صدای معلم

@sedayemoallem_ir


صدای معلم یک رسانه مستقل است و به شماره ثبت 78039 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کند .

هر گونه استفاده از نام و یا لوگوی صدای معلم در کانال ها و گروه ها جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد .

sedayemoallem.ir

ارسال مطلب :

[email protected]

صدای معلم

22 Oct, 14:58


« بدون وفاق و احساس مشترک ميهن دوستی هيج دست آوردي حاصل نمی شود . وفاق هم زماني حاصل می شود که ايران برای همه ايرانيان باشد و حق و عدالت سرلوحه برنامه های نمادهای ملی يکی از اولويت های دولت باشد »

بررسی و نقد لايحه بودجه 1404 ( بخش نخست )

سعید شهسوارزاده/ عضو شورای نویسندگان صدای معلم



* تشديد کسري تجاري سال گذشته ، ضرورت تشويق صادرات از طريق نظم بخشي به بازارهاي متعدد ارزي را برجسته کرده است . سياست کنترل ترازنامه به عنوان راهبرد مقطعي و همزمان با کاهش در خالص دارايي خارجي بانک مرکزي ممکن است نگراني ابر تورم را برطرف کند . لکن به عنوان سياست بلند مدت کار کرد خود به عنوان سياست پولي را از دست مي دهد .


* شاخص هاي نابرابري نشان از کاهش ضريب جيني در دو سال اخير مي دهند . افزايش حجم يارانه نقدي صرفأ يک علاج مقطعي و خوشي گذرا است . براي کاهش فقر و نابرابري ضروري است اصلاحات ساختاري در نظام دستمزد و بازار کار رخ دهد . همچنين لازم است در توزيع يارانه ، شناسايي دقيق و پرداخت مشروط به توانمند سازي به عنوان دو اصل کليدي در رفع فقر بلند مدت مورد توجه قرار گيرد .


* به منظور حمايت از قشر متوسط ، افزايش دو برابري ميزان معافيت مالياتي بر مجموع حقوق و دستمزد و سه برابري معافيت مشاغل در دستور کار خواهد بود .


* انتظار مي رود با هوشمندسازي نظام مالياتي به ويژه جايگزيني ساز و کارهاي سيستمي و هوشمند به جاي تشخيص مبتني بر مميزين مالياتي ، نسبت درآمد مالياتي به توليد ناخالص داخلي نسبت به سال جاري يک واحد درصد افزايش يابد تا در انتهاي برنامه هفتم به 10 درصد برسد ؛ سال آينده نقطه عطف نظام مالياتي است چرا که ساز و کار پايانه هاي فروشگاهي به صورت کامل عملياتي خواهد شد .


* قرار است تمام رديف هاي با ماهيت درآمدها و هزينه هاي عمومي را که در جداول خارج از بودجه قرار دارند در جدول اصلي و در جايگاه خود قرار بگيرند . تنها در اين صورت است که سقف واقعي بودجه عمومي ، سهم دقيق امور مختلف از مخارج دولت و تسهيم منابع درآمدي تدقيق و قابل استناد خواهد بود . اين اصلاح شفافيت و ساز و کار گزارش دهي نزديک به حقيقت را بهبود جدي خواهد داد که اولين قدم در اصلاح ساختار بودجه خواهد بود .


* از آن جایی که یکی از مهمترین مؤلفه‌های بروز تورم در کشور، ناترازی بودجه خصوصا از محل کاهش درآمدهای عمومی دولت است، اصلاح ساختار بودجه می‌تواند یکی از بلندترین گام‌ها در راستای مهار تورم باشد که از شعارهای دولت چهاردهم به شمار می‌رود.


* پرسش کننده :

آیا افزايش حقوق و مزايا کارمندان دولت در بخشنامه لايحه بودجه 1404 پلکاني است ؟

پاسخ دهنده : ( 4 )

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی امروز (18 مهر )مجلس در تذکری اظهار کرد: میزان افزایش حقوق و مزایا در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ خلاف برنامه هفتم توسعه است .

وی ادامه داد: اگر قرار است بودجه با این سبک و سیاق به مجلس شورای اسلامی داده شود، آقایان بدانند که خلاف برنامه هفتم توسعه بوده و در مجلس با مشکل مواجه می‌شوند.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به این‌که موضوع افزایش حقوق و مزایا و افزایش پلکانی حقوق در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ خلاف برنامه هفتم است، سازمان برنامه و بودجه نسبت به اصلاح آن اقدام کند تا مغایرتی با برنامه هفتم توسعه نداشته باشد.

بر اساس ضوابط مالی لایحه بودجه ۱۴۰۴ که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور منتشر شده، پیشنهاد افزایش حقوق کارمندان دولت برای سال آینده ۲۰ درصد پیش‌بینی شده است.


* رئیس سازمان برنامه و بودجه : در قانون برای اجرای متناسب‌سازی بازنشستگان موضوع درآمدهای حاصل از افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده آمده است که ۷۰ هزار میلیارد تومان می‌شود، اما در ردیف‌ها مجلس شورای اسلامی ۵۰ هزار میلیارد تومان تخصیص داده و مابقی به جاهای دیگر داده شده است. ما هم باید طبق ردیف‌های بودجه عمل می‌کنیم که ۵۰ هزار میلیارد تومان است. بازنشستگانی هستند که حقوق کمتر از ۱۰ میلیون می‌گیرند که تعداد آنها به کمتر از ۲۰۰ هزار نفر می‌رسد که باید به آن‌ها هم توجه شود.

https://sedayemoallem.ir/اقتصاد/item/24764-/بررسی-و-نقد-لايحه-بودجه-1404-بخش-نخست

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

21 Oct, 15:15


« در مجموعه های اقتصادی حتی غیر اقتصادی ، وجود سیستم نظارتی مستقل از عوامل اجرایی ، موجب افزایش شفافیت و کاهش خطا های احتمالی می گردد »

چند پرسش در مورد ساختار مدیریتی هلدینگ پتروفرهنگ زیر مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان ؟

غفار جلالی



* سؤالات کلیدی از مدیرعامل پتروفرهنگ :

1- آیا ساختار فعلی پتروفرهنگ، بین نقش‌های نظارتی و اجرایی تفکیک لازم را دارد ؟

2- چه مکانیسم‌هایی برای اطمینان از عدم تداخل وظایف نظارتی و اجرایی در این سازمان وجود دارد؟

3- آیا سیستم‌های کنترل داخلی برای جلوگیری از احتمال تعارض منافع کافی است ؟

4- چرا فردی با مسئولیت نظارتی ، در کمیته‌های تصمیم‌گیری (فروش متانول و کمیسیون معاملات شرکتهای وابسته) یا در تصمیم گیری در امور اجرایی حق رأی دارد؟

5- آیا حضور مدیر نظارت بر بازرگانی در مذاکرات تجاری و جلسات خرید کشتی (در صورت صحت) با اصول حاکمیت شرکتی سازگار است؟


*
بررسی دقیق‌تر ساختار مدیریتی و نظارتی هلدینگ پتروفرهنگ ضروری به نظر می‌رسد.

وضوح در تفکیک وظایف نظارتی و اجرایی نه تنها به حفظ اعتبار سازمان کمک می‌کند، بلکه می‌تواند از زیان‌های مالی احتمالی و آسیب به اعتماد عمومی جلوگیری کند.

لازم است مسئولین ذیربط به این پرسش‌ها پاسخ دهند و در صورت لزوم، اقدامات لازم برای بهبود ساختار سازمانی و افزایش شفافیت را پیگیری و اجرایی نمایند .

جامعه فرهنگیان حق دارد از چگونگی مدیریت منافع آنان در یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان آگاه باشد و از وجود تضمین‌های کافی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی اطمینان حاصل کند.

https://sedayemoallem.ir/اقتصاد/item/24763-/چند-پرسش-در-مورد-ساختار-مدیریتی-هلدینگ-پتروفرهنگ-زیر-مجموعه-صندوق-ذخیره-فرهنگیان-؟

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

20 Oct, 14:35


« آموزش رایگان حق فراموش شده ای است که در حال حاضر از سوی هیچ یک از ذی نفعان تعلیم و تربیت به صورت جدی پیگیری نمی شود »

مدیر مدرسه عزل شد اما مساله حل نشده است !

سیدهادی عظیمی/ معلم و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی


* گزارشی در مورد صحت این موضوع از سوی نهادهای مرتبط نیز منتشر نشد. در صورت صحت خبر نیز مدیری در سطح اداره آموزش و پرورش شهرستان قدس و اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های تهران نیز استعفا نکرد . از این رو نه خبری شده بود و نه قرار بود خبری شود.

گویی با پاک کردن صورت مسئله خیال همه راحت می شود.

در صورت صحت این خبر ، دلایل بروز چنین اتفاقاتی باید مورد بررسی قرار گیرد .


* اهمیت وزارت آموزش و پرورش و نهاد مدرسه لزوم بررسی چرایی شکل گیری چنین رویدادهایی را ضروری می سازد .


* اولین نکته ای که در مورد این رویداد به ذهن خطور می کند این است که چرا باید دانش آموزان برای تحصیل خود پولی پرداخت کنند تا خانواده ای مجبور شود برای ثبت نام فرزندش در یک مدرسه دولتی مجبور به پذیرش این نوع رفتارهای ناشایست شود؟


* رئیس جمهور بر اساس اصل یکصد و بیست و یکم سوگند یاد کرده است که از قانون اساسی پاسداری نماید و از حقوق مردم در قانون اساسی حمایت نماید . روسای جمهور در طول پانزده سال گذشته در مورد اجرای اصل 30 قانون اساسی اقدامی نکرده اند .

