دکتر سعید زیباکلام

@saeidzibakalam


کانال خبری دکتر سعید زیباکلام(استاد فلسفه دانشگاه تهران)

صفحه رسمی سعید زیباکلام

در اینستاگرام:
instagram.com/saeidzibakalam

در توییتر:
twitter.com/saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

22 Oct, 18:18


چرا خبرگزاری نظام حقایقی را حذف کرد؟

📌خبرگزاری فارس بخش‌های انتقادی یک مناظره را حذف کرد؛
⚠️ *حقیقت چرا حذف شد؟!*

💢 چندهفته پیش خبرگزاری فارس مناظره‌ای بین سرپرست فعلی پژوهشگاه فضای مجازی و یکی از مدیران سابق آن پژوهشگاه برگزار کرد. در این مناظره قرار بود که آقایان «غلامی و باقرپور شیرازی» در خصوص «چرایی عدم اجرای قوانین فضای مجازی» صحبت کنند ولی این گفتگو به محلی برای نقد عملکرد شورای عالی در دوره‌های مختلف تبدیل شد.

‼️ خبرگزاری فارس متن این مناظره را بعد از چندهفته تاخیر در سایت خود بارگزاری کرد ولی چندساعت بعد از انتشار، بخش‌های انتقاد از عملکرد دبیر فعلی شورای‌عالی از متن حذف شد. باقرپور شیرازی، در بخش حذف شده، با تطبیق عملکرد فیروزآبادی و آقامیری در یک بازه‌ی زمانی یکسان از آغاز دولت شهید رئیسی گفته بود: *در دوره دبیر سابق شورا تعداد مصوبات شورا تقریباً دو برابر دوره دبیر فعلی شورا است. البته فارغ از تعداد مصوبات، اگر وارد ماهیت و کیفیت آن‌ها شویم نیز غیرقابل‌دفاع‌بودنِ عملکرد دبیر فعلی بیشتر نمایان خواهد شد.*

🔻 این اقدام خبرگزاری فارس در حالی صورت می‌پذیرد که این رسانه شعار «حقیقت روشن می‌شود» را برای خود انتخاب کرده است. معلوم نیست که حذف این بخش از سخنان کارشناس فضای مجازی محصول فشارهای بیرونی است یا نتیجه سیاست‌های رسانه‌ای آن خبرگزاری؟! هرچه باشد، این کار موجب خدشه بر اعتبار خبرگزاری فارس شده است و پاسخگویی مسئولان مربوطه ضرورت دارد.

❇️ *برخی از بخش‌های حذف شده‌ی این مناظره بدین شرح بوده:*
🔸 اگر عملکرد دبیر سابق و فعلی شورا را تنها در زمینه مصوبات ابلاغی آن در دولت شهید رئیسی (ره) مقایسه کنیم هم نتیجه قابل تأمل است. در دوره دبیر سابق شورا از 23/06/1400 تا 06/12/1401 (حدود یکسال‌وشش‌ماه)، تعداد مصوبات شورا تقریباً دو برابر دوره دبیر فعلی شورا از 06/12/1401 تا 28/06/1403 (حدود یکسال‌وشش‌ماه) است. البته فارغ از تعداد مصوبات، اگر وارد ماهیت و کیفیت آن‌ها شویم نیز غیرقابل‌دفاع‌بودنِ عملکرد دبیر فعلی بیشتر نمایان خواهد شد. *پرسش اینجاست که با چنین وضعیتی و عملکردی از بالاترین رکن نظام حکمرانی فضای مجازی کشور آیا می‌توان انتظار تمهید برای تحقق حکمرانی قانون‌مند در فضای مجازی را داشت؟!*

🔸متأسفانه عملکرد ضعیف مرکز ملی فضای مجازی در پیگیری و راهبری این سند (سند راهبردی فضای مجازی) موجب شده است که *برخلاف پیش‌بینی زمانی دوماهه دولت شهید رئیسی (ره)، با گذشت بیش از دو سال هنوز اندرخم یک کوچه بماند!*

🔸 اما به نظر من تصویر موجز و کلی ایشان چیزی درباره عملکرد ضعیف مرکز ملی فضای مجازی در راهبری این سند *به‌عنوان یکی از سیزده مأموریت ابلاغی رئیس جمهور شهید به دبیر فعلی شورای عالی* بیان نکرد. پرسش اساسی اینجاست که چرا با وجود گذشت بیش از دو سال اجرای این سند در وضعیت نامطلوب کنونی وجود دارد؟

🆔@Saeidzibakalam
لینک گفتگو:
https://farsnews.ir/Aghajani/1729401867598599940

دکتر سعید زیباکلام

18 Oct, 11:45


نروژ ثروتمند و فلسطین‌

📌دولت نروژ اظهار کرد در صورتی که "دادگاه بین‌المللی جنایی" حکم بازداشت نتانیاهو را نهایی کند آن را اجرا خواهد کرد.

چگونه باور کنیم که کشور اروپایی ثروتمند نروژ امروزه چنین مواضع حق‌طلبانه‌ای اتخاذ کرده، مواضعی که باستثنای ایران، هیچ‌یک از کشورهای رسوای اسلام نگرفته و بسیار بعید است بدون اجازه و موافقت رژیم مستکبر جهانی چنین کنند.

یکسال پیش کشورهای اروپایی نروژ و اسپانیا و ایرلند و اسلونی بتدریج مواضعی روی‌هم‌رفته در حمایت مردم فلسطین اتخاذ کرده‌اند.

سلام و رحمت الهی بر آن دول و ملل.

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

13 Oct, 10:51


📝"پاسخ اسرائیل به مقاومت غیرخشونت‌آمیز "

فینکلشتاین به نقل از یک گزارش سازمان ملل می‌گوید که تک‌تیراندازان اسرائیلی عمداً کودکان را هدف قرار می‌دهند.

دکتر نورمن فینکلشتاین، استاد یهودی آمریکایی علوم سیاسی، در این مصاحبه مطالبی از گزارش مستندشده‌ی ۲۵۰ صفحه‌ای سازمان ملل را مطرح می‌کند.

