پنسیا | Panacea @panaceagroup Channel on Telegram

پنسیا | Panacea

@panaceagroup


پَنِسیا واژه‌ای است یونانی به معنای نوش‌دارو؛ نه از آن دست نوش‌داروها که پس از مرگ سهراب به دست می‌آیند، بلکه نوش‌دارویی برای اکنون، برای درد و رنج‌های این لحظه. در پنسیا از آلام انسان می‌نویسیم و می‌کوشیم مرهمی بر آن‌ها بیابیم.

پنسیا | Panacea (Persian)

با عرض سلام و ادب، ما به شما کانال تلگرامی پنسیا را معرفی می‌کنیم. پنسیا که از واژه‌ی یونانی به معنای نوش‌دارو الهام گرفته است، یک جایگاه ویژه برای اشتراک دانش و تجربه‌های مربوط به سلامتی و روانشناسی است. در اینجا ما در مورد آلام و رنج‌های انسانی صحبت می‌کنیم و به دنبال راه‌حل‌هایی برای درمان و مرهم کردن آن‌ها هستیم. اگر به دنبال راهنمایی‌های موثر برای پیشگیری از بیماری‌ها، ارتقای سلامت روانی یا بهبود کیفیت زندگی خود هستید، پنسیا مناسب‌ترین مکان برای شماست. عضویت در این کانال به شما امکان می‌دهد تا از آخرین مقالات، ویدیوها و نکات آموزشی در زمینه سلامت و روانشناسی بهره‌مند شوید. پنسیا به عنوان یک نوش‌دارو برای امروز، همراه شما در درمان درد و رنج‌های این لحظه خواهد بود. پس به گروه تلگرامی پنسیا بپیوندید و با ما همراه باشید تا به سلامتی و خوشبختی بیشتری دست یابید.

پنسیا | Panacea

09 May, 18:00


آیا والدین خوبی داشتیم؟

اغراق نیست اگه ادعا کنیم تربیت فرزندانی سالم و درست‌کار، یکی از مهم‌ترین وظایفیه که ما انسان‌ها در این جهان بر عهده داریم. در این ویدئو به چند مورد از ویژگی‌های یک والد خوب اشاره کردیم، تا هم بر این اساس کیفیت کودکی خودتون رو بسنجید، و هم پدر یا مادری بهتری برای فرزندان خودتون باشید.

ممنون می‌شیم در صورتی که ویدئو رو دوست داشتید، برای دوستان‌تون بفرستیدش تا هم به اشاعه‌ی آگاهی کمک کنید و هم از ما حمایت بشه❤️

#ویدئو #سروش #یوتیوب #school_of_life
@panaceagroup

پنسیا | Panacea

20 Apr, 17:12


"مرغ سحر"
همایون‌شجریان
از آلبوم خورشید آرزو

ظلم ظالم جور صیّاد
آشیانم داده بر باد
ای خدا ای فلک ای طبیعت
شام تاریک ما را سحر کن...

@panaceagroup

پنسیا | Panacea

17 Apr, 13:14


ایرادگیری و شناسایی مشکلات دیگران ساده، اما درک ایرادهای شخصی دشوار است. ایرادهای دیگران را همچون کاه در جریان باد رها می‌کنیم تا همگان آن‌ها را ببینند، اما اشکالات خودمان را پنهان می‌کنیم، همچون قمارباز حیله‌گری که تاسش را مخفی می‌کند.

منسوب به بودا

#یک_فنجان_کتاب #سروش
@panaceagroup

پنسیا | Panacea

13 Apr, 18:43


این سرود از مشهورترین عبارات در تاریخ ادبیات غربه. فلاسفه و اندیشمندان بسیاری، از جمله آرتور شوپنهاور، از اون در آثارشون استفاده کردن و تلخی نهفته‌ در واژگانش رو می‌ستودن.
نظر شما در این باره چیه؟ آیا با این نگاه بدبینانه موافق‌اید، یا دیدگاهی خوش‌بینانه‌تر به هستی و حیات انسان دارید؟ حتما نظرتون رو در کامنت‌ها با ما به اشتراک بذارید!
@panaceagroup

پنسیا | Panacea

13 Apr, 18:37


چون عمری دراز بگذرد، با افزونی سال‌های بسیار، رنج به افزون و شادی به نقصان است. و به فرجام چون مرگ، بی منادی هیچ نوایی، رقصی یا آوازی فرا رسد تا ما را آرامشی بخشد، رهایی همگان یکسان است.

