مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

@mufti_rahamani_hanafi


در این کانال دروس و سخنرانی‌های علامه مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله به اشتراک گذاشته می‌شود.

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

22 Oct, 18:12


یک عرب نوشته است که نود سال از صلاح الدین یاد کردیم و آرزوی آمدنش را داشتیم اما زمانیکه آمد وی را تنها گذاشتیم تا طیاره را با عصای دستش بزند!!.

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

21 Oct, 16:02


🔘تفسیر قرآن کریم

🌼#تفسیررحمانی110

🔺متکلم: مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله

▫️موضوع #تفسیر: موضوع درس ۱۱۰ تفسیر قرآن عظیم الشان رکوع هفتم از سوره مبارکه اسراء بیان عداوت شیطان خلاصه بیان اثبات رسالت نبی علیه الصلوة والسلام با ذکر اخبار ماضیه روکوع نهم خلاصه رکوع بیان دعای خصوصی نبی علیه الصلوة والسلام رکوع دهم بیان فضایل قرآن کریم و شکایت از مشرکین معلومات مختصر در مورد #ختم در #نماز #تراویح آغاز سوره مبارکه کهف

◻️کانال دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

21 Oct, 15:50


📚 الفقه الاکبر
🌼 متکلم: مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

#فقه‌اکبر

🔶موضوع
: درس شصت و چهارم عقاید #جایگاه #بلند #نبی اکرم ص و #حکم آنانکه #توهین درشان نبی اکرم ص  و یا #استخفاف در #سنن و آثار آن حضرت نمایید #زندیق شمرده شده بدون استتابه قتل شود.


♦️ لطفا بدون حذف آدرس رسمی کانال، به اشتراک بگذاريد!

◽️کانال دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله

https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

20 Oct, 11:06


🔸️موضوع: علامات فرقه خوارج|آیا خوارج دیروز و وهابیت امروز یکی هستند؟

🔹️وضاحت: بدون شک شناخت یک‌ فرقه یا گروه براساس عقاید آنها صورت میگرد نه بر آنچیزی که آنها بر خود اسم گذاشتند، چنانکه تاریخ شاهد است فرقه های باطل در ایام متواتر با استفاده از اسامی و القاب نیک مانند اهل قرآن، اهل حدیث، اهل سنت، سلف صالح، روشنفکری، حنفیت... برای نهادینه ساختن باور های غلط خود کوشش نمودند و از طرف دیگر برای عوام نیز این مساله مشکل ساز گردیده و بارها می‌پرسند که چگونه بدانیم که فلان شخص دارای عقیده واقعی اهل سنت میباشد؟ برای رسیدن به نتیجه ما نیاز است اولا عقاید اهل سنت را بشناسیم [که ما آنها را بصورت درسی در مجامع دارالفقاهت یوتیوب، تلگرام و وتسپ در تحت عنوان دروس عقیده اهل سنت پخش و نشر مینمائیم] و بعدا نیاز است عقاید فرقه های بدعتی مانند خوارج، مجسمه، مشبهه، معتزله، حشویه... را بدانیم تا بتوانیم خوب را از بد تفکیک نماییم، ما در این نوار کوشش نمودیم عقاید خوارج دیروز را با وهابی های امروز که پیروان ابن نجدی و ابن تیمیه هستند تطابق دهیم که در اینصورت برای شنوندگان به آسانی قابل تفکیک خواهد بود تا مطمئن شوند که همان علامات و عقاید خوارج دیروز را ما از زبان فرقه های تکفیری امروزه می‌شنویم و خود و اهل بیت خود را از شر این فتنه نگهدارند.

