plant pathology @plantpathologychannel Channel on Telegram

plant pathology

@plantpathologychannel


📚این کانال حاوی مطالب به روز دانش گیاهپزشکی درزمینه کنترل بیماریهای گیاهی،آفات نباتی و علفهای هرزمیباشد.
🎯هدف ازایجاد کانال دسترسی آسان اعضامحترم به مطالب مورد نیاز در زمینه کشاورزی است.ادمین کانال @S_arshad20

plant pathology (Persian)

📚این کانال حاوی مطالب به روز دانش گیاهپزشکی درزمینه کنترل بیماریهای گیاهی،آفات نباتی و علفهای هرزمیباشد.
🎯هدف ازایجاد کانال دسترسی آسان اعضامحترم به مطالب مورد نیاز در زمینه کشاورزی است.ادمین کانال @S_arshad20

plant pathology

16 Oct, 08:47


۱۰شرکت برتر تولید کننده سموم کشاورزی در جهان

plant pathology

07 Oct, 07:39


پرورش فلفل دلمه گلخانه‌ای (زبان انگلیسی).

plant pathology

04 Oct, 06:30


کشاورزی مدرن

plant pathology

02 Oct, 17:50


مزرعه انگور زبان انگلیسی

plant pathology

02 Oct, 17:18


نحوه قرار گرفتن صحیح پایه و پیوند..باید لایه های بافت آبکش،چوب و کامبیوم در کنار هم قرار بگیرند☝️☝️☝️

plant pathology

01 Oct, 19:10


علائم کمبود عناصر پتاسیم، فسفر، نیتروژن و منیزیوم در برگ ذرت

plant pathology

01 Oct, 03:42


💢 کاهش مصرف کود های شیمیایی از طرق مختلف قابل مدیریت است:

۱_ خاک ورزی صحیح

۲_ رعایت تناوب زراعی

۳_ استفاده از کود سبز

۴_ استفاده از بذر مناسب

۵_ مدیریت مزرعه

۶_ آزمایش آب و خاک و در صورت نیاز آزمایش برگ

۷_ استفاده از کارشناسان مجرب

۸_ استفاده از کود های زیست محیطی

۹_ استفاده کود حیوانی کاملا پوسیده

۱۰_ مدیریت آبیاری ( رطوبت خاک اگر در حد اپتیم نباشد جذب مواد غذایی با مشکل مواجه خواهد شد).

plant pathology

13 Jun, 03:28


آفات گیاهی رایج در بادام که سبب ایجاد علائم زردی در برگ درختان بادام می شوند:👇👇

شته های گیاهی:🍃
چهار گونه شته شامل شته ی سبز هلو، شته ی سبز بادام، شته ی آردی بادام و شته ی خالدار هلو می توانند به درختان بادام حمله کنند، به جز شته ی خالدار هلو که روی تنه ی درختان بادام مستقر می شوند سه گونه ی دیگر شته به برگ وسر شاخه های جوان بادام حمله می کنند، شته ها از دسته آفات مکنده هستند که با تغذیه از شیره ی گیاهی سبب ضعف و زردی در درختان بادام می شوند.

🐛تشخیص: در دید اول شما ممکن است تنها زردی و ضعف در درختان بادام را مشاهده کنید، زمانی که به درختان نزدیک شده و از نزدیک به برگ و تنه ی درختان بادام نگاه کنید قطعا آفت شته را پشت برگ و یا در مورد شته خالدار هلو شته ها را چسبیده به تنه ی درخت مشاهده می کنید.

درمان: برای کنترل این آفت بهتر است بدانید شته ها درختان ضعیف به لحاظ تغذیه و آبیاری را مورد حمله قرار می دهند و در باغاتی که اصول باغبانی و بهداشت زراعی مانند جمع آوری و سوزاندن برگ و میوه های آلوده کف باغ به درستی انجام نشود حالت طغیانی پیدا می کنند بنابراین با انجام درست عملیات باغبانی مانند آبیاری، کود دهی، هرس و انجام بهداشت زراعی می توانید این آفت را به خوبی کنترل کنید.

