محسن عباسی @emacoabbasi Channel on Telegram

محسن عباسی

@emacoabbasi


📍مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه گذاری و سبد گردانی ابن سینا مدبر(اِماکو)-کانال تحت نظارت شرکت اماکو

📍دکترای مدیریت مالی دانشگاه علامه
@adadvise :ارتباط با ادمین

📍مدرس دانشگاه
https://www.instagram.com/dr_mohsen_abbasi/

محسن عباسی (Persian)

با خوشامدگویی به کانال تلگرام محسن عباسی خوش آمدید! این کانال تحت نظارت شرکت مشاور سرمایه گذاری و سبد گردانی ابن سینا مدبر(اِماکو) قرار دارد و توسط دکتر محسن عباسی، دارای دکترای مدیریت مالی از دانشگاه علامه طباطبایی و تجربه مدرسی در دانشگاه، اداره می‌شود. در این کانال، شما می‌توانید اطلاعات مفید و قابل اعتنایی در زمینه‌های مختلف مالی و سرمایه گذاری کسب کنید. علاوه بر این، محتوای کانال در پست‌های اینستاگرام دکتر محسن عباسی نیز قابل دنبال کردن است. با عضویت در این کانال، خود را به روز نگه دارید و از تجربه و دانش حرفه‌ای دکتر عباسی بهره مند شوید. منتظر حضور شما در کانال محسن عباسی هستیم!

محسن عباسی

18 Nov, 06:51


شاخص کل با قدرت از منطقه‌ی مقاومتی اول با حجم و ارزش عالی عبور کرد. با این عبور و پولبک احتمالی به آن، احتمالا شاهد ورود نقدینگی بیشتر به بازار خواهیم بود. همانطور که می‌بینید عرضه‌کننده همیشه در بازار وجود دارد و این خریداران هستند که موج‌های صعودی را رقم می‌زنند. تنها نگرانی بازار اخبار مربوط به سرنوشت سیاسی کشور و پاسخ ایران به اسراییل و آتش بس لبنان است که گوشه‌ی ذهن سرمایه‌گذاران به عنوان ریسک چشمک می‌زند.
این پست هیچ توصیه‌ای به هیچکس ندارد.
@emacoabbasi

محسن عباسی

17 Nov, 07:34


خبر آمده:
۶۵ درصد متقاضیان ربع سکه برنده شده‌اند!

همه چیز این خبر سیاه و ترسناک است!
بانک مرکزی افرادی را که از ترسِ از بین رفتن سرمایه‌‌شان در صف سکه رفته اند و سکه را از بانک مرکزی، دولاپهنا خریده اند را برنده نامیده است!
حالا با این خبر باید مُشتُلُق بانک مرکزی را هم پرداخت کنند!
این دیگر چه اقتصادیست؟
@emacoabbasi

محسن عباسی

13 Nov, 18:09


به نظرم محدوده‌ی ۹۳۰۰۰-۹۴۰۰۰ دلار تارگت اول #بیتکوین است و اگرچه که فضا برای رشد چند ساله در بازار کریپتو مهیا شده است ولی بیتکوین در حال حاضر از محدوده‌ی خرید امن دور شده است و مستعد یک اصلاح میانه است.
@emacoabbasi

محسن عباسی

12 Nov, 07:39


#شاخص_کل

تا اینجای کار شاخص کل توانسته بخشی از ریزش ناشی از خطرات سیاسی را جبران کند اما باید به چند نکته توجه داشت:
۱. موج مثبت بازار باید در تمامی سهم‌های بازار ادامه داشته باشد و روند ورود پول نباید در این برهه حساس قطع شود. شاخص کل باید با ارزش معاملات حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از محدوده‌ی ۲۱۷۰-۲۱۹۰ عبور کند تا ورود پول مجددا قوت بگیرد.

۲.طبیعی است با رشد نسبی نمادها از کف اخیر، عده‌ای از معامله‌گران کوتاه مدتی اقدام به فروش خواهند کرد بنابراین تصور قفل شدن بازار در صف خرید و عدم توانایی خرید را کنار بگذارید و در شرایط متعادل تصمیم‌گیری کنید.

۳. در بازارهای رقیب، بازار کریپتو از خواب چند ساله بیدار شده است و در دوره‌ی ترامپ به یکی از اصلی‌ترین رقبای بازارهای سرمایه‌گذاری ما تبدیل خواهد شد. بنابراین تحرکات این بازار را هم باید رصد کنید. خصوصا آلت‌کوین‌ها که گزینه‌های جذاب‌تری نسبت به خود بیت‌کوین هستند. در بازار کریپتو هم امکان یک اصلاح میانه بعد از رشد اخیر وجود دارد.

۴. بازار طلا و مسکن فعلا نمی‌توانند رقیب بورس باشند مگر اینکه مجددا ریسک‌های سیاسی شعله‌ور شوند. دقت کنید که ریسک پاسخ ایران به اسراییل هنوز به طور کامل مرتفع نشده است و اخبار گیج کننده از شرایط سیاسی بر تردید معامله‌گران ارز و طلا افزوده است.

۵. در مجموع شرایط بازار سرمایه فعلا نرمال است و بازار در حال تست کف سهم‌ها برای یک صعود یکی دوساله است. درصورت رشدِ حجم و ارزش معاملات، ورود پول قوت خواهد گرفت و نمادهای بیشتری با روند صعودی همراه خواهند شد در غیر این صورت ممکن است بازار با شناسایی سود کوتاه مدتی‌ها روبرو شود و هفته‌ی آتی شاهد افزایش عرضه ها در محدوده‌ی ۲۱۷۰-۲۱۹۰ شاخص کل باشیم.

@emacoabbasi

محسن عباسی

10 Nov, 06:59


خداحافظ جهانی شدن!

تاکید بر اقتصاد داخلی و ملی‌گرایی و حضور ثروتمندترین‌ انسان روی زمین یعنی ایلان ماسک در کنار ترامپ او را رییس جمهور کرد. در خلال کمپین‌های انتخاباتی ترامپ، ایلان ماسک از چندین دستاورد جدید در خصوص پرتاب و فرود فضا پیما و ربات‌های انسان‌نما و اتومبیل‌های بدون سرنشین رو نمایی کرد و ذهنیت برتر اقتصادی و فناوری را به مردم آمریکا دیکته کرد و در عوض کاملا هریس روی سلبریتی‌های فضای مجازی سرمایه‌گذاری کرد و شعارهایش از جنس مسائل جهانی و یا موضوعات انسانی و اجتماعی بود.
تاکید بر "اقتصاد داخلی و ملی‌گرایی" در حال بلعیدن تئوری جهانی شدن است.

رویکرد ما هم، توقف مازوت سوزی و جایگزین کردن آن با قطع برق منظم به خاطر جان شهروندان است!
رویکرد اقتصاد ما بازی با نرخ بهره و انتشار اوراق و گذران امروز و امید به فرداست!
دغدغه‌ی ما عرضه خودرو در بورس کالا و رفع رانت و درست شدن قیمت دلار و برچیده شدن دلار چند نرخی است!
دنیا در حال نوشتن رمان‌های بزرگ اقتصادی است و ما هنوز در حال یادگیری الفبا هستیم!

البته که فعلا چاره‌ی دیگری هم نیست.
@emacoabbasi

محسن عباسی

10 Nov, 05:51


پدیده‌ی تک‌سویی در بورس!

