کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

@medicalnut


انتشار و اشتراک اخبار و محتواهای مربوط به غذا و علوم تغذیه‌ی نوین

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

09 Sep, 17:38


🔻مهم‌ترین عوامل سفیدی زودرس موها

🔹کم‌کاری تیروئید
🔹عامل وراثت
🔹کم‌بود ویتامین B۱۲
🔹کم‌بود آهن و مس
🔹 استرس

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

08 Sep, 17:09


🟡 غذاهای و موارد دیگری که به پیش‌گیری از زوال عقل کمک می‌کنند


🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

05 Sep, 14:45


🔻چرا پروتئین ماده‌ای ضروری برای بدن است؟

✍️«پروتئین» در رشد و نمو، تشکیل و حفظ عضلات و استخوان‌ها، سیستم عصبی، ایمنی، خون‌رسانی، تنفس، گوارش و تمام فعالیت‌های حیاتی بدن بسیار مهم است.

✍️برای تامین پروتئین مورد نیاز می‌توان از منابع غذایی آن استفاده کرد.

🔹منابع حیوانی شامل انواع گوشت‌ها، لبنیات و تخم‌مرغ هستند.

✍️حبوبات، آجیل و سویا نیز از جمله منابع خوب پروتئین‌های گیاهی هستند.


🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

04 Sep, 02:21


🥣🔔اخلاق زمان صرف غذا

😂 بعضی مواقع آموزش نیاز به سخت‌گیری دارد.

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

02 Sep, 05:43


🔺با مصرف طالبی، آب بدن و برخی نیازهای مواد مغذی خود را تامین کنید

🔹 ۹۰ درصد طالبی همانند هندوانه آب است، به همین علت در تامین آب بدن نقش موثری دارد.

🔹 ویتامین C موجود در طالبی باعث ساخت کلاژن شده و سیستم ایمنی را تقویت خواهد کرد.

پ.ن: هر ۱۰۰ گرم طالبی علاوه بر تامین آب و نیز ۶۱٪ ویتامین C مورد نیاز روزانه، حاوی ۸ گرم قند، ۰.۹ گرم فیبر، ۳۴ کیلوکاری انرژی، ۲۶۷ میلی‌گرم پتاسیم است لذا میوه‌ای عالی برای پیش‌گیری/کنترل پرفشاری خون است. طالبی علاوه بر بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) به دلیل دارا بودن فیتوکمیکال‌ها خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارد.
 
🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

30 Aug, 06:04


🔹با مصرف منیزیم از آلزایمر جلوگیری کنید

مطالعه‌ی جدیدی از سوی متخصصان
استرالیایی نشان داد پیروی از رژیم غذایی غنی از منیزیم خطر آسیب به DNA و اختلالات دژنراتیو مزمن از جمله آلزایمر را کاهش می‌دهد. محققان علوم تغذیه‌ در دانشگاه استرالیای جنوبی با جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل نمونه‌های خون ۱۷۲ فرد میان‌سال، ارتباط قوی بین سطوح پایین منیزیم و مقادیر بالای اسید آمینه‌ی «هوموسیستئین» پیدا کردند. هوموسیستئین حاوی گوگرد است. افزایش این اسیدآمینه به ژن‌های بدن آسیب می‌زند و افراد را مستعد ابتلا به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون، بیماری‌های گوارشی، طیف وسیعی از سرطان‌ها و دیابت می‌کند.

این مطلب که در «مجله‌ی اروپایی تغذیه» منتشر شده، می‌افزاید: غلات کامل، سبزی‌های با برگ سبز تیره، آجیل، لوبیا و شکلات تلخ همگی غذاهای غنی از منیزیم هستند که به بدن در تولید انرژی، استحکام دندان‌ها و استخوان‌ها، تنظیم قند خون و فشار خون، سلامت قلب، ماهیچه‌ها و کلیه‌ها کمک می‌کنند. به گفته‌ی محققان مصرف کم منیزیم (کمتر از ۳۰۰ میلی گرم در روز) می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش دهد و منجر به آسیب DNA شود. منیزیم چهارمین ماده‌ی معدنی فراوان موجود در بدن انسان است و بیش از ۲۰۰ آنزیم برای فعال کردن فرآیندهای حیاتی در بدن به آن نیاز دارند.

https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-024-03449-0

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

29 Aug, 07:16


 
🟣 کوآنزیم Q10 (کیوتن) آنتی‌اکسیدان قوی و ماده‌ی مهمی برای تولید انرژی در سلول‌‌ها است. 

