محمد نوری‌فر @noorifar Channel on Telegram

محمد نوری‌فر

@noorifar


instagram.com/nourifar

Twitter.com/noorifar1

Clubhouse:

https://www.joinclubhouse.com/@noorifar

نوری‌فر - محمد (Persian)

نوری‌فر یک کانال تلگرامی است که توسط محمد نوری‌فر اداره می شود. این کانال برای اشتراک گذاری محتوا و اطلاعات مرتبط با عکاسی و هنر به وجود آمده است. محمد نوری‌فر تلاش می کند تا از طریق این کانال، دیدگاه های منحصر به فرد خود را درباره عکاسی و هنر به اشتراک بگذارد و با دنیای عکاسی ارتباط برقرار کند. اگر علاقه مند به عکاسی و هنر هستید، به کانال تلگرامی نوری‌فر ملحق شوید و از محتواهای ارزشمند و جذاب این کانال بهره مند شوید. همچنین می توانید از صفحات اجتماعی دیگر محمد نوری‌فر نیز دیدن فرمایید: instagram.com/nourifar و Twitter.com/noorifar1.

محمد نوری‌فر

14 Sep, 13:30


مصاحبه یامگا را خواندیم و به جای همه آنهایی که باید سرافکنده باشند، از خجالت آب شدیم. چقدر زشت و شرم‌آور و به دور از انسانیت و فرهنگی که مدعی‌اش هستیم.

استقلال، ساختار و استادیوم و امکانات و زمین تمرین و ساختمان درست و حسابی ندارد اما عاطفه و معرفت چطور؟ چه بر سر مرام و مکتب این باشگاه ریشه‌دار آمده است؟ اگر شاگرد یک مغازه کوچک در همین بازار تهران یکی از انگشتانش را وسط کار از دست دهد، آیا اولین کاری که صاحب مغازه انجام می‌دهد، پرداخت حق و حقوق شاگرد صدمه دیده‌اش نیست؟ این فرهنگ نانوشته کسب و کار است اما همین اصل ساده به طرز حیرت‌انگیزی در سالهای اخیر توسط باشگاه استقلال نادیده گرفته شده است.

۱- از ۵ اسفند ۱۳۹۶ که لئاندرو پادوانی با پیراهن استقلال دچار مصدومیت از ناحیه گردن و جابجایی مهره شد و برای همیشه توانایی راه رفتن را از دست داد تا ۹ خرداد ۱۴۰۲ که توانست سرانجام با شکایت‌های مختلف طلبش را از استقلال دریافت کند، ۵ سال و ۳ ماه طول کشید. یعنی ۱۹۲۱ روز گذشت اما مدیران استقلال تا اجبار نهایی فیفا هرگز دچار عذاب وجدان نشدند که لااقل حقوق معوقه پادوانی را پرداخت کنند.

۲- از ۲۶ دی ۱۴۰۲ که کوین یامگا در جریان تمرین استقلال بینایی یکی از چشمانش را از دست داد و سیل همدردی و استوری‌های حمایت‌آمیز و امیدبخش سرازیر شد تا به امروز ظهر که برای دریافت مطالباتش مقابل ساختمان سعادت‌آباد حیران و سرگردان بوده، فقط هشت ماه می‌گذرد. در این مدت استقلال چند بازیکن گران‌قیمت خریده است؟!

همین دو روایت با وجود جام‌ها و میلیون‌ها هوادار، چنان به اعتبار بین‌المللی استقلال ضربه زده و خواهد زد که اثرات آن تا سالها بعد قابل جبران نخواهد بود. علاوه بر این فراموش نکنیم که پرداخت «فوری» مطالبات این دو بازیکن، اقدام شق‌القمری هم نبود. باشگاه استقلال باید برای یامگا و پادوانی امکانات و شرایط بهتری را حتی به صورت افتخاری ایجاد کند اما متاسفانه هوش سیاه جای تمام صفت‌های خوب انسانی را در این فوتبال گرفته است.

@noorifar

محمد نوری‌فر

08 Sep, 14:19


استقلال و یک استبداد جدید

آشفتگی‌های استقلال در این روزها با وجود یک مالک ثروتمند، نتیجه استبدادی است که در آن باشگاه حاکم شده.

احمد شهریاری بدون آنکه چندان در رسانه‌ها آفتابی شود یا پاسخگوی انتقادها باشد، قصد دارد صرفا با تجربه مدیریت در یک باشگاه منحل شده، بی‌ریشه و پاسکاری شده بین تهران و قم (صبا) و با روابطی که از آن دوران دارد، یکی از معتبرترین باشگاههای حاضر در لیگ نخبگان آسیا را اداره کند.

