تربیت فرزند

@tarbiatefarzand


📚کانال مهارتهاي تربيت فرزند

ايتا 🔻
https://eitaa.com/tarbiatemahdavi

سروش 🔻
https://sapp.ir/tarbiat_farzand_mahdavi

تلگرام 🔻
https://t.me/tarbiatefarzand


مدیر کانال
@Z_Rastegar

تربیت فرزند

22 Oct, 17:57


بهترین طرز برخورد با کودک بیش‌فعال؛

💯 الگوی رفتاری خودتان
فرزند شما همان کاری را انجام می‌دهد که شما انجام می‌دهید فرزندان شما برای این که چگونه در دنیای بیرون رفتار کنند، از رفتار شما الگو می گیرند. شما باید از رفتار خودتان برای راهنمایی فرزندتان کمک بگیرید.

⬅️ اگر می خواهید فرزندتان کلمه «لطفا» را به کار برد، خودتان نباید استفاده از این کلمه را فراموش کنید. اگر می خواهید فرزندتان با صدای بلند صحبت نکند، باید صدای خود را همیشه در حد معقول نگه دارید. فراموش نکنید آنچه که در عمل ثابت می کنید، بسیار مهم تر از آن است که حرفش را می زنید.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:56


❇️ حوادث استرس‌زا و عوامل اضطراب انگیز مانند اختلافات خانوادگی، طلاق یا اعتیاد والدین‌ ، در شروع و تداوم اختلال بیش‌فعالی تاثیرگذارن؛ به ویژه در کودکان کم سن و سال‌تر که ناراحتی یا تنش روانی در آنان بیشتر به شکل‌های جسمانی نمود پیدا می‌کنه.

برای مثال، بچه‌هایی که در پرورشگاه‌ها و موسسه‌های حمایتی دور از والدین خود زندگی می‌کنن، نشانه‌های این اختلال را بیشتر نشان می‌دهن. این مشکل از محرومیت_عاطفی طولانی مدت ناشی شده، با رفع عوامل محرومیت از بین می‌رود.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:53


نشانه‌های تکانشگری در کودکان:

۱. معمولا قبل از پایان یافتن پرسش به آن پاسخ می‌دهن.
۲.در صف ایستادن و منتظر نوبت ماندن، معمولا برایشان دشواره.
۳. اغلب مزاحم کار دیگران می شن( برای مثال میان بازی یا حرف دیگران می‌پرن)

⬅️ البته لازمه بین اختلال بیش‌فعالی و برخی دیگر از حالات کودکان مانند بی‌قراری، شلوغی، پرتحرکی، حواس‌پرتی، فراموش‌کاری و... فرق گذاشته بشه.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:41


🔰ویژگی‌های اصلی اختلال بیش‌فعالی

۱. کم‌توجهی و بی‌دقتی
۲. برانگیختگی یا تکانشگری
۳.فعالیت و تحرک بسیار

🔺ممکنه یکی از اینها باشه و یا ممکنه هر سه باهم در کودک دیده بشه👆

تربیت فرزند

22 Oct, 17:39


👬 بچه‌های بیش‌فعال به رغم سرزنده بودن، اغلب وقتی که به چیزی توجه می‌کنن، تمرکز خوبی ندارن و محرک های محیطی حواسشون را به راحتی پرت می‌کنه.

به رفتار خودشون بی‌توجه‌ان و به گونه‌ای رفتار می‌کنن که گویا از هیچ‌چیز نمی‌ترسن و بی‌باک‌ان‌. این‌ کودکان اصلا احساس خطر نمی‌کنن، چون به طور معمول، در انجام کارها، عواقب و پیامدهای اون را در نظر نمی‌گیرن.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:35


💠 علل بیش‌فعالی کودکان

🔹متخصصان توافق دارن که در پدیدایی این اختلال عوامل_ژنتیکی و ارثی و عوامل_محیطی ، هر دو موثرن؛

🔺به این معنا که ساختار ژنتیکی کودک و دیگر عوامل پیش از تولد، هنگام تولد یا پس از آن، زمینه این اختلال را فراهم می‌کنه، اما ظهور رفتارهای مربوط به بیش‌فعالی، از فرهنگ و محیط نیز متاثره.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:34


🔰نشانه‌های بیش‌فعالی:

۱. دستها و پاهایشان اغلب در حال تکان خوردنه و هنگام نشستن هم وول می‌خورن.

۲.در کلاس درس یا بقیه‌ی موقعیتهایی که انتظار می‌ره یکجا بشینن، معمولا صندلی‌شون را ترک می‌کنن.

۳.در موقعیت‌های مناسب، معمولا بیش از اندازه می‌دون و بالا و پایین می‌پرن.

۴.برای شرکت آرام و بی سرو صدا در بازی‌ها و فعالیت‌های اوقات فراغت، با مشکل روبه‌رو هستن.

۵.به‌گونه‌ای رفتار می‌کنن که گویا یه موتور قوی اونها را به حرکت وامی‌داره.

