رَج | به قلم رضا امامی @rajnevesht Channel on Telegram

رَج | به قلم رضا امامی

@rajnevesht


اینجا تنها محفل مجازی من برای گپ های خودمانی است. فرصتی برای نوشتن از اقتصاد خرد و کلان و صنعت و مالیه تا بورس و بانک و بیمه و .... و البته آمیخته با نمک رسانه.

رَج | به قلم رضا امامی (Persian)

باور دارید یا نه، اینجا تنها محفل مجازی من برای گپ های خودمانی است و انحصاراً تحت نام کانال "رَج" توسط رضا امامی راه اندازی شده است. اگر به دنبال یک فضایی برای بحث و گفتگو درباره اقتصاد خرد و کلان، صنعت، مالیه، بورس، بانک، بیمه و موضوعات مرتبط هستید، اینجا جای شماست. این کانال فرصتی مناسب برای اشتراک تجربیات، دیدگاه‌ها و اطلاعات جدید در حوزه‌های مختلف اقتصادی و مالی است. با مطالب جذاب و آموزنده ارائه شده توسط رضا امامی، سرگرمی و آموزش را با هم ترکیب کرده و تجربه‌ای متفاوت از محتواهای رسانه‌ای برای شما فراهم می‌آورد. پس با ما همراه شوید و از این فضای متمایز و شگفت‌انگیز بهره‌مند شوید.

رَج | به قلم رضا امامی

09 Jan, 16:46


با این همه ریخت و پاش وقتی هوش اجتماعی سازمان بورس هنوز عقب مانده و کودن باشه نتیجه اَش میشه باکس برنامه سفارشی پُشت پرده شبکه اُفق که با نوه صفدرحسینی میخوان بشینن درباره اعتماد مردم در بازارسهام حرف بزنن.

‏میگن شغال ها چشم باز می خوابن قبول نداری از اشخاص وابسته کانی کربن بپرس.


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

07 Jan, 20:03


🎬| تَب دلار رها شده به دارو رسید


⭕️ اثر شوک بر اقتصاد بسیار مخرب تر از تعدیل سالانه قیمت ها متناسب با تورم بدون دخالت دولت است.


🧮
@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

05 Jan, 13:57


📸 | رانت ارز مسافرتی هم حذف شد

⭕️تخصیص ارز مسافرتی به مرکز مبادله ارز


🔹ارز مسافرتی سهميه 500 دلار به حدود 72 هزار تومان رسيد.

🔸ماه عسل سفر خارجی با دلار ارزان مدیران شرکت های بورسی تمام شد!

🧮
@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

05 Jan, 13:56


⭕️ چرا سعودی ها با خواستگاری «مدلل» برای همیشه از بهشهر رفتند؟

🔹صنایع غذایی صافولا(SAVOLA)از توافق قطعی شرکت زیرمجموعه خود برای واگذاری کامل کسب و کارش در ایران به ارزش تقریبی ۷۰۵ میلیون ریال سعودی خبر داد.

🔸این قرارداد با گروه غذایی متعلق به جواد مدلل مالک برندهای روغن غنچه و نازگل به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار منعقد شده است. شرکت صافولا بهشهر (SBC)بخشی از هلدینگ صافولا است که به گروه مدلل واگذار می شود.

🔹گروه صافولا در زمینه روغن‌های خوراکی، شکر، بسته‌بندی پلاستیکی و بازارهای خرده فروشی در خاورمیانه، آسیای مرکزی و شمال آفریقا فعالیت می‌کند. ۱۰ درصد از سهام این هلدینگ، در اختیار دولت عربستان سعودی است.

🔸دفتر مرکزی صافولا در شهر جده عربستان است و شرکت خرده فروشی پاندا از توابع این هلدینگ است.

🔹شرکت‌های صنعتی بهشهر و مارگارین وابسته به هلدینگ اقتصادی بانک ملی ایران پس از پیوستن به شرکت عربستانی صافولا شرکتی با نام صافولا بهشهر را بنیانگذاری کردند.

🔸شرکت صافولا بهشهر (SBC)چهار شرکت را در ایران با بیش از 2000 کارمند تحت نظارت دارد:

✔️شرکت صنعتی بهشهر (BIC) با برندهای معروف لادن، بهار و نسترن در بازار روغن خوراکی

✔️طلوع پخش آفتاب (TPA) یکی از بزرگترین شرکت های پخش ایران

✔️گندم طلایی نوتریکا (NGW) تولید کننده معروف نان کیک های شکلاتی با نام تجاری محبوب پچ پچ

✔️محصولات دریایی طعم آفرین صبا تولید کننده برندهای تن ماهی لادن و ساحل

🔹صافولا بهشهر مالک ۸۰ درصد سهام شرکت صنعتی بهشهر در بورس تهران با نماد «غبشهر» بود.شرکت صنعتی بهشهر با تولید روزانه ۱۲۰۰ تن روغن خوراکی در روز ‌و ۴۰ درصد بازار روغن گیاهی برای مصارف خانگی و صنفی را در دست دارد.

🔸شرکت صنعتی بهشهر در ۹ آبان ۱۳۹۹، خبر از تعطیلی ۹ روزه «به‌دلیل اتمام موجودی مواد اولیه» داده بود. مدیرعامل وقت آن در نامه ای به بورس اعلام کرد: ارز برای واردات روغن خام تامین نشده و شرکت بازرگانی دولتی ایران چیزی عرضه نکرده است.» در روز بعد اما اعلام کرد «موانع تأمین مواد اولیه در حال برطرف شدن است.»

🔹شرکت صنعتی بهشهر در دهه ۱۳۴۰ توسط خاندان اکبر لاجوردی تاسیس شد. بعد از انقلاب این گروه صنعتی در جریان مصادره اموال و دارایی ها جزو صنایع ملی اعلام می شود سپس به بهانه تسویه مطالبات بانکی به گروه اقتصادی بانک ملی ایران متعلق به دولت تخصیص می یابد.