آقای فرزین سیگنال کاهش نرخ بهره را دادند و خداراشکر بازار هم واکنش خوبی نشان داده است و فشار بر p.e بازار کاهش می‌یابد اما چند نکته را باید مد نظر داشته باشیم:
-سیگنال کاهش نرخ بهره اگرچه می‌تواند چشم انداز کاهشی به نرخ بهره بدهد اما فعلا برای انتشار اوراق جدید مد نظر است ضمن اینکه همچنان کسری بودجه دولت پابرجا خواهد ماند.

-کاهش نرخ بهره خبر خوبی برای مستاجران است و از فشار موجود در بخش اجاره مسکن خواهد کاست.

-کاهش بیشتر نرخ بهره (به ۲۰ درصد و کمتر) بدون جذاب کردن بازار سرمایه می‌تواند باعث بیدار شدن بازارهای رقیب بورس از جمله مسکن شود که در رکود فرسایشی بی سابقه ای است.

-در درون بازار همچنان سازو کار حمایت از بازار ضعیف است و هنوز مبالغ چشمگیری در نهادهای حمایتی بازار دیده نمی‌شود و از طرفی بازار دچار "تک‌سویی" شده است؛ یا همه خریدارند و صف‌ها عرضه نمی‌شود و یا در مواقع ریسکی همه فروشنده هستند و صف‌های فروش باقی می‌ماند!
در این صورت با بروز مجدد ریسک‌های سیاسی ممکن است شاهد چرخش معامله‌گران باشیم.

-ریسک‌پذیرها وارد بازار شده ‌اند و معاملات را شروع کرده اند اما ریسک گریز‌ها نیم نگاهی به ریسک سیاسی دارند و منتظر اعلام رسمی دیدگاه ایران در خصوص پاسخ به اسراییل هستند که می‌تواند معادلات را تغییر دهد.

-احتمالا دلار و سکه وارد فاز استراحت شوند و شرایط برای بهبود بورس (حداقل در کوتاه مدت) فراهم خواهد شد و باید دید ایا معامله‌گران ریسک سیاسی را به جان می‌خرند و بلند مدت در بازار می‌مانند و یا اقدام به شناسایی سود می‌کنند. در صورتیکه خریدارها قوی‌تر باشند موج دوم خرید در هفته‌های آتی شکل خواهد گرفت. به هر حال باید منتظر زورآزمایی خریداران و فروشندگان در روز‌های آتی باشیم فعلا حجم و ارزش معاملات باید افزایش یابد و خریداران در روزهای آتی عقب‌نشینی نکنند تا شاخص از فاز استراحت خارج شود.

این پست هیچ توصیه‌ای در خصوص معاملات به هیچ کس ندارد
@emacoabbasi

محسن عباسی

07 Nov, 07:19


بورس و کرپتو کارنسی
شروع فصل جدید

شاید باورش خیلی سخت باشد که در هیاهوی دلار ۷۰ هزار تومنی و سکه‌ای که بازارش اینقدر داغ است بخواهیم کسی را متوجه شرایط بورس و کریپتو کارنسی بکنیم.
بورس هنوز درجا می‌زند و ضربات سیاسی و سردرگمی ناشی از اقدامات اقتصادی نظیر نرخ بهره و تصمیمات وزرات‌خانه‌های مختلف یکی پس از دیگری امیدهای سرمایه‌گذاران برای رشد بازار را ناامید می‌کند.
برای من بازار مسکن و خودرو ارز و طلا در شرایط فعلی جذاب نیست حتی اگر به اندازه‌ی تورم هم رشد کنند.
تمرکز من, بر شناسایی کف مطمئن برای بازار بورس در ایران و شناسایی آلت‌کوین‌های جذاب در بازار کریپتو است. علیرغم همه‌ی بدبینی‌ها نسبت به بورس، من شرایط بی نظیری برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه می‌بینم شرایطی مشابه اواخر سال ۹۸. به نظر من تا پایان سال قیمت‌هایی در بازار بورس خواهیم دید که دیگر هیچ وقت در تابلوی بورس مشاهده نخواهد شد. کف بازار نهایتا در زمستان شناسایی خواهد شد و احتمالا تصمیماتی برای بهبود بازار گرفته خواهد شد که هم صنایع را در بر می گیرد و هم در هدایت نقدینگی به سمت بازار بسیار موثر خواهد بود.
در خصوص نرخ بهره که بزرگترین عامل عدم جذابیت بازار شده است هم این نکته را در نظر بگیرید که در حال حاضر اثر این نرخ با کاهش ارزش سهام در قیمت سهام لحاظ شده است و این منفی‌ها هم نتیجه‌ی این مورد است ضمن اینکه این عامل صرفا با یک مصوبه می‌تواند حذف شود!

بنابراین نگاه من در داخل صرفا به بازار بورس است و به دور از هیجانات و اخبار به ارزندگی مطلق یک سری سهام در بازار فکر می‌کنم که تا قبل از پایان سال بدون توجه به حواشی بازار به سراغشان خواهم رفت و بعد از آن نظاره‌گر ساز و کار بازار خواهم بود تا ظرف کمتر از یکسال این عدم تعادل ۴ ساله را با رشدی خاطره‌انگیز جبران کند!
در خصوص بازار کریپتو هم به نظرم اصلاح کریپتو پایان یافته است و با رویکرد ترامپ یک فصل رشد چند ساله در این بازار پدید آمده است.
اگرچه خود بیت کوین مورد توجه بیشتری قرار گرفته اما نظر من بر روی آلت کوین‌هایی است که بازدهی خیره‌کننده ای در ماه‌های پیش رو خواهند داشت و احتمالا فضای مجازی پر از خبرهای صعود آلت‌کوین‌ها و بازدهی خیره‌کننده‌ی آنها خواهد شد.
به نظر من کم کم باید به فکر چینش دوباره سبد دارایی‌ها و شیفت از سمت داراییهای فیزیکی به داراییهای مالی باشیم.
@emacoabbasi

محسن عباسی

02 Nov, 15:15


کدام بازار بازدهی بیش از تورم خواهد داشت؟

فارغ از شرایط سیاسی و اخبار انتخابات آمریکا و... به نظر می‌رسد شرایط ذهنی و رفتاری سرمایه‌گذاران و شرایط خاص هر بازار تعیین کننده رالی بعدی در بازارهای مالی خواهد بود. در ادامه نگاهی به شرایط بازارها و واکنش احتمالیشان تا پایان سال خواهم داشت.

بازار مسکن
معاملات در بازار مسکن تقریبا از نفس افتاده است و چیزی تا مرگ معاملات باقی نمانده است. معاملات تهاتری نیز دیگر در این بازار انجام نمی‌شود و به دلیل رکود گسترده، شاهد توقف ساخت بسیاری از واحدهای در حال ساخت هستیم. تا قبل از این، به دلیل نبود خریدار و نبود نقدینگی شاهد افت معاملات بودیم اما افزایش قیمت دلار در هفته‌های اخیر نه تنها کمکی به رشد معاملات مسکن نکرد بلکه تاثیر منفی بر بازار گذاشت و باعث شد ،فروشندگان یا از فروش منصرف شوند و یا قیمت‌های پیشنهادیشان را افزایش دهند!
افزایش قیمت دلار خبر خوبی برای مسکن نیست، و مسکن در بهترین حالت تا شب عید و حتی سه ماهه سال آینده به اندازه تورم رشد خواهد کرد بنابراین اگر نگوییم کاهش قیمت عمومی، در بهترین حالت رکود تورمی در انتظار مسکن است.