📍از فواید Q10 می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 
 
🔹 سلامتی پوست
🔹سلامتی قلبی عروقی
🔹سلامتی مغزی
🔹 کاهش وزن
🔹پیش‌گیری از دیابت
🔹پیش‌گیری از سرطان

کوآنزیم Q10 در افراد سالم در داخل بدن تولید می‌شود و نیز در مواد غذایی مثل ماهی سالمون، گوشت، آجیل و دانه‌های روغنی و نیز کلم بروکلی وجود دارد.

CoQ10 (Coenzyme Q10): Health Benefits, Dosage, & Side Effects
https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-coenzymeq10-coq10

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

27 Aug, 12:35


🐬 🤼‍♂ ماده‌ای غذایی که کلسترول بالا را ضربه فنی می‌کند

مطالعه‌ی جدیدی نشان می‌دهد که افراد دارای استعداد وراثتی برای کلسترول بالا می‌توانند با مصرف مکمل‌های روغن ماهی، سطح کلسترول خود را کاهش دهند. به گفته‌ی محققان، نتایج نشان می‌دهند که سبک زندگی می‌تواند تأثیر قدرت‌مندی بر کلسترول انسداد عروق داشته باشد، حتی اگر وراثت فرد تمایل به افزایش این سطوح داشته باشد.

"ایتانگ سان"، محقق ارشد از گروه وراثت دانشگاه جورجیا، گفت: "پیشرفت‌های اخیر در مطالعات وراثتی به ما این امکان را داده است که خطر وراثتی کلسترول بالا را پیش‌بینی کنیم". سان در بیانیه‌ی خبری دانشگاه افزود: "اما پیش‌بینی فعلی جای تغییر دارد، زیرا تفاوت‌های فردی در سبک زندگی، مانند مصرف مکمل‌های روغن ماهی را در نظر نمی‌گیرد". برای این مطالعه، محققان از داده‌های وراثتی بیش از ۴۴۱۰۰۰ ساکن بریتانیا استفاده کردند تا احتمال وراثتی هر فرد از سطوح بالای کلسترول را محاسبه کنند. شرکت کنندگان در پرسشنامه‌ای گزارش دادند که آیا مکمل‌های روغن ماهی مصرف می‌کنند و نمونه‌ی خونی برای بررسی کلسترول ارائه کردند. نتایج نشان می‌دهد شرکت‌کنندگانی که روغن ماهی مصرف می‌کردند، با توجه به وراثتی که داشتند، سطح کلسترول خونشان کمتر از حد انتظار بود. به گفته‌ی محققان، این امر به ویژه در مورد کلسترول کل، کلسترول بد LDL و سطوح تری‌گلیسیرید آن‌ها صادق بود. تیم تحقیقاتی همچنین دریافت که مکمل‌های روغن ماهی می‌توانند سطح کلسترول خوب HDL را افزایش دهند. سان افزود: "مطالعه‌ی ما نشان می‌دهد که در نظر گرفتن سبک زندگی پیش‌بینی وراثتی را بهبود می‌بخشد. یافته‌های ما همچنین تأیید می‌کند که مکمل‌های روغن ماهی می‌توانند با استعداد وراثتی کلسترول بالا مقابله کنند".

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916524006051?via%3Dihub
 
🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

25 Aug, 04:11


آخرین هدیه‌ی دولت سیزدهم به مردم: نوشابه‌ی انرژی‌زا!

🔹در حالی که مطابق ابلاغیه‌ی وزارت بهداشت در مورد کالاهای آسیب‌رسان به سلامت، تبلیغ هر نوع نوشابه از جمله نوشابه‌ی انرژی‌زا ممنوع است؛ این کالا به پای ثابت برنامه‌های تلویزیون تبدیل شده که با حمایت دولت سیزدهم به عنوان حامی تیم ملی و تیم اعزامی به المپیک نیز توانسته تبلیغات خود را ضمانت کند و با توقف پخش مواجه نشود!
🔹وزارت بهداشت با سکوت و هم‌راهی خود، نه تنها با «سلامت» مردم معامله کرده بلکه قانون و بخشنامه‌ی ابلاغی خود را نیز نادیده گرفته است. سکوت وزارت فرهنگ به عنوان متولی تبلیغات در کشور نیز در مکمل همراهی دولت سیزدهم در «معامله بر سر سلامت مردم» است!
🔹مطابق فهرست اعلامی وزارت بهداشت در ابتدای هر سال برای ممنوعیت‌های تبلیغاتی، «انواع نوشابه‌ی گازدار طعم‌دار رنگی، طعم‌دار بی‌رنگ، میوه‌ای و کولا با /یا بدون قند / شیرین کننده جای‌گزین (زیرو، لایت، کم‌کالری)» همچنین انواع نوشابه‌های انرژی‌زا در لیست ممنوعیت‌ها قرار دارند و تبلیغ آنها در هر رسانه‌ای از جمله صداوسیما ممنوع است.

