریف و اجرا گردد.

🔹وی به تبیین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و خانواده از جمله کاهش شکاف جنسیتی در امر آموزش به سه درصد پرداخت که از سوی آلیس جابانا مورد قدردانی قرار گرفت.

🔹دبیر اجرایی اسکاپ نیز بر آمادگی مجموعه خود برای گسترش همکاری ها و تبادل تجربیات با جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه مقابله با بیابان زایی و ریزگردها را تاکید کرد.

🇮🇷 @irannewspaper

@swhriran

حق‌بان

21 Nov, 07:11


📹 شوهران قاتل قصاص نمی‌شوند؟

▫️در هفته‌های اخیر خبر کشته‌شدن یک زن خبرنگار در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد. مقتول خبرنگار زنی بود که در خبرگزاری ایرنا فعالیت می‌کرد و همسرش که اتفاقا مردی وکیل بود او را به طرز فجیعی کشت. برخی در فضای مجازی ادعا کردند که قاتل مشمول مجازات قصاص نخواهد شد.

▫️در این قسمت از برنامه حقیقت‌سنج، در گفت‌وگو با یک وکیل پایه یک دادگستری چند و چون این ماجرا را سنجیدیم و به این پرسش پاسخ دادیم که آیا واقعا اگر مردی قاتل زنش باشد، قصاص نخواهد شد؟

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv

@swhriran

حق‌بان

21 Nov, 06:56


⭕️ ۷۸۰ سازمان مردم نهاد در استان سیستان‌و‌بلوچستان به ثبت رسیده‌است

لیلا سایگانی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سیستان‌وبلوچستان در آستانه سفر رئیس‌جمهور به استان:

🔹از مجموع سازمان‌های مردم نهاد ثبت شده در استان،‌ ۱۲۵ مورد از استانداری و فرمانداری تابعه، ۳۰۸ سمن از اداره کل ورزش‌و‌جوانان، ۳۴۱ سمن از اداره کل بهزیستی و ۶ سمن هم از نیروی انتظامی مجوز فعالیت دارند.

🔹پانصد سازمان‌ مردم نهاد در زمینه‌ کاهش آسیب‌های اجتماعی، بهداشت و درمان، محیط‌زیست و دانش‌بنیان فعالیت دارند.

🇮🇷 @irannewspaper

حق‌بان

21 Nov, 06:46


🌿بدون شرح!

https://x.com/Mostafa_Najafii/status/1859277472350589025?t=vwhXMjUSTM3SaZ4wLHICcw&s=19

@swhriran

حق‌بان

21 Nov, 06:45


🌿تداوم ارسال پیامک‌های «حجاب» و پرونده‌سازی برای زنان اصفهانی؛
صدور کیفرخواست علیه زنان و ارجاع پرونده‌ها به محاکم قضائی!/ اجرای بی سر و صدای لایحه عفاف و حجاب در اصفهان؟

امتداد-محمد جعفری:
مشاهدات میدانی و اخبار واصله به «امتداد»، حاکی از آن است که ارسال پیامک‌های تذکر حجاب از سوی شماری از نهادها در استان اصفهان همچنان تداوم دارد. این در حالی است که چنین وضعیتی در دیگر نقاط کشور به این نحو و با این گستره در جریان نبوده و به نظر می‌رسد که به رغم عدم ابلاغ لایحه عفاف و حجاب از سوی پارلمان برای اجرا به دولت، ابعادی از این لایحه در این استان، عجالتا در حال اجراست!

🔹اخیرا نیز در تداوم ارسال پیامک‌های تذکر حجاب در استان اصفهان، پیامکی با عنوان «با عنایت به عدم توجه شما به تذکرات قبلی در خصوص رعایت پوشش قانونی، عمل ارتکابی شما بر اساس قانون مجازات اسلامی از مصادیق جریحه‌دار کردن عفت عمومی محسوب می‌گردد. لذا مستندات جرم ارتکابی به منظور اجرای قانون به مراجع محترم قضایی ارسال گردید» به صورت گسترده از سوی فرماندهی انتظامی استان اصفهان به شهروندان این استان ارسال شده و خبر از تشکیل پرونده قضائی برای آن‌ها داده است.

🔹نکته قابل توجه در این بین، این است که در این استان، سوای بسیاری از نقاط کشور، تحت عنوان تذکر حجاب، علیه بانوان اصفهانی، کیفرخواست صادر شده و شمار قابل توجهی از شهروندان این منطقه-که بسیاری از آن‌ها، اکنون به مجرمان بالقوه بدل شده‌اند- را درگیر پروسه پرونده قضائی و تعقیب حقوقی قرار داده است.

🔹همانگونه که گفته شد به رغم عدم ابلاغ لایحه عفاف و حجاب برای اجرا توسط دولت، تعزیراتی مشابه آنچه در این لایحه آمده در اصفهان در حال اجرا بوده و هر روز نیز، پیامک‌های مختلفی از سوی ارگان‌های گوناگون نظیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان، معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه و دست آخر نیز از جانب نیروی انتظامی به زنان و دختران این خطه از ایران ارسال شده و پای آن‌ها را به محاکم قضائی و انتظامی باز می‌کند.

🔹برای شرح وضعیت در مثل لطیفی، نقل است که دوستی در اعتراض به قطعی مکرر برق منزل خود با اداره برق تماس گرفته و ضمن یادآوری اینکه در محله مجاور مشکل برق وجود ندارد، معترض وضعیت می‌شود. اپراتور مربوطه نیز در پاسخ؛ قول حل مشکل تا دقایقی دیگر را داده و پس از چند دقیقه، برق منطقه مجاور هم قطع می‌شود!

🔹حال امید آن است تا هشدارهای مکرر رسانه‌ها و افکار عمومی به بروز چنین اقدامات جزیره‌ای و سلیقه‌ای در کشور-نظیر آنچه، پیشتر نیز درباره شرایط حاکم بر اصفهان در گزارش مفصلی از سوی امتداد نیز به آن پرداخته شده-به حل مسئله منجر شده و در راستای تحقق یکی از کلان وعده‌های رئیس جمهور از تداوم این وضعیت در اصفهان جلوگیری به عمل بیاید. نه اینکه، شاهد شیوع این دست اقدامات در سایر نقاط کشور نیز باشیم!

#امتداد
@emtedadnet

@swhriran

حق‌بان

20 Nov, 20:39


🌿به مناسبت ۲۰ نوامبر، روز جهانی کودک

🟡 این گزارش کوتاه، هشداری درباره کودکان غزه است

سخنگوی یونیسف: دسترسی به آب‌ و غذا برای کودکان غزه رؤیا شده است

🔹سخنگوی منطقه‌ای سازمان یونیسف با اشاره به اوضاع وخیم کودکان در باریکه غزه گفت که دسترسی به آب و غذا برای کودکان در این باریکه به یک رویا تبدیل شده است.

@swhriran

حق‌بان

20 Nov, 20:30


🌎 تصویب قطعنامۀ ضدحقوق بشری علیه ایران در سازمان ملل

◾️ این قطعنامه حقوق بشری که توسط کانادا پیشنهاد شده بود، با ۷۷ رأی موافق به تصویب رسید. میزان آراء مخالف و ممتنع بسیار از آراء موافق بیشتر بود، به‌طوریکه این قطعنامه ۲۸ رای منفی و ۶۶ رای ممتنع کسب کرد و ۲۲ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.

◾️روسیه، چین، بلاروس، ارمنستان کوبا، عراق، اندونزی، عمان، پاکستان و سوریه از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه ضدایرانی رأی مخالف دادند.

◾️آمریکا، کشورهای اروپایی، ژاپن، کره‌جنوبی و اسرائیل به این قطعنامه رأی موافق دادند.


@ISILiranianschool
@swhriran

حق‌بان

20 Nov, 14:49


🌿راستی‌ آزمایی

⁉️ کودکان کار، ۱۵ درصد جمعیت کودکان ایران را تشکیل می‌دهند

🟢 نتیجه بررسی: درست

🔹 براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، «کار کودک گریبان‌گیر حدود ۸ درصد و با احتساب کودکان خانه‌دار حدود ۱۵ درصد از کودکان کشور است. در این میان، حدود ۱۰ درصد از کودکان کار به مدرسه نمی‌روند.»

🔍 کاربری در شبکه اجتماعی ایکس ادعا کرده‌است که کودکان کار ۱۵ درصد جمعیت کودکان ایران را تشکیل می‌دهند.


@swhriran

حق‌بان

20 Nov, 08:15


🌿چرا به عنوان وزیر اقتصاد از رفع فیلتر دفاع می کنم؟

✍️عبدالناصر همتی

در اینکه فضای مجازی در کشور باید مدبرانه مدیریت شود شکی نیست. ولی فیلترینگ به هیچ وجه یک روش مدبرانه برای مدیریت نیست.
چرا فیلترینگ مدبرانه نیست؟
🔹استفاده ۸۰ درصد مردم کشورمان از فیلترشکن و تشکیل بازار بزرگ سیاه در پهنه اقتصاد کشور تحت عنوان فیلترشکن فروشی که بنا بر برخی گزارشها با اقتصاد رسمی ارتباطات کشور برابری دارد!
🔹خسارت دهها هزار میلیارد تومانی کسب و کارهای اینترنتی و گره خوردن معیشت و درآمد و خدمات گروههای عمده‌ای از مردم به بسترهای شبکه‌های اجتماعی.
🔹آسیب جدی فیلترینگ به امنیت اقتصاد دیجیتال و در معرض خطر قرارگرفتن شبکه اینترنت کشور.
🔹تحدید آزادی‌های مشروع مردم و جامعه، تأثیر منفی در روند پیشرفت و توسعه کشور دارد.لذا، فیلترینگ از این جهت یک مانع در برابرتوسعه و پیشرفت کشور است.

@swhriran

حق‌بان

19 Nov, 21:27


🌿زهره عالی‌پور معاون وزیر و رئیس سازمان خصوصی‌‌سازی شد

عبدالناصر همتی در حکمی زهره عالی‌‌‌پور را به سمت معاون وزیر و رئیس سازمان خصوصی سازی منصوب کرد.


🔻زهره عالی‌پور از شهریور امسال سرپرستی این سازمان را بر عهده داشت و حالا با حکم وزیر به ریاست این سازمان رسید.

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-949440

@sharghdaily
@swhriran

حق‌بان

19 Nov, 21:16


🌿به مناسبت ۲۰ نوامبر "روز جهانی حقوق کودک"

✨️مؤسسه شهرکتاب و یونیسف ایران برای اولین بار از همکاری مشترک خود به‌منظور تحقق رفاه و حقوق کودکان خبر دادند.
این همکاری با هدف استفاده از توانایی‌ها، شبکه‌ها و تخصص هر دو طرف برای حمایت از کودکان آسیب‌پذیر در استان‌های مختلف کشور شکل گرفته است.
📍در چارچوب این همکاری، طرفین توافق کردند که برنامه‌های حمایتی و آگاهی‌رسانی برای ایجاد *اشتیاق به کتاب‌خوانی* در میان کودکان اجرا کنند. فعالیت‌های اصلی شامل ایجاد گروه‌ها و باشگاه‌های کتاب‌خوانی برای کودکان آسیب‌پذیر، اهدای جوایز فرهنگی به نویسندگان و ناشران کتاب‌های کودک و تجمیع منابع مالی برای برنامه‌های یونیسف در ایران است.

⭕️شهرکتاب و یونیسف ایران در زمینه *احترام به حقوق کودکان* و حمایت از این حقوق در محیط کار، بازار و جامعه با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
هر دو سازمان قصد دارند با ادغام بهترین شیوه‌ها برای پیشبرد حقوق کودکان در فعالیت‌ها و خدمات خود، الگویی برای دیگران باشند.

🖇این تفاهم‌نامه سه‌ساله همکاری توسط نماینده موقت یونیسف در ایران، دکتر مونیکا اولدزکا نیلسون، و مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره مؤسسه شهرکتاب، مهندس مهدی فیروزان، در مراسمی در تاریخ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ امضا شد.

♦️از طریق این مشارکت، یونیسف ضمن افزایش تعامل خود با بخش خصوصی در ایران،  تعهد شرکت‌ها به جوامعی که در آن فعالیت می‌کنند را  تقویت می‌کند.

🔻مهندس مهدی فیروزان در سخنان خود در این مراسم اظهار داشتند: «همکاری با یونیسف برای من که تمام عمرم را صرف اعتلای فرهنگی کودک و نوجوانان ایران کرده‌ام، افتخار بزرگی است و این همکاری روابطی را که ما سال‌هاست با دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی دنیا در چند سال گذشته آغاز کرده‌ایم، تقویت می‌کند و راه‌های جدیدی را به روی شهرکتاب می‌گشاید.»
او همچنین افزود:
«شهرکتاب قصد دارد تا لبخند را بر روی لب کودکان و نوجوانان بنشاند و آن‌ها را به کمک کتاب و محصولات فرهنگی و محیط‌ها و فعالیت‌هایی بهره‌مند از زیبایی‌‎شناسی به‌سوی تحقق رؤیاهایشان سوق دهد.»

📌نماینده موقت یونیسف در ایران، دکتر مونیکا اولدزکا نیلسن نیز در سخنانی با اشاره به فرصت ارزشمند پیش‌آمده برای همکاری میان یونیسف ایران و شهرکتاب ابراز داشت:
«امروز یونیسف و شهرکتاب دست در دست هم نهاده‌اند تا کودکان ایران رؤیاهای خود را زندگی کنند و بر لبانشان لبخند بنشیند.»/ مرکز فرهنگی شهر کتاب(گزیده)

@swhriran

حق‌بان

19 Nov, 21:10


🌿گرامیداشت روز جهانی کودک در جهانی ناامن برای کودکان!

♦️امروز 20 نوامبر /30 آبانماه روز جهانی کودک است. در چنین روزی در سال 1959 میلادی مجمع عمومی ملل متحد اعلامیه حقوق کودک را تصویب کرد و در چنین روزی در سال 1989 کنوانسیون حقوق کودک در مجمع عمومی ملل متحد تصویب شد. معمولا سازمان ملل یا نهادهای مختلف مربوط به کودک از 1954 با گرامیداشت این مناسبت یادآوری می کنند که هر کودک صاحب حق است و باید برای رعایت حقوق او اقدامات لازم انجام شود هم چنین حمایت های لازم از کودک در محیط خانواده، مدرسه و جامعه ضروری است و در میان کودکان نیز باید حمایت های ویژه از کودکان در معرض خطر یا محروم از حداقل های بهره مندی از حقوق انجام پذیرد. اما همین سازمان ها و نهادها می دانند که در اثر عملکرد بشر بی توجه به اخلاق و انسانیت و عطوفت متاسفانه دنیای ما نه تنها محیطی امن برای کودکان نشده بلکه هر روزه انواع خشونت ها و نقض حق ها علیه کودکان در کشورهای گوناگون اجرایی میشود.

♦️گرامیداشت این روز اگر تلنگری برای همه اعم از دولتها یا غیر دولتی ها و عموم مردم نباشد که قدمی در جهت ارتقای آگاهی های خود و بهبود عملکردهایشان در ارتباط با کودکان بردارند، صرفا رویدادی تشریفاتی و بدون خاصیت خواهد بود.
https://shorter.me/BXBU9
♦️امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران یادآوری می نماید که کشور ما مناسبت ملی بزرگداشت کودکان را در مهرماه دارد اما این مناسبت جهانی نیز با توجه به عضویت ایران در کنوانسیون حقوق کودک معنادار است و می تواند مقطعی باشد که ارزیابی ملی و سالانه صورت دهیم که تا چه اندازه برای رعایت حقوق کودک مقرر در مقررات داخلی یا تعهدات بین المللی کشور قدم برداشته ایم و در چه زمینه هایی هنوز مشکل داریم و برای بهبود وضعیت چه باید انجام دهیم؟ قطعا یکی از اولویت های جدی، تلاش همه جانبه همه نهادهای حاکمیتی و غیردولتی در جهت اجرای صحیح و موثر حمایت های مقرر از کودکان در قانون اطفال و نوجوانان مصوب 1399 و آئین نامه های اجرایی آن است. آیا گزارش قابل ارائه ای در این زمینه موجود است که بتواند رضایت جامعه را بر انگیزد؟

♦️روز جهانی کودک فرصتی برای ارزیابی رعایت حقوق کودک در سطح فراملی نیز می باشد. قطعا در این سطح ارزیابی باید از هزاران کودک پرپر شده در غزه و لبنان و اوکراین و دیگر مناطق بحرانی جهان طی یکساله گذشته یاد کرد و عوامل جنایات علیه کودکان را مورد نقد قرار داد تا بسترهای اجرای عدالت علیه آنها فراهم شود اگرچه صدمات وارده به هیچ عنوان قابل جبران نیست.
@ihrciran

@swhriran

حق‌بان

19 Nov, 08:56


🌿بررسی گزارش جدید سازمان ملل درباره آخرین وضعیت خشونت علیه زنان

قتل بیش از 5 زن در هر ساعت


🔸مرکز آمار ایران: 96 درصد موارد همسرآزاری ثبت شده در سازمان پزشکی قانونی مربوط به زنان است

🔹همین چند روز پیش بود که خبر قتل خبرنگار ایرنا به دست همسرش، شبکه‌‏های مجازی را پر کرد. در سه‌‏ماه نخست سال‌‏های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ دست‏کم ۸۵ ‏زن و دختر از سوی  شوهر، پدر، برادر و مردان نزدیک به آنها، کشته شده‌‏اند و تهران در صدر زن‌‏کشی است. 

