آیین دادرسی مدنی @ayindadrasimadaniii Channel on Telegram

آیین دادرسی مدنی

@ayindadrasimadaniii


لینک گروه :
🆔️ https://t.me/+I9x_Qqf397cxZTZk

کانال حقوق مدنی :
🆔️ https://t.me/+oORrxJC0Zo8xYmVh

تبلیغات :
@CTUWJ

آیین دادرسی مدنی (Persian)

آیین دادرسی مدنی یک کانال تلگرامی است که به مباحث و اخبار مربوط به حقوق مدنی می‌پردازد. اگر شما یک وکیل، دانشجوی حقوق، یا هر کسی که به مباحث حقوق مدنی علاقه‌مند است هستید، این کانال مناسبی برای شما خواهد بود. در این کانال می‌توانید از آخرین اخبار، تحولات و تغییرات در آیین دادرسی مدنی مطلع شوید. بنابراین، اگر به تحقیق و آموزش در حوزه حقوق علاقه‌مند هستید، حتما به این کانال ملحق شوید. برای عضویت در این کانال و ورود به جامعه‌ای از افراد علاقه‌مند به حقوق مدنی، می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید: https://t.me/+I9x_Qqf397cxZTZk

آیین دادرسی مدنی

18 Nov, 10:48


با رایتینو به دنیای دیجیتال خوش آمدید!

آیا می‌خواهید کسب و کارتان در فضای آنلاین بدرخشد و مشتریان بیشتری جذب کنید؟ تخصص ما در رایتینو، بهبود حضور آنلاین شما و افزایش فروش از طریق استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ هوشمند است.

🔮 خدمات ما:

مدیریت شبکه‌های اجتماعی: با استراتژی‌های قدرتمند، برند شما را در دل مخاطبان می‌سازیم.
تبلیغات گوگل و رسانه‌ای: هدفمندترین کمپین‌ها برای جذب دقیق‌ترین مشتریان.
بهینه‌سازی سایت و SEO: سایت شما را در جستجوهای گوگل به صدر می‌بریم.
تولید محتوا: با محتوای خلاقانه و جذاب، مخاطبان را به مشتریان وفادار تبدیل می‌کنیم.
خدمات تایپ و ویراستاری: ارائه تایپ سریع و حرفه‌ای، به همراه ویراستاری تخصصی برای متون و مقالات شما.

با تیم حرفه‌ای رایتینو، کسب و کار شما به رشد و موفقیت واقعی خواهد رسید. امروز با ما تماس بگیرید و برای آینده‌ای روشن‌تر قدم بردارید!

🔮 برای کسب اطلاعات بیشتر و خدمات بهتر با ما تماس بگیرید.

WhatsApp: 09227348845

🆔@Writinoweb

🌐https://writino.com

🔗instagram: writinoweb

⚡️با رایتینو دیده شدن را تجربه کنید.

آیین دادرسی مدنی

16 Nov, 14:01


1. ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی ناظر بر ماده 662 ،664 ، 671 و 672 قانون مدنی تنظیم شده است . در ماده 671 قانون مدنی مقرر شده که وکالت در امری مستلزم وکالت در مقدمات و لوازم آن هم هست و زمانی که شخصی وکالت در دادگاه را بر عهده میگیرد قاعدتا وکالت در همه امور قضایی و قانونی جهت احقاق حق را دارد که در صدر ماده به آن اشاره شده است ولی در ادامه تخصیص اکثر زده است که مستهجن است.

2. در ماده 35 اشاره شده است که وکالت در (( دادگاهها)) مشمول قواعد این ماده بوده و نیاز به تصریح اختیارات دارد لذا وکالت در شوراهای حل اختلاف ، مراجع ثبتی ، دیوان عدالت اداری ، شعب تعزیرات ، مراجع شبه قضایی و .... نیازی به تصریح اختیارات ندارد ( مگر اینکه در قوانین مربوطه صراحتا به لزوم اجرای قانون آیین دادرسی مدنی در امر وکالت اشاره شده باشد) و وکیل مطابق با ماده 671 قانون مدنی همه اختیارات را داراست.

3. در صدر ماده قید شده که وکالت شامل همه اختیارات است مگر اینکه
یا موکل اختیاری را سلب کند که این اختیار میتواند در ابتدای انعقاد قرارداد وکالت باشد یا در جریان دادرسی زیرا وکالت عقدی جایز است و افزایش یا کاهش اختیارات هم به تبع آن در حوزه اختیارات طرفین است.

یا وکالت دادن در آن امر خلاف شرع باشد .
در تبصره 2 ماده 35 مصادیقی از وکالت های خلاف شرع قید شده است که عبارت است از(سوگند، شهادت، اقرار، لعان و ایلاء ) و در ماده 205 هم وکالت جهت اقرار ذکر شده است که در موازین شرعی قابل توکیل دانسته نشده است.( در ماده مربوطه به تفصیل در خصوص وکالت در اقرار صحبت خواهیم کرد)

نکته : البته باید توجه داشت که اصل این اعمال حقوقی قابل توکیل نیست و طرح درخواست آن مثل درخواست سوگند و ... قابل توکیل است.

4. در ادامه قانون مواردی را ذکر کرده است که اصل بر عدم اختیار برای وکیل است مگر اینکه در وکالتنامه تصریح شود با ذکر این نکته مهم که اعطاء وکالت به وکیل دادگستری عقدی تشریفاتی است و باید مکتوب باشد و به صورت شفاهی قابل اعمال نیست .

نکته مهم : در مورد نماینده های حقوقی اصل بر عدم اختیار‌ و هر اختیاری باید قید شود ولو مطالعه پرونده.

5. در بند یک به اختیار (وکالت راجع به اعتراض به رأی، تجدیدنظر، فرجام خواهی و اعاده دادرسی) اشاره شده است .

الف) اعتراض اگرچه یک واژه عام است ولی زمانی که در کنار تجدیدنظر و فرجام استفاده میشود معنای خاص باید برای آن در نظر بگیریم و لذا این واژه را باید ناظر بر قرارهای قابل اعتراض ( مثل قرار تامین خواسته) اعتراض به رای داور ، اعتراض ثالث حکمی و و واخواهی ( با توجه به قید واژه اعتراض در ماده 305 قانون آییین دادرسی مدنی) بدانیم و در نتیجه اگر واژه اعتراض در حدود اختیارات وکیل قید نشده باشد امکان واخواهی ندارد.

الباقی الفاظ در قانون فاقد کلمه مضاف ( اعتراض) است یعنی نمیشود گفت اعتراض به تجدیدنظر زیرا خود تجدیدنظر دارای ماهیت اعتراض است.

ولی سوال این است که چرا قانونگذار در ادامه به جای فرجام خواهی از واژه ( فرجام ) استفاده کرده است که زیبا و از حیث نگارشی صحیح نیست!

نکته مهم : برخی معتقدند که چون واخواهی در ماده 35 اشاره نشده است و واخواهی ادامه جریان دادرسی اصلی میباشد لذا اختیار واخواهی نیاز به تصریح ندارد.