نمایندگان مجلس شورای اسلامی که بر اساس اصل شصت و هفتم قانون اساسی به قرآن کریم قسم خورده اند که پاسدار قانون اساسی باشند، اصل 30 قانون اساسی را فراموش کرده اند.

در طول سال های گذشته در این مورد که چرا اندک مبلغ سرانه به مدارس نیز قطع شده است سوالی از رئیس جمهور و وزرای آموزش و پرورش پرسیده نشده است.


* به نظر می رسد نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظیفه خود در مورد آموزش و پرورش را دخالت در انتصابات می دانند و مسئولیتی در قبال آموزش و پرورش رایگان ندارند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی فقط در مورد انتصاب مدیران کل و مدیران ادارات دخالت می کنند تا به انتخاب در دوره آینده امیدوار باشند.


* نکته دوم در مورد این رخداد ؛ فقدان نظارت و آموزش است . در طول سال های اخیر نهاد نظارت درونی آموزش و پرورش تضعیف شده است. انتخاب سیاسی مدیران در دولت قبل و به کار گیری مدیران فاقد آشنایی با آموزش و پرورش بر میزان بحران فعلی افزوده است .


* نکته آخر فقدان نهادهای مدنی کارآمد است . انجمن اولیا و مربیان باید به عنوان میانجی بین اولیا و مدرسه عمل کنند و ضمن نظارت بر عملکرد مالی مدیر مدرسه نماینده اولیا باشد . در حال حاضر انجمن اولیا و مربیان در جایگاه مناسبی قرار ندارد .


* وزارت آموزش و پرورش باید در جایگاه متولی تعلیم و تربیت نهاد مدرسه را از شرایط موجود نجات دهد .

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24762-/مدیر-مدرسه-عزل-شد-اما-مساله-حل-نشده-است

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

19 Oct, 14:32


« برای انجام اين پژوهش، اسناد بالادستی در نظام آموزشی ايران نظير برنامه درسی ملی جمهوری اسلامي ايران (1389) و سند تحول بنيادين آموزش و پـرورش (1390) مـورد مطالعه قـرار گرفت. به جز موارد معدودی كه در آن ها به طور جسته و گريخته به آموزش تفكر نقادانه اشاره ای شده است اين اسناد نيز فاقد برنامه ای مدون براي آموزش تفكر نقادانه ديده شدند »

در سطوح عالی آموزش در ایران نيز پرورش تفكر نقادانه جايگاهی ندارد !

محمدباقر باقری ؛ پرويز بيرجندی و پرويز مفتون



* در مقدمه چنین آمده است :

« در نظام هاي آموزشي سراسر دنيا، انگاره آموزش تفكر در سطوح عالي تر از یک سو و استفاده از مطالب درسي به عنوان ابزاري براي تفكر از سوي ديگر سبب شده تا تفكر نقادانه به عنوان يك مفهوم بنيادين و يک آرمان آموزشي مطرح شود.

انجام پژوهش به منظور فهم اينكه تفكر نقادانه بـه عنوان آرماني آموزشي تا چه ميزان واقعيت آموزشي نيز پيدا كرده از اهميت به سزايي برخوردار اسـت.

اين پژوهش بر آن بوده تا جايگاه تفكر نقادانه در نظام آموزشي ايران را مطالعه و بررسي كند.


* پژوهش براي پاسخ به چهار پرسش اساسي طراحي و اجـرا شـد. اول اينكـه آيـا تحصيل كردگان ايراني با مفهوم تفكر نقادانه آشنايي دارند؟

پاسخ هاي شركت كنندگان نشان داد كه بيشتر آنها با مفهوم تفكر نقادانه و نقشي كـه مي تواند در آموزش و پرورش داشـته باشـد، بيگانه اند.

نبود تفاوت معنادار در رده هاي مختلف آموزشي از ديپلم تا دكتراي تخصصي نـشان داد كه در سطوح عالي نيز پرورش تفكر نقادانه جايگاه خود را پيدا نكرده است.


انتظار مي رفت با بالاتر رفتن سطح سواد و معلومات، شاهد رشد تفكر نقادانه باشيم كه چنين نيست.


* نكته قابل تامل ديگر كه به پرسش سوم پژوهش نيز مربوط مي شود نبود تفاوت معنا دار بين دانشجويان و دانش آموختگان رشته هاي مختلف است.

نتايج پـژوهش حاضر نشان داد كـه هـيچ تفاوت معناداري بين افرادي كه در رشته هاي علوم انساني، علـوم پايه،مهندسـي، زبان هاي خارجـه و پزشكي تحصيل مي كنند وجود ندارد و ميزان آشنايي با تفكر نقادانه بسيار پايين است.



* زماني كـه مفهوم تفكر نقادانه در نظام آموزشي كشوري چنين ناشناخته و مهجور باشد، طبيعي است كـه اصول آن مورد توجه قرار نگرفته است. البته يكي از اصول تفكر نقادانه، در نظر داشتن هـر دو ركن آموزش و پرورش است. از يک سو مهارت هاي تفكر مد نظـر اسـت و از سوي ديگر فضيلت هاي تفكر از جمله تواضع فكري و شرافت فكري (گزارش دلفي).


https://sedayemoallem.ir/دیدگاه/item/24761-/در-سطوح-عالی-آموزش-در-ایران-نيز-پرورش-تفكر-نقادانه-جايگاهی-ندارد

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

19 Oct, 10:36


رئیس سمپاد ؛ شهریور 1401 : بچه های سمپاد در این کشور دارند چرخ این کشور را می چرخانند

خانم یاوری ... با بزرگ کردن " مناطق محروم " آیا مشکلی از فلسفه وجودی مدارس سمپاد حل می شود ؟!

صدای معلم گزارش می کند ؛


* یاوری درباره سازگاری مدارس سمپاد با عدالت آموزشی گفت: در شرایطی که بخشی از جامعه ، قشر برخوردار است و دسترسی آن‌ها به آموزش‌های خریدنی وجود دارد و آموزش‌ها در مدارس غیرانتفاعی و کلاس‌های خصوصی و شبکه‌های مختلف برای قشر برخوردار در دسترس است، لازم است جایی به بچه‌های کم برخوردارتر کمک شود تا عقب افتادگی آن‌ها جبران شود که سمپاد این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه اگر به نتایج رتبه‌های تک رقمی کنکور نگاه کنید از ۳۰ نفر، ۱۵ نفر مربوط به مناطق دو و سه آموزشی یعنی مناطق کمتر برخوردار هستند افزود: از این ۱۵ نفر، ۱۲ نفر دانش آموز سمپاد هستند و این کمک می‌کند دانش آموز مناطق محروم مانند اسفراین، فردوس، رشت و بندرعباس که در حالت عادی توانایی رقابت با مدارس غیرانتفاعی پولدار تهران را ندارند، فضایی برای رشد داشته باشند تا به وضعیت مطلوب تحصیلی برسند » .


* این که عملکرد و بهتر بگوییم دستاورد و بازده یک نظام آموزشی در مقیاس کلان با « نتایج حاصل از کنکور » سنجیده می شود و البته در مقیاس محدودتر ؛ رئیس یک گونه از « مدارس خاص » سعی می کند به دنبال ارائه دلیلی منطق پسند برای فعالیت و ادامه حیات « مدارس تیزهوشان » باشد جای بسی پرسش و البته تاسف است .


* پرسش بنیادین این است که آورده مدارس سمپاد و البته سایر مدارس خاص در این چند دهه برای نظام آموزشی و کشور به صورت دقیق و مستند چه بوده است ؟


* آیا به عنوان مثال ؛ عملکرد و رویکرد خروجی های این مدارس خاص کمکی به آشنایی و رشد « تفکر نقادانه » در نظام آموزشی و جامعه ایران کرده است ؟

در آبان ماه 1401 جمعی از دانش‌آموزان نخبه مدارس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد ) با « محمد باقر قالیباف » رئیس مجلس شورای اسلامی نشستی برگزار می کنند . ( این جا )

دانش آموزی از علامه حلی 10 که خانم یاوری هم در آن حضور داشته چنین می گوید : « مدرسه ما خیلی خوب است اما کسی حرفی نمی زند و بنای حرف زدن ندارند . »


* اگر چنین باشد :


بر اساس همان سند تحول بنیادین که در آن به صراحت ذکر شده که در سال1404 می باید شاهد ایرانی توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی ، علمی و فن آوری در سطح منطقه باشیم (این جا ) ؛ آیا این « مهم » به وقوع پیوسته و یا آن که طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، ایران از نظر فرار مغز‌ها در بین ۹۱ کشور جهان مقام اول را از آن خود کرده ‌است ؟ ( 1 )

آیا این گونه حکمرانی حاصل مدیریت سمپادی ها بوده است ؟

این که نظام آموزشی ایران قادر به تربیت شهروند مسئول نیست را باید حاصل مدیریت سمپادی ها در کشور دانست ؟

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24760-/خانم-یاوری-با-بزرگ-کردن-مناطق-محروم-آیا-مشکلی-از-فلسفه-وجودی-مدارس-سمپاد-حل-می-شود-؟

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

18 Oct, 13:16


« حس می‌کنم که فرهنگ پاسخ گویی و مسئولیت‌پذیری کم رنگ شده و جای خود را به بی‌ تفاوتی داده است »

داستانکی از نشتی کپسول گاز : گریزی بر چرخه بی‌تفاوتی و مسئولیت گریزی در جامعه ایرانی

علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر




* روز بعد جهت تعویض مراجعه کردم و محترمانه به مسئول فروش گفتم این کپسول آسیب‌دیده و نشتی گاز دارد اما فروشنده به‌جای عذرخواهی از این اتفاق و خطراتی که ممکن بود در اثر آن به وجود بیایید یا هزینه رفت‌وآمد بی‌نتیجه‌ای که مشتری پرداخته است می‌گوید: ما مسئول خرابی سیلندرها نیستیم و اگر بخواهی تعویض کنی باید دوباره هزینه آن را پرداخت کنی!

