گزیده اخبار علمی @gozideh Channel on Telegram

گزیده اخبار علمی

@gozideh


خبرهایی از تازه های علم

گزیده اخبار علمی (Persian)

با ورود به کانال تلگرامی گزیده اخبار علمی، عمیق‌ترین و تازه‌ترین اخبار و مطالب مربوط به علوم را کشف کنید. آیا علاقه‌مند به روزآمد بودن از تازه‌ترین کشف‌های علمی هستید؟ آیا می‌خواهید در جریان آخرین پیشرفت‌ها و اخبار علمی قرار بگیرید؟ اگر پاسخ شما بله است، به ما بپیوندید! در این کانال، شما به خبرهایی از تازه‌ترین دستاوردها، کشف‌ها و تحولات علمی دسترسی خواهید داشت که به طور گسترده‌ای مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند. هدف ما از ایجاد این کانال، افزایش دانش و آگاهی شما درباره موضوعات مختلف علمی است. از جذاب‌ترین اخبار فضاشناسی گرفته تا آخرین پیشرفت‌ها در زمینه پزشکی و فناوری، همه چیز در اینجا قرار دارد. با دنبال کردن گزیده اخبار علمی، به دنیایی پر از اطلاعات جذاب و مفید وارد خواهید شد. پس همین حالا به ما بپیوندید و از بهترین‌های علمی با خبر شوید!

گزیده اخبار علمی

11 Feb, 21:16


تصاویری از تمرین پیوتر دوبروف و آنا کیکینا درون استخر آب در مرکز آموزش کیهان‌نوردان در شهر ستارگان


@rus_cosmos

گزیده اخبار علمی

11 Feb, 15:13


🌌تصویر روز ناسا: درخشش سرخ سحابی‌های عنکبوت و مگس

🔸تصویر روز #ناسا سحابی عنکبوت با نام رسمی IC 417 (در مرکز تصویر) و سحابی مگس با نام اصلی NGC 1931 (سمت چپ تصویر) را نمایش می‌دهد. این ٢ ابر گازی با خوشه‌های ستاره‌ای جوان درون خود می‌درخشند.

🔸سحابی عنکبوت نشری و سحابی مگس نشری-بازتابی است و بخشی از نور ستارگان درونش را بازتاب می‌دهد. سحابی کوچک‌تر NGC 1931 ویژگی‌های مشابه سحابی شکارچی دارد. این سحابی حدود ۱۰ سال نوری وسعت دارد.

#فضا
🔸🔸🔸
🟣 Digiato
🎞 Digiatoofficial
🤖 Digiato
💭 @Digiato

گزیده اخبار علمی

11 Feb, 12:50


دانشمند ایرانی مازندرانی در مالزی 👏👏

خودتان ببینید و لذت ببرید 👍😊
چنین دانشمندانی آرزوست

کانال دکتر پزشکیان در تلگرام👇
⭐️ @pezeshkian_com

گزیده اخبار علمی

11 Feb, 09:14


https://parsi.euronews.com/green/2025/02/11/why-arent-polar-bears-really-white

گزیده اخبار علمی

11 Feb, 09:09


فواید عسل برای دستگاه گوارش🍯

◽️عسل ماده‌ای مرکب از قندها، گرده گیاهان، پروتئین‌ها و اسیدهای آمینه است که توسط زنبورعسل از شهد گیاهان به وجود می‌آید.

◽️در این میان آنزیم ها از مهمترین اجزاء پروتئینی عسل محسوب می شوند به دلیل نقش آنزیم ها درتعیین خواص فیزیکو شیمیایی و همچنین ویژگی های درمانی عسل مطالعات زیادی بر روی آنزیمهای موجود در عسل صورت گرفته است و ویژگی‌ها و منشأ این آنزیم ها را مورد بررسی قرارداده اند.

