سرای تاریخ @sarayetarikh Channel on Telegram

سرای تاریخ

@sarayetarikh


🌐 سرای تاریخ

سایت
https://sarayetarikh.ir

آزمون های آنلاین سرای تاریخ (ویژه دانش آموزان)
http://azmoon.sarayetarikh.ir

ارتباط با ما :

@sarayetarikh_ir

شروع فعالیت
95/10/09


💥 سرای تاریخ مرجعی کامل درباره تاریخ ایران و جهان

سرای تاریخ (Persian)

🌐 سرای تاریخnnسرای تاریخ یک مرجع ارزشمند درباره تاریخ ایران و جهان است. این کانال ارایه دهنده آزمون های آنلاین ویژه دانش آموزان می باشد که می توانند به کمک این منابع، دستاوردهای خود را در زمینه تاریخ بهبود دهند. با ارتباط با ما از طریق @sarayetarikh_ir، شما می توانید به جامعه متخصصین تاریخ متصل شوید و سوالات خود را مطرح کنید. nnسرای تاریخ با شروع فعالیت از تاریخ ۹۵/۱۰/۰۹ به عنوان یک منبع کامل و قابل اعتماد در زمینه تاریخ شناخته شده است. اگر به دنبال اطلاعات دقیق و کامل درباره تاریخ ایران و جهان هستید، حتما از آخرین مطالب و آزمون های آنلاین این کانال بهره ببرید. 💥

سرای تاریخ

03 Oct, 14:23


🔻کاخ سه در ، شاهکاری ازدوران هخامنشی

🔹کاخ سه در، یکی از شاهکارهای باستان‌شناسی و معماری ایران باستان است. این ساختمان تاریخی از دوره هخامنشی به عنوان یک مقصد فرهنگی و گردشگری جذاب مورد توجه است.

▪️مطالعه کامل  متن در وب سایت سرای تاريخ 👇

https://sarayetarikh.ir/?p=8628


___

🔹️دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



┗━━━@sarayetarikh━━━┛

سرای تاریخ

09 May, 07:54


#آلبوم_خانه_استرآباد

#باغ_عباس_خان_بیگلربیگی
🔶باغ ها و عمارت واقع در مجموعه ی دارالحکومه ی #استرآباد در دوره‎ی #قاجار، این باغ را عباس‎خان بیگلربیگی در حدود سال 1259 ق احداث کرده است
🔹در کتابچه ی نفوس استرآباد آمده «باغ مرحوم عباس خان از عمارات جداست. باغ بسیار عالی، موقوفه‎ی تکایا است و میرزامقیم لشکرنویس در عمارت آن باغ سکنی دارد»
🔸داخل آن مدتی محل کارگزاری استرآباد بوده. در زمان سفر #عبداله_میرزا به استرآباد #علی_اشرف_خان_سرتیپ، کارگزار مهام خارجه ‏ی #استرآباد، در این باغ ساکن بوده است
🔹طبق گزارش های #وکیل_الدوله، مکان این باغ در (قسمت) شرقی عمارات دولتی، در مشرق دیوانخانه، وسعت آن پنج جریب و ساختمانی فرنگی ساز داشته که مخروبه بوده است. همچنین وی اشاره کرده است که این باغ وقف بر تکایای شهر و تولیت #سیدطاهر مجتهد است
🔸این باغ و عمارت داخل آن در دوره ی پهلوی اول ازبین رفته و اکنون هیچ نشانی از بقایای آن باقی نمانده است.

┗━━━@sarayetarikh━━━┛

سرای تاریخ

08 Apr, 04:55


🔹 کارنامه تحصیلی احمدشاه قاجار؛ تاریخ ۶؟


🔻 کارنامه تحصیلی دوران کودکی احمد شاه نشان می‌دهد که کمال الملک برای درس نقاشی به آخرین شاه قاجار ۵ داده است.