به او می‌گویم من فقط زحمت دو بار بردن و آوردن آن را کشیده‌ام و هیچ استفاده‌ای از آن نکرده‌ام اما با صدایی بلند بر روی حرف خودش اصرار دارد.



* با خودم فکر می‌کنم ؛

احترام در جامعه ایرانی چقدر فراموش شده است و چطور برخی از افراد در موقعیت‌های مسئولیت‌پذیری ساده نیز حاضر به پذیرش اشتباهات خود نیستند. به‌جای اینکه با یک برخورد مناسب و محترمانه مساله را حل کنند، سعی می‌کنند با مسئولیت و رفتار نادرست از زیر بار وظایف خود شانه خالی کنند.


* وقتی دولت‌مردان در حوزه‌هایی مانند سیاست، آموزش، بهداشت، محیط‌زیست و رفاه شهروندان حتی به حداقل استانداردها نیز توجهی ندارند ؛ آیا می‌توان از شهروندان انتظار داشت که هنجارهای اجتماعی را به‌عنوان ارزش‌های اساسی خود در نظر بگیرند؟


* در واقع، بی‌توجهی مقامات به مسئولیت‌هایشان به‌نوعی بی‌تفاوتی و بی‌احترامی به حقوق مردم منجر شده و این رویه به‌ مرور زمان به رفتار روزمره جامعه نیز سرایت کرده است، به‌طوری‌ که هر فرد به‌ جای پای بندی به اصول اخلاقی و احترام به حقوق دیگران، تنها به منافع شخصی خود می‌اندیشد.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24759-/داستانکی-از-نشتی-کپسول-گاز-گریزی-بر-چرخه-بی‌تفاوتی-و-مسئولیت-گریزی-در-جامعه-ایرانی

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

18 Oct, 12:40


نغمه ی آزادی خواهی و وطن پرستی ایرانیان ؛

سرود ای ایران هشتاد ساله شد

بهمن ویسی/ نویسنده و پژوهشگر



* آتش جنگ در سراسر جهان زبانه می کشید. میلیون ها انسان کشته و شهرهای آباد زیر حجم سنگین بمب و موشک رو به ویرانی نهاده بود.

بوی خون و باروت همه جا به مشام می رسید.

ایران در این جنگ خانمان سوز اعلام بی طرفی کرده بود اما کشور ما پل پیروزی بر آلمان نازی بود و متفقین از زمین و آسمان و دریا به مرزهای ایران حمله ور شدند. در اندک زمانی خاک پاک ایران زیر چکمه سربازان اشغال گر شوروی، آمریکا و انگلستان قرار گرفت.

در روزهای پر آشوب جنگ جهانی دوم، پادشاه از کشور خارج و ولیعهد جوان و بی تجربه بر تخت سلطنت نشسته بود.

دشنه ی تحقیر بر قلب ملت نشسته و مردم افسرده و زخمی راهی برای رهایی از فشار روانی ناشی از حضور بیگانگان می جستند. ایران نه توان و قدرت نظامی مقابله با متجاوزان داشت و نه انگیزه مبارزه چریکی و پارتیزانی. قحطی و بیماری و ناامنی بیداد می کرد و چشم انداز امیدوار کننده ای برای نجات کشور پیش رو نبود.

از سیمای ایرانیان شادی و امید رخت بر بسته بود.

در این فضای ماتم زده و اندوه بار، روزی حسین گل گلاب پرچم متفقین را بر فراز پادگانی دید. باد بر پرچم خصم می وزید و رهگذران با درد و غم جنبش آن را تماشا می کردند.

خون شاعر به جوش آمد و با خود گفت: « چرا باید به جای پرچم شیر و خورشید نشان و پرافتخار ایران، بیرق بیگانه در این سرزمین در اهتزار باشد؟»

سر به زیر افکند و با چشمانی اشک بار به خانه برگشت و در گوشه ای زانوی غم بغل گرفت.

پس از ساعتی به خود آمد.

افسردگی و انفعال و بی اعتنایی مرهم این داغ نبود.

پس دست به قلم و کاغذ سپید برد و با شیره و مایه جان و اندیشه، شعری حماسی سرشار از نشانه ها و درون مایه های میهن پرستانه سرود.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24758-/سرود-ای-ایران-هشتاد-ساله-شد

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

18 Oct, 11:47


برای رئیس جمهور پزشکیان و طرفداران واقعی صداقت و سادگی اش :شاید به خواب رفته باشیم !

آقای پزشکیان ... انتخاب این وزیر آموزش و پرورش هرگز با وعده هایتان هم سو و سازگار نبود ! به ناتوانی او ایمان دارم !

مهدی فروزنده مهر


* من یک معلم هستم که از مهر امسال پس از سی و اندی سال خدمت بازنشسته شدم.

برای پزشکیان در حد توان تلاش کردم چون حتی تصور اینکه جلیلی رئیس جمهور شود، آزارم می داد.


* در سطح شهر و در کف خیابان مشکلات فراوانی است که من این روزها قسمتی از آنها را به وضوح می بینم.

توان من محدود است و بی شک نمی توانم کار زیادی انجام دهم.

اینجا وظیفه دولت و دولتی ها سنگین می‌شود.


* شما انسان ساده دل و خوبی هستی و به نظر پست و مقام و منصب برایت چندان مهم نیست. شما مسئولیتی بزرگ پیدا کرده ای و در کنار مسئولیت، این تعهد است که صداقت را عیان می کند.

اکنون خانه ما ایران به چراغی پر فروز محتاج است تا بر این سیاهی گسترده، نور و طراوت و تازگی ببخشاید.

شمیم عطر دل انگیزی نیاز است تا بوی ننگ نفاق را بزداید و وفاق چندان با نفاق سازگار نیست. بوی گوشت تازه به مشام منافقین گربه سان بسیاری رسیده است که به اسم وفاق همچون آفتاب پرست تغییر رنگ داده و می دهند و خود را به شما و اطرافیان تان نزدیک می کنند.


بسیاری از ما مردم عادی ،گرچه حدس می زنیم ولی چندان یقین نداریم و نمی‌دانیم در آن لایه های بالای حکومتی چه خبر است که برای لابی پست و مقام این قدر دست و پا می زنند و شما را شاید مجبور یا مجاب به امری می کنند که از نطر ما گویی با منطق سازگار نیست.

من شخصا به عینه و یقین می گویم که حداقل انتخاب وزیر آموزش و پرورش شما هرگز با وعده هایتان هم سو و سازگار نبوده و لااقل حتی همین یک نفر نه از روی غرض شاید از روی باورهای غلط بنیادین دولت تان را بی اعتبار کند مگر آن که بیشتر مراقب او باشید.

من به ناتوانی او ایمان دارم .

اگر معیار حق بود ؛ اداره یک مدرسه، حتی یک کلاس درس هم برایش مقدور نیست تا چه رسد به صدارت وزارت طویل و عریض مهم آموزش و پرورش.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24757-/آقای-پزشکیان-انتخاب-این-وزیر-آموزش-و-پرورش-هرگز-با-وعده-هایتان-هم-سو-و-سازگار-نبود-به-ناتوانی-او-ایمان-دارم

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

17 Oct, 08:44


« این وقایع نشان داد که در ایران متاسفانه " رسانه " رکن چهارم دموکراسی نیست ! »

ابر و باد و مه و خورشید و فلک .... همه با هم برای برکناری مدیر یک مدرسه ؟!

صدای معلم گزارش می کند ؛



* خبر برکناری مدیر یک مدرسه در شهر قدس در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه قرار گرفته و توجه بخش زیادی از جامعه را به خود جلب کرد .

ماجرای نقل شده توسط غالب « رسانه ها » به شرح زیر بود :

« روز دوشنبه ۲۴ مهر در فضای مجازی خبری منتشر شد مبنی بر اینکه یکی از مدارس دولتی در شهر قدس، شرط ثبت‌نام دانش‌آموز در مدرسه را تمیز کردن کلاس‌های درس توسط مادر دانش‌آموز اعلام کرده بود » .


* ماجرا تا آن جا پیش رفت که محمد گلزاری دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در این باره در یکی از شبکه‌های اجتماعی نوشت:

« از ابتدای دولت چهاردهم، یکی از راهبردهای شورای اطلاع رسانی دولت، کشف حقیقت و پیگیری مشکلات به جای تکذیبیه‌های متداول بوده است. این شورا با همکاران و تعامل سازنده وزارت آموزش و پرورش موضوع اخیر یکی از والدین در مدرسه را به صورت دقیق از ذی‌نفعان پیگیری کرد.