خودرو
تا حالا بازار خودرو را اینگونه بدون مشتری ندیدم. قیمت برخی خودروها در سایت‌های فروش خودرو از قیمت عرضه خودرو در نمایندگی‌ها هم پایین‌تر آمده و حتی فروش اقساطی نیز کمکی به بازار نکرده است. افت قیمت وارداتی‌ها و لوکس‌تر ها بیشتر است و بعید است تا شب عید که تقاصای سنتی خودرو بالا می‌رود، فعلا خبری در بازار خودرو باشد. اما برای مصرف‌کنندگان فرصت خوبی برای خرید پیش آمده است.

طلا و ارز
طلا و ارز همیشه مشتری خودشان را دارند و در آستانه‌ی انتخابات آمریکا ممکن است نوساناتی در این بازار به وجود بیاید. با این وجود من به هیچ عنوان بازاری که در آن هم قیمت دلار داخلی و هم قیمت جهانی طلا رشد کرده و سکه هم توسط بانک مرکزی با حباب فروخته می‌شود سرمایه‌گذاری نمی‌کنم حتی اگر از اینجا هم ۲۰ درصد دیگر بالاتر برود. یک نکته هم در خصوص سکه عرض کنم که در مواقعی که دیدگاه بازار فروش باشد به راحتی نمی‌توانید تعداد زیادی سکه را در یک روز نقد کنید از منظر سرعت نقدشوندگی واحدهای صندوق‌های طلا گزینه بهتری هستند.

بورس و بازار کریپتو کارنسی
به دلیل اهمیت و شرایط ویژه‌ی بورس و کریپتوکارنسی در پست بعدی در خصوص شرایط  بورس و کریپتو مطالبی را عرض کرده‌ام.

@emacoabbas

محسن عباسی

30 Oct, 19:09


فردا...

در حال تمام کردن کتاب دختر کبریت فروش "هانس کریستین اندرسن" هستم که خوابم می‌گیرد. فردا صبح در کپنهاگ دانمارک از خواب بیدار می‌شوم و طبق معمول هوای پاک و بارانی در انتظارم است و در حالیکه شیر تازه و صبحانه‌‌ی کاملم را که تحت استانداردهای درست و سلامت کامل تولید شده می‌خورم و با دوچرخه به سمت ایستگاه متروی مدرن کپنهاگ حرکت می‌کردم تا به شرکتم بروم. شرکتی که روی موضوعات بیوتکنولوژی کار می‌کند و در یک افق ۱۰ ساله قرار است سهم بازارش را به بالای ۲۰ درصد برساند.
بعد از ظهر قرار است برای پیشنهادات سرمایه‌گذاری و تفریحی که مدیر حسابم در بانک پیشنهاد داده به بانک بروم. برای تعطیلات سال نوی جدید هم حدود سه ماه دیگر پرواز و هتل را به مقصد اسپانیا رزرو کردم.

بیپ بیپ ... بیپ بیپ ...

اما چه سود که با صدای هشدار موبایلم در هوای نیمه روشن بیدار می‌شوم و خواب آلود و کورمال کورمال موبایلم را خاموش می‌کنم. سریع لباسم را می‌پوشم تا به ایستگاه شلوغ متروی نواب صفوی برسم و به زور خودم را وارد واگن کنم. اگر کمی خوش شانس باشم وقت دارم تا یک پیراشکی که با روغن پالم و آرد آزاد پخت شده از مغازه‌ی کنار شرکت بخرم و در حالیکه در حال راه رفتن مشغول خوردنش هستم خودم را به اداره برسانم.
روی در و دیوار مترو تبلیغ شهردار است که قرار است کاندیدای ریاست جمهوری بشود و تبلیغ خرید اتوبوس از چین هم که توی چشمم می‌رود!
شرکت ما در حوزه‌ی خدمات توریستی و بلیط هواپیما کار می‌کند. در بدو ورود متوجه می‌شوم نصف پروازها کنسل شده، قیمت بنزین هواپیما ۱۰ برابر شده و کلی مسافر سرگردان در حال از لولا درآوردن درب شرکت ما هستند!
ساعت ۱۱ شده و در حال جور کردن جواب برای مشتریان هستم که قیمت دلار نسبت به دیروز سه هزار تومان بالا رفته و لرزه بر اندامم افتاده. کلی جوک جدید در خصوص قیمت دلار درآمده و به ظرفیت طنز کشور اضافه شده.
از پنجره‌ی اداره به بیرون نگاه می‌کنم و از انجاییکه برج میلاد را کمرنگ‌تر از دیروز می‌بینم می‌فهمم که هوا آلوده‌تر شده و باید یک لیوان شیر بخورم که البته شایعه شده داخلش وایتکس می‌ریزند!
اب‌ها که از آسیاب می‌افتد سری به فضای مجازی می‌زنم. مدیران دولتی الحق و الانصاف خوب توییت می‌زنند و مشکل رجیستری آیفون با دریافت ۱۰۰ درصد پول بابت هر آیفون حل شده است و وفاق و همدلی به وجود آمده است! دولت معتقد است با گفتگو همه چیز را می‌شود حل کرد‌.
رییس بانک مرکزی با دوساختمان شیک ابقا شده است و چند صد نفر در تلاشند تا نرخ بهره را بالای ۳۰ درصد نگه دارند و به رشد و شکوفایی اقتصاد کشور کمک کنند.
به همکارم می‌گویم الان که وضعیت این است خدا رحم کند به سه-چهار ماه دیگر شب عید،
جواب می‌دهد: کی مرده، کی زنده! کوووو حالا تا شب عید!
@emacoabbasi

محسن عباسی

28 Oct, 05:46


در خصوص وضعیت بازار هر کسی باید بر اساس سطح ریسک پذیری خود تصمیم بگیرد. برای یک فرد بلند مدتی, قیمت‌ها در حال حاضر ارزنده هستند و ممکن است ورود پله‌ای و یا کاهش میانگین خرید به صورت پله ای معقول باشد.
برای افراد کوتاه مدتی و میان مدتی که پرریسک‌تر معامله‌ می‌کنند ممکن است جمع بندی برای ورود به روزهای دیگری موکول شود. اگر ۱۰-۱۵ درصد نوسان برای شما اهمیت ندارد، می‌توان گفت کف بازار تا یکی دو ماه دیگر بسته می‌شود اما اگر حرکات کوتاه مدت بازار برای شما اهمیت دارد و بر اساس تکنیکال شاخص کل و سهم‌ها معامله می‌کنید ممکن است چند درصد بالاتر از قیمت‌های فعلی شاهد عرضه‌ی صف‌های خرید و ورود موج عرضه باشیم تا قدرت روند صعودی محک بخورد. از منظر بنیادین بازار از الان تا یکی دو ماه دیگر به کف ارزندگی می‌رسد و از منظر تکنیکال ممکن است عرضه ها در کوتاه مدت خریداران را عقب براند. بنابراین بر اساس سطح ریسک‌پذیری و افق زمانی خودتان تصمیم‌گیری نمایید
این پست به معنای هیچ توصیه‌ای به هیچ‌کس نیست
@emacoabbasi

محسن عباسی

27 Oct, 18:24


محسن عباسی pinned «همراهان عزیز این کانال از ابتدای تاسیس تا کنون هیچگونه تبلیغاتی نداشته و ندارد و تبلیغات مشاهده شده به صورت اتوماتیک توسط تلگرام در کانال قرار داده می‌شود و امکان حذف و ویرایش ندارد. هیچ کدام از تبلیغات مورد تایید بنده نیست و به هیچ عنوان به این تبلیغات اعتماد…»

محسن عباسی

27 Oct, 18:24


همراهان عزیز این کانال از ابتدای تاسیس تا کنون هیچگونه تبلیغاتی نداشته و ندارد و تبلیغات مشاهده شده به صورت اتوماتیک توسط تلگرام در کانال قرار داده می‌شود و امکان حذف و ویرایش ندارد. هیچ کدام از تبلیغات مورد تایید بنده نیست و به هیچ عنوان به این تبلیغات اعتماد نکنید.

