عباس وریج کاظمی

@varijkazemi


عباس کاظمی هستم پژوهشگر حوزهٔ مطالعات فرهنگی. می‌توانید با لینک زیر با من در تماس باشید
@Abbasvarijkazemi

عباس وریج کاظمی

20 Oct, 07:25


همه‌چیز تکه‌پاره می‌نمود، همه قله‌ها به آسمان خالی می‌رسید


گئورگ لوکاچ، مقاله‌ی "درباب فلسفه‌ی رمانتیک زندگی"

عباس وریج کاظمی

18 Oct, 19:00


📣 #مدرسه_تهران برگزار می‌کند:

📌 «تهی‌دستی» زیر سایه جامعه، اقتصاد و سیاست در ایران امروز

🎙 با حضور

■ دکتر محمد مالجو
(پژوهشکر اقتصاد سیاسی)
● تهیدستان شهری در آیینه طبقه؟

■ دکتر کیهان صفری
(پژوهشگر اجتماعی و مدرس دانشگاه)
● تهی دست بودن یا تهی دست شدن؟ مکانیسم تولد زیست غیررسمی

📍یکشنبه ۲۹ مهرماه، ساعت ۱۸ تا ۲۰
♦️حضوری و آنلاین
🔺️ حضور در این نشست رایگان است
🏫 مکان برگزاری: خ انقلاب، خ ۱۶ آذر، خ پورسینا، نبش جلالیه


📮 برای ثبت‌نام به آیدی زیر مراجعه کنید:
🔗 @Pouya_teh_82

عباس وریج کاظمی

16 Oct, 06:29


این‌چنین شیری خدا خود نافرید

رشته‌ی جامعه‌پژوهی اسلامی، اختراع جدید طرفداران جامعه‌شناسی‌اسلامی‌است که از کوشش‌ها برای تغییر جامعه‌شناسی ناکام ماندند و اینک رشته‌ی‌جدیدی در دانشکده‌های علوم اجتماعی تاسیس کردند و هم‌ اندازه رشته‌ی جامعه‌شناسی دانشجو گرفته‌اند. این رشته، نه تنها هیچ هویتی در جامعه و بازار کار ندارد بلکه برای ادامه تحصیل در خارج از کشور نیز رشته‌ای بی‌هویت خواهد بود. طرفداران این سنت، به‌جای خلق رشته‌ی جدید و نوشتن سیلابس‌های درسی جدید باید فکر خودشان را تغییر دهند و قطعا بهتر است جای خود را به جامعه‌شاسان ‌جدی‌تری بدهند.
بی‌تردید حرف ما این نیست که رشته‌ی جامعه‌شناسی در ایران بی‌نقص است، این رشته نیز به دلیل دخالت نهادهای فرادستی و حکومتی فاقد آن شور و حال و توان لازم است. ضعف علوم اجتماعی ایرانی، در غربی بودن آن نهفته نیست، بلکه در کارمندان تابع(به ظاهرهیئت‌علمی) و فرصت‌طلبانی(وسط‌بازانی) ریشه‌دارد که این رشته را از درون تهی‌کرده‌اند.
غفلت از جامعه‌ی ایرانی که در رشته‌های موجود علوم‌اجتماعی در ایران سیطره دارد به دلیل نوع درس‌ها و عناوین کلاس‌ها یا عنوان رشته نیست. جهت‌گیری جدیدی در این حوزه لازم‌است، و استادان قابلی که از سواد لازم برای توجه به تاریخ و جامعه‌ای ایران برخوردار باشند.

عباس کاظمی
مهر ۱۴۰۳

@varijkazemi

عباس وریج کاظمی

15 Oct, 19:41


اگر رویاهایی که شب در خواب می‌بینیم کارکردی مشابه رویاهای بیداری داشته باشند، لاجرم تا اندازه‌ای در خدمت آنند که انسانها را برای هر امکانی (حتی بدترین آنها) آماده‌سازند.

لودیک ویتنگنشتاین، کتاب فرهنگ و ارزش،ص ۱۴۳

@Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

13 Oct, 09:44


عباس وریج کاظمی pinned «برای حمایت مالی (به فراخور توان‌شما) از ششمین " همایش کنکاش های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران" که در دستور کار انجمن قرار دارد و در خرداد ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد، لطفا از طریق لینک به سایت حامی‌باش مراجعه کنید و کمکهای خود را انجام دهید‌. برای دوستان خارج…»

عباس وریج کاظمی

13 Oct, 08:43


برای حمایت مالی (به فراخور توان‌شما) از ششمین " همایش کنکاش های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران" که در دستور کار انجمن قرار دارد و در خرداد ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد، لطفا از طریق لینک به سایت حامی‌باش مراجعه کنید و کمکهای خود را انجام دهید‌. برای دوستان خارج از کشور پرداخت ارزی هم ممکن است.

