علوم تخصصی زنان

@woman_sc


آدرس ما در اینستاگرام 👇👇👇
Instagram.com/pregnancy_science 💚

ارسال سوژه و تبلیغات 👇👇


@obs_sc

علوم تخصصی زنان

22 Oct, 18:30


بعضی‌هایمان یک مرتبه بیدار می‌شویم، بعضی آهسته و بعضی هیچوقت. اما اگر بیدار شویم، دیگر فکر و نظر دیگران هیچ ‌تأثیری در حالمان ندارد. اینکه وقتی ما را می‌بینند چشمانشان برق بزند، یا برعکس، پره‌های دماغشان با نفرت باز و بسته شود، هیچ اهمیتی ندارد،
مهم فقط این است که خودمان جلوی آینه که می‌ایستیم چه‌ می‌بینیم...

📕سمت_تاریک_کلمات
✍🏻 #حسین_سناپور

کانال تخصصی زنان
@woman_sc

علوم تخصصی زنان

20 Oct, 03:41


☑️یک کامنت پراکتیکال ☑️

6️⃣4️⃣

🔵Thyroid dysfunction in Down’s syndrome🔵

✔️سندرم داون (DS) یا تریزومی ۲۱ با یک اکسترا کپی از کروموزوم ۲۱ ،شایع ترین بیماری کروموزومی در دنیاست که از هر ۷۸۷ نوزاد زنده، یک نوزاد را مبتلا می کند. این به معنی حدود ۵۷۰۰ نوزاد مبتلا به DS است که سالانه فقط در ایالات متحده  متولد می شوند. DS با ناتوانی ذهنی و همچنین مشکلات پزشکی مانند بیماری مادرزادی قلبی، آپنه انسدادی خواب، بیماری سلیاک تا اندوکرینوپاتی مرتبط است.در کیس های سندروم داون اختلالات غدد درون ریز مانند اختلال عملکرد تیروئید، توده استخوانی کم، دیابت،کوتاهی قد، ناباروری و تمایل به اضافه وزن/چاقی بسیار شایع تر از جمعیت نرمال است.

✔️هیپو تیروئیدیسم در سال های اولیه کودکی در کودکان مبتلا به سندرم داون که در بدو تولد یوتیروئید داشتند، دو برابر بیشتر رخ می دهد.سن تشخیص هیپو تیروئیدی در بیماران DS در مقایسه با کودکان بدون سندرم داون بسیار کمتر است.تعداد بیشتری از کودکان مبتلا به سندرم داون با افزایش سن دچار اختلالات اتوایمیون تیروئید می شوند.

✔️تیروئیدیت هاشیموتو شایع ترین اختلال تیروئید در این جمعیت است.اما درصد نسبتاً زیادی از کودکان مبتلا به DS به بیماری Graves نیز مبتلا می شوند.طی پژوهشی در ۲۰۱۶، ۱۳ تا ۵۰ درصد افراد مبتلا به سندرم داون در برخی از مراحل زندگی خود به کم کاری تیروئید مبتلا می شوند.

✔️مشکلات تیروئید در کیس های سندرم داون بسیار رایج است، بنابراین بررسی تست های عملکرد تیروئید (TFTs) به طور منظم توصیه می شود. نوزادان باید در شش هفته اول زندگی یک آزمایش معمول خون پاشنه پا را انجام دهند و پس از آن آزمایش خون اسکرینینگ بین چهار تا شش ماهگی انجام شود.از سن یک سالگی، آزمایش خون باید هر سال (یا بیشتر اوقات در صورت نیاز بالینی) برای بقیه عمر انجام شود.هر کیس سندرم داون (سن ۱۴ سال و بالاتر) حق دارد از یک معاینه سلامت سالانه ناتوانی یادگیری رایگان با پزشک خانواده خود استفاده کند.تیروئید باید به عنوان بخشی از بررسی سلامت سالانه آزمایش شود.