اما واقعیت را باید خیلی صریح و بی‌تعارف برای احمد شهریاری نوشت. استقلال را نمی‌توان با یک مدیرعامل کم‌‌اختیار و مدام در حال کسب اجازه از رییس هیات مدیره اداره کرد. نمی‌شود بدون هماهنگی با کادرفنی تیم بزرگی مثل استقلال بازیکن بی‌کیفیت خارجی جذب کرد. استقلال را نمی‌توان با دفترچه تلفن بازمانده از دوران صبا پیش برد. شاید بتوان رفیق آن دوران، محمدحسین ضیایی را با تحریف تاریخ به عنوان رییس آکادمی منصوب کرد یا مصطفی کارخانه را با وجود گرایش به پرسپولیس، وارد هیات مدیره استقلال کرد اما در کوتاه مدت یعنی همین روزها متوجه خواهید شد که تفاوت بزرگ استقلال با صبای بدون طرفدار در چیست؟ مثل ایده اشتباه تغییر اسم استقلال که به دلیل اعتراض هواداران میلیونی، به نتیجه نرسید.

نابلدی‌های هلدینگ خلیج فارس برای اداره باشگاه بزرگ استقلال در این مدت، برکناری مدیرعامل در کورس قهرمانی و پنج هفته مانده به پایان لیگ یا برکناری سرمربی در هفته سوم که هر دوی این تغییرات می‌توانست در پایان فصل انجام شود یا دخالت‌‌های نابجا و اظهار نظرهای متوهمانه‌ای مثل ایراد گرفتن از استپ کردن بازیکنان، گودی یا کبودی زیر چشمشان یا قطع شدن سرویس تغذیه اعضای تیم، همگی این عوامل نشان می‌دهد که باید منتظر بود تا دولت جدید هر چه زودتر مدیران هلدینگ را تغییر دهد، مثل سه سال قبل که هواداران استقلال منتظر آمدن دولت قبلی و نجات استقلال از دست مدیران گروه سلطانی‌فر و بذرپاش بودند.

@noorifar

محمد نوری‌فر

16 Aug, 21:15


۱- هفته‌‌های افسرده کننده تعطیلات تابستانی فوتبال تمام شد و فصل جدید برای استقلال با یک برد هیجان‌انگیز در دقایق پایانی شروع شد. ویدیوچک با چند سال تاخیر نسبت به کشورهای «همسایه» وارد ایران شد و اجازه نداد گل سالم استقلال مردود شود. این احتمالا تنها تفاوت مهم لیگ جدید با ۲۳ دوره گذشته است. فراموش نکنیم اگر در همین شروع لیگ جدید، وی‌ای‌آر نبود، یک اختلاف دو امتیازی بین استقلال و پرسپولیس در پایان هفته اول شکل نمی‌گرفت، حالا باشگاه استقلال در حال نوشتن بیانیه بود، چند کارشناس داوری در حال هماهنگی نظرات بودند، کامنت‌های داوران مسابقه پر از ناسزا می‌شد و آخرش برنامه فوتبال برتر نصیحت‌مان می‌کرد که از هفته اول دنبال بهانه نباشید.

۲- ورزشگاه آزادی، بزرگترین غایب لیگ جدید است. این را در مسابقه خانگی استقلال در هفته آینده بیشتر احساس خواهیم کرد. اگر ورزشگاه آزادی در همه این سالها نبود، از شخصیت و بزرگی فوتبال ایران به شدت کاسته می‌شد.

۳- قرعه‌کشی امروز لیگ نخبگان آسیا، برد تیم پرستاره تراکتور در رفسنجان، پیروزی سپاهان و توقف رقیب در هفته اول که همیشه نشان داده، بعد از کسب نتیجه ضعیف به سراغ تخریب استقلال می‌رود، همه این اخبار و نتایج برای هر کسی که استقلال را دوست دارد، یک پیام خطرناک‌ دارد: هیچ فرصتی برای خودزنی وجود ندارد و اکثریت عاقل می‌توانند تخریب‌ها را بایکوت کنند و اجازه ندهند که این فصل هم شبیه این سالها شود.

@Noorifar

محمد نوری‌فر

26 May, 11:54


بیست سال قبل، هفته اول پاییز ۱۳۸۳، وقتی که عضو تحریریه روزنامه شرق بودم، یک دوست فوتبالیست مطرح داشتیم که برایمان تعریف کرد یکی از داوران مشهور با او در یک سفره‌خانه‌ در فرحزاد تهران جلسه گذاشته و با ارائه یک پیشنهاد مالی خوب خواسته است که فصل بعد به یک تیم جنوبی برود. آن زمان تیم مورد نظر اوضاع مالی خوبی داشت.

وسوسه روزنامه‌نگاری باعث شد که بدون نام بردن از افراد، گزارشی درباره این تخلف بزرگ و فعالیت یک داور مشهور در امور نقل و انتقالاتی بنویسیم. گزارش را امیر عربی، رفیق سینماگر و فیلمنامه‌نویس امروز و روزنامه‌نگار آن سالها نوشت.

بعد از انتشار این گزارش، یک جنجال بزرگ در فوتبال ایران رخ داد. داوران به نشانه اعتراض نسبت به مطلب روزنامه شرق تهدید به اعتصاب کردند. آنها در بیانیه‌ای اعلام کردند که اگر با این روزنامه برخورد نشود، دیگر قضاوت نخواهند کرد. واکنش رضا غیاثی، رییس وقت کمیته داوران هم این بود: «من از نام اين داور اطلاعی ندارم. بنابراين توانايی انتخاب داور براي هفته‌ پنجم را ندارم.»

