مطالعات حقوق بشر

@ngoodvv


این کانال با هدف ارتقای آگاهی مخاطبان از فرایندهای علمی و کاربردی حقوق بشر در سطح بین‌المللی راه‌اندازی شده و بازوی ارتباطی سازمان دفاع از قربانیان خشونت (ازنخستین سمن‌های دارای مقام مشورتی در کشور) می‌باشد.

مطالعات حقوق بشر

22 Oct, 12:20


فراخوان جهانی برای پایان دادن به اشغال غیرقانونی اسرائیل و تحقق حق تعیین سرنوشت فلسطینیان

⭕️ کمیسیون مستقل تحقیق بین‌المللی در سرزمین‌های اشغالی، در تحلیلی که در تاریخ 17 اکتبر 2024 درخصوص رأی مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری تهیه نموده، اعلام کرد که تمامی کشورهای عضو و سازمان‌های بین‌المللی باید برای پایان دادن به حضور غیرقانونی اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی اقدام کنند. طبق این اعلام، این حضور به نقض مداوم حقوق بشر، به‌ویژه حق تعیین سرنوشت فلسطینیان و اعمال تبعیض ساختاری علیه آن‌ها منجر شده است.

⭕️ کمیسیون همچنین خواستار توقف فوری شهرک‌سازی‌ها و بازگرداندن منابع و زمین‌های فلسطینیان شده و تأکید کرده که جامعه بین‌المللی نباید ادعاهای حاکمیتی اسرائیل را به رسمیت بشناسد و باید از هرگونه حمایتی که به ادامه اشغال کمک می‌کند، پرهیز کند.

⭕️ در این گزارش، با استناد به نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری، به‌صراحت بیان شده که حضور اسرائیل در این مناطق غیرقانونی است و همه کشورها موظف‌اند از هر گونه کمک مالی، نظامی یا سیاسی که به ادامه اشغال منجر می‌شود، خودداری کنند. همچنین، این بیانیه بر مسئولیت جهانی برای تحقق حقوق فلسطینیان، به‌ویژه حق تعیین سرنوشت، تأکید می‌کند و خواستار همکاری بین‌المللی برای پایان دادن به اشغال غیرقانونی است.

⭕️ این گزارش تأکید دارد که ادامه حضور اسرائیل نه تنها حقوق بشر را نقض می‌کند، بلکه اصول بنیادین حقوق بین‌الملل را نیز زیر پا می‌گذارد. این اصول شامل حق مردم برای تعیین سرنوشت، ممنوعیت تصرف سرزمین با زور، ممنوعیت تفکیک نژادی و تبعیض، و رعایت قواعد اساسی حقوق بین‌الملل بشردوستانه است.
گفتنی است کمیسیون این تحلیل حقوقی را برای کمک به مجمع عمومی و شورای امنیت در شناسایی و اجرای اقدامات لازم برای پایان دادن به اشغال غیرقانونی و تحقق کامل حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین ارائه کرده است.

#وضعیت_حقوق‌بشر_کشورها
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

21 Oct, 05:03


📕 منابع جدید در مطالعات حقوق بشر

عنوان کتاب: حفاظت از محیط زیست تحت قوانین بین‌المللی در زمان اشغال، حقوق بین‌الملل بشردوستانه، حقوق بشر و حقوق محیط زیست

نویسنده: وعد ابوالروب

انتشارات: راتلج. سال ۲۰۲۴


• این کتاب به بررسی رابطه حقوق بین‌الملل محیط زیست و حقوق بشر در خصوص حفاظت از محیط زیست در زمان اشغال می پردازد چرا که اشغال در کنار تهدید حقوق انسان، برای حیوان و گیاه و محیط زیست نیز تهدیدی ملموس ایجاد می‌کند. 

• در کتاب به این موضوع اشاره می شود که باید از قوانین بین‌المللی برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی بی‌سابقه، از آلودگی آب، هوا و خاک و آسیب‌های شدید به منابع طبیعی گرفته تا پیچیدگی‌های تنظیم چالش‌های محیطی نوظهور در شرایط فوق‌العاده استفاده شود.

•  این کتاب با استفاده از مطالعات موردی بین‌المللی در کنار نقش برجسته و در حال تحول موافقت‌نامه‌های حقوق بین‌الملل، به‌ویژه، موافقت‌نامه‌های چندجانبه زیست‌محیطی، تحلیلی جامع از ابزارهای قانونی موجود برای هدایت چالش‌های زیست‌محیطی تحت اشغال ارائه می‌دهد.

• کتاب در ۲۵۰صفحه و ۵ بخش منتشر شده است: ۱. مقدمه، ۲. حفاظت از محیط زیست بر اساس قانون تصرف، ۳. نقش حقوق بین‌الملل بشر در حفاظت از محیط زیست در زمان اشغال،۴. نقش حقوق بین الملل محیط زیست در حفاظت از محیط زیست در زمان اشغال ۵. نتیجه گیری کلی

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

20 Oct, 08:58


نگاهی به نگرانی‌های سازمان‌های غیردولتی درباره نقض حقوق زنان و اقلیت‌ها در کانادا

⭕️ در گزارش جلسه استماع نظرات سازمان‌های غیردولتی توسط اعضای کمیته ناظر بر کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان که در تاریخ 15 اکتبر 2024 منتشر شد، نهادهای جامعه مدنی به ‌ویژه در زمینه حقوق زنان و اقلیت‌ها در کانادا نگرانی‌های جدی خود را مطرح کردند.

❇️ فعالان حقوق بشر به وجود تبعیض‌های سیستماتیک در دسترسی به خدمات بهداشتی، آموزش و اشتغال اشاره و تأکید کردند که این تبعیض‌ها به‌ویژه بر زنان بومی و سایر گروه‌های آسیب‌پذیر تأثیر منفی گذاشته است. این نهادها خواستار اقدام فوری دولت کانادا برای بهبود وضعیت حقوق بشر و رسیدگی به این مشکلات شدند و بر لزوم ایجاد سیاست‌هایی برای تضمین حقوق برابر برای همه شهروندان تأکید کردند.

❇️ علاوه بر این، سازمان‌های غیردولتی به نقص‌های موجود در سیستم عدالت کیفری اشاره کردند که زنان بومی و سایر گروه‌های آسیب‌پذیر را به‌طور نامتناسبی تحت تأثیر قرار می‌دهد. نهادهای جامعه مدنی خواستار تغییرات قانونی و سیاستی شدند که نه‌تنها به حمایت از حقوق این گروه‌ها بپردازد، بلکه به رفع نابرابری‌های موجود در نظام عدالت کیفری و اجتماعی کمک کند. آن‌ها تأکید کردند که در شرایط کنونی، حقوق زنان و اقلیت‌ها در کانادا به‌طور جدی در خطر است و نیاز به اقدام جدی و مؤثر از سوی دولت وجود دارد.

