افتانا_ AFTANA @aftana Channel on Telegram

افتانا_ AFTANA

@aftana


اولین و تنها رسانه مستقل امنیت فناوری اطلاعات ایران از سال ۱۳۸۹
www.aftana.ir
-
جهت ارتباط (ارسال خبر-درج رپرتاژ) در تلگرام @mediaorg
-
اینستاگرام
https://instagram.com/aftana.news
-
توییتر
@aftananews

افتانا_ AFTANA (Persian)

افتانا (AFTANA) یکی از اولین و تنها رسانه مستقل امنیت فناوری اطلاعات ایران از سال ۱۳۸۹ می باشد. این کانال با هدف اطلاع‌رسانی و آگاهی‌دهی در حوزه امنیت و فناوری اطلعات تاسیس شده است. اگر به روز بودن با آخرین اخبار و مقالات مربوط به امنیت و فناوری اطلاعات علاقه‌مند هستید، افتانا به شما پیشنهاد می‌دهد تا به این کانال ملحق شوید. از این کانال می‌توانید به دنبال آخرین اخبار، مقالات متنوع و تحلیل‌های قابل اطمینان در زمینه امنیت و فناوری اطلاعات باشید. افتانا همچنین امکان ارتباط مستقیم با خبرنگاران خود را فراهم می‌کند. برای ارسال خبر یا درج رپرتاژ به تلگرام @mediaorg مراجعه کنید. همچنین می‌توانید از طریق اینستاگرام به آدرس https://instagram.com/aftana.
ews و توییتر با آدرس @aftananews نیز با افتانا در تماس باشید. پس از ملحق شدن به این کانال معتبر، اطلاعات و آگاهی خود را افزایش دهید و به دنبال بهترین‌ها در حوزه امنیت و فناوری اطلاعات بگردید.

افتانا_ AFTANA

09 Jan, 11:45


⭕️ اهداف سلاح سایبری ایرانی چیست؟

🔴 بخش سوم: تا به حال به کارشناسان راهی برای جلوگیری از نفوذ این بدافزار یافت نکردند

#جنگ_الکترونیک #IOCONTROL #حمله_سایبری #سلاح_سایبری #ایران #آمریکا #رژیم_صهیونیستی

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🔹🔹 @cyberbannews_ir

افتانا_ AFTANA

09 Jan, 06:53


🔻پیشنهاد هفته: شما دارایی‌های نامشهود شرکت دانش‌بنیان‌ خود را چگونه ارزش‌گذاری می‌کنید؟

🔹اغلب دارایی‌های شرکت‌های امنیت فناوری اطلاعات، دارایی‌های نامشهود است و بهر حال امکان دارد که آنها بخواهند دارایی‌های نامشهودشان را ارزش‌گذاری کنند یا به فروش برسانند. لذا وجود یک سند که چارچوب‌ها، اصول اخلاقی و حرفه‌ای و رویکردهای مختلف ارزش‌گذاری را با دقت تشریح کند، ضروری به نظر می‌رسد تا ضمن ایجاد شفافیت در فرایندها، اعتماد و اطمینان استفاده‌کنندگان از گزارش‌های ارزش‌گذاری نیز افزایش یابد.

🔹معاونت علمی ریاست جمهوری دستورالعملی را منتشر کرد که با ارائه روش‌های استاندارد، از جمله رویکردهای بازار، درآمد و بها و همچنین مفاهیمی چون مدیریت ریسک و تحلیل داده‌ها، راهنمای جامعی برای متخصصان، شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد و در چهار فصل به ارائه چارچوب‌های کلی، دستورالعمل‌های عمومی ارزش‌گذاری، رویکردهای عمومی ارزش‌گذاری و ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود می‌پردازد.



📚 دستورالعمل اجرایی نحوه ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود شرکت‌های دانش‌بنیان

#معرفی_کتاب
#پیشنهاد_هفته

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

08 Jan, 07:54


🛡افتانا؛ نخستین رسانه جامعه امنیت سایبری

🔏از سال ۱۳۸۹، افتانا در کنار متخصصان و مدیران امنیت سایبری بوده است. جایی که اخبار، تحلیل‌ها، دیدگاه‌ها و راهکارها برای الهام‌بخشیدن و تصمیم‌سازی به اشتراک گذاشته می‌شوند.

🔐 افتانا، تنها رسانه‌ امنیت فاوای ایران است.

🌐 AFTANA.IR
🔻افتانا را ببینید.
🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

07 Jan, 07:03


واکنش‌های کلیشه‌ای به حملات سایبری رنگارنگ
🔻ما هک شدیم، اما شما نگران نباشید!

🔹نمونه‌های اخیر اطلاعیه‌های مربوط به نشت اطلاعات سازمان‌ها نشان می‌دهد که ادبیات و ساختار آن‌ها به شدت شبیه به هم است؛ گویی همه این سازمان‌ها از یک الگوی از پیش تعیین‌شده استفاده می‌کنند.

جمله‌های آشنا و پرتکرار برای ما در این روزگار پر از هجمه‌های سایبری!

«سامانه‌ها بدون کوچک‌ترین اختلال در حال خدمت‌رسانی هستند»
«هیچ‌گونه اختلالی در سامانه‌ها رخ نداده»
«این موضوع کذب است»
«صحت ندارد»
«جای نگرانی وجود ندارد»
«اطلاعات کاربران در امنیت کامل قرار دارد»
«ریسک خاصی وجود ندارد»
«اطلاعات لورفته قدیمی و فاقد ارزش هستند»



⁉️اما آیا این اطمینان‌بخشی‌های تکراری، پاسخ واقعی به نگرانی‌های کاربران است؟


⚠️ گاهی اطمینان دادن بیش از حد که «هیچ اتفاقی نیفتاده»، خود پرسشی نگران‌کننده‌ را به ذهن می‌آورد: آیا واقعاً می‌توان این‌قدر مطمئن بود؟!

🌐 لینک خبر

#امنیت_سایبری
#بیانیه
#تکذیبیه
#اختلال_در_سامانه
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

06 Jan, 06:35


روزبه نوروزی، مشاور عالی و معمار و مدرس امنیت سایبری:
🔻کاهش شدید قدرت استدلال دانش‌آموزان و آینده امنیت سایبری ایران


🔹نشریه تیمز در تحقیقات اخیر نشان داده است که دانش‌آموزان ایرانی در مهارت‌های استدلالی نسبت به همتایان بین‌المللی ضعیف‌تر عمل می‌کنند. این ضعف، پیامدهایی جدی برای آینده رشته‌هایی مثل امنیت سایبری دارد.

روزبه نوروزی، معمار و مدرس امنیت سایبری و دارای مدرک CISSP و PMP، آینده استدلال و امنیت سایبری در ایران را در مقاله‌ای به بحث می‌گذارد و در این مقاله، با بررسی نقش استدلال در امنیت سایبری، تاثیرات ضعف استدلال در این حوزه و ارائه راهکارهای آموزشی، سعی دارد نشان دهد که چگونه می‌توان این چالش را حل کرد و نسل آینده تحلیلگران امنیتی را برای مقابله با تهدیدات سایبری آماده کرد.

🌐در اینجا بخوانید

#امنیت_سایبری
#آموزش
🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

05 Jan, 08:33


🔻ارزیابی بحران سایبری حوزه انرژی در سایبر اروپا 2024

🔹سایبر اروپا 2024 که بر بخش انرژی متمرکز بود، روزهای 19 و 20 ژوئن به‌صورت ترکیبی برگزار شد. هماهنگی این تمرین از مرکز کنترل تمرین در آتن، یونان انجام شد

🔹سایبر اروپا
مجموعه‌ای از تمرین‌های (مانورهای) مدیریت بحران و حوادث سایبری در سطح اتحادیه اروپا است که توسط آژانس امنیت سایبری اتحادیه اروپا (ENISA) برگزار می‌شود. این تمرین‌ها برای بخش‌های عمومی و خصوصی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) طراحی شده‌اند. هدف این تمرین‌ها شبیه‌سازی تشدید حوادث سایبری گسترده به بحران‌های سایبری است. این برنامه فرصتی را برای تحلیل رویدادهای پیچیده فنی سایبری و ارزیابی توانایی شرکت‌کنندگان در مدیریت سناریوهای پیچیده فراهم می‌کند.


🌐گزارش کامل Cyber Europe 2024

#ENISA #سایبر_اروپا

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

05 Jan, 04:31


🔻آیا بانک آینده هک شده است؟
بانک آینده پاسخ داد

بر اساس گزارش جدید یک نهاد مسئول دولتی، مهاجمان سایبری به اطلاعات محرمانه در بانک آینده دسترسی پیدا کرده‌اند.طبق این گزارش رسمی که طی هفته‌های گذشته در اختیار مدیران ارشد بانک مرکزی قرار گرفته، بلافاصله پس از اطلاع از دستیابی مهاجمان سایبری به شبکه داخلی بانک آینده ، کمیته‌ای جهت امن سازی شبکه در نهادهای بالادستی ایجاد شده است. اما به دلیل ضعف چشمگیر دانش فنی تیم امنیت سایبری بانک مذکور، بانک موفق به شناسایی و گزارش مسیر حمله مهاجم نشده است.

این نهاد مسئول در عین حال از تلاش ۹ روزه مدیران ارشد بانک آینده -که آذرماه سال قبل با دستور دولت قبل منصوب شدند- برای سرپوش گذاشتن بر این نفوذ خبر داده که تبعات امنیتی به همراه داشته و باید به این موضوع توسط بانک مرکزی رسیدگی شود. همچنین گزارش این نهاد ارشد امنیت سایبری حاکی از وضعیت به هم ریخته در حوزه سایبری و امنیت شبکه بانک در دوران کنونی است که این موضوع در کنار افزایش چند برابری زیان بانک در طول مدیریت فعلی، عدم برخورد بانک مرکزی با این وضعیت را بیش از پیش ابهام آمیز کرده است.



⁉️ آنچه در بالا خواندید، خبری است که در شبکه‌های اجتماعی دست به‌دست می‌شود. نام نهاد مسئول دولتی و یا جزییات دقیق‌تری درباره این موضوع مطرح نشده است.

🔻اکنون بانک آینده به این خبر، واکنش نشان داد و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:
پیرو انتشار خبری در خصوص نشر اطلاعات مشتریان بانک در برخی از رسانه‌ها و به منظور اطمینان‌بخشی و تنویر افکار عمومی به ویژه مشتریان، سهامداران و تمامی ذی‌نفعان بانک به اطلاع می‌رساند؛ علی‌رغم تلاش‌ها و اقدامات برهم‌زنندگان و اخلال‌گران امنیت سسیستم اقتصادی و بانکی کشور به جهت ناامن نشان‌دادن شبکه بانکی، موضوع مذکور کذب بوده و هیچ‌گونه اختلال امنیت سایبری در خصوص سامانه‌ها و اطلاعات مشتریان بانک صورت نگرفته و تمامی شعب و سامانه‌های این بانک بدون کوچکترین اختلالی در حال خدمت‌رسانی به هم‌وطنان عزیز می‌باشد.

بانک آینده همواره حفاظت از اطلاعات مشتریان خود را به عنوان اصلی‌ترین رسالت خود دانسته و به مانند گذشته به ارائه خدمات خود ادامه می‌دهد.

بانک آینده ضمن انتشار این اطلاعیه، حق پی‌گیری حقوقی و قانونی به منظور صیانت از منافع مشتریان، سپرده‌گذاران، سهام‌داران و ذی‌نفعان خود را محفوظ می‌دارد.

🌐لینک خبر

#امنیت_سایبری
#بانک_آینده

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

04 Jan, 07:43


🔻اپل به‌خاطر شنود بی‌اجازه سیری، ۹۵ میلیون جریمه شد

🔹اپل ۹۵ میلیون دلار برای تسویه شکایت دسته جمعی مربوط به نقض حریم خصوصی کاربران سیری می‌پردازد.

🔹کاربران شکایت داشتند که پس از فعال‌سازی ناخواسته سیری، اپل به طور مرتب مکالمات خصوصی آنها را ضبط و این محتواها را در اختیار طرف‌های ثالثی مانند آگهی‌دهندگان قرار می‌دهد. دستیار صوتی به طور معمول هنگامی‌که افراد از واژه‌هایی مانند Hey Siri استفاده می‌کنند، فعال می‌شوند.

🌐لینک خبر

#اپل #سیری #حریم_خصوصی

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

02 Jan, 06:50


🔻پیشنهاد هفته:
واژه‌نامه امنیت: ابزار تسهیل ارتباط در دنیای پرشتاب فناوری اطلاعات


🔹فناوری اطلاعات به عنوان عامل بسیاری از تبادلات مادی و معنوی بین‌المللی محسوب می‌شود. این تبادلات اغلب به علت تنوع زیاد اصطلاحاتی که در زمینه‌ها یا زبان‌های مختلف برای بیان یک مفهوم به کار می‌روند و یا به علت نبود و یا مبهم بودن تعاریف مرتبط با مفاهیم سودمند، با دشواری همراه است.

🔹 استاندارد «فن‌آوری اطلاعات – واژه‌ها و اصطلاحات- قسمت هشتم: امنیت» که پیش‌نویس آن در کمیسیون‌های مربوط توسط مؤسسۀ استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و شده و در چهل‌وسومین اجلاس کمیته ملی استاندارد رایانه و فرآوری داده‌ها تصویب شده و به استناد بند یک مادۀ 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسۀ استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن‌ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر شده‌است.


📚نسخه PDF کتاب «فن‌آوری اطلاعات – واژه‌ها و اصطلاحات- قسمت هشتم:‌ امنیت»

#معرفی_کتاب
#پیشنهاد_هفته

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

01 Jan, 08:34


🔻نفوذ هکرها به خزانه‌داری؛ آمریکا می‌گوید چین پشت ماجراست

🔹وزارت خزانه‌داری آمریکا در نامه‌ای به کنگره، نفوذ به چارچوب امنیتی رایانشی خزانه‌داری امریکا در ماه جاری میلادی را به هکرهای چینی نسبت داد.

🔹هکرها به سیستم‌های امنیت سایبری پیمانکاری به نام #Beyond_Trust نفوذ کردند که شرکت ارائه دهنده نرم‌افزارهای دسترسی مدیریت‌شده و محصولات امنیت سایبری است و علاوه بر وزارت خزانه‌داری با وزارت دفاع، وزارت امور کهنه‌سربازان و وزارت دادگستری نیز همکاری دارد.

🔹وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید توسط یک عامل وابسته به دولت چین هک شده است. سخنگوی سفارت چین در آمریکا مسئولیت این هک را نپذیرفت و اعلام کرد پکن به شدت با حملات افتراآمیز آمریکا علیه چین بدون مبنای واقعی مخالف است.

🌐لینک خبر

#هکرهای_دولتی
#چین
#آمریکا
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

01 Jan, 06:35


🔻سازمان فناوری اطلاعات فراخوان داد

🔹سازمان فناوری اطلاعات از شرکت‌های غیردولتی ارائه‌دهنده خدمات مراکز داده دعوت کرد برای تامین زیرساخت‌های لازم برای توسعه اقتصاد رقومی (دیجیتال) مشارکت کنند.

🔹بر اساس این فرخوان، سازمان فناوری اطلاعات ایران در نظر دارد نسبت به شناسایی و ثبت‌نام از شرکت‌های غیردولتی مالک مرکز داده واجد شرایط برای انجام مشارکت، ارائه موافقت اصولی اولیه و یا پروانه تاسیس و بهره‌برداری به منظور تامین نیازهای اطلاعاتی (ابری)، ذخیره‌سازی و پردازش سریع اقدام کند.


🔹مهلت ثبت‌نام تا 15 دی‌ماه اعلام شده‌است.

🌐توضیحات بیشتر

#سازمان_فناوری_اطلاعات
#مرکز_داده
#فراخوان

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

31 Dec, 08:11


معرفی شرکت Positive Technology یا پی تی با بیش از چهار هزار مشتری در سراسر جهان

افتانا_ AFTANA

31 Dec, 08:01


🔎 Discover why over 4,000 organizations around the globe trust Positive Technologies for their cybersecurity needs.

🔺From corporate giants to national security centers, our cutting-edge solutions are the backbone of defenses worldwide.

🔺Swipe through to see what sets us apart! Stay safe, stay Positive!

🌐 Visit https://global.ptsecurity.com/ to learn more

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

31 Dec, 06:30


🔻امنیت سایبری و کنوانسیون‌های جهانی

🔹علیرضا صالحی، عضو کارگروه کنوانسیون امنیت سایبری سازمان ملل متحد: روزی نیست که جهان، خود را با یک رخداد امنیت سایبری مواجه نبیند. حملات سایبری، سرقت داده‌ها، نفوذ به سیستم‌های حیاتی و سایر تهدیدات سایبری، ضرورت ایجاد یک چارچوب حقوقی بین‌المللی برای مقابله با این تهدیدات را بیش‌ازپیش آشکار ساخته است.

