اطلاعات حقوقی @zanjan_law Channel on Telegram

اطلاعات حقوقی

@zanjan_law


✔️اطلاعات حقوقی برای عموم

◾️ارتباط با مدیر کانال( پیام های ضروری):
@ilawpress

اطلاعات حقوقی (Persian)

اطلاعات حقوقی یک کانال تلگرامی برای عموم است که برای افراد علاقمند به دانش در حوزه حقوق ایجاد شده است. در این کانال شما می‌توانید اطلاعات مفید و کاربردی در زمینه قوانین و مقررات حقوقی کشور پیدا کنید. اگر به دنبال پاسخ به سوالاتی مانند چه حقوقی برای شما تضمین شده است یا چگونه می‌توانید از حقوق خود دفاع کنید، این کانال منبعی ارزشمند برای شما خواهد بود. از طریق ارتباط با مدیر کانال، می‌توانید پیشنهادات و سوالات خود را مطرح کرده و از تجربیات دیگران نیز بهره‌مند شوید. با عضویت در این کانال، به روز با آخرین تغییرات و اطلاعات حقوقی کشور خود بمانید.

اطلاعات حقوقی

06 Nov, 06:43


✅️نحوه دریافت گواهی تجرد

گواهی تجرد یک مدرک رسمی است که تأیید می‌کند فرد تا زمان درخواست گواهی، ازدواج نکرده یا در حال حاضر مجرد است.
@Zanjan_law
۱. ورود به سامانه ثبت احوال

برای دریافت گواهی تجرد به صورت الکترونیکی، باید به سامانه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال به آدرس زیر مراجعه کنید:
سامانه ثبت احوال

۲. ثبت نام و ورود به سامانه

اگر قبلاً در سامانه ثبت نام نکرده‌اید، باید ابتدا یک حساب کاربری ایجاد کنید. اطلاعاتی مانند شماره ملی، شماره تلفن همراه و ایمیل برای ثبت‌نام مورد نیاز است.
پس از ایجاد حساب، با وارد کردن اطلاعات کاربری خود (شماره ملی و رمز عبور) وارد سامانه شوید.

۳. انتخاب گزینه درخواست گواهی تجرد

پس از ورود به حساب کاربری، به بخش درخواست گواهی تجرد بروید. این گزینه معمولاً در بخش خدمات الکترونیکی یا در منوی اصلی سامانه قابل دسترسی است.

۴. تکمیل اطلاعات و پرداخت هزینه

اطلاعات شخصی خود را تکمیل کنید. سیستم به‌طور خودکار وضعیت تجرد شما را بر اساس اطلاعات ثبت احوال بررسی می‌کند.
پس از تکمیل فرم، باید هزینه صدور گواهی را به صورت آنلاین پرداخت کنید. مبلغ هزینه بر اساس تعرفه‌های سازمان ثبت احوال تعیین می‌شود.

۵. دریافت گواهی الکترونیکی

پس از بررسی و تایید درخواست، گواهی تجرد به صورت الکترونیکی صادر و از طریق سامانه قابل دسترسی است.
شما می‌توانید گواهی تجرد خود را دانلود کنید و در صورت نیاز به نسخه چاپی، آن را چاپ نمایید.

۶. ترجمه و تاییدیه‌های لازم (در صورت نیاز)

اگر قصد دارید گواهی تجرد را در خارج از کشور استفاده کنید، پس از دریافت نسخه الکترونیکی، می‌توانید آن را به دفاتر ترجمه رسمی ببرید.
پس از ترجمه، ممکن است نیاز به تایید وزارت امور خارجه و دادگستری داشته باشید، بسته به کشور و نوع استفاده.

لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

اطلاعات حقوقی

21 Oct, 19:39


⬛️سوال

🔹در خصوص #طلاق_توافقي پس از صدور راي و مراجعه زوجه به دفترخانه زوج مراجعه ننموده است و دو بار نيز توسط دفترخانه جهت حضور در دفترخانه اخطار گرديده ولي زوج حاضر نگرديده است لذا خواهشمند است در خصوص اجراء يا عدم اجراي صيغه طلاق اين مرجع را ارشاد فرمائيد ضمنا مدت گواهي هنوز منقضي نگرديده است.

