مقررات ملی - حقوق مهندسی

@mmhoghoghe_mohandesi


مقررات ملی - حقوق مهندسی

21 Oct, 07:18


🚨🚨🚨 قابل توجه کلیه مهندسان عضو سازمان بخصوص ناظرين محترم : گزارش مهندس ناظر هماهنگ کننده برای زمانی که مالک بدون اخذ پایانکار اقدام به بهره‌برداری از ساختمان نموده است 🗝️


شهرداری محترم........‌.

موضوع: تخلف بهره برداری از ساختمان آقای/خانم............ قبل از اخذ پایانکار

با سلام
احتراماً پیرو بازدید بعمل آمده از ساختمان آقای/خانم .............. با پرونده شهرسازی .................. و پروانه ساختمانی شماره .............. مورخ ........... و آدرس ............. به استحضار می رساند که مالک بدون اخذ گواهی پایانکار و بدون تامین استانداردهای لازم و برخلاف مفاد مقررات ملی ساختمان (از جمله بندهای ۴-۱-۲-۲ و ۴-۱-۲-۳ مبحث چهارم و بندهای ۲۲-۱-۳-۲۴ و ۲۲-۳-۲ مبحث بیست و دوم ) اقدام به بهره‌برداری از ساختمان نموده است، خواهشمند است دستور فرمایید مستند به بند ۱۴ ماده ۵۵ و ماده ۱۱۰ قانون شهرداری ها ، نسبت به الزام به تخلیه ساختمان و عدم بهره‌برداری از آن تا زمان صدور گواهی پایانکار اخطاریه صادر نموده و در نهایت رفع تخلف نمایید بدیهی است مسئولیت بروز هرگونه خسارات مالی و جانی بر عهده اینجانب نمی باشد.

🚨 ضمناً تخلفات فنی و ایمنی در خصوص.........طی نامه های شماره ........... مورخ .......... در دبیرخانه آن شهرداری محترم ثبت گردیده است.

با سپاس: ناظر هماهنگ کننده
مهندس .......

📝 رونوشت:

□ ریاست محترم اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ....... جهت استحضار و اقدام لازم

□ ریاست محترم دفتر نمایندگی نظام مهندسی شهرستان ...... جهت استحضار و اقدام لازم

□مجری محترم ذیصلاح ساختمان آقای ............. جهت اطلاع

تهیه و تنظیم: دکتر فرزاد وفادار (عضو نظام مهندسی استان کردستان، شهرستان سقز )

کانال مقررات ملی - حقوق مهندسی
🙏🌹
🙏🌹🙏🌹

مقررات ملی - حقوق مهندسی

20 Oct, 18:39


🔻شرایط مسئول ایمنی در کارگاه ساختمان
 
مطابق بند (۱۲-۱-۵-۵) مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان، «در کارگاه‌های با زیربنای بیش از ۳۰۰۰ مترمربع و یا ۱۸ متر ارتفاع از روی پی معرفی شخصی ذی‌صلاح به‌عنوان مسئول ایمنی، بهداشت کار و حفاظت محیط‌زیست الزامی است.»
 
بعلاوه با توجه به دستورالعمل اجرایی گودبرداری‌های ساختمانی ابلاغی وزارت راه و شهرسازی در گودهای با «خطر زیاد» و «بسیار زیاد» بکارگیری شخص ذی‌صلاح و آشنا به مسائل ایمنی گودبرداری به‌عنوان «مسئول ایمنی کارگاه گودبرداری» الزامی است.
 
لذا در شرایط فوق پیگیری حضور مسئول ایمنی کارگاه ساختمانی ضرورت دارد و در غیر این صورت اعلام گزارش تخلف به شهرداری، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و بازرسی اداره کار محل لازم است.
 
- شرایط احراز مسئول ایمنی کارگاه ساختمانی طبق مصوبه ارتقای ایمنی تخریب و گودبرداری‌های ساختمانی شهر تهران عبارت است از «مهندس عمران با طی دوره‌های آموزشی بهداشت ایمنی و حفظ محیط‌زیست HSE از مراجع معتبر با حداقل ۳ سال سابقه کار.»
 
- شرایط مسئول ایمنی کارگاه گودبرداری بر اساس ماده 11 دستورالعمل اجرایی گودبرداری‌های ساختمانی مصوب شورای تدوین مقررات ملی ساختمان کشور مورخ ۱۳۹۱.۱۱.۱۸ عبارت است از «یک نفر آشنا به مسایل ایمنی گود و حداقل دارای پروانه اشتغال کاردانی در رشته‌های عمران یا معماری برای مراقبت از رعایت ایمنی برای کارگاه و کارگران.»
 
نکته ۱- مسئول ایمنی در استخدامِ سازنده یا صاحب‌کار و زیر نظر ناظر به طور تمام‌وقت در کارگاه حاضر و انجام وظیفه می‌کند.
 