اما چرا جهان تاکنون نتوانسته به یک کنوانسیون جامع و مورد اجماع دست یابد؟
اهمیت OEWG در تدوین کنوانسیون جهانی جرائم سایبری چیست؟
مشارکت ایران در این عرصه چه اهمیتی دارد؟

🌐در اینجا بخوانید

#کنوانسیون‌های_بین‌المللی #سازمان_ملل #امنیت_سایبری #oewg

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

30 Dec, 06:51


❄️❄️❄️زمستان را با مهاجرتی گرم به آیس‌وارپ سپری کنید:
🔴 ۳۰ درصد تخفیف ویژه برای سازمان شما


🔹پارس آوان، توزیع‌کننده انحصاری ایمیل سرور آیس وارپ در ایران، تخفیف ویژه‌ 30 درصدی را برای سازمان‌هایی که تا پایان زمستان به این ایمیل سرور پیشرفته مهاجرت کنند، ارائه می‌دهد.

🔹محسن عزیزی‌پور، مدیرعامل شرکت پارس آوان، از تخفیف ویژه زمستانی برای مهاجرت به ایمیل سرور آیس وارپ خبر داد. او اعلام کرد: تمام مشتریانی که در زمستان امسال و سه ماهه پایانی سال قصد دارند از ایمیل سرورهای قدیمی خود به ایمیل سرور آیس‌وارپ مهاجرت کنند، می‌توانند از تخفیف ویژه ۳۰ درصدی بهره‌مند شوند. این طرح با هدف حمایت از کسب‌وکارها و کاهش هزینه‌های آن‌ها ارائه شده است.


🔹وی با اشاره به اینکه پارس آوان به عنوان توزیع‌کننده ایمیل سرور Icewarp در ایران فعالیت می‌کند، گفت: این فرصت ایده‌آل برای سازمان‌هایی است که به دنبال جایگزینی ایمیل سرورهای قدیمی و بهره‌گیری از یک سرور ایمن و پیشرفته در ماه‌های پایانی سال هستند.

🌐لینک خبر

#رپرتاژ #آیس_وارپ‌ #IceWarp #پارس_آوان

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

30 Dec, 06:35


🔻ایران و جدال پنهان سایبری؛ تهدیدی که نمی‌توان نادیده گرفت

🔴 تحریم‌های سنگین و محدودیت‌های تکنولوژی، ایران را از پیشرفت سایبری باز نداشته است.
اما آیا این توانایی‌ها کافی است تا ایران را به یک قدرت سایبری منطقه‌ای تبدیل کند؟
آیا قدرت سایبری ایران به اندازه‌ای رسیده که دشمنان را وادار به عقب‌نشینی کند؟
در تاریک‌ترین نقاط فضای مجازی، ایران تا کجا پیش خواهد رفت؟


🔹در مجموعه مطالبی با عنوان قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران، افتانا بخش‌هایی از گزارش مؤسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی را درباره پیشرفت‌ها و چالش‌های سایبری ایران منتشر کرده است.


🔹این گزارش توسط مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، ترجمه و به‌صورت کتاب در بیش از ۴۰۰ صفحه منتشر شده است.

📚📚 علاوه بر همه قسمت‌های منتشر شده، فایل کامل این کتاب نیز در لینک زیر قابل دریافت است.

🌐قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران



#قدرت_سایبری
#امنیت_سایبری
#ایران

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

29 Dec, 08:13


🎯 برای آنان که امنیت را مدیریت می‌کنند!

🔐 در دنیایی که تهدیدها بی‌وقفه تکامل می‌یابند، مدیریت امنیت چیزی فراتر از ابزارهاست؛ این یک هنر است. هنری که نیازمند نگاه عمیق، دانش به‌روز و تصمیم‌های دقیق و به‌موقع است.

🌐 AFTANA.IR

🔻افتانا را ببینید.
🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

29 Dec, 06:34


🔹واتس‌اپ به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های پیام‌رسان، نقش مهمی در ارتباطات روزمره ایفا می‌کند. بااین‌حال، همانند هر ابزار آنلاین دیگری، استفاده از واتس‌اپ نیز با چالش‌های امنیتی و حفاظت از حریم خصوصی همراه است.

🔹با رفع فیلتر واتس‌اپ نیز ممکن است کاربران جدیدی به سمت این پیام‌رسان سوق پیدا کنند که از نکات امنیتی آن غافل باشند.

🔻آیا امکان استفاده امن از واتس‌اپ وجود دارد؟

واتس‌اپ از گوشی‌های روت شده پشتیبانی نمی‌کند. البته نصب می‌شود ولی پشتیبانی امن ندارد. چرا؟

چه خطراتی در انتظار کاربران گوشی‌های روت شده است؟

🌐پاسخ این سوالات را اینجا بخوانید

#واتس_اپ
#فیلترینگ

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

28 Dec, 06:38


🔴 «نشست به‌سوی تنظیم‌گری نسل ۵» که برگزاری آن در هفته پایانی آذرماه به تعویق افتاده‌بود، سه‌شنبه 11 دی‌ماه برگزار خواهدشد.

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

26 Dec, 07:24


🔻پیشنهاد هفته:
شبکه‌های تنظیم‌گری زیر ذره‌بین: از تجربه جهانی تا نسخه ایرانی


🔹تشکیل «شبکه‌های تنظیم‌گران» تلاشی در جهت نهادینگی و تثبیت تنظیم‌گران به‌عنوان جزئی از زیست‌بوم تنظیم‌گری در نظام کلان حکمرانی است.

🔹کتاب «مبانی شبکه‌های تنظیم‌گری؛ ضرورت‌ها، کارکردها و ابزارها» ضمن واکاوی تجربیات جهانی در زمینه ایجاد شبکه‌های تنظیم‌گری به بررسی وضعیت ایران از منظر شبکه تنظیم‌گری پرداخته است؛ در ابتدا برخی از ضرورت‌ها و پیامدهای فقدان شبکه در ایران مورد بررسی قرار گرفته و سپس معدود اقدامات صورت گرفته در راستای تأسیس شبکه‌های تنظیم‌گری در ایران طرح شده‌است. هدف از تدوین این کتاب، تبیین مفهوم شبکه تنظیم‌گری بر اساس ادبیات تنظیم‌گری و شرح ضرورت‌ها و مزایای وجودی آن است.

🔹این کتاب به سفارش مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و با همکاری اندیشکده حکمرانی شریف تدوین شده است، از منظر سیاستی، بر ضرورت تشکیل شبکه‌های تنظیم‌گران بخشی و موضوعی و در سطوح ملی و بین‌المللی تاکید می‌کند.

📚نسخه PDF کتاب مبانی شبکه‌های تنظیم‌گری، ضرورت‌ها، کارکردها و ابزارها

#معرفی_کتاب
#پیشنهاد_هفته

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

25 Dec, 09:20


🔻شنیده ها حاکی از این است که برخی کاربران بدون استفاده از فیلترشکن امکان دسترسی به اینستاگرام دارند.

⁉️آیا این صرفا یک اختلال موقت است که قبلاً هم پیش آمده برخی کاربران طی این سال‌های فیلترینگ، آن را دقایقی تجربه کنند یا به رفع فیلتر پلتفرم‌های گوگل‌پلی و واتس‌اپ با تصمیم شورای عالی فضای مجازی ارتباط دارد؟!
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

25 Dec, 06:35


🔻اتحادیه اروپا متا را بابت نشت اطلاعات جریمه کرد

🔹رگولاتور حریم خصوصی اتحادیه اروپا متا را به دلیل شکاف امنیتی در ویژگی View As فیس بوک که به نشت اطلاعات ۲۹ میلیون کاربر که سه‌میلیون مورد آن به اتحادیه اروپا تعلق داشتند منجر شده‌‌بود، ۲۵۱ میلیون یورو جریمه کرد.


🔹گراهام دویل، عضو کمیسیون حفاظت از داده ایرلند، در بیانیه ای اعلام کرد: شکاف های امنیتی مربوط به این نشتی، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات پروفایل کاربران را فراهم کردند و همین امر به ریسک عظیم سواستفاده از داده ها منجر شد.

🔹متا مدت کوتاهی پس از کشف این شکاف امنیتی آن را برطرف کرده بود.

🌐لینک خبر

#متا
#فیس_بوک
#اتحادیه_اروپا

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

24 Dec, 13:56


🔒واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شدند

🔹ستار هاشمی در توییتی اعلام کرد که گام اول رفع فیلتر برداشته شد و خبرگزاری ایرنا نیز اعلام کرد که شورای عالی فضای مجازی با حضور سران سه قوه به رفع فیلتر گوگل پلی و واتساپ با اجماع رای مثبت داد و بر حمایت از سکوهای داخلی تاکید کرد.

#واتساپ #googleplay

@aftana

افتانا_ AFTANA

24 Dec, 09:57


معرفی شرکت پازیتیو تکنولوژی 👆👆

افتانا_ AFTANA

24 Dec, 09:10


🔎 Discover why over 4,000 organizations around the globe trust Positive Technologies for their cybersecurity needs.

🔺From corporate giants to national security centers, our cutting-edge solutions are the backbone of defenses worldwide.

🔺Swipe through to see what sets us apart! Stay safe, stay Positive!

🌐 Visit https://global.ptsecurity.com/ to learn more

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

24 Dec, 08:35


🔻امکان صدور برخط پروانه آزمایشگاه‌های ارزیابی و گواهی امنیتی از طریق درگاه ملی مجوزها

🔹فرهاد سنجری فرد، مدیرکل توسعه صنعت افتای سازمان فناوری اطلاعات ایران، تاکید کرد که دستگاه‌های مشمول ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری، باید از محصولات تولید داخل استفاده کنند که امنیت آنها به تایید آزمایشگاه‌های دارای پروانه از سازمان فناوری اطلاعات ایران رسیده باشد.

🔹سنجری فرد گفت: سازمان فناوری اطلاعات ایران به استناد بند هـ مصوبات هشتاد و سومین نشست هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل فضای کسب‌وکار اقدام به ایجاد سامانه مدیریت آزمایشگاه‌ها و محصولات کرده است. در این سامانه فرایند صدور، تمدید و تغییر پروانه آزمایشگاه‌های ارزیابی امنیتی محصول، گواهی ارزیابی امنیتی محصولات و همچنین پایش کسب‌وکارهای فعال در حوزه امنیت فتا به‌صورت برخط انجام می‌شود.

🌐لینک خبر

#افتا
#آزمایشگاه_ارزیابی
#درگاه_ملی_مجوزها
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

24 Dec, 06:52


❄️❄️❄️زمستان را با مهاجرتی گرم به آیس‌وارپ سپری کنید:
🔴 ۳۰ درصد تخفیف ویژه برای سازمان شما


🔹پارس آوان، توزیع‌کننده انحصاری ایمیل سرور آیس وارپ در ایران، تخفیف ویژه‌ 30 درصدی را برای سازمان‌هایی که تا پایان زمستان به این ایمیل سرور پیشرفته مهاجرت کنند، ارائه می‌دهد.

🔹محسن عزیزی‌پور، مدیرعامل شرکت پارس آوان، از تخفیف ویژه زمستانی برای مهاجرت به ایمیل سرور آیس وارپ خبر داد. او اعلام کرد: تمام مشتریانی که در زمستان امسال و سه ماهه پایانی سال قصد دارند از ایمیل سرورهای قدیمی خود به ایمیل سرور آیس‌وارپ مهاجرت کنند، می‌توانند از تخفیف ویژه ۳۰ درصدی بهره‌مند شوند. این طرح با هدف حمایت از کسب‌وکارها و کاهش هزینه‌های آن‌ها ارائه شده است.


🔹وی با اشاره به اینکه پارس آوان به عنوان توزیع‌کننده ایمیل سرور Icewarp در ایران فعالیت می‌کند، گفت: این فرصت ایده‌آل برای سازمان‌هایی است که به دنبال جایگزینی ایمیل سرورهای قدیمی و بهره‌گیری از یک سرور ایمن و پیشرفته در ماه‌های پایانی سال هستند.

🌐لینک خبر

#رپرتاژ #آیس_وارپ‌ #IceWarp #پارس_آوان

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

24 Dec, 06:35


جزئیاتی تازه درباره انفجار پیجرها توسط رژیم صهیونیستی
🔻وقتی زنجیره تأمین به میدان جنگ تبدیل می‌شود: از اسب تروا تا طرح پیجر


🔹شبکه CBS در مصاحبه‌ای با دو افسر بازنشسته موساد و مرتبط با طرح پیجر در لبنان، به بررسی این عملیات مخفیانه پرداخته است که نه‌فقط لبنان، بلکه جهان را در شوک فروبرد و سوالات زیادی درباره روش‌های غیرانسانی اسرائیل و خطر سوءاستفاده از فناوری‌ها در میدان جنگ مطرح کرد.

🔹در این گفت‌وگو آنها از برنامه‌ریزی اسرائیل برای ایجاد ترس، نابودی زنجیره فرماندهی و ضربه روحی به نیروهای حزب‌الله، می‌گویند. عملیاتی که موساد با ایجاد شرکت‌های جعلی و نفوذ در تأمین‌کنندگان، بی‌سیم‌ها و پیجرهای حزب‌الله را به بمب‌های پنهان تبدیل کرد.



🌐لینک خبر

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

23 Dec, 09:31


🔻در واتس‌اپ با ChatGPT گفت‌و‌گو کنید

🔹شرکت OpenAI به مناسبت دهمین روز کمپین Ship-mas قابلیت تماس رایگان با ChatGPT را برای کاربران ایالات‌ متحده فراهم کرد. کاربران می‌توانند از طریق شماره‌ 1-800-CHATGPT به مدت حداکثر ۱۵ دقیقه در ماه با این ابزار ارتباط برقرار کنند.

🔹این ویژگی همچنین امکان ارسال پیام از طریق واتس‌اپ را برای کاربران سرتاسر جهان فراهم می‌کند.

🌐لینک خبر

#ChatGPT #واتس_اپ

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

23 Dec, 08:31


🔻پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات برگزار می‌شود

🔹روز سه‌شنبه، چهارم دی‌ماه‌، پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش معروف به تکنولوژی (IKT2024) برگزار خواهد شد. این کنفرانس که تا روز پنج‌شنبه ششم دی‌ماه 1403 ادامه خواهد داشت، با همکاری انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران و دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود.

🔹مرجان کائدی، دبیر علمی کنفرانس گفت: ۶۰ مقاله در این کنفرانس بین‌المللی از بین افزون بر ۱۶۰ مقاله دریافتی مورد پذیرش قرار گرفت که ۳۶ مقاله در بخش ارائه شفاهی و ۲۴ مقاله نیز برای بخش پوستر پذیرش شد. مقالات دریافتی مربوط پژوهشگران ۳۱ دانشگاه داخلی و ۶ دانشگاه خارجی از پنج کشور بود و در میان دانشگاه‌های داخلی بیشترین مقالات به ترتیب مربوط به دانشگاه‌های اصفهان و تهران است.

🌐لینک خبر

#کنفرانس

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

23 Dec, 06:40


🔻ایران و جدال پنهان سایبری؛ تهدیدی که نمی‌توان نادیده گرفت

🔴 تحریم‌های سنگین و محدودیت‌های تکنولوژی، ایران را از پیشرفت سایبری باز نداشته است.
اما آیا این توانایی‌ها کافی است تا ایران را به یک قدرت سایبری منطقه‌ای تبدیل کند؟
آیا قدرت سایبری ایران به اندازه‌ای رسیده که دشمنان را وادار به عقب‌نشینی کند؟
در تاریک‌ترین نقاط فضای مجازی، ایران تا کجا پیش خواهد رفت؟


🔹در مجموعه مطالبی با عنوان قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران، افتانا بخش‌هایی از گزارش مؤسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی را درباره پیشرفت‌ها و چالش‌های سایبری ایران منتشر کرده است.


🔹این گزارش توسط مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، ترجمه و به‌صورت کتاب در بیش از ۴۰۰ صفحه منتشر شده است. همه قسمت‌های منتشر شده این گزارش در لینک زیر قابل دریافت است.

🌐قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران



#قدرت_سایبری
#امنیت_سایبری
#ایران

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

22 Dec, 08:48


🔻چالش‌های اکوسیستم افتا و موانع توسعه آن

🔹کامبیز قادری، عضو هیئت مدیره انجمن افتا در یک مصاحبه ویدئویی پیرامون بررسی صنعت امنیت سایبری در ایران درباره موضوع توسعه هوش مصنوعی گفت: ابعاد هوش مصنوعی و کاربردهای آن هنوز برای ما شفاف نیست. یک فضای غیرشفاف و مبهم که شاید در نگاه اول جذاب و مدرن به نظر برسد، اما در حقیقت زوایا و جزئیات آن حتی برای بسیاری از کشورهای جهان نیز روشن نیست. من معتقدم این پیشرفت‌ها، در حالی‌که جذابیت‌هایی دارند، اما در عین حال برای ما ترسناک هستند.