با توجه به بررسی گزارش‌ها از سوی آموزش و پرورش، مدیر متخلف برکنار شد.

به عنوان یک معلم معتقدم جامعه بزرگ آموزش و پرورش از شریف‌ترین اقشار جامعه هستند و با تخلفات فردی، گردی بر چهره آنان نخواهد نشست.

این شورا در حادثه معدن طبس هم نشان داد که در کنار خبرنگاران برای کشف حقیقت می‌ایستد » .


* اما پرسش این است :

آیا واقعا خبر منتشر شده در رسانه ها همان بوده که در داخل « مدرسه » اتفاق افتاده است ؟




* مشاهده و تحلیل اخبار و گزارش ها نشان می دهد که وزارت آموزش و پرورش خواسته است با « سرعت و شتاب » سر و صدای بلند شده در افکار عمومی و رسانه ها را به گونه ای مدیریت کند و البته از این طریق برای خودش محبوبیت هم بخرد . به ویژه آن که وزیر آموزش و پرورش دولت مسعود پزشکیان با وجود آن که مدت کوتاهی ( دو ماه ) از وزارتش می گذرد در « حوزه ی عمومی » آموزش و پرورش متهم به ناتوانی و ناکارآمدی است و حجم نارضایتی و مخالفت با رویکرد و عملکرد ایشان گسترده تر شده است .


* پیشنهاد » صدای معلم » آن است ؛

وزارت آموزش و پرورش به جای پرداختن به این گونه امور پوپولیستی و حبابی فکری اساسی برای این مساله کند که چرا مدرسه باید اساسا کثیف و پر زباله باشد و چرا نقش نظام آموزشی در آموزش مهارت های شهروندی و حس مسئولیت پذیری به فراموشی سپرده شده است ؟




* و اما بازنده اصلی در این ماجرا که البته آخرین آن هم نخواهد بود « رسانه ها » و « شبکه های اجتماعی » بودند که با دستپاچگی و بی خردی سعی کردند که همه تقصیرات و مشکلات را سر یک نفر « تخلیه » کنند و خود را قهرمان مطالبه گری نشان دهند .

این وقایع و شبیه آن نشان می دهد که مفهوم و کارکرد « رسانه » بر خلاف تعاریف ارائه شده در « علم رسانه » و نیز تجارب تطبیقی اش در ایران ؛ به « رکن چهارم دموکراسی » نمی رسد و هنوز جمیع ابواب و ارباب اندر خم یک کوچه اند و تا رسیدن به خانه نخست توسعه راه درازی در پیش داریم .

متن کامل گزارش را در « صدای معلم » و در لینک زیر مطالعه فرمایید :

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24755-/ابر-و-باد-و-مه-و-خورشید-و-فلک-همه-با-هم-برای-برکناری-مدیر-یک-مدرسه-؟

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

16 Oct, 18:02


« وضعیت و موقعیت انسانِ پلتفرمی به جایی رسیده که انسان جدید حتی حوصله خواندن رمان و داستان و اساسا ادبیات را هم ندارد! »

انسانِ پلتفرمی در عصر ارتباطات و گدایی مدرن ؟!

ابوذر شریعتی



* از من می‌شنوید آرام آرام و بدون عجله بخوانید.

در روند مطالعه و خواندن سر سوزنی عجله به خرج ندهید چراکه این عجله موجبات نابودی جان سخن را فراهم می‌کند و باعث از بین اصل مطلب و صدای متن می‌شود.

شوربختانه در دنیای امروز، انسان جدید هر چیز و هر پدیده و شی و عین و حتی ارزشی را با سرعت می‌سنجد! این میزان و ملاکی که انسان جدید برای سنجش چیزها و امور برگزیده است به تقلید از تبلیغات رسانه‌ها و ماشین پروپاگاندای پلتفرم‌ها است.


* چه می‌گویم رمان چیست! حتی حوصله‌ی سینما و تئاتر و هنر را هم ندارد. او فقط و فقط می‌تواند کلیپ‌های ۵ الی ۳۰ ثانیه‌ای را تماشا کند! به همین جهت است که شومن‌های موفقیت، در سمینارهای خود کلیشه‌ی تکراریِ « قلاب پنج‌ثانیه‌ای موثر برای کلیپ‌هایت بساز » را تکرار می‌کنند!

مقصودشان این است که اگر توانستید در عرض ۵ ثانیه مخاطب را سرگرم کنید که موفق می‌شوید و به شهرت و ثروت می‌رسید اما اگر بنا به هر دلیلی نخواستید یا نتوانستید دیگر هیچ جای و جایگاه و شانی نخواهید داشت و این یعنی شکست!

دقت کردید چه شد؟ همه چیز برگشت به سرعت! آن هم سرعتی در ساحت سرگرمی و ابتذال!


* این مسیر و طریقی‌ست که برای انسان امروز (انسان پلتفرمی) طراحی و تبعیه شده است و انسان جدید هم گله‌خصلتانه در تمنای به دست آوردن آن به سمتش حرکت می‌کند!

اصلا به همین دلیل و به خاطر تحمیل همین راه سعادت کذایی و دروغین است که افراد در شبکه‌های اجتماعی، متوسل به گدایی مدرن می‌شوند.

گدایی مدرن یعنی گدایی لایک و کامنت و ... به قیمت ابتذال و ترویج اراجیف و خرافه و ... به جان خریدن فحش و ناسزا و درگیری و لجن‌مالی و به لجن کشیدن همه چیز حتی ارزش و کرامت انسانی!


https://sedayemoallem.ir/آموزش-نوین/item/24752-/انسانِ-پلتفرمی-در-عصر-ارتباطات-و-گدایی-مدرن-؟

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

16 Oct, 17:21


« اینکه بعد از ۶ برنامه ۵ ساله توسعه کماکان ناچار به ترویج گفتمان توسعه یافتگی از مسیر آموزش و پرورش هستیم نشان از عدم وجود اراده جدی در راس دولت ها در تحقق این مهم می باشد ! »

الزامات و بایدهای ترویج گفتمان توسعه یافتگی از مسیر آموزش و پرورش

محمودرضا اسفندیار


* با نگاهی به جایگاه حقوقی اعضای شورای عالی آموزش و پرورش که از رزومه قابل توجهی در حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت برخوردارند ، چهره های سرشناس اثر گذار را شاهدیم ؛ اعم از وزیر و دبیرکل پیشین شورای عالی آموزش و پرورش ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تا عضو مجلس خبرگان رهبری ، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، شورای عالی انقلاب فرهنگی ، مقام عالی پنج وزارتخانه ، معاون رئیس جمهور ( رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور) ، ۷ شخصیت علمی و مذهبی منتخب و ۳ نماینده از جامعه معلمان کشور که همگی متفق القول معتقدند هزینه در آموزش و پرورش عین سرمایه‌گذاری است ، این پرسش را به ذهن متبادر می سازد که چگونه است با وجود این ظرفیت بالای سیاسی ، اقتصادی ، علمی ، فرهنگی ، تقنینی ، تنقیحی عضو دولت و مجلس و نهادهای سیاست گذار از یک سو و توصیه های مستمر رهبری معظم به ویژه در دو دهه اخیر به دولت ها در توجه ویژه به آموزش و پرورش از سوی دیگر ، شاهد پس رفت سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت GDP حتی اخیرا به زیر 10درصد هستیم و کما فی السابق این نهاد مرجع سیاست گذاری در حوزه آموزش مدرسه ای بر اساس ماده 4 و بند 4 ماده 6 قانون تشکیل این شورا ، هنوز در مرحله ترویج گفتمان اهمیت آموزش و پرورش و اهمیت جایگاه شورا در نظام حکمرانی در حوزه تعلیم و تربیت است !


* اینکه علی رغم گذشت بیش از یک قرن از تاسیس شورای عالی آموزش و پرورش ( معارف /فرهنگ ) با وجود فراز و فرودهایی که در اهمیت جایگاه این شورا بودیم ، کماکان نیز دغدغه اعضای این شورا ممانعت از ورود نهادهای موازی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی به وظایف ذاتی شورای عالی آموزش و پرورش است ؛ نشان از یک ضرورت در تعریف نقش برخی نهادهای موازی است تا بعضا با برخی مداخله های غیر معمول و عدم اعتنا به طی مسیر مصرح در قانون برای سیاست گذاری در حوزه آموزش و مدرسه ای ، ناخواسته دغدغه هایی را بر جامعه تحمیل کنند .