✔️در افرادی که سندرم داون دارند، بیشتر مشکلات تیروئید به دلیل غده تیروئید است نه غده پیتوئیتاری(هیپوفیز). آزمایش‌های دیگر ممکن است شامل T3 (هورمون تیروئید دیگر و کم‌اهمیت‌تر) و آنتی‌بادی‌های ضد تیروئید باشد (anti-TPO ).سطح نرمال TSH بسته به آزمایشگاه ها متفاوت است، اما حد بالایی اغلب در حدود ۵٬۴-۴٬۰ است.سطح نرمال T4 نیز متفاوت است، اما حد بالایی اغلب در حدود ۱۲-۱۱ است و سطوح نرمال T4 برای افرادی که سندروم داون دارند مانند افراد بدون سندروم است.هورمون T3 کمتر اندازه‌گیری می‌شود زیرا معمولاً آخرین هورمون تیروئید است که غیرطبیعی می‌شود یعنی اگر TSH و T4 طبیعی باشند، T3 نیز احتمالاً طبیعی است.

✔️بیماری اتوایمیون تیروئید در کودکان پیش دبستانی مبتلا به سندروم داون ناشایع است، اما معمولاً پس از ۸ سالگی شیوع بیشتری دارد.چون سمپتوم های هیپوتیروئیدیسم ممکن است با سمپتوم های مربوط به سیر طبیعی سندرم داون اشتباه گرفته شود، اسکرینینگ سالانه از نظر فونکسیون تیروئید (TFTs)مهم است.

✔️کم کاری تیروئید تحت بالینی (subclincal hypothyroidism )، که تحت عنوان افزایش خفیف  TSH همراه با سطوح نرمال تیروکسین آزاد (FT4) و بدون علائم یا اسمپتوماتیک تعریف می شود.در چند سال اول زندگی در سندرم داون رایج است و می تواند خود محدود شونده (self-limited)باشد.

✔️در پژوهشی میانگین سطح TSH برای کودکان مبتلا به سندروم داون   4.6 uU/mL بود که به طور قابل توجهی بیشتر از کودکان سالم بود. حدود ۳۰ درصد سطوح TSH در سال اول زندگی و ۲۱ درصد در سنین ۱۸-۱۱ سال ،بالاتر از ۹۷/۵ درصد سطوح TSH در کودکان غیر مبتلا به داون بود.

✴️کامنت گذاری تفسیری یک سرویس رایگان و کارآمد در فرآیند پُست آنالیتیکال محسوب می گردد که در مدیریت اُپتیموم بیمار بسیار کمک کننده است بدون اینکه کوچکترین هزینه ای برای آزمایشگاه داشته باشد.در نهایت به مسئولین فنی آزمایشگاه های کلینیکال توصیه می شود هنگام بازنگری و گزارشدهی نهایی نتایج تست های آزمایشگاهی در کیس های مبتلا به سندروم داون ،لزوم اسکرین سالیانه این بیماران را از نظر اختلالات عملکرد تیروئید (بویژه اتوایمیون)به صورت یک یادداشت برای کلینیسین ها یادآوری کنند؛

Note: Patient with Down ‘s syndrome have an increased risk of thyroid dysfunction due to autoimmune thyroid disease and annual screening with TSH and TPO Ab is important.

🔰References:
www.downs-syndrome.org.uk
www.adc.bmj.com
www.cdc.gov

📚ترجمه و نگارش:
🖌️دکتر علیرضا لطفی کیان🖌️
دکترای علوم آزمایشگاهی بالینی
از دانشگاه علوم پزشکی ایران


کانال تخصصی زنان
@woman_sc

علوم تخصصی زنان

20 Oct, 03:33


يك تفكر انگلیسی هست كه ميگه اگر از هايپرماركت ها خريد كنی به مدير عامل كمك كردی كه بتونه ويلای سومش رو بخره

اما اگر از مغازه محل خريد كنی به يه بچه كمك كردی كه بره مدرسه يا بره كلاس ورزش و به يه پدر و مادر كمك كردی تا بتونن يه لقمه نون بزارن سر سفره بچه هاشون!