🌐لینک خبر

#هوش_مصنوعی
#انجمن_افتا
🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

22 Dec, 07:27


🔻بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (ایران تلکام) از فردا سوم دی‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح می‌شود و تا روز ششم دی‌ماه ادامه برپا خواهد بود.
🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

22 Dec, 06:32


🔻لیلا محمدی رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری شد

🔹وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حکمی، لیلا محمدی را به سمت رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب کرد.

🔹لیلا محمدی، دانش‌آموخته دکترای مخابرات بی‌سیم و عضو هیئت علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که پیش از این مسئولیت‌هایی چون رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات و مشاور امور زنان و خانواده پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات را عهده‌دار بوده است. فناوری‌های نوین ارتباطی، پردازش سیگنال و شبکه‌های ماهواره ای از جمله زمینه‌های اصلی تخصصی و پژوهشی وی به شمار می‌رود.

🌐 لینک خبر

#پژوهشگاه_ارتباطات
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

21 Dec, 09:49


🔻ارائه خدمات اینترنت منوط به داشتن مجوز افتا نیست

🔹علی حکیم‌جوادی، رئیس سازمان نصر کشور، طی نامه‌ای خطاب به معاون توسعه و ارزیابی صنعت افتای مرکز مدیریت راهبردی افتا درخواست کرد که تصریح شود ارائه‌دهندگان خدمات شبکه مانند اینترنت از شمول آیین‌نامه ساماندهی خدمات خارج هستند.

🌐لینک خبر

#سازمان_نصر
#افتا
#مجوزافتا

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

21 Dec, 08:33


🔻سرقت رمزارز در ۲۰۲۴ دو میلیارد دلار خسارت زد

🔹پلتفرم‌های ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۴، به دلیل هک شدن، ۲.۲ میلیارد دلار از دست دادند که رشد ۲۱ درصدی نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

🔹برای چهارمین سال متوالی است که خسارت ناشی از هک و سرقت رمزارز، از یک میلیارد دلار فراتر می‌رود و از ۲۸۲ مورد در سال ۲۰۲۳، به ۳۰۳ مورد افزایش یافته است.

🔹بر اساس گزارش اینوستینگ، سرقت ارزهای دیجیتال توسط هکرهای کره شمالی، در سال ۲۰۲۴، به رکورد ۱.۳ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است. سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود که ارزهای دیجیتال به کره شمالی کمک می‌کند تا از تحریم‌ها فرار کند، اما این کشور، ادعای مذکور را رد کرده است.

🌐لینک خبر

#رمزارز

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

21 Dec, 06:35


🔻هوش مصنوعی برای پیکار با تهدیدات سایبری زره‌پوش می‌شود

🔹افزایش سرمایه‌گذاری‌ها و رشد چشمگیر بازار هوش مصنوعی در امنیت سایبری، نشان‌دهنده اهمیت روزافزون این فناوری در حفاظت از داده‌ها و زیرساخت‌های حیاتی است.

🔹هوش مصنوعی در حال تغییر چشم‌انداز امنیت سایبری است و نقش مهمی در شناسایی تهدیدات، پیش‌بینی حملات و واکنش سریع ایفا می‌کند. درباره استفاده از هوش مصنوعی در امنیت سایبری آمار و ارقام و پیش‌بینی‌های قابل تاملی در برخی گزارش‌های جهانی ارائه شده است.

🌐 لینک خبر

#هوش_مصنوعی

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

05 Dec, 06:50


🔻پیشنهاد هفته: نسخه فارسی NIST CSF 2.0

چگونه CSF به سازمان‌ها در مقابله با تهدیدات امنیتی کمک می‌کند؟


🔹با توجه به گسترش مداوم خطرات امنیت سایبری، مدیریت این تهدیدات باید فرآیندی مستمر باشد. این مسئله برای تمامی سازمان‌ها، اعم از تازه‌کار یا سازمان‌هایی با تیم‌های امنیتی پیشرفته، همچنان اهمیت دارد و نیاز به رویکردی پیوسته و انعطاف‌پذیر دارد تا بتوان با تهدیدات جدید مقابله کرد.

🔹چارچوب امنیت سایبری (CSF) به‌گونه‌ای طراحی شده که برای هر نوع سازمانی مفید باشد و به آن‌ها کمک می‌کند خطرات امنیتی خود را به‌طور مؤثر مدیریت کنند. این چارچوب به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا کنترل‌های امنیتی مناسب را بر اساس اهداف خود پیاده‌سازی کرده و در طولانی‌مدت، به‌عنوان راهنمایی برای مقابله با چالش‌های امنیت سایبری عمل کند.


📚نسخه PDF این سند با ترجمه علیرضا ملکی اینجا قابل دریافت است


#معرفی_کتاب
#پیشنهاد_هفته
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

04 Dec, 07:50


🔻ایران نایب‌رئیس کمیته جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه شد

🔹مدیرکل دفتر سازمان‌های تخصصی بین‌المللی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان نایب رئیس کمیته مدیریت جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه (Management Committee) و رئیس کارگروه زیرمجموعه این کمیته، برای دوره دو ساله آینده انتخاب شد.

🌐لینک خبر

#ایران
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

04 Dec, 06:35


🔻گزارش کسپرسکی از کلان‌روندهای تاثیرگذار بر امنیت سایبری

🔹هر ساله، تحلیل‌گران برجسته و دیگر متخصصان به معرفی «ابرروندها»یی می‌پردازند که انتظار دارند در کوتاه‌مدت بر صنعت تأثیر بگذارند. امنیت سایبری نیز از این قاعده مستثنی نیست.

🔹گزارش کسپرسکی از کلان‌روندهای تاثیرگذار بر امنیت سایبری، خلاصه‌ای از برخی چالش‌برانگیزترین روندهای امنیتی را ارائه می‌دهد که امروزه بر صنعت فناوری اطلاعات تأثیر می‌گذارند. به‌ویژه، پیامدهای این روندها برای استفاده سازمان‌ها از راه‌حل‌هایی مانند پلتفرم‌های حفاظت از نقاط پایانی (EPP)، شناسایی و پاسخ به تهدیدات نقاط پایانی (EDR) و شناسایی و پاسخ گسترده‌تر (XDR) در آن بررسی شده است.

🌐لینک خبر

#امنیت_سایبری
#کسپرسکی
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

03 Dec, 08:45


🔻آسیب‌پذیری در GitLab دسترسی به توکن‌ها را ممکن می‌کند

🔹یک آسیب‌پذیری با شناسه CVE-2024-8114 و شدت 8.2 (بالا) در نرم‌افزار GitLab CE/EE کشف شده است که به مهاجم اجازه می‌دهد به توکن دسترسی شخصی (Personal Access Token - PAT) کاربر دسترسی پیدا کند.

🔹مهاجم با این کار می‌تواند سطح دسترسی خود را افزایش دهد و در نهایت به مجوز‌های بیشتری دست ‌یابد.

🔹نسخه‌های آسیب‌پذیر گیت‌لب شامل نسخه‌های 17.4.1 تا 17.4.5، 17.5.1 تا 17.5.3 و 17.6.1 تا 17.6.5 هستند که مشکل آنها با به‌روزرسانی به نسخه‌های 17.4.6، 17.5.4 و 17.6.6 برطرف می‌شود.

🌐 لینک خبر

#آسیب_پذیری
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

03 Dec, 07:00


🔻وضعیت جهان در بهبود امنیت سایبری طبق شاخص جهانی امنیت سایبری (2024 GCI)


🔹اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) یک سازمان تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است که مسئولیت هماهنگی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) را در سطح جهانی بر عهده دارد. این موسسه هر سال گزارش شاخص جهانی امنیت سایبری (GCI) را منتشر می‌کند.

🔹شاخص جهانی امنیت سایبری (GCI) 2024، تعهد 194 کشور را به امنیت سایبری بررسی کرده و میانگین امتیاز جهانی 65.7 از 100 را گزارش می‌کند که نشان‌دهنده رشد 27 درصدی نسبت به سال 2020 است.

🌐لینک خبر

#امنیت_سایبری

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

02 Dec, 09:10


🔻گزارش‌های غیررسمی رسیده به افتانا حاکی از آن است که آیین‌نامه ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت سایبری در سکوت خبری آماده شده و توسط انجمن‌های پیشنهاد دهنده طرح یعنی انجمن رمز ایران، انجمن فرماندهی و کنترل و انجمن کامپیوتر برای دکتر عارف ارسال شده است. ایشان نیز آیین‌نامه را جهت سیر مراحل اجرایی، به دکتر افشین، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ارجاع داده‌اند.

#افتا
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

02 Dec, 08:46


🔻پایان آذرماه به‌عنوان آخرین زمان ارسال فرم‌های شرکت در هشتمین دوره جایزه ملی فناوری اطلاعات، اعلام شد.

🔹بنابر اعلام دبیرخانه هشتمین دوره جایزه ملی فناوری اطلاعات، آخرین مهلت ارسال فرم‌های تکمیل شده برای حضور در این جایزه تا آخر آذرماه 1403 اعلام شد. مخاطبان می‌توانند فرم‌های موردنظر را از طریق وب‌سایت، بخش ثبت‌نام در جایزه دریافت و پس از تکمیل، از طریق ایمیل دبیرخانه به نشانی [email protected] ارسال کنند.

🔹فرم‌های جوایز در سه بخش محصولات، مدیران و شرکت‌ها در وب‌سایت قرار دارد و امکان حضور برای علاقه‌مندان در هر سه بخش فراهم است.

🌐لینک خبر

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

02 Dec, 07:58


🔻اقتصاد دیجیتال در ایران؛ رویاهای بزرگ در قفس تحریم‌ها

🔹افتانا در حال انتشار بخش‌های مربوط به ایران از گزارش مؤسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی درباره پیشرفت‌ها و چالش‌های سایبری ایران است.

🔹این گزارش توسط مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، ترجمه و به‌صورت کتاب در بیش از ۴۰۰ صفحه منتشر شده است. در ادامه انتشار قسمت‌های قبلی این گزارش، اکنون در لینک زیر قسمت چهارم این گزارش را بخوانید:

🌐قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران – قسمت چهارم

🔴 در قسمت چهارم این گزارش می‌خوانیم با وجود دستاوردهای علمی، محدودیت‌های اقتصادی، تحریم‌ها و مهاجرت نخبگان، مسیر توسعه فناوری در ایران همچنان پر پیچ‌وخم است. آیا می‌توان از ظرفیت‌ها برای عبور از این موانع استفاده کرد؟

#قدرت_سایبری
#امنیت_سایبری
#ایران

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

02 Dec, 06:41


🔻برندهای مختلف موبایل ملزم به فعال کردن 5G در ایران شدند

🔹سرپرست معاونت امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از الزام برندهای مختلف تلفن همراه به فعال کردن فناوری 5G در ایران خبر داد.

🔹سید محمدحسن جوادزاده با اشاره به عدم پشتیبانی برخی برندهای پرفروش و معتبر تلفن همراه از نسل پنجم موبایل (5G) در داخل کشور گفت: علی‌رغم اینکه قابلیت 5G بر روی برخی گوشی‌های تلفن همراه فراهم شده و هزینه آن نیز در هنگام تهیه گوشی از مشتری دریافت شده است، اما این فناوری از نظر نرم‌افزاری بر روی گوشی‌های وارد شده به کشور فعال نشده است.

🌐لینک خبر

#5G

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

01 Dec, 09:07


🔻بی‌خبری از آیین‌نامه ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت سایبری
فعالان سایبری در انتظار شفافیت؛ سرنوشت آیین‌نامه ستاد چه شد
؟

🗓تدوین آیین‌نامه ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت سایبری که باید طی سه هفته تکمیل می‌شد؛ اما تاکنون مشخص نشد که دقیقا این فرایند در چه مرحله‌ای قرار دارد:
⁉️ تدوین آیین‌نامه یا توقف در سکوت؟!

🔹طبق دستور محمدرضا عارف در روز هفدهم مهرماه 1403 باید طی سه هفته و با همکاری وزارتخانه‌ها، انجمن‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط دولتی، حاکمیتی و امنیتی و دفاعی، ساز و‌کار پیش‌نویس و اساسنامه ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت تدوین می‌شد، یعنی تا ابتدای آبان‌ماه. البته که بعید بود بتوان چنین پیش‌نویسی را طی این مدت کوتاه آماده کرد. درنتیجه تاکنون و با گذشت نزدیک به دو ماه از تاریخ اعلام تشکیل ستاد، هیچ گزارشی از پیشرفت کار منتشر نشده است.

✔️ این در حالی است که نظرسنجی اخیر افتانا نشان می‌دهد بسیاری از متخصصان این حوزه از عدم شفافیت و نبود تعامل با فعالان ابراز نگرانی کرده‌اند.

🔹به نظر می‌رسد زمان آن است که مسئولان مرتبط هرچه سریع‌تر درباره پیشرفت یا توقف طرح شفاف‌سازی کنند. اکنون زمان آن رسیده که مسئولان گزارشی از وضعیت تدوین آیین‌نامه و نحوه بهره‌گیری از نظرات متخصصان ارائه دهند. بی‌توجهی به این موضوع، نه تنها اعتماد عمومی را تضعیف می‌کند، بلکه مسیر تحقق اهداف چنین ستادی را نیز، در صورت تشکیل آن، دشوارتر خواهد کرد.

🌐 لینک خبر

#افتا

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

01 Dec, 07:55


🔻آسیب‌پذیری zhmcclient از مدیریت نادرست اطلاعات


🔹یک آسیب‌پذیری با شناسه CVE-2024-53865 و شدت 8.2 (بالا) کتابخانه zhmcclient پایتون در IBM Z HMC Web Services API کشف شده است. این آسیب‌پذیری به دلیل نحوه مدیریت نادرست بر اطلاعات حساس (رمزهای عبور) و ذخیره آن‌ها به صورت متن ساده (Clear Text) درلاگ‌گذاری رخ می‌دهد.

🔹این آسیب‌پذیری تمام نسخه‌های محصول zhmcclient از جمله نسخه 1.18.1 را تحت تاثیر قرار داده است و نسخه ‌های آسیب‌پذیر باید به نسخه بالاتر از 1.18.1 ارتقا یابند.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

30 Nov, 08:53


🔻چین از ریزرایانه ضد هک پیشرفته رونمایی کرد

🔹آزمایشگاه کوه بنفش (Purple Mountain) چین از یک میکروکامپیوتر پیشرفته با قابلیت‌های امنیتی بالا رونمایی کرده که طراحی آن به طور خاص برای مقابله با تهدیدات سایبری صورت گرفته است.

🔹این ریزرایانه سه‌هسته‌ای، با اندازه‌ای تنها یک‌چهارم نمونه‌های مشابه آمریکایی، قادر به ادامه کار حتی در صورت هک یکی از هسته‌های خود است.

🔹این میکروکامپیوتر، که با نام ESC0830 معرفی شده، به عنوان نسل جدیدی از فناوری امنیتی، توان مقابله‌ای ۱۰۰ برابر بیشتر نسبت به نمونه‌های معمول ارائه می‌دهد.

🌐لینک خبر

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

30 Nov, 06:36


🔻تصمیم‌گیری هوشمندانه برای هوش مصنوعی
رونمایی از گزارش شاخص هوش مصنوعی ایران 1403


🔹«گزارش شاخص هوش مصنوعی ایران 1403» با هدف فراهم آوردن امکان مقایسه داده‌محور وضعیت ایران بـا کشورهای منطقه و پیشرو در حوزه‌های مختلفی چون تحقیق، توسعه، کسب‌وکارها، سیاست، کاربردی‌سازی، اخلاق و افکار عمومی رونمایی شد.

🔹گزارش شاخص هوش مصنوعی ایران ۱۴۰۳ (Iran AI Index 2024)، حاصل همکاری مرکز استراتژی و تحول هوش مصنوعی شریف و آزمایشگاه سیاستی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف و حمایت ستاد اقتصاد دیجیتـال معاونت علمی بوده و با هدایت استادانی از دانشکده‌های مختلف مدیریت و اقتصاد، مهندسی کامپیوتر و برق با رویکردی جامع، میان‌رشته‌ای و چندوجهی به بررسی وضعیت هوش مصنوعی در ایران می‌پردازد.

🌐لینک خبر

#هوش_مصنوعی

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

29 Nov, 05:59


آخرین فرصت برای استفاده از تخفیف‌های باورنکردنی بلک فرایدی دکتر وب است!

🔺امنیت اورجینال با قیمت ویژه فقط تا جمعه فرصت دارید!

💻 همین حالا اقدام کنید و سیستم‌های خود را در برابر تهدیدات سایبری ایمن کنید.

🔐 دکتر وب ،آینده دانش‌آموزان را در برابر خطرات آنلاین ایمن می‌کند:
حفاظت از دانش‌آموزان، معلمان و سیستم‌های آموزشی شما اولویت ماست.