◽️عسل با داشتن ترکیبات و ویژگی های منحصر به فرد نه تنها به عنوان یک ماده غذایی ارزشمند بلکه همچنین به عنوان یک دارو مورد استفاده بوده است و انسان آن را در درمان بسیاری از بیماری از جمله آب مروارید ، زخم معده و ترمیم زخم مورد استفاده قرار داده است. از بین عملکرد های دارویی عسل ، ترمیم زخم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

#سلامت #پزشکی

@MajalePezeshki

گزیده اخبار علمی

11 Feb, 06:28


🐙 اختاپوس یکی از بی‌‌نظیرترین، متنوع‌ترین و باهوش‌ترین موجودات دریایی روی زمین است.

اختاپوس‌ها نسبت به اندازه بدنشان بزرگ‌ترین مغز را در میان بی‌مهرگان دارند، مغز آنها حدود ۵۰۰ میلیون نورون دارد، به اندازه یک سگ.

اختاپوس‌ها دارای سه قلب، خون آبی و یک سیستم عصبی پیچیده با یک مغز مرکزی و هشت مغز کوچک در بازوهای خود هستند که می‌توانند به طور مستقل لمس، بو، چشیدن و حتی پردازش اطلاعات کنند. هر بازو پس از قطع شدن تا یک ساعت به طور مستقل در اطراف حرکت می‌کند و همچنان می‌تواند دوباره رشد کند.

اختاپوس‌ها که به دلیل توانایی‌های استتار قابل توجه خود شناخته می‌شوند، به طرز فوق العاده‌ای برای خزیدن مخفیانه در بستر دریا سازگار هستند.

همه اختاپوس‌ها سمی هستند و بیشتر آنها می‌توانند جوهر ماهی‌مرکب مانندی را بپاشند تا طعمه خود را منحرف کند و بینایی، حس چشایی و بویایی آنها را مختل کند.

📷 @xbeiro

@BBCPersian

گزیده اخبار علمی

08 Feb, 18:51


ربات‌های انسان نما در خدمت دولت چین برای مراقبت از سالمندان!!

🔸 دولت چین اعلام کرد با هدف مقابله با چالش‌های جمعیتی برای خدمت‌رسانی و مراقبت از سالمندان از ربات‌های انسان‌نما استفاده خواهد کرد. براساس این دستورالعمل‌ها، دولت چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۹ شبکه‌ای جامع از خدمات مراقبت از سالمندان را در سراسر چین ایجاد کند. این کشور همچنین پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۵ تمامی سالمندان به خدمات اولیه دسترسی داشته باشند و نیازهای جمعیت رو به پیری به‌شکل موثری برطرف شود.

کانال #جهان‌های‌موازی
J O I N👇Chanel

🤖 @Parallel_WORLDS

گزیده اخبار علمی

08 Feb, 18:50


بازیگوشی ۳۲۷۵ ساله!

در زیگورات چغازنبیل که ۱۲۵۰ پیش از میلاد بنا شده است، رد پای کودکی روی یک خشت به چشم می‌خورد.

چند نظریه درباره این ردپا که به «کودک بازیگوش» مشهور شده، وجود دارد:

۱- خشت یک کالای ویژه و گران بوده و به همین دلیل، هر خشت ارزشمند بوده و استفاده میشده.

۲- این ردپا که متعلق به کودک است، بیانگر پاکی است و تعمداً در معبد چغازنبیل استفاده شده.

۳- نوعی امضا محسوب می‌شود. (مهر قبیله سازنده یا تولیدکنندگان خشت)


@IranDailyfacts

گزیده اخبار علمی

08 Feb, 18:50


اقیانوس جدید روی زمین متولد می شود، آثار اقتصادی و زیست محیطی آن بر قاره آفریقا چیست؟

.
قاره آفریقا در حال تجربه یک تغییر زمین شناسی است که ممکن است جغرافیای سیاره ما را دوباره تعریف کند. یک اقیانوس ممکن است به مرور زمان از شکافی در مثلث آفار، در شاخ آفریقا، که به پیش بینی دانشمندان حدود پنج تا ده میلیون سال آینده ایجاد می شود. این رویداد نادر و به یاد ماندنی پیامد مستقیم حرکت صفحات تکتونیکی است که همچنان به جدا شدنشان ادامه می‌دهند و شرق آفریقا را از بقیه قاره جدا می‌کنند.

