صنایع هوایی @aviation_industries Channel on Telegram

صنایع هوایی

@aviation_industries


صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی



رسانه صنعت هوایی ایران و جهان


ارتباط با ما: @SkyMan14

صنایع هوایی (Persian)

صنایع هوایی یک کانال تلگرامی است که به مباحث علمی، خبری و آموزشی در زمینه صنعت هوایی و هوانوردی می‌پردازد. این کانال به عنوان یک رسانه تخصصی فعال در حوزه صنایع هوایی ایران و جهان شناخته می‌شود. اگر به دنبال به روزترین اخبار، مقالات علمی و مطالب آموزشی در زمینه صنایع هوایی هستید، کانال تلگرامی صنایع هوایی مناسبترین مکان برای شماست. در این کانال می‌توانید با تازه‌ترین اطلاعات و اخبار صنعت هوایی آشنا شده و از تجربیات و دانش متخصصین این حوزه بهره‌مند شوید. برای ارتباط با مدیران کانال یا ارسال نظرات و پیشنهادات خود، می‌توانید با آیدی @SkyMan14 تماس بگیرید. همچنین برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به دفتر ماهنامه کانال به شماره ۰۲۱۴۴۶۳۵۱۷۲ مراجعه کنید.

صنایع هوایی

29 Dec, 07:48


فرود اضطراری یک هواپیما در کانادا

یک هواپیمای ۲۴ ساله دی‌هاویلاند Dash 8 به شناسه C-GPNA متعلق به شرکت هواپیمایی PAL Airlines که پرواز شرکت هواپیمایی ایرکانادا را (به‌صورت codeshare) انجام می‌داد، در فرودگاه Halifax فرود اضطراری انجام داد.

این حادثه زمانی رخ داد که چرخ‌ها دچار نقص شدند و باعث شد بال هواپیما به باند برخورد کرده و آتش‌سوزی ایجاد شود. گفته می‌شود تمامی خدمه و مسافران سالم هستند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

29 Dec, 07:30


خروج هواپیما از باند در کره جنوبی

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، اعلام کرد یک هواپیمای مسافربری در فرودگاه شهر Maun (جنوب غرب کره جنوبی) از باند منحرف شده و با حصار فرودگاهی برخورد کرده و دچار آتش‌سوزی شده است.

مقامات آتش‌نشانی کره‌جنوبی اعلام کردند که به جز ۲ نفر، بقیه ۱۸۱ سرنشین هواپیمای سانحه‌دیده در فرودگاه شهر Maun جانشان را از دست دادند.

این بوئینگ 800-737 پانزده ساله شرکت هواپیمایی «JEJU Air» کره‌جنوبی به شناسه HL8088 و با شماره پرواز 7C2216 که از مبدأ بانکوک در حرکت بود، هنگام فرود در Maun از باند منحرف شد و با حصار فرودگاه برخورد کرد و آتش گرفت. در این هواپیما، ۱۷۵ مسافر و ۶ خدمه پرواز حضور داشتند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

28 Dec, 19:20


⚙️ دوره‌های آموزشی ⚙️
✈️ آکادمی هوافضا✈️

💥تخفیف‌های زمان محدود💥
20% تخفیف دوره‌های آنلاین
30% تخفیف پکیج‌‌های آفلاین
تا جمعه 14 دی

✔️دوره آنلاین و پکیج آفلاین
✔️عمومی و تخصصی
✔️مدرک لاتین

🔽کلیک کنید🔽
📕
آیین‌نامه و نحوه برگزاری
📘 سرفصل و جزئیات دوره‌ها

اطلاع از جزئیات برگزاری و ثبت نام:
☎️ 09904971575
👨‍💼 @Aeroeng_support

✈️آکادمی مهندسی هوافضا✈️
کانال دوره‌ها | کانال اصلی

صنایع هوایی

28 Dec, 19:18


بازرسان ژاپنی، گزارش اولیه سانحه برخورد ایرباس A350 خطوط هوایی ملی ژاپن با دی‌هاویلاند Dash 8 گارد ساحلی این کشور را منتشر کردند؛ در این گزارش، خطای انسانی به‌عنوان علت اصلی سانحه معرفی گردید.

بر اساس گزارش منتشر شده، علت اصلی وقوع این سانحه سردرگمی خدمه پرواز Dash 8 گارد ساحلی ژاپن اعلام شد. خدمه این هواپیما به اشتباه تصور می‌کردند که برای ورود به باند پروازی (که توسط هواپیمای A350 برای فرود استفاده می‌شد) مجاز هستند.

میزان دید بصری محدود در روز حادثه نیز به عنوان یکی دیگر از عوامل سانحه ذکر شده است؛ poor visibility موجب شد تا خدمه A350 نتوانند متوجه تجاوز Dash 8 به باند فرودگاه شوند.

این سانحه در فرودگاه Haneda توکیو رخ داد و در جریان آن هر دو هواپیما نابود شدند. هواپیمای A350 خطوط هوایی ژاپن آتش گرفت اما در حاشیه باند متوقف شد. تمام ۳۶۷ مسافر و ۱۲ خدمه پروازی این هواپیما جان سالم به در بردند؛ با این حال پنج نفر از شش سرنشین Dash 8 جان خود را از دست دادند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

25 Dec, 08:32


منابع روسی: دست‌کم ۲۷ سرنشین هواپیمای سقوط‌کرده زنده مانده‌اند

ریانووستیِ روسیه گزارش کرد که تاکنون ۲۷ نفر از جمله ۳ کودک از سرنشینان هواپیمای باکو به مقصد روسیه که در قزاقستان سقوط کرد، زنده به بیمارستان منتقل شده‌اند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

25 Dec, 08:30


سقوط امبرائر E190 باکو در قزاقستان

پرواز باکو به گروژنیِ روسیه پس‌از درخواست فرود اضطراری در آکتائوی قزاقستان سقوط کرد. این پرواز حامل ۶۷ سرنشین و ۵ خدمه بوده است.

