ناصر کرمی

@nasserkaramii


اینجا بیشتر از روزمرگی‌های یک سبزگرا می‌نویسم. نظرها و انتقادات خود را درباره مطالبم می‌توانید به نشانی تلگرامم بفرستید: @naserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:25


🟡 #گدار
تنوع زیستی را در فارسی به عنوان برابرنهاد Biodiversity به کار می‌بریم. به نظر شما در این برنامه منظور همین عبارت بوده؟ به هر حال تنوع زیستی تخصص خیلی خاصی است در علوم محیطی و تا جایی که من می‌دانم این سخنرانان تخصصشان اموری دیگر است.

@nasserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:24


البته عنوان کامل صحبت من «اکولیتریچر در داستان‌نویسی معاصر فارسی، با نگاهی به داستان‌نویسان جنوب» است.
موضوع اکولیتریچر (ادبیات بومگرا؟ بوم‌نوشت؟ ادبیات بومبافت؟ کدام برابرنهاد بهتر است؟) خیلی در زبان فارسی مورد توجه منتقدان نبوده است. اگرچه بخش مهمی از میراث ادبی ایران به عنوان اکولیتریچر تعریف‌پذیر است. به هر رو صحبت من هم فقط شامل مروری کوتاه خواهد بود بر تعاریف این موضوع با اشاراتی به آثار نویسندگانی همچون محمود و چوبک و خاکسار و غریفی به عنوان مصادیق اکولیتریچر.


@nasserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:24


🔴 چگونگی ایجاد فرونشست!


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

ناصر کرمی

21 Jan, 00:22


The.Lovers.Wind.1978.PAL.DVD.Remux.DD2.0.MPEG2-MS.mkv

باد صبا (۱۳۵۶)

مستند ایرانی-فرانسوی

Le vent des amoureux | Baad-e Saba | The Lovers' Wind (1978)

زبان فارسی
برای نخستین بار انتشار نسخه دی وی دی ریماکس
تهیه‌ کننده و کارگردان: آلبر لاموریس
راوی: منوچهر انور
موسیقی: حسین دهلوی
تدوینگر: دنیس دکازابیانکا
«باد صبا» یا «باد عاشقان» فیلم مستندی است دربارهٔ طبیعت و مردم ایران ساخته آلبر لاموریس با گویندگی منوچهر انور.
موسیقی فیلم آثار سنتی موسیقی ایران و ساختهٔ حسین دهلوی و ابوالحسن صبا هستند. فیلم به سفارش وزارت فرهنگ و هنر دولت ایران ساخته شد. در حین فیلم‌برداری از سد کرج در اطراف تهران بالگرد به کابل‌های مخصوص تمرین تکاوران برخورد کرد و سقوط کرد که منجر به کشته شدن کارگردان فیلم آلبرت لاموریس و گروهش شد. فیلم بردار ایرانی فیلم محمود نوربخش به همراه پسر لاموریس از هلی کوپتر پیاده شدند و از مرگ نجات یافتند.

این فیلم در سال ۱۹۷۸ نامزد جایزه اسکار بهترین مستند شد.

🥀بایگانی‌مجله‌ها ونشریه‌های‌ایران

https://t.me/manesh4431

ناصر کرمی

21 Jan, 00:22


فیلم مستند
باد صبا (١٣٤٩)
تهیه‌کننده و کارگردان: آلبر لاموریس
فیلمبردار: گی تاباری، ریموند لتوزی
صدابردار: سیروس شبدیز، بهرام دارایی
تدوینگر: دنیس کازابلابیانکا، کلود لاموریس
نویسنده متن فرانسه: روژه گلاشان
مترجم و گوینده: منوچهر انور
موسیقی متن: حسین دهلوی
٣٥م‌م، رنگی، ٨٢ دقیقه

چشم‌اندازهای متنوع ایران و علاقه به درک راز دوام سرزندگی یک تمدن کهنسال، آلبر لاموریس را بر آن داشته است تا به کاوش در این سرزمین با تضادهای مناظر طبیعی بپردازد.

