تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

@taamoq


کانال اصلی:
@Taamoq

اینستاگرام:
instagram.com/taamoq

یوتوب:
https://youtube.com/@Taamoq?si=G4DzuLr7NwfNxLir?sub_confirmation=1

باقی:
https://zil.ink/taamoq

تبلیغات:
@taamoq_ads

نشست‌ها و دوره‌ها:
@taamoq_archive

همکاری:
@taamoq_writers

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

22 Oct, 17:30


🏛 شهر فلسفۀ ایران برگزار می‌کند:
🔔 نام دوره: دلوز فیلسوف رخداد
📢 استاد: شهاب‌الدین قناطیر
🗓 شروع دوره: دوشنبه 7 آبان 1403
ساعت 18 تا 20
‼️ برای ثبت نام لطفاً به لینک زیر مراجعه فرمایید:
ثبت نام
ثبت نام
ثبت نام
#دلوز
#رخداد

برای اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:
☎️ 021-22053556
📞09361135000

🌏 نشانی: تهران، بلوار نلسون ماندلا (جردن)، کوچۀ گلدان، پلاک 5، طبقۀ 3
www.philosophycity.ir

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

22 Oct, 13:30


زیبایی‌شناسی شکست:
فلوبر، بکت و ماهیت آفرینش ادبی

در این نشست #فرهاد_محرابی و #امیرحسین_رشنودی در باب زیبایی‌شناسی شکست از منظر بکت و نسبت آن با آثار فلوبر، هولدرلین و آگامبن به گفت‌وگو نشستند. در پایان نشست، دکتر محرابی بخشی از کتاب Hölderlin's Madness از جورجیو آگامبن را (که توسط ایشان ترجمه شده و در نشر ققنوس چاپ خواهد شد) برای مخاطبان خواندند.

- برای تماشای نسخۀ کامل در یوتوب کلیک کنید -

از دکتر فرهاد محرابی:
- کانال تلگرام دکتر محرابی
- صفحۀ اینستاگرام دکتر محرابی

#ساموئل_بکت، #گوستاو_فلوبر، #شکست، #زیبایی‌شناسی، #ادبیات، #فلسفه، #جورجیو_آگامبن
Taamoq | تَعَمُّق

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

19 Oct, 17:31


📣 #مدرسه_تهران برگزار می‌کند:

📌 «تهی‌دستی» زیر سایه جامعه، اقتصاد و سیاست در ایران امروز

🎙 با حضور

■ دکتر محمد مالجو
(پژوهشکر اقتصاد سیاسی)
● تهیدستان شهری در آیینه طبقه؟

■ دکتر کیهان صفری
(پژوهشگر اجتماعی و مدرس دانشگاه)
● تهی دست بودن یا تهی دست شدن؟ مکانیسم تولد زیست غیررسمی

📍یکشنبه ۲۹ مهرماه، ساعت ۱۸ تا ۲۰
♦️حضوری و آنلاین
🔺️ حضور در این نشست رایگان است
🏫 مکان برگزاری: خ انقلاب، خ ۱۶ آذر، خ پورسینا، نبش جلالیه


📮 برای ثبت‌نام به آیدی زیر مراجعه کنید:
🔗 @Pouya_teh_82

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

19 Oct, 13:30


فلسفه برای کودکان

گفت‌و‌گوی آنلاین با حضور:
#محمدرضا_واعظ؛ دکتری فلسفۀ علم، دانش‌آموختۀ مؤسسۀ گسترش فلسفه برای کودکان (کانال)
#امیرحسین_رشنودی؛ پژوهش‌گر فلسفه

زمان برگزاری:
یک‌شنبه، بیست‌و‌نهم مهر ماه، ساعت ۱۹:۰۰

لینک ورود به جلسه:
http://meet.google.com/tcm-muhs-bqw

#فلسفه، #فلسفه_برای_کودکان
Taamoq | تَعَمُّق

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

18 Oct, 17:30


درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین )
اخلاق علیه اخلاقیات؛
۳- زمین‌شناسی اخلاقیات: علم کوچ‌گر و سرعت‌های اندیشه
به‌هدایت سید محمدجواد سیدی
طول دوره: ۸ جلسه‌ی ۲ ساعته
شروع دوره: ۱ آبان ۱۴۰۳
روزهای سه‌شنبه: ۱۶ تا ۱۸
@bidarschool
@bidarcourses