کنه های گیاهی:🍃
کنه ها نیز مانند شته ها آفت مکنده ی گیاهی بوده با تغذیه از شیره ی گیاهی سبب ضعف و زردی در برگ درختان بادام می شوند، از مهمترین گونه های کنه ی گیاهی روی درختان بادام کنه ی تارعنکبوتی است که علاوه بر تغذیه از شیره ی گیاهی با تار اندود کردن برگ درختان جلوی رسیدن نور به برگ درختان و سبز ماندن آنها را گرفته و سبب زردی در برگ درختان می شوند.

🐛تشخیص: برای شناسایی وجود این کنه ها روی درختان بادام نیاز مشاهده ی مستقیم پشت برگ دارید، در صورت شدت آلودگی مشاهده ی خاک اندود شدن پشت برگ خرید نهال بادام از نشانه های بارز درگیری با این آفت است.

کنترل: تقویت و آبیاری مناسب درختان بادام به منظور جبران خسارت وارد شده و جلوگیری از تغذیه ی بیشتر آفت در درجه اول اهمیت قرار دارد، پس از آن حذف علفهای هرز و بقایای گیاهی در آخر فصل به منظور از بین بردن جمعیت زمستان گذران آفت و در نهایت کنترل شیمایی در صورت ضرورت با سموم کنه کش موثر می تواند به کنترل آفت کمک کند.

plant pathology

30 Apr, 05:02


♻️اشنایی با فرایند رشد ( دگردیسی حشرات) و انواع لاروهای حشرات 🐛🐞🐜🪰🪲🪳🦟🦗🕷🐝🦋


در اصطلاح جانور‌ شناسی دگردیسی به فرآیند رشد جانداران از مرحله جنینی تا رسیدن به بلوغ گفته می‌شود که در طی آن جاندار از دوره جنینی تا تبدیل شدن به یک جاندار بالغ، شاهد تغییرات و دگرگونی‌های مختلفی در شکل ظاهری، ساختار بدن و کارکرد‌ اندام‌ها می‌باشد. در حشرات می‌توان با توجه به تغییراتی که بدن حشره از زمان خروج از تخم تا تبدیل شدن به یک حشره بالغ طی می‌کند به طور کلی چهار نوع دگر‌دیسی را از هم تفکیک نمود:

1⃣ رشد بدون دگردیسی
(Without Metamorphosis):

این نوع رشد در حشرات بدوی آمتابول (Ametabola) صورت می‌گیرد. حشره نوزاد از بدو تولد تقریبا شبیه حشره بالغ می باشد. اما در ابعادی کوچک‌تر و حتی با الگوی رفتاری و تغذیه‌ای یکسان می‌باشد. تفاوت عمده حشره نوزاد و بالغ در توانایی تولید مثل است که در حشرات بزرگ تر می‌باشد.


2⃣دگردیسی تدریجی:
(Gradual Metamorphosis):
این دگردیسی در حشراتی مانند ملخ‌ها، سن‌ها، موریانه‌ها، سوسری‌ها و غیره مشاهده می‌شود. در این حشرات رشد تدریجا در مراحل مختلف و با تغییر جلد یا پوست‌اندازی در پایان هر مرحله صورت می‌گیرد. حشره کوچک که پوره (یا نمف) نامیده می‌شود تقریبا شبیه حشره بالغ و معمولا بدون بال می‌باشد.
 
 3⃣ دگردیسی ناقص
(Incomplete Metamorphosis):

دگردیسی ناقص را می‌توان در یک‌روزه‌ها، بهاره‌ها و سنجاقک‌ها دید که در آن بعد از تفریخ تخم تغییرات بدنی در مقایسه با دگردیسی تدریجی سریع‌تر اتفاق افتاده و به حشرات جوان نایاد (Naiad) گفته می‌شود. این حشرات برای تبدیل شدن به حشره بالغ دوره شفیرگی کوتاهی را می‌گذرانند.
 
4⃣  دگردیسی کامل
(Complete Metamorphosis):
تعداد قابل توجهی از گونه‌های حشرات مانند پروانه‌ها، مگس‌ها، زنبور‌ها و بسیاری از سوسک‌ها دوره دگردیسی کاملی را می‌گذرانند.
در این نوع دگردیسی حشرات در دوره‌ اول زندگی خود به معنای واقعی از لحاظ فیزیولوژیک و مرفولوژیک با حشره کامل متفاوت هستند. به این دوره از زندگی حشرات جوان مرحله لاروی گفته‌ می‌شود.