این هواپیما از نوع ERJ-190AR با شناسه ثبتی 4K-AZ65 بوده و ۱۱/۶ سال از ساخت آن در برزیل می‌گذشت.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

24 Dec, 18:00


قله سبلان شاهد آخرین پرواز او بود؛ پروازی که نه به زمین، بلکه به آسمان ابدیت ختم شد ...

سرتیپ دوم خلبان شهید محمدرضا رحمانی، قلبش برای میهن می‌تپید و بال‌هایش را عشق به آسمان گشود. او رفت، اما نام و یادش برای همیشه در دل تاریخ و در عمق قلب ما باقی خواهد ماند.

۴ دی ماه سالروز پرواز ابدی شهید خلبان محمدرضا رحمانی گرامی باد

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

23 Dec, 09:33


تأخیر پرواز بدلیل ورود پرنده به کابین!

پرواز شماره BR31 هواپیمایی EVA AIR که قصد داشت از فرودگاه JFK نیویورک به تایپه پرواز کند، بدلیل حضور و پرواز یک پرنده در کابین هواپیما با تأخیر قابل ملاحظه‌ای مواجه شد. این اتفاق زمانی روی داد که هواپیما هنوز روی زمین بوده و آماده انجام پرواز خود بود. تلاش مسافران و مهمانداران پرواز برای گرفتن این پرنده راه به جایی نبرد تا اینکه در نهایت یکی از کارکنان زمینی این شرکت هواپیمایی موفق شد تا پرنده را گرفته و از هواپیما خارج کند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

22 Dec, 11:52


اعطای گواهینامه مرکز بازیافت هواپیما به شرکت فارسکو

صبح امروز توسط سازمان هواپیمایی کشوری؛ گواهینامه مرکز بازیافت هواپیما به شرکت فارسکو در فرودگاه همدان اعطا شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری، سند ۴۹۰۸ «تحت عنوان مقررات از رده خارج کردن و بازیافت هواپیما» برای اولین بار با هدف ایجاد روشی هماهنگ برای از رده خارج کردن و بازیافت هواپیمای غیرقابل استفاده با لحاظ مقررات بین المللی و الزامات زیست محیطی توسط سازمان هواپیمایی کشوری تهیه و تدوین شد.
براساس این گزارش، شیوه نامه سند مذکور درخصوص فرآیند از رده خارج کردن هواپیماها و الزامات مراکز بازیافت هواپیما در خردادماه سال جاری به تمامی شرکت‌های هواپیمایی ابلاغ و در تارنمای سازمان هواپیمایی کشوری قرار گرفت، برای نخستین بار در کشور فرودگاه بین المللی شهدای همدان به عنوان پایلوت هواپیماهای فرسوده کشور تعیین شد.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

20 Dec, 10:11


شرکت هواپیمایی Pegasus سفارشی برای ۱۰۰ فروند جت بوئینگ 737MAX10 با حق گزینش ۱۰۰ فروند دیگر را به ثبت رسانید.

این شرکت هواپیمایی low cost ناوگانی ۱۱۷ فروندی متشکل از جت‌های باریک‌پیکر ایرباس A321neo، A320neo، A320 و بوئینگ 800-737 را در اختیار دارد.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

11 Dec, 09:35


همکاری ایران و روسیه برای تجارت قطعه هواپیما

رئیس سازمان هواپیمایی می‌گوید: طی توافقاتی که با کشور روسیه به عمل آمده است مقرر شد قطعات مورد تایید سازمان‌های هواپیمایی، مورد تایید دو کشور قرار گیرد ‌و این امر منجر به تسهیل‌گری در امر صادرات و واردات قطعه با سایر کشورها خواهد شد.
حسین پورفرزانه‌، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری می‌گوید: ‌توسعه صنعت حمل و نقل هوایی دارای ابعاد مختلفی است و توسعه نیروی انسانی نیز یکی از مهمترین مولفه‌های اصلی به شمار می رود؛ بی توجهی به اقتصاد هوانوردی منجر به آسیب جدی به صنعت هوانوردی خواهد شد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، علت زیان‌دهی صنعت هوانوردی را اقتصاد خرده مالکی برشمرد و گفت: با تامین هواپیما و سفارش در حجم بالاتر می توانیم فضای اقتصاد را بهبود ببخشیم.
پورفرزانه به تجمیع بنگاه‌های کسب و کار اشاره و بر ضرورت تبدیل بنگاه‌های خرده مالکی به بزرگ مالکی تاکید کرد و افزود: بی توجهی به این امر صنعت‌ هوانوردی را با چالش جدی مواجه خواهد کرد برهمین اساس سازمان هواپيمايي کشوری در نظر دارد با تجمیع سرمایه‌گذاری، سرمایه های لازم را به مجریان این صنعت تزریق کند. وی یکی دیگر از مولفه‌های توسعه صنعت را توسعه مراکز تعمیر و نگهداری عنوان کرد و گفت: علاوه بر نیروی انسانی و ناوگان هوایی، تعمیرات امری بسیار حیاتی است و نمی توان به این امر بی توجه بود زیرا منجر به آسیب جدی به صنعت خواهد بود.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اقدامات اين سازمان در راستای تسهیل گری و رفع موانع پیش روی تامین کنندگان و تعمیر کنندگان قطعات را تشریح کرد و افزود: از الگوهای متناسب شرایط تحریم و همچنین ابزارهای قانونی هوانوردی تجاری استفاده شده‌ است.
پورفرزانه افزود: برهمین اساس شیوه‌نامه‌ها بازنگری و در حال به روز رسانی است و امیدواریم با تاثیر کیفی مبتنی بر قوانین هوانوردی بتوانیم موانع را حذف و یا کاهش داده و شاهد بهره مند شدن صنعت‌ گران در این زمینه باشیم. وی با اشاره به تقویت ارتباطات بین‌المللی در سازمان هواپیمایی، به رایزنی با بریکس و اتحادیه شانگهای اشاره کرد و گفت: طی توافقاتی که با کشور روسیه به عمل آمده است مقرر شد قطعات مورد تایید سازمان‌های هواپیمایی، مورد تایید دو کشور قرار گیرد ‌و این امر منجر به تسهیل‌گری در امر صادرات و واردات قطعه با سایر کشورها خواهد شد.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