📞 021-47139

🌐 www.eAntiVirus.ir

#رپرتاژ

افتانا_ AFTANA

28 Nov, 06:46


پیشنهاد هفته:
🔻چالش‌ها و الزامات توسعه و پیاده‌سازی هوش مصنوعی مولد



🔹یافته‌های پژوهش «چالش‌ها و الزامات توسعه و پیاده‌سازی هوش مصنوعی مولد» نشان می‌دهد ایجاد زیرساخت‌های پایدار و ایمن فنی از قبیل استفاده از داده‌های مصنوعی، یادگیری انتقالی، فنون کاهش سوگیری، محاسبات ابری و توزیع‌شده می‌تواند در کاهش چالش‌های مرتبط با امنیت داده‌ها، حریم خصوصی، شفافیت، صحت و دقت نتایج و کاهش هزینه‌های محاسباتی مؤثر باشد.

🔹در این گزارش راهبردی که دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن (گروه فناوری‌های نوین) مرکز پژوهش‌های مجلس در تیرماه سال جاری منتشر کرده‌است، سعی شده چالش‌های مرتبط از منظر عملیاتی و فنی، کسب‌وکاری و اجتماعی واکاوی شوند.

📚لینک دریافت نسخه PDF

#معرفی_کتاب
#پیشنهاد_هفته
🆔@aftan

افتانا_ AFTANA

27 Nov, 08:50


گزارش رگولاتوری از کیفیت ارتباطات
🔻عملکرد اپراتورهای همراه در نسل‌های 3G و 4G: کدام‌یک بهتر است


🔹طبق گزارش جدید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، همراه اول و رایتل در کیفیت خدمات صوتی و داده‌ای عملکرد بهتری داشته‌اند، در حالی که شبکه‌های ثابت در پایداری نتایج بهتری کسب کرده‌اند.

🔹داده‌های ارائه شده نشان می‌دهد که زمان تأخیر داخلی در شبکه‌های ثابت کمتر از سیار است؛ یعنی پایداری این شبکه‌ها بیشتر است. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد که متوسط زمان رفت‌وبرگشت بسته‌ها بین الملل در بخش ثابت و سیار به ترتیب حدود ۴ و ۳ برابر اینترنت داخلی بوده است.

🔹رایتل در سرعت انتقال داده مشترکان در نسل چهارم و همراه اول در نسل سوم، پیشتاز هستند.

🌐لینک خبر

#اپراتورهای_همراه
#اینترنت
#رگولاتوری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

27 Nov, 07:13


🔐 بلک فرایدی جذاب و باورنکردنی دکتر وب آغاز شد!

🔥 آماده‌اید تا امنیت بی‌نظیر را با آنتی‌ویروس‌های اسمارت سکیوریتی دکتر وب تجربه کنید؟

🌐 از ساعت 24 چهارشنبه تا 24 جمعه همین هفته، با پیشنهادات ویژه‌ی بلک فرایدی ما، کامپیوترهای خود را از حملات بدافزارها و تهدیدات سایبری در امان نگه دارید.

ویژگی‌ها:
* امنیت پیشرفته برای محافظت از اطلاعات شخصی
• پشتیبانی حرفه‌ای 24 ساعته
• مناسب‌ترین قیمت برای امنیت اورجینال

فقط تا پایان جمعه، زمان دارید!

🌟فرصت را از دست ندهید و همین حالا برای آینده‌ای امن‌تر اقدام کنید.

📥 اطلاعات بیشتر و خرید 47139-021
www.eAntiVirus.ir

#رپرتاژ

افتانا_ AFTANA

27 Nov, 06:38


🔻آسیب‌پذیری در IBM-Watson به خرابی سیستم منجر می‌شود

🔹یک آسیب‌پذیری با شناسه CVE-2024-49353 و شدت 7.5 (بالا) در IBM Watson Speech Services Cartridge for IBM Cloud Pak کشف شده است. این نقص امنیتی به دلیل عدم بررسی صحیح ورودی‌های منابعی که به طور همزمان استفاده می‌شوند ممکن است که منجر به حالت‌های غیرمنتظره و خرابی در سیستم شود.

🔹نسخه‌های 4.0.0 تا 5.0.2 تحت تاثیر این آسیب‌پذیری هستند و باید به نسخه 5.0.3 ارتقا یابند.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

26 Nov, 08:55


🔻حدود ۱.۹ درصد درآمد شرکت‌های انگلیسی قربانی حملات سایبری شد

🔹طبق برآوردهای یک شرکت کارگزاری بیمه در انگلستان، کسب‌وکارهای این کشور در پنج سال گذشته، حدود ۴۴ میلیون پوند از درآمدشان را بر اثر حملات سایبری از دست دادند.

🔹یافته‌های این شرکت بر مبنای نظرسنجی از ۹۰۵ مدیر آی‌تی بخش خصوصی انگلیس است که توسط موسسه YouGov برای این کارگزاری بیمه در سپتامبر انجام شد.

🔹متداول‌ترین علت حملات سایبری، ایمیلی‌های آلوده (۲۰ درصد) و دزدی داده (۱۸ درصد) بوده‌اند. با این حال، فقط ۶۱ درصد از کسب و کارها از نرم افزار آنتی ویروس استفاده می‌کنند و فقط ۵۵ درصد، از فایروال شبکه استفاده می‌کنند. هزینه و نبود منابع فناوری اطلاعات داخلی، از جمله عوامل سطح پایین امنیت سایبری کسب و کارها شمرده می‌شود.

🌐لینک خبر

#حمله_سایبری
#انگلیس

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

26 Nov, 06:43


🔻حملات XSS و اجرای کد مخرب در کمین کاربران Apple

🔹نقص‌های امنیتی تازه کشف‌شده در محصولات Apple، امکان اجرای کد دلخواه و حملات XSS را برای مهاجمان فراهم می‌کند.

🔹این آسیب‌پذیری‌ها با به‌روزرسانی‌های منتشرشده قابل برطرف شدن هستند.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

25 Nov, 14:10


🔻توضیحات بانک مرکزی درباره دستگیری یک فرد در ارتباط ادعای هک بانک ملت و بلوبانک

🔹هنوز هم‌ از دید ما در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری بحث هک را در بانک ملت نداشتیم. در ۲ ماه گذشته بحث هک به این معنی که فردی بتواند دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شبکه بانکی داشته باشد، نداشتیم.

🔹درباره بلوبانک و چند بانک دیگر اطلاعات خیلی محدودی در کانال‌ها منتشر شد که به دلیل سواستفاده یک نفر از دسترسی مجازش بود. ما این را هک در نظر نمیگیریم.

🔹این فرد کارمند شبکه بانکی نبود؛ در یک نهاد دیگری که بنا به وظیفه‌شان به آنها دسترسی داده بودیم، یک کارمندی سواستفاده کرده بود ولی ارقام داده‌ش بسیار محدود بود. این فرد شناسایی و مورد برخورد قرار گرفته و پرونده نیز مشخص و تعیین تکلیف شده است/ تسنیم

پیش از این پیگیری‌های افتانا از بلوبانک، بانک سامان و بانک کشاورزی و دیگر نهادهای ذی‌ربط درباره ادعای گروه هکری IB IT مبنی بر هک بلوبانک و بانک کشاورزی نشان داده بود که هک جدی صورت نگرفته و بیشتر، سرقت اطلاعات در حد بسیار محدودی بوده است.

#نشت_اطلاعات 
#بلوبانک
#بانک‌_کشاورزی
#بانک_ملت

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

25 Nov, 08:52


🔻آیا تجزیه گوگل معادلات بازار جست‌وجوی آنلاین را تغییر می‌دهد

🔹منتقدان و کارشناسان در مورد نتایج تجزیه گوگل اختلاف نظر دارند؛ آیا فروش کروم و سایر پیشنهادها می‌توانند انحصار بازار جست‌وجوی آنلاین را از بین ببرند؟

🔹برخی منتقدان می‌گویند که فروش اجباری، به چندین موضوع کلیدی مطرح شده در دادخواست وزارت دادگستری آمریکا از جمله انحصار جست‌وجو، پاسخ نمی‌دهد.

🔹برخی دیگر هم محدودیت‌های پیشنهادی را سخت و بی‌رحمانه نامیدند.

🔹در سال 2024، وزارت دادگستری ایالات متحده (DOJ) اقداماتی را برای تجزیه امپراتوری گوگل آغاز کرد و پیشنهاد داد که این شرکت مرورگر کروم را به فروش برساند. این اقدام بخشی از تلاش‌های ضدانحصاری گسترده برای کاهش نفوذ گوگل در بازار جست‌وجوی آنلاین و تبلیغات دیجیتال بود

🌐لینک خبر

#انحصار_طلبی
#گوگل

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

25 Nov, 06:37


🔻توانمندی‌های محوری در زمینه اطلاعات سایبری

🔹افتانا در حال انتشار بخش‌های مربوط به ایران از گزارش مؤسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی درباره پیشرفت‌ها و چالش‌های سایبری ایران است.

🔹این گزارش توسط مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، ترجمه و به‌صورت کتاب در بیش از ۴۰۰ صفحه منتشر شده است. در ادامه انتشار دو قسمت قبلی این گزارش، اکنون در لینک زیر قسمت سوم این گزارش را بخوانید:

🌐قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران – قسمت سوم

🔴 در قسمت سوم این گزارش می‌خوانید که چرا ایران در اکثر عملیات‌های سایبری خود از فنون بسیار مقدماتی استفاده می‌کند و دولت بسیاری از این عملیات‌ها را به نهادهای دیگر- به‌ویژه به مؤسسات تحقیقاتی - برون‌سپاری می‌کند.

#قدرت_سایبری
#امنیت_سایبری
#ایران

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

13 Nov, 06:34


🔻دکتر ابوالفضل روحانی، مدیرعامل هلدینگ فن‌آوری و نوآوری صاد شد

🔹دکتر ابوالفضل روحانی، به عنوان مدیرعامل جدید هلدینگ فن‌آوری و نوآوری صاد انتخاب و جایگزین دکتر هدایت نصرالهی شد.


🔹دکتر روحانی، سابقه معاونت فناوری مرکز ملی فضای مجازی، ریاست پژوهشگاه توسعه خواجه نصیرالدین طوسی، ریاست هیئت‌مدیره انجمن افتا و عضویت در هیئت علمی پژوهشی پژوهشگاه خواجه نصیرالدین طوسی را در پرونده کاری خود دارد.

🌐لینک خبر

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

12 Nov, 10:45


🔻آیا این یک نفوذ است یا ادعایی بی‌اساس؟

🔹پافشاری این گروه هکری بر ادعای پیشین و اصرار بر ادعای جدیدی درباره بانکی دیگر، ما را در افتانا بر آن داشت تا با پیگیری از روابط عمومی بلوبانک و همچنین مرکز افتا و سایر نهادهای ذی‌ربط؛ جویای جدیدترین تصمیمات و واکنش‌ها در این مورد باشیم تا در صورت دریافت اطلاعات دقیق و مورد تایید دراین‌باره در اختیار مخاطبان قرار دهیم.

🌐لینک خبر

#نشت_اطلاعات 
#بلوبانک

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

12 Nov, 08:48


🔻ادعای جدید IB IT:بانک کشاورزی را هک کردیم

🔹هکرهای مدعی دستیابی به اطلاعات بلوبانک در هفته اخیر، اکنون مدعی هک بانک کشاورزی شده‌اند.

🔹گروه هکری IB IT مدعی شدند توانسته‌اند در ساعات گذشته به بخش‌هایی از سرورهای بانک کشاورزی دسترسی‌هایی داشته باشند و نمونه‌هایی از این بانک را در اختیار برخی خبرگزاری‌ها و ازجمله افتانا قرار داده‌اند.

🔹آنها مدعی شده‌اند که به این بانک مهلتی برای مذاکره داده‌اند و با پایان رسیدن ضرب‌العجل تعیین شده، اطلاعات را در دارک‌وب برای فروش خواهند گذاشت.

🔹این گروه در چند روز اخیر با ادعای هک بلوبانک، زیرمجموعه بانک سامان، نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت و نمونه اطلاعاتی را برای رسانه‌ها ارسال کرد که واکنش بلوبانک، تکذیب جدی این نفوذ و قدیمی و فاقد ارزش بودن اطلاعات و ادعاهای آنها بوده‌است.

🔹اکنون باید دید بانک کشاورزی در برابر این ادعا چه واکنشی نشان می‌دهد. آیا واقعا چنین نفوذی رخ داده است؟ آیا اطلاعات مشتریان این بانک اکنون در معرض خطر است؟

#نشت_اطلاعات
#بلوبانک

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

12 Nov, 08:35


🔻رشد کلاهبرداری در جهان‌ همگام با گسترش هوش مصنوعی

🔹کارشناسان معتقدند که گسترش رسانه‌های اجتماعی و هوش مصنوعی به افزایش کلاهبرداری‌ها دامن زده است و بنابر گزارش اتحادیه جهانی ضدکلاهبرداری در یک سال گذشته، کلاهبرداران بیش از یک تریلیون دلار سرقت کرده‌اند.

🔹طبق گزارش سال 2024 اتحادیه جهانی ضدکلاهبرداری، تقریباً نیمی از مردم جهان حداقل یک‌بار در هفته با تلاش برای کلاهبرداری مواجه می‌شوند. کشورهایی نظیر برزیل، هنگ‌کنگ و کره جنوبی بیشترین آمار را از آن خود کرده‌اند و شهروندان این کشورها تقریباً هر روز در معرض کلاهبرداری هستند. این آمار بر اساس بررسی 58,329 مصرف‌کننده توسط اتحادیه جهانی ضدکلاهبرداری (GASA) و با همکاری شرکت Feedzai جمع‌آوری شده است.

🌐لینک خبر

#کلاهبرداری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

11 Nov, 17:37


🔻تایوان می‌گوید نقشی در انفجار مرگبار پیجرها در لبنان نداشته‌است

🔹تایوان امروز اعلام کرد که پرونده تحقیقات مربوط به پیجرهای منفجر شده در لبنان را بسته است و هیچ شهروند یا شرکت تایوانی در آن دخیل نبوده است.

🔹مقام‌های قضائی تایوان بعد از پایان تحقیقاتشان در بیانیه‌ای گفته‌اند که سازنده پیجر مدل (ای‌آر -۹۲۴) که در لبنان منفجر شد، شرکتی به نام «گروه فرانتیر» بوده است و پیجرها در خارج از تایوان ساخته شده‌اند.

🔹پیشتر برخی منابع امنیتی گفته بودند که برند این پیجرها متعلق یه یک شرکت مستقر در تایوان به نام «گلد آپولو» بوده است، اما این شرکت هرگونه نقش در ساخت پیجرها را تکذیب کرده بود.

🔹در روزهای ۱۷ و ۱۸ سپتامبر، صدها پیجر و دستگاه مخابراتی حزب‌الله در لبنان منفجر شدند و فاجعه‌ای بزرگ آفریدند.

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

11 Nov, 07:04


🔻ایران خود را در معرض جنگ اطلاعاتی و سایبری با دشمنانش می‌داند

🔹اگرچه ایران به‌طور گسترده‌ای از روش‌های سایبری تهاجمی سطح پایین استفاده کرده و به موفقیت‌هایی هم در این زمینه دست‌یافته است اما هنوز فاقد منابع مهارت‌ها و زیرساخت‌های فنی موردنیاز برای توسعه و به‌کارگیری توانمندی‌های سایبری تهاجمی پیچیده است.

🔹درواقع ایران، قدرت سایبری رده سومی است که از فناوری‌های سایبری و توانمندی‌های عملیاتی نه‌چندان پیشرفته‌ای برای پیشبرد اهداف راهبردی خود ازجمله استیلای قدرت و سیگنال دهی راهبردی استفاده می‌کند.

🔹رویکرد ایران نسبت به فضای سایبری اساساً ناشی از سیاست‌های اقتدارگرایانه داخلی و مواجهات بین‌المللی آن است.

🔹مباحث مربوط به ایران را در گزارشی که مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری ترجمه و به‌صورت کتابی بیش از ۴۰۰ صفحه‌ای منتشر کرده است، در افتانا دنبال کنید.

بخش اول این گزارش را در لینک زیر بخوانید:

🌐قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران – قسمت اول

#قدرت_سایبری
#امنیت_سایبری
#ایران

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

11 Nov, 07:02


🔻رقابت برنامه‌نویسان در دوازدهمین ماراتون برنامه‌نویسی تلفن همراه

🔹دوازدهمین دوره ماراتون برنامه‌نویسی تلفن همراه کشور از ۲۲ تا ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳ در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.

🔹ثبت‌نام در این مسابقات از ابتدای آذر آغاز می‌شود و تا ۱۵ آذرماه ادامه خواهد داشت.

🔹ماراتون برنامه‌نویسی تلفن همراه با هدف شناسایی ایده‌های بکر و خلاقانه و همچنین شناسایی برنامه‌نویسان مستعد و برجسته کشور و ورود این افراد به بازار کار برگزار می‌شود.

