پایشگران نفت ایران (پاینا) @paayna Channel on Telegram

پایشگران نفت ایران (پاینا)

@paayna


ارتباط با ادمین:
@Paayna_Admin
منتظر ارسال پیشنهادات، انتقادات و تحلیل‌های شما همراهان گرامی هستیم.
📍واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ
📍اینستاگرام
instagram.com/paayna__

پایشگران نفت ایران (پاینا) (Persian)

با خریداران و فروشندگان نفت ایران در پایگاه اطلاعاتی جامع ترین تجزیه و تحلیل های بازار نفت ایران به صورت روزانه را دنبال کنید. کانال پاینا با هدف افزایش دانش بازاریابی و تحلیل های معتبر در زمینه نفت ایران تاسیس شده است. از طریق این کانال ارتباط با ادمین نیز امکان پذیر می باشد. شما می توانید پیشنهادات، انتقادات و تحلیل‌های خود را به اشتراک بگذارید. علاوه بر این، برای ارتباط با ادمین، می توانید از واتساپ و اینستاگرام نیز استفاده کنید. برای اشتراک گذاری نظرات و تجربیات خود در زمینه بازار نفت ایران، این کانال مناسبی است. برای اطلاعات بیشتر و پیوندهای مفید، به کانال پاینا بپیوندید و از دنیای فرصت های بازاریابی نفت ایران بهره ببرید.

پایشگران نفت ایران (پاینا)

13 Nov, 05:22


🔴 کاهش پیش‌بینی اوپک از تقاضای نفت در ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵

🔹 به گزارش بلومبرگ، اوپک با توجه به کاهش تقاضای نفتی چین، برآورد خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری و آینده را برای چهارمین ماه متوالی کاهش داد.

🔹 سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود، پیش‌بینی کرد مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۴، به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز -معادل اندکی کمتر از ۲ درصد- افزایش می‌یابد. این برآورد ۱۰۷ هزار بشکه در روز کمتر از پیش‌بینی اوپک در ماه گذشته است زیرا داده‌های کشورهای آسیایی مانند چین و هند و همچنین آفریقا کمتر از حد انتظار است.

🔹 اوپک پیش‌بینی خود از رشد تقاضا برای نفت در سال جاری را از ژوییه، تقریبا یک پنجم کاهش داده است. با این حال، چشم‌انداز این گروه به‌طور قابل‌توجهی در مقایسه با سایر پیش‌بینی‌کنندگان مانند بانک‌های وال استریت و حتی آرامکوی عربستان سعودی، خوش‌بینانه‌تر است و تقریبا ۲ برابر پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی است.

🔹 بهای معاملات نفت از اوایل ژوئیه، حدود ۱۸ درصد کاهش یافته است، زیرا نگرانی معامله‌گران نسبت به تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه کمتر شده است. در عوض، آنها به کندی اقتصاد چین متمرکز شده‌اند.

🔹 این دورنما ممکن است با رسیدن ترامپ به قدرت در ژانویه سال آینده تغییر کند، زیرا او تهدید کرده است تعرفه‌های تجاری سنگینی را علیه چین و کشورهای دیگر وضع خواهد کرد.

🔹 در این بین، مدیریت اوپک پلاس ممکن است از پایبندی بیشتر برخی از اعضای خود به پیمان نفتی، اندکی آسوده خاطر شود. طبق گزارش اوپک، قزاقستان در اکتبر، تولید خود را ۲۹۲ هزار بشکه در روز کاهش داد و به ۱.۲۹ میلیون بشکه در روز رساند. این رقم کمتر از سهمیه تولید قزاقستان بود و نشان داد این کشور محدودیت‌های اضافی را که برای جبران مازاد تولید قبلی وعده داده بود، آغاز کرده است. اگرچه این کاهش ممکن است صرفا به دلیل تعمیر و نگهداری موقت در میدان نفتی عظیم کاشاگان باشد.

🔹 عرضه عراق نیز به تدریج مطابق با سهمیه‌ای که در ابتدای سال با آن توافق کرده بود، کاهش می‌یابد اما تولید این کشور هنوز بالا مانده است و نشانه‌ای از جبران مازاد تولید قبلی دیده نمی‌شود.

🔹 همچنین گزارش اوپک نشان داد که تولید روسیه کمی بالاتر از سقف توافق شده، مانده است.