نکته ۲- تعیین مسئول ایمنی رافع مسئولیت‌های اصلی سازنده نیست.

تهیه و تنظیم: همراه ناظر
منبع: کتاب فن گزارش‌نویسی در نظارت ساختمان/ نشر نوآور

@hamrahenazer

مقررات ملی - حقوق مهندسی

17 Oct, 06:37


🚨🚨🚨 بازخوانی مباحث مقررات ملی ساختمان حقوق مهندسی

قسمت سیزدهم : بخشی از شرح وظایف بسیار مهم مهندسان طراح

👈 مستند به ماده 4 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان :

كليه طرح های ساختمانی و نقشه ها و مـدارک فنـی آن از جملـه معمـاری، سـازه، تأسيسـات مكانيكی و تأسيسات برقي منحصراً بايد توسط دفاتر مهندسي طراحـی سـاختمان يـا طراحـان حقـوقی ساختمان در حدود صلاحيتي كه در زمينه طراحي داراي پروانه اشتغال از وزارت مسـكن و شهرسازي مي باشند ، طبق شرايط و ضوابط زير و مطابق با قراردادهاي همسان كه نمونه آن پيوست شرح خـدمات مهندسان رشته ساختمان است و با صاحبكاران بايد منعقد نماينـد، انجـام شـود.

شـهرداری ها يـا سـاير مراجع صدور پروانه نيز موظفند نام و مشخصات طراحان واجــد شـرايط را كـه تــوسط صـاحبكـاران معـرفي شده اند، در پروانه هاي مربوط قيد نمـوده و تنهـا نقشه هايي را بپذيرند كه حسب مـورد توسـط مسئول دفتر مهندسي طراحي به اتفاق طراح حقيقي آن يا طراح حقوقي به اتفاق طراح حقيقي آن طرح در حدود صلاحيت و ظرفيت مربوط امضا و مهر شده و مشخصـات فنـي كـار و نقشـه هـاي اجرايـي آن براساس شرح خدمات مهندسان رشته هـاي سـاختمان انجـام پذيرفتـه و مـورد تاييـد سـازمان استان قرارگرفته باشد.

✔️ نکته بسیار مهم 👇👇

🚨 طراح ساختمان حسب رشته تخصصي خود پاسخگوي تمامي مراحل و مسـايل آن طـرح ، بـه سـازمان استان، شهرداري ، ساير مراجع صدور پروانه و يا ساير مراجع كنترل مي باشد.

همچنین مستند به بند 4-1-5-2 مبحث چهارم مقررات ملی که در اینخصوص می‌گوید :

قبل از تهيه نقشه ها محل مورد نظر ميبايست توسط طراح ((مورد بازديد قرار گيـرد)) و در صورت وجود هر گونه اثر با ارزش اعم از طبيعي، ابنيه تاريخي يا آثار واجـد ارزش مـادي و معنـوي ديگر، در انطباق با بند 11-7-1-4 مراتب به اطلاع مراجع ذيصلاح رسانده شود....


نویسنده خلیل دشتی
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان
               🌹🙏🌹🙏🌹🙏🌹

کانال مقررات ملی - حقوق مهندسی

مقررات ملی - حقوق مهندسی

12 Oct, 16:57


🅾 مسئولیت نظارت - قسمت ششم

🚨🚨🚨 قبول مسئولیت گودبرداری و تخریب بدون دریافت حق الزحمه.

سلام و درود خدا بر همه همکاران گرامی.

یکی از مشکلات و مسائل بسیار اساسی این روزهای جامعه مهندسی بخصوص نظار محترم عدم دریافت حق الزحمه بابت عملیات بسیار پر خطر و پر ریسک گودبرداری و تخریب است..

این مهم سالهاست در اکثر استان ها مغفول مانده و نیاز به یک اراده و عزم راسخ جهت احیای آن است.

⭕️ درخصوص بحث تخریب و گودبرداری لازم است ابتدا مواد قانونی مورد  بررسی قرار گیرد...

✔️ تعریف عملیات ساختمانی در بند 12-1-3-1 مبحث دوازده آمده :

عملیات ساختمانی عبارت است از تخریب ، خاکبرداری، خاکریزی، گودبرداری ، حفاظت گودبرداری و پی سازی، احداث بناهای موقت و دائم، توسعه، تعمیر اساسی و تقویت بنا، نماسازی، محوطه سازی و ساخت قطعات پیش ساخته در محل کارگاه ساختمانی، حفر چاهها و مجاری آب و فاضلاب و سایر تأسیسات زیربنایی.