ب) آیا اسقاط حق تجدیدنظرخواهی یا اسقاط حق فرجام خواهی هم نیاز به تصریح دارد یا خیر ؟
در این رابطه اختلاف نظر است . برخی محاکم معتقدند با توجه به صدر ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی و اختیار جامع وکیل و عدم ذکر اسقاط حق اعتراض در بندهای این ماده ، اصل بر وجود این اختیار برای وکلای دادگستری است .
برخی دیگر معتقدند که اسقاط نیازمند تصریح در وکالتنامه دادگستری است .
به نظر میرسد اگر وکیل اختیار تجدیدنظر و فرجام خواهی داشته باشد به تبع اختیار اسقاط حق تجدیدنظر و فرجام خواهی هم دارد و باید بین داشتن یا نداشتن این اختیار تفکیک قائل شد.

آیین دادرسی مدنی

11 Nov, 17:30


🔹حفظ ارزش دارایی، مهم‌ترین اصل ماست! با پکیج وکیل حرفه‌ای دادبانان، در دعاوی ملکی هوشمندانه پیش بروید.

📌ساعت برگزاری دوره:

روزهای زوج (شنبه، دوشنبه و چهارشنبه) از ساعت 18:00 الی 21:00

مدت کارگاه: 130 ساعت

تاریخ آغاز: 3 آذر 1403

تاریخ پایان: 15 اسفند 1403


🌐لینک ثبت نام در دوره :
https://dadbanan.com/package-details/126

🔴پشتیبانی:
09104502525

021 75 323 000

🔹آیدی ثبت نام:
@dadbanandana

آیین دادرسی مدنی

10 Nov, 17:34


🔶آشنایی با دادگاها


🔴انواع دادگاه کیفری
🔷کیفری یک
🔷کیفری دو
🔷دادگاه انقلاب
🔷دادگاه اطفال و نوجوان
🔷دادگاه نظامی
📖ماده ۲۹۴ (آ.د.ک)

💥به دادگاه های جزائی وحقوقی و خانواده دادگاه های عمومی گفته می شود

💥دادگاه های انقلاب ونظامی به جهت اینکه به موارد خاصی از جرائم رسیدگی می نمایند دادگاه های اختصاصی هستند.

🔴انوا؏ دادگاه‌ های عمومی

🔸عمومی حقوقی
این دادگاه به اختلافات حقوقی مثل اختلافات ملکی یا ارثی در دادگاه ‌های عمومی با حضور رییس شعبه یا دادرس علی‌البدل رسیدگی می‌شود. بنابراین در دادگاه عمومی قاعده وحدت قاضی حکمفرماست و تمامی اقدامات و تحقیقات به وسیله رییس یا دادرس علی ‌البدل انجام می‌شود و تصمیم‌گیری قضایی و انشای رأی با قاضی دادگاه است.

🔸عمومی جزایی
به بیشتر جرایم در مرحله نخستین در دادگاه عمومی جزایی رسیدگی می ‌شود، این دادگاه علاوه بر رییس دادگاه یا دادرس علی ‌البدل با حضور نماینده دادستان تشکیل می‌شود.

 🔸دادگاه خانواده
این دادگاه با حضور رییس یا دادرس علی‌البدل و قاضی مشاور زن تشکیل می‌شود و به دعاوی راجع به خانواده رسیدگی می‌کند و رسیدگی در دادگاه خانواده با تقدیم دادخواست و بدون رعایت سایر تشریفات آیین دادرسی مدنی انجام می‌ شود. 

🔸دادگاه اطفال
در هر حوزه قضایی و در صورت نیاز یک یا چند شعبه از دادگاه ‌های عمومے برای رسیدگی به جرایم اطفال اختصاص داده می‌شود. منظور از طفل کسی است که به حد بلوغ شرعی نرسیده است و با وجود این به جرایم اشخاص بالغ کمتر از 18 سال نیز در دادگاه اطفال طبق مقررات عمومی رسیدگی می‌شود.

🔸دادگاه کیفری استان
در مرکز هر استان بر حسب نیاز شعبه یا شعبی از دادگاه تجدیدنظر به "دادگاه کیفری استان" اختصاص می‌ یابد و تعداد شعب آن به تشخیص رییس قوه قضاییه است و این دادگاه به جرایمی که مجازات قانونی آن‌ها قصاص نفس، اعدام، رجم ، صلب یا حبس ابد باشد با پنج قاضی رسیدگی می‌ڪند.

 

🔸دادگاه‌ های تجدیدنظر
این دادگاه در مرکز هر استان تشکیل می‌شود و دارای یک رییس و دو عضو مستشار است و این دادگاه به آرای قابل تجدیدنظر صادره از دادگاه‌ های عمومی مستقر در حوزه آن استان رسیدگی می ‌کند.

🔸دیوان‌ عالی کشور
بخشی از وظایف دیوان‌عالی کشور مربوط به تجدیدنظر خواهی از برخی آرای کیفری است ، این مرجع قضایی عالی همچنین در موارد قانونی به صدور وحدت رویه قضایی مبادرت می‌کند که این آراء در حکم قانون است و برای تمامی مراجع قضایی لازم الاجراست، البته دیوان ‌عالی کشور به عنوان عالی ‌ترین مرجع قضایی وظایف دیگری نیز دارد.

🔸شورای حل اختلاف
برای افزایش سرعت رسیدگی به پرونده‌ها به وجود آمده‌اند و در خصوص بسیاری از دعاوی ڪوچک حقوقی و مدنی صلاحیت رسیدگی دارند و امروزه بسیاری از ما برای حل مشڪلاتمان به آن‌ها مراجعه می‌ڪنیم و معمولا در بررسی دادگاه‌ها از شوراهای حل اختلاف سخنی به میان نمی‌آید و این مراجع به عنوان یک دسته خاص بررسی می‌شوند.

آیین دادرسی مدنی

09 Nov, 16:24


🟢 صلاحیت دادگاه صلح

۱- دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد (1/000/000/000)

۲- دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق

۳- دعاوی راجع به جهیزیه، مهریه و نفقه تا نصاب مقرر در بند (1) این ماده در صورتی که مشمول ماده (29) قانون حمایت خانواده مصوب 1391/12/1 نباشد.

۴- دعاوی و درخواست های مربوط به تخلیه عین مستاجره و تعدیل اجاره بها به جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه

۵- اعسار از پرداخت محکوم به در صورتی که دادگاه صلح نسبت به اصل دعوا رسیدگی کرده باشد.

۶- حصر ورثه، تحریر ترکه، مهر و موم و رفع آن

۷- تأمین دلیل

۸ - تقاضای سازش موضوع ماده (186) قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب 1379/1/21

۹- جنبه عمومی و خصوصی کلیه جرایم غیر عمدی ناشی از کار یا تصادفات رانندگی

۱۰- جرائم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه هفت و هشت

۱۱- دعاوی اصلاح شناسنامه، استرداد شناسنامه، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی (به استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است)، الزام به اخذ پایانکار، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام

⚠️به کلیه جرایم مذکور در این ماده، مستقیماً و بدون نیاز به کیفرخواست، در دادگاه صلح رسیدگی میشود.

