نویسک

@nevisak


رسانه خبری انجمن نویسندگان کودک و نوجوان
تشکلی مردم‌نهاد و غیرانتفاعی با تابعیت ایرانی و شخصیت حقوقی مستقل است که در سال ۱۳۷۷ با هیئت مؤسسی مرکب از نه نویسنده‌ی حوزه‌ی کودک و نوجوان تأسیس شد.
نشانی سایت انجمن www.nevisak.ir
ادمین کانال:
@anjoman19

نویسک

20 Oct, 13:08


💠 پنجمین جلسه‌ی نقد و پژوهش در ادبیات کودک برگزار می‌شود

🔹 پنجمین جلسه‌ی نقد و پژوهش در ادبیات کودک توسط انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با تسهیلگری سیدعلی کاشفی خوانساری روز سه‌شنبه، یک آبان از ساعت ۱۷ تا ۱۹ برگزار می‌شود.

🔸 در این سلسله نشست‌ها هربار به معرفی و بررسی یک کتاب یا مقاله پرداخته می‌شود. همچنین منتقدان و پژوهشگران به گفت‌وگو درباره‌ی آثار تحت تألیف یا منتشر شده‌ی خود می‌پردازند.

🔹 در این جلسه کتاب آینده کودکی نوشته‌ی آلن پروت با ترجمه‌ی دکتر علیرضا کرمانی بررسی خواهد شد.

🔸 حضور در این نشست برای عموم علاقه‌مندان، نویسندگان، روزنامه‌نگاران، مترجمان، منتقدان و پژوهشگران حوزه‌ی کودک و نوجوان آزاد است.

🔹 زمان: سه‌شنبه ۱ آبان، ساعت ۱۷ تا ۱۹
مکان: خیابان سمیه، بن‌بست پروانه، پلاک ۲

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

19 Oct, 11:47


💠 صلح، کودک و ادبیات در جهان آشوبناک

چهاردهمین نشست تخصصی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار شد

🔹 چهاردهمین نشست تخصصی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با موضوع صلح، کودک و ادبیات در جهان آشوبناک، روز پنج‌شنبه 26  مهر ماه در محل انجمن برگزار شد. در این نشست که خانم معصومه یزدانی اجرا و مدیریت آن را به‌عهده داشت، دکتر زهرا جورابچی در مورد صلح در ادبیات کودک ایران و فاصله‌ی آن با منشور صلح یونسکو صحبت کرد و دکتر مهتاب حاجی‌محمدی به موضوع معرفی گروه صلح و کودک در انجمن علمی مطالعات صلح ایران پرداخت.

🔸 دکتر زهرا جورابچی که بیش از بیست سال است در حوزه‌ی ادبیات کودک و صلح فعالیت می‌کند، در مورد موضوع این نشست گفت: «مفهوم صلح برای کودکان متفاوت از بزرگ‌سالان است. کودکان فکر می‌کنند هرکجا که جنگ نباشد، صلح است؛ اما در جهان بزرگ‌سالی می‌دانیم که صلح مفهوم بسیار گسترده‌تری دارد. مجموع تعاملاتی که ما در کره‌ی زمین با سایر پدیده‌ها داریم، همگی زیرمجموعه‌ی صلح هستند. مفهوم صلح باید برای کودکان جا بیفتد؛ اینکه چگونه با خودشان، با دیگران و با جهان به صلح برسند، وظیفه‌ایست که برعهده‌ی ماست و بهترین راه برای انتقال آن، ادبیات و بهترین وسیله، داستان است.»

🔹 جورابچی با اشاره به سایر موضوعاتی که در منشور یونسکو به آن‌ها اشاره شده است، گفت: «در نظر گرفتن سیاره‌ی زمین، احترام به سالمندان، احترام به ادیان و مذاهب، توجه به کودکان کار، پرداختن به کودکان ناتوان ذهنی و جسمی، پایان دادن به تبعیض جنسیتی از دیگر موضوعاتی است که منشور یونسکو به آن‌ها توجه داشته است.»

🔸 در ادامه‌ی نشست دکتر مهتاب حاجی‌محمدی با معرفی انجمن مطالعات صلح در ایران، گفت: «این انجمن در سال ۱۳۹۴ کار خود را شروع کرد و به مرور به گروه‌های آن افزوده شد و در حال حاضر با چهارده گروه به فعالیت می‌پردازد که یکی از این گروه‌ها، صلح و کودک نام دارد. انتشار کتاب و نشریه، برگزاری همایش و نشست‌های تخصصی از فعالیت‌های این انجمن است. از اهداف گروه صلح و کودک در این انجمن، آشنایی کودکان و نوجوانان با صلح و تمامی مفاهیم آن از جمله آرامش، نوع‌دوستی، تعامل با دیگران و جهان است.»