🔹در بهار امسال درمجموع ۱۶ هزار و ۲۶۴ نفر به‌‏دلیل همسرآزاری توسط سازمان پزشکی قانونی معاینه شده‌‏اند که از این رقم ۱۵ هزار و ۷۶۴ مورد ـ یعنی ۹۶ درصد ـ آن به زنان اختصاص داشته است و ‏می‌‏توان گفت که زنان بازماندگان اصلی خشونت‌‏های خانگی و همسرآزاری‌‏اند.

🔹براساس آخرین گزارش سازمان ملل، تخمین زده ‏می‌‏شود که 736 ‏میلیون زن - تقریباً از هر سه‌‏نفر یک‏نفر - حداقل یک‏بار در زندگی خود مورد خشونت فیزیکی یا جنسی شریک صمیمی‏، خشونت جنسی غیرشریک یا هر دو قرار گرفته‌‏اند.

🔹در سال 2020، از هر 10 قربانی قاچاق انسان در سطح جهان، چهار نفر زن بالغ و دو نفر دختربچه بودند و 91 درصد از قربانیان قاچاق برای استثمار جنسی، زن‌‏اند.

📌مشاهده متن کامل

@swhriran

حق‌بان

19 Nov, 06:47


🌿پروانه سلحشوری، جامعه‌شناس و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی: کلینک ترک بی حجابی بخاطر بودجه ای که می گیرد، راه افتاده است /از عملکرد منفعل معاون زنان دولت متعجبم/ الان زمان آزمایش رییس جمهور و تیمش است

🔸️پروانه سلحشوری نماینده مردم در مجلس دهم درباره راه اندازی کلینیک ترک بدحجابی:

🔹من فکر می‌کنم اولین موضوع در رابطه با این طرح، استیصال نهاد قدرت در مقابل تعداد کثیری از زنان به ویژه نسل جوان است که اکنون به صورت دستوری و قانونی از موضوع حجاب تبعیت نمی‌کنند  و زیر بار تهدیدها نمی‌رود بنابراین موضوع اول در این طرح برمی گردد به استیصالی که آن‌ها با آن مواجه شده‌اند.

🔹حتی جریمه‌ها هم انعکاس منفی دارد و متوسل شده‌اند به امری که واقعا طراحان آن را زیر سوال می‌برد چراکه به اعتقاد من در یک ذهن سالم چنین طرح‌هایی مطرح نمی‌شود. البته اینها قبلا از واژه قرارگاه استفاده می‌کردند و ظاهرا واژه قرارگاه را کنار گذاشته‌اند و به استفاده از واژه کلینیک روی آورده‌اند که بار منفی آن کمتر باشد اما بار منفی آن همچنان به شدت زیاد است.

🔹پروانه سلحشوری درباره واکنش بهروز آذر به راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی گفت: متاسفانه پاسخ مردم این نیست که معاون رییس جمهور فقط اکتفا به این کند که این طرح در دولت مطرح نشده و واکنش نداشته باشند. آقای پزشکیان به شدت با گشت ارشاد مخالفت می‌کرد و به مردم قول‌هایی داده بود و اگر ابلاغ این لایحه از طریق دولت انجام شود قطعا آقای پزشکیان زیر تمام وعده‌های انتخاباتی‌شان و قول‌هایی که داده‌اند زده اند./هم‌میهن


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان


@swhriran

حق‌بان

19 Nov, 06:14


🌿 عبدی خطاب به انسیه خزعلی: اگر می‌گویید شهید رئیسی به کار فرهنگی برای برخورد با بی‌حجابی اعتقاد داشت چرا با کارهای بی‌منطق مخالفت نمی‌کردید؟!

🔸️عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: مساله پوشش زنان آن‌گونه که اصولگرایان تندرو به آن نگاه می‌کنند حتی از آرزوهای متعارف ولو بی‌مرز هم گذشته است. البته با این بودجه‌هایی که گرفته شده ظاهرا اگر از این کلینیک حجاب در نیاید برای بسیاری نان و آب و کسب و کار خوبی خواهد شد.

🔸️طرح کلینیک ترک بی‌حجابی، نمونه‌ای است از رسیدن به بن‌بست و انجام اقدامات عجیب و غریب و بدون هیچ دستاوردی، جز آنکه با صدای بلند گفته می‌شود که ما در بن‌بست هستیم، ولی همچنان ادامه می‌دهیم.

@baamdadeno
@swhriran

حق‌بان

19 Nov, 02:34


🌿در جلسه اخیر شورای مرکزی جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان مطرح شد:

🟢گسترش اشکال خشونت در جامعه از جمله، خودکشی و دگرکشی؛ زنگ خطری که باید شنیده شود/آسیب های روانی، اجتماعی، اقتصادی و...زیر پوست شهر را دریابید/تصویب لایحه تامین امنیت زنان، تکلیف شرعی و قانونی مجلس شورای اسلامی/تاکید بر بازنگری در طرح میزبان سازمان بهزیستی/کلینیک های ترک بی حجابی نتیجه عکس می دهد؛ فرهنگ با دستور و اجبار تغییر نمی کند/استقبال از بیانیه مشترک انجمن های روانشناسی و روان درمانی/هشدار نسبت به تکرار طرح های فاقد پشتوانه منطقی و سراسر اشتباه در برخورد با پدیده های چندعاملی فرهنگی و اجتماعی/ابراز امیدواری به پیشبرد گفتمان وفاق ملی با محوریت سرمایه اجتماعی دولت و با اتکا به ظرفیت نهادهای مدنی



در شصت و هفتمین جلسه شورای مرکزی جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان که به صورت حضوری برگزار شد، اعضای حاضر با بررسی و گزارش اخبار حوزه زنان و سیاست،در خصوص حوادث نگران‌کننده و غمبار هفته های اخیر به بحث و تبادل نظر پرداختند، از جمله وقایع تلخ و دلخراش خودکشی های تعدادی از جوانان و‌ نوجوانان و زن کشی هایی كه موجب جريحه دار شدن احساسات و تکدر افكار عمومی شده است.

این جمعیت، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت زیر پوست جامعه، رشد آسیب های مختلف روانی، اجتماعی و آسیب هایی که به مردم به دلیل وضعیت نامطلوب اقتصادی و معیشتی وارد می شود، جوانان و‌ نوجوانان نسل امروز را بیشتر در معرض خطر می داند. بنابراین مسئولیت همه دستگاههای متولی، بویژه تیم اقتصادی دولت در این زمینه دوچندان خواهد بود.

در ادامه، اعضا نسبت به خودکشی دو دختر نوجوان که اعلام شد در پی فشارهای وارده از سوی مسئولان مدرسه به نوع پوشش شان به زندگی خود پایان داده اند، واکنش نشان داده و گسترش رفتارهای تند و افراط گرایانه در مدارس را تاسف بار خوانده و افزودند: با برخورد اصولی و قاطع با عاملين و بانيان این جنایات،می‌توان به بازتوليد امنيت و اعتماد عمومی جامعه کمک کرد.

در این جلسه تاکید شد: ضروری است بخش های مرتبط دولتی با جلب همکاری متخصصین حوزه های اجتماعی و روان شناسی نسبت به واكاوی و ريشه يابی دلایل کاهش تاب آوری و افزایش پدیده ناهنجار اجتماعی«خود كشی» به خصوص در نوجوانان و جوانان بپردازد و با همه ظرفیت ها و ابزارهای خود تلاش نمایند تا با ایجاد فضای امن روانی در مدارس جلوی تكرار حوادث تلخی از این دست گرفته شود.

همچنین با اشاره به افزایش اشکال دیگر خشونت و آزار که در یک مورد منجر به مرگ دلخراش و مشکوک دختربچه ۱۱ساله در کاشمر شد، اعضا بر ضرورت پاسخگویی مسئولان بهزیستی در خصوص چرايی عدم اجرای دستورالعمل های نظارتی این نهاد در خصوص کودکانی كه تحت سرپرستی قرار می گیرند،تاکید و این سازمان و وزارت رفاه را به بازنگری و تجدیدنظر در پروتکل های طرح میزبان(واگذاری موقت فرزندان بی سرپرست به خانواده‌ها بدون طی مراحل قضایی)فراخواندند.

در این جلسه به جلوه های دیگر خشونت و نارواداری که متاسفانه در قالب زن کشی در روزهای گذشته خود را نشان داد،پرداخته شد؛ به مثابه زخمی ناسور بر پیکر جامعه که تسریع در تصویب لایحه تامین امنیت زنان توسط مجلس شورای اسلامی می تواند تا حدودی التیام بخش آن باشد و نتیجه هر یک روز درنگ در تصویب این لایحه،مرگ مظلومانه یک زن می تواند باشد.از آنجا که دو مورد زن کشی_فرزندکشی از جانب دو وکیل که قشر تحصیل کرده شناخته می شوند صورت گرفته، نشان می دهد که خشونت در اقشار و سطوح مختلف جامعه ریشه دوانده است.

موضوع دیگری که در این جلسه مورد اشاره قرار گرفت و در روزهای اخیر بسیار تعجب برانگیز بوده و واکنش های مختلفی را برانگیخته است،خبر تاسيس«كلينيك های ترک بی حجابی»بود که در این وانفسای اقتصادی برای آن بودجه قابل توجهی هم در نظر گرفته شده است.

شورای مرکزی جمعيت حمایت از حقوق بشر زنان ضمن استقبال از بیانیه مشترک انجمن روانشناسی ایران و انجمن علمی روان درمانی، با تاكيد مجدد بر چندوجهی و فرهنگی بودن پديده بی حجابی، همصدا با آن انجمن ها خواستار توقف سؤاستفاده از روانشناسی و روانپزشکی شده و شفاف سازی و بررسی همه جانبه پشت پرده اهداف طراحان چنین پروژه های حاشیه سازی که از پشتوانه لازم منطقی برخوردار نیستند را انتظار دارد.

در پایان، این هشدار مطرح شد که هرگونه طرح و برنامه دستوری و سلبی و اقدام غیرفرهنگی و نیز برخوردهای غيركارشناسی، سلیقه ای و هیجانی با نسل جوان امروز ممکن است موجب بروز مجدد فجايعی چون حوادث سال۱۴۰۱ شود.

همچنین ابراز امیدواری شد با بهره مندی از ظرفیت نهادهای مدنی، بویژه احزاب نسبت به پیشبرد برنامه های اصلاحات جامعه محور و گفتمان وفاق ملی با محوریت سرمایه اجتماعی دولت چهاردهم شاهد تحقق توافق های جدی و جدید در بهبودبخشی به روان رنجور جامعه باشیم.

@swhriran

حق‌بان

18 Nov, 16:19


🌿سخنگوی دولت: زن بودن به همراه رشد اجتماعی دشوار است

🔹فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت چهاردهم در نشستی در مجمع کارآفرینان ایران ضمن اشاره به مسیر دشوار زنان برای پیمایش مسیر موفقیت به همراه حفظ و حمایت خانواده گفت: من وقتی به خانه می روم زن و مادر هستم و این فارغ از همه مسئولیت های من است، زن بودن و رشد اجتماعی همزمان بسیار دشوار است.

🔹او تاکید کرد: قطعا زنان حتی در خانه، نقش پررنگ و موثری در موفقیت کارآفرینان دارند، حفظ خانواده به همراه رشد اجتماعی از مشکلات واقعی زنان است.

@sharghdaily
sharghdaily.com

@swhriran

حق‌بان

17 Nov, 23:22


🌿مخالفان لایحه امنیت زنان، نه دغدغه دین دارند نه زن | مچ‌گیری و ایراد وارد کردن به لایحه کاسبی آنهاست | چند جان دیگر باید گرفته شود؟

🔹️شهیندخت مولاوردی در گفتگو با رویداد۲۴:

🔸چرا نمی‌گویند مشکل این لایحه با تغییرات عدیده و اصلاحاتی که بخود دیده، کجاست، این لایحه از فیلتر قوه قضاییه و دولت‌های مختلف عبور کرده است، چندین سال در قوه قضاییه بررسی شده و همه مراحل را طی کرده، حالا ایراد کار کجاست که این اراده برای در دستور کار قرار گرفتن، وجود ندارد و شکل نمی‌گیرد، معلوم نیست!

🔸نگاه مردسالارانه در تعلل و به سرانجام نرسیدن این لایحه قطعاً بی‌تاثیر نیست. البته این نگاه فقط در مردان وجود ندارد و برخی از خانم‌ها هستند که کاملا حامل و مروج این نگاه هستند.

🔸حتی خانم خزعلی هم گفته برخی فمنیستی بودن لایحه را رد کرده‌اند. اینان که مدعی رویکرد فمنیسیتی و غربگرایانه لایحه‌اند، یکبار مصداقی بحث نکرده و اینکه تعریفشان از فمنیسم چیست و کدام نحله فمنیسیتی منظورشان است؟

🔸جزئیات کامل گفتگو در لینک زیر:

https://www.rouydad24.ir/fa/news/391139/

#شهیندخت_مولاوردی
#زن_کشی #قتل
#خشونت_علیه_زنان
#۲۵نوامبر #روز_بین_المللی_مبارزه_با_خشونت_علیه_زنان
#لایحه_تامین_امنیت_زنان_در_برابر_خشونت
#لایحه_پیشگیری_از_آسیب_دیدگی_زنان_و_ارتقای_امنیت_آنان_در_برابر_سوءرفتار


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

حق‌بان

17 Nov, 22:24


🌿گروه اجتماعی ایران از اقدامات ۱۰۰‌روز اول دولت چهاردهم گزارش می‌دهد

🔵نقشه بازگشت امید به جامعه


🔻گزارش ۱۰۰‌روز عملکرد معاونت‌ ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده را در لینک زیر بخوانید:

https://irannewspaper.ir/8606/16/106133

🔸️۱۰۰‌ روز ۱۰ گام

@swhriran

حق‌بان

17 Nov, 22:12


‍ ‍ 🌿کارشناسان تصویب لایحه منع خشونت علیه زنان را اجتناب ناپذیر می دانند
🟠راه خروج از خشونت های چهار دیواری

📌هفته گذشته اخبار قتل زنان به دست همسران‌شان در کشور باعث تشویش و اندوه عمومی شد؛ همین چند روز پیش بود که مرگ خبرنگاری توسط همسرش در رسانه‌ها و فضای مجازی باعث بهت عمومی شد اما تنها دو روز پس از آن، قتل دیگری از همین جنس خبرساز شد. با برداشتن چند گام عقب‌تر در سال۱۳۹۹ همه ما قتل «رومینا» دختر نوجوان روستایی را به دست پدرش به خاطر می‌آوریم. شاید تا چند وقت بعد از آن هم صحبت به جریان افتادن لایحه منع خشونت علیه زنان بر سر زبان‌ها بود اما هنوز به یک سال نرسیده به فراموشی سپرده شد. در طول ۱۲ ماه سال هرازگاهی خبر قتل زنی به دست همسرش به دلیل اختلافات خانوادگی یا اعضای خانواده با دلایل ناموسی به گوش رسیده اما آب از آب تکان نخورده تا اینکه امروز به مدد فضای مجازی،بیش از پیش در جریان این حوادث قرار می‌گیریم و همه متوجه شده‌اند که غفلت و بی‌توجهی و ساده‌انگاری در این زمینه می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای آحاد جامعه به دنبال داشته باشد. هر چند شکی نیست که این قبیل قتل‌ها در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد. قتل‌های ناموسی، زن‌کشی، همسرکشی یا قتل‌های خانوادگی حالا دیگر جغرافیای خاصی ندارد و نمی‌توان گفت خاص مناطقی کمتر توسعه یافته است. بر اساس آمارهای نه‌چندان رسمی که در رسانه‌های مختلف به آن اشاره شده، بررسی‌های مقالات دانشگاهی و پایان‌نامه‌ها نشان می‌دهد سالانه بین ۳۷۵ تا ۴۵۰ مورد قتل‌‌هایی با انگیزه‌های ناموسی یا اختلافات خانوادگی در کشور رخ می‌دهد.