مطلب کامل را در کانال زیر بخوانید👇👇
https://t.me/danestanihayezamin

گزیده اخبار علمی

08 Feb, 18:22


اگر در نزدیکی دلفین ها شنا کنند، کوسه به کسی حمله نمی کند.

یک روز محققان آزمایشی را انجام دادند. آنها یک دلفین تقلبی ساختند و همراه با طعمه، آن را در آب - به محلی که کوسه ها زندگی می کردند - انداختند. حتی یک شکارچی جرات نداشت به شکار خود بپرد.

وقتی آدمک برداشته شد، طعمه بلافاصله مورد حمله قرار گرفت. موارد شناخته شده زیادی وجود دارد که دلفین ها مردم را از شر کوسه ها نجات داده اند.

گزیده اخبار علمی

08 Feb, 18:22


اين تصاوير زيبا به يکي از سواحل هرمزگان تعلق دارد که با ميليون ها نقطه آبي رنگ مي درخشد.

نور ناشي از فيتوپلاکنتون ها منظره اي مانند شبي پر ستاره در اعماق آب ايجاد کرده است.

فیتوپلانکتون‌های جزیره هرمز، در برخی سواحل پدیده‌ی زیبایی را به وجود می‌آورد که به درخشش زیستی یا شب‌تابی معروف است.

این پدیده به این صورت است که وقتی موج به ساحل می‌رسد یا حرکتی در آب ایجاد می‌شود، فیتوپلانکتون‌ها نور آبی رنگی از خود ساطع می‌کنند و ساحل را در شب روشن و درخشان می‌کنند.

دیدن این پدیده در شب‌های تاریک و بدون ماه در سواحل هرمز تجربه‌ای بسیار جذاب و فراموش‌نشدنی است و یکی از دلایل جذب گردشگران به این جزیره محسوب می‌شود.

گزیده اخبار علمی

08 Feb, 18:19


‌‌‌
اینجا سالاردو ییونی (Salar de Uyuni) بزرگ‌ترین کویر نمک دنیا و معروف به «آینه‌ی جهان» هست
@zaminshenasan

گزیده اخبار علمی

07 Feb, 18:50


اگر سنگ کلیه دارید وضعیت خواب خود را بدین صورت تغییر دهید

◽️سنگ کلیه می‌تواند درد شدیدی در پهلو ایجاد کند که شدت آن گاهی کم و زیاد می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که بهترین حالت برای کاهش درد سنگ کلیه، خوابیدن به پهلو با زانوهای کمی خمیده است.

◽️همچنین، مطالعات نشان داده‌اند که این وضعیت باعث بهبود جریان خون می‌شود و ممکن است به خروج راحت‌تر سنگ از کلیه کمک کند. برای تسکین بیشتر، می‌توانید به پشت بخوابید و یک بالش زیر زانوهای خود قرار دهید تا فشار روی کلیه‌ها کاهش یابد.

#سلامت #پزشکی

@MajalePezeshki

گزیده اخبار علمی

07 Feb, 16:03


زمین شناسان یکی از بزرگترین ذخایر طلای تاریخ را کشف کردند.

زمین شناسان یکی از بزرگترین ذخایر طلای تاریخ به ارزش 78 میلیارد یورو را کشف کردند. ذخیره ای پنهان که مدت ها در زیر زمین مدفون بوده و به تازگی کشف شده است که حاوی مقادیر شگفت انگیزی از طلا است. کارشناسان هنوز در حال گردآوری مقیاس کامل این کشف هستند، اما برآوردهای اولیه نشان می دهد ارزش آن فراتر از انتظار است.
مطلب کامل را در کانال زیر بخوانید 👇👇
https://t.me/danestanihayezamin

گزیده اخبار علمی

07 Feb, 15:11


جیمز وب عکسی بی نظیر از یک ستاره جوان گرفت. (HH 30).

James Webb takes a unique photo of a young star. (HH 30).