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

24 Aug, 12:57


🦀ایجاد ترکیبات سرطان‌زا در گوشت کبابی

پ.ن:
۱- شواهدی علمی دال بر تولید هیدروکربن‌های پلی‌سیکلیک در گوشت کبابی و ارتباط آن‌ها با سرطان‌ وجود دارد.

۲- سرطان مولتی فاکتوریال است و هر عامل خطر به تنهایی لزوما سبب ایجاد یا گسترش سرطان نمی‌شود.

۳- دست‌یابی به سلامتی با تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن، تنها یکی از عوامل دخیل در انتخاب و مصرف غذا است.

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

23 Aug, 06:09


🔻۷۹ درصد جمعیت ایران از کم‌تحرکی رنج می‌برد

مدیرکل دفتر توسعه‌ی ورزش همگانی: ۷۹ درصد جمعیت کشور فعالیت بدنی منظم ندارند و از کم‌تحرکی رنج می‌برند، ما با نسلی کم‌تحرک با مشکل چاقی و بی‌کاری مواجه هستیم.

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

22 Aug, 02:24


🥗رژیم گیاه‌خواری برای افرادی که ورزش می‌کنند

انواع مختلفی از رژیم‌های گیاه‌خواری برای افرادی که ورزش می‌کنند، وجود دارد. با وجود این‌که رژیم‌های گیاه‌خواری مزایای زیادی برای سلامت بدن دارند اما نباید از این نکته غافل شد که منابع غذایی حیوانی (گوشت، ماکیان، ماهی‌ها و لبنیات) حاوی مواد مغذی مهمی هستند و افرادی که ورزش می‌کنند و رژیم گیاه‌خواری دارند باید بدانند که این مواد برای سلامتی انسان حیاتی به شمار می‌روند و برای تأمین برخی از این مواد مغذی حین پیروی از یک رژیم گیاه‌خواری، نیاز به مصرف مکمل زیر نظر متخصص تغذیه است.

انواع رژیم گیاه‌خواری

انواع مختلفی از رژیم‌های گیاه‌خواری وجود دارد که با توجه به نوع رژیم نیاز به نوع و مقدار مکمل مواد مغذی متفاوت است. در رژیم گیاه‌خواری ovo-lacto Vegetarian  که در آن مصرف تخم‌مرغ و لبنیات نیز مجاز است نیاز به هیچ مکملی وجود ندارد اما در رژیم وگان که یک نوع رژیم گیاه‌خواری سفت و سخت است، برخی از مواد مغذی به ویژه ویتامین ب-۱۲باید مکمل‌یاری شوند.

ویتامین‌ها و مکمل‌های رژیم گیاه‌خواری برای افرادی که ورزش می‌کنند:

🔹پروتئین؛ سئوال اصلی که از یک گیاه‌خوار پرسیده می‌شود این است که وقتی شما گوشت مصرف نمی‌کنید، پروتئین مورد نیاز خود را چگونه تامین می‌کنید؟ متاسفانه برخی از افراد حین رژیم گیاه‌خواری فراموش می‌کنند که باید پروتئین مصرفی خود را از مواد غذایی حاوی پروتئین‌های گیاهی مانند سویا، لوبیاها و مغزها تأمین کنند.
یک فرد به ازای هر کیلوگرم وزن خود حدوداً نیاز به ۱ گرم پروتئین دارد؛ به عنوان مثال یک فرد ۷۰ کیلوگرمی نیاز به تأمین ۷۰ گرم پروتئین در طول روز دارد و در صورت افزایش نیاز به عنوان مثال برای افراد گیاه‌خواری که ورزش‌های بی‌هوازی مانند بدن‌سازی و کشتی انجام می‌دهند، نیاز به دریافت مکمل پروتئین وجود دارد و در صورت تمایل فرد می‌توان از مکمل پروتئین وی (منبع حیوانی) جهت تأمین پروتئین مورد نیاز استفاده کرد در غیر این صورت، مکمل پروتئین کازئین (منبع گیاهی) گزینه‌ی مناسبی برای تأمین این نیاز پروتئینی است.