۶.بیش از اندازه معمول حرف می‌زنن.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:59


💰تشویق به پس‌انداز می‌تونه به روش‌های مختلفی انجام بشه. در اینجا چند ایده برای والدین آورده شده:👇

1. ایجاد یک قلک جذاب: والدین می‌تونن یک قلک زیبا و جذاب برای فرزندان تهیه کنن. این کار می‌تونه انگیزه‌ای برای پس‌انداز باشه و فرزندان را تشویق کنه تا پول‌هاشون را در اون بیندازن.

2. تعیین هدف پس‌انداز: والدین می‌تونن به فرزندان کمک کنن تا یک هدف مشخصی برای پس‌انداز تعیین کنن، مثلاً خرید یک اسباب‌بازی یا رفتن به یک پارک تفریحی. این کار باعث می‌شه فرزندان احساس کنن که پس‌انداز کردن ارزش داره.

3. پاداش برای پس‌انداز: والدین می‌تونن برای فرزندان خود پاداش‌هایی در نظر بگیرن. مثلاً اگر فرزندشون یک مقدار مشخصی پس‌انداز کرد، می‌تونن مبلغی به اون اضافه کنن یا یک هدیه کوچک بدن.

4. آموزش درباره سود: والدین می‌تونن به فرزندان توضیح بدن که اگر پول خود را پس‌انداز کنن، می‌تونن در آینده بیشتر از آن استفاده کنن. این کار می‌تونه به اونها کمک کنه تا ارزش پس‌انداز را درک کنن.

5. گفتگو درباره اهمیت پس‌انداز: والدین می‌تونن با فرزندان خود درباره اهمیت پس‌انداز و چگونگی کمک به آینده‌شون صحبت کنن. این گفتگوها می‌تونه به اونها کمک کنه تا درک بهتری از مزایای پس‌انداز پیدا کنن.

6. ایجاد عادت: والدین می‌تونن به فرزندانشون عادت بدن که هر هفته یا ماه مقداری از پول توجیبی خود را پس‌انداز کنن. این کار می‌تونه به اونها کمک کنه تا پس‌انداز کردن را به یک عادت تبدیل کنن.

با این روش‌ها، والدین می‌تونن به فرزندان خود کمک کنن تا مهارت‌های پس‌انداز را یاد بگیرن و به آینده مالی خود توجه کنن 😊


.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:57


🏺تشویق و ترغیب به پس‌انداز قسمتی از پول_توجیبی می‌تونه یکی از فواید دادن پول توجیبی باشه. والدین می‌تونن فرزندان را تشویق کنند که بخشی از پول توجیبی خود را پس‌انداز کنن. می‌تونید برای این کار یک قلک یا حساب پس‌انداز باز کنید.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:56


وقتی با فرزندانتون به خرید می‌رید، اون‌ها را در مراحل مختلف خرید مشارکت بدید. به اونها نشون بدید که باید قیمت‌ها را مقایسه کرده و تصمیم بگیرن که چطور پولشون را برای هر نیازی استفاده کنن.

🔰 معیارهای انتخاب انواع کالا را به فرزندانتون آموزش بدید؛ که برای خرید هرکالایی باید به چه نکاتی توجه کنن. به عنوان مثال برای خرید هر خوراکی یا کتاب یا اسباب‌بازی چه ویژگی‌هایی را باید مدنظر داشته باشن!

تربیت فرزند

19 Oct, 06:51


به فرزندانتون کمک کنید تا متوجه بشن که پول یک منبع_محدوده و برای نیازهای خاص باید آن را تخصیص بدهن و با مصرف زیاد تمام‌ میشه و باید بودجه بندی داشته باشه، برای همین باید زمان پرداخت مشخص باشه و بازه‌ی زمانی داشته باشه و هر زمان که پولش تمام شد پول داده نمیشه

🔰 برای مثال، می‌تونید به اونها بگویید که مقداری از پول خود را برای خرید اسباب‌بازی، خرید خوراکی، خرید لوازم‌التحریر یا اسباب‌بازی موردنیاز خارج از برنامه‌ی خانواده و یا پس‌انداز برای چیزهای دیگر اختصاص بدن.