خسارت آفات گیاهی معمولا در این مرحله و توسط لارو‌ها صورت می‌گیرد.
معمولا لارو‌ها در دوره رشد خود  4 الی 12 بار پوست‌اندازی می‌کنند

به فواصل دو پوست‌اندازی( سن لاروی) یا اینستار (Instar) گفته می‌شود.

♻️لاروها را با توجه به خصوصیات بیولوژیک و مرفولوژیک به چند دسته تقسیم‌بندی می‌کنند:

🐛1.   لاروه کامپودئی‌فرم (Campodeiform): لاروهایی دارای بدنی کشیده و کاملا متحرک هستند. سه جفت‌ پاهای سینه‌ای نسبتا بلند دارند. وجه مشخصه آنها وجود دو قلاب در آخرین حلقه شکم می‌باشد. تقریبا اکثر این لاروها گوشت‌خوار هستند.

 
🐛2.  لارو کارابئی‌فرم (Carabeiform): علی‌رغم شباهت زیاد با لاروهای بالا این لاروها فاقد استطاله انتهایی شکم هستند، از دیگر حشرات و یا گیاهان تغذیه کرده و در زیر خاک، زیر پوست درختان و یا داخل بقایای گیاهی زندگی می‌کنند.
 
🐛3.  لارو اسکارابئی‌فرم (Scarabaeiform): این لاروها عموما شکل استوانه‌ای و قوسی دارند. مثل (کرم سفید ریشه)  دارای حلقه‌های مشخص بدنی، معمولا قهوه‌ای و دارای آرواره‌های قوی و شاخک‌های کوتاه و سه‌جفت پا هستند.
این لاروها کم تحرک بوده و معمولا در خاک و یا داخل چوب‌های پوسیده زندگی می‌کنند.
 
 
🐛4.  لارو الاتری‌فرم (Elateriform): این لاروها مفتولی، کشیده و دارای حلقه‌های هم‌قطر و پهن هستند. شاخک‌ها و پاهای سینه‌ای خیلی کوتاه دارند. این لاروها معمولا گوشت‌خوار بوده و بدنشان گاهی دارای مو و گاهی هم صاف می‌باشد.
 
 
🐛5.  لارو اروسی‌فرم (Eruciform): بدن این لارو استوانه‌ای کشیده، در طرفین دارای شش چشم ساده جانبی (لارو های پروانه‌ها) و یا یک چشم ساده (لارو های زنبورها)، شاخک‌های کوتاه و قطعات دهانی ساینده هستند.
این لاروها 2 تا 8 جفت پای دروغین در زیر حلقه‌های شکمی دارند. این لاروها در رنگ‌های مختلف دیده شده اکثرا گیاه‌خوار بوده و بسیاری از آفات مهم گیاهی از جمله این لاروها به شمار می‌روند.
 
🐛6.  لارو ورمی‌فرم (Vermiform):

این لاروها فاقد پا می‌باشند و معمولا در داخل گیاه از پارانشیم برگ، قسمت‌های تنه، شاخه و یا مواد پوسیده تغذیه می‌کنند.
 
♦️شفیره (Pupa):
در حشراتی که دارای رشدی با دگردیسی کامل هستند، در آخرین مرحله تغییر جلد لارو وارد دوره شفیرگی می‌شود. در این مرحله با آنکه ظاهرا به نظر می‌رسد که شفیره تحرکی ندارد اما در آن تغییرات سلولی زیادی در جهت تغییر شکل و تبدیل لارو به یک حشره کامل در جریان است.

به طور کلی شفیره‌ها از نظر شکل خارجی و وجود یا عدم پیوست‌های آزاد به سه دسته شامل:
شفیره آزاد - غیر آزاد و مخفی تقسیم می‌شوند.

plant pathology

01 Apr, 05:42


⭕️‌ رعايت دوره كارنس:



🔵 به فاصله زماني مجاز بين آخرين سمپاشي تا برداشت محصول ،دوره كارنس گفته مي شود.

🔵 به عنوان مثال وقتي بر روي بطري سم نوشته شده دوره كارنس 14 روز ؛ يعنی از روزی كه سمپاشي انجام شد به مدت 14 روز ازچيدن ميوه هاوخوردن آنهاخودداری شود(حتی شستن ميوه آنرا تميز نمیكند).


