LGS [ Matematik & Danışmanlık ] @lgsmatematik Channel on Telegram

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

@lgsmatematik


🔹2025 LGS ye hazırlanan öğrencilerimize ve öğrenci hazırlayan öğretmenlerimize destek olmak amacıyla oluşturulmuş matematik ve danışmanlık kanalıdır.


Ahmet ESMER | Samsun

@ematematik

LGS [ Matematik & Danışmanlık ] (Turkish)

LGS [ Matematik & Danışmanlık ] kanalı, 2025 LGS'ye hazırlanan öğrencilere ve onları destekleyen öğretmenlere yönelik olarak oluşturulmuş bir matematik ve danışmanlık kanalıdır. Kanal, öğrencilerin sınavda başarılı olmaları için gerekli matematik konularında destek sağlamanın yanı sıra genel motivasyon ve sınav stratejileri konusunda da rehberlik sunmaktadır. Kanalın kurucusu Ahmet ESMER, Samsun'da yaşamaktadır ve matematik alanında uzmanlığıyla öne çıkmaktadır. @ematematik kanalı üzerinden kendisiyle iletişime geçerek daha fazla bilgi alabilir ve kanaldan destek alabilirsiniz. LGS'ye hazırlanan öğrenciler ve onları destekleyen öğretmenler için bu kanal, başarıya giden yolda önemli bir rehber olabilir.

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

10 Feb, 12:44


📣 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Kapsamındaki Merkezî Sınava Yönelik İkinci Örnek Soru Kitapçıkları ve Çözüm Videoları Yayımlandı

👉🏻 https://meb.ai/7KnCvp

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

04 Feb, 13:51


⁉️ Birsey danişmak istiyorum benim çocugum matematik denemelerinde cok zorlaniyor haftada 1 özel ögretmenle deneme çözse faydasi olurmu acaba

⬇️⬇️⬇️⬇️
🔸Öğretmen ile birlikte soru çözmesi, öğrencimizin sorulara yaklaşımı için tabi faydalı olur.
Fakat öğretmen ile öğrencimizin sorularda zorlanma nedeninin temeli araştırılsa daha da etkili bir çözüm olabilir.
- Konulara ait kazanımları tam kavramış mı?
- Temel matematik bilgisinde eksikler var mı?
- Denemeye tam MOTİVE olabiliyor mu?
- Metinleri okuduğunda nasıl anlam çıkarımı yapıyor?
- Şu anki çalışma düzeni nasıl,verimli mi? elindeki kaynaklar yeterli mi?
....
🔸 Genel olarak deneme, öğrencinin genel seviyesini görmek için uygulanan bir çalışma olduğundan ; özelde matematik başarı yukarıda bahsettiğim etkenlerin yeterliliğini gösterir.

🔸 Özel ders öğretmeni öncelikle deneme soruları çözülebilir. Bununla birlikte öğrencinin sorulara yaklaşımının görülmesi için özel ders öğretmeni öğrenciye de lgs formatında soru çözdürmeli ve çözüm adımlarını incelemeli. Böylece öğrencinin deneme esnasında nasıl bir şekilde sorulara yaklaştığı ve çözüm adımlarını ne şekilde uyguladığı görülebilir.

Öğrencimize başarılar dilerim.

Ahmet ESMER
@lgsmatematik

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

03 Feb, 10:39


⁉️ Arkadaşlar kızım matematikte denemede 18,19 soruyu çözüyor ama sorunun sonunu yanlış yapıyor mesela toplama yapıp sonucu bulacakken çıkarma yapıyor. Sırf bu hatadan dolayı 5 ile 7 arasında yanlış çıkıyor........... sonra fark ediyor bu hatasını ne yapmam gerekiyor sizce yardımcı olur musunuz.