⭕️ آیا وقت آن نرسیده که هموطنان بی‌تفاوت به این جنایات و ستمهای عمدی و برنامه‌ریزی‌شده و نیز آنها که از "راه حل دوحکومتی" حمایت می‌کنند قدری بیشتر تامل کنند و قدری بیشتر وجدان‌های خود را قاضی کنند؟

همه‌ی ما نه چندان دور و دیر پاسخگوی این سکوت‌ها و مواضع اتخاذشده‌ی خود در محضر الهی خواهیم بود.

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

12 Oct, 09:01


چشمانی که یک دنیا حرف دارد.

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

10 Oct, 17:30


📝"فقط یک راه‌حل وجود دارد"

به یمن و برکت حکمرانی ما، عرصۀ سیاست ما از ایفای نقش زنده و پویا و سازندۀ مردمی تهی شده. اینجا اما کپنهاگ، پایتخت دانمارک در شمال اروپاست و شعار یک تظاهرات کاملا غیردولتیِ مردمی اینست: فقط یک راه حل وجود داره: انتفاضه، انقلاب!

مردم اروپا و بخش قابل توجهی از نخبگان غیر حکومتی آمریکا، بزرگترین مدافع و پشتیبان نسلکشی و اشغالگری اسراییل، بسرعت با "راه حل دو حکومتی" وداع میکنند و خواهان محو ایدئولوژی و رژیم نژادپرست ضدبشری غاصب شده‌اند.

این درحالیست که باستثنای اقلیتی، جامعۀ ایران اکثرا یا با این بزرگترین و هولناکترین موضوع سالهای اخیر، موضوع مرگ و زندگی ملتی بشدت و قساوت سرکوب و کشتارشده، اصلا وداع کرده و یا در بهترین حالت خواهان برسمیت شناختن آن رژیم و ایدئولوژیش شده و با التماس و تزرع خواهان "راه حل دو حکومتی" هستند.

آیا نظام این واقعیات بسیار بسیار تلخ و بل مهلک را نمی‌بیند؟ تظاهرات بی‌رمق کوچک پس از نمازهای جمعه در این و آن شهر، با هماهنگی و حمایت و ترغیب نهادهای حکومتی، اینست ثمرۀ حکمرانی‌ای که برای ملّت جز فرمانبرداری و دعا و ثنای خود نقش و اختیار و عاملیتی قائل نیست.

آیا پیش‌فرض نظام اینست که ملت ایران بدان بلوغ و رشد سیاسی نرسیده که بتوان آزادیهای اجتماعی و سیاسی مصرّح در قانون اساسی را برایش قائل شد؟ در اینصورت، نظام با این سوال می‌خواهد چه کند: آیا این ملّت نابالغِ صغیر همان نیست که رژیم فاسدِ کودتاییِ دست‌نشانده را عزل کرد و قدرت را تحویل شما داد؟

اعوذ بالله من‌الشیطان الرجیم
شب جمعه، ۱۴۰۳/۰۷/۱۹

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

08 Oct, 12:58


به اظهارات نمایندۀ جوانمرد و شجاع مجلس ایرلند، ریچارد بوید برت، علیه نخست وزیر مکّار و جنایت‌پیشۀ ایرلند، سایمون هریس، بدقت گوش کنیم. برت بزبانی بسیار روشن و رسا تشریح می‌کند با چه شیوه‌هایی دولت ایرلند از پادگان غرب در خاور نزدیک، همان رژیم نسل‌کش نژادپرست، پشتیبانی مالی و سیاسی می‌کند. و البته که روشن است که فقط دولت ایرلند نیست که در میان دول اروپایی از آن رژیم حمایت عملی و موثر می‌کند.

⭕️ جای سوال ندارد که چرا دول اروپایی از رژیم وحشی خونریز آپارتاید، برغم تمام معاهدات حقوق بشری و قوانین بین‌المللی، حمایت جدی و موثر می‌کنند.

⭕️ ما ملت ایران و سایر ملل آسیا و افریقا و آمریکای جنوبی را چه می‌شود که اروپایی‌ها را اسوۀ تمدن و رعایت حقوق بشر و قوانین بین‌المللی می‌دانیم و تا جاییکه بتوانیم در مقابلشان کرنش کرده احساس شرمساری می‌کنیم؟

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

07 Oct, 02:48


قحطی و گرسنگی بمثابه ابزار جنگی

⭕️ مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق غذا گفته است که گسترش بیماری و "کارزار گرسنگی" اسرائیل در غزه "بیشتر از بمب و گلوله مردم را می کشد".
وی افزود: آسیب های ناشی از قحطی "قرار است تا چندین نسل در آینده توسط فلسطینی ها تحمل شود".

⭕️ اظهارات او پس از گزارش جدیدش به مجمع عمومی "سازمان ملل متحد" در هفته گذشته است که در آن توضیح داد اسرائیل چگونه از قحطی در غزه "با هدف نابودی کامل یا بخشی از مردم فلسطین" استفاده می‌کند.

⭕️ با این وجود هیچ اقدام مجازاتی و تحریمی نه از سوی "اتحادیه اروپا" و نه از سوی چین و روسیه صورت نمی‌گیرد.

⭕️ هند بزرگترین دموکراسی دنیا هم با کمک عربستان و امارات سوخت و کالای تجاری از طریق خط مواصلاتی دریایی و زمینی به این نسل‌کشی و جنایات مدد می‌رساند.