برای حل این بحران مجبور شدیم که با اعضای سرویس ورزشی تحریریه پیش محمد دادکان، رییس وقت فدراسیون فوتبال برویم.

داخل دفتر محمد دادکان که شدیم، تا نشستیم به امیر عربی گفت: «عربی مدرک داری برای این نوشته‌هات؟» امیر هم زیاد محکم جواب نداد. چون دوست فوتبالیست ما به خاطر آینده فوتبالش نمی‌خواست نامش رسانه‌ای شود یا در دادگاهی شهادت دهد. عربی یک بله معمولی گفت و دادکان ادامه داد: «خب، خیالم راحت شد. چون امروز صبح علیه روزنامه شرق شکایت کردیم، می‌خواستم خیالم راحت شود که مدرک دارید و می‌توانید در دادگاه از خودتان دفاع کنید.»

دادکان بعد از این صحبت نزدیک به سه ساعت درباره دعواهایش با دشمنان مطبوعاتی‌اش حرف زد . حدود ظهر منشی خبر داد که از سفارت آنگولا ، مهمان دارند. دادکان رو به ما کرد و گفت: «خب پس ، در روزنامه‌تان بنویسید، این اطلاعاتی که نوشتید شیطنت واسطه‌ها بوده و ماجرا را تمام کنید تا خود من پیگیر شوم.»

چند ماه بعد این داور از فوتبال کنار گذاشته شد اما با تغییرات فدراسیون فوتبال دوباره برگشت، ارتقا یافت و حالا جزو سلبریتی‌های کارشناسی داوری محسوب می‌شود.

ما بیست سال قبل این گزارش را منتشر کردیم، آن روزها سرزنش شدیم که چرا فوتبال را به جنجال کشیدیم اما گذر زمان نشان داد که او تنها داور آلوده نبوده و نخواهد بود.

@Noorifar

محمد نوری‌فر

23 May, 15:24


🎥اگر مدیر رسانه‌ای پیکان برخلاف معاون پرسپولیسی سابق این باشگاه قصد ندارد دنبال منافع تیم مورد علاقه‌ دوران کودکی‌اش برود و منافع باشگاه پیکان را ترجیح می‌دهد، ذکر چند نکته ضروری است:

۱- از حق واقعی میزبانی پیکان در بازی هفته سی‌ام مقابل استقلال می‌گویند اما خوب می‌دانند که استقلال هم حق دارد حتی در حد ۱۰ درصد آن سکوهای همیشه خالی، هوادارانش را به ورزشگاه دستگردی بیاورد اما آیا می‌تواند؟

۲- پیکان به عنوان یک تیم بی‌طرفدار، اعتراض هواداران استقلال به عنوان یک تیم پرطرفدار را در شبکه‌های اجتماعی نسبت به حق قانونی خود فساد برانگیز می‌داند اما توضیح نمی‌دهد که چطور در همین فضای مجازی مصاحبه‌ای از مدیران پیکان درباره حق قانونی تیمشان در فصل گذشته برای میزبانی مقابل پرسپولیس پیدا نمی‌شود؟

۳- اگر پیکان طرفدار داشت، هرگز اجازه نمی‌داد که این تیم بدون حضور هوادارانش مقابل استقلال و پرسپولیس در بازیهای خانگی خود به میدان برود و آنقدر اعتراض می‌کردند تا این رسم نادرست برچیده شود. نعمت طرفدار داشتن یعنی همین.

۴- بهترین پاسخ برای باشگاه پیکان را مدیر این تیم در فصل گذشته داده است. مدیر تیم پیکان در ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ درباره انتقال بازی پیکان با پرسپولیس، از اکباتان به ورزشگاه آزادی گفت: «این تصمیمی بود که شورای تأمین استان تهران گرفت.» یعنی اینکه خودتان را خسته نکنید. اتفاقا حتی باشگاه پیکان و سازمان لیگ هم در لحظه‌ تصمیم‌گیری چندان کاره‌ای نیستند و تصمیم نهایی را شورای تأمین می‌گیرد.

@Noorifar

محمد نوری‌فر

09 May, 13:56


محمدحسین ضیایی در مسابقات رسمی و باشگاهی فقط یک نیمه برای استقلال بازی کرده است، مقابل تیم سرباز در جام اسپندی

تصویر بالا مربوط به یک مسابقه دوستانه در تابستان ۱۳۵۸ بین تیم‌های ایران‌مهر رشت با استقلال است که در رشت برگزار شد.

@noorifar

محمد نوری‌فر

09 May, 12:53


امروز بعضی از رسانه‌ها از محمدحسین ضیایی (گزینه هلدینگ خلیج فارس برای اداره آکادمی) به عنوان بازیکنی یاد کردند که دو فصل برای استقلال بازی کرده اما این آمار صحیح نیست.