* چگونه است طرح تحول نظام سلامت با اعتباری معادل 6800 میلیارد تومان از محل درآمد هدف مندی یارانه ها، 2000 میلیارد تومان از محل اعتبارات پزشک خانواده، 594 میلیارد تومان از محل اعتبارات کمک به اجرای سیاست های جمعیتی و 2800 میلیارد تومان از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که مجموعا 12194 میلیارد تومان افزایش بودجه نسبت به سال 1392 در ابتدای سال 1393 شروع شد و در طول برنامه ششم و هفتم با فراز و فرود در تخصیص اعتبار استمرار یافت (گزارش راهبردی طرح تحول سلامت ، زمستان ۹۷ ، اتاق بازرگانی تهران) . اما سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با هدف ایجاد تحول در نظام آموزشی کشور و تربیت نسلی متعهد، خلاق و کارآمد ، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۰ فاقد ردیف اختصاصی و محل تامین اعتبار در قانون بودجه ۱۳۹۱ وزارت آموزش و پرورش به حوزه های ذی ربط ابلاغ شد ؟


* پس از نزدیک به ۱۳ سال از تصویب و اجرای سند تحول در آموزش و پرورش که به مثابه نقشه راه در حوزه آموزش و پرورش رسمی عمومی است، علی رغم همه تلاش های مشفقانه در دولتهای یازدهم تا سیزدهم به زعم نگارنده سطور در درجه اول ، دلیل عدم تخصیص ردیف اعتباری ویژه این مهم در بودجه سنواتی وزارت آموزش و پرورش به جز در دو سال اخیر تحت عنوان اجرایی سازی سند تحول که پیش تر اشاره شد و دلایلی دیگر که در پورتال شورای عالی آموزش و پرورش به تفصیل آمده است ؛ شوربختانه افت توسعه کیفی نظام جذب ، تربیت ، نگهداشت و توانمند سازی معلمان به دلیل انحراف از برنامه های پیش بینی شده از مجرای دانشگاه های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی ، تنزل جایگاه در آزمون های بین المللی تیمز و پرلز ، کاهش معنی دارسهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت و GDP به کمتر از نرم جهانی را شاهد بودیم تا جایی که حتی برخلاف تصریح فصل ۸ سند ، ترمیم و به روز آوری سند که در مرحله نهایی شدن است صرفا یک بار آن هم در سال های اخیر محقق گردید .

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24751-/الزامات-و-بایدهای-ترویج-گفتمان-توسعه-یافتگی-از-مسیر-آموزش-و-پرورش

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

16 Oct, 04:14


جایگاه " تفکر " و " سلامت روان " در چنین جامعه ای کجاست !

حق آموزش یا حق سلامت ؟

علی پورسلیمان/ مدیر صدای معلم



* چرا « سلامت روانی » در چنین جامعه ای برای کم تر کسی از درجه اهمیت و اولویت برخوردار است ؟
به عبارت دیگر ، چرا جامعه ما فرد دارای اختلال روانی را بیمار نمی داند اما ظاهر و جسم برای آنان مهم است .


حال این پرسش اساسی مطرح می شود که آیا حضور و وجود یک فرد دچار اختلالات روانی برای جامعه مضر و حتا خطرناک است و یا کسی که فرضا دچار یک نقص جسمی و حتا معلولیت فیزیکی باشد ؟


* «قبلا شیوع اختلالات روان‌پزشکی ما بین ۲۳,۴ و ۲۳.۶درصد بود. در اواخر سال ۱۳۹۹ هم مطالعه کشوری دیگری انجام شد که شیوع اختلالات روان‌پزشکی به ۲۹.۷ درصد رسید.

جالب است بدانید که در این مطالعه ۲۹.۷ در جمعیت عمومی استخراج شد، اما در همان مطالعه ارزیابی شد و متوجه شدند که ۱۴.۹ درصد از کسانی که در مطالعه شرکت کرده بودند، به کرونا هم مبتلا شده بودند. حال قدم بعدی این بود که در افرادی که به کرونا مبتلا شدند، میزان شیوع اختلالات چقدر شده است که مطالعه نشان داد که میزان شیوع اختلالات روان‌پزشکی در این افراد ۳۹.۸ درصد است که نشان می‌دهد ابتلا به کرونا در این گروه خاص جمعیت هدف، شانس مسائل روانشناختی را بالا برده است.

همچنین در مطالعه مشخص شد که چهار درصد افرادی که در مطالعه شرکت کرده‌اند، افرادی هستند که یک عضو نزدیک خانواده خودشان را به علت کرونا از دست داده‌اند و در این افراد میزان اختلالات روان شناختی ۴۰.۸ درصد بود. این نتایج نشان داد که ما با بحرانی به نام کرونا مواجهیم و مشکل جهانی است.

در همه جای دنیا کرونا منجر به افزایش مشکلات در حوزه سلامت روان شده است. فقط هم کرونا نیست و در زمان سارس و مرس هم پیش آمده بود . »


* حدود ۶۰ درصد مردم دارای افسردگی، اضطراب، وسواس و یکی از اختلالات روانی هستند که اطلاعی ندارند و نمی‌دانند که بیماری دارند و باید خود را درمان کنند از طرفی حدود ۴۰ درصد مردم می‌دانند به یکی از اختلالات روانی مبتلا هستند اما فکر می‌کنند خودش خود به خود خوب می‌شود به همین دلیل به روانشناس، مشاور و روانپزشک مراجعه نمی‌کنند و تصور دارند با استراحت کردن، گل گاوزبان خوردن و… می‌توانند خودشان را درمان کنند در صورتی که افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلالات خلقی و… جزء بیماری‌های روان پزشکی است که فرد در صورت ابتلا باید از طریق مراجعه به پزشک، مداخلات دارویی و غیر دارویی خود را درمان کند .



* نگاهی به آمارهای ارائه شده نشان می دهد که در مدت بیش از دو دهه تا کنون ( از سال 1378 ) تعداد افرادی که در جامعه ایران دچار اختلالات روانی هستند سه برابر شده است .

به عبارت ساده تر ، در حال حاضر ، اکثریت جامعه ایران را افرادی تشکیل می دهند که دچار اختلالات و یا بیماری های روانی هستند .

هشدارهایی که توسط دکتر احمدعلی نوربالا در سال 1390 در قالب گزارش فوق ارائه شده و نیز افزایش 300 درصدی افراد دچار اختلالات روانی نشان می دهد که فعالیت و یا سیاست گذاری و برنامه ریزی خاصی در حوزه " سلامت روان " انجام نگرفته و به عبارت دیگر ، جامعه به حال خود رها شده است .



* نکته قابل تامل آن است که صفاتی مانند نگران‌، غمگين،‌ قانون گريز و غير قابل پيش بيني بودن مشترک در پژوهش هایی این چنین است .

جلال یونسی، روانشناس، درباره علت افزایش بیماری‌های روانی در ایران به "فضای جامعه" اشاره می‌کند و می‌گوید: «گاهی پیش می‌آید که برخی مشکلات اقتصادی را عاملی بر افزایش آمار بیماری‌های روانی در کشور اعلام می‌کنند. اگرچه وضعیت اقتصادی جامعه هم یکی از عوامل موثر بر روح و روان مردم است، اما این تمام دلیل نیست. کمااینکه در حال حاضر افرادی که در شمال شهر تهران دچار اختلال روانی هستند، تعدادشان کمتر از ساکنان جنوب شهر نیست، اما به طور کلی، فضای جامعه اعم از بحران‌های اقتصادی، وضعیت فرهنگی، معیشت، چالش‌های اجتماعی و سیاسی همه و همه عواملی تاثیرگذار بر قالب روان مردم خواهد بود . »

به نظر می رسد که نگاه جامعه نسبت به فرد سالم و فرد بیمار نیاز به بازخوانی و تحول جدی دارد .

این که برخی و شاید بسیاری با محروم کردن فرزندان خود از « حق آموزش » به دنبال برجسته سازی و مهم نشان دادن حق سلامت هستند نشان می دهد که هنوز برای این مردم ، تفکر جایگاه چندانی ندارد چه رسد به مقولات دیگر .

از دموکراسی و تشکیل آن در جامعه ای که 78 درصد آن را تقدیرگرایان تشکیل می دهند ؛ فاکتور بگیریم ؛ آیا اساسا می توان در چنین جامعه ای هویتی مستقل داشت و به زیست انسانی امیدوار بود .

( به مناسبت هفته سلامت روان این یادداشت بازنشر می شود )

www.sedayemoallem.ir/پژوهش/item/22294-/حق-آموزش-یا-حق-سلامت-؟

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

15 Oct, 13:59


آذر ماه 1398 ؛ علیرضا کاظمی معاون وقت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش : ۳۰ درصد دانش‌آموزان تمامی مقاطع تحصیلی در حوزه سلامت روان از استانداردهای لازم برخوردار نیستند !

آقای کاظمی ... از " سلامت روان " چه خبر ؟

صدای معلم گزارش می کند ؛



* « روز جهانی سلامت روان که هر ساله در تاریخ ۱۰ اکتبر (برابر با ۱۸ مهر) برگزار می‌شود، به منظور افزایش آگاهی درباره مسائل مربوط به سلامت روان و کاهش انگ‌های اجتماعی مرتبط با آن نام‌گذاری شده است.

این روز نخستین بار در سال ۱۹۹۲ توسط فدراسیون جهانی بهداشت روان (WFMH) سازماندهی شد و اکنون در بیش از ۱۵۰ کشور جشن گرفته می‌شود.

هدف اصلی روز جهانی بهداشت روان افزایش آگاهی در مورد مسائل بهداشت روان و بسیج تلاش ها برای حمایت از طرح های بهداشت روان در سراسر جهان است.

این مناسبت جهانی در تلاش گفت و گو در مورد سلامت روان را تشویق رواج دهد، دسترسی به مراقبت های سلامت روان را افزون کند و اهمیت رفاه روانی را در جنبه‌های مختلف زندگی، از جمله محل‌های کار و جوامع را یاد آور شود.

افزایش آگاهی عمومی درباره مشکلات سلامت روان و تشویق افراد به کمک‌خواهی و حمایت از یکدیگر از دیگر اهداف روز جهانی سلامت روان است .

