انجمن علمی ژرفا

@zharfa90


ژرفا؛ انجمن علمی میان‌رشته‌ای فیزیک، ریاضی و فلسفۀ علم دانشگاه صنعتی شریف

کانال رسمی اطلاع‌رسانی فعالیت‌های انجمن علمی ژرفا و اخبار علمی @Zharfa90

🌐 Zharfa90.ir
📺 aparat.com/Zharfa
📸 instagram.com/Zharfa90
💬 @SalamZharfa

انجمن علمی ژرفا

05 Oct, 15:30


🔰 «کارگاه فلسفۀ ریاضی دانشگاه شریف»
📅 آبان ۱۳۸۹
🎥 پیوند به لیست پخش

🗣 سخنرانی‌ها و برنامه‌ها:

🔷 دکتر شهشهانی | فلسفه ریاضی و ریاضیدانان
🔷 دکتر نسرین | پیشینی یا پسینی بودن ریاضیات
🔷 مناظره
    🔸 دکتر موحد
    🔸 دکتر اردشیر
    🔸 دکتر شهشهانی
    موضوع: شهودگرایی و فرمالیزم
🔷 دکتر توسرکانی | شهودگرایی در برابر صورت‌گرایی؛ ریشه‌های اختلاف

#بازنشر #فلسفه_ریاضی

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

05 Oct, 07:01


🔰 معرفی و پیشنهاد می‌شود:

🔖 سلسله وبینارهای آنلاین آموزشی مدرسه «سایکت»
 
جلسه ۳۰ام | موضوع وبینار: 
«یک نگاه جامع به همدوسی کوانتومی»
 
🎤 سخنران: دکتر اعظم مانی
- عضو هیات علمی دانشگاه تهران – دانشکده علومِ مهندسی
- فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف فیزیک، اطلاعات و محاسبات کوانتومی
- دانش آموخته برتر دانشگاه صنعتی شریف در هر سه مقطع

🗓زمان برگزاری: 
دوشنبه ۱۶ مهرماه ۱۴‌۰۳، ساعت ۱۷ تا ۱۹ 
 
📣 مخاطبین رویداد: 
دانشجویان، فارغ التحصیلان، اساتید علوم پایه و سایر علاقه‌مندان به کسب دانش در این حوزه
 
🔗 برای ثبت نام وارد لینک زیر شوید:
🌐 https://B2n.ir/x69571

🆔 PsiKet Academy
🆔@Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

29 Sep, 07:00


🔰 «پارادوکس حقیقت و قدرت» - قسمت دوم

   هنری چِسبرو، پایه گذار مفهوم نوآوری باز و رییس مرکز نوآوری باز دانشگاه برکلی آمریکا، در کتاب «نوآوری باز» تاکید می‌کند که انتقال از دانشگاه آلمانی به الگوی آمریکایی دانش سازمان‌دهی دانش برای قدرت را متحول کرده است. تحولی که آن را با کلماتی چون نوآوری، تجاری‌سازی، مدیریت دانش، تجارت ایده و امثال آن به یاد می‌آوریم. الگوی آمریکایی دانش اکنون جهان‌گیر شده است. چسبرو با تاکید توضیح می‌دهد که چگونه این الگویی «آمریکایی» است و نه «آلمانی» و نه «اروپایی». اما مگر الگوها می‌توانند جغرافیا و تاریخ داشته باشند و مگر یک شیوه‌ی خوب مدیریت کردن میراثی انسانی و عام نیست که همگان می‌توانند از آن بهره ببرند؟
   هر چقدر هم که باورش برای سیاستگذاران کشورهای در حال توسعه دشوار باشد، پارادوکس مدیریت دانش، یعنی مواجهه با هزینه‌ای که دانش روی دست انسان می‌گذارد، آنقدر بغرنج هست که به عنصری هویتی برای کشورها و ملت‌ها تبدیل می‌شود. کشوری که به تجاری‌سازی دانش دست می‌یازد و قدرت را در نهاد دانش اولویت می‌دهد، درباره‌ی امور بسیار مهمی تصمیم خود را یکسره کرده است. چنین کشوری اولویت‌های خودِ علم یعنی مسایلی را که برای علم از جهت تعهدش به خود حقیقت در میان است و نه کاربردها و کارآمدی‌ها، یا به تعویق می‌اندازد و یا در نهادهای علمی مجزا پیگیری می‌کند.

