اسرار فضا @asrarfaza2 Channel on Telegram

اسرار فضا

@asrarfaza2


کانال اطلاع رسانی اخبار و پدیده های نجومی
بدون نیاز به عضویت در چندین کانال ،
آخرین و به روز ترین مطالب نجومی در دسترس شماست🪐
تحت نظارت مربی رسمی نجوم🔭

اسرار فضا (Persian)

با خوش آمدید به کانال 'اسرار فضا'! این کانال اطلاع رسانی اخبار و پدیده های نجومی را برای شما فراهم می کند. تصور کنید که بدون نیاز به عضویت در چندین کانال، با آخرین و به روز ترین مطالب نجومی در دسترس خود هستید. اگر به علم نجوم و ستاره شناسی علاقه دارید، این کانال یک منبع بی پایان از اطلاعات برای شماست. همه ی این مطالب تحت نظارت مربی رسمی نجوم وارد کانال می شوند، بنابراین اعتماد به این منابع برای اطلاعات کامل و صحیح ترین مطالب در زمینه ی نجوم، یک انتخاب خوب است. پس حتما به کانال 'اسرار فضا' بپیوندید و جذابیت های فضایی را کشف کنید! 🪐🔭✨

اسرار فضا

09 Nov, 20:53


حدود ۵۰ سال از آخرین باری که انسان پا روی ماه گذاشت، می‌گذره. حالا ناسا قصد داره دوباره انسان‌ها رو به ماه بفرسته با مأموریت آرتمیس ۳. این مأموریت ممکنه تا سپتامبر ۲۰۲۶ انجام بشه، ولی ناسا از مدت‌ها قبل روش کار می‌کنه. برای انتخاب مکان فرود، مهندسان و دانشمندان ۹ نقطه مختلف رو در نزدیکی قطب جنوب ماه انتخاب کردن که این مناطق به خاطر ارزش علمی و شرایط مناسب برای مأموریت، انتخاب شده‌اند. قرار شده که تصمیم نهایی بعد از بررسی‌های بیشتر گرفته بشه.

فضانوردان قبلاً به قطب جنوب ماه نرفتن و این بار می‌خوان به مناطقی برن که خیلی سرد و کم نور هستند، که ممکنه آب یا مواد دیگه در اونجا پیدا بشه. این مأموریت قراره کمک کنه تا از قدیمی‌ترین لایه‌های ماه هم اطلاعات جدیدی به دست بیاریم و شاید بتونیم به کشف‌های علمی خیلی مهمی برسیم.

سارا نوبل، یکی از مدیران پروژه، می‌گه که این منطقه خیلی متفاوت از جاهایی هست که قبلاً فضانوردان روی ماه فرود اومدن و تحقیق در این مناطق می‌تونه به کشف‌های علمی جدیدی کمک کنه.

.
.
.
.

#آرتمیس۳ #ماموریت_ماه #بازگشت_به_ماه #فضا #نجوم #ناسا #مأموریت_فضایی #اکتشافات_فضا #فضانورد #قطب_جنوب_ماه #ماه

اسرار فضا

01 Oct, 14:17


🌗با سقوط شهاب سنگ مارکیسون در #استرالیا، فلسفه حیات در #زمین به کلی تغییر کرد.

🔸این شهاب سنگ ۱۰۰ کیلویی سرشار از اجزای سازنده حیات بود و نشان داد زندگی احتمالا در نقاط دیگری از #کیهان وجود دارد.

🔹ستاره‌شناسان اعلام کردند که کاربید سیلیسیوم یافت‌شده در این شهاب‌سنگ، ۷ بیلیون سال قدمت دارد و قدیمی‌ترین ماده موجود بر روی کره #زمین است. بنابراین عمر این شهاب‌سنگ، ۲/۵ بیلیون سال بیش از عمر زمین و سامانه خورشیدی است.

اسرار فضا

29 Sep, 21:54


💢تمرین روی زمین برای راه رفتن بر ماه: آژانس فضایی اروپا از شبیه‌ساز پیشرفته سطح ماه رونمایی کرد

آژانس فضایی اروپا روز چهارشنبه ۲۵ سپتامبر (۴ مهر) رسما از شبیه‌ساز پیشرفته سطح #ماه در یک انبار بزرگ در شهر #کلن #آلمان رونمایی کرد.

این انبار بزرگ و ظاهراً عادی نزدیک‌ترین چیزی است که می‌توانید بدون ترک #زمین، راه رفتن روی ماه را در آن تجربه کنید. #آژانس_فضایی_اروپا می‌گوید این مرکز که به نام «#لونا» شناخته می‌شود، دقیق‌ترین و وفادارترین بازسازی از سطح ماه در جهان است.