10 Dec, 19:30


امروز دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی هوایی و فضایی ایران با حضور امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، امیر سرتیپ «افشین خواجه‌فرد» رئیس سازمان صنایع هوایی، امیر سرتیپ خلبان «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش و دکتر «حسین پورفرزانه» رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در جزیره کیش افتتاح شد.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

06 Dec, 19:03


شهید خلبان احمد کشوری

سالروز به شهادت رسیدن سرلشکر احمد کشوری، خلبان بالگرد کبری نیروی زمینی ارتش در جنگ ایران و عراق گرامی باد؛ ابرمردی که نقش ویژه‌ای در ختم غائله تجزیه‌طلبان در کردستان و همچنین متوقف کردن پیشروی ماشین جنگی عراق در محور غربی میهن عزیزمان ایران داشته است.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

06 Dec, 08:08


فخر ۱ و سامان ۱ با موفقیت در مدار قرار گرفتند

ساعاتی قبل، بلوک انتقال مداری سامان ۱ به‌همراه ۲ محمولۀ جانبی دیگر، یک کیوب‌ست و یک محموله تحقیقاتی توسط ماهواره‌بر سیمرغ از پایگاه امام خمینی پرتاب و با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع اوج ۴۱۰ کیلومتر و حضیض ۳۰۰ کیلومتر تزریق شد. بلوک انتقال مداری سامان ۱ یک گام عملیاتی برای انتقال ماهواره به مدارهای ارتفاع بالا خواهد بود.

در این پرتاب، ماهوارۀ مخابراتی «فخر ۱» ارتش نیز به‌همراه بلوک انتقال مداری «سامان ۱» توسط ماهواره‌بر سیمرغ در مدار ۴۱۰ کیلومتری قرار گرفت. این ماهواره که ساخت متخصصان صنایع الکترونیک وزارت دفاع بوده، لحظاتی پیش نخستین سیگنال را به ایستگاه‌های زمینی ارسال کرد.

ماهواره‌بر سیمرغ، ماهواره‌بر سوخت مایع ۲ مرحله‌ای است که توسط وزارت دفاع طراحی و ساخته شده و در هشتمین پرتاب خود توانست با تزریق موفق چندگانه بلوک انتقال مداری سامان ۱ و ۲ محموله تحقیقاتی دیگر با مجموع وزن حدود ۳۰۰ کیلوگرم، رکورد جدیدی در وزن محموله‌های قابل پرتاب کشور رقم بزند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

04 Dec, 18:54


در ابتدای سال ۲۰۲۴، ایرباس برای تحویل ۸۰۰ فروند هواپیما در طول سال هدف‌گذاری کرده بود؛ با این حال پیش‌بینی می‌شود این میزان تا پایان سال به عدد ۷۶۴ فروند محدود شود.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

04 Dec, 15:40


تصویری از سقوط هواپیمای آموزشی در فیروزآباد فارس

در این حادثه سرهنگ حمیدرضا رنجبر و  سرهنگ منوچهر پیرزاده به شهادت رسیدند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

04 Dec, 13:01


شهادت ۲ خلبان در سانحه سقوط هواپیمای آموزشی

یک فروند جت آموزشی در محدودۀ شهرستان‌های فیروزآباد و قیروکارزین استان فارس به دلیل برخورد با کوه سقوط کرد.

در این حادثه ۲ سرنشین هواپیما به شهادت رسیدند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

02 Dec, 11:35


پوستر وسط شماره ۳۷۶ ماهنامه «صنایع هوایی»

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

02 Dec, 11:35


پوستر وسط شماره ۳۷۶ ماهنامه «صنایع هوایی»

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

02 Dec, 11:35


آنچه در شماره ۳۷۶ ماهنامه «صنایع هوایی» خواهید خواند

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

30 Nov, 19:03


شماره ۳۷۶
ماهنامه «صنایع هوایی»
منتشر شد

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

30 Nov, 18:58


نمای محفظه ارابه فرود اصلی بوئینگ ۷۳۷

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

29 Nov, 19:30


هواپیمایی مالزی نخستین جت ایرباس A330neo خود را تحویل گرفت

این هواپیما پرواز خود را از تأسیسات تولوز ایرباس آغاز و در نهایت در حالی که توسط سوخوی Su-30MKM نیروی هوایی مالزی اسکورت میشد، در فرودگاه کوالالامپور (KLIA) به زمین نشست و مورد استقبال قرار گرفت.

این هواپیما با چیدمان کابین ۲۸ صندلی بیزنس و ۲۶۹ صندلی اکونومی تحویل هواپیمایی مالزی گردید.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

28 Nov, 19:04


مصرف سوخت هواپیما

مصرف بنزين يک هواپيما به طول پرواز بستگی دارد؛ اما دانستن این مساله هميشه کافی نيست.