❇️ گزارش همچنین به عواقب جدی ناشی از سیاست‌های استعماری بر زنان و دختران بومی در کانادا اشاره می‌کند. تحقیقات کمیته در سال 2015 نشان داد که این گروه با بدترین شرایط اجتماعی-اقتصادی مواجه‌اند و این وضعیت به دلیل نژادپرستی سیستماتیک و خشونت، به فقر گسترده، عدم دسترسی به مسکن و جدایی کودکان از خانواده‌هایشان، منجر شده است.

❇️ وضعیت نگران‌کننده افزایش قتل‌های زنان در کانادا نیز مورد توجه قرار گرفت. به‌گفته سمن‌های شرکت‌کننده، به‌طور متوسط هر 2.5 روز یک زن در کانادا کشته می‌شود. نهادهای جامعه مدنی خواستار حمایت و خدمات قوی‌تری برای بازماندگان خشونت‌های مبتنی بر جنسیت شدند و تأکید کردند که نیروی انتظامی و مقامات قضایی باید آموزش‌های مناسبی در این زمینه دریافت کنند.

❇️ گزارش همچنین به این موضوع می‌پردازد که زنان مهاجر در کانادا به دلیل مجوزهای کاری محدود با ظلم و ستم قابل توجهی مواجه‌اند که آسیب‌پذیری آن‌ها را در برابر سوءاستفاده‌های شغلی و خشونت‌های جنسی افزایش می‌دهد. ضروری است تا این محدودیت‌ها حذف و سیاست‌هایی برای ایجاد شرایط کاری امن برای این گروه‌ها تدوین شود.

❇️در نهایت، سازمان‌های غیردولتی به تأثیرات منفی پروژه‌های استخراج منابع طبیعی و معدن‌کاری در آب‌های عمیق اقیانوس‌ها بر حقوق زنان بومی و زنان ساکن جزایر اقیانوس آرام اشاره کردند. به اعتقاد ایشان این پروژه‌ها علاوه بر تهدید زندگی دریایی، می‌توانند منجر به افزایش خشونت، حاشیه‌نشینی و تبعید زنان شوند.

#وضعیت_حقوق‌بشر_کشورها
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

19 Oct, 11:31


مهم‌ترین تحولات شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر (۱۲ تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴)

🔰ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان، خواستار تحقیقات شفاف درباره کشته و مجروح شدن مهاجران افغان توسط نیروهای مرزی ایران در منطقه سراوان شد. خانم مای ساتو گزارشگر ایران نیز در توئیتی در این خصوص اعلام کرد که این وضعیت نشان‌دهنده نگرانی‌های جدی درباره مهاجران افغان در مرزهای ایران است و ضرورت حمایت بیشتر از حقوق بشر و امنیت آن‌ها را به وضوح نشان می‌دهد.

🔰آلنا دوهان، گزارشگر ویژه در مورد اقدامات قهری و یکجانبه، در گزارشی تازه ابراز نگرانی کرده که استفاده از روابط خانوادگی به عنوان تنها دلیل تحریم‌ها می‌تواند به نقض حقوق بشر و آسیب به زندگی افرادی که به‌طور مستقیم تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند، منجر شود. او تأکید کرده که این نوع تحریم‌ها نه تنها بر افراد هدف تأثیر می‌گذارد، بلکه اثرات مخربی بر خانواده‌ها و جوامع آن‌ها نیز دارد و خواستار بازنگری در این رویه‌ها و توجه بیشتر به حقوق بشر شده است. گفتنی است که خانم دوهان این بیانیه را در اعتراض به اعمال تحریم‌ سوییس علیه الکساندرا ملنیچنکو همسر آندری ملنیچنکو (تبعه روس که مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار دارد) ارائه کرده است.

🔰کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل اعلام کردند که باید اقدامات بیشتری برای حمایت از افراد مبتلا به آلبینیسم (زالی) انجام شود. این شرایط نادر باعث بروز مشکلات جسمی و اجتماعی برای این افراد شده و نیازمند توجه ویژه به حقوق آن‌ها و دسترسی به خدمات ضروری است.

🔰جمعی از کارشناسان سازمان ملل از رژیم اسرائیل خواسته‌اند که بلافاصله به حملات خشونت‌آمیز علیه کشاورزان فلسطینی پایان دهد. به گفته ایشان این حملات نه تنها معیشت کشاورزان را تهدید می‌کند بلکه تنش‌ها در منطقه را نیز تشدید می‌کند.

🔰گروهی از کارشناسان سازمان ملل از کشورها خواسته‌اند که حقوق بشر را به طور کامل در کنوانسیون تنوع زیستی (COP16) ادغام کنند. آن‌ها تأکید دارند که محافظت از حقوق انسان‌ها باید بخشی جدایی‌ناپذیر از تلاش‌های جهانی برای حفظ تنوع زیستی و مقابله با تهدیدات زیست‌محیطی باشد.

🔰کارشناسان سازمان ملل در حال بررسی راهکارهایی برای عملی کردن حق توسعه در همکاری‌های بین‌المللی توسعه هستند. در این گزارش، تأکید می‌شود که کشورهای توسعه‌یافته باید اصول حقوق بشر را در برنامه‌های توسعه‌ای خود کاملاً ادغام کنند تا به بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی در کشورهای در حال توسعه کمک کنند.

🔰معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در نشست وزرای G7 بر اهمیت حفظ و ارتقاء حقوق افراد دارای معلولیت تأکید کرد. او از کشورهای G7 خواست که سیاست‌ها و برنامه‌هایی را برای حمایت از معلولان در زمان بحران‌های جهانی در نظر بگیرند و به اجرای کامل حقوق بشر برای این گروه آسیب‌پذیر متعهد باشند.

🔰گزارشگر ویژه حقوق آزادی اجتماعات مسالمت آمیز و تشکل اظهار داشت این آزادی‌ها به‌دلیل استفاده از فرایند بدنام‌سازی توسط دولت‌ها در معرض تهدید جدی قرار دارند. به گفته وی دولت‌ها باید از فعالان مدافع صلح و عدالت حمایت نمایند و برای حفظ جوامع ایمن و دمکراتیک، باید فضای مدنی و فعالیت‌های اعتراضی را تقویت کنند.

🔰ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر، در اظهارات اخیر خود تأکید کرد که در میان جنگ‌ها و بحران‌ها، توجه به حقیقت، قانون و همدردی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. او بر ضرورت حفاظت از حقوق بشر و توجه به نیازهای انسانی تأکید کرد و خواستار اقدام جدی جامعه جهانی برای جلوگیری از نقض حقوق بشر در چنین شرایطی شد.