🔹ویتامین ب‌۱۲؛ برای بسیاری از عمل‌کردهای بدن از جمله خون‌سازی، عمل‌کرد مناسب سیستم ایمنی و سیستم عصبی ضروری است و افرادی که به مدت طولانی از یک رژیم گیاه‌خواری سفت و سخت پیروی می‌کنند، حتماً باید تحت نظر متخصص تغذیه مکمل ب-۱۲ مصرف کنند به این دلیل که این ویتامین تنها در منابع حیوانی موجود است و در غذاهای گیاهی به طور طبیعی وجود ندارد.

🔹کلسیم؛ عمل‌کرد کلسیم در سلامت استخوان و دندان و بسیاری از جوانب سلامتی بر هیچ کس پوشیده نیست. منبع اصلی کلسیم لبنیات است و اگر شما از لبنیات در رژیم گیاه‌خواری خود استفاده می‌کنید، نوشیدن ۳ لیوان شیر در روز تمام کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. در صورتی که در دستور رژیم گیاه‌خواری شما لبنیات جایی ندارد از منابع گیاهی کلسیم مانند لوبیاها، کلم بروکلی، انجیر خشک، مغزها به ویژه بادام استفاده کنید با این حال در صورت کمبود مصرف این مواد غذایی و نبود مواد غذایی غنی شده با کلسیم (به خصوص در ایران) به نظر می‌رسد مصرف مکمل کلسیم زیر نظر متخصص تغذیه جهت حفظ سلامت استخوان و دندان عاقلانه باشد.

🔹ویتامین D؛ جهت حفظ سلامت استخوان و دندان، سیستم ایمنی و بسیاری از فعالیت‌های بدن ضروری است و با این وجود در منابع غذایی به مقدار کمی (ماهی‌ها، زرده‌ی تخم‌مرغ، مواد غذایی غنی شده مانند شیر غنی شده با ویتامین (D وجود دارد و علاوه بر این منبع غیرغذایی ویتامین تابش مستقیم آفتاب به سطح پوست (۱۰ دقیقه ۳ تا ۴ بار در هفته) و تولید داخلی ویتامین D از کلسترول است و برای یک فرد گیاه‌خوار مصرف مکمل ویتامین D امر بسیار مهمی به نظر می‌رسد زیرا که بسیاری از منابع غذایی ویتامین D از رژیم غذایی فرد حذف شده است.

🔹آهن؛ هم در مواد غذایی حیوانی (تمامی منابع حیوانی) و هم گیاهی (گیاهان سبز تیره، لوبیاها، سویا) وجود دارد اما نوع آن متفاوت است، آهن موجود در منابع حیوانی به مقداری بسیار بیش‌تری جذب می‌شود و آهن از منابع گیاهی کیفیت جذب پایینی در حدود 5% دارد، علاوه بر این بسیاری از عوامل غذایی موجود در منابع گیاهی مانند اگزالات اسفناج، فیتات سبوس و… از جذب آهن جلوگیری می‌کنند. همچنین تأمین این مقدار آهن از منابع گیاهی به نظر سخت می‌آید و همین امر ضرورت نیاز به مصرف مکمل آهن را در این دسته از افراد  زیر نظر متخصص، نشان می‌دهد.

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

20 Aug, 12:54


🔺 کدام استان‌ها در معرض سوءتغذیه قرار دارند؟

رئیس دبیرخانه‌ی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت ۸ استان کشور از نظر تغذیه نیاز به توجه بیش‌تری دارند.

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

16 Aug, 19:07


صبحانه رو با سبزی‌های غیرنشاسته‌‌ای شروع کنید تا لاغر بشید

- تحقیقی نشون داده افرادی که صبحونه‌شون رو با سبزی‌های غیرنشاسته‌ای شروع می‌کنن نسبت به اونایی که با غلات و كربوهيدرات شروع می‌کنن کم‌تر به دیابت مبتلا می‌شن

- همچنین مصرف سبزی و میوه برای صبحانه اشتها رو کم می‌کنه و در نهایت باعث لاغری میشه

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

14 Aug, 15:45


علل هوس‌های غذایی و تفاوت جالب مردان و زنان در انتخاب طعم غذا: قسمت دوم

🔹علل ذهنی

استرس: سطح هورمون کورتیزول شما احتمالاً با استرس افزایش می‌یابد. سطوح بالای کورتیزول ممکن است با گرسنگی، هوس، و احتمال بروز بیش‌تر رفتارهای استرس‌زا یا پرخوری مرتبط باشد.