🌐لینک خبر

#رقابت_دانشجویی
#دانشگاه_شریف
#ماراتون_برنامه‌نویسی
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

11 Nov, 06:31


🔻ارزیابی کلی توانمندی‌های سایبری و قدرت ملی

🔹در فوریه سال ۲۰۱۹ مؤسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی (IISS) در یکی از مقالات خود در مجله سروایول از تهیه روشی برای ارزیابی توانمندی‌های سایبری کشورها و تأثیر این توانمندی‌ها بر قدرت ملی آن‌ها خبر داد. گزارش حاضر نیز مبتنی بر این روش است که به ارزیابی ۱۵ کشور منتخب می‌پردازد و جمع‌بندی و استنباطی کلی از وضعیت توان سایبری آن‌ها ارائه می‌کند. این گزارش با معرفی توانمندی‌های سایبری که بیشترین تأثیرگذاری را در قدرت ملی دارند می‌تواند به تقویت تصمیم‌گیری ملی کمک کند به‌عبارت‌دیگر اطلاعات مندرج در این گزارش ابزاری مفید برای دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ در محاسبه خطر راهبردی و تصمیم‌گیری درباره سرمایه‌گذاری راهبردی خواهد بود.

🔹این گزارش توسط مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری ترجمه و به‌صورت کتاب در بیش از ۴۰۰ صفحه منتشر شده است. افتانا، قصد دارد بخش‌های مربوط به کشورمان را در چند بخش منتشر کند. بخش اول این گزارش را در لینک زیر بخوانید:

🌐قدرت سایبری ایران از نگاه دیگران – قسمت اول

#قدرت_سایبری
#امنیت_سایبری
#ایران

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

10 Nov, 12:16


🔻بیانیه بلوبانک: حساب‌های بلو در امنیت کامل قرار دارند.

🔹 در بیانیه بلوبانک آمده است: امنیت حساب‌های بلوبانک با به‌روزترین ابزارها و‌ تکنولوژی‌ها تامین می‌شود و هیچ اتفاقی برای هیچ‌کدام از حساب‌های کاربران بلو نیفتاده است.باج دادن به هکرهایی که با شیوه‌هایی از این دست به شکل مستمر، در فضای مجازی حضور دارند، در دستگاه اخلاقی بلوبانک جایی ندارد.ما در بلو، از هرکس یا هر مجموعه‌ای که بخواهد به شکل حرفه‌ای و اخلاقی باگی را گزارش دهد، استقبال و قدردانی می‌کنیم.

🔹 از طرفی برخی کاربران بلوبانک از روز جمعه  در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده‌ بودند، بلوبانک با ارائه پیامی مبنی بر به‌روزرسانی‌های سامانه‌های بانک مرکزی، ارائه وام‌های خرد به کاربران خود را متوقف کرده‌ است.

🔹 روابط عمومی بلوبانک این مشکل را به سامانه «سمات» بانک مرکزی ربط داد که برای  به‌روزرسانی قطع شد و  گفت که اگرچه این سامانه متصل شده است تا از سرویس‌دهی سامانه مطمئن نشویم، ارتباط برقرار نخواهد شد تا به خاطر به‌روزرسانی سمات و ناپایداری این سرویس، تجربه بدی از دریافت وام در ذهن مخاطبانمان ثبت نشود.

#بلوبانک
#بانک_سامان
#حمله_سایبری
🆔@ftana

افتانا_ AFTANA

10 Nov, 10:49


📣📣راهکارهای Positive Technologies در نمایشگاه پدافند غیرعامل

🔹ما در Positive Technologies، با بیش از دو دهه تجربه در زمینه امنیت سایبری، به عنوان یکی از پیشگامان جهانی در این حوزه شناخته می‌شویم. ما طیف گسترده‌ای از راه‌حل‌های امنیتی را برای پاسخگویی به نیازهای متنوع سازمان‌ها ارائه می‌دهیم. این راه‌حل‌ها شامل امنیت زیرساخت، شبکه، دستگاه‌های پایانی، برنامه‌های کاربردی و صنایع مختلف می‌شود.

🔹محصولات ما بر پایه تحقیقات پیشرفته و دانش فنی عمیق متخصصان ما طراحی شده‌اند و به همین دلیل مورد توجه کارشناسان و جوامع امنیتی بین‌المللی قرار گرفته‌اند.

🔻بسیار خرسندیم که در نمایشگاه PADEX 2024 در تهران حضور داریم. از شما دعوت می‌کنیم تا از ۲۳ تا ۲۶ آبان‌ماه به غرفه ما در سالن شماره ۵ نمایشگاه بین‌المللی تهران مراجعه کرده و با کارشناسان ما دیدار کنید. در این رویداد، آخرین نوآوری‌های امنیتی خود را به شما معرفی کرده و در مورد جدیدترین تهدیدات سایبری با شما گفت‌وگو خواهیم کرد.

🔹به Positive Technologies بپیوندید تا در خصوص راهکارهای امنیتی برای حفاظت از دارایی‌های دیجیتال سازمان شما گفت‌وگو کنیم.

#رپرتاژ
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

10 Nov, 08:55


🔻بلوبانک هک نشده‌، باج هم نمی‌دهیم.

🔹روابط عمومی بانک سامان هک شدن کارت‌های بانک سامان و بلوبانک را تکذیب کرد و گفت: امنیت سرویس‌ها و خدمات بانک سامان به‌طور کامل برقرار است. اما دادن باج به هکرها هم در اخلاق بلوبانک نیست.

🔹ساعاتی پیش، یک گروه هکری با نام IB IT مدعی شد که به اطلاعات بیش از ۱.۵ میلیون کاربر بلوبانک، زیرمجموعه بانک سامان، دسترسی پیدا کرده است و اطلاعات آن را به قیمت ۵۰هزار دلار به فروش می‌رساند.


#حمله_سایبری
#بانک_سامان
#بلوبانک
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

10 Nov, 07:31


🔴در دنیای امنیت سایبری و فناوری اطلاعات، مهارت‌های عملی و تجربه‌های واقعی اهمیت زیادی دارند. سایت challenginno.ir با الهام از پلتفرم‌هایی مانند Hack the Box و Try Hack Me، محیطی را برای علاقه‌مندان به امنیت سایبری فراهم کرده است تا بتوانند با شرکت در چالش‌های مختلف، مهارت‌های خود را در این زمینه تقویت کنند.

🔻این سایت، یک پلتفرم آموزشی و چالش‌محور است که به کاربران امکان می‌دهد تا با شرکت در چالش‌های امنیت سایبری، دانش خود را در حوزه‌های مختلف امنیت سایبری مانند تست نفوذ و ارزیابی امنیتی، تیم قرمز، تیم آبی، فارنزیک، شکار تهدید (Threat Hunting) و غیره بهبود بخشند.

🔻همچنین برگزاری RedTime/BlueTime ها و برگزاری دوره‌های مبتنی بر چالش، رویکردهای دیگری است که در این پلتفرم قرار داده خواهد شد.

اگر به دنبال تقویت مهارت‌های امنیت سایبری خود به‌وسیله حل چالش‌های واقعی امنیت سایبری هستید به challenginno بپیوندید:

🌐https://challenginno.ir
🪩https://t.me/challenginno

#رپرتاژ
🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

10 Nov, 06:55


🔻حملات سایبری به بیمارستان‌ها در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد


🔹ده‌ها کشور در بیانیه‌ای خطاب به سازمان ملل نسبت به جدیت تهدید حملات باج‌افزاری علیه بیمارستان‌ها هشدار دادند. تدروس آدهانوم گبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، نیز در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل که روز هشتم نوامبر به درخواست آمریکا برگزار شد زنگ خطر را به صدا در آورده و گفت: دست زدن به چنین حملاتی علیه بیمارستان‌ها ممکن است تبدیل به مسئله مرگ و زندگی شود.

🔹در نشست شورای امنیت به برخی کشورها به‌ویژه روسیه و کره شمالی درباره حمایت از حملات باج‌افزاری به بیمارستان‌ها هشدار داده شد، اما روسیه این اتهامات را رد کرد و شورای امنیت را محلی نامناسب برای رسیدگی به جرایم سایبری دانست.

🌐لینک خبر

#امنیت_سایبری
#حمله_باج‌افزاری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

09 Nov, 15:27


🔻پرسش‌های بی‌پاسخ درباره اختلال در سامانه‌هایی که مردم به آنها وابسته‌اند

🔹امروز سامانه هوشمند سوخت کشور و بخش پرداخت تعدادی از اپلیکیشن‌ها با اختلال مواجه شدند. مشکلی که مشخص شد ریشه در اختلال در سامانه پرداخت بانک ملت دارد.

🔹به نظر می‌رسد که این اختلال اکنون برطرف شده باشد اما به جز مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران و معاون فناوری اطلاعات بانک ملت، تا این لحظه، سازمان پدافند غیرعامل، مرکز افتا و یا سایر متولیان امنیت سایبری در این مورد توضیحی نداده‌اند.

#اختلال_در_سامانه
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

09 Nov, 13:59


🔺رفع اختلالات بانک ملت و حل مشکل اختلالات پرداخت در جایگاه‌های سوخت کشور

🔹 با رفع مشکلات پیش‌آمده در بانک ملت اکنون سخنگوی صنف جایگاه‌داران اعلام کرد: اختلالی که در کارت‌خوان‌های جایگاه‌های سوخت ایجاد شده بود در سراسر کشور برطرف شده است.

#اختلال_در_سامانه

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

09 Nov, 13:08


🔻بانک ملت: رفع اختلالات پیش‌آمده با تعویض زیرساخت

🔹 معاون فناوری اطلاعات بانک ملت از تعویض زیرساخت و رفع اختلال در شبکه سرویس‌دهی بانک ملت به ویژه زیرساخت پرداخت جایگاه‌های سوخت و به‌پرداخت ملت خبر داد.

🔹مصطفی امیری، هم‌بنیان‌گذار زرین پال نیز با تایید اختلال پیش آمده در سرویس‌های زرین پال گفت: این اختلال از امروز صبح، تیم فنی ما را درگیر کرد و بعد از خروج از زیرساخت شرکت به‌پرداخت، سرویس‌های ما به حالت عادی برگشت/پیوست

#اختلال_در_سامانه

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

09 Nov, 12:48


🔻اختلال در سامانه‌های پرداخت الکترونیک بانک ملت

🔹 بر اساس گفته برخی کاربران از ساعاتی پیش اسنپ، دیجی‌پی و پرداخت آنلاین دیجی‌کالا که از خدمات پرداخت الکترونیکی بانک ملت استفاده می‌کنند هم دچار اختلال شده است.

🔹لطفی‌آذر، معاون فناوری بانک ملت نیز در گفت‌وگویی با صداوسیما اعلام کرد: یک مشکل زیرساختی، عامل قطع درگاه‌های پرداخت این بانک به صورت آنلاین و حضوری شده است. این مشکل از ساعت ۱۲ و ۴۰ دقیقه امروز رخ داده است/ زومیت

#اختلال_در_سامانه

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

09 Nov, 11:47


🔻اختلال در جایگاه‌های سوخت؟!

🔹مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران‌گفت: سامانه هوشمند سوخت مشکلی ندارد. فقط شبکه پرداخت الکترونیکی بانک ملت در جایگاه‌ها دچار اختلال شده و سایر روش‌های پرداخت اعم از نقدی و غیرنقدی در جایگاه‌ها در دسترس است./صداوسیما

#اختلال_در_سامانه
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

09 Nov, 08:29


🔻حمله سرریز بافر از طریق روتر Tenda

🔹آسیب‌پذیری در روتر شرکت Tenda به مهاجم امکان می‌دهد با دستکاری آرگومان devName بافر مبتنی بر پشته را پر کند تا منجر به سرریز بافر شود.

🔹این آسیب‌پذیری این نسخه از محصول Tenda AC6 15.03.05.19 را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در حال حاضر راهکاری برای رفع آن ارائه نشده است.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری
#tenda

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

07 Nov, 07:01


🔻پیشنهاد هفته: مجموعه استانداردهای امنیتی پرداخت الکترونیک EMV و PCI

🔹کتاب مجموعه استانداردهای امنیتی پرداخت الکترونیک در شش فصل، استانداردهای کلیدی EMV و PCI را بررسی کرده و برای بانک‌ها و فعالان صنعت پرداخت، الزامات و اهداف این استانداردها را به‌طور کامل تشریح می‌کند.

🔹این کتاب به کوشش شرکت تجارت الکترونیک پارسیان و با همکاری گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ترجمه و منتشر شده‌است.

🔹کتاب در این 6 فصل به بررسی استاندارد EMV 2 و استاندارد PCI SSC 3، الزامات و اهداف استاندارد PCI DSS، الزامات استاندارد PA-DSS 11، الزامات استاندارد PCI PTS POI 41، حوزه‌ها و الزامات استاندارد P2P و معرفی EMV و ویژگی و مزایای آن می‌پردازد.

📚لینک دریافت نسخه PDF این کتاب

#معرفی_کتاب
#پیشنهاد_هفته
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

06 Nov, 09:34


🔻شرکت‌ها برای رشد هوش مصنوعی نیازمند داده‌های باکیفیت هستند

🔹شرکت Appen در گزارش نظرسنجی با موضوع وضعیت هوش مصنوعی ۲۰۲۴ اعلام کرد که استفاده از این فناوری در یک سال گذشته ۱۷ درصد بیشتر شده است، اما سازمان‌ها با موانع بزرگی برای آماده‌سازی داده و تضمین کیفیت آن روبرو هستند.

🔹سی چن، رئیس استراتژی Appen، در این مورد توضیح داد: در حالی که مدل‌های هوش مصنوعی با مسائل پیچیده و تخصصی‌تری دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، پیش‌نیازهای داده نیز دچار تغییر می‌شوند. شرکت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که داشتن داده‌های بیشتر به تنهایی کافی نیست و برای تقویت یک مدل، باید داده‌ها بسیار باکیفیت باشند و این به معنای دقت، تنوع، نشان‌گذاری درست و تنظیم آن برای کاربرد‌های ویژه هوش مصنوعی است.

🔹در شرایطی که شاهد رشد فناوری هوش مصنوعی و به‌کارگیری آن در جهان هستیم، این گزارش مواردی را از موانع پیش پای شرکت‌ها شناسایی کرده است.

🌐لینک خبر

#هوش_مصنوعی

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

06 Nov, 07:55


افتانا_ AFTANA pinned «دیدگاه مشارکت‌کنندگان در نظرسنجی افتانا 🔻ضرورت بازنگری در سیاست‌گذاری امنیت سایبری 🔹نظرات فعالان و متخصصان شرکت‌کننده در نظرسنجی اخیر افتانا حاکی از آن است که ایجاد ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری، فقط در صورتی می‌تواند به پیشرفت امنیت سایبری کشور…»

افتانا_ AFTANA

06 Nov, 07:54


🔻واکنش ایلان ماسک، نام آشنا و تاثیرگذار دنیای فناوری به نتیجه انتخابات آمریکا:

انتشار عکسی از لحظه پرتاب موشک استارشیپ همراه با این جمله: آینده فوق‌العاده خواهد بود.

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

04 Nov, 08:36


انتقاد سرپرست مرکز تحول دیجیتال سازمان برنامه و بودجه از راه‌اندازی سامانه‌های بی‌حاصل
🔻سامانه سامان نمی‌آورد


🔹باقری اصل در صحبت‌های اخیر خود ارزش و اهمیت سامانه‌ها را در ایجاد مزیت برای مردم و رفع مشکلات دانست و توضیح داد: سامانه، سامان نمی‌آورد مگر اینکه منطق آن بر اساس تسهیل امور، کاهش هزینه و ضوابطی مثل امنیت اطلاعات تنظیم شود.

🔹به گفته او، مشکل اصلی سامانه‌ها این است که به جای رفع مشکلات آن‌ها را به آینده موکول می‌کنند.

🌐لینک خبر

#سامانه
#باقری_اصل

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

04 Nov, 06:24


🔻سرآوا از «بازار» خارج می‌شود

🔹در مجمع عمومی سرآوا، سهامداران با اکثریت آرا تصمیم به خروج سرآوا از ترکیب سهامداران هلدینگ هزاردستان (کافه‌بازار و دیوار) گرفتند.

🔹دیوار، خبر خارج شدن سرآوا از ترکیب هولدینگ هزاردستان را تایید کرده و همچنین اضافه می‌کند که خریدار سهام سرآوا، هلدینگ هزاردستان است.

🔹سرآوا، پیش از این نیز در مردادماه امسال، با فروش سهام خود به همراه اول (حرکت اول)، پس از گذشت بیش از یک دهه از ساختار سهامداری شرکت دیجی‌کالا خارج شد و این اقدام را بزرگ‌ترین خروج اکوسیستم استارتاپی ایران خواند.