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

18 Oct, 13:30


چیستی روان‌شناسی تکاملی

در این نشست #جلال_خادمی و #امیرحسین_رشنودی در باب چیستی روان‌شناسی تکاملی، روی‌کرد‌های مختلف در این رشته، چالش‌های مواجهۀ روزمره با نظریۀ تکامل و نتایج روان‌شناختی برآمده از آن به گفت‌وگو نشستند.

- برای تماشای نسخۀ کامل در یوتوب کلیک کنید -

از دکتر جلال خادمی:
- کانال یوتوب رادیو جزیره
- کانال تلگرام رادیو جزیره
- صفحۀ اینستاگرام دکتر خادمی

#روان‌شناسی_تکاملی، #تکامل، #فرگشت، #دگرگشت، #چارلز_داروین، #زیست‌شناسی، #روان‌شناسی
Taamoq | تَعَمُّق

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

16 Oct, 13:30


زیبایی‌شناسی شکست:
فلوبر، بکت، و ماهیت آفرینش ادبی

گفت‌و‌گوی آنلاین با حضور:
#فرهاد_محرابی؛ دکتری ادبیات مدرن، پژوهش‌گر فلسفۀ سیاسی و ادبیات تطبیقی (کانال)
#امیرحسین_رشنودی؛ پژوهش‌گر فلسفه

زمان برگزاری:
پنج‌شنبه، بیست‌و‌ششم مهر ماه، ساعت ۱۹:۰۰

لینک ورود به جلسه:
http://meet.google.com/tcm-muhs-bqw

#ساموئل_بکت، #گوستاو_فلوبر، #ادبیات، #نقد_ادبی، #شکست، #فلسفه_هنر، #زیبایی‌شناسی، #وبینار
Taamoq | تَعَمُّق

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

12 Oct, 13:12


در باب جامعه‌شناسی دین

در این نشست #حسن_محدثی، #امیرحسین_رشنودی و #ع_وارسته در باب چیستی جامعه‌شناسی دین و روی‌کرد‌های مختلف در این رشته، و هم‌چنین دربارۀ موضوعاتی چون خداناباوی، بنیادگرایی دینی، رواداری و تساهل، و آیندۀ دین در جهان به گفت‌وگو نشستند.

- برای تماشای نسخۀ کامل در یوتوب کلیک کنید -

از دکتر حسن محدثی:
- کانال تلگرام زیر سقف آسمان
- صفحۀ اینستاگرام دکتر محدثی

#جامعه‌شناسی_دین، #جامعه‌شناسی، #دین‌پژوهی، #خداناباوری، #آتئیسم، #بنیادگرایی، #دین
Taamoq | تَعَمُّق

