سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان @pluricancer Channel on Telegram

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

@pluricancer


دکتر شریف مرادی
استادیار پژوهشکده سلول‌های بنیادی، پژوهشگاه رویان
«این صفحه، شخصی است و ارتباط حقوقی با پژوهشگاه رویان ندارد».

🔺Email:
[email protected]

🔺Instagram:
https://www.instagram.com/pluricancer

🔺Eitaa:
http://eitaa.com/pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان (Persian)

با خوشامدگویی به کانال تلگرامی سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان یا به نام کاربری pluricancer خوش آمدید! این کانال توسط دکتر شریف مرادی، استادیار پژوهشکده سلول‌های بنیادی در پژوهشگاه رویان اداره می‌شود. در این کانال، شما می‌توانید اطلاعات علمی و تحقیقاتی در زمینه سلول‌های بنیادی و سرطان را مطالعه کنید. دکتر مرادی با تجربه‌ی بیش از فراهم کردن محتواهای مفید و جذاب در این حوزه به همراه ارتباط مستقیم با اعضای کانال، به اشتراک گذاری دانش و اطلاعات مفید می‌پردازد. اگر به دنبال تازه‌ترین تحقیقات و مقالات در زمینه سلول‌های بنیادی و سرطان هستید، حتما این کانال را دنبال کنید. برای ارتباط با دکتر شریف مرادی، می‌توانید از طریق ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی مختلف اقدام کنید. همچنین می‌توانید از لینک اینستاگرام و ایتا معرفی شده در بیوگرافی کانال نیز استفاده کنید.

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

15 Nov, 13:49


✴️ بازیابی بینایی به کمک #سلول‌های_بنیادی

⁉️ مخزنی از #سلول‌های_بنیادی در حلقه لیمبال (حلقه‌ی تیره اطراف عنبیه‌ی چشم) وجود دارد. کمبود این سلول‌های بنیادی لیمبال (#LSCD، در اثر ضربه به چشم، بیماری‌های خودایمنی یا ژنتیکی) سبب می‌شود در هنگام آسیب به چشم، ترمیم به صورت کامل انجام نشده و در عوض، قرنیه با بافت اسکار پوشانده شود که منجر به نابینایی می‌شود.

در مطالعه‌ای که به تازگی در مجله‌ی Lancet منتشر شد، Kohji Nishida، چشم پزشک دانشگاه اوزاکا در ژاپن و همکارانش از #سلول‌های_بنیادی_پرتوان_القایی (iPSCs) برای درمان این عارضه استفاده کردند. در این کارآزمایی بالینی، #سلول‌های_خونی از یک اهداکننده‌ی سالم گرفته شد و پس از بازبرنامه‌ریزی به حالت پرتوان، سلول‌های پرتوان حاصل را به ورقه‌ای نازک و شفاف از سلول‌های سنگفرشی اپی‌تلیال قرنیه تمایز دادند. سپس این ورقه‌ی اپی‌تلیایی را به چهار نفر با اختلال دید شدید پیوند زدند.

✔️ نتایج نشان‌دهنده‌ی بهبود فوری در بیناییِ هر چهار نفر آن‌ها بود، اما در یک نفر از آن‌ها این بهبود دوامی نداشت.

✔️ اکنون با گذشت دوسال پس از پیوند، در هیچ یک از گیرندگان عوارض جانبی شدید، نشانه‌هایی از رد پیوند و یا تشکیل تومور (در اثر باقی ماندن سلول‌های پرتوان) بروز داده نشده است.

✔️ جهت تایید ایمن بودن فرایند و اثربخشی درمان، این تیم قصد دارد در سال آینده کارآزمایی بالینی گسترده‌تری راه‌اندازی کنند.

📌 در حال حاضر، در سطح جهان چندین آزمایش دیگر مبتنی بر سلول‌های iPS برای درمان بیماری‌های چشمی در حال انجام است که نشان‌دهنده‌ی پتانسیل بالای این سلول‌ها جهت #سلول‌درمانی است‌.


ملیکا زمانیان، دانشجوی دکترای علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان


لینک مقاله:
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(24)01764-1/fulltext

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

13 Nov, 17:59


🔔🔔توجه توجه

همراهان گرامی
اساتید بزرگوار
محققان ارجمند
دانشجویان محترم

تنها هفت روز مانده تا پایان تخفیف #۲۵_درصدی محصولات پر فروش #میراث، این فرصت منحصر به فرد را از دست ندهید.
به جمع پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های معتبری که تاکنون از محصولات الیگونوکلئوتیدی میراث استفاده کرده‌اند، بپیوندید!😉❤️👍

دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشگاه علوم پزشکی قم
پژوهشگاه رویان
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک
دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دانشگاه آزاد مشهد
مرکز تحقیقات اعصاب کرمان
و...

