در خصوص وظایف این ستاد و فهم از آن به طور دایمی در این سالیان اختلاف نظر بوده اما کمتر کسی از سابقه آن با خبر است. سابقه ای با جمله: "به گوش افراد هم نمی رود" و آن طور که امروز پیداست افراد دوست ندارند که به گوششان برود و خودشان را اعلم از رهبر انقلاب می پندارند.
رهبر انقلاب اسلامی در روز تاسیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پیشنهادات مطرح شده توسط بانیان ستاد از جمله حجت الاسلام قرائتی آیت الله جنتی و دیگر بزرگواران موسس ستاد فرمودند:
"شما نباید «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» باشید. باید «ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر» باشید. «ستاد امر به معروف»، یعنی اینکه امر به معروف در مملکت، یک جا، کار ستادی رویش میشود! مگر میشود شما چنین کاری بکنید؟! امر به معروف، مالِ همهی مردم است. مگر میشود یک ستاد ده نفره بنشینند و سازماندهیِ ستادیِ امر به معروف در سطح کشور را بکنند؟! اینکه اصلاً امکان ندارد. شما باید یک کار دیگر را به عهده بگیرید. نخواهید مباشرتاً، امر به معروف و نهی از منکر کنید. شما باید امر به معروف را در جامعه، احیا کنید. این، آن چیزی است که من خواستهام. بارها و مکرّراً گفتهام و متأسفانه، این حرف به گوش افراد هم نمیرود. من میگویم: «مردم باید این روحیه را پیدا کنند. مردم، همانطور که نماز را واجب میدانند، باید امر به معروف را هم واجب بدانند.» باید این به مردم حالی شود که «لتأمرنّ بالمعروف و لتنهنّ عن المنکر او لیسلطنّ الله علیکم شرارکم.» همانطور که در جنگ متوجّه شدند که جنگ برایشان لازم است. شما، این کار را باید بکنید. اساس کار شما، احیای امر به معروف و نهی از منکر است؛ نه مباشرتاً سازماندهی امر به معروف و نهی از منکر."
این کلمات به صورت واضح و آشکاری وظیفه ستاد امر به معروف و نهی از منکر را "احیای فرهنگ امر و نهی در خصوص معروف ها و منکر ها قرار داده است لکن همان طور که خود رهبر انقلاب اسلامی در بیان فوق فرموده اند: " بارها و مکرّراً گفتهام و متأسفانه، این حرف به گوش افراد هم نمیرود". در دوره قبلی ستاد امر به معروف و نهی از منکر تلاش شد این مساله احیا که فرمان رهبری است در میان کنشگران مساله جا بیفتد لکن در عین این که مطلب واضح و امر رهبری و تاسف ایشان آشکار بود از آن سر باز می زدند. یادم هست در جلسه ای در خصوص مساله ای که نظر رهبر انقلاب بود و همه درباره آن اتفاق داشتند لکن زیر بار نمی رفتند درحال بیان نظر رهبر انقلاب بودم و ایشان را در جلسه با نام "آقای خامنه ای" یاد کردم که نظر ایشان در فلان مساله چنان است. مخاطب که جوابی نداشت و در عین حال نمی خواست با رهبری مخالفت کند و همچنین میخواست نظرات غیر علمی متحجرانه خود را به کرسی نشاند با فریاد بلند گفت: "چه طرز خطاب کردن است؟ بگو مقام معظم رهبری! مگر پسرخاله توست که میگویی آقای خامنه ای؟" این درحالی بود که من میگفتم به حرف آقای خامنه ای گوش دهیم و نظرش را در فلان مساله رعایت کنیم و ایشان به دنبال عدم رعایت نظر ایشان بود و اصرار داشت ایشان مقام معظم رهبری خطاب شوند.
در قضیه احیای امر به معروف و نهی از منکر و مساله حجاب با چنین مسایلی طرفیم. مساله شرعی، قانونی، روانشناختی، جامعه شناختی و دیگر ابعاد از جمله مسایل سیاسی و امنیتی حجاب و تاسیس کلینیک ترک بی حجابی نه تنها هیچ ارتباطی با "احیای" امر به معروف و نهی از منکر ندارد بلکه به علت الصاق این واژه که از کلینیک ترک اعتیاد گرفته شده است به ستاد احیا، فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر را که با هنرمندی باید احیا شود را به بی راهه می برد. با ذهن هایی طرفیم که این ارتباط را نمی فهمند. از این رو باید گفت بنویسید کلینیک ترک بی حجابی بخوانید کلنیک اماته امر به معروف و نهی از منکر!
https://t.me/jalilmoheby