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

08 Oct, 19:36


تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ pinned Deleted message

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

08 Oct, 13:31


کمدینامیک: برگسون و سیالیت کمدی

کمدی ذاتاً سیال است و تحت تأثیر برهم‌کنش هنجارهای اجتماعی، رفتارهای فردی و زمینه‌های فرهنگی شکل می‌گیرد. نگاه هانری برگسون در باب کمدی در اثر مهم خود، «خنده»، بینش‌های عمیقی دربارۀ ماهیت سیال کمدی ارائه می‌دهد. او استدلال می‌کند که کمدی اغلب از جنبه‌های مکانیکی رفتار انسانی ناشی می‌شود و نشان می‌دهد که سختی و انتظارات اجتماعی می‌توانند موجب ایجاد شوخی شوند. این کیفیت دینامیک تنها بازتابی از جوک‌ها یا اجراهای فردی نیست، بلکه نظری کلی دربارۀ تعاملات انسانی و ساختارهای اجتماعی است.
برگسون تأکید می‌کند که "خنده یک رفتار اجتماعی است" (خنده، ص. ۹) و بر این نکته انگشت می‌گذارد که کمدی در یک بافتار جمعی عمل می‌کند. مخاطبان نقش مهمی در شکل‌گیری تجربۀ کمدی ایفا می‌کنند، زیرا واکنش‌های آن‌ها می‌تواند بر نحوۀ ارائه و دریافت شوخی تأثیر بگذارد. این برهم‌کنش میان اجراکننده و مخاطب محیطی سیال ایجاد می‌کند که در آن کمدی در لحظه تحقق می‌یابد. خنده‌ای که از یک شوخی ناشی می‌شود، تنها پاسخی به محتوا نیست، بل‌که هم‌چنین به درک مشترک و پیوندهای اجتماعی میان مخاطبان وابسته است.
علاوه بر این، برگسون اهمیت بافتار را در شکل‌گیری آنچه که به عنوان شوخی در نظر گرفته می‌شود، مورد تأکید قرار می‌دهد. او می‌نویسد: "عنصر کمدی نتیجه‌ای از یک صلبیت مکانیکی خاص است" (خنده، ص. ۱۴) و نشان می‌دهد که شوخی اغلب زمانی ظهور می‌کند که افراد در موقعیت‌های غیرمنتظره رفتارهای پیش‌بینی‌پذیر و مکانیکی از خود نشان می‌دهند (تضاد رفتار/کلام استاتیک با ماهیت دینامیک زمان/تاریخ). این سختی می‌تواند در مقابل سیالیت تعاملات انسانی واقعی قرار گیرد و نشان دهد که کمدی می‌تواند به عنوان نقدی بر هنجارهای اجتماعی عمل کند. با تغییر زمینه‌ها -از طریق تغییرات فرهنگی، فناوری یا دینامیک‌های اجتماعی- ماهیت کمدی نیز سازگار می‌شود و جوهرۀ سیال آن را آشکار می‌سازد.
تکامل سبک‌های کمدی نیز منعکس‌کنندۀ ماهیت سیال شوخی است. برگسون اشاره می‌کند که "عنصر کمدی همیشه بر دورۀ تاریخی ابتنا دارد" (خنده، ص. ۳۶) و نشان می‌دهد که آنچه خنده‌دار است می‌تواند به طور قابل توجهی در زمان‌ها و فرهنگ‌های مختلف متفاوت باشد. این ایده، یادآوری این مهم است که کمدی استاتیک نیست؛ بل‌که به صورت مداوم تغییر می‌کند و به چشم‌اندازهای در حال تغییر ارزش‌های اجتماعی و تجربیات جمعی پاسخ می‌دهد. با ظهور مراجع فرهنگی جدید و تکامل هنجارهای اجتماعی، هم‌چنین منظر کمدی دستخوش تغییر می‌شود و آن را به یک فرم هنری زنده و پویا تبدیل می‌کند.
علاوه بر این، نقش زمان‌بندی و ارائه در کمدی، ماهیت سیال آن را بیش‌تر نشان می‌دهد. برگسون اشاره می‌کند که "تاثیر کمدی به غیرمنتظره‌بودن آن وابسته است." (خنده، ص. ۵۰) و تأکید می‌کند که عنصر شگفتی در ایجاد خنده بسیار مهم است. کمدین‌ها اغلب بر اساس واکنش‌های مخاطب زمان‌بندی و محتوای خود را تنظیم می‌کنند و این امر یک حلقه بازخورد ایجاد می‌کند که تجربۀ کمدی را تقویت می‌کند. این سازگاری، سیالیت کمدی را نشان می‌دهد، زیرا اجراکنندگان در برهم‌کنش دائم با رفتار غیرقابل‌پیش‌بینی مخاطبان و بافتار‌های مختلف هستند.
در پایان، ماهیت سیال کمدی بازتابی از ارتباط عمیق آن با رفتار انسانی و ساختارهای اجتماعی است. برگسون در "خنده"، نشان می‌دهد که کمدی یک موجود ثابت نیست، بلکه پدیده‌ای زنده و در حال تکامل است. این هنر در تعاملات میان افراد، هنجارهای اجتماعی که با آن‌ها مواجه می‌شوند و زمینه‌های فرهنگی که تجربیات آن‌ها را شکل می‌دهد، شکوفا می‌شود. هنگامی که ما با کمدی درگیر می‌شویم، در یک گفت‌و‌گوی دینامیک شرکت می‌کنیم که پیچیدگی‌های زندگی انسانی را منعکس می‌کند و خنده را به جنبه‌ای اساسی از هستیِ مشترک ما تبدیل می‌کند.
ایدۀ «کمدینامیک» از مشاهدۀ بازی و پشت صحنۀ بازی متیو پری، بازیگر سریال کمدی "دوستان"، ناشی می‌شود. تغییر دیالوگ‌ها و خلق شوخی‌های لحظه‌ای براساس واکنش‌های مخاطبان، مهم‌ترین مهارت یک کمدین است.
این متن به روان بلند متیو پری تقدیم می‌شود. 