محسن عباسی

26 Oct, 17:55


شبی که دشمن در کمر، تیر و تبر بسته بود
به خاک، این مرز پُرگهر، نظر بسته بود

چَشمش گلوله بود، دست فلاخن، پاهاش حصار
آری او سرباز بود و با تنش سپر بسته بود

❤️
@emacoabbasi

محسن عباسی

23 Oct, 10:29


آن موجی که سال ۹۹ برای خرید سهام درست شد و صف‌های طولانی در مقابل کارگزاری‌ها برای ورود به بورس شکل گرفت، الان در طلافروشی‌ها شکل گرفته!
تبریک!
@emacoabbasi

محسن عباسی

23 Oct, 06:31


تفکر دسته جمعی ریزش!
احتمال سرایت پنیک به بازارهای مالی و بانکی
وضعیت بازار واقعا پیچیده شده است. تمام بازار یک جور فکر می‌کند، به یک نتیجه رسیده است و آن این است که کسی برای این بازار کاری نمی‌کند پس ریزش ادامه دار است!! دیگر کسی به تکنیکال و بنیادین اهمیتی نمی‌دهد و این خطرناکترین بازار چند سال اخیر است!

به غیر از تزریق سنگین نقدینگی هیچ راهی جوابگوی این حجم از فشار نیست. برگرداندن مجدد دامنه به ۱ درصد هم در حال حاضر کارساز نیست و بدون تزریق پول، فقط باعث مرگ کامل معاملات خواهد شد. بحران و رکود بی سابقه‌ای در بورس شکل گرفته است و احتمال سرایت این بحران به سایر بازارهای مالی و بانکی کشور وجود دارد. قدرت پنیک در بازارهای مالی، همچون سیل ویرانگری است که وقتی به راه افتاد هر آنچه سر راهش باشد را نابود خواهد کرد.
@emacoabbasi

محسن عباسی

22 Oct, 18:55


داستان‌های آقا مضرور -قسمت سوم

-یعنی چی بورس جای سرمایه‌گذاری است؟ تو هم هر چی میبینی رو باور می‌کنی! من اصلا نمیدونم بورس رو با چه "ب" ای می‌نویسن. آقا مضرور بعد از خوندن مطلبی که آقای مغمومی براش فرستاده بود  و در حالی که دو طرف لبشو به طرف پایین کج کرده بود و ابروشو بالا انداخته بود، اینارو به آقای مغمومی گفت.
اقای مغمومی از پشت میزش بلند شد و در حالیکه مستقیم تو چشم‌های آقا مضرور نگاه می‌کرد اومد جلوی میز کارش و دستاشو گذاشت روی میز و کمی به جلو خم شد گفت:
-خب همینه که از قافله عقبی داداش! مضرور جان نوبتی هم باشه نوبت بورسه. با این تورم و گرونی مگه میشه بورس ارزون بمونه. همه چی رشد کرده غیر از بورس! میدونی سهم‌ها چقدر ارزنده هستن؟ همه دارن برای ورود به بورس ثبت نام می‌کنن. جا میمونیا!
ولی اقا مضرور فقط یه لبخند تمسخرآمیز به آقا مغموم کرد و بهش گفت باشه آقا شما برو بورس بخر نوش جونت. آقای مغمومی هم با دست راستش کوبید روی میز و از بالای عینک گردش در حالیکه یه لبخند نصف و نیمه رو صورتش بود صداشو کشید و گفت:
 -شما نخر... شما نخر، حالا ببین کی گفتم بهت.
از روزی که آقا مغموم این حرفو به آقا مضرور زد ده روز گذشته بود و بورس هم کم کم در حال رشد بود. آقا مغموم حدود ۱۸ درصد سود کرده بود و قصه‌ی سودآوریشم تقریبا برای همه تو اداره تعریف کرده بود ولی آقا مضرور طبق معمول فقط شنونده بود.
کم کم سرو صدای رشد بورس همه جا پیچیده بود و غیر از آقا مغموم حالا بقیه همکارها هم درباره‌ی بورس صحبت می‌کردند و همیشه دور میز آقای مغمومی شلوغ بود. خیلی‌ها وارد بورس شده بودند و تو یکی دو ماه فعالیت تو بورس سود خوبی به دست آورده بودند و حالا دنبال آوردن سرمایه‌ی بیشتر هم بودند.
اقا مضرور ولی گوشش بدهکار این حرف‌ها نبود. ظهر اون روز در حالیکه از صبح زل زده بود به کامپیوتر اداره و زیر چشماش گود افتاده بود وارد غذاخوری اداره شد و ظرف غذای آلومینیومیِ پر از خط و خشو از تو کیف مخصوصش که پوست پوست شده بود درآورد تا ببره ناهارشو گرم کنه. دور میز غذا چند تا از همکارهاش ایستاده بودند و در حالیکه تا وسط میز خم شده بودند و سرهاشونو به هم نزدیک کرده بودند با هم صحبت می‌کردند.
-آقا من ۳۰ درصد سود کردم این دو-سه ماهه اندازه ۲-۳ ماه حقوق این اداره‌ی لعنتیه که صبح تا شب باید توش بیگاری کنیم!
-دقیقا آقا منم ۲۵ درصد سود کردم معادل یک سال سود بانکی! تازه می گن بالاترم میره!
- دست آقای مغمومی درد نکنه چقدر وارده و چقدر به فکر مردمه خدا خیرش بده.
صدای بیب بیب ماکروفر قراضه‌ی اداره می‌گفت که غذای آقا مضرور گرم شده و حواسشو از ادامه‌ی گفتگوی همکاراش پرت کرد. بر اساس حرفایی که از همکاراش شنیده بود یه حساب و کتاب ساده تو ذهنش کرد و دید اگه همون موقع به حرفهای آقای مغمومی گوش داده بود تا همین الانش ۲۰ درصد جلو افتاده بود!
یه حس غریبی تو آقا مضرور شکل گرفت، یک ترسِ شیرین و حس غریبی که برای اون به معنای خارج شدن از دایره‌ی امنیتی بود که باباش تو این ۴۰ سال براش فراهم کرده بود. به فکر فرو رفت و ماشین حساب رو برداشت و شروع کرد به حساب و کتاب.
هزینه ها رو به افزایش بود و کرایه تاکسی و بلیط اتوبوس و شیر خشک و لباس و پوشک بچه هر ماه گرونتر می‌شدند و آقا مضرور سعی می‌کرد با اضافه کاری هزینه‌هارو پوشش بده. از اینکه اینقدر تو اداره سگ دو می‌زد احساس خستگی می کرد. همینطوریش هم درگیر بحران ۴۰ سالگی بود،موهای کم پشتش که از لابه‌لاشون هم، تارهای مجعد و بی حالتِ سفید رنگ بیرون زده بود می‌گفت که داره پا به سن می‌زاره. چند تا دونه ریش سفید روی چونش خودنمایی می‌کرد. صورتش لاغرتر شده بود. غروب که می‌شد پاهاش از شدت نشستن رو صندلی اداره بی حال بود و وقتی می‌رسید خونه باید ۲۰ دقیقه می‌خوابید و پاهاشو رو به بالا تکیه میداد به دیوار.
بیشتر عمرشو درس خونده بود و حالا هم تو بازار کار واسه چندرغاز باید مثل اسب عصاری تو اداره اینور و اونور می‌رفت. داشت فکر می‌کرد اگه به جای گرفتن فوق لیسانس، همون دبیرستان درسو ول کرده بود و مکانیکی یاد گرفته بود وضعش بهتر از الان بود‌ لااقل آقای خودش بود و یه حرفه هم یاد گرفته بود .
حس جاموندن از سودی که همکاراش تو بورس به دست آورده بودن و حرفهای آقای مغمومی- که به نظرش درست میومد- ذهنشو مشغول کرده بود. اگه اونم سود کرده بود میتونست کلی برای خونه خرید کنه از پوشاک و خوراک و...
این حساب و کتاب‌ها تو کل اون روز تو سرش می‌پیچید و مدام با دندون‌های نیش بالاییش لب پایینیشو فشار میداد و یه حس عجیبی داشت. ترس و شوق و حسرت رو همزمان تجربه می‌کرد.
آخرش پیش خودش گفت یه پول امتحانی میارم و یه دوره‌ی کوتاه میبینم به دردم می‌خوره یا نه. اگرم ضرر کنم عدد بزرگی نیست.
ادامه دارد...
@emacoabbasi