🔍لینک ویدئو در چینل یوتیوب دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله
https://youtu.be/WzoxIfmXGX4?si=gedCD5HA5VBbswH_

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

20 Oct, 10:56


🎙سخنرانی شیخ القرآن والحدیث الحاج مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه

🔸موضوع: علامات فرقه خوارج| آیا وهابی های امروزی عقیده خوارج دیروز را دارند| وهابی کیست
؟

#خوارج #وهابی #وهابیت
▫️کانال رسمی مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی الماتریدی حفظه‌الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

19 Oct, 14:20


📝📝📝#بیوگرافی #ابن_تیمیه حرانی پیشوای بزرگ اهل بدعت وهابی های تکفیری
~
9~
📖🖌حجت دوم:
اینکه عقلِ ما از درکِ کنه حقیقت ذات الهی عاجز است، دلیل شده نمی‌تواند که ما او تعالی را با اوصافی وصف کنیم که او تعالی مُدرَکِ عقل ما گردد (مانند جسم داشتن، دست و روی و پا داشتن، مکان و جهت داشتن، وغیره)، بلکه هر آن وصفی که خداوند را مُدرَکِ عقل ما سازد آن وصف در شأن او تعالی مردود است، زیرا خداوند متعال می‌فرماید:

* {لَّا تُدْرِكُهُ الْأَبْصَارُ}: «دیده‌ها وی را هرگز درنمی‌یابند» (الأنعام: 103).

* {وَلَا يُحِيطُونَ بِهِ عِلْمًا}: «و ایشان از روی علم بر وی احاطه ندارند» (طه: 110).

📖🖌حجت 3:
اهل تجسیم می‌گویند: «انسان نمی‌تواند خداوند را بدون تصور کردن در مکان و جهت، و بدون تصور کردن با جسم و صورت تعقل کند». این سخن نادرست و اغواکننده است. شرط ایمان به خداوند، قابلیت تصور کردن او تعالی نیست، بلکه خداوند متعال ذاتی است که در تصور انسان نمی‌گنجد. از آنجایی که انسان می‌تواند پدیده‌هایی چون عقل، عشق، روح وغیره را – بدون تصور کردن شان در قالب صورت و جسم – بپذیرد و هستیِ آن‌ها را تصدیق کند، پس او همچنان می‌تواند به ذاتی ایمان بیاورد و هستیِ او را تصدیق کند که منزه از مکان، جهت، جسم و صورت است.

📖🖌حجت 4:
اگر حقیقت یک چیز از تصور و درک انسان بالاتر باشد، این دلالت بر عدم/نبودنِ آن ندارد. زیرا (1) عقلِ انسان تعداد لایتناهی کهکشان‌ها را – که هرکدام آن‌ها ملیاردها و ملیاردها ستارگان دارد – نیز درک کرده نمی‌تواند و وسعت و حد و حدود این عالم کائنات را در ذهن خود تصور کرده نمی‌تواند، یا (2) عقل انسان مکان و جایگاه این عالمِ کائنات را نیز تصور کرده نمی‌تواند طوری‌که متصور شود که این مجموعۀ کائنات خودش در کجا قرار گرفته، و آن «کجا» بالنوبه خودش در کجاست....، یا (3) عقل ما درک کرده نمی‌تواند که در داخل سیاه‌چاله (در فضای کائنات) چه می‌گذرد تا حدی که بعضی از دانشمندان گفته اند که در سیاه‌چاله همه قوانین فزیک ما نقض می‌گردند.

پس همان‌طور که عدم قابلیت درک کائنات بواسطۀ عقل انسان، هیچ تردیدی را در باور داشتن انسان بر هستیِ کائنات بمیان نمی‌آورد، همینطور توصیف کردن خداوند متعال بحیث ذاتی که منزه از مکان و جهت و حد و حدود است و ذاتی که در تصور ما نمی‌گنجد نیز ناقضِ وجود او تعالی شده نمی‌تواند.