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

03 Oct, 20:10


⭕️📝چرا شورایعالی امنیت ملی فریب خورده؟

📌 سرلشکر باقری: از زمان ترور شهید هنیه با درخواست مکرر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها مبنی بر اینکه شما خویشتن‌داری کنید تا آتش‌بس را در غزه برقرار کنیم دوران سختی از خویشتن‌داری را پشت سر گذاشتیم. اما بعد از شهادت سید حسن نصرالله و سردار نیلفروشان دیگر وضعیت قابل تحمل نبود.
@Farsna

رژیم آمریکا و اتحادیه اروپا که خود از شرکای اصلی نسل‌کشی و نقض مستمر قوانین بین‌المللی توسط اسراییل هستند پس از ترور رهبر سیاسی حماس از ایران می‌خواهند که از حق خود برای پاسخ به تجاوز آشکار اسراییل به حاکمیت سیاسی ایران صرف‌نظر یا همان خویشتنداری کند. و شورایعالی امنیت ملی هم این را می‌پذیرد! آری! در کمال ساده‌لوحی می‌پذیرد.

⭕️ شورایعالی امنیت ملی در پاسخ، به رژیم آمریکا و اتحادیه اروپا نمی‌گوید: شما چرا در قبال این نسل‌کشی افسارگسیخته شریک خود در تل‌آویو، هیچ‌گاه از او نخواسته‌اید در جریان تجاوزات خود به غزه و لبنان قوانین بین‌المللی را رعایت کند و از نسل‌کشی غیر نظامیان و انهدام تاسیسات و زیرساختهای شهری و اماکن کاملا غیر نظامی همچون بیمارستان و مدرسه و مسجد و خانه‌های مردم، و نیروهای امدادی و کادر پزشکی و خبرنگاران، و محاصره غزه از غذا و آب و دارو و سوخت، جداً و اکیداً خودداری کند و در صورت عدم تمکین، ارسال تسلیحات به او را متوقف کنید؟ حال که این افسارگسیختگی به قلمرو حاکمیتی ما رسیده و رهبر سیاسی حماس را در خاک ما ترورکرده از ما می‌خواهید «صرف‌نظر» کنیم؟ نه، نمی‌گوید!

⭕️ شورایعالی امنیت ملی بدون توجه به این زمینه‌هایی که خود رژیم آمریکا مسبب اصلی آنست و بدون توجه به سابقه میانجگری‌های فریبکارانه رژیم آمریکا، ساده‌لوحانه درخواست همدستان اسراییل را بر روی چشم می‌گذارد. تا شد آنچه نباید می‌شد. تا اسراییل متوجه شد ایران تازه یاد گرفته با عَلَم کردن بهانه‌ای بسیار بزدلانه به نام «تله اسراییل» بنا دارد حالا حالاها بنشیند و نظاره‌گری پیشه کند. و حاصل آن نظاره‌گری بسیار خام‌اندیشانه و ساده‌لوحانه این شد که رهبر فوق‌العاده مجرّب و کارزارآزموده، بسیار هوشمند و شجاع و بی‌بدیل حزب‌الله در حساس‌ترین، پیچیده‌ترین و بدترین زمان ممکن کشته شود.

🔴 آیا امکان دارد شورایعالی امنیت ملی یا برخی از اعضای آن تحلیل و تبیین خود را دست‌کم به نام خود ارائه کنند؟

احتمال دارد گفته شود که این قبیل ملاحظات و بررسی‌ها را نشاید و نباید رسانه‌ای کرد. قبول! آیا نمی‌توان در برخی محافل و مجالس ویژه ملاحظات «صرف‌نظرکردن» را برای برخی اصحاب شناخته‌شده وطن‌دوست پای‌کار اصول انقلاب تبیین کرد؟

«و ما لی لااعبد الذی فطرنی و الیه ترجعون».
شب‌جمعه، ١٢ مهر، ١۴٠٣

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

01 Oct, 19:11


📝امروزه عمود محور مقاومت کجاست؟؟

⭕️ حزب الله لبنان برای دفاع از فلسطینیان و ممانعت از نسلکشی‌شان، تخریب خانه و کاشانه‌شان، و غصب بیشتر سرزمین‌شان، مردانه و صادقانه قیام کرد و به میدان عمل آمد.

⭕️ آیا شود که عمود خیمه مقاومت، همان امّ‌القراء جهان اسلام، به میدان عمل آید و برای دهمین و صدمین بار فریب وعده‌های دروغ رژیم سفّاک و مکّار را نخورد؟

⭕️ آیا شود که مقامات نظام عرصه سیاست، سیاستگذاری، و موضعگیری را با عرصه تربیت و موعظه و خطابه اشتباه نکنند و دست از موعظه و خطابه و نقل آیات و حکمت‌های امیرالمومنین بردارند؟

آیا براستی روشن نیست که عرصه سیاست بویژه هنگامیکه فرمانده پادگان صهیونیستی آمریکا در خاور نزدیک پشت دروازه ما ایستاده و با ذکر نام ایران تهدید نظامی می‌کند، مطلقاً هیچ جایی نه برای ابراز احساسات و نه برای درس اخلاق دادن و نه برای کرکری‌خواندن نیست؟

⭕️ یعنی، آیا مقامات نظام این ابتدایی‌ترین مطالب سیاست خارجی را واقعا نمی‌دانند؟ و یا می‌دانند امّا حبّ‌الدنیا آنها را سخت گرفتار و لرزان کرده؟

⭕️ بسیار بسیار روشن است که هیچ کشوری و هیچ ملتی از جنگ استقبال نمی‌کند و آن را خوش ندارد. که به عکس، همه ملتها از جنگ گریزان‌اند. ظهور عرصه‌ای بنام دیپلماسی چیزی جز برآیند همین اکراه و اعراض نیست. امّا هنگامی‌که دشمنی، هر دشمنی، لشکرکشی می‌کند و پشت دروازه‌های شما اردو می‌زند و با ذکر نامت شما را به نبرد فرامی‌خواند یعنی مدتهاست که زمان دیپلماسی و نیز بازدارندگی، هر دو، تمام شده. اکنون فقط هنگامه ورکشیدن چکمه‌های نبرد است و نشان دادن اینکه شما به وعده‌های الهی که هزاران بار در موعظه‌های خود طی دهها سال متوالی تکرار کرده‌اید، باور دارید: ای مومنان! از دو حال خارج نیست که شما در نبرد یا پیروز می‌شوید و یا به فیض شهادت نایل می‌شوید.

