دانهها در فرایند تولید امکان دارد آلوده شوند. در حین برداشت اگر یک خوشه روی خاک بیفتد امکان دارد دچار آلودگی با قارچ شود. طی فرایند حمل و نقل و انبار کردن نیز ممکن است دانه ها قارچ و کپک بزنند. قارچها گاهی به دلایلی نامعلوم از خود سمومی به نام مایکوتوکسین تولید میکنند (شاید یک نوع مکانیزم دفاعی باشد). مایکوتوکسینها مسموم کننده و سرطانزا هستند.
دقت کنید “قارچ” با “سموم قارچ” تفاوت دارد. ممکن است شما قارچ را با یک داروی قارچ کش نابود کنید اما سموم آن حذف نمیشوند آنها بسیار مقاومند. قارچ با سموم قارچی دو مقوله کاملا جدا هستند. همه قارچها سم مایکوتوکسین تولید نمیکنند و نبود قارچ نشاندهنده نبود مایکوتوکسین نیست. پس ممکن است دانه ای به ظاهر تمیز و سالم باشد اما آلودگی مایکوتوکسین داشته باشد. اینگونه دانه ها سبب مسمومیت کبوتر، آسیب به کبد و کلیه، عفونت چینه دان، کاهش اشتها، اسهال، سینه کاردی شدن، پنیرک و آفت زدن دهان و ... میشوند و با ایجاد استرس راه را برای عفونتهای ثانویه باز میکنند.
در حال حاضر بهترین راه حل موجود برای مقابله با مایکوتوکسینها استفاده از پودری به نام توکسین بایندر است. این پودر شامل چندین ماده جاذب سم است که در بدن پرنده ظرف مدت کوتاهی سموم را جذب خود کرده و با فضله از بدن دفع میشوند.
گردآوری: سعید باقری
کپی با ذکر منبع بلامانع می باشد
#کانال_آرشیو_مطالب_داروی_و_درمانی_طیور
https://t.me/kabootaranepaitakht