این قسمت سندروم کمالگرایی
کمالطلبی (Perfectionism ) در روانشناسی باوریست که در آن باید تمام کارها را به شیوهای وسواسی کامل انجام داد.
کمال گرایی یکی از معضلاتی است که اتفاقا به قشر نیمه حرفه ای نسبت به تازه واردان بیشتر آسیب می زند.کمال گراها همه چیز را کامل و بدون نقص می خواهند ولی در واقعیت چنین چیزی میسر نیست و این مقاومت و اینرسی در برابر پذیرش واقعیت می تواند آسیب های جدی در درازمدت به فرد برساند.
افرادی که اصرار دارند حتما سهام را در کف تاریخی بخرند و حتما در قله نیز ذخیره سود بنمایند نیز گرفتار سندرم کمال گرایی می باشند زیرا بر اساس یک مثل معروف تنها یک دسته از افراد وجود دارند که سهام را دقیقا در کف می خرند و دقیقا در قله نیز ذخیره سود می نمایند و آن ها دروغ گوها نام دارند.
شاید بارها برای شما نیز پیش آمده باشد در سهمی برای مثال دو میلیون تومان در سود بوده اید و سپس سود شما به یک و نیم میلیون تومان کاهش یافته است و شما به خاطر این که قبلا امکان فروش تا دو میلیون سود را نیز داشته اید به سود کمتر دیگر راضی نشده اید و همین طور این سود رفته رفته کمتر شده تا به صفر رسیده وگاهی حتی تبدیل به زیان شده است.دراین موارد باید به دنبال ردپایی از کمال گرایی غلط وعدم پذیرش اشتباه در شخصیت معامله گری خود باشید.
کمال گراها به دلیل آنکه همه چیز را دقیقا در بهترین و آرمانی ترین شرایط می خواهند ، در بسیار از موارد دچار تعصب بیجا ، عدم پذیرش اشتباه ،و داشتن دید آرمان گرا به جای دید واقع بینانه می شوند.آن ها همه چیز را کامل می خواهند و حاضر به سود کمتر و مطمئن تر نیستند.
تحقیقات نشان داده افرادی که در هر زمینه ای کمی دانش و تخصص کسب می نمایند در ابتدا به شدت اعتماد به نفس کاذب دارند که نهایتا منجر به کمال گرایی می شود و این رفتار به صورت افزایش حجم معاملات و ریسک های غیر منطقی در این افراد بروز می نماید، اما فردی که واقعا حرفه ای باشد و مدت زیادی را در بازار سرد و گرم چشیده باشد هیچ گاه پا را از اصول خویش فراتر نمی گذارند و کمتر دچار تورش و سوگیری (bias) می شود.
نظریه دانینگ – کروگر و منحنی معروف آن دقیقا نشان دهنده این نکته است که هر گاه تخصص کمتری در یک رشته داشته باشید احتمال اعتماد به نفس کاذب بیشتر می شود و بالعکس هر چه واقعا تخصص بیشتری داشته باشید اعتماد به نفس کاذب کمتری دارید.
@mohammadzarean