🔻 ادامه دارد...
قسمت اول

👤 علیرضا شفاه، مدیر مسئول فصلنامه علم و سیاست بابل

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

28 Sep, 06:30


🔰 «پارادوکس حقیقت و قدرت» - قسمت اول

   علم از حقیقت سخن می‌گوید و از تعلق نامشروطش به حقیقت نیرو می‌گیرد. علم ممکن است کارآمد، قدرت آفرین، رفاه‌بخش یا حتی شیرین و امیدبخش باشد اما در مرتبه‌ی نخست به هیچ یک از این‌ها متعهد نیست و ابایی ندارد که شیرین و امیدبخش یا تلخ و مایوس‌کننده باشد: تعهد علم بیان نامشروط حقیقت است.
   با این وصف چه انتظاری می‌توان از علم داشت؟ وقتی علم در ذات خود متعهد به قدرت یا رفاه یا امیدبخشی نیست، چگونه می‌تواند برای این امور سازمان‌دهی شود؟ ما عادت داریم که به ما بگویند علم و حقیقت به خودی خود امیدآفرین و قدرت‌آفرین هستند در حالی که چنین سخنانی یکسره از سرنادانی و بی‌اطلاعی است. علم همانقدر که امید‌آفرین است ناامید می‌کند و از مهمترین ویژگی‌های علم ایجاد ناامیدی و ضعف است زیرا کسی که به حقیقت رو می‌کند باید آماده باشد بسیاری چیزها را از کف بدهد تا عهد خود با علم و حقیقت را به جا آورده باشد. تعداد صاحب‌نظران و عالمانی که تمام عمر خود را در فقر به سر برده‌اند بی‌شمار است و تعداد آنها که جان خود را در راه حقیقت از دست داه‌اند هم بسیار. پس چگونه می‌توان چشم امید بدان داشت؟ چگونه می‌توان از آن حشمت سلیمانی طلبید؟ دست کم چه تضمینی هست که رفتن یک جامعه به سوی علم همان کاری را با او نکند که با بسیاری از اهل علم کرد؟ البته امروز جهان ما پر است از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌هایی که قدرت و رفاه و ثروت می‌سازند و رشک هر سیاست‌گذار و حکمرانی را بر‌می‌انگیزند و آنهم آنقدر زیاد که حکمران و سیاستگذار دست و پای خود را در برابر این همه شکوه و قابلیت گم می‌کند و بی مهابا در پی امیدبخشی به ملت خود و در پی اصلاح امور مملکت خویش از خزانه  و سازمان‌دهی چیزی کم نمی‌گذارد.
   اگرچه علم همواره و از دورترین گذشته‌ها استعداد خود را در رفاه‌آفرینی و نویدبخشی نشان داده و نمی‌توان تاریخ تکنولوژی را منحصر به دوران ما شمرد اما در هیچ زمانی مساله‌ی پیوند قدرت و دانش تا این حد تنگاتنگ نبوده است. اکنون هر روز بیشتر و بیشتر نهاد‌های علمی به نهادهایی حکومتی بدل می‌شوند و دولت هم یک مشتری بزرگ و هم بزرگترین سازمان‌دهی‌کننده‌ی نهادهای علمی است. البته که این سازمان‌دهی همواره شکل مستقیم ندارد اما هیچگاه حکومت‌ها تا این حد نهاد علم را برنامه‌ریزی نکرده‌اند. برنامه‌ریزی نهاد علم اختراعی تازه است و خوب است بدانیم تا چه حد دشوار و طاقت فرسا بوده زیرا همواره خود را در برابر این پارادوکس می‌دیده که علم را نمی‌توان سازمان‌دهی کرد زیرا حقیقت تنها تعهد علم است.

