تحلیل روز افغانستان

@tahlilroz_af


با تحلیل روز افغانستان، به روزترین مقالات تحلیلی از اتفاقات روز افغانستان را دنبال کنید.
www.Tahlilroz.com
www.Tahlilroz.af

راه ارتباطی ما:
@Tahlilroz_Admin

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:24


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

برای عضویت در کانال های کاملا اسلامی و اخلاقی با نظم و قوانین خاص خود لطفا روی اسم شان کلیک نمائید.
برای شرکت در این لیست ها👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

@Nikravesh2024

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:23


🎬🎤 #اتاق_خبر تحلیل روز افغانستان:

📽 ۲۹ میزان ۱۴۰۳: سرخط مهم ترین رویدادهای هفته افغانستان و جها
ن

📹 اخبار امروز را با کلیک بر روی لینک زیر در سایت تحلیل روز، بخش اتاق خبر دنبال کنید 👇🏼👇🏼

tahlilroz.com/?p=6948

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:22


🔵شکنجه و نقض گسترده حقوق بشر
گزارش‌های متعددی از شکنجه، تجاوز و ترور توسط نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان به‌ویژه در زندان‌ها منتشر شده است. نهادهایی مانند “عفو بین‌الملل” و “دیدبان حقوق بشر” گزارش‌های متعددی منتشر کرده‌اند که شامل شهادت‌ قربانیان شکنجه، تجاوز و نقض حقوق بشر در زندان‌های اسرائیلی است.

🔹کمیته ضد شکنجه سازمان ملل که به طور دوره‌ای گزارشی از وضعیت شکنجه در کشورهای مختلف از جمله اسرائیل منتشر می‌کند، در گزارش­ های خود از نقض گسترده حقوق بشر علیه فلسطینیان و عدم پاسخگویی رژیم صهیونیستی حکایت دارد. طبق قوانین بین‌المللی این‌گونه عملکردها ممنوع و جرم است. به‌عنوان‌مثال کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارهای بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز (۱۹۸۴) به‌صراحت هر گونه شکنجه و رفتار غیرانسانی را منع کرده و بر این نکته تأکید دارد که هیچ استثنایی نمی‌تواند توجیه‌کننده شکنجه باشد.

🔹کنوانسیون چهارم ژنو نیز بر حقوق افراد تحت اشغال تأکید دارد و در ماده ۳، هرگونه رفتار بی‌رحمانه و نقض حقوق بشر، از جمله شکنجه و ترور را ممنوع می‌کند. ماده ۷ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR) تأکید دارد که هیچ‌کس نباید مورد شکنجه یا رفتار بی‌رحمانه یا غیرانسانی قرار گیرد. همچنین، ماده ۱۰ این میثاق به حقوق زندانیان و الزام به برخورد انسانی با آن‌ها اشاره می‌کند.

🔹گرسنگی به‌عنوان یک شیوه جنگی
گزارش‌های متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی با اعمال محدودیت‌ها و محاصره به‌عنوان یک شیوه و تاکتیک جنگی، به گرسنگی‌دادن فلسطینیان به‌ویژه در غزه کمک کرده است. سازمان جهانی غذا و آژانس امداد و کار سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی بارها از وخامت وضعیت تغذیه در غزه و افزایش تعداد افرادی که در معرض گرسنگی هستند، گزارش داده‌اند.

🔹بر کسی پوشیده نیست که اقدامات رژیم صهیونیستی به طور مستقیم بر زندگی روزمره فلسطینیان تأثیر گذاشته و نقض جدی حقوق بشر و مصداقی از جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی است. ماده ۲۳ کنوانسیون چهارم ژنو، به‌وضوح تأکید دارد که “قدرت اشغالگر موظف است تأمین غذا و مراقبت‌های بهداشتی غیرنظامیان را در سرزمین‌های اشغالی تضمین کند”. هرگونه اقدام به گرسنگی دادن به غیرنظامیان نقض این کنوانسیون به شمار می‌آید.

🔹ماده ۱۱ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ICESCR) به حق هر فرد به غذا و استاندارد مناسب زندگی تأکید دارد. محدودیت‌ها بر دسترسی به مواد غذایی و دارویی در غزه، نقض آشکار این حقوق است. گرسنگی دادن عمدی غیرنظامیان به عنوان یک شیوه جنگی طبق ماده ۷ و ۸ اساسنامه رم از مصادیق جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی شناخته شده است و عاملین آن به عنوان مجرمین بین المللی، قابل تعقیب و مجازات استند.

🔹و در یک جمع‌بندی کلی می­توان گفت:
جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در طول ۷۶ سال گذشته، به‌ویژه در زمینه‌های کشتار غیرنظامیان، آوارگی، تخریب زیرساخت‌ها و استفاده از سلاح‌های نامتعارف، نه‌تنها نقض‌های جدی حقوق بشر بلکه جنایات خطیر بین المللی است. مستندات بین‌المللی و گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری به‌وضوح نشان می‌دهند که این اقدامات تحت قوانین بین‌المللی به‌عنوان جرائم جدی شناسایی شده و مستوجب پیگرد قانونی هستند.

🔹رژیم صهیونیستی با بهره‌گیری از سیاست‌های نظامی و محاصره‌های گسترده، شرایط انسانی را در غزه و دیگر مناطق فلسطینی به‌شدت تضعیف کرده است. آوارگی میلیون‌ها فلسطینی، تخریب زیرساخت‌های اساسی و نقض حقوق بشر به‌ویژه حقوق کودکان، پیامدهای ناگواری برای نسل‌های آینده دارد.