شخصیت شما: برخی شواهد نشان می‌دهد که افرادی که تکانش‌گرتر هستند یا نمرات بالاتری در معیارهای شخصیت اعتیادآور دارند، ممکن است احتمال بیش‌تری برای تجربه‌ی هوس غذایی داشته باشند (تکانش‌گری یا رفتار تکانشی به رفتارهایی گفته می‌شود که بدون پشتوانه‌ی فکری و منطقی لازم، پرریسک و نامتناسب با موقعیت باشند. نتایج رفتارهای تکانشی اغلب به نتایجی ناخوشایند منتهی می‌شود.

زمینه‌ی غذا خوردن: مغز شما می‌تواند
خوردن یک غذای خاص را به یک زمینه‌ی خاص مرتبط کند به عنوان مثال، مرتبط کردن ذرت بو داده با دیدن یک فیلم. این ممکن است باعث شود دفعه‌ی بعد که همان زمینه به وجود آمد، هوس آن غذای خاص را پیدا کنید.

خلق و خوی شما: خلق و خوی خاص ممکن است باعث میل به غذاهای خاص شود. به عنوان مثال، به نظر می‌رسد که خلق و خوی منفی اغلب باعث میل به غذاهایی که دست‌رسی و طبخ آن‌ها راحت‌تر است، می‌شود.

یک باور عمومی وجود دارد که هوس‌ها
نشانه‌ی کمبود برخی مواد مغذی در بدن است. با این حال، در اکثر موارد، این نظریه را نمی‌توان از نظر علمی تأیید کرد. به عنوان مثال، میل به نمک در برخی موارد ممکن است ناشی از کمبود سدیم باشد. با این حال، اکثر افرادی که هوس خوردن غذاهای شور دارند، دچار کمبود این ماده‌ی مغذی نیستند.

علاوه بر این، بر اساس این تئوری کمبود
مواد مغذی، شما انتظار دارید که بیشتر هوس‌ها برای غذاهای غنی از مواد مغذی و با حداقل فرآوری شده، مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات کامل یا حبوبات باشد. با این حال، در واقعیت، افرادی که دچار هوس غذایی هستند بیش‌تر تمایل به غذاهایی مضر و با ارزش غذایی کم مانند غذاهای بسیار فرآوری شده سرشار از چربی، شکر یا نمک اضافه شده، دارند.

تحقیقات نشان می‌دهند که مردان و زنان
تمایل به خوردن غذاهای مختلف دارند. به عنوان مثال، زنان بیش‌تر تمایل به غذاهای با طعم شیرین دارند، در حالی که مردان تمایل بیش‌تری به غذاهای خوش طعم دارند.

نکته‌ی پایانی:
میل به غذایی خاص می‌تواند ناشی از
عوامل مختلف جسمی یا روحی باشد. این ممکن است نشانه عدم تعادل هورمونی، رژیم غذایی نامناسب، سطح استرس بالا، یا کمبود خواب یا فعالیت بدنی باشند. هوس‌های غذایی به ندرت نشانه‌ای از کمبود مواد مغذی موجود در آن غذا است. با این حال، میل به مواد غیرخوراکی مانند خاک، یخ یا مواد شوینده‌ی لباس‌شویی ممکن است گاهی به دلیل رژیم غذایی که مواد مغذی زیادی در آن گنجانده نشده باشد، ایجاد شود.

اگر در حال حاضر هوس مواد غیر غذایی
دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

https://www.healthline.com/nutrition/finding-the-wisdom-in-food-cravings-plus-tk-techniques-to-make-peace-with-them

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

12 Aug, 18:01


عضوی در بدن که تعادل بخشی به ویتامین‌ها را بر عهده دارد

🔹در مطالعه‌ای جدید، دانش‌مندان دانش‌گاه آبردین به بررسی ویتامین A و نحوه‌ی واکنش مغز به آن پرداختند. ویتامین A برای زندگی ضروری است، اما تا به حال نحوه‌ی نگه‌داری آن در بدن مشخص نبود. قبلاً تصور می‌شد که وظیفه‌ی سایر اعضای بدن از جمله کبد و کلیه است که تعادل ویتامین‌ها را در بدن ایجاد کنند، اما این اولین باری است که دانش‌مندان نقش مغز را در تنظیم ویتامین‌ها شناسایی می‌کنند و می‌تواند پیامدهایی برای تشخیص و درمان بیماری‌های مرتبط با ویتامین از کم خونی تا ناباروری و نابینایی داشته باشد.