🔻 ادامه دارد...

👤 علیرضا شفاه، مدیر مسئول فصلنامه علم و سیاست بابل

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

27 Sep, 14:00


🔰 آیا مدل‌های زبانی بزرگ دارای «ناخودآگاه» هستند؟

   هوش مصنوعی در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری داشته است و اکنون مدل‌های زبانی بزرگ (LLMs) قادر به تولید متن، پاسخ به سوالات و حتی شرکت در مکالمات پیچیده هستند. اما با افزایش تعامل ما با این سیستم‌ها، پرسش جالبی مطرح می‌شود که آیا LLMها می‌توانند چیزی شبیه به «ضمیر ناخودآگاه» داشته باشند؟

   در این یادداشت که نوشته «جان نوستا» است و توسط «محمدمهدی مشایخی» ترجمه شده، بیان می‌شود که چگونه لایه‌های پنهان (Hidden Layers) در ساختار شبکه‌های عصبی می‌توانند مدلی برای ناخودآگاه انسان باشند. همچنین درباره روش‌های اکتشافی که انسان (و به نحو مشابهی ماشین) را قادر می‌سازد تصمیماتی را به صورت شهودی و با کمک میان‌برها بگیرد بحث می‌شود. در پایان به این سوال پرداخته می‌شود که آیا هوش مصنوعی می‌تواند نوعی خلاقیت یا تعصب را تجربه کند؟

🌐 متن کامل این مطلب را در سایت ژرفا بخوانید!

#فلسفه_ذهن #علوم_شناختی #هوش_مصنوعی

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

26 Sep, 18:10


‌‌ «اگر یک ساعت برای حل مسئله‌ای وقت داشته باشم، ۵۵ دقیقه را برای فکر کردن به مسئله صرف می‌کنم و ۵ دقیقه را برای فکر کردن به راه‌حل»

• آلبرت اینشتین

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

25 Sep, 16:33


🎙 «دیدن ارسطو»

   «دیدن» پادکستی به میزبانی امیر لطیفی و با موضوع تاریخ فلسفه است که در هر قسمت به روایت بخش‌هایی از تاریخ اندیشه و اندیشه‌ورزان می‌پردازد.
   موضوع قسمت پانزدهم این مجموعه، زندگی و آراء ارسطوست؛ البته صحبت از این فیلسوف تاثیرگذار به یک قسمت ختم نمی‌شود و در دو شماره بعدی مجموعه نیز ادامه می‌یابد.

#پادکست
#تاریخ #فلسفه

🆔 @DidanPodcast
🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

24 Sep, 15:29


🔰 «دایره یا مربع، کدام متقارن‌تر است؟»

در این مقاله برای پاسخ به سؤال مطرح شده که از میان دایره و مربع کدام یک متقارن‌تر است، ابتدا درباره تعریفی از تقارن صحبت می‌شود و گروه تقارن‌های این اشکال بررسی می‌گردد. هدف از این بررسی آن است که فضای دارای گروه تقارن بزرگ‌تر، متقارن‌تر محسوب شود. در ادامه گروه تقارن‌های مکعب و کرۀ دوبعدی نیز مورد مقایسه قرار می‌گیرد. همچنین نویسنده به سوالاتی پیرامون نگاشت‌های حافظ اندازه روی این اشیاء پرداخته است.