🔰گزارشگر ویژه در مورد قاچاق انسان، به ویژه زنان و کودکان در گزارش جدید خود هشدار داد که قاچاق زنان به منظور بهره‌کشی، تهدیدی جدی برای صلح و امنیت جهانی است. او تأکید کرد که این مشکل باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد و اقداماتی فوری برای حمایت از زنان و پیشگیری از قاچاق آن‌ها انجام شود.

🔰کارشناسان سازمان ملل هشدار دادند که سودان با یکی از بدترین قحطی‌ها در چند دهه اخیر مواجه است. این بحران به‌دلیل درگیری‌ها و ناآرامی‌های سیاسی تشدید شده و نیاز فوری به کمک‌های بشردوستانه برای نجات جان انسان‌ها وجود دارد.

🔰نازیلا قانع، گزارشگر ویژه آزادی مذهب یا عقیده اعلام کرد مجارستان نیاز به اصلاحات بیشتری برای رسیدگی به تبعیض‌های مذهبی دارد. او بر اهمیت تضمین برابری و عدم تبعیض میان تمامی ادیان تأکید کرد و خواستار اقدام فوری برای بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور شد.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

15 Oct, 07:18


📕منابع جدید در مطالعات حقوق بشر


عنوان کتاب: گسترش دسترسی به عدالت تحلیل تجربی مشارکت بازیگران دولتی و غیردولتی در دیوان بین‌المللی دادگستری

نویسنده: پائولا وویچیکیویچ آلمیدا، جولیا تاوارس رومی

انتشارات: 2024، Springer Nature Switzerland



• این کتاب به پیامدهای مشارکت گسترده در تصمیم‌گیری‌های قضایی بین‌المللی با بررسی مسائل مربوط به منافع جامعه می پردازد. کتاب با تمرکز بر دیوان بین‌المللی دادگستری، مشارکت فزاینده بازیگران دولتی و غیردولتی را در کارکردهای مشاجره‌آمیز و مشورتی دیوان نشان می‌دهد.

• در کتاب بر نقش و ویژگی چند منظوره دادگاه‌ها و دادگاه‌های بین‌المللی تمرکز شده است. همچنین عنوان شده فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان جزئی از ساختار حاکمیت بین‌المللی، مجهز به حفاظت، بیان و شکل دادن به ارزش‌هایی هستند که منافع جامعه را با قدرتی که در معاهدات بین‌المللی به آن‌ها اعطا شده است، منعکس می‌کند. 

• نویسندگان معتقدند به‌عنوان ارگان اصلی قضایی اصلی سازمان ملل متحد، مشارکت دولت‌ها و بازیگران غیردولتی در رسیدگی‌های دیوان موضوعی است که به طور کلی برای حل و فصل اختلافات بین‌المللی از اهمیت بالایی برخوردار است. 

• این کتاب در ۲۶۵ صفحه و ۷ بخش منتشر شده: ۱. مقدمه، ۲. چارچوب نظری: سازوکارهای مشارکت قبل از دیوان، ۳. تحلیل تجربی موارد اختلافی، ۴. تحلیل تجربی رویه‌های مشورتی، ۵. وجود مسیرهای غیررسمی، ۶. چالش‌ها و جایگزین‌هایی برای گسترش مشارکت، ۷. نتیجه گیری.

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

14 Oct, 06:19


مهم‌ترین تحولات شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر (5 تا 11 اکتبر ۲۰۲۴)

🔰 گزارشگر ویژه ایران، خانم مای ساتو اولین گزارش خود در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرد. این گزارش در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شد. وی در اولین گزارش خود به بیان چشم‌انداز، رویکردها و اولویت‌های مأموریت خویش پرداخته است.

🔰 گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد فروش و سوءاستفاده جنسی از کودکان، از تاریخ ۱۴ تا ۲۵ اکتبر ۲۰۲۴ به آلمان سفر خواهد کرد. وی در این بازدید موضوعاتی همچون استثمار و سوءاستفاده جنسی از کودکان و همچنین قاچاق کودکان را مورد بررسی قرار خواهد داد.

🔰 گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد فروش و سوءاستفاده جنسی از کودکان در آخرین گزارش خود متذکر شد بیش از ۳۰۰ میلیون کودک سالانه قربانی سوءاستفاده جنسی آنلاین می‌شوند. خانم ماما فاطمه سینگاته در گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل هشدار داد با وجود مزایای فراوان فناوری‌ها برای حمایت از حقوق کودکان، سرعت پیشرفت و پیچیدگی‌های بی‌سابقه این فناوری‌ها، خطرات جدی برای کودکان به همراه دارد و آنها را در معرض آسیب‌های شدید قرار می‌دهد.

🔰 جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل به مناسبت یکسالگی حمله نظامی اسرائیل به غزه، بیانیه‌ای صادر کردند. در این بیانیه ایشان به خشونت‌های وحشیانه اسراییل که منجر به نسل‌کشی، پاکسازی قومی و مجازات جمعی فلسطینیان شده، اشاره کردند و آن را به عنوان خطری در راستای فروپاشی سیستم چندجانبه بین‌المللی به شمار آوردند.

🔰 سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، راوینا شامداسانی، اعلام کرد که اوضاع برای غیرنظامیان در لبنان، غزه، سرزمین‌های اشغالی و سوریه به طور مداوم در حال بدتر شدن است. وی متذکر شد در بیروت، پایتخت لبنان، حملات هوایی اسرائیل شدت یافته و تاکنون صدها نفر کشته شده‌اند و بیش از یک میلیون نفر از خانه‌های خود فرار کرده‌اند.

🔰 کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، آقای ولکر ترک، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به شانزدهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون تنوع زیستی، خواستار اقدام قاطع برای محافظت از تنوع زیستی بر مبنای حقوق بشر شد. وی خاطرنشان کرد این کنفرانس فرصتی برای هم‌راستا کردن حقوق بشر با تلاش‌های جهانی برای حفظ محیط زیست و مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی است.

🔰 جمعی از کارشناسان سازمان ملل از صدور حکم زندان برای خبرنگاران قرقیزستان ابراز نگرانی کردند. ایشان معتقدند احکام صادر شده برای خبرنگاران ناعادلانه بوده و باید با رعایت استانداردهای حقوق بشر مورد بازبینی و اصلاح قرار بگیرد.

🔰 دو کمیته سازمان ملل، شامل کمیته حقوق کودک (CRC) و کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (CESCR)، اعلام کردند که دولت فنلاند حقوق مردم بومی را با اعطای مجوزهای اکتشاف معدنی در اراضی آنها، بدون ارزیابی تأثیرات یا فرایند مشارکت مناسب، نقض کرده است.