🔹اجازه ندادن به تداوم این چرخه خشونت و ظلم و جنایات رژیم نیازمند اقدام جدی و مؤثر از سوی جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی است. محکمه جنایی بین‌المللی و سایر نهادهای حقوق بشری باید مسئولان این جنایات را تحت پیگرد قانونی قرار دهند و به حقایق وضعیت انسانی فلسطینیان توجه بیشتری داشته باشند. تنها با احترام به حقوق بشر و قوانین بین‌المللی می‌توان به سمت صلح و عدالت در این منطقه گام برداشت و به آلام ملت فلسطین پایان داد.

tahlilroz.com/?p=6830

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:22


🔵تخریب زیرساخت‌ها
تخریب اماکن درمانی، آموزشی و زیرساخت‌های شهری به یکی از ویژگی‌های بارز جنگ‌های رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. شفاخانه­ ها، مکاتب و تأسیسات زیرساختی به طور مداوم هدف حمله هوایی و زمینی نیروهای اسرائیلی قرار می‌گیرند. این عملکرد نیروهای رژیم صهیونیستی نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق بشردوستانه و حقوق بشر است. ماده ۱۸ کنوانسیون چهارم ژنو بیان می­دارد: «شفاخانه ها و تأسیسات پزشکی باید در تمام شرایط محافظت شوند.» ماده ۱۲ پروتکل الحاقی اول به کنوانسیون­ های ژنو (۱۹۷۷) به حمایت از غیرنظامیان و تأسیسات طبی تأکید دارد و هرگونه حمله به شفاخانه­ ها و مراکز درمانی را به عنوان نقض جدی قوانین بین المللی بشردوستانه معرفی می­کند.

🔹ماده ۲۸ کنوانسیون حقوق طفل (۱۹۸۹) نیز به حق دسترسی اطفال به آموزش و مکاتب اشاره دارد و هرگونه تخریب مکتب را به عنوان نقض حقوق اطفال تلقی می­شود. اعلامیه حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (۱۹۶۶) بر حق هر فرد به آموزش، صحت و استانداردهای مناسب زندگی تأکید دارند. تخریب زیرساختها به ویژه شفاخانه ­ها و مکاتب و مراکز آموزشی، به طور مستقیم این حقوق را نقض می­کند.

🔹استفاده از سلاح‌های نامتعارف
استفاده از سلاح‌های نامتعارف و ممنوعه مانند بمب‌های فسفری و سایر سلاح‌های کشتارجمعی در حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی بر فلسطینیان، نگرانی‌های زیادی را در سطح بین‌المللی ایجاد کرده است. این سلاح‌ها به‌ویژه در مناطق مسکونی استفاده می‌شوند و تأثیرات ویرانگری بر غیرنظامیان دارند. استفاده از سلاح‌های نامتعارف طبق قوانین بین‌المللی ممنوع است. کنوانسیون منع استفاده، ذخیره و تولید سلاح‌های شیمیایی (۱۹۹۳) استفاده از سلاح‌های شیمیایی را ممنوع می‌کند و به‌ویژه بر ممنوعیت تولید و ذخیره‌سازی این سلاح‌ها تأکید دارد. کنوانسیون درباره سلاح‌های بیولوژیک (۱۹۷۲) نیز تولید و ذخیره‌سازی سلاح‌های بیولوژیک را ممنوع کرده و بر ممنوعیت استفاده از آن‌ها تأکید می‌کند.

🔹طبق پروتکل سوم کنوانسیون حملات هوایی (۱۹۸۰) نیز استفاده از سلاح‌های شیمیایی و سلاح‌های دیگری که می‌توانند تأثیرات غیرقابل تحملی بر غیرنظامیان داشته باشند ممنوع است. ماده ۵۱ پروتکل الحاقی اول به کنوانسیون‌های ژنو (۱۹۷۷)، نیز تأکید دارد که حملات باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که غیرنظامیان به حداقل ممکن آسیب ببینند و حملات به غیرنظامیان را ممنوع می‌کند. رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری (۱۹۹۶) درباره قانونی بودن تهدید یا استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، دیوان بین‌المللی دادگستری تأکید کرد که استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی باید با اصول بشردوستانه بین‌المللی سازگار باشد.

ادامه دارد ...

tahlilroz.com/?p=6830

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:22


🔴 جنایات رژیم صهیونیستی؛ نگاهی به ۷۶ سال خشونت و ظلم از منظر حقوق بین الملل

✍🏻سردار اخلاقی زاده

🔵 از زمان تأسیس رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸، این رژیم با مجموعه‌ای از جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نقض حقوق بشر در فلسطین شناخته شده است. طبق آمارها و مستندات بین‌المللی، این جنایات شامل طیف گسترده ­ای از جنایات بین المللی، از جمله کشتار غیرنظامیان، آوارگی، و تخریب زیرساخت‌ها، استفاده از سلاح ­های غیرمتعارف و گرسنگی دادن است.

🔹کشتار غیرنظامیان
طی سال‌های اخیر، کشتار زنان، کودکان و غیرنظامیان به‌عنوان بخشی از سیاست‌های نظامی رژیم صهیونیستی به طور مداوم گزارش شده است. طبق گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری مانند “عفو بین‌الملل” و “دیدبان حقوق بشر”، در درگیری‌های اخیر در غزه، شمار زیادی از قربانیان غیرنظامی بوده‌اند. این کشتارها به‌ویژه در حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به‌خوبی مشهود است.