☺️ با ما ارتباط بگیرید.
@miRasAdmin
@miRasPR

📞 شماره تماس:
02122338248

Join us:
🆔 @miRasBiotech

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

11 Nov, 19:52


صدور تاییدیه‌ی ۳۹مین دارو در حوزه‌ی ژن و سلول‌درمانی توسط FDA

داروی obecabtagene autoleucel با نام تجاری #Aucatzyl، محصول شرکت Autolus در ۸ نوامبر ۲۰۲۴ موفق به اخذ تاییده از FDA شد.

🔰 این دارو که از دسته‌ی CAR-Tسل‌درمانی است، با هدف قرار دادن CD19 جهت درمان #بزرگسالان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حادِ (#ALL) سلول‌‌های پیش‌سازِ لنفوسیت B (عودکننده یا مقاوم به درمان) به کار می‌رود. ویژگی بارز این محصول بر اساس مطالعات کارآزمایی‌ بالینی، افزایش ماندگاری سلول‌های T و کاهش فرسودگی آن‌هاست که منجر به کاهش قابلی توجهی در سطح سندرم آزادسازی سایتوکین می‌شود.

🔰 بیماری ALL در بزرگسالان نوعی لوسمی بسیار تهاجمی و پیش‌رونده است و تأیید این محصول امید جدیدی را برای درمان این بیماران زنده می‌کند.



ملیکا زمانیان، دانشجوی دکترای علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان

لینک خبر:
https://www.cgtlive.com/view/fda-approves-obe-cel-adults-relapsed-refractory-b-cell-precursor-acute-lymphoblastic-leukemia


Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

08 Nov, 06:07


داروهای سلول‌درمانی و ژن‌درمانی دارای تاییدیه­‌ی FDA

امروزه #سلول‌درمانی و #ژن‌درمانی، درمان‌های نوظهوری جهت درمان بیماری‌ها محسوب می‌شوند و تاکنون ۳۸ محصول در این دو حوزه­‌ در لیست داروهای مورد تائید FDA قرار گرفته است.

🧫 ۱۰ محصول مربوط به پیوند #سلول‌های_بنیادی_خونساز (HSCs) است؛ در نه مورد از آن‌ها از #سلول‌های_بنیادی_خونساز_بندناف (پیوند آلوژن) استفاده می­‌شود ولی در داروی #Zynteglo پیوند به صورت اتولوگ انجام شده و انتقال ژن بتاگلوبولین به سلول­‌های خودِ فردِ مبتلا به #تالاسمی صورت می­‌گیرد.

🧫 ۱۱ مورد از داروهای تاییدیه گرفته، جهت درمان #سرطان به کار می‌رود که نه مورد بر مبنای #سلول‌درمانی و دو مورد در حوزه‌ی #ژن‌درمانی هستند.

🟡 بزرگ­ترین بخش سلول­‌درمانی، مربوط به سلول­‌های CAR-T با هفت محصول است که شش مورد آن جهت درمان سرطان­‌های خون #لنفوما (#Breyanzi ، #Kymriah، #Tecartus و #Yescarta) و #میلوما (#Abecema و #Carvykti) کاربرد دارد.

🟡 داروی #Tecelra، از دیگر محصولات مبتنی بر سلول­‌های CAR-T است که جهت درمان #سارکومای_سینوویال استفاده می‌شود. این محصول اولین سلول CAR-T دارای مجوزِ FDA جهت درمان تومورِ جامد است.

🧫 دو مورد دیگر از محصولات سلول­‌درمانی که مربوط به #سرطان‌های_غیرخونی است:

🟢 محصول #Amtagvi که جهت درمان #ملانوما تاییده گرفته است. این محصول در دسته‌ی #Til_درمانی (tumor-infiltrating lymphocytes) قرار دارد که در آن سلول­‌های ایمنی فرد (لنفوسیت) موجود در محیط اطراف تومور استخراج شده و بعد از تکثیر در آزمایشگاه مجدد به خود فرد بازگردانده می­‌شود. لازم به ذکر است این محصول در اوایل سال 2024 به این فهرست اضافه شد.

🟢 محصول سلول‌درمانی دیگر که تحت عنوان #واکسن_سرطان نیز به کار می‌رود، #Provenge نام داشته و جهت درمان #سرطان_پروستات استفاده می­‌شود. در این درمان نیز از سلول­‌های ایمنی خود فرد (دندرتیک­‌سل­‌ها) استفاده می­‌شود.