🥀بایگانی‌مجله‌ها ونشریه‌های‌ایران

https://t.me/manesh4431

ناصر کرمی

21 Jan, 00:22


بهره گیری از تحلیل های هیدرولوژیکی چرخه های خشکسالی و تغییر اقلیم در تصمیم گیری های مدیریت و بهره برداری پایدار سدهای بزرگ در مناطق گرم و خشک

🗓 يكشنبه:29 مهرماه 1403

ساعت: 18:000

🟣 برگزاركننده: کمیته تخصصی تغییر اقلیم در کمیته ملی سدهای بزرگ ایران

🔴ارائه دهنده: آقای مهندس علی عفتی، مدیر حوضه آبریز رودخانه کلرادو در سازمان مدیریت منابع آب ایالت نیومکزیکو در ایالات متحده آمریکا

⏹️شرکت در وبینار برای کلیه علاقمندان آزاد است

🔗   https://www.skyroom.online/ch/wrm/ircold


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

ناصر کرمی

21 Jan, 00:21


——
ناصر کرمی: به دورترین نقاط ایران که بروید مردم ایران، یکپارچه و همبسته ایرانی‌‌اند؛ ضمن اینکه مردم سکولار متمدنی هستند

در بخشی از گفتگوی سعید قاسمی‌نژاد با ناصر کرمی با عنوان «گردشگری و میراث فرهنگی در ایران در فردای پس از جمهوری اسلامی» کرمی می‌گوید:

«من جغرافی‌دانم، و می‌توانم ادعا کنم جزو جغرافی‌دانانی هستم که ایران را خوب می‌شناسم. پرفروش‌ترین کتاب را درباره‌ی جغرافیای ایران و در توصیف ایران نوشتم. کتاب من هر چند ماه یک بار به چاپ مجدد می‌رسد.

به اقتضای سال‌ها کار، هم در صنعت توریسم و هم در محیط زیست و همچنین به عنوان روزنامه‌نگار، شاید حدود ۲۰ سال به دورترین نقاط ایران می‌رفتم و با آن دورترین مردم حاشیه‌ای ایران گفتگو می‌کردم و زندگی می‌کردم. بر این اساس به جرأت ادعا می‌کنم که ما هرگز مشکل امنیتی نخواهیم داشت.

به دورترین نقاط ایران که بروید مردم ایران، یکپارچه و همبسته ایرانی‌‌اند؛ ضمن اینکه مردم سکولار متمدنی هستند. این‌ها را هم در مورد عشایری که در آن خط و رأس‌های سخت‌گذر زاگرس رفت‌وآمد دارند می‌گویم و هم در مورد ماهیگیرانی که در دریای عمان تا دوردست‌ها در هند ماهی می‌گیرند و می‌روند و می‌آیند، می‌گویم. درباره همه مردم ایران می‌گویم که ما مشکل امنیتی نخواهیم داشت.

امنیت توریسم ذیل امنیت اجتماعی تعریف می‌شود. آیا اقلیت‌هایی را در ایران سراغ دارید که مشکل داشته باشند با خارجی‌ها؟ هیچ جای ایران مشکلی با بقیه ندارد. این وضعیتی که می‌بینیم جمهوری‌اسلامی درست کرده است».

------------
در پیشینه‌ی دکتر ناصر کرمی مدیریت برنامه‌ریزی و تحقیقات سازمان ایرانگردی و جهانگردی به چشم می‌خورد. او همچنین سال‌ها سردبیر ماهنامه «جهانگردان» بوده و «راهیاب ایران» نیز از اوست؛ پرفروش‌ترین کتاب در زمینه‌ی گردشگری ایران.

لینک گفتگو در «فریدون»:
https://www.fereydoun.org/Interviews/720912

اگر در خارج از کشور هستید و علاقمند به یاری مالی هستید به اینجا بروید و «فریدون» را از مهر خود برخوردار سازید:
https://secure.anedot.com/nufdiran/fereydoun

@fereydoun_magazine

ناصر کرمی

21 Jan, 00:19


‏تصور کنید:
یک استوانه به جرم 270 تن و ارتفاع 70 متر و قطر 9 متر ( معادل یک ساختمون 20 طبقه) با سرعت 4000 کیلومتر حدود 110 متر بر ثانیه (4 برابر سرعت صوت) داره از آسمون میفته و شما اونو میگیریش!
این کاریه که ‎ایلان‌ ماسک در ‎اسپیس‌ ایکس انجام داد...👏🏻
یکبار دیگه اعداد رو ببینید.