فوتبال محمدحسین ضیایی را با پیراهن شاهین، وحدت و تراکتور به یاد می‌آوریم و اینکه در اواخر دهه ۶۰ جزو اولین لژیونرهای فوتبال ایران به اروپا بعد از انقلاب بود. او بین سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۰ عضو تیم واشاش مجارستان بود.

محمدحسین ضیایی فقط حدود ۴۵ دقیقه با پیراهن استقلال بازی کرده است. او در روز جمعه ۱۱ آبان ۱۳۵۸ در جام اسپندی مقابل تیم سرباز، به عنوان بازیکن جوان در شروع نیمه دوم به جای شاهرخ بیانی به میدان رفت و این تنها مسابقه‌ای بوده که ضیایی با پیراهن استقلال انجام داده است.

زمانی که احمد شهریاری در دهه ۸۰، به عنوان مدیرعامل باشگاه صباباتری فعالیت می‌کرد، ضیایی در اکثر مواقع سرمربی این تیم بو‌د و به نظر می‌رسد که دوستی و شناخت قدیمی شهریاری از ضیایی در انتخاب او برای مدیریت آکادمی استقلال بیشترین اثر را داشته است.

@Noorifar

محمد نوری‌فر

22 Apr, 18:10


استقلال-هلدینگ خلیج فارس، رستگاری یا سراب؟

با نگاه حداقلی، بدون در نظر گرفتن آرزوهایی شبیه لیگ عربستان و جدا از مباحث تخصصی بورسی، واگذاری امروز یکی از مهمترین و پرطرفدارترین تیم‌های قاره آسیا به هلدینگ خلیج فارس را از چند منظر باید بررسی کرد.

۱- آیا قرار است از امروز به بعد، دوران تأسف‌بار مشکلات خرد تیمداری و اخبار زشت و خجالت‌آور آن برای تیم استقلال به پایان برسد؟ دورانی که استقلال حتی پول «اجاره» زمین تمرین، اتوبوس، جی‌پی‌اس یا تجهیزات ریکاوری و تمرینی را هم نداشت، چه برسد به خرید آن.

۲- آیا دوران پرونده‌های مالی استقلال در فیفا و پنجره‌های بسته به پایان رسید؟ قابل باور نیست که هلدینگ به این بزرگی، اجازه دهد قصه‌های گذشته مانند بدهی استراماچونی و شفر تکرار شود.

۳- آیا برای اولین بار بعد از انقلاب، حداقل به اندازه مبلغ قرارداد یک بازیکن متوسط در تیم بزرگسالان، برای تیم‌های پایه استقلال در طول سال هزینه خواهد شد؟ آیا شیوه پدران پولدار و کمک‌های مالی آنها به آکادمی برچیده می‌شود؟

۴- با یادآوری این حسرت که قرار بود دو سال قبل، پول سهام خریداری شده توسط مردم هزینه کارهای عمرانی شود، آیا باشگاه استقلال سرانجام می‌تواند صاحب یک ورزشگاه اختصاصی مدرن، کمپ مجهز و ساختمان اداری بهتر شود؟

اگر پاسخ هلدینگ خلیج فارس به همین سوال‌های پیش پا افتاده در باشگاههای صنعتی، مثبت باشد، اگر بودجه در نظر گرفته شده برای استقلال مثل بودجه تیم‌های نفتی نباشد و استقلال از چاله به چاه نیفتد و اگر بهشتی که هواداران استقلال با واگذاری امروز منتظرش هستند، سراب نباشد، تازه بعد از چند دهه، مجددا یک «تیم فوتبال» به «باشگاه ورزشی» تبدیل خواهد شد.

تکمله: باید آرزو کرد که عقلانیت اداره یک باشگاه بزرگ هم در این هلدینگ موجود باشد. آنقدر که خطاکاران گذشته، راهی برای بازگشت نداشته باشند.

کانال محمد نوری‌فر
@Noorifar

محمد نوری‌فر

10 Apr, 18:56


استقلال در پایان هفته‌های بیست و دوم تاریخ لیگ برتر چه رتبه‌هایی داشته است؟

به بهانه عبور از هفته بیست و دوم لیگ برتر و صدرنشینی تیم استقلال، مروری داشته باشیم بر رتبه استقلال در پایان هفته ۲۲ در ادوار گذشته لیگ برتر ایران.

استقلال در تاریخ لیگ برتر، در پایان هفته بیست و دوم، ۹ فصل در صدر جدول قرار داشته که از این تعداد، چهار فصل به مقام قهرمانی دست یافته است.

استقلال در چهار فصل گذشته، رتبه‌ای که تا پایان هفته ۲۲ به دست آورده را در انتهای فصل، حفظ کرده یا ارتقا داده است.

لیگ برتر در بعضی از فصل‌ها به صورت نامنظم برگزار شده و به همین دلیل محاسبات جدول‌ها بر اساس نتایج هفتگی منظم انجام شده است.