🔰 جمعی از کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند که توافق بین موریس و بریتانیا در مورد حاکمیت بر چاگوس یک گام مثبت است، اما معاهده نهایی باید حقوق چاگوسی‌ها را ت شامل بازگشت به میهن و دریافت غرامت تضمین نماید.

🔰 کمیسیون مستقل بین‌المللی تحقیقات سازمان ملل در مورد فلسطین، اعلام کرد اسرائیل به سیاستی هدفمند برای نابودی سیستم بهداشت و درمان غزه پرداخته و به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت به عنوان نسل‌کشی اقدام کرده است. این کمیسیون همچنین به بررسی رفتار با بازداشت‌شدگان فلسطینی در اسرائیل و گروگان‌های اسرائیلی و خارجی در غزه از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ پرداخته و به این نتیجه رسیده که هم اسرائیل و هم گروه‌های مسلح فلسطینی در زمینه شکنجه و خشونت‌های جنسی مسئول هستند.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

12 Oct, 06:38


🔎 نگاهی به اقدامات حقوقی انجام شده در دیوان کیفری بین‌المللی در ماه گذشته ( ۲۰ آوریل تا ۲۰ مه)

✔️ اگرچه دیوان کیفری بین‌المللی با هدف اصلی مبارزه با بی‌کیفری و شناسایی مسئولیت ناشی از جرایم بین‌المللی تاسیس شد، اما از طریق ایجاد پیوند میان صلح، امنیت بین‌المللی و عدالت کیفری با حقوق بشر در ارتباط است.

در حال حاضر دیوان ۳۲ پرونده در دست اقدام دارد. این پرونده‌ها شامل موارد روی داده از نقض حقوق بشر در کشورهای:

جمهوری دموکراتیک کنگو (آغاز تحقیقات از آوریل ۲۰۰۴)، اوگاندا (آغاز تحقیقات از ژانویه ۲۰۰۴)، دارفور/ سودان (آغاز تحقیقات از مارس ۲۰۰۵)، جمهوری آفریقای مرکزی (آغاز تحقیقات از دسامبر ۲۰۰۴)، کنیا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از مارس ۲۰۱۰)، لیبی (فوریه ۲۰۱۱)، ساحل عاج (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ اکتبر ۲۰۱۱)، مالی (آغاز تحقیقات از ژوییه ۲۰۱۱)، جمهوری آفریقای مرکزی II (آغاز تحقیقات از مه ۲۰۱۴)، گرجستان (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۷ ژانویه ۲۰۱۶)، بوروندی (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۵ اکتبر ۲۰۱۷)، فلسطین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۱)، بنگلادش/میانمار، افغانستان، فیلیپین، ونزوئلا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ نوامبر ۲۰۲۱) و
اوکراین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۲) می‌باشد.

✔️ اقدامات زیر، اهم فعالیت‌های دیوان بین‌المللی کیفری در ماه اخیر می‌باشد:

• ششمین بازدید کریمخان، دادستان دیوان از اوکراین؛ استقبال از تصمیم اوکراین مبنی بر تصویب اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی و همچنین دیدار و عیادت از قربانیان جنگی.

• بازدید رئیس جمهور اسلوونی از دیوان بین‌المللی کیفری و تاکید بر تعهد دولت وی نسبت به مبارزه علیه کیفرناپذیری (impunity) مرتکبان شدیدترین جرایم علیه جامعه بین‌المللی به عنوان یک اصل کلی.

• اعلام زمان برگزاری بیانیه نهایی در پرونده عبدالرحمن(مظنون در وضعیت سودان)، به تاریخ ۱۱ الی ۱۳ دسامبر برابر با ۲۱ الی ۲۳ آذرماه؛ پس از برگزاری جلسه اخیر قضات وارد مرحله شور شده و رای خود را صادر خواهند نمود.

• اعلام دادستان دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر تائید آغاز انجام بررسی‌های مقدماتی، نسبت به ارجاع انجام شده از جانب دولت لیتوانی، در خصوص ادعای ارتکاب جرایم علیه بشریت در بلاروس.

• تائید درخواست دادستان از جانب شعبه اول پیش دادرسی در خصوص اعلان عمومی دستورهای بازداشت صادر شده نسبت به ۶ تن از اتباع لیبی.


#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

09 Oct, 12:32


رویدادها و تحولات حقوق بشری

@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

08 Oct, 10:23


📙 نگاهی به واکنش‌ تعدادی از کارشناسان سازمان ملل در خصوص یک‌سالگی واقعه ۷ اکتبر

🔶🔶۱۹ گزارشگر ویژه، ۲ کارشناس مستقل و اعضای ۳ گروه کاری حقوق بشر سازمان ملل در تاریخ ۷ اکتبر (۱۶ مهر ۱۴۰۳) به مناسبت حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و حمله اسرائیل به مردم فلسطین در غزه با صدور بیانیه مشترکی خواستار پایان دادن به خشونت و پاسخگویی یک سال تلفات و رنج‌های انسانی و بی‌توجهی آشکار به حقوق بین‌المللی شده‌اند.

🖊 برخی از نکات محوری این بیانیه عبارتند از:

🔸 درخواست توقف خشونت‌ها و ابراز همدری آنان با همه قربانیان به‌ویژه کودکان؛

🔸 اشاره به اقدامات انجام شده توسط حماس در تهاجم اولیه و ادعای جنایت جنگی و احتمالاً جنایت علیه بشریت بودن آن؛

🔸 اشاره به اقدامات انجام شده اسرائیل در غزه طی یک سال گذشته به عنوان جنایت جنگی و احتمالاً جنایت علیه بشریت؛

🔸اشاره به کشته‌شدن بیش از ۴۲۰۰۰ نفر، زخمی شدن ۹۷۰۰۰ نفر از جمله ۱۷۰۰۰ کودک و آواره شدن حدود ۲ میلیون فلسطینی تا تاریخ ۶ اکتبر ۲۰۲۴؛

🔸 اشاره به نظر دیوان بین‌المللی دادگستری در خصوص تعرض جبران ناپذیر به حقوق فلسطین‌ها و رخ دادن نسل‌کشی در غزه؛

🔸 اشاره به کشته شدن ۹۸۶ نفر از کادر درمان و بهداشت غزه، ۲۲۵ کارمند آژانس امداد و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) و ۱۲۶ خبرنگار توسط نیروهای اسرائیل؛

🔸 تخریب و نابودی بیمارستان‌ها، مدارس و اردوگاه‌های پناهندگان توسط اسرائیل و نبود هیج جای امنی در غزه؛

🔸 اشاره به ضرورت تحقیق کامل، بی‌طرفانه و مستقل مکانیسم‌های قضایی بین‌المللی، سازمان ملل و جامعه بین‌المللی درباره این نقض‌های شدید؛

🔸 ضرورت محاکمه و مجازات عاملان، تضمین پرداخت غرامت به قربانیان و اجازه دسترسی برای اثبات حقایق؛

🔸 به رسمیت شناختن سال‌ها تبعیض نژادی و آپارتاید علیه مردم فلسطین و خطر حذف حضور فلسطینی‌ها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین؛

🔸 درخواست از جامعه بین‌المللی برای اطمینان از پایان دادن به انتقال تسلیحات توسط دولت‌ها و شرکت‌ها به اسرائیل و اجتناب از شریک شدن در جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت؛

🔸 ابراز نگرانی از گسترش خشونت‌ و خصومت‌ها در سایر کشورهای منطقه، به ویژه در لبنان و کشته شدن بیش از ۲۰۰۰ نفر از جمله زنان و کودکان و مجروح شدن بیش از ۹۵۰۰ نفر تا کنون؛

🔸 اعلام آمادگی کارشناسان برای کمک به تلاش‌های واقعی برای ایجاد حقیقت، عدالت و جبران نقض حقوق بین‌المللی در چارچوب این درگیری.