🔹 در انتهای نشست آقای نادر موسوی، مروج کتاب‌خوانی و بنیان‌گذار مدرسه‌ی خودگردان فرهنگ (ویژه‌ی کودکان اتباع)، متنی را درباره‌ی صلح و دوستی کودکان ایران و افغانستان قرائت کرد و به موضوع آموزش و تحصیل مهاجران افغانستان در مدارس ایران پرداخت.

🔸 لازم به ذکر است که دبیری کارگروه نشست‌های تخصصی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان را دکتر مرجان فولادوند به عهده دارند. این نشست‌ها با موضوعات مختلف که می‌تواند پیشنهاد اعضای انجمن باشد، برگزار می‌شود و حضور در آن‌ها برای عموم آزاد و رایگان است.

🔹 متن کامل گزارش را در وب‌سایت انجمن بخوانید:
https://shly.top/wWaRo

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

18 Oct, 14:06


💠 جلسه نقد و بررسی داستان در انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار می‌شود

🔹 یکشنبه، بیست و نهم مهر، ساعت ۱۵ الی ۱۷

🔸 حضور برای عموم آزاد و رایگان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در روزهای فرد با دبیرخانه به شماره‌ی ۸۸۳۱۷۷۵۵-۰۲۱ تماس بگیرید.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

17 Oct, 06:20


💠 چهاردهمین نشست تخصصی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

صلح، کودک و ادبیات در جهان آشوبناک

🔹 فرصتی برای  شنیدن و دانستن حاصل  پژوهشی چند ساله با موضوع درک  هماهنگی‌ها و تفاوت‌ها و فاصله‌های آن‌چه در ادبیات کودک و نوجوان ایران با مضمون صلح تولید شده با اصول منشور صلح یونسکو.

🔸 دکتر زهرا جورابچی خلاصله‌ای از  دست‌آورد رساله‌ی دکترای خود را با این  موضوع برایمان شرح خواهند داد. سنجش آن‌چه ما نوشته‌ایم با معیارهای پذیرفته شده‌ی جهانی می‌تواند نمایی کلی و قابل فهم از راهی که طی کرده‌ایم و آن‌چه می‌تواند از این پس انجام گیرد، به ما ارائه دهد.

🔹 آشنایی با فعالیت‌های انجمن علمی مطالعات صلح ایران و بخش نوپای آن یعنی  گروه صلح و کودک، توسط دکتر مهتاب حاجی‌محمدی جز آن‌که می‌تواند امکان هم‌افزایی‌هایی میان دو انجمن را فراهم کند، از طریق ارتقای دانش ما درباره‌ی مطالعات صلح،  به آثار نویسندگان و مترجمان غنای بیشتری ببخشد و کمک کند تا معیارهای انتخاب کتاب برای مربیان و مورجان، معمان و والدین روشن‌تر و آگاهانه‌تر شود.

🔸 مخاطب این نشست نویسندگان، مترجمان، معلمان، مروجان و مربیان و همه‌ی کسانی است که دل در گرو ادبیات و کودکان یا فرهنگ صلح دارند.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

15 Oct, 12:46


🔻یکصدوهشتمین نشست کتابخانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به موضوع «سواد خواندن» ۴ (درک متن و لذت خواندن) اختصاص دارد.

🔸این نشست روز چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳، از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲:۳۰ با حضور مهدی دستجردی‌کاظمی گفتاردرمانگر و زبان‌شناس و محمد دادرس متخصص فلسفه تعلیم و تربیت برگزار می‌شود.

🔸علاقه‌مندان به حضور در این نشست از طریق فضای مجازی، می­توانند در اسکای‌روم به نشانی Live.kpf.ir/ch/lib با گزینه مهمان وارد شوند یا این نشست را از طریق کانال کانون پرورش فکری در نرم‌افزار شاد به نشانی  https://shad.ir/kpf_live به صورت برخط دنبال کنند.


🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان
@nevisak

نویسک

15 Oct, 10:41


💠 اولین گردهمایی تسهیل‌گران کتاب کودک و نوجوان برگزار شد

🔹 در اولین گردهمایی تسهیل‌گران کتاب کودک و نوجوان که به همت نشر میچکا روز دوشنبه 23 مهرماه 1403 در محل هتل حیات نور تهران برگزار شد، تعداد قابل توجهی از تسهیل‌گران و مروجان کتاب کودک و نوجوان از سراسر کشور شرکت کردند.

🔸 در این گردهمایی که با برنامه‌های مختلفی همراه بود، برزو سریزدی، نویسنده، مترجم و فعال حوزه‌ی نشر، به بررسی رابطه‌ی خواندن کتاب‌های داستانی با موفقیت تحصیلی در میان آنان پرداخت.