پرواز تهران - تبریز را در نظر بگيريد؛ در طول پرواز، وزش باد شديد در جهت مخالف مانع پيشروی هواپيما می‌شود و اين چيزی است که موجب افزايش مصرف سوخت می‌شود.
حال در نظر بگيريد که فرودگاه تبریز هم غرق در مه باشد و هواپيما نتواند در اين فرودگاه به زمين بنشيند، خلبان هم نمی‌تواند به طرف فرودگاه ديگری تغيير جهت دهد. اما هواپيما بايد به مدت نيم‌ساعت بر فراز اين فرودگاه پرواز کند تا اجازه فرود بگيرد. زيرا فرودگاه مورد نظر در مرحله اول بايد به هواپيماهايی اجازه فرود بدهد که قبلا طبق برنامه هماهنگ شده‌اند. در اين جا می‌بينيم که مصرف سوخت به طول پرواز بستگی دارد.

مصرف سوخت خودرو با هواپيما تفاوت دارد، زيرا در خودرو کافی است مسافت را بدانيم، به همين دليل هم به‌راحتی گفته می‌شود که يک خودرو، مثلا در صد کيلومتر چقدر مصرف سوخت دارد.

برای يک هواپيما مصرف سوخت برحسب ساعت محاسبه می‌شود. يک جمبوجت حدود ۱۵۰۰۰ ليتر در ساعت سوخت مصرف می‌کند. مصرف سوخت يک هواپيما با موتور جت مثل بویينگ ۷۲۷ در حدود ۵۰۰۰ ليتر در ساعت است.

جالب است بدانیم که ظرفيت باک بنزين يک جمبوجت ۱۷۸۰۰۰ ليتر است که با اين مقدار بنزين، يک خودرو می‌تواند پنج بار دور دنيا بچرخد.


عوامل ديگری در مصرف سوخت مهم هستند:
۱- عمر موتور: برای مثال يك 747 یک ساله با موتور نو كمتر از یک 747 با عمر ۲۵ سال بنزين مصرف می‌کند ( در طول عمر هواپيما چندین بار موتور هواپیما تعویض می‌شود).
۲- تميزی هواپيما: كه خود به علت اصطكاك عامل مهمی است.


میزان سوخت دریافتی هر هواپیما:

Boeing 747-100: 183380 L
boeing 747-200 &300: 199158 L
Boeing 747-400: 216840 L
Boeing 747-400ER: 241140 L
Boeing 747-8: 243120 L

Boeing 777-200: 117348 L
Boeing 777-200ER & 300: 171176 L
Boeing 777-200LR & 300ER: 181283 L

Boeing 787-8: 126210 L
Boeing 787-9 & 10: 138700 L

Airbus A380-800: 323546 L

Airbus A340-200: 155040 L
Airbus A340-300: 147850 L
Airbus A340-500: 214810 L
Airbus A340-500HGW: 222000 L
Airbus A340-600: 195800 L
Airbus A340-600HGW: 204500 L

Airbus A300-B4: 62900 L
Airbus A300-600 & Frieghter: 68150 L

Airbus A310-200: 55200 L
Airbus A310-300: 75470 L

Antonov 225 : 300000 L

Tupolev 154B-2: 47000 L
Tupolev 154M: 49700 L

MD-81 & 82 & 87 & 88: 22100 L
MD-83: 26000 L

Fokker 100: 13365 L


fuel burn

ATR-72: 3 gallons/seat/hr

737-800: 4.88 gallons/seat/hr

A320: 4.92 to 5.13 gallons/seat/hr

A300-600: 6 gallons/seat/hr

727-200: 6.6 gallons/seat/hr

747: 8.6 gallons/seat/hr

مقادیر fuel burn gallons per hr بر تعداد صندلی‌ها تقسیم شده‌اند. البته در هر پرواز این مقادیر متفاوت است و مثلا در واقعیت یک ATR-72 در ۳۵ دقیقه پرواز از تهران به گرگان حدود ۲۵۰ لیتر بنزین مصرف می‌کند. در ضمن مصرف بنزین هواپیماها مسن شاید بیش از ۱/۵ برابر استاندارد باشد.
به‌نظر می‌رسد که شرکت‌های ایرانی برای مسیرهای داخلی کوتاه باید در اندیشه استفاده از هواپیماهای کم مصرف مانند ATR باشند و برای مسیرهای دیگر از جت‌هایی مانند A320 استفاده کنند. شک نکنید که مصرف سوخت پایین می‌تواند بسیار سودآور باشد و سریعاً هزینه خرید را جبران کنند؛ ظاهراً در دوران بحران مالی هواپیمایی آسمان همین ATR ها این شرکت را سرپا نگاه داشته بودند!
فراموش نکنیم بر اساس آمار سازمان هواپیمایی کشوری، میانگین مصرف سوخت هوایی در ایران حدود ۴۰ لیتر به ازای هر صندلی در ساعت است یعنی چیزی حدود 10gallons/seat/hr.
مصرف هواپیماهای ATR-72 نسبت به هواپیماهای جت بسیار کمتر بوده و حداقل حدود ۴۲% صرفه جویی در مصرف سوخت را ارائه می‌کنند و جالب‌تر آنکه هر چه مسیر کوتاه‌تر باشد، این هواپیماها بصرفه‌تر هم خواهند بود (برای پروازهای زیر ۴۵۰ کیلومتر).

نکته: البته مصرف سوخت را بهتر است به مسافت طی شده محاسبه کرد و نه با زمان، چرا که سرعت هواپیماها با هم متقاوت هست.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

26 Nov, 15:06


هواپیمایی Emirates نخستین جت ایرباس A350-900 خود را تحویل گرفت. ایرباس ۳۵۰ یاد شده با شناسه ثبتی A6-EXA، نخستین هواپیما از سفارش ۶۵ فروندی برای هواپیمایی امارات خواهد بود.