#وضعیت_حقوق‌بشر_کشورها
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

07 Oct, 11:44


📕منابع جدید در مطالعات حقوق بشر

عنوان کتاب: تأثیر هوش مصنوعی بر قوانین حقوق بشر، درخواست برای یک کنوانسیون هوش مصنوعی

نویسنده: جان استوارت گوردون

انتشارات: 2023، Palgrave Macmillan



- این کتاب تأثیر هوش مصنوعی بر حقوق بشر را با تمرکز بر خطرات احتمالی و قوانین حقوق بشر بررسی می‌کند و ایجاد کنوانسیون جهانی برای حقوق سیستم‌های هوش مصنوعی (کنوانسیون AI) را پیشنهاد می‌کند.

- نویسنده به بررسی رابطه میان هوش مصنوعی و اخلاق پرداخته و عنوان می‌کند که پیچیدگی تکنولوژی آنقدر گسترده شده که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ما در آینده شاهد ظهور هوش مصنوعی عمومی و در نهایت ابرهوش خواهیم بود.

- در بخشی از کتاب عنوان می شود انسان‌ها با تخلف در حقوق ماشین آلات منجر به نقض حقوق بشر در برخی از جنبه‌ها شده‌اند. در حقیقت نویسنده به نوعی به حقوق هوش مصنوعی اشاره دارد که چگونه می‌توان به بهترین نحو از ماشین‌های فوق‌هوشمند در برابر آسیب‌های ناشی از انسان محافظت کرد.

- این کتاب در ۸۸ صفحه و شامل ۷ بخش منتشر شده است: 1. مقدمه کلی 2. هوش مصنوعی چیست؟ 3. حقوق بشر چیست؟ 4. تاثیر هوش مصنوعی در مورد حقوق بشر 5. حرکت به سوی یک کنوانسیون جهانی برای حقوق سیستم های هوش مصنوعی 6. ایرادات 7. نتیجه گیری کلی

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

06 Oct, 07:59


مهم‌ترین تحولات شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در ماه اخیر (پنجم سپتامبر تا پنجم اکتبر ۲۰۲۴)

🔰 شانزده تن از گزارشگران ویژه سازمان ملل در تاریخ 4 اکتبر 2024، اسراییل را به دلیل نقض قوانین بین‌المللی و آوارگی فلسطینیان محکوم کردند. ایشان تاکید کردند که تعداد آوارگان داخلی لبنان در کمتر از یک ماه به دلیل حملات بی‌امان اسرائیل بیش از سه برابر شده است.

🔰 سازوکار تخصصی بین‌المللی برای پیشبرد عدالت و برابری نژادی سازمان ملل اظهار داشت مصونیت از مجازات برای مقامات دولتی که از نیروی مرگبارعلیه آفریقایی‌تبارها استفاده می‌کنند، همچنان ادامه دارد.

🔰کمیسیون تحقیق سازمان ملل در مورد اوکراین اذعان داشت که شواهد زیادی از الگوهای رایج شکنجه توسط مقامات روسی علیه غیرنظامیان و اسیران جنگی اوکراینی در سرزمین‌های اشغالی اوکراین پیدا کرده است.

🔰هیئت حقیقت یاب مستقل در مورد ونزوئلا هشدار داد دولت این کشور به طور چشمگیری سرکوب مخالفان مسالمت‌آمیز علیه حکومت را تشدید کرده و یکی از حادترین بحران‌های حقوق بشر در تاریخ این کشور را رقم زده است.

🔰کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند که مردم نیکاراگوئه در برابر نقض شدید حقوق بشر بی‌دفاع هستند. آنها معتقدند وضعیت حقوق بشر در این کشور نسبت به سال گذشته بدتر شده و دولت همچنان به نقض جدی حقوق بشر ادامه می‌دهد.

🔰جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کردند اگر رهبران سودان جنوبی مسیر خود را تغییر ندهند، تمدید دولت انتقالی، به بحران حقوق بشری تبدیل خواهد شد.

🔰کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد در سوریه در تاریخ 10 سپتامبر 2024 با انتشار جدیدترین گزارش هشدار داد که درگیری‌ها در خطوط مقدم تشدید شده و منطقه در آستانه یک جنگ گسترده است.

🔰کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل در سودان در گزارش خود اعلام کرد که طرف‌های درگیر در سودان طیف گسترده‌ای از نقض حقوق بشر و جنایات بین‌المللی را مرتکب شده‌اند که بسیاری از آنها ممکن است به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت تبدیل شوند.

🔰سازوکار تخصصی بین‌المللی برای پیشبرد عدالت و برابری نژادی سازمان ملل در گزارش سالانه خود در خلال پنجاه و هفتمین جلسه شورای حقوق بشر بر تحقق عدالت نژادی، برابری در اجرای قانون، جبران خسارت و همچنین سایر موارد نقض حقوق بشر توسط مقامات دولتی علیه مردم آفریقا تاکید کردند.

🔰 سخنگوی کمیسر عالی در تاریخ 24 سپتامبر از تشدید خشونت اسراییل علیه لبنان ابراز نگرانی کرد و توقف فوری خشونت‌ها و محافظت از غیرنظامیان را درخواست نمود.

🔰سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر در تاریخ اول اکتبر طی سخنانی از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه و قابلیت آن برای فرو بردن کل منطقه در یک فاجعه انسانی و حقوق بشری شدیدا ابراز نگرانی کرد.

🔰فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در سرزمین‌های فلسطین اشغالی در تاریخ سی سپتامبر هشدار داد تشدید درگیری مسلحانه اسرائیل و لبنان موجب درگیر شدن کل منطقه در یک فاجعه انسانی و ژئوپلیتیکی خواهد بود.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

05 Oct, 09:07


🌏روز جهانی عدم خشونت

🔸 همه ساله «روز جهانی بدون خشونت» در ۲ اکتبر، سالروز تولد مهاتما گاندی، رهبر جنبش استقلال هند و پیشگام فلسفه و استراتژی عدم خشونت برگزار می‌شود.