📖🖌حجت 5:
درست است که علم بر کنه حقیقت ذات الهی در حیطۀ عقل انسان قرار ندارد، ولی علم بر اعراضی که ذات خداوند را دچار تشبیه، نقص و نیازمندی بسازند برای عقل انسان – از طریق استدلال بر اساس آیات قرآن مجید و با مقدمات عقلی – قابل درک است. مثلاً اگر کسی از مجسمه و مشبهه ادعا کند که «همانگونه که تختِ پادشاهی نشستگاه و پناهگاه برای پادشاه است، پس عرش نیز نشستگاه و پناهگاه خداوند است»، عقل می‌تواند که بطلان این سخن را بر اساسِ آیتِ مبارکۀ {وَهُوَ يُجِيرُ وَلَا يُجَارُ عَلَيْهِ} «اوست که پناه می‌دهد ولی خودش پناه داده نمی‌شود» (المؤمنون: 88) دریابد.

پس اگر کسی بگوید که «ما در مقابل روایاتِ مجعول مجسمه و مشبهه ناگزیریم که تسلیم شویم، چون عقل نمی‌تواند کنه حقیقت ذات الهی را درک کند»، او در واقع از بدیهیات عقلی انکار ورزیده است.

عمر جویا
ادامه دارد...
▫️کانال رسمی مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی الماتریدی حفظه‌الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi
🔥🔥🔥🔥🔥

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

19 Oct, 14:14


🔘تفسیر قرآن کریم

🌼
#تفسیررحمانی109

🔺متکلم: مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله

▫️موضوع
#تفسیر: موضوع درس ۱۰۹ تفسیر قرآن عظیم الشان رکوع دوم از سوره اسرا اثبات توحید الله جل جلاله با دلایل عقلی و نقلی و بیان خبائث مشرکین  رکوع سوم بیان احسان با والدین و خویشاوندان و دیگر صاحبان حقوق معلومات مختصر در مورد اسقاط حمل

◻️کانال دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

16 Oct, 16:07


📝📝📝#بیوگرافی #ابن_تیمیه حرانی پیشوای بزرگ اهل بدعت وهابی های تکفیری
~
8~

🔥مجسمه ها می‌گویند: عقل ما بر کنهِ حقیقتِ ذات الهی نمی‌رسد، پس بهتر همین است که در باب آیات متشابه و احادیث وارده (دال بر جسمانیت) زیاد تأمل نکنیم و آن‌ها را به ظاهرشان بگیریم.

👈سخن بالا از چندین وجه دچار تناقض است. من بگونۀ مختصر پنج دلیل را برای شناسایی تناقض این پندار بیان می‌کنم:

📖🖌حجت 1:
از آنجایی که عقلِ ما کنه حقیقت ذات الهی را درک نمی‌تواند، مصئون‌تر و عاقلانه‌تر برای ما همین است که «تنزیه و تقدیس» او تعالی را اصل قرار دهیم، نه اینکه برعکس الفاظ متشابهی که مُراد آن پوشیده و ظاهر آن‌ها با آیات مُحکم قرآن مجید در تعارض اند اصل قرار گیرند. در غیر آن، چنان می‌ماند که شخصی با این آیت روبرو شود که می‌فرماید {فَمَن شَاءَ فَلْيُؤْمِن وَمَن شَاءَ فَلْيَكْفُرْ} «هرکه خواهد ایمان آرد و هرکه خواهد کافر شود» (الکهف: 29)، و سپس بگوید که خداوند اجازه داده است که ایمان ترک کرده شود. درحالی‌که تأمل ورزیدن در قرآن برای فهم معنای درست آیات مسؤولیت هر مؤمن است، چنانکه پروردگار متعال می‌فرماید: {أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَىٰ قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا} «پس آیا در قرآن فکر نمی‌کنند؟ یا بر دلهای ایشان قفل‌های [بازدارنده از فهم] آن نهاده شده است؟» (محمد: 24). {كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ} «این کتاب مبارکی است که آنرا به تو نازل گردانیدیم، تا مردم در آیات آن بیندیشند و تا خردمندان پند گیرند» (ص: 29).