🔸به نظر می رسد دلیل خداحافظی صافولا پس از ۲۰ سال سرمایه گذاری در ایران، نوسانات و تلاطم های شدید ارزی و نبود چشم انداز در اقتصاد سیاسی ایران باشد.

🔹طی ۲ هفته گذشته، دولت پرشکیان برای حفظ سرمایه گذار در ایران از رانت ارز سوبسیدی دست کشیده و بازار توافقی ارز را ایجاد کرده است.

🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

16 Nov, 08:19


طبق ماده ۲۴ و ۲۵ دستورالعمل انظباطی ناشران پذیرفته شده در بورس تهران و همین دستورالعمل در فرابورس، عدم پرداخت سود نقدی مطابق جدول زمانبندی اعلامی، مجازات اخطار کتبی به ناشر و مدیران ارشد آن با درج در پرونده و اعلام به عموم در نظر گرفته شده است.

به علاوه طبق بند م تبصره 5 از قانون بودجه سال 1401 کل کشور در صورتی که ناشران سود مصوب مجمع را از طریق سامانه سجام پرداخت نکنند، مدیران متخلف با شکایت سازمان بورس به انفصال از خدمت در دستگاه های اجرایی و شرکتهای سهامی عام به مدت شش ماه تا دو سال محکوم می شوند.

تخلف هیات مدیره شرکت مپنا که مالکیت سهام کنترلی آن در دست شرکت آب و برق صبا وابسته به توانیر در وزارت نیرو است، نسبت به تخلف انضباطی عدم واریز سود نقدی عملکردسال مالی ۱۴۰۱ مالکان سهام عدالت مطابق جدول اعلامی واریز سود سهامداران محرز است.

اما اینکه آیا شرکت سپرده گذاری مرکزی در پیگیری و عدم تضییع حقوق مالکان سهام عدالت دچار ترک فعل شده نیز قابل بررسی است.

نکته مهم و عجیب اینکه شرکت مپنا اعلام کرده برای پرداخت سود معوقه مجمع دو سال قبل به اخذ وام بانکی روی آورده است که با توجه به ترکیب فعلی سهامداران عمده این شرکت و الزامات و دستورالعمل های انضباطی سازمان بورس؛موضوع تخلف هیات مدیره در برداشت سود سهامداران و صرف آن به عنوان اختلاس یا تخلف مالی قابل بررسی و تامین دلیل کیفری است.

🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

16 Nov, 08:18


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

11 Nov, 09:44


رشد  175  درصدی فروش اوراق، به دلیل اضافه کردن حدود  200 همت بابت اجرای ماده  10  قانون برنامه نیز مورد توجه است.
 
🔹در مجموع، تغییرات گسترده لایحه بودجه 1404 نسبت به سال جاری و سال های قبل باعث شده تا ارقام این لایحه قابلیت مقایسه با گذشته را نداشته باشند. از طرفی، واردکردن ارقام فرابودجه ای به جداول بودجه باعث واقعی تر شدن بودجه دولت می شود.

🔸براساس لایحه بودجه سال 1404 انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از پنجاه میلیارد ریال است نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد می گردند. مبلغ این خودروها نسبت به سال گذشته 2 میلیارد تومان افزایش یافته است.

🔹تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی مکلف اند مالیات سالانه مربوط به خودروهای تحت تملک خود و فرزندان کمتر از هجده سال و محجور تحت تکفل را حداکثر تا پایان آبان سال 1404 پرداخت نمایند و در صورت عدم پرداخ، مشمول حکم ماده 190 قانون مستقیم هستند. ثبت نقل و انتقال خودروهایی که به موجب این بند برای آنها مالیات وضع گردیده است قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال، شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره، ممنوع است.

🔸دولت در لایحه پیشنهادی خود برای بودجه سال  1404، حقوق دریافتی تا سقف  24  میلیون تومان در ماه را از پرداخت مالیلت معاف کرده است. همچنین بر اساس لایحه دولت حقوقهای بالاتر از 24 میلیون تومان در ماه، به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت.

🔹در لایحه بودجه سال آینده نرخ تسعیر ارز کالاهای اساسی به صورت شناور و متناسب با تورم در نظر گرفته شده است که با توجه به نرخ تورم بالای 40 درصدی انتظار براین است که تسعیر این کالاها با همین حدود تعیین شود.

🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

11 Nov, 09:44


🔴چَکُش کاری دخل و خرج کشور (۲)


🔸مابه التفاوت یارانه قیمت های فروش تکلیفی آب و جمع آوری و دفع فاضلاب و برق با هزینه تمام شده آن (مورد تأیید سازمان حسابرسی)، که توسط  دولت به شرکت های زیرمجموعه وزارت نیرو،تابعه و وابسته پرداخت می شود، به عنوان کمک زیان محسوب و به حساب زیان انباشته این شرکت ها منظور می شود و از پرداخت سهم سود سهام دولت، معاف است. کمک زیان یادشده تا سقف زیان انباشته سنواتی شرکتهای مزبور ناشی از اعمال قیمتهای تکلیفی مشمول مالیات به نرخ صفر است.

📍سوال اینجاست که چرا شرکت های زیر مجموعه وزارت نیرو و شرکت های تابعه همواره زیان ده هستند. نکته جالب توجه در بودجه سال 1404 نشان می دهد این روند اصلاح نشده و کماکان به روندهای اشتباه گذشته اشاره شده است.

🔹در لایحه بودجه سال آینده آمده که زمین های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، و واحدهای مسکونی که ارزش هر یک از آنها بیش از پانصد میلیارد ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می شوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال 1404 مالک املاک فوق بوده است.