در ایران، هفته سلامت روان از ۱۸ تا ۲۴ مهر نام‌گذاری شده است. این هفته فرصتی است تا با برگزاری سمینارها و کارگاه‌های آموزشی، نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان تغییر کند و اطلاعات بیشتری درباره اختلالات روانی ارائه شود » .


* به تازگی ؛ محمد رضا شالبافان، روان پزشک و سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه سلامت روان، موضوعی همه جانبه و فرابخشی است گفته است : طبق آخرین آمارها در کشورمان از هر چهار نفر، یک نفر به یکی از اختلالات روان مبتلاست .


* 30 فروردین 1403 ؛ « صدای معلم » در گزارش خود با عنوان : « وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم برای بهداشت دانش آموزان به ویژه برای سلامت روان چه کار کرده است ؟ نوشت :

« این نماینده مجلس و نیز سایر مسئولان به علت و یا علل ابتلای پنج میلیون دانش آموز به اختلالات روانی اشاره ای نکرده اند اما پرسش این است که آیا جز این اختصاص ردیف اعتبار که البته مشخص نیست چه میزان از آن وصول خواهد شد ؛ برنامه مشخص و جامعی برای درمان و با پیش گیری برای کودکانی که در ابتدای زندگی خود هستند در نظر گرفته شده است ؟

این همه انفعال و بی برنامگی و تعارف مسئولان به ویژه در وزارت آموزش و پرورش برای پرداختن به موضوع سلامت روان که هویت و موجودیت جامعه را هدف قرار داده است ناشی از چیست ؟

* اول مهر ماه 1398 معاون سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور ضمن انتقاد نسبت به بی‌ توجهی نظام آموزش‌ و پرورش جهت اجرای برنامه‌های سلامت روان دانش‌آموزان، می‌گوید:

اگر چه سند تحول بنیادین نظام آموزش‌ و پرورش در بحث تربیت به شش ساحت اشاره کرده است، اما می‌بینیم که جز توجه به بخش علمی، اساسا یا به سایر بخش‌ها توجهی نمی‌شود یا با نگاهی کاملا تقلیل‌گرایانه به آن می‌اندیشند.

فریبرز درتاج در ابتدا ضمن بررسی آخرین وضعیت سلامت روان دانش‌آموزان گفت: باتوجه به اینکه پژوهش گسترده‌ای از وضعیت سلامت روان‌ دانش‌آموزان صورت نگرفته است، نمی‌توان آمار دقیقی ارائه کرد، اما به طور کلی در میان دانش‌آموزان با برخی اختلالات روان شناختی همچون اضطراب، افسردگی و بیش‌ فعالی مواجه هستیم؛ اختلالاتی که می‌تواند منجر به افت تحصیلی آنها شود.


* رئیس انجمن روان شناسی تربیتی ایران می گوید: اگرچه حدود نیمی از اختلالات روان پزشکی در دوران بزرگسالی تشخیص داده می‌شوند، اما این اختلالات در دوران کودکی و نوجوانی به تدریج بروز می‌یابند، لذا پرداختن به موضوع سلامت روان در کودکی و نوجوانی و مدیریت مناسب مشکلات روان شناختی موجود، در این سنین از اهمیت به سزایی برخوردار است. »


* پرسش « صدای معلم » از علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش آن است که چرا در این مورد سکوت اختیار کرده است ؟

در حال حاضر ؛ چند درصد دانش آموزان ایرانی از استانداردهای سلامت روان برخوردار نیستند ؟

با توجه به چنین گستردگی اختلالات روانی در میان دانش آموزان ؛

برنامه ایشان و سایر معاونت ها در وزارت آموزش و پرورش برای حل مساله و بهبود وضعیت چیست ؟


* آیا وزیر آموزش و پرورش در کنار توجه به سلامت روان دانش آموزان به مساله غربال گری سلامت روان معلمان که در برخی کشورها سالانه برگزار می شود و نیز توجه به عوامل و عناصر حفظ امنیت و بهداشت روانی معلمان در مدارس توجهی دارد ؟ و برای آن برنامه ای دارد ؟

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24748-/آقای-کاظمی-از-سلامت-روان-چه-خبر-؟

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

15 Oct, 12:09


« نام ها تغییر یافته اند و اختیارات افزایش یافته اند اما تغییری در محتوای کنکور و علمی شدن و عادلانه تر شدن سنجش مشاهده نمی شود »

کنکور ؛ تسلط تکنیک بر آموزش

سیدهادی عظیمی/ معلم و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی


* ناکامی وزارت آموزش و پرورش در صدور کارت ورود به جلسه امتحان نهایی از جمله نشانه های فقدان زیرساخت های کافی است . ضمن اینکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد تاثیر معدل امتحانات نهایی پایه دهم و یازدهم استرس زیادی بر دانش آموزان وارد می کند .


* دکتر پزشکیان رئیس جمهور نیز در اولین مصاحبه خود پس از شروع به کار از روند فعلی کنکور انتقاد نمود . در مقابل آن دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز از مصوبه شورای فوق دفاع نموده است و احتمال تغییر را محدود دانست .


* مباحث مربوط به کنکور همواره حول محور چگونگی برگزاری آن است . مبنای برگزاری کنکور از سال 1348 عدالت در انتخاب دانشجو و پیش گیری از اعمال سلیقه بود . قبل از آن هر دانشگاه به صورت مستقل دانشجو می پذیرفت.

در سال 1347 مرکز آزمون شناسی ایران تاسیس شد که در سال 1354 به سازمان سنجش آموزش کشور تبدیل شد .

در طول پنج دهه گذشته سازمان سنجش همواره به کنکور به عنوان امری تکنیکی پرداخته است . این سازمان که در حال حاضر به عنوان « سازمان ملی سنجش و ارزشیابی آموزش کشور» زیر نظر نهاد ریاست جمهوری قرار گرفته است در طول پنج دهه گذشته همواره فربه شده است و نظارت ، ارزیابی و سنجش آموزش کشور را در نوع برگزاری کنکور خلاصه کرده است .


* در کنار توسعه و فربه تر شدن نهاد های سنجش گر صنعت کمک درسی و کنکور رشد یافته اند و به رقیب نهاد های سنجش گر تبدیل شده اند . نوع رویکرد به مسئله امتحان و سنجش موّلد رقیبی بوده است که امروز می تواند بر نهادهای تصمیم گیر تاثیر بگذارد .


* مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نحوه اجرای آن نیز در راستای تسلط تکنیک بر آموزش بوده است . مشخص نیست امتحان نهایی گرفتن از دروس غیر اصلی رشته های مختلف چه ارتباطی با سنجش و مقوله های کیفیت و عدالت آموزشی دارد؟

شورای عالی انقلاب فرهنگی چه راهکاری برای ارتقای عدالت آموزشی و امکان رقابت برابر دانش آموزان مناطق محروم با دانش آموزان مدارس خاص را پیش بینی کرده است که سنجش به صورت واقعی انجام گیرد ؟


* در شرایط فعلی ؛ سازمان سنجش و مرکز سنجش آموزش و پرورش خود را متولی تکنیک آزمون می دانند . کنکور تبدیل به یک تقدیر شده است که باید سر بر آستان آن گذاشت و راهی جز پذیرش آن نیست .

راه های اصلاح کنکور مانند مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش برای تاثیر معدل پایه های دهم و یازدهم نیز باز همان مشکلات را بازتولید می کند و گسترش می دهد.

نتیجه سیاست های فعلی ، قدرت یافتن صنعت کنکور و کمک درسی است .


در شرایط موجود امیدی به اجرایی شدن وعده رئیس جمهور برای بازنگری در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست .

شورای عالی انقلاب فرهنگی می خواهد به هر ترتیبی بر مصوبه خود پا برجا بماند.



* تکنیک ابزار است که هدف آن باید مشخص باشد و بتوان بر پایه همان هدف به سنجش موفقیت آن پرداخت .

حاکمیت نگرش تکنیک محور به کنکور همه راه ها را بسته است .

اصلاح این مسیر نیازمند اصلاح همین نگرش است .

آموزش باید از تسلّط کنکور رهایی یابد و تکنیک در خدمت آموزش قرار گیرد .

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24747-/کنکور-؛-تسلط-تکنیک-بر-آموزش

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

13 Oct, 12:19


هشدار معلمان مطالبه‌گر به رئیس جمهور در مورد صدور احکام جدید توسط هیات های رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش برای کنش گران صنفی ؛

عملکرد کاظمی وزیر آموزش و پرورش موجب نارضایتی بیشتر شده است ؛ به اخراج معلمان پایان دهید !

صدای معلم منتشر می کند ؛



گروه اخبار/

جمعی از معلمان مطالبه گر با ارسال نامه ای به مسعود پزشکیان رئیس جمهور ضمن ابراز نارضایتی از عملکرد و رویکرد علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش خواهان پایان دادن به اخراج فعالان صنفی توسط هیات های رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش و ایجاد و توسعه امنیت فرهنگی برای همه معلمان شدند .

متن کامل این نامه که در اختیار « صدای معلم » قرار گرفته به شرح زیر است .

در این نامه آمده است :


* به نظر می رسد عملکرد و ابراز نظرهای دو ماهه علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در تراز دولت وفاق ملی‌‌ و ایده‌ها و وعده‌های جنابعالی مبنی بر اینکه آموزش و پرورش می باید محور توسعه کشور قرار گیرد نبوده و موجبات نارضایتی بیشتر فرهنگیان، دانش آموزان‌ و اولیا آنها را در همین ابتدای کار فراهم آورده است.