🔹درحالیکه بر اساس اسناد بین المللی از جمله کنوانسیون چهارم ژنو (۱۹۴۹) که به طور خاص به حمایت از غیرنظامیان در زمان جنگ می­پردازد، میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (۱۹۶۶)، کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارهای بی­رحمانه، غیرانسانی یا تحقیر آمیز، رأی مشورتی دیوان بین المللی دادگستری (۲۰۰۴) در مورد دیوار حائل، هرگونه آسیب زدن به غیرنظامیان ممنوع دانسته شده است.

🔹آوارگی و بحران انسانی؛ اوج جنایات رژیم
آوارگی به یکی از پیامدهای اصلی سیاست‌های رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. طبق آمار UNRWA، میلیون‌ها فلسطینی در اثر جنگ‌ها و تخریب‌های مکرر، مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. آوارگی فلسطینیان به‌عنوان نتیجه سیاست‌های رژیم صهیونیستی، نقض جدی حقوق بشر است و به‌عنوان یک جرم بین‌المللی تحت قوانین بین‌المللی قابل‌پیگیری است. ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو، به‌صراحت اعلام می‌کند که «نیروهای اشغالگر نمی‌توانند جمعیت را به طور اجباری از سرزمین‌های اشغالی خود منتقل کنند.»

🔹کنوانسیون بین‌المللی منع همه اشکال تبعیض نژادی نیز در ماده ۳ بر حق حیات انسان‌ها تأکید دارد و هرگونه تبعیضی که منجر به آوارگی شود را محکوم می‌کند. میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ICESCR) نیز در ماده ۱۱ خود، حق هر فرد به یک استاندارد مناسب زندگی، شامل حق غذا، لباس، مسکن و بهداشت را به رسمیت می‌شناسد. بر کسی پوشیده نیست که آوارگی جمعی فلسطینیان به‌دلیل جنگ و تخریب زیرساخت‌ها، نقض این حقوق است.

🔹اخراج اجباری غیرنظامیان از اراضی اشغالی طبق اساسنامه رم (۱۹۸۸) که مبنای تأسیس دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) است، به‌عنوان یک جرم بین‌المللی شناسایی شده است و در ماده ۷ و ۸ این اساسنامه از مصادیق جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی دانسته شده است. به این ترتیب، اخراج اجباری فلسطینیان از اراضی اشغالی نه‌تنها نقض حقوق بشر، بلکه جرم بین‌المللی محسوب می‌شود و عامل آن قابل تعقیب و مجازات است. دیوان بین‌المللی کیفری و جامعه جهانی موظف به اقدام علیه این نوع جنایات هستند.

ادامه دارد ...

tahlilroz.com/?p=6830

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:22


🔴 نگاهی به اهمیت ارتباط زمینی افغانستان و چین

✍🏻 حسین آقایی

🔵 در حال حاضر هیچ راه ارتباطی مستقیمی بین افغانستان و چین وجود ندارد و تبادل کالا بین دو کشور از طریق مسیرهای غیر مستقیم صورت می‌گیرد. یکی از این مسیرها، راه‌آهن چین – قرقیزستان – ازبکستان – افغانستان است. به رغم تمایل شدید افغانستان برای ارتباط مستقیم با چین از طریق کریدور واخان اما چینی‌ها به دلیل ملاحظات امنیتی به ویژه گروه‌های افراطی مستقر، تاکنون با افتتاح کریدور واخان و برقراری ارتباط مستقیم موافقت نکرده‌اند.

🔹اما با این وجود، حکومت طالبان در ولایت بدخشان که هم مرز با چین است، مشغول احداث جاده به سمت مرز چین است و علاوه بر آن در مذاکرات با مقامات چینی به طور مرتب درخواست برای ارتباط مستقیم زمینی را مطرح می‌کند.

🔹با توجه به این که در حال حاضر مهمترین چالش فراروی حکومت طالبان، اقتصاد این کشور است، مقامات حکومت طالبان در تلاش هستند تا پیوندهای اقتصادی محکمی با کشور چین به عنوان یک ابرقدرت اقتصادی برقرار کنند. ارتباط زمینی مستقیم چه از طریق جاده و یا احداث راه آهن مزایای متعددی دارد

👈 در تحلیل روز بخوانید

tahlilroz.com/?p=6943

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:21


🔴بیانیه مرکز رسانه طالبان|شهید السینوار مظهر مقاومت و ایثارگری بود؛ تسلیت به مردم فلسطین و امت اسلامی

🔹الاماره، اداره نشرات طالبان با صدور بیانیه‌ای شهادت یحیی سینوار را به مردم فلسطین و امت اسلامی تسلیت گفت. در این بیانیه آمده است:

🔹به مردم‌مان در فلسطین عزیز و برادران‌مان در گردان‌های قسام: با کمال تاسف و اندوه، خبر شهادت فرمانده مجاهد یحیی السینوار را که در راه خداوند متعال در راه دفاع از سرزمین گرانقدر فلسطین و مقدسات امت اسلامی صرف کرد، دریافت کردیم.

🔹در این اندوه با شما غم‌شریکیم و شهادت این قهرمان دلاور  را به شما و همه ملت اسلامی تسلیت می گوییم.

🔹شهید یحیی السینوار مظهر استواری و مقاومت بود و زندگی پربرکتش چراغ راه همه پیروان راه جهاد و مقاومت در برابر اشغالگری و بی‌عدالتی خواهد بود.