لطفا این پست را برای دوستان خود ارسال کنید تا بیشتر دیده‌شود.

https://hamibash.com/isaconferences.com

#انجمن_جامعه_شناسی_ایران

عباس وریج کاظمی

12 Oct, 08:11


عباس وریج کاظمی pinned Deleted message

عباس وریج کاظمی

11 Oct, 14:12


1630949044_L2dJ7.mp3


چه غریبانه تو با یاد وطن می‌نالی

من چه‌گویم که غریب‌است دلم در وطنم

هوشنگ ابتهاج


https://t.me/Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

11 Oct, 08:52


گلشیری‌خوانی

از ۶ آبان یک دوره‌ی کوتاه (۴جلسه‌ی دو ساعته، یکشنبه‌ها) برای آشنایی و تحلیل داستان‌های هوشنگ گلشیری برگزار خواهم کرد. علاقه‌مندان اعلان کارگاه را بخوانند.

#هوشنگ_گلشیری
#تحلیل_داستان
#حسین_سناپور
@sanapourhossein

عباس وریج کاظمی

09 Oct, 18:51


گنجشکان لاف می‌زنند:
جیک جیک جیک
جیک هیچ یک‌شان در نیامد
تو که دور می‌شدی

شمس لنگرودی

عباس وریج کاظمی

08 Oct, 21:20


عباس وریج کاظمی pinned «لیست درس‌گفتارهای سال ۱۴۰۲ در کانال خصوصی آکادمی سپنتا برای عضویت و خرید اشتراک دائمی با ادمین در تماس باشید @kazhemi ۱. جامعه‌شناسی فروطبقه در ایران ، عباس کاظمی ۲. نوکیسگی و تعینات فرهنگی، آرش حیدی ۳. جرج هربرت مید و جامعه‌شناسی روابط روزمره، فاطمه…»

عباس وریج کاظمی

08 Oct, 21:08


مهاجرت بزرگ در عصر شاه‌طهماسب صفوی

عباس کاظمی

▪️یکی از مهاجرت‌های بزرگ  در ایران، ذیل‌حکومت صفوی در اواسط(۱۵۳۲ میلادی به بعد) سلطنت شاه طهماسب اتفاق افتاد، بعد از رخداد معروف به توبه‌ی شاه و اعمال محدودیتهای فقهی و نیرو گرفتن بیشتر روحانیون جبل عامل، اتفاقات جدیدی در صفویه در‌حال‌ظهور بود.

▪️در نتیجه‌ی قدرت‌گرفتن سادات‌مرعشی مازندران و پیوند مستحکم آن با محقق کرکی که از جبل‌عامل به دولتخانه صفوی کوچ‌کرده بود، طیفی از هنرمندان زمان از جمله خطاطان، نگارگران، و دیگر مشاغل چون کاتبان، دیوانیان، پزشکان، شاعران و صحافان از ایران به هند‌گورکانی مهاجرت کردند، برخی از محققان، گستره‌ی این کوچ را "هراس‌انگیز "توصیف‌کرده‌اند.

▪️اولین جایی که از این مهاجرت لطمه دید دبیرخانه صفوی بود. با برکناری دیوانیان با تجربه ایرانی، طبقه‌جدیدی از منشیان و دبیران که از روحانیون بودند جایگزین‌ شدند. به تعبیر کالین میچل در کتاب سیاست‌ورزی در عصر صفوی "تنها به گزاف می‌توان ادعا کرد که تشیع عرب‌تبار انحصارطلبی توانست فرهنگ ادبی چندوجهی ایرانی_اسلامی کسانی مانند قاضی‌جهان قزوینی را ریشه‌کن کند"ص ۲۱۶.

https://t.me/Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

05 Oct, 21:32


"جنبیدن بر دو نوع است: یکی را شکنجه می‌کنند، ...از زخم چوب می‌جنبد، و آن دگر در لاله‌زار و ریاحین و نسرین می‌جنبد، پی هر جنبش مرو!"

