کانال "رشد و توسعه"

@roshdotowseh


اشتراک و انتشار اخبار و محتواهای علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی،... با پرهیز از تعصبات دینی، زبانی، قومی و ... در جهت ارتقاء دانش، نگرش و عملکرد فردی و جمعی.

ارتباط با ادمین:
@DrAlitarighatEsfanjani

لینک گروه:
https://t.me/DrTarighat

کانال "رشد و توسعه"

09 Oct, 04:13


آیا تا کنون دقت کرده‌اید که:

‍ ‍٭  از  بی ملاحظه‌گی‌های دیگران انتقاد می‌کنیم اما پای عمل که می‌رسد خود نیز ملاحظه‌ی کسی را نمی‌کنیم؟

٭ در مقام فروشنده اجناسمان را گران می‌فروشیم اما از راننده‌ی تاکسی گله می‌کنیم که چرا کرایه‌اش را بالا برده؟

٭ پشت میز اداره که نشسته‌ایم از انجام کار ارباب رجوع طفره می‌رویم اما وقتی در مقام ارباب رجوع هستیم اگر کارمندی از انجام کار ما طفره برود جوش می‌آوریم؟

٭ با کمترین انتقادی که از ما می‌شود بر می‌آشوبیم اما انتظار داریم بقیه و ایضا دولت‌مردان انتقادها را بپذیرند؟

٭ از ما که تعریف می‌کنند از خوشی در پوست خود نمی‌گنجیم و از کسی که از ما تعریف کرده خوشمان می‌آید، اما از آن‌که از دیگران و بخصوص از قدرتمندان تعریف و تمجید می‌کند انتقاد می‌کنیم؟

٭  وقتی خودمان در مصدر کاری هستیم برای خویشاوندان و دوستان خود کار و ُپست جور می‌کنیم و این را به حساب مهربانی و مردانگی خود می‌گذاریم اما اگر مسئولان حکومت همین عمل را انجام دهند (که به گواه تاریخ همیشه چنین بوده است) فریاد وامصیبتا سر می‌دهیم؟

با این ترتیب چگونه می‌توان امید و انتظار داشت با تغییر یک دولت و یا جای‌گزین کردن چند مقام مسئول وضع جامعه‌مان بهتر از این شود که هست؟

به اهمیت نقش خود در بهبود جامعه آگاه باشیم.


https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

09 Oct, 04:12


۱۵ عادت خوب:

۱. سحرخیزی
۲. قدردانی
۳. ‌پیاده‌روی
۴. نوشتن
۵. مدیتیشن
۶. کتاب خوانی
۷. توسعه‌ی فردی
۸. سخت‌کوشی
۹. غذای سالم
۱۰. رویاپردازی
۱۱. هدفمندی
۱۲. خواب کافی
۱۳. انضباط
۱۴. خودباوری
۱۵. مثبت‌اندیشی

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

08 Oct, 04:50


🌹یک وظیفه‌ی همگانی

سلام و درود هم‌وطنان

آنانی که از وضع موجود ناراضی هستند ابتدا انتقاد می‌کنند اما باید دانست، انتقاد شروع خوبی است ولی بدون داشتن هدف و برنامه برای رسیدن به آن هدف، انتقاد می‌تواند تبدیل به کاری بی‌فایده شود.
انتقاد فقط در راستای هدف معنی دارد.

بسیاری از کسانی که جنایت‌های بزرگی در حق ملت‌ها کردند، برای جنایت نیامده بودند.
آنها انتقاد داشتند ولی برنامه نداشتند
تا حدودی می‌دانستند چه نباید بشود ولی نمی‌دانستند چه باید بشود، گم شدند و خود و پیروانشان سر از بیابان برهوت دراوردند.



موارد زیر وظایف همه‌ی کسانی است که  از وضع موجود ناراضی هستند:

مسائل مهم خودتان را بشناسید.

بعضی‌ها برای رسیدن به اهداف خودشان، با بازی با کلمات، کاری می‌کنند که اولویت‌هایتان را نشناسید و آن‌چه مساله‌ی شما نیست را مساله‌ی خودتان بدانید.

ما با مجموعه‌ی بزرگی از مسائل مواجهیم و راه حل آنها نمی‌تواند دوخطی باشد، بلکه باید یک برنامه‌ی جامع داشت.
هر حزبی با توجه به مسائلی که مهم می‌داند وظیفه دارد برنامه‌ای جامع برای حل آن مسائل داشته باشد.
حزب مجموعه‌ای از افراد است که در مورد مسائل مهم و راه حل آنها نظر مشترکی دارند.

با احزاب مختلف آشنا شوید.

مثل مشهوری هست که: "کسی که فقط لندن را دیده باشد لندن را هم نمی‌شناسد"
آشنایی با احزاب مختلف باعث می‌شود  حزبی که به آن علاقمند هستید را بهتر بشناسید.

از احزاب تقلّبی دوری کنید

از مدعیانی که با کلمات عجیب و غریب صحبت می‌کنند دوری کنید
اگر مخاطب یک حزب، مردم هستند باید به زبان مردم حرف بزند و دقیقا به آن‌ها توضیح بدهد که برنامه‌اش برای فردا چیست.
سخن گفتن با کلمات عجیب و غریب یعنی فریب‌کاری.


عضو یک حزب شوید.

با توجه به اولویت‌هایتان یک حزب را که بیش‌تر می‌پسندید انتخاب کنید و در راه آن تلاش کنید.
مردم شایستگی داشتن آن‌چه که در راهش تلاش نمی‌کنند را ندارند.

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

02 Oct, 12:49


🌹هفت درس مهم کتاب اثر مرکب

۱. انتخاب‌ها ریشه‌ی دست‌آوردهاست.
۲. تفکر مایکروویوی باعث موفقیت نمیشه.
۳. موفقیت با نظم و ترتیب‌های روزانه به دست می‌آید.
۴. تصمیمات هوش‌مندانه و کوچک + استمرار + زمان = دستاوردهای بزرگ
۵. دلیل موفقیت و شکست، عادت‌ها هستند.
۶.موفقیت مستلزم استقامت و پشت‌کار است.
۷. هدف‌های قابل اندازه‌گیری برای خود انتخاب کنید
.


https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

25 Sep, 17:53


🔲⭕️من همسر توام و نه متعلقه!
مجتبی لشکربلوکی

دکتر مهراب صادقی‌نیا، متخصص جامعه‌شناسی فرهنگی مطلبی دارد که محل تامل است: به دنبال درگذشت همسر یکی از مراجع تقلید، پیام‌های تسلیتی از طرف شخصیت‌های مذهبی و سیاسی صادر شد. تعبیرهای متفاوتی در مورد ایشان به کار رفته؛
بانوی مکرمه، همسر گرامی
کریمه‌‌ی بیت مرجع عالی‌قدر
همسر مکرّمه
با این حال، در شماری از پیام‌های تسلیت، از مفهوم «متعلقه» استفاده شده است. برای نمونه، امروز نیز چندین پیامک رسمی از طرف حوزه‌‌ی علمیه برای دعوت به مشارکت در آیین تدفین آن بانوی پرهیزکار منتشر شد که در آن‌ها از کلمه‌ «متعلّقه» که وجه مؤنث «متعلّق» است، استفاده شده بود. کلمه‌ای که برای جهان امروز می‌تواند آزاردهنده باشد. 
زبان پدیده‌‌ی فرهنگی پیچیده‌ای است. آینه‌ای‌ست که حیات فرهنگی ما را آشکار می‌کند و نظام ارزشی‌مان را برملا. ما در زبان‌مان زندگی می‌کنیم و شخصیت فرهنگی و نیز جهان‌معنای ما در زیر زبان‌مان پنهان است. کلمه‌ها نظام فکری ما هستند. کلمه‌ها را باید جدی گرفت. (منبع: کانال تلگرامی دکتر مهراب صادقی نیا)

☑️⭕️تحلیل و تجویز شخصی:

دو گونه می‌توان نگاه کرد:

◻️اول این‌که کلمات بازتاب نظام فکری ما هستند. فرض کنید که اگر من در هنگام رانندگی از راننده‌ی بغلی عصبانی می‌شوم و از الفاظ یابو و گاو استفاده می‌کنم. این نشان می‌دهد که من نظام فکری خشنی دارم و این خشونت خود را در کلمات نشان می‌دهد.
مثلا به زنان می‌گفتیم ضعیفه، یا کلمه سوسمارخور برای عرب‌ها یا کاکاسیاه برای سیاه پوستان و ...

◻️دوم این‌که می‌توان گفت که کلمات، عبارات، ضرب‌المثل‌ها به نظام فکری و رفتاری ما را شکل می‌دهند. فرض کنید که نسل‌های قبلی ما عبارت ضعیفه را در مورد زنان به کار می‌گرفته‌اند. این کلمات باعث چه می‌شد؟
• تقویت ساختارهای قدرت: این واژه به تقویت مردسالاری کمک می‌کرد و زنان را در موقعیت فرودست قرار می‌داد با استفاده از این عبارات، مردان می‌توانستند زنان را کنترل کنند و آن‌ها را به اطاعت از خود وادار کنند.
• توجیه نابرابری: این عبارات برای توجیه نابرابری‌های موجود بین زنان و مردان استفاده می‌شوند.
• کاهش اعتماد به نفس به خاطر تلقین و تکرار: خودتان را بگذارید جای دختری نوجوان در 300 سال گذشته وقتی از کودکی شما با چنین الفاظی بزرگ شوید چیزی از اعتماد به نفس، عزت نفس و خودباوری در شما باقی می‌ماند؟

یا فرض کنید یک نفر بگوید از این ستون به آن ستون فرجه و دیگری بگوید که آب از آب تکون نمی‌خوره! یا سگ زرد برادر شغاله یا در بر همین پاشنه می‌چرخه. این‌ها همه‌شان کلمات‌اند. اما دو گونه جهان ما را معنا می‌بخشند. دو گونه اقدام و کنش را برمی‌انگیزند. دو گونه انسان را می‌سازند.
کلمات سمی، جوک‌های سمی، ضرب‌المثل‌های سمی حتی اگر بر خود ما تاثیر نگذارد (با این دلیل که اصلا این کلمات را بر اساس نظام فکری‌ام می‌گویم و نه برعکس) بر دیگران که تاثیر می‌گذارند. ما در قبال تک تک کلماتی که می‌گوییم و بر منش و کنش دیگران تاثیر می‌گذاریم مسوولیم. کلماتی که به کار می‌بریم بعد از مدتی تبدیل می‌شود به پیش فرض‌های ما.

البته می‌دانیم که رابطه‌ی ذهن و زبان بسیار پیچیده است و در این مورد در رشته‌ها و نظریه‌های روان‌زبان‌شناسی، نسبی‌گرایی زبانی و زبان‌شناسی شناختی، بحث و بررسی‌های زیادی در این زمینه مطرح است.


جمله‌ی معروفی هست از وینستون چرچیل که می‌گوید ما ساختمان‌ها را می‌سازیم و بعدش آن‌ها ما را. فکر می‌کنم این رابطه بین خیلی چیزها هست از جمله این‌که می‌توان گفت: ما کلمات را می‌سازیم و کلمات ما را.
کلمات همراه با خود بار معنایی و ارزشی خاصی می‌آورند. به همین خاطر است که برخی کشورها، اسامی برخی مکان‌ها و برخی کلمات را تغییر داده‌اند چون حامل ارزش‌های قوم‌ستیزانه بوده است.
کلمات را جدی بگیریم، چرا که چه ما آن‌ها را جدی بگیریم یا نه، آن‌ها ما را جدی می‌گیرند!
آن‌قدری که کلمات آدم کشته‌اند، تفنگ‌ها نکشته‌اند.

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

22 Sep, 16:11


🔴  کودکی غنی شده‌، تنها راه درنوردیدن مرزهای توسعه

✍️  دکتر محسن رنانی


والدین گرامی، مربیان ارجمند و دوست‌داران کودک و توسعه

🔸 هیچ کس بهتر از شما کودک را نمی‌شناسد و هیچ کس غم‌خوارتر از شما برای کودک نیست. شفقتی که از شما می‌تراود، بزرگ‌ترین سرمایه‌ای است که می‌تواند رشد شخصیتی کودکان ما را بارور سازد.

🔸 شما نخستین سرمایه‌گذاران توسعه‌ی یک کشور هستید، اگر کشوری توسعه یافته است بی‌گمان مردمان آن کشور که عرصه‌های اقتصاد و سیاست و جامعه را مدیریت کرده‌اند و توانسته‌اند آن را به مرزهای توسعه برسانند؛ و بی‌گمان مردمان چنین کشوری کودکی غنی شده و پرمایه‌ای داشته‌اند.

🔸 برای درنوردیدن مرزهای توسعه کافی است کودکان ما دوران کودکی غنی شده‌ای داشته باشند، یعنی در کودکی سرشار از کودکی شوند و تمام ظرفیت‌های لازم برای تجربه‌ی عرصه‌های مختلف زیستی در آنها شکل بگیرد و حتی تجربه شود؛ که توان‌مندی در کودکی به معنی سرشاری است و در بزرگ‌سالی به معنی مهارت. 

🔸 کودکان، اصلی‌ترین نیروهای یک کشورند که اگر توانمند شوند کشور را بدل خواهند کرد به سرزمینی که از زمین‌اش رفاه می‌روید و از آسمانش رضایت می‌بارد و همه‌ی این‌ها به شرطی شدنی است که ما بدانیم، با کودکانمان چه می‌کنیم.

🔸 ظرفیت‌های جسمی و استعدادهای روحی کودکان، ذخایر طلایی ملی هستند که ارزششان از تمام انواع منابع طبیعی بیشتر است، اگر ما بدانیم و اگر از آن‌ها به درستی حفاظت کنیم.

🔸 اگر کشور ما توسعه نیافته است به این معنی است که ظرفیت‌ها و ذخایر زیستی کودکان ما تخریب شده است، یا فرصت رشد و تکامل در برابرشان قرار داده نشده است. 

🔸 ما صد سال است که برای رسیدن به مرزهای توسعه تلاش می‌کنیم و بخش اعظم منابع زیر زمینی خود را در این راه استخراج و مصرف کرده‌ایم اما همچنان توسعه نیافته محسوب می‌شویم.

🔸 اگر می‌پرسید چرا؟ پاسخ من این است که ما به جای این‌که این منابع و سرمایه‌ها را به پرورش انسان‌های توان‌مند تخصیص دهیم و ظرفیت‌های کودکانمان را غنی کنیم، این سرمایه‌ها را برای نوسازی و مدرن کردن ظاهر زندگیمان اختصاص داده‌ایم.

🔸 ماشین‌های خوب خریدیم، خانه‌های نو و خیابان‌های شیک ساختیم، کارخانه‌های پیشرفته وارد کردیم، صنایع مدرن راه‌اندازی کردیم، سد، نیروگاه و پالایشگاه ساختیم، اما یادمان رفت که باید انسان هم بسازیم.

🔸 چرا که در همه‌ی این جاده‌ها و خودروها و شهرک‌های صنعتی و کارخانه‌ها، این انسان‌ها هستند که حضور دارند و تعامل می‌کنند و مدیریت می‌ورزند و آن‌ها هستند که باید از دل این ماشین آلات و صنایع، توسعه خلق کنند. ما البته به رفاه رسیده‌ایم، تا حدودی پیش‌رفت هم کرده‌ایم، اما البته توسعه نیافته‌ایم.

🔸 دقیقا مثل این که فردی در مسیر زندگی خود از نظر جسمی رشد کند و وزن مناسبی پیدا کند (رشد) حتی ورزش بکند و عضلات قوی و ورزیده و استخوان‌بندی محکمی هم پیدا کند (پیش‌رفت)، اما این فرد از نظر فکری و روانی و شخصیتی عقب مانده باشد، پرخاش‌گر باشد، انزواطلب باشد و خودمحور باشد (توسعه نیافتگی). 

🔸 پس ما توسعه نیافته‌ایم و علت آن هم این بوده است که کودکان‌مان را در سنینی که همه‌ی شخصیت‌شان در حال شکل‌گیری بوده است، رها کرده‌ایم. به آب و غذا و بهداشت‌شان رسیدیم، اما روح و روان و ذهنشان را یا رها کردیم، یا آسیب رساندیم. 

🔸 برای توسعه نیازمند انسان‌های دانش‌مند نیستیم، بلکه نیازمند انسان‌های توان‌مند هستیم و توان‌مندی چیزی نیست جز همین مهارت‌های روزمره‌ی زندگی نظیر صبر، رواداری، توانایی شنیدن دیگران، توانایی گفتگو، نقدپذیری، رو راست بودن، جست و جوگر و تحول‌خواه بودن، ریسک‌پذیر بودن، توانایی هم‌کاری جمعی و کار تیمی، خوداتکایی، تاب‌آور بودن، شفاف بودن، مهارت عزت نفس، مهارت اعتماد به نفس، مهارت راه‌بری به جای رهبری و نظایر آن.

🔸 و این‌ها همان مهارت‌هایی هستند که ما برای توسعه‌یافتگی نیاز داریم. در غیر این صورت دانش‌مندانی خواهیم داشت که صبور نیستند، توانایی کار گروهی ندارند، عزت نفس ندارند و تاب‌آور نیستند و بنابراین به جان هم خواهیم افتاد و گاهی نیز کشور خود را در جنگ خشونت و نفرت درگیر خواهیم کرد.

🔸 پس خودتان را جدی بگیرید. شما مهم‌ترین نیروهای مولد توسعه در این کشور هستید و کودکان مهم‌ترین سرمایه‌های کشورند که در دستان شما قرار گرفته‌اند. مراقب سرمایه‌های ما باشید. مراقب خودتان باشید...

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

21 Sep, 03:30


🎥 چرخ‌دنده‌های ناترازی در اقتصاد ایران

🔸ناترازی‌های اقتصاد ایران در کجا ریشه دارند؟ این اولین سؤالی است که برای رفع ناترازی‌های اقتصاد ایران باید برای آن پاسخی جست‌و‌جو کرد. اقتصاددانان در پاسخ به این سؤال دو دسته عامل اصلی را شناسایی کرده‌اند. دستۀ نخست به درون بخش اقتصاد مربوط می‌شود و گروه دیگر به اقتصاد سیاسی کشور و نحوۀ تنظیم رابطۀ سیاست‌مداران با مردم باز می‌گردد.

🔸مسعود نیلی، در سلسله‌نشست‌های هم‌اندیشی اقتصاد ایران که به همت گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» برگزار می‌شود به تشریح عوامل اقتصاد سیاسی در بروز ناترازی‌های اقتصاد ایران پرداخته و چگونگی بازطراحی رابطۀ سیاست‌مدار و مردم را در جهت رفع این ناترازی‌ها ارائه کرده است.

🔸این نشست هم‌اندیشی با حضور نخبگان در حوزۀ اقتصاد، علوم اجتماعی، مدیریت، روابط بین‌الملل و برخی فعالان اقتصادی و در کنار روزنامه‌نگاران برگزار شده است.
نسخۀ صوتی این نشست نیز در کانال تلگرام اکوایران در دسترس مخاطبان قرار دارد.

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

21 Sep, 03:29


ترا دانش و دین رهاند درست
در رستگاری ببایدت جست

و گر دل نخواهی که باشد نژند
نخواهی که دایم بوی مستمند

به گفتار پیغمبرت راه جوی
دل از تیرگی‌ها بدین آب شوی

میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) مبارک باد

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

19 Sep, 13:53


در حکم‌رانی مطلوب، افکار جدید مهم هستند یا افراد جدید؟

محمود سریع القلم

در اواخر دهۀ 1960، وقتی چین تصمیم گرفت اقدامات لازم و تجربۀ ­شده‌ی بشری برای صنعتی شدن و رشد اقتصادی را به تدریج به مرحله اجرا درآورد، مائو و افراد کلیدی در اطراف او بودند که این تحول فکری را ایجاد کردند. آن‌ها با مشاهدۀ تحولات جدید، این اعتماد به نفس را داشتند که افکار خود را با شرایط جدید جهانی منطبق کنند. همین نوع تغییر عیناً در دهۀ 1990 در شش کشور دیگر اتفاق افتاد: اندونزی، هند، ویتنام، ترکیه، مکزیک و برزیل. در عموم این کشورها طی سال­‌های پس از جنگ جهانی دوم، نقش سنگین دولت بر صنعت، بانک‌داری، کشاورزی، سرمایه‌گذاری، آموزش و دیگر ارکان حکمرانی سایه افکنده بود. سیاسیون این کشورها برای مدت‌ها، خود را به اندیشه‌هایی مانند دولت­‌سالاری، تمرکزگرایی، مدیریت عمودی، نهضت غیرمتعهدها و مبارزه با امپریالیسم مشغول کرده بودند. خروجی این افکار عمدتاً به تداوم فقر، فاصلۀ طبقاتی، ناکارآمدی، اتلاف منابع ملی و مهاجرت تحصیل کرده‌ها منجر شد.

مطالعه‌ی ادامه‌ی یادداشت، ارسال نظر و دریافت فایل صوتی این یادداشت

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

13 Sep, 12:14


📌۹ جمله‌ی فکت از کوین ترودو:

۱- باور کنید که موفق می‌شوید تا بشوید.
۲- مهم نیست شما چه کسانی را می‌شناسید مهم این است که چه کسانی شما را می‌شناسند.
۳- به کسانی گوش کنید که چیزی که می‌خواهید را داشته باشند و جایی که می‌خواهید بوده باشند.
۴- همه چیز پول نیست بلکه فردی است که به آن تبدیل می‌شوید.
۵- تفکر ۹۹.۹ از ایجاد موفقیت را تشکیل می‌دهد.
۶- به افرادی نگاه کنید که راه رفتن را راه می‌روند نه حرف زدن را حرف می‌زنند.
۷- کارهای درست را به مدت مناسب و به صورت دائم انجام دهید.
۸- مانند یک کشتی بدون سکان نباشید.
۹- برای بهترین بودن باید از بهترین‌ها درس بگیرید.

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

10 Sep, 03:42


🔴 ایران، امروز به تغییر افکار حکام پایتخت نشین نیازمند است نه تغییر پایتخت

شهاب‌الدین حائری شیرازی

در دیدار رئیس جمهور از قرارگاه خاتم الانبیاء دو مطلب از جانب ایشان مطرح شد که بنده را به یاد حفر چاه‌های دوره‌ی میرزا آقاسی صدراعظم پس از امیرکبیر دوره‌ی ناصری انداخت که بیشتر برای مُقَنیان و چاه‌کن‌ها نان داشت، تا آب برای مردم.

قبلا در این مملکت با بودجه‌ی هزاران میلیارد تومانی، سد گتوند در کنار سازه‌ی نمکی ساخته شد که در نتیجه، آب شیرین را شور کرده در پشت خود ذخیره می‌نماید! (اینجا ببینید)
قرارگاه خاتم وابسته به سپاه اما کارهای مفید بسیاری در حوزه‌ی سد، جاده و... انجام داده اما بنده به علل متعددی با ورود سپاه در فعالیت اقتصادی نظیر فعالیت سیاسی مخالفم و اصلا فعالیت اقتصادی کلان را ملازم فعالیت سیاسی دانسته لذا آن‌را مخالف منافع ملی می‌دانم.
زیرا دستگاهی که هم اطلاعات و امنیت و سلاح کشور را در دست دارد همچنین ارتباطات کارگشا و رسانه، فعالیت اقتصادیش لامحاله به سمت انحصار و تضعیف و بی‌رمق کردن رقیبش یعنی بخش خصوصی می رود که اغلب، رانت‌های مذکور را ندارد.

اما رئیس جمهور جناب پزشکیان چه گفت؟
که این متن در حاشیه و نقد آن است.

اول گفتند آماده‌ایم هر چه مدرسه کم هست را در یک‌سال بسازیم یعنی با کمک قرارگاه سازندگی خاتم.
دوم گفتند بایست به فکر جابه جا کردن پایتخت باشیم طبعا باز با کمک قرارگاه سازندگی خاتم.
و به عللی اشاره کردند از جمله، چون نمی‌شود مواد اولیه از دریا بیاوریم مرکز و محصول بسازیم و تا دریا ببریم دوباره برای صادرات! (اینجا و اینجا ببینید)

در خصوص ساخت مدرسه؛ اول خوب است شما ملیون‌ها اتباع غیرمجاز را راهی کشورشان کنید، ساختمان‌های مناسب آموزشِ خالی و یا با یک دهم ظرفیت مشغولِ به کارِ ارگان‌هایی نظیر دانشگاه آزاد را هم بخرید و به شبکه‌ی آموزش و پرورش بیافزایید سپس ببینید آیا باز نیازی به ساخت مدرسه هست؟
به نظر می‌رسد با توجه به روند سریع کاهش جمعیت چنین نیازی موهوم است و به زودی به ساختمان‌های خالی و بلا مصرف مبدل می‌گردد نظیر بعضی ساختمان‌ها و مدارس ساخته شده در روستاها و یا بعضی ساختمان‌های آموزشی دانشگاه آزاد.
بجاست رئیس جمهور وقت خود را به تحول در کیفیت آموزش اختصاص دهند که وضع اسفباری یافته (اینجا).
تحول در آموزش نیازمند انتخاب مدیران دغدغه‌مند و دانشمند است فی‌المثل از جناب دکترمحسن رنانی استفاده نمایید برای تغییر و بهبود کیفیت آموزش.

اما در خصوص جابه جایی پایتخت!
شما اگر دغدغه‌ی بهبود صادرات را دارید نیازمند رفع تحریم و پیوستن به اف ای تی اف هستید و ساختن کارخانه‌ها در کنار دریا نه چسباندن پایتخت به دریای جنوب.

در زمان‌های نه چندان دور که چاپارخانه به ادارات پست گفته می‌شد در آن زمان‌ها اسب وسیله‌ی ابلاغ دستورهای حکومتی بود و باز در آن زمان‌ها نزدیکی پایتخت به دریا موجب سرعت وصول اوامر به مبادی صادرات و واردات می‌گردید نه الان که دستورها بر خط و آنلاین است.

اگر می‌بینید امارات و عمان آباد شدند این مربوط سیاست‌های کلانِ مدبرانه و قوانین کارگشا و تشویق کننده‌ی سرمایه‌گذاری و تجارت و روابط خوب با قدرت‌های سیاسی و اقتصادی دنیاست نه نزدیکی پایتخت به دریا.

کاراکاس پایتخت کشوری با منابع عظیم نفت و گاز به نام ونزوئلا  است که اتفاقا در نزدیکی دریاست اما تا تحریم‌ها سرجایش بود بی ارزش‌ترین پول دنیا و بیش‌ترین تورم و رکود را داشت اما به مجرد برداشته شدن تحریم و قدری تدبیر، پولش با ثبات شد و اقتصادش رو به رونق نهاد (اینجا ببینید)

نکته‌ی بعد این است که سواحل خلیج فارس می‌تواند منبع جذب گردش‌گر باشد چنانچه در کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس غیر از ایران چنین است اما توسعه‌ی گردش‌گری هم نیازمند چسباندن پایتخت به دریای جنوب نیست بلکه به اصلاح قوانینی نظیر قانون من درآورد خلاف شرع و عقل حجاب اجباری و البته بهبود تعامل با دنیا و فاصله گرفتن از افکار پوچ و پوسیده ایدئولوژیک است.

در زمانه‌ی فعلی آن‌چه به مملکت کمک می‌کند اصلاح سیاست خارجی و قناعت‌ورزی در مخارج است نه سخن از طرح‌های پرهزینه که بدون تغییر کلان سیاست‌های خارجی و داخلی، کمکی به مملکت نخواهد کرد.

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

10 Sep, 03:42


📺انرژی هسته‌ای چگونه کار‌ می‌کند؟

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

10 Sep, 03:36


🔲⭕️دولت ایران گرفتار سارکوپني شده است!
مجتبی لشکربلوکی

در علم پزشکی پدیده‌ای هست به نام سارکوپني. به زبان ساده یعنی از دست رفتن و کاهش ماهیچه‌ها. گفته می‌شود کمابیش انسان‌ها بعد از ۴۰ سالگی سالانه حدود یک درصد از حجم ماهیچه‌هایشان را از دست می‌دهند. با ضعف بافت ماهیچه‌ها ممکن است وزن شما تغییر نکند. حتی لاغر هم نشوید، اتفاقی که می‌افتد این است که نسبت عضله به چربی و استخوان کاهش پیدا می‌کند و شما تبدیل می‌شوید به پوست، چربی و استخوان و اندکی ماهیچه (عضله)! به همین خاطر افراد مسن مستعد زمین‌خوردن و شکستگی می‌شوند.
حالا این چه ربطی دارد به دولت؟ توضیح می‌دهم. فقط قبلش را بگویم که منظورم از دولت، قوه‌ی مجریه نیست بلکه کل سازوکار اداره کشور یعنی کل نظام حکم‌رانی است. دولت ما نشانه‌های سارکوپني را دارد.

☑️⭕️تحلیل و تجویز راه‌بردی
وقتی روی کاغذ نگاه می‌کنیم تمام وزارت‌خانه‌ها، نهادها و سازمان‌ها -مشابه آن‌چه در کشورهای پیشرفته وجود دارد- را داریم. در روی کاغذ ساختار نظام حکمرانی ما تفاوت جدی‌ای با بقیه‌ی کشورها ندارد. (ساختار دولت می‌شود همان اسکلت استخوانی در بدن). برای این‌که اسکلت استخوانی به حرکت در بیاید و کار کند نیاز به نیروی انسانی با انگیزه، شایسته و کاردان داریم. وقتی به نیروی انسانی نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم سرجمع و از نظر تعدادی، کارکنان دولت کم نیستند.
مساله چیست؟ ما ساختارها را روی کاغذ ایجاد کرده‌ایم، نیروی انسانی هم به وفور به این ساختار تزریق کرده‌ایم. اما این ترکیب تبدیل شده به موجودی که گرفتار سارکوپني است. استخوان دارد. چربی به وفور دارد. عضله‌ای برای حرکت ندارد. سه مثال بزنم: یکی از بزرگ‌ترین نهادهای دولتی، آموزش و پرورش است اما معدل دانش آموزان ما در رشته‌های ریاضی، تجربی، انسانی به ترتیب برابر است با ۱۱.۸، ۱۲ و ۹.۱۳!! افتضاح است نه؟ باهوش‌ترین فرزندان این سرزمین پزشکی می‌خوانند اما همچنان از کمبود پزشکان متخصص رنج می‌بریم. روی میلیاردها مترمکعب گاز و میلیاردها بشکه نفت می‌خوابیم و بلند می‌شویم، اما زمستان بی‌گازیم و تابستان بی‌برق. این نظام حکم‌رانی شده است چربی و استخوان که توان راه رفتن و حل مساله ندارد. چرا؟ فعلا به دنبال دلایل پیچیده نمی‌رویم به سه دلیل مشهود بسنده می‌کنم:

۱) مهاجرت نخبگان از ایران به خارج؛ فقط کافیست آمار مهاجرت پزشکان و پرستاران را امروز در گوگل سرچ کنید.

۲) عزیمت شایستگان از دولت به بخش خصوصی: فرض کنید نخبه‌ای مهاجرت نکند و بخواهد سالم زندگی کند. دو گزینه پیش رو دارد: با حقوق دولتی کار کند و در عین حال از رانت‌های دولتی استفاده نکند و در عین حال پاسخ‌گوی ۱۶ نهاد نظارتی و امنیتی و بازرسی باشد در برابر گزینه‌ی دیگر که در بخش خصوصی کار کند و حقوق بالاتر دریافت کند و به هیچ نهادی هم پاسخ‌گو نباشد. شما کدام را انتخاب می‌کنید؟

۳) ممانعت از حضور نخبگان: حالا فرض کنید که نخبه‌ای مهاجرت از ایران و عزیمت از دولت را انتخاب نکند، با پدیده‌ی شوم‌تری مواجه می‌شود به نام ممانعت. یکی را به این خاطر که در خارج درس خوانده می‌بریم زیر ذره‌بین. دیگری چون هم‌حزبی و هم‌شهری ما نیست. سومی به این خاطر که ده سال پیش در اعتراضات شرکت داشته. چهارمی به این خاطر که فرزندش مقیم کشور دیگری است. پنجمی به این خاطر که رفتار همسرش به سلیقه ما نمی‌خورد و این داستان شوم ادامه دارد.

آن اندک عضله‌ای هم که باقی مانده درگیر بروکراسی‌های دست و پاگیر، مافیای قدرت، ائتلاف‌های توزیع منافع شده و عملا به سکوت، سکون و رکود کشیده شده.
نگران آنم نظام حکم‌رانی آن‌قدر ناتوان شود که توان بهبود خودش را هم نداشته باشد و حتی نتواند نسل جدیدی از حکم‌رانان را پرورش دهد. همه‌ی دولت‌ها از چپ و راست با شعار جوان‌گرایی می‌آیند و آخرش یا دوباره در دام کهن‌سالاری می‌افتیم و یا در دام خام‌سالاری (جوانان قدکوتاه مدعی که یک شبه به مقامات می‌رسند)
نظام حکم‌رانی ما پوست شده و استخوان و مقدار زیادی چربی. استخوان یعنی همین ساختاری که با سازمان‌های عریض و طویل درست کرده‌ایم. عزم وجود دارد. عضله وجود ندارد. نمی‌توانیم مساله حل کنیم. به همین خاطر نمی‌توانیم ناترازی‌ها را حل کنیم. ناترازی‌های آب، انرژی، بودجه و هفت هشت ناترازی دیگر که ریشه در چند ناترازی بزرگ‌تر دارند که یکی از بزرگ‌ترین آن‌ها این است: ناترازی بین ظرفیت حکم‌رانی (عضله) مورد نیاز و ظرفیت موجود نظام حکم‌رانی برای حل مسایل کشور.

تحلیل‌گرانی که هر روز بر طبل ناترازی‌ها می‌کوبند به این سوال جواب بدهند که دولت با چه ظرفیتی می‌خواهد این ناترازی‌ها را برطرف کند؟ این یک ناترازی نیست، یک ابرناترازی است. در زمان ضعف بروکراسی، باید رفت سراغ نتوکراسی؛ حکم‌رانی شبکه‌ای و ائتلاف‌های مساله‌محورِ موقت بخش مردمی با دولت برای حل مسایل ملی.

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

09 Sep, 17:39


🔻مهم‌ترین عوامل سفیدی زودرس موها

🔹کم‌کاری تیروئید
🔹عامل وراثت
🔹کم‌بود ویتامین B۱۲
🔹کم‌بود آهن و مس
🔹 استرس

🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

کانال "رشد و توسعه"

09 Sep, 03:34


🔵سی فرآیندی که به وفاق ملی می‌انجامد

1. نرخ تورم تک رقمی است؛
2. چون نرخ تورم تک رقمی است، نیازی به دروغ‌گویی نیست و راست‌گویی ستونِ اصلی وفاق است؛
3. در انتخابات، مردم به احزاب و برنامۀ آن‌ها رای می‌دهند و نه به افراد؛
4. عامۀ مردم از هویتی شفاف، اولویت بندی شده و مورد اجماع برخوردارند؛
5. اکثریتِ مطلقِ رسانه‌‌ها، غیردولتی هستند؛

6. گروه‌ها و احزاب سیاسی در مسائل کلان فلسفی اجماع دارند و اختلاف آن­‌ها صرفاً در سیاست­‌گذاری‌ها است؛
7. رسانه‌‌ها در علنی کردن فساد مالی از مراجع قضایی پیش‌روتر هستند؛
8. مردم با اعتقاد و علاقه قوانین را رعایت می‌­کنند؛
9. شهروندان برای سفر به خارج، چندان نیازی به ویزا ندارند؛
10. ثبات شاخص‌های اقتصادی، شهروندان را تک شخصیتی و علاقه‌مند به هم‌کاری کرده است؛

11. شهروندان به کار و فعالیت خود متکی هستند و نه رانت اقتصادی و سیاسی؛
12. زنانِ متخصص در کنارِ مردان متخصص، جزیی از تصمیم­‌سازان کشور هستند؛
13. مدیران و مجریان به کشور تعهد دارند و نه فقط به افراد؛
14. بخش خصوصی حداقل هشتاد درصد تولید و خدمات را در اختیار دارد؛
15. حکومت و عامۀ مردم، سرمایه‌داری و اقتصاد رقابتی را پذیرفته‌اند و به قواعد آن‌ها پایبندند؛

16. هر اقدامی در سیاست­ خارجی، فایدۀ اقتصادی برای کشور دارد؛
17. به موجب حساسیت به اعتبار ملی، بخش خصوصی کالاهای با کیفیت صادر می‌کند؛
18. شهروندان با حوصله، صبر، محبت و احترام به دیگران رانندگی می‌کنند؛
19. آن‌قدر پول ملی ثبات دارد، کسی به انباشت طلا و ارز فکر نمی‌کند؛
20. اگر مجریان اشتباه کنند، حداقل عذرخواهی و عموماً استعفا می‌دهند؛

21. احترام و تصویرِ مثبتِ کشور در جامعۀ جهانی برای حکم‌رانان حیاتی است؛
22. حسِ هم ­نوع دوستی میانِ مردم بسیار فراگیر است؛
23. آن‌قدر شهروندان تعلق به وطن دارند که قبل ازموعد، مالیات خود را پرداخت می‌کنند؛
24. به ندرت فردی یا خانواده‌ای به فکر مهاجرت می‌افتد؛
25. بالاترین مصونیت را خبرنگارانی دارند که fact عرضه می‌کنند؛

26. دولت، صرفاً نهادی برای خوب زندگی کردن و پول جمع کردن مجریان نیست؛
27. در تعامل با همسایگان، اساس بر اعتماد، حذف ویزا و تبادل گستردۀ کالا و خدمات است؛
28. تفکیکِ قوا به معنای حقوقی و سیاسی آن تحقق یافته است؛
29. تسهیل سرمایه­‌گذاری خارجی و مناسباتِ شفافِ مالی مورد اجماعِ همه دولت‌‌هایی است که به قدرت می‌رسند؛
30. به واسطۀ تک­ رقمی بودن نرخِ تورم، شهروندان نگرانِ آینده نیستند.

✍️دکتر محمود سریع القلم

پ.ن: عنوان متن، چنین تصور کردم که به باور جناب استاد، این فرآیندها مقدمه‌ی وفاق ملی هستند، اگر برداشت من درست باشد، نقدی بر آن دارم:
به نظرم این فرآیندها هر کدام نشانه‌ای از تثبیت و جریان وفاق ملی است و تحقق وفاق ملی الزاما متوقف بر تحقق آن‌ها نیست و حتی می‌تواند حاکم شدن وفاق ملی خود، مقدمه‌ی تحقق فرآیندهای مزبور باشد.

دکتر علی طریقت اسفنجانی

‎https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

09 Sep, 03:33


🔵رکوردزنی چین در تولید انرژی‌های پاک

کشور چین در ماه جولای با نصب ۲۵ گیگا وات دیگر توربین بادی و پنل خورشیدی در ماه جولای ظرفیت انرژی پاک خود را به ۱۲۰۶ گیگاوات رساند، یعنی شش سال زودتر به اهداف خود در تولید انرژی‌‌های پاک رسید. این میزان تولید انرژی پاک حدود ۱۴٪ از برق تولیدی این کشور را شامل می‌شود

برآوردها حکایت از آن دارد که چین حدود ۶۰٪ از تأسیسات خورشیدی و ۶۲٪ از تأسیسات بادی جهان را تا کنون به خود اختصاص داده. با وجود این پیشرفت‌ها، چین به نیروگاه‌های زغال‌سنگ خود وابسته است که ۵۹٪ از برق این کشور را تأمین می‌کنند
چین با رتبه‌ی اول در تولید برق بیش از ۸۷۰۰ گیگاوات در سال تولید برق دارد. که با سرانه‌ی مصرف به ازا هر نفر حدود ۶۶۴۰ کیلووات در رده‌ی ۱۶ سرانه‌ی مصرف برق به ازاء هر نفر قرار دارد

کل تولید برق ایران در سال ۱۴۰۲ که بالاترین رکورد تولید تا کنون بوده، ۳۸۹ گیگاوات می‌باشد، که با این حجم تولید سرانه‌ی مصرف برق ایران به ازاء هر نفر ۴۵۷۰ کیلووات که در رده ۱۸ سرانه مصرف به ازاء هر نفر در بین کشورها و بین آلمان و انگلیس قرار می‌گیرد.

✍️حسین مقیسه


https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

09 Sep, 02:43


🔴 راه و بی‌راهه‌یِ دکتر پزشکیان

«تا آرمان قلابی غرب‌ستیزی و مخاصمه با آمریکا کنار گذاشته نشود تغییری رخ نخواهد داد»

شهاب‌الدین حائری شیرازی

از ابتدای انتخاب دکترپزشکیان، دست‌های پیدا و پنهان به دنبال ایجاد هیاهو هستند تا حواس دکتر و تیمش را پرت کنند.

مردم تغییر را می‌خواستند اما عده‌ای خواستار گم شدن این مطالبه‌ی واقعی، در دل‌مشغولی‌های نو به نو و خُردِ دیگر هستند.
آنها می‌خواهند همان سیاست‌های سابق که اسباب فقر مردم و ویرانی مملکت شد، با کارگزارانی جدید ادامه یابد و این بار اصلاح‌طلبان تتمه‌ی ابرویشان بریزد.

آقای پزشکیان! مردم را معطل، و دنیا و آخرت خویش را خراب نکنید.
محکم در خصوص ضرورت تغییر سیاست کلان خارجی مقاومت کنید و الا چشم باز می‌کنید و می‌بینید سرِکارتان گذاشته‌اند، و نه توانستی کاری بکنی نه محبوبیتی که کارگشا باشد برایت، مانده و در یک کلام آخرت و دنیای خودت و مردم را باختی.

تمام مطالبات شما در عرصه‌های مختلف، پس از تغییر در سیاست غرب‌ستیزی، در دسترس قرار خواهد گرفت.

سیاست‌های اجتماعی و فرهنگی نظیر فیلترینگ و حجاب اجباری همه به واسطه‌ی الزامات سیاست خارجی غیرعقلاییِ غرب‌ستیزی، بر جامعه تحمیل شده تا جامعه، نه بداند و بفهمد نه اعتماد به نفسِ مخالفت با آن‌چه زندگی را برایش مشکل کرده، داشته باشد.

تحمیق است و تحقیر، برای استمرار سیاست‌های نابود کننده تا کسی را یارای مخالفت با رانت‌های متنوع سیاسی و اقتصادی و کسب و کار دورزدن تحریم نباشد.
تا کسی را یارای سوال از این همه عقب ماندگی نباشد.

توزیع رانت برای استمرار سیاست‌های غلط.
رانت، فقط درصد دلالی دور زدن تحریم نیست، رانتِ دریافت شغل و مدیریت و امکانات در قبال حفظ و پمپاژ شعارهای پوچ و رضایت به استمرار کیفیت زندگی نامطلوب فعلی مردم، با توزیع جای‌گاه‌های مدیریتی و سیاسی بین عده‌ای متملق و چاپلوس، کمتر از دلالی نفت، در تلاش در برای حل نشدن مشکل ایران و آمریکا موثر نیست.

جناب رئیس جمهور!
عده‌ای از دور و بری‌های شما و بعضی از اصلاح‌طلبان، ممکن است بدشان نیاید به شیوه‌ی خود، کاری که اصول‌گرایان کردند یعنی تئوریزه کردن نزاع با آمریکا را بکنند تا این رانت مدیریتی و شغلی و مزایا را بگیرند و این بار این‌ها به توجیه سیاست‌های غلط بپردازند، مردم هم به فنا رفتند به دَرَک.

استمرار نزاع با آمریکا امری کارشناسانه نیست بلکه نابود کننده‌ی مملکت و ملت است لذا حل مشکل ایران و آمریکا، به پایین آمدن نظام شعاری و بالا رفتن نظام کارشناسی می‌انجامد این نظام فشلِ شعاری، اسباب اشتغال هزاران انسان کارنابلد زالوصفت را فراهم کرده که می‌خورند اما نمی‌افزایند، که می‌کاهند.

دکترپزشکیان بایست هوشیاری خود را حفظ کند و مسیر تغییر را استوار پی‌گیری نماید تا نامی نیک و ماندگار در دفتر حساب و کتاب الهی و یاد مردم و نسل‌های آتی برای خویش به جا گذارد.

پ ن: ضرورت کنار گذاشتن غرب‌ستیزی به معنای مطلوبیت سیاست غربی‌ها نیست و مگر شرق و غرب تفاوتی در عمل‌کرد کلانشان هست؟!
توازن در ارتباط بین غرب و شرق به معنای استقلال مملکت و حفظ منافع ملی است.

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

08 Sep, 17:10


📭 ما (من، همسر و دخترم) هر جا بریم سعی می‌کنیم اون منطقه رو تا جایی که در توانمون هست پاک‌سازی کنیم. متاسفانه اکنون مناطق با دست‌رسی کم نیز از تخریب انسان‌ها در امان نمانده. طی سال‌های گذشته در بحث فرهنگ‌سازی در زمینه‌ی حفظ و نگهداری منابع طبیعی و محیط زیست کوتاهی شده است. چه آموزش و پرورش، چه صدا و سیما و ارگان‌های متولی آن‌طور که باید به این مسائل نپرداخته‌اند. کشورمان بیش از هر زمانی نیازمند فرهنگ‌سازی و آشنایی با مخاطرات محیط زیست در اثر رها کردن زباله‌ها، بریدن درختان، شکار گونه‌های مختلف و ... است.
بیایید بچه‌هامون رو باشعور و حساس به محیط زیست بار بیاریم. چرا که در نتیجه‌ی بی‌شعوری و نادانی یک سری، طبیعت ایران در حال نابودی است. هیچ انسان عاقلی به خاطر طبیعت پر از زباله و خالی از درخت و جنگل و ... به دامان طبیعت نمی‌رود.
متاسفانه آدم‌هایی رو می‌بینیم که به هر نقطه‌ای که حتی دست‌رسی سختی داره، تجهیزات قلیان و منقل و کباب و میوه و تنقلات رو حمل می‌کنند، از سر آبشار تا نوک قله‌ی کوه، ولی حاضر نیستند زباله‌هایی رو که خودشون تولید کردند با خودشون برگردونند و همونجا در دامان طبیعت رها می‌کنند. چه بسا جنگل‌هایی که در این سال‌ها با بی‌احتیاطی ما انسان‌ها سوخته و خاکستر شده‌اند، چه بسا جنگل‌هایی که هنوز خاکسترشان داغ است!
به امید روزی که در طبیعت جز ردپای خود، چیز دیگری به یادگار نگذاریم. از خودمان شروع کنیم اگر امکانش هست یک کیسه زباله برداریم و تا جایی که می‌توانیم اطراف‌مان را تمیز کنیم.

https://t.me/RoshdoTowseh

کانال "رشد و توسعه"

08 Sep, 17:10


🟡 غذاهای و موارد دیگری که به پیش‌گیری از زوال عقل کمک می‌کنند


🔗 کانال "تغذیه‌ی پزشکی"
https://t.me/MedicalNut

3,500

subscribers

2,072

photos

1,159

videos