محسن عباسی

22 Oct, 07:52


بعضی‌ها اعتقاد دارند بازار عمدا رو به پایین هدایت می‌شود و فشار فروش ایجاد می‌شود. به نظر من مشکل اصلا از فروشنده نیست. فروشنده همیشه در بازار وجود دارد حتی در اوج روزهایِ خوب بازار هم فروشنده است وگرنه اصلا حجم و ارزش معاملات بالا نمی‌رفت، در حال حاضر خریداری در بازار نیست که بازار را رو به بالا بخرد و علتش هم نرخ بهره‌ی بی دردسر، اوج‌گیری بازار رقیب یعنی ارز و طلا و تهدیدات بی سابقه‌ علیه کشورمان است.

کشور زیر سنگین‌ترین تهدیداتی هست که تا حالا به خودش دیده است و طبیعیست فروشنده در بازار وجود داشته باشد. از طرفی مدت‌ها دامنه ۱ درصد و صف فروش بود و خیلی‌ها به پول نیاز داشتند و نتوانستند سهامشان را نقد کنند و حالا وقتی فرصتی پیش می‌آید فشار فروش جهت نقد شدن پیش می‌آید.
بنابراین توطئه‌ای در کار نیست و از نظر من مشکل اصلی نبود چشم انداز روشن سیاسی و اقتصادی از یک طرف و وجود یک آلترناتیو بی دردسر برای ریسک گریزان به نام سود بانکی و وجود گزینه‌ی جذاب دیگر به نام طلا و ارز برای ریسک پذیران است. معلوم است در این شرایط، بورس، تهی از معامله‌گر می‌شود. تا این عوامل بالا سر بازار است و جریان نقدینگی به سمت بورس سرازیر نشود وضعیت کم و بیش همین منوال خواهد بود اگرچه که به نظر من وقتی کف بازار شناسایی شود و فرصت ورود پیدا کنید خاطرات سال ۹۹ برایتان زنده خواهد شد نمودارها وعده‌های جذابی به سهامداران نشان می‌دهند.
@emacoabbasi

محسن عباسی

20 Oct, 16:58


جالب است بدانید :‏از زمان روی کار آمدن طالبان در سال ۲۰۲۱ تا امروز، ارزش هر افغانی ۱۲٪ رشد داشته است.
در همین مدت، ریال ایران ۶۱٪ افت ارزش داشته است.
چرا؟
@emacoabbasi

محسن عباسی

20 Oct, 10:56


اخبار دنیا:
فرود تاریخی بوستر فوق سنگین پرتابگر استارشیپ

اخبار ما:
فرود تاریخی و فوق سنگین بورس تهران

تفاوت ما با دنیا در تیتر این دو خبر دیده می‌شود.

@emacoabbasi

محسن عباسی

20 Oct, 06:15


ذوب آهن در قیمت ۳۵ تومان صف فروش شده است. کاری به وضعیت تکنیکال و بنیادی سهم و ارزندگی و یا عدم ارزندگی سهم ندارم. این وضعیت به معنای شکست تفکر اصرار بر تجدید ارزیابی دارایی‌ها به عنوان محرک بازار سرمایه است! هنوز هم عده‌ای درخواست تجدید ارزیابی مجدد دارایی‌های ایران‌خودرو و سایپا را دارند تا بازار حرکت کند! این بازار از نرخ بهره‌ی بالا و نبود نقدینگی و اقتصاد دستوری و تحریم در درجه‌ی اول رنج می‌برد‌ در واقع این‌ها عوامل پیشران هستند و حکم استارت برای موتور بازار را دارند و سایر عوامل به شرط برقراری این پیشران‌ها می‌توانند سرعت حرکت را بیشتر و یا کمتر کنند
.
@emacoabbasi

محسن عباسی

20 Oct, 05:58


زنگ خطر بزرگتری به صدا درآمده است!

تا قبل از این، پول از سهام خارج می‌شد و به سمت اوراق با درآمد ثابت می‌رفت، به تازگی پول هم از سهام و هم از اوراق با درآمد ثابت در حال خارج شدن است و مقصد پول‌های خارج شده، فقط بازار طلا (فیزیکی و سکه و صندوق‌های طلا و ... ) و ارز است و رکود مسکن و خودرو تشدید شده است. همین تفکر مجددا فشار فروش بازار سهام و ملک و خودرو را بالاتر می‌برد. زنگ خطر بزرگ‌تری برای بازار سرمایه و اقتصاد کشور به صدا درآمده است!

@emacoabbasi

محسن عباسی

19 Oct, 10:40


#شاخص_کل هفتگی

طبق تحلیل قبلی در حال حرکت بر مدار موج c است. خط عمودی آبی رنگ حداقل زمان مورد نیاز برای موج C بود که به نظر می رسد موج C زمان‌بر تر باشد.

محدوده دقیق کف شاخص کل می تواند محدوده‌ی 1/850/000 الی 1/770/000 واحد باشد. با کف سازی بر روی این حمایت انتظار قله های جدید و یک رالی صعودی قابل توجه را از شاخص کل دارم.