@Supernova_be

گزیده اخبار علمی

07 Feb, 09:28


چگونگی تشکیل زاگرس
@zaminshenasan

گزیده اخبار علمی

07 Feb, 07:33


ماه دماوند

گزیده اخبار علمی

07 Feb, 06:55


احتمال برخورد یک سیارک به کره زمین

ستاره شناس روس، استاس کوروتکی : سیارک 2024 YR4 که در ماه دسامبر کشف شد، ممکن است در سال ۲۰۳۲ با زمین برخورد کند.

احتمال این برخورد از ۰.۵ تا ۶ درصد است که بسیار بالا در نظر گرفته می شود. متخصصان می توانند بعداً به طور دقیق تر اظهار نظر کنند و اکنون نظارت بر این روند در حال انجام است.

این سیارک که سال ۲۰۲۴ کشف شد قطری بین ۴۰ تا ۱۰۰ متر دارد

برخورد این سیارک به زمین، بسته به محل برخورد، می‌تواند باعث انفجار هوایی مشابه شهاب سنگ چلیابینسک (۲۰۱۳) شود یا در صورت برخورد مستقیم، خرابی گسترده‌ای در سطح محلی ایجاد کند.

این نوع برخورد ممکن است یک شهر کوچک را ویران کند و امواج شوک، آتش‌سوزی و زلزله‌های محلی ایجاد نماید، اما احتمالاً تأثیر جهانی نخواهد داشت.

@nasa_farsii
#ناسا #ناسا_فارسی #هوافضا #سفر_در_زمان #تسلا #مریخ #ufo

گزیده اخبار علمی

06 Feb, 21:11


https://youtu.be/RfyUa9r97lk?si=c-g2gYuUsyYRpy-c

گزیده اخبار علمی

06 Feb, 19:22


علم رنگ

یاقوت‌ها و زمردها همان رنگ‌هایی را دارند که مانند بسیاری از مواد، برخی از رنگ‌های نور را جذب می‌کنند. بیشتر نور مرئی مانند نور خورشید از تمام رنگ های رنگین کمان تشکیل شده است: قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی و بنفش. این رنگ ها طیف نور مرئی را تشکیل می دهند که به راحتی می توان آن را به عنوان ROY G BIV به خاطر آورد. یکی از دلایل اصلی رنگی بودن اجسام این است که یک یا چند رنگ از این رنگ های قابل مشاهده نور را جذب می کنند. اگر ماده ای نور قرمز را جذب کند، به این معنی است که نور قرمز در ماده محبوس می شود و رنگ های دیگر به چشمان شما منعکس می شوند. رنگی که می بینید مجموع نور باقیمانده است که در محدوده سبز تا آبی خواهد بود. اگر ماده ای آبی را جذب کند، برای شما قرمز یا نارنجی به نظر می رسد. برخلاف یون آلومینیوم بی رنگ، یون کروم نور آبی و سبز را هنگامی که توسط یون های اکسیژن احاطه می شود جذب می کند. نور قرمز به بیرون منعکس می شود، بنابراین این همان چیزی است که در یاقوت می بینید. در زمرد، حتی اگر کروم توسط شش یون اکسیژن احاطه شده است، برهمکنش ضعیف تری بین کروم و یون های اکسیژن اطراف وجود دارد. این به دلیل وجود سیلیسیم و بریلیم در کریستال بریل است. آنها باعث می شوند که زمرد نور آبی و قرمز را جذب کند و رنگ سبز را برای شما باقی بگذارد. توانایی تنظیم خواص فلزات واسطه مانند کروم از طریق تغییر آنچه در اطراف آن است، یک استراتژی اصلی در زمینه شیمی معدنی است. انجام این کار می تواند به دانشمندان در درک علم پایه ترکیبات حاوی فلز و طراحی ترکیبات شیمیایی برای اهداف خاص کمک کند.

