پستهای برق فشارقوی @hvsubstations Channel on Telegram

پستهای برق فشارقوی

@hvsubstations


پستهای برق فشارقوی
High Voltage Substations

کانالهای تلگرام ما:
@hvsubstations
@teslaenergyco

برای مشاهده آموزشهای کاربردی و مفید در زمینه مهندسی برق(قدرت) به کانال یوتیوب ما مراجعه فرمایید:
www.youtube.com/teslaco
📢 📢 📢

پستهای برق فشارقوی (Persian)

پستهای برق فشارقوی یک کانال تلگرامی است که به ارائه اطلاعات مربوط به تجهیزات و فناوری‌های مرتبط با انتقال و توزیع برق می‌پردازد. این کانال برای علاقمندان به علوم برق و انرژی، به ویژه کسانی که در زمینه انرژی برق کار می‌کنند یا به آن علاقه‌مند هستند، بسیار مفید است. از آخرین اخبار و تحولات صنعت برق، تا مقالات تخصصی و نکات فنی مرتبط با پستهای برق فشارقوی، همه چیز را می‌توانید در این کانال پیدا کنید. با عضویت در این کانال، شما به روز با آخرین تکنولوژی‌ها و محصولات مورد استفاده در صنعت برق خواهید بود. بنابراین، اگر به دنبال یادگیری و به‌روزرسانی دانش خود در زمینه برق هستید، حتما از این فرصت استفاده کنید و به کانال تلگرامی پستهای برق فشارقوی ملحق شوید.

پستهای برق فشارقوی

08 Nov, 18:08


درود

چرا بین ترانسفورماتورهای برق و در چه شرایطی نصب فایروال (دیواره آتش) الزامی است؟ برای پاسخ این سوال ویدئوی زیر را ببینید👇

لینک مشاهده ویدئو
https://youtu.be/7IkXdeXTxQk

بد نیست عرض کنم که اخیراً شرکت Duristol در آمریکا اقدام به طراحی فایروالهای ضد بالیستیک نموده که قادر به محافظت ترانسفورماتورها، پنلها و ... در برابر انفجارهای ناشی از حملات پهپادی و بالیستیکی هستند.

شاید این آغازی بر تغییر رویه ساخت پستها و نیروگاههای برق بدون ملاحظات پدافند غیرعامل است و در این زمان بنظر اجرای آن در سازه های مرتبط با پستها و نیروگاههای استراتژیک در کشورمان بیش از پیش احساس می شود.

در این راستا، لازم است به یک مطلب اشاره کنم که اولین پست برق ایران با عایق گازی GIS و سطح ولتاژ 132kVدر شهر اولین ها! (آبادان) با طراحی و نظارت شرکت مشاور موننکو در سال 1356 در حال ساخت بود ولی متاسفانه عدم ملاحظات پدافند غیرعامل (از آن زمان تاکنون در صنعت برق) منجر به نابودی تقریباً کامل این پست در جنگ با عراق شد.
امیدواریم این موضوع که عرض کردم بطور تخصصی تری در صنایع نیروگاهی و برقی و حتی صنایع نفت و گاز در دستور کار قرار گیرند.
————————————————————————-

کانالهای تلگرام ما:
@hvsubstations
@teslaenergyco

پستهای برق فشارقوی

30 Oct, 09:28


فایل #آموزشی رله #TCS و #CCS

پستهای برق فشارقوی

30 Oct, 09:27


فایل آموزشی فانکشن حفاظتی CBF

پستهای برق فشارقوی

28 Oct, 14:30


پیوسته درود

در ادامه مباحث نقشه خوانی به یک موضوع بینابین نقشه خوانی با رله و حفاظت پرداختیم. تست بلاک و تست پلاگ را با تصاویر و توضیحات کاملی در مورد نحوه ارتباط آنها با رله شرح دادیم. امیدوارم دیدن این ویدئو برای شما عزیزان مفید باشد.

