هر چند شاخص کل رفتاری که از مرداد 99 تا به حال از خود به جای گذاشته، چه از نظر اندازه حرکت و چه از نظر قیمت با آن چه از دی 92 انجام داده، بسیار متفاوت است اما در عین شباهت های عجیبی از نظر ترتیب فاز حرکت و نیز تعداد و نوع امواج شکل گرفته با گذشته خود وجود دارد. (که این فازهای مشابه در مستطیل های هم رنگ نشان داده شده است)
جالب تر آن که حتی عامل بیرونی به طور مشخص تصمیمات شخص نتان یاهو هم نتوانست در کلیت آن اثر بگذارد. به زبان علمی تر ریسک سیستماتیک هم نتوانست رفتاراصلی بازار را (حداقل تا این لحظه) تغییر دهد.
➕کلید واژه های مشترکی در بازار صعودی سال های 97 تا 99 وجود داشتند : همتی ، ترامپ ، تشدید تحریم ، سقف شکنی مکرر دلار و کاهش نرخ بهره
♻️بدیهی است که این کلید واژه ها در سال 1403 مجدداً تکرار شده اند.
البته در سال 99 شاه کلید اصلی ماجرا نقطه ی تغییر روند بازار از صعودی به نزولی با این ادبیات بود : صندوق 1 اجرایی شد، صندوق 2 اجرایی شد، صندوق 3 هیچ وقت عرضه نشد و بازار نزولی شد.
و هم اکنون این تقارن زمانی عکس دارد با : حمله 1 انجام شد، حمله 2 انجام شد و حمله 3 که تا این لحظه انجام نشده و بازار صعودی شد!!
🔎این طور می توان گفت که با آمدن ترامپ روند بازار صعودی شده اما تحت ریسک سیستماتیک بیشتر.
💹اگر فرض کنیم که مثل یک سال اخیر، این ریسک سیستماتیک نتواند رفتار اصلی بازار را تغییر دهد و قرار است بازار با شباهت هایی گذشته خود را تکرار کند، بنابراین می توان گفت که هر اصلاح بازار فرصت خرید است و امواج صعودی با کیفیتی در پیش است.
⚠️این تحلیل به معنای تعجیل و پریدن در صف های خرید نیست. بلکه شناسایی فرصت های خرید به صورت استراتژی های خرید پله ای به صورت منفی یا مثبت یا ترکیبی ( با فاصله ی قیمتی و زمانی مناسب پله ها نسبت به هم) برای بهینه سازی پرتفوی بر اساس امواج اصلاحی که در روند اصلی صعودی شکل می گیرد، مورد توجه قرار داده است.
🧮 پیشنهاد می شود بخشی از پرتفوی مربوط به سهام به گونه ای چیده شود که اگر مثلا جنگی رخ داد (ریسک سیستماتیک فعال شد) و قیمت سهام نزول کرد، سود تقسیمی سالیانه بتواند در بلند مدت نزول قیمت را جبران کند. (مثلا با خود آن سود، مجددا خرید سهام در قیمت پائین انجام شود.)
فلش بورس - 25 آذر 1403
@flashb0urse