🔴 همچنین وفق ماده 3 از آیین نامه اجرایی ماده 33 و همچنین بند 2-2-2 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان تصریح دارد:

مقررات ملی ساختمان دارای اصول مشترک و یکسان لازم الاجرا در سراسر کشور است و بر هرگونه عملیات ساختمانی نظیر ((تخریب)) ، احداث بنا، تغییر در کاربری بنای موجود، توسعه بنا، تعمیراساسی و تقویت بنا حاکم می باشد.


نکته بسیار مهم و باعث تاسف اینجاست که در سیستم خدمات مهندسي حق الزحمه ای بابت تخریب و گود در نظر گرفته نشده و مهندسین ناظر طبق نقشه مصوب موظف به نظارت بر عملیات اجرایی (احداث) ساختمان می باشند.

نکته بعدی که باید به آن توجه شود آنست که حق الزحمه ناظرين بر اساس متراژ احداثی محاسبه و پرداخت می‌شود و میبینیم نظارت بر عملیات تخریب و گود در این میان جایی ندارد.

شوربختانه خیلی مسائل طی چند دهه گذشته در سیستم نظام مهندسی استان مغفول مانده.....

البته هستند استان‌هایی که در این زمینه فعال بوده و پیش رو هستند و در حال حاضر هزینه تخریب جداگانه محاسبه و به حساب ناظرين واریز می‌شود.

حال کی این موارد در استان ما اجرایی شود و آیا کسی واقعا  پیگیر اصلاح و اجرا و احقاق حق جامعه مهندسی هست؟؟؟

🅾 حداقل انتظار ما از مسئولین محترم پیگیری مجدانه این موضوع و احیای حق مهندسان عضو سازمان است.

🖋️نویسنده : خلیل دشتی
عضو سازمان نظام مهندسی استان خوزستان 🌹🙏🌹🙏🌹🙏


کانال تلگرام مقررات ملی- حقوق مهندسی

مقررات ملی - حقوق مهندسی

10 Oct, 14:05


با سلام و درود خدمت دوستان گرامی. 🙏

همراهان عزیز می‌توانید برای کمک به معیشت خانواده ای آبرومند، در حد توان به شماره کارت اعلامی زیر واریز انجام دهید .🙏

شماره کارت

6280-2313-3645-4177

به نام اینجانب ( خلیل دشتی) هست.

مقررات ملی - حقوق مهندسی

08 Oct, 04:15


🚨🚨🚨 قابل توجه کلیه مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی : نکات حقوقی مربوط به حوادث کارگاهی

🛑 سوال : کارگری در داخل کارگاه بوده و شخصی از بیرون سنگی پرتاب کرده و به سر کارگر اصابت کرده و مصدوم شده است، در کارگاه مذکور ماهیت کار به گونه ای است که کارگران باید مجهز به کلاه ایمنی باشند ولی کارفرما کلاه ایمنی نداده است، اگر چه سنگ از بیرون  کارگاه پرتاب شده است ولی اگر کارفرما به وظیفه قانونی خود عمل کرده بود، کارگر مصدوم نمیشد،
نظرجنابعالی چیست، آیا می توان درصدی مسئولیت را به کارفرما اختصاص داد؟؟؟

پاسخ : استاد غلامرضا بخارایی کارشناس حوادث

1⃣ - بروز حادثه متأثر از علتی (پرتاب سنگ ازبیرون) است که به هیچ عنوان ناشی از عدم رعایت مقررات ایمنی ازسوی کارفرمانبوده است

2⃣ - با استناد به ماده ۱ آیین نامه وسایل حفاطت فردی که چنین مقرر میدارد:

ماده 1- به منظور انتخاب وسايل حفاظت فردي متناسب با نوع كار، كارفرما مكلف به شناسايي و ارزيابي شرايط محيط كار براي تشخيص و كنترل خطرات مي باشد.

همانگونه که مشاهده می گردد ، مقرره مذکور کارفرما را مکلف به شناسایی و ارزیابی شرایط محیط کاری نموده است ، نه شرایط محیطی خارج از کارگاه...

3⃣ - با توجه به جهت پرتاب ، این احتمال وجود داشت که سنگ مذکور به دیگر نقاط بدن کارگر برخورد می کرد.

4⃣ -فرض بفرمایید که این سنگ به داخل کارگاهی می افتاد که ماهیت کار به گونه ای بود که کارفرما مکلف به دادن کلاه نبود ، آنوقت چی؟

آیا میشود گفت که در اینجا کارفرما مسئول نیست ولی در آنجا که باید برای کار مربوط به داخل کارگاه، کلاه ایمنی می داد ولی کلاه ایمنی نداده است ، پس از هر کجای آسمان که سنگ آمد و به کارگر او برخورد کرد مسئول است؟؟
آیا این استدلال منصفانه و کارشناسی است؟؟


بنابراین از نظر اینجانب ، باتوجه به موارد مندرج در بالا ، در این حادثه ،  کارفرما علیرغم عدم تحویل کلاه ایمنی به کارگر ، مسئولیتی ندارد.