▪️فصل ۱۳۸۱-۱۳۸۰
منصور پورحیدری
هفته ۲۲: اول
رتبه نهایی: دوم

▪️فصل ۱۳۸۲-۱۳۸۱
رولند کوخ
هفته ۲۲: ششم
رتبه نهایی: نهم

▪️فصل ۱۳۸۳-۱۳۸۲
امیر قلعه‌نویی
هفته ۲۲: اول
رتبه نهایی: دوم

▪️فصل ۱۳۸۴-۱۳۸۳
امیر قلعه‌نویی
هفته ۲۲: دوم
رتبه نهایی: سوم

▪️فصل ۱۳۸۵-۱۳۸۴
امیر قلعه‌نویی
هفته ۲۲: اول
رتبه نهایی: اول

▪️فصل ۱۳۸۶-۱۳۸۵
صمد مرفاوی
هفته ۲۲: دوم
رتبه نهایی: چهارم

▪️فصل ۱۳۸۷-۱۳۸۶
ناصر حجازی-فیروز کریمی
هفته ۲۲: ششم
رتبه نهایی: سیزدهم

▪️فصل ۱۳۸۸-۱۳۸۷
امیر قلعه‌نویی
هفته ۲۲: اول
رتبه نهایی: اول

▪️فصل ۱۳۸۹-۱۳۸۸
صمد مرفاوی
هفته ۲۲: ششم
رتبه نهایی: سوم

▪️فصل ۱۳۹۰-۱۳۸۹
پرویز مظلومی
هفته ۲۲: دوم
رتبه نهایی: دوم

▪️فصل ۱۳۹۱-۱۳۹۰
پرویز مظلومی
هفته ۲۲: اول
رتبه نهایی: سوم

▪️فصل ۱۳۹۲-۱۳۹۱
امیر قلعه‌نویی
هفته ۲۲: اول
رتبه نهایی: اول

▪️فصل ۱۳۹۳-۱۳۹۲
امیر قلعه‌نویی
هفته ۲۲: اول
رتبه نهایی: پنجم

▪️فصل ۱۳۹۴-۱۳۹۳
امیر قلعه‌نویی
هفته ۲۲: سوم
رتبه نهایی: ششم

▪️فصل ۱۳۹۵-۱۳۹۴
پرویز مظلومی
هفته ۲۲: اول
رتبه نهایی: سوم

▪️فصل ۱۳۹۶-۱۳۹۵
علیرضا منصوریان
هفته ۲۲: سوم
رتبه نهایی: دوم

▪️فصل ۱۳۹۷-۱۳۹۶
وینفرد شفر
هفته ۲۲: ششم
رتبه نهایی: سوم

▪️فصل ۱۳۹۸-۱۳۹۷
وینفرد شفر
هفته ۲۲: دوم
رتبه نهایی: سوم

▪️فصل ۱۳۹۹-۱۳۹۸
استراماچونی-فرهاد مجیدی
هفته ۲۲: پنجم
رتبه نهایی: دوم

▪️فصل ۱۴۰۰-۱۳۹۹
محمود فکری-فرهاد مجیدی
هفته ۲۲: سوم
رتبه نهایی: سوم

▪️فصل ۱۴۰۱-۱۴۰۰
فرهاد مجیدی
هفته ۲۲: اول
رتبه نهایی: اول

▪️فصل ۱۴۰۲-۱۴۰۱
ساپینتو
هفته ۲۲: سوم
رتبه نهایی: سوم

کانال محمد نوری‌فر

@Noorifar

محمد نوری‌فر

26 Oct, 14:26


کاش لااقل مغازه می‌ساختید

یکی از هواداران استقلال در فروردین ۱۴۰۱ تصاویر چند بیلبورد در جاده‌های اطراف آمل را برایم ارسال کرد که روی آن یک موبایل فروشی با نام استقلال به تبلیغ مغازه خود پرداخته بود.

اول که عکس‌ها را دیدم، خیال کردم مثل تمام کسب و کارهایی است که از برند استقلال بدون مجوز استفاده می‌کنند و باید علیه آنها شکایت شود اما بعد از گزارش به مدیریت متوجه شدم که باشگاه با این موبایل فروشی قرارداد امضا کرده بود.

موضوع در جلسه داخلی باشگاه مورد بحث قرار گرفت و در نهایت احتمالا به دلیل آنکه پول بورس در راه بود، تصمیم گرفتند که این قرارداد فسخ شود.

بنابراین دو سال قبل هم وقتی که هنوز پول بی‌زبان هواداران از طریق فرابورس به دست باشگاه نرسیده بود تا آن همه شعار و طرح‌های اقتصادی ناکام فراموش شود، سطح جذب اسپانسر به همین شرایط غم‌انگیز امروز رسیده بود.