در واقع، ترک کردن تفکر و تعقل در قرآن، زمینه را برای فهم نادرست آیات متشابهات فراهم می‌سازد و از همین جهت پروردگار متعال می‌فرماید: {فَأَمَّا الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ} «کسانی که در دل‌های شان کجی است، متشابهات از قرآن را [بدون درنظرداشت آیات مُحکم] پیروی می‌کنند» (آل عمران: 7).

تعداد زیادی از آیات مُحکم و صریح در قرآن مجید دلالت بر تنزیه و تقدیس الهی دارند، منجمله:

* {قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ} «بگو که او خداوند یکتاست» (الإخلاص: 1)، یعنی در ذات و صفات خود یکتا و بی‌مانند است. درحالی‌که اگر ذاتی دست و پای و صورت داشته باشد، او در این اوصاف یکتا بوده نمی‌تواند هرچند دست و پای و صورت او قطعاً شبیه دست و پای و صورت انسان‌ها نیز نباشد.

* {لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ} «هیچ چیزی همانند او نیست» (الشوری: 11)، نه در ظاهر و نه در معنا.

* {هَلْ تَعْلَمُ لَهُ سَمِيًّا} «آیا هم‌نامی برای او سراغ داری؟» (مریم: 65)، یعنی مثل و مانند.

* {فَلَا تَضْرِبُوا لِلَّهِ الْأَمْثَالَ} «برای خداوند همانندانی قرار مدهید» (النحل: 74)، یعنی خداوند را با مخلوقات ماننده نکنید.

* {فَلَا تَجْعَلُوا لِلَّهِ أَندَادًا} «به خداوند همتایان قرار ندهید» (البقرة: 22)، یعنی: نظیر و مانند.

* {هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ} «اوست خدای آفریدگار، هست کننده، صورت پدیدآرنده» (الحشر: 24)، و نگفت که دارای زیباترین صورت یا نیکوترین اندام. بلکه او تعالی در وصف خود می‌گوید: {وَصَوَّرَكُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَكُمْ} «شما را صورت کرد و نیکو گردانید صورت تان را» (غافر: 64).

* {هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ} (الحشر 23)، یعنی پادشاهِ نهایت پاک، و منزه از هر عیب و نقصان.

* {سُبْحَانَ رَبِّكَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُونَ} «پاکست پروردگار تو، پروردگار صاحب عزت، ازآنچه وی را وصف می‌کنند» (الصافات: 180)، یعنی از آنچه که در تصور و عقل آدمیان می‌گنجد و با آن خداوند متعال را وصف می‌کنند.

* زمانی‌که فرعون پرسید: {وَمَا رَبُّ الْعَالَمِينَ} «چیست پروردگار جهانیان؟» (الشعراء: 23)، موسی علیه السلام نگفت که او خدایی است که بر فوقِ آسمان‌ها نشسته باشد، یا نگفت که جسم بزرگی است که دستش از شرق تا غرب بزرگ یا پای و ساقش از آسمان تا زمین دراز، هرچند چنین توصیف کردن مقدورِ عقلِ فرعون نیز بود زیرا او خداوند را نشسته در آسمان می‌پنداشت و می‌خواست که بوسیلۀ بنای مرتفعی به آسمان بالا برود. بلکه موسی به جواب فرعون گفت: {رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا} «پروردگار آسمان‌ها و زمین و آنچه میان آن‌هاست» (الشعراء: 24).

🔑بنابراین، زمانی‌که گفته می‌شود که عقل ما از درک کنه حقیقت ذات الهی عاجز است، پس راه مصئون و محتاطانه همین است که ما آیات فوق را اصل قرار بدهیم، و سپس آیات متشابه و احادیث آحاد را در پرتو این‌ها به تفسیر و تأویل گیریم، نه بر عکسِ آن.