⬇️⬇️⬇️⬇️

🟥
🔸 Bahsettiğiniz durum çoğu öğrencide deneme sonrasında karşılaşılan ve genellikle sınav sonrasında hatanın görüldüğü bir durumdur.
Bunun çözümü için ;
▫️Sınavda zamanı iyi kullanıp, soruların çözümünü 10 dk kadar erken bitirip , sınav anında iken çözümlerini inceleyebilir. Böylece varsa birkaç hatalı çözümünü görüp daha sınavda iken doğru olanı kodlayabilir.
▫️ Odaklanmadan kaynaklı son anlarda dikkat dağınıklığı olabilir. Böyle bir durumun olup olmadığının tespiti için okul rehber öğretmeni ile iletişim halinde olunması faydalı olabilir.
▫️Soru kökü hece hece ve anlaşılır biçimde okunmalı. Bazen, öğrenci soruya kendince yorum katıp çözüm aşamasına geçiyor ve sonuca ulaşınca da işlemlerini kontrol etmeden bulduğu cevabı işaretliyor.
▫️Çok fazla soru çözen öğrenciler soru kalıplarını ezberlediği için, denemede karşılaştığı sorunun daha önceden çözdüğü sorulara benzer olduğunu düşünüp soruda verilen ve istenen ayrıntıya dikkat etmeden çözüm yapıyor. Bulduğu cevap şıklarda varsa anında cevabı işaretleyip, optiğe kodluyor.

🔸 Sonuç olarak her öğrenci aynı durumla karşılaşabiliyor. Çözüm için her deneme sonrası ne tür hatalardan kaynaklı yanlışlar olduğu incelenmeli ve bir sonraki denemede daha temkinli bir şekilde soru çözümü yapılmaya çalışılmalıdır.

Öğrencimize başarılar dilerim.

Ahmet Esmer
@lgsmatematik

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

02 Feb, 07:35


⁉️....... Lgs sürecinde olan çocuğum bir türlü 440 veya üst puanlara çıkamıyor . En iyi aldığı 350 yada 400 oluyor Matematik en büyük derdimiz : ........ Hocalarımın fikirlerini istiyorum. Artık çocukta sıkıldı. Ne yapsam olmuyor demeye başladı. Adresimize hangi okul çıkarsa oraya giderim . Uğraşmayalım diyor. Ama ben vazgeçemiyorum Acil fikire ihtiyacım var."
⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️

🟥▫️ Matematik genel olarak öğrencilerimizin zorlandığı bir ders. Öğrencilerimizin matematikteki başarısını direk etkileyen muhtemel sebepleri için daha önce farklı paylaşımlarda da yorum olarak paylaşmıştım.
👇
▫️ ▫️ ▫️
🔸Bir veli ve matematik öğretmeni olarak denemelerde MATEMATİK testindeki başarısını etkileyen temel etkenleri şöyle sıralayabilirim ;
▫️ Konulara ait kazanım bilgisi tam kavranılmadan yeni nesil tarzı sorulara geçişte öğrenci istenen başarıya ulaşamayabiliyor. Bunun önüne geçmek için ilk önce konulara ait kazanımlar ile ilgili etkinlik içeren kaynaklardan çalışılmalı
▫️ Temel matematik bilgisindeki eksiklikten kaynaklanan işlem hataları olabilir. Dolayısıyla öğrenci konuyu anlasa bile yapacağı bir işlem hatası ile soruyu yanlış cevaplayabilir. Bu durumun önüne geçmek için özellikle 6. ve 7.sınıf matematik konuları ( sayılarda dört işlem, eşitlik ve denklem...) tekrar gözden geçirilip, eksikler tamamlanabilir.
▪️ Her yeni nesil soru, aynı zorluk seviyesinde olmadığı gibi her soru bankasında bulunan sorularda aynı seviyede değil. Farklı denemelerde olan net oynaması normal karşılanmalı.
▪️ Öğrenciler yeni nesil tabir edilen sorular ile daha çok 8.sınıfta karşılaşıyor ve soru mantıklarını kavrayana kadar hem zaman kaybediyor hem de başarısızlık ile motivasyon kaybına uğruyor. Belirli bir zaman öğrencimizin konuyu bildiği halde bunu nete çevirememesine bu gözle bakılabilir.

🔸 Yukarıda belirttiğim sebeplerden biri ya da birkaçı matematik başarısında temel etken olabilir.
Diğer derslere ait çalışma mantığını da bu şekilde planlayabilirsiniz.

🔸 Denemelerdeki netleri artırmak için yukarıda belirttiğim maddelerin dışında ;
▫️ Öncelikle öğrenciye çalıştığı zaman diliminde çalışması için ders ve dinlenme zaman aralığı net olan program yapılabilir
▫️ Haftalık çalışacağı konu ve çözeceği sorular en son bitirilen konudan olmalı
▪️ Haliyle çözemediği veya yanlış yaptığı sorular olacağından imkan varsa çözemediği o an öğretmene sorup çözdürebileceği bir internet ortamı olmalı
▫️Veya soruları biriktirip haftada belirli bir saatte matematik öğretmenine çözdürmeli.

🔸 Öğrencimize başarılar dilerim.