🔹 اوپک پیش‌بینی کرد مصرف جهانی نفت در سال جاری، به طور متوسط ‌۱۰۴ میلیون بشکه در روز باشد. تقاضای روزانه ۱.۵ میلیون بشکه دیگر در سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد یافت، که ۱۰۳ هزار بشکه کمتر از پیش‌بینی قبلی این گروه است.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

03 Nov, 13:19


🔴 چند درصد از نیروگاه‌های کشور مازوت می‌سوزانند؟

🔹 تنها ۱۰ درصد نیروگاه‌های کشور امکان مصرف مازوت دارند و هیچکدام از نیروگاه‌های استان تهران نیز عملاً امکان سوخت مازوت ندارند.

🔹 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، بنا بر اعلام مدیران ارشد صنعت برق کشور در تهران برای تأمین برق هیچ نیروگاهی مازوت مصرف نمی‌شود. همچنین در کل کشور تنها ۱۶ نیروگاه بخاری وجود دارد و بقیه نیروگاه‌ها گازی و سیکل ترکیبی هستند که اساساً امکان مصرف مازوت را ندارند.

🔹 از بین این ۱۶ نیروگاه نیز مخزن سوخت دو نیروگاه بعثت و اصفهان سال‌هاست پلمپ شده و از دسترس استفاده خارج است و بنابراین تنها ۱۴ نیروگاه کشور امکان مصرف مازوت دارند که تنها ۱۰ درصد نیروگاه‌ها را شامل می‌شود.

🔹 توضیح بیشتر اینکه نیروگاه‌های موجود در استان تهران شامل نیروگاه‌های طرشت، بعثت و ری هر سه از سوخت گاز استفاده می‌کنند و نیروگاه‌های دیگر شامل شهدای پاکدشت و پرند نیز به دلیل ماهیت سیکل ترکیبی امکان مصرف مازوت را ندارند.

🔹 طبق این گزارش، نه تنها هیچ کدام از نیروگاه‌های استان تهران مصرف مازوت ندارند، بلکه از میان ۱۴۱ نیروگاه بزرگ کل کشور نیز تنها ۱۴ نیروگاه از مازوت برای تولید انرژی برق استفاده می‌کنند.

🔹 این گزارش می‌افزاید: اگرچه ۱۴ نیروگاه کشور قابلیت مصرف مازوت دارند ولی تمام تلاش وزارت نیرو این است که در فصل سرد سال حتی در این نیروگاه‌ها نیز سوخت جایگزین مازوت را به مصرف نرساند که تحقق این مهم نیاز به همراهی و همکاری مشترکان بخش‌های اداری و خانگی و صرفه‌جویی مصرف گاز طبیعی است.

🔹 چرا که محاسبات نشان می‌دهد تنها در صورت ۱۰ درصد صرفه‌جویی بخش خانگی در مصرف گاز امکان تأمین گاز کافی برای نیروگاه‌ها فراهم می‌شود و بنابراین تمامی نیروگاه‌های کشور از سوخت مازوت بی‌نیاز خواهند شد.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

26 Oct, 03:54


📍 اطلاعیه قرارگاه پدافند هوایی کشور

قرارگاه پدافند هوایی کشور:
🔹با وجود هشدارهای قبلی مسئولین جمهوری اسلامی به رژیم جنایتکار و غیرقانونی صهیونیستی مبنی بر پرهیز از هرگونه اقدام ماجراجویانه، این رژیم جعلی بامداد امروز در اقدامی تنش‌زا، نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داده که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده که ابعاد این حادثه در دست بررسی است.

🔹 در این راستا ضمن دعوت از مردم به حفظ همبستگی و آرامش درخواست می‌شود اخبار مربوط به این حوادث را از طریق رسانه ملی دنبال نمایند و به شایعات رسانه‌های دشمن توجه ننمایند.


🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

21 Oct, 09:57


🔴 چشم طمع اسرائیل به گاز غزه و لبنان
قسمت دوم/ لبنان


🔹 به گزارش اسپلینتر، در پشت‌پرده حمله رژیم صهیونیستی به لبنان، چشم طمع به میادین گازی نیز نهفته است. از آغاز سال ۲۰۱۰، دو طرف بر سر میادین گازی در سواحل مربوطه خود دچار اختلاف شدند: میدان «قانا» و میدان جنوبی «کاریش». توسعه قانا به شدت برای اقتصاد لبنان مفید بود، اما اختلاف با رژیم صهیونیستی بر سر اینکه چه کسی بر بخش‌های خاصی حق داشت، باعث شد که برای حدود ۱۲ سال هیچ پیشرفتی حاصل نشود.