👤 دکتر آرش رستگار
📚 شماره ۶۹ نشریه فرهنگ و اندیشه ریاضی

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

23 Sep, 10:30


🔰 «فیزیک در سینما!» | قسمت اول

   «نقض قانون اول [ترمودینامیک] در فیلم‌های سینمایی را هرگز نباید بخشید. اما با این حال بسیار رایج‌اند.
   در فیلم «هالک» (۲۰۰۳) دانشمندی که به نظر آدم بی‌عرضه‌ای می‌آید، با دریافت مقدار نامعلوم ماده‌ای، به موجود وحشی حجیمی، که دو برابر قد دارد، تبدیل می‌شود. هالک انرژی حاصل از کوشش و تلاش دیگران برای کشتن او را نیز جذب می‌کند و بزرگ‌تر می‌شود.
   بله صحیح. انرژی می‌تواند به ماده تبدیل شود؛ اما انجام چنین تبدیلی بی‌اندازه مشکل است و برای تولید یک مقدار بسیار کوچک جرم، مقدار عظیمی انرژی لازم است. انرژی حاصل از یک بمب هسته‌ای تقریبا ۱۰۰ مگاتنی -بزرگ‌ترین بمبی که تا کنون ساخته شده است- با فرض اینکه بازده تبدیل، ۱۰۰٪ باشد، می‌تواند فقط ۱۰ پوند ماده (۴/۶ کیلوگرم) ایجاد کند. اما مقدار انرژی‌ای که هالک جذب می‌کرد بسیار ناچیز بود. حتی اگر او می‌توانست از این انرژی برای افزایش دادن جرم خود استفاده کند، نتیجه نمی‌توانست چندان محسوس باشد.
   تنها امکانی که واقعاً برای هالک وجود داشت یافتن منبع ماده‌ای بود که بتواند به آسانی گسترش یابد و اين تنها گزینه، هواست. چگالی هوا به‌زحمت حداقل هزار بار کمتر از چگالی هالک است و برای اینکه هالک بتواند با جذب جرم به اندازه کافی بزرگ شود باید به دور او گردبادی از هوا ایجاد شود.
  البته، نیازی نیست بگویم که این موضوع این بار با علم شیمی منافات دارد؛ در واقع چندهزار پوند اتم اکسیژن و نیتروژن چگونه می‌توانند به موادی از نوع هالک تبدیل شوند؟»

📚 فیزیک در سینما؛ فیزیک نابخردانه و توهین‌آمیز فیلم
👤 تام راجرز

#کتاب
#بریده_کتاب

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

22 Sep, 15:31


🗞 «احتمال کشف ذرات جدید از مشاهده سیاه‌چاله‌ها»

در مقاله‌ای که اواسط ماه گذشته در نشریه Physical Review Letters منتشر گردید، محققانی از دانشگاه‌های آمستردام و کپنهاگ ادعا کردند که مشاهدات دقیق از یک جفت سیاه‌چالهٔ در حال ادغام ممکن است سرنخ‌هایی را درباره کشف ذرات جدیدی روشن کند. این تحقیق حاصل کنار هم گذاشتن مشاهدات و اکتشافاتی است که در شش سال گذشته در دانشگاه آمستردام انجام شده است.
ادعای مطرح شده از آنجا نشأت می‌گیرد که امواج گرانشی ساطع شده حین ادغام دو سیاه‌چاله، جزئیاتی پیرامون شکل مدارهای اجزای آن‌ها می‌دهند. با تحلیل این اطلاعات ویژگی‌هایی متفاوت از خواص ذرات مورد مطالعه فعلی بدست آمده، که گمان کشف ذره‌ای جدید را تقویت می‌کند.

🌐 پیوند خبر | phys.org

#خبرنامه #ژرفابین

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

06 Sep, 11:42


🔔 یادآوری «همایش معرفی رشته‌های علوم پایه و فلسفه»

🔻 این همایش تا دقایقی دیگر در اتاق مجازی ژرفا آغاز خواهد شد.