این مطالعه ابتدا روی موش‌ها انجام شد و نشان داد که ناحیه‌ای از مغز به نام هیپوتالاموس ممکن است مسئول کنترل سطوح ویتامین A باشد باشد و ممکن است کنترل عمل‌کرد ویتامین A در سراسر بدن از بالا به پایین وجود داشته باشد. این مطالعه که توسط پروفسور پیتر مک کافری و دکتر پیتر ایکیانوسیمه ایموئی انجام شده و در iScience منتشر شده است، برای اولین بار نشان می‌دهد که هیپوتالاموس، که بسیاری از سیستم‌های بدن از جمله دما، اشتها و تشنگی را تنظیم می‌کند، در کنترل ویتامین‌ها در بدن نقش دارد.

مانند همه‌ی ویتامین‌ها، ویتامین A که به نام رتینول نیز شناخته می‌شود، برای
زندگی ضروری است، بخصوص برای بینایی، سیستم ایمنی، تولید مثل، رشد و تکامل جنین و همچنین عمل‌کرد بسیاری از اندام‌ها از جمله قلب، ریه‌ها و مغز. اخیراً ویتامین A برای بقای سلول‌های مغز مهم تلقی شده است و حتی ممکن است برای اختلالات عصبی مانند بیماری نورون حرکتی عامل محافظ کننده باشد.

بدن نمی‌تواند ویتامین A را به خودی خود بسازد و باید از رژیم غذایی به شکل سبزی‌های با برگ‌های سبز، سبزی‌های نارنجی و زرد یا جگر گاو، شیر یا تخم‌مرغ دریافت شود. قبلاً مشخص شده بود که ویتامین A در کبد ذخیره می‌شود، اما تاکنون درک کمی در مورد چگونگی حفظ سطح آن در بدن وجود داشت. این یک عمل متعادل کننده‌ی ظریف است، کمبود ویتامین A می‌تواند منجر به تضعیف فاجعه‌آمیز سیستم ایمنی و همچنین مشکلات بینایی و پوستی شود و در حالی که ویتامین A اضافی کم‌تر رایج است، می‌تواند دوباره منجر به مشکلات بینایی، پوست و همچنین تورم مغز شود. این مطالعه نشان داد که استفاده از مقادیر بسیار کمی ویتامین A به طور مستقیم به هیپوتالاموس مغز موش بر میزان ویتامین A در ناحیه‌ی ذخیره‌سازی کبد و مقدار ویتامین توزیع شده به سلول‌های بدن از طریق خون تأثیر می‌گذارد. نویسندگان پیشنهاد می‌کنند که این نشان می‌دهد که یک سیستم حس‌گر ویتامین A در هیپوتالاموس وجود دارد که نحوه‌ی توزیع آن را در بدن کنترل می‌کند. این مطالعه همچنین نشان داد که سلول‌هایی در هیپوتالاموس موش صحرایی که ممکن است ویتامین A را حس کنند در هیپوتالاموس انسان نیز وجود دارد.

دکتر Imoesi توضیح می‌دهد، آن‌چه ما پیدا کردیم کاملاً جدید است. هیچ کس پیش از این حتی پیشنهاد نکرده بود که مغز ممکن است تعادل ویتامین را در بدن کنترل کند و این اولین مطالعه‌ای است که بر نقش “ویتامینواستاتیک” هیپوتالاموس دلالت می‌کند. نتایج ما نشان می‌دهد که عدم تعادل ویتامین A ممکن است صرفاً به دلیل مصرف نامنظم
نباشد، بلکه ناهنجاری در عمل‌کرد هیپوتالاموس به دلیل بیماری یا التهاب می‌تواند منجر به تأمین ناکافی ویتامین A در بدن شود. بیماری‌هایی که هیپوتالاموس را تحت تأثیر قرار می‌دهند ممکن است برخی از علائم خود را به دلیل سطوح بی‌نظم ویتامین A در بدن داشته باشند. اندازه‌گیری سطح ویتامین A در خون ممکن است راهنمایی برای عمل‌کرد طبیعی هیپوتالاموس باشد.