🧫 محصولات درمانیِ #سرطان که مربوط به حوزه‌ی #ژن‌درمانی هستند:

🟣 محصول #Adstiladrin جهت درمان #سرطان_مثانه به کار می‌رود. در این محصول، انتقال ژن اینترفرون-آلفا جهت تحریک سیستم ایمنی توسط وکتور آدنوویروس صورت می­‌گیرد.

🟣 محصول دیگر #Imlygic، از ویروس آنکولایتیک ناقل ژن GM-CSF جهت تحریک سیستم ایمنی استفاده می­‌کند. این درمان جهت از بین بردن ضایعات پوستی در بیماران مبتلا به #ملانوما پس از جراحی به کار می­‌رود.

📌 لازم به ذکر است که مجوز گرفتن چهار محصولِ #Tecelra ،#Beqvez و #Lenmeldy و #Amtagvi در سال اخیر، نشان‌دهنده‌ی اهمیت و همچنین پیشرفت سریع این درمان‌ها در دنیا می‌باشد.


ملیکا زمانیان، دانشجوی دکتری علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان

لینک خبر:
https://www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/cellular-gene-therapy-products/approved-cellular-and-gene-therapy-products

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

08 Nov, 06:05


داروهای سلول‌درمانی و ژن‌درمانی دارای تاییدیه­‌ی FDA (ادامه‌ی مطلب در پست زیر👇👇👇)

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

06 Nov, 05:17


🔴 دکتر گودرز صادقی، رییس سابق دانشگاه‌های ارومیه و مقدس اردبیلی مطلبی نوشته برای آن‌هایی که هنوز در رأس قدرتند و همچنین برای کسانی که از قدرت پایین کشیده شده‌اند! و خواندنش را واجب و لازم دانسته.
مطلبی که کمک می‌کند بفهمیم برخی از مدیران محیط پیرامون خود را چگونه می‌بینند و چرا اعتیاد به پست و مقام پیدا می‌کنند!

------------------
من دو دوره ریاست دانشگاه‌های دولتی را جمعا به مدت ۸ سال به عهده داشته‌ام. هیچ امتیاز مادی به معنای واقعی از محل ریاست عایدم نشد. حتی موقعی که در اردبیل مأمور بودم، حق مدیریتم صرف اجاره‌ی خانه و هزینه‌ی رفت و آمد به تهران می‌شد. با این حال، بخواهی نخواهی از دو امتیاز برخوردار بودم: داشتن راننده‌ی اختصاصی و نیز یک دفتر کار بزرگ با سرویس بهداشتی مستقل!

در هر دو بار، وقتی که دوره‌ام با استعفا به سر آمد، از بعضی نظرها دچار مشکل جدی شدم. اگر چه از اتومبیل دولتی برای مقاصد شخصی استفاده نمی‌کردم، لیکن راننده‌ها برای من نه یک کارمند بلکه دوست و برادر بودند و بعضی کارهای شخصی مرا برای این که بتوانم به کارهای دانشگاه برسم انجام می‌دادند که از جمله‌ی آن‌ها این موارد را می‌توانم نام ببرم:
خرید نان و بعضی ملزومات دیگر، گرفتن وقت از دکتر، انجام کارهای اداری و بانکی، برداشتن و گذاشتن من درست در مقابل جایی که کار داشتم (بدون این که نگران جای پارک باشم!)، رسیدگی به ماشین خودم (مانند کارواش و تعویض روغن)، پیدا کردن واحدهای صنفی مورد نیاز (مانند خرازی و تعمیرگاه و اینجور جاها) و … (چیز دیگری یادم نمی‌آید). ضمنا همه با من مهربان بودند و تقریبا تمام کارکنان و اساتید دانشگاه را افرادی کار راه‌انداز و مؤدب و وظیفه‌شناس می‌دیدم، چرا که هیچکدام از کارهای خود من به تأخیر نمی‌افتاد و همه چیز رو به راه بود.

وقتی که از ریاست کنار رفتم، زندگی برایم بسیار سخت شد. چند سال تنبلی باعث شده بود از انجام کارهای ساده‌ی شخصی و اداری و خرید نان و اینجور چیزها عاجز بشوم. بعلاوه، جسته گریخته متوجه شدم که برخورد کارکنان و همکاران با من بسیار با برخوردشان با سایر افراد و ارباب رجوع متفاوت بوده است. کسی که برایم مظهر مدارا و احساس مسئولیت بود، به زعم دیگران آدمی عصبی و تندمزاج و بدخواه به شمار می‌آمد. تازه فهمیدم که بدترین همکاران هم به من که می‌رسیدند جور دیگری رفتار می‌کردند.