این ایرباس پهن‌پیکر به ۳۲ صندلی بیزنس کلس، ۲۱ صندلی پریمیوم اکونومی و ۲۵۹ صندلی اکونومی مجهز بوده و نخستین پرواز مسافربری آن برای روز ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ و از دوبی به Edinburgh برنامه‌ریزی شده است.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

25 Nov, 08:20


هواپیمایی China Southern در پی فروش ۱۰ فروند بوئینگ 8-787 خود است؛ این برنامه فروش شامل تحویل پیشران‌های GE و قطعات یدکی این هواپیما خواهد بود.

ناوگان بوئینگ 8-787 این شرکت با میانگین سنی ۱۱/۳ سال، به ۱۸ صندلی بیزنس کلس و ۲۴۸ صندلی اکونومی مجهز است.

هواپیمایی China Southern شرکتی چینی و مستقر در گوانگژو است و ناوگانی متشکل از:
A319neo، A320، A320neo، A321، A321neo، A330-200، A330-300، A350-800، B737-700، B737-800، B737MAX8، B777-300ER، B787-8، B787-9, C909, C919
را در اختیار دارد.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

25 Nov, 07:50


شب گذشته یک فروند سوخوی سوپرجت ۱۰۰ هواپیمایی Azimuth به شناسه ثبتی RA-89085 در هنگام فرود در فرودگاه آنتالیا دچار سانحه و آتش‌سوزی شد.

این حادثه در پی ایراد در عملکرد ارابه فرود اصلی سمت چپ هواپیما و فرونشست آن به‌وقوع پیوست و در ادامه، موتور سمت چپ دچار آتش‌سوزی و هواپیما در میانه باند فرودگاه آنتالیا متوقف گردید؛ تمام مسافران این پرواز به سلامت از هواپیما خارج شدند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

20 Nov, 09:05


روز گذشته، هواپیمای بوئینگ 300-767 باری ۳۰ ساله آمازون Prime Air به شناسه C-GAZI به‌علت نقص در فلپ و فرود با سرعت زیاد، ۵۷۲ متر از باند 08L فرودگاه ونکوور خارج شد و در اثر این حادثه، ارابه فرود دماغه هواپیما نیز دچار collapse گردید.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

19 Nov, 19:44


ایرباس در حال برنامه‌ریزی برای توسعه نمونه‌ای از جت A321 خود است که تنها توسط یک خلبان هدایت خواهد شد. این برنامه که تحت عنوان Project Morgan تعریف شده است، در ابتدا تنها برای پروازهای کارگو در نظر گرفته می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که در نهایت تا سال ۲۰۲۷ بر روی جت‌های پهن‌پیکر A350 نیز اجرا شود.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

17 Nov, 16:34


Airbus A340-600

سری ۶۰۰ از جت ایرباس A340 برای نخستین بار در سال ۲۰۰۱ میلادی پرواز کرد. این هواپیما با طولی بالغ بر ۷۵/۳۶ متر (۲/۳ متر درازتر از A380 و ۱۲ متر درازتر از A300) قادر است تا ۳۷۹ مسافر را در سه کلاس پروازی جابجا کند؛ بیشینه ظرفیت این هواپیما نیز ۴۴۰ مسافر است. این هواپیمای پهن‌پیکر به ۴ موتور قدرتمند توربوفن Rolls-Royce Trent 556 مجهز است.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

15 Nov, 20:20


قابلیت‌های هواپیمای P-3:

۱- توانایی پرواز با سرعت پایین و در ارتفاع پست و انجام گشت دریایی و شناسایی شناورها.

۲- مجهز به رادار الکترو مغناطیسی برای اسکن سطح دریا و همچنین توانایی شلیک موشک ضد کشتی.

۳- توانایی پخش سونارهای کوچک به نام sonobuoy که این سونوبوی‌ها یک سرشان در آب بوده و با کمک امواج صوتی، زیردریایی‌ها را کشف و اطلاعات را به صورت رادیویی برای هواپیمای P-3 ارسال میکند.

۴- مجهز به یک آنتن بزرگ در انتهای هواپیما به نام MAD (Magnetic anomaly detector) که وظیفه شناسایی انحراف‌های ایجاد شده در میدان مغناطیسی زمین به دلیل وجود زیر دریایی‌ها که اجسام بزرگ آهنی هستند را دارد.

۵- داشتن اژدر برای شکار زیردریایی‌هایی که از روش‌های ۴ یا ۳ شناسایی شده‌اند.

۶- داشتن دوربین‌هایی در زیر دماغه برای عکاسی از کشتی‌ها.

۷- مأموریت SAR یا Search And Rescue که در روز یا شب (با کمک یک نورافکن قدرتمند) افراد نیازمند کمک را پیدا کرده و در ادامه درب اصلی هواپیما در سمت چپ بدنه باز و با پرواز در ارتفاع پایین و سرعت کم، جلیقه و قایق نجات پرتاب می‌کند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

15 Nov, 20:20


اوریون یک جایگاه داخلی بمب در زیر بدنه دارد که معمولاً اژدر مارک ۵۰، اژدر مارک ۴۶ و همچنین جنگ‌افزارهای هسته‌ای روی آن نصب می‌شود. جایگاه‌های دیگر زیر بال جنگ‌افزارهای دیگری نظیر AGM-84 هارپون، AGM-65 ماوریک، راکت ۱۲۷ میلیمتری و دیگر انواع موشک‌ها، مین دریایی و بمب‌های گرانشی را در خود جای می‌دهند.