درک تنظیم تعادل ویتامین A در بدن با توجه به این‌که کم‌بود و مازاد بودن آن، هر دو برای سلامت انسان مضر است، مهم است. تخمین زده می‌شود که در سراسر جهان ۲۵۰ میلیون نفر به طور جزئی کمبود ویتامین A دارند در حالی که ۱۴۰ میلیون کودک پیش دبستانی و حدود ۷.۲ میلیون زن باردار به کمبود ویتامین A مبتلا هستند. عمل‌کرد طبیعی هیپوتالاموس ممکن است برای متعادل کردن ویتامین A و کاهش چنین اثرات مضر ضروری باشد.

https://www.cell.com/iscience/fulltext/S2589-0042(23)01450-5

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

11 Aug, 03:42


🌹علل هوس‌های غذایی و تفاوت جالب مردان و زنان در انتخاب طعم غذا: قسمت نخست

باوری عمومی وجود دارد که هوس‌ها نشانه‌ی کمبود برخی مواد مغذی در بدن است، به عنوان مثال، میل به نمک در برخی موارد ممکن است ناشی از کمبود سدیم باشد. اغلب ما هوس به خوردن یک غذای خاص را امری طبیعی و مرتبط با اشتها می‌پنداریم به همین دلیل به سادگی از کنار آن می‌گذریم در حالی که امکان دارد هوس به یک غذا به دلایل مشکلات سلامتی بروز پیدا کرده باشد، در نتیجه نباید آن را امری ساده و طبیعی بپنداریم. هوس غذایی ممکن است در نتیجه‌ی عاملی فیزیکی یا ذهنی باشد. البته هوس غذایی علل جسمی نیز دارد که ممکن است شامل کمبود خواب باشد، دلایل ذهنی ممکن است شامل استرس هم باشد. [هوس‌های غذایی که خبر از بیماری می‌دهند] اما در مورد معنای هوس غذایی افسانه‌هایی نیز وجود دارد.

هوس غذایی امری بسیار رایج است. نادیده گرفتن آن دشوار است و معمولاً از طریق میل شدید یا فوری به نوع خاصی از غذا آشکار می‌شود اگرچه غذای مورد نظر از فردی به فرد دیگر متفاوت است. میل به غذا می‌تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود چه جسمی و چه روانی. در موارد خاص، ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای باشد به همین دلیل نباید نادیده گرفته شود. در این مطلب به هوس غذایی و همچنین دلایل احتمالی آن می‌پردازیم.

هوس‌های غذایی می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که معمولا می‌توانند به دو دسته‌ی اصلی تقسیم شوند: جسمی (فیزیکی) و روانی. آگاهی از آن‌ها ممکن است به شما کمک کند تا تشخیص دهید کدام عامل یا عوامل به طور خاص باعث ایجاد هوس غذایی در شما می‌شوند.

🔹علل فیزیکی

عدم تعادل هورمونی: عدم تعادل در لپتین
(هورمون کاهش دهنده‌ی اشتها) و گرلین (هورمون افزایش دهنده‌ی اشتها) ممکن است باعث شود که افرادی نسبت به دیگران هوس غذایی بیش‌تری داشته باشند.

بارداری: تغییرات هورمونی در بارداری
ممکن است بر گیرنده‌های بویایی و چشایی شما تأثیر بگذارد و به نوبه خود باعث شود که هوس غذایی شدیدتری را تجربه کنید.

سندرم پیش از قاعدگی:(PMS) تغییرات در هورمون‌های استروژن و پروژسترون که درست قبل از پریود اتفاق می‌افتد ممکن است هوس به خوردن مواد غذایی خاص به ‌ویژه هوس برای خوردن غذاهای غنی از کربوهیدرات را تشدید کند.

کمبود خواب: خواب بسیار کم یا بی‌کیفیت می‌تواند سطح هورمون‌های مسئول تنظیم گرسنگی، سیری و چرخه‌ی خواب و بیداری را مختل کرده و احتمالاً میل به غذا را به خصوص در ساعات عصر تشدید کند.

رژیم غذایی فاقد مواد مغذی: مواد حاوی
پروتئین و فیبر (مواد مغذی) می‌توانند به شما کمک کنند احساس سیری کنید. کم خوردن این مواد مغذی ممکن است باعث شود شما احساس گرسنگی کرده یا هوس خوردن غذایی خاص را پیدا کنید، حتی اگر کالری کافی دریافت کرده باشید.

هیدراتاسیون کم: مصرف مایعات بسیار کم می‌تواند احساس گرسنگی یا هوس به غذاهای خاص را در برخی افراد تشدید کند.

فلور روده: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد نوع باکتری موجود در روده‌ی شما ممکن است بر تعداد و نوع هوس‌های شما تأثیر بگذارد. با این حال، تحقیقات بیش‌تری برای تأیید این ارتباط مورد نیاز است.

فعالیت بدنی: افزایش سطح فعالیت بدنی، حتی اگر فقط با پیاده‌روی بیش‌تر باشد، ممکن است به کاهش هوس غذایی کمک کند. به طور مشابه، حرکت کم‌تر از حد معمول ممکن است باعث شود که هوس غذایی بیش‌تری را تجربه کنید.