سوپر مارکت های محلی رو فراموش نکنیم❤️



@woman_sc

علوم تخصصی زنان

19 Oct, 16:08


دوستان علاقه مند به مامایی و مامان های علاقه مند به علوم تخصصی زنان؛ و دانشجوهای عزیز رشته ی پزشکی و مامایی یک لینک براتون می زارم که در مورد یکی از آزمون های رایج بررسی جنین داخل رحم هست اسم آزمون هم هست NST
این کلیپ آموزشی توسط یکی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران تدریس شده و خبیییلی کاربردی هست از دستش ندین🤚😎😘

https://faradars.org/courses/interpretation-of-nst-fetal-ecg-fvmdl320

علوم تخصصی زنان

18 Oct, 07:38


🔖دلیل واقعی اینکه این روزها به نظر می رسد همه مبتلا به ADHD هستند

⬅️در چند سال اخیر، انفجاری از علاقه به تشخیص خودبیش‌فعالی در اینترنت و رسانه‌های اجتماعی وجود داشته که برخی جدی و برخی نادرست بوده است.

چه خبر است؟
بخشی از سردرگمی، ناشی از نحوه توصیف و طبقه بندی ADHD به عنوان یک "اختلال" است. 
اکثر کتاب‌های درسی یا وب‌سایت‌های رسمی ADHD را یک اختلال عصبی رشدی تعریف می کنند و آن را به عنوان یک وضعیت غیرطبیعی مغز با دلایل خاص نشان می‌دهند.

به عنوان مثال، CDC می گوید:
اختلال ADHD یکی از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی دوران کودکی است و علت (ها) و عوامل خطر ناشناخته است اما تحقیقات کنونی نشان می دهد ژنتیک نقش مهمی ایفا می کند.

بیان چنین توصیفی این تصور را ایجاد می کند که ADHD "چیزی" ست که شما یا دارید یا ندارید.
این طرز تفکر کاملاً اشتباه است.

آنچه ما ADHD می نامیم در بیشتر موارد، فقط انتهای یک پیوستار (که با منحنی زنگوله توصیف می شود) از عملکرد اجرایی عادی است - مجموعه ای از فرآیندهای شناختی و مهارت های ذهنی که به فرد کمک می کند اهداف خود را برنامه ریزی، نظارت و با موفقیت اجرا کند.
مدتهاست میدانیم ADHD تنها کمبود توجه نیست. کنترل توجه یکی از چندین کارکرد اجرایی ست.
هر یک از ما در جایی در امتداد منحنی عملکرد اجرایی قرار می‌گیریم که دارای درجات متفاوتی از شدت است -  درست مانند بیشتر صفات انسانی (مانند منحنی هوش ).
افرادی که معیارهای تشخیص ADHD را دارند (در بیشتر موارد) آنهایی هستند که EF آنها بیشتر به سمت چپ منحنی زنگوله است.

این واقعیت که هیچ برش یا آستانه ثابتی برای تشخیص ADHD وجود ندارد به این معنی ست که ADHD یک تشخیص قطعی بله/خیر نیست.

این بحث درجه است. کسی که با مشکلات عملکرد اجرایی (EF)، در چندین جنبه از عملکرد روزانه  مشکل دارد ممکن است معیارهای تشخیص ADHD را برآورده کند. تشخیص، یک فرآیند غیر دقیق مبتنی بر یک برداشت بالینی ست - نه چیزی که توسط "آزمایش" یا اندازه گیری عینی تعیین می شود.

همچنین این تحت‌تاثیر بافت اجتماعی-فرهنگی ست که فرد در آن فعالیت می کند. کشورهای پیشرفته مدرن به افرادی نیاز دارند که توانایی حفظ سطوح بالایی از تمرکز، سازماندهی، مدیریت زمان و برنامه ریزی را برای عملکرد موفق داشته باشند.