فضانوردان اروپایی در داخل شبیه‌ساز و تجهیزات آزمایشی منحصربه‌فردی که روزی به ماه فرستاده می‌شود، آموزش خواهند دید، از جمله در برنامه آتی #آرتمیس #ناسا که قصد دارد انسان‌ها را در چند سال دیگر به آنجا بفرستد.

اسرار فضا

27 Sep, 22:09


🔸البته ستاره‌ی یادشده حالا در منظومه شمسی نیست. بلکه زمانی حدود میلیاردها سال پیش احتمالا از نزدیکی منظومه شمسی عبور کرد،  #مدار اجرام واقع در بخش خارجی منظومه شمسی را برهم‌زد و آن‌ها را به مسیرهایی عجیب فرستاد. برخی از این اجرام خارجی احتمالا در نهایت در فاصله نزدیکی از خورشید قرار گرفتند و حالا به قمرهای تبدیل شده‌اند که توسط سیاره‌های غول‌پیکر به دام انداخته شدند.
🔹گروهی از اخترفیزیک‌دان‌ها برای بررسی تأثیر ستاره‌هایی با جرم و فاصله‌ی متفاوت بر بخش خارجی منظومه شمسی، شبیه‌سازی‌های کامپیوتری را اجرا کردند:بهترین نتیجه‌ی سازگار برای بخش خارجی منظومه شمسی در شرایط کنونی که با شبیه‌سازی‌ها به آن رسیدیم، ستاره‌ای اندکی سبک‌تر از خورشید با حدود ۰٫۸ جرم خورشیدی بود.  این #ستاره از فاصله‌ی ۱۶٫۵ میلیارد کیلومتری خورشید که ۱۱۰ برابر فاصله بین زمین و خورشید و اندکی کمتر از چهار برابر فاصله‌ی نپتون، خارجی‌ترین سیاره منظومه شمسی است، عبور کرد.
🔸بخش زیادی از مواد داخل منظومه شمسی در یک آرایش دیسک کمابیش تخت قرار گرفته‌اند. وقتی خورشید در حدود ۴٫۶ میلیارد سال پیش ستاره‌ی نوزادی در حال چرخش بود، مواد حاصل از ابر گاز اطرافش به دور آن چرخیدند و باعث رشدش شدند. به‌مرورزمان این مواد چرخشی در یک #دیسک مسطح شدند. این دیسک شباهت زیادی به توپ خمیر پیتزایی داشت که با چرخش به‌صورت تخت درمی‌آید.
🔹موادی که خورشید نبلعیده بود، بعدا منظومه شمسی و تمام سیاره‌ها و سیارک‌ها و قمرها را شکل دادند. از آنجا که هیچ اتفاق مخرب بزرگی برای منظومه شمسی رخ نداد، دیسک کمابیش به  همان محل قرارگیری سیاره‌ها، سیارک‌ها و قمرها گفته می‌شود.  
🔸با این‌حال بخش خارجی منظومه شمسی متفاوت است. مجموعه‌ای از سنگ‌ها در آن سوی نپتون به دور خورشید می‌چرخند که به آن‌ها اجرام #فرانپتونی یا TNO می‌گویند.  این اجرام در زاویه‌هایی بسیار شیب‌دار می‌چرخند. برخی از این زاویه‌ها به‌قدری شدید هستند که گویی جرم به‌جای استوا در مدار قطب‌های خورشید می‌چرخد.
🔹به گفته‌ی برخی دانشمندان، مدار برخی اجرام فرانپتونی منطبق با تأثیر گرانشی سیاره‌ای تا پنج برابر جرم زمین است. فضا مملو از اجرام است و هرچند امروزه تقریبا هیچ ستاره‌ای در فاصله بسیار نزدیک از خورشید قرار ندارد، شاید در گذشته ستاره‌های بیشتری در نزدیکی منظومه ما بودند؛ زیرا ستاره‌ها معمولا از ابرهایی مشترک متولد می‌شوند و زندگی خود را در محیط‌های نسبتا شلوغ آغاز می‌کنند.
🔸فالزنر و همکارانش بیش از سه‌هزار شبیه‌سازی را اجرا کردند. آن‌ها ستاره‌های مختلف و فاصله‌ی عبورشان از منظومه‌ی شمسی را اندکی دستکاری و نتایج را با مدارهای شناخته‌شده‌ و هم‌مرکز خوشه‌های TNO مقایسه کردند. براساس یافته‌ها،  ستاره‌ای اندکی کوچک‌تر از #خورشید که از بخش خارجی منظومه شمسی گذشت، می‌تواند عامل ایجاد مدارهای درهم‌ریخته‌ی اجرام این منطقه باشد.
🔹عبور ستاره‌ی یادشده باعث ایجاد مدارهای عجیب اجرامی مثل 2008 KV42 و 2011 KT19 شده است که در خلاف جهت سیاره‌ها با زاویه تقریبا عمود می‌چرخند. این اجرام عامل شکل‌گیری نظریه‌هایی درباره سیاره نهم بودند. همچنین بر اساس شبیه‌سازی‌ها، تا ۷٫۲  درصد ازجمعیت اصلی TNO به سمت خورشید در جهت داخل منظومه شمسی حرکت کرده‌اند. سیمون پورتگیس زوارت از #دانشگاه لیدن هلند می‌گوید:برخی از این اجرام احتمالا توسط غول‌های گازی به دام افتاده و به قمر آن‌ها تبدیل شده‌اند. این پدیده نشان می‌دهد چرا سیاره‌های خارجی منظومه‌ی شمسی دو نوع قمر متفاوت دارد.
🔸پژوهش جدید هنوز با نتیجه‌گیری قطعی فاصله دارد. دلایل زیادی در توضیح اینکه چرا هنوز سیاره نهم را رصد نکرده‌ایم، وجود دارد. در وهله‌ی اول این سیاره‌ی احتمالی بسیار کم‌نور و بسیار دور است. همچنین داده‌های کافی را در اختیار نداریم؛ زیرا به سختی می‌توان اجرام دور از خورشید را رصد کرد، بنابراین داده‌های موجود احتمالا حاصل سوگیری در انتخاب هستند که تنها به داده‌های موجود با فناوری فعلی محدود هستند.   
🔹با این‌حال، ایده‌ی پرواز #ستاره از کنار منظومه شمسی غیرمحتمل نیست، بلکه راه‌حلی منظم است. به گفته‌ی فالزنر، زیبایی این مدل در سادگی‌اش است؛ زیرا می‌تواند تنها با اشاره به یک دلیل به پرسش‌های بی‌پاسخ زیادی درباره منظومه شمسی پاسخ دهد.  