غذاهای بسیار فرآوری شده: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهند غذاهای بسیار فرآوری‌شده و سرشار از چربی و قند افزوده ممکن است علائمی شبیه به اعتیاد ایجاد کنند و به نوبه‌ی خود احتمالاً باعث افزایش هوس غذایی می‌شوند.

دفعات مصرف غذاهای مورد علاقه: خوردن یک غذای مورد علاقه به دفعات کم‌تر ممکن است در کاهش هوس شما برای آن غذای خاص مؤثرتر از خوردن بخش کوچکی از آن غذا در هر زمان که آن را میل می‌کنید، باشد.

ادامه دارد ....

https://www.healthline.com/nutrition/finding-the-wisdom-in-food-cravings-plus-tk-techniques-to-make-peace-with-them

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

10 Aug, 03:37


🌹خوراکی‌هایی که حال بد شما را درمان می‌کند

🔹ضعف اعصاب و مشکلات روحی
تأثیرات منفی بر زندگی روزمره دارد اما خوشبختانه، تغذیه‌ی مناسب یکی از راه‌های مؤثر برای تقویت اعصاب و بهبود خلق‌وخو است. یکی از نسخه‌های درمانی برای رفع هرگونه مشکل روحی روانی، تغذیه است. تغذیه‌ای که شامل مواد غذایی حاوی ویتامین‌ها و املاح معدنی باشد و بدن با دریافت هریک از آن‌ها به وضعیت مطلوب خود نزدیک شود.

اگر غمگین هستید: غذاهایی بخورید که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین D هستند تا با ورود این ویتامین به بدن‌تان شما به سطح مطلوبی از شادی و نشاط برسید. پیشنهاد می‌شود افراد غمگین مواد غذایی همچون بذر کتان و ماهی‌های چرب مثل قزل‌آلا را بیشتر بخورند.

اگر کم طاقت شده‌اید: غذاهایی غنی از ویتامین C بهترین پیشنهاد برای شمایی است که نیاز به افزایش کمی تحمل و صبر دارید. هر زمان حس کردید کم‌طاقت شده‌اید، مواد غذایی ویتامین Cدار همچون مرکبات، فلفل، گوجه‌فرنگی، آناناس، توت‌فرنگی، کیوی و کلم را در برنامه‌ی غذایی خود پررنگ‌تر کنید.

اگر استرس و اضطراب رهای‌تان
نمی‌کند: امان از این استرس که چند سالی است تقریباً تمام رده‌های سنی را درگیر خود کرده پس چه استرس شما شدید باشد و چه میزان اضطراب‌تان کم، در هر صورت سعی کنید مواد غذایی غنی از ویتامین‌های گروه B
را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید.

اگر اعصاب‌تان خط خطی است:
ضعف اعصاب یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های کمبود پتاسیم در بدن است پس بدون مقدمه و پرداختن به حواشی، به شمایی که بی‌اعصاب هستید پیشنهاد می‌کنیم، ذرت، موز، لوبیا سفید، آووکادو، سیب‌زمینی بیشتری بخورید.

مشکل بی‌خوابی دارید: اگر بی‌خوابی به سرتان زده است به سراغ غذاهای غنی از منیزیم بروید. مواد غذایی همچون نخود، عدس، جو دوسر، تخم کدو و اسفناج را می‌توان جزو بهترین منابع منیزم دانست.

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

09 Aug, 05:31


🔺 چرا تند غذاخوردن به نفع سلامتی‌تان نیست؟

🔹 حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طول می‌کشد که بدن پیام دریافت غذا و سیری را به مغز برساند. اگر شما خیلی سریع‌تر غذا بخورید تا وقتی این پیام به مغزتان برسد شما بیش از نیاز بدنتان غذا و کالری دریافت کرده‌اید و این به‌مرور موجب پُرخوری و افزایش وزن خواهد شد.


🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "تغذیه‌ی پزشکی"

08 Aug, 05:07


سلامت جسم 🌿



🌹 5 دلیل برای این که باید ویتامین D مصرف کنید

۱- بارداری سالم‌تر برای مادران و نوزادان
۲- از چاقی جلوگیری می‌کند
۳-ریه‌ها را تقویت می‌کند
۴- از بیماری خود ایمنی جلوگیری می‌کند
۵- خطر ابتلا به سرطان‌ها را کاهش می‌دهد

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

2,243

subscribers

284

photos

127

videos