🔹 طبق مباحث مطرح‌شده در این گردهمایی، در 20 سال اخیر دانش آموزان ایرانی در آزمون پرلز که بین 45 کشور برگزار می‌شود همواره رتبه‌های آخر را کسب می‌کنند که به درک مطلب پایین آنها برمی‌گردد؛ همچنین در سال‌های اخیر رشد فن‌آوری‌های مبتنی بر تلفن همراه و در دسترس بودن آن‌، کودکان را به سمت کاهش تمرکز برای انجام امور مختلف از جمله تحصیل، آموزش و وظایف روزانه سوق داده است. به همین دلیل از مهم‌ترین وظایفی که تسهیل‌گران و مروجان کتاب کودک و نوجوان دارند، کمک به خانواده‌ها و بچه‌ها برای جبران این وضعیت است.

🔸 جعفر توزنده‌جانی، نویسنده، در کارگاهی که برای تسهیل‌گران برگزار کرد، همراه با سید امین حسینی‌آزاد، نویسنده، بازیگر تئاتر، برنامه‌ساز تلویزیونی کودک و تسهیل‌گر حوزه‌ی نمایش خلاق کودک، به بررسی مشکلات تسهیل‌گران پرداختند. در این کارگاه تعاملی و دوسویه، تسهیل‌گران به بیان نکته‌ها، موانع و مشکلات مسیر تسهیل‌گری کتاب کودک و نوجوان پرداختند. این کارگاه با معرفی تسهیل‌گران و زمینه و سابقه‌ی کاری آنان شروع شد. سپس سرفصل‌های مختلفی از سوی توزنده‌جانی و آزاد طرح شد و تسهیل‌گران به بیان نظرات خود پرداختند. 

🔹 همچنین برنامه‌های دومین جشنواره قصه‌گویی میچکا-اوینا تشریح و از تسهیل‌گران خواسته شد تا فرصتی فراهم کنند تا کودکان و نوجوانان 4 تا 12 ساله کل کشور در این جشنواره غیررقابتی شرکت کنند.

گزارش کامل این گردهمایی را می‌توانید در وبسایت نشر میچکا مطالعه کنید.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

15 Oct, 05:20


💠 انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار می‌کند

صلح، کودک و ادبیات در جهان آشوبناک

🔸 سخنرانان : دکتر زهرا جوراب‌چی
                 مضمون صلح در ادبیات کودک ایران            
                 و فاصله آن با منشور صلح یونسکو

                دکتر مهتاب حاجی محمدی
                 معرفی گروه صلح و کودک
                 انجمن علمی مطالعات صلح ایران


🔹 شرکت برای علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.


زمان: پنجشنبه . ٢۶ مهر . ١۴٠٣ .  ساعت ١٧ الی ١٩
مکان: تهران . خیابان سمیه (بین مفتح و موسوی). بن‌بست پروانه . پلاک ۲


🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

14 Oct, 15:31


🟠 به بهانه‌ی هفته‌ی ملی کودک

مسلم قاسمی:
«نمایش در کلاس درس» زیربنای آموزش و تربیت نسلی  جستجوگر، پویا و خردمند!
چراییِ تأکید بر اجرای تئاتر و  «نمایش در کلاس درس» 

