ویژگی های الگوی اسلامی تبلیغات تجاری: در مقابل الگوی معاصر غربی، الگوی اسلامی تبلیغات تجاری قرار دارد. در این الگو چهار اصل «نگاه ابزاری به انسان»، «دوری از بی اخلاقی، «اقناع و فریب» و «مصرف گرایی و اسراف» در چرخشی کاملا معنادار و تعیین کننده جای خود را به چهار اصل ذیل میدهد: «کرامت انسان»، «محوریت اخلاق و معنويات»، «آگاهی بخشی و تأثير قلبی، و اعتدال در مصرف»
الف) کرامت انسان: منظور از کرامت انسان کرامتی ذاتی است که به صورت خدادادی در وجود همه انسان ها به ودیعه نهاده شده است.
ب) محوریت اخلاق و معنویات: اساسی ترین بحث درباره جایگاه اخلاق و معنویات در تبلیغات به طور اعم و تبلیغات تجاری به طور اخص، مسئله خدامحوری است . نظام های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در اسلام همگی بر مبنای توحید و خدامحوری بنا نهاده شده است. اخلاق و معنویت گرایی در جای جای معارف اسلامی نقش اساسی دارد.
ج) آگاهی بخشی و تأثیر قلبی: در تبلیغات بر مبنای الگوی اسلامی عقل و قلب انسان به اندازه ای اهمیت دارد که صاحب کالا حق ندارد با تعریف از کالای خود آنها را تحت تأثیر قرار دهد. از حقوق مسلم هر خریدار حق انتخاب است. تبلیغ بازرگانی نباید حق انتخاب راز مشتری سلب کند. مشتری کسی است که براساس نیاز خود می خرد. از جمله بدی های تبلیغات بازرگانی ایجاد نیاز کاذب در مخاطب و شعله ور ساختن آتش حرص و ولع خرید در اوست.
د) اعتدال در مصرف: اقتصاد به معنای دخل و خرج را حفظ کردن است.الگوی اسلامی، نگاهی معتدل و میانه به تولید و مصرف دارد. تعالیم اسلام در خصوص لزوم اتخاذ مشی میانه روی و اقتصاد در مصرف و پرهیز از اسراف و همچنین تأکید بر شرافت کار و تولید به اندازهای مشهور است که ما را از توضیح اضافی بی نیاز می سازد. در خاتمه یادآوری می شود که ارشد و تعالی فردی» و «اقامه قسط و عدل در جامعه انسانی به مثابه دو هدف اصلی در الگوی تبلیغات تجاری در اسلام مطرح اند.
http://t.me/marketingpedia