دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان @doctortoliat Channel on Telegram

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

@doctortoliat


دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان (Persian)

به کانال تلگرام دکتر توليت متخصص کودکان و نوزادان خوش آمدید! این کانال توسط دکتر توليت، یک متخصص با تجربه در زمینه پزشکی کودکان و نوزادان اداره می‌شود. در اینجا شما می‌توانید از مشاوره‌های رایگان و اطلاعات به روز در زمینه سلامت و توسعه کودکان و نوزادان بهره‌مند شوید. اگر به دنبال راهنمایی‌های حرفه‌ای و معتبر برای مراقبت از بچه‌های خود هستید، این کانال بهترین منبع برای شماست. بپیوندید به کانال تلگرام doctortoliat و از تجربه حرفه‌ای و اطلاعات به‌روز دکتر توليت در زمینه بهداشت کودکان و نوزادان بهره‌مند شوید.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

04 Jun, 17:58


والدین موفق معمولا بهترین شنوندگان حرفهای فرزند خود هستند، با دقت و با تمام وجود به سخنان فرزند خود گوش میدهند، حرف او را قطع نمیکنند، در مقابل او حالت تهاجمی و پرخاشگرانه نمیگیرند، مدام طعنه نمیزنند و یکسره نصیحت نمیکنند.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

04 Jun, 17:58


بدزبانی كودک را ناديده بگيريد

اگر به طور اتفاقی،‌ كودكتان واژه ناشايستی را به كار برد، سعی كنيد به بدزبانی او، بی توجهی نشان دهيد. وانمود كنيد كه آن را هرگز نشنيده‌ايد، بنابراين هرگونه تاثير آن را بر خودتان از بين برده و بازی او را به يک بازی يک‌نفره تبديل كنيد، چيزی كه اصلا برای كودكان جالب نيست.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

04 Jun, 05:40


پادردها را درکودکان جدی بگیرید بخصوص دردهایی که همیشه در یک نقطه متمرکز هست ، و هرهفته رو به افزایش هست .🌺

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

04 Jun, 05:17


# دکتر از دیشب تا حالا هرچی به بچمون آب و غذا و دارو دادیم بالا اورده # وقتی کودکی شروع به استفراغ می کند ، اکثر پدرو مادرها بدترین کارممکن را انجام می دهند یعنی مکرر به فرزندشان اب ، غذا ودارو می دهند و او نیز باز استفراغ می کند وحال کودک را خرابتر می کنند، دراین موقع هرچیزی برایش بد هست ،اگر التماس ودرخواست برای آب کرد فقط مایعات خنک مثل آب ،قاشق قاشق و دقیقه به دقیقه داده شود ، و اگر تب بالا دارد از شیاف استامینوفن استفاده شود و سپس به پزشک مراجعه فرمایید، 🌺

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

01 Jun, 19:26


باسلام ، یکی از مراجعه کنندگان من بدلیل مصرف کالباس در بیمارستان بستری شد و نیاز به تزریق خون پیدا کرد ، موضوع از این قرار بود که این کودک مبتلا به فاویسم بود و با وجودی که خانواده مراقب بودند باقلا مصرف نکند ولی توجه نداشتند که مغزهای شبیه به پسته که در بعضی از کالباس ها هست در واقع باقالا می باشد و بدنبال مصرف آن کودکشان ۲ روز بعد نیاز به بستری و تزریق خون پیدا کرد

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

01 Jun, 17:47


والدین ممکن است نگران دلبستگی بیش از حد کودکشان به عروسک خرسی یا هر وسیله آرامش‌بخش دیگری نظیر یک پتو باشند. آنها ممکن است کودک خود را تصور کنند که در زمان مدرسه آن را با خود می‌برد و به همین دلیل نگران اتکای بیش از حد کودک به آن اقلام هستند.

با این حال طبق پژوهش‌های انجام گرفته، پتوهای امنیتی (پتو یا هر شی دیگری که کودک در موقعیت‌های خاص یا زمان خواب به عنوان منبع آرامش‌دهنده نزد خود نگه می‌دارد) و خرس‌های عروسکی در روند حرکت از دلبستگی به استقلال سودمندند.

لیت، دریافت کودکانی که از پتوهای امنیتی یا عروسک خرسی استفاده می‌کردند، دارای استقلال و اعتماد به نفس بیشتری بودند. کودکان زمانی از این اشیا استفاده می‌کنند که احساس اضطراب یا ناراحتی کنند؛ بنابراین این اشیا وسایل مفیدی هستند.

علاوه بر این، پتوهای امنیتی و عروسک‌های خرسی در زمان جدایی کودک از والدین به آنها آرامش داده و در زمان خوابیدن، در به خواب رفتن و تسکینِ خود به کودک کمک می‌کنند. در واقع برخی از والدین تمایل دارند با قراردادن عروسک خرسی یا هر شی نرم دیگر در تختخواب فرزندشان، داشتن دلبستگی به اشیا آرامش‌دهنده را در او تشویق کنند.