لینک جلسه 20 دوره نقشه خوانی پستها و نیروگاههای برق
https://youtu.be/zxyw4qJoR6E

پستهای برق فشارقوی

15 Jul, 11:27


اجزای شماتیکی تپ چنجر ترانسفورماتور و دسته بندی آن

پستهای برق فشارقوی

14 Jul, 15:29


بنام ایزد جان و جهان

یکی از مهمترین نقشه های هر پست برق و یا نیروگاه، نقشه های مداری یا نقشه های اسکماتیک تابلوها می باشند.

در حقیقت این نقشه ها بعنوان نقشه های فاز دیتیل پروژه و عصاره طراحی تابلوهای حفاظتی و کنترلی محسوب می شوند و شامل ارتباط بین تابلوهای مختلف، جزییات تجهیزات و المانهای نصب شده در تابلو با شماره ترمینالهای مشخص می باشد.

در نقشه های اسکماتیک فهرستی از مدارات استخراج شده از مدارات لاجیک و اینترلاک به انضمام ملاحظات ماتریس تریپ و سایر موارد می باشد.

هر مهندس برق که بعنوان پرسنل تعمیرات یا اپراتور و ‌... در یک پست برق فشارقوی و یا نیروگاه برق مشغول بکار است باید توانایی استفاده و تحلیل مدارات را از این نقشه داشته باشد و اینکار مستلزم شناخت مدارک پایه ای پروژه می باشد.

در این ویدئو که جلسه 19 ام از دوره "نقشه خوانی حرفه ای پستها و نیروگاههای برق" می باشد، بصورت کلی نحوه بررسی و ترکینک مسیر مدارات فرمان را در این نقشه ها ذکر کردیم.

به دو طریق اینکار قابل انجام است. یا از فهرست ابتدایی به صفحه مربوطه مراجعه کنیم (بعنوان مثال مدار سنکرونیزم) و سپس از صفحات Z List تجهیزات را مشخص کرده و تمامی کنتاکتها و باینری اینپوتها و باینری اوت-پوتهای رله را به همراه تیغه های رله های کمکی دنبال کنیم تا از خروجی و عملگر مورد نظر اطمینان یافته و منطق آنرا متوجه شویم. لذا می بایست قبل از بررسی هر نقشه اسکماتیک به مدارات لاجیک و اینترلاک آن مراجعه کنیم.

راه دیگر برای بهره مندی از این مدارک، مراجعه به صفحات Z List است و با پیدا کردن صفحات هر کنتاکت یا المان، عملکرد یک تجهیز را بررسی و تحلیل نماییم.

دو مثال در این ویدئو از یک نقشه کنترلی را بطور مشروح بررسی کرده ایم و در پایان نیز توضیحاتی مبنی بر تست بلاک و تست پلاگ و ارتباط آن با رله سنکرونیزم در بِی کوپلر شرح داده شده است و توصیه می شود حتماً ویدئو را تا انتها مشاهده فرمایید.

لینک مشاهده ویدئو:
https://youtu.be/v7mem0v7zPs
مدرس: مهندس آریانژاد

پستهای برق فشارقوی

03 Jul, 15:30


بنام آن بخشاینده بی منت

در جلسه هجدهم از دوره "نقشه‌خوانی حرفه‌ای و کاربردی پست‌ها و نیروگاه‌های برق" به بررسی جزئیات مدار فرمان و دایورتر موتور تپ چنجر زیر بار ترانسفورماتور (سازنده: شرکت MR) پرداختیم. این جلسه که در کانال یوتیوب تسلا در دسترس است، به صورت کامل این اجزای حیاتی را تشریح می‌کند.

در این ویدئو، مدار فرمان دایورتر موتور تپ چنجر ترانسفورماتور را به صورت اجمالی شرح داده‌ایم. در این آموزش، از یک موتور سه فاز با مدار فرمان چپگرد/راستگرد استفاده شده است که با مدار فرمان مربوطه، این موتور می‌تواند تپ‌های ترانسفورماتور را بالا و یا پایین ببرد.