می‌توانید از رنگ‌های شگفت‌انگیز سنگ‌های قیمتی لذت ببرید، اما از طریق شیمی، همچنین می‌توانید ببینید که چگونه طبیعت آن رنگ‌ها را با استفاده از تنوع بی‌پایانی از ساختارهای پیچیده ساخته شده با عناصر جدول تناوبی ایجاد می‌کند.
https://t.me/danestanihayezamin

گزیده اخبار علمی

06 Feb, 14:15


🌗قطب جنوب بدون یخ.

🔹با استفاده ازداده های ماهواره IceSat، #ناسا نشان میدهد که چه چیزی زیر یخ های قطب جنوب نهفته است!!!


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ═┅╮

گزیده اخبار علمی

06 Feb, 08:51


🔸دانشمندان در قبرس با به راه انداختن جنبشی به نام «ماهی‌تابه»، کودکان را برای کمک به بازیافت روغن پخت و پز تشویق می‌کنند.

🔸هدف جنبش گفته‌شده این است تا کودکان روغن پخت و پز استفاده‌شده در خانه‌های خود را به فروش برسانند تا پس از جمع‌آوری و فیلتر از آن‌ها به «بایودیزل» استفاده شود.

🔸بایودیزل نوعی سوخت است که از منابع بیولوژیکی مانند روغن‌های گیاهی، چربی‌های حیوانی یا گریس‌های بازیافتی به دست می‌آید.

🔸سالانه میلیون‌ها لیتر روغن پخت و پز مستعمل در جهان دور ریخته می‌شود که بیشتر آن‌ها باعث مسدود شدن زهکشی‌ها، ایجاد آتش‌سوزی در محل‌های دفن زباله یا آلوده شدن ذخایر آب زیرزمینی می‌شود.

🔸جنبش ماهی‌تابه که توسط وزارت آموزش قبرس حمایت می‌شود، در سال ۲۰۱۸ بخشی از برنامه درسی ملی شد و اکنون سالانه بیش از ۸۰ هزار دانش‌آموز در آن شرکت می‌کنند.

🔸به گفته مسئولان پروژه با کمک این پروژه سالانه از حدود دوهزار تُن روغن پخت‌ و پز در این کشور ۱۰ درصد جمع‌آوری می‌شود.

🔸می‌توان گفت از شعارهای این طرح این است: «ضایعات ارزش دارد»

@radiofarda_official

گزیده اخبار علمی

05 Feb, 18:52


تاج محل
این بنا به دستور شاه جهان، پنجمین امپراتور گورکانی هند به منظور یادبود همسر ایرانی‌تبارش، بنام ارجمند بانوکه در سال ۱۶۳۱م در سفری جنگی به‌هنگام وضع حمل فوت کرد بنا شد.

🌐 @ScienticNews

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 18:51


گربه‌های وسواسی:

@mostanad_COM

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 18:46


https://digiato.com/science/everything-about-fossil-fuel

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 18:10


خطرات زیاد پرورش سبزیجات در فضا

برای بیش از سه سال است که در محفظه‌های مخصوصی در ایستگاه فضایی بین‌المللی، فضانوردان کاهو پرورش می‌دهند و به طور منظم از آن به همراه آرد تورتیلا و قهوه فوری برای بهبود رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند.

با این حال پژوهشگران نگران شیوع بیماری‌های ناشی از پرورش این نوع سبزیجات و مواد خوراکی در ایستگاه فضایی بین‌المللی و رشد باکتری‌ها و دیگر عوامل بیماری‌زا هستند.

حالا یک تحقیق تازه نشان داده است کاهویی که در محیط بی‌وزنی رشد می‌کند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های بیماری‌زای انسانی است و می‌تواند به عفونت‌های باکتریایی مانند اشریشیا کلی و سالمونلا آلوده شود.

محققان گیاه کاهو را در شرایطی شبیه‌سازی‌شده فضا پرورش دادند.