🔸این بزرگداشت بر اساس قطعنامه مجمع عمومی A/RES/61/271 مورخ ۱۵ ژوئن ۲۰۰۷، ایجاد شده است. این قطعنامه بر «ارتباط جهانی اصل عدم خشونت» و «تامین فرهنگ صلح، مدارا، تفاهم و عدم خشونت» تاکید می‌کند.

🔸روز جهانی بدون خشونت فرصتی برای «انتشار پیام عدم خشونت، از جمله از طریق آموزش و آگاهی عمومی» است.

🔸موضوعات روزهای بین‌المللی همواره با حوزه‌های اصلی اقدام سازمان ملل، یعنی حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، ارتقای توسعه پایدار، حمایت از حقوق بشر و تضمین حقوق بین‌الملل و اقدامات بشردوستانه مرتبط است.

📣 نکات محوری پیام دبیرکل به مناسبت روز بدون خشونت در سال ۲۰۲۴

🔹در روز جهانی بدون خشونت، ما تولد مهاتما گاندی را گرامی می‌داریم و ارزش‌هایی که او زندگی خود را وقف آن کرده است، مجدداً تأیید می‌کنیم: برابری، احترام، صلح و عدالت.
🔹دنیای امروز ما مملو از خشونت است.

🔹در سراسر جهان، درگیری‌ها بیداد می‌کند. از اوکراین، تا سودان، خاورمیانه، و فراتر از آن، جنگ در حال ایجاد یک منظره جهنمی از ویرانی، فقر و ترس است.

🔹نابرابری و هرج‌ومرج آب‌وهوایی پایه‌های صلح را تضعیف می‌کند و نفرت در فضای مجازی به خیابان‌ها سرایت کرده است.

🔹نشست سران آینده در ماه سپتامبر امیدی را به وجود آورد. کشورها گرد هم آمدند تا زمینه را برای یک چندجانبه‌گرایی جدید فراهم کنند که مجهز به حمایت از صلح در جهانی در حال تغییر است.

🔹این شامل تمرکز مجدد بر علل اساسی درگیری از نابرابری گرفته تا فقر و تفرقه است. اکنون ما به کشورها نیاز داریم که این تعهدات را به واقعیت تبدیل کنند.

🔹گاندی معتقد بود عدم خشونت بزرگترین نیرویی است که برای بشریت در دسترس است - قدرتمندتر از هر سلاحی- . بیایید با هم، نهادهایی را برای حمایت از این چشم‌انداز شریف ایجاد کنیم.

#روزجهانی
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

28 Sep, 10:48


🔺🔺🔺وضعیت غیرنظامیان در درگیری‌های اخیر لبنان

📙 دفتر همکاری امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در تاریخ ۲۶ سپتامبر با انتشار گزارشی اعلام کرد به شدت نگران جان غیرنظامیان در دو سوی خط آبی (خط مفروض سازمان ملل از سال ۲۰۰۰ برای جداکردن لبنان از مناطق اشغالی و بلندی‌های جولان) می‌باشد.

🖊 برخی از نکات مهم این گزارش عبارتند از:

🔸 آوارگی ۹۰۰۰۰ نفر و اسکان بیش از ۷۰۰۰۰ نفر در نزدیک به ۴۰۰ مدرسه دولتی و سایر پناه‌گاه‌ها از ۲۳ سپتامبر به گفته سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM)؛

🔸 تخمین آژانس پناهندگان سازمان ملل در سوریه مبنی بر نقل مکان بیش از ۱۰۰۰۰ نفر به دلیل درگیری‌های جاری از لبنان به سوریه؛

🔸متاثر شدن آموزش، بهداشت و سایر مراکز مهم غیرنظامی از تشدید خشونت در لبنان؛

🔸به تعویق انداختن آغاز سال تحصیلی به 14 مهر توسط وزارت آموزش و پرورش لبنان و متاثر شدن هزاران دانش آموز در سراسر کشور؛

🔸اشاره به آسیب ۲۴ ایستگاه آب از اکتبر ۲۰۲۳ به بعد و متاثر شدن دسترسی بیش از ۲۵۰۰۰۰ نفر به آب سالم و بهداشتی؛

🔸تعطیلی ۱۸ مرکز بهداشتی اولیه به دلیل درگیری اخیر در لبنان؛

🔸ارايه بسته‌های بهداشت باروری برای زنان و دختران بی‌جا شده توسط صندوق جمعیت سازمان ملل و تحویل لوازم ضروری از جمله آب، پتو و بسته‌های بهداشتی توسط یونیسف به پناه‌گاه‌های عمومی؛

🔸تنظیم غذای کافی برای حمایت از ۲۵۰۰۰۰ نفر به مدت پنج روز توسط برنامه جهانی غذا؛

🔸اشاره به پاسخ سازمان ملل و شرکای بشردوستانه آن به نیازهای فوری و در عین حال نیاز آنان به منابع بیشتری برای حفظ این پاسخ‌گویی.

#وضعیت_حقوق‌بشر_کشورها
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

28 Sep, 06:08


نگاهی به محورهای مهم گزارش جدید خانم دوهان (گزارشگر منع تحریم) به اجلاس ۵۷ شورای حقوق بشر (شهریور و مهر ۱۴۰۳)

◾️گزارش جدید خانم دوهان با عنوان «نظارت و ارزیابی تأثیر تحریم‌های یکجانبه و تبعیت بیش از اندازه بر حقوق بشر» جهت ارائه به نشست ۵۷ شورای حقوق بشر منتشر شده است.

◽️ هدف این گزارش که در هشت سرفصل تالیف شده، پاسخ به استقبال شورا از ابتکار گزارشگر، مبنی بر امکان‌سنجی تأسیس یک سازوکار مؤثر، بدون جانب‌داری و پاسخگو برای ارزیابی، مستندسازی، گزارش‌دهی و پیگیری امور مرتبط با تأثیرات منفی تحریم‌ها بر حقوق بشر از طریق ایجاد فرایندی برای نظارت و ارزیابی تحریم‌ها و تبعیت بیش از اندازه از آن‌ها توسط شرکت‌ها و سایر دولت‌ها می‌باشد.

◾️ گزارشگر معتقد است با نگاهی به اقدامات انجام شده تا به امروز، چه از سمت نهادهای بین‌المللی و چه از سمت دولت‌ها، می‌توان به این نتیجه رسید که هنوز هیچ ساختار منسجم و کارآمدی برای اندازه‌گیری و سنجش میزان اثر منفی تحریم‌ها بر حقوق بشر تشکیل نشده است. این بدان معنا است که نیاز است ابزاری تنظیم شود تا با ارائه اطلاعات و داده برای آن بتوان سهم اثرات منبعث از تحریم را بر ساختار اقتصادی و اجتماعی یک کشور به‌درستی اندازه گرفت.

◽️ این سبب می‌شود تا سهم فاکتورهای دیگر همچون سوء‌مدیریت داخلی، مشکلات ساختاری اقتصادی کشور، سوانح طبیعی و تغییرات آب و هوایی مثل سیل یا خشک‌سالی‌های طولانی و ... از سهم تحریم تفکیک شود.

🔺به نظر می‌رسد در صورت تکمیل این ابزار (که در گزارش جدید فوق‌الذکر ساختار اولیه آن معرفی شده) و همچنین در صورت تامین اطلاعات لازم، می‌توان ادعای دولت‌های تحریم‌کننده درخصوص اثرنداشتن تحریم بر شهروندان معمولی و آسیب‌پذیر را صحت‌سنجی کرد؛ همان‌گونه که می‌توان ادعای ِ دیگر تحریم‌کنندگان مبنی بر بهانه‌ بودن تحریم برای دولت‌های ناکارآمد جهت پوشش ناکارآمدی‌ها و فساد داخلی خود را نیز مورد ارزیابی دقیق قرار داد.

🔻مهم‌ترین بخش مورد نیاز برای تکمیل این ابزار، ارائه دیتای هدفمند و دست اول از سوی دولت‌های تحت تحریم و همچنین سایر بازیگران عرصه همچون سازمان‌های غیردولتی، اتحادیه‌ها و شرکت‌های تجاری و فعالان مطلع حقوق بشری است. اگر دولت‌ها بتوانند به جمع‌بندی مناسب و متعادلی از گستره لازم برای حفظ اصول امنیت ملی و اطلاعاتی خود برسند، آن‌گاه ارائه اطلاعات مناسب و تغذیه آن در سایت معرفی‌شده از سوی گزارشگر، می‌تواند قدم تعیین‌کننده‌ای در پیشبرد اهداف ذکر شده برای ماموریت گزارشگر ویژه تحریم باشد.

@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

24 Sep, 10:13


درخواست ۱۶ گزارشگر ویژه سازمان ملل برای تحقیق در مورد حملات به پیجرها در لبنان و سوریه

📙 در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۴۰۳، ۱۶ گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد بیانیه‌ای در خصوص دستکاری و انفجار پیجرها در لبنان و سوریه صادر کردند. این گزارشگران ضمن محکوم کردن این جنایات، همبستگی خود را با قربانیان ابراز کردند. در ابتدای بیانیه عنوان شده تا زمان صدور آن، این حملات منجر به مرگ ۳۲ نفر و زخمی و معلول شدن ۳۲۵۰ نفر گردیده که شامل یک پسر، یک دختر، پرسنل پزشکی و افراد دیپلمات می‌شوند.

🖊 نکات کلیدی این بیانیه به شرح ذیل است:

🔶 حملات مذکور بدون وجود تهدید قریب‌الوقوع از جانب قربانیان صورت گرفته و نیاز به تحقیقات سریع و مستقل را ضروری می‌سازد؛

🔶 وقوع نقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه به دلیل عدم امکان شناسایی دقیق اهداف نظامی و غیرنظامی مورد تأکید قرار گرفته است؛

🔸 به عقیده این گزارشگران، این حملات می‌تواند شامل جنایت جنگی، حمله به غیرنظامیان و نقض حق حیات باشد؛

🔶 اعمال خشونت‌آمیز با هدف ایجاد ترس در میان شهروندان عادی، خود نیز جنایت جنگی محسوب می‌شود؛

🔸 گزارشگران از سازمان ملل درخواست کرده‌اند تا تحقیقاتی سریع، مؤثر و بی‌طرفانه انجام دهد و افراد مسئول را با صلاحیت جهانی به عدالت بسپارد؛

🔶 همچنین از طرفین درگیری خواسته شده تا از نقض قوانین بشردوستانه خودداری کرده و اختلافات را از طریق روش‌های مسالمت‌آمیز حل کنند؛

#وضعیت_حقوق‌بشر_کشورها
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

23 Sep, 11:45


🌏 روز جهانی صلح

🔶 مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۸۱، ۲۱ سپتامبر را «روز جهانی صلح» تعیین کرد. دو دهه بعد، در سال ۲۰۰۱، مجمع عمومی به اتفاق آرا عنوان کرد که در این روز نباید خشونتی واقع شود و توصیه نمود همه‌جا آتش‌بس باشد.

🔸امسال بیست و پنجمین سالگرد تصویب اعلامیه و برنامه اقدام در مورد فرهنگ صلح توسط مجمع عمومی سازمان ملل است.

🔶مجمع عمومی اذعان داشته صلح «نه‌تنها فقدان درگیری است، بلکه نیازمند یک فرآیند مشارکتی مثبت و پویا می‌باشد که در آن گفتگو تشویق می‌شود و درگیری‌ها با روحیه درک متقابل و همکاری حل می‌شوند».

🔸اساسنامه سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با این مفهوم شروع می‌شود: «جنگ‌ها در ذهن انسان‌ها آغاز می‌شود، بنابراین در ذهن انسان‌هاست که دفاع از صلح باید ساخته شود».

🔶این مفهوم موضوع و لوگوی مراسم امسال روز جهانی صلح را شکل داده است. ایده‌های صلح و فرهنگ صلح، باید از طریق آموزش رسمی و غیررسمی، در بین کشورها و نسل‌ها در ذهن کودکان و جوامع پرورش داده شود.

🔸براساس آن‌چه در اعلامیه ذکر شده در بالا آمده روز جهانی صلح همیشه زمانی برای زمین گذاشتن سلاح و رعایت آتش‌بس بوده است. اما اکنون باید زمانی باشد که مردم انسانیت یکدیگر را ببینند. بقای انسان‌ها به عنوان یک جامعه جهانی به این بستگی دارد.

📣 پیام دبیرکل به مناسبت این روز در سال ۲۰۲۴


آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در پیامی به مناسبت این روز بیان کرده:

🔶🔸به هر طرف که نگاه می‌کنیم، صلح مورد حمله قرار می‌گیرد. از غزه، سودان، اوکراین و فراتر از آن می‌بینیم غیرنظامیان هدف تیراندازی قرار گرفته‌اند؛ خانه‌های ویران شده و جمعیت آسیب‌دیده و وحشت‌زده که همه چیز و گاهی همه کس را از دست داده‌اند. این فهرست بدبختی بشر باید متوقف شود. جهان ما به صلح نیاز دارد. صلح جایزه نهایی برای همه بشریت است.

🔶🔸پرورش فرهنگ صلح به معنای جایگزینی تفرقه، ناتوانی و ناامیدی با عدالت، برابری و امید برای همه است. این به معنای تمرکز بر جلوگیری از درگیری است.
اجلاس سران آینده ( ۲۲ و ۲۳ سپتامبر) که به ابتکار رهبران جهان تصویب شده و موضوعاتی از جمله صلح و امنیت، توسعه پایدار، تغییرات آب‌وهوا، حقوق بشر، جنسیت، جوانان و نسل‌های آینده و تغییر حکومت جهانی را پوشش میدهد، فرصتی حیاتی برای پیشبرد این اهداف است.

#روزجهانی
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

18 Sep, 10:17


درخواست بیش از ۳۰ سازمان حقوق بشری برای پایبندی کشورها به نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری

📙۳۴ سازمان حقوق بشری غیردولتی از جمله عفو بین‌الملل در بیانیه مشترکی در تاریخ ۱۷ سپتامبر (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) از همه کشورهای عضو سازمان ملل و شورای امنیت خواسته‌اند به نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری درباره غیرقانونی بودن اشغال اسرائیل پایبند باشند.

🖊 برخی از نکات محوری این بیانیه عبارتند از:

🔶 انتقاد از ادامه انتقال و فروش تقریباً بدون قیدوشرط سلاح، قطعات و مهمات با وجود حکم دیوان بین‌المللی دادگستری؛

🔸استفاده از سلاح توسط نیروهای اسرائیلی و شهرک‌نشینان در حملات و کشتار و ناتوانی دائمی غیرنظامیان فلسطینی، از جمله کودکان؛

🔶بازداشت خودسرانه و محاکمه سیستماتیک فلسطینی‌ها، از جمله کودکان در دادگاه‌های نظامی اسرائیل در شرایط وحشتناک؛

🔸 آوارگی اجباری از طریق تخریب خانه‌ها و اموال فلسطینی‌ها؛

🔶گسترش شهرک‌سازی و خشونت شهرک‌نشینان اسرائیلی و به اصطلاح دستورات «تخلیه» در بحبوحه بمباران اسرائیل در غزه؛

🔸سلب آزادی رفت‌وآمد فلسطینیان و محروم شدن آنان از خدمات اولیه از جمله کمک‌های پزشکی توسط رژیم اشغال‌گر؛

🔶 ایجاد مانع در دسترسی حمایت‌های بشردوستانه کشورهای عضو توسط مقامات اسرائیلی؛

🔸گزینشی عمل کردن دولت‌ها در اجرای حقوق بین‌الملل با عدم پایبندی به نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری؛

🔶 ضرورت تقویت و نشان دادن تعهد دولت‌ها نسبت‌ به نهادها و نظم بین‌المللی.

#وضعیت_حقوق‌بشر_کشورها
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

10 Sep, 06:03


📙 نگاهی به محورهای گزارش کمیسر عالی در افتتاحیه اجلاس ۵۷ شورای حقوق بشر در خصوص رژیم صهیونیستی

ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر، در تاریخ ۹ سپتامبر (۱۹ شهریور ۱۴۰۳) در گزارش به‌روزرسانی وضعیت حقوق بشر کشورها گفت حقوق بشر تکیه‌گاه ما در برابر قدرت لجام‌گسیخته است.

🖊 نکات مطرح شده گزارش در خصوص رژیم اشغال‌گر اسرائیل عبارتند از:

🔶 اشاره به حملات ۷ اکتبر و کشته‌شدن ۱۲۰۰ اسرائیلی و بیش از ۴۰۰۰۰ فلسطینی در غزه؛

🔸 تلاش هر روزه فلسطینیان برای زنده ماندن؛

🔶 آوارگی اجباری و چندین باره نزدیک به ۱.۹ میلیون فلسطینی در سراسر نوار غزه؛

🔸نگه‌داشتن ۱۰۱ گروگان اسرائیلی بعد از گذشت ۱۱ ماه از درگیری؛

🔶 نگهداری تقریباً ۱۰۰۰۰ فلسطینی در زندان‌ها یا تأسیسات نظامی موقت اسرائیل و بعضاً خودسرانه؛

🔸 از دست رفتن جان بیش از ۵۰ نفر به‌دلیل شرایط غیرانسانی و بدرفتاری؛

🔶تشدید عملیات‌های مرگبار، مخرب و بی‌سابقه در دو دهه اخیر در کرانه باختری همراه با افزایش خشونت شهرک‌نشینان؛

🔸 اشاره به پایان یافتن جنگ و جلوگیری از یک درگیری منطقه‌ای تمام عیار به‌عنوان «اولویت مطلق و فوری»؛

🔶ضرورت توجه به حضور غیرقانونی اسرائیل ناشی از سیاست‌ها و اقدامات آن؛

🔸اشاره به لزوم ‌توجه کشورها به حقوق بین‌الملل از جمله تصمیمات الزام‌آور شورای امنیت و دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری در جنگ غزه و در هر موقعیت مشابه دیگر.

#وضعیت_حقوق‌بشر_کشورها
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

08 Sep, 05:55


📚 منابع جدید در مطالعات حقوق بشر

📕 عنوان کتاب: مسئولیت حمایت و مبارزه با تروریسم

🖌 نویسنده: شانون زیمرمن

🖨 انتشارات: Brill Neuhoff، ۲۰۲۳


مسئولیت حمایت و مبارزه با تروریسم هر دو در آغاز هزاره به بلوغ رسیدند، زیرا جامعه بین‌المللی با چالش‌های ناشی از پایان جنگ سرد دست و پنجه نرم می‌کرد. 

در حالی که مبارزه با تروریسم بر اهمیت دولت تأکید داشت، مسئولیت حمایت ارزش فرد را پذیرفت. 

اگرچه به نظر می‌رسد که هر یک از این دو نشان دهنده راه مشخصی برای درک امنیت هستند؛ با این حال، همانطور که این دو مفهوم از طریق رقابت، اعمال و اصلاحات تکامل یافته‌اند، نقاط تعارض و تطابق جدیدی ظاهر شده است که راه‌های نوینی را برای درک معنای حفاظت از غیرنظامیان و دولت باز می‌کند.

  این کتاب از ۱۸۸ صفحه و ۶ بخش اصلی شامل: ۱- مسئولیت حمایت و مبارزه با تروریسم،۲-مسئولیت حمایت از ترور،۳- آیا همه انسان‌ها انسان هستند؟،۴- مقابله با تروریسم، مسئولیت حمایت و حفاظت از غیرنظامیان ، ۵- حمایت از غیرنظامیان و ۶- کمک حمایتی از تروریسم و ستون دوم تشکیل شده است.

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv

مطالعات حقوق بشر

03 Sep, 03:54


رویدادها و تحولات حقوق بشری

@ngoodvv

3,737

subscribers

692

photos

11

videos