🔹از خداوند متعال خواستاریم که او را هم‌رتبه با پیامبران و صدیقین و شهدا قرار دهد و به خانواده و بازماندگانش صبر و اجر عنایت فرماید.

🥀انا لله و انا الیه راجعون

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:21


🔴جهاد تا آخرین نفس
 
⚫️ او تا آخرین نفس مردانه جنگید...

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:20


#تحریم_اسرائیل

📢چرا کالاهای اسرائیلی را تحریم می کنم؟ چون نمی خواهم در کودک کشی سهیم باشم!

🆔 @Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:20


🔴 نگاهی به پیامد‌های حمله‌ و اشغال افغانستان توسط آمریکا

✍🏻نقیب‌الله جمشید

🔵 آمریکا ۲۳ سال پیش در ۷ اکتوبر ۲۰۰۱، به منظور نفوذ در منطقه‌ی خاورمیانه و کنترول رقبای خود در سطح بین‌المللی، حملات یازدهم سپتمبر به برج‌های دوقلو در خاک آمریکا را بهانه قرار داد و به افغانستان تجاوز نظامی نمود. حمله‌ی آمریکا به افغانستان و اشغال بیست‌ساله‌ی این کشور پیامدهای گسترده و پیچیده‌ای بر این کشور و حتی منطقه داشت که تأثیرات آن همچنان ادامه دارد.

🔹پیامدهای انسانی و اقتصادی تجاوز آمریکا به افغانستان
در طول بیست سال اشغال افغانستان، هزاران غیرنظامی افغان کشته و زخمی شدند. بر اساس گزارش‌ها، تلفات انسانی ناشی از حملات نظامی، حملات پهپادی و عملیات‌های هوایی آمریکا و متحدانش، به همراه حملات گروه‌های مسلح دیگر از جمله طالبان و داعش، جان بسیاری از غیرنظامیان را گرفت. این جنگ منجر به آوارگی میلیون‌ها نفر از مردم افغانستان شد و بسیاری از خانواده‌ها مجبور به ترک خانه‌های خود شدند و به کشورهای همسایه یا دیگر مناطق افغانستان پناه بردند.

🔹اقتصاد افغانستان در طول اشغال آمریکا به شدت آسیب دید. زیرساخت‌های اساسی، از جمله سرک‌ها، پل‌ها، مکاتب، شفاخانه‌ها و سیستم‌های آب و برق، در طول سال‌ها جنگ ویران شدند. با وجود تلاش‌های بین‌المللی برای بازسازی، فساد گسترده و ناکارآمدی دولت‌های پس از طالبان باعث شد که بسیاری از پروژه‌های توسعه‌ای به نتیجه نرسد. تولید مواد مخدر نیز در طول این دوره به طرز چشمگیری افزایش یافت و افغانستان به بزرگ‌ترین تولیدکننده تریاک جهان تبدیل شد، که این خود تأثیرات مخربی بر جامعه افغان گذاشت.

🔹تأثیرات منفی اشغال افغانستان بر جامعه‌ی مدنی و گسترش ناامنی و بی‌ثباتی
با وجود برخی پیشرفت‌ها در زمینه‌هایی مانند آموزش و بهبود حقوق زنان در دوره پس از ۲۰۰۱، این پیشرفت‌ها ناپایدار بوده و بسیاری از آن‌ها با بازگشت طالبان به قدرت از بین رفت. آمریکا و جامعه بین‌المللی در ایجاد نهادهای مستقل و قدرتمند حقوق بشر و حمایت از جامعه‌ی مدنی افغان ناکام بودند، و در نهایت، گروه‌های حقوق بشری و مدنی با تهدیدات و محدودیت‌های فراوانی روبرو شدند. این امر به‌ویژه در مورد زنان و دختران و اقلیت‌های قومی-مذهبی که با محدودیت‌های شدیدی مواجه شدند، مشهود است.

🔹از طرف دیگر؛ تهاجم آمریکا به افغانستان نه تنها منجر به بی‌ثباتی این کشور شد، بلکه تأثیرات گسترده‌ای بر منطقه‌ی جنوب آسیا و خاورمیانه نیز داشته است. کشورهای همسایه مانند پاکستان، ایران و هند از پیامدهای این جنگ متأثر شدند. همچنین، این جنگ موجب گسترش تنش‌ها بین کشورهای منطقه و ورود بیشتر قدرت‌های خارجی به تحولات افغانستان گردید.

🔹فساد و ناکامی در ایجاد دولت کارآمد و پایدار
فساد یکی از بزرگ‌ترین پیامدهای منفی اشغال افغانستان توسط آمریکا و نیروهای ائتلاف بود. میلیاردها دالر کمک‌های بین‌المللی که به منظور بازسازی و تقویت نهادهای دولتی به افغانستان سرازیر شد، به دلیل نبود نظارت کافی و ضعف‌های ساختاری، به جای استفاده در توسعه‌ی زیرساخت‌ها و بهبود شرایط زندگی مردم، وارد جیب مقامات دولتی فاسد و گروه‌های نفع‌طلب شد.

🔹در نتیجه، فساد نه تنها به‌صورت گسترده در نهادهای دولتی و اردو و پولیس ملی ریشه دوانید، بلکه به شکاف عمیق‌تری میان مردم و دولت منجر شد. این فساد ساختاری همچنین مانع از ایجاد نهادهای کارآمد شد که می‌توانستند کشور را به سمت ثبات و توسعه هدایت کنند.