حرکات احتمالی بعدی شاخص کل را با خطوط خط چین مشخص نموده ام.
خیلی بعید است شاخص زیر محدوده‌ی سبز رنگ نزولی شود و می‌توان همین محدوده را با اطمینان بسیار بالا کف شاخص در نظر گرفت. در این محدوده ممکن است نیاز به معاملات پرحجم و کف سازی برای رالی بعدی باشد و کمی زمان صرف کند اما اصلاح قیمتی پایین‌تر از این محدوده بسیار بعید است.
@emacoabbasi

محسن عباسی

19 Oct, 07:30


#شاخص کل
طبق این سناریو در حال حرکت است آپدیت نمودار را امروز تقدیم خواهم کرد.
@emacoabbasi

محسن عباسی

18 Oct, 07:13


داستان زندگی اقای مضرور-بخش دوم

اقای بحرالعلوم مغمومی، همکار چندین ساله‌ی آقا مضرور بود. یه مرد قد کوتاه با موهای فِرِ بلند مشکی و یه عینک گرد و ابروهای نسبتا پرپشت که همیشه یه سررسید ( که یه خودکار هم با کِش بهش بسته شده بود ) همراهش بود. آقای مغمومی اکثر مواقع یه بِرِتِل مشکی رنگ روی پیراهنش می‌پوشید و آستین‌های پیراهنشم تا نزدیک‌های آرنج تا می‌زد. یه ساعت مچی بزرگ و سنگین دستش بود که تو مچ لاغر و نحیفش دائما بازی می‌کرد. دندون‌های بزرگ و بلند و کمی جرم‌گرفته داشت که وقتی از ته دل می‌خندید به همراه بخشی از لثه‌ی بالاییش پیدا بود. دهان بزرگ و لب‌های درشتی داشت که وقتی ریشهاشو میزد بزرگی دهانش بیشتر به چشم میومد. روزی چند بار به بالکن اداره می‌رفت و با همکاراش سیگاری دود می‌کرد و یه گپ و گفت کوتاهی در خصوص مسائل روز با بقیه انجام می‌داد. مجرد بود و به گفته‌ی خودش دم به تله نمی‌داد. خیلی معاشرتی بود و همیشه بوی ادکلن‌های تندی رو میداد که به گفته‌ی خودش دست کمی از ادکلن‌های ارجینال نداشت. تقریبا با همه‌ی افراد اداره می‌تونست ارتباط برقرار کنه و در کل از نظر همکاراش چهره‌ی موجهی داشت.
اقای مغمومی زمان زیادی رو تو شبکه های اجتماعی می‌چرخید و گه‌گاهی هم وسط تماشای مطالب، صدای خندش بالا می‌رفت. برعکس اقا مضرور که اهل سیاست نبود، اقای مغمومی علاقه زیادی به سیاست داشت. هر مطلب سیاسی که تو اینترنت به چشمش می‌خورد سریع برای بقیه ارسال می‌کرد. تو جمع و مهمونی سعی می‌کرد تحلیل‌ها سیاسیشو ارائه بده و یه جوری مطالبی که اینور و اونور خونده بود رو با حدس‌هایی که میزد به هم ربط بده، گاهی هم بحثش با بقیه بالا می‌گرفت. مغمومی همیشه حرفی برای زدن داشت و به ندرت پیش میومد تو بحث‌ها شرکت نکنه. اهل کتاب بود و به تازگی کتاب چهار اثر از فلورانس اسکاول شین رو خونده بود و تقریبا تو اداره به همه پیشنهادش داده بود.
کلی از خلاصه‌ی کتابهاش رو تو سررسید همراش نوشته بود و روزشو با خوندن اونا و شکرگزاری روزانه شروع می‌کرد.
اقای مغمومی تو یه آپارتمان کوچیک سمت جیحون که با پس انداز چند ساله و وام مسکن و سودهایی که از پیش فروش سکه و ثبت نام ماشین و فروشش تو بازار ازاد بدست آورده بود زندگی می‌کرد.
میز کار اقای مغمومی درست روبروی میز اقا مضرور قرار داشت و اقا مضرور همیشه اولین کسی بود که از خبرهای تلگرامی که اقا مغموم خونده بود مطلع می‌شد، اولین پیشنهادهای بحرالعلوم مغمومی هم همیشه به آقا مضرور داده می‌شد و آقا مضرور هم اکثر مواقع فقط شنونده بود و خودشو وارد بحث با آقا مغموم نمی‌کرد و ارتباطش با همکارش در حد امور اداره و سر تکان دادن واسه تایید بعضی از حرفای مغموم بود.
آقا مغمومی دست فرمونش هم خوب نبود، یه پژو پارس سفید رنگ مدل ۸۸ داشت که همه جاش مالیده بود و دوررنگ به حساب میومد. به ماشینش بر عکس ظاهرش خیلی رسیدگی نمی‌کرد و تو ماشینش تقریبا همه جیزی پیدا می‌شد. کف ماشین پر از پلاستیک و بطری اب خالی و پوست تخمه بود. روکش صندلیها پوست پوست شده بود و همیشه ماشینش بوی سیگار میداد. هر وقت هم هر کسی در خصوص ماشینش تذکری بهش میداد می‌گفت؛
-" قراره به زودی بفروشمش، به خرج افتاده باید ردش کنم بره. یه خرده صبور باشید می‌خوام یه اتومات مدل بالا بگیرم!

ادامه دارد...
@emacoabbasi

محسن عباسی

15 Oct, 15:32


در جامعه ای که سالهاست رفتار و فرهنگ ایران دیدگاه کوتاه مدتی را تقویت می‌کند آقای همتی صحبت از دیدگاه بلند مدت برای بورس دارند.
همین ۴ سالی که سهامداران صبر کردند یک دوره‌ی بلند مدت است!
اصلا در حال حاضر عمر همین دولت و وزارت ایشان کمتر از ۴ سال است یعنی به اندازه‌ی عمر یک دولت صبر کرده ایم و حالا از اینجا به بعد یک دوره‌ی بلند مدت دیگر باید تعریف کنیم.
جالب اینجاست که در همین دوره‌ی کوتاه مدت چند ماهه و میان مدت یکی دو ساله و بلند مدت ۴ ساله سکه و دلار بی وقفه رشد کرده اند.

@emacoabbasi

محسن عباسی

15 Oct, 07:42


داستان‌های آقا مضرور‌

تصمیم گرفتم هر از گاهی داستان یکی از دوستام به اسم آقا مضرور رو براتون تعریف کنم تقریبا از ۴ سال پیشش تا الان;