شاید برای برخی از دوستان و اولیا و مربیان جای سؤال باشد: به‌ راستی چرا ما اینقدر روی این مورد پافشاری می‌کنیم. در دنیایی که پر از مشکلات اقتصادی، معیشتی، امنیتی و جنگ و جدال هست، ما پیگیر این کارهای کوچک و بچگانه هستیم!!؟؟
جواب: چون ما هنوز خود را کودک می‌دانیم و در کودک درونمان به‌عنوان یک مربی، کمبودهایی را در جامعه احساس می‌کنیم که زیر بنای همه‌ی این کژی‌ها و کاستی‌هاست. آری، به ظن ما، عالم شدن، دانشمند شدن، فیلسوف شدن و... می‌تواند کاری دست‌یافتنی و سهل‌الوصول باشد اما انسان بودن، خردمند بودن و آگاه بودن به اخلاق انسانی چیزیست که صرفاً با درس خواندن و آزمایش کردن در آزمایشگاه‌ها و لابراتوارها به دست نمی‌آید. به گمان ما، مسبب بزرگترین و ناگوارترین ناهنجاری‌های جامعه‌ی بشری، همان عالمان و دانشمندان بی‌خرد، قشری‌نگر و نا انسانند!  و زیر بنای تمامی این مصیبت‌های اخلاقی و معرفتی، ریشه در خانواده، آموزش و پرورش، رادیو تلویزیون، فضای مجازی و جوامعی دارد که فاقد آموزش‌های لازم علوم انسانی هستند. 
نمایش و اجرای آن در کلاس درس، هنر و ابزاری انسان‌ساز است. ما در این روش گروهی و خلاق، انسان بودن، با هم بودن، صادق بودن، مهربان بودن، جدال با اهریمن‌های درون و بیرون و نهایت انسان با شخصیت و آزاده بودن را با کمک کودکان و نوجوان در فضایی خلاق به شکوفایی می‌رسانیم. بچه‌ها در این روش با مفاهیم والای انسانی، شعر و ادب، حکایت‌ها،  داستان‌ها، تاریخ و موضوعات آموزشی و تربیتی آشنا می‌شوند و از طریق اجرای نمایش، آنها را زنده می‌کنند، لمس می‌کنند، حس می‌کنند، درک می‌کنند و می‌فهمند، و همه‌ی این‌ها زمینه‌ایست برای جامعه‌ای خردمند، خردورز و پویا در آینده‌ی این جهانی که توسط همان عالمان بی‌خرد به ناکجا آبادی پیش می‌رود که هم‌اکنون در حل آن مانده‌اند و در بیابان برهوتی که خود ساخته‌اند به‌دنبال سرابی می.گردند که دوباره طراوتی به روح انسان و انسانیت ببخشند. بنابراین توصیه‌ی ما به  اولیا، دست‌اندر کاران و نهادهای آموزشی و تربیتی این است. قبل از اینکه خانواده و مدارس را برای دانشمند شدن، دکتر و مهندس شدن و... فرزندانشان آماده سازند، انسانهای خردمند و شریفی را برای آینده پرورش دهند. 
ابزار هنر به‌ویژه نمایش، یکی از شاخه‌های مهم این کارِ گروهی در علوم انسانیست. 

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

13 Oct, 08:40


💠 اولین همایش ملی فلسفه برای کودک

🔹 اولین همایش ملی فلسفه برای کودک به همت دانشگاه بیرجند و با محورهای ادبیات کودک، روانشناسی، علوم تربیتی، فلسفه، رسانه، دین و معنویت برگزار می‌شود.

🔸 تاریخ برگزاری همایش: ۲۸ آبان ۱۴۰۳
🔹 آخرین مهلت ارسال مقاله: ۱۰ آبان ۱۴۰۳

🔸 برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت همایش به نشانی زیر مراجعه کنید:
https://conf.birjand.ac.ir/p4c

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

11 Oct, 12:12


💠 فراخوان هشتمین جشنواره‌ی ملی ادبی شهید شاهی

🔹 اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میانه با همکاری موسسه‌ی فرهنگی هنری قافلان‌هنر برگزار می‌کند: جشنواره‌ی ملی ادبی شهید شاهی در دو بخش رمان سال نوجوان و داستان کوتاه نوجوان

🔸 مهلت ارسال آثار: پایان آبان‌ماه ۱۴۰۳
🔹 برگزاری اختتامیه: بهمن ۱۴۰۳

🔸 برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از جزئیات هر بخش، پوستر جشنواره را مطالعه کنید.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

10 Oct, 09:20


🟠 به بهانه‌ی هفته‌ی ملی کودک

کبری بابایی:

انگار شرطی شده‌ام. هرسال نزدیک هفته‌ی ملی کودک که می‌شود اضطراب می‌گیرم. اضطرابی که همه‌ی سال با من است و این روزها پر رنگ‌تر می‌شود. از خودم می‌پرسم دقیقاً چه کار کرده‌ای؟ مرور می‌کنم از زمانی که به‌عنوان یک عضو نوجوان توی مراکز کانون اجازه داشتم با بچه‌های کوچک‌تر از خودم کار کنم تا این روزها که دیگر خودم فرزند نوجوان دارم.
به بچه‌ها نگاه می‌کنم که چقدر معصومانه به ما اعتماد کرده‌اند و اجازه داده‌اند توی مسیر بزرگ شدن کنارشان باشیم و خیلی وقت‌ها ما را مرجع کارهایشان می‌دانند. بعد دوباره می‌گردم توی خاطراتم تا ببینم زمانی که مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودم جمله‌ای نگفته‌ام، کاری نکرده‌ام، حتی فکری نکرده‌ام که اشتباه باشد؟ آن وقت بیشتر می‌ترسم از اینکه اشتباهات حتی ناخواسته‌، به جای رشد باعث آسیب بچه‌هایم شده باشد. این ترس‌ها گمانم همیشه همراه یک مربی هست. کمرنگ و پر رنگ می‌شود اما تمام نمی‌شود. برای یک نویسنده و شاعر کودک و نوجوان هم همینطور است. خیلی‌ها را دیده‌ام که به‌خاطر همین ترس مدام نوشته‌ها و سروده‌هایشان را تحلیل می‌کنند. شاید کم کاری و گزیده‌کاری عده‌ای به همین دلیل باشد.
دوستی می‌گفت نمی‌شود به خاطر ترس از اشتباه یک جا نشست و هیچ حرکتی نکرد. راست هم می‌گفت.
اضطراب‌ها معمولاً آزار دهنده‌اند. اما من این اضطراب را دوست دارم. چون باعث رشد می‌شود. و من چقدر از بچه‌ها ممنونم که فقط با بودن‌شان راه رشد را برای ما آدم بزرگ‌ها باز می‌کنند. هفته‌ی ملی کودک بر تمام آدم‌بزرگ‌ها مبارک.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