🔹 به نظر می‌رسید که این وضعیت در سال ۲۰۲۲ به یک راه حل رسیده است و دو طرف سرانجام قراردادی را با نظارت آمریکا امضا کردند. رژیم صهیونیستی کنترل کامل میدان «کاریش» را به دست گرفت و لبنان هم از حقوق کامل بهره‌برداری و اکتشاف میدان «قانا» یا صیدا، که بخش‌هایی از آن در آب‌های سرزمینی فلسطین اشغالی قرار دارد، برخوردار شد.

🔹 در مقابل، مقرر شد رژیم صهیونیستی از سوی شرکتی که در این توافق معرفی شده، در ازای دریافت حقوق خود و هرگونه سپرده بالقوه، پاداش دریافت کند. با این توافق لبنان می‌توانست در نهایت مشتاقانه منتظر بهره‌برداری از این میدان و کسب درآمد مورد نیاز برای اقتصاد بحران‌زده این کشور باشد.

🔹 این توافق مانند توافق «غزه مارین»، به‌عنوان نوعی برد-برد معرفی شد، اما با گسترش جنگ رژیم صهیونیستی به لبنان، مقامات اسرائیلی آشکارا به جستجوی راه فراری برای توجیه نقض این قرارداد پرداختند. به نظر می‌رسد که با وخامت اوضاع در منطقه، این توافق به همان اندازه مرده است که امید به استفاده لبنان از این منابع انرژی برای کمک به تقویت اقتصادش.

🔹 اگر رژیم صهیونیستی به اهداف نظامی خود در غزه و لبنان دست پیدا کند، می‌توان تصور کرد که مرزها را باز ترسیم کرده و مدعی منابع انرژی خواهد شد که در حال حاضر به همسایگانش تعلق دارد.

🔹 پس از آن، گاز بیشتری برای بهره‌برداری و صادرات خواهد داشت، که مزایای مالی آشکاری به همراه خواهد داشت. اگرچه میادین گازی لبنان و غزه از نظر وسعت از میدان‌های این رژیم، کوچک‌تر هستند. اما مزیت اصلی به دست گرفتن کنترل آنها، احتمالا تنها استخراج ثروت از آنها نیست، بلکه جلوگیری از بهره‌برداری فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها از آنها است، تا تداوم توسعه نیافتگی آنها را تضمین کند.

🔹 براساس گزارش اسپلینتر، دلایل متعددی برای تجاوز جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به فلسطین و لبنان وجود دارد. اینکه آیا گاز یک نگرانی اصلی برای رهبران رژیم صهیونیستی است یا خیر، مشخص نیست، اما مطمئنا یک عامل است. چرا که باعث می‌شود رژیم صهیونیستی نسبت به زمانی که وارد جنگ شده بود، در منابع گازی قوی‌تر شود و در مقابل، غزه و لبنان فقیرتر شوند.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

21 Oct, 09:48


🔴 چشم طمع اسرائیل به گاز غزه و لبنان
قسمت اول/ غزه مارین


🔹 پشت جنون نسل‌کشی و توسعه خونخوارانه رژیم صهیونیستی، منطق سرد و سخت دیگری هم نهفته است؛ لبنان و سرزمین‌های اشغالی فلسطین، ثروتی دارند که این رژیم، چشم طمع به آن دوخته است.

🔹 به گزارش اسپلینتر، از دورانی که رژیم صهیونیستی، کاملا به واردات انرژی خود از خارج متکی بود، زمان درازی نگذشته است. کشف میدان‌های گازی در نوار ساحلی فلسطین اشغالی در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ باعث یک تغییر مبهوت‌کننده شد. طی یک دهه یا بیشتر، رژیم صهیونیستی نه تنها به خودکفایی انرژی رسید، بلکه به یک صادرکننده انرژی تبدیل شد و گاز اضافی استخراج شده از میادین خود را به مصر و اردن ارسال کرد؛ به زودی، جاه‌طلبی‌های بزرگتر این رژیم نیز آشکار شد.