تعداد خدمه در هواپیمای P-3 اوریون بسته به ماموریت پرواز و کشوری که از هواپیما استفاده می‌کند دارد؛ در ایالات متحده تعداد خدمه این هواپیما به ۱۲ نفر می‌رسد:

۳ هوانورد نیروی دریایی
فرمانده هواپیمای گشتی (PPC)
خلبان دوم هواپیمای گشتی (PP2P)
خلبان سوم هواپیمای گشتی (PP3P)

۲ افسر پرواز نیروی دریایی
مسئول هماهنگ‌کننده تاکتیکی (PPTC یا TACCO) و مسئول هدایت و ارتباطات (PPNC یا NAVCOM)

۲ مهندس پرواز از خدمه هواپیما (FE1 و FE2)

۳ نفر متصدی گیرنده و مسئول رادار MAD/EWO (SS-3)

۲ مسئول صوتی (SS-1 و SS-2)

یک نفر تکنسین پرواز (IFT)

یک نفر مسئول مهمات پرواز (مسئول مهمات پرواز یا ORD هم اکنون در خدمه نیروی دریایی آمریکا استفاده نمی‌شود. این مسئولیت به IFT واگذار شده‌است)

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

15 Nov, 20:20


Lockheed P-3 Orion

لاکهید P-3 اوریون، هواپیمای گشت دریایی ساخت شرکت لاکهید آمریکا است که توسط نیروی دریایی بسیاری از کشورهای جهان استفاده می‌شود. از سال ۱۹۶۲ تاکنون از این هواپیما به عنوان گشت دریایی، هواپیمای اکتشافی، هواپیمای جنگی ضد کشتی، و هواپیمای جنگی ضد زیردریایی استفاده می‌شود.

پی-۳ از موفق‌ترین هواپیماهای نسل خود و از معدود هواپیماهای جنگی است که در کشور سازنده خود (آمریکا) بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت مستمر داشته‌اند. تا پایان سال ۲۰۲۳ حدود ۲۸ فروند از این هواپیما در نیروی دریایی آمریکا فعال بوده و تعدادی نیز در انبار ذخیره شده‌است. بر اساس برنامه نیروی دریایی در نهایت این هواپیماها با بوئینگ P-8A پوسیدون جایگزین خواهند شد. در مجموع ۷۵۷ فروند اوریون تولید و در خدمت ارتش‌های ۱۸ کشور جهان و برخی کاربران غیرنظامی قرار گرفت.
عکس: آرمان طبیب

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

14 Nov, 18:48


معمولا باز و بسته کردن کانوپی یا آسمانه جنگنده‌ها از داخل و توسط خلبان انجام می‌گیرد.
با این وجود اهرمی در خارج از هواپیما و نزدیک کابین وجود دارد که همین کار را (باز و بسته کردن کانوپی) این بار از بیرون انجام می‌دهد. با این وجود از آنجا که عملکرد شاسی بیرون کابین بدون برق و هوا و بیشتر وابسته به نیروی مکانیکی‌ست، احتمال فرسایش سیستم در این حالت بیشتر است و معمولا زیاد از آن استفاده نمی‌شود. به همین دلیل اکثر مواقع درب کانوپی جنگنده‌ها بصورت باز باقی می‌ماند؛ مخصوصا اگه جنگنده در حالت آلرت باشد که شرایط اضطراری ایجاب می‌کند که کوچک‌ترین ثانیه‌ای تلف و صرف باز کردن دوباره کانوپی نشود.
با این حال معمولا در شرایط باد و باران و طوفان، کانوپی هواپیما از بیرون بسته می‌شود.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

14 Nov, 14:40


به دلیل اعتصاب‌های انجام شده، تعداد تولید هواپیماهای بوئینگ در ماه اکتبر به ۱۴ فروند کاهش پیدا کرده است؛ این میزان کمتر نصف میزان تولید سال گذشته است.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

12 Nov, 20:22


تشخيص محدوده سرعت و جهت باد؛ نحوه عملکرد wind sock در این ویدئو نشان داده شده است.

1 stripe: 3 knots (5.6 km/h)
2 stripes: 6 knots (11.1 km/h)
3 stripes: 9 knots (16.7 km/h)
4 stripes: 12 knots (22.2 km/h)
5 stripes: 15 knots or more (over 27.8 km/h)

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

12 Nov, 14:01


بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از نمایشگاه هوایی چین

امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش در راس یک هیئت تخصصی با دعوت فرمانده نیروی هوایی جمهوری خلق چین، همزمان با برگزای مراسم هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس نیروی هوایی چین و پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی هوانوردی و هوافضا در شهر ژوهای چین به این کشور عزیمت کرد.
امیر سرتیپ خلبان واحدی در این بازید با ارتشبد «چانگ دینگ چیو» فرمانده نیروی هوایی چین و برخی از فرماندهان نیروی هوایی کشورهای دوست و هم‌پیمان ملاقات و درخصوص روابط دوجانبه در ابعاد مختلف تبادل نظر کرد.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

12 Nov, 10:07


بازدید امیر حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی از نمایشگاه هوایی ژوهای چین

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

11 Nov, 15:44


Douglas DC-6 , EP-AEX

فرودگاه مهرآباد، سال ۱۳۴۶

عکس از هریسون فریمن

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

09 Nov, 19:35


دمای بخش‌های مختلف بدنه جت کنکورد در هنگام انجام پرواز سوپرسونیک

به همین دلیل رنگ سفید بدنه کنکورد همواره زود به زود تجدید می‌شد ...

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

07 Nov, 10:20


دوست دارم کفنم پرچم ایران باشد

۱۷ آبان سالروز شهادت یکی از نام‌آورترین، غیورترین و جاودانه‌ترین خلبانان نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران، امیر سرلشکر خلبان غفور جدی اردبیلی گرامی‌باد ...