⭕️ اگر باور ندارید، وای بر ما! و شرم و ذلت بر شما! وای بر ما که در سالهای متوالی آن همه سلاح ساخت وطن را در رژه‌ها و رزمایش‌ها دیدیم و از صمیم قلب شاکر حق شدیم که «و اعدّوا لهم مااستطعتم من قوه ...» در حال تحقق است.

⭕️ اینک شمایید و دشمنان قسم‌خورده‌مان که با کمترین تزلزل و تذبذب‌تان، شیرمستی می‌شوند که تمام دنیایتان را هم ویران خواهند کرد.

غروب سه‌شنبه، ١٠ مهرماه ١۴٠٣

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

30 Sep, 09:28


پرواز ماورایی هنگام سخنرانی

📌 سردار سلامی: «شهادت سید حسن نصرالله و سردار نیلفروشان تغییر و تحول تاریخی را در جهان اسلام ایجاد خواهد کرد.»

📌«این خون‌ها بسیار گران‌بها و با ارزش هستند. با استعانت از روح همه این شهدا راه آن‌ها را ادامه خواهیم داد.»
@Farsna - Link

🔴 چقدر به نفع اهداف نظامی و سیاسی سپاه پاسداران و نظام می‌شد اگر سردار سلامی هنگام سخنرانی "پرواز ماورایی" نکند و نگوید شهادت سید و سالار مقاومت و سردار نیلفروشان «تغییر و تحول تاریخی را در جهان اسلام» ایجاد خواهد کرد!

البته واضح است که خطبا و سخنرانان و واعظان تا حدودی مجازند که آنگونه بیاندیشند و سخن بگویند اما برای یک فرمانده نظامی که قبل از هر چیز یک فرد نظامی است، چنین پروازهایی ابدا روا نیست!

⭕️ و برای اینکه منظورم از "پرواز ماورایی" برای سردار سلامی و هم برای سایر سرداران سپاه و مقامات سیاسی نظام روشن شود از سردار سلامی می‌خواهم:

1⃣آن "تغییر و تحول" را نام ببرند.
2⃣سازوکار و فرآیندهای تحقّق آن "تغییر و تحوّل" را شرح بدهند.
3⃣توضیح بدهند ازکجا می‌دانند چنین تغییر و تحولی رخ خواهد داد؟و یا چه شواهدی برای وقوع آن وقایع دارند؟
4⃣و بالاخره، توضیح بدهند منظورشان از "تاریخی"بودن آن "تغییر و تحوّل" چیست؟

«و الی الله ترجع الامور».

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

29 Sep, 07:42


سید و سالار مقاومت به شهادت رسید.


⭕️ سلام و رحمت واسعه‌ و رزق جاودان الهی بر این غیورمرد شجاع مجاهد بصیری که لرزه بر اندام رژیم خونریز فاشیستی اسرائیل انداخته بود و به ویژه به جهان عرب غیرت و عزت بخشید آنهم در دورانی که شیوخ، دولتها، و روسای کشورهای عرب و مسلمان اکثرا در مسیر خفت و ذلت گوی سبقت از یکدیگر می‌ربودند و پیشانی خیانت بر آستان کاخ سفید ظلم و مکاری واشنگتن می‌سائیدند.

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

26 Sep, 11:37


📝 آمریکا، بزرگترین تروریست دنیا

از دوران دانشجویی قبل از انقلاب که با دفتر "سازمان آزادی‌بخش فلسطین" ارتباط داشتم.تا به امروز، بیش از پنجاه سال، باستثنای استاد درس خاورمیانه‌ام اکیوا اوور، بیاد نمی‌آورم حتی یک نفر در غرب دیده یا شنیده باشم که اینچنین با استدلالی اقناع‌کننده و موجه علیه ماهیت و موجودیت اسرائیل سخن گفته باشد.

⭕️ با تمام ذرات قلبم اعتقاد دارم که این موج بنیانی بنیان‌کن ضدصهیونیستی فقط و فقط از ثمرات شهادت‌های مظلومانه‌ی کودکان و زنان و مردان غیر نظامی در غزه و سایر سرزمین‌های اشغالی است.

⭕️ چقدر موثرتر بنفع آرمان فلسطین می‌شد اگر حمایت‌های مختلف ایران از آن آرمان دوشادوش این قبیل استدلالهای ترغیب‌کننده و موجه می‌شد.

⭕️ البته بر این باورم که مادام که نظام بخش مهم و تصمیم‌گیرانه‌ی عرصه سیاست را قبضه کرده باشد این اتفاق رخ نخواهد داد: نظام از صبحدم اولین گام انقلاب اشتباه راهبردی عمیقی مرتکب شد که اینچنین فراگیر و قاطعانه عرصه‌ی سیاست را تمامت‌خواهانه در قدرت خود منحصر و متمرکز کرد.

⭕️ نه فقط آرمان فلسطین که تمام عرصه‌هایی که نظام در قبضه‌ی قدرت خود گرفته "جامعه" و قدرت لایزال و خودجوش مردمی آن را از فعالیت و حیات طبیعی خود تهی کرده و خشکانده است. و با این سیاست راهبردی، نظام چه خسارت عظیم و مهلکی به قدرت و توان و پویایی ملت ایران و در نتیجه بخود زده است.

🔴 بار خدایا! حاکمان قدر قدرت ما را بیدار و بصیر فرما! چه تلقی روی‌هم‌رفته خام و سخت‌افزارانه‌ای از قدرت دارند: هم بخود خسارات بی‌شمار می‌زنند و هم به قدرت غیرقابل احصای ملت ایران.