🔴 درخاتمه لازم به ذکر است که اگر پرتاب سنگ مسبوق به سابقه  و یا قابل پیش بینی بوده باشد ، بدیهی است که استدلال کارشناسی متفاوتی قابل ارایه است


ویرایش و تنظیم خلیل دشتی
                 🙏🌹🙏🌹🙏🌹

کانال تلگرام مقررات ملی- حقوق مهندسی

مقررات ملی - حقوق مهندسی

06 Oct, 21:35


پیام موقت

-گویا در جلسه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ کمیسیون عمران مجلس در رابطه با موضوع تعویق غیرقانونی انتخابات ، مصوبه ای بابت اجرا ماده ۲۳۴ قانون آیین نامه داخلی مجلس داشتند.

-ما مهندسان فارغ از بحث جناح بندی سیاسی ، در کمپینی در روزهای آینده خواستار چند موضوع از اعضای کمیسیون عمران مجلس خواهیم شد.
یکی از آن موضوعات اعمال مفاد ماده ۲۳۴ مکرر آیین نامه داخلی مجلس مبنی بر تشریفات قضایی خارج از نوبت است.

البته این تشریفات علاوه بر بحث دیوان عدالت اداری و ابطال بخشنامه میتواند، تیغ تیز ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی(که هم اکنون هم مدنظر چند نماینده مجلس است) را هم شامل شود تا افرادی که باعث تعویق غیرقانونی انتخابات شدند فقط با یک بخشنامه ابطال شده در دیوان عدالت اداری مواجه نشوند بلکه انفصال از خدمت هم بخورند.

-عده ای که دنبال تکرار کشمش دوران آخوندی با مجلس هستند لابد از ماده ۲۳۴ مکرر و بحث ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی بیخبرند.

پس بچرخ تا بچرخیم

مقررات ملی - حقوق مهندسی

03 Oct, 14:04


🚨🚨🚨 تذکر سازمان بازرسی کل کشور به وزیر محترم راه و شهرسازی خانم مالواجرد به جهت تعویق انتخابات هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان

سرکار خانم مهندس صادق مالواجرد
وزیر محترم راه و شهرسزی

با سلام و تحیت؛

با احترام با عنایت به برگزاری تشریفات دهمین دوره انتخابات تمام الكترونيكي هيأت مديره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانها که وفق زمان بندی ،ابلاغی روزهای دهم تا سیزدهم مهرماه سال جاری اعلام گردیده؛ مدیر کل دفتر توسعه مهندسی ساختمان و رئیس دستگاه نظارت بر انتخابات نظام مهندسی ساختمان کشور طی نامه شماره ۱۰۱۷۷۷/۴۳۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۰۴ تعویق زمان برگزاری دهمین دوره انتخابات مذکور را اعلام نموده که حسب بررسی ها؛ این امر ضمن این که توجیه قانونی ندارد منجر به نارضایتی عمومی داوطلبان عضویت در هیأت مدیره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانها و در نتیجه اتلاف زمان و افزایش هزینه های برگزاری انتخابات خواهد شد.

👈 از سوی دیگر؛ سرپرست معاونت مسکن و ساختمان آن وزارتخانه طی مکاتبه شماره ۱۰۱۷۷۸/۴۳۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۰۴ خطاب به مدیران کل راه و شهرسازی استانها ضمن اشاره به موافقت مقام عالیه وزارت اعتبار نامه اعضای هیأت مدیره کنونی سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانها را تا پایان دی ماه سال جاری تمدید نموده است.

🚨 شایان ذکر است؛ طبق ماده (۱۰) قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سال ۱۳۷۴ و اصلاحات بعدی آن اعضای هیأت مدیره سازمان های نظام مهندسی استانها برای مدت سه سال انتخاب می‌شوند،

بنابراین با توجه به اتمام اعتبار عضویت اعضای فعلی هیأت مدیره سازمانهای مذکور در پایان مهرماه سال جاری و عدم وجود جواز قانونی در تمدید مدت اعتبار و همچنین تعویق برگزاری انتخابات، نامه های اداری یاد شده از سوی مقامات مسئول آن وزارتخانه خلاف قانون و مقررات می باشد.


🌱 با التفات به مراتب و به دلیل اهمیت موضوع از حیث اجرای صحیح قوانین و مقررات و به منظور جلوگیری از بروز هر گونه سوء جریان و تخلفات احتمالی شایسته است؛ در راستای بند (ج) ماده (۱۱) قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور مصوب سال ۱۳۶۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن و ماده (۴۲) آیین نامه اجرایی قانون مرقوم مصوب سال ۱۳۹۸ دستور فرمایید؛ موضوع معنون بررسی و اقدامات اصلاحی لازم معمول و نتیجه را به این سازمان اعلام نمایند.