🔹آمریکا و نیروهای ائتلاف نتوانستند یک دولت مرکزی قوی و کارآمد در افغانستان ایجاد کنند. دولت‌هایی که پس از سال ۲۰۰۱ بر سر کار آمدند، به دلیل وابستگی شدید به حمایت‌های خارجی، فقدان نهادهای دموکراتیک مستحکم، و نبود مشروعیت در میان بسیاری از اقوام و گروه‌های داخلی، همواره ناکارآمد باقی ماندند.

🔹تمرکز قدرت در دست گروه‌های کوچک سیاسی و همچنین وابستگی بیش از حد به نیروهای خارجی برای تأمین امنیت، موجب شد تا دولت نتواند به شکل مؤثری خدمات عمومی ارائه دهد یا در برابر طالبان و دیگر گروه‌های شورشی مقابله کند.

🔹اشغال بیست‌ساله‌ی افغانستان توسط آمریکا، نه تنها به اهداف اصلی اعلام شده، یعنی مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در افغانستان نرسید، بلکه ویرانی‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی گسترده‌ای بر جای گذاشت. این جنگ نه تنها به شکل‌گیری دوباره طالبان کمک کرد، بلکه نهادهای دولتی و مدنی را تضعیف کرد و افغانستان را به یکی از فقیرترین و ناامن‌ترین کشورهای جهان تبدیل نمود.

🔹خروج آمریکا در سال ۲۰۲۱ به نوعی تأیید این واقعیت بود که راه‌حل‌های نظامی برای مسائل پیچیده‌ی اجتماعی و سیاسی مانند افغانستان کارساز نیستند.

tahlilroz.com/?p=6823

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:20


🔴 بیداری جهانی پس از عملیات طوفان الاقصی

✍🏻 هادی احمدی

🔵 یکسال از عملیات طوفان الاقصی که از سوی گروه مقاومت اسلامی حماس انجام شد، گذشت. عملیاتی که تمامی معادلات جهانی را تغییر داد و دیدگاه جدیدی را در مورد فلسطین اشغالی به وجود آورد. رژیم اسرائیل پس از ۷۶ سال نتوانست به اهدافی که برای خود ترسیم کرده بود، برسد. ظلم و شکنجه های زیادی را بر مردم مظلوم فلسطین اعمال کرد، ولی در نهایت در هفتم اکتبر سال گذشته، مقاومت اسلامی فلسطین، عملیاتی را تحت عنوان طوفان الاقصی راه اندازی کرد که طی آن هزاران موشک به سمت سرزمین های اشغالی شلیک شد و رژیم اسرائیل را در شوک فروبرد.

🔹بیداری جهانی
عملیات طوفان الاقصی یکی از پیام هایی را که داشت، بیداری جهانی بود. قضیه فلسطین اشغال شده از سوی صهیونیست ها، یکبار دیگر به سرخط رسانه های جهان برگشت و ملت ها و دولت ها یکبار دیگر این قضیه را مرور و به حقانیت فلسطین پی بردند.

🔹از داخل سرزمین های اشغالی شروع تا افغانستان و ایران و عراق و انگلیس و امریکا و کشورهای مختلف جهان، همه روزه صدها هزار نفر به خیابان ها آمدند و علیه رژیم اسرائیل شعار دادند. ملت های جهان خواهان آزادی فلسطین از سیطره اسرائیل بودند تا به این ظلم و جنایتی که حاکم شده، خاتمه داده شود.

🔹بیداری و مقاومت در دانشگاه ها
یکی از رویدادهایی که بسا مهم بود و طوفان الاقصی آنرا رقم زد، قیام دانشجویان در دانشگاه های مختلف دنیا از جمله در دانشگاه های امریکا بود. صدها هزار تن از این دانشجویان و اساتید دانشگاه ها با تحصن و اعتراضات، همدردی و همبستگی خود را با ملت فلسطین ابراز کردند و علیه نتانیاهو و رژیم اسرائیل شعار دادند. نیروهای امنیتی امریکا با خشونت تمام، هزاران تن از معترضان را بازداشت و شکنجه کردند، ولی شعله این قیام خاموش نشد و حتا تاکنون نیز دامنه اعتراضات گسترده است.

🔹بیداری کشورهای مختلف جهان
در قضیه فلسطین، سال ها بود که کشورهای مختلف جهان سکوت اختیار کرده بودند و یا قربانی موج های رسانه ای بودند و یا هم اهمیتی به آن نمیدادند، ولی پس از عملیات طوفان الاقصی، صدای این کشورها نیز بلند شد و در نشست های مختلف جهانی از جمله در نشست های سازمان ملل متحد، آنها هر کدام فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناختند و خواهان توقف اشغالگری رژیم اسرائیل شدند.

🔹دورنمای بیداری جهانی در قضیه فلسطین
طوفان الاقصی بدون شک معادلات جهانی را تغییر داد و تصویر واقعی مظلومیت فلسطین و اشغالگری رژیم اسرائیل را به نمایش گذاشت. مقاومت فلسطین نه اشغالگری کرد، نه غیرنظامیان را هدف قرار داد و نه هم دعوای فراسرزمینی داشت، بلکه برای احقاق حقوق مردم مظلوم این سرزمین علم قیام برداشت و خشم خود را علیه اشغالگری رژیم اسرائیل در قالب طوفان الاقصی به نمایش گذاشت که بیداری جهانی را به همراه داشت.

🔹همانطور که یاد شد، دامنه این بیداری تنها در منطقه و خاورمیانه باقی نماند، بلکه قلب تل آویو، واشنگتن، پاریس و لندن را نیز فراگرفت و مردمان آزاده و عدالتخواه، به میدان آمدند تا صدای خود را به این همه وحشی صفتی اسرائیل و حمایت های امریکا بلند کنند.