عمر جویا
ادامه دارد...
▫️کانال رسمی مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی الماتریدی حفظه‌الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi
🔥🔥🔥🔥🔥

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

16 Oct, 13:51


🔘تفسیر قرآن کریم

🌼
#تفسیررحمانی108

🔺متکلم: مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله

▫️موضوع
#تفسیر: موضوع درس ۱۰۸ تفسیر قرآن عظیم الشان آغاز سوره مبارکه اسرا بیان واقعه #معراج منجی بشریت سیدنا و مولانا و منجانا رسول الله صل علیه وسلم خلاصه بیان احکام ضروری برای مسلمانان و بیان فرضیت نماز

◻️کانال دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

16 Oct, 13:49


📚 الهدایه کتاب الصلاة
📢متکلم: مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

◀️درس قسمت 50

🔶موضوع
: درس پنجاهم هدایه صلوة کتاب طهارات باب الانجاس و طریقه پاکی آنها

#هدایه_الصلاة
#کتاب_طهارت

♦️ لطفا بدون حذف آدرس رسمی کانال، به اشتراک بگذاريد!

◽️کانال دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله

https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

15 Oct, 16:06


📝📝📝#بیوگرافی #ابن_تیمیه حرانی پیشوای بزرگ اهل بدعت وهابی های تکفیری

~7~
💥تناقض مجسمه در اثبات حس لامسه و عجز شان در عدم اثبات بال و پر


🔥ابن تیمیه در «مجموع الفتاوی» - که این فصل کتابش بحیث رسالۀ جداگانه هم تحت عنوان «الرسالة الأكملية فی ما یجب لله من صفات الکمال» به نشر رسیده - می‌نویسد:

«خداوند سبحانه از خورد و نوش منزه است ولی نه از حس لامسه، زیرا [حس لامسه] به منزلت حس رؤیت است. و اکثر اهل حدیث او را با حس لامسه توصیف نموده اند، و همینگونه پیروانی از مالک و شافعی و احمد [بن حنبل] و دیگران [به همین عقیده بودند]، ولی این‌ها او را با ذائقه داشتن [برای خورد و نوش] وصف نکرده اند....

و جمهور اهل حدیث و سنت می‌گویند: ما او را با قوۀ حسی لمس کردن وصف می‌کنیم («نصفه أیضاً بإدراک اللمس»)، زیرا در این کمال است و نقصی [به ذات او تعالی] وارد نمی‌شود، و نصوص دینی بر آن دلالت ورزیده اند، برخلافِ قوۀ حسی ذائقه که مستلزم خوردن می‌باشد و خوردن مستلزم نقص است.»
📚مجموع الفتاوی، جلد 6، ص 136

👈با این استدلال، ابن تیمیه حس لامسه (همین حس لامسه حیوانات) را برای خداوند متعال به اثبات می‌رساند. استدلال او این است که: (۱) اثبات این صفت، به معنای اثبات کمال برای موصوف است، و (۲) نقصی را به موصوف به اثبات نمی‌رساند؛ منظور ابن تیمیه از نقص، «افتقار» است، یعنی نیازمندی و احتیاج، که در آغاز همین فتوا/رساله توضیح میدهد.

حالا ما از سلفی‌ها می‌پرسیم: بر اساس این قاعده، بال و پر داشتن هم دلالت بر کمال می‌کند و نقصی را - به همان مفهومی که ابن تیمیه فهم کرده - ببار نمی‌آورد. اگر دست و پا داشتن بنابر قواعد شما به معنای افتقار (نیازمندی) نیست، پس بال و پر داشتن هم به معنای نقص و افتقار نباید باشد.
در روایات متعدد آمده است که جبرئیل و ملائک بال و شاهپر دارند، و این دلالت بر کمال ملائک در تناسب به انسان‌ها می‌کند. یا اینکه پرندگان بال دارند و بواسطه آن به هوا می‌پرند، این اثبات کمال است. برخلاف، عدم بال دلالت بر نقص می‌کند، چنانکه حیوانات و چهارپایان از پریدن به هوا عاجز اند.
بر اساس منطق شما، بال و پر داشتن هم باید صفت کمال محسوب شود. پس چرا شما بال و پر را هم به الله سبحانه وتعالی به اثبات نمی‌رسانید؟!