🔸سوال اینجاست چرا در بودجه گذشته این رقم معادل 35 میلیارد بود ولی در بودجه سال جاری به 50 میلیارد افزایش یافته است یعنی رشدی معادل 43 درصد که در نوع خود عجیب است چرا واحدهای لوکس باید از پرداخت مالیات معاف شوند.

🔹در لایحه بودجه سال آینده آمده که حقوق گمرکی تمامی ماشین آلات و تجهیزات با رعایت ماده (3) قانون جهش تولید دانش بنیان، قطعات، مواد اولیه و واسطه ای تولیدی را به دو درصد2% کاهش دهد .

🔸در تبصره د ماده  48  قانون برنامه هفتم توسعه عنوان شده واحدهایی که دارای جواز بازسازی و نوسازی هستند و سایر واحدهایی که دارای پروانه بهره برداری هستند برای نوسازی تجهیزات خطوط تولیدی خود می تواند بدون پرداخت حقوق گمرکی این اقلام را وارد نمایند و از پرداخت این حقوق معاف می باشند.

🔹در لایحه بودجه سال آینده آمده که در راستای سیاست های حمایت از تولید، نرخ مالیات موضوع ماده 105 قانون مالیات های مستقیم اشخاص حقوقی دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانههای ذیربط در فعالیت های تولیدی در سال 1403 که در بازار بورس و فرابورس پذیرفته شده اند، به میزان نرخ موثر پنج واحد درصد(5%) کاهش می یابد.
نکته ای که در این بند وجود دارد این است که تنها واحدهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس مشمول این تخفیف می شوند و بسیاری از شرکت های دیگر مجبور به پرداخت مالیات به نرخ 25 درصد خواهند بود.

🔸طبق ارقام درج شده در لایحه بودجه  1404، در سال آینده 2 هزار و  107 همت درآمد از محل فروش نفت، گاز و فرآورده های نفتی حاصل می شود. همچنین، بر اساس ارقامی که در این سند درج شده، درآمدهای نفت و گاز و فرآورده های آن در سال جاری یک هزار و 594 همت بوده است.به نظر می رسد علت این اختلاف، لحاظ کردن منابع هدفمندی یارانه ها در ردیف مربوط به نفت باشد.

🔹همچنین،25 همت نیز از محل فروش و واگذاری اموال دولتی به دست خواهد آمد که اُفت 60 درصدی نسبت به سال جاری داشته است.

🔸برای اولین بار در بودجه1404 برای پرداخت بدهی اوره سازها و تولیدکننده های برق ردیف منابع در نظر گرفته شد این ردیف نیز تحت عنوان تسویه بدهی از طریق واگذاری اموال ایجاد شده دولت قصد دارد با انتقال 200 همت دارایی (اموال ملکی و غیره) بدهی اوره سازها، تولیدکنندگان برق و البته تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی را پرداخت  کند.در صورتی که این ردیف عملیاتی شود، بخش بزرگی از بدهی دولت به اوره ساز ها تامین اجتماعی و تولیدکنندگان برق تسویه خواهد شد.

🔹رقم در نظر گرفته شده برای منابع بودجه از محل صادرات نفت و گاز و میعانات گازی و همچنین فروش داخلی گاز و فرآورده ها  2100 همت است که قرار است رقم 540 همتی نیز از محل استقراض از صندوق  توسعه ملی تامین شود که مجموعا می شود  2640  همت. با توجه به برآورد صادرات 16 میلیارد متر مکعب گاز 33 سنتی در کل سال و صادرات روزانه 1 میلیون و 650 هزار بشکه نفت 62 دلاری و 400  هزار بشکه در روز میعانات گازی(از مجموع  690  هزار بشکه تولید) ، کل درآمد ارزی  دولت از این محل حدود  50 میلیارد دلار می شود.

🔸12 میلیارد دلار از این رقم صرف واردات کالاهای اساسی با نرخ تسعیر متوسط 38 هزار تومان و 38 میلیارد دلار مابقی با نرخ 58 هزار تومانی تسعیر خواهد شد که بر این اساس نرخ متوسط تسعیر 53200 هزار تومان است.

🔹رشد عجیب فروش داراییهای مالی دولت نشان می دهد در سال آینده، جمع واگذاری داراییهای مالی به یک هزار و 380 همت رسیده است. این رقم نسبت به بودجه مصوب سال جاری 333 فروش اوراق به 700 همت رسیده که 175 درصد بیشتر از امسال است.

🔸واگذاری شرکت های دولتی نیز با رشد 125 درصدی به 135همت افزایش یافته است.

رَج | به قلم رضا امامی

11 Nov, 08:09


ادامه مطلب:

🔸کاهش نرخ سود سپرده بانکی از ۳۰ به ۲۵ درصد در قالب اوراق گواهی سپرده خاص اگر چه یک اقدام ترمیمی برای اصلاح نرخ تامین مالی در بازار اوراق برای نهادهای مالی و تامین سرمایه ها به شمار می رود اما می توان تصور کرد محمد رضا فرزین در اقدامی هماهنگ با عبدالناصر همتی در وزارت اقتصاد در حال تکرار مجدد نسخه بازارسازی او در اواخر سال ۱۳۹۸ تا بهار ۱۳۹۹ است.

🔹اقدامی که در اوج گیری اپیدمی کرونا و تعطیلی بازارها و کسب و کارها؛ به هجوم پول به سمت بازارسهام همزمان با تبلیغات بدون پشتوانه رئیس جمهور دولت وقت برای کشاندن مردم به این بازار تمام شد اما در ادامه کار نتوانست به نفع عموم مردم تمام شود.

🔸برای قضاوت درباره تصمیم بانک مرکزی و نفع و ضرر آن برای بازارسرمایه فقط حجم و ارزش معاملات روزانه و تثبت روند افزایشی آن می تواند نویدبخش بهبود این بازار قبل از هر تحلیل دیگری باشد.

🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

11 Nov, 08:09


🔴تکرار پلن همتی با امضای فرزین/ کاهش نرخ سود بانکی اهرمی برای کنترل پول داغ سرگردان

🔹رئیس کل بانک مرکزی در آخرین اظهاراتش وعده کاهش نرخ سود سپرده بانکی از ۳۰ به ۲۵ درصد را در قالب انتشار گواهی سپرده خاص در سال آینده وعده داده است.

🔸اقدامی که به گفته او برای حمایت از صاحبان صنایع و کسب و کارهاست اما انگار هدف از آن ایجاد بازدارندگی در بازار طلا و ارز و گرایش آن به سمت بازارسرمایه است.

🔹بازاری که سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی حساب ویژه ای برای نقد کردن اوراق بدهی دولت در بودجه سال آینده باز کرده اند.

🔸کاهش نرخ سود بانکی به لحاظ تئوریک و با فرض ثبات سایر شرایط اگرچه در رابطه ای معکوس با ضریب قیمت سهام به سود برآوردی شرکت های بورسی همواره به نفع سهامداران می تواند تمام شود اما این نسبت در مواجه با متغییر های تاثیر گذار کلان اقتصادی از جمله نرخ تشکیل سرمایه ثابت در کشور، مالیات، رکود تورمی عمیق و ریسک های سیستماتیک اقتصاد سیاسی، اغلب معامله گران را از بازارسهام تا حد زیادی ترسانده است بویژه آنکه پس از حوادث عجیب مدیریت بازار سهام در مرداد ۱۳۹۹ این ترس نهادینه شده است.

🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

06 Nov, 06:59


🔴دونالد ترامپ  با کسب ۲۷۰ رأی الکترال،عنوان چهل و هفتمین ربیس جمهور ایالات متحده آمریکا را کسب کرد

🔸دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه، توانست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به حد نصاب ۲۷۷ رأی الکترال برسد و پیروزی را از آن خود کند.

پیروزی او می تواند محرک مهمی برای افزایش نرخ دلار جهانی باشد و عاملی فزاینده در افزایش تورم ایران.

به نظر می رسد روی کار آمدن مجدد ترامپ برای دولت حاکمه آمریکا قبل از هر چیز فرصت مقابله و ایستادگی در برابر قدرت گرفتن چین در بدست آوردن قدرت اقتصادی برتر دنیاست.

🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

04 Nov, 11:51


🔴 چَکُش کاری دخل و خرج کشور
(۱)

🔹در حالی بودجه سال 1403دولت نسبت به بودجه سال قبل از آن از حیث منابع و مصارف از 5،261 همت به  6،478 همت رسید که حاکی از رشد 30 درصدی بوده است. این درحالی است که در سال  1404 بودجه برآوردی از حیث منابع و مصارف 11،896 همت بوده است یعنی رشدی معادل 83.6 درصدی و نسبت به بودجه سال 1402 رشدی معادل 126 درصدی.

🔸جالب است با توجه به وضعیت تورم و تحریم های موجود خبری از بودجه ریاضتی نیست و رشد ارقام نسبت به سال گذشته بسیار چشم گیر است.

🔹پیش بینی می شود رشد اقتصادی در سال  1404 به لحاظ نفت پایین تر از سال  1403 باشد و حدود  4 درصد  رشد داشته باشیم. در سال جاری صنایع تحت فشار شدید قطعی های برق، محدودیت های ثبت سفارش و قطعی های گاز قرار گرفته اند که این مشکلات در سال آتی به مراتب تشدید خواهد شد و در صنعت کشور ظرفیت های خالی زیادی وجود دارد که در صورت عدم سرمایه گذاری رشد این بخش محدود خواهد شد.

🔸طبق ارقامی که در لایحه بودجه به ثبت رسیده، درآمدهای جاری دولت در سال آینده 2 هزار و 275 هزار میلیارد تومان خواهد بود. این رقم نسبت به قانون بودجه 1403 رشد 42 درصدی را تجربه کرده است. بخش عمده این درآمدها را، مالیات تشکیل می دهد.

🔹درآمدهای مالیاتی قرار است یک هزار و 700 همت از این رقم را تشکیل دهد. بنابراین، درآمدهای مالیاتی نیز نسبت به قانون بودجه سال جاری 39 درصد رشد کرده است.

🔸همچنین، درآمدهای دولت از محل خالص حقوق ورودی گمرک نیز قرار است به 264 همت برسد که رشد 85 درصدی نسبت به قانون بودجه سال جاری دارد. درآمد جاری دولت از محل سود سهام شرکت های دولتی و بهره مالکانه و حقوق معادن دولتی نیز به ترتیب 60همت و 55 همت برآورد شده و بدون تغییر نسبت به قانون بودجه 1403 باقی مانده است.

🔹نکته بسیار مهم در تراز جاری (درآمد-هزینه جاری) سال آینده این است که درآمدهای جاری 2 هزار و 275 همت برآورد شده در حالی که در مقابل آن، 4 هزار و  81 همت هزینه جاری قرار گرفته است.

🔸بر اساس مندرجاتی که در لایحه بودجه منتشر شده، تراز عملیاتی سال آینده با احتساب موارد فرابودجه ای و هدفمندی یارانه ها به یک هزار و 805 هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که در سال 1403، کسری تراز عملیاتی در کانالی نزدیک به 300 همت قرار داشت. به نظر می رسد علت این افزایش شدید و ناگهانی در کسری تراز عملیاتی، وارد کردن موارد فرابودجه ای و هدفمندی یارانه ها به داخل جداول بودجه باشد. تا پیش از این، این موارد در خارج از جداول بودجه و به همین دلیل در کسری تراز عملیاتی لحاظ نمی شدند.