🔹 پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، سران اتحادیه اروپا تلاش کردند از وابستگی به گاز روسیه رهایی پیدا کنند. این بلوک یک توافق با رژیم صهیونیستی و مصر امضا کرد که زمینه را برای صادرات گاز از سرزمین‌های اشغالی فلسطین به اروپا در آینده مهیا می‌کرد.

🔹 رژیم صهیونیستی از چند میدان که در محدوده مرزهای دریایی تعریف شده قانونی سرزمین‌های اشغالی فلسطین قرار دارند، گاز استخراج می‌کند و قصد دارد فعالیتش را در این پایگاه‌ها توسعه دهد. اما این این رژیم تنها بازیگر در منطقه نیست؛ فلسطین و لبنان نیز ادعای مالکیت برخی از میادین گازی در شرق مدیترانه را دارند.

🔹 در سال ۱۹۹۹، یک میدان گاز طبیعی به نام «غزه مارین» در سواحل نوار غزه کشف شد که همانطور که در توافقنامه اسلو تعریف شده است، در خاک فلسطین قرار دارد.

🔹 در آن زمان، این امید وجود داشت که ذخایر گازی شناسایی شده در آنجا، هر چند نسبتا اندک باشد، اما برای تامین انرژی سرزمین‌های فلسطینی کافی باشد و حتی مقداری برای صادرات بماند که می‌توانست مزایای عظیمی برای اقتصاد توسعه نیافته فلسطین به همراه بیاورد.

🔹 اما در طول ربع قرن بعد، توسعه «غزه مارین» متوقف شد. در حالیکه رژیم صهیونیستی خود را به عنوان یک شریک بالقوه در این پروژه معرفی می‌کرد، مدام مانع توسعه آن می‌شد و از جمله نگرانی‌هایی که مطرح می‌کرد، این بود که درآمدهای حاصل از این میدان گازی به دست حماس خواهد افتاد. همچنین اصرار داشت که گاز استخراج شده در سرزمین‌های اشغالی پالایش شود که در واقع، کل عملیات را تحت کنترل رژیم صهیونیستی قرار می‌داد.

🔹 این چنین بود که پروژه «غزه مارین» در هاله‌ای از ابهام ماند و اسرائیل از تولید میلیاردها دلار درآمد احتمالی برای فلسطینیان جلوگیری کرد.

🔹 در ژوئن سال ۲۰۲۳، به نظر می‌رسید که بالاخره یک معامله منعقد شده است. رژیم صهیونیستی به دلایلی که نامعلوم بود، موافقت کرد «غزه مارین» توسعه پیدا کند؛ اقدامی که در آن زمان اسراییل آن را به عنوان یک اقدام «برد-برد» برای هر دو طرف توصیف کرد. اما عمر این خوش‌بینی کوتاه بود، زیرا پس از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به بهانه عملیات طوفان الاقصی، هرگونه امیدی مبنی بر اینکه پروژه‌ای به نفع فلسطینی‌ها ممکن است به ثمر برسد، از بین رفت.

🔹 رژیم صهیونیستی چند هفته پس از آغاز جنگ، اعلام کرد مجوزهایی را صادر می‌کند تا به شرکت‌های اسرائیلی و خارجی اجازه دهد در شرق مدیترانه، گاز اکتشاف کنند. بنا بر گزارش‌ها، بعضی از مناطقی که این رژیم برای اکتشاف تایید کرده است، در داخل مرزهای دریایی تعریف شده قانونی غزه قرار دارد و به عبارت دیگر، "اجازه غارت سرزمین فلسطین" را صادر کرده است.

ادامه دارد...


🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

14 Oct, 11:21


🔴 سبد برق تولیدی ایران و جهان در ۴۰ سال گذشته

🔹 گاز طبیعی یکی از منابع اصلی تولید برق در ایران است و بخش قابل توجهی در تولید برق جهان از گاز را ایران به خود اختصاص داده است.

🔹 براساس داده‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، برخلاف ایران که تقریبا هیچ سهمی از تولید برق با استفاده از زغال سنگ در دنیا را ندارد، در اکثر کشورهای جهان بیشترین میزان تولید برق از طریق زغال‌سنگ صورت می‌گیرد و گاز طبیعی سهم کمی نسبت به سایر منابع انرژی دارد.