✍️نظریه مشورتى شماره 806/93/7 مورخ 8/4/93
@Zanjan_law

با توجه به فرض استعلام مبنی بر صدور گواهی عدم امکان سازش پس از درخواست طلاق توافقی از سوی زوجین و متعاقباً عدم حضور زوج در دفترخانه جهت اجرای طلاق، در خصوص تکلیف اجرای گواهی مزبور، دو حالت متصور است:

1- در صورتی که زوجه بنابر اعلام دادگاه صادرکننده گواهی عدم امکان سازش یا به موجب سند رسمی (از جمله سند نکاحیه رسمی)، در اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد، با توجه به ماده 36 قانون حمایت خانواده مصوب 91، عدم حضور زوج، مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.

2- در صورتی که زوجه فاقد وکالت از سوی زوج جهت اجرای طلاق باشد، با عنایت به مفهوم مخالف ماده قانونی صدرالذکر، نمی توان زوج را مجبور به طلاق نمود و به علاوه دادگاه هم نمی تواند نماینده به دفترخانه معرفی نماید و در این صورت چنین گواهی عدم امکان سازشی بامضی مهلت مقرر قانونی از درجه اعتبار ساقط است.

لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

اطلاعات حقوقی

09 Jul, 20:44


مجازات نزاع(درگیری) دسته جمعی
@Zanjan_law

🔹درگیری یا نزاع دسته جمعی در مقررات کیفری ایران، در ماده ۶۱۵ قانون تعزیرات ذکر شده است.

🔹مطابق ماده ۶۱۵ قانون مجازات اسلامی هرگاه عده‌ای با یکدیگر منازعه نمایند هر یک از شرکت کنندگان در نزاع، حسب مورد به مجازات زیر محکوم می‌شوند.

1⃣ در صورتی که نزاع منتهی به قتل شود از یک تا سه سال.

2⃣ در صورتی که منتهی به نقص عضو شود به حبس از شش ماه تا سه سال.

3⃣ در صورتی که منتهی به ضرب و جرح شود به حبس از سه ماه تا یک سال.

لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

اطلاعات حقوقی

28 Jun, 05:08


آیا کارفرما می‌تواند از کارمند خود بابت تضمین ضمانت بگیرد؟
@Zanjan_law

🔹مرسوم است در بیشتر موارد افراد جویای کار، پس از آنکه از طرف کارفرما مورد تایید قرار می‌گیرند با این جملات از ناحیه وی مواجه می‌شوند. که جهت تضمین یا حسن انجام کار، یک سفته هم میگیریم.

🔹برای برخی کارمندان این پرسش مطرح می‌شود که آیا چنین اقدامی به لحاظ قانونی صحیح است و اگر چنین می‌باشد، آیا نکته خاصی را در مورد تکمیل چنین سفته‌هایی باید رعایت کرد؟

🔹اول آنکه باید بدانیم چنین اقدامی از ناحیه کارفرما هیچ منع قانونی ندارد. در واقع کارفرما به منظور ایجاد یک ضمانت اجرا و مانع بازدارنده جهت افزایش هرچه بیشتر دقت کارمند خود این شیوه برا انتخاب نموده است.

🔻نکته بعدی در خصوص نکات مهم در باره تکمیل این نوع از سفته‌ها باید بیاد داشته باشیم که:

۱. حتما در قرارداد پایه همکاری شماره سفته و مشخصات آن را ذکر نماییم.

۲. در قسمتی که می‌بایست نام تحویل گیرنده سفته درج شود حتما نام شخصی که با آن قرارداد بسته اید نوشته شود. یعنی در قسمت در وجه..، اگر با شرکت قرارداد بسته اید نام شرکت و اگر با شخص حقیقی (یک فرد) در حال همکاری هستید نام وی درج شود.