✍️مهسا قوی‌قلب/روزنامه ایران

🔸️خشونت علیه زنان یک مسأله
جهانی است


یک پژوهشگر حوزه زنان با اشاره به اینکه خشونت امری جهانی علیه زنان است به «ایران» می‌گوید: خشونت ملموس‌ترین شکل در بحث تبعیض علیه زنان است.
به اعتقاد دکتر کتایون مصری، خشونت ذیل باب فراگیر تبعیضات جنسیتی قرار می‌گیرد و تابع فرهنگ هر کشور است که در عین حال متناسب با میزان آگاهی جنسیتی و توجه به کرامت انسان‌ها از بار خشونت‌ها کاسته می‌شود، اما در کشور ما خشونت‌های جنسیتی انواع و اشکال متعددی دارد و چنانچه بخواهیم به لحاظ جرم‌شناسی بررسی کنیم، قاعدتاً باید به این اشکال توجه کنیم. در ایران با توجه به بستر تاریخی و شرایط فرهنگی بسیار ریشه‌دار، زنان همیشه به حریم خصوصی اختصاص داشته‌ و مردان به حریم عمومی. از قضا هم حریم خصوصی نباید افشا شود و به بیرون درز کند.

از این‌رو بسیاری خشونت‌ها افشا نمی‌شده و باورهایی مانند اینکه «با لباس سفید عروس می‌شوی و با کفن سفید می‌میری» رواج
پیدا کرد.
از قدیم گفته شده که فرهنگ تمکین مخصوص زن است و همین امر، استیلا و هژمونی مرد در خانواده را دامن زده و گویای این است که مرد و برادر می‌توانند بر زن حکومت کنند.
مصری ادامه می‌دهد: شدیدترین شکل خشونت فیزیکی قتل‌های خانوادگی، زن‌کشی یا همسرکشی است که شاهد آن هستیم.
اما این روزها با افزایش حضور زنان در جامعه علاوه بر خشونت‌های فیزیکی، شاهد خشونت‌های کلامی و روانی بیشتر علیه زنان نیز هستیم. حالا بر اساس آنچه شواهد نشان می‌دهد و مصری هم بر آن صحه می‌گذارد، به اندازه‌ای خشونت علیه زنان در سطح خرد و در خانه افزایش یافته که دیگر قانون از این تحول عظیم جا مانده و به شکلی دچار تأخر حقوقی در این حوزه هستیم، از این‌رو نیازمند نگاه جامع به انواع خشونت هستیم. هرازگاهی وقوع چند رویداد سبب می‌شود مسئولان حساس شده و قانون، فرهنگسازی و آموزش را توصیه کنند اما از آنجا که زنان همیشه ضعیف پنداشته شده‌اند، همواره خشونت وجود دارد.

🔸️رویکرد معاونت زنان و خانواده رئیس‌جمهور نسبت به لایحه

🔻معاونت رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در دولت جدید قصد دارد که موضوع پیگیری لایحه منع خشونت علیه زنان را در اولویت کاری خود قرار دهد و در عناوینی که روزنامه ایران در روزهای اخیر از عملکرد ۱۰۰ روزه آغاز به کار دولت هم به نقل از دکتر زهرا بهروز آذر به آن پرداخته، این موضوع جزو ۱۰ گام نخست معاونت زنان آمده است.


🔸️کوتاه درباره ابعاد حقوقی
لایحه منع خشونت علیه زنان
دکتر بهرام مرادیان، حقوقدان نیز با اشاره به اینکه موضوع حمایت از امنیت بانوان در روابط اجتماعی برای نخستین بار در قانون برنامه پنجم توسعه مطرح شد، در توضیح ابعاد حقوقی لایحه به «ایران» می‌گوید: تدوین «سند ملی امنیت بانوان و کودکان در روابط اجتماعی» با مشارکت نهادهای مربوطه به دولت واگذار شد و به دنبال آن، لایحه «حمایت از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر خشونت» در دولت تهیه و در دی‌ماه ۱۳۹۹ برای طی مراحل قانونی به مجلس یازدهم ارسال شد.


🔻ادامه در لینک زیر

https://irannewspaper.ir/8608/14/106317

حق‌بان

17 Nov, 21:32


🌿درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، نهاد ملل متحد در امور زنان ماههاست با نشر مطالب مختلف تلاش دارد تا ابعاد ضدانسانی جنایاتی که در غزه علیه زنان جریان یافته را به جهانیان اعلام نماید. در جدیدترین تابلونوشته هایی که نشر داده مخاطبان را آگاه ساخته که در طول هر روز یک ماه چه تعداد مادر و فرزندانش در اثر حملات اسرائیل کشته میشوند. امید بانیان این گونه اطلاع رسانی ها این است که افکار عمومی با اطلاع از ابعاد گسترده جنایات، فشار بر دولتها را افزایش دهند تا نه تنها با عاملان جنایت همراهی نکنند بلکه مانع استمرار این وضعیت شوند. افکار عمومی نیز در کشورهای مختلف بارها واکنش خود را نشان داده اما متاسفانه برخی دولتها در قبال مطالبه میلیونها انسان صلح طلب در سطح جهانی چشم ها و گوشهای خود را بسته و به راه خود ادامه می دهند و در عین حال همواره خود را از جمله پیشگامان حقوق بشر در دنیا نیز معرفی می کنند!
@IHRCIRAN

@swhriran

حق‌بان

17 Nov, 18:14


🌿رسولی، استاندار پیشین خراسان:

⭕️ تا الآن که قریب ۷۰ درصد مدیران ارشد استانی منصوب شده‌اند، اما حتی یک خانم هم در بین آنان دیده نمی‌شود

⭕️ افق روشنی هم من نمی‌بینم که در این ۱۰، ۱۱ نفر باقی مانده وعده تحقق پیدا کند


🔸سید حسن رسولی، استاندار پیشین خراسان به جماران گفت: حداقل ما از طرف جبهه اصلاحات ۱۴ نفر را با شناسایی که احزاب اصلاح‌طلب حوزه بانوان انجام داده بودند، به مراجع تصمیم‌گیر در وزارت کشور و دولت ارائه داده‌ایم. ولی امیدوار هستم در باقی مانده راه شاهد باشیم که حداقل سه استاندار زن برگزیده شوند.

🔸به نظر من دولتی که توانسته است مانع ۴۵ ساله انتصاب استانداران کرد و اهل سنت را با توافق سازی حل کند، خواهد توانست در این مهم هم مانند حضور یک زن در دولت به عنوان وزیر، در باشگاه استانداران نیز حداقل سه استاندار زن را جانمایی کند. من امیدوار هستم که این خواسته به حق نیمی از جمعیت کشور که زنان و دختران ما هستند، مورد غفلت وزیر کشور و آقای رئیس جمهور قرار نگیرد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1650086

🕌 @jamarannew

@swhriran

حق‌بان

17 Nov, 10:03


🌿صندوق جمعیت سازمان ملل در کتابچه راهنمایی که از درس‌آموخته‌های بحران سوریه استخراج شده به چگونگی ایجاد #فضاهای_امن برای دختران و زنان پرداخته است

برای داشتن فضاهای امن باید:

📍زنان و دختران را توانمند کرد و به آنها آموزش‌هایی در حوزه «مدیریت و رهبری» داد

📍طراحی فضاهای امن باید بر اساس نیازهای آنان باشد

📍فضا باید امن و دسترس‌پذیر باشد

📍جامعه محلی باید در تصمیمات درگیر باشند

📍بخش‌های مختلف تصمیم‌گیری باید هماهنگ و متنوع (چندبخشی) باشند

📍فضاهای امن متناسب با نیازهای زنان باشد

🔻در توضیح امن و دسترس‌پذیر اشاره شده که:

فضای امن باید در محلی واقع شود که به راحتی برای زنان و دختران قابل دسترسی باشد و امنیت و حفظ حریم خصوصی را تضمین کند. تصمیم در مورد مکان‌یابی فضای امن باید توسط زنان و دختران هدایت شود. اگر این امر امکان‌پذیر نیست، حداقل باید با آنها مشورت شود. در دسترس‌پذیر بودن، دسترسی به وسایل حمل و نقل برای رفت و‌ آمد زنان و دختران نیز بایستی مورد توجه قرار گیرد.


@Shahr_Zanan

https://t.me/Zananmedia/112

منبع:
https://www.refworld.org/pdfid/551158134.pdf

@swhriran

حق‌بان

17 Nov, 07:51


🌿کمیسیون زنان بنیاد باران به مناسبت ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان نشست تخصصی برگزار می کند:

🔴زن کُشی


🔹️سخنرانان:
شهیندخت مولاوردی
حقوقدان و معاون اسبق امور زنان و خانواده ریاست جمهوری

الهه کولایی
استاد تمام دانشگاه تهران و نماینده مجلس ششم

کامبیز نوروزی
حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری

شهناز سجادی
دستیار حقوق شهروندی معاونت اسبق زنان در ریاست جمهوری

کتایون مصری
پژوهشگر مطالعات زنان و جنسیت و مدیر نشست

زمان: سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
ساعت: ۱۵:۳۰ تا ۱۷:۳۰
مکان: انتهای خیابان زنجان شمالی، جنب مسجدالنبی، طبقه همکف، انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران

🔸️ورود برای عموم آزاد است.


#زن_کشی #قتل
#خشونت_علیه_زنان
#لایحه_تامین_امنیت_زنان_در_برابر_خشونت
#لایحه_پیشگیری_از_آسیب_دیدگی_زنان_و_ارتقای_امنیت_آنان_در_برابر_سوءرفتار

📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

@swhriran

حق‌بان

17 Nov, 07:32


🌿کولایی: پایه‌های قدرتِ جریان محافظه‌کار در دولت پزشکیان محکم‌تر شده است

الهه كولايى، استاد دانشگاه و فعال سياسى اصلاح‌طلب:

▫️برخلاف انتظار خوشبینانه‌ای که در میان زنان ایجاد شد، همچنان شاهد هستیم که مسیرهای تصدی سمت های تصمیم‌گیری در سمت های بالا و حتی میانی بر روی زنان بسته است، چرا که اراده سیاسی لازم در این زمینه وجود ندارد.
▫️با توجه به سمت‌هایی که تاکنون به زنان داده شده، از جمله در هیئت وزیران، معاونت وزرا و ریاست سازمان ها، تا کنون روند قابل قبولی با در نظر گرفتن ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زنان شکل نگرفته است.
▫️در بسیاری از موارد، شرایط زنان با مردان شباهت زیادی دارد. در واقع در مورد مردان هم این شعار (وفاق ملی) تحقق پیدا نکرده است. /راوی


@swhriran

حق‌بان

08 Nov, 08:00


🌿#دولت_مسئول

اقدامی مسئولانه در قبال جان مردم؛ دستور توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه کشور صادر شد


شینا انصاری رئیس سازمان محیط زیست در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
دستور توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه کشور امروز (۱۶ آبان) صادر شد. هوای پاک حق همه شهروندان است. از حمایت دکتر پزشکیان برای حفاظت از محیط زیست‌ سپاسگزارم. امیدواریم تلاش دولت برای رفع ناترازی انرژی در آینده‌ای نزدیک هم به بار بنشیند.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در حساب کاربری خود نوشت:

شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند...
‏می توان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را  جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد.

به دنبال این خبر، همچنین علی ربیعی دستیار اجتماعی رییس جمهور نکات مهمی را مطرح کرد:
مسئولیت اجتماعی یعنی هر کسی آثار مفید و زیان‌بار کنش خود را محاسبه و سپس تصمیم‌ گیری کند.

با وجود فشار زیادی که بر دستگاههای دولتی وارد  خواهد شد، دستور شجاعانه‌ای از سوی دکتر پزشکیان، مبنی بر متوقف شدن مصرف سوخت مازوت در اراک و شازند صادر شد. هیچ سیاستی نیز بدون سنجش تاثیر آن و در نظر گرفتن منفعت مردم اتخاذ نخواهد شد.

مسئولیت اجتماعی یعنی مراقبت از مردم در قبال هر تصمیم.

@massoumehebtekar
@swhriran

حق‌بان

07 Nov, 20:48


پزشکیان: با وجود انبوه مشکلات برنامه‌های دولت را به پیش برده‌ایم

🔹رئیس جمهور در دیدار هیات رئیسه جبهه اصلاحات ایران ضمن استماع نظرات، دیدگاه‌ها و انتقادات ایشان، ضمن تشریح برنامه‌ها و اقدامات دولت، توضیحاتی درباره روند عملکرد 2.5 ماه گذشته و مشکلات و موانع پیش‌روی پیشبرد برنامه‌های دولت ارائه کرد.

🔹همانطور که می‌دانید نهادهای مختلفی در انتصابات نظر دارند و اگر با این نهادها به نتیجه نمی‌رسیدیم، نمی‌توانستیم استاندار اهل سنت انتخاب کنیم، یا در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان و کردستان از افراد محلی به عنوان استاندار استفاده کنیم و این دستاورد بزرگی است.

لینک خبر

@IRNA_1313

حق‌بان

07 Nov, 19:57


🌿 رئیس سازمان نظام پرستاری در گفت‌وگو با «انتخاب»:

🔹 حقوق ۱۳ میلیون تومان هیچ جذابیتی برای پرستاران ندارد

🔹 ۱۹۰۰ درخواست گواهی از سازمان نظام پرستاری برای مهاجرت در سال گذشته صادر شده که نسبت به سال‌های گذشته رشد داشته

🔹 این آمار درخواست است؛ عدد دقیقی برای مهاجرت نداریم

🔹 باید این‌قدر جذابیت ایجاد شود که به مهاجرت فکر نکنند


جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003UFB

@Entekhab_ir
@swhriran

حق‌بان

07 Nov, 12:29


🌿آماری تاسف بار از میزان مهاجرت پرستاران: سال گذشته ۱۹۰۰ درخواست گواهی مهاجرت!

🔸️مدیر کل نظام پرستاری کشور:

🔴میل مهاجرت در پرستاران خیلی زیاد است!

@swhriran

حق‌بان

07 Nov, 12:24


🌿۵ جمادی الاول، سالروز ولادت با سعادت حضرت زینب‌(س) و روز پرستار گرامی و مبارک‌باد🌺

📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

@swhriran

حق‌بان

07 Nov, 06:27


✍️مژگان جمشیدی

همان نقطه از جاده غیر ایمنی که خودروی #کسرا_طول_گیلانی معلم روستایی به دره افتاد؛ هفته پیش شاهد سقوط یه خودروی دیگه به دره بود!
کسرا بخاطر این ۸ کودک معصوم در شرایطیکه کمتر کسی حاضر به رفتن به روستا بود، معلمی این روستا را برگزید و جان باخت
حیف از این جان جوان ارزشمند
#معلم_فداکار

@Mowlaverdi2

حق‌بان

07 Nov, 05:00


🌿شکاف جنسیتی در انتخابات آمریکا؛ چه کسانی به ترامپ و هریس رای دادند؟

🔹هریس در میان زنان سفیدپوست اقبال کمتری داشت و ترامپ در بین زنان سیاه‌پوست نامحبوب بود./جهان صنعت

@swhriran

حق‌بان

06 Nov, 21:17


🌿درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، سازمان جهانی سلامت (who) با نشر داده های مختلف از مردم دنیا خواست که نسبت به سلامت روان خود اهتمام بیشتری قائل شوند و در این راستا امید، مثبت اندیشی و واقع نگری را در خود تقویت کنند، بر مهارت های گوناگون کنترل احساسات خود در مواجهه با چالشهای مختلف بیفزایند، دائما خوب بیاموزند و خوب تلاش کنند و مشارکت اجتماعی در امور جامعه خود را توسعه دهند.

