تغذیه و رژیم

@teb_and_taghzie


تنها کانال علمی تغذیه و رژیم به زبان پارسی که فاقد مطالب طب سنتی، ایرانی، اسلامی و لاطائلات شبه علم و خرافی است.
حسین زارع بیدکی
رژیم درمان و بازرس سازمان غذا و دارو.


https://t.me/zarejam
لینگ گروه تغذیه.

تغذیه و رژیم

22 Oct, 04:59


👈 توصیه های تغذیه ای برای کنترل فشار خون

🔹مصرف غذاهای شور و فرآوری شده را کاهش دهيد.

🔹با توجه به نقش پتاسیم در پیشگیری و درمان فشارخون بالا، در برنامه غذایی روزانه از میوه ها، سبزی ها، حبوبات و غلات استفاده شود.

🔹دریافت مقادیر مناسبی منیزیم از طریق منابع غذایی مانند انواع سبزی با برگ سبز تیره، مغزها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار توصیه می شود.

🔹شیر و فرآورده های لبنی کم چرب مصرف كنيد.

🔹به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون، مصرف سبزی هاو سالاد همراه با غذا و مصرف میو ه ها در میان وعده ها توصیه می شود.

تغذیه و رژیم

22 Oct, 04:59


جلوگیری از چاقی با تغذیه و مواد مغذی

تغذیه و رژیم

22 Oct, 04:58


💥برای گرفتن رژیم ،نان وبرنج را حذف نکنید..

👌دريافت کالري با هر منشائي مي تواند منجر به بروز چاقي شود در اين زمينه با کاهش حجم غذاي مصرفي نمي توان چاقي را درمان کرد بلکه در درمان چاقي بايد از ميزان کالري دريافتي کاسته شود.

👌اکثر مردم براي گرفتن رژيم غذايي از حجم نان و برنج خود مي کاهند در صورتيکه در ‌٩٠ درصد کساني که به اضافه وزن مبتلا هستند، مصرف نان و برنج عامل اصلي چاقي نيست در اين رابطه مثلا ميزان کالري زيتون ‌٤ تا ‌٥ برابر ميزان برنج در واحد وزن است.

تغذیه و رژیم

22 Oct, 04:58


من ژنتیکی چاقم ، پس..‼️

هرگز فراموش نکن که گرایش ژنتیک از طریق "محیط روانی زیست و رشد" اتفاق میافتد نه ژن بخصوصی.
اگر  دچار اضافه وزن هستی و خانواده چاقی داری، نیازی نیست که ژنتیک را بهانه کنار امدن با اضافه وزنت کنی ، تنها لازم است نقاط ضعف ذهنی آنها رو پیدا کنی و ذهن خودت را از تفکرات و باور‌های شبیه آنها که به دلیل همنشینی و رشد با آنها به تو سرایت کرده پاک کنی، و در مسیر کاهش وزن گام محکمی برداری..

تغذیه و رژیم

22 Oct, 04:57


❗️زنگ هشدار زخم معده چه زمانی به صدا در می آید؟

♦️درد؛ مهم ترین زنگ هشدار زخم معده
♦️سوء هاضمه
♦️تهوع و استفراغ
♦️سنگینی شکم
♦️کاهش اشتها
♦️کاهش وزن؛ جدی ترین زنگ هشدار زخم معده
♦️خونریزی؛ اورژانسی ترین زنگ هشدار زخم معده
در زمان بروز زخم معده غذاهای پرچرب مصرف نشود

تغذیه و رژیم

22 Oct, 04:54


برای جوان ماندن این دو ماده غذایی را نخورید !