🔹این بیداری دورنمای خوبی را ترسیم کرده است، دورنمایی که حالا یکسال پس از عملیات طوفان الاقصی همه میدانند فلسطین از کیست و چه کسی یا کسانی دست به اشغالگری زده اند. این همدلی و پیوندی که در محور فلسطین به وجود آمده است، با توجه به طوفان های محور مقاومت، آزادی را به ارمغان خواهد آورد، زیرا افکار عمومی، تاثیر مستقیمی بر سیاست های دولت ها دارد و هرچند که امریکا و انگلیس و فرانسه سیاست سرکوب را در پیش گرفته و معترضان را بازداشت و شکنجه میکنند، ولی در نهایت این بیداری، این مقاومت و این آزادمنشی، فلسطین را آزاد خواهد کرد.

tahlilroz.com/?p=6815

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:19


#اتاق_خبر_تحلیل_روز

🎥تحلیل اختصاصی: ترامپ و بازی با کارت افغانستان


◀️ در کانال یوتیوب تحلیل روز افغانستان ببینید

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:19


🔴 در نمایشگاه تکنولوژی نظامی اسرائیل: دنبال تکنولوژی کودک کشی می گردیم، شما دارید؟!

@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:18


#اتاق_خبر_تحلیل_روز

🎥تحلیل اختصاصی: صلح بین طالبان و سیاسیون پیشین

◀️
به نظر میرسد در این اواخر تلاش‌ها برای آشتی و صلح به نتیجه رسیده و مذاکراتی بین طالبان و شماری از سیاسیون حکومت قبلی شکل گرفته است. الماس زاهد و جعفر مهدوی، دو چهره‌ای استند که از گفت‌وگوهای سیاسیون پیشین با طالبان خبر داده و نسبت به آن ابراز امیدواری کرده‌اند.

◀️
اما نکته مهم در این باب، دخالت خارجی‌ها است. طرف‌های مذاکره‌کننده باید از هرگونه نفوذ و دخالت خارجی بویژه امریکا در روند گفت‌وگوها جلوگیری نمایند ...

🎦 این تحلیل اختصاصی را در سایت تحلیل روز ببینید

https://tahlilroz.com/?p=6931

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:17


🔴 دلایل عقب افتادن پروژه تاپی

✍🏻زهرا محمدی

🔵 پروژه تاپی، علیرغم اهمیت آن، با مشکلات و تأخیرات متعددی مواجه شده است. مهم‌ترین چالش‌ها شامل موارد زیر است:

☑️ ۱. امنیت در افغانستان: شرایط ناپایدار امنیتی در افغانستان، به ویژه در سال‌های اخیر، یکی از اصلی‌ترین دلایل تأخیر در اجرای پروژه بوده است. ناامنی در مناطقی که خط لوله باید از آنها عبور کند، به شدت بر روند پیشرفت پروژه تأثیر گذاشته است. با وجود اینکه طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان قول داده‌اند از پروژه‌های توسعه‌ای مانند تاپی حمایت کنند، اما بی‌ثباتی همچنان نگرانی‌هایی ایجاد می‌کند.

☑️ ۲. مسائل مالی و سرمایه‌گذاری: یکی دیگر از چالش‌های مهم، تأمین مالی و سرمایه‌گذاری است. با وجود تعهدات اولیه، برخی از کشورهای مشارکت‌کننده به دلیل مشکلات داخلی یا تغییرات سیاسی در تعهدات مالی خود تردید کرده‌اند. نوسانات قیمت جهانی گاز و تغییرات در بازارهای انرژی نیز به بی‌ثباتی مالی پروژه افزوده است.

☑️ ۳. مسائل تکنیکی و لجستیکی: تاپی یک پروژه پیچیده و بزرگ از نظر فنی است و نیازمند همکاری و هماهنگی بین‌المللی گسترده‌ای می‌باشد. ساخت این خط لوله نیاز به تخصص‌های مهندسی بالا و تأمین تجهیزات پیچیده دارد که اجرای آن را زمان‌بر کرده است.

🔹پروژه تاپی یکی از مهم‌ترین پروژه‌های انرژی منطقه‌ای است که می‌تواند نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی افغانستان و کشورهای همسایه ایفا کند. اما موفقیت این پروژه نیازمند حل چالش‌های امنیتی، مالی و فنی است.

🔹افغانستان می‌تواند از این پروژه به‌عنوان یک فرصت طلایی برای بهبود وضعیت اقتصادی و تقویت جایگاه خود در معادلات منطقه‌ای بهره ببرد. در نهایت، همکاری همه‌جانبه کشورهای مشارکت‌کننده و تلاش برای رفع موانع موجود، کلید پیشرفت و موفقیت این پروژه خواهد بود.

tahlilroz.com/?p=6810

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:17


🔴پروژه تاپی؛ فرصتی طلایی برای افغانستان در سایه تأخیرات و چالش‌ها

✍🏻زهرا محمدی

🔵 پروژه تاپی (TAPI)، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انرژی منطقه‌ای، شامل انتقال گاز طبیعی از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند است. این پروژه که نام آن از حروف انگلیسی ابتدایی چهار کشور ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند گرفته شده است، به‌عنوان یک گام استراتژیک برای تامین نیازهای انرژی جنوب آسیا و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای مطرح شده است. اما با وجود پتانسیل‌های بسیار، اجرای آن تاکنون با مشکلات و تأخیرات متعددی مواجه بوده است.