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

06 Nov, 10:00


هواپیمایی اتیوپی نخستین ایرباس A350-1000 خود را تحویل گرفت

این شرکت هواپیمایی، به‌عنوان نخستین ایرلاین افریقایی کاربر این تایپ شناخته می‌شود؛ این هواپیما با چیدمان ۴۶ صندلی بیزنس کلاس و ۳۴۹ صندلی اکونومی تحویل Ethiopian گردید.

هواپیمایی اتیوپی کاربر ۱۴۷ فروند از انواع هواپیماهای A350-900، بوئینگ 700-737، 800-737، 737MAX8، 777-200LR، 777-300ER، 787-8، 787-9 و Dash8-400 می‌باشد و به ۱۶۱ نقطه جهان پرواز می‌کند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

05 Nov, 18:50


تاکسی هواییِ برقیِ تویوتا پرواز کرد

شرکت‌های TOYOTA و Joby موفق به انجام یک پرواز تاریخی در مرکز فنی هیگاشی‌فوجی تویوتا در ژاپن شدند.

تاکسی هواییِ برقیِ جوبی می‌تواند یک خلبان و ۴ مسافر را با سرعت بالای ۳۲۰ کیلومتر در ساعت جابه‌جا کند و به ادعای سازندگانش، تقریباً بدون صدا و بدون انتشار آلاینده کار می‌کند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

05 Nov, 18:35


ماهواره‌های هدهد و کوثر چه ویژگی‌هایی دارند؟

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

05 Nov, 18:34


ماهواره‌های کوثر و هدهد به فضا پرتاب شدند

معاون علمی رئیس‌جمهور: ماهواره‌های هدهد و کوثر در مدار هستند و دادۀ آن‌ها را دریافت کردیم.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

04 Nov, 17:03


۱۰ مسیر پروازی طولانی بدون توقف جهان

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

03 Nov, 19:05


Lockheed Martin F-22 Raptor

جنگنده F-22 رپتور
پیشتاز در طراحی جت‌های جنگنده پنهانکار با RCS تنها 0.0001m²

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

01 Nov, 20:10


تمام شرکت‌های هواپیمایی کاربر بوئینگ 737MAX8

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

01 Nov, 15:00


عملکرد فصلی ایرباس و بوئینگ

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

31 Oct, 18:10


نخستین جت ایرباس A321XLR جهان با شناسه ثبتی EC-OIL به IBERIA (هواپیمایی حامل پرچم اسپانیا) تحویل داده شد.

هواپیمای ایرباس A321XLR به‌عنوان نسخه extra long range هواپیمای A321neo شناخته می‌شود که بردی بالغ بر ۸۷۰۰ کیلومتر داشته و قادر است تا ۱۱ ساعت مداوم پرواز کند. ظرفیت حمل مسافر این هواپیمای باریک‌پیکر، با ایرباس پهن‌پیکر A310 برابری می‌کند.

هواپیمایی IBERIA ناوگانی متشکل از ۹۲ فروند از انواع ایرباس‌های خانواده ۳۲۰، ۳۳۰ و ۳۵۰ را در اختیار دارد و به ۱۳۰ نقطه جهان پرواز می‌کند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

29 Oct, 18:54


پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های افسری ارتش

ارتش جمهوری اسلامی ایران جهت تکمیل کادر افسری خود، از بین جوانان پسر علاقه‌مند به حرفه نظامی‌گری، که دارای دیپلم و یا مشغول تحصیل سال آخر متوسطه علوم تجربی، ریاضی فیزیک، علوم و معارف اسلامی و یا علوم انسانی هستند، همرزم می‌پذیرد.

کسب اطلاعات بیشتر

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

21 Oct, 15:40


پوستر وسط شماره ۳۷۵ ماهنامه «صنایع هوایی»

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

21 Oct, 15:40


پوستر وسط شماره ۳۷۵ ماهنامه «صنایع هوایی»

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

21 Oct, 15:40


آنچه در شماره ۳۷۵ ماهنامه «صنایع هوایی» خواهید خواند

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

20 Oct, 09:43


شماره ۳۷۵
ماهنامه «صنایع هوایی»
منتشر شد

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

03 Oct, 17:40


گفتگوی رئیس‌جمهور با خلبانان اسکورت نهاجا

جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش هواپیمای حامل رئیس جمهور را در سفر به قطر اسکورت می‌کردند.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

03 Oct, 08:17


افشای اولین تصویر از اصابت‌ها به پایگاه هوایی نواتیم

منابع خبری اولین تصویر از یک اصابت به پایگاه صهیونیستی نواتیم را منتشر کرده‌اند که به وضوح اصابت دقیق به یک ساختمان هدف را نشان می‌دهد.

فیلم‌هایی که در دقایق اولیه حملۀ ایران به سرزمین‌های اشغالی منتشر شد، به وضوح ده‌ها مورد اصابت به نواتیم را نشان می‌داد.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

01 Oct, 20:37


وزیر دفاع: اگر رژیم صهیونیستی واکنش نشان بدهد، قطعا با شدت بیشتری پاسخ خواهد گرفت.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

01 Oct, 20:03


فتاح امشب به میدان آمد

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

01 Oct, 19:54


لحظۀ شلیک موشک‌های سپاه پاسداران

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

01 Oct, 18:12


سپاه پاسداران: عملیات حمله به اسرائیل با پشتیبانی ارتش و وزارت دفاع درحال انجام است

متن کامل بیانیۀ سپاه پاسداران:

بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنتَقِمُونَ
امت بزرگ اسلامی ملت شریف و شهید پرور ایران لحظاتی قبل و پس از یک دوره خویشتن داری در برابر نقض حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در ترور مجاهد شهید، دکتر اسماعیل هنیه توسط رژیم صهیونیستی و برابر حق کشور در دفاع مشروع از خود برابر منشور ملل متحد و تشدید شرارت های رژیم با حمایت آمریکا در قتل عام لبنان و غزه و به شهادت رساندن مجاهد کبیر، رهبر محور مقاومت و دبیر کل سرافراز حزب الله، سید حسن نصرالله و شهادت فرمانده رشید و مستشار عالی سپاه پاسداران در لبنان، سرلشکر پاسدار سید عباس نیلفروشان، نیروی هوا فضای سپاه با پرتاب ده‌ها موشک بالستیک اهداف مهم نظامی امنیتی را در قلب سرزمین های اشغالی مورد هدف قرارداد که جزئیات آن متعاقبا به استحضار خواهد رسید.