▪️مطالعه کامل  متن در وب سایت سرای تاريخ 👇


https://sarayetarikh.ir/?p=8454

سرای تاریخ

28 Mar, 21:27


🔹آشنایی با زندگی نامه جویریه بنت حارث یکی از همسران پیامبر


🔻جویریه دختر حارث بن‌ ابی ضرار بن حبیب بن عائض بن مالک‌ بن مصطلق بن سعید بن عمرو بن ربیعه بن حارثه بن خزاعه بود، یکی از همسران پیامبر (ص) بود. او قبل از ازدواج با پیامبر (ص) با پسر عموی خود مصفی بن صفوان ازدواج کرده بود



▪️مطالعه کامل  متن در وب سایت سرای تاريخ 👇


https://sarayetarikh.ir/?p=8437

---------------------------------------------


🔹️دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

20 Mar, 07:38


🍃🌸🍃 #یامقلب_القلوب_والابصار #یامدبرالیل_والنهار
#یامحول_الحول_والاحوال_حول_حالنا_الی_احسن_الحال

💫🌺 #عیدنوروز بی‌شک یادآور رستاخیز جان‌ها و مایه عبرت انسان‌هاست. سال نو برهمگان مبارک باد

@sarayetarikh
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛

سرای تاریخ

12 Mar, 05:55


🔹 چنگیزخان چگونه فوت کرد؟

چنگیزخان در اواخر عمر بیمار شد.
بیماری که گویا ناشی از عفونتی بود و از طریق هوا دریافت کرده بود او را از پای انداخت و باعث مرگش شد.

یک امپراتور همیشه ایستاده نمی‌میرد، بلکه شاید تب کند و در بستر بیماری بمیرد.
روایت‌های زیادی در مورد علت مرگ چنگیزخان مغول وجود داشت.
یک تحقیق تازه می‌گوید، خان مغول در اثر طاعون خیارکی مرده است.

در اثنای آخرین سفر جنگی خود ؛ نزدیک شدن مرگ خود را دریافت و فرزندان خود را حاضر ساخت و اوگتای را به جانشینی خود تعیین کرد.
او دستور داد تا میان اوگتای و برادران پیمان‌نامه‌ای نوشتند که به موجب آن هیچ‌یک از برادران نباید از فرمان او سرپیچی کنند.

پس از آن وصیت کرد که چون مرگش برسد کسی گریه نکند و مرگش را پنهان دارند تا دشمن آگاه نشود.
همچنین او را مخفیانه دفن کردند تا دشمنان متوجه مرگ او نشوند و از نبود او سوء استفاده نکنند و یا به جسد او بی احترامی نکنند.

سرانجام پس از ۲۵ سال حکمرانی در سن ۷۳ سالگی از جهان رفت (دربارهٔ تولد ؛ طول عمر و سال تولد چنگیزخان میان محققین و مورخین اختلاف نظر است).

🔻 بر پایه یک افسانه ، چنگیز خان از نزدیکانش خواسته‌است که او را بدون هیچ علامت و نشانه مشخصی از محل دفن، به خاک بسپارند.

به این ترتیب ملازمان سختی‌های فراوانی را به جان خریدند که مکانی بیابند که قابلیت مخفی ماندن را داشته باشد.

طبق این روایت پس از آن بردگانی که آرامگاه را ساخته بودند، همگی به قتل رسیدند و پس از آنها سربازانی که آنها را همراهی کرده بودند هم به قتل رسیدند و تنها شمار کمی از نزدیکان باقی ماندند که محل دقیق دفن را می‌دانستند.
احتمالاً آنها هم این راز را با خود به گور بردند.

نامعلوم بودن محل دفن چنگیز دلیل دیگری است بر اینکه علت مرگ او هم در هاله‌ای از افسانه فرورفته است.

🔹روایات های دیگری از مرگ چنگیزخان

آنچه اما تا امروز و پس از گذشت تقریبا ۸۰۰ سال از مرگ چنگیز خان نامعلوم است، علت مرگ و محل دفن اوست.
چندین افسانه‌ و روایت‌ در مورد مرگ چنگیز خان وجود دارد؛ افسانه‌هایی ساخته دوست یا دشمن. آنها که می‌پرستیدندش مرگی قهرمانانه و پهلوانانه به او نسبت داده‌اند و آنها که از او متنفر بوده‌اند علت‌ و روندی دیگر برای مرگش یافته‌اند:

۱- یک روایت مشهورتر از بقیه می‌گوید، چنگیز خان از اسب به زمین افتاده و در اثر خونریزی داخلی مرده است؛ مرگی در قامت فرمانراوای جنگجو!

۲- روایت دیگری برگرفته از منابع روسی می‌گوید، او در نبردی علیه تانگوت‌ها (تنغوت‌ها) در میدان نبرد از اسب به زمین افتاده و کشته شده؛ در خور یک خان مغول!
۳- افسانه دیگری مرگ او را در اثر ضربه خنجری می‌داند که شاهزاده خانم تانگوتی اسیر شده به دست مغول‌ها به او وارد کرده است، هنگامی که خان مغول قصد تجاوز به او را داشته است.