🔴 بسیار ژرفتر، براستی ما را چه می‌شود که "قدرت سیاسی" را این‌طور قاطع و شفاف از "قدرت اجتماعی" جدا می‌کنیم؟

چرا رجال عالی‌رتبه‌ی نظام این دو عرصه را بدین شدت و قاطعیت از هم جدا می‌بینند و در نتیجه جدا می‌کنند؟

چرا رجال عالی‌مقام نظام قدرت سیاسی را بر دوش قدرت جوشان و لایزال اجتماعی بنا نمی‌کنند؟؟

"شرح این جدایی و این خون جگر"
"این زمان بگذار تا وقت دگر"

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

22 Sep, 20:00


📝مصارف مالیات‌های آمریکاییان

🔴آیا هیچ فکر کرده‌اید: دموکراسی در آمریکا چگونه کار می‌کند؟ تصویر بسیار ساده‌سازی‌شده از برخی سازوکارهای کلان آن دموکراسی بدین شرح است:

مطابق قوانین مصوب، اصناف مختلف مردم به قدر و سهم خود مالیات‌هایی می‌پردازند.

رسانه‌ها بمنزلۀ رکن چهارم دموکراسی به نفع این یا آن رجال و حزب وارد میدان افکارسازی می‌شوند، رجال و احزابی که متقابلا از آن رسانه‌ها حمایت مالی و سیاسی می‌کنند.

افکارسازی رسانه‌ها منجر می‌شود به اینکه آن رجال سیاسی در انتخابات رأی می‌آورند و وارد "کاخ سفید" و "مجلس سنا" و "مجلس نمایندگان" می‌شوند. و سپس آنها در جهت تامین منافع مجتمع‌های بزرگ صنعتی و نظامی گام‌هایی برمی‌دارند و "متقابلا" آن شرکت‌های بزرگ هم با پرداخت‌های مستقیم و غیرمستقیم به آن رجال و نیز به سازمانهایی از قبیل "ایپک" از آن رجال حمایت مالی می‌کنند.

تمام یا بخش عمدۀ بودجۀ دولت امّا از دریافت مالیات‌ها فراهم می‌شود و اینجاست که مالیات‌ها برای تامین منافع آن مجتمع‌های تسلیحاتی بزرگ و در جهت تحقق سیاست خارجی‌ای که به قدرت و سیطرۀ سیاسی و مالی و نظامی هر چه بیشتر آمریکا منجر شود بکار گرفته می‌شود. واضح است که آن سیاست خارجیِ استیلاطلب بنوبۀ خود هم در کوتاه‌مدت و هم در درازمدت آب به آسیاب منافع هر چه بیشتر آن صنایع تسلیحاتی می‌ریزد.

و چنین است که بخشی از آن مالیات‌ها صرف حمایت سیاسی و تسلیحاتی از اسراییل می‌شود و بصورت بمب و موشک بر سر فلسطینیان ریخته می‌شود. زمانی در دهۀ شصت و هفتاد قرن بیستم بر سر ویتنامی‌ها و سپس بر سر لائوسی‌ها و کامبوجی‌ها ریخته شد!

⭕️ تامین حقوق بشر، و ترویج و تحکیم دموکراسی در دنیا هم چیزی جز روایتی برای سفیدنمایی این اقتصاد سیاسی عظیمِ غیر مردمی و غیر پاسخگو نیست، روایتی که گاه توسط برخی از شخصیت‌های هوشمند و مستقل و شجاع دانشگاهی و رسانه‌ای و ندرتاً سیاسی آمریکایی جدّی گرفته می‌شود و این اقتصاد سیاسی را هم‌زمان هم دچار چالش می‌کند و هم ناخواسته به آن روایت مشروعیت محدودی می‌بخشد! زیرا اعتراضات آن شخصیت‌های نادر با استناد به آن حقوق و دموکراسی صورت می‌گیرد و متقابلا پاسخ آن اعتراضات از سوی نمایندگان آن اقتصاد سیاسی هم ناگزیر به همان حقوق بشر و رویه‌های دموکراتیک متوسل می‌شود.


🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

18 Sep, 20:15


📝افزایش روزافزون یهودیان ضدصهیونیست

صدها هزار یهودی ضداسرائیلی و ضدصهیونیست در جهان وجود دارند، اما رسانه‌های حاکمیتی این واقعیت را نادیده می‌گیرند.

در این همایش بزرگ، اظهاراتی در خصوص مبارزه یهودیان علیه ارتش اسرائیل بیان شد.

در همایشی با حضور بیش از ۳۵۰۰۰ یهودی ضدصهیونیست در فیلادلفیا برای حفظ تورات خاخام موشه هیلل هیرش از یشیوا لیک‌وود، وی اعلام کرد که پیوستن یهودیان در سرزمین مقدس به ارتش صهیونیستی خلاف تورات است و خدمت به اسرائیل علیه یهودیت است.

این خاخام تصریح کرد: «اسرائیل یک کشور یهودی نیست. صهیونیسم یهودیت نیست.»

⭕️چه کسی می‌توانست پیش از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ پیش‌بینی کند که در جهان یهودیان ضدصهیونیست هم احتمالا پیدا می‌شود؟

⭕️چه کسی می‌توانست یکی دو سه ماه پس از ۱۵ مهر پارسال پیش‌بینی کند که یهودیان ضدصهیونیست بسرعت در آمریکا روبه افزایش‌اند؟

⭕️که بسیار تاثیرگذارتر! چه کسی می‌توانست در خواب ببیند که در فیلادلفیای آمریکا ۳۵۰۰۰ یهودی ضدصهیونیست اجتماع کنند و خاخام بسیار سرشناسی پیوستن به ارتش اسراییل را اقدامی ضدتورات اعلام کند؟

🔴 بارخدایا! ما بندگان تو، مدام از سنت‌های تو غفلت می‌کنیم و بر آن می‌شویم که این دنیا هیچ حساب و کتاب و عقابی ندارد! آری! ارتش وحشی اسراییل فلسطینیان را شبانه‌روز قتل عام میکند اما سنت‌های عمیقی هم در این دنیا تعبیه شده که بوقت خود قلوب و ابصار را زیرورو میکند.

📌الحمدللّه رب‌العالمین! رب‌العرش العظیم! رب‌العقاب الشدید!