واقعیت تلخ این است که باشگاه استقلال با تمام مدیران متفاوتش در سه فصل اخیر، جز درآمدهای ثابت روی پیراهن که چندان قابل سند زدن به نام مدیران مختلف نیست، درآمد مهم دیگری نداشته است اما استقلال می‌توانست با مدیریت درست، پول سهام هواداران را به یک فرصت سرمایه‌گذاری تبدیل کند. فرصتی حداقل شبیه یک مغازه موبایل فروشی که در آن به فروش لباس تیم و انواع اکسسوری‌های استقلالی می‌پرداخت.

این فوتبال در شرایط اقتصادی مملکت و باتوجه به مبالغ قراردادها دیگر با اپراتورهای مخابراتی بدقول یا پولدارهای مشکوک پیش نخواهد رفت. وضعیت اسپانسری از این هم بدتر می‌شود، مگر اینکه معجزه‌ای رخ دهد و مدیران دولتی محکم بایستند، حتی فوتبال را به نشانه اعتراض متوقف کنند تا حق پخش تلویزیونی مسابقات پرداخت شود.

بی‌پولی در باشگاه بزرگی مانند استقلال بیش از معمول تحقیرآمیز است. هر ثبات و نظمی را خرد می‌کند. برنامه‌ها، ساختارها و حرمت‌ها را می‌شکند و نتیجه‌اش همین می‌شود که نهاد باشگاه در همه این سالها مورد احترام و اعتماد هواداران نبوده است. به همین دلیل احتمالا از نگاه علی خطیر و همکارانش، انتقاد کردن از کیفیت اسپانسرها یک شوخی بی‌موقع محسوب می‌شود.

@Noorifar

محمد نوری‌فر

26 Jul, 14:23


◾️از شعار استقلال ثروتمند تا استقلال مقاومتی

قانون سقف بودجه به دست سپاهان و پرسپولیس و تراکتور رسید و رعایت آن نصیب استقلال شد! عجب عدالت‌نمایی ظالمانه‌ای.

نکند آب پاکی که امروز صبح علی خطیر روی دست هواداران استقلال ریخت، شبیه تمام سالهایی شود که مردم برای این سرزمین جنگیدند، قناعت و صرفه‌جویی کردند، با زندگی کوپنی ساختند تا بحران‌ها را از سر بگذرانند اما نتیجه‌اش این شد که می‌بینیم؟

مردمی که با یک «بشکن» باشگاه استقلال حدود ۳۵۰ میلیارد تومان از سهام این تیم را خریدند و قرار بو‌د با این پول تمام بدهی‌ها پرداخت و کار‌های عمرانی انجام شود، آیا نباید به طور رسمی بدانند که چطور این باشگاه به حالت مقاومت رسید؟

آیا سهامداران استقلال حق ندارند بپرسند، در فوتبالی که رقیبان به بودجه‌ها و حمایت‌های خاص متصل هستند‌، چرا روش‌های مقاومتی، نصیب استقلال می‌شود؟

صداقت و شفافیتی که علی خطیر در اولین مصاحبه‌اش به آن تاکید کرد، یعنی اینکه مقابل دوربین باشگاه بنشیند و با ارائه یک گزارش صادقانه و بدون سانسور، اول از همه به این پرسش‌ مهم پاسخ دهد که چطور سیاست باشگاه ظرف دو سال، از شعار استقلال ثروتمند و استقلال هزار میلیاردی به استقلال مقاومتی رسید؟

در مملکتی که حتی سخنگوی عدلیه‌اش هم به موضوع نقل و انتقالات استقلال ورود می‌کند، چرا یک گزارش شفاف از خطاها و متخلفان برای سهامداران منتشر نمی‌شود؟

مدیرعامل جدید چگونه می‌خواهد در شرایطی که تیم‌های دیگر قانون سقف را رعایت نکرده‌اند، هواداران معترض به تبعیض را همراه خود کند؟

باشگاهی که در ۱۰ سال گذشته حداقل ۱۳ مرتبه تغییر مدیریت داشته است، چگونه به ثبات مدیریتی و اجرای برنامه بلند مدت خواهد رسید؟ چه تضمینی است که بازهم خیلی زود شاهد تغییرات نباشیم و همین کلمه چهاردهمی استقلال تا ابد کنار اسم خطیر یادآوری نشود؟

@Noorifar

محمد نوری‌فر

20 Jul, 18:41


۱- اینکه جواد نکونام به عنوان سرمربی استقلال باوجود توافق قبلی می‌پذیرد که از قراردادش کسر شود یا حسین مرادمند سفید امضا می‌کند و مهرداد محمدی هم امروز قبول کرده که چند میلیارد تومان تخفیف دهد، قابل تقدیر است. این رفتار زیبا را هواداران فراموش نخواهند کرد و اشکالی هم ندارد که در تعریف و تمجید از آنها اغراق شود. چون نتیجه‌اش حتما به سود استقلال خواهد بود.

۲- جواد و شاگردانش می‌‌توانستند این کار خوب را انجام ندهند، همان طور که باشگاه هم به راحتی می‌توانست مبلغ قبلی توافق شده با نکونام و مهرداد را گردن مدیران سابق بیندازد.