🔹در یکی از تابلونوشته های منتشره این سازمان سعی شده تا توجه مخاطبان به 5 الزام مرتبط با سلامت روان جلب شود:

1-مرتب ورزش کردن
2-تغذیه سالم داشتن
3-احساسات انسانی خود را ابراز کردن و [دوری از این که بدون بهره گیری از مشورت دیگران سلامت روان خود را مخدوش و به خود صدمه ای وارد سازیم]
4- اجتناب از مصرف مشروبات الکلی[و روان گردان]
5-خواب کافی داشتن

🔹لینک داده های مختلف ارائه شده از سوی سازمان سلامت جهانی
https://shorturl.at/VLxzJ
🔹سلامت روان جزئی از سلامت عمومی هر فرد و بخشی از حق همگان به برخورداری از سلامت همه جانبه است. بکوشیم وضع رعایت حق به سلامت از جمله سلامت روان در جامعه ما بهبود یابد.
@ihrciran

@swhriran

حق‌بان

06 Nov, 15:07


🌿وزیر کشور: تجمع حامیان فیلترینگ غیر قانونی بود! درخواست رسمی در این زمینه نداشتیم

🔹مومنی، وزیر کشور در پاسخ به آخرین خبر: تجمع حامیان فیلترینگ غیر قانونی بود و مجوزی برای تجمع صادر نشده بود/ موضوع رفع فیلترینگ در حال بررسی و اقدام است.

@swhriran

حق‌بان

06 Nov, 08:19


🌿توضیح آموزش و پرورش درباره مرگ یک دانش‌آموز افغانستانی در شهرری

🔹عصر روز یکشنبه یکی از دانش‌آموزان دختر تبعه افغانستان ساکن شهرری، پس از ترک مدرسه، بر اثر سقوط از ارتفاع یک ساختمان مسکونی مصدوم شد و پس از انتقال فوری به بیمارستان جان خود را از دست داد

🔹هنوز انگیزه و دلایل قطعی این اقدام از سوی دانش آموز مشخص نشده و موضوع از سوی مسئولان آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران و دیگر نهادهای ذی ربط در حال مطالعه و بررسی است

📌 برای مشاهده متن کامل گزارش، کلیک کنید

@hammihanonlin
hammihanonline.ir

@swhriran

حق‌بان

06 Nov, 08:18


🎥 واکنش وزیر علوم به ماجرای دختر دانشگاه علوم تحقیقات : این دانشجو اخراج نشده و تحت درمان است

@hammihanonlin
hammihanonline.ir

حق‌بان

06 Nov, 07:19


🌿انجمن ایرانی مطالعات زنان با همکاری موسسه مطالعات و تحقیقات زنان و خانه اندیشمندان علوم انسانی در آستانه روز کتاب، کتابخوانی و کتابداری نشست زیر را برگزار می کند:

نشست تخصصی
تازه های نشر حوزه زنان
با محوریت کتاب زنان در شهر (مولف دکتر زهرا نژادبهرام)

سخنرانان:
دکتر عباس آخوندی
دکتر زهرا نژادبهرام
دکتر سمیه فریدونی

دبیر نشست:
دکتر هانیه گرائیلی

زمان دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵

مکان: خیابان نجات اللهی، نبش خیابان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، طبقه دوم، سالن خیام
https://t.me/IranAWS
#انجمن ایرانی مطالعات زنان#
#خانه اندیشمندان علوم انسانی#
https://t.me/iranianhht

@swhriran

حق‌بان

06 Nov, 07:15


🌿فراخوان
همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنۀ شمال)

♦️انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و انجمن ایرانی تاریخ، با سابقه‌ای نزدیک به چند دهه فعالیت علمی، در راستای اهداف علمی و فرهنگی خود برای بازشناسی تاریخ زنان، که از جمله بخش‎های ناشناخته در حوزۀ مطالعات تاریخی است، همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنۀ شمال) را با هدف پژوهش دربارۀ مسائل زنان، امکانات، فرصت‌ها و موانع پیش‌روی آنان برگزار می‌کنند. این همایش همچنین در پیوند با تاریخ محلی پهنۀ شمال ایران قرار دارد و می‌کوشد تا پدیده‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مرتبط با زنان این خطه را شناسایی و تبیین نماید.
♦️هر دو انجمن از علاقمندان دعوت می‌کنند تا با همکاری و مشارکت فعال، در مسیر تبیین نقش و جایگاه تاریخی زنان در پهنۀ شمال ایران همراه شوند.
#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ
#انجمن_ایرانی_تاریخ
#زن_در_پهنه_شمال

https://t.me/zananepazhoheshgartarikh1396

@swhriran

حق‌بان

06 Nov, 06:51


🌿دور سفره نشسته و دنبال دستاوردسازی هستند

عباس عبدی:

🔹برخي از دوستان كه با مساله جمعيت‌شناسي آشنايي دارند از چند سال پيش منتقد نگاه من بودند كه چرا اين اندازه مساله جمعيت و كاهش رشد آن را مهم مي‌دانم.

🔹برخي از كشورهاي قدرتمند هم در مقابل مساله جمعيت زانو زده‌اند چه رسد به ما كه از هر نظر اندر خم يك كوچه‌ايم. در اينجا مهم‌ترين كاري كه انجام داده‌ايم جلوگيري از انتشار مستمر آمار و اطلاعات و ريز جزييات آن است

🔹روند كاهشي فرزندآوري برخلاف اهداف تعيين شده براي اين قانون تشديد شده است. قانوني كه مي‌خواهد باروري را به ۲/۵ برساند ولي فعلا به نظر مي‌رسد كه به زير ۱/۶ رسانده است و ايران را وارد چاله جمعيتي خواهد كرد

🔹متاسفانه عده‌اي دور اين سفره نشسته‌اند و به شكل عجيبي دنبال دستاوردسازي هستند و به جاي پاسخگويي مدعي‌اند كه اگر آنان نبودند وضع خيلي بدتر مي‌شد


🔹اكنون مساله اصلي ما بيش از اينكه جمعيت باشد سياست‌گذاري جمعيت است كه آن را به بيراهه مي‌برد./اعتماد

@swhriran

حق‌بان

05 Nov, 21:17


🌿روان-زخم(تروما)

مدتی پیش همراه خانم بسیار جوانی سوار تاکسی شدم که پوشش سر نداشت. راننده زیرلب غرولندی کرد و راه افتادیم. نزدیک غروب بود و مقصدمان میدان فاطمی. آن روز خاص دورتا دور میدان پر از نیروهای یگان ویژه  موتورسوار سیاهپوشی بود که صورتهایشان را هم پوشانده بودند. مردان جوان بلند قد مسلح. من و دخترک هردو به سمت ایستگاه مترو می‌رفتیم  و من هراسان دنبال دخترک به راه افتادم که اگر هنگام عبور از میان مردان بلند قامت مسلح در آن گرگ و میش اتفاقی برایش افتاد و می‌توانستم، کمک کنم! دست چپم شروع به لرزیدن کرد و برای اینکه مانع لرزش دستم شوم آن را در جیب مانتو فرو بردم. «یا ابوالفضل» گویان پشت سر دخترک راه افتادم. سیاهپوشان جوان از پشت نقابها چیزهایی گفتند، ولی کسی واکنشی نشان نداد و ما به مترو رسیدیم. حجاب‌بان‌هام تذکری دادند و دخترک نشنیده گرفت و در جهت خلاف من به مسیر خودش رفت. لرزش دست من هم متوقف شد.
 
از آن روز هربار جایی تجمعی از نیروهای یگان ویژه می‌بینم از درون می‌لرزم. از خودم سوال می‌کنم آیا در جهت مصلحت عمومی است که حاکمان و مجریان قانون برای برقراری «قانون» درمیان شهروندان خود، در زمانه صلح، از روش ایجاد ترس و تروما استفاده کنند؟ جامعه ترومازده چطور جامعه‌ای خواهد بود؟ آیا ما اخلاقاً مجاز به استفاده از چنین روش‌هایی هستیم؟ چون تروما یا روان‌زخم پیدا نیست و خونی از آن جاری نمی‌شود و دیه و پیگرد ندارد، پس به لحاظ اخلاقی و وجدانی مسئولیتی در قبال آن نداریم؟ سیاستمداران ما متوجه عواقب چنین رفتارهای بر انسجام ملی هستند؟
 
هفته گذشته زنان در توییتر از «حس کثافتی» نوشتند که پیدا می‌کنند از یادآوری خاطراتی از مواجهه دیگران با بدنشان، از محدودیت‌های افراطی پوشش در خانه و بیرون از خانه، از بازرسی ناخن و ابرو و کیف در مدرسه، از درهای «ورودی خواهران» در دانشگاه‌ها، اماکن زیارتی/دیدنی، و فرودگاه‌ها-از لمس‌ها و نگاه‌ها و حرف‌های ناخوشایندی که پشت پرده «ورودی خواهران» تجربه کرده بودند‌. از ترس از اسید، از ترس از مسمومیت، از ترس از  گشت ارشاد، از ترس از حراست دانشگاه یا محل کار- از نگاه‌های مردانی که روی تن‌شان بالا پایین می‌رود تا ارتفاع مانتو را اندازه بزند، از موتورسوارها، از عابران پیاده، از لمس غریبه‌ها، از متلک‌ها،... در خانه، مدرسه، دانشگاه، محل کار، خیابان، مترو... آسان نیست وزنِ این هستیِ زنانه و همه روان-زخم‌های رسمی و غیررسمی را به دوش بکشی و هضم و جذب کنی. (به دلایلی بخش بزرگی از جامعه ترومازده‌اند و اصرار می‌شود که حالا که مطابق میل ما فکر نمی‌کنند و ون‌ها و پارکینگ‌ها برای همه‌شان جا ندارد، پس جور دیگری...پس به عادت مألوف روان‌زخم تازه ایجاد کنیم)

تروماها بیش از هرچیز اعتماد انسان‌ها به جهان و دیگران را نابود می‌کنند. «اعتماد آن هوایی است که هر چیز باارزشی در آن رشد می‌کند.». اعتماد زمانی ایجاد می‌شود که حس کنی دیگری درمورد تو حسن نیت دارد؛ یا دست کم سوءنیتی ندارد. در جامعه‌ای که بسیاری از زنانش نه فقط در حضور اجتماعی روزانه که حتی در خانه، و نه فقط در بیداری که حتی در خواب هم نمی‌توانند چنین اطمینانی به جهان بیرون از خودشان داشته باشند، چه رخ خواهد داد؟ اصرار بر ارعاب برای چیست؟ اینکه باور کنند کسی به خوبی و سلامت روان آنها اهمیت نمی‌دهد، بلکه وجود و هستی‌شان برای دیگری و منافع او «تحمل» شده.

آنت بایر اشاره می‌کند وقتی یکی از طرفین اعتماد، برای به کرسی نشاندن حرفش از زور یا امتیازات قهری خود استفاده کند به این معناست که آن ارتباط ارتباطی پوسیده است و اگر فکری برای ترمیم آن نشود گسیخته خواهد شد.

برای اطلاعات بیشتر از نظریه آنت بایر درباره اعتماد:
Baier, A. (1986). Trust and Antitrust. Ethics, 96(2), 231–260. http://www.jstor.org/stable/2381376
 
@neocritic

@swhriran

حق‌بان

05 Nov, 10:20


جهانگیر: تقاضای عفو الهه محمدی و نیلوفر حامدی در حال بررسی است

🔻سخنگوی قوه قضاییه: ۲ نفر از محکومان (الهه محمدی و نیلوفر حامدی) اول آبان نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه نوشتند و با ابراز پشیمانی از عملکرد خود تقاضای عفو و مساعدت داشتند.

🔹در نامه ارسالی تعهد می‌دهند اقدامی خلاف قانون و مقررات کشور انجام ندهند و به رعایت قوانین و مقررات کشورمان ملتزم شدند که از تعهدات خود تخطی نکنند.

🔹رئیس قوه قضاییه دستور داد نامه این ۲ نفر جهت بررسی و طی مراحل عفو به کمیسیون مربوطه اعلام شود.

🔹این موضوع در فرایند رسیدگی به تقاضای عفو قرار گرفته پس از بررسی توسط کمیسیون نتیجه اعلام خواهد شد.

🆔@mizanplus

حق‌بان

05 Nov, 10:20


🌿پایان خوش برای شهردار تهران / به پایان آمد این سوالات و حکایت دیگر باقی نیست!

🔹 در پایان جلسه سوال از شهردار تهران، زاکانی با تشکری هاشمی روبوسی کرد و در نهایت هم اعضای شورا از پاسخ‌های زاکانی قانع شدند.

🆔 @shahremaa

@swhriran

حق‌بان

05 Nov, 07:20


🌿زاکانی: سوال خانم سوده نجفی از اساس مربوط به شهرداری تهران نیست/ مسئولیتی برای ساخت مسکن نداریم

علیرضا زاکانی شهردار تهران:

🔷سوال خانم سوده نجفی مربوط به شهرداری نیست.

🔹وظیفه شهرداری تسهیل گری و کمک به راه و شهرسازی بود.

🔷میانگین قیمت هر مترمربع در تهران ۸۸ میلیون تومان است.

🔹۵۱ درصد تهرانی‌ها مستاجرند.

🔷نگاه ما تسهیل‌گری و ارزان‌سازی بر زیست در تهران است.

🔹۵۷۶ هزار واحد تفاهم نامه مسکن در زمان ما امضا شد.

🔷۳۰۰ هزار از این واحدها را عملیاتی کردیم.

🔹اصل قرارگاه مسکن شهرداری تهران مسوولیت اجتماعی است.

🔷ما مسوولیتی برای ساخت مسکن نداریم و مسوولیت آن با وزارت مسکن و شهرسازی است.

🔹ما با مجموعه‌های مختلف از جمله دانشگاه‌ها، نیروی انتظامی، آموزش و پرورش و دیگر نهادهای عمومی تفاهم‌نامه امضا کردیم.

🔷قرارگاه مسکن، افتخار طلایی برای شورای ششم شهر بود.

🔹۲۰۳ هزار واحد مسکن خروجی دستور معاون اول رئیس جمهور وقت بود.

🔷این سوال باید از کسانی می‌شد که مجری بودند و پروانه گرفته‌اند.

🔹شهرداری مسوولیت ۳۰ هزار واحد را داشته که روی زمین های شهرداری است. این زمین‌ها برای مولدسازی بود.

🔷این ۳۰۰ هزار واحد برای نهادها است که برای نهادهای انقلابی یا زمین شهری و ... بوده است.

🔹از معاونت شهرسازی و سازمان نوسازی برای این تسهیل‌گری تشکر می‌کنم.

🔷به خاطر اقدام ما در شهرداری تهران، وزیر مسکن سابق چندین بار در هیات دولت از شکست حباب قیمت مسکن در تهران گزارش داد.

🆔 @shahremaa

@swhriran

حق‌بان

05 Nov, 07:18


🌿سوده نجفی، عضو شورای شهر تهران: اگر ساخت این پروژه‌ها به شما ربط نداشت چرا مراسم گرفتید؟

🔷 آقای زاکانی اگر سوال به شما ارتباط نداشت چرا در شهرداری برای آن مراسم گرفت وعده ساخت ۱۸۰ واحد در سال دادید چرا ۵۴۰ واحد تا به حال نساختند.

قرارگاه مسکن ایجاد رانت کرد

🔷سوده نجفی با اشاره به مصوبات قرارگاه مسکن گفت بر چه اساس قانون نادیده گرفته شده است.

🆔 @shahremaa

@swhriran

حق‌بان

05 Nov, 05:54


♻️یک پیام از طرف بچه ها به همه آدمهای دنیا؛ صلح!🕊

@Citizens_Rights

حق‌بان

04 Nov, 21:12


🌿نه قانون و نه دستگاه قضایی اجازه سلب حق حضانت از مادران فرزندانِ بدون پدر را نمی‌دهند/ ولایت قهری جد پدری موجب اسقاط حق حضانت مادر نخواهد بود

🔹یک وکیل دادگستری گفت:

مطابق قانون مدنی، هرگاه یکی
از والدین فوت شود، والد دیگر باید حضانت بچه را برعهده داشته باشد. وقتی که فرزندی پدرش را از دست می‌دهد، حضانت فرزند با مادر است. بنابراین در اینکه حضانت به معنای تربیت، نگهداری و امور روزمره بچه که مربوط به رشد بچه است، باید در اختیار مادر باشد، هیچ تردیدی وجود ندارد.