* یکی از این موارد صدور احکام جدید توسط هیات های رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش برای همکارانی است که پرونده سازی برای آنان از زمان دولت سیزدهم جریان داشته و از این ناحیه دچار آسیب‌های شدیدی شده‌اند‌ .

انتظار این بود با تغییر دولت و شعارهای که داده شد این پرونده ها مختومه شوند و برای معلمان منتقد حکم تبرئه صادر شود .


* انتظار این است که جنابعالی از وزیر آموزش و پرورش به جد و قاطع خواهان توجه به این مهم شوید تا در فضای تعلیم و تربیت و در بستر مدارس، معلمان با احساس امنیت به ایفای نقش و وظیفه خویش بپردازند .


* در دولت شما مدارس باید کانونی برای اشاعه امید باشد نه مرکز ناامیدی و نارضایتی.


* این معلمان مطالبه گر فرهنگیان و مردمی که اکثریت قاطع آنها میل به عدم مشارکت و تحریم انتخابات داشتند را به مشارکت در انتخابات و رای به جنابعالی ترغیب کردند به امید آن که آموزش و پرورش در ریل صحیح خود قرار بگیرد .


* تقاضای برادرانه از شما داریم که شخصاً تحولات در آموزش و پرورش را مدیریت کرده و بر حسن اجرای آن ها نظارت فرمایید.


متن کامل نامه را در « صدای معلم » و در لینک زیر مطالعه فرمایید :

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/24744-/عملکرد-کاظمی-وزیر-آموزش-و-پرورش-موجب-نارضایتی-بیشتر-شده-است-؛-به-اخراج-معلمان-پایان-دهید

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

12 Oct, 19:10


از موثرترین قوانین حوزه توسعه مشارکت­ های همگانی در نظام تعلیم و تربیت، « قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش » می ­باشد

قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش نیاز به " اهتمام " دارد !

دکتر زهرا بهروزی امین/ کارشناس مسائل آموزش و پرورش


* مطابق با مواد 3 و 5 این قانون، رئیس شورای آموزش و پرورش در استان؛ « استاندار » و در شهرستان و منطقه؛ به ترتیب « فرماندار » و « بخشدار » می ­باشد؛ لذا شوراهای مذکور به عنوان یکی از مهم­ترین و ثمربخش­ ترین شوراها در سطح استان­ها تلقی می­ شوند. حضور « سه تا پنج نفر » از نمایندگان اولیاء دانش آموزان، معتمدان و فرهنگ دوستان به عنوان نمایندگان مردم در ترکیب شوراهای مذکور، حاکی از اهمیت نقش آفرینی آنان در تصمیم سازی­ های کلان محلی و منطقه ­ای و ضرورت تصویب مصوبات کاربردی در راستای ارتقای شاخص­ های آموزشی و پرورشی در استان­ ها و شهرستان­ هاست.

انتخاب اولیاء و معتمدان عضو شوراهای آموزش و پرورش استان (موضوع بند10 ماده3 قانون شوراها) با برگزاری انتخابات و با معرفی 8 نفر از نیکوکاران، فرهنگ دوستان، صاحبان حرف و اصناف، نویسندگان، محققان و صاحب نظران حوزه تعلیم و تربیت که دارای حسن شهرت مذهبی و حرفه ­ای و سابقه همکاری با انجمن ­های اولیاء و مربیان باشند، توسط کارشناسی انجمن اولیاء و مربیان استان با هماهنگی مدیرکل آموزش و پرورش، انجام می­ شود.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24742-/قانون-تشکیل-شوراهای-آموزش-و-پرورش-نیاز-به-اهتمام-دارد

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

11 Oct, 14:40


علی پورسلیمان مدیر صدای معلم به مناسبت گرامی داشت روز جهانی معلم در " موزه خصوصی تمبر یکتا " :

نتایج و آثار این گونه حکمرانی در سپهر آموزش چه بوده است ؟ چرا نظام آموزشی ما قادر به تربیت شهروند مسئول نیست ؟

صدای معلم گزارش می کند ؛




گروه گزارش/

در حالی که تشکل های فرهنگیان برنامه مشخصی برای گرامی داشت « روز جهانی معلم » نداشته و وزارت آموزش و پرورش دولت مسعود پزشکیان حتی از صدور یک پیام برای این روز جهانی استنکاف ورزید اما « رضا قاسم پور کنش گر آموزشی و خبرنگار صدای معلم » در استان البرز با هماهنگی « حسین موسوی یکتا » مدیر موزه ی خصوصی تمبر یکتای کرج نشستی را به این منظور در این مجموعه تدارک دیدند .


این نشست یکشنبه 15 مهر در محل این موزه تاریخی برگزار گردید و تعدادی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته با حضور در این نشست به بیان دیدگاه های خود پرداختند .

در این بخش ؛ متن کامل سخنان « علی پورسلیمان ؛ مدیر صدای معلم » که به مناسبت « روز جهانی معلم » ایراد شده است را می خوانید .


* در چند روز اخیر ؛ خبر اخراج اسماعیل عبدی و برخی فعالان صنفی و منتقد منتشر شده است .

علی اصغر فانی ؛ رئیس شورای سیاست گذاری ستاد فرهنگیان مسعود پزشکیان در نشست دوم انتخاباتی به تاریخ سه شنبه 19 خرداد 1403 چنین گفت :

گزینش ، دادگاه های تخلفات اداری و حراست ها با معلمین برخوردهای ناصوابی می کنند . هر معلم یک شغل و یک زندگی عزت مند . این خواسته ماست .

پزشکیان در پاسخ به ایشان و در حضور فرهنگیان و رسانه ها چنین پاسخ می دهد :


شما مطالبه گرید. مطالبه گری یعنی آدمی بیاید و شما پشت او بایستید و بتواند مطالبات شما را پیگیری کند.

مطالبه گر باشید ولی کسی را نداشته باشید که بتواند حرف شما را در بالا بزند آن وقت با شما با باتوم و زندان برخورد می شود!

من می توانم این وعده را به شما بدهم که اجازه ندهم نیروهای امنیتی و یا حراستی در مدارس بتوانند از آن رفتارهایی کنند که الان انجام می دهند. اگر شما بیایید می توانید این صحنه را تغییر بدهید. البته می توانید ادعا کنید ولی در کف خیابان هم می شود این ادعا را کرد بعد ممکن است آن رفتارهای ناشایست پیش بیاید. نتیجه و آینده کشور با مشکل مواجه خواهد شد.

با هم اگر دست به دست هم بدهیم ؛ اگر با هم باشیم ؛ اگر این وعده هایی که می دهیم وعده های دروغین نباشد ... یک عمر وعده می دهیم و این وضعیت را به وجود آوردیم !

اگر بخواهیم اینها را درست کنیم حتما باید به صحنه بیایید و دیگران را هم به صحنه بکشانید .

به ما کمک کنید.

من می توانم اینها را برای شما فراهم کنم و این را قول می دهم » .


آقای پزشکیان قول داده که این مسائل تکرار نشوند اما متاسفانه در حال انجام است .

کسی و یا مقامی هم در این مورد پاسخ گو نیست .


* در روز جهانی معلم ؛ جمهوری اسلامی می خواهد قرائت و دیدگاه خود را که مبنایی هم ندارد به جامعه و معلمان تحمیل کند .


* در مقدمه « سند تحول بنیادین » چنین آمده است :

« تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش مبتنی بر آرمان های بلند نظام اسلامی باید معطوف به چشم اندازی باشد که در افق روشن 1404 ، ترسیم گر ایرانی توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی ، علمی و فن آوری در سطح منطقه با هویتی اسلامی – انقلابی و الهام بخش جهان اسلام همراه با تعاملی سازنده و موثر در عرصه روابط بین المللی باشد » .

نیمی از سال 1403 سپری شده و چند ماه دیگر وارد سال 1404 می شویم .

جایگاه آموزش و پرورش ما الان در کجا قرار دارد ؟

کشورهای همسایه ما کجا هستند ؟

وضعیت دانش آموزان ما در امتحان هایی نهایی و معدل آن ها چگونه است ؟

وضعیت در آزمون های معتبر بین المللی مانند تیمز و پرلز و پیزا چگونه است ؟

چرا باید در این آزمون ها در رتبه های آخر باشیم ؟

« تعاملی سازنده و موثر در عرصه روابط بین المللی » چگونه باید عینیت پیدا کند وقتی که سر ستیز با جهان را داریم ؟



* پرسش این است که معلمان در حال حاضر چه نقشی در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های آموزشی دارند ؟

چرا پس از گذشت بیش از 40 سال هنوز در نظام آموزشی ایران ، مفهوم « معلم حرفه ای » شکل نگرفته است ؟

بیش از یک دهه است که بحث تشکیل « سازمان نظام معلمی » مطرح اما مسکوت مانده است .

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش دولت پزشکیان هم این را جزء برنامه های خود آورده است اما هیچ خبری از آن نیست .