اقای مضرور اسم یکی از هم محله‌ای‌هام هست که بعدا هم دانشگاهیمم شد.
باباش کارمند بازنشسته‌ی مخابرات بود و تو خونه قدیمی که اون موقع با حقوق کارمندیش خریده بود زندگی می‌کرد.
"مضرور عظیمی"؛ یه آدم آروم با موهای کم پشتِ جو گندمی که حدود ۱۹ سال از ۴۰ سال زندگیشو درس خونده بود و حالا فوق لیسانس داشت. باباش آقا معمول، فرد محترم و با آبرویی بود و همیشه به مضرور توصیه می‌کرد که سرت تو زندگی خودت باشه به خاطر همینم اهل سیاست و حرف‌های سیاسی نبود و هیچ وقتم پستش به این گذرهای سیاسی نیفتاده بود. سرش به زندگی خودش گرم بود. ۸ سال پیش یه جشن ازدواج آبرومند تو یکی از باغهای احمداباد مستوفی با ۳ نوع غذا و آتیش بازی و گروه موسیقی و چند مدل دسر درجه یک گرفت و ازدواج کرد. اسم همسرش آرام خانم بود و به تازگی بعد از ۸ سال برنامه ریزی تازه بچه دار شده بودند. مضرور از صدای گریه نوزادش شبها درست نمی‌خوابید و همیشه کسر خواب داشت. اقا مضرور اعتقاد داشت با اومدن این بچه خدا برکتو آورده تو زندگیش. وام ماشین اوکی شده بود و حقوق کارمندی هم خدا بده برکت زیادتر شده بود. مضرور صبح‌ها چایی و صبحانه نخورده، کت چروک طوسی رنگش که سعی می‌کرد با کشیدن رو به پایینِ لبه‌ی پایینیش، صافش کنه میپوشید و کفشهای مشکی عید پیارسال رو که با فرچه قدیمی و ظرف واکسی که تهش چند رگه‌ی سیاه از واکس دیده میشد واکس می‌زد وخمیازه کشان از خونه به سمت ایستگاه BRT می‌زد بیرون. گهگاهی ایستگاه خیلی شلوغ بود و گهگاهی هم که ایستگاه خلوت بود و جا برای نشستن بود، شور و شعفی در مضرور شکل می گرفت. خلاصه بعد از یکی دو تا خط عوض کردن BRT و چند تا ایستگاه مترو به محل کارش می‌رسید و در کل به نظر خودش وضعش نسبت به بعضی همکاراش که مجبور بودن از کرج بیان بهتر بود. تو مسیر رفتن به اداره هم یاد گرفته بود چطوری نشسته و یا ایستاده در حالی که کیفشو محکم تو بغلش گرفته بود چرت بزنه. ولی خب زندگی براش شیرین بود و این ایامو موقت می‌دید، خصوصا اینکه برنامه ریزی کرده بود بعد ۳-۴ سال دیگه که با این وامه ماشین خرید و قسط‌های ماشین سبک شد برای وام مسکن اقدام کنه. به زودی مضرور خان میتونست با وامی که می گرفت یه پراید اقساطی بخره و خودشو از بوی نامطبوع مترو و شلوغی و علافی خیابونا نجات بده و خیلی شیک بره اداره. همه چیز زندگی مضرور خان خوب و سخت پیش می‌رفت تا اینکه یه روزی یکی از همکاراش به نام آقای مغمومی یه مصاحبه براش فرستاد که "بورس محل سرمایه‌گذاری است"...

ادامه دارد
@emacoabbasi

محسن عباسی

14 Oct, 14:32


در پاراگراف اخر پست ریپلای شده عرض کردم که دولت فعلا توان و برنامه‌ای برای تزریق مستقیم نقدینگی برای حمایت از بورس ندارد و با نگاه میان مدت سعی در برطرف کردن موانع ساختاری بورس و اقتصاد دارد که البته راه پر پیچ و خم و پر چالشی است. حتی اگر این موانع هم برطرف شود فقط ۵۰ درصد مشکل بورس حل می‌شود و ۵۰ درصد دیگر همان تزریق نقدینگی و حمایتی عملی در تابلوی بورس است. مصاحبه‌ی امروز وزیر اقتصاد را بخوانید تا کدهای لازم را دریافت کنید.

همتی وزیر اقتصاد:

برای انتقاد از مدیریت بورس باید عملکرد بلندمدت را مدنظر قرار داد و به مدیران جدید بورس فرصت داد تا وضعیت را بهبود دهند.

قرار شد معاون اقتصادی و رئیس سازمان بورس در جلسات بودجه حاضر شوند و مراقب باشند احکامی علیه بازار سرمایه تصویب نشود.

در عین حال لازم است که انتظارات کوتاه مدت خود را از بورس کم کنیم و به ثبات وضعیت آن در بلند مدت فکر کنیم. لازم است هر گونه اقدامات موردی و قیمت‌گذاری بی‌ربط و دخالت‌های دولتی کم شده و در نهایت از نهاد بازار حمایت شود.

@emacoabbasi

محسن عباسی

13 Oct, 14:29


شکست نهادسازی مالی در ایران؟
هر موبایل به مثابه یک نهاد مالی!

بزرگترین شکست در خصوصی سازی، درست جایی میانه های راه اتفاق می‌افتد. جاییکه نهال‌های ظریف خصوصی سازی، زیر پای سیاسیون و مافیای اقتصادی لگد مال می‌شوند. مافیای مسکن و خودرو و ارز و بانک و ... آنقدر قدرت دارند که اجازه‌ی ساماندهی این بازارها و حرکت به سمت خصوصی سازی و شفاف‌سازی این بازارها را نمی‌دهند و هربار در میانه های راه یا قوانینِ درست تصویب نمی‌شوند و یا بد و ناقص اجرا می‌شوند و کاریکاتوری از خصوصی سازی و شفافیت تحویل جامعه می‌دهند.

آخرین فرزند نامشروع خصوصی سازی در ایران نهادهای خصولتی هستند که هم معایب دولتی ها را دارند و هم معایب خصوصی ها را. سرمایه‌گذاریهای استانی سهام عدالت و خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس، هم در همین قالب قرار می‌گیرد. نهادها و ابزارهایی هم که با سماجت تصویب شوند اگر به نفع عده‌ای باشد گسترش می‌یاید (مانند اخزا و اراد و ...) و اگر به ضرر عده ای خاص باشد ان نهاد، کوچک و بی کاربرد، خاک می‌خورد مانند صندوق زمین و ساختمان و اتی سکه!
فشل بودن صنعت خودرو، رهاشدگی بازار مسکن و ... همه و همه نشان از رانت و فساد و وجود مافیا دارد که مانع از ساختارمندی و شفافیت این بازارها شده است.

حالا نوبت بورس شده است. شکست ساختارهای بورس حدود ۴-۵ سال است با قدرت در حال اجراست و کاهش شدید کارمزد بورس و فرابورس و کارگزاریهای بزرگ، نشان از شکستِ نهادسازی در این بازار دارد و احتمالا در چند سال آینده باید شاهد ادغام بسیاری از نهادهای مالی در یکدیگر باشیم که البته فقط چندسالی به عمر این نهادها کمک خواهد کرد.

اما نکته‌ی ظریفی در اینجا وجود دارد. که من اسمش را جهانی سازی مالی می‌نامم. که به شکل کاملا مینیمال و به دور از تکلف‌ در دسترس همگان قرار گرفته است. دنیا در حال تست بازارهای مالی جدید در قالب ایردراپ و توکن و... است و این کار را با یار همیشگی مردم انجام داده است؛ گوشی موبایل!

ساده، در دسترس و ظاهرا بدون هزینه! کافی است ضربه بزنید و بازی کنید و سکه بدست بیاورید! مقایسه کنید با سختگیری‌ها و بوروکراسی سرمایه گذاری در بازارهای ما!
این سیاست نوعی ساختار شکنی و گریز از نهادسازی در بازارهای مالی دنیاست. چالش بزرگی پیش روی اقتصاد ایران است که دولت و بخش خصوصی و مافیا و غیر مافیا را با هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.
طی چند سال آینده هر گوشی موبایل بیش از نهادهای مالی ما گزینه های سرمایه‌گذاری به مردم پیشنهاد خواهند داد.