🔹مابه التفاوت یارانه قیمت های فروش تکلیفی آب و جمع آوری و دفع فاضلاب و برق با هزینه تمام شده آن مورد تأیید سازمان حسابرسی، که توسط  دولت به شرکت های زیرمجموعه وزارت نیرو،تابعه و وابسته پرداخت می شود، به عنوان کمک زیان محسوب و به حساب زیان انباشته این شرکت ها منظور می شود و از پرداخت سهم سود سهام دولت، معاف است. کمک زیان یادشده تا سقف زیان انباشته سنواتی شرکتهای مزبور ناشی از اعمال قیمتهای تکلیفی مشمول مالیات به نرخ صفر است.

🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

04 Nov, 09:40


🔴شبکه آمریکایی CNN به نقل از یک مقام ایرانی: پاسخ‌ ایران فعلاً به تعویق افتاد

🔹
ایران نمی‌خواهد با حمله به اسرائیل بر انتخابات آمریکا تأثیر بگذارد؛

🔸به همین دلیل، پاسخ ایران پس از انتخابات و قبل از تحلیف رئیس‌جمهور جدید انجام خواهد شد.

🔹در همین حال سفر فوری نماینده عمان به تهران و پیام آمریکا مبنی بر عدم حمله ایران به اسرائیل به عنوان پیش شرط از سر گیری مذاکرات برجام باعث شکل گیری انتطارات جدید در بازارها بویژه بورس تهران با افزایش تدریجی تقاضا در نیم ساعت پایانی بازار ‌ودر عوض اُفت قیمت ها در بازار طلا شده است.

🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

04 Nov, 08:23


🔴جزیره مُفلسی برای پسر خوب بابا

🔹شرکت کارگزاری مفید که از لحاظ تعداد مشتریان و حجم معاملات در بازار سهام همواره به عنوان یکی از کارگزاری های برتر بازارسرمایه معرفی می شود در حالی با سقوط آزاد سود خالص خود از یک همت به ۵۶ میلیارد تومان در پایان دوره عملکردی ۱۲ ماهه سال مالی ۱۴۰۲ مواجه شده که اگر در این دوره از ۱۷۰ میلیارد سود سرمایه گذاری و ۲۳.۹ میلیارد سود غیر عملیاتی برخوردار نبود الان کارگزاری مفید می بایست بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان زیان شناسایی می کرد.

🔸با چنین
وضعیتی اما اینکه چرا کارگزاری مفید همچنان خود را مقید به مخارج میلیاردی مثل حضور در نمایشگاه کیش اینوکس در جزیره ای کیلومتر ها دورتر از پایتخت می داند و هزینه های سنگین چند برابری پرواز به جزیره کیش و هتل و غرفه سازی ۲۰۰ متری و پذیرایی اقامت در سیاه بازار این روزها را به قیمت صرفه نظر از نمایشگاه صنعت مالی تهران به گردن گرفته؛ حتماً توجیه قابل قبولی برای خانواده میلیاردر آذرخش ها و رانت پشت پرده حامی کارگزاری گاو نشان آنها دارد.

🔹آنهم در شرایطی که تحریم ها و فشار اقتصادی در کنار رکود عمیق بازارسهام کارد را به استخوان رسانده است.

🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

03 Nov, 18:43


امروز در مجمع سهامداران رقم خورد؛

🔴بزرگترین زلزله استارتاپی کشور با خروج سرآوا از هلدینگ هزاردستان (کافه‌بازار و دیوار)

🔸در مجمع امروز سهامداران سرآوا، اکثریت سهام‌داران با فروش سهام خود در هلدینگ هزاردستان موافقت کردند.

🔹سرآوا در سال 1391 توسط سعید رحمانی بنیان‌ گذاشته‌شد و با خروج از دیجی‌کالا و هلدینگ هزاردستان به فعالیت 12 ساله خود پایان داد.

🔸خروج سرآوا از دیجی‌کالا و هلدینگ هزاردستان، بزرگترین اگزیت در تاریخ اقتصاد دیجیتال ایران است.

🔹هلدینگ سرآوا از شرکت‌های فعال در اکوسیستم استارتاپی ایران است که
دیجی کالا، کافه بازار، دیوار، الوپیک و علی بابا را در زیرمجموعه خود دارد.

🔸سعید رحمانی خضری، بنیان‌گذار و مدیرعامل هلدینگ سرآوا بود که در شهریور ۱۳۹۸ ایران را ترک کرده‌است.

🔹عماد شرقی معاون بین‌الملل این هلدینگ هنگام خروج از ایران بازداشت شده‌است. شرکت سرآوا هرگونه ارتباطی با پرونده این فرد را رد کرده‌است.

🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

03 Nov, 18:42


🔴نحسی کیش اینوکس یازدهم

🔹فردا دوشنبه ۱۳ آبانماه در جزیره کیش یازدهمین نمایشگاه سرمایه گذاری در بورس و بانک و بیمه و خصوصی سازی ایران موسوم به کیش اینوکس به میزبانی سازمان منطقه آزادکیش افتتاح و آغاز بکار می کند.

🔸برگزاری این رویداد در حالی است که بسیاری از مدیران منسوب در دولت قبل که برای مشارکت در این نمایشگاه پیش از این ابراز علاقه کرده بودند هم اکنون در وضعیت بلاتکلیفی به سر می برند.

🔹در این بین انصراف بیمه مرکزی ایران از حضور در این دوره از نمایشگاه در حالی مورد توجه قرار گرفته که همزمان شرکت بیمه ایران به عنوان تنها شرکت بزرگ دولتی بیمه های تجاری نیز از حضور در کیش اینوکس منصرف شده است.