🔗https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1551738


@ilnair

@swhriran

حق‌بان

04 Nov, 21:01


🌿ارائه اولین گزارش مکتوب گزارشگر جدید سازمان ملل در مورد ایران

🔹بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران، خانم «مائی ساتو » که پیرو انتخاب توسط شورای حقوق بشر در ماه مارس 2024(اسفند 1402) به عنوان جایگزین جاوید رحمان، از اواسط تابستان امسال (ابتدای ماه اگوست 2024)فعالیت خود را آغاز کرده است، اولین گزارش مکتوب خود را به مجمع عمومی ملل متحد ارائه کرد. این گزارش در 15 صفحه و با 46 ارجاع و ذکر منابع به صورت زیر متنی، تدوین گردیده است.

🔹 گزارش از حیث ساختاری شامل بخشهای موضوعی زیر است:

- بخش اول: مقدمه
- بخش دوم:چشم اندازی به ماموریت محوله
- مسئول انجام وظیفه
- دارندگان حق و سایر ذینفعان
- بخش سوم: اولویت هایی برای انجام ماموریت گزارشگر
الف)داده ها، شفافیت و حق به حقیقت
ب)رویکرد جنسیتی و پیوستگی آن با بخشهای مختلف حقوق بشر
ج) حق به حیات
د) رویکرد موضوعی
- بخش چهارم: نتایج و توصیه ها

🔹همانگونه که در ساختار گزارش مشخص است و در ابتدای متن نیز تصریح شده است گزارشگر در اولین گزارش خود سعی کرده تا نگرش و چشم انداز خود نسبت به ماموریت محوله، رویکردش در این خصوص و اولویت ها را مشخص سازد. وی در مقدمه گزارش اعلام داشته که از زمان گزارش قبلی مربوط به ایران که گزارشگر پیشین در مارس 2024 ارائه کرده، گزارشگران ایران اعم از جاوید رحمان که کارش در اواسط تابستان پایان یافت و گزارشگر جدید به صورت مشترک با برخی گزارشگران موضوعی شورای حقوق بشر، 11 مورد مکاتبه با جمهوری اسلامی ایران داشته اند که در قبال اینها، مسئولین ایران به 8 مورد پاسخ داده اند. در این مدت9 بیانیه عمومی نیز در مورد ایران صادر و نشر یافته است.

🔹در متن گزارش چندین مورد گزارشگر یادآوری کرده که جمهوری اسلامی ایران به پیش نویس گزارش حاضر ملاحظاتی را وارد ساخته است که بخشهایی از ملاحظات مزبور در متن گزارش عینا نقل گردیده است.

🔹گزارشگر چند نوبت در متن گزارش تصریح کرده در دوره ماموریت محوله شورای حقوق بشر سعی خواهد کرد مستقل باشد و بیطرفانه به انجام وظیفه بپردازد. از همین رو انتظار دارد که مقامات ایران همانگونه که اعلام داشته اند تعامل مستمر با وی را در پیش گیرند به نحوی که این ارتباطات معنادار و موثر و همه جانبه در آینده خود را نشان دهد. وی در پایان گزارش تصریح کرده که اولویت اقدام وی در آینده عجالتا حول سه محور شفافیت، جنسیت و حق حیات خواهد بود.

🔹با توجه به اینکه این خانم دارای اصلیت ژاپنی هنوز ابتدای فعالیتش است، در آینده بهتر قابل ارزیابی است که تا چه اندازه می تواند تعاملات مثبتی با ایران داشته باشد و تا چه میزان فضای قبلی به شدت سیاسی امنیتی بین گزارشگر و ایران در آینده مرتفع خواهد گردید و گفتگوهای سازنده جریان خواهد یافت و تا چه سطحی می توان انتظار داشت که اصولا تعیین گزارشگر در مورد ایران پایان یابد همانگونه که جایگاه گزارشگری راجع به ایران در دوره ماموریت آقای کوپیتورن در آغاز دهه هشتاد شمسی پایان یافت و موضوع ایران در بحث حقوق بشر به روال عادی برگشت. موضع رسمی ایران از ابتدای انقلاب که گزارشگری برای کشورمان تعیین شده است همواره مخالفت با اصل این اقدام توسط برخی کشورها (عمدتا غربی) بوده است.

🔹برخی از تحلیل گران بر این باورند که با بعضی تحولات مثبت جریان یافته طی ماههای اخیر در ایران، اگر تعاملات دو طرف خوب باشد به احتمال زیاد فضای منفی روابط دو طرف طی چند ساله اخیر پایان خواهد یافت اگرچه این امر به وضعیت روابط ایران با کشورهای غربی به عنوان بانیان اصلی تعیین گزارشگر و قطعنامه هر ساله علیه ایران نیز بسیار وابسته است.

🔹سخن پایانی اینکه، گزارش حاضر از حیث محتوایی(چه توصیفات گزارشگر و چه تحلیل و توصیه هایش) حاوی نکات قابل تاملی است که جداگانه باید بدان پرداخت. بار دیگر باید تاکید کرد که اگر روابط دولت و ملت در داخل کشور خوب باشد و مصادیق نارضایتی های مردمی کاهش جدی پیدا کند، بر همه این فرآیندهای فرامرزی اثر می گذارد و به عنوان مهم ترین متغیر به این روندها پایان می دهد چرا که در آن وضعیت، کشورهای بانی این قبیل اقدامات علیه ایران براحتی نخواهند توانست رای مثبت سایر کشورها را جلب و نظرات خود را به مصوبه تبدیل کنند.
@IHRCIRAN

@swhriran

حق‌بان

04 Nov, 20:58


♦️متن گزارش گزارشگر شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران ارائه شده به نشست 79 مجمع عمومی ملل متحد (پائیز 1403) به زبان انگلیسی
@IHRCIRAN

حق‌بان

04 Nov, 19:57


🌿جمع‌بندی نظریه‌های کار خانگی (بخش هفتم و پایانی)

دکتر شهلا اعزازی_مدیر گروه مطالعات زنان_آبان ۱۴۰۳

● تلاش فمینیست‌های موج دوم در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ میلادی، فهم مردسالاری به‌عنوان ساختار سلطه مردان بود. در نظریه‌های آنان برای نمایش روابط سلسله‌مراتبی قدرت، نظام سلطه و فرودستی زنان تلاش می‌شد و از سلطه مردان به‌عنوان قدیمی‌ترین و ابتدایی‌ترین شکل سلطه نام می‌بردند. «مردان بر زنان سلطه دارند و تعداد اندکی از مردان بر باقی مردان مسلط هستند»، شعار معروف آنها بود. در دهه‌های گذشته از طرف گروه‌های دیگر، زنان رنگین‌پوست، جهان سومی و پسااستعماری انتقاداتی به این دیدگاه‌ها مطرح شد و رویکرد‌های اینترسکشنالیتی مطرح شدند.

● هم‌چنین توجه به آثار فوکو و لکان تغییراتی در دیدگاه‌های فمینیستی به‌وجود آورد. گذشته از آن تأکید بر سوژگی و هویت برساخته و عاملیت زنان نیز مدنظر قرار گرفت. این انتقادات باعث تغییرات چشمگیری در نظریه‌ها شدند و توجه به این دیدگاه‌ها نیز برای انجام پژوهش در مورد کار خانگی ضرورت دارد.

● تا حدود دهه ۱۹۸۰ بسياری از صاحب‌نظران، وجود خانواده را علت فرودستی زنان درنظر می‌گرفتند. گمان می‌شد مسئولیت‌های خانگی که برعهده زنان بود، از ورود آنان به مشاغل جلوگیری کرده و یا باعث دستیابی به کار نیمه‌وقت می‌شد. هم‌چنین وجود خانواده از دیگر مشارکت‌های زنان در عرصه سیاست و جامعه نیز جلوگیری می‌کرد.

● امروزه اين ديدگاه رواج دارد كه موقعيت زنان در خانواده را بايد به‌صورت كلان و از طريق نگاه به جامعه و ساختارهای اجتماعی موجود در آن درنظر گرفت. ديگر خانواده به‌عنوان تنها عامل فرودستي زنان مطرح نيست بلكه ساختار كلی جامعه است كه فرودستی زنان را در جامعه و خانواده موجب می‌شود. نابرابری‌های موجود در جامعه به‌خصوص در حوزه اشتغال که به عدم دسترسی زنان به مشاغل و یا درآمد‌های متناسب می‌انجامد، نبود امکانات در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و آموزشی، جملگی زنان را از عرصه عمومی به عرصه خصوصی می‌رانند که در آن نابرابری‌های اجتماعی وجود دارد.

● گذشته از آن، نگاه امروزی به انواع كار زنان در كلیت آن است و كار خانگی را نيز به‌عنوان يک كار بدون دستمزد درنظر مي‌گيرند. هم‌چنین این دیدگاه مطرح مي‌شود كه بر اثر جداسازی جنسيتی رخ‌داده در تمام ابعاد جامعه، انجام كارهايی با دستمزد كم‌تر و يا بدون دستمزد (كار خانگی) سهم زنان شده است. در پایان مبحث به جمع‌بندی در مورد دیدگاه فمینیست به خانواده و ارائه ویژگی‌های کار خانگی از دید «آن اوکلی»، جامعه‌شناسی که اولین پژوهش در مورد کار خانگی زنان را انجام داد، اکتفا می‌شود.

ویژگی‌های کار خانگی از دید آن اوکلی:
• تقريبا كار انحصاری يك جنس است.
•  تقريبا كليه بزرگسالان اين جنس را دربر می‌گيرد.
• هيچ شغل ديگری وجود ندارد كه تا اين حد دارای پيوندهای شخصی باشد.
• هيچ شغل ديگری تا اين حد به ارائه خدمات گوناگون اختصاص ندارد.
• شرح كار مشخصی برای كار در خانه وجود ندارد.
• دارای ساعات كار مشخصی نيست.
• زير پوشش هيچ نوع اتحاديه و صنفی قرار ندارد.
• دارای حد و مرز مشخصی نيست.
• شروع و پايان مشخصی ندارد.
• فضای خاصی برای انجام آن وجود ندارد.
• اوقات فراغت ندارد.
• مرخصی و بازنشستگی ندارد.

● هرچند کار خانگی با بهره‌مندی از تکنولوژی‌های جدید در چند دهه اخیر دچار تغییراتی شده و امکان استفاده از غذا‌های آماده یا نیمه‌آماده فراهم شده است که بار آشپزی را از دوش زنان خانه‌دار برمی‌دارد اما باید توجه داشت که استفاده از این امکانات، وابسته به شرایط اقتصادی افراد است و در عین حال اگر بخشی از بار خانه‌داری کم شود، معمولا تقاضا‌های جدیدی برای خانه‌داری نیز به‌وجود می‌آید.

●با توجه به درصد ناچیز اشتغال زنان در ایران، کار بدون دستمزد خانگی که از جانب درصد بالایی از زنان ایرانی انجام می‌شود، یکی از مواردی است که پژوهش‌های اندکی با محوریت آن صورت گرفته و اطلاعات ناچیزی در مورد آن وجود دارد. از این‌رو انجام پژوهش در زمینه کار خانگی باعث فهم بیش‌تر چگونگی و چرایی کار خانگی در ایران می‌شود.

کانال علمی مطالعات زنان

https://www.instagram.com/women.studies/

@womenstudiesisaorg
@swhriran

حق‌بان

04 Nov, 17:47


🔺بخشنامه مهم معاون اول رئیس‌جمهور به کلیه دستگاه های اجرایی و استانداری ها

🔹تاکید بر رویکرد دولت چهاردهم درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی

🔹لزوم هماهنگی با معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور درخصوص انتصاب معاونان، مشاوران و مدیران کل امور زنان و خانواده دستگاه ها و استانداری ها

@PadDolat

حق‌بان

04 Nov, 15:53


❇️ حمايت سخنگوى جبهه اصلاحات ايران از مواضع مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم در باره تشكيل دولت مستقل فلسطين / مقامات سياسى و امنيتى اجازه تعرض و توهين به آتش به اختيارها ندهند

🔺جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات ایران در ⁧حمایت⁩ از مواضع مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم كه اخيرا در بيانيه اى راه‌حل برون رفت از بحران منطقه را "بازگشت رژیم اسرائیل به مرزهای قانونی پیش از تهاجم ۱۹۶۷ و تشکیل دولت مستقل فلسطین" دانسته بود، تعرض و توهين عده اى آتش به اختيار به اين مجمع را محكوم كرد و از مقامات سیاسی و امنیتی خواست كه از اين اقدامات خودسرانه جلوگيرى كنند.

🔹سخنگوى ‏جبهه اصلاحات ایران در توئيتى با تبيين مواضع اين جبهه راجع به اشغال‌گرى رژيم اسرائيل از بدو تأسيس تاكنون و نيز با تأكيد بر حمایت از قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و شورای امنیت این مجمع جهانی مبنی بر بازگشت رژیم اشغالگر به مرزهای ۱۹۶۷ و تشکیل دولت مستقل فلسطین، اظهارات و مواضع‌ مجمع مدرسين و محققين را در راستای منافع ملی توصيف كرده و انگيزه تعرض كنندگان به اين مجمع را تخريب تشکل حوزوی حامی دولت پزشکیان⁩ را خواند.

جواد امام در شبكه ايكس نوشت:
🔹جبهه اصلاحات ایران همانند موضع رسمی نظام، اسرائیل را رژیمی غاصب و جنایتکار می‌داند که سال‌هاست سرزمین‌های متعلق به فلسطینان را اشغال نموده و با قتل ‌عام و کشتار زنان و کودکان، ساکنان اصلی این سرزمین را از خانه و کاشانه خود رانده و آواره کرده است. این رژیم از بدو تأسیس‌اش تاکنون همواره در حال تجاوز، تخریب و کشتار بی‌گناهان بوده و از غزه تا لبنان را معرکه جنگ و خون‌ریزی خود قرار داده تا عرصه تجاوزگری‌های خود را گسترش دهد.

🔹جبهه اصلاحات همچنین اعتقاد دارد مقابله با این رژیم متجاوز، اشغالگر و کودک‌کش، نیازمند ائتلافی به‌شمول کلیه کشورهای مسلمان و عدالتخواه‌، جبهه‌های مقاومت فلسطین، لبنان و کلیه گروه‌هایی است که دل در گرو ⁧انسانیت⁩ و ⁧آزادی⁩ اراضی مقدس ⁧فلسطین⁩ دارند. برای تحقق این هدف نمی‌توان سازوکارهای حقوقی و بین‌المللی را نادیده گرفت چرا که اتخاذ چنین مشی‌ای افتراق و اختلاف را دامن خواهد زد که به نفع رژیم صهیونیستی و حامیان آن است.

🔹بر این اساس جبهه اصلاحات ایران ضمن حمایت از بیانیه اخیر مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه اعتقاد دارد حمایت از قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و شورای امنیت این مجمع جهانی مبنی بر بازگشت رژیم اشغالگر به مرزهای ۱۹۶۷ و تشکیل دولت مستقل فلسطین به نفع معتقدان به آرمان فلسطین و مورد حمایت قاطبه جبهه مقاومت و گروه‌های فلسطینی است.

🔹از آنجایی که اعضای مجمع مدرسین و محققین حوزه علميه قم خود از پیشتازان انقلاب اسلامی و همراه امام و انقلاب بوده و قطعاً اظهارات و مواضع‌شان را نیز در راستای منافع ملی دانسته، انتظار می‌رود مقامات سیاسی و امنیتی اجازه ندهند عده‌ای ⁧آتش به اختیار⁩ و برخلاف قوانین، زمینه تعرض و توهین به این سرمایه‌های ارزشمند ایران را فراهم آوردند.

🔹موضع اخیر مجمع مدرسین و محققین حوزه قم در مورد تشکیل دولت مستقل فلسطینی و بازگشت اسرائیل به مرزهای ۱۹۶۷ در راستای موضع رسمی نظام جمهوری اسلامی است. همان موضعی که مرحوم امیرعبداللهیان، وزیر خارجه دولت مرحوم رئیسی در سازمان ملل اتخاذ کرد. بنابراین کسانی که آن موقع سکوت کردند ولی اکنون با مجمع مدرسین مخالفت می‌کنند، احتمالا انگیزه دیگری دارند و می‌خواهند تشکل حوزوی حامی دولت ⁧پزشکیان⁩ را تخریب کنند.

👈🏼 متن کامل

🔹کانال رسمی جبهه اصلاحات ایران
@jebheheslahat

حق‌بان

04 Nov, 09:51


🌿خانم بخشدار پاسخ می‌دهد:

چطور به بوموسی سفر کنیم؟ مشکل رفت‌وآمد به بوموسی کی حل می‌شود؟

▪️مرجان بردبارمنش، اولین بخشدار زن جزیره بوموسی است. او سال ۹۶ با حدود ۴۰۰ رأی به شورای شهر بوموسی راه یافت.