بگویید آرزوی خود را! نبودن بزرگترین موهبت است. اما چون زندگی آغاز شد بهتر آن که هر چه زودتر به فرجام رسد و به دیاری که از آن آمده‌ایم شتابان بازگردیم. چون روزهای آسوده‌ی جوانی بگذشت، دیگر چه غم‌ها، چه دردهای جان‌کاه که نیست! ستیزه و آزمون خونین جنگ، حسدورزی و بیزاری و سرانجام، بدترینِ بدها، عمر ناخوشایند و نامهربان و دشمن‌خوی، که نیروی آدمی را می‌فرساید.

ادیپوس در کلنوس
نوشته‌ی سوفوکلس
ترجمه‌ی شاهرخ مسکوب


#سروش #یک_فنجان_کتاب
@panaceagroup

پنسیا | Panacea

12 Apr, 08:00


با وجود همه مشکلات، من تهران خودمان را دوست دارم، و در آنجاست که زندگی‌ام معنی و هدف می‌یابد.‌. من آن غروب‌های حزن‌انگیز، جاده‌های گل‌آلود، و آن مردم ساده و بیچاره و درمانده را دوست دارم، همه را.

فروغ فرخزاد _ زنان بدون مرز ☁️

@panaceagroup

پنسیا | Panacea

10 Apr, 11:45


تمایل مردم زمانه‌ی ما که به محض نپسندیدن چیزی خواستار ممنوعیت آن چیز از سوی حکومت شوند، و آمادگی آن‌ها برای پذیرش چنین ممنوعیت‌هایی حتی وقتی با مضمون‌شان اصلا موافق نیستند، نشان می‌دهد ذهنیت بندگی تا مغز استخوان‌شان نفوذ کرده است‌. به سال‌ها خودتربیتی لازم است تا رعیت به شهروند تبدیل شود. انسان آزاد باید بتواند تحمل کند همنوعانش به گونه‌ای متفاوت از آنچه او درست می‌پندارد زندگی و عمل کنند و باید این عادت را ترک کند که تا چیزی را نپسندید، پلیس را صدا بزند.

لیبرالیسم
اثر لودویگ فون‌میزس


#یک_فنجان_کتاب #سروش
@panaceagroup

پنسیا | Panacea

09 Apr, 20:15


بد رفتاری با کودکان، با رفتار جنایتکارانه، خشونت و ابتلا به #اختلال_سلوک در دوره های بعدی کودکی و نوجوانی ارتباط دارد.

رفتارهای دوگانه (ضد و نقیض) و تربیت غلط و سخت‌گیرانه، باعث پرخاشگری و رفتار های بزه‌کارانه و اخلال‌گرایانه می‌شود. علت ممکن است این باشد که تربیت غلط و رفتار دوگانه باعث می‌شود کودک به علت رفتار ضداجتماعی خود در اکثر موارد تنبیه نشود، اما زمانی هم که تنبیه می‌شود، این تنبیه بسیار خشن و افراطی است و کودک همین رفتار افراطی خشونت‌بار را از والدین یاد می‌گیرد.

کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال #سلوک:
مانند بزرگسالان مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی، به احساسات و نیات دیگران بی‌اعتنا و بی‌احساس هستند، اکثرا واکنش‌های پرخاشگرانه در مقابل رفتار دیگران نشان می‌دهند، اکثرا درباره اعمال ضداجتماعی خود هیچ‌گونه احساس ندامت و پشیمانی‌ای نشان نمی‌دهند. ریسک‌پذیری، سرخوردگی، تحریک‌پذیری، تکانشگری، انفجار های خشم،در افراد مبتلا به اختلال سلوک، به طور دائم دیده می‌شود. این شرایط باعث شروع زودهنگام رفتارهایی همچون مصرف سیگار، الکل سوءمصرف مواد و رفتارهای خطرناک می‌شود.

@panaceagroup

پنسیا | Panacea

09 Apr, 20:02


کودکانی که از طرف والدین خود با خشونت فیزیکی مواجه می‌شوند، با احتمال بیشتری رفتارهای اخلال‌گرايانه و بزه‌کارانه نشان خواهند داد‌‌.

کودکانی که والدین پرخاشگر دارند و از سوی آنها مورد بدرفتاری فیزیکی قرار می‌گیرند، در بزرگسالی، خود به افرادی پرخاشگر تبدیل می‌شوند.


@panaceagroup

پنسیا | Panacea

06 Apr, 14:33


رسالت هنرمند

آیا تا به حال به این مسئله فکر کردید که هنرمند چه رسالت و وظیفه‌ای داره؟ چرا برخی هنرمندان در دوره‌ها و برهه‌های دشوار و طاقت‌فرسا به علت تصمیماتی که می‌گیرن نزد مردم منفور و مطرود میشن و اعتبارشون رو از دست میدن؟ اصلا رابطه‌ی هنر و سیاست چیه؟

در این #ویدئو به پاسخی که آلبر کامو، هنرمند و متفکر بزرگ، به این سوالات میده پرداختیم و تلاش کردیم نگاهی انسانی به رسالت هنر و هنرمند داشته باشیم.