+ ثانیه 00:42 این ویدئو، موج حاصل از شکوندن دیوار صوتی توسط بزرگ‌ترین شی پرنده دنیا اتفاق میفته


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

ناصر کرمی

21 Jan, 00:19


مصاحبه دو سال قبل ایلان ماسک نشان می‌دهد که وی امید زیادی به فرود مجدد سوپرهوی داشت و مهندسان اسپیس ایکس بالاخره توانستند به این شاهکار مهندسی دست یابند. شاهکاری که می‌تواند مسیر رسیدن انسان به فضای دور از جمله سیاره‌ی مریخ و فراتر از آن را هموار نماید.
‌ ‌
نکته‌ی جالب این است که سوپرهوی پنج هزار کیلومتر بر ساعت، سرعت داشت و در هنگام فرود این سرعت به صفر رسید.

سوپرهوی بیش از ۲۵۰ تن وزن دارد و به تنهایی ۷۰ متر طول دارد و با قرارگیری استارشیپ ۵۰ متری روی آن، طول این موشک عظیم به ۱۲۰ متر می‌رسد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108011


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

ناصر کرمی

21 Jan, 00:16


بررسی ارتباط ثبات سیاسی با مدیریت آب در اصفهان صفوی
محمدابراهیم زارعی، زهره سلطانمرادی

ناصر کرمی

21 Jan, 00:16


🗺 #راهیاب_ایران
یک ژرف‌تنگ‌دره (گراندکانیون) در زاگرس گرمسیری، شمال خوزستان.
عکاس: #پوریا_پاکیزه
پانوشت 1: اگر جان فورد میداشتیم و اگر آخوند نمی‌داشتیم گوشه گوشه زاگرس می‌توانست رقابت کند با دره کلورادو و گراند کانیون آمریکا.
پانوشت2: خیلی فکر کردم و به نظرم بهترین معادل فارسی برای گراندکانیون همین ژرف‌تنگ‌دره است. تنگ و تنگه هم در فارسی داریم اما بیشتر برای گذرگاههای کوهستانی استفاده می‌شود و نه اینطور دره‌های طولانی و ژرف.

@nasserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:16


🟨 #گدار
جمهوری اسلامی که نه! آن اندک متخصصان باقی مانده در لایه میانی و پایین حوزه‌های تخصصی مرتبط گوش کنند. جمهوری اسلامی فعلا دارد کشته هایش و خائنان جاسوسش را می‌شمارد و حوصله بحث آلودگی هوا را ندارد. البته هیچ وقت نداشته.
راه حل ارزان و سریع برای کاهش آلودگی هوا می‌خواهید؟ پس گوش کنید:

- نگرانید اسراییل بیاید و مردم ایران را بکشد؟ فعلا خودتان سوخت مناسب، هم بنزین و هم گازوئیل استاندارد، توزیع کنید تا روزانه بیش از چند برابر هر حمله هر دشمن فرضی عامل مرگ ایرانیان نباشید. سوخت مناسب توزیع نشود بقیه راه حلهای کاهش آلودگی هوا مفت نمی‌ارزند.

- از اول همین آبان تا آخر بهمن ماه شروع ساعت کار را برای همه ادارات و اصناف و مراکز آموزشی حداقل 9 صبح اعلام کنید. همین چهار ماه را فقط. مثل دفعات قبلی هم طرح را ناقص اجرا نکنید. یعنی اینطور نباشد که مثلا مدارس 9 صبح باشند و ادارات اما همچنان 8 و اینطور خانواده ها کاسه چکنم دستشان بگیرند برای رساندن بچه‌ها به مدرسه و با طرح مخالفت کنند. به طور کلی همه را 9 صبح تعیین کنید. اینطور ساعت ازدحام ترافیک می افتد به وقتی که سطح زمین گرمتر شده و اثر اینورژن ضعیف شده است.