09 Oct, 19:00


🟠 به بهانه‌ی هفته‌ی ملی کودک

افسون امینی:
خلق ادبیات با کودک درون یا کودک بیرون؟
امروزه بحث در مورد کودک و کودکی و به تبع این دو، ادبیات کودک، بحثی گسترده و پرچالش است. چنان‌که بسته به نظریه‌ها و رویکردها به مفهوم کودک و کودکی، تعریف ادبیات کودک نیز متفاوت می‌شود.
در ایران، خلق ادبیات کودک بسیار بیشتر از نظریه‌های ادبیات کودک مورد توجه بوده است. جز در دو، سه دهه‌ی اخیر که مباحث نظری، آن هم در نشریات تخصصی یا در نهادهای تخصصی حوزه‌ی ادبیات کودک مورد توجه قرار گرفته است، کمتر به این حوزه پرداخته می‌شود.
شاید طرح سؤالی در مورد خلق ادبیات کودک، تلنگری باشد برای بحث‌های بیشتر و ورود به مباحثی که ادبیات کودک ما نیازمند آن است.
این جمله را بسیار از نویسندگان می‌شنویم که من با کودک درون می‌نویسم؛ و البته معنی دقیق این جمله آن است که «برای» کودک درون می‌نویسند. در مقابل، ما با مخاطبانی روبه‌رو هستیم که مدام تغییر می‌کنند و فاصله‌ی نسل‌ها به حداقل رسیده است.
حال سؤال این است که کودک درون در خلق ادبیات کودک مهم‌تر است، یا کودک بیرون؟ نویسنده‌ای که با کودک درون می‌نویسد، در واقع کودک را در مفهوم کودکی زمان خود متصور می‌شود و از مفهوم کودکی زمان حاضر و معاصر دور می‌ماند. آیا برای نوشتن و خلق ادبیات کودک باید به کودک درون توجه کنیم، یا خصوصیات، علایق و نیازهای کودک بیرون را مدنظر قرار دهیم؟
نظریه‌پردازان مهمی چون ایدن چمبرز معتقدند که خواننده و مخاطب اثر، به اندازه‌ی نویسنده مهمند. او نظریه‌ی (خواننده‌ی نهفته در متن) را در روش نقد ادبیات کودک مطرح می‌کند.
اگر طبق نظریه‌ی چمبرز، برای مخاطب نهفته در متن بنویسیم و آن کودک را مورد خطاب قرار دهیم، در واقع، در هر دوره‌ای بنا بر تعریفی که از مفهوم کودکی می‌شود، آن مخاطب تغییر خواهد کرد؛ در حالی که کودک درون ما کودکی ثابت و مربوط به گذشته است که تغییر نمی‌کند.
نظر شما به عنوان نویسنده‌ی کودک و نوجوان، به کدام رویکرد نزدیک است؟ چرایی پاسخ شما می‌تواند سرفصل‌های خوبی در نقد ادبیات کودک باشد.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

09 Oct, 11:23


‍ ‍ 💠 در چهارمین جلسه‌ی نقد و پژوهش انجمن مطرح شد

مباحث نظری بدون انتشار عمومی تأثیری نخواهد داشت

🔹 چهارمین جلسه‌ی نقد و پژوهش انجمن نویسندگان کودک و نوجوان روز سه‌شنبه ۱۷ مهر ماه برگزار شد و منتقدان حاضر در این جلسه اندیشه‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را به مشارکت گذاشتند.

🔸 در این جلسه محمد گودرزی دهریزی بر تأثیر مثبت فعالیت هم‌زمان در دو شاخه‌ی ذوقی و نظری تأکید کرد و از منتقدان خواست از ظرفیت نشریات علمی پژوهشی میان‌رشته‌ای برای گسترش مطالعات نظری ادبیات کودک استفاده کنند.