🔥اگر بگویند که در قرآن و سنت دلالت بر بال و پر داشتن نیامده، ما می‌پرسیم که پس دلالتِ حس لامسه در کجای قرآن و سنت آمده (به استثنای احادیث مجعولی که تنها نزد مجسمه و مشبهه معتبر اند نه نزد اهل سنت)؟! اگر منظور تان «دلالتِ ضمنی» باشد، چنانکه ابن تیمیه در آغاز این فتوا/رساله توضیح میدهد، پس دلالت بال و پر داشتن بر اساس منطق شما موجه‌تر و اولی‌تر است، یعنی زمانی که شما خداوند متعال را با حرکت کردن و نزول از عرش به آسمان اول وصف می‌کنید، پس بر اساس قواعد تجسیم‌گرا و تشبیه‌گرا، باید این بحیث دلالت ضمنی برای بال و پر داشتن هم پذیرفته شود.

👈من دیگر هیچ چیزی در سفاهت چنین منطق و تفکر نمی‌گویم، و آنرا به خوانندگان واگذار می‌کنم. تنها لازم می‌بینم که سخنان حجة الاسلام امام غزالی را در مذمت چنین تفکر و بینش نقل کنم:
امام غزالی در کیمیای سعادت می‌گوید که اگر به مُجسمه از تنزیه و تقدیس الهی سخن بگویی، آن‌ها این تنزیه را بحیث عظمت پروردگار محسوب نمی‌کنند، بلکه از آنجایی که همه چیز را بر صفات خود قیاس می‌کنند، نداشتنِ اعضاء و جوارح را حمل بر نقصان می‌کنند، نه بر عظمت. او در ادامه می‌نویسد:

«عظمتی که ایشان دیده باشند، عظمت سلطانان دانند که بر تختی نشینند و غلامان نیز پیش وی بایستند. پس همچنین در حق وی تخیّلی تقدیر کنند. تا باشد که گویند که «لابد وی را نیز دست و پا و چشم و گوش و دهان و زبان باشد»، که چون خود را دیده اند پندارند که چون وی را این نباشد نقصانی بُوَد.

و اگر مگس را همچنین عقلی بودی که این قوم را هست، گفتی: «بایستی آفریدگار مرا پر و بال باشد، که محال باشد مرا چیزی باشد که آن قوّت و قدرت من بُوَد که وی [سبحانه و تعالی] را نبوَد».

پس آدمی نیز همچنین همه کارها بر خود قیاس کند. و ازین سبب شرع منع کرد ازین فکرت، و سلف منع کردند از کلام [در صفات]، و روا نداشتند صریح به گفتنِ اینکه [او تعالی] در عالَم نیست و بیرونِ عالم نیست، و پیوسته نیست و منفصل نیست. بلکه بدین قناعت کردند که: «لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ وَهُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ»، که هیچ چیز به وی نماند. و این به جمله گفتند نه به تفصیل، و تفصیل گفتن بدعت شناختند به سببِ آنکه عقول بیشتر خلق هم احتمال نکند.»
📚کیمیای سعادت، جلد 2، صفحه 509-510، فصل اندر تفکر

عمر جویا
📚ادامه دارد...

