روان درمانگر

@ravandarmangar_r


افسانه روبراهان. روان درمانگر تحلیلی.
فارغ التحصیل از مرکز مطالعات روانکاوی تهران_ TCPS

http://Instagram.com/ravandarmangar.R

روان درمانگر

22 Oct, 16:22


◾️دعوتنامه برای سخنرانی
"مادر مدفون: رابطه فرد وسواسی با مادرش"


این سخنرانی به بررسی عمیق و جذاب رابطه پیچیده‌ای که میان نوروتیک وسواسی و مادرش وجود دارد، می‌پردازد. این بررسی بر مبنای فصل سوم کتاب «New Maladies of the Soul» اثر جولیا کریستوا (۱۹۹۵) صورت گرفته و به تحلیل رویکردها و نظرات فروید در این زمینه می‌پردازد.

◾️موضوعات مورد بحث

▪️بررسی ویژگی‌ها و نشانه‌های نوروز وسواسی و چگونگی تأثیر آن بر زندگی فردی و اجتماعی.

▪️تحلیل چگونگی تأثیرات عاطفی و روانی رابطه با مادر بر شکل‌گیری شخصیت فرد، به ویژه در مورد نوروتیک‌های وسواسی. مفهوم "مادر مدفون" و چگونگی تأثیر آن بر عواطف و رفتار فرزند به تفصیل بررسی خواهد شد.

▪️تحلیل خواب‌ها و نمادهای مربوطه
بررسی نمونه‌های بالینی و چالش‌های مربوط به درمان نوروتیک‌های وسواسی

این سخنرانی فرصتی استثنائی برای کشف روابط عمیق انسانی و تأثیرات عاطفی بر رفتار افراد است. با شرکت در این رویداد، شما می‌توانید به درک بهتری از چالش‌های عاطفی و پیچیدگی‌های روانی نوروتیک‌های وسواسی دست یابید.

ورود برا عموم آزاد می‌باشد.

مدرسه روانکاوی روان پژوه
@ravanpajooh87

روان درمانگر

21 Oct, 04:31


توماس آگدن

❇️ متمایزترین نشانه‌ی نوشتار وینیکات صداست. صدایی غیررسمی و محاوره‌ای. اما همیشه هم برای خواننده و هم برای موضوع مورد بحث عمیقاً احترام قائل است. صدایی سیال که در عین حال تراکم شعر را دارد؛ صدایی که در آن هوش سرشار و تواضعی حقیقی مشهود، در حالی که به خوبی از محدودیت‌هایش آگاهی دارد. در این صدا صمیمیتی مسحورکننده وجود دارد که گاهی با شوخ‌طبعی و فریبندگی همراه می‌شود.

#وینیکات_خوانی
#دونالد_وینیکات
#توماس_آگدن

📝 برگرفته از مقاله؛ وینیکات خوانی، توماس آگدن

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

20 Oct, 14:46


برشی از مقاله وینیکات خوانی

💠 سبک و محتوا در نوشتار وینیکات از هم جدا نیستند. هر چه نوشتار بهتر باشد، از این وابستگی متقابل سبک و محتوا بیشتر در خلق معنا استفاده می‌شود.

در سال‌های اخیر دریافته‌ام که تنها راه مطالعه و آموزش منصفانه‌ی‌ وینیکات در راستای این‌که بررسی کنم زبان علاوه بر آن‌چه می‌گوید، چه می‌کند، این است که مقالات او را مانند یک شعر با صدای بلند و خط به خط بخوانم.

#وینیکات_خوانی
#توماس_آگدن
#دونالد_وینیکات

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

17 Oct, 17:53


Reading Winnicott

Thomas Ogden M.D
      (2001)

📝ترجمه: یکتا قزللو-نرگس اکبری

🖌 ویراستار: افسانه روبراهان

❇️ توماس آگدن، روانکاو، نویسنده‌ و نظریه پرداز معاصر روانکاوی است که در نوشته‌های عمیق خود مفاهیم بسیار مهمی را به روانکاوی آورده که شاید قبل از او کمتر به آنها پرداخته شده.
سبک نگارش وی رؤیا گونه و سرشار از استعاره است. وی همچنین به شرح  نظریات سایر روانکاوان از جمله بیون، وینیکات و کلاین  پرداخته و در درک عمیق‌تر نوشته‌های این روانکاوان سهم مهمی داشته است.

آگدن در مقاله‌ی بسیار مهم " وینیکات خوانی " نحوه‌ی نگارش وینیکات را به خوانندگان معرفی می‌کند. مطالعه‌ی این مقاله به ما کمک می‌کند تا مقالات وینیکات را دقیق تر بخوانیم.

🔹️ وی در پاراگراف نخست این مقاله می‌نویسد: "روانکاوی در قرن اول پیدایش خود چندین متفکر بزرگ داشته، امابه نظر من فقط یک نویسنده‌ی بزرگ انگلیسی زبان دارد: "دونالد وینیکات ."

  لینک متن کامل ترجمه مقاله در سایت مدرسه روانکاوی روان پژوه:

http://ravanpc.ir/blog-details/271/psychology


#وینیکات_خوانی
#توماس_آگدن

#Reading_Winnicott


@ravandarmangar_R

@ravanpajooh87

روان درمانگر

16 Oct, 10:21


https://siavoushan.ir/product/%d8%a7%d9%86%d8%af%d9%8a%d8%b4%d9%87%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a2%d9%86%d8%af%d8%b1%d9%87-%da%af%d8%b1%d9%8a%d9%86%d8%9b-%d9%86%d8%b4%d8%b3%d8%aa-%db%8c%d8%a7%d8%b2%d8%af%d9%87%d9%85-%d9%86/

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

14 Oct, 07:36


گروه روانکاوی انسان برگزار می کند:

درس هایی از وینیکات و لکان:
مروری بر نظریه و تکنیک ها

با حضور:
پروفسور لوئیس کرشنر
مدرس و سوپروایزر موسسه روانکاوی بوستون
عضو هیئت تحریریه مجله بین المللی روانکاوی

زمان: 26 مهر و 3 آبان ماه
ساعت: 21-23

پلتفرم برگزاری: اپلیکیشن زوم و با ترجمه همزمان

ثبت نام: ‌‌‌ ‌‌
ايدي تلگرام و شماره تماس؛ @EnsanDepartment_psy

09194413997‏

هزینه: 500هزار تومان

🔷اطلاع از دوره هاي  گروه  روانكاوي انسان در كانال:

https://t.me/ensanpsychoanalyticgroup

🔶 كانال روانكاوي و فلسفه:
https://t.me/Psychoanalysis_Philosophy


لینک اینستاگرام گروه:
https://instagram.com/ensanpsychoanalyticgroup

روان درمانگر

13 Oct, 10:42


مارگارت لیتل
"Margaret Little"


💠 💠 چرا  انتقال متقابل تا این حد تعریف نشده یا غیرقابل تعریف است؟ آیا این درست است که جداسازی واقعی انتقال متقابل غیرممکن است؟
من چهار دلیل پیدا کردم.

🔹 انتقال متقابل ناآگاه به طور مستقیم مشاهده نمی‌شود، بلکه فقط در اثرات آن مشاهده می‌گردد. میتوان این دشواری را با فیزیک دانانی که سعی در تعریف یا مشاهده نیرویی دارند که به صورت امواج نور، گرانش و غیره آشکار می‌شود اما به طور مستقیم قابل تشخیص یا مشاهده نیست، مقایسه کرد.

🔹 فکر می‌کنم بخشی از دشواری، ناشی از این واقعیت است که گرایش کلی روانکاو دربرگیرنده‌ی تمام روانِ وی، اید ، سوپر ایگو و همچنین ایگو می‌باشد (وی همچنین نگران تمام این موارد در بیمار است)، و هیچ مرز مشخصی وجود ندارد که آنها را متمایز کند.

🔹 هر تحلیلی (حتی خودکاوی) هم تحلیل شونده و هم تحلیلگر را مبنا قرار می‌دهد. به تعبیری آنها جدایی ناپذیر هستند و به طور مشابه انتقال و انتقال متقابل قابل تفکیک نیستند؛ چیزی که در این حقیقت مطرح می‌شود، این است که آنچه در مورد یکی نوشته شده است می تواند تا حد زیادی در مورد دیگری اعمال شود.

🔹 مهمتر از همه اینها، من فکر می‌کنم گرایشی نسبت به انتقال متقابل وجود دارد، یعنی نسبت به احساسات و ایده‌های شخصی ، (که واقعا پارانوئید یا هراس آور است)، به ویژه در مواردی که احساسات سوبژکتیو هستند .


#انتقال
#انتقال_متقابل
#انتقال_متقابل_و_پاسخ_بیمار_به_آن
#مارگارت_لیتل      

               
  برگرفته از مقاله
:Counter Transference and the Patient's Response to It (Margaret Little)

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

12 Oct, 15:46


مارگارت لیتل
"Margaret Little"

همه‌ی ما به طور آگاهانه، و مطمئناً تا حد زیادی ناآگاه نیز، دوست داریم که بیماران ما خوب شوند و می‌توانیم به راحتی با آنها در آرزوی خوب شدن، (یعنی با ایگوی آنها )، همسان‌سازی کنیم.

اما در ناخودآگاه تمایل به همسان‌سازی با سوپرایگو و اید بیمار داریم و از این طریق با او در هر منع بهبودی و آرزوی بیمار برای وابسته ماندن او همسان‌سازی می‌کنیم، و با این کار می‌توانیم بهبودی او را کند کنیم.
ممکن است ناخودآگاه از بیماریِ یک بیمار برای اهداف خود بهره برداری کنیم، چه اهداف لیبیدینال و چه پرخاشگرانه، و او به سرعت به این مسئله پاسخ خواهد داد.


#انتقال
#انتقال_متقابل
#انتقال_متقابل_و_پاسخ_بیمار_به_آن
#مارگارت_لیتل      


               
📝  برگرفته از مقاله
:Counter Transference and the Patient's Response to It (Margaret Little)


رواندرمانگر
https://t.me/ravandarmangar_R

روان درمانگر

08 Oct, 10:47


زیگموند فروید

نیروی محرکه ی اولیه در درمان رنج کشیدن بیمار است و آرزوی درمان شدن از آن ناشی می شود. قدرت این نیروی محرک از طریق عوامل متعددی کاهش می یابد.که بالاتر از همه ی اینها از طریق آنچه که ما آن را بهره ی ثانویه از بیماری نامیده ایم، انجام می شود و هر پیشرفتی منجر به تقلیل آن می گردد.

ولی این نیروی محرکه به تنهایی برای خلاصی از بیماری کافی نیست.زیرا برای حصول به این منظور دو چیز کم دارد: اول اینکه نمی داند برای رسیدن به این پایان کدام راه را دنبال کند و دوم آنکه انرژی کافی برای مقابله با مقاومت را در اختیار ندارد.

#اصول_روانکاوی_بالینی
#درباره_آغاز_درمان
#زیگموند_فروید


@ravandarmangar_R

روان درمانگر

06 Oct, 14:57


ملانی کلاین    

بیمار خواه نا خواه احساساتی در روانکاو برمی انگیزد و انتقال متقابل می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. گاهی روانکاو ممکن است احساس کند که بیمار، افسردگی، خشم و غبطه و هرچه دارد را بر دوش او نهاده ، و یا به عکس بیمار همه احساسات روانکاو را از او بیرون کشیده و مکیده است.
با این حال اینها هم بخشی از وضعیت روانکاوی است و گرچه روانکاو احساساتی نسبت به این وضعیت خواهد داشت ، باید تلاش کند تا وضعیت را درک کند، همانطور که نیاز دارد درکی از هر انچه به او ارائه میشود، پیدا کند.

💠 در این نقطه کلاین فراتر میرود و ادعا می کند که تا حدی بر عهده‌ی روانکاو است که تصمیم بگیرد چگونه به همانندسازی فرافکن از سوی بیمار پاسخ دهد. اگر من آگاه باشم که بیمار چیزی را به من تحمیل می‌کند،تشخیص می‌دهم که به من بستگی دارد که آیا به او اجازه انجام این کار را می‌دهم؟ منظورم این است که دو نفر حضور دارند، او آن احساس را به من تحمیل می‌کند ولی من اجازه نمی‌دهم به من تحمیل شود.

#ملانی_کلاین
#روانکاوی
#سخنرانیهای_ملانی_کلاین_در_باب_فن_درمان

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

04 Oct, 06:21


آزادی

دولت‌هایی که آزادی مردم‌شان را سلب می‌کنند باید نفرت آنان را به طرف آدم‌ها و گروه‌های خارج سوق بدهند وگرنه مردم یا طغیان می‌کنند یا دچار روان‌پریشی جسمی می‌شوند و یا از دیدگاه روانشناسی خواهند مرد و به هر حال مردمی نخواهند بود که کشورشان را از آن خود بدانند و برایش به جنگ بروند…

مردمی که در یک نظام دیکتاتوری به سر می‌برند اولین گام‌شان در به دست آوردن آزادی این است که نفرت‌ها و آزردگی‌های خاطر خود را که از محیط دیکتاتوری نشات گرفته به سمت و سوی دیکتاتور و دیکتاتوری جهت بدهند.


📝برگرفته از کتاب : انسان در جستجوی خویشتن، رولومی

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

03 Oct, 16:27


با سلام
این گروه یک نفر جا داره اگه درمانگر هستید و دوست داریدتحلیل گروهی را تجربه کنید به شماره داخل پوستر پیام بدید.

روان درمانگر

03 Oct, 16:17


دوره مروری بر سمینار یک لکان

▪️شروع دوره از هفته دوم مهر ماه

▪️شنبه‌ها ساعت ۲۲

برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به شماره 09906271660 در تلگرام پیام بدهید.

روان درمانگر

02 Oct, 04:30


نامه انیشتین به فروید:

آقای فروید عزیز آیا در مقابل فاجعه شوم جنگ راه نجاتی برای بشریت وجود دارد؟

چرا باید انسانها این طور بی رحمانه همدیگر را بکشند؟ چرا تمام کوششها برای یک صلح پایدار به شکست منجر شده است؟ چرا انسانها این قدر خون خوار و بی رحم هستند؟ چرا مردم اجازه می دهند دیکتاتورهای جانی و دیوانه از احساسات آنان سوء استفاده کنند و آنان را تا مرز جنون و کشتن همسایگان خود به کار ببرند؟
آیا هدایت رشد روانِ انسان در جهتی که توان مقابله با جنون نفرت و نابودی را داشته باشد امکان پذیر است؟
پاسخ زیگموند فروید به آلبرت انیشتین:
به طور کلی تضاد میان انسانها و حیوانات با توسل به قدرت و خشونت خاتمه پیدا می کند، در انسانها چون اختلاف عقیده هم وجود دارد این تضاد به بالاترین حد از انتزاع می رسد. انسانهای غارنشین که به صورت گله حیوانات زندگی می کردند قدرت بازو و مشت تعیین کننده مالکیت بود با پیدایش اسلحه و استراتژی جنگ، برتری فکری جای زور بازو را گرفت.
به طور کلی کشتن دشمن سبب ارضا یکی از غرایز انسانی است اما به تدریج در نظامهای بشری تغییراتی صورت گرفت و شیوه های توسل به زور به نفع حاکمیت حقوق تغییر کرد. با نگاهی گذرا به تاریخ بشر می بینیم که همواره اختلافاتی پایان ناپذیر میان یک یا چند موجودیت اجتماعی، اختلافاتی میان واحدهای کوچک و بزرگ، محدوده های شهری – مناطق مختلف – میان قبایل – ملتها و امپراتوریها وجود داشته که اغلب با زورآزمایی و جنگ خاتمه یافته است.
برخی مانند هونها و مغولها در تاریخ بشر مانند طاعون ظاهر شدند و فقط بدبختی و تباهی به بار آوردند. جلوگیری قطعی از بروز جنگ فقط زمانی ممکن است که انسانها برای جایگزینی قدرت مرکزی و رعایت احکام آن در هریک از موارد اختلاف به توافق اصولی برسند. آقای انیشتین شما از سهولت بسیج مشتاقانه انسانها برای جنگ حیرت کرده و حدس زده اید که چیزی درون انسانها منشا اثر است و سپس از غریزه نفرت و نابودی که کار این گونه تحریکات را آسان می کند نام برده اید. ما روان‌شناسان به وجود چنین غریزه ای اعتقاد داریم و سعی کرده ایم تظاهرات و نشانه های این غریزه را بررسی کنیم.

غرایز انسانی به دو گونه اند:
1- غرایزی که خواهان صیانت نفس و وحدت زندگی هستند این غرایز را عشقی یا تمایلات جنسی می نامند.
2- غرایزی که خواهان نابودی و مرگ هستند ما آنها را به غریزه پرخاشگری و غریزه تخریب خلاصه می کنیم.

به نظر می رسد که هیچ یک از این غرایز به تنهایی فعالیت نمی کنند. به طور مثال شخصی که عاشق می شود غریزه تصاحب و مالکیت و پرخاشگری هم در او تشدید میشود اما غریزه تخریب یا مرگ و ویرانگری در درون هر موجود زنده ای فعال است و می کوشد موجود زنده را به تدریج ویران و متلاشی کند و حیات را به حالت بی جان برگرداند درحالیکه غریزه عشق و شهوانی قطب مخالف آن است که معرف کوششهای زندگی هستند.
امیدی به محو تمایلات پرخاشگرانه انسانها نمیتوان داشت. بلشویک ها امیدوارند بتوانند از طریق تضمین ارضا نیازهای مادی و رفع اختلاف طبقاتی در جامعه و برابری پرخاشگری انسانها را از میان بردارند. به نظر من امیدی واهی و خیالی باطل است چون بلشویکها حتی به پیروان خود نمی آموزند از کینه توزی و دشمنی نسبت به یکدیگر دست بردارند. هدف ما محو کامل تمایلات پرخاشگرانه انسانها نیست فقط باید سعی کرد این گرایش به گونه ای هدایت شود که به صورت جنگ بروز نکند.
امروزه در جوامع اکثریتی عظیم از مردم تشکیل می دهند که خود استقلال و ثبات عقیده ندارند و به مرجع قدرتی نیازمندند که برای ایشان قادر به اتخاذ تصمیم باشد. باید دقت و کوشش بسیار به کار برد تا انسانهای روشنفکر تحصیل کرده و دارای استقلال فکر – شجاع و حقیقت جو، از لایه های بالای جامعه تربیت نمود و هدایت توده های وابسته و فاقد استقلال را به آنان سپرد. البته وضعیت مطلوب و دلخواه اجتماعی مرکب از مردمانی خواهد بود که زندگی غریزی خود را مطیع و مقهور حاکمیت خرد و عقل کرده باشند.

نمی توان تمام جنگها را در اساس محکوم کرد. تا زمانی که قدرتهایی وجود دارند که بی رحمانه آماده نابودی دیگرانند، دیگران نیز باید خود را برای جنگ مسلح کنند از ویژگیهای روان شناختی تکامل فرهنگی، دو وی‍ژگی از اهمیت زیادی برخوردارند یکی قدرت یابی عقل که بر زندگی غریزی غلبه نموده است و دیگری درونی شدن تمایلات پرخاشگرانه با همه پیامدهای سودمند و تمام عواقب خطرناکش.
تا کی باید انتظار داشت تا مردم دنیا صلح طلب شوند؟ نمی دانم. تنها امید من به نگرش فرهنگی و دیگری ترس موجه از تاثیرات و پیامدهای جنگ است. هر چیزی که به تکامل فرهنگی یاری رساند و آن را تقویت و تسریع کند، بی گمان کاربردی مثبت علیه جنگ دارد.

دوستدار شما زیگموند فروید




@psychoanalysis_classical

روان درمانگر

01 Oct, 10:59


رؤیاورزی

❇️ رویاهای دیده شده در هنگام خواب کشف دوباره تجربه بیداری مان هستند. کشف دوباره‌ای که نه تنها بر تجربه زندگی بیداری ما پرتو می‌افکند، بلکه آن را به چیز جدیدی تبدیل می‌کند، چیزی که ما با آن می‌توانیم کار روانشناختی ناآگاه انجام دهیم. این کار روانشناختی(‌کار رؤیاورزی ) کاری است که ما با ابزار محدود تفکر بیداری مان قادر به انجام آن نبوده‌ایم.

🔸این مفهوم  گسترش یافته رویاورزی، به عنوان چارچوبی به فهم بهتر منظورم از به رویا درآوردن یک متن در هنگام خواندن و نوشتن آن کمک خواهد کرد. 

#توماس_آگدن
#رؤیاورزی
#Dreaming

📝 برگرفته از کتاب:  کشف دوباره روانکاوی ،توماس آگدن .

@ravandarmangar_R

 

روان درمانگر

01 Oct, 10:56


رؤیاورزی

❇️ رؤیاورزی فرایندی است که از طریق آن معنای نمادین شخصی مان را به تجارب زندگی خود پیوند می زنیم و به این معنا خود و سایر افراد را از طریق رویا وجود می بخشیم.

#توماس_آگدن
#رویاورزی
#Dreaming

📝 برگرفته از کتاب:  کشف دوباره روانکاوی ،توماس آگدن .

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

29 Sep, 09:01


🔹️🔹️🔹️

سلام خدمت همراهان عزیز کانال رواندرمانگر


آخرین مهلت ثبت نام دوره مقاله خوانی وینیکات:

سه شنبه ۱۰ مهرماه

🗓 شروع دوره:

گروه یک شنبه ، ۱۵ مهر
گروه چهارشنبه، ۱۸ مهر


جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به شماره ی روی پوستر در تلگرام پیام دهید.

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

27 Sep, 10:07


🎼اجرای Ave Maria با پَن فلوت

کانال تلگرام فرهنگ موسیقی

https://t.me/joinchat/AAAAAEHA_NIoFy4OB0Nsrw

@ravandarmangar_R

روان درمانگر

27 Sep, 10:06


برای رنج به پادزهر نیاز داریم و این پادزهر باید بسیار قوی باشد. موسیقیِ عمیق تاثیری بنیادین و جدی بر ما می گذارد و این چیزی بی اهمیت و سطحی نیست...

#جوردن_پیترسون
@Jamais_vu20

2,945

subscribers

539

photos

146

videos