گیاهان بر روی زمین وقتی حضور یک عامل استرس‌زا نظیر باکتری را در نزدیکی خود احساس می‌کنند، منافذ ریز تنفسی خود را که روی برگ‌ها و ساقه‌هایشان قرار دارد می‌بندند. اما زمانی که محققان در آزمایشگاه شبیه‌ساز ریزگرانش خود باکتری‌ها را به کاهو اضافه کردند، در کمال شگفتی متوجه شدند که این سبزی‌های برگ‌دار به جای بستن روزنه‌های خود آنها را باز می‌کنند/یورونیوز

@rus_cosmos

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 18:08


توی یزد یه گونه بسیار نادر از پرنده‌ها به نام "عقاب شاهی" دیده شده :

عقاب شاهی همون شهبازه که طرحش روی "درفش شهباز" که درفش شاهنشاهی هخامنشی بود، نقش بسته.


@Kitchens_Ir

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 15:35


Amino Acids and Nucleobases: Building Blocks of Life Found on Bennu.

@Supernova_be
www.tiktok.com/@supernova.be

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 13:06


https://persianepochtimes.com/deepseek-or-deepfake-what-to-make-of-chinas-ai-initiative/

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 13:05


در حالی که دانشمندان تلاش می کنند دلیل رفتار عجیب قطب شمال مغناطیسی را مشخص کنند، صنایع وابسته به ناوبری در سراسر جهان در تلاش برای به روز رسانی سیستم های خود هستند. براون به سی‌ان‌ان گفت: خطوط هوایی بزرگ نرم‌افزار ناوبری را در تمام ناوگان هواپیماهای خود برای بارگیری در مدل جدید ارتقا خواهند داد، و ارتش‌های ناتو باید نرم‌افزار را در تعداد زیادی از سیستم‌های ناوبری پیچیده در تمام انواع تجهیزات ارتقا دهند.

بدون به روز رسانی، شرکت ها با خطاهای ناوبری مواجه می شوند که ممکن است میلیون ها دلار هزینه داشته باشد. همانطور که سازمان زمین شناسی بریتانیا درست قبل از کریسمس 2024 با استفاده از بابا نوئل توضیح داد،  اما با این وجود، اندازه گیری های دقیق را در دستور کار قرار داد:

تصور کنید شخصی قصد داشته باشد  از یک نقطه در آفریقای جنوبی به نقطه ای مشخص در بریتانیا سفر کند، سفری حدود 8500 کیلومتر (5281 مایل). با استفاده از WMM قبلی و تنها یک درجه خارج از مسیر، او در نهایت 150 کیلومتر (93.2) از جایی که باید دورتر می‌شد. با حاشیه خطای تنها چند اینچ بین این دو نقطه، این می‌تواند مشکلات مهمی ایجاد کند.

یکی از نکات مهم این است که WMM قبلی یک مدل دقیق برای سال 2025 را شامل می‌شد که به شرکت‌هایی که به زمان ناوبری دقیق وابسته هستند برای آماده شدن برای تغییر فرصت می‌داد. با این حال، نگرانی اصلی این است که رفتار نامنظم فزاینده حرکت قطب شمال مغناطیسی می تواند منجر به مشکلات قابل توجهی در دهه های آینده شود.
https://t.me/danestanihayezamin

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 10:51


🔸 «جسد» گل داد /مردم برای دیدنش صف کشیدند


#خبرآنلاین نوشت:
▫️بدبوترین گل جهان که به گل جسد معروف شده است، با شکوفه‌های بسیار بدبوی خود به استقبال عموم مردم در نیویورک رفته است.

▫️این روزها اهالی نیویورک، ساعت‌ها بیرون ورودی باغ گیاه‌شناسی بروکلین صف کشیده تا نگاهی به شکوفه گل جسد انداخته و بوی بسیار بد آن را استشمام کنند.

📌 متن کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید:
khabaronline.ir/xn9Fy


@KhabarOnline_ir | Khabaronline.ir

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 10:27


🌗ویدئویی از سیاره #مریخ را از لنز دوربین استقامت ببینید.

╭┅═ঈ🌎ঊ┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঈ┅╮

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 10:22


شبیه‌ سازیِ پریدن به درون یک چاه که از مرکز کره زمین عبور کرده و به سمت دیگر رسیده!