▫️قند: مصرف زیاد قند خطر ابتلا به دیابت و سطح تری گلیسیرید را افزایش میدهد و منجر به ناراحتی قلبی میشود. سعی کنید سبزیجات را در وعده‌های غذایی خود جای دهید، مصرف کربوهیدرات را کاهش دهید و برچسب مواد غذایی را از نظر میزان قند موجود در آن‌ها بررسی کنید

▫️سدیم: برخی مواد غذایی مانند غذا‌های بسته‌بندی‌شده و غذا‌های رستورانی تا ۱۴۰۰ میلی‌گرم سدیم در هر وعده نمک دارند. در حالی که روزانه مصرف کمتر از ۲۰۰۰ میلی‌گرم سدیم توصیه میشود. هر خوراکی که برچسب جدول ارزش غذایی آن، سدیم را ۲۰٪ از نیاز روزانه یا بیشتر نشان داده باشد، یک خوراکی پر سدیم شمارده میشود

تغذیه و رژیم

21 Oct, 05:54


تاثیر استرس بر سوخت و ساز چربی و چاقی بدن..

از فرازتد.

تغذیه و رژیم

21 Oct, 04:55


با ۸ دلیل خستگی و افزایش وزن آشنا شوید

 

خستگی و افزایش وزن از مشکلات رایجی هستند که بسیاری از افراد تجربه می‌کنند. این علائم اغلب پیامد طبیعی استرس و کمبود خواب هستند، اما گاهی اوقات ممکن است از ابتلا به یک بیماری زمینه‌ای ناشی شوند.

معرفی شایع‌ترین دلایل خستگی و افزایش وزن ناخواسته:

۱) کم‌کاری تیروئید: هیپوتیروئیدیسم یا کم‌کاری تیروئید زمانی رخ می‌دهد که غده‌ی تیروئید نتواند به‌اندازه‌ی کافی هورمون تولید کند. درنتیجه، کاهش متابولیسم بدن به افزایش وزن و خستگی منجر می‌شود.

۲) سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) زمانی اتفاق می‌افتد که تعادل هورمون‌های تولید مثل در زنان از بین برود. افزایش وزن و ناتوانی در لاغر شدن در افراد مبتلا به PCOS رایج است. غالباً در این بیماران افزایش وزن از مقاومت به انسولین ناشی می‌شود. سلول‌های بدن با جذب گلوکز خون (قند خون) از آن به‌عنوان منبع انرژی استفاده می‌کنند. در مبتلایان به مقاومت به انسولین، سلول‌ها نمی‌توانند به کمک این هورمون گلوکز را جذب کنند که این امر باعث افزایش قند خون می‌شود. درنتیجه، بدن برای کنترل قند خون انسولین بیشتری تولید می‌کند که همین امر به افزایش وزن و دیابت نوع ۲ منجر می‌شود.

۳) افسردگی: افسردگی یا اختلال افسردگی عمده (اساسی) یک اختلال خلقی است که در آن غم و اندوه بر عملکرد فرد تأثیر می‌گذارد. افراد مبتلا به افسردگی اغلب با خستگی مزمن دست و پنجه نرم می‌کنند. متأسفانه، خستگی یکی از عوارض جانبی داروهای ضدافسردگی رایج، به‌ویژه مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) است. از سوی دیگر، ممکن است اشتهای فرد افسرده تغییر کند که این امر با توجه به رفتار غذایی او می‌تواند کاهش وزن یا افزایش وزن را به دنبال داشته باشد. آمارها نشان می‌دهد که تقریباً ۴۳ درصد افراد افسرده چاق هستند. احتمال چاق شدن بیماران مبتلا به افسردگی بسیار بیشتر از افرادی است که افسرده نیستند.

۴) بی‌خوابی: بی‌خوابی یک نوع اختلال خواب است که به خواب رفتن را دشوار می‌کند یا در طول شب باعث بیدار شدن فرد می‌شود. وقتی شخص به‌دلیل بی‌خوابی به‌اندازه‌ی کافی نمی‌خوابد، طبیعتاً خسته شده و احساس خستگی می‌کند. اختلال خواب با افزایش وزن و چاقی هم مرتبط است.