احمد اسدیان معاون

کانال مقررات ملی - حقوق مهندسی
🙏🌹🙏🌹🙏🌹

مقررات ملی - حقوق مهندسی

30 Sep, 18:51


⭕️تحولي در زمينه ايمني و HSE⭕️
🚨براي اولين بار در كشور به صورت كاملاً رايگان و با قابليت جستجو

🔸🔶مجموعه ي آيين نامه هاي حفاظت فني و بهداشت كار و مبحث ٢ و ١٢ مقررات ملي ساختمان به همراه قانون كار و شرايط عمومي پيمان ،پكيج كامل در 941 صفحه

🔆مناسب براي كارفرمايان، مهندسان ناظر، مجريان، مسئول ايمني و مدير پروژه،كارشناسان رسمي دادگستري، قضات و........

✳️آرشيو مطالب مرتبط:
فايل قابل جستجو قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان به همراه آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و ماده ٣٣ با اصلاحات بعدي و مشخص كردن آرای هیات عمومی دیوان عدالت در مواد آيين نامه

فايل قابل جستجو نشريه 55 و جلد اول و دوم آيين نامه بتن ايران(آبا) آخرین ویرایش به همراه دستورالعمل طراحی و اجرای سقف های تیرچه بلوک (نشریه 543)

والپست در يك نگاه

🔰ناظران ،مجريان و طراحان برتر
▫️ كانال تلگرام ▫️اینستاگرام

🔔لطفاً با ريكشن ها و فوروارد مطالب مثل هميشه از مطالب رايگان ما حمايت نماييد.🌹🙏

مقررات ملی - حقوق مهندسی

29 Sep, 07:50


#پرسش_پاسخ
⚛️پرسش از مهندس مسعود مداد:
در پروژه ی نظارتی که هنوز پروانه صادر نشده و مالک اقدام به تخریب کرده گزارش تخلف رو تو سیستم نمیشه ثبت کرد شهرداری هم قبول نمیکنه که ثبت کنه تکلیف چیه؟ چطور باید اعلام کنیم؟ ابلاغ قضایی کنیم به شهرداری؟

⚛️پاسخ از جناب مهندس حامد عاصم:
اگر قرارداد ناظر امضا شده باشد و شروع تعهدات ناظر در قرارداد منوط به صدور پروانه ساختماني باشد با توجه به اينكه در حين تخريب ممكن است پروانه صادر شود و شما هم نتوانيد اثبات كنيد كه براي گزارش مراجعه كرديد و گزارش شما ثبت نشده است فقط براي احتياط (جزء شرح وظايف شما طبق قرارداد نيست) ميتوانيد اظهارنامه اي به شهرداري بزنيد و به مالك (كسي كه كارگران را به كار گمارده )هم كتبا اعلام كنيد تا اگر خدايي نكرده حادثه اي اتفاق افتاد بتوانيد اثبات كنيد در اون زمان پروانه اي صادر نشده است
در غیر اینصورت يعني اگر در قرارداد نظارت شما شروع تعهدات شما از زمان امضا قرارداد باشد (جزء شرح وظايف شما طبق قرارداد است) باید کتبا مراتب را به کارفرما (کسی که کارگران را به کار گمارده) ،شهرداری ،سازمان نظام مهندسی استان ، بازرسی اداره کار به تناسب گزارش تخلفات ایمنی را با ذکر جزییات و دستورالعمل ایمن سازی اعلام کنید.
#تخريب
#مرجع_صدور_پروانه
#سازمان_نظام_مهندسي_ساختمان_استان_تهران
#ماده٧_آیین_نامه_حفاظتی
#اداره_كار
#شروع_عملیات
#ناظرهماهنگ_کننده
#قرارداد_نظارت
#صورتجلسه_تخريب
#قبل_شروع_عمليات
#تحويل_كارگاه
#ايمني
#گزارش_مرحله
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
ناظران، مجريان و طراحان برتر
@nazeran_mojrian_bartar

مقررات ملی - حقوق مهندسی

28 Sep, 18:46


🅾متولی تمدید احکام

در ادامه تصمیمات غیرقانونی ، شاهد این هستیم که احکام هییت مدیره های کنونی با موافقت وزیر ، تا پایان دی ماه تمدید شد.

برخلاف آنچه وزیر راه و شهرسازی و معاون مسکن و ساختمان وزارت تصور می کنند تمدید احکام ۳ساله نیاز به موافقت مجلس دارد. کمااینکه اخیرا اعضای شورای شهرها دنبال طرح ۷ ساله شدن شورای شهر در این دوره هستند(عکس۳). اعضای شورای شهر میدانند که قرار نیست وزیر کشور ، مهلت احکامشان را تمدید کند و بایستی مجلس این تصمیم را بگیرد.