@panaceagroup

پنسیا | Panacea

05 Apr, 17:37


پس دانایی رنج است برای دانایان و رهایی است برای همگان.

شاهرخ مسکوب

@panaceagroup

پنسیا | Panacea

04 Apr, 20:32


همهٔ زندگی چندان ارزش ندارد که به‌خاطرِ آن از سرِ ترس بر خود بلرزیم یا دل افسرده شویم.
بنابراین با شجاعت زندگی را بگذرانید و در برابرِ مصائب، سینه را گستاخانه سپر کنید.


آرتور شوپنهاور

@panaceagroup

پنسیا | Panacea

03 Apr, 18:35


وقتی شخصی می‌گوید "دقیقاً میدونم چه فکری میکنی" او نه به شما بلکه به فرافکنی خود بر روی شما نگاه می‌کند. وی شما را با افکار خود درباره‌ی شما یکی فرض می‌کند اما شما همیشه ناشناختنی خواهید بود.

همان طور که ما محدودیت‌های دانش و چشم‌اندازمان را می‌پذیریم، گوش دادن ما نوعی تسلیم و واگذاری می‌شود و از این اعتقاد خود که می‌توانیم دیگران را کاملا بشناسیم صرف‌نظر می‌کنیم. باورهای ما درباره‌ی دیگران تصویرهایی ذهنی‌اند که ما به دقت خلق کرده و رشد داده‌ایم، جایگزین‌های دلنشین و دوست‌داشتنی اما وهم‌آلودی برای واقعیت. به محض اینکه دریابیم این تصاویر فقط تصویرند به دیگران گشوده می‌شویم.

در تابستان هنگام رانندگی تجربه‌ی سراب را داشته‌ایم، که هر چه جلوتر می‌رویم از ما دورتر می‌شود‌. رانندگی به سوی منظره‌ای که همواره تغییر می‌کند مثل عشق است: توهمات پیوسته ناپدید می‌شوند، و ما "افق‌های دائم دورشونده" درون معشوق را تجربه می‌کنیم.

دروغ‌هایی که به خود می‌گوییم
اثر جان فردریکسون


#یک_فنجان_کتاب #سروش
@panaceagroup

پنسیا | Panacea

29 Mar, 16:50


هیچ کس آن طور که او دلش می‌خواست به حالش ترحم نمی‌کرد. بعضی لحظات بعد از تحمل دردهای عمیق، بیشتر از هر چیزی دلش می‌خواست کسی دلش به حال او بسوزد، درست همان‌طور که دل آدم ها برای بچه های مریض می‌سوزد. دلش لک زده بود که کسی بیاید و او را نوازش کند و دلداری بدهد. او می‌دانست که حالا آدم گنده ای شده و ریشش به سفیدی می‌زند و به همین خاطر، تحقق این آرزو ممکن نیست. بااین حال، هنوز دلش دنبال چنین چیزهایی بود..

- مرگ با تشریفات پزشکی📙

@panaceagroup

پنسیا | Panacea

28 Mar, 19:40


ایدئولوژی که تفسیر ساختار قدرت از واقعیت
است، همیشه در نهایت تحت‌الشعاع منافع ساختار قرار می‌گیرد. بنابراین در دل ایدئولوژی گرایشی طبیعی برای جدا کردن خودش از واقعیت و خلق جهانی از ظواهر و تبدیل شدن به یک آیین وجود دارد. در جوامعی که رقابتی عمومی برای کسب قدرت وجود دارد و در نتیجه‌ی آن قدرت تحت نظارت عمومی است، طبيعتاً نحوه‌ی مشروعیت بخشیدن ایدئولوژیک قدرت به خودش هم تحت نظارت عمومی قرار می‌گیرد. بنابراین در چنین شرایطی همیشه عوامل تصحیح‌کننده‌ی معینی وجود دارند که به نحو موثری نمی‌گذارند ایدئولوژی به کلی دست از واقعیت بشوید. اما در نظام‌های توتالیتر خبری از این عوامل تصحیح‌کننده نیست و در نتیجه چیزی نیست که بتواند جلودار هرچه دورتر شدن ایدئولوژی از واقعیت و تبدیل شدن تدریجی‌اش به آن چیزی شود که در نظام‌های پساتوتالیتر میبینیم: جهانی از ظواهر، آیین صرف، زبانی صوری و تشریفاتی که هیچ ربط معنایی به واقعیت ندارد و بدل به مجموعه‌ای از علائم آیینی شده است که شبه‌واقعیت را به جای واقعیت می‌نشاند.