﹏﹏✎ #امیرحسین_رشنودی 
#هانری_برگسون، #کمدی، #فلسفه، #سیالیت_کمدی، #خنده
Taamoq | تَعَمُّق

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

07 Oct, 15:48


کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» نوشتۀ آنتونی کنی
پانزده جُستار تاریخی در حوزۀ فلسفه. کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین: جستارهایی تاریخی در فلسفه»، با عنوان اصلی From Empedocles to Wittgenstein: Historical Essays in Philosophy، گشت‌وگذاری‌ست در مقاطعی از تاریخ فلسفه، از دوران یونان باستان تا عصر مدرن و تأملی‌ست در بعضی مسائل و دغدغه‌های بنیادین و همیشگی آدمی، از منظر چند فیلسوف بزرگِ تاریخ فلسفه.
آنتونی کنی در کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» شمه‌هایی از تاریخ فلسفه را به ما ارائه می‌دهد و نیز موضوعاتی مانند جهان و انسان و آفرینش و ایمان و موقعیت آدمی در هستی را، از منظر چند فیلسوف بزرگ تاریخ فلسفه، بررسی می‌کند.
تأکید آنتونی کنی در کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» بر چند فیلسوف خاص و مهم دوره‌های یونان باستان، قرون وسطی و عصر مدرن است و او عمدتاً با محوریت این چند فیلسوف، که جزو فیلسوفان محبوب و مورد علاقه‌اش هستند، به شرح مباحث فلسفی مرتبط با اندیشه‌های آن‌ها می‌پردازد و دیدگاه آن‌ها را دربارۀ موضوعات بنیادینی نظیر جهان و انسان و دین و اخلاق و مرگ و جاودانگی و زندگی پس از مرگ شرح می‌دهد.
متن اصلی کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» اولین بار در سال 2008 منتشر شده است.