قید ۳ ساله ماده ۱۰ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان تکلیف را برای همه روشن کرده است.

#انتخابات

مقررات ملی - حقوق مهندسی

28 Sep, 18:45


🅾کمپین شکایت در سامانه سازمان بازرسی بابت تعویق  انتخابات و تمدید احکام هییت مدیره

بر آن شدیم که نگاه قهریه سازمان بازرسی را بابت تعویق غیرقانونی انتخابات و تمدید غیرقانونی احکام هییت مدیره نشان دهیم. از این رو کمپینی بپا می شود تا با ثبت شکایت از وزیر راه و شهرسازی در سامانه سازمان بازرسی به یک اقدام مشترک دست بزنیم.

جهت اقدام لطفا گام بندی زیر را طی بفرمائید:
-عکس های بخشنامه تعویق انتخابات ، تمدید انتخابات و ماده ۱۰ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان(سه ساله بودن دوره هییت مدیره) را تهیه بفرمائید.
-به سامانه ثبت شکایت سامانه سازمان بازرسی
https://136.bazresi.ir/
مراجعه بفرمائید.
-چنانچه تمایل ندارید هویت شما برای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان آشکار شود از گزینه گزارش فساد ناشناس اقدام بفرمائید. اما اگر از گزینه شکایت اقدام نمایید ، هویت شما توسط وزارت راه و شهرسازی قابل رویت است. پیشنهاد میگردد به شکل ناشناس ثبت بفرمائید تا بعدها برای شما تبعات نداشته باشد.

-در متن گزارش خود اشاره بفرمائید که

"تصمیم تعویق انتخابات و تمدید احکام هییت مدیره کنونی، باتوجه به ماده ۱۰ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان خارج از اختیار وزیر راه و شهرسازی است. نیاز به مصوبه مجلس دارد. باتوجه به مزیت دادرسی خارج از نوبت ، خواستار ورود سازمان بازرسی و ابطال هر ۲ بخشنامه از زمان ابلاغ توسط سازمان بازرسی در دیوان عدالت اداری هستم".

النهایه هم تصاویر بخشنامه های موصوف و ماده ۱۰ قانون را پیوست گزارش تان بفرمائید.

#سازمان_بازرسی

مقررات ملی - حقوق مهندسی

26 Sep, 21:41


🚨🚨🚨 قابل توجه کلیه مهندسان عضو سازمان : نظر مدبرانه جناب دکتر حسن زاده (وکیل - حقوقدان) درخصوص غیرقانونی بودن تعویق زمان انتخابات نظام مهندسی از طرف وزارت

🌱 به نام یکتا دادار خرد آفرین

✍️ نظر به اینکه در حقوق اداری ارکان هر شخصیّت حقوقی باید مستمرّاً باقی باشند تا شخص حقوقی یادشده بتواند اعمال خود را انجام دهد و نظر به اصل تعطیل بردار نبودن انجام خدمات عمومی محوله به شخص حقوقی مذکور و با استناد به بند"ب" اصلاحی مادّۀ 1 قانون دائمی نمودن قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله بافساد مبنی براینکه سازمان و سازمان استان عهده دار انجام خدمات عمومی میباشند نه تنها انجام خدمات سازمان و سازمان استان نباید تحت هیچ عنوانی تعطیل شود و مفهوم تبصرۀ ذیل مادّۀ 26 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان دلالت آشکار براین امر دارد (( به همین دلیل تعطیلی چندماهۀ زمان شروع فعالیت هیئت مدیرۀ دورۀ نهم تخلف آشکار تمامی اعضای هیئت مدیره بوده چرا که اختیار آن را نداشته وباید پاسخگو باشند)) بلکه تا تعیین و استقرار هیئت مدیرۀ جدید هیئت مدیرۀ فعلی همچنان باید عهده دار انجام وظایف جاری سازمان استان باشند و این امر هیچ نیازی به تمدید اعتبارنامۀ انها ندارد.

🚨 بنابراین اقدام وزیر محترم راه وشهرسازی نه تنها هیچ ضرورت قانونی نداشته و یک عمل زائد محسوب میشود بلکه به استناد اصل قانونی بودن وظایف و اختیارات اشخاص حقوقی حقوق عمومی ناظر به منطوق موافق مادّۀ 90 قانون مدیریت خدمات کشوری خارج از اختیارات قانونی مشارٌالیها به شمار می آید و مشمول تبعات قانونی خواهد بود.