۵) یائسگی: یائسگی زمانی اتفاق می‌افتد که دوره‌های قاعدگی برای ۱۲ ماه‌ متوالی متوقف ‌شوند. معمولاً یائسگی بعد از ۴۵ سالگی رخ می‌دهد و در این مدت، تولید دو هورمون استروژن و پروژسترون به میزان قابل توجهی کمتر می‌شود. در دوران پیش‌یائسگی، سطح استروژن شروع به کاهش می‌کند که این تغییر هورمونی باعث کاهش متابولیسم بدن می‌شود. بنابراین حتی اگر فرد به پیروی از رژیم غذایی سالم ادامه دهد، احتمال افزایش وزن او بسیار بالا است.

۶) بیماری کوشینگ: بیماری کوشینگ یک اختلال غدد درون‌ریز است که در مبتلایان به آن سطح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) افزایش می‌یابد. ترشح هورمون آدرنوکورتیکوتروپین (ACTH) از غده‌ی هیپوفیز باعث تولید کورتیزول می‌شود. گاهی اوقات، وجود تومور در غده‌ی هیپوفیز علت افزایش تولید کورتیزول است.

۷) استفاده از دارو: بعضی از داروها می‌توانند باعث افزایش وزن شوند، از جمله: داروهای دیابت، داروهای ضدروان‌پریشی مانند لیتیوم، داروهای ضدافسردگی، داروهای صرع، کورتون‌ها، داروهای پیشگیری از بارداری و داروهای کاهنده‌ی فشار خون.

۸) نارسایی احتقانی قلب: در مبتلایان به نارسایی احتقانی قلب (CHF)، قلب نمی‌تواند خون کافی به سایر قسمت‌های بدن پمپاژ کند. درنتیجه، آب و مایعات در بدن بعضی از این بیماران انباشته می‌شوند. افزایش وزن ناگهانی (۱ تا ۱/۳ کیلوگرم طی ۲۴ ساعت یا ۲/۲ کیلوگرم طی چند هفته) از علائم احتباس مایعات است و احتمال دارد نشانه‌ی نارسایی احتقانی قلب باشد.

عوامل زیادی می‌توانند باعث خستگی و افزایش وزن ناخواسته شوند، از جمله مشکلات هورمونی، بی‌خوابی، افسردگی و یائسگی. با توجه به اینکه خستگی و افزایش وزن از علائم رایج بسیاری از بیماری‌ها محسوب می‌شوند، تشخیص علت بروز آن‌ها حیاتی است. تنها در این صورت است که می‌توانید علائم خود را درمان کنید. اگر خستگی و افزایش وزن ناخواسته را تجربه کردید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا بیماری‌ زمینه‌ای شما تشخیص داده شده و درمان شود. تشخیص به‌موقع بیماری به درمان سریع‌تر آن کمک می‌کند و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد.

https://www.verywellhealth.com/unexplained-weight-gain-fatigue-5115526

تغذیه و رژیم

21 Oct, 04:54


5 راهکار تغذیه‌ای برای کاهش تری‌گلیسرید خون

بدن ما بعد از مصرف غذاها، کالری‌های اضافی را به تری‌گلیسرید تبدیل کرده و آنها را به‌عنوان منبع انرژی در سلول‌های چربی ذخیره می‌کند. درحالی که تری‌گلیسرید از منابع انرژی مهم برای بدن است اما بالا بودن سطح آن در خون می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

متن کامل خبر در:
salamat.ir/n4187

تغذیه و رژیم

21 Oct, 04:53


⁠⁣قهوه هم مانند چای سبز، دارای کافئین است که می تواند سوخت و ساز را افزایش دهد. با این حال درست مانند چای سبز تاثیر قهوه نیز بسیار کم است.
نوشیدن قهوه نمی تواند آنقدر روی سوخت و ساز تاثیر بگذارد که بدنتان به حالت چربی سوزی برود.

نوشیدن قهوه می تواند مزایایی برای سلامت داشته باشد اما کاهش وزن بالا هرکز نمی تواند یکی از این موارد باشد.