الان چند سالی است که دوباره به زندگی عادی خو کرده‌ام. نه تنها از انجام کارهای شخصی‌ام طفره نمی‌روم، بلکه از دست و پا چلفتی بودنم رها شده‌ام. از پیاده رفتن و سوار اتوبوس و مترو شدن لذت هم می‌برم و از این که با آدم‌های متفاوت و معمولی معاشرت می‌کنم بسیار خوشحالم. تصور این که یک بار دیگر به پست مشابه یا بالاتری گمارده شوم برایم نه تنها لذت‌بخش نیست بلکه دلهره‌آور است. دیدن بعضی چهره‌های عبوس، تندرو و کج‌فهم و اجبار به جلیس شدن با آن‌ها و قانع کردن‌شان در امور بدیهی شکنجه‌ی بزرگی است. احاطه شدن توسط آدم‌هایی که بدون اینکه ته دلشان با تو باشد اظهار ارادت می‌کنند، چندش‌آور است. این که نفهمم زندگی واقعی چیست احساس خنگی و نفهمی به من می‌دهد.

در این مملکت آدم‌هایی هستند که ده‌ها سال در مسند کارهایی به مراتب مهم‌تر از مسئولیت‌های من هستند. آن‌ها نمی‌فهمند دور و برشان چه خبر است. آنها هرگز سوار اتوبوس شهری یا مترو نشده‌اند. هیچگاه کارمندی مدارکشان را به سمتشان پرت نکرده است. در صف بنزین نبوده‌اند. آن‌ها نمی‌فهمند صف نان چیست. هرگز مهمان یا میزبان کارگر یک کوره‌پزخانه نبوده‌اند. در مطب پزشک در حالی که گفته‌اند ساعت ۴ آنجا باشند تا ساعت ۱۱ شب معطل نشده‌اند. این آدم‌ها اصلا نمی‌فهمند رانندگی در ترافیک بزرگراه همت یعنی، چون راننده دارند. آن‌ها فکر می‌کنند همه‌ی مردم پشتیبان‌شان هستند و مرتب برای موفقیت‌شان دعا می‌کنند. تا حالا کسی به خاطر مالیدن ماشین با قفل فرمان به آن‌ها حمله نکرده است و هرگز احدی عمه‌ی محترم‌شان را مورد تفقد قرار نداده است! آن‌ها معتاد ریاست هستند و اگر پس از این همه سال، مثل من و تو به یک آدم عادی تبدیل بشوند درجا سکته می‌کنند!

اگر بخواهید زمین زراعی از باروری نیفتد آن را هر از گاهی به آیش (۱) می‌گذارید. دو سال می‌کارید و یک سال نمی‌کارید. مدیرها هم نیازمند آیش هستند. هر از گاهی باید به زیر بیایند و بفهمند که مردم چگونه زندگی می‌کنند، چگونه فکر می‌کنند، چه می‌خواهند و چه نمی‌خواهند. آنهایی که ۴۰ سال در برج عاج نشسته‌اند آدم‌هایی هستند که نمی‌توانند مثل آدم زندگی کنند.
------------------
(۱) آیش، یک تکنیک کشاورزی است که در آن زمین قابل کشت، بدون کشت برای یک چرخه یا بیشتر رها می‌شود.

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

29 Oct, 04:35


آیا پیوند سلول‌های بنیادی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟

🩸امروزه هزاران نفر از مبتلایان به سرطان‌های خون و بیماری‌های مرتبط با مغز استخوان با پیوند #سلول‌های_بنیادی_خون‌ساز تحت درمان قرار می‌گیرند. اما نگرانی محققان در این زمینه این است که آیا گذشت زمان و ایجاد جهش در سلول‌های پیوندی، باعث افزایش خطر ابتلا به #سرطان در دریافت‌کنندگان پیوند ‌می‌شود یا خیر؟

🔍 یک مطالعه که در این هفته در مجله‌ی Science Translational Medicine منتشر شد، با بررسی جهش‌های رایج مرتبط با #سرطان_خون در نمونه‌های خون‌های اهداکننده و گیرنده (برخی از آن‌ها از دریافت‌کنندگانِ قدیمی‌ترین پیوندها هستند)، نشان می‌دهد که سلول‌های گیرندگان پیوند با سرعتی مشابه با سلول‌های اهداکنندگان دچار پیری می‌شوند و الگوی جهشی تقریبا یکسانی بین آن‌ها وجود دارد؛ بنابراین خطر افزایشی در جهش‌های مستعدکننده‌ی آن‌ها به #سرطان_خون، در آن‌ها وجود ندارد.