🔹 در حوزه نفت، هرچه کشورهای جهان از نفتی‌شدن فاصله گرفتند، ایران خلاف جهت حرکت کرده و در مقاطعی تنها مصرف‌کننده فرآورده‌های نفتی برای تولید برق بوده است.

🔹 تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان با شیب نسبتا خوبی رو به افزایش است و در سال ۲۰۲۲ با تولید ۱۴ درصد از کل برق تولیدی جهان در جایگاه چهارم قرار گرفت. اما سهم تجدیدپذیرها در تولید برق در ایران بسیار اندک است و در سال ۱۴۰۱ حدود نیم درصد از کل برق تولیدی را به خود اختصاص داد.

🔹 در سال‌های اخیر انرژی هسته‌ای حدود ۹ درصد از برق جهان را تأمین کرده و ایران در رتبه پنجم قرار داشته است.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

پایشگران نفت ایران (پاینا)

05 Oct, 05:28


🔴 شکستن رکورد مصرف گاز جهان در سال ۲۰۲۵

🔹 به گزارش بلومبرگ، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش‌بینی کرد با تشدید رقابت میان آسیا و اروپا برای گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی)، تقاضای جهانی برای گاز طبیعی در سال ۲۰۲۵، به بالاترین حد خود خواهد رسید.

🔹 این آژانس در گزارشی اعلام کرد اروپا پس از کاهش واردات در سال جاری، به گاز طبیعی مایع بیشتری در سال ۲۰۲۵ نیاز خواهد داشت، که هم عرضه در بازار را محدود می‌کند و هم اختلاف قیمت را با آسیا کاهش می‌دهد.

🔹 پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی، سال دشوار دیگری را برای اروپا نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان آن، همچنان با افزایش قبوض انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند.

🔹 هر چند، قیمت گاز در این منطقه نسبت به اوج بحران در سال ۲۰۲۲ به طور قابل توجهی کاهش یافته، اما همچنان بالاتر از میانگین تاریخی مانده است. گسترش ریسک‌های ژئوپلیتیکی، از جنگ در اوکراین تا تشدید درگیری در خاورمیانه، قیمت‌ها و نوسان بازار را تشدید کرده است.

🔹 اگر طبق سناریوی پایه آژانس بین‌المللی انرژی، جریان صادرات گاز روسیه از طریق اوکراین در سال آینده -که قرارداد ترانزیت بین دو طرف منقضی می‌شود- متوقف شود، اروپا به ال‌ان‌جی بیشتری نیاز خواهد داشت.

🔹 آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد در مجموع، مصرف جهانی گاز در سال جاری به رکورد جدیدی صعود خواهد کرد و در سال ۲۰۲۵ رشد بیشتری می‌کند. آسیا محرک اصلی رشد تقاضا باقی خواهد ماند.


🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

01 Oct, 19:11


نحن المنتقمون 🇮🇷


🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

پایشگران نفت ایران (پاینا)

30 Sep, 11:27


🔴 ضرورت دقت در مصرف انرژی برای حفظ ذخایر سوخت نیروگاهی

🔹 شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) در اطلاعیه‌ای با اشاره به کاهش دمای هوا در نیمه شمالی کشور و افزایش مصرف گاز طبیعی، بر ضرورت دقت در مصرف انرژی برای حفظ ذخایر سوخت نیروگاهی تاکید کرد.

🔹 در این اطلاعیه آمده است: باتوجه به اینکه عمده برق کشور از طریق سوخت گاز در نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود، تلاش برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها توسط همکاران وزارت نفت در حال انجام است.

🔹 این اطلاعیه می‌افزاید: حفظ روند کنونی برای تامین برق مورد نیاز کشور نیازمند همکاری همه هم‌وطنان و دقت در مصرف برق و گاز است تا روند تامین انرژی کشور همچنان به‌صورت پایدار تداوم یابد.

🔹 وزیر نیرو پیش از این گفته بود: براساس الگوهای مصرف روزانه در سال‌های قبل در این روزها باید تقاضای برق به حدود ۵۰ هزار مگاوات کاهش می‌یافت؛ اما روزهای گذشته تقاضای برق حدود ۶۳ هزار مگاوات بود و نشان می‌دهد که هنوز نیاز به برق زیاد است.