- از آن طرف می‌توانید ساعت کار را یک ساعت طولانی‌تر کنید. مثلا به جای 4 ساعت 5 بعدازظهر موعد تعطیلی ادارات باشد. مثل همیشه کار برعکس نکنید. که صبح در اوج اینورژن همه باید سر کار بروند و شما برای کاهش آلودگی هوا عصر که اینورژن در ضعیفترین حالت است ادارات را یک ساعت زودتر تعطیل می‌کنید. دیوانه‌اید؟ توی آن کمیته اضطرار آلودگی هوا، در کنار آن چهار پاسدار لطفا یک متخصص اقلیم یا برنامه ریزی شهری هم بنشانید.

- تعطیلات زمستانی برقرار کنید در دی ماه. دی زمان اوج اینورژن است و همین دی اگر تعطیل باشد درصد زیادی از کشتگان و قربانیان آلودگی هوا کاهش می‌یابند. خیرش به جنوب هم می‌رسد که این بار در سرمای زمستان مسافران و ایرانگردان شاید به جای شمال به جنوب بروند.

پانوشت: این حرفها تکراری است؟ بله. اما جز تکرار این حرفها چه کاری از ما برمی‌آید؟ حرفهایی که می‌دانیم هیچ وقت هم به آنها توجه نمی‌شود.

@nasserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:16


🗺 #لذت_جغرافیا
با مزه و بایسته درنگ. می‌گوید نظر ایرانیان درباره خاورمیانه و کشورهای اطراف.
@nasserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:15


📃 #بازخوانی
اینکه باید بر مظلومیت کودکان فلسطینی دل بسوزانیم امری انسانی و بدیهی است. اما اینکه باید برای آنها هزینه هم بدهیم نه، جای بحث دارد. ما به اندازه کافی برای فلسطین هزینه داده ایم در این چهل و چند سال. اگر یک ریال ته جیب ملت ایران مانده باشد ترجیح میدهم آن را صرف مناطقی مثل سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و کردستان و ایلام و کهگیلویه بکنیم که قطعا فقیرتر و گرسنه تر و از نظر سیاسی گرفتارتر و مظلومتر و ناامیدتر از مردم فلسطین هستند. شک ندارم عربهای خودمان در سوسنگرد و شادگان و هویزه هم بسیار تیره روزتر از عربهای غزه و لبنان هستند.
تعهد ما به جامعه جهانی؟ صدها جا در جهان به شما نشان میدهم که از فلسطین بدبخت تر هستند. یک نقشه جهان جلوی خودتان بگذارید. فلسطین همه دنیا نیست و دلیلی ندارد هم که ما همواره خود را مدیون آن بدانیم.
شرح عکس: زمین بازی کودکان عرب خوزستانی، روی دریای نفت.
پانوشت: البته که اینها خیلی هم نظرات تازه مشعشعی نیستند. مردم عادی از ده سال پیش هر وقت فرصتش را پیدا کرده اند همین حرفها را توی خیابان فریاد زده اند. ولو به قیمت جانشان.
@nasserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:15


🟨 #گدار
می‌گوید از این به بعد به جای"ترند" بگویید گرایه. دستپخت دیگری از فرهنگستان حدادعادل. سالهاست واژه "روند" به عنوان برابرنهاد ترند هم جا افتاده و هم قشنگتر و خوش اداتر و کوتاهتر از گرایه است. خبر ندارند اصحاب این فرهنگستان؟

@nasserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:15


🗺 #لذت_جغرافیا
در استقبال از انتخابات آمریکا. این نقشه سابقه کنترل هر ایالت توسط حزب دموکرات را نشان می‌دهد. تیره‌ترینها دموکرات بالذات هستند و روشنترین‌ها جمهوری‌خواه بالفطره. جمهوریخواهان آمریکاگراترند، به همین خاطر در ایالتهای میانه آمریکا که جمعیت مهاجر کمتر است همیشه بخت بیشتری برای پیروزی داشته‌اند. ایالت داکوتای شمالی تاکنون هرگز تحت کنترل دموکراتها نبوده، رتبه بعدی از آن ایالت کانزاس است که نود سال از آخرین پیروزی دموکراتها در آن می‌گذرد. بعد از آن دو ایالت نبراسکا و وایومینگ هستند با سابقه تقریبا هشتاد ساله تفوق جمهوریخواهان و درنهایت ایالت داکوتای جنوبی که پنجاه سال است مدام به جمهوری‌خواهان رای می‌دهد. این گرایش از نظر جغرافیایی معنادار است چون همه این ایالتها همچنانکه در نقشه میبینیم همسایه هستند.
@nasserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:14