کانال مقررات ملی - حقوق مهندسی

🌹🙏🌹🙏🌹🙏

مقررات ملی - حقوق مهندسی

22 Sep, 22:36


🅾مسئولیت نظارت - قسمت اول:

درخصوص نظارت بر ساختمان ها آیا فقط مهندسین ناظر مسئولیت دارند؟؟؟

عدم آگاهی و اشراف عده ای از مهندسین به قوانین حقوقی در حوزه ساخت و ساز شهری و همچنین مباحث مقررات ملی ساختمان و شرح وظایف هر یک از گروه های مهندسی در حیطه تخصصی و.... هزینه های بسیار سنگینی به جامعه مهندسی تحمیل کرده ، شوربختانه به قدری دراین سالها به بهانه های واهی و تفسیر به رای قوانین، آموزش‌های غلط حقوقی و عدم همبستگی و اتحاد بین همکاران و از همه مهمتر انفعال آزار دهنده بسیاری از همکاران و بخصوص سازمان نظام مهندسی، بر سر مهندسین ناظر زده اند و وجهه مهندسی را خدشه دار نموده اند که حتی خود مهندسین ناظر هم قبول کرده اند که همیشه جز مقصرین هر حادثه ای بوده و هستن.

( به نقل از بزرگی که می گفت مهندس ناظر همیشه و از بدو خلقت مقصر است حتی اگر خلافش ثابت شود )

به عنوان نمونه اکثر دست اندرکاران حوزه ساخت و ساز و مهندسین، وکلا و کارشناسان رسمی و... فقط و فقط یکی دو پاراگراف از تبصره 7 ماده صد رو از بر هستند و مابقی متن را نه خوانده اند و نه میداند که ماموران شهرداری هم همانند مهندسین ناظر مکلف به نظارت بر ساختمانها بوده و در این زمینه به مانند ناظرین مسئولیت دارند..

آن قسمت از تبصر 7 ماده صد که اصلا خوانده نمی شود👇👇

مأموران شهرداري نيز مکلف هستند در مورد ساختمانها نظارت كامل داشته باشند و هرگاه از موارد تخلف در پروانه به موقع جلوگيري نكنند و يا در مورد صدور گواهي انطباق ساختمان با پروانه مرتكب تقصيري شوند طبق مقررات و قانون به تخلف آنان رسيدگي مي‌شود و در صورتي كه عمل ارتكابي مهندسان ناظر و مأموران شهرداري واجد جنبه جزائي هم باشد از اين جهت نيز قابل تعقيب خواهند بود.

این نمونه ای کوچک از مشکلات مربوط به عدم آگاهی مهندسین ناظر به قوانین هست.

در ادامه 👇👇👇

به نقل از جناب مهندس عاصم:

پرونده‌ای را مطالعه میکردم که شهرداری به استناد بند 2-6-2 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان سهم تقصیر خود را بر عهده ناظر انداخته بود و ناظر محترم در دادگاه محکومیت گرفته بود. از کارشناس آن پرونده سوال کردم که چرا به تبصره 7 ماده صد قانون شهرداری که بر مبحث دوم ارجح است توجهی نکرده چون مامور بازدید شهرداری هم مکلف است از ساختمان بازدید کرده و در صورت تخلف، بموقع از آن جلوگیری کند، (کارشناس مربوطه در پاسخ به سوالم لایحه دفاعیه مهندس ناظر را نشان داد و گفت ناظر در دفاعیه خود به این قانون و این تبصره اشاره نکرده است و مقصر شناخته شده.)

یعنی اگر همکار عزیز ما به قوانین آگاهی داشت میتوانست با دفاع مناسب و قانونی از خود تبرئه و یا سهم تقصیر کمتری بگیرد. 😓😓😓


البته مصیبت اصلی اینجاست که معمولا در این گونه موارد کمتر کمکی به شکل سازمان دهی شده از طرف سازمان نظام مهندسی به لحاظ حقوقی و فکری به مهندسین انجام می‌شود. امید است که ان شاالله در آینده شاهد فعالیت بیشتر سازمان در این حوزه باشیم .

به امید روزی که جامعه مهندسی با آگاهی از حقوق قانونی خود بتواند بسیاری از مشکلات و بدعت های ناصواب را برطرف و حقوق از دست رفته خود را احیا نماید.

نویسنده : خلیل دشتی
عضو سازمان نظام مهندسی استان خوزستان

#مقررات_ملی_ساختمان
#ناظر
#حقوق_مهندسی

کانال تلگرام مقررات ملی- حقوق مهندسی

مقررات ملی - حقوق مهندسی

07 Sep, 20:39


🚨🚨🚨 قابل توجه کلیه مهندسان عضو سازمان : رابطه مستقیم مالی مابین کارفرما یا مالک با مهندس ناظر قانونا ممنوع است.