▪️۴ سال بعد، با حکم استاندار هرمزگان از شورا خارج و به بخشداری شهرستان بوموسی منصوب شد.

▪️این نخستین گفت‌وگوی خانم بخشدار با یک رسانه است. او در این ویدیو از وضعیت بوموسی و چشم‌انداز رفت‌وآمد و گردشگری در جنوبی‌ترین جزیره ایران می‌گوید.

@farazdaily
faraz.ir

@swhriran

حق‌بان

04 Nov, 09:01


🌿کمیته زنان و صلح انجمن علمی مطالعات صلح ایران برگزار می­‌کند:

🟢«مطالبات حقوق شهروندی زنان در ایران سده­‌ی ۲۱؛ زنان؛ شهروندانی برابر و توانمند در مسیر صلح اجتماعی»


🔹️سخنران:

جناب آقای دکتر مهدی مهدوی زاهد، دانش آموخته مقطع دکتری جامعه­‌شناسی حقوق، پژوهشگر و مدرس مطالعات میان­‌رشته­‌ای حقوق

🔹️دبیر جلسه:

دکتر اصلی عباسی؛ پژوهشگر حقوق بین­‌الملل بشر

تاریخ و زمان برگزاری: چهار­شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۹

🖇لینک ورود به جلسه:
http://meet.google.com/ijz-szri-zte


#انجمن_علمی_مطالعات_صلح_ایران
#مطالبات_زنان #مطالبات_حقوق_شهروندی_زنان


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

@swhriran

حق‌بان

30 Oct, 21:32


🌿ژاپن از در خواست یک کمیته سازمان ملل متحد که خواستار اجازه دادن به زنان برای جانشینی امپراتوری در این کشور شده بودند انتقاد کرده و آن را «تاسف‌بار» خوانده است.

یک سخنگوی دولت ژاپن گفته سنت تماما مردانه بودن نظام سلطنتی در این کشور به بنیادهای فرهنگ ژاپنی گره خورده است.

با این حال یک نظرسنجی در ژاپن که چندی پیش نتایج آن منتشر شد نشان می‌دهد که اکثر ژاپنی‌ها اکنون از پذیرش یک امپراتور زن استقبال می‌کنند.

کمیته ویژه مبارزه با تبعیض علیه زنان در کنار این درخواست از ژاپن خواسته اجازه دهد زنان بعد از ازدواج نام خانوادگی خود را حفط کنند و ناچار به تغییر آن به نام خانوادگی شوهر خود نباشند.

📸Reuters
‌BBCPersian

@swhriran

حق‌بان

30 Oct, 15:40


🌿بازگشت خانم گل به مستطیل سبز


🔹زهرا قنبری، خانم گل چند دوره از لیگ برتر فوتبال زنان و بازیکن خاتون بم که چندی پیش گفته میشد به علت شادی پس از گل در لیگ نخبگان آسیا محروم شده بود، با انتشار استوری در صفحه اینستاگرامش، از بازگشت خود به مستطیل سبز خبر داد./شرق


@swhriran

حق‌بان

30 Oct, 12:46


🌿سخنگوی دولت درمورد مطالبه صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان:

🟢موضوع [گواهینامه موتور بانوان] در حال پیگیری است.


🔸واقعیت این است که خیلی از موضوعات اگر  پیگیری رسانه‌ای نشود، بهتر به خروجی می‌رسد.

🔸برخی از موضوعات با پیگیری رسانه‌ای نه تنها حل نمی‌شود بلکه بدتر می‌شود./انتخاب


@swhriran

حق‌بان

30 Oct, 12:00


🌿انتصاب فریده اولادقباد به سمت سرپرست معاونت تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران

🟢سعید اوحدی، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با صدور حکمی «فریده اولاد قباد» را به عنوان «سرپرست معاونت تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران» منصوب کرد.


اولادقباد، عضو خانواده معزز شهدا، استاد دانشگاه فرهنگیان و از چهره‌های اصلاح‌طلب شناخته شده است که سابقه نمایندگی مردم تهران در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، ریاست فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، مشاوری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت دوازدهم و مدیریت مدارس تهران و عضویت در کمیته‌های آسیب‌های اجتماعی و سلامت اداری و ...را در کارنامه خود دارد.

#خانم_وزیر #خانم_مدیر
#انتصاب_مدیران_زن #بنیاد_شهید_و_امور_ایثارگران
#فریده_اولادقباد #معاون_تعاون_و_امور_اجتماعی #سعید_اوحدی #رئیس_بنیاد_شهید


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

@swhriran

حق‌بان

30 Oct, 10:53


🌿سیمای یک زن سیاسی
   به یاد اعظم طالقانی🥀
در پنجمین سالگرد درگذشت او


نام اعظم طالقانی در دو دهه اخیر بیشتر از آنکه با نام پدرش آیت‌الله سیدمحمود طالقانی گره خورده باشد با واژه رجل سیاسی پیوند دارد؛ زنی که هم سیاستمدار و روزنامه‌نگار بود و هم کنش‌گر حقوق زنان در ایران.

او هشتم آبان سال ۹۸ در‌ ۷۶ سالگی از دنیا رفت. طالقانی در چند دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ازجمله در سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۹۶ برای ثبت‌نام به ساختمان وزارت کشور رفت و اگرچه هیچ‌گاه در میان نامزدها قرار نگرفت اما سعی داشت در یک حرکت نمادین اثبات کند، هیچ دلیلی وجود ندارد که یک زن نتواند نامزد انتخابات شود. سال ۹۶ در زمان ورود به ستاد انتخابات کل کشور گفت: «آمده‌ام تا تکلیف رجل سیاسی را مشخص کنم». اما عمرش قد نداد تا تکلیف این ماجرا و محدودیت را روشن کند. همواره در تلاش بود تا تابوی حضور زنان در مناصب مهم مملکتی را بشکند و برای همین دیدارهای زیادی نیز با علمای قم درخصوص تفسیر رجل سیاسی داشت. به‌ عنوان یکی از مشهورترین فعالان زن در ایران معاصر شناخته می‌شود و دغدغه‌های سیاسی و اجتماعی‌اش از همان دوران نوجوانی سبب شد تا پیش از انقلاب، طعم زندان را بچشد. او را از حیث اندیشه، روش و منش سیاسی و عقیدتی نزدیک‌ترین فرزند به پدر می‌دانند. به نوشته خودش از کودکی در خانواده‌ای پرورش یافت که با مبارزات پیوندی آشنا داشت.

اعظم طالقانی در کنار مبارزه‌های سیاسی به فعالیت در حوزه زنان نیز علاقه داشت و به تبعیت از پدرش، تشکلی هم در همان سال‌های نخست پیروزی انقلاب در راستای دفاع از حقوق زنان تاسیس کرد. او درباره این تشکل گفته بود: زمانی که زندان بودم در اندیشه تشکیل یک تشکیلات رسمی برای زنان بودم که در آنجا مشکلات آنان مطرح و راهکارهای مناسب به وسیله تبادل‌نظر کارشناسان پیدا شود و بتواند تا حدودی مشکلات مبتلابه زنان را حل کند. در شهریور ۱۳۵۶ خورشیدی از زندان آزاد شدم و پس از مدتی با همکاری برخی دیگر از خواهران، جلسه‌ای با حضور ۳۰ تن از خواهران فعال و انقلابی تشکیل شد و ضرورت ایجاد یک تشکل بر مبنای نظام شورایی مورد تاکید قرار گرفت. در دوره نخست مجلس شورای اسلامی به ‌عنوان نماینده مردم تهران انتخاب شد و در همین دوره هم پیگیر حقوق زنان بود و حتی دیدارهایی با امام خمینی(ره) داشت. چنانکه می‌گوید: یک موردی که من با ایشان صحبت کردم درباره طلاق بود.

بحث طلاق و افزایش آمار آن مشکل‌ساز شده بود و باید قوانین و دستوراتی داده می‌شد، برای اینکه این‌طور راحت طلاق داده نشود و زندگی زن‌ها دچار خطر، مشکلات و مسائل اقتصادی نشود و ایشان بعد از ابراز نگرانی من لبخند زد و به من گفت، اتفاقاً من در مسائل سفارش‌هایی را کردم. مدیر موسسه اسلامی زنان بود که فعالیت‌های فرهنگی و زیست‌محیطی با همکاری سازمان ملل را انجام می‌داد همچنین مدیریت تعاونی زنان نجم را نیز بر عهده داشت که در زمینه اشتغالزایی زنان فعالیت می‌کرد. در یک مقطعی، نشریه پیام هاجر را منتشر کرد که بعد از دوم خرداد ۱۳۷۶ خورشیدی، انتشار آن به صورت هفتگی شد و بعد هم توقیف شد. بعد از آن پیام ابراهیم را برای تبیین اندیشه‌های آیت‌الله طالقانی منتشر کرد. او به دلیل فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی همواره مورد توجه شخصیت‌های مختلف کشور بود./سازندگی

#اعظم_طالقانی #سیمای_یک_زن_سیاسی
#قانون_اساسی #رجل_سیاسی #رجال_سیاسی_مذهبی
#خانم_رئیس‌جمهور


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان


@swhriran

حق‌بان

30 Oct, 09:57


🌿تصمیم تلخ دختر همدانی برای خودکشی و لحظه نجات او توسط کارکنان راهور

@baamdadeno
@swhriran

حق‌بان

30 Oct, 06:07


🌿بیانیه حامیان جامعه مدنی در محکومیت جنگ‌افروزی و ترویج استراتژی صلح پایدار

▫️دعوت به همکاری نهادهای مدنی در گسترش فرهنگ صلح و خشونت‌پرهیزی

۱. هفتاد و شش سال است که رژیم اسرائیل با تجاوز به حقوق ملت فلسطین و اشغال سرزمین‌شان، امنیت مردم فلسطین و منطقه خاورمیانه را به شدت به خطر انداخته است. از سال گذشته نیز، با نقض آشکار حقوق بشر و زیر پا گذاشتن تمام پیمان‌های صلح، از جمله با نسل‌کشی آشکار در فلسطین و حملات بی‌وقفه به لبنان، سوریه، عراق و اکنون ایران، سعی دارد آتش جنگ را در منطقه شعله‌ورتر کند. یک سال از جنگ نابرابر این رژیم گذشته و تصاویر دلخراش از کشتار هزاران نفر از مردم فلسطین در برابر دیدگان جهان منتشر می‌شود، و آشکارا مردم غیر یهودی را نادیده انگاشته و نابودی آن‌ها را بخشی از وظیفه دینی خود اعلام می‌کند.

۲. ما نهادهای مدنی که با درد و اندوه شاهد این قساوت‌ها هستیم، از وجدان‌های بیدار جهان تقاضا داریم تا اجازه ندهند که این ظلم و کشتار عادی‌سازی شود. ما، با معرفی و افشای ماهیت واقعی مناسبات ستمگرانه و سودجویانه قدرت‌های حامی اسرائیل، در تلاش هستیم تا صدای مظلومیت و رنج مادران و آوارگان جنگ را در برابر تبلیغات بی‌وقفه رسانه‌های وابسته به قدرت‌های جهانی حامی اسرائیل، به گوش همگان برسانیم و مانع از فراموشی و انکار این دردها شویم.

۳. ما نهادهای مدنی خواستار استفاده از سازوکارهای بین‌المللی برای حل و فصل اختلافات جهانی بدون توسل به ترور و خشونت هستیم و بر لزوم ایجاد صلحی پایدار تاکید می‌کنیم.

۴. نهادهای مدنی در سطح جهانی، فارغ از تبعیض‌های قومی، مذهبی و جنسیتی، با تکیه بر قدرت و اثربخشی خود، پیام‌آور صلح و مهربانی بوده‌اند. نهادهای مدنی ایران نیز باید با هر ابزار ممکن، صدای رسای صلح را به نفع خیر همگانی و حق حیات شایسته برای جهانی بدون جنگ و خشونت ترویج دهند.

۵. ما باور داریم که جامعه نخبگان، هنرمندان، معلمان، استادان، فرهنگیان، دانشجویان و فعالان رسانه‌ها می‌توانند با جدیت و نقش‌آفرینی موثر خود، به بسیج افکار عمومی و هدایت سیاست‌مداران به سوی صلح، خشونت‌پرهیزی و راه‌حل‌های مردم‌سالار کمک کنند و به جای راهبرد انتقام‌جویی، مسیر خردورزانه را برای ایجاد جهان انسان‌دوست و پرهیز از ترور و خشونت ترویج دهند.

۶. ما به جهانی یکپارچه و صلح‌طلب می‌اندیشیم؛ به ایرانی سربلند در منطقه‌ای صلح‌مدار و در جهانی خشونت‌پرهیز فکر می‌کنیم. هم‌وطنان، هم‌نوعان و همه انسان‌ها، صرف‌نظر از قوم، مذهب و جغرافیا، باید با نگاهی انسانی و کرامت‌مند به زندگی و یکدیگر بنگرند. ما از همگان دعوت می‌کنیم تا با مشارکت مسئولانه در ترویج فرهنگ صلح و تشویق سیاست‌مداران به صلح پایدار، همراه شوند.

۷. ما، حامیان جامعه مدنی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کنونی، خواستار اجرای فوری اقدامات زیر هستیم:
- توقف فوری حملات به مناطق مسکونی
- حفاظت از جان غیرنظامیان، به‌ویژه کودکان
- باز شدن مسیرهای کمک‌رسانی انسانی
- اعلام آتش‌بس فوری و آغاز مذاکرات صلح
- ارائه کمک‌های انسانی به آسیب‌دیدگان توسط سازمان‌های بین‌المللی معتبر


ما از تمامی فعالان و نهادهای مدنی و سرمایه‌های اجتماعی درخواست می‌کنیم:
- به این کارزار بپیوندند.
- صدای صلح‌خواهی را در رسانه‌ها منعکس کنند.
- برای رسیدن به صلح پایدار با نهادهای مدنی همکاری کنند.

تماس با ما:
- تلگرام: https://t.me/iraancso
- ایمیل: [email protected]

امید که جهان با درک پیام صلح، بازتاب‌دهنده اندیشه والای بزرگان تمدن ایران باشد که گفته‌اند:
تو مگو همه به جنگند و ز صلح من چه آید
تو یکی نه‌ای هزاری تو چراغ خود برافروز


@Haajm

@swhriran

حق‌بان

29 Oct, 21:01


🌿درنگ: بخشهای مختلف سازمان ملل به مناسبت 29 اکتبر روز بین المللی مراقبت و حمایت، نکات درخور تاملی را نشر دادند. سازمان بین المللی کار اعلام کرد که 708 میلیون زن به جهت مسئولیت های مراقبت و حمایت از اعضای خانواده امکان مشارکت در عرصه اجتماع و درآمدزایی را ندارند. نهاد زنان ملل متحد از مخاطبانش خواست که گزارش سیاستی منتشره این نهاد در خصوص ضرورت تحول در نظام مراقبت وظائف خانگی را در راستای توسعه پایدار مورد توجه قرار دهند. این نهاد تاکید کرد که درست نیست همه بار امور مراقبتی خانه بر دوش زنان باشد بی آنکه در مقررات کشورها برای انجام انواع خدمات صورت گرفته در این چارچوب، مابه ازای حقوقی مشخصی تعریف شود.
https://shorter.me/mwwDN
https://shorter.me/UxvLq
https://shorter.me/BlOW_
🔻شایان ذکر است مقوله کارهای خانه و لزوم تقسیم وظائف بین اعضای آن برای جلوگیری از فشار بر برخی اعضا به ویژه بانوان سالهاست در کشورهای مختلف محل گفتگوست و آثار متعددی نیز در این زمینه نشر یافته است. یافتن راهکارهای مناسب به کیفیتی که در نظام خانواده عدالت و رعایت حقوق انسانی بر روابط همه اعضای آن حاکم باشد، دغدغه...
@ihrciran

@swhriran

حق‌بان

29 Oct, 20:22


🌿 وزیر بهداشت:

🟢 مبلغ اضافه کاری پرستاران به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد


🔹 وزیر بهداشت با بیان اینکه در مورد اصلاح فرمول و میزان اضافه کاری پرستاران جلسات فراوانی را با سازمان های اداری و استخدامی و برنامه و بودجه برگزار کردیم، گفت: در این رابطه نتایج مثبتی حاصل شده و مبلغ اضافه کاری یک تا دو روز آینده ابلاغ خواهد شد؛ با پیگیری های زیادی توانستیم میزان اضافه کاری پرستاران را طی فرمولی اصلاح کنیم و مقدار قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.