قدرت بی‌قدرتان
اثر واتسلاو هاول


#سروش #یک_فنجان_کتاب
@panaceagroup

پنسیا | Panacea

26 Mar, 18:29


نه!
هرگز شب را باور نکردم
چرا که در فراسوهای دهلیزش
به امید دریچه‌یی دل بسته بودم.

احمد شاملو (ا. بامداد)

@panaceagroup

پنسیا | Panacea

26 Mar, 09:45


پدری و مادری مستلزم تایید مطلق زندگی بشر است. پدر بودن من نسبت به یک بچه در حکم این است که به دنیا اعلام کنم: من به دنیا آمدم، مزه زندگی را چشیدم، و آنقدر به نظرم خوب آمد که تولیدمثل را وظیفه‌ی خود می‌دانم.

مهمانی خداحافظی
اثر میلان کوندرا


#یک_فنجان_کتاب #سروش
@panaceagroup

پنسیا | Panacea

25 Mar, 08:50


یکی از مشخصه های اصلی شخصیت ناسالم، ناتوانی در منتظر ماندن و به تعویق انداختن ارضا است. افراد با #شخصیت_سالم این توانایی را دارند که در کارهایشان مداومت نشان دهند و منتظر پاداش بمانند. آنها میدانند از طریق برنامه‌ریزی بلند مدت در رسیدن به اهداف خود چگونه ناکامی و مشکلات را تحمل کنند.

در دین مسیحیت شش گناه از هفت گناه کبیره به موضوع ناتوانی در کنترل کردن امیال مرتبط هستند:

Gluttony:
📌اصراف در مصرف و دویدن دنبال لذت
Sloth:
📌 تنبلی و بدون دیسیپلین بودن
Lust:
📌شهوت
Greed:
📌حرص و طمع
Envy:
📌غبطه و حسادت

در همه اینها عدم خودکنترلی وجود دارد. گناه ششم Anger یا خشم است که در صورت عدم کنترلِ فرد بر خود، به خشونت منجر می‌شود.


-آسیب شناسی روانی📙
دکتر گنجی
@panaceagroup

پنسیا | Panacea

25 Mar, 08:31


شخصیت سالم و ناسالم

افراد دارای شخصیت سالم، برداشت صحیح از دنیای اطراف خود دارند. آنها مردم و رویدادها را همانطور که هستند می‌بینند. آنها ناملایمات را شدیدتر و نفرت‌انگیزتر از آنچه هستند تلقی نمی‌کنند، نیّات دیگران را معمولا بد نمی‌دانند، و هر رفتاری را توهین به خود به حساب نمی‌آورند.

افراد دارای شخصیت ناسالم، معمولا واکنش کاملا برعکس را نشان می‌دهند. آنها رویدادهای منفی را بزرگ، و رویدادهای مثبت را به طور فراوان بی‌ارزش تلقی می‌کنند. آنها سیاه و سفید، خوب یا بد، و همه یا هیچ فکر می‌کنند‌. آنها یا به شدت در مقابل انتقاد و نظر دیگران حساس‌اند، یا برعکس، در مقابل احساسات و حقوق دیگران کاملا بی‌تفاوتند.


- آسیب‌شناسی روانی📙
دکتر گنجی

@panaceagroup

پنسیا | Panacea

24 Mar, 18:45


بگذارید این افراد را که از اندیشه‌ای که پیامبران اعلام کرده‌اند استفاده می‌برند "مراجع" بخوانیم. پیامبران مطابق اعتقادات خود زندگی می‌کنند. مراجع واسطه‌ی بین پیامبران و مردمی می‌شوند که به آن اندیشه‌ها وابسته‌اند. اندیشه سرزندگی خود را از دست می‌دهد و تبدیل به یک فرمول می‌شود. آنها اعلام می‌کنند که چگونگی تنظیم آن اندیشه‌ی به‌خصوص بسیار مهم است؛ طبیعتا حکم صادر کردن همواره بعد از آنکه خود تجربه رنگ باخته است مطرح می‌شود؛ وگرنه یک نفر به چه طریق دیگری ممکن است مردم را از راه کنترل افکارشان کنترل کند جز اینکه یک صورت بندی درست موجود باشد؟ آنها برای سازمان دهی افراد و کنترل کردن‌شان از کنترل تعبیر درست آن اندیشه استفاده می‌کنند و وقتی مردم را به قدر کافی گیج کردند، اعلام می‌کنند که مردم قدرت هوشیار بودن و هدایت کردن زندگی خود را ندارند؛ و بنابراین آن‌ها، از سر وظيفه، حتی مِهر، کار هدایت انسان‌ها را که اگر به حال خود رها شوند از آزادی می‌هراسند به عهده می‌گیرند.

روانشناسی اجتماعی نافرمانی
نوشته‌ی اریک فروم


#سروش #یک_فنجان_کتاب
@panaceagroup