♻️ برای آموزش این‌موارد می تونید در جلسات خانوادگی بودجه‌بندی خانواده را داشته باشید.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:50


بهترین زمان برای شروع دادن پول_توجیبی به کودکان وابسته به عوامل مختلفی از جمله توانمندی‌های مالی و فهم آن‌ها، سن، تجربه‌های پیشین والدین ، تربیت و محیط خانوادگی هست. با این حال، در اکثر موارد، از سنین پیش‌دبستانی یا ابتدای تحصیلات ابتدایی (تقریباً ۵ تا ۷ سالگی) به عنوان زمان مناسب برای شروع آموزش مفاهیم مالی به کودکان در نظر گرفته می‌شه.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:41


💸 پول توجیبی آغاز درس مدیریت_مالیه؛ درس درست خرج کردن و پس‌‌انداز ، درس بخشندگی و آینده‌نگری.
💸آموزش مهارت استفاده از پول مثل بقیه مهارت‌های زندگی از سنین پایین‌تر آغاز میشه و پول توجیبی می‌تونه شروع خوبی برای یاد دادن این مهارت به کودکان و نوجوانان باشه(البته بصورت درست)

💸پول توجیبی به کودک احساس استقلال می‌ده، اینکه چطور تصمیم بگیره، کجا خرج کنه و چقدر تا ماه آینده پول داره. در واقع فرزند را با مفهوم سرمایه و پس‌انداز آشنا می‌کنه. او یادمی‌گیره گاهی برای رسیدن به بعضی خواسته‌هاش از بعضی از خواسته‌های دیگه باید بگذره. به‌علاوه، هوش و استعداد مالی کودک تقویت می‌شه. وظیفه هر پدر و مادری که علاوه بر دادن پول توجیبی به فرزند، اون را با راه‌های پس‌انداز و ارزش پول آشنا کنن.

همچنین تفاوت میان نیاز، خواسته و آرزو را به خوبی بشناسن تا در آینده تصمیم‌های عاقلانه‌تری در مورد نحوه خرج کردن بگیرن.

.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:38


⁉️پول یا وقت؟

🔺برخی والدین تمام زمانشون را صرف کارکردن می‌کنن تا برای فرزندانشون، رفاه همه‌جانبه‌ای را فراهم کنن. با زحمت زیاد موفق هم می‌شن و می‌تونن نبودشون را با پول_خرج_کردن برای اونها پرکنن، اما آیا پول زیاد جبران غیبت والدین را می‌کنه؟ مسلما هرگز.

💯 والدین خوب به فرزندانشون مبالغ معقول پول_توجیبی می‌دن و درعوض، زمان بیشتری را صرف بودن در کنار فرزندان شون می‌کنن.
.

تربیت فرزند

17 Oct, 06:31


یکی از روشهای مهم یادگیری ارزش پول، مشاهده نحوه پول_خرج‌کردن والدینه.

🛍 برای مثال وقتی با فرزندتون به خرید می‌رید، اگه فرزندتون ببینه برای پول خرج کردن محدودیت قائل هستید و برای پیدا کردن بهترین قیمت مغازه‌ها را بررسی می‌کنید، یا با فروشنده بر سر قیمت مذاکره می‌کنید؛
⬅️ فرزندتون متوجه می‌شه؛ پول علف خرس نیست و باید به بودجه پایبند باشه و برای خرج‌کردن برنامه‌ریزی داشته باشه. البته زیاده روی هم نکنید که کودک مبتلا به وسواس نشود با دقت خرج کردن با خساست تفاوت زیاددارد .فرمول نیاز اگر در خانواده پیاده شود کمک بزرگی به مدیریت خرج میکند یعنی هرکس هرچه نیاز واقعی دارد باید تهییه شود نه اینکه دوست دارم داشته باشم یا الان مد شده یا خوشم اومده .

تربیت فرزند

17 Oct, 06:25


💸 مدیریت و برنامه‌ریزی برای پول‌توجیبی دانش‌آموزها

💵 کیفیت و کمیت پول_توجیبی دادن به دانش‌آموزان یکی از مسائل مهمی است که عدم توجه به آن می‌تواند آینده مالی بچه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

💴 ورود بچه‌‎ها به مدرسه و قرار گرفتن در یک بستر اجتماعی، نیازها و دغدغه‌های جدیدی به زندگی آن‌ها اضافه می‌شود. تا پیش از پا گذاشتن به این محیط، لوازم مورد نیاز بچه‌ها مثل اسباب بازی، مدادرنگی، خوراکی و... توسط والدین یا با حضور بچه‌ها تهیه می‌شد اما با ورود به مدرسه به عنوان عرصه‌ای از جامعه، بچه‌ها رفته رفته مستقل می‌شوند و یاد می‌گیرند خودشان به تنهایی پولی که پدر و مادر به آن‌ها داده را خرج نیازهایشان ازجمله خوراکی، لوازم التحریر و... کنند.

تربیت فرزند

17 Oct, 06:04


اگر فرزندتان كلمه نامناسب جديدی ياد گرفته تنها يک بار محكم اما آرام و شفاف بگوييد انتظار داريد در خانه كسی كلمات نامناسب استفاده نكند و بعد از آن دیگر توجه نشان ندهيد.

بعضی كودكان از تكرار كلمات زشت لذت می‌برند چون باعث می‌شود مورد توجه باشند و به‌راحتی می‌توانند با تكرار كلمات، بزرگسالان اطراف خود را كنترل كنند. در حقيقت اطرافيان به كلماتی كه كودكان می‌گویند قدرت می‌دهند.

تربیت فرزند

17 Oct, 05:59


بسم الله الرحمن الرحیم