جزئیات در

https://www.entekhab.ir/003TbR


@Entekhab_ir
@swhriran

حق‌بان

29 Oct, 19:52


🌿 رئیس سازمان محیط زیست: فرونشست زمین به سواحل کشورمان رسیده است، نیازمند اقدام عاجل در این زمینه هستیم

شینا انصاری:
▫️کشور ما از مخاطرات محیط زیستی که خود آن‌ها از تغییر اقلیم منبعث می‌شود، بسیار متأثر است. مشکل فرونشست زمین از جمله مهمترین این مخاطرات در کشور ماست. لازم است برنامه‌ریزی برای مقابله با این مخاطرات مورد توجه و مدنظر قرار گیرد.
▫️برخی پهنه‌های بحرانی و نقاطی در کشور ما قابلیت فرونشست دارند، حتی متاسفانه در برخی مناطق ساحلی هم این مشکل مطرح شده است، که همه این موارد باید شناسایی و برای جلوگیری از وقوع حادثه‌ها در این مناطق اقدام عاجل انجام شود./ ایسنا

@swhriran

حق‌بان

29 Oct, 09:01


🌿سهم پایین زنان از بازار کار / نرخ مشارکت اقتصادی زنان در بهار 14.4درصد بود

🔹طبق آمار بهار 1403، نرخ مشارکت اقتصادی مردان 68.3 درصد و زنان تنها 14.4 درصد بوده است. این آمار نشان می‌دهد که بازار کار ایران به دلایل مختلف از جمله کمبود فرصت‌های شغلی، تبعیض‌های جنسیتی، و فرهنگ سنتی، برای زنان جذابیت کافی را ندارد و در نتیجه تمایل آن‌ها برای ورود به بازار کار کمتر است.

🔹یکی از مسائلی که باعث ایجاد فاصله شغلی میان زنان و مردان شده، تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی و نگاه سنتی به زنان است.

🔹همچنین بسیاری از زنان به دلایلی همچون دستمزدهای پایین‌تر نسبت به مردان، تبعیض جنسیتی در استخدام و چالش‌های سازگاری شغلی مانند بارداری و فرزندآوری از ورود به بازار کار خودداری می‌کنند.

🔹آمارها نشان می‌دهد که نرخ بیکاری زنان در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای همسایه و منطقه بالاتر است؛ حتی در بین 27 کشور مورد مطالعه، تنها عربستان و آفریقای جنوبی نرخ بیکاری زنان بالاتری نسبت به ایران دارند…


#دنیای_اقتصاد #شکاف_جنسیتی #بازار_کار #مشارکت_اقتصادی_زنان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyayeeghtesad_com

@swhriran

حق‌بان

29 Oct, 08:45


👁چطور قدرتمند کردن زنان می‌تواند به توقف گرمایش جهانی کمک کند؟


👣کاترین ویلکینسون نویسنده و فعال محیط زیست می‌گوید، اگر واقعا می‌خواهیم به تغییر اقلیم توجه کنیم، نیاز داریم تا برابری جنسیتی به یک واقعیت مبدل شود.

به عنوان بخشی از پروژه «Drawdown» ویلکینسون کمک کرده است تا با جست‌وجو در دانش بشری راه‌حل‌هایی برای کاهش گازهای تغییردهندهٔ اقلیم و نگهدارندهٔ گرما پیدا شود: راه‌های مشخصی مثل انرژی تجدیدپذیر و برنامهٔ غذایی پایدار و راه‌های غیرآشکاری مثل تحصیلات و قدرتمند شدن زنان. در این سخنرانی آموزنده و برجسته، او سه راهکار کلیدی را به اشتراک می‌گذارد که برابری برای زنان و دختران می‌تواند کمک کند تا به تغییر اقلیم توجه شود.

ویلکینسون می‌گوید: «کم کردن گازهای گلخانه‌ای به برخاستن زنان بستگی دارد.»
@DailyTED1


💦 @WaterForUs

@swhriran

حق‌بان

29 Oct, 08:43


🎥 سخنگوی دولت: ۲۷ زن در عرصه مدیریتی در دولت چهاردهم جا گرفته اند/ برای اولین بار است که ۴ زن در کابینه حضور دارند و شاهد حضور اولین ها هستیم

@PadDolat
@Padmultimedia

حق‌بان

29 Oct, 05:55


🌿بازگشت فریبا محمدیان به وزارت ورزش

🟢احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، در حکمی معاون توسعه ورزش زنان‌را منصوب کرد.


فریبا محمدیان (زاده ۱۳۳۷)مدیر ورزشی ایرانی است که برای دومین بار به سمت معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان منصوب می‌شود. محمدیان پیش‌تر نیز معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان و همچنین نایب‌رئیس فدراسیون والیبال ایران و رئیس فدراسیون اسکیت ایران بوده‌است.

#خانم_وزیر #خانم_مدیر
#انتصاب_مدیران_زن #وزارت_ورزش_و_جوانان
#فریبا_محمدیان #احمد_دنیامالی

📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

@swhriran

حق‌بان

28 Oct, 21:09


📄حکم همسر قالیباف، سرپوش سهم‌های متعدد پایداری

امتداد- گروه سیاسی: آش سهم گیری و انتصاب اعضای نزدیک به پایداری در دولت آنقدر شور شد که تیم قالیباف برای پاسخگویی به انتصاب همسر قالیباف به این انتصاب‌ها اشاره کرده است.

🔹درحالی که جدی‌ترین رقیب مسعود پزشکیان در انتخابات جریان پایداری و تفکر آنها با کاندیداتوری سعید جلیلی بود، حالا در لابه لای دعوای تیم قالیباف و پایداری بر سر پست جدید همسر رئیس مجلس، تیم قالیباف مدعی است که این پروژه به خاطر «سرپوش گذاشتن بر سهم گیری متعدد پایداری از دولت پزشکیان» به رسانه‌ها کشیده شده است.

🔹انتشار حکم زهرا مشیراستخاره، (همسر محمدباقر قالیباف) به عنوان عضو ستاد ملی زن و خانواده که زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با امضای مسعود پزشکیان منتشر شد، به سرعت تمام فضای خبری کشور را تحت تاثیر قرار داد. حکم همسر قالیباف به امضای مسعود پزشکیان منتشر شده، اما انتخاب خانم استخاره با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره آیت الله رئیسی صورت گرفته بود و تنها ابلاغ حکم به این دوره منتقل شده است. با این حال بعد از انتشار حکم جریان قالیباف ناچار دست به توجیه زد و در لابه لای توضیحاتش در مورد این انتصاب، مدعی شده است که تیم پایداری خودش از دولت پزشکیان «سهم های متعدد» گرفته و تلاش می کند با این اخبار سهم های دریافت شده را «سرپوش» بگذارد.

🔹کانال «نواصولگرایی» وابسته به تیم قالیباف در یادداشتی برای توضیح این حکم ضمن دوختن آسمان حکم همسر قالیباف به ریسمان جبهه مقاومت می نویسد: «مشخص است که این پروژه‌ی رسانه‌ای برای انتقام گیری از قالیباف و فعالیت‌های اخیر او در حوزه جبهه مقاومت انجام شده و ربطی به دغدغه‌های انقلابی ندارد.»

🔹تیم قالیباف با بیان اینکه این خبر مربوط به «یک ماه و سه روز پیش» است و از همین جهت خبر سوخته است و اهمیتی نداشته تاکید کرده است که فرآیند انتخاب خانم استخاره «با عاملیت دبیری که شهید رییسی در ساختار شورای عالی قرار داده‌اند انجام شده است و اساسا ربطی به دولت جدید ندارد.» اما نکته مهم در جایی است که کانال تیم قالیباف مدعی میشود این پروژه برای سرپوش گذاشتن بر سهم گیری های متعدد پایداری از دولت پزشکیان اجرا شده است: «پروژه رجانیوز صرفا سرپوشی برای سهم گیری متعدد گروه پایداری در دولت آقای پزشکیان است.»

🔹تیم قالیباف انتصاب های اخیر از بدنه پایداری در دولت پزشکیان را به دیدار اخیر آنها با رئیس جمهور مرتبط دانسته و ادامه می دهد: «همانطور که حتما مطلع شدید بعد از جلسه پایداری با آقای پزشکیان تعداد زیادی از اعضای این گروه تا سطح معاون وزیر منصوب شده‌اند،ولی حال رجانیوز سعی دارد با خبر سوخته یک ماه پیش از این مسئله عبور کند.»

🔹کسانی که به اسم ظریف، طیب نیا، آذری جهرمی و جوانان اصلاح طلب و مردم را تشویق به رای دادن پزشکیان می کردند در واقع این افراد نبودند. این خطای دید بود که چنین افرادی به نظر می رسیدند.

#امتداد
@emtedadnet

@swhriran

حق‌بان

28 Oct, 13:19


🌿نگاهی به توصیه‌نامه جدید کمیته رفع تبعیض علیه زنان: گامی عملی به سوی برابری جنسیتی در حکمرانی تا سال ۲۰۳۰


♻️ کمیته رفع تبعیض علیه زنان هشتاد و نهمین جلسه خود را در ژنو به پایان رساند و در تاریخ 25 اکتبر 2024، "نظریه تفسیری شماره ۴۰" را به منظور ارتقای حقوق زنان و دختران در 23 صفحه منتشر کرد. این توصیه‌نامه بر ضرورت حضور ۵۰ درصدی زنان در حکمرانی، اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با تبعیض جنسیتی و تأمین حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تأکید کرده است.

♻️ کمیته به دولت‌ها توصیه می‌کند که به نیازهای خاص زنان آسیب‌پذیر به ویژه در زمینه‌های آموزش، بهداشت، و دسترسی به منابع مالی توجه بیشتری داشته باشند چراکه این اقدام می‌تواند به ایجاد تغییرات مثبت در زندگی زنان و دختران منجر شود.

♻️ در همین رابطه ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر، بر ضرورت تغییر سیستم‌های پدرسالارانه تأکید کرد و آن‌را ریشه بسیاری از مشکلات امروز دانست و اظهار داشت که حضور زنان به شدت در سیستم‌های تصمیم‌گیری کم‌رنگ است و برابری جنسیتی یک حق انسانی است. تغییرات ساختاری ضروری بوده و باید به‌طور جدی پیگیری شود.

♻️ این توصیه، نقشه‌راه عملی و مشخصی برای دولت‌ها فراهم می‌آورد تا سال ۲۰۳۰ به برابری جنسیتی دست یابند. نیکول آملین، یکی از کارشناسان کمیته عنوان کرده این توصیه در پاسخ به چالش‌های کنونی طراحی شده و نیاز به همکاری گسترده‌ای از سوی دولت‌ها و سازمان‌های جامعه مدنی دارد.

♻️ بسیاری از بازیگران جامعه مدنی نشر این نظریه تفسیری را یک گام تاریخی به سوی ایجاد تغییرات اساسی در نمایندگی زنان در سطوح بالای تصمیم‌گیری نامیده‌اند.

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv

@swhriran

حق‌بان

28 Oct, 03:33


🌿با حکمی از سوی شینا انصاری معاون رییس‌جمهور و ریاست سازمان‌حفاظت محیط زیست، «مریم جمشیدی» سرپرست دفتر روابط‌عمومی و امور رسانه سازمان حفاظت محیط‌زیست شد

🔹️وی از روزنامه‌نگاران با سابقه حوزه محیط زیست است.


#خانم_وزیر #خانم_مدیر
#انتصاب_مدیران_زن #سازمان_حفاظت_محیط_زیست
#شینا_انصاری #مریم_جمشیدی


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

@swhriran

حق‌بان

26 Oct, 10:48


🔴 دو شهید در حمله دیشب رژیم صهیونیستی به ایران/ ارتش بیانیه داد

بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلاً


🌷ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای دفاع از حریم امنیت ایران زمین و جلوگیری از آسیب به ملت و منافع ایران  دو تن از رزمندگان خود را در شب گذشته حین مقابله باپرتابه‌های رژیم جنایتکار صهیونیستی فدا نمود.

👈اطلاعات تکمیلی بزودی منتشر خواهد شد.

🕌 @jamarannews

@Mowlaverdi2

حق‌بان

25 Oct, 20:27


🌿روزنامه اعتماد خبر داد؛ قتل ۷۸ زن توسط مردان خانواده طی ۶ ماه نخست امسال!

🔴روزنامه اعتماد از قتل ۷۸ زن توسط مردان خانواده در ۶ ماه نخست امسال خبر داد و در گزارش خود نوشت
:

🔹این گزارش صرفا با استناد به اخبار منتشر شده در رسانه‌ها تنظیم و هدف از انتشار آن بررسی آمار قتل دست‌کم ۷۸ زن و دختری است که در ۶ ماه نخست امسال توسط مردان نزدیک به آنها کشته شده‌اند؛ این زنان و دختران در شهرهای مختلف از‌جمله «تهران، ایلام، نیکشهر، اراک، اندیمشک، بمپور، بناب، مرند، سلماس، چناران، فسا، یاسوج، سیاهکل، زنجان، سیب و سوران، شیراز، بندرعباس، بیضا، خرم‌آباد، سنندج، مانه، آبادان، کرج، قم، میاندوآب، ایرانشهر، تالش، قزوین، سنگر، سبزوار، مشهد، بهشهر، تبریز، دهلران، بوشهر، جویبار، سمنان، الشتر، اهواز، بردسکن، خمین و فلاورجان» به قتل رسیده‌اند که این موضوع نشان می‌دهد این قتل‌ها در اکثر شهرهای کشور اتفاق افتاده است و مربوط به شهر یا استان خاصی نمی‌شود.

https://www.etemadonline.com/tiny/news-680346

#اجتماعی

@EtemadOnline
@swhriran

حق‌بان

25 Oct, 19:49


🔴فراخوان کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد برای فریاد رسی فوری به تاریک ترین وضعیت انسانی کنونی

🔻به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد با انتشار فیلم فوق و توصیف شرایط کنونی شمال غزه به تاریک لحظات ممکن انسانی،از جامعه جهانی خواست که در قبال سیاست های غیرانسانی و جنایت علیه بشریت درنگ نکنند بلکه با فوریت اقدام و اجازه ندهند که نیروهای اسرائیل به جنایات خود ادامه دهند.

🔻معلوم است فشارهای افکار عمومی از یکسو و حجم گسترده انواع جنایات از سوی دیگر، ابتدا اتحادیه اروپا را به این نقطه رساندکه رییس سیاست خارجی آن موضعگیری علیه جنایات اسرائیل کند، برخی روسای جمهور اروپایی نیز زبان به انتقاد از اسرائیل گشودند و هم اینک کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد هم شفاف تر از مواضع قبلی و به جای آنکه سخنگوی او موضعگیری کند یا بیانیه کتبی نشر دهد، خود در مقابل دوربین ایستاده و صراحتا از جهانیان می خواهد که برای رهایی از وضعیت غیر انسانی و هولوکاست در جریان به داد برسند قبل از اینکه فجایع انسانی توسعه بیشتر یابد و قواعد حقوق بین الملل بشر و حقوق بشردوستانه اعتبار خود را بیش از این از دست بدهد.

حق‌بان

25 Oct, 19:45


🌿اطلاع‌رسانی نشست اکتبر صورتی

🔴اکتبر، ماه آگاهی‌بخشی از سرطان پستان



#غربالگری #سلامت #پیشگیری_از_سرطان_پستان
#سرطان #سرطان_پستان #سرطان_های_شایع_زنان
#سرطان_پایان_زندگی_نیست


📌حق‌بان؛ رسانه جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان



@swhriran

حق‌بان

25 Oct, 16:51


🌿برگزاری جلسه سوم بررسی ابعاد فقهی حقوق زنان در عرصه اجتماع و مواجهه با چالشهای ذیربط

🔹پیرو هماهنگی امور پژوهشی کمیسیون و در چارچوب جلسات متنوع مربوط به موضوعات گوناگون حقوق انسانی،در این هفته سومین نشست ارائه دیدگاه در حوزه ابعاد فقهی حقوق زنان با تمرکز بر موضوع دیه زنان برگزار شد. دکتر سلیمانی دانش آموخته حوزه و دانشگاه به عنوان ارائه کننده موضوع، بحث خود را به ترتیب محورهای زیر عرضه داشت:

-ارائه توضیحاتی در خصوص ماهیت دیه از حیث اینکه نوعی پرداخت خسارت معین است یا مجازات، سابقه بکارگیری دیه قبل از اسلام و بعد از اسلام، انواع اموال و اجناسی که در تعیین نوع دیه سخن از آنها به میان آمده و ارتباط هر یک با محیط و منطقه بکارگیری آنها
- ارائه توضیحاتی در خصوص ادله مورد استناد در نظرات مشهور فقها در خصوص دیه و تفاوت های بین دیه زن و مرد
- نقد و بررسی نظر مشهور موجود در متون فقها در خصوص دیه زنان و تشریح دیدگاههای مدافع امکان نواندیشی جدی در این زمینه در جهت شناسایی کامل حقوق زنان و تاکید بر اینکه مبتنی بر نوآوری اجتهادی روشمند، امکان بازنگری در استنباطات قبلی فقهی و در قوانین و مقررات موضوعه وجود دارد.
-. توضیح در مورد اینکه برخی راهکارهای قانونی که برای تامین برابری دیه زن و مرد در نظام حقوقی ما طی سالهای اخیر اتخاذ شده تا چه میزان قابل دفاع است و خود دارای چه نقصان هایی می باشد.