Ahmet Esmer
@lgsmatematik
▫️▫️▫️

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

01 Feb, 08:45


⁉️" Merhaba, okul harici günlük ortalama 4 saat çalışıyor ama netleri bir türlü yükselmedi. Bir anne olarak ne yapacağımı şaşırdım. Aynı durumu yaşayan var mı. Nasıl çözüm buldunuz. Yardımcı olur musunuz. "

⬇️⬇️⬇️

🟥 Dönem başından beri yapılan denemelerde, konulara ait soru sayıları devamlı azalıp görülen yeni konulardan da sorular ekleniyor.
▫️ Öğrencimiz yeni gördüğü konuları tam kavrayamadan denemede karşısına çıkınca doğru çözemeyebiliyor.
Bu süreç nisan ayına kadar bu şekilde devam edebiliyor.
Nisan itibariyle Lgs ye kadar uygulanan denemelerdeki soru dağılımları gerçek Lgs formatına uygun olacak şekilde çok fazla değişmiyor. İşte o zaman öğrencimizin netlerinde ki artışı daha net görebilirsiniz.

Şu anki denemelerde öncelikle çözülemeyen ya da yanlış yapılan sorulara odaklanmak gerekir. Çünkü denemenin asıl amacı konu-kazanım eksiğini görmek. Her deneme sonrasında eksik olan konu ve kazanımlara odaklanılır ve eksikleri tamamlamak için çaba gösterilirse devam eden denemelerde net artışları görülecektir.

@lgsmatematik
Ahmet ESMER

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

10 Nov, 10:02


LGS MATEMATİK DENEMESİ - 1

PDF

https://www.lgsmatematik.net/lgs-matematik-denemesi/KASIM-I

ONLINE ÇÖZMEK İÇİN

https://forms.gle/i3brv95KJmBc96Me8

CEVAP ANAHTARI

https://www.lgsmatematik.net/cevap-anahtari

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

20 Oct, 20:20


🔸ÜSLÜ NİCELİKLER VE İŞLEM ÖNCELİĞİ 🔸
7.SINIF KAZANIM YETERLİLİK ÇALIŞMASI

🔳 Bu çalışma ;
"M.7.1.1.4 Tam sayıların kendileri ile tekrarlı çarpımı nı üslü nitelik olarak ifade eder. " kazanım yeterliliğini tespit etmek düşüncesiyle oluşturuldu.

🔳 Çalışmayı aşağıdaki link yardımıyla ( boş ve çözümlü) PDF olarak indirebilirsiniz.

🔳 Bu çalışmada temel amaç öğrencimizin konu kazanım yeterliliğini ölçmektir. Kolaylık /zorluk amaçlanmamıştır.

🔳 Öğrencimizin çözümleri yeterli ise bu kazanım kavranmış demektir, eksiklik varsa da hangi kısım olduğu kolayca tespit edilip tamamlayıcı ek çalışmalar yapılabilir.

PDF
👇 https://www.lgsmatematik.net/kazanim-yeterlilik/7-sinif-kazanim-yeterlilik-calismasi

Matematik içeriği ve tasarım formatını öğrencilerimiz için daha verimli hale getirmek, geliştirmek ve eksik içerikleri tamamlamak için lütfen geri bildirimde bulununuz.
👇
Ahmet Esmer
www.lgsmatematik.net

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

12 Oct, 18:19


LGS [ Matematik & Danışmanlık ] pinned Deleted message

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

11 Oct, 09:39


LGS 2025 HAZIRLIK PROGRAM VE ÇİZELGELER (1.BÖLÜM)

1️⃣ .ÇALIŞMA : KİTAP / KONU BİTİRME ÇİZELGESİ ile öğrencimiz ;
▫️LGS hazırlığı için derslere ait kaynaklarının kısaca isimlerini yazacak  ve kaynaklardan bitirdiği konuları işaretleyerek konu takibini yapabilecek.
▫️Kullanmadığı kaynaklar daha iyi tespit edilip , dengeli şekilde kaynaklarının bitirilmesi sağlanabilecektir.
▫️Konu takibinde ise çalışmadığı veya kendine zor geldiğini düşünüp çözmediği konular daha net görülecek , erken müdahale ile konulardan kopmasına engel olunabilecek.
▫️Verim alınması için periyodik takip ( haftalık veya 15 günlük ) olmalı
▫️Bu çalışma ( kurum /öğretmen/veli /öğrenci ) sınav hazırlığında başarıya ulaşmak için en temel adımdır.