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

17 Sep, 16:30


‍ ‍ ‍ ‍ قتل‌عام روزانه ١٣٠ انسان

⭕️ از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل برای این اظهارات باید قدردانی کرد. با این وصف، دقت کنیم او در پایان سخنانش از «همۀ طرفها» می‌خواهد که «با آتش‌بس فوری موافقت کنند، سلاح‌های خود را زمین بگذارند و کشتار را یک بار برای همیشه متوقف کنند».

⭕️ کاش یک شیر پاک خورده‌ای از ولکر تورک می‌پرسید: آقای کمیسر! منظور شما از «همه طرفها» دقیقا چه کسانی هستند؟ یک طرف که مرتکب جنایت نسل‌کشی، و شماری از جنایات جنگی و بمباران هوایی هر روزۀ چادرهای آوارگان، بیمارستانها، مدارس، مساجد، مراکز امدادرسانی، و قتل عام بی‌وقفه کودکان و زنان و سالمندان و روزنامه‌نگاران و خبرنگاران است، آشکار است. امکان دارد طرف دیگر را که در این نسل‌کشی و تخریب اساسی نقش دارد مشخصا نام ببرید؟

مشخص است آمار و ارقامی که شما اعلام می‌کنید همگی مربوط به طرفی است که همۀ ملل دنیا می‌شناسند. اما طرف دیگر کیست که لازم است دست از کشتار و تخریب بردارد؟ چرا رودربایستی می‌کنید و نام نمی‌برید؟ آیا همان است که در اوج قدرتش ۷، ۸، ۱۰ ماه پیش، روزی چند تا راکت کارگاهی‌ساخته و دست‌ساز ابتدایی را با کمترین میزان دقت و کمترین قدرت تخریب به سوی اسراییل پرتاب می‌کرد؟ نکند حماس را می‌گویید؟ همان که ماه‌هاست حتّی روزی یکی از همان راکتهای کم‌قدرت و نادقیق را هم نمی‌تواند پرتاب کند؟

آقای کمیسر! چرا طرف دیگر جنگ را نام نمی‌برید؟ از رژیم سیطره‌طلب و مکّار آمریکا و اتحادیه اروپا انتظاری نیست که از «آتش‌بس میان طرفها» حرف بزنند اما شما چرا؟ شما رییس کمیسریای حقوق بشر هستید.

⭕️ آقای ولکر تورک! به راستی شما جنگی در غزه و کرانه باختری می‌بینید؟ جنگ میان دو ارتش؟ میان دو کشور؟ واقعا؟ واقعا اینطور می‌بینید؟

آیا صادقانه نیست اعتراف کنید "جنگ" در دو سه چهار هفته اول، به پایان رسید و از آن تاریخ به بعد ما با "نسل‌کشی" ملّتی بی‌دفاع، ملّتی کاملا محاصره‌شده، ملّتی بی‌نان و بی‌آب و بی‌دارو و بی‌برق و بی‌خانه‌وکاشانه و خانه‌بدوش که در چادرهای نایلونی هم زیر بمباران بمب‌های سنگرشکن آمریکایی قرار دارند، مواجهیم؟

آقای کمیسر عالی حقوق بشر! توصیف اوضاع در غزه به "جنگ"، نهایت بی‌انصافی و بی‌عدالتی است! جنگی وجود ندارد! آقای کمیسر! جنگ در همه جا دو طرف دارد. آیا حماس در حال جنگیدن با اسراییل است؟ چرا با این توصیفِ خلاف واقع، این نسل‌کشی و جنایات متعدد اسراییل را به طور ضمنی و نرم‌افزارانه، غسل تعمید می‌دهید؟

اگر می‌فهمید و می‌دانید و چنین توصیف می‌کنید، خدا شما را رسوا کند! و اگر نمی‌دانید و نمی‌فهمید که وای بر ما و وای بر شما!

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

07 Sep, 17:03


"قالتاق‌ترین مردم

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

10 Aug, 18:01


‍ ‍ ‍ 📝حمام خون انکار ناپذیر (٢)

حدود سی سالست که ایران علی‌الدّوام سیاست راهبردی مبتنی بر آموزه‌های دینیِ حرمت ساختن و داشتن و استفاده از سلاح هسته‌ای را به غربیان، و شرقیان نیز، جار می‌زند و غربیان هم فقط در دل خندیده‌اند و بیخ گوش یکدیگر نجوا کرده‌اند که ایرانیها تو چه فکری‌اند؟ سیاستمداران حال و گذشته غربی، اندیشمندان و تحلیلگران اندیشکده‌های امنیتی و سیاست خارجی آمریکایی، و روزنامه‌نگاران غربی از گفتن اینکه ایران برنامه ساخت سلاح هسته‌ای دارد خودداری نکرده‌اند! حتّی یکی از آنها و برای حتّی یکبار!

⭕️ غربیان و بویژه آمریکاییان باندازه عطسه بزی نه برای آن سیاست راهبردیِ حرمت سلاح هسته‌ای و نه برای آموزه‌های دینی مبنای آن سیاست هیچ‌گاه کمترین ارزش و اعتباری قائل نشده‌اند! مبنای رویکرد افرنگیان نه قسم یادکردن‌های ما و نه تکرار مستمر آن قسم‌ها و نه مبنایی که برای آن اعلام می‌کنیم، نیست. بنیان رویکردشان همان نظام جهانی جنگلی است که خود ساخته‌اند و خوب می‌شناسند و می‌دانند که در آن "ضعیف پامال است".