محقق بالینی این مطالعه، Ueda Oshima می‌گوید: ثابت ماندن جهش‌ها برای مدت طولانی پس از پیوند، نشان‌دهنده‌ی «قدرت بالای ظرفیت بازسازی سیستم خون‌ساز» است.

ملیکا زمانیان، دانشجوی دکترای علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان


🌐 لینک خبر

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

28 Oct, 11:25


🔔توجه توجه

به خاطر استقبال بی‌نظیر شما همراهان گرامی تخفیف #۲۵_درصدی پرفروش‌ترین محصولات الیگونوکلئوتیدی #میراث به مدت یک ماه دیگر (تا آخر آبان‌ماه) تمدید شد.

این محصولات پرفروش عبارتند از:
🔥مولکول‌های siRNA
🔥مولکول‌های microRNA
🔥مولکول‌های آنتاگومیر (الیگوهای سرکوبگر microRNA)
🔥الیگوی کنترل scramble
🔥الیگوی Delivery-Check (برای تأیید انتقال و تعیین بازده تحویل الیگوی مدنظر شما به سلول‌ها یا وزیکول‌های خارج سلولی تان)
🔥الیگونوکلئوتیدهای CpG (به عنوان ادجوانت برای مطالعات واکسن)

محصول مدنظر شما جزء محصولات فوق نیست؟ با ما ارتباط بگیرید، تلاش می‌کنیم نظر شما را حتی‌المقدور تأمین کنیم. 😊

👈 پروژه اولیگونوکلئوتیدی خود را با محصولات میراث به بهترین نحو انجام دهید.😎

برای سفارش دادن می‌تونید بهمون زنگ بزنید:
02122338248

یا اینکه به سایتمون سر بزنید:
http://www.miras-biotech.com

هر سوالی هم داشتید ما پاسخگو هستیم:
@miRasAdmin
@miRasPR

🔺میراث؛ فناوری جهانی، نوآوری ایرانی🇮🇷
Join us:
🆔 @miRasBiotech

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

22 Oct, 19:45


🩺 غربالگری رایگان سرطان پستان توسط پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی در میادین اصلی تهران

🔺 پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با همکاری هلال احمر، غربالگری رایگان سرطان پستان را در ۳ آبان در میدان ولیعصر، ۱۰ آبان در میدان آزادی و ۱۱ آبان در میدان انقلاب برگزار می‌کند.

🔍متن خبر:
http://acecr.ac.ir/fa/news/76887

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

20 Oct, 12:37


چه اشخاصی به این مرکز مراجعه می‌کنند؟

- تمامی بیماران نابارور، بیماران سرطانی، متابولیک، نادر و هر گونه بیماری که نیاز به تشخیص ژنتیکی دارند از مراجعین این مرکز خواهند بود.


هدف از انجام مشاوره ژنتیک چیست؟

هدف از مشاوره ژنتیک ارائه اطلاعات علمی و به هنگام، با بیانی قابل درک به خانواده‌های در معرض خطر داشتن اختلالات ژنتیکی یا خانواده‌هایی است که دارای اعضای مبتلا به نقایص مادرزادی یا اختلالات ژنتیکی هستند.


انجام مشاوره ژنتیک به افراد با شرایط زیر توصیه می شود:

- سابقه اختلال کروموزومی در فرزندان خود یا اقوام نزدیک (مثل تریزومی ۲۱)
- سابقه بیماری‌های ارثی از قبیل بیماری سیستیک فیبروزیس، دوشن، عقب‌افتادگی ذهنی و ناشنوایی
- سابقه فرزند یا فرد دارای ناهنجاری‌های مادرزادی
- سابقه اختلالات خونی
- سابقه بیماری‌های چندعاملی
- سرطان‌های موروثی
- سقط‌های مکرر یا مرده‌زایی
- ابهام جنسی


Instagram: 🆔 @royan_genetics
www.royan.org
📞 ۰۲۱۲۲۴۳۶۳۰۰ - ۰۲۱۲۲۴۱۴۵۳۲
📌 https://B2n.ir/y40983