@SpacePassengers

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 05:55


با همکاری محققان ایرانی محقق شد
تشخیص گسترش سرطان مغز بدون نیاز به جراحی با هوش مصنوعی

https://didehbanelmiran.ir/53145/

دیده‌بان علم ایران @ISWIR

گزیده اخبار علمی

01 Feb, 05:46


🔺 دانشمندان ناسا در نمونه‌هایی که از سیارک بنو (Bennu) جمع‌آوری شده است، مجموعه‌ای از مولکول‌های آلی شامل اجزای اصلی تشکیل دهنده حیات را کشف کرده‌اند!

🔸 فضاپیمای «اُسیریس- رِکس» (OSIRIS-REx) ناسا، که در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شده بود، ۱۲۲ گرم گرد و غبار از سیارک بنو جمع‌آوری کرد و آن‌ها را در سال ۲۰۲۳ به سمت زمین پرتاب کرد.

🔹 محققان این محموله را در بیابان یوتا تحویل گرفتند و تجزیه و تحلیل آن را شروع کردند. این بزرگ‌ترین محموله نمونه‌برداری‌شده از فراسوی ماه محسوب می‌شود.

🔸 در تحقیقات تازه بر روی ذرات گرد و غبار روی سطح این سیارک، هزاران ترکیب آلی مختلف یافت شدند. به گفته دانشمندان، ۱۴ مورد از ۲۰ اسید آمینه‌ای که حیات روی زمین برای تشکیل پروتئین‌ها استفاده می‌کند در این نمونه‌ها به چشم می‌خورد.
همچنین پنج باز نوکلئوتیدی نیز در این نمونه‌ها شناسایی شده‌اند.

دانشمندان هیچ نشانه‌ای از حیات در خود سیارک بنو پیدا نکرده‌اند، اما نتایج این تحقیق نظریه‌ای را تقویت می‌کند که شهاب‌سنگ‌ها و سیارک‌هایی که به زمین اولیه برخورد کردند ممکن است ترکیبات اولیه لازم برای ایجاد حیات را منتقل کرده باشند.

@nasajameswebb

گزیده اخبار علمی

31 Jan, 19:57


دانشمندان وجود یک سیاره فراخورشیدی را تأیید کردند که فقط ۲۰ سال نوری با زمین فاصله دارد. این سیاره در منطقه قابل سکونتِ ستاره‌ای شبیه به خورشید ما در حال گردش است. این ابرزمین، جرمی شش برابر زمین دارد و ۶۴۷ روز طول می‌کشد تا یک بار به دور ستاره‌اش بچرخد.

از آنجا که این سیاره در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار گرفته، فاصله آن به‌گونه‌ای است که می‌تواند آب مایع و اقیانوس داشته باشد. آب یکی از عناصر اساسی برای شکل‌گیری حیات است و کشف آب در این سیاره امید دانشمندان برای یافتن حیات فرازمینی را افزایش می‌دهد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108223

🆔 @big_bangpage

گزیده اخبار علمی

31 Jan, 19:56


طراحی جالب سیستم مانع خودکار ضد موج برای مناطق ساحلی


@sayareye_ma
sayareyema.com

گزیده اخبار علمی

31 Jan, 19:56


داخل یه توربین بادی رو با هم ببینیم

@sayareye_ma
sayareyema.com

گزیده اخبار علمی

31 Jan, 13:21


⠀⠀⠀
🔻این تصویر عقاب شاهی را سازمان حفاظت محیط زیست ایران منتشر کرده و نوشته است که این گونه نادر درمنطقه حفاظت شده کالمند در استان یزد مشاهد شده است.

این تصویر را محیط‌بان جواد شکوهی گرفته است.
عقاب شاهی دارای پروبال قهوه‌ای مایل به سیاه است كه در ناحیه تارك و پس گردنش متمایل به زرد كمرنگ است.

زیستگاه این پرنده دشت‌ها، استپ‌ها و باتلاق‌ها است که روی درختان بلند و دور افتاده آشیانه می‌سازد.

📷javadshokohi
@BBCPersian