تغذیه و رژیم

21 Oct, 04:52


🔴 آیا مصرف داروهای ضد افسردگی باعث افزایش وزن میشود؟


برخي از بيماراني که داروهاي اعصاب مصرف مي ‌کنند از چاقي و اضافه ‌وزن شکايت دارند و مي ‌گويند مصرف داروها سبب چاقي آن ها مي ‌شود.
خب، بله.🤔
برخي از داروهاي روان ‌پزشکي افزايش اشتها و وزن مي ‌دهند. اما اين موضوع هم به دليل تاثير دارو و هم به علت آرامشي است که به فرد دست مي ‌دهد. گاهي اوقات برخي از بيماران تحرک کمتري دارند و با خوردن قرص‌ ها آرامش پيدا مي‌ کنند و ممکن است چاق شوند. بنابراين توصيه مي‌ شود تحرک بدني داشته باشند و فعاليت ‌هاي گروهي و کاردرماني ‌هايي را که پزشک تجويز مي ‌کند، انجام دهند. در برخي از بيماري ‌ها، تمايل فرد به خوردن مواد قندي و شيريني ‌جات است و اين ها به او آرامش مي‌ دهد يا ممکن است به چيپس و پفک و... روي بياورد که چاق‌ کننده هستند. بنابراين فرد بايد براي کنترل وزن اقداماتي را انجام دهد. يک گروه داروها اين‌ گونه هستند و برخي از داروها براي کنترل اشتها است.

تغذیه و رژیم

21 Oct, 04:52


🍎فعالیت بدنی منظم یک عامل حفاظتی شناخته شده برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت نوع 2 ، سرطان سینه و روده بزرگ است. اما اثر ورزش در زمان فراغت و محیط کار متفاوت است!

👈فعالیت بدنی مزایایی برای سلامت جسم و روان دارد ، شروع زوال عقل را به تأخیر می اندازد ، به حفظ وزن مناسب بدن و بهزیستی عمومی کمک می کند.
👈تحقیقات گذشته در مورد فعالیت بدنی عمدتا برای اوقات مختلف متمرکز بوده است و کمتر فعالیت ورزشی در محل کار مورد ارزیابی جدی قرار گرفته است.
👈دستورالعمل های فعلی فعالیت بدنی را به هر شکلی توصیه می کنند ولی برای انجام آن بین مناطق مختلف تمایزی قائل نمی شوند و انجام فعالیت بدنی در اوقات فراغت ، در خانه یا محل کار. را مفید میدانند.
👈شواهد جدید نشان می دهد که بین اثرات سلامتی فعالیت بدنی در اوقات فراغت و محیط کار ، تفاوت وجود دارد.
👈در حالی که فعالیت بدنی ، حتی با شدت زیاد در اوقات فراغت ، با نتایج مثبت بر سلامتی همراه است ، پیامدهای نامطلوبی برای فعالیت بدنی در محل کار گزارش شده است ، هم از نظر بیماری های قلبی عروقی ، و هم غیبت های کاری به دلیل بیماری و مرگ و میر ناشی از فعالیتهای ورزشی در موقع کاد
👈 علل این تأثیرات متضاد فعالیت بدنی در اوقات فراغت در مقایسه با محیط کار را به اصطلاح "پارادوکس فعالیت بدنی" می گویند.
👈این دریافت جدید نتیجه تحقیقات جدیدی است که فعالیتهای ورزشی را در زمان کار مثبت ارز یابی نکرده است
👈البته این بدان معنی نیست که بعد از خستگی کاری در حین کار نباید استراحت کوتاه همراه با ایستادن و حرکاتی برای تمدید توانائی برای کار انجام داد
👈به عبارت دیگر در موقع کار انجام کار در حد معقول و در هنگام فراغت ورزش شامل دویدن: و فعالیتهای مختلف ورزشی اعم از سبک و شدید در حد معقول صحیح است. اثر ورزش در اوقات فراغت بسیار مثبت و در هنگام کار منفی است..

تغذیه و رژیم

21 Oct, 04:48


🔴 یکی از عوامل افسردگی کمبود ویتامین D می باشد

🔹مهم‌ترین منبع ایجاد ویتامین D در بدن، نور خورشید است. استفاده از کرم‌های ضد آفتاب، پوشاک و کمتر بیرون بودن افراد مانع از جذب نور آفتاب به پوست می‌شود.