از شما دعوت می‌کنیم که به سوالات مطرح‌شده در متن ویدئو در بخش کامنت‌ها پاسخ دهید تا دیگر مخاطبین و دانشجویان نیز بهره‌مند شوند. همچنین، اگر تمایل دارید تجربیات و نکات مرتبط با این موضوع را به اشتراک بگذارید. مشارکت شما باعث غنی‌تر شدن تجربه یادگیری همه خواهد شد.

لینک جلسه 18 دوره نقشه خوانی پستها و نیروگاههای برق:

https://youtu.be/WjATyTY9LLE

مدرس: مهندس آریانژاد

#برق_فشارقوی #مهندسی_برق #نیروگاه #طراحی_پست_برق #تکنولوژی_ترانسفورماتور #مدار_فرمان #تپ_چنجر #نقشه_کشی_برق #آموزش_مهندسی #آموزش_حرفه_ای #کنترل_برق #مدار_موتور #موتور_سه_فاز #اسکادا #سیستم_قدرت #آموزش_فنی #جامعه_مهندسی #کارشناسان_برق #یادگیری_و_توسعه #اتوماسیون_صنعتی

پستهای برق فشارقوی

28 Jun, 10:15


بنام حق

چرا از لایه گرافیتی پوششی بر روی عایق XLPE کابلهای قدرت استفاده می شود؟

کابلهای برق در سطوح ولتاژ مختلف دارای لایه های گوناگونی می باشند که بنابر کاربرد و سطح ولتاژ نامی کابل این لایه ها با هم تفاوت دارند.
در سطوح ولتاژ متوسط به بالا از یک لایه گرافیتی در کابلها استفاده می شود که کاربرد اصلی آن یکنواخت سازی میدان الکتریکی بر روی سطح عایق کابل است تا ناهمواریهای ریز و میکروسکوپیک سطح عایق یا وجود حفره های بسیار ریز هوا در داخل عایق کابل موجب تغییرات شدت میدان الکتریکی در آن نواحی نشود.

بدین ترتیب، این لایه گرافیتی پیچیده شده بر روی سطح عایق کابل سبب یکنواختی میدان الکتریکی و جلوگیری از شکست عایقی کابل خواهد شد و به نوعی طول عمر کابل نیز افزایش می یابد‌.

https://youtube.com/shorts/D-Xyo9gY4vA

پستهای برق فشارقوی

25 Jun, 10:06


بنام یزدان

یکی از موارد بسیار مهم در هر شبکه برق، کنترل فرکانس در شرایط نرمال و اضطراری حادث در شبکه است. در شبکه های بزرگ این موضوع بسیار مهمتر است و لذا یک باس را در هر شبکه بعنوان باس مرجع کنترل فرکانس یا باس اسلَک در نظر می گیرند. نکته بسیار مهم این است که تنها یک نیروگاه کار کنترل فرکانس را بعهده دارد و حلقه بسته کنترلی گاورنر آن کار کنترل فرکانس را انجام می دهد.

بنظر شما در شبکه برق ایران کدام نیروگاه بعنوان باس اسلک در نظر گرفته شده است؟

https://youtube.com/shorts/3QMeAGnNb5o

پستهای برق فشارقوی

24 Jun, 11:35


یکی از راهکارهای ساده ولی در عین حال بسیار مهم برای ایزولاسیون هوای داخل پست برق فشارقوی از هوای بیرون از ساختمان، در زمان باز و بسته شدن درب ورودی ساختمان، استفاده از یک در اضافی پشت درب ورودی است که موجب جلوگیری از ورود و خروج هوای بیرون به داخل پست می شود.

به این سیستم ایرلاک Air Lock می گوییم و باید در زمان طراحی برای ساختمان پست لحاظ گردد. البته airlock در خیلی از ساختمانها به همین منظور بکار می رود.

https://youtube.com/shorts/zagbQkzBLW4

پستهای برق فشارقوی

14 Jun, 15:39


فایل طراحی لاجیک و اینترلاک AVR ترانسفورماتورهای پست برق 63/20kV

پستهای برق فشارقوی

14 Jun, 15:30


بنام یزدان پاک

در جلسه 17 ام از دوره نقشه خوانی حرفه ای و کاربردی پستها و نیروگاههای برق، به پارت آخر از طراحی لاجیک و اینترلاک AVR ترانسفورماتورهای پستهای برق فشارقوی پرداختیم.