⭕️ چرا فکر می‌کنیم به علت نداشتن سلاح هسته‌ای، رژیم‌های سیطره‌طلب از سلاح هسته‌ای خود علیه ما استفاده نخواهند کرد؟ آیا شواهد تاریخی مناقشه‌نشده مناقشه‌ناپذیر قرن بیستم پاسخی قطعی و مقنع دراختیارمان نمی‌گذارد؟ 

نظر به اینکه موضع راهبردی ایران در باره حرمت سلاح هسته‌ای همواره معطوف به نظری اجتهادی می‌شود، نظری حاصل مطالعات و تاملات اندیشه‌ورزانه اجتهادی (همان پژوهشی)، آیا آن اجتهاد/پژوهش نمی‌تواند در معرض تاملات و ارزیابی پژوهشی/اجتهادی سایر پژوهشگران/مجتهدان قرار گیرد؟  
چرا؟؟

وقت آن نرسیده از خود سوال کنیم: براستی ما می‌خواهیم با سیاست راهبردی حرمت سلاح هسته‌ای چه چیزی به دنیا بگوییم؟ و با چه هدف یا اهدافی؟
و به چه قیمتی؟ و آیا ارزشها و آرمانهای بنیانی آن قیمت برای نظام و سیاست‌دانان و پژوهشگران سیاست خارجی روشن است؟
آیا تا به امروز افرنگیان و بویژه آمریکاییان بقدر سرسوزنی تمایل به پذیرش سیاست راهبردی ما درباره حرمت سلاح هسته‌ای نشان داده‌اند؟

و لاحول و لاقوه الا بالله العلی‌العظیم
جمعه ١۴٠٣/۵/١٩


🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

10 Aug, 15:48


‍ ‍ ‍ 📝حمام خون انکارناپذیر (١)

📌کریسچین امانپور، خبرنگار سی ان ان، در مصاحبه هفت ماه پیش خود با گیدئون لوی، روزنامه‌نگار معروف اسراییلی، پس از اشاره به بمباران هوایی اسراییل که در آن ۵٧ غیر نظامی کشته و ٧٠ غیرنظامی زخمی شده‌اند و اینکه ارتش اسراییل مدام از سیاست اجتناب از کشته‌شدن غیرنظامیان حرف می‌زند و دولت آمریکا مدام در دیپلماسی رفت و برگشتی‌اش از دولت اسراییل خواهش می‌کند که مراقب غیرنظامیان باشند، از لوی سوال می‌کند: هدف راهبردی در اینجا چیست؟ و لوی پاسخ می‌دهد: گمان نمی‌کنم هدف راهبردی‌ای در اینجا وجود داشته باشد. ضمنا، همه هم در حال تملق‌گویی هستند.

⭕️ هفت ماه از این مصاحبه می‌گذرد و در این مدت رژیم آمریکا و رسانه‌‌های حاکمیتی آمریکا و اروپا مدام از تلاشهای دیپلماتیک آمریکا برای کمینه‌کردن کشتار غیرنظامیان حرف زده‌اند. و همزمان خط تدارک هوایی بمب‌های سنگرشکن آمریکایی و حمایتهای مالی بسیار گسترده دولت و کنگره آمریکا لاینقطع فعال است.

⭕️ مطابق همین سیاست راهبردی آمریکا، سه کشور بزرگ اروپا، آلمان و انگلیس و فرانسه، در حال تدارک سلاح و مهمات و کمکهای مالی برای نسلکشی در غزه و کرانه باختری هستند.

⭕️ همزمان در همین اوضاع، که بقول روزنامه‌نگار معروف اسراییلی "حمام خون انکارناپذیر" است، از چین و روسیه هیچ خبری شنیده نمی‌شود: سکوت بعد از قتل عامی و سپس سکوت و سپس دیگری و دیگری. و این سیاست راهبردی نظاره‌گری و سکوت همچنان بعد از ١٠ ماه ادامه دارد. درحالی‌که کشتیهای جنگی چینی و روسی می‌توانند بدون درگیری با پهلوگرفتن در آبهای غزه، و امدادرسانی تسلیحات ضدهوایی به فلسطینیان برای محدود کردن بمباران جنگنده‌های اسراییل، میزان سلّاخی و نسل‌کشی را قدری کم کنند، اقدامی که با تایید و تمجید گسترده جهانی مواجه می‌شد.

⭕️ و رژیم‌های فاسد و پلید عرب! مصر و اردن و عربستان و امارات و بحرین و ... چه جای بحث و تحلیلی می‌ماند؟ کافی بود، همچون در جنگ یام کیپور ١٩٧٣، اعرابِ نفتی هفته‌ای ۵ درصد از صادرات نفت خود را تا برقراری آتش بس کاهش دهند. همین! 

⭕️ قویاً توصیه می‌کنم این مصاحبه هفت ماه پیش را دو سه بار با دقت و تامّل گوش کنید و از خود سوال کنید: چرا آمریکا و اسراییل در قرن پیشرفت و توسعه بشریت، در قرن حقوق بشر و اهتزاز دموکراسی و توسعه سرسام‌آور رسانه‌ها و ابزار ارتباطاتی، می‌توانند بدون هیچ مجازات و عقوبتی این‌چنین سلّاخی و نسل‌کشی کنند؟
آنگاه از خود سوال کنید: در این نظام جهانی تابع زور و قدرت تسلیحاتی هر چه بیشتر و قدرت رسانه‌ای برای هر چه ظریف‌تر دروغ گفتن و فریفتن افکار عمومی، چرا ما باید به نیت کسب مقبولیت و وجاهت نزد غربیان و نشان دادن حسن نیت خود به آنها، هنوز عضو معاهده منع گسترش باشیم؟

ادامه در 👇👇👇👇

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

06 Aug, 14:33


"قالو ربّنا الله ثم استقاموا"
١۶ مرداد ١۴٠٣

🆔 @Saeidzibakalam

دکتر سعید زیباکلام

06 Aug, 14:33


📝تله‌ای برای کشاندن ایران به جنگ (٣)

📌هرگاه رژیم اسرائیل ضربه‌ای دردناک به ایران می‌زند ـــ دانشمندان هسته‌ا‌ی و یا شخصیت برجستۀ سیاسی، نظامی یا امنیتی را ترور می‌کند ــــ و یا تأسیسات ارزشمندی را مورد حمله تخریبی قرار می‌دهد موجی از فریاد و فغان برخی بلند می‌شود که این «تله‌ای است که می‌خواهد ایران را به ورطۀ جنگ بکشاند».
چهارشنبه ١٠ مرداد اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس که پس از شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید ایران در محل اقامت محافظت‌شدۀ خود در تهران (ستاد مرکزی محور مقاومت) ترور می‌شود.
اینک سوالاتی بقوت تمام جوانه می‌زند:

1⃣اگر فرض کنیم یا بپذیریم که این قبیل اقدامات تروریستی اسرائیل بواقع تله‌ای برای کشاندن ایران به ورطۀ جنگ است، عرض و طول یا گسترۀ این تله چقدر است؟
یعنی، آیا آنها که از وجود تله‌ای وحشتناک خبر دارند اطلاع هم دارند که حد و مرزش چقدر است و کجاست؟
به عبارت آشناتر، آیا این تله حدّ یقفی هم دارد یا تا قیام قیامت باید بنشینیم و تماشاگر ترور شخصیتهای بسیار ارزشمند‌مان و هم بسیار بالاتر، تضعیف و تحقیر امنیت، حاکمیت، عزت و حیثیت‌مان باشیم؟
مثل بید بلرزیم و لرزیدن و هراس‌مان را هم پشت تلۀ بیکران اسرائیل و آمریکا پنهان کنیم؟
پر واضح است که هیچکس از "تله برای کشاندن ایران به جنگ" خبری ندارد. و گویندگان این سخن با تحلیل خود بدین نتیجه رسیده‌اند. در این صورت آیا در تحلیل خود به حدّ یقفی نرسیده‌اند؟
به عبارت دیگر، آیا برای ایشان روشن است که کی عملیات تروریستی اسراییل تله است و کی نیست؟
و یا عملیات اسراییل در همه حال و در همه شرایط تله‌ای است برای ایران؟
چنانچه اینگونه است آیا به تحلیل خود شک نمی‌کنند؟

2⃣ اینک سؤالاتی برای شناخت آن تله: روشن است که از نظر قائلان وجود تلۀ جنگ، آن تله طراحی شده تا ایران را درگیر جنگ کند. امّا جنگ ایران با کی؟ جنگ ایران با همسایگانش؟ با اتحادیه اروپا؟ با آمریکا؟ با کی؟
واضح است که با اسرائیل! اسرائیلی که به تحلیل اکثر تحلیلگران آمریکایی و اروپایی و اسرائیلی، پس از ده ماه نسل‌کشی بی‌امان و بر باد دادن تمام اعتبار و حیثیت سیاسی خود، در تحقّق دو هدف اصلی خود در تهاجم و کشتار بی‌وقفۀ غزه ناکام مانده، نتوانسته نه حماس را نابود کند و نه اسیرانش را رها کند. به عوض، اعتبار و وجاهت سیاسی‌اش در میان تمام ملل دنیا و اکثر دول دنیا ـــ به استثنای دولت‌های آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه ـــ از دست داده، دچار انشقاق سیاسی در میان مردم خود شده، بندر بسیار مهم و راهبردی‌اش ـــ بندر ایلات ـــ هم دچار رکود اقتصادی شدیدی شده و هم برخی از زیرساخت‌هایش بشدت تخریب شده، اسرائیلی که ده ماهست مدام در جبهۀ شمالی‌اش گرفتار حملات حساب‌شدۀ کوبندۀ حزب الله است بطوری که اکثر شهرک‌هایش در محدودۀ شمال اسرائیل یا تماماً و یا اکثراً خالی از شهرک‌نشینان مهاجری شده که، به گزارش برخی از رسانه‌های اسرائیل، بسیار بعید است حاضر شوند در شمال اسرائیل مجدداً ساکن شوند. ارتش فوق‌العاده خسته از طولانی شدن جنگ، و مردمی بسیار ناراضی از عدم رهایی اسیران اسرائیلی.
اینک از خود سؤال کنیم: چگونه اسرائیل برای ایران تله‌ای می‌سازد که باید در آن با ایران و البته کماکان با حزب‌الله و کماکان با انصارالله و گه‌گاه نیز با حشدالشعبی بجنگد؟
براستی این چگونه تله‌ای است که رژیمی خسته از آشفتگی‌های داخلی و ارتشی خسته و اقتصادی بشدت صدمه خورده، خود را درگیر جنگی کند که انتهای آن جز ویرانی هر چه بیشتر خود و البته صدماتی به ایران، هیچ نفعی برایش نخواهد داشت؟

آری! البته اسرائیل مدتهاست که آرزو می‌کند و نقشه می‌کشد تا آمریکا را با ایران درگیر کند. امّا ماجرای وعدۀ صادق را بیاد بیاوریم که آمریکا رسماً و علناً به اسرائیل اعلام کرد که ما وارد هیچ اقدام و عملیاتی علیه ایران نخواهیم شد. و ثانیاً، به اسرائیل هم توصیه کرد وارد پاسخگویی نشود و بگذارد ماجرا همانجا خاتمه بپذیرد. اینکه چرا آمریکا آن تصمیم را گرفت جای تأمل و بررسی مفصل جداگانه دارد. امّا اینکه چرا اسرائیل به توصیۀ آمریکا گوش داد روشن نیست؟

با توجه به فضای بسیار بی‌حساب و بلاضابطه رسانه‌ای‌مان، لازمست تصریح کنم که نه تنها بنده ابدا طرفدار جنگ نیستم و آن را پدیدار بسیار ناگوار و پردرد و رنج و خسارت میدانم که تمام تلاشم در این قبیل یادداشتها اینست که اولا از وقوع جنگ اجتناب شود و ثانیا از امنیت ملی و اقتدار و حاکمیت ملّی که بالاتر و مهمتر از جنگ است و گاه جنگ بنحو موجهی در خدمت آنها باید قرار گیرد، دفاع کنم. یادمان باشد که امنیت ملّی به طرق مختلفی میتواند تامین شود امّا در مواقعی جنگ اجتناب‌ناپذیرترین و دردناکترین شیوه تامین آن است.