🔹 علی‌آبادی گفت: از طرف دیگر واحدهای برق‌آبی به دلیل کاهش بارش از مدار خارج شده و حسب پیش‌بینی‌ها پاییز خشکی در پیش داریم و بر این اساس، توصیه به صرفه‌جویی هنوز ضروری است.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

28 Sep, 12:03


🏴 إنا لله و إنا إليه راجعون

وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

پایشگران نفت ایران (پاینا)

25 Sep, 10:03


🔴 سبد مصرف انرژی در آمریکا در سال ۲۰۲۳

🔹 به گزارش EIA مجموع تولید سالانه انرژی ایالات متحده از سال ۲۰۱۹ از کل مصرف انرژی سالانه فراتر رفته است.

🔹 سوخت‌های فسیلی (نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ) حدود ۸۴ درصد از کل تولید انرژی اولیه ایالات متحده را در سال ۲۰۲۳ به خود اختصاص دادند. در سال ۲۰۲۳، سهم نفت از کل مصرف انرژی ایالات متحده حدود ۳۸٪ بود.

🔷 مصرف گاز طبیعی‌، هم از نظر مقدار و هم از نظر سهم مصرف، در آمریکا افزایش یافته است و به حدودا ۳۶٪ از کل مصرف انرژی اولیه رسیده است؛ همچنین تولید سالانه گاز طبیعی خشک ایالات متحده از سال ۲۰۱۷ روند سالانه‌ی افزایشی را طی کرده‌ است.

🔷 در سال ۲۰۲۰ با ارتقاء راکتورها، سهم انرژی هسته‌ای در انرژی مصرفی ایالات متحده به اوج خود رسید. تولید برق هسته‌ای در سال ۲۰۲۳ کاهش سالانه تولید در سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ را تا حدی جبران کرد.

🔷 تولید و مصرف انرژی تجدیدپذیر هر دو در سال ۲۰۲۳ به بالاترین حد خود رسیدند: انرژی‌های تجدیدپذیر سهم حدود ۹ درصدی از سبد انرژی اولیه‌ی آمریکا داشتند. افزایش در سال‌های اخیر عمدتاً ناشی از افزایش چشمگیر تولید انرژی خورشیدی و بادی بوده است. زیست‌توده‌ها (سوخت‌های زیستی، زباله‌های زیستی و ضایعات چوب) بخش زیادی از انرژی‌های تجدیدپذیر را تشکیل می‌دادند.

🔹 سهم زغال سنگ در کل مصرف انرژی ایالات متحده از حدود ۳۷ درصد در سال ۱۹۵۰ به ۹ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است، عمدتاً به این دلیل که بخش برق ایالات متحده افزایش استفاده از سایر منابع انرژی و کاهش مصرف زغال سنگ را مدنظر قرار داده است.


🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

22 Sep, 09:04


🔴 کاهش چشمگیر صادرات نفت عربستان

🔹 به گزارش اویل‌پرایس، صادرات نفت عربستان سعودی در ژوئیه، به دلیل مصرف داخلی بالاتر برای تولید برق، به پایین‌ترین میزان در ۱۱ ماه اخیر سقوط کرد.

🔹 جدیدترین داده‌های سازمان ابتکار داده مشترک (JODI) نشان داد عربستان سعودی در ژوئیه، ۵.۷۴ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرد که ۳۰۶ هزار بشکه در روز نسبت به ژوئن کاهش داشت و پایین‌ترین میزان صادرات از اوت سال ۲۰۲۳ بود.

🔹 براساس داده‌های JODI، عربستان سعودی در ژوئیه، شاهد افزایش مستقیم مصرف نفت خود به میزان ۲۱۱ هزار بشکه در روز بود که بالاترین میزان مصرف در هفت ماه گذشته بود.

🔹 تولید نفت عربستان سعودی در ژوئیه، با ۱۱۱ هزار بشکه افزایش، به ۸.۹۴ میلیون بشکه در روز رسید. با وجود افزایش تولید، صادرات این کشور کاهش یافت که نشان می‌دهد این افزایش تولید، برای مصرف مستقیم نفت خام برای تولید برق، اختصاص یافته است.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

16 Sep, 06:27


🔴 تحقق ۹۶ درصدی برنامه مصوب تولید شرکت نفت فلات قاره ایران 

🔹 مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره ایران از تحقق ۹۶ درصدی آخرین برنامه مصوب تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

🔹 به گزارش روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، مهندس امیر سالاری با رد ادعاها و آمار ارقام مطرح شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر انحراف فاحش از برنامه تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲، گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان شرکت نفت قاره ایران در سکوهای بهره‌برداری و مناطق عملیاتی علی رغم همه دشواری‌ها و مشکلات صنعت نفت دریایی ایران، خوشبختانه ۹۶ درصد برنامه تولید این شرکت در سال گذشته محقق شده است.