آیین دادرسی مدنی

07 Nov, 15:33


دانلود کنید

آیین دادرسی مدنی

01 Nov, 17:25


🛑 نکات آزمونی آ.د.م ایرادات مانع دایمی :

ایراداتی که پذیرش آنها سبب ایجاد مانع دایمی دررسیدگی به دعوا میشود چرا که خواهان قادر به رفع آنها تحت آن شرایط قانونی نیست:

1_ایراد عدم توجه دعوا (ادعا متوجه شخص خوانده نباشد)

2_ایراد امر مختومه یا قضاوت شده(دعوای طرح شده سابقا بین اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند،رسیدگی شده و نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد)

3_ایراد عدم ترتب آثار قانونی: دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض

4_ایراد عدم مشروعیت: (مورد دعوا مشروع نباشد)
5_ایراد عدم جزمیت: (دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمای باشد)

6_ایراد عدم ذی نفعی

7 )ایراد اقامه ی دعوا خارج از موعد قانونی

آیین دادرسی مدنی

21 Oct, 18:52


با موسسه انتخاب مهاجرت تحصیلی ساده‌تر از همیشه! از پذیرش تا زندگی در کشور مقصد 
1️⃣ مدت زمان پذیرش و ویزا زیر یکسال 
2️⃣ امکان دریافت بورسیه و کمک هزینه تحصیلی 
3️⃣ امکان اقدام بدون مدرک زبان 
4️⃣ امکان اخذ اقامت دائم و شهروندی پس از پایان تحصیل 
5️⃣تضمین پذیرش 
6️⃣پذیرش تحصیلی، ویزا، انتقال و اسکان؛ همه در یک پکیج کامل! 
کافیه فرم زیر رو پرکنی تا از مشاوره ی رایگان ما استفاده کنی
 
http://ezam.entekhabafarin.com/RegisterModalView

یا با شماره های زیر تماس بگیری 
☎️ 79412 021

📞 0998 125 125 4

@entekhabafarin

آیین دادرسی مدنی

21 Oct, 18:36


🔴 نکات کاربردی


🔶 دستور تخلیه یک دعوای غیرمالی محسوب می‌شود که اصولا بایستی مثل دعاوی غیرمالی دیگر در صلاحیت دادگاه عمومی باشد منتها چون به دلیل نص خاص قانون شوراهای حل اختلاف (هم قانون قبلی و هم قانون فعلی) دعاوی مربوط به تخلیه عین مستأجره به جز سرقفلی و حق کسب و پیشه در صلاحیت رسیدگی قاضی شورای حل اختلاف قرار گرفته است، به درخواست صدور دستور تخلیه هم این مرجع رسیدگی می‌کند. اگر دستور تخلیه را دادگاه صادر می‌کرد (قبل از حاکمیت قانون شوراهای حل اختلاف) قطعی بود اما چون کلیه آرای صادره توسط قاضی شورا قابل‌تجدیدنظرخواهی نزد دادگاه عمومی حقوقی است در این رأی نیز دستور تخلیه قطعی توصیف نشده است.

در قانون جدید شوراهای حل اختلاف علاوه بر دعاوی فوق درخصوص اجاره، دعوای تعدیل اجاره‌بها (به‌شرطی که در رابطه استیجاری اختلافی وجود نداشته باشد) نیز در صلاحیت قاضی شورا قرار گرفته است. همان‌طور که می‌دانید این دعوا (تعدیل) غیرمالی است؛ برخلاف دعوای مطالبه اجور معوقه که مالی است. همچنین از نظر اجرایی رای صاره در خصوص آن (تعدیل) اعلامی است و جنبه اجرایی ندارد؛ لذا برای آن اجرائیه صادر نمی‌شود و محکوم‌له آن اگر موجر باشد می‌تواند بر اساس رأی تعدیل، مابه‌التفاوت اجور را مطالبه کند. 

صدور دستور تخلیه موضوع قانون روابط موجر و مستأجر زمانی ممکن است که مدت اجاره منقضی شده باشد، قرارداد نیز به‌وسیله دو نفر مورد اعتماد طرفین به‌عنوان شهود گواهی شده و در دو نسخه باشد. اگر موجر بخواهد قبل از انقضای مدت اجاره درخواست تخلیه کند باید بدوا اقدام به طرح دعوای تأیید فسخ قرارداد طبق قواعد عمومی نماید که به نظر نگارنده دعاوی تأیید فسخ قرارداد حتی اگر موضوع آن مال غیر منقول باشد منقول بوده و با توجه به میزان تقویم خواسته می‌تواند حسب مورد در صلاحیت دادگاه یا شورای حل اختلاف محل اقامت خوانده یا محل وقوع عقد باشد.

آیین دادرسی مدنی

14 Oct, 17:31


🔹چهاردهمین کارگاه جامع پرورش مشاور حقوقی دادبانان

🔹️ آی دی جهت ثبت نام👇
@dadbanandana
🔹️ کانال تلگرام👇
https://t.me/dadbanandanalawfirm

🔵زمان برگزاری : روزهای پنجشنبه از ساعت 13:30 الی 16:30 و 17 الی 20 و روزهای جمعه از ساعت 10 الی 14
💠زمان آغاز : 3 آبان 1403
💠زمان پایان : 26 بهمن 1403
💠مدت دوره : 150 ساعت

🔹عناوین دوره ها:
😀اصول قراردادنویسی
😀حقوق کار
😀حقوق اسناد تجاری(چک)
😀حقوق بیمه تأمین اجتماعی
😀حقوق شرکت های تجاری
😀حقوق مالیاتی
😀حقوق مالکیت فکری و تجارت الکترونیکی

🔹لینک سایت برای ثبت نام کارگاه جامع پرورش مشاور حقوقی:
https://dadbanan.com/package-details/124

💻تلفن پشتیبانی و شماره پیام رسان های واتساپ ، تلگرام، بله و ایتا:
☎️ 02175323000
❤️ 09104502525

🔹ظرفیت ثبت نام محدود
💎با ارائه گواهی پایان دوره و امکان مشاهده آفلاین فیلم جلسات

آیین دادرسی مدنی

02 Oct, 12:22


گل فروشی پرنیا در تهران

🧮 10 درصد تخفیف برای 24 ساعت آینده

📍آدرس حضوری : تهران بازارگل شهید بابایی

🟡 ساعات کاری : 8 الی 23

برای تماس با گل‌فروشی پرنیا در تهران ، لطفاً از راه‌های ارتباطی متنوعی که برای راحتی و رفاه شما در نظر گرفته‌ایم، استفاده نمایید. شما می‌توانید با مراجعه حضوری به فروشگاه ما در از مجموعه‌ای بی‌نظیر از گل‌های تازه و متنوع دیدن فرمایید. و از مشاوره تخصصی کارشناسان ما بهره‌مند شوید.

همچنین برای سفارش تلفنی می‌توانید با شماره تلفن‌های 09920145208 تماس حاصل فرمایید.

علاوه بر این ، با مراجعه به وبسایت رسمی گل‌فروشی پرنیا می‌توانید به راحتی و در هر زمان از شبانه‌روز ، گل‌های مورد نظر خود را سفارش دهید. تیم ما متعهد به ارائه خدمات سریع و با کیفیت است. و تمامی سفارشات شما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بهترین بسته‌بندی ارسال خواهد کرد. با ما در تماس باشید و از تجربه خریدی لذت‌بخش و بی‌نظیر در گل‌فروشی پرنیا لذت ببرید. هدف ما ارائه بهترین خدمات و جلب رضایت کامل شما عزیزان است.

آیین دادرسی مدنی

01 Oct, 06:49


نکات مهم و ازمونی راجع به دادگاه صلح :


🔹دادگاه های صلح فقط راجع به دعاوی اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی، صالح به رسیدگی است. یعنی راجع به دعاوی دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی مثل شهرداری، صالح به رسیدگی نیست. البته استثنائا نسبت به دعاوی اصلاح شناسنامه و تغییر نام که خوانده آن ثبت احوال است، صالح خواهدبود.