🔹بعد از ارائه سخنران، نقد و نظرها و گفتگوهای علمی در خصوص مباحث مطروحه با مشارکت حاضران انجام پذیرفت و در پایان، نماینده امور پژوهشی کمیسیون اعلام کرد که در گروه اطلاع رسانی ویژه این جلسه که ایجاد شده نمونه پژوهش های مختلفی که تاکنون در کشور در خصوص موضوع هر جلسه از جمله دیه زنان انجام پذیرفته و منتشر گردیده است، در دسترس قرار می گیرد تا شرکت کنندگان محترم در این سلسله نشست ها با مطالعه آنها دانش خود در این زمینه را تعمیق بخشند.

🔹شایان ذکر است هفته َآتی قرار است موضوع «امکان سنجی حضور زن در جایگاه حاکم جامعه اسلامی یا عالی ترین مقامات اجرایی از نگاه فقه»مورد گفتگوی این جلسه قرار گیرد.

@IHRCIRAN

@swhriran

حق‌بان

25 Oct, 06:35


🌿معاون وزیر کشور: منعی برای به کارگیری استاندار زن نداریم

علی زینی وند، معاون سیاسی وزیر کشور:

🔹هر کس شاخصه‌های لازم را داشته باشد، چه زن و چه مرد تنها بر اساس شایستگی و با تکیه بر گفت و گوی وفاق ملی به کار گرفته خواهد شد.

🔹اولین انتصاب از میان زنان یک بانوی اهل سنت با سابقه در فرمانداری دهکلان بوده است.

🔹استانداران استان‌های دیگر نیز با سرعت در حال تعیین هستند تا هرچه سریع‌تر استقرار یابند و به مردم خدمت کنند.

🔹گفتمان وفاق ملی شعار جدی رئیس‌جمهور بوده است؛ تبلور این شعار را در کابینه و انتخاب استانداران دیده‌اید.

🔹انتصاب استانداران فرایندی زمانبر است، چرا که اجماع‌سازی و رای دولت را می‌خواهد و کار ساده‌ای نیست و استاندار رییس جمهور یک استان است و باید با دقت انتخاب شود./ ایرنا

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 20:07


🌍سازمان ملل متحد توسط جهانیان و برای جهانیان بنا نهاده شده است

🔵امروز، در روز ۲۴ اکتبر، روز سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به تاسیس و عملکرد سازمان ملل متحد می‌پردازد.


او با تاکید بر این نکته که "کار ما همیشه ریشه در ارزش‌ها و اصول جاودانه منشور سازمان ملل متحد حقوق بین‌الملل و کرامت و حقوق بشر هر فرد خواهد داشت"، می‌گوید:

"در دنیای پرآشوب امروز، تنها امید کافی نیست. امید، نیازمند اقدام قاطع و راه حل‌های چندجانبه برای ایجاد صلح، رفاه عمومی و سیاره‌ای آباد است. امید نیازمند همکاری و اتحاد همه کشورهاست.
امید نیازمند ملل متحد است."

#سازمان_ملل_متحد
#روز_سازمان_ملل_متحد

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 19:08


#اختصاصی_حق‌بان

🌿امروز ۲۴ اکتبر روز سازمان ملل متحد است


سخنان تنفرآمیز و اطلاعات نادرست آنلاین می‌تواند منجر به ظلم و خشونت در زندگی واقعی شود.
امروز و در روز سازمان ملل متحد، همه ما می‌توانیم برای گفتنِ نه به نفرت پراکنی! اقدام کنیم:

🔹️با به اشتراک گذاشتن پیام‌های مدارا

🔹️ ریپورت کردن سخنان نفرت پراکن در تمامی پلتفرم‌های اجتماعی

🔹️ حمایت از افرادی که مورد هدف سخنان نفرت پراکن هستند
و

🔹️بررسی واقعیت


🔸️منبع: نهاد زنان ملل متحد

https://www.instagram.com/p/DBg38TZPKA4/?igsh=Y3lxY3o2ODF6OHVl

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 15:43


🌿امروز موافقان ⁧#فیلترینگ ⁩ در کمال آرامش تجمع اعتراضی برگزار کردند و هر چه خواستند گفتند ‌و شعار دادند. آیا چنین امکانی برای مخالفان فیلترینگ هم وجود دارد؟
@azarmansouri

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 15:31


🌿بیانیه‌ی جمعی از زنان کنشگر اجتماعی و سیاسی وزارت بهداشت درباره تحقق وعده استفاده از زنان در مناصب مدیریتی

🔹جمعی از مدافعان و فعالان حقوق زنان در وزارت بهداشت با ارسال نامه‌ای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از او درخواست کردند تا در راستای تحقق عملی شعارهای رییس جمهور پزشکیان برای استفاده از زنان در رده های مدیریتی و مسئولیت‌های وزارتی، گام های عملی بردارد.

🔹در بخشی از این نامه خطاب به محمدرضا ظفرقندی آمده است: شواهد و قرائن نشان می‌دهد که قریب به یک سوم از مجموع معاونین، مدیران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در وزارت بهداشت دولت چهاردهم ابلاغ خورده و منصوب شده‌اند.
اما متاسفانه تاکنون نام هیچ زنی در میان آنها دیده نشده‌است.
مگر غیر از این است که نیمی از رای‌دهند‌گان به دولت ها و یا حتی بیشتر را زنان تشکیل می‌دهند.
مگر جز این است که جامعه‌ی زنان هم‌سو، پابه‌پا و دوشادوش مردان در این عرصه حضور داشته و فعالیت کردند تا دولت جناب آقای دکتر پزشکیان پیروز میدان باشد.
مگر جز این است که در شعارهای انتخاباتی و تبلیغاتی حضور و لحاظ نمودن زنان نیز در عرصه‌ی مدیریت و مسئولیت در دولت عنوان شد. (البته که منکر تغییرات به نسبت دولت‌های گذشته نیستیم).
اما چیزی که در وزارت ما دیده می‌شود با وجود اینکه بکارگیری بانوان در سازمان‌ها و ادارات زیر مجموعه وزارت بهداشت بیشترین ارتباط موضوعی را در بحث بهداشت، سلامت خانواده و باروری، سلامت کودکان، روان، تغذیه و حتی سلامت مردان و … دارد، تاکنون این امر محقق نشده‌است.

🔹لذا ما جمعی از زنان کنشگر، فعال اجتماعی و سیاسی و کارمند در مجموعه‌ی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
خواهان رفع تبعیض جنسیتی، حفظ شأن و کرامت انسانی زنان، عدالت محوری و شایسته سالاری در بکارگیری بانوان در مشاغل کلیدی وزارت بهداشت هستیم.
از شما وزیر محترم انتظار داریم از نقش آفرینی زنان مسئول و توانمند در این مجموعه بهره‌مند شوید.
و امیدواریم همانطور که در سخنرانی ها و جلسات مناظره‌ی ریاست محترم جمهوری قبل از انتخابات به جایگاه زنان و‌ اهمیت مشارکت همه افراد جامعه در سرنوشت خویش پرداخته می‌شد، شاهد حضور زنان در مناصب مختلف و اداره‌ی سازمان‌های تابعه وزارت بهداشت برحسب توان تخصصی آن‌ها باشیم!/مطالبات‌زنان

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 07:51


🌿کارگروه بین­‌الملل انجمن ایرانی مطالعات زنان در همکاری با یونسکو به مناسبت هفته بین­‌المللی سواد اطلاعاتی و رسانه­‌ای (2024) برگزار می­‌کند:

تقویت حقوق بشر زنان از طریق سواد اطلاعاتی

هماهنگ­‌کننده: سرکار خانم زهرا داور؛ رئیس هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات زنان

ارائه­‌کنندگان:

دکتر اصلی عباسی؛ پژوهشگر حقوق بین­‌الملل بشر

دکتر زینب فرهمندزاد؛ عضو هیات علمی دانشگاه جامع انقلاب اسلامی و پژوهشگر حقوق بین­‌الملل

تاریخ برگزاری: پنج­شنبه ۳ آبان ۱۴۰۳

ساعت: ۱۴

لینک ورود به وبینار:

https://www.skyroom.online/ch/iraws/women-information

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 07:33


🎥فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در گفت و گو با خبرنگار سیاسی هم‌میهن آنلاین، در رابطه با ابلاغ لایحه حجاب و عفاف و موجی از انتقادات در پی این موضوع گفت؛

🔹دولت در رابطه با حجاب به قول هایی که داده وفادار است و با هماهنگی بین دستگاه ها منتظر ایجاد وضعیت بهتر هستیم

@hammihanonline
hammihanonline.ir

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 07:20


🌿ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز حجاب در اصفهان

🔹 «خانم ... با سلام و احترام. شما در تاریخ ... بدون رعایت پوشش قانونی در سطح شهر اصفهان حضور داشته‌اید. لطفا نسبت به رعایت قانون و اصلاح پوشش خود اقدام فرمایید. ستاد امر به معروف و نهی منکر استان اصفهان».

🔹چند ماهی است بعضی زنان و دختران در اصفهان پیامکی با این متن دریافت می‌کنند. پیامکی که با نام ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ارسال می‌شود.

🔹تعدادی از زنان در شبکه‌های اجتماعی تصویر چنین پیامی را به اشتراک گذاشته‌اند. بعضی از زنان می‌گویند پیام‌ها را وقتی دریافت کرده‌اند که حجاب داشته‌اند.

🔹 اما به تذکر حجاب‌بان‌ها در مترو برای پوشاندن کامل موها توجه نکرده‌اند. به نظر می‌رسد بعد از چند بار هشدار، پیامک دیگری با این مضمون ارسال می‌شود: «با توجه به تکرار حضور شما بدون رعایت پوشش قانونی در سطح شهر اصفهان، مورخه ... و بی‌توجهی به تذکر قبلی، در صورت ارتکاب مجدد تحت پیگرد قضائی قرار خواهید گرفت. معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان».

🔹 متن کامل...

🆔 @shahremaa

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 06:48


📔بایسته های عدالت آموزشی در وفاق ملی و استقرار صلح

سخنرانان:
#دکتر_غلامرضا_یادگار_زاده
#دکتر_محمد_نژادایران

مدیر نشست:
#دکتر_مریم_اسماعیلی_فرد

🗓 پنجشنبه 10 آبان 1403 ساعت 18

🏡 سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢انجمن مطالعات صلح ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 06:42


🌿فرآیند درست، وقتی درست اجرا شود، نتیجه درست می‌دهد

@fazeli_mohammad

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 06:40


🌿مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه كشور شد

▫️معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور با صدور حكمی«مژگان خانلو» را به عنوان سخنگوی ستاد بودجه اين سازمان منصوب كرد.

@EghtesadNews_com

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 06:05


🌿رفتن به مدرسه و آموزش با اعمال شاقه!

#عدالت_آموزشی

@swhriran

حق‌بان

24 Oct, 06:03


اقلیت پرهیاهو

🔻ماجرای تجمع آتش به اختیاران روبروی مرکز ملی فضای مجازی چه بود؟

🔹اگر حوالی ساعت دو بعدازظهر از خیابان شانزدهم احمد قصیر، به سمت بیهقی حرکت می‌کردید، با افرادی مواجه می‌شدید که به سمت این تجمع در حال حرکت بودند. مرکز ملی فضای مجازی ، میعادگاه این افراد بود
 
🔹در مجموع چیزی در حدود 30  نفر در این محوطه جمع شده بودند و با بنرهای بزرگی، دورتادور محوطه مثلثی را پوشانده بودند.  یکی، دو زن روی چادر خود کفن پوشیده بودند که روی آن توصیه‌هایی در خصوص حجاب و عفاف نوشته شده بود
 
🔹همگی بالاتفاق معتقد بودند ضعف مدیران سبب شده تا ما چیزی به نام منشور اخلاقی نداشته باشیم که پلتفرم‌ها را ملزم به داشتن نماینده‌ای در ایران و رعایت آن منشور کند
 
🔹نکته جالب این بود که آنها هم از وضعیت اینترنت رضایت نداشتند و احتمالاً فیلترینگ را فاقد تأثیر می‌دانستند که در متن فراخوان‌شان آمده بود: «پهنای باند فاصلاب سکوهای خارجی را به طور کامل ببندید؛ واتس‌اپ، تلگرام، اینستاگرام، ایکس، فیلترشکن»
 
🔹مسئولیت شیوع تفکراتی که ربطی به واقعیت ندارند، اما با سر‌و‌شکلی منطقی عرضه می‌شوند، بیش از هر جایی متوجه حاکمیت است
 
🔹آیا مخالفان این اقلیت هم آن‌قدر آزادی و اختیار عمل دارند که دست به سازماندهی تجمعات مشابه بزنند؟ آیا این مسئله که ما نمی‌توانیم این پلتفرم‌ها را به تبعیت از قوانین خود وادار کنیم، به دلیل نداشتن منشور اخلاقی است یا به دلیل فقدان سیاست خارجی کارآمد است که سبب شده طی این سال‌ها روزبه‌روز منزوی‌تر شویم و بود و نبودمان برای جهان علی‌السویه باشد؟

🖌المیرا حسینی | خبرنگار گروه فناوری

📌برای مشاهده متن کامل گزارش، کلیک کنید

@hammihanonline
hammihanonline.ir

حق‌بان

23 Oct, 10:48


💎دخترانی که هرگز کودکی نکردند: زخم عمیق ترک تحصیل و کودک‌همسری در ایران

🔸فقر، جنگ و بحران‌های محیط‌زیستی، زندگی کودکانه دختران را تحت خطر کودک‌همسری و ترک تحصیل قرار داده است. به رغم تلاش‌های جهانی برای برابری جنسیتی، بیش از ۲۰۰ میلیون دختر در کشورهای آسیب‌پذیر با خطراتی چون کودک‌همسری، ترک تحصیل و خشونت روبه‌رو هستند. در ایران، افزایش آمار ازدواج دختران زیر ۱۵ سال، زنگ خطری جدی برای حقوق کودکان است.

🔸خطرات و آسیب‌ها: به گزارش سازمان نجات کودکان، ۱۷۰ میلیون دختر در کشورهای آسیب‌پذیر و ۳۶ میلیون نفر در کشورهای بسیار آسیب‌پذیر، تحت خطر کودک‌همسری و ترک تحصیل قرار دارند. در این میان، دختران به دلیل عدم دسترسی به آموزش، فرصت‌های کمتری برای مقابله با بحران‌ها دارند.

🤝 مسئولیت دولت‌ها: تمامی دولت‌ها موظفند تا حقوق مردم کشور خود را تضمین کنند. اما در بسیاری از کشورها، به ویژه در شرایط بحران، این وظایف به درستی اجرا نمی‌شود. دولت‌ها باید با همکاری جامعه مدنی و سازمان‌های بین‌المللی، به تأمین حقوق و نیازهای دختران بپردازند.

💡 راهکارها: سازمان نجات کودکان پیشنهاد می‌کند:

تضمین حقوق: دولت‌ها باید با سیاست‌ها و بودجه‌های مناسب، حقوق همه مردم را تضمین کنند.
مقابله با نابرابری: توجه به آسیب‌پذیری و مقابله با نابرابری و تبعیض‌های جنسیتی ضروری است.
همکاری‌های مؤثر: ائتلاف‌های مؤثر بین دولت‌ها و سازمان‌ها باید برای بهبود وضعیت دختران تشکیل شود.

https://www.salamatnews.com/news/378417/

@Mowlaverdi2