مروری بر کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین»
افلاطون، ارسطو، توماس آکویناس و لودویگ ویتگنشتاین؛ این چهار فیلسوف فلاسفه‌ای هستند که جستارهای کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» عمدتاً به آن‌ها و افکارشان اختصاص دارد و کتاب حول محور آن‌ها و دیدگاه‌هایشان می‌گردد.
آنتونی کنی در هر یک از جستارهای کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» بحثی فلسفی را، دربارۀ موضوعاتی چون هستی و جهان و انسان و آفرینش و اخلاق و دین، از دیدگاه یکی از فلاسفۀ بزرگی که نامشان آمد مورد بررسی قرار می‌دهد و این‌گونه، ضمن طرح مباحثی فلسفی، ما را با وجوهی از افکار و اندیشه‌ها و دیدگاه‌های این فلاسفۀ بزرگ آشنا می‌کند و کلیدی ارائه می‌دهد برای ورود به جهان پهناور اندیشه‌های آن‌ها و امکانی فراهم می‌کند تا از منظر چند فیلسوف بزرگ و مهم تاریخ فلسفه به موضوعاتی نظیر اعتقاد و ایمان و معرفت و جهان و انسان و زندگی و مرگ و باور به جهان پس از مرگ بنگریم و نیز با مواضع خود نویسنده دربارۀ این موضوعات آشنا شویم.
کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» صرفاً منحصر و محدود به معرفی دیدگاه‌های چند فیلسوف بزرگ تاریخ فلسفه نیست. نویسنده در این کتاب با مباحث و دیدگاه‌های علمی عصر حاضر نیز درگیر می‌شود و دغدغه‌های بنیادین و مهم جهان امروز را، در متن افکار و دیدگاه‌های چند فیلسوف اصلیِ مورد بحث در این کتاب، مطرح می‌کند. مثلاً جستاری از کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» به طرح مباحثی درباب داروین و داروینیسم و نیز نقد بخشی از نظریات ریچارد داوکینز، زیست‌شناس برجستۀ معاصر بریتانیایی، اختصاص دارد و در جستاری دیگر از کتاب هم، با نگاهی نقادانه، به مباحث علمی و عصب‌شناختی دربارۀ آگاهی پرداخته می‌شود و نویسنده موضوعاتی مربوط به فلسفۀ ذهن و علوم شناختی را پیش می‌کشد و آن‌ها را، از منظری فلسفی، مورد نقد قرار می‌دهد، اگرچه در دیدگاه‌های نقادانۀ آنتونی کنی در کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» اغلب نه رنگی از قطعیت جزم‌گرایانه که ردی از شکاکیت و تردید به نظریات خود نیز به چشم می‌خورد. آنتونی کنی همچنین در این کتاب، ضمن شرح دیدگاه‌های فیلسوفان محبوب خود، به نقد وجوهی از افکار آن‌ها هم می‌پردازد.
گفتنی‌ست که نویسنده در جاهایی از کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» هم، در تبیین موضوعی فلسفی، گریزی به ادبیات و آثار ادبی زده است.
کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» از مقدمه و پانزده جستار تشکیل شده است.
جستارهای پانزده‌گانۀ کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» عبارتند از: «هفت مفهوم آفرینش»، «حیات پس از اِتنا: نظم و نثر امپدوکلس»، «فضیلت و خوبی از نگاه افلاطون و ارسطو»، «معیار ارسطو برای سعادت»، «صدق عملی نزد ارسطو»، «مقولات ارسطو نزد آباء لاتین»، «ماهیت و وجود: آکویناس و فلسفۀ اسلامی»، «زندگی فردی انسان از نگاه آکویناس»، «توماس و توماس‌گرایی»، «آکویناس در امریکا»، «فلسفه فقط چیزهایی را بیان می‌کند که همه اذعان دارند»، «علم‌گرایی شناختی»، «ویراست‌های آثار ویتگنشتاین»، «معرفت، اعتقاد و ایمان» و «وحدت معرفت و کثرت اعتقاد».

منبع: بنوبوک

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

07 Oct, 15:33


منتشر شد..
از امپدوکلس تا ویتگنشتاین،
نوشته‌ی آنتونی کنی،
ترجمه رضا یعقوبی،
نشر پارسه،
۲۹۶ صفحه،
قیمت ۲۹۸ هزار تومان،
این کتاب حاوی جستارهای آنتونی کنی درباره‌ی موضوعات مختلف فلسفی است که چند جستار ادبی و ذوقی هم در آن گنجانده شده است. جذابیت کتاب در آن است که او نوشته‌های فنی خود را با نثری روان و با استفاده از متون ادبی و هنری دلنشین ساخته است.