۳- قصه‌ها و نقاط ضعف گذشته را یاد مدیریت فعلی استقلال انداختن، کار سختی نیست اما اگر تاریخ استقلال را در چهار دهه‌ی گذشته مرور کنید، چند مدیرعامل می‌شناسید که قبل از نشستن روی صندلی مدیریت این باشگاه، تخصص و مدرک معتبر مدیریت فوتبال داشته است؟ در فوتبال ایران چند مدیر سراغ دارید که درک درستی از مفهوم باشگاهداری و مسائل حقوقی و مالی داشته باشد؟ چند مدیرعامل در استقلال پیدا می‌کنید که مدرک دانشگاهی‌اش قلابی و رابطه‌ای نباشد؟ و آخر اینکه چند مدیرعامل می‌شناسید که برای مقبول بودن نزد هواداران دنبال راههای دیگری علاوه بر بمب ترکاندن و روش‌های موقت رفته است؟

۴- به خاطر همین نکات می‌ارزد که برای انتقاد کردن فعلا‌ کمی صبور بود.

@Noorifar

محمد نوری‌فر

18 Jul, 13:22


◾️ چه ۱۰ دقیقه‌ی حقی بود، آقای میثاقی!

شناختم از حسین قربان‌زاده در حد مصاحبه‌هایی است که در چند ماه گذشته انجام داده. نه او را از نزدیک می‌شناسم و نه می‌دانم چه عملکردی داشته، اما نکته‌ای که رییس سازمان خصوصی‌سازی دیشب در برنامه فوتبال برتر مطرح کرد، به قول خودش، انتهای تمام بحث‌ها درباره فوتبال ایران است.

دستپاچگی و تسلط نداشتن محمدحسین میثاقی و عوامل پشت صحنه به موضوع، آنجا که قربان‌زاده پرسید، چرا صدا و سیما بر اساس بند پ ماده ۹۲ برنامه پنجم، پولی به فوتبال پرداخت نکرده است، نشان داد که تلویزیون دلیل قانع‌کننده‌ای برای پرداخت نشدن حق پخش فوتبال ندارد و مجری فوتبال برتر هم بهتر است به همان سوژه‌های سرگرم کننده بپردازد.

رییس سازمان خصوصی‌سازی معتقد است که در حقیقت محبی و قایدی به دلیل پرداخت نشدن حق پخش تلویزیونی از استقلال جدا شدند. مجری در واکنش به این حرف طوری پوزخند زد که انگار مهمان برنامه ادعای مسخره‌ و نادرستی را عنوان کرده اما جان کلام همین است که قربان‌زاده به زبان آورد. حدود ۷۰ درصد از درآمد سالیانه باشگاهها در دنیا از حق پخش تلویزیونی و اینترنتی به دست می‌آید اما اینجا در ایران علاوه بر اینکه حق فوتبال پرداخت نمی‌شود، عده‌ای هم در جهت تحمیق مخاطب تلاش می‌کنند!

نکاتی که قربان‌زاده درباره حق پخش تلویزیونی مطرح کرد، سالهاست که توسط کارشناسان و روزنامه‌نگاران عنوان شده اما نهادهای مهم و تصمیم گیرنده، این بحث کلیدی را به نفع تلویزیون نادیده گرفته‌اند.

البته فوتبال ایران هم باید نگران این باشد که اگر روزی حق پخش تلویزیونی پرداخت شود، با نظیر مدیرانی که ۳۵۰ میلیارد تومان از پول سهام مردم را نابود کردند، چطور می‌تواند پیش برود؟

@Noorifar

محمد نوری‌فر

06 Jun, 15:58


مجری برنامه فوتبال برتر در قسمتی از برنامه دیشب اصرار داشت که «دیگر هیچ تیمی و هوادارانش از فصل آینده نگویند که نمی‌خواهند یا نمی‌گذارند قهرمان شویم.»

فقط چند ثانیه بعد از طرح این پیشنهاد، محمدحسین میثاقی با اشاره به پرونده پاداش‌های جام‌جهانی، ۶۰۰ سکه، خودروهای اهدایی و وضعیت خراب کمیته داوران، در حقیقت پاسخ صحبت قبلی‌اش را داد.

از میثاقی باید پرسید که بر اساس کدام تغییرات خوب و تمیز در فوتبال ایران، هواداران دیگر نباید چنین فکری کنند؟ ‌

چرا باید مردمی که هر هفته متلک‌ها، کنایه‌ها و انتقادهای تند این برنامه علیه مهدی تاج، رییس فدراسیون را می‌‌بینند، باور کنند که همه چیز گل و بلبل است؟ ‌

زمانی که ناگهان در کورس قهرمانی ورزشگاه میزبان تغییر می‌کند، هنگامی که حتی کارشناسان داوری هم برای حمایت از یک داور تبانی می‌کنند و واقعیت را نادیده می‌گیرند، وقتی که در اکثر رسانه‌های مهم و حتی در نشست‌های خبری، سوال‌ها و مصاحبه‌های چالشی به دلیل رفاقت‌های پشت پرده به مصاحبه‌ها و سوال‌های حمایتی تبدیل می‌شود، آیا هوادار حق ندارد که به همه چیز شک کند؟!