🔹 وی با اشاره به اینکه قبلا هم ادعاها و آمارهای نادرستی از سوی برخی رسانه‌ها تکرار و پاسخ لازم از سوی این شرکت داده شده است، از این رسانه‌ها خواست به منظور رعایت اخلاق حرفه‌ای و نادیده نگرفتن تلاش زحمت‌کشان این عرصه که در سخت‌ترین شرایط جغرافیایی و آب‌وهوایی، به تولید نفت و گاز ایران در خلیج‌فارس مشغولند، اطلاعات مربوط به تهیه گزارش‌‌ها و اخبار خود را از منابع موثق و رسمی دریافت کنند.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

14 Sep, 11:20


🔴 تقاضای هند از اوپک پلاس برای افزایش تولید نفت

🔹 به گزارش رویترز، پانکاج جین، وزیر نفت هند گفت کشورش از تولیدکنندگان اوپک و متحدانش می‌خواهد تولید نفت را افزایش دهند، چون تقاضا برای سوخت در کشورهایی مانند هند رو به افزایش است.

🔹 سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس هفته گذشته توافق کردند افزایش تولید برنامه‌ریزی شده خود را برای ماه‌های اکتبر و نوامبر به تاخیر بیندازند و در صورت لزوم این طرح را متوقف کرده یا تولید را پایین بیاورند.

🔹 هند به عنوان سومین واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ دنیا بیش از ۸۰ درصد از نیاز خود به نفت را وارد می‌کند.

🔹 جین در پاسخ به این سوال که آیا هند در فکر خرید بیشتر نفت از روسیه است، گفت: پالایشگاه‌ها نفتی را خریداری خواهند کرد که ارزان‌تر باشد. هند در ماه ژوئیه چین را پشت سر گذاشت و بزرگترین خریدار نفت روسیه شد.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

10 Sep, 13:08


🔴 آغاز حفاری ایران در میدان آرش منتظر اقدام وزارت نفت و خارجه

🔹 فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا اظهار داشت: شواهد حاکی از این است که کویتی‌ها درباره استفاده از میدان آرش شرکتی ایجاد کردند و کار را شروع کردند و فراخوان هم منتشر شده، اما بدانند که میدان آرش حق مسلم مردم ایران است.

🔹سردار عابد با ابراز اینکه در میادین مشترک عقب‌ماندگی‌هایی در توسعه داشته‌ایم، گفت: قرارگاه آمادگی خود را برای حضور حداکثری در میادین مشترک نفت و گاز اعلام کرده است.

🔹 وی تصریح کرد: توسعه میدان آرش از نان شب برای ما واجب‌تر است و باید دستگاه دیپلماسی ما مطالبه کند و وزارت نفت پیگیری کند، این مسائل در خصوص میادین اسفندیار و فرزاد هم هست.

🔹 سردار عابد خاطرنشان کرد: ما آمادگی شروع حفاری در میدان آرش را داریم، دکل هم داریم، اما باید وزارت نفت و وزارت امور خارجه شرایط را ایجاد کنند تا ما کار را شروع کنیم، طرف کویتی با همکاری عربستان کار توسعه آرش را آغاز کرده است و ما نباید نظاره‌گر باشیم.


🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

08 Sep, 14:18


🔴 سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید برق ایران کمتر از یک درصد

🔹 بررسی آمار تولید برق کشور در ۴ ماهه نخست امسال نشان می‌دهد که سهم تولید برق تجدیدپذیر از کل برق تولیدی در این مدت، کمتر از یک‌ درصد است.

🔹 از ابتدای سال تا پایان تیرماه، مجموعا ۱۲ میلیارد و ۴۶۳ میلیون کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در ایران تولید شده که مقایسه آن با کل برق تولیدی نشان می‌دهد تنها ۰.۶ درصد از تولید برق سال ۱۴۰۳ ایران از محل نیروگاه‌های تجدیدپذیر (بادی، خورشیدی، زیست توده، برق آبی کوچک و توربین انبساطی) بوده است.