لینک خرید کتاب با تخفیف:
https://www.bennubook.com/book/1994348/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%85%D9%BE%D8%AF%D9%88%DA%A9%D9%84%D8%B3-%D8%AA%D8%A7-%D9%88%DB%8C%D8%AA%DA%AF%D9%86%D8%B4%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%AB%D8%B1-%D8%A2%D9%86%D8%AA%D9%88%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D9%86%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D8%B4%D8%B1-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D9%87

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

06 Oct, 11:54


تبارشناسی نیچه‌ای-دلوزی
این جلسه، پیش‌مقدمه‌ای است برای دورۀ «تبارشناسی از منظر نیچۀ دلوز»

در این نشست #شهاب‌الدین_قناطیر و #امیرحسین_رشنودی در باب غایت‌شناسی و روش‌شناسی‌ تبارشناسی نیچه‌ای-دلوزی، نسبت فلسفۀ دلوز با ریاضیات و فلسفه‌های پیشین و اهمیت مفهوم زمان در آن به گفت‌وگو پرداختند. در انتهای این جلسه، تازه‌ترین درس‌گفتار استاد قناطیر تحت عنوان «تبارشناسی از منظر نیچۀ دلوز» معرفی شد.

- برای تماشای نسخۀ کامل در یوتوب کلیک کنید -

برای ثبت‌نام در دورۀ «تبارشناسی از منظر نیچۀ دلوز» به پشتیبانی تعمق مراجعه کنید:
@TaamoqSupport

#تبارشناسی، #فردریش_نیچه، #ژیل_دلوز، #ریاضیات، #فلسفه_زمان
Taamoq | تَعَمُّق

تعمّق - فلسفه، علم و تاریخ

04 Oct, 17:30


«درونماندگاری» یا «حلول مفهومی» بود که اندیشه‌ی معاصر را بیش از هر مفهوم دیگری تحت‌تاثیر قرار داد. «هستی حلولی» یا «درونماندگار» با کنارگذاشتن تمام تصورات قبلی از هستی و ماده و کیهان، از انسان و ساختن و تولید، به جای مفاهیم متکی بر امتداد، تفکیک، تعالی و در یک کلام، بازنمایی، هستی‌شناسی و هنر را بر بنیادی نو بازآفرید: تاخوردگی. آنچه دلوز نامش را «سرگیجه‌ی درونماندگاری» می‌گذاشت زمین جدیدی بود که تمام آنچه هست را خارج از مقولات سنتی هستی‌شناسی‌های تاکنونی می‌اندیشد، بدون تفکیک‌های دلبخواهی‌ای که خود را قرن‌ها بر اندیشه و هنر تحمیل کرده بودند، مگر در مواردی خاص، در صداهای اقلیت، در فریادهای کسانی چون اسپینوزا، لایبنیتس، برگسون. اینها متفکرانی بودند که به جای پذیرش الگوهای بازنمایانه و متعال از هستی و کیهان، به جای تسلیم به تفکیک‌های متعال بین ذهن و بدن، بین شورها و اندیشه، تمام آنچه را که تا پیش از آن به حوزه‌های منفک و ماژور تفکیک شده بود در مقام درجات و قطاع‌ها و چین‌خوردگی‌ها و در یک کلام، تاهای یک بافت ضخیم و یکپارچه و چگال توصیف کردند. «تا» یا «فولد» مفهومی بود که امکان ساختن جهانی جدید را فراهم می‌کرد. در نتیجه با فراروی از تقسیم‌بندی‌های همیشگی و فراخی مثلا تفکیک حیات و مرگ، ارگانیک و ناارگانیک، به هستی همچون یک بافت مادی ضخیم و چگال اندیشید که در آن تمام اینها درجات مختلف غلظتی واحد هستند. در میان این لایه‌های دلبخواهی و اینهمان، تاخوردگی‌ها تا بی‌نهایت صورت‌ها و ماده‌های جدید تولید می‌کنند. زمین و کیهان خود تبدیل به درجات مختلف تاخوردگی‌های ماده می‌شوند که در آن به زبان لایبنیتسی کل هستی در یک ذره‌ی بی‌نهایت خُرد فشرده می‌شود: مسئله همه‌جا بر سر درجات فشردگی یا غلظت تاخوردگی‌هاست. در این دوره به چیستی مفهوم «تا» یا «فولد» می‌پردازیم و با تکیه بر این مفهوم مروری می‌کنیم بر اندیشه‌های اسپینوزا، لایبنیتس، برگسون و دلوز.
@chaosmotics