ذهنیت «نمی‌گذارند قهرمان شویم» محصول فساد و بی‌عدالتی است. تنها راه از بین بردن این تفکر هم اجرای عدالت خواهد بود. دقیقا و دقیقا هیچ راه درست دیگری هم وجود ندارد. نه با گفتار درمانی و نه با شعار و موعظه‌های هفتگی محمدحسین میثاقی. ‌

بهتر است «فوتبال برتر» نصیحت کردن را به سایر برنامه‌های تلویزیون که تعدادشان هم کم نیست، واگذار کند و فساد و نبود شفافیت را هم فقط بین مخالفانش دنبال نکند تا دوستان و رفقا در امان باشند.

پرسش اصلی این است: باوجود امکان مهندسی و دخالت در هر موضوعی در فوتبال ایران، چطور می‌توان مخاطب خود را به تئوری توطئه یا تفکرات دایی جان ناپلئونی متهم کرد؟

@Noorifar

محمد نوری‌فر

26 May, 14:08


آنها که می‌گویند حضور داور خارجی یعنی تضعیف داور ایرانی؛ با کدام منطق چنین ادعایی را مطرح می‌کنند؟ مگر دربی تهران را سالها داوران معروف خارجی قضاوت نکردند؟

برای سلامت روانی فوتبال ایران، چه ایرادی دارد تا زمانی که ویدیوچک نیامده، دربی تهران را داور خارجی سوت بزند؟ کجای این درخواست غیرمنطقی است؟

چرا رییس کمیته داوران می‌خواهد با بحث‌های ناسیونالیستی نادرست و عوامفریبانه مثل (فینال ایرانی، دربی ایرانی، داور ایرانی) صورت مسئله را پاک کند؟ مگر عربستان و امارات، با وجود داشتن ویدیوچک از بهترین داوران جهان استفاده نمی‌کنند؟

در تاریخ دربی تهران، از ۳۸ دربی برگزار شده با حضور داور خارجی، این نتایج به دست آمده: ۱۸ تساوی، ۹ برد استقلال، ۱۱ برد پرسپولیس؛ یعنی آمار هم به نفع تیمی است که سرمربی‌اش چند ماه قبل در کنفرانس خبری به صورت طعنه‌آمیز گفت که می‌دانند چه کسی را داور بگذارند! حتی دومین دربی تاریخ در سال ۱۳۴۷ با حضور داور پاکستانی برگزار شد. ۲۸ سال قبل هم بعد از اینکه دربی سال ۱۳۷۳ به جنجال کشیده شد، فدراسیون وقت به سراغ داور خارجی رفت و ۱۳ سال دربی‌ تهران با حضور داوران نامدار خارجی برگزار شد. آیا در آن شرایط ملیت ایرانی دچار مشکل شد؟‌‌

@noorifar

محمد نوری‌فر

19 May, 12:57


عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس درباره اینکه چرا ساپینتو قهرمانی تیمشان را تبریک نگفته، توهین‌هایی انجام داده که حتما باید مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد.

اما چون از فقر فرهنگی، شخصیت و تربیت گفته‌اند، باید پرسید که چرا آنها پارسال قهرمانی استقلال را تبریک نگفتند؟

آیا فرهنگ و شخصیت هم در جهت منافع تغییر می‌کند؟

از مدیریت باشگاه پرسپولیس، افشین پیروانی، یحیی گل‌محمدی و دستیارانش در پایان فصل گذشته چند مصاحبه بیاوریم که به قهرمانی بدون شکست استقلال چنگ انداختند؟

متاسفانه بیشتر کارشناسان و رسانه‌ها هم فقط زمانی که تیم مورد علاقه‌شان قهرمان می‌شود، یاد جنبه و ظرفیت و احترام به قهرمان می‌‌افتند.

@noorifar

محمد نوری‌فر

16 May, 17:08


در هفت دربی گذشته، پنج پنالتی آبی‌ها سوخته است. با این شرایط چه اشکالی دارد که باشگاه استقلال محکم و مستدل از فدراسیون درخواست و روی آن پافشاری کند که برای دربی حذفی احتمالی داور خارجی انتخاب شود؟

همین چند روز قبل اعلام شد که تیم داوری فینال جام جهانی اخیر، فینال جام حذفی عربستان را قضاوت خواهد کرد. این ذهنیت غلط که حضور داوران خارجی در دربی به معنی تضعیف داوران ایرانی است را باید کنار گذاشت.

سیاه‌ترین موضوعی که از دربی صدم در ذهن فوتبال ایران باقی خواهد ماند، تبانی تعدادی از کارشناسان داوری برای حمایت از اشتباهات پیام حیدری بود.

برای جلوگیری از اعتراض‌ها و حاشیه‌ها، حداقل تا روزی که VAR وارد فوتبال ایران نشده، انتخاب داور خارجی برای دربی تهران عین عدالت است.

@noorifar