🔹ایده اولیه پروژه تاپی در دهه ۹۰ میلادی مطرح شد، زمانی که ترکمنستان به‌دنبال مسیرهای جدید برای صادرات گاز خود بود. پس از چندین دهه بحث و مذاکره، قرارداد این پروژه در سال ۲۰۱۰ امضا شد و در سال ۲۰۱۵، مراحل اجرایی آن به‌صورت رسمی آغاز شد. این خط لوله ۱۸۱۴ کیلومتری قرار است سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را از میدان گازی “گالکینیش” ترکمنستان به کشورهای همسایه برساند.

🔹اهمیت پروژه تاپی برای افغانستان
افغانستان به عنوان یکی از کشورهای عبوری این پروژه، از اهمیت استراتژیکی برخوردار است. نخستین مزیت این پروژه برای افغانستان، درآمد عبور است که از طریق حق ترانزیت گاز برای این کشور به همراه خواهد داشت. انتظار می‌رود که افغانستان سالانه چند صد میلیون دلار از این طریق درآمد داشته باشد، که می‌تواند در توسعه زیرساخت‌ها و بهبود وضعیت اقتصادی کشور مؤثر باشد.

🔹همچنین پروژه تاپی می‌تواند به بهبود وضعیت انرژی داخلی افغانستان کمک کند. از طریق این خط لوله، افغانستان قادر خواهد بود بخشی از گاز انتقالی را برای مصرف داخلی خود ذخیره کند. این امر به نوبه خود می‌تواند به تأمین انرژی پایدار و کاهش وابستگی این کشور به منابع خارجی کمک کند.

🔹منافع منطقه‌ای و بین‌المللی پروژه تاپی
پروژه تاپی نه تنها برای افغانستان بلکه برای کل منطقه اهمیت دارد. این پروژه می‌تواند به کاهش تنش‌های منطقه‌ای از طریق تقویت همکاری‌های اقتصادی بین کشورهای مشارکت‌کننده کمک کند. همچنین از آنجا که هند و پاکستان هر دو با مشکل کمبود انرژی مواجه هستند، تاپی می‌تواند به عنوان منبعی پایدار و ارزان برای تأمین انرژی آنها عمل کند. این پروژه همچنین در راستای تلاش‌های جهانی برای کاهش وابستگی به انرژی‌های فسیلی کمتر پاک نظیر زغال سنگ و نفت قرار می‌گیرد.

ادامه دارد ...

tahlilroz.com/?p=6810

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:17


🔴 دخالت آزار دهنده‌ای آمریکا در امور افغانستان؛ مسئله‌ی صلح و مطالبه‌ی اساسی افغانها

✍🏻 عایشه ببرک خیل

🔵 محمد الماس زاهد که سابقه‌ دو دور نمایندگی پارلمان و مشاورت اشرف غنی را در کارنامه خویش دارد و در حال حاضر به عنوان رئیس کمیته صلح شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان است، اعلام کرده که این شورا پس از نشست‌های متعدد با طالبان به صلح در افغانستان امیدوار شده است. زاهد بدون اینکه به جزئیاتِ نشست‌های شان با طالبان اشاره کند، گفته است که این شورا با دیپلمات‌های آمریکایی در رابطه به گفتگوها با طالبان بیش از یک ساعت گفتگو نموده اند.

🔹مردم افغانستان بدون استنثاء از اقدامات و نشست‌های که به منظور تامین صلح و ثبات در کشور برگزار شوند حمایت می‌نمایند. اما آنچه که اذهان همه را آزار میدهد، عدم توجه به مردم افغانستان و دخالت آمریکا در روند صلح و گفتگوها است.

🔹نسخه‌های صلحی که ایالات متحده آمریکا در طول دو دهه گذشته برای افغانستان ارائه کرده، نه تنها به بهتر شدن وضعیت کمک نکرده، بلکه بحران‌ها و فجایعی جدیدی را برای مردم این کشور ایجاد کرده است...

👈 در تحلیل روز بخوانید

tahlilroz.com/?p=6925

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:16


#تحریم_اسرائیل

📢تحریم کالاهای اسرائیلی ضربات مهلک و غیرقابل انکاری به اقتصاد رژیم وارد کرده است! اقتصادی که آمریکا و غرب حامی اصلی آن هستند.

🆔 @Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:16


🔴 ارزش منابع طبیعی افغانستان

✍🏻 شفیقه امیری

🔵 معدن لیتیم افغانستان آنقدر زیاد است که کارشناسان آن را با ذخایر نفتی عربستان مقایسه کرده اند. به نقل از روزنامه نیویورک تایمز درحال حاضر کشور بولیوی بزرگترین کشور صادر کننده در بخش لیتیم در جهان میباشد در صورتیکه حجم لیتیم افغانستان نیز برابر با حجم لیتیم کشور بولیوی است. سنگ های قیمتی افغانستان نیز ارزش زیادی دارد که همه‌ای کشورها را مجذوب خود ساخته است.

🔹به نقل از پتربوس فرمانده پیشین نیروهای ستاد مشترک آمریکا در افغانستان سنگ های قیمتی افغانستان بسیار خیره کننده است و استخراج آنها شرایط افغانستان را بطور کلی تغییر خواهد داد. اما چرا افغانستان با چنین ثروتی که کشورهای قدرتمندی چون آمریکا را مجذوب خود ساخته است هنوز هم فقیر باقی مانده است؟

🔹عوامل ناکامی در بهره برداری از ذخایر معدنی افغانستان
بطور کلی می توان گفت عدم تخصص، عدم امکانات و تجهیزات لازم و سوء مدیریت از جمله عواملی است که مانع استخراج معادن شده اند. البته گاهی اوقات استخراج بصورت غیر معیاری توسط افراد محل و یا زورمندان هم صورت گرفته است تا جائیکه این استخراج غیر معیاری تلفات جانی نیز به همراه داشته است.