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

05 Sep, 15:05


به یاد «حکیم هزاره‌ها» شیخ الرئیس ابوعلی‌سینا
🔰 همایش معرفی رشته‌های علوم پایه (فیزیک، شیمی، زیست و ریاضی) و فلسفه

🌀 ویژه کنکوری‌ها!

زمان‌بندی برنامه
15:15 | شروع و مقدمه
🔭 15:30 | فیزیک: امیرمحمد ذاکری
🧪 16:00 | شیمی: علیرضا بدیعی
🧬 16:30 | زیست: سیدحسین ثمره طاهری
🧮 17:00 | ریاضی: لیلا ابوسبا
🪞 17:30 | فلسفه: مریم جایروند
18:00 | پرسش و پاسخ

‼️ جمعه، ۱۶ شهریورماه

🌐 همه ارائه‌ها به صورت مجازی و در اتاق مجازی ژرفا برقرار خواهند بود.

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

22 Aug, 14:33


🔰 گزارش ابن‌سینا از مشاهده ابرنواختر «SN 1006»

  ابن‌سینا در کتاب شفاء خود، گزارشی از مشاهده یک شیء آسمانی موقت و متغیر در سال ۳۹۷  هجری قمری ارائه کرده است. در سال ۲۰۱۶ گروهی از پژوهشگران در آلمان با تطبیق آن با سایر گزارش‌های تاریخی، نشان دادند که ابن‌سینا در واقع ابرنواختر «SN 1006» را مشاهده کرده است. گزارش ابن‌سینا، به ویژه از جهت گزارش تغییر رنگ، ویژگی‌های متمایز و مهمی دارد.

در این گزارش می‌خوانیم:
  «مانند آن چیزی که در سال ۳۹۷ هجری ظاهر شد؛ نزدیک به سه ماه باقی ماند و کم‌کم ضعیف‌تر شد تا ناپدید شد. در ابتدا به سمت تاریکی و سبزی بود، سپس شروع کرد به پرتاب مداوم شراره، و سپس سفیدتر و سپس ضعیف‌تر شد و ناپدید شد»

🔗 پیوند گزارش کامل

▪️برگرفته از کانال «علم، فلسفه و الهیات»
▫️بازنشر به مناسبت روز بزرگداشت ابن‌سینا

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

02 Aug, 16:36


🔰 مقاله آموزشی «مدل کیهان‌شناسی دوره‌ای همدیس راجر پنروز»

🔸 این نوشتار به معرفی مدل کیهان‌شناسی پنروز می‌پردازد؛ مدلی که ادعا می‌کند در آینده بسیار دور، کیهان از ذرات جرم‌دار خالی می‌شود، و در نتیجه از منظر همدیسی با ابتدای کیهان هم‌ارز است. بنابرین کیهان در آینده، گذشته خود را فراموش و دوره‌هایی طولانی را به صورت متناوب تکرار خواهد کرد. همچنین به مسئله آنتروپی بسیار پایین کیهان اوّلیه و فرضیۀ انحنای ویل نیز پرداخته شده است.

👤 حامد منوچهری کوشا
▫️ برگرفته از کانال علم، فلسفه و الهیات

#مقاله_آموزشی #کیهان‌شناسی

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

27 Jul, 09:01


🔺 #اطلاعیه

🔸 بنا به درخواست برخی از مخاطبان گرامی، ثبت‌نام این رویداد مجدداً فعال شده و تا ساعت ۱۸ روز یک‌شنبه ۷ مردادماه امکان نام‌نویسی برای شرکت در ادامه کارگاه وجود دارد.