با توجه به اینکه جوامع مدرن به طور فزاینده ای به افراد با EF بالا نیاز دارند، افراد دارای EF کمتر، (یعنی آنهایی که در سمت چپ منحنی زنگوله ای EF هستند) همواره در معرض آسیب ند. این افراد ممکن است معیارهای ADHD را برآورده کنند – و دارای اختلال در نظر گرفته شوند.
 
گویی ما جامعه‌ای ساخته‌ایم که فقط برای افراد بلند قد طراحی شده و افراد کوتاه قد از همه چیز محروم شده‌اند. 
در این جامعه خیالی، افراد کوتاه قد در زندگی روزمره با چنان مشکلی مواجه می شوند که افراد دارای «اختلال کمبود قد» نامگذاری می شوند!

بیش از حد به افراد برچسب نزنید

درک ADHD از این طریق به توضیح و حل بحث در مورد تشخیص کمک می کند. (البته هم اینترنت و رسانه های اجتماعی و هم بازاریابی دارویی در طول دهه ها به افزایش خود تشخیصی این اختلال کمک کرده است.)

درک این نکته مفید است که ضعف نسبی در EF یک امر رایج در جامعه است باید محتاط باشیم که به طور تصادفی به همه با چنین ضعف یا تنوعی به عنوان "اختلال" برچسب نزنیم.
برای هر صفت با توزیع نرمال، 50 درصد جمعیت طبق تعریف کمتر میانگین آن صفت هستند و هیچ کس نخواهد گفت که نیمی از جمعیت از یک "بی نظمی" رنج می برند.

همچنین نباید مثلاً 20 تا 25 درصد جمعیت را دارای اختلال تعریف کنیم. استفاده از معیارهای DSM-5 برای ADHD به طور کلی 5 تا 10 درصد از کودکان و نوجوانان را به عنوان مبتلا به این اختلال و درصد کمی را برای بزرگسالان شناسایی می کند بنابراین، در کلاسی متشکل از 30 دانش‌آموز، تشخیص ADHD باید واقعاً برای یک تا سه دانش‌آموز با ضعیف‌ترین EF مطرح باشد.

ما همچنین باید نحوه تفکر در مورد داروهای ADHD را مجدداً بازبینی کنیم. شاید باید از اشاره به آنها برای "درمان" ای اختلال خودداری کنیم چرا که داروها صرفاً افزایش دهنده عملکرد هستند نه درمان ADHD.

به طور خلاصه، ADHD یک پدیده واقعی ست، اما ما آن را به عنوان یک اختلال خاص درک کرده‌ایم - اختلالی که برخی از افراد «دارند» و بقیه ندارند. همه ما درجات مختلفی از مهارت در EF  (عملکرد اجرایی) داریم بنابراین ضعف نسبی EF یک امر رایج و بدیهی در جوامع مدرن است. 

حتی اگر ضعف در عملکرد اجرایی به حدی باشد که تشخیص اختلال ("ADHD") را قطعی کند، تنوع در کارکرد اجرایی به مشکلات قابل توجهی از جمعیت در عملکرد روزانه و خودتنظیمی آنها کمک کرده است.


منبع: PT


✍️ خانم زهره عابدینی (کارشناس ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی)

@woman_sc

علوم تخصصی زنان

18 Oct, 04:44


وقتی از افراد در شرف مرگ سؤال کردند که بزرگترین حسرت زندگیتون چیه؟….
چه پاسخ دادند؟




@woman_sc

علوم تخصصی زنان

18 Oct, 04:12


💋

نخستین بوسه....💋

اولین بار که پایم به مدرسه باز شد،
کمتر از 6 سال سن داشتم و جثه‌ام خرد بود...
مأمور سپاه‌بهداشت به مادرم گفت :
"این بچه سوء تغذیه دارد".
هیچوقت نفهمیدم چرا مادرم آن جمله را تا مدتها برای دیگران نقل میکرد...
آنوقتها مهدکودک و پیش‌دبستانی در روستا نبود و دانش‌آموزان غیررسمی به نام "مستمع آزاد" در کلاس اول می‌نشستند....