شاید روایتی ساخته و پرداخته از سوی دشمنان!آنچه در تمامی این روایات مشترک است این است که فرمانروا در بستر خواب و بیماری نمرده است؛ در اثر مرگی خفت‌بار و نه چندان شایسته یک کشورگشا!

اما حالا نتایج تحقیق پژوهشگران دانشگاه آدلاید استرالیا نشان می‌دهد که فرمانروای نیمی از آسیا، فاتح سرزمین‌هایی از اقیانوس آرام تا دریای خزر، نه به زخم شمشیر و نه ایستاده و در نبرد که در اثر طاعون خیارکی مرده است.
مهمترین منبع محققان دانشگاه آدلاید "تاریخ یوآن" است؛ یکی از آثار تاریخی رسمی چین که به نام "۲۴ تاریخ چین" هم شناخته می‌شود.
این کتاب درباره دودمان مینگ، و تحت رهبری سونگ لیان (۱۳۱۰–۱۳۸۱) نوشته شد یعنی تقریبا ۱۵۰ سال پس از مرگ چنگیز خان. یوآن سلسله‌ای است که نوه چنگیز خان آن را تأسیس کرد.

طبق داده‌های تاریخ یوآن، بین ۱۸ تا ۲۵ اوت سال ۱۲۲۷ میلادی، چنگیز خان در حین یک لشکرکشی علیه شیای غربی (امپراتوری تنغوت یا تانگوت) به یک بیماری مبتلا شده و در عرض ۸ روز در اثر این بیماری که با تب همراه بوده، مرده است.
محققان تاکنون بر این باور بودند که بیماری که چنگیز خان در آن سال به آن دچار شده بوده، حصبه بوده است. اما این نظریه مخالفان زیادی دارد چون نشانه‌های معمول بیماری مانند دل‌درد و تهوع هیچ‌کجا ذکر نشده‌اند، بلکه به گفته پژوهشگران، نشانه‌های بیماری که تشریح شده‌اند، بیشتر با بیماری طاعون خیارکی همخوانی دارند.


____

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir

_

🔹
سرای تاريخ
@sarayetarikh

سرای تاریخ

09 Mar, 07:31


سلام
جهت ارسال مطالب تاريخی خود ( مقاله - تحقیق و.....) به سرای تاريخ می توانید از لینک زیر استفاده کنید
تا با نام خودتان در سایت سرای تاريخ منتشر شود.

https://sarayetarikh.ir/?p=6462


ارتباط با ما

@sarayetarikh_ir

سرای تاریخ

27 Jan, 07:32


افسانه زایش کوروش بزرگ و بررسی روایت های مختلف



https://sarayetarikh.ir/?p=8313

سرای تاریخ

18 Jan, 08:46


🔻پایانی بر ادعای ذوالقرنین بودن کوروش

دکتر شاپور شهبازی باستان‌شناس و استاد دانشگاه‌های ایران و  هاروارد، در کتاب"زندگی و جهانداری کوروش" درباره فرضیه ابوالکلام آزاد مبنی بر ذوالقرنین بودن کوروش می نویسد:

فرضیه وی با همه محبوبیتی که یافته ، از پشتیبانی مآخذ تاریخی و باستان شناسی ، یکسره بی بهره است .

شاپور شهبازی اشاره می کند که دلیل ذوالقرنین بودن کوروش از نگاه ابوالکلام تندیس انسان بالدار است که بر این اساس استدلال های دیگری هم از تورات مطرح می کند . 
اما این سخنان و استدلال هارا نمی توان پذیرفت ،
زیرا باید دانست که هیچگونه "مجسمه ای"  آن هم در " استخر " از کوروش بر جای نمانده است .همچنین بر سر وی تاجی است مصری، است که بر دو مار پیچان استوار شده ، و هیچگونه بستگی و رابطه ای با دو " شاخ قوچ " ندارد

ابوالکلام آزاد را آقای استاد سامی به پاسارگاد دعوت کرده بودند ، اما وی بیمار شد و بدانجا نتوانست رفت ، و هرگز آن نقش ( تندیس ) را ندید ، بنابراین تعبیر نادرستی از آن کرد ، و نتیجه هایی گرفت که پذرفتنش بی اندازه محال و دشوار است.