🌐لینک خبر

#سهام
#سرآوا
#دیوار
#بازار
#دیجی_کالا
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

04 Nov, 04:32


📣📣📣 این سال ۱۵ ماه دارد

🔻فرصت استثنایی: ۱۵ ماه اشتراک آیس‌وارپ با خرید اشتراک ۱۲ ماهه


🔹پارس‌آوان، نماینده رسمی IceWarp در ایران، به مشتریانی که تا 20 آذرماه 1403 به خرید اشتراک 12 ماهه اقدام کنند سه ماه اشتراک رایگان هدیه می‌دهد.

🔹محسن عزیزی‌پور، مدیرعامل شرکت پارس آوان، خبر داد: به مناسبت حضور در جیتکس، تخفیف ویژه‌ای برای مشتریان محصول IceWarp در نظر گرفته‌ایم. بر این اساس، علاقه‌مندان می‌توانند تا 20 آذرماه 1403 با خرید اشتراک 12 ماهه از فرصت طلایی برخورداری از سه ماه اشتراک بیشتر بهره‌مند شوند.

🔹بنابر اعلام شرکت پارس آوان، نماینده رسمی آیس‌وارپ در ایران، علاقه‌مندان می‌توانند با تلفن شرکت به شماره 02191005418 تماس بگیرند و از این فرصت محدود استفاده کنند.

🌐لینک خبر

#جیتکس #پارس‌_آوان_رایان #IceWarp #GITEX #رپرتاژ

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

03 Nov, 10:01


🔻دردسرهای مایکرسافت با بی‌توجهی کاربران به ویندوز ۱۱

🔹مایکروسافت با ارائه وصله‌های پشتیبانی اضافی خود به مدت یک سال از ویندوز ۱۰ پشتیبانی می‌کند تا شاید طی این مدت، کاربران بیشتری به ویندوز 11 روی بیاورند.

🔹در حال حاضر ویندوز ۱۰ معادل ۶.۲.۷۵ درصد از سهم بازار سیستم عامل این شرکت را دارد. حال آنکه نسخه جدیدتر سیستم عامل ۳۳.۴۲ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده است.

🔹ویندوز ۱۱ یکی از بدترین عملکردها را میان سیستم های عامل این شرکت داشته‌است، زیرا فعال‌سازی آن نیازمند سخت افزاری قدرتمند است.

🌐لینک خبر

#ویندوز
#مایکروسافت

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

03 Nov, 07:27


افتانا_ AFTANA pinned «🔻نتایج نظرسنجی فعالان حوزه امنیت سایبری درباره تشکیل ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری ⁉️تشکیل ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری، گامی موثر برای حل تداخل وظایف یا اقدامی تکراری؟! 🔹تعداد ۲۵۴ نفر از فعالان این حوزه اعم از بخش‌های دولتی، خصوصی…»

افتانا_ AFTANA

03 Nov, 07:19


🔻نتایج نظرسنجی فعالان حوزه امنیت سایبری درباره تشکیل ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری


⁉️تشکیل ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری، گامی موثر برای حل تداخل وظایف یا اقدامی تکراری؟!

🔹تعداد ۲۵۴ نفر از فعالان این حوزه اعم از بخش‌های دولتی، خصوصی و نیمه‌دولتی با مشارکت در نظرسنجی افتانا، نظرات خود را به اشتراک گذاشتند.

📎پاسخ‌دهندگان نظرسنجی دیدگاه‌های مختلفی را برای بهبود ساختار امنیت سایبری کشور مطرح کردند:
✔️ایجاد یک نهاد نظارتی مستقل و هماهنگ
✔️تقویت مشارکت بخش خصوصی
✔️افزایش آموزش و فرهنگ‌سازی
✔️اصلاح قوانین و رفع موانع بوروکراتیک

⁉️اما آیا از نظر اهالی صنف، تشکیل این ستاد گامی رو به جلو خواهد بود یا مانعی برای پیشرفت؟

📊 نتیجه نظرسنجی افتانا را در اینجا بخوانید

#نظرسنجی
#افتا
🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

02 Nov, 07:26


🔻نشست مشترک وزیران ارتباطات ایران و ونزوئلا برگزار شد

🔹وزیران ارتباطات ایران و ونزوئلا در نشستی درباره زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه شبکه‌های ارتباطی و مقابله با نشر اطلاعات نادرست در دنیا گفت‌وگو و مذاکره کردند.

🔹فردی نونییز، وزیر ارتباطات ونزوئلا نیز در این دیدار با اشاره به سفر خود به ایران و بازدید از دانشگاه علامه طباطبایی، نسبت به استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فنی و زیرساختی جمهوری اسلامی ایران در نوسازی و ارتقای سیستم‌های ارتباطاتی و رسانه‌ای ونزوئلا درخواستی ارائه کرد.

🔹در این دیدار خورخه مارکز، وزیر برق و رئیس شرکت ملی مخابرات ونزوئلا نیز اولویت‌های این کشور را برای همکاری های مشترک تشریح کرد و در پایان اسناد و قراردادهای همکاری‌های ارتباطاتی و مخابراتی شامل تامین قطعات و تجهیزات مخابراتی و همچنین تولید کابل فیبرنوری میان دو طرف امضا شد.

🌐لینک خبر

#ستار_هاشمی
#ونزوئلا

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

01 Nov, 06:38


🔻مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی، شاخص آمادگی هوش مصنوعی دولت را در راستای توسعه و تنظیم‌گری هوش مصنوعی، مورد بررسی قرار داد.

🔹در این گزارش آمده است که در این میان، مؤسسات جهانی مختلفی در حال شناسایی مؤلفه‌های مرتبط با توسعه و تنظیم‌گری هوش‌مصنوعی، اندازه‌گیری میزان اثربخشی سیاست‌ها و قوانین و تعیین جایگاه و رتبه کشورها در سطح دنیا هستند. یکی از این شاخص‌ها که سطح توسعه هوش‌مصنوعی و سیاست‌ها و تنظیم‌گری‌های اتخاذ شده را ارزیابی می‌کند، شاخص آمادگی هوش‌ مصنوعی در دولت‌ها و سازمان‌هاست.

🔹پرسش اصلی این است که این نهادها چقدر آمادگی پذیرش و پیاده‌سازی این فناوری در بخش‌های مختلف را دارند و براساس وضعیت خود در هر یک از ابعاد مورد توجه از نظر آمادگی پذیرش، به رفع نقاط ضعف و سیاستگذاری‌های مناسب می‌پردازند.

🌐برای خواندن متن کامل گزارش به این لینک بروید.

#مرکز_پژوهش‌های_مجلس
#هوش_مصنوعی

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

30 Oct, 11:52


⭕️ بررسی عوامل و چگونگی انفجار پیجرها در لبنان

🔴 در این ویدیو خواهیم دید که عوامل مختلف چگونه موجب واردات این محصولات به لبنان شدند....

🔴بخش دوم

#جنگ_الکترونیک #رژیم_صهیونیستی #پیجر #لبنان #جنگ_سایبری #سایبر_ویدیو

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🦠 @cyberbannews_ir lBoost

افتانا_ AFTANA

30 Oct, 09:37


🔻این شرکت‌های سایبری حدود 240 آسیب‌پذیری را رفع کردند

🔹بر اساس اعلام شرکت‌های مایکروسافت، سیسکو، فورتی‌نت، ترلیکس، وی‌ام‌ور، سولارویندز، گوگل، موزیلا و اس‌ای‌پی، در مجموع حدود 240 آسیب‌پذیری امنیتی در برخی محصولات این 9 شرکت با به‌روزرسانی، ترمیم شده و یا در حال ترمیم هستند.

🔹مرکز CISA آمریکا علاوه بر انتشار هشدارهای امنیتی در خصوص برخی سامانه‌های کنترل صنعتی (ICS)، تعداد 21 آسیب‌پذیری‌ در حال سوءاستفاده را به راهبران سامانه‌ها و شبکه‌ها معرفی کرده است، ضعف‌های امنیتی که ترمیم‌های 9 شرکت بزرگ سایبری نتوانسته است آنها را برطرف کند.

🌐 لینک خبر

#آسیب_پذیری

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

30 Oct, 08:35


🔻قائم‌مقام ستاد اقتصاد دیجیتال: شاخص بومی‌سازی در تجهیزات شبکه ملی اطلاعات به ۵۰ درصد رسید

🔹محمدامین احمدلو، قائم‌مقام ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی ریاست جمهوری، با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در روند ساخت تجهیزات مرتبط با شبکه ملی اطلاعات گفت: تجهیزات انتقال نوری که زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را تشکیل می‌دهد، از جمله تجهیزاتی است که دانش‌بنیان‌ها در مسیر داخلی‌سازی آن اقدام کرده‌اند. همچنین سوئیچ ها که کار مسیریابی تبادل داده را برعهده دارند، توسط متخصصان حاضر در شرکت‌های دانش‌بنیان ساخته شده است.

🔹او یکی از شاخص‌های شبکه ملی اطلاعات را موضوع بومی‌سازی عنوان کرد و در این باره گفت: در حال حاضر در شاخص بومی‌سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات به عدد ۵۰ درصد رسیده‌ایم که در ۳ سال گذشته این عدد کمتر از ۱۰ درصد بوده است. این موضوع نشان از سهم بالای شرکت‌های دانش‌بنیان در داخلی‌سازی زیرساخت‌های فناورانه بالاخص در پروژه شبکه ملی اطلاعات دارد.

🌐 لینک خبر

#شبکه_ملی_اطلاعات
#بومی_سازی

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

30 Oct, 07:19


🔻ستار هاشمی، وزیر ارتباطات: مشکل رجیستری آیفون⁩ حل شد
  
🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

30 Oct, 06:29


🔻این افزونه وردپرس در برابر تزریق کد PHP آسیب‌پذیر است

🔹آسیب‌پذیری در All-in-One WP Migration and Backup کشف شده‌است که به دلیل عدم تأیید اعتبار نوع فایل،هنگام ارسال در سیستم ایجاد می‌شود و این امکان را به مهاجم می‌دهد که با دسترسی در سطح Administrator و بالاتر، یک فایل با پسوند "php." در سرور سایت ایجاد کند و یک کد PHP دلخواه به آن اضافه کنند.

🔹این آسیب‌پذیری تمام نسخه‌های پیش از 7.86 را تحت تاثیر قرار می‌دهد و لازم است که به نسخه‌های جدید‌تر به‌روزرسانی شوند.

🌐 لینک خبر

#آسیب_پذیری
#وردپرس

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

29 Oct, 09:46


🔻دادگاه عمومی تهران به نفع نوکیای ایرانی رأی داد

🔹گفته می شود پرونده تولید گوشی‌های فیچرفون با برند نوکیا در ایران که از ابتدا باعث شکایت‌های متعدد از شرکت تولیدکننده این گوشی‌ها شده است، به نفع شرکت آتیلاهمراه آیهان به پایان رسیده است.

🔹بر این اساس، شکایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و شرکت نوکیا کورپوریشن از شرکت «آتیلا همراه ایهان» برای تولید گوشی با برند نوکیا در ایران رد شد.

🔹در این پرونده شاکیان خواستار «ابطال تصدیق ثبت علامت تجاری» و منع شرکت آتیلا همراه آیهان از «تولید و استفاده علامت تجاری مشابه» نوکیا شده بودند اما دادگاه این درخواست‌ها را نپذیرفت.

🌐لینک خبر

#نوکیای_ایرانی #آتیلاهمراه_آیهان #Nokia


🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

29 Oct, 07:51


🔻تشکیل ستاد توسعه علوم و فناوری افتا راه پیشرفت امنیت سایبری را هموار می‌کند

🔹دبیر و قائم مقام انجمن رمز ایران با بیان اینکه، امروزه جنگ نرم و به ویژه نوع رسانه‌ای آن به صورت یک جنگ پیچیده ترکیبی اقتصادی و سیاسی به جوامع تحمیل می‌شود، تشکیل ستاد توسعه علوم و فناوری امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) را کلید دستیابی به پیشرفت امنیت در این حوزه دانست.

🔹دکتر محمود سلماسی‌زاده گفت: با عنایت به نقشه جامع علمی کشور، بیانیه گام دوم انقلاب و شروع اجرای برنامه پنج‌ساله هفتم و همچنین با مشاهده بلوغ تدریجی زیست‌بوم افتا، امیدواریم به یاری دولت با تشکیل ستادی با هدف تقویت مبانی علمی و پیشرفت فناوری افتا، آینده بسیار روشن و افتخارآمیزی را برای امنیت فضای مجازی کشور شاهد باشیم.

🔹به گفته او هم‌اکنون، دستور معاون اول رئیس‌جمهور برای تشکیل این ستاد به منظور تقویت مبانی علمی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) و پیشرفت فناوری‌های این حوزه صادر شده است.

🌐لینک خبر

#افتا
#انجمن_رمز

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

29 Oct, 06:33


🔻افشای اطلاعات از راه درایور گرافیکی NVIDIA

🔹آسیب‌پذیری در درایور گرافیکی NVIDIA به مهاجم اجازه افزایش سطح دسترسی می‌دهد که می‌تواند منجر به اجرای کد و دستکاری داده‌ها ‌شود و اطلاعات را افشا ‌کند.

🔹ویندوز و لینوکس تحت تاثیر این آسیب‌پذیری قرار گرفته‌اند. در حال حاضر راهکاری برای رفع این آسیب‌پذیری ارائه نشده است.

🌐لینک خبر

#آسیب‌_پذیری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

28 Oct, 08:32


🔻فروش TSMC‌ به چین متوقف شد

🔹شرکت TSMC تمام فروش خود به شرکت چینی طراح تراشه سوفگو (Sophgo) را پس از آنکه معلوم شد محصول این تراشه‌ساز تایوانی در پردازنده هوش مصنوعی هوآوی به کار رفته است، متوقف کرد.

🔹بنابر گفته‌هایی که رویترز از منابع آگاه نقل کرده‌است تراشه‌هایی که سوفگو به شرکت TSMC سفارش داده بود، دقیقا همان تراشه‌هایی هستند که در آسند ۹۱۰‌بی ‌هوآوی به‌کار رفته است. آمریکا با استناد به موضوع امنیت ملی، خرید این فناوری را برای هوآوی محدود کرده، اما هنوز معلوم نیست این تراشه چگونه به دست هوآوی رسیده است.

🔹سوفگو در بیانیه‌ای در وب‌سایت خود اعلام کرد این شرکت همه قوانین را رعایت کرده و هرگز رابطه تجاری با هوآوی نداشته است.

🌐 لینک خبر

#تراشه
#هوآوی

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

28 Oct, 06:35


🔻آسیب‌پذیری در Cloud Development Kit آمازون رفع شد

🔹آمازون یک آسیب‌پذیری امنیتی را در کیت توسعه ابر رایانشی (Cloud Development Kit ) خود، ترمیم کرد که در شرایطی معین به هکرها اجازه می‌دهد اطلاعات کاربران را به طور کامل سرقت کنند.

🔹این شرکت تایید کرد یک درصد از کاربران این کیت در معرض خطر این چالش امنیتی قرار داشته‌اند و تضمین کرد که تمام نگرانی‌های گزارش شده را بررسی و رفع کرده است.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری
#آمازون

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

27 Oct, 10:50


🔻دستورالعمل دفاع سایبری ابلاغ شد

🔹رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از تدوین و ابلاغ دستورالعمل دفاع لایه به لایه سایبری به نام شهید سرلشکر علی زاهدی و فعال بودن تیم‌های عملیاتی در دستگاه‌های اجرایی برای کمک به اجرای این دستورالعمل خبر داد.

🔹سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، امروز در همایش پدافند غیرعامل هلال احمر با اشاره به تدوین و ابلاغ هشت دستورالعمل عملیاتی پدافند غیرعامل که به تصویب شورای امنیت کشور نیز رسیده است، گفت: این دستورالعمل‌ها که در حال اجرا هستند، بر اقدامات پدافندی، احتیاطی، کاهش آسیب‌پذیری‌ها و مدیریت مخاطرات متمرکزند و در نهایت به افزایش تاب‌آوری و ارتجاعی کشور منجر می‌شوند.

🌐لینک خبر

#پدافند_غیرعامل

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

27 Oct, 09:56


🔻اینترنت کشور به روایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

🔹بر اساس گزارش اخیر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از ضریب نفوذ اینترنت ثابت، سیار و تلفن همراه در کشور، نفوذ اینترنت پهن باند ثابت از ۱۲/۹ درصد در بهار سال ۱۴۰۲ به ۱۲/۹۲ درصد در بهار سال جاری رسیده است.

🔹ضریب نفوذ پهن باند سیار با رشد قابل توجهی روبه رو بوده است. درواقع ضریب نفوذ پهن باند سیار در بهار سال گذشته (۱۴۰۲ ) از ۱۲۴/۰۲ به ۱۳۲/۵۶ در بهار سال ۱۴۰۳ رسیده است که حکایت از رشد ۶/۸۹ درصدی در این حوزه دارد.