▫️کانال رسمی مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi
🔥🔥🔥🔥🔥

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

15 Oct, 15:48


🔘تفسیر قرآن کریم

🌼
#تفسیررحمانی107

🔺متکلم: مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله

▫️موضوع
#تفسیر: موضوع درس ۱۰۷ تفسیر قرآن عظیم الشان رکوع دهم از سوره مبارکه نحل بیان توحید خداوند متعال جل جلاله با دلایل آفاقی و انفسی تهدید برای منکرین قدرت الله متعال جل جلاله بیان عداوت شیطان مناظره با مشرکین

◻️کانال دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

14 Oct, 15:30


📝📝📝#بیوگرافی #ابن_تیمیه حرانی پیشوای بزرگ اهل بدعت وهابی های تکفیری
~6~

💥«اهل اثبات» چرا بال و پر را هم به اثبات نمی‌رسانند؟


🔥ابن تیمیه در «الرسالة الأكملية في ما یجب لله من صفات الکمال» استدلال می‌ورزد هر صفتی که دلالت بر کمال داشته باشد و نقص را به اثبات نرساند، باید برای خداوند به اثبات رسانیده شود. بر این اساس، او حس لامسه (همین حس لامسۀ جسمانی ما) را نیز برای خداوند به اثبات می‌رساند، ولی در باب حس ذائقه میگوید که ذائقه را به اثبات نمی‌رسانیم چون مستلزم خوردونوش می‌باشد و این نقص است. او می‌نویسد:

🔥«جمهور اهل حدیث و سنت گویند: ما او را با قوۀ حسی لامسه («بإدراک اللمس») توصیف می‌کنیم، زیرا این کمال است نه نقص. و بر این امر از نصوص دلیل وجود دارد، برخلافِ قوۀ ذائقه که مستلزم خوردن می‌باشد و خوردن مستلزم نقص است.»
📚 (الرسالة الأكملية في ما یجب لله من صفات الکمال، ص 69)

👈حالا من از سلفی‌ها (و نیز حنفی‌های سلفی‌مشرب امروزی) می‌پرسم: چرا برای خداوند بال و پر را هم به اثبات نمی‌رسانید، زیرا این هم بنابر تعریفی که ابن تیمیه ارائه کرده صفتِ کمال باید باشد؟! آیا در نصوص نیامده که جبرئیل (علیه السلام) و دیگر ملائک بال دارند، و این در مقایسه با موجوداتی که بال ندارند، صفت کمال است. آیا زمانی‌که ما به این بال داشتن ملائک فکر میکنیم، آنرا یک برتری و مزیت نسبی (در مقایسبه به انسان‌هایی که به هوا پریده نمی‌توانند) تلقی نمی‌کنیم؟! پس بنابر منطق شما، این صفتِ بال داشتن را هم باید به خداوند به اثبات رسانید که صفت کمال مخلوقات است. بیازو هم شما خداوند را با داشتنِ ید و قدم (دست و پا)، نشستن بر عرش، حرکت کردن، و پائین آمدن از آسمان وصف میکنید! (سبحانه وتعالی عما یصفون)

🔥اگر در جواب بگویند که ما بال را به این خاطر برای خداوند به اثبات نمی‌رسانیم که دلیلِ آن در قرآن و حدیث نیامده، به ایشان باید گفته شود که پس دلیل حس لامسه در کجای قرآن آمده که شما آن را برای خداوند به اثبات می‌رسانید؟!

👈حقیقت اینست که مجسمه و مشبهه بنابر اوصاف بشری خود شان - که آنرا صفات کمال برای انسان تلقی کردند - همان صفات را به خداوند نیز به اثبات می‌رسانند، درحالیکه سائر اهل سنت تنها آنعده صفاتی را که دلالت آن در آیات مُحکم قرآن مجید آمده و عقل نیز آنرا تائید می‌کند به خداوند به اثبات می‌رسانند، و خداوند را منزه از هرگونه اوصاف بشری میدانند.

عمر جویا
📚ادامه دارد...