منبع : کتاب زندگی و جهانداری کوروش،  شاپور شهبازی،  ص ۲۵۱ تا ۲۵۶



🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:46


🔻علامه طباطبایی ذوالقرنین را همان کوروش می دانست؟
این یک بحث تاریخی و تفسیری است. ایشان گفته اند شاید ذوالقرنین کوروش باشد.
اما انگار علامه طباطبایی به کوروش ارادت هم داشت. یعنی صرفاً بحث تاریخی نبود؛ ولی شهید مطهری منتقد کوروش بود.
بله. شهید مطهری معتقد بود کار کوروش در بابل کار درستی نبود و مخالف آزادی عقیده به معنی درست آن و مخالف سیره انبیا بود. اینکه کوروش در بابل اجازه داد بت پرستان بت های خودشان را بپرستند، از نظر اسلام کار درستی نیست؛ چرا که پیامبر اسلام پس از فتح مکه، اولین کاری که کرد، شکستن بت ها بود. یعنی نگفت که این ها در بت پرستی خودشان آزادند. حضرت ابراهیم هم بت ها را شکست؛ زیرا می خواست زنجیرها را از دست و پای مردم باز کند. ولی کوروش بت پرست ها را آزاد گذاشت. این کار خلاف توحید بود. در واقع او چون دید از این راه بهتر می تواند بت پرستان را استثمار کند و به بند بکشد، این کار را انجام داد. کار او شبیه کار ملکه انگلستان در هند بود که وقتی وارد هند شد، به بتخانه های هندی ها بیش از خود آنها احترام می گذاشت.


🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:45


🔻علیرضا شاپور شهبازی انتساب نقش‌برجستهٔ انسان بالدار را به ذوالقرنین نادرست می‌داند. او معتقد است این نقش‌برجسته نمی‌تواند تصویر کوروش باشد، به دلیل آنکه در هنر جهان باستان نمونه‌ها و همانندهایی دارد.
 والتر هینتس، این نگاره را رب‌النوع فنیقی و روح نگهبان کاخ کوروش می‌داند.
 در ایجاد این نقش از هنر و فرهنگ‌های ملل مختلف آن روز الهام گرفته شده‌است. از جمله تاج به نام هِم‌هِم که پیشینه‌ای مصری دارد.
دیوید استروناخ معتقد است که بالهای این نقش برجسته ریشه‌ای آشوری و لباس آن ریشه‌ای ایلامی دارد.


🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:44


🔻ابوریحان بیرونی:
ذوالقرنین عرب و اهل یمن بود.

🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:44


🔻هویتِ ذوالقرنین در کتاب اخبارالطوالِ دینوری(متن عربی,چاپ قاهره, 1960)


🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:43


🔻هویتِ ذوالقرنین در کتابِ تاریخ بلعمی(ترجمه ی تاریخ طبری)ص489



🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:42


🔻نظامی گنجوی اسکندر را ذوالقرنین دانسته است



🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:42


🔻انوری شاعر معروف اسکندر را ذوالقرنین دانسته است.

🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:41


🔻‍ بلعمی در کتاب تاریخ خود جلد یک در تفسیر آیه ۸۳ سوره کهف ( وَيَسْأَلُونَكَ عَنْ ذِي الْقَرْنَيْنِ ۖ قُلْ سَأَتْلُو عَلَيْكُمْ مِنْهُ ذِكْرًا ) ، در مورد شخصیت نام ذوالقرنین را اسکندر یاد میکند و از او بعنوان ذوالقرنین الاکبر مینامد

 منبع : تاریخ بلعمی ، ترجمه محمد تقی بهار "ملک شعرا" ، چاپ دوم ، ۱۳۵۳ ، تابش ، ج ۱ ، ص ۴۶۵


🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:41


🔻ذوالقرنین در منابع اسلامی

شاعر،حکیم ناصر خسرو اسکندر را ذوالقرنین دانسته است.

🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh

سرای تاریخ

18 Jan, 08:33


🔻ذوالقرنین در منابع اسلامی

شاعر معروف قاآنی شیرازی اسکندر را ذوالقرنین دانسته است.

🖇سرای تاريخ
___

دانلود کتاب های نایاب و قدیمی  در سایت مکتب بوک 👇
🌐 www.maktabbook.sarayetarikh.ir



@sarayetarikh