۳. حتما در سفته علت صدور آن را ذکر نمایید. مثلا بنویسید بابت حسن انجام کار، بابت تضمین قرارداد و رعایت این نکات به ظاهر ساده می‌تواند به جلوگیری از ایجاد اختلاف و طرح انواع دعاوی کمک شایانی نماید.

لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

اطلاعات حقوقی

01 May, 15:41


تنَزّلِ شغل کارگران اخراجی بازگشت به کارداده شده ممنوع است
@Zanjan_law

🔹هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با صدور رأی وحدت رویه مقرر کرد کارگر اخراجی پس از بازگشت به کار نباید تنزل شغل داده شود.

🔹به گزارش روابط عمومی دیوان عدالت اداری، به دنبال طرح تعارض آراء و درخواست صدور رأی وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با استناد به مواد ۱۴ ، ۱۷ و ۲۹ قانون کار، تنزل شغل کارگران اخراجی بازگشت داده شده به کار را خلاف قانون دانست و با صدور رأی وحدت رویه مقرر کرد، کارفرمایان حق ندارند کارگران اخراجی را پس از بازگشت به کار، در شغل نازل تر از شغل قبلی به کار گیرند.

🔹️گفتنی است در ماده ۲۹ قانون کار آمده است که ” در صورتی که بنا به تشخیص هیأت حل اختلاف، کارفرما موجب تعلیق قرارداد از ناحیه کارگر شناخته شود، کارگر استحقاق دریافت خسارت ناشی از تعلیق را خواهد داشت و کارفرما مکلف است کارگر تعلیقی از کار را به کار سابق وی بازگرداند”.

لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

اطلاعات حقوقی

08 Mar, 19:04


نحوه مطالبه مهریه و جهیزیه پس از فوت زوج

حسن فدایی، حقوقدان و وکیل دادگستری به بررسی بیشتر این موضوع پرداخته است.

🔹فدایی با بیان اینکه مطابق ماده 1082 قانون مدنی، به مجرد عقد، مهریه، ملک زوجه محسوب می‌شود و زوجه از همان لحظه عقد حق تصرف در آن را دارد.

🔹وی تصریح کرد: بر اساس ماده 869 قانون مدنی، حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق می‌گیرد و باید قبل از تقسیم آن ادا شود، از قرار ذیل است: قیمت کفن میت و حقوق متعلق به اعیان ترکه مثل عینی که متعلق رهن است؛ دیون و واجبات مالی متوفی و وصایای میت تا ثلث ترکه بدون اجازه ورثه و زیاده بر ثلث با اجازه آنها.

🔹این حقوقدان ادامه داد: در بند دو این ماده به «دیون و واجبات مالی متوفی» اشاره است که یکی از این دیون، مهریه است که باید پرداخت شود.

🔹وی اضافه کرد: بر این اساس، زوجه می‌تواند برای مطالبه مهریه خود به دادگاه خانواده محل اقامتش مراجعه کند و دادگاه نیز بر اساس اموال باقیمانده از مرد، مهریه را به همسرش می‌دهد.

🔹فدایی تصریح کرد: در هر شرایطی، مرد باید مهریه عندالمطالبه را پرداخت کند البته قانونگذار تا 110 سکه، مرد را دارا فرض می‌کند و برای بیش از 110 سکه، ضمانت اجرایی در نظر گرفته است.

🔹وی با اشاره به اینکه پس از مرگ شوهر، ابتدا باید دیون وی پرداخت شود، خاطرنشان کرد: والدین شوهر‌، همسر یا همسران وی و فرزندان وی از جمله افرادی هستند که پس از فوت مرد از وی می‌توانند ارث ببرند اما پرداخت ترکه به عنوان ارث به مورثان شوهر، پس از پرداخت دیون و بدهی‌های فرد میسر است.

🔹این وکیل پایه‌یک دادگستری درباره زمان ارایه دادخواست دریافت مهریه به دادگاه توسط زن نیز اظهار کرد: زن پس از فوت همسرش تا هر زمانی که خودش اراده کند، می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و مهریه خود را مطالبه کند.