🔸رویکرد برگزارکننده نمایشگاه کیش اینوکس در تقبل هزینه های پرواز و اقامت در هتل و حتی غرفه سازی رایگان هم نتوانسته برای نخستین بار سازمان بورس و اوراق بهادار را برای شرکت در این نمایشگاه مجاب کند و صرفاً در سطح سخنرانی رییس این نهاد با همراهی مدیرروابط عمومی و حضور محدود مشاوران در مراسم افتتاحیه حاضر به سفر چندساعته به جزیره کیش شده اند.

🔹در میان بانک ها نیز فقط دو بانک حاضر به مشارکت در این رویداد شده اند که در مقایسه با سال های قبل عجیب و قابل تامل است.

🔸در روزهایی که دولت نوپای پزشکیان در تنش با غرب و وضعیت متزلزل خاورمیانه با تهدیدهای نظامی و تحریمی مواجه شده و همزمان برای تامین کسری بودجه خود در سال آینده در حال چانه زنی با مجلس است، حضور نهادهای مالی مختلف اغلب وابسته به دولت، هزاران کیلومتر دورتر از پایتخت درجزیره ای که تحریم ها کسب و کارش را خوابانده اگر ولخرجی و حاتم بخشی از کیسه خلیفه تعبیر نشود، لابد باید معنای دیگری برای آن تفسیر کرد.

🔹حضور مدیران ارشد ارکان بازارسرمایه اعم از شرکت های سهامی عام بورس تهران و فرابورس در رویداد لاکچری کیش اینوکس برای ارایه کدام دستاورد و یا عملکردی قابل دفاع برای سهامداران تنظیم و برنامه ریزی شده که حدود دو ماه و نیم قبل همین مدیران در اقدامی هماهنگ و البته پر شائبه و عجیب از حضور در نمایشگاه شانزدهم صنعت مالی بورس و بانک و بیمه تهران انصراف دادند و برای پاسخ به عموم سهامداران و مردم غائب بودند.

🔸آیا همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم که دغدغه کسری بودجه مملکت را دارد، کمربند مدیران سازمان ها و نهادهای مالی تابعه خود را با جلوگیری از بریز و بپاش هایی همچون کیش اینوکس به دست خودش سفت خواهد کرد یا کار از کار گذشته و نحسی آن دامن گیرش شده است؟


🧮@ZirgozarBazar

رَج | به قلم رضا امامی

03 Oct, 13:49


از چنین مدیران رسوبی و از اول اشتباهی در ارکان بازارسرمایه با چنین اظهارات مشعشع نباید تعجب کرد.


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

03 Oct, 13:23


سیگنال سکه ۵۰ میلیون‌تومانی از دِل بورس کالا


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

01 Oct, 18:45


بدون تعارف

🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

30 Sep, 19:59


اَجنه هستن؛ در استخدام اسرائیل!!!!


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

29 Sep, 15:07


عقل سلیم میگه همین فردا باید دامنه نوسان قیمت سهام به حالت عادی برگرده


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

26 Sep, 16:22


هر وقت در ایران سوناتا هیوندایی با ۱۵۰ میلیون تومن بجای پراید ۲۸۰ میلیون تومنی میشد سوار شد؛ از دولت کریمه استدعا دارم بنزین عادی رو لیتری ۲۰ هزارتومن بفروشه.


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

25 Sep, 10:41


دره سکه فرزینی از همه جا گشادتره


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

24 Sep, 23:15


یکی از الزامات سهامداری در بازارسرمایه امروز، احراز هویت در سجام است.

اقدامی که البته خیال اغلب سهامداران حقیقی ناشران بورسی و فرابورسی را برای پرداخت و واریز سود سالیانه سهام راحت کرده و مشکلات سال های گذشته برای حضور در امور سهام شرکت ها و یا شعبات بانکی و همچنین کاغذ بازی و ترافیک کاری و رفت و آمد های پی در پی برای دریافت سود نقدی شرکت ها را برطرف کرده است.

برخی شرکت ها همچنان ترجیح می دهند با دشوار کردن مسیر تسهیل شده فعلی، برای برخی سهامداران اسباب زحمت فراهم کنند تا بلکه از معطلی سود خوابیده در حساب شرکت منفعتی ببرند و یا به پرداخت دیرهنگام آن بواسطه نامه نگاری و کاغذ بازی منسوخ شده، بالاخره رضایت دهند.

با وجود تجمیع اطلاعات سهامداران حقیقی و حقوقی در سامانه سجام اعم از کد شبا و حساب بانکی مشخص اما برخی شرکت ها برای پرداخت سود سهامدار حقوقی خود درخواست ارسال نامه رسمی از سهامدار می کنند که با وجود تسهیل روند پرداخت سود در سجام؛ این اقدام ناشر در نوع خود عجیب و غیر قابل درک است.

حجت اله صیدی با تجربه بنگاهداری،می داند که رفع دغدغه سهامدار حقوقی برای دریافت سود چقدر اعتماد ساز است.

🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

24 Sep, 11:09


شما هم به همین قضیه فکر می کنید؟

🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

24 Sep, 10:23


مالیات از یه لقمه نون مردمی که اصلاً هیچ دخالتی در تحمیل مستمر تورم دو رقمی و رکود بر اقتصاد نداشتن؛ شبیه کارتون رابین هود می مونه که داروغه برای گرفتن مالیات از مردم حتی به پدر روحانی هم رحم نمی کنه و از حلقومش آخرین سکه رو بیرون میکشه.

اخلاق که هیچ، حتی احکام شرع هم با این باج گیری ها زیر سوال رفته.

بعد میگن چرا مردم راهشون از حکومت جدا شده و به همه چی بی اعتماد هستن.


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

24 Sep, 10:11


کلاهبرداری از وزیر اقتصاد در خیابان وزرا

یک روز قبل از جهش قیمت سکه در مرکز مبادله سکه ۴۳ میلیون‌تومانی معامله می شود، فردای همان روز در بازار آزاد قیمت سکه از ۴۶ میلیون تومان عبور می کند و خود را به مرز ۴۷ میلیون تومان می رساند.