#مرکز_جامع_ژنتیک_رویان

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

18 Oct, 15:35


به تازگی اتحادیه اروپا، به طور رسمی حاکمیت جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی را از آن امارات متحده عربی دانست. امارت کلا چند ده سال است که تأسیس شده و ایران هزاران سال است که در این منطقه بوده و بسیاری از این شیخ‌نشین های عربی جزء کوچکی از آن بوده‌اند. این جزایر در زمان استعمار انگلیس، به طور موقت از اختیار ایران خارج شدند و زمانی که انگلیس از خلیج فارس رفت، ایران حاکمیت جزایر را بازپس گرفت، بماند که در طول تاریخ، همیشه جزء ایران بوده‌اند. همه چیز بستگی به این دارد که در تاریخ چقدر به عقب برگردیم آن وقت است که خیلی چیزها مال ایران است از جمله خاک بسیاری از خرده کشورهای همسایه!
شیطنت اتحادیه اروپا از آن سر دنیا، چه هدفی را دنبال می‌کند؟ آن‌ها با این مسأله چکار دارند و چرا مدام چوب در لانه زنبور می‌کنند؟ بعد با وجود همه این خباثت‌ها بعضاً می‌بینیم برخی می‌گویند ایران با دنیا سر جنگ دارد؟ از شما می‌پرسم: آیا آن‌ها همیشه شروع‌کننده نبوده‌اند؟ چرا اقتدار سرزمینی ایران عزیز را تهدید می‌کنند؟

جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی جزء لاینفک کشور عزیزمان خواهند ماند. ♥️
مرادی

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

12 Oct, 18:39


🧬 دستگاه ایمنی در یک صفحه☝️

این عکس را ذخیره کنید و با دیگران هم به اشتراک بگذارید.

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

11 Oct, 16:11


درباره پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های داغ هم نکته‌ای گفتیم. لذا پیشنهاد می‌شود این مطلب را از آرشیو مطالعه بفرمایید: ارتباط مصرف نوشیدنی‌های داغ با سرطان مری
☝️☝️☝️

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

11 Oct, 16:05


این را هم درباره تأثیر ورزش منظم و ساده ببینید ☝️

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

11 Oct, 16:00


❇️ چرا سرطان‌ها در افراد جوان رو به فزونی گذاشته‌اند؟

جوان‌های بیشتری هر روز به سرطان مبتلا می‌شوند، آن هم در سنینی که شخص در اوج شکوفایی زندگی، ازدواج، بچه‌دار شدن و تشکیل خانواده و امور دیگر است، این در حالی است که سرطان در افراد مسن روند ثابتی را حفظ کرده است.

مطالعات حاکی از آن است که شرایطی نظیر #چاقی، #کم‌خوابی، مصرف #آنتی‌بیوتیک‌ها، #میکروپلاستیک‌ها و مواد غذایی #فرآوری‌شده احتمالاً در این مسأله نقش دارند، به ویژه این که این عوامل خطرساز در سالیان و دهه‌های اخیر روند رو به رشدی داشته‌اند.

پی‌نوشت: چاره چیست؟
👈 بهبود کیفیت خواب و پرهیز از شب بیداری
👈 پرهیز از ظروف پلاستیکی به ویژه موقع خوردن غذاها و نوشیدنی‌های داغ
👈 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها
👈 استفاده از مواد غذایی طبیعی و غیرفرآوری‌شده
👈 کاهش اصولی وزن و پرهیز از چاقی

مطالعات همچنین پیشنهاد می‌کنند که حدود ۵۰٪ سرطان‌ها به واسطه تغییر و بهبود سبک زندگی و سبک غذایی قابل پیشگیری هستند. پس چه بهتر سبک غذایی سالم‌تر و شیوه زندگی بهتری را دنبال کنیم.
مرادی

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

11 Oct, 07:14


🫀 پیرشدن بافت قلب انسان در فضا

💡محققان بافت مهندسی شده‌ی قلب انسان را به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده و با ارزیابی عملکرد آن در طول یک ماه مشاهده کردند که الگوهای ضربان آن بعد حدود ۱۲ روز در مقایسه با بافت قلبی که بر روی زمین بود نامنظم شد و قدرت انقباض آن کاهش یافت. همچنین تغییرات مولکولی و ژنتیکیِ نشان‌دهنده‌ی اثرات پیری در آن دیده شد. جالب این است که این ضربان نامنظم پس از بازگشت به زمین از بین رفت!

🧫 آن‌ها جهت مهندسی بافت قلب از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی انسانی (#hiPSCs) استفاده کردند و سلول‌های تمایز یافته حاصل از آن را بر روی یک تراشه قرار دادند. قدرت انقباض و ضربان این قلبِ مهندسی‌شده توسط حسگرهایی سنجیده می‌شد.