🔹دعاوی مالی با نصاب تا صدمیلیون تومان در صلاحیت دادگاه صلح است و احکام محکومیت بیش از پنجاه میلیون تومان آن، در دادگاه تجدیدنظراستان، قابل تجدیدنظرخواهی است.

🔹رسیدگی به دعاوی غیر مالی در صلاحیت دادگاه های صلح نیست مگر دعاوی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، تخلیه عین مستاجره، حصروراثت، تحریرترکه، مهروموم و رفع آن و تامین دلیل.

🔹رسیدگی به جنبه عمومی و خصوصی جرائم غیر عمدی ناشی از کار و تصادفات در صلاحیت دادگاه های صلح است. یعنی دادگاه صلح حق صدور حکم محکومیت به پرداخت دیه کامل مجنی علیه را خواهد داشت.

🔹دعوی الزام به اخذ پایان کار مستقلا در صلاحیت دادگاه صلح خواهد بود، ولی بعنوان خواسته مقدماتی و تبعی  دعاوی تنظیم سند، در صلاحیت دادگاه حقوقی خواهد بود

🔹دعاوی راجع به اموال غیر منقول فاقد سند رسمی در صلاحیت دادگاه های صلح نیست.

🔹اصلاح سهو قلم و اشتباهات تصمیمات و گزارشات اصلاحی شورا های حل اختلاف  در صلاحیت دادگاه های صلح است.

🔹در دادگاه های صلح فقط اصحاب پرونده و وکلای دادگستری حق حضور و دفاع خواهند داشت. ولی در شوراهای حل اختلاف، وکلای مدنی هم حق حضور و دفاع دارند و هزینه دادرسی دادگاه های صلح همانند محاکم حقوقی است ولی هزینه دادرسی شورای حل اختلاف نصف آن خواهد بود.

🔹دادگاه های صلح در ساعات غیر اداری هم حق رسیدگی خواهندداشت و در محل شورا هم امکان استقرار دارند.

🔹رفع اختلاف صلاحیت،بین دادگاه های صلح با مراجع قضایی و غیر قضایی در یک حوزه قضایی استان با دادگاه تجدیدنظر همان استان است. ولی اختلاف بین انها که خارج از یک استان باشد با شعبه اول دادگاه تجدیدنظراستانی است که آخرین قرار عدم صلاحیت در حوزه همان استان صادر شده باشد.

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

01 Oct, 06:47


🟢 دادخواست استرداد جهیزیه

#دادخواست
#استرداد_جهیزیه

باسمه تعالی 
ریاست محترم دادگاه خانواده...‌
اینجانب .................... مورخ  ….. / ….. / …..  در دفتر خانه .......... با شماره عقد نامه ......... به عقد ازدواج دائمی،  خوانده محترم در آمده‌ام. نظر به اینکه دیگر قادر به ادامه زندگی نیستم، قصد دارم جهیزیه خود، به شرح سیاهه اموال را که متعلق به اینجانب می‌باشد، مسترد نمایم. 
فلذا، مستندا به ماده 198 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، صدور حکم به محکومیت خوانده، به استرداد آن، به انضمام جمیع خسارات قانونی و هزینه دادرسی، در حق اینجانب مورد استدعاست.

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

22 Sep, 17:03


⭕️پرونده خوانی:

پرونده حاضر، با موضوع دعاوی خانوادگی طلاق و از نوع طلاق خلع می باشد، طلاق خلع، طلاقی است که زن، به دلیل کراهت از زوج و ترس از اینکه وی با طلاق زوجه به مخالفت ورزد و با اعطای مالی به شوهر، (فدیه) او را راضی به طلاق می‌نماید،
طلاق خلع را به این دلیل که قواعد عقود مالی معوض، در آن جاری نیست، شبه معاوضه نیز می نامند.در قانون مدنی نیز طلاق خلع این چنین تعریف شده است: طلاق خلع آن است که زن به واسطهٔ کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد طلاق بگیرد اعم از این که مال مزبور عین مهر یا معادل آن یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد.تفاوت آن با طلاق مبارات در این ست که در مبارات این انزجار دوطرفه ست اما آثار ش یکسان ست .
به خاطر بسپاریم که تنفر شدید زوجه از زوج به جهت وجود اختلافات عمیق و مفارقت جسمی طرفین، از موجبات پذیرش دادخواست طلاق از ناحیه زوجه است.

دادنامه دادگاه بدوی :
در موضوع دعوی خواهان خانم ب. ح.م. با وکالت 1- آقای ع. ش. 2- خانم ن. ن. به طرفیت خوانده آقای و. م. با وکالت خانم ل. الف. به خواسته صدور طلاق خلع به جهت سوء رفتار زوج و اقدام به تهدید از سوی ایشان بر اساس دادنامه شماره … مورخه … شعبه … دادگاه عمومی جزایی تهران که منجر به محکومیت جزای نقدی گردیده و با توجه به مفارقت عملی قریب به سه سال و ایجاد حرج بر ایشان و در نتیجه کراهت شدید که زوجه تمام مهریه خود را به‌ عنوان هدیه به زوج به استثنای 25 عدد بذل نموده و خوانده دعوی نیز در مقام دفاع مدعی عدم توافق با طلاق و تقاضای بازگشت زوجه به زندگی مشترک گردیده و وکیل خوانده نیز به عدم وجود و کفایت دلیلی بر اثبات ادعا و عدم انطباق رأی مورد استناد با جهت و موضوع دعوی و فقدان شرایط شرعی و قانونی عسر و حرج و عدم مصداق و انطباق رأی استنادی با این موضوع و عدم نبود استشهادیه و تحقیقات محلی مؤید و مثبت ادعا به بیان مطالبی پرداخته است، دادگاه توجهاً به اینکه مبنای خواسته خواهان (زوجه) و جهت اصلی مطروحه کراهت ایشان از زوج به‌ واسطه طرح شکایت منجر به محکومیت تهدید و اختلافات متمادی طرفین و مفارقت جسمی طرفین در مدت نزدیک به سه سال با بذل مهریه عنوان نموده و خوانده دعوی و وکیل ایشان دلیل یا دلایلی مبنی بر وجود رابطه عاطفی غیرقابل گسستنی و ادامه‌ دار به دادگاه ارایه نداده و یا حداقل قرائن و اوضاع و احوالی که دلالت بر علاقه عاطفی و روانی زوجه به زوج که ادعای کراهت را دچار خدشه نماید به دادگاه ارایه نداده و اینکه جلسات مکرر دادگاه و شورای حل اختلاف و نیز داوران منتخب طرفین و مشاوره مرکز روان‌شناسی در دو مرحله مؤثر در اصلاح ذات البین نگردیده و زوجه همچنان اصرار بر طلاق و جدایی داشته، لذا ادامه وضعیت موجود به مصلحت طرفین نبوده، لذا با پذیرش دعوی مطروحه به استناد مواد 1133، 1144، 1145، 1146 و مواد 26 و 29 قانون حمایت خانواده الزام زوج به طلاق خلع نوبت اول با بذل 1338 عدد سکه از طرف زوجه به زوج صادر می‌نماید. زوجه ادعائی نسبت به سایر حقوق مالی خود ندارد، زوجه باردار نمی‌باشد، زوجین فرزند مشترک ندارند، طلاق برای بار اول و از نوع خلع نوبت اول است. رأی صادر شده ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.
—رئیس شعبه اول دادگاه عمومی بخش چهاردانگه