🔹از آنجا که برای جذب کلسیم وجود ویتامین D ضروری است، فقر این ویتامین با اختلال جذب کلسیم نیز همراه است و حتی با مصرف لبنیات، اختلال کلسیمی نیز در افراد مشاهده می‌شود.

🔹کمبود ویتامین D با نشانه‌هایی چون افسردگی، اختلالات روحی و کاهش توان ماهیچه‌ای و استخوانی همراه است.

🔹کمبود این ویتامین با احتمال وقوع بیماری قلبی ـ عروقی، عفونت، بیماری‌های خود ایمنی، روماتیسم مفصلی، ام‌اس و دیابت نوع یک همراه است.

🔹از بهترین منابع تغذیه‌ای ویتامین D ماهی‌های پرچرب یا روغن ماهی است.

تغذیه و رژیم

19 Oct, 02:55


رژیم غذایی برای مبتلایان به کم کاری تیروئید: قسمت دوم


مواد غذایی متعددی وجود دارند که برای سلامتی تیروئید مفید هستند. یُد ماده‌‌ی معدنی ضروری برای تولید هورمون‌های تیروئید است، بنابراین افرادی که کمبود ید دارند در معرض خطر ابتلا به کم‌کاری تیروئید هستند. کمبود یُد بسیار شایع است و تقریباً یک‌سوم از جمعیت جهان دچار آن هستند، اما کمبود یُد در کشورهای توسعه‌یافته‌ای مانند ایالات متحده‌ی آمریکا به میزان کمتری شایع است زیرا آن‌ها با افزودن نمک یُددار به مواد غذایی از کمبود یُد جلوگیری می‌کنند. اگر کمبود یُد دارید، نمک یُددار را به غذای‌تان اضافه کنید و غذاهای غنی از یُد مانند غذاهای دریایی، ماهی، لبنیات و تخم‌مرغ مصرف کنید، نیازی به مکمل‌های یُد نیست، چون می‌توانید از رژیم غذایی‌تان مقدار زیادی یُد دریافت کنید.

سلنیوم به فعال شدن هورمون‌های تیروئید کمک می‌کند؛ درنتیجه بدن این هورمون‌ها را مورداستفاده قرار می‌دهد. این ماده‌‌ی معدنی ضروری دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هم هست، بنابراین می‌تواند غده‌ی‌ تیروئید را از آسیب مولکول‌هایی به نام رادیکال‌های آزاد محافظت کند. اضافه کردن غذاهای غنی از سلنیوم به رژیم غذایی، روشی عالی برای افزایش سطح سلنیوم بدن است، ازجمله‌ی این مواد غذایی می‌توان از بادام برزیلی، ماهی تُن، ساردین، تخم‌مرغ و حبوبات نام برد. روی هم مانند سلنیوم به فعال کردن هورمون‌های تیروئید کمک می‌کند. مطالعات حاکی از آن هستند که روی می‌تواند در تنظیم سطح TSH، هورمونی که با اثرگذاری بر غده‌ی‌ تیروئید موجب ترشح هورمون تیروئید می‌شود، کمک‌کننده باشد.

گواتروژن‌ها ترکیباتی هستند که ممکن است باعث تداخل در عملکرد طبیعی غده‌ تیروئید شوند. بسیاری از غذاهای معمول مانند غذاهای حاوی سویا، برخی سبزی‌ها مانند کلم، کلم بروکلی، گل کلم و اسفناج، برخی میوه‌ها و برخی آجیل‌ها و دانه‌ها مانند ارزن، دانه‌ی کاج و بادام زمینی، حاوی گواتروژن هستند، بنابراین افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید باید از خوردن گواتروژن‌ها اجتناب کنند. کم‌کاری تیروئید یا تیروئید ضعیف، مشکل شایعی در حوزه‌ی‌ سلامتی است که می‌تواند نشانه‌هایی مانند خستگی، افزایش وزن و احساس سردی را به همراه داشته باشد. خوشبختانه خوردن مواد مغذی مناسب و مصرف دارو می‌توانند در کاهش نشانه‌های این بیماری و بهبود عملکرد تیروئید، کمک‌کننده باشند، مواد مغذی مناسب برای تیروئید، یُد، سلنیوم و روی هستند. پیروی از رژیم غذایی مناسب برای تیروئید، می‌تواند به کاهش نشانه‌های بیماری و حفظ وزن مناسب کمک کند، شما باید در این رژیم از غذای کامل، فرآوری‌نشده و پروتئین بدون چربی استفاده کنید.