همانطور که اینستاگرام و تلگرام با ایجاد هزاران نوع شغل جدید لزوم داشتن مکان فیزیکی را برای انلاین شاپ‌ها از میان برداشتند و بسیاری از صنایع را دچار تحول کردند، شبکه های اجتماعی با معرفی کیف پول و احتمال ورود هوش مصنوعی به صنعت مالی کم کم نیاز به نهادهای مالی را هم از بین خواهند برد و اگرچه بسیاری از نهادهای مالی دیگر وجود نخواهند داشت اما زمین بازی مافیا هم در بازار مالی ایران برچیده خواهد شد و پیگیری مسیر و هدایت پول به نهادهای دلخواه دولت هم دیگر امکان پذیر نخواهد بود.
بعد از ۴ سال با کاهش میل به سرمایه‌گذاری در بورس، کاهش ارزش معاملات و حالا کاهش شدید و ۹۵ درصدی سود نهادهای بزرگ بازار زنگ خطر شکست نهادهای مالی در بورس ایران نواخته شده است.
@emacoabbasi

محسن عباسی

13 Oct, 13:49


جالبه بدونید کایلی جنلر (دارای بیشتری فالوور در اینستاگرام) به ازای هر پست یا استوری حدود ۱.۲ میلیون دلار درآمد دارد چیزی نزدیک به ۷۵ میلیارد تومان!!
رونالدو هم برای هر پست یا استوری حدود ۱ میلیون دلار درآمد دارد.
مقایسه‌ی تاسف‌باریست!

@emacoabbasi

محسن عباسی

13 Oct, 13:17


علائم مرگ مغزی بورس!

کاهش ۹۴ درصدی سود خالص کارگزاری مفید!

سود خالص سال مالی ۱۴۰۳: تنها ۵۶ میلیارد تومان!

سود سال مالی ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان بوده!

@emacoabbasi

محسن عباسی

13 Oct, 05:45


چشم انداز کاهش نرخ بهره مخدوش شد؟
تمدید رکود بازارها

انتشار ۶۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی به معنای تمدید رکود اقتصاد برای حداقل چند ماه آینده است.
جدای از انتشار این اوراق حالا زمینه برای انتشار اوراق بیشتر هم فراهم شده است و این به معنای از بین رفتن چشم انداز کاهش نرخ بهره است زیرا در صورت کاهش نرخ بهره در نیمه دوم سال اوراق جدید فروش نخواهند رفت.

دولت در یک لوپ فرسایشی به دام افتاده است. از طرفی نقدترین بازار تامین مالی یعنی بازار بدهی را کنار دست خود دارد و از طرفی بازار راکد و بی پول بورس که تنها در میان مدت و بلند مدت برای دولت نفع و نقدینگی ایجاد می‌کند.
دولت اگر نرخ بهره را پایین بیاورد اوراق فروش نمی‌رود و در هزینه جاری خود خواهد ماند و از طرفی ترس آن را دارد علاوه بر بورس، نقدینگی سرگردان وارد بازارهای موازی خودرو و طلا و ارز و حتی مسکن شود. بالا ماندن نرخ بهره هم به رکود اقتصادی دامن می‌زند و باعث خلق پول می‌شود و تورم بزرگتری را در اینده رقم می‌زند.

به نظر می‌رسد سیاست انتشار اوراق تا زمان رسیدن به تفاهمات سیاسی همچنان ادامه داشته باشد و فعلا خبری از تزریق نقدینگی به بورس نیست. به نظر من برنامه دولت برای بورس یک برنامه میان مدت شامل اصلاح فاکتورهای اقتصادی و بودجه ای و اصلاح فرمول درآمدزایی شرکت‌ها نظیر نرخ دلار و مزیت‌های صادراتی و آزادسازی قیمت‌ها و ... باشد و نیم نگاهی هم به سیاستهای رفع تحریم و کاهش تنش‌ها باشد تا بورس از این منظر دوباره جان بگیرد و فعلا تزریق نقدینگی حداقل تا آن موقع به تعویق خواهد افتاد.
@emacoabbasi

محسن عباسی

10 Oct, 16:40


بازار سهام گیج و منگ!
بازار طلا بلاتکلیفِ قیمت دلار و انس جهانی!
بیت‌کوین، بلاتکلیف و فرسایشی!
مسکن و خودرو در رکود بی سابقه‌ی تاریخی!
وضعیت سیاسی نامشخص!
به زودی آلودگی هوا هم میاد😁
فکر می‌کنم دیگه رسیدیم جایی که رضا صادقی می‌خواست پیاده شه!
گاهی اوقات هیچ چیز مثل رها کردن جواب نمی‌ده! به نظرم وقتشه از فکر همه چی بیاییم بیرون یا باخودمون خلوت کنیم یا با خانواده وقت بگذرونیم، خوش بگذرونید بالاخره بالاتر از سیاهی رنگی نیست از این بدتر نمیشه، اگه اینجا ته داستانه، پس میشه گفت با هر حرکتی، به نوعی کم کم باید به سمت بهبود اوضاع بریم❤️
@emacoabbasi

محسن عباسی

08 Oct, 06:23


کسی در خانه نیست؟

به نظر من چیزی که در این بازار خیلی اذیت کننده است تعداد کم معاملات و تعداد کم خریدارهاست. جمع آوری صف‌ها اگرچه مهم است اما نشانه‌ی سلامت بازار نیست. صف‌ها مسئله‌ی ما نیستند که بخواهیم با جمع آوری آن صورت‌مسئله را پاک کنیم. صف‌ها خودشان نتیجه‌ی عامل دیگری هستند و آن ریسک سیاسی و نبود پول و دامنه‌ی ۱ درصدی است که منجر به عدم معامله و گردش سهام شده است.

نمادهای بزرگ بازار را ببینید. ۵۰-۶۰ میلیون صف فروش دارند و نهایتا با حجم کم و تعداد کم خریدار و تعدادِ کم دفعات معاملات متعادل می‌شوند و روزهای بعد باز هم شکننده معامله می‌شوند و با اولین تنش، راهی صف فروش منفی یک درصدی می‌شوند.
فعالان بورس زیرِ ابهامات سیاسی، نشاط و شادابی خود را از دست داده اند و نظاره‌گر هستند. نشاط بورس، برآیند تعداد زیاد معاملات و گردش بالای سهام در دست سهامداران و فعالان بازار است. جمع‌آوری صف‌ها اگرچه خوب است اما اگر منجر به افزایش حجم و دفعات معاملات و حضور بیشتر معامله‌گران نشود فلسفه‌ی وجودی بورس زیر سوال می‌رود و یک روند شکننده در بازار حاکم می‌شود. صف خرید و صف فروش، وقتی تعداد مشارکت‌کننده ها بالا نباشد با کوچکترین خبری(چه مثبت و چه منفی)، فرو می‌ریزد.

به نظرم تمام تلاش ما باید برگرداندن معامله‌گران به بازار باشد چه بلند مدتی ها و چه کوتاه مدتی‌ها و این چاره‌ای ندارد غیر از تزریق سنگین مالی به بازار و سپس باز کردن مرحله‌ای دامنه تا نشاط و شادابی به بازار بازگردد و بازار راه خودش را پیدا کند.
@emacoabbasi