جایم آخر کلاس و هم نیمکتی‌ام "سکینه"؛
دختری از فامیل پدری‌ام و همسایه دیوار به دیوارمان بود که جثه‌ای درشت و حرکاتی کُـند داشت.‌..
بعدها فهمیدم که محصول زایمانی سخت و مبتلای "فلج مغزی" بوده است....
هر دوتایمان به حسابِ آموزگار و دانش‌آموزان دیگر نمی‌آمدیم و سرمان بکار خودمان بود....

کار من این بود که دست سکینه را بگیرم تا بتواند حروف را بسختی بر کاغذ بنویسد...
شبها با مادرم به خانه آنها میرفتیم.
مادر او و مادر من در کنار چاله‌ای پر از آتش مرکبات، قلیان میکشیدند و ما، در گوشه‌ای به درس و مشقمان مشغول میشدیم....
در اتاقی با دیوارهای خشتی، سقفی چوبی و دوداندود و دری ساخته شده از حلبی و چوب که اغلب اوقات گوساله یا بزغاله‌ای هم در گوشه دیگر آن همزیست اهالی خانه بود و خوراکمان سیب‌زمینی آب پز؛
سیمای "فقر مطلق"....!!!

پاییز به آخر نرسیده؛ سکینه، خزان شد...😰
کالبد بی‌جانش را پیچیده در پتو بر تخته گذاشتند.
قدّش بلندتر شده بود. 
گرگ‌ و میش یکی از آخرین غروب‌های آذرماه بود و این بیخودترین نامی است که بر این ماه سرد و بی"آذر" گذاشته‌اند...
در پیش چشمان وحشت‌زده و مغموم من و در میان شیون و ضجه‌های جانخراش زنانی که صورتشان را به ناخن خراشیده بودند، مردان دِه، تخته را بر دوش گذاشتند و بردند تا او را در "جوار خفتگان بی آزار" به خاک بسپارند....

سکینه که رفت من هم دل و دماغی برایم نماند؛
مدرسه را رها کردم.
سال بعد که به سنّ  مدرسه رسیدم،
هنوز جثه‌ام ریز بود.
با این تصور که هنوز "مستمع آزاد" هستم،
من را بر روی نیمکت آخر کلاس نشاندند.

آموزگارمان خانم معلّمی بود تازه‌کار که از دانشسرای عشایری آمده بود.
نامش"ثریّـا"،
هم نوجوان بود و هم نوعروس؛
در لباس‌های رنگین عشایری چون طاووسی خوش خط و خال رخ‌نمایی میکرد و صورت شادابش در میانه شبستان چارقد و لچک و طرّه زلف‌های سیاهش چون "خوشه پروین" میدرخشید....

دبستانهای آموزش و پرورش در روستا هنوز زیر سایه تعلیمات عشایری کار میکردند.
خود، از عشایر بودند و دست‌پرورده‌‌ی آن عشایرزاده‌ی دانشمند (قاسم صادقی)، که دلبسته طبیعت بود و عاشق زندگی،
زان‌رو به شاگردانش دستور داده بود که با لباس خودشان بر سر کلاس بروند.

لباس پر نقش و نگار آنها با الهام از طبیعتی که در آن میزیستند، داستانی از نقش خیال بود بر قامت آن فرشتگان "عشق" و "آگاهی" و امید بخش "زندگی" و "نشاط"...
و آنها نیز چه خوب درس استاد را در گوش شاگردان زمزمه میکردند.
چه پرشور اما بی‌توقع، آموخته‌هایشان را در جانِ ما میریختند تا ثابت کنند که معلّمی کردن و "آموختن" تنها به"عشق" میسّر می‌شود نه به "مزد"....