🔹طبق آمار ارائه شده در سه ماه نخست سال جاری هشت میلیون و ۶۹ و هزار و ۵۶۵ خانوار تحت پوشش فناوری فیبر نوری قرار گرفته‌اند.

🌐لینک خبر

#اینترنت

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

27 Oct, 09:24


🔻محمدمحسن صدر به ریاست سازمان فناوری اطلاعات ایران منصوب شد

🔹وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدمحسن صدر را به‌عنوان رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، جایگزین محمد خوانساری کرد.

🔹صدر دارای مدرک دکتری تخصصی در رشته علوم اطلاعات است و از سوابق او می‌توان به مدیرعامل شرکت امید بوم سپه، مدیرعامل و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت خدمات فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان (فارا)، مدیرعامل و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت اطلاع‌رسان رایتل، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام‌نور کشور، عضو هیئت‌رئیسه دانشگاه پیام‌نور کشور و معاون مدیرکل دفتر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه پیام‌نور کشور اشاره کرد.

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

27 Oct, 06:33


🔻پنجمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران از هفتم تا نهم آبان‌ماه 1403 در مصلی امام خمینی برگزار مي‌شود و و بازديد از آن براي عموم آزاد است.

🔹دكتر محمد حسن‌زاده، رئيس ايرانداك و دبير علمي كنفرانس شهر، اعلام كرد: در این نمایشگاه و کنفرانس از یک سو فضا برای نمایش دستاوردها، فناوری‌ها، فنون و ابزارهای پیاده‌سازی شهر هوشمند وجود دارد، از سوی دیگر، امکان تحلیل عالمانه و معرفی جدیدترین روش‌شناسی‌ها، یافته‌های علمی و دیدگاه‌های دانشگاهی فراهم شده است. در این میان، توجه ویژه‌ای به ایده‌پردازی، استارتاپ‌ها، و نوآوری‌های نسل جوان به عمل آمده است.

🔹شركت در پنل‌ها و بازديد از نمايشگاه رايگان است. اما صدور گواهي صرفا براي كساني انجام خواهد شد كه در وب‌سايت كنفرانس به نشاني smartcity.irandoc.ac.ir ثبت نام كرده باشند. ثبت نام و حضور در كنفرانس براي دريافت گواهي الزامي است.

🌐لینک خبر

#شهر_هوشمند
#ایرانداک
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

26 Oct, 09:34


🔻آسیب‌پذیری در FortiManager به سرقت داده‌ها کمک می‌کند

🔹یک آسیب‌پذیری با شناسه CVE-2024-47575 و شدت 9.8 (بحرانی) درFortinet FortiManager# کشف شده است. مهاجمان با بهره برداری از این آسیب‌پذیری امنیتی در پروتکل FGFM و سرویس‌دهنده‌ fgfm می‌توانند به اطلاعات حساس و پیکربندی‌هایFortiManager و FortiGateهای متصل دسترسی پیدا کرده و به سرقت داده‌ها یا حملات جانبی گسترده‌تر در شبکه آسیب‌پذیر بپردازند.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

26 Oct, 08:00


افتانا_ AFTANA pinned «🔻امروز آخرین مهلت شرکت در نظرسنجی افتاناست 📎 اگر تا این لحظه فرصت نکرده‌اید، لطفا در زمان باقی‌مانده، در این نظرسنجی شرکت کنید و بگویید که نظرتان درباره تشکیل ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری زیر نظر ریاست جمهوری چیست؟ ◽️نظرات شما به‌عنوان متخصص…»

افتانا_ AFTANA

26 Oct, 07:59


🔻پارس آوان امکانات برجسته آیس‌وارپ را در جیتکس معرفی کرد

🔹پارس‌آوان، نماینده رسمی IceWarp در ایران، این محصول را در ویترین نمایشگاه جیتکس 2024 به نمایش گذاشت.

🔹 محسن عزیزی‌پور، مدیرعامل شرکت پارس آوان، درباره حضور این شرکت در نمایشگاه جیتکس 2024 دبی و در کنار تیم اصلی آیس‌وارپ طی روزهای نمایشگاه گفت: حضور پارس آوان به‌عنوان یک شرکت ایرانی در کنار تیم اصلی آیس‌وارپ در نمایشگاه جیتکس، نشان‌دهنده حمایت کامل این شرکت از مشتریان ایرانی بود، علی‌رغم تمام محدودیت‌ها و تحریم‌ها. این مسئله برای بسیاری از بازدیدکنندگان جالب توجه بود و نشان داد که همکاری نزدیکی بین ما و تیم آیس‌وارپ وجود دارد.

🌐لینک خبر

#جیتکس #پارس‌_آوان_رایان #IceWarp #GITEX

🆔@aftan

افتانا_ AFTANA

26 Oct, 07:07


📡 رویداد های مهم سایبری در هفته ای که گذشت ...

🔴از ۲۸ مهر تا ۴ آبان ۱۴۰۳

#حمله_سایبری #باج_افزار #نشت_داده #رویداد_هفته

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🦠 @cyberbannews_ir lBoost

افتانا_ AFTANA

26 Oct, 05:30


🔻امروز آخرین مهلت شرکت در نظرسنجی افتاناست

📎 اگر تا این لحظه فرصت نکرده‌اید، لطفا در زمان باقی‌مانده، در این نظرسنجی شرکت کنید و بگویید که نظرتان درباره تشکیل ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری زیر نظر ریاست جمهوری چیست؟

◽️نظرات شما به‌عنوان متخصص این حوزه باید در ساختن مسیر آینده افتا و امنیت سایبری کشور اثرگذار باشد. افتانا به سهم خود و با مشارکت شما در این نظرسنجی، تلاش می‌کند این دیدگاه‌های ارزشمند را به گوش مسئولان برساند.

📊 لینک پرسش‌نامه آنلاین

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

24 Oct, 06:45


🔻مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی روند تحول و نحوه تأثیر فناوری های نوظهور دیجیتال پرداخت.

🔹دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «عصر چهارم فضا (Space4.0): بررسی روند تحول و نحوه تأثیر فناوری‌های نوظهور دیجیتال و توصیه‌هایی برای ایران» آورده است که در عصر حاضر سرعت پیشرفت فناوری باعث ادغام فضاهای فیزیکی و سایبری و به ‌تعبیری دیجیتالی شدن و پی‌ریزی انقلاب صنعتی چهارم شده و توانسته است طیف وسیعی از عرصه‌ها، رویکردها و نظام‌های برنامه‌ریزی را در معرض تحولات اساسی قرار دهد.

🌐 گزارش کامل را بخوانید

#مرکز_پژوهش‌های_مجلس

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

23 Oct, 12:29


🔻وب سایت وزارت امور خارجه روسیه هک شد

🔹به گفته سخنگوی وزارت خارجه روسیه، وزارت خارجه متحمل حمله سایبری بی‌سابقه‌ای شده است.

🔹متخصصان در حال کار برای بازگرداندن عملکرد وب‌سایت وزارت خارجه روسیه پس از یک حمله DDoS در مقیاس بزرگ هستند. این حمله از خارج انجام شد، در مقیاس بی سابقه بود و احتمال می‌رود مربوط به نشست بریکس در کازان باشد.

🔹به گفته ماریا زاخارووا، نشست خبری وزارت خارجه روسیه به دلیل این حمله سایبری چند ساعت به تعویق افتاد.


🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

23 Oct, 11:42


🔺 عارف به ریاست سازمان ملی هوش مصنوعی منصوب شد

🔹 رئیس‌جمهور در حکمی، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، را به عنوان رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی و شورای راهبردی آن منصوب کرد.

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

23 Oct, 09:36


🔻این آسیب‌پذیری راهکاری ندارد

🔹یک آسیب‌پذیری با شناسه CVE-2024-9627 و شدت 8.6 (بحرانی) در Telegram Bot for WordPress شناسایی شده است. مهاجم می‌تواند به دلیل عدم بررسی مجوزها در تابع service_process، به اطلاعات حساس درسیستم دسترسی پیدا کند و توکن ربات تلگرام را که یک توکن محرمانه برای کنترل ربات است، مشاهده کنند.

🔹این آسیب‌پذیری روی نسخه 1.3 و تمام نسخه‌های ماقبل آن تاثیرگذار است و در حال حاضر راهکاری برای برطرف کردن‌ آن پیدا نشده است.

🌐 لینک خبر

#وردپرس
#آسیب_پذیری
🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

23 Oct, 06:31


🔻آسیب‌پذیری درSolarWinds

🔹آسیب‌پذیری ناشی از یک اشکال در سریال‌زدایی جاوا در SolarWinds با اجرای کد از راه دور (RCE) بر میز راهنمای وب (WHD) تأثیر می‌گذارد.

🔹این آسیب‌پذیری، تمام نسخه‌های قبل از 12.8.3 HF3 را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد که لازم است به نسخه‌های 12.8.3 و یا بالاتر ارتقا یابند.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

22 Oct, 12:49


🔺 اینماد دیجی‌کالا برگشت؛ درگاه‌های پرداخت بانکی هم متصل شد

🔹 به گفته رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با مراجعه مدیران دیجی‌کالا به سازمان و حذف کالاهای مصداق قاچاق از این فروشگاه، اینماد دیجی کالا از حالت تعلیق درآمد و هم‌اکنون درگاه‌های بانکی این فروشگاه هم متصل شده است.

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

22 Oct, 11:13


🔻اینماد دیجی‌کالا بعد از چند ساعت تعلیق مجدد فعال شد اما درگاه‌های پرداخت آن همچنان بسته است.

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

22 Oct, 11:05


🔻واکنش رئیس  مرکز توسعه تجارت الکترونیک به اطلاعیه دیجی‌ کالا: غیردقیق و خلاف واقع است

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

22 Oct, 08:35


🔻آیا هکرها به اطلاعات میلیون‌ها کاربر سایت اینترنت آرشیو رسیده‌اند

🔹حدود دو هفته قبل بود که بروستر کاهل، بنیان‌گذار آرشیو اینترنت، درباره یک حمله سایبری DDoS این وب‌سایت، که مأموریت آن ارائه دسترسی جهانی به همه اطلاعات وب است، خبر داد که باعث شده‌بود از دسترس خارج شود.

🔹اکنون با وجود آنکه این وب‌سایت دوباره فعالیت خود را آغاز کرده اما به نظر می رسد با چالش‌هایی روبرو است. این بار مشکل مربوط به پلتفرم ایمیل پشتیبانی Zendesk وب‌سایت است. این در حالی است که قبلا به طور مکرر هشدارهایی درباره دسترسی هکرها به توکن‌های احراز هویت GitLab دریافت کرده بود. طی روزهای قبل، افرادی ادعا کرده‌اند در خصوص درخواست‌های قدیمی حذف آرشیو خود اکنون پاسخ‌هایی دریافت کرده‌اند. در ایمیلی آمده است: بسیار ناراحت‌کننده است که آرشیو اینترنت با وجود آگاه بودن از نشتی اطلاعات از چند هفته قبل هیچ کاری برای تغییر بسیاری از کلیدهای API که در نشتی گیت لب افشا شده بودند، انجام نداد.

🌐لینک خبر

#نشت_اطلاعات
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

22 Oct, 07:48


🔻درگاه‌‌های پرداخت اینترنتی دیجی‌کالا بسته شده‌اند

🔹دیجی‌ کالا در اطلاعیه‌‌ای اعلام کرد که مجوز اینماد این پلتفرم به درخواست مرکز توسعه تجارت الکترونیک و بر اساس اطلاعات اشتباه بسته شده است و در پی این اتفاق، با ارسال درخواست به شاپرک، درگاه‌‌های اینترنتی دیجی‌‌کالا نیز بسته شده است.

#دیجی_کالا
#کسب‌وکار_مجازی
#اقتصاد_دیجیتال

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

22 Oct, 06:59


🔻نشست خبری مسابقه هوش مصنوعی رایان: حضور بیش از 4500 نفر از 57 کشور

🔹محمدامین احمدلو، قائم مقام ستاد اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال معاونت علمی: این رویداد، ارتقای توانمندی و تثبیت دانشجویان و دانش آموختگان متخصص را دنبال می‌کند.

🔹دکتر محمدحسین رهبان، رئیس گروه هوش مصنوعی دانشکده مهندسی کامپیوتر شریف: تا کنون بیش از 4500 نفر از 57 کشور در این مسابقات ثبت‌نام کرده‌اند، برخی از این کشورها علاوه بر ایران شامل چین، هند، آمریکا، کانادا، روسیه، ژاپن، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، سوئد، استرالیا، اتریش، فنلاند، هلند، نیوزیلند، اندونزی، پرتغال، اسپانیا، پاکستان، پاراگوئه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، عمان، بحرین، عراق، اردن، لبنان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، کره شمالی، تایوان، مالزی، سریلانکا، سودان، مصر، نپال، نیجریه، ترکیه و ... هستند.

🌐لینک خبر

#رایان
#هوش_مصنوعی

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

21 Oct, 09:55


🔻بیست‌و یکمین نمایشگاه ایپاس آغاز به کار کرد

🔹محمدقاسم ناظر، مدیرعامل بنیاد تعاونی فراجا، در مراسم افتتاح نمایشگاه ایپاس اظهار داشت: حدود نیمی از تولیدات نمایش داده شده در این نمایشگاه مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان و داخلی است. حدود ۱۵ درصد از تولیدات نمایشگاه نیز به سفارش و همکاری پلیس تولید شده است. در این نمایشگاه ۲۲۲ شرکت در ۱۸۷ غرفه حضور دارند و بیش از ۱۲۰ نشان تجاری داخلی و ۲۰ نشان تجاری خارجی را عرضه کرده‌اند.

🔹این نمایشگاه که امسال ثبت‌نام و آغاز به کار آن در سکوت خبری صورت گرفت، از 30 مهرماه تا 3 آبان‌ماه 1403 در مصلای امام خمینی تهران برپاست.

🌐لینک خبر

#ایپاس

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

21 Oct, 09:17


🔻آسیب‌پذیری در VMware HCX به نفوذ مهاجمان منجر می‌شود

🔹یک آسیب‌پذیری با شناسه CVE-2024-38814 و شدت 8.8 (بالا) در نرم‌افزار VMware HCX کشف شده است. مهاجم با بهره‌برداری از یک نقص در نحوه پردازش دستورات SQL، به صورت غیرمجاز کدهای دلخواه خود را بر روی سرور مدیریت HCX اجرا می‌کند و به عبارت ساده‌تر، کاربری که حتی دسترسی مدیریتی کامل نداشته باشد، با وارد کردن دستورات SQL خاص، می‌تواند به کنترل کاملی از سیستم‌ها برسد.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

21 Oct, 06:35


🔻کشف آسیب‌پذیری در Ivanti Connect Secure

🔹یک آسیب‌پذیری با شناسه CVE-2024-3740 و شدت 9.1 (بحرانی) در Ivanti Connect Secure کشف شده است. مهاجم احراز هویت شده با بهره‌برداری از این آسیب‌پذیری امکان اجرای کد از راه دور را می‌یابد.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

20 Oct, 09:42


🔻بهره‌برداری از دو پروتکل‌ برای نفوذ به سرور Oracle WebLogic

🔹یک آسیب‌پذیری با شناسه CVE-2024-21216 و شدت 9.8 (بحرانی) در Oracle WebLogic Server و مؤلفه Core کشف شده است. دستکاری منجر به احراز هویت نادرست می‌شود و به مهاجم اجازه می‌دهد با بهره‌برداری از دو پروتکل IIOP و T3 به سرور Oracle WebLogic نفوذ کند.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری
#به‌روزرسانی

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

20 Oct, 08:02


افتانا_ AFTANA pinned «🔻در نظرسنجی افتانا شرکت کنید 🔹خبر تشکیل ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری زیر نظر ریاست جمهوری را می‌توان یکی از اخبار مهم و شاید تعیین‌کننده در آینده افتای کشور دانست. 🔹اینکه با وجود سه نهاد رسمی و شناخته‌شده مرکز ملی فضای مجازی، مرکز مدیریت راهبردی…»

افتانا_ AFTANA

20 Oct, 08:00


🔻بیست‌و یکمین کنفرانس رمز برگزار شد

🔹در این رویداد، نشست‌های تخصصی متعددی از جمله تقاعد چالش‌های امنیت سایبری کشور با برنامه هفتم پیشرفت، بررسی روش‌های ارائه امنیت و حفاظت از حریم خصوصی در بلاکچین‌های لایه سوم، تحلیل موضوعات راهبردی در قلمرو مقررات حفاظت از داده‌های عمومی و هوشمندسازی اجرای سناریوهای تمرین در میدان سایبری با استفاده از روش‌های یادگیری ماشین با حضور اساتید بین‌المللی به‌صورت آنلاین و حضوری برگزار شد.