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

23 Jul, 11:30


🔰 در باب «فلسفه و کیهان‌شناسی»
👤 کلاوس بایزبارت
▫️بخش اول

  کیهان شناسی، مطالعه کیهان یا جهان هستی است. و جهان هستی، عبارت است از (یا متشکل است از)‌ همه آنچه هست. بنابراین کیهان شناسی یک کاوش بسیار گسترده است. در شرایط آرمانی، کیهان‌شناسی ما را به مرز های وجود در عالم می‌برد؛  اما ممکن است ما در مرزهای محدودتری، که مرزهای آنچه می‌توانیم بدانیم و آنچه علم می‌تواند انجام دهد هستند، گیر کنیم. هدف این نوشتار بررسی حدود هستی، دانش و علم است تا آنجایی که در کیهان‌شناسی ظاهر می‌شوند.
  وقتی امروز از کیهان‌شناسی صحبت می‌کنیم، بیشتر به رشته‌ای از علوم تجربی اشاره داریم که گاهی به آن «کیهان‌شناسی فیزیکی» نیز می‌گویند. اما کیهان‌شناسی همیشه به عنوان زیرشاخه‌ای از فیزیک در نظر گرفته نمی‌شد، و پرسش‌هایی که «کیهان‌شناختی» نامیده می‌شده (و می‌شوند)، تا حدودی فیلسوفان را به خود مشغول کرده‌اند. فلاسفه پیش از سقراط مانند تالس ادعا می‌کردند که آب، یا هر چیز دیگری، سرچشمه (یعنی منشأ یا اصل) همه چیز است. دیالوگ «تیمائوس» افلاطون تصویری از ساختار جهان مرئی ترسیم می‌کند. بعدها، فیلسوفی به نام کریستین ولف بین کیهان شناسی تجربی، فیزیکی و به اصطلاح کیهان‌شناسی کلی تمایز قائل شد؛ شاخه‌ای که به عنوان بخشی از متافیزیک قرار بود حقایقی را در مورد جهان اشیاء مادی از هستی شناسی استخراج کند.
  این‌که فیلسوفان به مسائل کیهان‌شناسی علاقه نشان داده‌اند نباید تعجب‌آور باشد. واضح است که اگر کیهان‌شناسی درباره همه چیز است، بهتر است ما هم در این کار شریک باشیم! به ویژه به این دلیل که برخی از رشته‌های فلسفی نیز (به طور خاص متافیزیک) سعی می‌کنند در مورد همه چیز فکر کنند؛ به علاوه پرسش‌های فلسفی در مورد چیستی آنچه وجود دارد و چگونگی ساختار آن، به طور طبیعی سبب علاقه به مطالعه ساختار جهان مادی می‌شود، همان چیزی که مورد بررسی کیهان‌شناسی است. همچنین، برای مدت طولانی هر گونه تحقیق در مورد ساختار جهان از کمبود داده‌های رصدی و فقدان تئوری‌های فیزیکی قابل پشتیبانی رنج می‌برد. در نتیجه استدلال‌ها و مفروضات فلسفی برای پرداختن به ساختار جهان مورد نیاز بود.
   ادامه دارد...

📚 کتابچه فلسفه علم، فصل فلسفه کیهان‌شناسی؛ دانشگاه آکسفورد.

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

22 Jul, 14:31


🔰 کارگاه تابستانی «فلسفه کیهان‌شناسی»
سیری در پاسخ به پرسش‌های بنیادین هستی

▫️ محورهای کارگاه:
  • مروری بر تاریخ و مفاهیم کیهان‌شناسی
  • درآمدی بر فلسفه کیهان‌شناسی
  • آغازمندی عالم از منظر فیزیک، فلسفه و الهیات
  • پیدایش طبیعی جهان از هیچ
  • برهان کیهان‌شناختی کلام
  • تنظیم ظریف و چندجهانی
  • برهان طراحی

👤 مدرس: حامد منوچهری کوشا
      دکتری کیهان‌شناسی از دانشگاه صنعتی شریف

زمان: از ششم تا بیست‌ودوم مرداد، شنبه‌ها و دوشنبه‌ها، ساعت ۹ تا ۱۲

📍 مکان: دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده فیزیک، کلاس شماره یک

🔗 برای ثبت‌نام در این کارگاه از اینجا اقدام نمایید.