چه کسانی از این رانت بهره می برند؟ کدملی خریدارانی که دیروز در این بازار سکه خریدند چه رابطه سببی و نسبی با مدیران بانک مرکزی دارند؟

چنین وضعی بر اعتبار همتی نزد افکار عمومی و اعتماد به وعده های او برای کنترل تورم و مقابله با رانت در دولت وفاق چقدر تاثیرگذار است؟

🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

24 Sep, 08:52


ایراد ماهوی بانکداری اسلامی ایران


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

20 Sep, 14:42


طرح تأسیس شرکت‌های سهامی عام برای ده مگا پروژه ملی

با توجه به ضرورت ارتقاء رشد اقتصادی کشور و افزایش GDP، طرحی برای تأسیس ده شرکت سهامی عام با هدف اجرای مگا پروژه‌های ملی ارائه می‌گردد. این پروژه‌ها به نحوی انتخاب می‌شوند که هر یک دارای مزیت اقتصادی ملموس باشند و به توسعه زیرساخت‌های کلیدی کشور کمک کنند. در ادامه، مشخصات و جزئیات این طرح بیان می‌شود:

1. تشکیل شرکت‌های سهامی عام: هر یک از این مگا پروژه‌ها توسط یک شرکت سهامی عام اجرا خواهد شد. این شرکت‌ها از طریق پذیره‌نویسی عمومی در بورس به عموم مردم ارائه می‌شوند. تمامی افراد کشور امکان مشارکت در این طرح‌ها را خواهند داشت و می‌توانند به سهامدار این شرکت‌ها تبدیل شوند.

2. مشارکت صندوق توسعه ملی: صندوق توسعه ملی به عنوان یکی از سهامداران اصلی این شرکت‌ها، 20 درصد از سهام هر شرکت را در اختیار خواهد داشت. این مشارکت به منظور حمایت از پروژه‌ها و تضمین موفقیت آنها است.

3. سهامداری عمومی مردم: هدف این است که همه مردم ایران در این پروژه‌ها سهامدار شوند. برای حمایت از دهک‌های ضعیف جامعه، آورده نقدی این افراد توسط بانک‌ها تامین شده و سهام آنها در رهن بانک قرار می‌گیرد. این افراد می‌توانند از محل سودهای آتی شرکت‌ها، بدهی خود را به بانک تسویه کنند.

4. تضمین سود سهامداران توسط صندوق توسعه ملی: به منظور ایجاد اعتماد و انگیزه برای نگهداری سهام، مقرر شده است که صندوق توسعه ملی سود سالانه 20 درصد برای سهامدارانی که سهام خود را تا پنج سال نگهداری کنند، تضمین نماید. این تضمین از محل دارایی‌های صندوق صورت می‌گیرد و در عمل به دلیل رشد قیمت سهم، نیازی به اجرای این تضمین نخواهد بود.

5. تخصیص سوبسیدها: برای کاهش هزینه‌ها و افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری، به شرکت‌ها سوبسیدهای ملی تعلق خواهد گرفت. این سوبسیدها شامل تخصیص زمین‌های بلا استفاده، مجوزها و امکانات مورد نیاز برای اجرای پروژه‌ها است. هدف از این سوبسیدها، خلق ثروت افزایی برای کشور است.

6. مدیریت کلان و نظارت ویژه: به منظور اطمینان از اجرای موفق پروژه‌ها، یک کمیته ویژه که مستقیماً زیر نظر ریاست جمهوری فعالیت می‌کند، مسئولیت مدیریت کلان، انتخاب مدیران و نظارت بر عملکرد شرکت‌ها را بر عهده خواهد داشت.

با توجه به حمایت‌های ارائه شده و سوبسیدهای تخصیص داده شده، انتظار می‌رود قیمت سهام این شرکت‌ها به سرعت افزایش یابد و تضمین‌های صندوق توسعه ملی در عمل نیاز به اجرا نداشته باشد. این طرح می‌تواند به عنوان الگویی موفق برای ایجاد ثروت ملی و تقویت پایه‌های اقتصادی کشور مورد استفاده قرار گیرد.(مجتبی کباری)

🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

19 Sep, 20:30


🔷در دولت چهارهم تکلیف سازمان خصوصی سازی می بایست یکسره شود

🔸سازمانی که قرار بود ۱۰ سال قبل انحلال رسمی خود را طبق قانون ‌اعلام کند در حال حاضر حتی قادر نیست حقوق و دستمزد کارکنان ساختمان خود در محله ویلایی نشین مهستان را تامین کند.

🔸سازمان خصوصی سازی به یک برند بدنام و نفرت انگیزی در اقتصاد تبدیل شده که هیچ یک از روسای کل آن که همزمان معاون وزیر اقتصاد نیز بوده اند نتوانسته اند عاقبت بخیر شوند.

🔸تعدد و تغییرات پی در پی احکام معارفه و تودیع روسای کل سازمان خصوصی سازی و اعضای هیات عامل آن از آغاز اجرای اصل ۴۴ تا به امروز گویای تزلزل و بی ثباتی مدیریت در این سازمان به حال خود رها شده است.

🔸برای اینکه اَنگ واگذاری های غلط و اعتراضات کارگری گاهاً آلوده به مطامع رقبای سیاسی به دولت چهاردهم نچسبد می بایست با تصمیم گیری عاقلانه و جسورانه، تکلیف سازمان هایی که عملاً به تاریخ پیوسته اند و ثمره ای جز هدر دادن منابع و بودجه کشور ندارند را یکسره کند.

🔸سازمان خصوصی سازی که در مقطعی موضوع تعیین تکلیف سهام عدالت بهانه خوبی برای تداوم فعالیت آن بود هم اکنون از این ماموریت نیز معاف شده و تمام تکالیف آنرا از دو سال قبل به سازمان بورس منتقل کرده است.