🔹وی با اشاره به نحوه محاسبه مهریه توضیح داد: اگر مهریه زن، وجه رایج است،‌ بر اساس «شاخص» سال فوت شوهر باید مهریه را محاسبه کرد، بنابراین هر زمانی که زن برای مطالبه مهریه خود به دادگاه مراجعه کرد، مقدار مهریه بر اساس زمان فوت همسرش محاسبه خواهد شد.

🔹این حقوقدان تاکید کرد: در خصوص مهریه‌ای که سکه یا مال منقول یا مال غیرمنقول باشد، چون این اموال به ارزش روز هستند، عین همان اموال محاسبه و معادل ارزش آن، به زن پرداخت می‌شود.

⚫️دعوای استرداد جهیزیه
@Zanjan_law

وي درباره نحوه مطالبه جهیزیه پس از فوت مرد نیز توضیح داد: اموالي كه بر طبق رسوم قديم، زوجه به خانه شوهر مي‌آورد، تحت عنوان جهیزیه شناخته مي‌شود. اصولا زن نيز مانند مرد مي‌تواند در اموال خود هر تصرفي که خواست، انجام دهد و در واقع زن در مسايل مالی خود استقلال تام دارد‌.

🔹وی تصریح کرد: نوشتن سیاهه اموال زن یکی از راه‌های دریافت جهیزیه است البته داشتن فاکتور اموال خریداری‌شده به نام زوجه، یکی دیگر از راه‌های استرداد جهیزیه محسوب می‌شود.

🔹این حقوقدان تاکید کرد: تا زماني كه شوهر این سیاهه اموال را امضا نكرده و در ضمن دو نفر نیز به عنوان شاهد زیر آن سياهه را امضا نكرده باشند، چنين سياهه جهيزيه‌اي اعتبار نخواهد داشت. بهتر است تا شهود امضاكننده ذيل اموال مربوط به جهيزيه، مذکر باشند و ترجيحا از خويشاوندان زن نيز نباشند. پس از آن كه شوهر و آن دو شاهد، زير سياهه جهيزيه را امضا كردند، این سیاهه حالت سند عادی پیدا می‌کند که در زمان بروز اختلاف می‌تواند برای اثبات ادعای زن به کمک او بیاید. 

🔹وی درباره افرادی که فاکتور و سیاهه در دست ندارند، نیز گفت: در مورد ‌کسانی که هیچ یک از این موارد یعنی سیاهه و فاکتور را در اختیار نداشته باشند، اموال اختصاصی مرد به زوج و اموال اختصاصی زن به زوجه تخصیص می‌یابد. اگر برای اموال مشترک، مدرکی در دست نباشد، این اموال به صورت مشترک میان زن و مرد تقسیم می‌شود.

🔹وی درباره آسیب رسیدن به جهیزیه تصریح کرد: جهیزیه به عنوان «امانت» در اختیار مرد قرار می‌گیرد. اگر مرد در استفاده از این وسایل، به طور عمدی به آنها آسیب رسانده یا آنها را بشکند، همسر وی می‌تواند با مراجعه به دادسرا و طرح شکایت، از وی شکایت کیفری کند.

🔹این حقوقدان درباره نحوه ارث رسیدن جهیزیه خاطرنشان کرد: مطابق قانون،‌ جهیزیه ‌متعلق به زوجه است و در صورت فوت وی، اموالی که از او بر جا می‌ماند به میزان سهم‌الارث به ورثه تعلق می‌گیرد. اگر زوج و زوجه صاحب فرزند باشند، یک چهارم اموال به مرد به ارث می‌رسد و اگر صاحب فرزندی نباشند، یک دوم اموال به مرد به ارث رسیده و بقیه اموال میان سایر وراث تقسیم می‌شود/باشگاه خبرنگاران

لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

اطلاعات حقوقی

14 Feb, 16:19


در صورت انجام چه تخلفاتي وسیله نقلیه توقیف می شود؟

🔷یکی از مواردی که عموم مردم به صورت روزمره خواسته یا ناخواسته با آن درگیر هستند تخلفات راهنمایی و رانندگی است و عدم اطلاع از قوانین افراد متخلف را وادار به واکنش در مقابل ماموران راهنمایی و رانندگی میکند که این موضوع گا‌ها به ارتکاب جرایم متعددی منجر شده است .