🔻 هزینه کامل شش جلسه دوره مبلغ ۱۵۰ هزارتومان می‌باشد، اما حضور در جلسه اول بدون پرداخت هزینه بلامانع است.

🔸 جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مطالب دوره و همچنین موضوعات مشابه دیگر، می‌توانید کانال شخصی تازه تأسیس آقای منوچهری را در پیام‌رسان‌های بله و تلگرام به نشانی @TheoCosmology دنبال فرمایید.

چنانچه پرسشی پیرامون این رویداد داشتید می‌توانید از طریق حساب روابط عمومی @SalamZharfa مطرح کنید.

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

14 Jul, 12:31


🔰 معرفی نشریات علمی-دانشجویی
🔻 قسمت اول

  در سلسله یادداشت‌های معرفی نشریات، قصد داریم نشریات فعال دانشجویی در حوزه‌های فیزیک، ریاضی و فلسفه علم را به همراه سه شماره آخر هر نشریه گردآوری کنیم. از مخاطبان و صاحبان نشریات تقاضا داریم چنانچه با دیگر نشریات علمی این سه حوزه آشنایی دارند، از طریق حساب روابط عمومی به ما معرفی کنند.

🔸 نشریه اول: #ژرفانامه
▪️ انجمن علمی ژرفا
▫️ شماره ۷ (تیرماه ۱۴۰۲)
▫️ شماره ۶ (اسفندماه ۱۴۰۱)
▫️ شماره ۵ (اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰)

🔹 نشریه دوم: #تکانه
▪️ انجمن علمی فیزیک دانشگاه شریف
▫️ شماره ۳۲ (زمستان ۱۴۰۱)
▫️ شماره ۳۱ (پاییز ۱۴۰۰)
▫️ شماره ۳۰ (پاییز ۱۳۹۹)

🔸 نشریه سوم: #شباهنگ
▪️ انجمن علمی فیزیک دانشگاه شریف
▫️ شماره ۲۰ (بهار ۱۴۰۳)
▫️ شماره ۱۹ (زمستان ۱۴۰۱)
▫️ شماره ۱۸ (تابستان ۱۴۰۰)

#نشریه #نشریات_دانشجویی

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

07 Jul, 13:30


🔰 مقاله آموزشی «امواج و نسبیت»

🔹 در این مقاله نویسنده ابتدا ساختار جواب‌های معادله موج را مطالعه می‌کند و سپس به بررسی هموردایی معادلات تحت تبدیلات گالیله و لورنتس می‌پردازد. همچنین سازگاری نتایج بدست آمده با انتظارات نظریه نسبیت نشان داده شده است.

👤 قدیر جعفری
🔻 منتشر شده در کانال فیزیک نظری

🆔 @Zharfa90

انجمن علمی ژرفا

28 Jun, 09:30


📢 معرفی و پیشنهاد می‌شود:

🕊 همیار شو!

🧩 جمع علمی-ترویجی رستا، هر ساله طی رویدادهای مختلف، کارگاه‌هایی علمی و تعاملی را برای دانش‌آموزان برگزار می‌کند.

🌻 امسال نیز رستا قصد دارد تا رویداد «مدرسه‌ تابستانه» را با کمک دانشجوهای رشته‌های مختلف از سراسر کشور در شهرهای اصفهان و تهران برگزار کند. شما هم می‌توانید در بخش‌های مختلف رویداد اعم از علمی، رسانه، برندینگ و مینی‌گیم همراه ما باشید.

📝 پس اگر علاقه‌مند هستید که عضوی از این تیم باشید، لطفا این فرم را تا پایان روز جمعه(۸ ام تیر ماه ۱۴۰۳) پر کنید.

🕊رستایی باشید.


🆔 [ RastaihaClub | Instagram | Rastaiha ]
🆔 @Zharfa90