🔹چون افغانستان تخصص و امکانات لازم را در قسمت کشف و استخراج ذخایر زیرزمینی ندارد، برای همین همواره کشورهای بیگانه در قسمت استخراج معادن در افغانستان دخالت داشته اند. بطور مثال چین بخاطر اینکه حدود نیمی از تولیدات صنعتی جهان را به عهده دارد برای استخراج معادن افغانستان و استفاده از آن نسبت به دیگر کشورها علاقمندی بیشتری دارد و اکنون هم پس از فروپاشی نظام جمهوریت در افغانستان چین از سایر کشور ها زودتر وارد عمل شده است بطوریکه این روزها کابل تبدیل به محل رفت و آمدهای نمایندگان شرکت های چینی شده است.

🔹البته از یک‌طرف باید گفت که هیچ کشوری بدون درنظرداشت منافع خود دست به چنین اقداماتی نمی زند، اما از طرفی دیگر باید گفت که افغانستان در زمینه‌ی زیرسخت ها و استخراج معادن نیاز به سرمایه گذاری دارد. پس نمی توان دست رد به چنین فرصت هایی بزند. اگر امارت اسلامی بخواهد می تواند در اینجا فرصت های مناسبی را فراهم آورد و افغانستان را به یک کشور مستقل از لحاظ اقتصادی تبدیل نموده و آنرا از متکی بودن به کشورهای خارجی آزاد سازد.

🔹از نظر من اگر مدیریت درست در قسمت استخراج معادن صورت بگیرد می تواند افغانستان را به استقلال اقتصادی برساند و این کشور را از زمره کشورهای فقیر به یکی از کشورهای ثروتمند در سطح جهانی تبدیل نماید.

tahlilroz.com/?p=6800

🆔@Tahlilroz_af

تحلیل روز افغانستان

21 Jan, 00:16


🔴 ذخایر معدنی افغانستان؛ ثروتی برای مردم فقیر

✍🏻 شفیقه امیری

🔵 افغانستان هشتمین کشور کوهستانی جهان است، که با موقعیت سوق الجیشی اش و با قرار گرفتن در مرکز آسیا توانسته است لقب قلب آسیا را به خود اختصاص دهد. این کشور از جمله غنی‌ترین کشورها در زمینه منابع طبیعی به شمار می رود. منابعی که می توان گفت تا هنوز دست نخورده باقی مانده است و اگر به صورت درست استخراج و مدیریت شوند آینده افغانستان را درخشان و پایه های اقتصادی این کشور را قوی و مستحکم‌تر خواهد ساخت، تاجائیکه آن را به یکی از کشورهای ثروتمند در جهان تبدیل خواهد نمود.

🔹همین موجودیت ذخایر معدنی افغانستان است که سبب شده تا این کشور مورد توجه جهان و خصوصا کشور های قدرتمندی چون: آمریکا، بریتانیا و چین قرار بگیرد. در حال حاضر بزرگترین ثروت افغانستان منابع زیر زمینی آن می باشد؛ معادنِ چون: طلا، یورانیم، لیتیم، مس، آهن، ذغال سنگ و انواع سنگ های قیمتی که در اقصی نقاط این کشور و می توان گفت در تمام نقاط آن و جود دارد.

🔹ذخایر معدنی افغانستان و موقعیت آنها
معدن آهن حاجی گک در بامیان که ذخایر آن حدود دو میلیارد تن برآورد شده است. معادن مس در ولایت های لوگر، هرات، فراه، کاپیسا، قندهار، زابل، کابل و همچنان قسمت های جنوبی افغانستان موقعیت داشته که معادن مس عینک، بلخاب، شيدا و زرکشان از جمله معادن بزرگ در سطع کشور شمرده می شوند.

🔹معادن طلا در شمال، غرب و جنوب کشور موقعیت دارد. معدن طلای ولسوالی راغستان در منطقه‌ای ویکادور یکی از جمله معادن بزرگ طلا در بدخشان محسوب می شود.

🔹یورانیم در افغانستان بیشتر در ناحیه خان نشین ولایت هلمند موقعیت داشته که در این ناحیه به مقدار ۳.۵ میلیون تن ذخایر نیوبم، فاسفورس، یورانیم و توریم توسط ناسا تخمین شده است.

🔹لیتیم افغانستان در ولایات کنر، نورستان و هلمند معادن عمده‌ای را در خود جای داده است.

🔹معادن ذغال سنگ در افغانستان از ولایت بدخشان آغاز تا تخار، بغلان، سمنگان، بامیان و سرپل امتداد یافته و به معدن سبزک ولایت هرات منتهی می شود.

🔹و انواع سنگ های قیمتی که در ولایت های شمال و غرب موقعیت دارند.

🔹در پنج منطقه شمال افغانستان ذخایر نفت شناسایی شده است که وسعت آن به ۴۵۰۰ کیلومتر مربع می‌رسد که یکی از این مناطق قشقری است. ذخایر این مناطق نفتی ۷۸ میلیون تن برآورد شده است.

ادامه دارد ...

tahlilroz.com/?p=6800

🆔@Tahlilroz_af