2️⃣ .ÇALIŞMA : HAFTALIK ÇALIŞMA PROGRAMI ile öğrencimiz ;
▪️Başarı için büyük hedeflere kısa ve planlı adımlar ile ulaşılabilir.
▪️LGS hazırlığında yüksek net yapmak için öncelikle öğrencinin konu kazanımlarını çok iyi kavraması gereklidir.
▪️Fakat ders ve konuların çokluğu ilerleyen haftalarda öğrencide kontrolsüz ve stresli bir çalışma düzenini oluşturabiliyor.
▪️En baştan öğrencinin derslere uygun düzenli bir çalışma programı uygulaması , konuları daha iyi kavraması ve daha fazla soru çözebilmesini sağlar.
▪️Öğrencinin genel olarak çalışmadığı konu kalmayacağı için de daha çok soru çözmeye odaklanabilecektir.

3️⃣ .ÇALIŞMA : HAFTALIK ETKİNLİK RAPORU
UYGULAMA ŞEKLİ
Öğrencimiz ;
▪️Her hafta Pazartesiden Pazara kadar günlük olarak (öncelikle HAFTALIK ÇALIŞMA PROGRAMINA uygun) çalıştığı ders/konu bilgisini ve çözdüğü soru / yanlış soru sayısını çizelgede not almalı.
▪️Her gün sonunda çözülen toplam soru sayısını çizelgenin en sağına yazmalı.
▪️Hafta bitiminde çizelgenin derslere ait bölümlerin en alt kısmına haftalık toplam çözülen soru sayıları yazmalı , ayrıca haftalık toplam soru /yanlış soru sayılarını not almalı.
▪️ Öğrencimizin çalışma verimliliği
haftalık olarak check edilebilecek.
▪️Hangi derslere ( konulara ) daha fazla ağırlık verdiği , çalışılmayan  ders ( konu ) bilgisi daha iyi görülebilecek.
🔹ÇİZELGELERİ İNCELEMEK VE PDF OLARAK İNDİRMEK İÇİN

https://www.lgsmatematik.net

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

10 Oct, 08:27


🔹İLK LGS DENEMELERİNİN ARDINDAN
{MATEMATİK}

Bir veli ve matematik öğretmeni olarak Lgs de matematik başarısını etkileyen temel etkenleri şöyle sıralayabilirim ;
1️⃣ Konulara ait kazanım bilgisi tam kavranılmadan yeni nesil tarzı sorulara geçişte öğrenci istenen başarıya ulaşamayabiliyor. Bunun önüne geçmek için ilk önce konulara ait kazanımlar ile ilgili etkinlik içeren kaynaklardan çalışılmalı
2️⃣ Temel matematik bilgisindeki eksiklikten kaynaklanan işlem hataları olabilir. Dolayısıyla öğrenci konuyu anlasa bile yapacağı bir işlem hatası ile soruyu yanlış cevaplayabilir. Bu durumun önüne geçmek için özellikle 6. ve 7.sınıf matematik konuları ( sayılarda dört işlem, eşitlik ve denklem...) tekrar gözden geçirilip, eksikler tamamlanabilir.
3️⃣ Her yeni nesil soru, aynı zorluk seviyesinde olmadığı gibi her soru bankasında bulunan sorularda aynı seviyede değil. Farklı denemelerde olan net oynaması normal karşılanmalı.
4️⃣ Öğrenciler yeni nesil tabir edilen sorular ile daha çok 8.sınıfta karşılaşıyor ve soru mantıklarını kavrayana kadar hem zaman kaybediyor hem de başarısızlık ile motivasyon kaybına uğruyor. Belirli bir zaman öğrencimizin konuyu bildiği halde bunu nete çevirememesine bu gözle bakılabilir.

↕️Yukarıda belirttiğim sebeplerden biri ya da birkaçı matematik başarısında temel etken olabilir.

🔸Netleri artırmak için yukarıda belirttiğim maddelerin dışında ;
▶️ Öncelikle öğrenciye çalıştığı zaman diliminde çalışması için ders ve dinlenme zaman aralığı net olan program yapılabilir
➡️ Haftalık çalışacağı konu ve çözeceği sorular en son bitirilen konudan olmalı
➡️ Haliyle çözemediği veya yanlış yaptığı sorular olacağından imkan varsa çözemediği o an öğretmene sorup çözdürebileceği bir internet ortamı olmalı
➡️Veya soruları biriktirip haftada belirli bir saatte matematik öğretmenine çözdürmeli.