با قطعیت می گویم تا زمانی که « سازمان نظام معلمی » تشکیل نشود و معلمی به صورت حرفه ای تعریف نشود ؛ هیچ اتفاقی در کیفیت آموزش و ارتقای نظام آموزشی رخ نخواهد داد .


https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24740-/نتایج-و-آثار-این-گونه-حکمرانی-در-سپهر-آموزش-چه-بوده-است-؟-چرا-نظام-آموزشی-ما-قادر-به-تربیت-شهروند-مسئول-نیست-؟

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

10 Oct, 12:28


مرتضی حاجی وزیر آموزش و پرورش دوران اصلاحات در نشست « شاخص‌های عملکرد اصلاح‌طلبانه در آموزش و پرورش » :

سهم آموزش و پرورش از بودجه در دوره اصلاحات 5 / 17 درصد بود / گفتند انتخاب مدیران مدارس توسط معلمان طاغوتی است و آن را تعطیل کردند !

صدای معلم گزارش می کند ؛




گروه تشکل ها/

سه شنبه 17 مهر 1403 ؛ نشست « شاخص‌های عملکرد اصلاح‌طلبانه در آموزش و پرورش » با سخنرانی « مرتضی حاجی » در محل دفتر انجمن اسلامی معلمان ایران برگزار گردید .

در پایان حاجی به پرسش های حاضران پاسخ داد .

آن چه در زیر می آید ؛ بخش نخست سخنان وزیر آموزش و پرورش محمد خاتمی است .


* « معیشت » از مسائل بسیار زیربنایی در آموزش و پرورش است که اگر این درست نشود بقیه حرف ها فکر نمی کنم به جایی برسد .

در آن دوره ؛ آقای فانی گزارشی داده است . ایشان نوشته مطلوب سهم آموزش و پرورش از بودجه 18 درصد است .

خودش هم اضافه کرده که در دوره اصلاحات ، 5 / 17 درصد بود .

اگر چه آن موقع هم شدیدا مشکل داشتیم . هنوز سرانه دانش آموزی پایین بود اما دولت دولتی بود که پذیرفته بود سهم آموزش و پرورش سهم مهمی است که باید تامین شود .

همان باعث شد که در آن دوره دریافتی معلمان نسبت به تورم پیش بیفتد . همیشه کم تر از تورم بود اما در دوره اصلاحات که نصف آن آقای مظفر بود و نصف آن هم من بودم در مجموع دریافتی همکاران ما در آموزش و پرورش حدود 8 درصد از تورم جلو افتاد .

این یک قدم مثبت اما ناکافی بود . البته باید بیش تر از این می شد .

در آن دوره قیمت نفت به حدود 8 و 9 دلار رسید و در کل درآمد دولت خیلی کم بود اما با این وجود کار ارزشمندی بود .



* ما مدیر مدرسه را « رهبر آموزشی » مدرسه تعریف می کنیم نه مدیر اجرایی مدرسه .

وقتی او رهبر آموزشی است و تربیت را کنار آن قرار دهیم و رهبر آموزشی تربیتی مدرسه تعریف شود این اگر بخواهد رهبری کند باید که در دل معلمان جایگاهی داشته باشد . معلمان او را به بزرگ تری بپذیرند .

به رهبری قبول کنند .

کاریزمایی داشته باشد .

مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش این بود که مقبولیت داشته باشد و ما آمدیم مقبولیت را به شکل « انتخاب » تعریف کردیم .

چگونه می توان فهمید که من در این جمع مقبولیت دارم ؟ این که « نظرخواهی » کنیم .

بعد از آن سراغ مناطق و ادارات کل رفتیم .

مدیر کل استان مازندران ( حاجی آقایی ) با رای روسای مناطق آموزش و پرورش مازندران انتخاب شد .

انتخاب خوبی هم بود . تا روز آخر هم مشکلی پیدا نکرد .

البته پس از رفتن من تغییر کرد .

منزلت معلمی که از آن صحبت می کنیم یکی از آن هم همین است که بگوییم شما انجمن فیزیک دارید و ما داریم کتاب فیزیک تالیف می کنیم و انجمن شما در این مورد نظر بدهد که ببینیم شما در کتاب های قبلی چه مشکلی داشتید و برای دوره ی جدید پیشنهاد شما چیست و ما به آن توجه کنیم .


* اصلاح طلبان می گویند معلمان را باید از میان « بهترین ها » انتخاب کرد و این را در اداره سازمان خودشان مشارکت بدهیم . حتما نتیجه ی بهتری خواهیم گرفت .

پلیس را در مدرسه وارد نکنیم .

بگذارید معلم خودش مدرسه را اداره کند .

نتیجه ی بهتری خواهید گرفت .


https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24739-/سهم-آموزش-و-پرورش-از-بودجه-در-دوره-اصلاحات-5-17-درصد-بود-گفتند-انتخاب-مدیران-مدارس-توسط-معلمان-طاغوتی-است-و-آن-را-تعطیل-کردند

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

08 Oct, 19:19


«علی رغم میل باطنی و درونی ام که به رسانه و کارکرد آن باور دارم و زحمات و تلاش هایی که من و سایر همکاران محترم برای تاسیس و استمرار فعالیت سایت صدای معلم کشیده ایم با ادامه روند فعلی ، احتمال تعطیل شدن این رسانه چندان بعید نخواهد بود»

درخواست همیاری برای ماندن صدای معلم


* « از زمانی که این رسانه فعالیت خود را آغاز کرده است سعی کرده ایم تا تریبونی برای انعکاس مطالبات و مشکلات فرهنگیان و نیز برخورد کارشناسی و ریشه ای با چالش ها و مشکلات عدیده آموزش و پرورش باشیم .

در سال های گذشته رسانه های قابل توجهی تاسیس شدند اما بسیاری از آن ها تعطیل شده و از ادامه فعالیت بازماندند .

« صدای معلم » همان گونه که در شناسنامه خویش تاکید کرده است وابسته به هیچ جریان و یا گروه سیاسی ، اقتصادی و... نیست .

این رسانه از هیچ گونه کمک و یارانه دولتی ، شبه دولتی ، رانت و... استفاده نمی کند و سعی کرده است تا همواره استقلال رسانه ای خویش را حفظ کند .

نوع همکاری در این رسانه داوطلبانه بوده و بر خلاف خبرگزاری ها و برخی رسانه ها نه کادر ثابت دارد و نه بودجه ای که به آن اختصاص یابد ؛ با این حال هزینه های اداره سایت مانند پشتیبانی ، سرور ، امنیت و... بالا بوده و حقوق معلمی مدیر این رسانه چه بسا آن را کفایت نکند . »


* در نشست های رسانه ای و در جلسات مختلف همواره سعی کرده ام که به شان حرفه ای و استقلال رسانه ی صدای معلم خدشه و آسیبی وارد نشود .

آمار بازدید کنندگان این رسانه در چند سال اخیر به صورت تصاعدی افزایش یافته به گونه ای که منابع و ظرفیت کنونی سایت دیگر پاسخ گوی نیازها و تقاضای مخاطبان نیستند .

به همین علت راهی جز ارتقای اساسی در بخش سخت افزار و نرم افزار این سایت نداریم . اما گرانی های کمرشکن و تورم خسته کننده به این حوزه هم سرایت کرده و هزینه های نگهداری و ارتقای صدای معلم چند برابر شده که از توان من دیگر خارج شده است .

www.sedayemoallem.ir/خبر/item/22308-/درخواست-همیاری-برای-ماندن-صدای-معلم

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw

صدای معلم

08 Oct, 18:47


« اگر صدای معلم شنیده نشود فتیله فرهنگ افت خواهد کرد »

گزارشی از گرامی داشت " روز جهانی معلم " در " موزه تمبر یکتا "

گزارشگر : رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم



* وعده‌های سر خرمن

علیخانی از فرهنگیان مطالبه‌گر البرزی با اشاره به مشکلات تمدید غیرقانونی موعد بازنشستگی در دولت قبل افزود: گناه منِ معلم در خصوص کسری و کمبود معلم چیست؟چرا باید تاوان قصور مسئولین را معلمان پرداخت نمایند.

وعده‌های امروز و فردای مسئولین تمامی ندارد.

قانون عطف به ما سبق نمی‌شود

سعیدی از فعالان صنفی فرهنگیان البرز ضمن انتقاد از قوانین خلق‌الساعه و غیر کارشناسی افزود: قانون عطف به ما سبق نمی‌شود لذا قانون بازنشستگی غیرقابل اجرا بوده و خوشبختانه در دولت جدید این قانون ضد فرهنگی را کنار گذاشته‌اند.

معلم فرصت اندیشیدن ندارد

ادیبی از موسسین کانون صنفی فرهنگیان البرز ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری جلسه افزود:

جامعه توسعه یافته مستلزم نهادهای اجتماعی واقعی و فعال است. متاسفانه آموزش و پرورش فاقد نهاد متشکل است.معلم اندیشیدن می‌آموزد ولی معمولا فرصت اندیشیدن ندارد.

دبیرستان پزشکی پیشتاز محیط زیستی

خانم باجلونو مدیر سابق دبیرستان فاطمه پزشکی و مطالبه‌گران ناحیه ۴ کرج با اشاره به فعالیت‌های محیط زیستی مجموعه تحت مدیریتی خود افزود:مدرسه ما اولین مدرسه محیط زیستی و پیشگام در سطح کشور بود که با سرکار خانم بهاور موسس پویش نه به ته سیگار همکاری تنگاتنگی داشتیم.

وی در پایان از برخوردهای جناحی و سیاسی با مدیران مستقل و مطالبه‌گر البرز انتقاد نمود.


متن کامل گزارش را در لینک زیر مطالعه فرمایید :

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/24738-/گزارشی-از-گرامی-داشت-روز-جهانی-معلم-در-موزه-تمبر-یکتا

https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw