مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

@pishroaz


این کانال متعلق به همه مردم است.

متام ، بدون تعلقات و تعصبات نژادی _ سیاسی و ایدئولوژیک
معتقد است که همه انسانها و ملتها بصورت برابر ، حق زندگی و خوشبختی را دارند.

❇️مقالات ، تحلیل ها ، گزارشات روزمره از مسائل و اتفاقات آذربایجان ، ایران و جهان

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 18:32


جیحات یای‌جی رئیس مرکز استراتژی‌های دریایی و جهانی ترکیه: لفاظی از بین بردن گروهک تروریستی پ‌ک‌ک آماده‌سازی برای مشروعیت بخشیدن به گروهک تروریستی YPG است! و این یک تله بزرگ می‌باشد!
فرض کنیم گروهک تروریستی پ‌ک‌ک به حرف اوجالان گوش داد و اعلام کرد که آن‌ها اسلحه‌های‌شان را زمین گذاشته است (هرچند آن‌ها گفته بودند این کار را نمی‌کنند).
در این صورت تروریست‌های پ‌ک‌ک که از نظر آمریکا و بسیاری از کشورها یک سازمان تروریستی محسوب می‌شود ناپدید می‌شود، اما گروهک تروریستی جدیدی که زیر چتر YPG ایجاد خواهد شد، که در اینصورت هم توسط هیچ دولتی به عنوان سازمان تروریست پذیرفته نخواهد شد.
حق ترکیه برای مبارزه با تروریسم از نظر حقوق بین‌الملل دیگر معتبر نخواهد بود.
حضور نظامی ترکیه در خارج از این کشور در این زمینه به نقض قوانین بین‌المللی تلقی شده و به این بهانه علیه ترکیه تحریم اعمال خواهند کرد.
در این روند، یکپارچگی تجزیه‌ناپذیر ترکیه با تغییرات اعمال‌شده در قانون اساسی به خطر خواهد افتاد!



اوزگور اوزل: اگر دیگر شهیدی در ترکیه نباشد، اگر خونی دیگر ریخته نشود، اگر دیگر اشکی از چشمان کُردها و تُرکها سرازیر نشود، ما از پایان تروریسم به‌طور کامل حمایت خواهیم کرد!



اردوغان از حزب آک‌: امیدواریم پنجره فرصت تاریخی که توسط اتحادیه جمهور باز شده فدای محاسبات شخصی نشود. ما می‌خواهیم باهم کشوری بدون تروریسم بسازیم.


اوزگور اوزل رهبر ج‌ح‌پ: من به کُردها یک کشور پیشنهاد می‌کنم! من «جمهوری ترکیه» را به همه کُردهایی که احساس می‌کنند کشوری برای خود ندارند، پیشنهاد می‌کنم. اگر موافقید، همگی برابر اینو انجام خواهیم داد!


Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 18:15


کشف عبادتگاه ۲۶۰۰ ساله «مادها» در ترکیه

🔹باستان‌شناسانی که در حال کاوش در محوطه باستانی اولوز هویوک در نزدیکی شهر آماسیای ترکیه بودند، یک آتشکده ۲۶۰۰ ساله مربوط به دوران پادشاهی ماد‌ها را کشف کرده‌اند.

🔹کاوش‌های قبلی در اولوز هویوک، سفالینه‌ها، محراب‌ها و سازه‌های معماری‌ای که به ماد‌ها نسبت داده می‌شود را آشکار کرده بود. امسال نیز کشف یک آتشکده که مکان مقدسی برای ماد‌ها بوده است، ابعاد تازه‌ای از حضور آنها در منطقۀ آناتولی را نشان داده است.

🔹رهبری این کاوش به عهده پروفسور دونمز از دانشگاه استانبول بوده است. او در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد که کاوش‌های ۱۸ ساله آنها در اولوز هویوک اطلاعات حیاتی‌ای درباره ماد‌ها به دست داده است.

🔹او توضیح داد که ماد‌ها بین سال‌های ۵۸۰ تا ۶۰۰ پیش از میلاد، پس از فروپاشی پادشاهی اورارتو، در اولوز هویوک مستقر شدند و به تدریج به سمت غرب گسترش یافتند.

Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 18:13


گزارش مهم CNN از وضعیت روحی سربازان اسرائیلی

سی‌ان‌ان در گزارشی اعلام کرد که یک سرباز ذخیره ارتش رژیم‌صهیونیستی که ۶ ماه پیش به غزه اعزام شده بود، قبل از اعزام دوباره به غزه خودکشی کرد.
خانواده این نظامی صهیونیست به سی‌ان‌ان گفته‌اند که او زمانیکه برای مرخصی به خانه برگشت، دچار اختلالات شدید روحی-روانی بود و دیگر هرگز آن آدم سابق نشد تا اینکه در نهایت به زندگی‌اش پایان داد.
سی‌ان‌ان می‌گوید گای زاکن، دوست این نظامی صهیونیست که با هم برروی یک بولدوز کار می‌کردند نیز از زمانی که از جنگ غزه بازگشته دیگر نمی‌تواند گوشت بخورد. او می‌گوید زمانی که در غزه حضور داشته بارها با بولدوزر از روی اجساد فلسطینیان رد شده و صحنه‌های مربوط به متلاشی شدن اعضای بدن آن‌ها برای او به یک کابوس همیشگی تبدیل شده است.
سی‌ان‌ان می‌گوید مشخص نیست چه تعداد سرباز اسرائیلی در پی جنگ غزه دست به خودکشی زده‌اند چراکه وزارت جنگ اسرائیل هیچ آماری تا به امروز ارائه نکرده است.
#رژیم_صهیونیستی #خودکشی

Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 17:46


"تاریخ نا نوشته"
"پان ایرانیست ادامه دهنده جنایات محمود افغان جانیترین چهره تاریخ"
محمود افغان که بود؟
قسمت اول. ۲۲"۷"۱۴۰۳ "آذردخت"
در اواخر دوران امپراتوری صفوی دونیای مسیحیت به رهبری انگلستان از مرحله تورک هراسی وارد تورک ستیزی شد. از آنجا که اقتدار قاره آسیا و اوروپای شرقی در دست تورکها بود ابتدا از هند و آذربایجان شروع کرد(امپراطوری صفوی نام کشورشان را از نام امپراطورها به آذربایجان تغییر داده بودند). انگلستان برای تغییر حکومت تورکها و انتقال قدرت آنها به غیر تورکها ابتدا به ارکان حکومت تورکها نفوز میکرد و نسبت به تفکر زمان و محیط سعی در رواج بدعتهای جهل آور؛ ایجاد اختلافهای دینی؛....؛ رواج رشوه و فساد؛ بدبین کردن مردم به حکومت مرکزی؛ تشکیل هسته های فعالیت مذهبی خود ساخته؛ ایجاد بحرانهاب اقتصادی؛ اجتماعی و سیاسی می نمود. در این راستا با حمایت از مردمان غیر تورک یعنی هندی زبانان؛ پشتوها؛ پارسیان؛ کردها؛ ...دسته جات قیام بر علیه حاکم تورک هندوستان و آذربایجان اقدام نمود؛ در این راستا از محمود افغان پسر میر ویس رئیس طایفه غلیجان افغانی تبار؛ آدمی که جنون ادم کشی داشت حمایت نمود تا قندهار که حومه اقتدار صفویان بود را اشغال نموده و اعلان پادشاهی نماید.
"آغاز سقوط صفویه"
شاه سلطان حسین در سنه ۱۷۱۰میلادی لطفعلی خان بئیگلر بئیگی شیراز را جهت دفع افاغنه به قندهار فرستاد. لطفعلی خان بعد محاصره قلعه قندهار بطور ناگهانی بدست یک افغانی کشته شد. اردوی بیست هزار نفری قیزیل باش بعلت پریشان شدن از مرگ ناگهانی لطفعلی خان از افاغنه شکست خوردند! و تمام تجهیزات جنگی بدست افاغنه افتاد. در همین زمان علما و امنای دربار که جمعی نفوذی؛ بیسواد و رمال بودند در نزد شاه از فتحعلی خان وزیر شاه سلطان حسین بد گویی کردند که گویا او با بئیگهای آذربایجان میانه خوبی دارد و احتمال مدعی سلطنت کردنش زیاد است! شاه سلطان حسین که تحت تاثیر خرافه گویان در باری قرار گرفته بود فتحعلیخان را عزل و محمد قلیخان قورچی باشی را به جای او نشاند. اکثریت امنای در بار چون از مسیحیان گرجی بودند! سعی در به انحراف کشیدن خود شاه و در بار را داشتند. بدین سبب شاه سلطان حسین را اطمینان دادند که مشتی افاغنه جرات و قدرت آمدن به اصفهان را ندارد. دیری نگذشت که شاه سلطان حسین بیکباره متوجه قتل و عام اردوی محافظ اصفهان در گلین آباد تقریبا ده کیلومتری پایتخت توسط افاغنه شروع شد. بدین سان دستور بستن درب ورودی اصفهان را داد و اصفهان توسط افاغنه به محاصره در آمد.(ادامه دارد)

Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 17:44


رییس‌جمهور پزشکیان در دیدار نخست وزیر هند:

🔹جنگ مانع توسعه کشورها می‌شود/قاطعانه به دنبال جلوگیری از گسترش تنش و درگیری در منطقه بوده و هستیم

Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 17:34


بلاژویچ؛ مربی کروات تیم ملی فوتبال ایران، دو ویژگی بارز داشت: اول اینکه تا زمان او بازیکنان تیم ملی ایران از دو تیم استقلال و پیروزی انتخاب می‌شدند که بلاژویچ در انتخاب بازیکنان تیم ملی به همه تیم‌ها نگاه کرد. دوم اینکه بلاژویچ علاقه‌ای به تعویض نداشت و زیاد به ترکیب ابتدایی بازی دست نمی‌زد. فقط جای بازیکنان را در زمین عوض میکرد و در این مورد بیشتر با مهره کریم باقری بازی کرده و گاهی او را جلوتر و گاهی عقب‌تر می‌برد.

کاش دکتر پزشکیان ویژگی اول بلاژویچ را داشت و در چینش تیمش بجای دو تیم اصلاحگرا و اصولگرا، به همه تیم‌ها نگاه می‌کرد. ولی ایشان بر ویژگی دوم بلاژویچ تمرکز کرده و دست به ترکیب دولت دوم حسن روحانی نزد. فقط مثل داستان کریم باقری و بلاژویچ، آنها را جلوتر برده، معاونان وزیر کابینه روحانی را وزیر کرد.

ایشان در جابجایی بازیکنان داخل میدان، استاندار قم در دوره دوم روحانی را به تبریز آورد و استاندار اردبیل در دوره دوم روحانی را به قم برد. معتمدیان را که در دولت دوم روحانی دو سال استاندار خ.جنوبی و یکسال استاندار خ.رضوی و در دوره رئیسی استاندار آذربایجانغربی بود، به تهران برد که ما از این جابجایی بسیار راضی هستیم. فقط نمی‌دانیم چرا پزشکیان استاندار اصفهان در دوره دوم روحانی (محسن مهرعلیزاده) را از ترکیب کنار گذاشته‌ و او را به مقصد اورمیه جابجا نمی‌کند.

از قرار معتمدیان، سال ۶۸ وارد دانشگاه اورمیه شده و شش سالی را در این دانشگاه مانده و مدتی از اورمیه رفته و از مدیران ارشد اداره اطلاعات ایلام شده و با کوله‌باری از تجربه و در قامت مدیر کل اداره اطلاعات به اورمیه بازگشته بود. ایشان در دولت دوم روحانی والی خراسانات و در دولت رئیسی دوباره خادم اورمیه شد که با این حساب آذربایجان بیش از حد، از ایشان بهره برده و انصاف و عدالت حکم می‌کند تا تهران نیز کمی از وجود ایشان بهره‌مند گردد. ولی آنها با گذشت یک روز از این تعویض، کفران نعمت کرده و این اتفاق را تعویض مناسبی نمی‌دانند، در حالیکه او را همیشه مناسب ما می‌دانستند!!!

آیا روال تغییر کرده یا همان است که صفحه ۲۹۰ کتاب "گذشته چراغ راه آینده است" (تألیف سه بزرگمرد آذربایجان یعنی دکتر غلامعلی دهقان، دکتر محمدعلی فرزانه و دکتر محمدحسین مبین)، در خصوص مامورانی ارسالی حکومت پهلوی به آذربایجان می‌نویسد: رضاخان رذل‌ترین و تبهکارترین مامورین خود را به آذربایجان می‌فرستاد تا مردم زحمتکش و شریف آن دیار را تحقیر کنند، به زبان او توهین نمایند و شهرهای آذربایجان را به ویرانه‌زاری مبدل سازند.

-----------
@ibrahimsavalan
Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 17:00


خوش آمد‌گویی تورک‌های تاتار و باشقیر به پزشکیان با پذیرایی شیرینی
شهر قازان پایتخت جمهوری خودمختار تاتارستان روسیه است.

Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 16:59


با حکم وزیر کشور؛ سرپرست استانداری آذربایجان غربی منصوب شد

وزیر کشور در حکمی رضا ابراهیمی آغ اسمعیلی را بعنوان سرپرست استانداری آذربایجان غربی منصوب کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، ابراهیمی آغ اسمعیلی هم اکنون معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان غربی است که با حفظ سمت سرپرست استانداری شده است.

Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 16:56


🔺حزب‌الله ناشناخته شد!

پر واضح است که اسرائیل با ترور رهبر و فرماندهان ارشد حزب‌الله چه ضربه‌ای به آن وارد و چه دستاوردی هم کسب کرد. اما در عین حال، همین مساله اسرائیل را با معضلی مواجه کرده است که در تحلیل‌ها دیده نمی‌شود.

اسرائیل قبلا با رهبران شناخته شده به ویژه خود دبیر کل حزب‌الله روبرو بود و با سخنرانی‌های ایشان در بحبوحه جنگ‌ها و تنش‌ها تقریبا می‌دانست که حزب‌الله به چه می‌اندیشد و چکار می‌خواهد بکند.

در کنار آن هم رخنه‌ای که مسبب این ترورها و انفجارها شد -چه انسانی و چه سایبری- محمل و مدخل خوبی برای شناخت گام‌های حزب‌‌الله و اندرون آن بود.

اما امروز با ترور سیدحسن نصرالله و فرماندهان ارشد آن و همچنین بسته شدن روزنه رخنه(چنان که کاهش قابل توجه ترورها تا حد زیاد گویای آن است) اسرائیل با حزب‌الله‌ی روبرو است که آن را نمی‌شناسد!
علت هم این است که فرماندهان و رهبران جایگزین را نمی‌شناسد و نمی‌داند به چه می‌اندیشند و گام‌های بعدی آن‌ها چیست.

این گونه هم پیداست که پس از رهبران غالبا میانسال این گروه، افراد جدید عموما جوان هستند و چه بسا مصمم‌تر بوده و چندان خود را در گیر و دار ملاحظات نبینند.

ناگفته هم نماند که شواهد و قراینی نشان می‌دهد که هاشم صفی‌الدین رئیس شورای اجرایی به احتمال زیاد از بمباران چند وقت پیش جان سالم به در برده است.

جدا از شواهد دیگر، مسکوت ماندن این قضیه در اظهارنظرها و رسانه‌های اسرائیلی چه بسا اماره مهمی باشد. معمولا اگر احتمال موفقیت ترور بالا بود، رسانه‌های اسرائیلی در این سه هفته به نقل از منابع خود می‌نوشتند. سکوت معنادار اسرائیل در این باره دو دلیل می‌تواند داشته باشد، نخست این که واقعا اطلاع دقیقی درباره سرنوشت صفی‌الدین ندارد که موفقیت ترور یا عدم آن را تایید کند. این عدم اطلاع هم می‌تواند نشانه‌ای دیگر از بسته شدن منفذ «نفوذ بزرگ» باشد.

دلیل دوم نیز می‌تواند این باشد که اسرائیل می‌داند که رئیس شورای اجرایی حزب‌الله هنوز زنده است و نمی‌خواهد شکست عملیات ترور را اعلام کند.

عدم اعلان جانشین رهبر سابق نیز می‌تواند با این مساله در پیوند باشد.
#صابر_گل_عنبری

Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 12:25


خودشیفتگان و خودباختگان داخلی چه فرقی با خودشیفتگان و خودباختگان خارجی دارند؟

ابتدا باید بگوئیم وقتی که تهاجمات اعراب شروع شد غیرعربها، اعراب مهاجم را تازی خطاب کردند. آنها خودشیفتگانی بودند با نژاد و زبان و افکار و رسوم خاص خود. در این میان، قتیبه از همه معروفتر است. او جنایات زیادی بخصوص در تورکستان انجام داد و کتابهای غیرعربی زیادی در آن سرزمین سوزانده و از بین برد. غیراعراب بخصوص تورکان به افراد و قبایلی که در مقابل تهاجمات فرهنگی اعراب کرنش نشان داده و یا آنها مأنوس شده انس گرفتند و ولا بستند و فرهنگ و زبان خود را به مهاجمان و تازه واردان حاکم باختند و هویت عوض کردند، تازیک نامیدند. 
امروزه به اشخاص و اقشاری که فرهنگ و زبان خود را برتر و بالاتر از دیگران می دانند و حقوق فرهنگی و زبانی دیگران را نادیده می گیرند و با توجه به فرصت بوجود آورده شده توسط انگلیس و عوامل مزدور آنها از جمله رضاخان و دارودسته اش، که کمر همت برای نابودی زبان و فرهنگ دیگران بسته اند، خودشیفته می گویند. و به اشخاص و اقشاری که خود را در مقابل فرهنگ و زبان حاکم کوچک می شمارند و بی هویت و زبان باخته و فرهنگ باخته و شخصیت باخته اند، خودباخته می گویند. 
حالا، چه فرقی بین خودشیفتگان و خودباختگان داخلی با خودشیفتگان و خودباختگان خارج نشین هست؟ 
اینها با آنها هیچ فرقی ندارند! تنها فرقی که دارند این است که اینها پیرو آنهایند. آنچه آنها امروز در خارج می گویند اینها فردا تکرار می کنند. 
اینها چه در خارج و چه در داخل، از رده پایین تا رده بالا حضور دارند و برای فعالیت خود از پولها و امکانات نامحدود زیادی استفاده می کنند و افراد اجیر شده فراوانی در اطراف خود دارند و تمامی برنامه ریزی ها دست آنهاست. خودشان می برند و خودشان می دوزند و گوششان به هیچ چیزی غیر از افکار خودشان بدهکار و جوابگو نیست. 

kitav_evi_bitik
Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 12:20


مسئول رسانه‌ای حزب‌الله: هرگز پرچم سفید را بالا نخواهیم برد

عفیف، مسئول رسانه‌ای حزب‌الله:
🔹حزب‌الله به هیچ عنوان اسلحه و حقوق کارکنان خود را از موسسه «قرض الحسن» دریافت نمی‌کند. هدف قرار دادن موسسه «قرض الحسن» به بهانه های پوچ در ادامه جنایات صهیونیست‌هاست.
🔹موسسه «قرض الحسن» به تمامی مردم لبنان خدمات می‌دهد. حزب‌الله لبنان به این موسسه کمک می‌کند نه اینکه از آن کمک می‌گیرد.
🔹صهیونیست‌ها بدانند هرگز پرچم سفید را بالا نخواهیم برد. آتش با آتش و خون با خون؛ این پاسخ ماست.

Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 09:45


از جان مردم آذربایجان چه می‌خواهید.

💢تنها یکی از اسناد آلایندگی #کارخانه_کاوه_سودای_مراغه

شرح محیط زیستیِ این فیلم: استقرار سیستم های تبخیر در کنار لاگون های خاکی پساب کاوه سودا که بخارات سمی را وارد جو منطقه نموده و بنا بر اظهارات کارشناسان اثرات بشدت مخرب بر روی فتوسنتز گیاهان و باغات منطقه را در بلند مدت بدنبال دارد.


Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 09:41


فریدون مجلسی، در گفت‌وگو با ستاره صبح

اسرائیل پایگاه غرب در دل خاورمیانه است

بخش پایانی

اگر اجازه داده شود تا اشتباهات هرکدام از طرف‌ها بیان و تحلیل شود، حقیقت آشکار خواهد شد. اگر یک‌طرف نزاع را قدسی، اسطوره وار و دور از دسترس در نظر بگیریم و اجازه تحلیل ندهیم و طرف مقابل را بدنام کنیم به نتیجه درست نمی‌رسیم. جنگ‌ها به وجود می‌آیند چون هر دو طرف اشتباهاتی دارند.

پس از فاجعه عظیم 11 سپتامبر 2001 گفته شد این جنایت‌کار آمریکا بود تا بهانه حمله به افغانستان را به دست بیاورد! در پاسخ به این نگاه باید گفت مگر افغانستان چه داشت؟ القاعده را آمریکا برای مبارزه با شوروی به وجود آورده بود و به‌خوبی می‌شناخت!

با وجود رد فرضیه تله گذاری در 7 اکتبر، همچنان می‌توان در مورد جنگ‌طلبی اسرائیل صحبت کرد. آیا اسرائیل از یک جنگ گسترده استقبال نمی‌کند؟

در 7 اکتبر حملات بزرگی علیه اسرائیل رخ داد. من نمی‌توانم بپذیرم که اسرائیل خودخواسته 1200 تا 1500 نفر از شهروندانش را قربانی کرد تا بهانه‌ای کسب کند و جنگی آغاز کند. اسرائیلی‌ها همواره آماده جنگیدن هستند و به چنین بهانه پرهزینه‌ای نیاز نداشتند. در مورد تحلیل هر اقدامی چه در داخل و چه در خارج می‌توان از چنین نگاهی استفاده کرد

ولی تغییر دادن صورت‌مسئله، بار کردن مسئولیت بر دوش دیگری و آرزو اندیشی است که تنها دل ما را خنک می‌کند، ولی ما را به واقعیت نمی‌رساند.

با توجه به استراتژی حمله در دولت و ارتش اسرائیل، آیا می‌توان چشم‌انداز آتش‌بس را متصور بود یا خیر؟

امروز خسارت عظیمی به غزه وارد شده است. حماس درهم‌شکسته و هزاران فلسطینی، کشته، زخمی یا آواره شده‌اند. این مردم حداقل یک سال پیش زندگی می‌کردند و کودکانشان به مدرسه می‌رفتند و آینده‌ای برایشان متصور بود. وضعیت امروز غزه بار سنگین مسئولیت را متوجه کسانی می‌کند که در جنگ و شرایط پیش‌آمده سهم دارند. اگر جنگ گسترش پیدا کند و درگیری ایران و اسرائیل شروع شود، غرب ناچار است به نفع اسرائیل ورود کند زیرا اسرائیل دنباله غرب در دل خاورمیانه است. غرب دهه‌ها است که افکار عمومی جهان را آماده کرده تا در صورت حمایت از اسرائیل با مخالفت روبه‌رو نشود.  درحالی‌که از همراهی افکار عمومی جهان و حمایت غرب برخوردار است.

در عین اینکه شرایط پر التهاب است، اما فضای به پایان رسیدن تنش نیز فراهم است. باید پذیرفت که در جهان امروز و در شرایطی که اسرائیل یکی از کشورهای پذیرفته‌شده در سازمان ملل و دارای کرسی رسمی است مرام‌نامه حماس که روی نابودی اسرائیل تنظیم‌شده این بهانه را به اسرائیل می‌دهد تا هر اقدامی را علیه این گروه و حامیانش انجام دهد. فلسطین باید به عضویت سازمان ملل متحد درآید. اگر جنگ‌طلب نیستیم و اگر دغدغه مردم فلسطین و حقوق آن‌ها را داریم باید [در اجرای قطعنامه 242 شورای امنیت] به استقلالشان کمک کنیم.

Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 09:40


فریدون مجلسی، در گفت‌وگو با ستاره صبح

اسرائیل پایگاه غرب در دل خاورمیانه است

بخش اول

ستاره صبح، فائزه صدر: یک سال پیش در چنین روزهایی از ضعف دستگاه اطلاعاتی اسرائیل، تبعات عملیات غافلگیرکننده طوفان الاقصی بر حیات سیاسی نتانیاهو و احتمال سقوط دولت تندرو اسرائیل صحبت می‌کردیم؛ ولی به فاصله کمتر از یک سال، […] برتری اطلاعاتی و عملیاتی اسرائیل ، رسانه‌ها را در نوردید. به‌ویژه پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، عملیات انفجار پیجرهای اعضای حزب‌الله لبنان، شهادت سید حسن نصرالله و یحیی سنوار و ترور دیگر فرماندهان حماس و حزب‌الله؛ پیش فرضی که سال پیش مخاطب داشت، ساده انگارانه به نظر می‌رسد. […..] ترورها، پیش‌زمینه‌ای طولانی دارد و برای هر نقشه‌ای مراحل اطلاعاتی و امنیتی از جمله پروسه نفوذ طی شده است. هیچ‌یک از اقدامات اسرائیل تصمیمی یک‌شبه نبوده و برای هرکدام سال‌ها برنامه‌ریزی‌شده و تیم و تدارکاتی پشت سر دارد. با این توصیف چگونه می‌توان گفت اسرائیل در 7 اکتبر 2024 غافلگیر شده است؟ ستاره صبح در گفت‌وگو با فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین و تحلیلگر سیاسی به جست‌وجوی پاسخ این پرسش برآمده که در ادامه می‌خوانید:

آیا دولت، سازمان‌های اطلاعاتی و ارتش اسرائیل از عملیات طوفان الاقصی بی‌خبر بودند یا در این رابطه می‌توان سناریوی تظاهر به بی‌اطلاعی را مطرح کرد؟

این نگاه گریز از مسئولیت است تا عواقب اقدامات ماجراجویانه بر دوش دیگری بار می‌شود. بزرگ‌ترین قدرت جهان را هم می‌توان غافلگیر کرد. طوفان الاقصی این ویژگی را داشت. برنامه‌ریزی جسورانه‌ای بود و اسرائیل را غافلگیر کرد. حمله حماس به اسرائیل حساب‌شده بود، چون فکر می‌کردند جهان اسلام را در حمایت از فلسطین به جنگ با اسرائیل خواهد کشید. این تصور در میان فرماندهان حماس وجود داشت که در جنگی در برابر اسرائیل قرار می‌گیرند که پرچم رهبری جهان اسلام نه در دست بن سلمان یا دیگر رهبران کشورهای عربی و اسلامی، بلکه در دست رهبران حماس قرار دارد. حفر تونل‌های عظیمی که جنگ در باریکه غزه را به یک سال کشانده، نشان‌دهنده برنامه‌ریزی حماس برای این نبرد بود. اسرائیل نظام اطلاعاتی دقیقی دارد، ولی بر تمام اعمال حماس به‌ویژه آنچه در تونل‌ها جریان داشت مشرف نبود. در عملیات 7 اکتبر برخی از این تونل‌ها در این‌سو سر باز کردند.

امروز نمی‌توان به دلیل موقعیت حماس در جنگ، برنامه حملات 7 اکتبر را به دوش اسرائیل انداخت. در مورد جنگ عراق و کویت گفته می‌شود صدام حسین از سفیر آمریکا می‌پرسد: "اگر من به کویت حمله کنم شما چه خواهید کرد؟" سفیر سکوت می‌کند و صدام این سکوت را دلیلی برای مجوز حمله می‌پندارد! ولی جهان صدام را در حمله به کویت محکوم می‌کند، نه سفیر آمریکا را. نمی‌توان برای یک جنایت بزرگ چنین دلایلی آورد.

امروز با صحبت کردن از آگاهی اسرائیل درباره حمله 7 اکتبر، از تئوری توطئه استفاده کرده‌ایم که در علوم سیاسی از آن به‌عنوان بهانه رفع مسئولیت یاد می‌شود. 28 مرداد 1332 نمونه دیگری از این ماجراها است، چندین اتفاق دست‌به‌دست هم داد دراین‌بین آمریکا و انگلیس نیز مایل بودند دکتر مصدق برکنار شود تا در شرایط جنگ سرد با ایران که می‌توانست عرضه‌کننده بخش بزرگی از انرژی غرب باشد به توافق برسند. آن زمان مسائل داخلی و خارجی و البته اشتباهات دکتر مصدق دست‌به‌دست هم داد و حرکتی داخلی در مقابل فرمان برکناری و دست بردن به قدرت، دولت را سرنگون کرد؛ اما ما 80 سال است که به دنبال مداخلات نظامی و اجرایی انگلیس و آمریکا هستیم تا بگوییم اگر زمین خوردیم از شعبان بی‌مخ‌ها نبود بلکه از آمریکا و انگلیس بود.


Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 09:40


استاندار آذربایجان شرقی:احیای دریاچه ارومیه نیازمند سهیم کردن مردم در تصمیم گیری هاست

بهرام سرمست امروز در جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در نهاد ریاست جمهوری با ارایه پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم آسیب شناسی دریاچه ارومیه متشکل از استان های حوضه آبریز گفت: این کنسرسیوم با مشارکت و حضور استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان، تاسیس و ساختار آن متناسب با وظایف محوله بازنگری و اصلاح شود.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر ضرورت پررنگ تر کردن نقش مشارکت های مردمی، سپردن مسولیت به مردم و سهیم کردن آنان در تصمیم سازی و تصمیم گیری های مرتبط با احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد.

وی از سرگیری فعالیت جدی کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه را نشانه عزم دولت وفاق ملی برای صیانت از این پهنه آبی حیاتی با اهمیت ملی و بین المللی دانست.


Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 09:32


دستور وزیر ورزش به مدیرکل استان؛
🔹️بانوان خبرنگار به استادیوم بیایند

وزیر ورزش و جوانان در بازدید از ورزشگاه یادگار امام تبریز دستور ورود بانوان خبرنگار به این استادیوم را صادر کرد.

احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان که صبح امروز به تبریز سفر کرده است در بازدید از ورزشگاه یادگار امام تبریز به مدیرکل ورزش استان دستوری صادر کرد.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران خانم مبنی بر عدم صدور مجوز حضور بانوان خبرنگار و عکاس به ورزشگاه یادگار امام خطاب به حبیب ستوده‌نژاد مدیرکل ورزش و جوانان استان گفت که باید بانوان خبرنگار اجازه ورود به مسابقات ورزشی را داشته باشند.

دنیامالی با دستور شفاهی مجوز ورود بانوان عکاس و خبرنگار به استادیوم‌ها و امکان ورزشی در تبریز را صادر کرد تا از این پس بانوان رسانه‌ای نیز بتوانند در مسابقات ورزشی را پوشش دهند.


Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 09:28


🔴کوروش زمان از مسیر انقلاب گلایه داره و خسته شده،
الهی بمیرم برای این همه تقلا، کمی هم به فکر خودت باش از پا میفتی،
مردم هم که قدر نشناس😂😂😂


Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 09:17


🔺اسرائیل و کلاسیک کردن جنگ!

با تشدید درگیری‌ها و جنگ لبنان دُز تهدیدهای اسرائیل علیه ایران نیز بالا گرفت که با حمله پهپادی به خانه نتانیاهو در قیساریه شدت بیشتری یافت.

تهدیدها در اصل از زمان دومین حمله موشکی ایران بُعد آشکار و بی‌سابقه‌ای به خود گرفته است. اما این تنها عامل نیست.

فارغ از این که اسرائیل چه اقدامی انجام خواهد داد، اما در این سه هفته، پیوست رسانه‌ای آن سنگین‌ترین جنگ روانی را علیه ایران به راه انداخته است.

اما اسرائیل به دنبال چیست؟
به نظر می‌رسد که به دنبال بر هم زدن قواعد بازی است. اما چطور؟ اسرائیل ظاهرا می‌خواهد جنگی را که از 13 ماه قبل در دو جبهه غزه و لبنان درگیر آن با دو طرف غیرکلاسیک و نامتعارف است، به نزاعی متعارف با یک طرف کلاسیک تبدیل کند.

علت هم این است که اسرائیل با یک بن‌بست آزاردهنده در جنگی فرسایشی با دو طرف نامتعارف حماس و حزب‌الله روبرو است که آن را به این جمع‌‎بندی رسانده است که در جنگ نامتقارن با این طرف‌های ناهمتراز جز پیروزهای تاکتیکی نمی‌تواند با تحقق اهداف جنگ و تغییر رفتار یا حذف دشمنانش پیروزی راهبردی به دست آورد.

از این رو، ظاهرا اسرائیل چاره کار را در حملاتی «موثر و معنادار» به ایران به عنوان یک کشور و طرف کلاسیک با هدف برهم زدن بازی و ایجاد وضعیتی دیده است که کاملا دو جبهه دیگر را تحت الشعاع قرار دهد.

اسرائیل بیش از یک سال است که درگیر یک جنگ فرسایشی در غزه است و اخیرا هم جبهه لبنان به آن اضافه شده است.

اگر واقع‌‎بینانه و بدون سوگیری بنگریم، تداوم جنگ غزه (در سایه نبود هیچ توازن قوایی میان دو طرف) بیش از یک سال، آن هم علیه یک گروه محاصره شده و تمام نکردن این جنگ و ادامه حیات حماس با وجود کاربرد این حجم خشونت و بمب (بیشتر از مقدار مورد استفاده علیه آلمان در جنگ جهانی دوم) بسیار برای ارتش اسرائیل مایه سرشکستگی است.

همه می‌دانند که اسرائیل در غزه تا توانسته از مردم عادی از زن و کودک کشته و کلیه زیرساخت‌ها را نابود کرده و این منطقه را به عصر حجر بازگردانده است. با این حال هنوز جنگ ادامه دارد. چرا؟

هر چقدر هم با حماس مخالف باشیم، اما این واقعیت را نمی‌توان نادیده گرفت که علت اصلی تداوم این جنگ این است که حماس هنوز توان رزمی قابل توجهی دارد که اسرائیل خود را پس از یک سال جنگ ویرانگر مجبور به بازگشت به همان نقطه آغازین آن با حملاتی سهمگین‌تر ببیند که به اهداف جنگ برسد.

حالا این که پس از یک سال با بمباران گسترده مراکز آوارگان و ایجاد قحطی در شمال غزه پس از ویران کردن منازل و محلات‌شان چه اتفاقی بیفتد، مساله دیگری است. نقطه ضعف اساسی حماس هم همین فاجعه انسانی بی‌سابقه است.

اما جنگ لبنان با غزه متفاوت است. در جنگ غزه، عمق اسرائیل درگیر نشد اما در جنگ لبنان وارد وضعیتی فرسایشی شده است. تقریبا از مرز لبنان تا عمق 60 کیلومتر تا حیفا و اطراف آن روزانه درگیر حملات موشکی و پهپادی است. این حملات هم تلفات خاصی ندارد، اما متعاقب صدای ممتد آژیر خطر، ناامنی گسترده‌ای در این مناطق ایجاد شده و مدام زندگی روزانه اسرائیلی‌ها میان رفتن به پناهگاه و منزل سپری می‌شود و تحمل این وضعیت برای مدت زیادی برای یک جامعه مرفه سخت است.

بنا به اعلام رسانه‌های اسرائیلی، زندگی عمومی از مرز تا حیفا فلج شده است. دو حمله اخیر (تیپ گولانی در جنوب حیفا و منزل نتانیاهو) هم فضای رعب و نگرانی را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.

اسرائیل تصور می‌کرد که با ترور رهبران عالی‌رتبه حزب‌الله و انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها و پیامدهای سنگین آن، تقریبا کار حزب‌الله تمام شده است و در لبنان به یک پیروزی سریع دست می‌یابد که حماس را هم به تسلیم وادار می‌کند.

اما این گونه نشد و وضعیت در جبهه لبنان هم در سایه نبود هیچ پیشرفتی در حمله زمینی و شدت گرفتن حملات موشکی و پهپادی حزب‌الله به عمق اسرائیل در حال قفل شدن است و ورود اسرائیل از دو روز پیش به فاز بمباران اهداف اقتصادی و غزه‌سازی لبنان نیز منعکس‌کننده همین وضعیت است.

در این شرایط گویا اسرائیل چاره کار را در برهم زدن بازی با خود ایران دیده و معتقد است که با وارد کردن «ضرباتی سخت» می‌‎تواند آنچه را در جنگ با دو بازیگر نامتعارف به دست نیاورده، می‌تواند با بازیگری کلاسیک به دست بیاورد.

اما در این میان هم ظاهرا نمی‌خواهد همین ضربات با پاسخ متقابل ایران به جنگ تمام عیار ختم شود و آمریکا نیز آن را نمی‌خواهد. علت اصلی تاخیر هم همین عامل و انتخابات آمریکاست. اگر تصمیم بر جنگ بود که باید از قبل آماده می‌‎شد و تاد را هم منتقل می‌کرد و به محض حمله ایران، جنگ را شروع می‌کرد.

در آینده نزدیک روشن خواهد شد که نگرانی از وقوع جنگی تمام‌عیار می‌‎تواند ترمز اسرائیل را بکشد یا عملا عزم خود را برای برهم زدن بازی و لو در سطحی نشان خواهد داد.
#صابر_گل_عنبری
Metam
@pishroaz

مطالعات استراتژیک ملل ایران Metam

22 Oct, 08:13


🔄روزنامه حریت
طی گزارشی ضمن اشاره به اینکه هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه گفته است که سرکرده گروه تاریک مرده است و مبارزه ما با سازمان تروریستی فتو ادامه خواهد یافت می‌نویسد: هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه طی سخنانی پیرامون مرگ فتح‌الله گولن سرکرده سازمان تروریستی فتو اعلام کرده است: منابع اطلاعاتی ما نیز مرگ فتح‌الله گولن، سرکرده گروه تروریستی فتو را تایید می‌کنند.

فیدان با تاکید بر اینکه ترکیه با عزم راسخ به مبارزه با تروریستم ادامه خواهد داد، گفت: رهبر این گروه تاریک مرده است.

وزیر امور خارجه ترکیه با بیان اینکه خبر مرگ گولن هرگز آنها را به آرامش نخواهد رساند، تصریح کرد: این گروه به یک منبع تهدید کم‌نظیر در تاریخ ملت ما تبدیل شد. هزاران نفر از جوانان ما را با ارزش‌های مقدس فریب داده و به صفوف خود ملحق کرد. این جوانان را به ماشینی تبدیل کرد که به میهن، ملت و ارزش‌های مقدس خود خیانت می‌کند.

🔄روزنامه صاباح
طی گزارشی با اشاره به اظهارات نعمان کورتولموش رئیس مجلس ملی کبیر ترکیه می‌نویسد: نعمان کورتولموش طی سخنانی پیرامون مرگ فتح الله گولن سرکرده سازمان تروریستی فتو اعلام کرده است: خواست ما این بود که سرکرده فوتو تا آخر عمر در زندان بماند و بپوسد. معتقدم که تا ابد در رنج و عذاب خواهد بود. منبعد به شکلی قاطعانه به مبارزه با پس‌مانده‌های این سازمان تروریستی ادامه خواهیم داد.

🔄روزنامه استار
طی گزارشی تحت عنوان" فرمول صلح کشورش را به ترکیه ارائه کرد" نوشته است: آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با هاکان فیدان وزیر امور خارجه اوکراین اعلام داشت: طرح صلح کی‌یف برای پایان دادن به جنگ در کشورش را به هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه ارائه کرده است. سیبیها با تاکید بر اینکه همه کشورهایی که خواهان صلح هستند باید مطابق با موازین سازمان ملل متحد حمایت لازم را انجام دهند، گفت: ما از یاری‌های ترکیه در این راستا آگاهی داریم.

🔄روزنامه وطن
طی گزارشی به نقل از آلپارسلان بایراکتار وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه نوشته است: در میدان گازی ساکاریا در ربع اول سال 2025 روزانه، 9.1 میلیون متر مکعب گاز تولید خواهد شد و با این مقدار گاز تولیدی نیاز چهار میلیون خانوار برآورد خواهد شد.

🔄روزنامه خبر ترک
طی گزارشی تحت عنوان" افزایش ظرفیت اسکله‌های تفریحی ترکیه" می‌نویسد: عبدالقادر اورال‌اوغلو وزیر ترابری و زیر ساخت ترکیه دیروز طی سخنانی اعلام کرده است: تعداد اسکله‌های تفریحی ترکیه که در سال 2002، چهل و یک بود در سال 2024 به شصت و سه افزایش یافته است.



Metam
@pishroaz