خاطر نشان می سازد این عملیات با تصویب شورای عالی امنیت ملی و ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح و حمایت و پشتیبانی ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع صورت گرفته است.

اخطار داده می شود چناچه رژیم صهیونیستی به این عملیات که منطبق بر حقوق قانونی کشور و قوانین بین المللی است واکنش نظامی نشان دهد با حملات کوبنده و ویرانگر بعدی مواجه خواهد شد.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

30 Sep, 12:10


سانحه برای هواپیمای آموزشی در زواره

حدود ساعت ۸:۳۰ صبح امروز یک فروند هواپیمای آموزشی در نزدیکی هنرستان کشاورزی ۲۲ بهمن زواره مجبور به فرود اضطراری شد.
خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت و ۲ خلبان این هواپیمای آموزشی دچار مصدومیت و توسط عوامل اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند.
منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در خصوص این حادثه گفت: صبح امروز حدود ساعت ۹ صبح گزارش رسید که در باند کمکی آموزشی در منطقه‌ای بین زواره و اردستان یک هواپیمای آموزشی از نوع PC-7 مربوط به پایگاه شهید بابایی که مربوط به آموزش خلبانان است، فرود اضطراری کرده است.
وی افزود: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد به علت نقص در موتور، خلبان برای پیشگیری از سقوط، هواپیما را بر روی این باند اضطراری فرود می‌آورد.
شیشه‌فروش گفت: ۲ خلبان این هواپیما مجروح می‌شوند و بلافاصله به وسیله اورژانس اعزم می‌شوند و حال عمومی آنها خوب است.
وی با بیان اینکه خلبان موفق شده است این هواپیما را در باند اضطراری فرود آورد، اظهار کرد: در این حادثه هواپیما دچار خسارت شده است.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

24 Sep, 15:23


تحسين کاربران از فرود هواپیمای حامل دکتر پزشکیان در نیویورک

فرود ماهرانۀ ایرباس ناوگان تشریفاتی حامل رئیس‌جمهور ایران در فرودگاه جان اف کندی نیویورک مورد تحسين کاربران شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص آمریکایی‌ها قرار گرفت.

این هواپیما مسیر تهران-نیویورک را ۱۴ ساعت و ۲۰ دقیقه به‌صورت مستقیم انجام داد.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

16 Sep, 20:10


از انتقال تا پرتاب «چمران-۱»

ماهواره تحقیقاتی «چمران - ۱» توسط گروه فضایی صنایع الکترونیک ایران (صاایران) با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکت‌های خصوصی دانش بنیان طراحی و ساخته شده است.

این ماهواره حدود ۶۰ کیلوگرم وزن دارد و ماموریت اصلی آن تست سیستم‌های سخت افزاری و نرم افزاری برای اثبات فناوری مانور مداری در ارتفاع و فاز است.
ارزیابی زیرسامانه پیشرانش گاز سرد در سامانه‌های فضایی و عملکرد زیرسامانه های ناوبری و کنترل وضعیت از ماموریت فرعی ماهواره «چمران - ۱» به شمار می‌رود.

مدار حرکت ماهواره «چمران - ۱» دایره‌ای شکل بوده و نوع پایدارسازی آن، چرخان است. این ماهواره که نوع پیشران از نوع گاز سرد و ابعاد قطر شش وجهی آن نیز، ۹۰۰ میلی‌متر بوده، باند TT&C آن از نوع VHF-UHF&S است.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

14 Sep, 19:22


ماهوارهٔ چمران-۱ به فضا پرتاب شد

ماهوارهٔ تحقیقاتیِ چمران-۱ صبح امروز توسط ماهواره‌برِ قائم ۱۰۰ پرتاب شد و با موفقیت در مدار قرار گرفت.

این ماهواره توسط گروه فضاییِ صنایع الکترونیک ایران (صاایران) با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکت‌های خصوصیِ دانش‌بنیان طراحی و ساخته شده است.

چمران-۱ حدود ۶۰ کیلوگرم وزن دارد و مأموریت اصلیِ آن تست سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای اثبات فناوریِ مانور مداری در ارتفاع و فاز است.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران: ماهواره چمران - ۱ با ماهواره‌بر قائم در مدار ۵۵۰ کیلومتری تزریق و با پرتابگر سه مرحله‌ای و با سرعت ۷.۵ کیلومتر بر ثانیه در مدار قرار گرفت.

رئیس سازمان فضایی: ۶ پرتاب فضایی تا پایان امسال انجام می‌شود.

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

10 Sep, 19:27


مسلح کردن تایگر F-5 توسط بچه‌های فنی پایگاه دوم شکاری

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی

صنایع هوایی

10 Sep, 19:26


گزارش تصویری مرحله اصلی مسابقات تیراندازی هوا به زمین نیروی هوایی ارتش

@aviation_industries
صنایع هوایی؛ علمی، خبری، آموزشی