🔸شاید این سازمان به دلیل همین تضعیف برندینگ و ساختار و بدنه آشفته، نتوانست در پرونده مولدسازی دارایی های دولت و پروژه های نیمه تمام قدم از قدم بردارد و عملاً این تحول بزرگ در نطفه خفه شد.

🔸سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) وابسته به وزارت صمت نیز وضعیت مشابه سازمان خصوصی سازی دارد که تا قبل از واگذاری ها به شرکت های صنعتی و تجهیزاتی و خودرویی خود می نازید.

🔸اکنون همه آن شرکت ها واگذار شده اند و ایدرو با چند شرکت کوچک، فقط در حال خرج تراشی در ساختمان حوالی جام جم تهران و مشرف به محله ولنجک است.

🔸برای اینکه اَنگ واگذاری های معیوب اصل ۴۴ یقه دولت چهاردهم و وزیر اقتصاد آنرا نگیرد و مطامع رقبای سیاسی در پشت اعتراضات کارگری پنهان نشود؛ راهکار عملیاتی و عاقلانه در این زمینه تصمیم گیری دولت جدید برای ادغام سازمان گسترش و نوسازی(ایدرو) وابسته به وزارت صمت با سازمان خصوصی سازی وابسته به وزارت اقتصاد است.

🔸از سویی دیگر معاونت مولدسازی دارایی های مازاد و پروژه های نیمه تمام دولت نیز می بایست با اداره کل اموال دولتی و اوراق بهادار وزارت اقتصاد ادغام شوند تا به این ترتیب ضمن انجام تکالیف و ماموریت ها؛ وزیر اقتصاد بتواند قدمی بردارد.

🔸و الا عزل و نصب ها در سازمان های اینچنینی چیزی جز هواخوری در مناطق خوش نشین پایتخت نخواهد بود.

🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

19 Sep, 20:27


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

16 Sep, 23:04


یاد ایام بخیر

اردیبهشت سال ۹۴ وقتی هم در روزنامه جهان اقتصاد اصلاح طلب مسیول صفحه بازار سرمایه و پول و بیمه بودم و هم وارد اداره کل اقتصادی خبرگزاری فارس اصولگرا شده بودم، فرصت حضور در نشست خبری رئیس جمهور وقت را پیدا کردم.

هیچ سوالی در برابرم نبود و همگی ذهنی در اوج استرس .

از آنطرف محافظ رییس جمهور در پشت پرده تاکید کرده بود دستم را بر روی پایه میکروفن که با چسب نواری محکم کرده بودند بگذارم تا غش نکند.

به خیر گذشت اما چه غوغایی در گروه های بورسی به پا کرد.
 
بازار فهمید که رییس جمهور هم بورس بازه تا اینکه ۴ سال بعد کاری باهاش کرد که مغول با ایران نکرد.


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

16 Sep, 23:02


به عنوان خبرنگار یه سایت دورهمی کلی زور بزنی که با رانت زیرپله سابق و تو بمیری و من بمیرم اربابان؛ راهت بدن نشست خبری رئیس جمهور و تهش بپرسی که چرا نیومدی تالار بورس؟؟؟؟


شما بودی چه سوالی می پرسیدی ؟


🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

15 Sep, 22:15


همانطور که پیش بینی می شد با روی کار آمدن دولت چهاردهم و تشکیل کابینه؛ انواع خودرو خارجی که در پارکینگ های واردکنندگان از ماهها قبل دپو شده بود به تدریج روانه بازار می شود تا ضمن تخلیه حباب قیمت ها، روزنه جدیدی برای خودروسازی کشور ایجاد شود.

به این ترتیب با ورود خودرو خارجی ، صنعت قطعه سازی نیز جان تازه ای خواهد گرفت و در نهایت خودرویی های بورس، لیدر بازارسهام در میان مدت خواهند بود.

الباقی مشکلات در صنعت خودروسازی که یک پایش در سیاه چاله بانک ها گرفتار است، به مذاکرات با غرب بستگی خواهد داشت که به نظر می رسد پس از انتخابات آمریکا؛ پیش بینی بهتری بتوان از افق مذاکرات ارائه کرد.

در هر صورت کاهش قیمت خودرو خارجی الزاماً به معنای کاهش قیمت خودرو داخلی نخواهد بود و خودروسازان داخلی نیز با رونمایی از پلتفرم های جدید، سهم بازار خود را با قیمت های رقابتی جدید و برای نجات از رکود تورمی اقتصاد، حفظ خواهند کرد.

🧮@Rajnevesht

رَج | به قلم رضا امامی

14 Sep, 22:22


شاید برای اولین بار بعد از تصویب قانون بازار سرمایه در آذر ۱۳۸۴ و تشکیل نهاد خود انتظامی به نام سازمان بورس و اوراق بهادار باشد که فردی رسانه ای و فعال در حوزه روابط عمومی با تحصیلات تکمیلی در حوزه علوم اقتصادی به عنوان مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد ناظر بازارسرمایه انتخاب می شود.

انتصاب دکتر #امیر_لعلی به عنوان مدیرکل روابط عمومی سازمان بورس یک انتخاب خوب برای افکار عمومی بازار سرمایه و برندینگ بازار برتر و متشکل سرمایه گذاری کشور است.

البته بازوی مهم روابط عمومی سازمان بورس بی تردید شرکت اطلاع رسانی بورس است که با هوشمندی #حجت_صیدی این بازو را به بدنه ساختار روابط عمومی چارت سازمانی خود وصل خواهد کرد.

امیدوارم با انسجام و نگاه اصلاح محور در سازمان بورس؛ در تمام ارکان بازارسرمایه نیز چنین انتصابات موثر و کارامد و مجرب را شاهد باشیم.

🧮@Rajnevesht