▫️کانال رسمی مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi
🔥🔥🔥🔥🔥

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

14 Oct, 14:42


🔘تفسیر قرآن کریم

🌼
#تفسیررحمانی106

🔺متکلم: مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله

▫️موضوع
#تفسیر: موضوع درس ۱۰۶ تفسیر قرآن عظیم الشان آغاز سوره مبارکه نحل بیان قیامت کبری و غذاب منکرین و احوال پیروان قرآن کریم معلومات مختصر در مورد الهام و بیان خلقت، رکوع سوم خلاصه شکایت مشرکین و تخویف مشرکین و حصر علم کلی به الله متعال جل جلاله و همچنان اثبات توحید خداوند متعال جل جلاله

◻️کانال دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

13 Oct, 16:01


📝📝📝#بیوگرافی #ابن_تیمیه حرانی پیشوای بزرگ فرقه تکفیری وهابیت
~5~

💥توهم یا بهتان؟!


🔥ابن تیمیه در پاسخ به علمای اشعری و ماتریدی که می‌گفتند «خداوند جسم نیست»، ادعا کرده بود که هیچ یک از سلف نگفته که خداوند جسم نیست. او در کتاب «شرح حدیث النزول» می‌نویسد:

«و در شرع معلوم است که از هیچ یک از انبیاء، صحابه، تابعین و سلف امت نقل نشده که خداوند جسم است یا خداوند جسم نیست، بلکه نفی و اثبات [جسم برای خداوند] بدعت در شرع است.» (صفحه 258)

👈درحالی‌که از امام اعظم ابوحنیفه در «فقه اکبر» (به روایت حماد پسر ابوحنیفه) روایت است که به صراحت می‌گوید که خداوند جسم نیست:

«او چیزی است نه چون دیگر چیزها. منظور از چیز (شیء) اینست که [وجود و هستی] او به اثبات رسد بدون اینکه به او جسم یا جوهر یا عَرَض نسبت داده شود. او را حد [و اندازه] نیست. او را ضد و همتا نیست. او همانند ندارد.»

امام ابوحنیفه این نکته را در رابطه به آیت زیر بیان کرده که خداوند متعال برای ذات خود لفظ شیء را بکار برده است:

قُلْ أَيُّ شَيْءٍ أَكْبَرُ شَهَادَةً ۖ قُلِ اللَّهُ ۖ شَهِيدٌ بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ ۚ (الأنعام: 19)
«بگو: چه چیز در گواهی بزرگتر است؟! بگو: خداوند، وی گواه است میان من و شما.»

سلف معمولاً به سه نسل اول مسلمانان خطاب میگردد، یعنی صحابه، تابعین و تبع تابعین. امام ابوحنیفه از جملۀ سلف صالح بود؛ هستند علمای که او را حتی تابعی نیز خوانده اند.

📝دکتر عمر جویا
📚ادامه دارد...

▫️کانال رسمی مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی الماتریدی حفظه‌الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi
🔥🔥🔥🔥🔥

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

13 Oct, 15:42


🔘تفسیر قرآن کریم

🌼
#تفسیررحمانی105

🔺متکلم: مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله

▫️موضوع
#تفسیر: موضوع درس ۱۰۵ تفسیر قرآن عظیم الشان بیان احوال #جنت و #جهنم رکوع چهارم خلاصه نتایج مخالفین انبیاء علیهم الصلوة والسلام و بیان هلاکت قوم سیدنا #لوط علیه الصلوة والسلام معلومات مختصر در مورد #تراویح و #حجاب زنها معلومات در مورد #علم فراست و قصه قوم سیدنا #شعیب علیه الصلوة والسلام

◻️کانال دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی حفظه الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

مجمع دارالفقاهت مفتی عبدالرحمن‌ رحمانی الحنفی حفظه الله

13 Oct, 15:38


چرا گوشت ذبح حلال و غیر حلال فرق داره ؟



#ذبح_شرعی


▫️کانال رسمی مفتی عبدالرحمن رحمانی الحنفی الماتریدی حفظه‌الله
https://t.me/mufti_rahamani_hanafi

2,628

subscribers

101

photos

46

videos