اسرار فضا

27 Sep, 22:08


سیاره نهم در کار نیست؛

🔹بر اساس شبیه‌سازی‌ها و شواهد جدید، ممکن است سیاره نهمی وجود نداشته باشد و بی‌نظمی‌های حاشیه #منظومه_شمسی علت دیگری داشته باشند.
🔸در بخش خارجی منظومه شمسی، دور از گرما و نور خورشید، همه چیز اندکی عجیب و غریب است. در این بخش، خوشه‌هایی از سنگ‌ها در مدارهای عجیبی می‌چرخند. برخی ستاره‌شناس‌ها این رفتار عجیب را به وجود سیاره‌ای نادیده و عظیم مرتبط می‌دانند که در حاشیه‌های منظومه شمسی مخفی شده است.
🔹تاکنون جستجوی سیاره فرضی نهم به دلایل زیاد بی‌نتیجه مانده است. یکی از این دلایل عجیب می‌تواند این باشد که سیاره نهمی وجود ندارد و هرگز وجود نداشته است؛ اما در این صورت چگونه می‌توان مدار عجیب #اجرام یادشده را توجیه کرد؟ ستاره ای بیگانه؟؟

اسرار فضا

21 Sep, 19:32


💢پژوهشگران در هلند می‌گویند، امواج رادیویی ناشی از شبکه رو به رشد ماهواره‌های ایلان ماسک مانع از توانایی دانشمندان برای مشاهده اعماق گیتی شده است.

💢آنها می‌گویند نسل جدید ماهواره‌های استارلینک که اینترنت پرسرعت را در سراسر جهان ارائه می‌دهند، بیش از مدل‌های پیشین با تلسکوپ‌های رادیویی تداخل دارند.

💢به گفته محققان موسسه نجوم رادیویی هلند، هزاران ماهواره‌ای که در مدار زمین در گردش‌اند، در حال «کور کردن» دید تلسکوپ‌های رادیویی هستند و ممکن است موجب اختلال در تحقیقات نجومی شوند.

💢شرکت اسپیس‌ایکس، مالک استارلینک به درخواست بی‌بی‌سی برای اظهارنظر در این‌باره پاسخ نداده است.

💢این ماهواره‌ها اینترنت پرسرعت با پهنای باند بالا را در سراسر جهان، به ویژه در مناطق دورافتاده و محیط‌های چالش‌ برانگیز مانند اوکراین و یمن فراهم می‌کنند.

💢اما ستاره‌شناسان می‌گویند این امکانات هزینه‌های دیگری برای بشر ایجاد کرده است.

💢پروفسور جسیکا دمپسی، مدیر موسسه نجوم رادیویی هلند به بی‌بی‌سی گفت: «هر بار که یکی از این ماهواره‌ها با این میزان از آلودگی به فضا پرتاب می‌شود، توانایی ما در مشاهده گیتی کمتر و کمتر می‌شود.»