این ویدئو و دو ویدئوی قبلی شامل مجموعه ای کامل برای طراحی مدار لاجیک و اینترلاک AVR ترانسفورماتورهای قدرت است و کلیه نکات مربوطه از جمله کنترل از طریق سیستم SCADA، کنترل از SUBSTATION با در نظر گرفتن کلیدها و سلکتور سوییچهای در نظر گرفته شده بر روی رله REG-DA و پنل AVR بطور کامل تشریح شده است. این آموزش به نحوی ترتیب داده شده تا افراد مبتدی تا کارشناسان حرفه ای نیز با این مبحث به راحتی ارتباط برقرار کنند و متوجه موضوعات شده و نهایتاً بتوانند مدار لاجیک و اینترلاک AVR ترانسفورماتورهای یک پست برق فشارقوی و یا یک نیروگاه را طراحی کنند.

لینک مشاهده ویدئو (جلسه 18 دوره نقشه خوانی پستها و نیروگاههای برق

مدرس: آقای مهندس آریانژاد
https://youtu.be/EPV0xMEXTzk
--------------------------------

لینک پلی لیست دوره نقشه خوانی حرفه ای پستها و نیروگاههای برق

لینک پلی لیست طراحی مدار لاجیک و اینترلاک AVR

پستهای برق فشارقوی

09 Jun, 15:30


بنام حق

در ادامه مباحث دوره نقشه خوانی حرفه ای و کاربردی پستها و نیروگاههای برق، لاجیک & اینترلاک AVR ترانسفورماتورهای یک پست برق 63/20kV، را از صفر تا صد شرح دادیم.

در جلسه شماره 15 این دوره ( جلسه قبلی) در شرایطی که کنترل ولتاژ اتوماتیک بصورت Individual باشد لاجیک و اینترلاکها را طراحی کردیم و در این جلسه در وضعیتی که AVR1 ترانسفورماتور شماره 1 نقش مستر (Master 1) را داشته باشد، کلیه نکات و موارد لازم را بیان کردیم تا بتوانید به سادگی لاجیک و اینترلاک مربوطه را طراحی کنید.

با مشاهده این ویدئو قادر خواهید بود که یک پنل AVR و تمامی سلکتور سوییچهای مربوطه را مشخص کنید و سپس لاجیک و اینترلاک مربوطه را پیاده سازی کنید.

توجه کنید که در وضعیت Master 1 ترانسفورماتور 1 ابتدا تپ مناسب تپ جنجرش یا بصورت اتومات توسط رله و یا بصورت دستی به دو طریق (از طریق کلید های روی رله REG-DA و یا با استفاده از پوش باتن های رو پنل) مشخص می شود و سپس تپ ترانسفورماتور2 نیز همین تپ را تبعیت خواهد کرد.

آموزش طراحی لاجیک و اینترلاک AVR ترانسفورماتورهای پست برق فشارقوی (پارت 2-جلسه 16)

مدرس: آقای مهندس مجید آریانژاد
https://youtu.be/S36SsDwnrBw
——————————————————————————————-
لینک پلی لیست (شامل تمامی جلسات) دوره "نقشه خوانی حرفه ای و کاربردی پستها و نیروگاههای برق"

لینک جلسه 15 (پیشنیاز جلسه 16)

پستهای برق فشارقوی

02 Jun, 14:02


بنام ایزد جان و خرد

در جلسه 15 از دوره نقشه خوانی حرفه ای و کاربردی پستها و نیروگاههای برق، طراحی نقشه لاجیک و اینترلاک AVR ترانسفورماتورهای یک پست 63/20 kV را از صفر تا صد تشریح کردیم. در این ویدئو و 2 ویدئوی آتی این مبحث بطور کامل توضیح داده شده است که حتی افراد بسیار مبتدی نیز با طراحی لاجیک و اینترلاک AVRهای ترانسفورماتورها آشنا شوند.