🔵 دانستن دوره كارنس چه كاربردی دارد؟

وقتي نوع آفت شناسايی شد،نوع سم را بسته به دوره ماندگاری ميوه بر روی گياه ( دوره كارنس) مشخص مي كنند به عنوان مثال برای كنترل شته سياه درتيرماه بر روی درخت سيب لبنانی،می توان از سم متاسيستوكس(اكسی دمتون متيل) با كارنس 21 روز استفاده كرد زيرا ميوه های اين درخت را حداقل 60 روز بعد برداشت كرده ومصرف ميكنيم اما برای بوته خيار كه اززمان گلدهی تابرداشت ميوه حداكثر 3 روزطول می كشد بايستی ازسموم باكارنس كم مثل ديكلرووس ،پی متروزين ، پريمور و... استفاده شود كه ضمن كنترل شته،اثرسم نيزدرعرض كمتراز3 روز ازبين برود؛

درغيراينصورت سم وارد دستگاه گوارش شده وعوارض آن دامن گير همه خواهد شد.

plant pathology

08 Jul, 14:38


🔴شش باور اشتباه درکشاورزی وباغداری

🔴1_آب باید بره پای درخت.

برخورد آب با تنه و پای درخت باعث ایجادبیماری قارچی میشود.بهترین‌محل جهت آبیاری یک سوم پایانی سایه اندازهردرخت است.

🔴2_هر زردی در درخت کمبود آهن است.
زردشدن درختان وگیاه میتواند بدلیل آفت و یا کمبود عناصر دیگر هم باشد.
کمبود آهن تنها یکی از دلایل زرد شدن برگها است.

🔴3_هرچه آب بیشتر درخت سرحال تر

آبیاری باید به اندازه ومتناسب باشدچراکه آبیاری زیاد باعث خفگی ریشه ها و قارچ زدگی وفقیرشدن خاک از موادغذایی میشود.

🔴4_کودفقط کود حیوانی

کود حیوانی فقط اصلاح کننده خاک است واصلانمیتواندتغذیه کامل برای ریشه فراهم کند.

🔴5_محلول پاشی برای تغذیه کافیه

محلول پاشی فقط باعث رفع کمبود کوتاه مدت مواد غذایی در درختان میشود واثرماندگار و طولانی ندارد.

🔴6_کود برای چالکودفقط اوره باگوگرد
باتوجه به اینکه در دوره خواب ریشه درختان فعال است باید تمام موادغذایی لازم رادراختیارریشه درخت وگیاهان بگذاریم نه فقط گوگرد واوره. تاجوانه زنی قوی در بهار صورت بگیرد .

plant pathology

10 Jun, 14:09


زمان سمپاشی

بهترین ساعت سمپاشی در روز، زمانی است که هوا هنوز گرم نشده است و نور کم است . بنابراین صبح‌ زود و یا قبل از غروب آفتاب بهترین زمان خواهد بود و بهترین دما برای سمپاشی هنگامی است که درجه حرارت بین ۵ تا ۲۷ درجه ی سانتیگراد باشد.

زمان سمپاشی بسته به نوع سم نیز متفاوت می باشد:

💮 سموم بیولوژیک : بایستی هنگام غروب آفتاب سمپاشی شوند تا باکتری در طول شب و خنکی هوا، زمان کافی برای آغاز فعالیت داشته باشد.

💮 سموم سیستمیک : بهترین زمان سمپاشی صبح زود است تا بلافاصله بعد از سمپاشی و تابش نور خورشید ، سموم با شیره گیاهی شروع به حرکت در گیاه کند .

💮 سموم تماسی و ضربه ای : بهترین زمان سمپاشی شب است زیرا در هنگام شب ، روزنه‌ها بسته هستند و سموم وارد گیاه نمی‌شود و گیاه دچار تنش حاصل از سموم نخواهد شد.

plant pathology

01 Jun, 11:24


🦋پوستر افات و بیماری های لوبیا
🌾🌾🌾

plant pathology

01 Jun, 11:24


🦋عارضه ترک خوردگی میوه در ارقام هسته داران (به ویژه گیلاس، آلبالو و آلو)🌾🌾

plant pathology

20 Mar, 22:50


سال نو و بهار طبیعت رو به عزیزان همراه در کانال و گروه تبریک میگم به امید سالی خوش همراه با سلامتی و بهروزی برای همه...

plant pathology

10 Feb, 20:18


لینک کتابخانه گروه https://t.me/+sPHXFiFP_N8zOTM0