🔹قانونگذار در قوانین مربوطه به صورت شفاف مواردی را که ماموران اجرا را ملزم به اعمال قانون میکند احصا کرده است و ضمانت اجرایی آن را نیز وضع نمود. در ادامه مطلب به موارد قانونی برخورد با متخلفین پرداخته خواهد شد.

🔹موارد توقیف وسایل نقلیه طبق قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی به شرح زیر است و غیر از موارد مذکور به هیچ وجه خودرو به پارکینگ نخواهد رفت:

1- تصادفات منجر به جراحت یا فوت، در این فرض در واقع جدای از وضعیت قربانی وسیله نقلیه که آلت ارتکاب تخلف و یا جرم است ناچارا باید متوقف شود.

2- رسیدن جریمه یا خلافی به یک میلیون تومان، به نظر می‌رسید به دلیل اعمال ابزار بازدارندگی قانونگذار این سقف را تعیین نموده است.

3- در صورت همراه نداشتن مدارک، البته در صورت همراه داشتن شناسنامه خودرو توقیف نمیگردد و شناسنامه اخذ و راننده موظف است سریعا مدارک را به مامور برساند.

4- رانندگی بدون گواهینامه

ارتکاب «همزمان» دو تخلف از موارد زیر هم باعث توقیف وسیله نقلیه می شود:
@Zanjan_law

1- حرکات نمایشی مثل دورزدن درجا و تک چرخ موتورسیکلت

2- تجاوز از سرعت مجاز تا ۳۰ کیلومتر

3- سبقت غیرمجاز در راه‌های دوطرفه

4- عبور از چراغ قرمز

5- حرکت به‌طور مارپیچ

6- تجاوز به چپ از محور راه

7- توقف در محل پارک ممنوع (به شرط عدم حضور راننده) در این مورد حتی اگر خودرو حمل و سوار بر جرثقیل حامل باشد و راننده یا مالک تقاضای تحویل خودرو را بنماید مامور مکلف است خودرو را تحویل دهد و اعمال جریمه نقدی کند.

8- توقف داخل پیاده رو (به شرط عدم حضور راننده)

▪️در خصوص موتور سیکلت هم به شرط انجام تخلفات ذیل موتور سیکلت توقیف می شود.

1- حرکت در پیاده رو یا در جهت مخالف مسیر مجاز

2- ایجاد عمدی صدای ناهنجار، حمل بار غیرمتعارف

3- حرکت نمایشی مارپیچ، تک‌چرخ، حمل یدک

4- عدم استفاده از کلاه ایمنی

5- تردد در خطوط ویژه اتوبوسرانی با موتورسیکلت حداکثر به مدت یک هفته و در صورت تکرار یک ماهتوقیف می گردد.

🔹قطعا تمامی این قوانین برای ایجاد محیط رانندگی امن برای شهروندان است و متخلف اولین شخصی است که از آثار تخلف خود آسیب خواهد دید./ميزان

لینک عضویت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

اطلاعات حقوقی

19 Jan, 14:33


شرایط ازدواج دختر بدون اذن پدر

🔹قانون، نکاح دخترِ باکره را منوط به اخذ اذن از جانب پدر یا جد پدری (ولی قهری) دانسته است و در شرایطی که، ولی قهری (پدر یا جد پدری) نسبت به این امر مخالفت ورزد، دختر می‌تواند مردی را که تصمیم به ازدواج با او دارد به طور کامل (سن، شغل، سلامت جسمی، شرایط نکاح و مهری که بین آن‌ها قرار داده شده است و …) به دادگاه معرفی نماید و از دادگاه تقاضا نماید اجازه ازدواج او را با مردی که معرفی نموده است، صادر نماید.