موضوع در 3 بخش شرایط لاجیکی Individual، Master1 و Master2 و شرایط بلاکینگ AVR بطور کامل شرح داده شده است. با استفاده از وضعیت کلید M1/I/M2 می توان سایر شرایط لاجیک و اینترلاک سلکتور سوییچها و همچنین کلیدهای تاثیر گذار بر لاجیک که روی رله REG-DA قرار دارند، تمامی وضعیتهای مورد نظر را در این طراحی گنجاند.

امیدواریم از این آموزش نهایت بهره را ببرید. حتماً در بخش کامنتها نظر ارزشمندتان را اعلام فرمایید.

موضوع: طراحی لاجیک/اینترلاک AVR ترانسفورماتورهای پست 63/20 kV-پارت1
https://youtu.be/bba7G3qLyMM
مدرس: آقای مهندس آریانژاد
—————————————————————————————————-
—————————————————————————————————-

آموزشهای ما را در کانال یوتیوب از دست ندهید:
www.youtube.com/teslaco

کانالهای تلگرام ما:
@hvsubstations
@teslaenergyco

پستهای برق فشارقوی

28 May, 15:39


بنام حق،

در ویدئوی زیر نمای روبروی تابلوی کنترل اتوماتیک ولتاژ AVR در یک پست 63/20kV بصورت اجمالی بررسی شده است. این جلسه 14 از دوره نقشه خوانی کاربردی پستها و نیروگاههای برق است که در کانال یوتیوب تسلا منتشر می شود. از جلسه بعدی به مباحث اصلی و بسیار مهم نقشه خوانی خواهیم پرداخت.

لطفاً ویدئوها را فقط از کانال تسلا مشاهده فرمایید.

لینک ویدئو (کلیک کنید)
https://youtu.be/QhvKARs0-5Q
موضوع: نمای روبروی تابلوی AVR

مدرس: مهندس آریانژاد

پستهای برق فشارقوی

15 Apr, 14:29


بنام ایزد یکتا

این ویدئو جلسه 13 از دوره نقشه خوانی پستها و نیروگاههای برق است که با توجه به جلسات قبلی یک گام جلوتر رفته و بر اساس نقشه های تک خطی حفاظتی، نمای روبروی تابلوهای مربوطه تشریح شده است. شاید بنظر این موضوع ساده بنظر برسد ولی با توجه به این دیدگاه ارتباط بین مدارک مختلف را بصورت گام به گام متوجه خواهید شد و در پایان این دوره می توانید از مدارک پایه/پایه پیشرفته، مدارک تفصیلی را به راحتی درک کنید.

توجه کنید که اصول آموزش در نظر گرفته شده بر مبنای یک روند مقدماتی به پیشرفته است تا علاوه بر درک صحیحی از روال تولید مدارک، بتوانید توانایی بررسی و دنبال کردن تمامی موارد مربوط به نقشه های یک پست و یا نیروگاه را کسب کنید. از اینرو شما را به دیدن این ویدئو دعوت می کنیم و امیدوارم از دیدن آن لذت ببرید.

لینک مشاهده ویدئو

پستهای برق فشارقوی

11 Apr, 14:30


بنام حق
در جلسه 12 از دوره نقشه خوانی پستهای برق فشارقوی و نیروگاه با تشریح نمای روبروی تابلوهای کنترل محلی پست برق LCC را بررسی کردیم. یک نمونه از پنجره آلارم نیز با ذکر نکات کاربردی بررسی و تشریح شده که توصیه می کنم ویدئو را تا پایان ببینید.

لینک مشاهده ویدئو (جلسه 12 دوره نقشه خوانی حرفه ای پستها و نیروگاههای برق)
موضوع: بررسی نقشه نمای روبروی تابلوی LCC

پستهای برق فشارقوی

28 Mar, 15:18


اختصارات و کدهای انسی رله های حفاظتی