🔴 عدم ابطال ماده 25 آيين نامه اجرايي ماده 33 قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان و بند 16-2-3 مبحث دوم مقررات ملي ساختمان مبني بر "لزوم پرداخت مبالغ مربوط به حق الزحمه نظارت بر روند احداث ساختمان در وجه سازمان نظام مهندسي استان و ممنوعيت پرداخت مستقيم آن از سوي مالكين و كارفرمايان.

🅾️ شماره رأی: 1378945
🅾️ تاریخ رأی: 1402/05/30

ماده 25 آیین‌نامه اجرایی ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب 1383 هیأت وزیران و بند 16-2-3 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان مبنی بر لزوم پرداخت مبالغ مربوط به حق الزحمه نظارت بر روند احداث ساختمان در وجه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و ممنوعیت پرداخت مستقیم آن از سوی مالکین و کارفرمایان به مهندسین ناظر به جهت جلوگیری از مفسده های احتمالی ناشی از این امر بوده و مغایرتی با قانون ندارد.

رای هیأت تخصصی شهرسازی، منابع طبیعی و محیط زیست:


🚨 اولا بر اساس ماده 25 آیین‌نامه اجرایی ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب 1383 هیأت وزیران مقرر گردیده:

«ناظر نمی ‌تواند مجری تمام یا بخشی از ساختمان تحت نظارت خود باشد.

اما انجام نظارت ساختمان توسط طراح ساختمان بلامانع است. ناظر همچنین نمی ‌تواند هیچگونه رابطه مالی با مالک ایجاد نماید یا به نحوی عمل نماید که دارای منافعی در پرو‌ژه گردد.

🚨 لذا بر اساس این ماده رابطه مستقیم مالی مابین کارفرما یا مالک با مهندس ناظر به لحاظ جلوگیری از توالی فاسدی که این امر در پی خواهد داشت منع گردیده و مفاد ماده مذکور دلالتی بر عدم دریافت حق الزحمه از سوی مهندس ناظر ندارد.
و مالکین یا کارفرمایان پس از تعیین مهندسین ناظر بر اساس صلاحیت و ظرفیت اشتغال مکلف به تودیع حق الزحمه مربوط به امر نظارت بر روند احداث ساختمان در وجه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان می باشند و متعاقبا حق الزحمه مهندسین ناظر نیز توسط سازمان مذکور پرداخت خواهید گردید و این رویه قانونی تعارضی با مواد 271 و 336 قانون مدنی نیز ندارد.

ثانیا بر اساس ماده 37 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب 1374 نیز مقرر گردیده:

«هزینه ‌های «‌سازمان»  و ارکان آن از محل حق عضویتهای پرداختی اعضاء صندوق مشترک سازمانهای استان، کمکهای اعطایی دولت،‌ نهادها، اشخاص حقیقی و حقوقی، دریافت بهای ارائه خدمات پژوهشی، فنی و آموزشی، فروش نشریات و سایر مواد کمک ‌آموزشی و مهندسی و‌ درصدی از حق ‌الزحمه دریافتی اعضاء بابت ارائه خدمات مهندسی ارجاع شده از طرف سازمان تأمین خواهد شد.»


لذا بر اساس حکم قانونگذار نیز بخشی از هزینه های سازمان نظام مهندسی ساختمان از و‌ درصدی از حق ‌الزحمه دریافتی اعضاء بابت ارائه خدمات مهندسی ارجاع شده از طرف سازمان تأمین خواهد شد.

بنابه مراتب مذکور ماده 25 آیین‌نامه اجرایی ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب 1383 هیأت وزیران و بند 16-2-3 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان مبنی بر لزوم پرداخت مبالغ مربوط به حق الزحمه نظارت بر روند احداث ساختمان در وجه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و ممنوعیت پرداخت مستقیم آن از سوی مالکین و کارفرمایان به مهندسین ناظر به جهت جلوگیری از مفسده های احتمالی ناشی از این امر بوده و مغایرتی با مواد قانونی مورد استناد شاکی نداشته و خارج از حدود اختیارات مرجع صدور آن نبوده و قابل ابطال نمی باشند.


👈 این رای به استناد بند (ب) ماده 84 قانون دیوان عدالت اداری اصلاحی مصوب 1402 ظرف مهلت بیست روز از تاریخ صدور از جانب رییس محترم دیوان عدالت اداری یا 10 نفر از قضات محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است. 

همچنین این رای به استناد ماده 93 قانون مذکور پس از قطعیت در رسیدگی و تصمیم گیری های آتی مراجع قضایی و اداری، معتبر و ملاک عمل خواهد بود.

سعید کریمی
رئیس هیأت تخصصی شهرسازی، منابع طبیعی و محیط زیست دیوان عدالت اداری


ویرایش و تنظیم خلیل دشتی
               🙏🌹🙏🌹🙏🌹

کانال تلگرام مقررات ملی- حقوق مهندسی

2,555

subscribers

36

photos

44

videos