تغذیه و رژیم

19 Oct, 02:42


..


@FarazTed

تغذیه و رژیم

18 Oct, 14:47


خانم ۳۲ ساله
با درد معده مراجعه کرده بود
خواهرش گفت از یک ماه قبل قرص لاغری گیاهی مصرف می‌کند، ۱۰ کیلو لاغر شده!
می‌خواست وی را نصحیت کنم.
ترجیح دادم با یک آزمایش ادرار به‌ بیمار نشان دهم چه بلایی سر خودش آورده است.
انتظار داشتم شیشه مثبت شود، اما نتیجه همه‌یمان را غافلگیر کرد!
‏گُل (همان حشیش یا ماری‌جوانا)
بنزودیازپین ها
داروهای ضد افسردگی TCA

بیمار سابقه‌ی مصرف هیچ داروی دیگری را نداشت.
تست ادراری دوباره تکرار شد و جواب همان بود.
بیمار جهت بررسی بیشتر بستری شد، قوطی داروهای مصرفی نیز به معاونت غذا و دارو جهت پیگیری ارسال شد.

‏دوستان دارو اسم نداشت، یک قوطی سفید که از جای نامعلومی خریداری شده بود.
_HaloBy_

https://t.me/teb_and_taghzie

تغذیه و رژیم

18 Oct, 12:05


نمک دریا بدترین نوع نمک و ظرف مسی بدترین ظرف پخت غذاست

🔺 بدترین نوع نمک مصرفی نمک دریاست چون ترکیبات مضر فراوانی دارد.

🔺بدترین نوع ظرف پخت غذا، ظرف مسی است و در طولانی‌ مدت تهدیدکننده سلامت فرد خواهد بود.

تغذیه و رژیم

18 Oct, 06:13


🔴بعد از کاهش وزن چگونه وزن خود را تثبیت کنیم؟

استفاده از سیستم چراغ راهنمایی است:

🔹موارد زیر را بدون ناراحتی بخورید (چراغ سبز)

▫️میوه ها و سبزیجات تازه، سبزی های ریشه ای، چاشنیها، دانه های کامل غلات مثل برنج قهوه ای و گندم سبوس دار، نان کامل، زرد آلوی خشک، آلوها، حبوبات، تمام ماهی ها، ماست بدون چربی، شیر کم چرب و ماکیان پوست کنده.

🔹غذاهایی که باید با احتیاط بخورید (چراغ زرد)

▫️غلات تصفیه شده مثل نان سفید، روغنهای طبخ غذا مثل روغن زیتون، میوه های خشک به غیر از مواردی که در چراغ سبز ذکر شد، ماست با چربی متوسط، شیر نیمه چرب، مغزهای تازه و بذرها، آبمیوه ها، گوشتهای فرآوری شده.

🔹غذاهایی که باید از خوردنشان اجتناب کنید (چراغ قرمز)

▫️کیک ها، بیسکویت ها، شکلاتها، شیرینی ها، کره، کله پاچه، مارگارین، کلوچه، اسنکها، پنیرخامه ای، گوشتهای چرب، نوشیدنی های شکری، غذاهایی که عمیقا سرخ شده، چیپس ها، انواع فست فود.