💢به گفته او میزان امواج رادیویی ناشی از ماهواره‌های استارلینک از آنچه که از سوی نهاد ناظر اتحادیه بین‌المللی مخابرات تعیین شده، بیشتر است.

💢بر اساس یک تخمین، در حال حاضر استارلینک با ۶ هزار و ۴۰۲ ماهواره در حال گردش در مدار زمین در ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری، بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای در جهان محسوب می‌شود.

اسرار فضا

21 Sep, 13:59


🎥 رقص بین ماه و زمین

🔹همانطور که ماه به دور زمین می چرخد ​​و هر دو جرم آسمانی به دور خورشید می روند، رقصی مسحورکننده در کیهان ایجاد می کنند.

اسرار فضا

21 Sep, 12:03


دانشمندان تغییرات شدید دمای زمین در ۴۸۵ میلیون سال گذشته را نشان دادند؛ CO₂ عامل اصلی

🔹دانشمندان یک نمودار از میانگین دمای سطح جهانی (GMST) در طول دوره‌ای بسیار طولانی به دست آورده‌اند. این نمودار نشان می‌دهد که تغییرات دمای زمین در عصر پیدازیستی یا فانِروزوئیک، که در آن گونه‌های مختلف حیات پدیدار شدند، بسیار بیشتر از چیزی بوده است که پیش از این تصور می‌شد.

🔹این نمودار جدید آشکار می‌کند که تغییرات دما در فانروزوئیک بسیار شدید بوده‌اند. در طول میلیون‌ها سال، GMST از ۱۱ تا ۳۶ درجه سلسیوس متغیر بود. دوره‌های گرمای شدید اغلب با افزایش سطح گاز گلخانه‌ای دی‌اکسیدکربن در اتمسفر پیوند داشتند.

🔹این نشان می‌دهد که دی‌اکسیدکربن تنظیم‌کننده اصلی دمای زمین در مقیاس زمین‌شناختی است. خیلی ساده، وقتی CO2 کم است، دما پایین است؛ و وقتی CO2 بالا می‌رود، دما نیز گرم‌تر می‌شود.

اسرار فضا

20 Sep, 21:31


🌖حفاظت از تنوع زیستی زمین در ماه!

🧫تحقیقات جدید دانشمندان بر حفاظت از تنوع زیستی در معرض خطر زمین توسط سرمای ماه مانور می‌دهد.

🪐به گفته محققان، در ماه دهانه‌هایی سایه‌دار دائمی وجود دارد که به اندازه کافی سرد هستند تا بدون نیاز به برق یا نیتروژن مایع، حفظ برودتی داشته باشند.


🧬مری هاگدورن، زیست‌شناس انجمادی می‌گوید: "در ابتدا، یک مخزن زیستی ماه می‌تواند گونه‌های در معرض خطر روی زمین را امروز هدف قرار دهد، اما هدف نهایی ما محافظت از بیشتر گونه‌های روی زمین خواهد بود."


🌎این پیشنهاد از خزانه جهانی بذر در سوالبارد نروژ الهام گرفته شده است که حاوی بیش از 1 میلیون گونه بذر منجمد است و به عنوان پشتیبان تنوع زیستی محصولات در جهان در صورت وقوع فاجعه جهانی عمل می‌کند.


🔍گردآورنده: عیسی صابری
✍️🏻مترجم: صدف الوندی‌پور
📄ویراستار: فاطمه جلائی‌زاده

اسرار فضا

20 Sep, 21:09


زمین موقتا دارای ۲ ماه می‌شود! اما با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست..!

🔹طبق مطالعۀ جدید دانشمندان، سیارۀ زمین به مدت کوتاهی شاهد دومین قمر در آسمان خواهد بود. این ماه موقت، سیارک کوچکی است که سامانه «هشدار نهایی برخورد با سیارک‌ها» آن را کشف کرده
است.


🔹سیارکی که نام آن ۲۰۲۴ PT5 گذاشته شده برای لحظه‌ای کوتاه وارد مدار زمین می‌شود. محققان می‌گویند گرانش زمین، این سیارک را به سمت سیاره ما می‌کشد و فقط برای ۲ ماه (از ۸ مهر تا ۵ آذر) به شکل نعل اسبی به دور زمین می‌چرخد

.
🔹درحالی‌که این رویداد توجه زیادی را به خود جلب کرده و نسبتاً نادر است، اما به‌دلیل کوچکی، این سیارک با چشم غیرمسلح یا حتی با تلسکوپ‌های معمولی قابل مشاهده نخواهد بود. گفته می‌شود این سیارک حدود ۱۰ متر قطر دارد و به اندازۀ یک اتوبوس است.

اسرار فضا

15 Feb, 10:01


Channel created