مقالات شمس

عباس وریج کاظمی

05 Oct, 09:17


عباس کاظمی

جنگ درون مراسم

▪️ فرهنگ مکان منازعه است.مراسم و آیین‌ها هم حیات فرهنگی متفاوتی را پشت سر می‌گذرانند. مناسکها گاهی دربست در خدمت "قدرت معنایی مسلط‌" قرار می‌گیرند، گاهی معانی سلطه‌یافته در فرهنگ را به چالش می‌کشند. در مورد قالی‌شویان اردهال از اساس مکان و فضایی از نبرد تدارک دیده‌شده.
▪️به چوب‌دستی‌هایی که بالای سر می‌رقصند، صرفا خیره نشوید، چوب‌‌دستی‌های واقعی در کلیت مناسک پنهان شدند، آنان راه درازی را از جشن مهرگان و ترکیب آن با عناصر شیعی و زیارت طی کرده‌اند، برخی عناصر به تدریج رنگ باختند اما برخی در برابر فشارهای "گفتمان رسمی شریعت"، مقاومت می‌کنند.
▪️بازاری که در حول این روز شکل می‌گرفت تعطیل شد چون می‌توانست "معنای مسلط" را به چالش بکشد، مهمترین مشکل در تاریخ شمسی این آیین است که ربطی به زمان مذهبی قمری ندارد. اکنون جنگ بر سر تصاحب زمان است. زمان است که بر فضا، رنگی مذهبی می‌زند. عنصر دیگر تماشاست که شکلی متفاوت با تماشاگری مراسم مذهبی رایج دارد. در اینجا اما تماشاگری همه چیز را به تئاتری مردمی تبدیل کرده‌است.
▪️به تعبیر فیسک، فرهنگ سیاسی است.

۱۴ مهر ۱۴۰۳

https://t.me/Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

28 Sep, 15:42


دوشنبه هجدهم ربیع الاول ۱۳۱۸ [۱۲۷۸ ه. ش]

▪️تفلیس

باغ مختصری جلوی هتل بود، آن جا بودیم که کم کم خارج شدیم به خیابان. باران هم بنا کرد باریدن. آمدیم رد بشویم. دیدیم در موزه‌ی نظامی باز است. رفتیم تماشا. غیر از چهل پنجاه پرده‌ی نقاشی چیزی نبود. آن هم تمام صورت سلاطین روس و جنگ‌های روس بود. چیزی که خیلی اسباب تاسف من شد تمام بیدق‌های ایران را با شمشیرهایی که در جنگ با نایب‌السلطنه عباس‌میرزا گرفته بودند، آن جا بود. و یک تابلو هم صورت جنگ روس و ایران بود.


▪️گزارش سفر به اروپا، میرزا حسن‌خان مستوفی‌الممالک، ص ۵۹

🔻کلمه بیدق در متن کتاب آمده بود. منطقی‌تر است که بیرق باشد.



کانال عباس وریج‌کاظمی
https://t.me/Varijkazemi

عباس وریج کاظمی

27 Sep, 14:36


#خبرانتشارکتاب

خواندن فراسوی مرز‌ها؛ افغان‌ها، ایرانی‌ها و ملی‌گرایی ادبی / آریا فانی، ترجمه علی قاسمی‌منفرد / نشر شیرازه، ۳۲۰ صفحه، ۳۶۵ هزار تومن

اسم اصلی:
Reading across Borders; Afghans, Iranians, and Literary Nationalism

پشت جلد:
«موضوع کتاب بررسی دگرگونی‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران در یکصد‌و‌پنجاه سال اخیر است از منظر الزامات دولت‌ـ‌ملت‌سازی. آنچه این تجربه را به عنوان مثال از تجربه مدرنیزاسیون متفاوت می‌کند، محل ثقل توجه کوشندگان در این مسیر است. اگر به هنگام اهتمام برای مدرن کردن سازوکارهای حکمرانی کشور، نگاه فعالان بیشتر به سمت بیرون و الگوبرداری از تجارب دیگران بود، تلاش‌ و ‌تکاپو برای دولت-‌ملت‌سازی نگاهی بود درونی. در این کتاب تبعات پویایی‌های این نگاه به درون مورد تعمق قرار گرفته‌اند از طریق بررسی حوزه زبان و ادبیات فارسی در ایران و افغانستان و استناد به مراودات گسترده و گفت‌وگوهای انتقادی میان ادبا، روشنفکران و صاحب‌نظران ملی‌گرای دو کشور که بیش و پیش از همه به استقبال شناسایی نقطه نظرات یکدیگر در این برهه سرنوشت‌ساز شتافتند.»

سفارش به @bahmanbooks یا خرید حضوری از کتابفروشی دماوند
.