پاییز و زمستان گذشت و بهار از راه رسید.
دانش آموز رسمی، نشسته بر آخرین نیمکت،
خاموش و منتظر،
نام "مستمع آزاد" را بر خود میکشید.
تعطیلات نوروز که تمام شد آموزگار پرسیدن آغاز کرد.
گویی همه درس‌ها در 14 روز تعطیلی از کلّه‌ها پریده بود.
کسی جواب نداد.
آموزگار دوباره پرسید.
با ترس از شنیدن جواب "نـه" دست بلند کردم و گفتم :

- خانم اجازه....!!!
- مگر بلدی....؟
- خانم اجازه بله...!!!
- بفرما...!!

برای نخستین مواجهه رسمی با تخته‌سیاه به پیش تاختم.
قامتم به تخته‌سیاه نمیرسید.
خانم، با بزرگواری و مهربانی یا شاید ترحّم و دلسوزی، چهارپایه‌‌ای زیر پایم گذاشت و من مسلّط و چابک، سراسر میدان فراخ "تخته سیاه " را یک تنه، با سلاح " گچ سفید" و رگبار "کلمه"ها فتح کردم.....

آموزگارم جیغی کشید و سرخ شد.
از خوشحالی بود یا شرم از بی‌توجهی؛ نمیدانم.
هرچه بود
متواضعانه خم شد،
مرا بغل کرد و بوسید....💋

مهربانی او در میان امواج عطرآگین گردن آویز میخک دوچندان بر من نشست...🥰
بی‌درنگ مرا بر نیمکت اول نشاند و دفتری از وسایل شخصی خود به من هدیه داد.
همان‌سال شاگرد اول شدم و سالهای دیگر هم.

امروز در گذر از میانسالی با خود می‌اندیشم اگر در زندگی توفیقی داشته‌ام و اگر از "انسانیت" چیزی بر جان من نشسته باشد به اعجاز آن "مهربانی بی دریغ" و آن نخستین "بوسه آموزگار" بوده است.....💋

✍🏻 دکتر سهراب صادقی
فوق تخصص مغز و اعصاب




کانال تخصصی زنان
@woman_sc

علوم تخصصی زنان

17 Oct, 05:26


#آکادمی_فکر

ﺁﺩﻣﻬﺎ ﺩﻭﺩﺳﺘﻪ ﺍﻧﺪ:
ﯾﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ ﭘﻮﻟﺪﺍﺭﺗﺮﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﻣﺎﻝ ﻣﺮﺩﻡ ﺧﻮﺭ!
ﯾﺎ ﺑﯽ ﭘﻮﻝ ﺗﺮﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﮔﺪﺍﮔﺸﻨﻪ!

ﯾﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ ﺑﻬﺘﺮ ﮐﺎﺭ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﺧﺮﺣﻤﺎﻝ!
ﯾﺎ ﮐﻤﺘﺮﮐﺎﺭ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ ﺗﻨﺒﻞ!

ﯾﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ ﺳﺮﺳﺨﺖ ﺗﺮﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﮐﻠﻪ ﺧﺮ!
ﯾﺎ ﺑﯿﺨﯿﺎﻝ ﺗﺮﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ
ﻣﯿﮕﯿﻢ ﻣﺸﻨﮓ!

ﯾﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ ﻫﻮﺷﯿﺎﺭﺗﺮﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﭘﺮﺍﻓﺎﺩﻩ!
ﯾﺎ ﺳﺎﺩﻩ ﺗﺮﻥ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﻫﺎﻟﻮ!

ﯾﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺧﺮﯾﺪ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﻭﻟﺨﺮﺝ!
ﯾﺎ ﺍﻫﻞ ﺣﺴﺎﺏ ﻭ ﮐﺘﺎﺑﻦ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﺧﺴﯿﺲ!
ﯾﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﻥ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﮔُﻨﺪﻩ ﺑَﮏ!
ﯾﺎ ﮐﻮﭼﮑﺘﺮﻥ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﻓﺴﻘﻠﯽ!

ﯾﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ ﻣﺮﺩﻡدﺍﺭﺗﺮﻥ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ
ﺑﻮﻗﻠﻤﻮﻥ ﺻﻔﺖ!
ﯾﺎ ﺭﻭ ﺭﺍﺳﺖ ﺗﺮﻥ ﺑﻬﺸﻮﻥ ﻣﯿﮕﯿﻢ ﺍﺣﻤﻖ!

ﮐﻼ ﻣﻌﯿﺎﺭ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰ
ﻣﺎ ﻫﺴﺘﻴﻢ؛ ﻧﻪ ﺣﻘﯿﻘﺖ!!!
ﻭﺍﯼ ﺑﺮ ﻣﺎ ﻭ ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺩﺧﻮﺍﻫﯽ ﻭ ﻗﻀﺎﻭﺕ...


@woman_sc

علوم تخصصی زنان

16 Oct, 21:14


اگه بین ۱۸ تا ۵۵ سالگی هستی این نکات رو مد نظر بگیر...

@woman_sc

علوم تخصصی زنان

16 Oct, 18:10


"گفته بودی که چرا محو تماشای منی
آن چنان مات که حتی مژه بر هم نزنی
مژه بر هم نزنم تا که ز دستم نرود
ناز چشم تو به قدر مژه بر هم زدنی"
📄فریدون مشیری


@woman_sc

علوم تخصصی زنان

16 Oct, 17:12


‏اصحاب کهف وقتی از خواب چند صد ساله بیدار شدن :



@woman_sc

علوم تخصصی زنان

16 Oct, 17:10


براى سلامت واژن بذر كتان بخوريد و از سرطان واژن و سرویکس محافظت کنید

بسیاری از زنان همواره با مشکلات واژینال دست و پنجه نرم مى كنند. بهداشت خوب و غذاهای مفید می تواند باعث حفظ سلامت واژن شود.
بذركتان غنی از فیتواستروژن و اسیدهای چرب امگا 3 است که می توانند با بسیاری از مشکلات واژینال مبارزه کنند. فیتو استروژن ها سطوح استروژن را افزایش می دهند که مانع از خشکی واژن می شود. میزان زیاد روی موجود در این دانه ها به کاهش خارش و سوزش واژن کمک می کند.
روزانه در حدود 1 ق.غ بذر کتان را روی غلات، آبمیوه ها، ماست، سالاد یا آب بریزید و مصرف کنید. برای هضم هر چه بهتر این دانه آب کافی بنوشید.


کانال تخصصی زنان
@eoman_sc

علوم تخصصی زنان

15 Oct, 04:18


مادر ؛مقدس ترین کلمه ❤️



کانال نخصصی زنان
@woman_sc

علوم تخصصی زنان

15 Oct, 03:51


چرا در ایران مدرسه جای خوبی نیست؟

تقریبا هیچ بچه‌ای نیست که از مدرسه رفتن لذت ببرد، آنها در سنی که پر از انرژی هستند، مجبورند، ساعت‌ها پشت میز بنشینند، ساکت باشند و به حوصله‌سربرترین حرف‌های دنیا گوش بدهند.

ما در مدرسه‌ای که ماشین حساب هم ممنوع بود، در حال مصنوعی آموزش دیدن برای عصر دیجیتال بودیم و معلم‌های ما هیچ درکی از وضعیت جهان در آینده نداشتند.

در مدرسه، شبیه به یک اداره، پشت میز می‌نشستیم و اطاعت از ارباب را تمرین می‌کردیم. مدرسه نمی‌خواست که ما نوازنده، نقاش یا کارآفرین شویم؛ فقط می‌خواست در آینده کارمندهای مطیعی باشیم.

در مدرسه، کمک کردن به دیگران، اسمش تقلب بود و بابت آن جریمه می‌شدیم. آن جا حرص می‌خوردیم که نمره خودمان را بی‌توجه به وضعیت دیگران، حداکثر کنیم، تا در بزرگسالی همین کار را با حساب بانکی‌مان تکرار کنیم.