دادگاه نیز با توجه به مصلحت دختر و بررسی دلایل مخالفت پدر یا جد پدری، چنانچه ممانعت موجه نباشد و مرد نیز دارای شرایط کافی برای ازدواج با دختر باشد، به دختر اجازه ازدواج می‌دهد و دختر می‌تواند با مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج عقد نکاح را جاری ساخته و آن را ثبت نماید.

لینک عضویت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

اطلاعات حقوقی

27 Dec, 16:38


آیا پدر اختیار و اجازه محروم کردن وراث خود از ارث را دارد؟

🔹آنچه بارها در فیلم‌ها و سر زبان مردم دیده و شنیده‌ایم این عبارت است که پدری به فرزند خود می گوید از #ارث #محرومت می‌کنم؛ اما آیا این جمله از نظر قانونی صحیح است؟ آیا واقعاً پدر اختیار و اجازه محروم کردن وراث خود از ارث را دارد؟

🔹باید بیان داشت مسائل مربوط به ارث مربوط به نظم عمومی جامعه بوده که هر نوع توافق و یا مقاومت اشخاص در برابر اجرای آن بلااثر خواهد بود.قانونگذار در ماده 837 قانون مدنی صراحتاً بیان داشته است که اگر کسی به موجب وصیت یک یا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم کند، وصیت مزبور نافذ نیست.

🔹از طرفی دیگر مطابق ماده 843 از همان قانون وصیت به زیاده بر ثلث ترکه نافذ نیست، مگر به اجازه وراث و اگر بعض از ورثه اجازه کند فقط نسبت به سهم ایشان نافذ است.


لینک عضویت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

اطلاعات حقوقی

21 Dec, 14:34


چگونگی توقیف حقوق کارمند برای پرداخت اقساط مهریه

🔹وقتی حکمی صادر می‌شود، برای به اجرا درآوردن آن شرایطی لازم است؛ یکی از آن شرایط این است که باید برای حکم، اجراییه صادر و این اجراییه به محکومٌ‌علیه، ابلاغ شود. طبق ماده ۳۴ قانون اجرای احکام مدنی، همین که اجراییه به محکومٌ‌علیه ابلاغ شد، او موظف است، ظرف مدت ۱۰ روز، مفاد آن را اجرا کند؛ اما ممکن است او در این مهلت، حکم را اجرا نکند و به هیچ‌یک از وظایف جایگزین دیگر هم، عمل نکند. در این صورت طبق ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی، محکومٌ‌له می‌تواند درخواست کند تا معادل محکومٌ‌به از اموال محکومٌ‌علیه توقیف شود. بر همین اساس، کاملاً طبیعی است که اگر محکومٌ‌علیه، کارمند باشد، حقوق و مزایای او به‌عنوان بخشی از اموالش، قابل توقیف خواهد بود. البته باید توجه داشت که تمامی حقوق و مزایای کارمندان، برای اجرای حکم، قابل توقیف نیست.

🔹️بر اساس ماده ۹۶ قانون اجرای احکام مدنی، اگر محکومٌ‌علیه، کارمند باشد، محکومٌ‌له می‌تواند تقاضا کند که حقوق و مزایای محکومٌ‌علیه، توقیف شود. در همین راستا اگر محکومٌ‌علیه، زن یا فرزند داشته باشد، یک‌چهارم حقوق و مزایای او توقیف می‌شود و در غیر این‌صورت، یک‌سوم حقوق و مزایای او، به نفع محکومٌ‌له، بازداشت خواهد شد. علت این امر هم روشن است، زیرا اگر تمام حقوق و مزایای کارمند، قابل توقیف باشد، زندگی او مختل خواهد شد؛ به‌همین دلیل، قانونگذار صرفاً یک‌سوم حقوق و مزایای کارمند را قابل توقیف دانسته و حتی در فرضی که آن کارمند، زن یا فرزند داشته باشد، این مقدار را به یک‌چهارم، کاهش داده است/ميزان


لینک عضویت در كانال تلگرام🔻
https://t.me/Zanjan_law

6,180

subscribers

94

photos

31

videos