تغذیه و رژیم

18 Oct, 06:13


رژیم غذایی برای مبتلایان به کم کاری تیروئید: قسمت نخست

کم‌کاری تیروئید به حالتی گفته ‌می‌شود که بدن به اندازه‌‌ی کافی هورمون تیروئید تولید نمی‌کند. هورمون تیروئید به کنترل رشد، ترمیم و سوخت‌وساز بدن کمک می‌کند. افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید ممکن است خستگی، ریزش مو، افزایش وزن، احساس سردی، ناامیدی و نشانه‌های دیگری را تجربه کنند. غذا نمی‌تواند به‌تنهایی کم‌کاری تیروئید را درمان کند، اما ترکیبی از مواد غذایی مناسب و دارو می‌تواند در بازگرداندن عملکرد تیروئید و به حداقل رساندن نشانه‌های آن مفید باشد. غده‌ی تیروئید، غده‌ای کوچک به‌شکل پروانه است که در نزدیکی پایه‌ی‌ گردن قرار دارد، این غده، هورمون‌های تیروئید را تولید و ذخیره می‌کند، هورمون‌هایی که تقریباً همه سلول‌های بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

تقریباً ۹۰ درصد از کم‌کاری‌ تیروئید ناشی از تیروئیدیت هاشیموتو است، هاشیموتو نوعی بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به غده‌ی تیروئید حمله می‌کند، علت‌های دیگر کم‌کاری تیروئید اولیه عبارتند از: کمبود یُد، اختلال ارثی، مصرف برخی داروها و برداشتن بخشی از غده‌ی تیروئید با عمل جراحی. گاهی اوقات غده‌‌ی تیروئید هشدار TSH  را برای ترشح هورمون تیروئیدِ بیشتر دریافت نمی‌کند و این اتفاق زمانی می‌افتد که غده‌ی‌ هیپوفیز به‌درستی کار نکند؛ که به کم‌کاری تیروئید ثانویه معروف است.

هورمون‌های تیروئید بسیار مهم هستند، آن‌ها به کنترل رشد، ترمیم، سوخت‌وساز بدن و فرآیندی که طی آن بدن‌تان غذایی را که می‌خورید تبدیل به انرژی می‌کند، کمک می‌کنند. هورمون تیروئید به کنترل سرعت سوخت‌وساز بدن کمک می‌کند که سوخت‌وساز سریع‌تر بدن به این معناست که بدن در حال استراحت کالری بیشتری می‌سوزاند. در افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید، هورمون تیروئید کمتری تولید می‌شود، یعنی متابولیسم آهسته‌تری دارند و در زمان استراحت کالری کمتری می‌سوزانند. داشتن سوخت‌وساز آهسته با چندین خطر برای سلامتی همراه است و می‌تواند باعث خستگی، افزایش سطح کلسترول خون و دشوار شدن فرآیند کاهش وزن شود. اگر متوجه شدید که نگه‌داشتن وزن با کم‌کاری تیروئید سخت است، سعی کنید تا ورزش‌های هوازی متوسط تا شدید انجام دهید، ورزش‌هایی همچون پیاده‌روی سریع، دویدن، کوهنوردی و قایقرانی برای این منظور مناسب هستند. تحقیقات نشان می‌دهند ورزش‌های هوازی متوسط تا شدید می‌توانند باعث افزایش سطح هورمون تیروئید شوند که این هم به‌ نوبه‌ی‌ خود می‌تواند به تسریع سوخت‌وساز بدن کمک کند، همچنین ممکن است که افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید از افزایش مصرف پروتئین نیز سود ببرند.

تغذیه و رژیم

18 Oct, 06:12


🔴 قوانین تثبیت وزن

اجرای دقیق میان وعده ها به لحاظ تشدید گرمازائی غذا نقش مهمی در کنترل و کاهش وزن دارد.
اگر میبینید شرایط کارتان با الگوی غذایی شما جور در نمی آید و آن را بهانه ای برای نخوردن میان وعده کرده اید ، از قوه ابتکارتان استفاده کنید قطعا راه حل رضایت بخشی برای اجرای میان وعده خواهید یافت.

3,292

subscribers

1,771

photos

887

videos