فِی کارلیسِل
از کتاب روانشناسی برای والدین

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

26 May, 17:58


تنبیه، راه درستی برای تغییر رفتار نیست به خصوص در مقایسه با روش‌های مثل پاداش برای رفتار خوب یا الگوسازی

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که سبک فرزندپروری مستبدانه نسبت به فرزندپروری آزادمنشانه، اثر مثبت کمتری دارد. والدین در سبک فرزندپروری مستبدانه، رفتار بد را تنبیه می‌کنند و در سبک فرزندپروری آزادمنشانه والدین دلیل این که چرا رفتار کودک غلط است را به کودک توضیح می‌دهند.

والدین مستبد تمایل دارند کودکانی پرورش دهند که هر زمان به آنها دستور دادند، اطاعت کنند، در حالی که والدین آزادمنش تمایل دارند کودکانی پرورش دهند که تلاش کنند کار درست را انجام دهند، نه فقط آن چیزی که والدین می‌گویند. علاوه بر این، کودکانی که توسط والدین آزادمنش بزرگ شده‌اند، احساس ارزشمندی بیشتری می‌کنند.

جفری یانگ و همکاران

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

10 May, 04:28


کابوس‌های کودکان اغلب ناشی از اضطراب‌های روزانه آنهاست. کودکی نوپا ممکن است اضطراب جدایی از شما را داشته باشد، کودکی سه ساله ممکن است اضطراب آموزش توالت رفتن و کودک بزرگ‌تر ممکن است اضطراب امیال پرخاشگرانه یا جنسی را داشته باشد. قلدری در مدرسه، جدایی والدین یا عزادار شدن نیز از دلایل بروز کابوس‌ها هستند.

هنگامی که کودکی کابوس می‌بیند، ضروری است والدین تسکین و آرامش زیادی به او بدهند. در این مواقع چراغ‌ها را به مدت پنج دقیقه روشن کنید یا برای مدت کوتاهی کنار او دراز بکشید. با این وجود، چراغ‌های اتاق را روشن نگذاشته و تمام مدت شب را با او نگذرانید زیرا کودک باید بداند که اتفاق بدی نخواهد افتاد. به او اطمینان دهید که کابوس تمام شده و آنها سلامت خواهند بود.

می‌توانید در اتاق کودک را باز بگذارید یا چراغی را در راهرو روشن نگه داشته یا از چراغ خواب استفاده کنید. در طول روز به دنبال علت اضطراب فرزند خود باشید. هنگامی که علت را یافتید، سعی کنید درباره  آن با جزئیات گفتگو کنید. از قراردادن کودک در معرض برنامه‌های تلویزیونی خشن یا ترسناک یا فیلم‌ها، بازی‌های رایانه‌ای یا کتاب‌هایی از این دست خودداری کنید زیرا ترس‌های ناشی از این مسائل به کابوس‌ها تسری می‌یابند.

فِی کارلیسِل

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

05 Feb, 06:26


دوستی تعریف می کرد:
بچه که بودم وقتی کار اشتباهی میکردم مادرم میگفت " اشکال نداره حالا چیکار کنیم تا درست بشه"
اما مادر دوستم بهش میگفت "خاک برسرت یه کار درست نمی تونی انجام بدی"

امروز هر دو بزرگسال و بالغیم. وقتی اتفاق بدی می افته اولین فکری که به ذهنم میاد "خب چیکار کنم؟" و با حداقل اضطراب و عصبانیت مشکل رو حل میکنم. اما دوستم با مواجه شدن با اتفاقات بد عصبانی میشه و میگه "خاک بر سر من که نمی تونم یه کار درست انجام بدم ، چرا من اینقدر بدبختم؟"

حرفای امروز ما و احساسی که به فرزندمان می دهیم تبدیل به صدای درونی فرزندمان خواهد شد.

مراقب باشیم چه پیامی برای همه عمر به فرزندانمان می دهیم

✍🏻

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

27 Jan, 19:56


کودک باید بداند عشق و محبت پدر و مادر به او بی‌قید و شرط است و این احساس محبت به خاطر شکست و تصمیم‌های اشتباهش از بین نمی‌رود. اگر شما تاکیدتان فقط بر روی عملکرد کودک باشد، کودک به این نتیجه می‌رسد در صورتی فردی ارزشمند و دوست‌داشتنی است که بچه خوبی باشد، نمره خوبی بگیرد و خوب ورزش کند، چیزی که به مرور با آسیب به عزت‌نفس کودک آن را کاهش می‌دهد.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

19 Jan, 19:25


گرچه ارتباط کودک با هردو والدینش روی شخصیتش اثر دارد اما نادیده گرفته شدن از سمت پدر می‌تواند آسیب‌های جدی روان‌شناختی به دنبال داشته باشد.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

19 Jan, 17:05


نظم را با تهدید، خشم و زورگویی آموزش ندهید.

فواید نظم را در قالب داستان‌های خلاقانه‌ یا به شکل بازی و همکاری به کودک یاد دهید، کودکتان الگوی عملی می‌خواهد و نه سخنرانی و تئورى.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

19 Jan, 16:43


کارول دوک تفاوت میان تحسین کردن کودکان به دلیل هوش آنها و تحسین کودکان به دلیل تلاش‌شان را بررسی نمود. او دریافت بسیار بهتر است به کودکان: «بگوییم تو قطعا تلاش زیادی کرده‌ای» تا اینکه بگوییم: «تو واقعا باهوش هستی».

دوک به دو گروه از کودکان انجام کاری را محول نمود؛ یک گروه به دلیل توانایی‌هایشان تحسین شدند و گروه دیگر به دلیل تلاش‌شان.

زمانی که از همان کودکان خواسته شد تا کار چالش‌برانگیزتری را به انجام برسانند، کودکانی که به جهت تلاش‌شان ستوده شده بودند به نسبت کودکانی که به دلیل توانایی‌هایشان تحسین شده بودند، اشتیاق بیشتری برای انجام آن کار از خود نشان دادند.

کودکانی که برای توانایی‌هایشان ستوده شده بودند، نگران بودند که نتوانند انتظارات را برآورده ساخته و در کار چالش‌برانگیزتر شکست بخورند؛ در حالی که گروه دیگر این نگرانی‌ها را نداشتند.

کودکانی که به دلیل توانایی‌هایشان تحسین شده بودند در مقایسه با کودکان دسته دوم، پس از مواجهه با موانع احساس ناامیدی و دلسردی بیشتری از خود بروز دادند.

به اعتقاد دوک هنگامی که کودکان به دلیل توانایی‌هایشان ستوده می‌شوند، تصور می‌کنند که آن توانایی‌ها ثابت‌اند و در نتیجه درباره شکست دچار نگرانی می‌شوند. از طرف دیگر کودکانی که به دلیل تلاششان تحسین شده‌اند، معتقدند با تلاش همواره می‌توان نتیجه بهتری گرفت.

فِی کارلیسِل
از کتاب روانشناسی برای والدین
ترجمه فریده فتوحی

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

27 Dec, 17:01


پیام‌های منفی والدین به فرزندانشان که زمینه‌ساز خجالتی بودن می‌شود:

بچه! تو چقدر شری؟!
بچه خوب این کارو نمی‌کنه!
تو چقدر دست و پا چلفتی!
مگه میشه آدم این‌قدر ساده‌لوح باشه!
مثل بچه‌های لوس رفتار نکن!
مثل بچه‌ها رفتار نکن!
آدم قوی که گریه نمی‌کنه!
اگه این یا اون کارو کنی دوست ندارم!
تو یه دختر/پسر بچه بدی هستی که این کارو کردی یا اینو گفتی!

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

14 Oct, 14:02


تربيت کودک مسابقه نیست
رقابت با دیگران نیست
مطابق مد روز عمل کردن نیست
عروسک سخنگو برای مجالس تربیت کردن نیست...

مراقب باشید، عاقلانه، آگاهانه و با شناخت کودکتان، برای او برنامه ریزی تربیتی داشته باشید.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

14 Oct, 14:02


وقتی دائم کودک را سرزنش می‌کنید باور او را نسبت به خودش تغيير می‌دهد. او باور می‌كند كه خوب نيست و چون خوب نيست رفتارش را با شدت بيشترى ادامه می‌دهد. به جاى سرزنش كارهاى اشتباه، كارهاى درست را به آنها آموزش دهيد، سرزنش هرگز از او فرزند بهترى نمی‌سازد.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

14 Oct, 14:01


رفتارهایی که حالت تحقیر یا تمسخر دارد حتی مقایسه کردن‌های بی‌مورد مانند اینکه بگوییم «ببین آن کودک چه قشنگ سلام می‌کند و حرف می زند، تو نیز این‌گونه باش» یا به شکل تحقیرآمیز بگوییم که «بلد نیستی»، «سلام کردن که کاری ندارد» این موارد همه باعث می‌شود که بچه احساس ناتوانی کند که دیگران از او جلوتر هستند که این حالت درماندگی را در او تثبیت می‌کند.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

06 Oct, 05:00


سلام مطب امروز چهاشنبه باز است

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

19 Jun, 05:06


کودک حرف‌شنو چه خوب است!!

شايد داشتن فرزندى محتاط كه قبل از دست زدن به هر چيزی اول به چشمان مادرش نگاه كند يا بدون اجازه مادرش دست از پا خطا نكند، آرزوى بسيارى از والدين باشد اما بد نيست بدانيد كودكى كه حتی براى آب خوردنش هم منتظر گرفتن تاييد از مادرش است، احتمالا در بزرگسالى با اختلال وسواس درگير مى‌شود.

مادران مضطربى كه با كنترل كودک‌شان سعى مى‌كنند، استرس خودشان را كنترل كنند، كودكانى پر از ترس و اضطراب تربيت مى‌كنند. پس نگذاريد ترس‌هاى شما اين ويژگى را در فرزندتان تقويت كند.

دکتر توليت متخصص کودکان ونوزادان

19 Jun, 05:05


سلام ، مطب دوشنبه و پنجشنبه تعطیل است 🌹