🔹در بخش پایانی مراسم اختتامیه، از منتخبان فراخوان رساله‌های برتر، پایان‌نامه‌های برتر، شاخه‌های دانشجویی انجمن رمز ایران، مقالات برتر در حوزه امنیت و رمزشناسی و همچنین از حامیان برگزاری این رویداد تقدیر به عمل آمد.

🌐لینک خبر

#انجمن_رمز
#کنفرانس_رمز

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

20 Oct, 06:00


🔻در نظرسنجی افتانا شرکت کنید

🔹خبر تشکیل ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری زیر نظر ریاست جمهوری را می‌توان یکی از اخبار مهم و شاید تعیین‌کننده در آینده افتای کشور دانست.

🔹اینکه با وجود سه نهاد رسمی و شناخته‌شده مرکز ملی فضای مجازی، مرکز مدیریت راهبردی افتا و سازمان پدافند غیرعامل و تعداد زیادی نهادهای در سایه دیگر، نهاد بالادستی جدید تا چه حد می‌تواند گره‌گشای مسائل افتای کشور باشد را باید منتظر شد و دید.

🔹اساسنامه این ستاد می‌تواند یکی از مهم‌ترین اسنادی باشد که طی سال‌های اخیر در این زمینه منتشر و عملیاتی شده است.

💬 افتانا به همین منظور در یک نظرسنجی کوتاه، جویای آرای فعالان صنف است.


📎 لطفاً در این نظرسنجی شرکت کنید و بگویید که نظرتان درباره تشکیل ستاد هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری زیر نظر ریاست جمهوری چیست؟

📊 لینک پرسش‌نامه آنلاین

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

19 Oct, 13:15


📄 #خبرنامه

🔰راهیابی یک شرکت دانش بنیان ایرانی به نیمه نهایی «سوپرنوا» جیتکس ۲۰۲۴

شرکت دانش‌بنیان «فناوری اطلاعات رجاء» به مرحله نیمه نهایی مسابقه سوپرنوا در نمایشگاه جیتکس نورث استارز ۲۰۲۴ راه یافت.

🔸فیوچر استارز، بخش مربوط به استارت‌آپ‌های نمایشگاه جیتکس دبی است که هر ساله میزبان صدها استارت‌آپ فناور از سراسر دنیا است.

🔸سوپرنوا،‌ علاوه بر ایجاد فرصت دیده شدن برای استارت‌آپ‌ها، باعث حضور سرمایه‌گذاران و خریداران واقعی در میان داوران مسابقه می‌شود و امکان بهره‌مندی از جایزه ۲۰۰ هزار دلاری را برای استارت‌آپ‌ها فراهم می‌آورد.

🔸گفتنی است در این نمایشگاه ۲۰ شرکت دانش‌بنیان منتخب ایرانی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از ۲۲ تا ۲۵ مهر ماه جاری حضور دارند.

#صندوق_نوآوری
#امارات
#جیتکس

🌱 اکوسیستم نوآوری
@inif_ir

افتانا_ AFTANA

19 Oct, 12:01


🔻استعفا در مرکز ملی فضای مجازی

🔹شنیده شده‌است مجتبی جعفری، معاونت امنیت مرکز ملی فضای مجازی، پس از سال‌ها حضور در این سمت، اکنون استعفا داده‌است و دکتر آقامیری نیز با این استعفا موافقت کرده و به‌زودی مراسم تودیع ایشان برگزار خواهد شد.

🔹جعفری از چهره‌های شناخته شده و موثر امنیت فضای مجازی کشور است و ریاست مرکز مدیریت راهبردی افتا و ریاست مرکز فناوری اطلاعات ریاست جمهوری را نیز در کارنامه خود دارد.

⁉️ شنیده‌ها حاکی از آن است که ریاست ستاد جدید هماهنگی پیشرفت و امنیت فضای سایبری، که قرار است به‌زودی تشکیل شود، به مجتبی جعفری پیشنهاد شده‌است.

🌐لینک خبر

#مرکز_ملی_فضای_مجازی
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

19 Oct, 08:28


🔻نمایشگاه جیتکس از ۱۴ تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴ (23 تا 27 مهرماه 1403) توسط مرکز تجارت جهانی دبی (DWTC) با موضوع همکاری جهانی برای شکل‌ دادن به اقتصاد آینده هوش مصنوعی با حضور بیش از ۶۵۰۰ شرکت، ۱۸۰۰ استارتاپ و ۱۲۰۰ سرمایه‌گذار از بیش از ۱۸۰ کشور، برگزار شد.

🔹حضور رهبران فناوری از سراسر جهان از جمله شرکت‌های Adobe، AWS، Dell، Microsoft، IBM، Oracle، Nvidia و سایرین در نمایشگاه جیتکس 2024 در کنار حضور شورای تحقیقات فناوری پیشرفته (ATRC) ابوظبی و گروه G42، این نمایشگاه را به فرصتی جهانی برای هم‌افزایی تبدیل کرد.

#جیتکس #Gitex

🌐لینک خبر

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

19 Oct, 06:33


🔻هشتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل برگزار می‌شود

🔹هشتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل از 23 تا 26 آبان‌ماه 1403 توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور و موسسه هوشمندپردازان مبین در سالن ملل نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا می‌شود.

🔹این نمایشگاه با هدف معرفی دستاوردهای شرکت‌ها و سازمان‌ها و صنایع در حوزه تولید محصولات بومی زیربنایی و بومی سازی صنایع در بخش‌های پدافند سایبری و الکترونیکی، پدافند زیستی و امنیت غذایی، پدافند شیمیایی، پدافند پرتویی و الکترومغناطیس، پدافند غیرعامل در صنعت و معدن، پدافند کالبدی و پدافند اقتصادی برگزار می‌شود.

🌐لینک خبر

#بومی_سازی
#پدافند_غیرعامل

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

17 Oct, 06:35


🔻اطلاعات بازی پوکمون لو رفت

🔹شرکت گیم فریک در بیانیه‌ای اعلام کرد که در ماه اوت متوجه هک سیستم‌ها و افشای اطلاعات حساس کارمندانش شده است. البته در بیانیه شرکت توسعه‌دهنده بازی پوکمون، اشاره‌ای به نشتی درباره این بازی نشده، اما به نظر می‌رسد انبوهی از این محتوا پس از بیانیه منتشر شده است.

🔹اسناد فاش شده و تصاویری در شبکه اجتماعی ردیت و ایکس سرازیر شده‌اند که شامل کدهای منبع بازی‌های قدیمی مانند Pokémon HeartGold و SoulSilver، نام رمزی بازی سوییچ ۲ است و بازی‌های آتی Gen 10 Pokémon از جمله Ounce و Gaia نیز هک شده‌اند. علاوه بر آن گفت‌وگوهای جلسات طراحی در داخل شرکت نیز فاش شده است. Detective Pikachu و همچنین دیگر فیلم‌های برنامه‌ریزی شده پوکمون و همچنین یک سریال انیمه جدید نیز فاش شده‌اند.

🌐لینک خبر

#پوکمون
#نشت_اطلاعات

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

16 Oct, 10:28


🔻پیش‌نویس سند ساماندهی تبلیغات به دست مرکز ملی فضای مجازی رسید

🔹پیش‌نویس سند تبلیغات تجاری در فضای مجازی از مجموعه اسناد راهبردی فضای مجازی، نهایی و جهت تصویب تحویل مرکز ملی فضای مجازی شد.

🔹پیش‌نویس سند تبلیغات تجاری در فضای مجازی از مجموعه اسناد اقدامات کلان «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی» با هدف ساماندهی و نظارت بر تبلیغات تجاری در فضای مجازی، جهت بررسی و تصویب به مرکز ملی فضای مجازی ارائه شد.

🔹براساس این پیش‌نویس، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول پیگیری تخلفات و اعلام آنها خواهد بود و در صورت عدم همکاری متخلفان، وزارت ارشاد می‌تواند از طریق مراجع قانونی برای برخورد با آنها اقدام کند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری سازمان صدا و سیما، وزارت صمت، سازمان ثبت و املاک کشور، وزارت اقتصاد و امور دارایی، صنوف مرتبط، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دادستان کل کشور و … نسبت به تهیه پیش نویس سند تبلیغات تجاری در فضای مجازی اقدام خواهد کرد.


🔹بررسی‌های تکمیلی این سند در حال حاضر در معاونت محتوای مرکز ملی فضای مجازی انجام شده و به زودی اولین جلسه بررسی نهایی آن در کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی کشور برگزار می‌شود.

🌐لینک خبر

#فضای_مجازی

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

16 Oct, 09:19


🔻بهره‌برداری از Splunk برای اجرای کدهای مخرب


🔹سه آسیب‌پذیری به شناسه‌های CVE-2024-45733، CVE-2024-45732، CVE-2024-45731 با شدت بالا در Splunk شناسایی شده ‌است که مهاجم احراز هویت نشده می‌تواند از طریق آنها با اجرای کد مخرب به سطح دسترسی برسد و از سیستم بهره‌برداری کند.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری
#اسپلانک


🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

15 Oct, 07:45


🔻آسیب‌پذیری‌هایی که ‌مایكروسافت همچنان از آنها رنج می‌برد

🔹با وجود انتشار اصلاحیه‌های امنیتی ماهانه، مهاجمان سایبری همچنان با استفاده از 6 گروه از نقاط ضعف موجود در محصولات مختلف مایکروسافت، سپرهای امنیتی را دور می‌زنند.

🔹اگرچه مجموعه اصلاحیه های امنیتی مایکروسافت انواع مختلف آسیب‌پذیری‌ها از جمله اجرای از راه دور کد، افزایش سطح دسترسی، افشای اطلاعات، منع سرویس، دور زدن سازوکارهای امنیتی و جعل را ترمیم می‌کنند، اما مهاجمان سایبری همچنان با استفاده از این شش گروه آسیب‌پذیری به اهداف خود در سراسر دنیا نفوذ می‌کنند.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

15 Oct, 06:32


🔻از Wazuh چه می‌دانیم

🔹پس از اعلام محدودیت‌های مرکز راهبردی افتا در خصوص به‌کارگیری بعضی محصولات امنیت سایبری و ازجمله ضدبدافزارها و SIEMها، نام شرکت چینی Wazuh بیش از گذشته به گوش می‌خورد.

🔹شرکت وازو (واژو) که از سال 2015 فعالیت خود را آغاز کرده یک پلتفرم متن‌باز است که به‌عنوان HIDS و SIEM شناخته می‌شود.

تعدادی از شرکت‌های ایرانی نیز خدمات نصب و راه‌اندازی محصول را انجام می‌دهند که از قضا این روزها فرصت کافی هم برای انجام این‌کار ندارند!

اما امکانات این پلتفرم چیست؟
چه محدودیت‌هایی دارد؟

آیا می‌تواند جایگزین آنتی‌ویروس یا (End-point Detection and Response)‌ EDR در سازمان‌ها باشد؟

🌐 در این لینک بخوانید

#wazuh #وازو #مرکز_افتا

🆔 @aftana

افتانا_ AFTANA

14 Oct, 08:35


آمار خدمات الکترونیکی دولت از زبان رئیس سازمان فناوری اطلاعات
🔻امکان دسترسی به 77 درصد خدمات از طریق پنجره ملی هوشمند


🔹رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در حاشیه بازدید وزیر ارتباطات به همراه اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از سازمان فناوری اطلاعات ایران، گزارشی از آخرین دستاوردهای کشور در حوزه دولت الکترونیکی کشور ارائه کرد.

🔹وی با اشاره به اقدام های صورت گرفته در خصوص پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اظهار کرد: مجموع کل فراخوانی‌های سرویس‌های مستقیم و سامانه‌های ملی و استانی در این بخش 5.7 میلیارد بوده و این سامانه بالغ بر 53 میلیون کاربر دارد که بدین ترتیب امکان دسترسی به 77 درصد خدمات دولتی از طریق این پنجره مهیا شده و در گام بعدی تاکنون، 14 درصد از مجموع خدمات به سمت هوشمند شدن گام برداشته‌اند بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه باید سالانه تعداد خدمات هوشمند دستگاه‌ها 20 درصد افزایش داشته باشد.

🌐لینک خبر

#سازمان_فناوری_اطلاعات
#دولت_الکترونیک

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

14 Oct, 06:38


🔻خطر ارسال بسته‌های مخرب از راه RDP

🔹آسیب‌پذیری در پروتکل Desktop Remote (RDP) به مهاجم ، امکان اجرای کد دلخواه از راه دور (RCE ) را می‌دهد که درنتیجه آن می‌تواند بسته‌های خاصی را به میزبان (RPC) Remote Procedure Call ارسال کند.

🔹در صورت بهره‌برداری موفق، کد مخرب با همان سطح دسترسی در سرویس RPC اجرا می‌شود که ممکن است منجر به کنترل کامل سرور توسط مهاجم شود. به کاربران توصیه می‌شود که دسترسی RDP را بر روی اینترنت باز نکنند و از یک لایه امنیتی مناسب مثل VP یا Gateway RDP استفاده کنند . بهتر است دسترسی RDP را محدود و به IP و USER بدهند و یک گذرواژه قوی برای آن انتخاب کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک، سریعا دسترسی را مسدودکنند.

🌐لینک خبر

#آسیب_پذیری
🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

13 Oct, 08:03


🔻اجرای کد مخرب از طریق آسیب‌پذیری بحرانی در Microsoft SQL Server

🔹آسیب‌پذیری بحرانی در Elevation of Privilege از Microsoft SQL Server به مهاجم احراز هویت نشده اجازه می‌دهد با دسترسی به شبکه اطلاعات، آن را تغییر داده و یا حذف کند و درنهایت به اجرای کد مخرب در سیستم بپردازد.

🔹نسخه‌های 2016، 2017، 2019 و 2022 تحت تاثیر این آسیب‌پذیری قرار گرفته‌اند و برای رفع این آسیب‌پذیری لازم است این نسخه‌های SQL Server به نسخه‌های بالاتر به‌روزرسانی شوند.

🌐لینک خبر

#مایکروسافت
#آسیب_پذیری
#به‌روزرسانی

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

13 Oct, 06:58


🔻دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی: حل معضل فیلترینگ نیازمند یک اجماع ملی است

🔹حل معضل فیلترینگ نیازمند یک اجماع ملی است تا با بروز اولین اعتراض اجتماعی در کشور، دوباره به درد قبلی دچار نشود.

🔹 اقتصاد آن‌ها در این حوزه در حال بزرگ شدن است در حالی که ما روز به روز کوچک‌تر می‌شویم

🔹 در حوزه هوش مصنوعی فقط به این اکتفا می‌کنیم که مثلاً یک مرکزی بزنیم و یک مرکز پردازشی ایجاد بکنیم!

🔹 ما نسبت به همه اینها در غفلت به‌سر می‌بریم و تمام خطرات را فقط به مسئله فیلتر کوچک‌سازی کرده‌ایم

🔹 جهانی شدن بدون اجازه دولت‌ها در حال‌ توسعه است. اگر زودتر نتوانیم خود را با ملزومات جهانی هماهنگ کنیم، ممکن است دچار خسارت جبران‌ناپذیر در حوزه فناوری اطلاعات شویم و بخش بزرگی از اقتصاد این عرصه را از دست بدهیم.

🌐لینک خبر

#فیروزآبادی
#فضای_مجازی
#فیلترینگ

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

12 Oct, 09:03


🔻ریسک‌های امنیت سایبری که جهان در سال ۲۰۲۴ از سر گذارند


🔹«گزارش ریسک‌های جهانی ۲۰۲۴» مجمع جهانی اقتصادی (WEF) در ژانویه نشان داد که ناامنی سایبری، یک ریسک جهانی در افق‌های زمانی متعدد است و ریسک‌هایی مانند بدافزار، جعل عمیق و اطلاعات غلط، زنجیره تامین، ثبات مالی و دموکراسی را تهدید می‌کند.

🔹در همان ماه، «چشم‌انداز امنیت سایبری جهانی ۲۰۲۴» مجمع جهانی اقتصاد هشدار داد که حامل‌های حمله مشابه که توسط مجرمان سایبری به کار گرفته شده است، همچنان در حال استفاده هستند. با این حال، فناوری جدید راه را برای فعالیت‌های شرورانه هموار می‌کند.

🔹از آن زمان، شاهد هستیم که اطلاعات غلط و جعل عمیق فراگیرتر شده و گاهی اوقات افراد برجسته را درگیر کرده و به کلاهبرداری‌های مالی قابل توجهی منجر شده‌اند؛ در حالی که همه چیز از المپیک گرفته تا موسسات مالی جهانی، هدف حملات سایبری بوده‌اند.

🌐لینک خبر

#امنیت_سایبری

🆔@aftana

افتانا_ AFTANA

12 Oct, 08:59


📡 رویداد های مهم سایبری در هفته ای که گذشت ...

🔴از ۱۴ مهر تا ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳

#حمله_سایبری #فیلترینگ #دیسکورد #جنگ_الکترونیک #رویداد_هفته

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🦠 @cyberbannews_ir lBoost