🗺 #لذت_جغرافیا
به واقع نود درصد جمعیت کانادا در کمتر از یک درصد مساحت آن زندگی می‌کنند. این نقشه تصویری جالب از پراکنش جغرافیایی جمعیت کانادا را نشان می‌دهد. در هر کدام از این چهار رنگ جمعیتی مساوی زندگی می‌کنند. یعنی مثلا شمار جمعیت در آن گستره بزرگ زرد رنگ مساوی است با جمعیت آن قسمت کوچک قرمز در جنوب شرق.
پانوشت: کانادا می‌تواند و اخلاقا باید که مقصدی برای سرریز مهاجران اقلیمی باشد. کسانی که به واسطه تغییرات اقلیمی زادبومشان زادآوری زیستی را از دست داده و چاره‌ای جز ترک آن را ندارند. اما یک مشکل هست: مهاجران اقلیمی از منا می‌آیند، خاورمیانه و شمال آفریقا، گرمترین و خشکترین جای جهان. و مردمانش هزاران سال به طور ژنتیکی انطباق پیدا کرده‌اند با چنان شرایط اقلیمی. اما آن قسمت خالی کانادا که می‌تواند پذیرای جمعیت تازه باشد آنچنان سرمایی دارد که حتی خرس قطبی هم به سختی در آن تاب می‌آورد.
@nasserkaramii

ناصر کرمی

21 Jan, 00:14


🌫 #خبربادوباران
پیش‌بینی فصل تازه بارش ایران، از پاییز 1403 تا بهار 1404
سفید یعنی نرمال، سبز یعنی ترسالی و زرد هم یعنی خشکسالی و بارش کمتر از نرمال. امان از اینهمه رنگ زرد! خلاصه اینکه الگوی کلی مثل پارسال است، یعنی پاییز خشک و زمستان و بهار پربارشتر، اما احتمالا کم بارشتر از پارسال و بنابراین برای اغلب مناطق کشور خشکسالی خفیف تا متوسط و در مناطقی حتی شدید قابل پیش‌بینی است. کمربندهای کم‌آبی را محکمتر ببندیم. همچنین طبق روال الگوی اقلیمی جدید ایران امسال هم فصل بارش عقب‌نشینی کرده و عملا به جای نیمه آبان از نیمه دی آغاز می‌شود.
توضیحات بیشتر را در پی بخوانید.
- مهم برای بسیاری از کشاورزان بارش پاییزه است. بعید است خبری از بارش تا دی ماه باشد. روی بارندگی در پاییز حساب نکنید.
- به نظر میرسد شمال شرق ایران امسال رودرروی خشکسالی خواهد بود. خراسانها و گلستان و سمنان آمادگی داشته باشند.
- زاگرس امسال بارش چندانی دریافت نمی‌کند. و این می‌تواند بحران آب در ایران را تشدید کند چون آسیب‌پذیرترین مناطق کشور (به نسبت تراکم سکونتگاهها) در محدوده آبریز زاگرس قرار دارند.
- به نظر می‌رسد سیستان و تا حدودی بلوچستان قدری نفس تازه خواهند کرد. امیدوار باشیم.
- مدل مورد استفاده سیستم کانادایی پیش‌بینی فصلی CanSIPS است. مثل هر مدل دیگری این هم نقصهای خودش را دارد و طبیعتا هرچه بازه زمانی دورتر باشد دقت پیش‌بینی کمتر است. اساسا پیش‌بینی‌های بلندمدت اقلیمی فقط برای برنامه ریزی‌های جامع هستند و نباید آنها را برای مواردی که نیازمند داده‌های دقیق هواشناختی است مورد استفاده قرار داد.

@nasserkaramii