کسی که در هنر و ورزش استعداد داشت، اما از ریاضی خوشش نمی‌آمد، شاگرد تنبل کلاس بود! مهم نبود نبوغش در نقاشی یا موسیقی چقدر باشد.

سوال‌های مدرسه، یک جواب مشخص داشتند و هر جوابی غیر از آن، غلط بود.
در حالی که چالش اصلی دنیای امروز، پیدا کردن جواب‌های جدید و حتی طرح سوال‌های جدید است.

وقتی بزرگ شدیم، سوال‌مان این بود که از چه طریق می‌توانیم برای خرید خانه تامین مالی کنیم
به‌طوری که کمترین هزینه مالی را داشته باشد.

در مدرسه چه چیزی یاد گرفته بودیم؟
اتحاد مزدوج و میتوکندری و قانون کیرشهف که به هیچ دردی نخوردند.

درس ادبیات به جای این که ما را شیفته سعدی و بیدل دهلوی کند، با متونی که حتی ارزش ادبی هم نداشتند، ما را از شعر و داستان متنفر کرد و باعث شد سرانه مطالعه‌ به زیر صفر سقوط کند!

تجربه کشورهایی مثل فنلاند نشان داده که آموزش می‌تواند کاربردی، مفرح، فراگیر و خلاق باشد.

پوریا بختیاری

کانال تخصصی زنان
@woman_sc

علوم تخصصی زنان

15 Oct, 03:45


انسان‌ها همیشه بت می‌سازند
بعضی‌ها با سنگ و چوب
عده‌ای با باورهایشان
اولی ترسناک نیست،
چون با یک تبر در هم می‌شکند!
ولی دومی بلایی است که هیچ جامعه‌ای از آن مصون نمانده است!
پس بشکن
باورهایی را که از تو یک زندانی ساخته است بی آنکه بدانی.

#رومن_رولان

@woman_sc

علوم تخصصی زنان

11 Aug, 20:22


امتحان کن و تاثیرش رو ببین و ایمان بیار



کانال تخصصی زنان
@wonan_sc

علوم تخصصی زنان

11 Aug, 20:05


بفرست برای مامان های شیر ده 😃❤️

کانال تخصصی زنان
@woman_sc

علوم تخصصی زنان

06 Aug, 17:35


رابطه های عاشقانه مانند هر رابطه دیگری نیازمند مراقبت، توجه و کار بر روی آن‌ها هستند. هر دو نفر باید به روابطشان اهمیت بدهند، ارتباط مؤثر را حفظ کنند، با چالش‌ها و مشکلات روبرو شوند و در کل تلاش کنند تا رابطه را بر پایه احترام، صداقت و همبستگی سازماندهی کنند. حفظ فضای گفتگوی موثر از مهم‌ترین وظایف زوجین برای حفظ رابطه هست.  طبیعی ترین اتفاق در فرایند یک رابطه کاهش هیجان و شور اولیه است، سپس تعهد، صمیمیت و گفتگو هست که به دوام و بقاء رابطه می انجامد.

کانال تخصصی زنان
@woman_sc

علوم تخصصی زنان

06 Aug, 17:25


🔹قابل توجه اونایی که میخوان بچه هاشون در آینده موفق بشن
مقاله استاد دانشگاه پیل که تو CNBC منتشر شده میگه اگه میخواین بچه
های موفقی رو به بار بیارید تا جایی که میتونید صبر کنید قبل از اینکه براشون موبایل بخرید
هر چقدر بچه ها دیرتر و در سنین بالاتر صاحب موبایل بشن همونقدر هم آینده بهتری خواهند داشت






کانال تخصصی زنان
@woman_sc

علوم تخصصی زنان

06 Aug, 15:15


🔹زماني كه براي زايمان به بيمارستان ميرويد،
عكس فرزند بزرگتان را با خود ببريد و روي ميز بگذاريد
تا زمانيكه به ديدار شما آمد با ديدن عكس خود بداند به يادش بوديد و هنوز دوستش داريد


@woman_sc

3,841

subscribers

3,378

photos

1,679

videos