🔹 ظرفیت اسمی تولید برق تجدیدپذیر ایران در پایان تیرماه به ۱۲۳۱ مگاوات رسید که در برابر ظرفیت اسمی ۹۳ هزار و ۳۸۸ مگاواتی تولید برق کشور، سهمی حدود ۱.۳ درصدی را به خود اختصاص داده است. از ظرفیت اسمی ۱۲۳۱ مگاواتی انرژی تجدیدپذیر ایران در تیرماه، سهم بخش‌های مختلف در نمودار بالا تشریح شده است.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

06 Sep, 12:42


🔴 جهان در آستانه گذار از سوخت فسیلی به انرژی خورشیدی

🔹 کدام کشورها در طی سالیان اخیر توانسته‌اند از انرژی فسیلی به انرژی پاک گذار کنند و سرآمد این حوزه باشند؟

🔹 طبق آخرین گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های معتبر جهان، آمریکا، چین و هند بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده تجهیزات و برق پاک هستند.

🔹 در اتحادیه اروپا آلمان در صدر است. کشورهای عربستان، امارات و قطر نیز در خاورمیانه در این زمینه سرمایه‌گذاری‌های مفصلی کرده‌اند.

🔹 قطر یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی خاورمیانه را می‌سازد. نیروگاه ۸۰۰ مگاواتی «الخرسه» در غرب دوحه در کشور قطر به بهره‌برداری رسید که یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی در منطقه است. این نیروگاه در مساحت ۱۰ کیلومترمربع احداث شده، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار پنل خورشیدی را در خود جای داده و مجهز به فناوری دنبال‌کننده حرکت خورشید از شرق به غرب است

🔹 با توجه به مزایای بی‌شمار انرژی خورشیدی، ساخت نیروگاه‌های جدید خورشیدی در جهان رشد بسیار بالایی داشته است.

🔹 علاوه بر این مزرعه خورشیدی سین کیانگ در چین به تازگی با ظرفیت پنج گیگاوات به بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان تبدیل شده است.

🔹 عربستان سعودی نیز از ابتدای سال جاری پروژه‌های تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر را با ظرفیت سالانه ۲۰ گیگاوات در دست اجرا دارد تا ظرفیت کلی تولید را تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰۰ تا ۱۳۰ گیگاوات برساند.


🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

03 Sep, 15:23


🔴 کاهش تولید نفت اوپک به کمترین میزان ۲۰۲۴

🔹 نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در اوت، به دلیل مختل شدن عرضه لیبی و محدودیت عرضه داوطلبانه اعضای این گروه، کاهش یافت و به پایین‌ترین میزان از ژانویه رسید.

🔹 یافته‌های نظرسنجی ماهانه رویترز نشان داد، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه میلادی گذشته، ۲۶.۳۶ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۳۴۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با ژوئیه، کاهش یافت و این رقم، پایین‌ترین میزان تولید این گروه از ژانویه سال ۲۰۲۴ بود.

🔹 کاهش تولید و صادرات نفت لیبی در بحبوحه درگیری میان جناح‌های سیاسی بر سر کنترل بانک مرکزی، به تقویت قیمت نفت کمک کرده است و منابع آگاه می‌گویند احتمال اجرای افزایش تولید برنامه‌ریزی شده اوپک پلاس را از اکتبر، افزایش داده است.

🔹 کاهش بزرگ بعدی مربوط به عراق بود که صادراتش را در اوت کمتر کرد و تلاش کرد پایبندی به توافق نفتی اوپک پلاس را تقویت کند. اوپک پنجشنبه گذشته اعلام کرد عراق گام‌های روشن و مصمم را برای جبران حجم بیش از حد تولید نفت، ارائه کرده و تضمین داده است که در آینده به انطباق کامل خواهد رسید.

🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)

تلگرام، ایتا:
@paayna
اینستاگرام
@paayna__
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I1V1I5gfkNo6UpmyiaPmTJ

پایشگران نفت ایران (پاینا)

02 Sep, 03:52


🏴 رحلت جانسوز پیامبر اکرم محمد مصطفی ﷺ ، امام حسن مجتبی و امام رضا علیهم‌السلام تسلیت باد 🏴


🛢پایشگران نفت ایران (پاینا)