✔️Yukarıda ki sistemi öğrencilerime uyguladım ve olumlu yönde ciddi adımlar atıldı.

Ahmet Esmer @ematematik

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

09 Oct, 11:42


🔸DOĞAL SAYILARLA İŞLEMLER🔸
ORTAK ÇARPAN PARANTEZİNE ALMA VE DAĞILMA ÖZELLİĞİ

6.SINIF Kazanım Yeterlilik Çalışması

🔹 Bu çalışma ;
"M.6.1.1.3 Doğal sayılarda ortak çarpan parantezine alma ve dağılma özelliğini uygulamaya yönelik İşlemler yapar ." kazanım yeterliliğini tespit etmek düşüncesiyle oluşturuldu.

🔳 Çalışmayı aşağıdaki link yardımıyla ( boş ve çözümlü) PDF olarak indirebilirsiniz.

🔳 Bu çalışmada temel amaç öğrencimizin konu kazanım yeterliliğini ölçmektir. Kolaylık /zorluk amaçlanmamıştır.

🔳 Öğrencimizin çözümleri yeterli ise bu kazanım kavranmış demektir, eksiklik varsa da hangi kısım olduğu kolayca tespit edilip tamamlayıcı ek çalışmalar yapılabilir.

PDF ( BOŞ ve ÇÖZÜMLÜ )
👇 https://www.lgsmatematik.net/kazanim-yeterlilik/6-sinif-kazanim-yeterlilik-calismasi

Matematik içeriği ve tasarım formatını öğrencilerimiz için daha verimli hale getirmek, geliştirmek ve eksik içerikleri tamamlamak için lütfen geri bildirimde bulununuz.
👇
Ahmet Esmer
www.lgsmatematik.net

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

01 Oct, 07:52


▫️6.sınıf & 7.sınıf ▫️ MATEMATİK
https://t.me/KazanimYeterlilikCalismasi

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

08 Sep, 18:45


2025 LGS MATEMATİK
[ ÖN HAZIRLIK ]
KAZANIM YETERLİLİK ÇALIŞMALARI

(tek pdf)

🔸9 eylül itibariyle 8.sınıf öğrencilerimizin LGS hazırlık çalışmaları yoğun bir şekilde başlayacak. Öğrencilerime LGS hazırlık sürecinde ; gerçekçi bir planlamayla ve yaklaşık 10 aylık süreçte sabırlı bir şekilde verimli çalışma sonucunda hedeflerini de aşacak bir başarı için kolaylıklar diliyorum.

🔸Bu çalışma öğrencilerimizin matematik altyapısını oluşturan konuların kazanım yeterliliğini tespit etmek düşüncesiyle oluşturuldu.

🔸Çalışmanın tamamı 12 sayfa olup 6 konuya ait kazanım yeterlilik seviyesini görmeyi amaçlayan içeriklerden oluşmaktadır.

1.Çalışma :Tamsayılar
2.çalışma : Rasyonel Sayılar
3.çalışma : Cebirsel İfadeler
4.çalışma : Eşitlik ve Denklem
5.çalışma : Oran Orantı
6.çalışma : Yüzdeler

Ahmet ESMER
www.lgsmatematik.net

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

08 Sep, 11:15


< YÜZDELER >
pdf
👇
https://www.lgsmatematik.net/LGS-on-hazirlik-kazanim-yeterlilik

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

08 Sep, 08:48


LGS [ Matematik & Danışmanlık ] pinned «2025 LGS MATEMATİK [ ÖN HAZIRLIK ] KAZANIM YETERLİLİK ÇALIŞMALARI 🔸PDF olarak indirmek 👇 https://www.lgsmatematik.net/LGS-on-hazirlik-kazanim-yeterlilik 🔸Lgs matematik ön hazırlık çalışmaları LGS ye katılacak olan öğrencilerimizin matematik altyapısını…»

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

08 Sep, 08:47


< ORAN ORANTI >
pdf
👇
https://www.lgsmatematik.net/LGS-on-hazirlik-kazanim-yeterlilik

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

08 Sep, 08:46


< EŞİTLİK VE DENKLEM >
PDF 👇
https://www.lgsmatematik.net/LGS-on-hazirlik-kazanim-yeterlilik

LGS [ Matematik & Danışmanlık ]

07 Sep, 09:25


PDF » https://www.lgsmatematik.net/LGS-on-hazirlik-kazanim-yeterlilik