🖇 متخصص قلب در دانشگاه استنفورد، Joseph Wu می‌گوید که این مطالعه، ابزار مفیدی برای شناسایی مسیرهای مولکولی ناشی از اثرات مضر پرواز فضایی بر قلب انسان ارائه می‌کند و همچنین نشان‌دهنده‌ی آن است که فضانوردانی مانند Oleg Kononenko و Nikolai Chub که ماه‌ها در ایستگاه فضایی بودند، احتمالاً دچار استرس قلبی عروقی در فضا شده که پس از بازگشت به زمین برطرف می‌شود.


ملیکا زمانیان، دانشجوی دکتری علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان


لینک خبر


Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

07 Oct, 15:55


📌 اهدای جایزه­‌ی نوبل فیزیولوژی پزشکی 2024 به دو دانشمند کاشف miRNA

۲ دانشمند Victor Ambros و Gary Ruvkun برای کشف microRNA و نقش آن در تنظیم ژن پس از رونویسی این جایزه را دریافت کردند.

🔸 در واقع بررسی نقایص تکوینی ناشی از تغییرات جایگاه ژنتیکی lin-4 و lin-14 در کرم­‌های جهش­‌یافته‌ی C. elegans و سپس مقایسه­‌ی توالی این دو ژن توسط این دو برنده‌ی جایزه‌ی نوبل، به کشف miRNAی lin-4 منجر شد.

🔸 حدود 7 سال بعد در سال 2000، در آزمایشگاه Ruvkun، دومین miRNA بسیار حفاظت شده let-7 کشف شد که بعدها منجر به شناسایی miRNAهای همولوگ آن در گونه­‌های مختلف جانوری از جمله انسان شد. تاکنون miRNAهای متعددی در موجودات و سلول‌های مختلف آن‌ها کشف شده‌اند. در حال حاضر، miRBase، پایگاه داده‌ی جامعی برای جست و جوی ژن­‌های microRNA است.

✔️ کشف Ambros و Ruvkun با مشخص کردن مکانیسم تنظیمی پس از رونویسی توسط microRNAها، نقش حیاتی آن­‌ها را در تکوین حیوانات و همچمین عملکرد سلول­‌های بالغین نشان داد.

✔️ لازم به ذکر است که امروزه پیشرفت­‌های قابل توجهی در روش­‌هایی مبتنی بر microRNA در زمینه­‌ی تشخیص و درمان برای بیماری­‌های قلبی-عروقی­ و عصبی­، سرطان و اختلالات متابولیک صورت گرفته است.


تهیه مطلب: ملیکا زمانیان، دانشجوی دکتری علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان

لینک خبر:
https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2024/advanced-information/

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

07 Oct, 15:54


اهدای جایزه­‌ی نوبل فیزیولوژی پزشکی 2024 به دو دانشمند کاشف miRNA (ادامه مطلب در پست زیر)👇👇👇

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

05 Oct, 19:04


تنظیم پاکسازی سلول‌های مرده توسط #سلول‌های_بنیادی جهت حفظ هموستاز بافتی

🔹️ در تکوین، هموستاز و شرایط پاتولوژی، سلول‌های تخصصی سیستم ایمنی و سلول‌های غیراختصاصیِ اپی‌تلیالی، مزانشیمی و یا عصبی به فاگوسیتوز و پاکسازی سلول‌های مرده می‌پردازند. فاگوسیتوز توسط سلول‌های ایمنی به دنبال درگیر شدن رسپتورهای فاگوسیتی، فعال شدن مسیر ELMO–DOCK–RAC، بازآرایی اسکلت سلولی اکتین، بلوغ فاگوزوم‌ها و در نهایت الحاق با لیزوزوم‌ها رخ می‌دهد، با این حال چگونگی تشخیص سلول‌های در حال مرگ توسط فاگوسیت‌های غیرمتحرک و غیرحرفه‌ای و در عین حال حفظ عملکرد طبیعی بافت، مشخص نیست.

🔹️ پژوهشگران آمریکایی دریافتند که #سلول‌های_بنیادی_فولیکول_مو می‌توانند در اواخر مرحله‌ی کاتاژن چرخه‌ی مو (مرحله‌ی تخریب فولیکول مو)، بسیاری از اجساد حاصل از آپوپتوز را تشخیص داده و ببلعند.

🔹️ محرک‌های مولکولی شامل انواع لیپیدها و اسیدهای چرب مشتق از اجساد آپوپتوتیک و یا رتینوئیدهای مشتق از #سلول‌های_بنیادی_فولیکول_مو در تنظیم این فاگوسیتوز نقش دارند.