🔹 خدیجه میرخانی به حجم وسیع مباحث نظری در گروه‌های مختلف بررسی در شورای کتاب کودک اشاره کرد و اذعان داشت تا این مباحث مکتوب و منتشر نشود از اثربخشی لازم برخوردار نخواهد بود.

🔸 سنا ثقفی از پروژه‌ی پژوهشی اخیر خود در دانشگاه انتورپ بلژیک با موضوع بررسی آثار برگزیده‌ی جایزه‌ی هانس کریستین اندرسن از سال ۲۰۰۰ از منظر مطالعات سنی خبر داد و از تعطیلی نشریات نظری ادبیات کودک ابراز تأسف کرد‌.

🔹 در بخش دوم این جلسه سیدعلی محمد رفیعی‌ به ارایه‌ی پژوهش اخیر خود درباره‌ی ملاک‌های نقد تصویرگری بر اساس مجموعه نقدهای شهناز آزادی پرداخت. او تلقی خود از نقد را توصیف وضع موجود یک اثر و تبیین فاصله‌ی آن با وضعیت مطلوب ذکر کرد و وجوه مختلف نقد تصویرگری را تشریح کرد.

🔸 در ادامه منتقدانی چون جمیله سنجری، حسن طاهری اسماعیلی، مهدی ابراهیمی لامع، فریده خرمی، یاشار هدایی، فاطمه سلمانی و ..‌ به بازگویی دیدگاه‌ها و تجارب خود در این مقوله پرداختند.

🔹 جلسات نقد و پژوهش انجمن نویسندگان کودک و نوجوان هر دو هفته یک‌بار با تسهیلگری سیدعلی کاشفی خوانساری برگزار می‌شود‌ و حضور در آن برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

08 Oct, 07:49


🟠 به بهانه‌ی هفته‌ی ملی کودک

حسن احمدی:

همیشه گفته‌اند و شنیده‌ایم بچه‌ها آینده‌سازان کشور هستند...! اما چه کرده‌ایم دلمان و دل بچه‌ها خوش باشد وقتی بزرگ شدند چنین می‌شود و کاره‌ای خواهند شد. حرف می‌زنیم و در عمل کاری انجام نمی‌دهیم. باید کارهایی انجام شود، باید ده‌ها برنامه برای کودکان طراحی و اجرا شود. دریغ از انجام حتی یک مورد! داشته‌هایمان هم سال به سال پس‌روی‌های عجیبی داشتند! به دلیل نبود مدیران کار بلد و متخصص در جاهایی که باید اتفاق‌های خوبی می‌افتاد، کاری درخور آنان انجام نشده است. فقط حرف و گاهی افتتاحی و اندک دورهمی بچه‌ها برای کشیدن نقاشی و انجام کارهای دستی! کدام سریال ماندگار یا فیلم‌های مناسب و قابل دفاع تولید شده است؟ بچه‌ها کی و در کدام سینما با اشتیاق به تماشای فیلمی شایسته نشسته‌اند؟ باید برای بچه‌ها برنامه داشت. باید با هدایت انسان‌های کاربلد اتاق‌های فکر و کارگروه‌هایی برای طراحی‌ها و برنامه‌ریزی‌های خوب و پر از امید در همه‌ی مراحل تحصیل و کار و زندگی تشکیل شود. نمی‌شود! می‌گوییم ما بلدیم، ما می‌توانیم. بلد نیستیم و نمی‌توانیم! بلد هم باشیم توان انجام نداریم. گاهی خوش‌خیال‌هایی مثل من دلنوشته‌هایی می‌نویسند و در بعضی خبرگزاری‌ها منعکس می‌شود. دریغ از یک توجه! دریغ از یک حرف امیدوار کننده برای کودکان. این باره هم چون دستم به رییس‌جمهور نمی‌رسید خطاب به دخترشان نوشتم؛ در خبرآنلاین. در گذشته هم نوشته بودم: «آقایان! کودکان و بچه‌ها را جدی بگیرید.» نگرفتند! کاری نکردند. به نظرم روز جهانی کودک برای ما فقط یک اسم است. همین...!

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

07 Oct, 15:28


🟠 به بهانه‌ی هفته‌ی ملی کودک

جمال‌الدین اکرمی:

ماه مهر با تلاش و باور پیشینیان ما با رویکرد به پاسداشت مهربانی و مهرورزی نامگذاری شده است. فرصتی برای جبران ناشده‌ها و ناکرده‌ها در مهر ورزیدن به یکدیگر، به‌ویژه در پیوند با کودکان و نوجوانان این سرزمین.
نامگذاری روز ۱۶ مهر به عنوان روز ملی کودک در ایران به پیروی از رویکرد جامعه‌ی جهانی در نامگذاری ۲٠ نوامبر هر سال (۲۹ آبان ماه)  به عنوان روز جهانی کودک انجام شده است. روزی که در شرایط پیش رو بیش از هر زمان دیگری کودکان و نوجوانان سرزمین ما را با پیامدهای تلخ و ناگوار رو‌به‌رو کرده است. چالش‌هایی که گریبان‌گیر کودکان جنگ، کودکان کار، کودکان طلاق، کودکان ازدواج‌های زودرس، کودکان مهاجر، کودکان خشونت‌های خانگی، کودکان بی‌خانمان، کودکان بازمانده از تحصیل، کودکان اعتیاد، و کودکان بازمانده از بازی، شادمانی، امنیت اجتماعی و دستیابی به حقوق تدوین شده‌ی کودک شده است.
بیانیه‌های چندباره‌ی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان همگام با تلاش‌های اهل هنر و آموزش و پرورش برای پس‌راندن چالش‌های یادشده نه تنها تاکنون به چشم‌اندازهای امیدبخشی دست نیافته، بلکه بی‌توجهی نهادهای دولتی به این فرایند به گسترش آن دامن زده و جهان کودکان و نوجوانان ما را با بحران‌های خطرناکی رو‌به‌رو کرده است. وظیفه‌ای که بار جبران آن را بیش از همه نهادهای مردمی جامعه‌ی ما به دوش می‌کشند.
بی‌شک این تلاش‌ها روزی به نتیجه خواهد رسید تنها به این امید که ناگواری‌های زندگی کودکان و نوجوانان این سرزمین روزی به چالش‌های جبران‌ناپذیر تبدیل نشده باشد.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

07 Oct, 12:09


🟠 به بهانه‌ی هفته‌ی ملی کودک

نوری ایجادی:

کودکان، اهل هر جا که باشند قصه‌ها را دوست دارند. چون آسمان قصه‌ها یا آبی است یا ماه و ستاره دارد، در جنگلش درخت‌ها سرسبزند و حیوانات مهربان. در افسانه‌ها و قصه‌ها همیشه خیر پیروز می‌شود و امید به زیستن در جهانی روشن‌تر در دل انسان جان می‌گیرد. هر چند که در واقعیت چیزهای دردناک و رعب‌آوری هم تجربه می‌شود، از دست دادن عزیزان، پرواز موشک‌هایی که خبر از جنگ می‌دهند یا بمبی که در زمین منفجر می‌شود و اسلحه‌ای که پس درختی یا دیواری کمین کرده است. این‌ها را بچه‌ها هم می‌بینند و می‌ترسند. صلح، امنیت، عشق و ایجاد بستری برای بالندگی کودکان وظیفه‌ی ما است. در کنار هم باشیم و بیش از هر چیزی امنیت و صلح را برای کودکان زیر چتر آبی آسمان و بر این خاک زیبا فراهم کنیم. 
هفته‌ی ملی کودک برای کسانی که کودکند یا کودکی‌شان را به یاد دارند، مبارک!

🔰کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

07 Oct, 05:23


💠 نشست حقوق کودک و رسانه؛ حق دسترسی کودکان به کتاب و رسانه


🔹 نشست مشترک انجمن حمایت از حقوق کودکان، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران و گروه جامعه‌شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار می‌شود.

🔸 با حضور:
شهرام اقبال‌زاده
علی‌اصغر سیدآبادی
لیلی رشیدی
پوریا عالمی
مژگان احمدیه
سمیه امیدی
کیانوش غریب‌پور
سوگل دانایی

🔹 زمان: چهارشنبه ۱۸ مهر ساعت ۱۷ تا ۲۰
🔸 مکان: شریعتی، بالاتر از ظفر، ابتدای خیابان کودکان غزه، پلاک ۴۸، طبقه اول

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

06 Oct, 19:31


💠 چهارمین جلسه نقد و پژوهش در ادبیات کودک برگزار می‌شود

🔹 چهارمین جلسه نقد و پژوهش در ادبیات کودک توسط انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با تسهیلگری سیدعلی کاشفی خوانساری برگزار می‌شود.

🔸 در این سلسله نشست‌ها هربار به معرفی و بررسی یک کتاب یا مقاله پرداخته می‌شود. همچنین منتقدان و پژوهشگران به گفت‌وگو درباره‌ی آثار تحت تألیف یا منتشر شده‌ی خود می‌پردازند.

🔹 در این جلسه درباره‌ی پژوهش اخیر آقای سیدعلی محمد رفیعی با موضوع ملاک‌ها و ممیزه‌های نقد تصویرگری کتاب کودک صحبت خواهد شد.

🔸 حضور در این نشست برای عموم علاقه‌مندان، نویسندگان، روزنامه‌نگاران، مترجمان، منتقدان و پژوهشگران حوزه‌ی کودک و نوجوان آزاد است.