دادنامه دادگاه تجدیدنظر استان :
در خصوص دادخواست تجدیدنظرخواهی آقای و. م. با وکالت آقای ح. ب. و خانم ل. الف. به طرفیت خانم ب. ح.م. با وکالت آقای ع. ش. و خانم ن. ن. نسبت به دادنامه شماره .. مورخ … صادره از شعبه اول دادگاه عمومی بخش چهاردانگه در پرونده شماره …. متضمن صدور حکم طلاق با بذل 1338 عدد سکه بهار آزادی از کل مهریه مافی القباله 1363، زوجه نسبت به سایر حقوق مالی ادعایی ندارد، زوجین دارای فرزند مشترک نمی‌باشند. با توجه به بررسی و مداقه در جمیع اوراق پرونده نظر به اینکه تجدیدنظرخواه اعتراض موجه و مدلل و مؤثری که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید به عمل نیاورده است و نیز استدلال و استناد محکمه محترم بدوی صحیح بوده و با رعایت اصول و قواعد دادرسی صادر گردیده. لذا دادگاه ضمن رد اعتراض تجدیدنظرخواه مستنداً به ماده 358 قانون آئین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی دادنامه تجدیدنظرخواسته را عیناً تأیید و ابرام می‌نماید. رأی صادره به استناد مادتین 368 و 397 قانون معنون ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام‌خواهی در دیوان محترم عالی کشور است.
—رئیس و مستشاران شعبه ۲ دادگاه تجدیدنظر تهران

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

21 Sep, 20:06


(بخش اول)

⭕️دادخواست چیست و چگونه تنظیم می‌شود؟
دادخواست به عنوان یکی از اسناد حیاتی و اساسی در رسیدگی به دعاوی حقوقی، نقش بسیار مهمی دارد. این سند، نقشی بسیار حیاتی در ایجاد و پیگیری یک پرونده حقوقی بازی می‌کند

تعریف و ماهیت دادخواست
دادخواست یک درخواست رسمی است که توسط طرف یا طرف‌های مخاطب، به دادگاه ارسال می‌شود تا موضوع مورد اختلاف مورد بررسی قرار گیرد. در حقوق مدنی، این دادخواست نقطه شروعی برای رسیدگی به یک اختلاف حقوقی یا دعوا است.با توجه به ماده۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی، شروع رسیدگی در دادگاه به تقدیم دادخواست وارد می‌شود. بنابراین، برای ایجاد فرآیند قانونی، دادخواست باید به دفتر دادگاه صالح ارسال شود.
دادخواست باید به زبان فارسی و در فرم چاپی مخصوص نوشته شود و مواردی که باید به لحاظ شکلی در آن رعایت شود، در قانون مشخص شده‌اند. اهمیت رعایت این موارد به دلیل حفظ حقوق طرفین در دادگاه بسیار مهم است و عدم رعایت این موارد می‌تواند منجر به رد دادخواست شود.از آنجا که روند الکترونیکی و آنلاین در حال گسترش است، امروزه معمول است که متقاضیان به دفاتر خدمات قضائی مراجعه کرده و دادخواست خود را به صورت الکترونیکی (سامانه ثنا) ثبت کنند. سپس دادخواست به معاونت ارجاع شده و بعد به ترتیب به شعب دادگاه ارسال می‌شود تا روند رسیدگی به دعوا آغاز شود.
انواع و اقسام دادخواست
انواع دادخواست‌ها با توجه به مراحل و نیازهای مختلف دعوا و مراجعه به دادگاه تهیه و ارسال می‌شوند.با توجه به مرجع رسیدگی، دادخواست‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند:
1. دادخواست بدوی
برای رسیدگی ابتدایی به دعوا ارسال می‌شود. در این مرحله، دادگاه به مسائل ابتدایی مانند تعیین وقت جلسه‌ها، اعلام شروع رسیدگی و موارد مشابه پرداخته و تصمیم‌گیری اولیه را انجام می‌دهد.
2. دادخواست دیوان عدالت اداری
برای بررسی و رسیدگی به شکایات علیه مقامات دولتی و ماموران معین ارسال می‌شود.
3. دادخواست واخواهی
اگر حکمی در غیاب اشخاص صادر شده باشد و متهم با آن مخالفت داشته باشد، می ‌تواند با ارائه دادخواست واخواهی نسبت به حکم اعتراض کند و درخواست تجدید نظر یا تغییر حکم را داشته باشد.
4. دادخواست طاری
جهت بررسی مواردی که با ماجرای دعوای اصلی ارتباط دارد و نیازمند بررسی جداگانه است، ارسال می‌شود.
5. دادخواست اضافی
در صورت نیاز به مطرح کردن دعوای اضافی که با دعوای اصلی مرتبط است، تهیه و ارسال می‌گردد.
6. دادخواست متقابل
در این نوع دادخواست، خوانده دعوا در مقابل دعوای اصلی که توسط خواهان مطرح شده است، دادخواست متقابل خود را ارائه می‌ دهد تا نقد ها و دفاع ‌های خود را بیان کند.
7. دادخواست جلب ثالث
جهت دعوت شخص ثالث به دعوا و بررسی پرونده، ارسال می‌گردد.
8. دادخواست ورود ثالث
با ارسال این دادخواست، شخص ثالث جهت مشارکت در دعوا به دادگاه دعوت می‌شود

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

21 Sep, 20:06


(بخش دوم)

نکات مهم و نحوه تنظیم دادخواست
دادخواست مهمترین ابزار برای اعلام ادعاها و حمایت از حقوق و حقایق مطرح شده در پرونده است. رعایت نکات مهم در تنظیم دادخواست، اثربخشی بیشتری در دفاع از حقوق مشتری و بالندگی در پرونده به همراه دارد.
توضیحات دقیق و موشکافانه در دادخواست، امکان درک و دریافت بهتر و دقیق‌تر موضوعات مطرح شده را برای دادگاه و طرف مقابل فراهم می‌کند. این موضوع به دقت در تهیه مدارک، شواهد و استدلال‌های قانونی بستگی دارد.توجه به نکات فنی و قانونی در دادخواست، از وقوع اشکالات و ابهامات در اجرای پرونده جلوگیری می‌کند. این ابهامات ممکن است باعث تأخیر و افت و کاستی در رفع اختلافات و اجرای قوانین شود.
رعایت استانداردها و قوانین مربوطه در تنظیم دادخواست نیز نشان از احترام به مراجع قضایی و قانونی است. این امر می‌تواند تأثیر مثبتی بر نگرش دادگاه به پرونده داشته باشد همچنین رعایت نکات مهم در تنظیم دادخواست می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و زمان مورد نیاز برای حل اختلافات و رسیدگی به پرونده‌ها کمک کند.
۱.تنظیم بر روی برگ چاپی مخصوص: در گذشته اگر دادخواست شما را بر روی برگی غیر از برگه چاپی مخصوص تهیه می کردید، دفتر دادگاه قبول نمیکرد؛ زیرا این کار به عنوان تخلف محسوب میشد. اما با توجه به پیشرفت فناوری و روند الکترونیکی شدن ثبت اسناد قضایی، الزامات قانونی آن تغییر کرده و این مورد موضوعیت ندارد.
۲. تنظیم به زبان فارسی: شما باید دادخواست خود را به زبان فارسی تنظیم کنید
۳. امضاء: شما باید تمامی اوراق قضایی خود را امضا کنید. در صورتی که قادر به امضا نیستید، می‌توانید به جای آن اثر انگشت خود را بگذارید. دادخواستی که به هر دلیلی امضا نداشته باشد، توسط دفتر دادگاه دریافت نخواهد شد زیرا این موضوع به عنوان یک تخلف تلقی می‌شود.
۴. تاریخ: شما باید تاریخ تقدیم دادخواست خود را به دفتر دادگاه روی آن قید نمایید. نوشتن تاریخ بسیار مهم است، زیرا تاریخ رسید دادخواست به دفتر، تاریخ اقامه دعوا محسوب می‌شود. البته، در حال حاضر، سیستم الکترونیکی خود این تاریخ را درج می‌نماید.
۵.نام و اقامتگاه خواهان: به عنوان خواهان، شما باید نام، نام خانوادگی، سن، اقامتگاه و حتی‌‌‌‌‌‌‌ الامکان شغل خود را در دادخواست ذکر کنید. در واقع، شما باید خود را به صورت کامل معرفی کنید. اگر شما نام و اقامتگاه خود را ذکر نکنید، دفتر دادگاه ممکن است قرار رد دادخواست را صادر کند. اقامتگاه، محلی است که شخص در آن سکونت دارد و مرکز مهم امور او نیز در آنجا است. اگر محل سکونت شخص، با مرکز مهم امور او متفاوت باشد، برای مثال محل سکونت و محل کار شخص در دو شهر مختلف باشد، مرکز مهم امور او، یعنی محل کار او، اقامتگاه آن شخص محسوب می‌شود. همچنین هیچ شخصی نمی‌تواند بیش از یک اقامتگاه داشته باشد.
۶. نام و مشخصات خوانده: شما باید در دادخواست خود نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده (شخصی که شما بر علیه او و به نفع خود دعوایی را طرح می‌کنید) را ذکر کنید. اگر این موارد را ذکر نکنید، دفتر دادگاه ممکن است دادخواست شما را قفل کند. به این صورت، مدیر دفتر برای شما یک اخطار برای رفع نقص ارسال خواهد کرد و شما باید ظرف ده روز با مراجعه حضوری یا ارسال لایحه به طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی این نقص را برطرف کنید. اگر در مدت مقرر نقص را بر طرف نکنید، دادخواست شما توسط دفتر دادگاه رد خواهد شد.
در صورتی که از محل سکونت خوانده اطلاعی ندارید، باید این موضوع را به دفتر دادگاه اعلام کنید. در این صورت، با هزینه شما، یک آگهی در روزنامه منتشر خواهد شد.
۷. تعیین خواسته: به طور حتم، هنگام تهیه دادخواست، شما باید در بخش مربوط به خواسته‌های خود، مطالب خود را به صورت دقیق و روشن مشخص کنید. به عنوان مثال، ممکن است خواسته‌های شما شامل الزام خواسته به ارائه سند رسمی، یا محکومیت خواسته به پرداخت جریمه مالی باشد. عدم تعیین خواسته‌ها می‌تواند باعث توقیف دادخواست توسط دفتر دادگاه شود. در این صورت، مدیر دفتر برای شما یک اخطار جهت رفع نقص صادر خواهد کرد و شما باید ظرف مهلت ده روز با مراجعه به دادگاه یا ارسال لایحه الکترونیکی این نقص را برطرف کنید. در غیر این صورت، دفتر دادخواست شما را رد خواهد کرد.
۸. تعیین بهای خواسته در دعاوی مالی: وقتی شما دادخواست خود را تهیه می‌کنید، لازم است مبلغ مالی مورد درخواست خود را نیز ذکر کنید. به عبارت دیگر، شما باید ارزش پولی خواسته‌تان را مشخص کنید

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

21 Sep, 20:06


(بخش چهارم)

تفاوت تنظیم دادخواست و شکوائیه
تفاوت میان تنظیم دادخواست و شکایت در این است که دادخواست به دعاوی حقوقی و اجرای تعهدات مرتبط است، در حالی که شکایت به دعاوی کیفری و مجازات متهم مربوط می‌شود. دادخواست در دعاوی حقوقی برای الزام خواهنده به انجام تعهدات استفاده می‌شود، در حالی که شکایت برای مجازات متهم در دعاوی کیفری استفاده می‌شود. در شکایت، پس از تنظیم و ثبت، دادخواست ابتدا در دادسرا بررسی می‌شود و سپس به دادگاه ارجاع می‌شود، در حالی که دادخواست حقوقی مستقیماً به دادگاه یا شورای حل اختلاف ارجاع می‌شود. تمبر مالیاتی دعاوی کیفری ثابت است، در حالی که در دعاوی مالی متغیر است. برای دعوت متهم از احضاریه و برای دعوت خواهنده از اخطاریه استفاده می‌شود. در دادخواست حقوقی، در صورت مجهول بودن خواهنده، دادگاه سه بار به انتشار آگهی در روزنامه‌های رسمی، جهت دعوت خواهنده، می‌پردازد و در صورت عدم حضور، حکم غیابی صادر می‌شود. بنابراین، حضور وکیل و مشاور حقوقی جهت تنظیم دادخواست و شکایت و افزایش احتمال پیروزی بسیار مهم می‌باشد.
نمونه هایی از انواع دادخواست
توجه داشته باشید که دادخواست‌ها معمولاً بر اساس موضوع و مورد حقوقی مورد نظر شما متفاوت خواهند بود. اینجا چند نمونه دادخواست ارائه می‌دهم:
دادخواست تقاضای طلاق 
در دادخواست طلاق، اطلاعات فردی همسران، مشکلات زناشویی، دلایل تقاضای طلاق و خواسته‌های مالی و پرورشی برای فرزندان (در صورت وجود) مطرح می‌شوند.
دادخواست خسارت در تصادف
در این دادخواست، جزئیات تصادف (زمان، مکان، شرایط)، خسارات مالی و جسمی که شخص مطالبه می‌کند، و همچنین ادله و شواهد مورد نیاز برای اثبات مسئولیت طرف مقابل آورده می‌شود.
دادخواست تقاضای حضانت فرزندان 
در این دادخواست، جزئیات مربوط به والدین، محیط زندگی، نقاط قوت و ضعف هر والد، و خواسته‌های مربوط به حضانت، پرورش و تربیت فرزندان ارائه می‌شود.
دادخواست مطالبه بدهی
که یک درخواست قانونی است که توسط یک شخص یا شرکت به دادگاه یا مقام قضایی مربوطه ارائه می‌شود تا بدهی‌هایی که یک فرد یا شرکت به طرف مقابل خود دارد، اجباراً و بر اساس قوانین حقوقی پرداخت شود. این دادخواست معمولاً توسط وکیل یا وکالتکار تهیه و تنظیم می‌شود
دادخواست تجدید نظر 
این دادخواست به دادگاه ارائه می‌شود تا تصمیم قضایی قبلی را بازنگری کند. در آن، ادعاهای مربوط به دلایل بازنگری، شواهد جدید یا اشتباهات قضایی مورد بحث قرار می‌گیرند.
این نمونه‌ها فقط چند مثال از دادخواست‌های مختلف هستند که بسته به موضوع و شرایط حقوقی، می‌توانند متنوع باشند

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

21 Sep, 20:06


(بخش سوم)

البته در مواردی که موضوع درخواستی مالی نباشد، مانند دعوای طلاق یا تمکین و موارد مشابه، یا در مواردی که امکان تعیین مبلغ خواسته وجود نداشته باشد، لازم نیست به مبلغ اشاره کنید. عدم اشاره به مبلغ مالی در مواردی که امکان تعیین آن وجود دارد، می‌تواند باعث توقیف دادخواست شما شود. در این صورت، مدیر دفتر دادگاه یک اخطار برای رفع نقص به شما صادر خواهد کرد و شما باید ظرف مهلت ده روز با مراجعه به دادگاه این نقص را برطرف کنید؛ در غیر این صورت، دفتر دادگاه دادخواست شما را رد خواهد کرد.
۹.تعهدات یا دلایل خواهان: شما باید در قسمت شرح دلایل یا تعهدات، دلایل یا اصولی که به نظر خود احقاق حقی می‌دهند، را ذکر کنید. به عنوان مثال، شما باید بیان کنید که بر اساس یک توافق قراردادی مانند قرارداد اجاره، رهن، خرید و فروش، یا وکالت و موارد مشابه، یا بر اساس اتفاقی مانند خسارت یا غصب و موارد مشابه، خود را مستحق یک حق یا ادعا می‌دانید و به همین دلیل دعوا را طرح کرده‌اید.
۱۰. درخواست از دادگاه: علاوه بر خواسته و بهای آن که در دادخواست مشخص می‌کنید، ممکن است درخواست‌های دیگری نیز از دادگاه داشته باشید. این شامل مواردی مانند هزینه‌های دادرسی، حق الوکاله وکیل، سایر خسارات مرتبط با دادرسی، جبران خسارات ناشی از تأخیر در انجام تعهدات و موارد مشابه است. شما باید این موارد را نیز ذکر کنید و توضیح دهید که از دادگاه درخواست دارید که این موارد را در نظر بگیرد و اقدام لازم را انجام دهد.
۱۱. ادله و مدارک اثبات دعوا: وقتی شما دادخواست خود را تهیه می‌کنید، باید تمامی ادله و مدارکی که برای اثبات ادعای خود دارید را ذکر کنید. این می‌تواند شامل اسناد رسمی، شواهد، گواهی‌ها، اظهارنامه‌ها، اسناد شخصی، شهادت‌نامه‌ها و مدارک دیگری باشد که قادر به اثبات ادعای شما هستند. همچنین، اگر شاهدی موجود است که می‌تواند در مورد دعوای شما شهادت دهد، نیز باید اطلاعات مربوط به آن شاهد را در دادخواست خود بنویسید. این اطلاعات شامل نام، آدرس و شرح شاهد و شواهدی که او ممکن است ارائه کند می‌شود.
۱۲. پیوست‌ها: در صورتی که دادخواست شما پیوستی دارد، باید یک کپی مطابق با اصل آن را نیز به دفتر دادگاه ارائه دهید. به‌عنوان مثال، اگر به سندی اشاره کرده‌اید که برای اثبات ادعای خود استفاده می‌کنید، باید یک کپی از آن سند همراه با دادخواستتان تحویل دهید. همچنین، اگر به‌عنوان ولی یا طرح دعوا نموده‌اید، باید یک کپی از سندی که اثبات کننده سمت ولایت یا قیومیت شما است، به دفتر دادگاه ارائه دهید.
نکته مهمی که درباره پیوست‌ها وجود دارد، این است که اگر موضوع دعوای شما مربوط به آپارتمان، ملک یا زمین است، باید فرم مخصوص ارزش منطقه‌ای ملک را پر کنید و آن را به پیوست دادخواست خود اضافه کنید. ارزش منطقه‌ای ملک معمولاً ارزشی کمتر از ارزش بازاری ملک دارد و برای محاسبه هزینه‌های دادرسی استفاده می‌شود.
۱۳. نسخ دادخواست و پیوست ها:
شما باید به تعداد خواندگان، به علاوه یک نسخه، از دادخواست و پیوست‌های آن تهیه و به دفتر دادگاه تقدیم نمایید.
۱۴. پرداخت هزینه دادرسی: در صورت عدم پرداخت هزینه‌های دادرسی مرتبط با دعوای شما، دادخواست شما توسط دفتر دادگاه توقیف خواهد شد

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

16 Sep, 10:21


📌آزمون قضاوت ۱۴۰۳ (جذب عمومی) به زودی برگزار می‌شود

🔸خبرگزاری قوه قضاییه به نقل از مدیرکل جذب و گزینش این قوه نوشت: «به زودی آزمون جذب عمومی تصدی منصب قضات برگزار می‌شود.»

🔸جزییات بیشتری درباره زمان ثبت‌نام و برگزاری و شرایط داوطلبان هنوز اعلام نشده است.

آیین دادرسی مدنی

15 Sep, 08:22


🔴نکات آیین دادرسی مدنی

⭐️ نکته اول احکام قطعی دادگاه اعتبار امر مختومه دارند ولی قرارها اعتبار امر مختومه ندارند

⭐️ نکته دوم تنها قراری که اعتبار امر مختومه دارد و موجب زوال دعوا به معنای اخص می شود قرار سقوط دعوی می باشد

⭐️ نکته سوم اگر سبب دعوا نامشروع باشد مانند دعوی مطالبه وجه ناشی از قمار ، چون این مورد از مواردی که در ماده ۸۴ ذکر شده نمی باشد در نتیجه باید قرار عدم استماع دعوی صادر گردد نه قرار رد دعوی

⭐️ نکته چهارم قضات دیوان عالی کشور مشمول رد دادرس نیستند چون رسیدگی ماهوی نمی کنند ، البته باید توجه داشت در رسیدگی های مشمول ماده ۴۷۷ قانون آ.د.ڪیفری که دیوان عالی کشور بعد از اعلام رییس قوه قضاییه مبنی بر رأی خلاف بین شرع  است اقدام به رسیدگی مجدد می کند قضات مشمول جهات رد دادرس هستند چرا که در این فرض رسیدگی ماهوی می کنند .

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

06 Sep, 20:17


🔷 تفاوت حكم و قرار:

🔸 حكم همیشه از جانب دادگاه ( قاضی ) صادر می شود . ولی قرار ممكن است از جانب دادگاه ، دادستان ، بازپرس ، دادیار و یا مدیر دفتر شعبه صادر گردد .

🔸 احكام علی الاصول قابل تجدید نظرند . ( مگر قانون منع كرده باشد . ) ولی قرارها علی الاصول و به تنهایی قابل تجدید نظر نمی باشند . ( مگر در مواردی كه قانون تجویز نموده باشد . )

🔸  اعاده دادرسی از احكام ممكن است .ولی مجاز به اعاده دادرسی از قرار نیستیم .

🔸 احكام ممكن است حضوری و غیابی باشند . ولی قرار غیابی نداریم .

🔸 حكم، قاطع دعوی و در ماهیت آن است . اما قرار در ماهیت دعوی نیست هرچند ممكن است جزئاً قاطع دعوی بوده باشد .

🔸  هیچ قراری به تنهایی قابل رسیدگی فرجامی نیست مگر آنچه قانون اجازه داده باشد . قرارها مشروط به اینكه اصل حكم راجع به آنها قابل رسیدگی فرجامی باشد ، قابل فرجام خواهی است . ولی حكمها قابل رسیدگی فرجامی هستند .

🔸 اعتبار امر مختومه ، ناظر به احكام است . رسیدگی مجدد به قرارها توسط دادرس منعی ندارد

اگر رای دادگاه بصورت قرار باشد ، و قرار نقض شود ، پرونده را برای رسیدگی ماهوی به همان دادگاه صادر كنندۀ قرار ارجاع می دهند . اما اگر رای دادگاه به صورت حكم باشد ، مرجع تجدید نظر كننده ، پس از نقض حكم ، رأساً مبادرت به رسیدگی و انشاء رای می نماید

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

06 Sep, 20:10


🔴 نکات مهم در هنگام خرید خودرو

اطمینان از صحت و درستی مدارک : بایستی حتما سند مالکیت خودرو را بررسی نمایید و از فروشنده بخواهید اصل سند را به شما نشان دهد. نام و نام خانوادگی نوشته شده در سند را با کارت ملی فروشنده تطبیق داده و در صورت عدم تطابق از انجام معامله خودداری نمایید. اگر شخصی مدعی است با وکالت از کسی اقدام به فروش خودرو وی کرده حتما بایستی وکالتنامه رسمی خود را به رویت شما برساند.

اهلیت فروشنده : بایستی توجه داشته باشید فروشنده از اهلیت تمتع و استیفا جهت فروش خودرو برخوردار باشد یعنی بتواند طرف معامله قرار گیرد.

ممنوع المعامله نبودن فروشنده : بررسی اینکه فروشنده به دلیل ورشکستگی ممنوع المعامله نباشد و بتواند بصورت آزادانه در اموال خود دخل و تصرف نماید هم باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

نشان دادن خودرو به کارشناس فنی : بهتر است قبل از معامله خودرو را به کارشناس فنی نشان دهید تا اگر قبلا دچار تصادف شده یا مشکل فنی دارد بتوانید با آگاهی در مورد انجام معامله تصمیم بگیرید. در صورتی که با ایراد فنی معامله میکنید ایرادات را مکتوب کرده و به امضای طرفین برسانید.

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

03 Sep, 08:15


🔴 نکات مهم درخصوص دادگاه صلح

دادگاه های صلح فقط راجع به دعاوی اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی، صالح به رسیدگی است. یعنی راجع به دعاوی دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی مثل شهرداری، صالح به رسیدگی نیست. البته استثنائا نسبت به دعاوی اصلاح شناسنامه و تغییر نام که خوانده آن ثبت احوال است، صالح خواهدبود.

🔻دعاوی مالی با نصاب تا صدمیلیون تومان در صلاحیت دادگاه صلح است و احکام محکومیت بیش از پنجاه میلیون تومان آن، در دادگاه تجدیدنظراستان، قابل تجدیدنظرخواهی است.

رسیدگی به دعاوی غیر مالی در صلاحیت دادگاه های صلح نیست مگر دعاوی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، تخلیه عین مستاجره، حصروراثت، تحریرترکه، مهروموم و رفع آن و تامین دلیل.

🔻رسیدگی به جنبه عمومی و خصوصی جرائم غیر عمدی ناشی از کار و تصادفات در صلاحیت دادگاه های صلح است. یعنی دادگاه صلح حق صدور حکم محکومیت به پرداخت دیه کامل مجنی علیه را خواهد داشت.

دعوی الزام به اخذ پایان کار مستقلا در صلاحیت دادگاه صلح خواهد بود، ولی بعنوان خواسته مقدماتی و تبعی دعاوی تنظیم سند، در صلاحیت دادگاه حقوقی خواهد بود

🔻دعاوی راجع به اموال غیر منقول فاقد سند رسمی در صلاحیت دادگاه های صلح نیست.

اصلاح سهو قلم و اشتباهات تصمیمات و گزارشات اصلاحی شورا های حل اختلاف در صلاحیت دادگاه های صلح است.

🔻در دادگاه های صلح فقط اصحاب پرونده و وکلای دادگستری حق حضور و دفاع خواهند داشت. ولی در شوراهای حل اختلاف، وکلای مدنی هم حق حضور و دفاع دارند و هزینه دادرسی دادگاه های صلح همانند محاکم حقوقی است ولی هزینه دادرسی شورای حل اختلاف نصف آن خواهد بود.

دادگاه های صلح در ساعات غیر اداری هم حق رسیدگی خواهندداشت و در محل شورا هم امکان استقرار دارند.

🔻رفع اختلاف صلاحیت،بین دادگاه های صلح با مراجع قضایی و غیر قضایی در یک حوزه قضایی استان با دادگاه تجدیدنظر همان استان است. ولی اختلاف بین انها که خارج از یک استان باشد با شعبه اول دادگاه تجدیدنظراستانی است که آخرین قرار عدم صلاحیت در حوزه همان استان صادر شده باشد.

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

29 Aug, 17:33


ایرداپ بعدی داگز و تلگرام 😍💜
براساس سن تلگرام و ... توکن میده
لیست شده و تایید شده ، تیک آبی هم داره


https://t.me/realgoats_bot/run?startapp=cdc7e4a1-3499-4268-98d0-6aa56b044119

آیین دادرسی مدنی

25 Aug, 16:14


آموزش رویه ی عملی دادگاه ها و نکاتِ نابی که تو دانشگاه یادتون ندادن در کانال زیر 👇


https://t.me/academy_karbasi/3683

آیین دادرسی مدنی

25 Aug, 16:12


میخوای بدونی...

چجوری وقتی نه شاهد داریم نه هیچ
دلیل و مدرکی دادگاه رو برنده شیم؟!😳



آموزشش رو تو کانال زیر برات پین کردم👇

https://t.me/academy_karbasi/3681

آیین دادرسی مدنی

20 Aug, 09:07


صدور رای در دیوان عالی کشور:
☆آزمونی و ۱۰۰درصد یکی از سوالات امسال☆

●تایید یا ابرام رای= این رای قطعی شده وبرای اجرا به دادگاه صادر کننده رای اعاده می شود.

●نقض رای بدوی:
■اگر از نظر دیوان مورد از موارد قرار منع یا موقوفی یا حکم برائت است= دیوان رای بدوی را نقض بلاارجاع وپرونده مختومه می شود.

■اگر دیوان تحقیقات را ناقص بداند= رای بدوی را نقض وبدون صدور قرار رفع نقص باذکر صریح موارد نقص پرونده را به دادگاه صادر کننده رای ارجاع می دهد

■اگر دادگاه بدوی فاقد صلاحیت ذاتی باشد: دیوان بدون نیاز به ایراد رای بدوی را نقض وپرونده را به دادگاه صالح ارجاع ومرجع مذکور مکلف به رسیدگی است.

■اگر رای مورد اعتراض قرار بود چی= در صورت نقض قرار پرونده به دادگاه صادر کننده قرار ارجاع داده می شود.
دادگاه مذکور مکلف است وارد ماهیت شده وانشا حکم کند مگر پس از نقض قرار جهت تازه ای برای صدور قرار حادث شود واین رای هم قابل فرجام است

●اما در غیر موارد بالا= دیوان رای دادگاه را نقض وپرونده را به دادگاه  همعرض صادر کننده رای بدوی ارجاع می دهد.

🆔 @ayindadrasimadaniii

آیین دادرسی مدنی

20 Aug, 07:57


🌀 گزینه ۱ صحیح است


ذی نفع اعم از اینکه خوانده باشد یا خواهان

🌀 علت غلط بودن گزینه دو مطابق نکته ۵ برای تامین دلیل اجراییه صادر نشده و قابل اعتراض و تجدید نظر نیست

🌀 در سوال گفته در صلاحیت اعضای شورای حل اختلاف است در حالی که طبق نکته۲ در صلاحیت قاضی شورای حل اختلاف است.

1,801

subscribers

22

photos

5

videos