🔹️ شواهد نشان می‌دهد که RXRα و RARγ به سیگنال‌های مشتق از اجساد سلولی حاصل از آپوپتوز پاسخ می‌دهند و در فعال کردن برنامه‌ی رونویسیِ فاگوسیتیِ #سلول‌های_بنیادی_فولیکول_مو در فاز کاتاژن عمل می‌کنند و مکانیسمی موثر و قابل تنظیم را برای حفظ یکپارچگی بافت در طول هموستاز ارائه می‌دهند.

🔹️ در صورتی که #سلول‌های_بنیادی در معرض بقایای نکروزی غیر قابل بلعِ حاصل از اجساد سلولی قرار بگیرد، مکانیسم پاسخ به آسیب در سلول فعال شده و به طور موقت تکثیر سلولی جهت حفظ هموستاز بافتی تحریک می‌شود.

🔹️ مشارکت #سلول‌های_بنیادی در پاکسازی سلول‌های آپوپتوتیک، مکانیسم قدرتمندی را برای پاکسازی سریع سلول‌های در حال مرگ و جلوگیری از آسیب بافتی ایجاد می‌کند، در عین حال که امکان ماندگاری سلول‌ها را در جایگاه‌های ایمن و هموستاتیک نیز فراهم می‌نماید.

لینک مقاله 👇
https://www.nature.com/articles/s41586-024-07855-6

تهیه و ترجمه‌ی مطلب: دکتر سارا امجدیان، پژوهشگر زیست شناسی تکوینی، پژوهشگاه رویان

Join us:
🆔 @pluricancer

سلول‌های‌بنیادی‌وسرطان

04 Oct, 05:28


موفقیت آمیز بودن #سلول‌درمانی با استفاده از #سلول‌های_بنیادی در درمان دیابت

⁉️ امروزه نزدیک به نیم میلیارد نفر در سراسر جهان از بیماری دیابت رنج می‌برند. پیوند آلوژن جزایر پانکراس تحت عنوان #Lantidra، یکی از راه‌های درمان این بیماری است که در سال ۲۰۲۳ تاییدیه FDA را گرفت، اما به دلیل عدم وجود اهداکنندگان کافی برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد این بیماری و همچنین استفاده از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی در گیرندگان (جهت جلوگیری از پس زدن بافت اهداکننده) این درمان با محدویت‌هایی مواجه شده است.

🔬 در مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی فاز ۱ که اخیرا نتایج آن در مجله Cell منتشر شده است، راهکاری موفقیت‌آمیز جهت درمان این بیماری مطرح شده است. در این مطالعه که توسط پورفسور Hongkui Deng و همکارانش در دانشگاه پکن انجام شد، ابتدا #سلول‌های_بنیادی بافت چربی فرد مبتلا به دیابت نوع 1 استخراج شده و این سلول‌ها، توسط کوکتل متشکل از کوچک مولکول‌ها (بدون نیاز به فاکتورهای OSKM یاماناکا) به حالت پرتوان بازبرنامه‌ریزی شدند. سپس از این #سلول‌های_بنیادی_پرتوان_القایی (iPSCs) تولیدشده جهت تولید جزایر پانکراس استفاده شد. در نهایت پیوند اتولوگ جزایر مشتق شده از #سلول‌های_iPS به همان فرد صورت گرفت. این فرد در کمتر از سه ماه پس از پیوند قادر به تولید انسولین کافی بود و اکنون بیش از یک سال است که این میزان تولید انسولین در او حفظ شده است. همچنین پورفسور Deng، مسئول این پروژه، از مثبت بودن نتایج دو شرکت‌کننده دیگر در کارآزمایی بالینی خبر داده است، به طوری که موفقیت پیوند در آن‌ها، در ماه نوامبر یک ساله خواهد شد. محققان این تیم امیدوارند که بتوانند کارآزمایی را بر روی 10 یا 20 نفر دیگر نیز انجام دهند.

✔️ این مطالعه، به دلیل پیوند خارج صفاقی این جزایر، از نظر سهولت تصویربرداری و تهاجم حداقلی، مزیت دارد.
✔️ #سلول‌های_بنیادی_پرتوان_القایی می‌توانند به عنوان منبع نامحدودی جهت تولید بافت پانکراس مورد استفاده قرار بگیرند، که می‌تواند گامی ر‌و به جلو جهت دستیابی به پتانسیل #سلول‌درمانی_فردمحور باشد.


تهیه مطلب: ملیکا زمانیان، دانشجوی دکتری علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان


📄 لینک مقاله:
https://www.cell.com/cell/abstract/S0092-8674(24)01022-5?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS0092867424010225%3Fshowall%3Dtrue


Join us:
🆔 @pluricancer