🔹 زمان: سه‌شنبه ۱۷ مهر، ساعت ۱۷ تا ۱۹
مکان: خیابان سمیه، بن‌بست پروانه، پلاک ۲

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

05 Oct, 17:59


💠 انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار می‌کند:

ترویج کتاب کودک و نوجوان؛ از بلاگری تا درآمدزایی (مقدماتی)

🔸
مدرس: سیدعلی کاشفی خوانساری

🔸 زمان برگزاری: دوشنبه‌ها ۱۶ الی ۱۷:۳۰

🔹 ١٠ جلسه - آنلاین

🔸 مباحث:
- قواعد و فواید بلاگری فرهنگ
- کتاب در سکوهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی
- انتخاب کتاب و محتوای اثربخش
- پرسنال‌برندینگ در بوکستاگرام و بوک‌تاک
- قصه‌گویی در بلاگری
- بازار تولید و عرضه‌ی کتاب در ایران
- ادمین صفحات ناشران و کتابفروشی‌ها
- راه‌اندازی کتابفروشی مجازی
- کسب و کار بوک‌بلاگر فریلنسر

🔹 اعضای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و اعضای باشگاه نویسک از ۱۰ درصد تخفیف برخوردارند.
🔸 جهت ثبت‌نام یا کسب اطلاعات بیشتر روزهای فرد از ساعت ۹ تا ۱۷ با شماره ۰۲۱۸۸۳۱۷۷۵۵ تماس بگیرید.

🟣 توجه: افراد منتخب دوره، به انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان جهت همکاری معرفی می‌شوند.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak

نویسک

05 Oct, 11:11


🟣 به بهانه‌ی روز جهانی مترجم

منوچهر اکبرلو:

جنس خارجی، کتاب خارجی
بازار کتاب در قبضه ی کتاب‌های فرنگی‌ست! چه اهل داستان باشید و چه جامعه‌شناسی؛ چه اهل فلسفه و چه تاریخ؛ چه به دنبال نسخه‌های متقّن از شاهنامه یا كلیات سعدی باشید و چه... باید كتابی را تهیه كنید كه «ترجمه» شده است. در زمینه‌ی كتاب‌های فنی و پزشكی و در یك كلام علمی نیز حضور ترجمه تقریباً تمام فضا را اشغال كرده است. ناشران، تمایل کمتری به نویسنده و محقق داخلی دارند. عدم التزام به حق نشر (كپی رایت) و روحیه‌ی پخته‌خواری‌ ما سبب شده به مدد یك دیكشنری شمار زیادی كتاب به كتابخوان ایرانی ارائه دهیم.
این حذف هویت مستقل از كجا ناشی می‌شود؟ هیچ‌كس منتظر جدیدترین اثر این نویسنده یا آن محقق نیست... و دریغ از یك اطلاع‌رسانی ساده! زمانی كه خود نویسنده پس از ماه‌ها و سالها انتظار، درمی‌یابد كتابش چند هفته یا چند ماهی است در كتابفروشی‌ها عرضه شده، از خواننده چه توقعی داریم؟
بحث در آن نیست که درباره‌ی هر موضوح نوشته‌ی ایرانی را ملاک قرار دهیم، این که ساده لوحی است. نکته در آن است که بازار نشر كتاب ما دچار خودباختگی شده است. «كتاب خارجی» مانند كالاهای خارجی دیگر، اساساً بهتر تلقی می‌شود. این خودباختگی و شیفتگی متأثر از شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه‌ی ماست كه حالا در این عرصه نیز خودش را ظاهر می‌كند. این خودباختگی، تولید اندیشه را سترون می‌كند.
در اظهار نظر و نقد كتاب، فقط نقل‌قولهایی از چند نظریه‌پرداز اروپایی می‌تواند به عنوان استدلال قابل قبول عرضه شود. گاه نویسندگان وطنی نیز آشفتگی‌ها و ابهامات و ساختار غیرمنطقی اثر خود را به نظریاتی بند می‌كنند كه به زبانی مغشوش، نادرست و الكن ترجمه شده‌اند و از مفهوم اصلی خود دور افتاده‌اند. كسی نیز نیست كه توجه كند كتاب (یعنی اندیشه‌ی مكتوب) مثل پارچه یا اتومبیل نیست كه جنس خارجی‌اش الزاماً بهتر باشد.
همه‌ی ما داریم فقط از افکار ترجمه شده تأثیر می‌گیریم!

🟣 انجمن نویسندگان کودک و نوجوان این روز را گرامی می‌دارد و برای همه‌ی مترجمان حوزه‌ی ادبیات کودک آرزوی تندرستی و موفقیت می‌کند.

🔰 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

@nevisak