میراث‌ باشی

@mirasbashi


لینک کانال
@mirasbashi

آدرس اینستاگرام
instagram.com/miras_bashi

ارتباط با ادمین ، دریافت پیام و عکس
@maryamatyabi
@Saeed_Fotouhi

اخبار حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
معرفی جاذبه‌های تاریخی و گردشگری

میراث‌ باشی

22 Oct, 17:17


✔️ توصیه به مردم و شاه برای تهیه آش مخصوص به وقت شورش افغان و سقوط اصفهان


«راست است، فتنه افاغنه در کار است. ما هم خود به علاوه تدارک دولتی، تدارک دعایی کرده، قدغن فرموده‌ایم در اندرون‌ها که رجال و نساء سادات موسوی، نخود را لا إله إلا الله بخوانند، صباحا و مساء در کارند.
ان شاء الله، آش معتبری فراهم کرده، به گَل خلق خدا می‌خورانیم، از باطن اجداد موسویه دفع بلا خواهد شد، از جناب شما ملتمس دعا هستیم که دولت خواهی فرموده‌اید».

✔️منبع:« طب الممالک» رساله به پادشاه صفوی تالیف «سیدقطب‌الدین محمد نیریزی شیرازی» از فقها و حکما و اندیشمندان سیاسی اواخر دوره صفویه

امروز سالگرد سقوط اصفهان(صفویه) است
@sahandiranmehr

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 16:50


به مناسبت روز روستا
📽دعوت هستید به مشاهده مستند‌ هِدِه

🔰آرشیو برنامه تلوبیون

✴️شبکه مستند
🆔https://telewebion.com/live/mostanad?e=0xf6b7bca
✴️ شبکه افق
🆔https://telewebion.com/episode/0xbbe2285


instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 16:47


📖 فصلنامه شماره ۱۰۳ اثر (زمستان ۱۴۰۲) منتشر شد.

🔸فصلنامه اثر به صاحب امتیازی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری منتشر شد.

#فصلنامه_اثر
#معمار
#ميراث_فرهنگي
#پژوهشگاه_میراث‌فرهنگی_و_گردشگری
#journal

@richt1

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 16:04


🎥 سال گذشته ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر ورودی داشتیم

📍مسلم شجاعی، مدیر کل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی :

🔸سهم درآمد ناخالص ما از گردشگری ۶ میلیون و ۴۰۰هزار است، هر نوع گردشگری به نوع و سبک سفر هزینه‌اش متفاوت است، این عدد با توجه به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های ایران عدد پایینی است.

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 15:42


🎥«چی نداریم که گردشگر به ایران نمی‌آید؟»

🔸مسلم شجاعی، مدیر کل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفتگو با برنامه گمانه

http://instagram.com/miras_bashi

@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 13:42


🔺پیشنهادی با رویکرد توسعه‌ای به وزارت میراث فرهنگی

📍جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات:

🔸‏به‌نظر می‌رسد مجموعه اقدامات تبلیغی و مقطعی که در پاسخ به گستاخی بیگانگان نسبت به جزایر سه‌گانه #خلیج_فارس انجام گرفته، کافی و مؤثر نبوده است.

🔸پیشنهاد می‌شود دولت در اقدامی عاجل، با ایجاد یک تشکیلات رسمی با رویکرد توسعه‌ای به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مأموریت دهد تا یکی از معاونت‌های ستادی و ادارات خود را در جزایر ( #تنب_بزرگ_تنب_کوچک_و_ابوموسی ) مستقر کند.

🌐آخرين اخبار و تحليل مديريت شهري
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@simamodiriatshahri

‼️البته میراث‌باشی هم به سیاست‌مداران و دولتمردان گوشزد می‌کند کلیه نوار ساحل جنوبی از خوزستان تا سیستان و بلوچستان نیاز به توجه ویژه‌ای در خصوص کاوش‌های باستان‌شناسی و مرمت و حفاظت آثار دارد.

‼️در سایه توسعه ناپایدار و الویت‌بخشی به طرح‌های عمرانی بدون پیوست فرهنگی در حالی که کشورهای حاشیه خلیج فارس و اسرائیل به کاوش‌های باستان‌شناسی و حفاظت از محوطه‌هایشان می‌پردازند، محوطه‌ها، بناها و بافت‌های حاشیه خلیج فارس ایران یکی پس از دیگری قربانی طرح‌های عمرانی می‌شود.

‼️این در حالی است که با توجه به شیطنت‌های سیاسی کشورهای دیگر در خصوص تمامیت ارضی ایران، لازم و واجب است دولت در نوار ساحلی جنوب ایران تمرکز بیشتری بر میراث فرهنگی، باستان‌شناسی، موزه‌داری، میراث‌ناملموس، معرفی و آموزش این داشته‌ها به مردم ایران و جهان داشته باشد.

📍یکی از این ظرفیت‌ها «دانش لنج‌‌سازی خلیج فارس» است که به ثبت جهانی رسیده است اما متاسفانه در خطر بودن این میراث ناملموس ایرانی نه تنها متوقف و یا حتی کند نشده، که جایگزینی لنج‌های فایبرگلاس، انقراض نسل استادکاران ایرانی و کاهش کارگاه‌های لنج‌سازی، استفاده از نیروی کار ارزان و پاکستانی و به واسطه آن، رواج و جایگزینی دانش لنج‌سازی پاکستانی‌ها، مهارت لنج‌سازی ایران را در تهدید بیشتری قرار داده است. در پاره‌ای مواقع، حتی وجود مصوبه‌هایی مثل محدودیت تردد و سوخت لنج‌های چوبی و سنتی در دریا، حیات این میراث باستانی ایران را به چالش کشیده است.

🔸یک مصوبه حکم به بسته شدن دفتر حیات لنجهای چوبی سنتی در ساحل خلیج فارس و دریای عمان از چابهار تا آبادان را داده بود.

🔸مصوبه ای که می‌خواست لنجهای فایبرگلاس و فلزی را جایگزین لنج‌های چوبی کند این مصوبه ۵ سال زمان تعیین کرده تا لنج‌های زیر ۵۰۰ تن امحا شوند.

🔸هدف از اجرای این مصوبه حذف ابزار قاچاق کالا از دریا انتقال فعالیتهای غیر رسمی به رسمی و تجاری رونق فعالیتهای کشتی سازی داخلی و خدمات تعمیر و نگهداری آنها و نیز افزایش ایمنی دریایی است.

🔸 ۹۹ درصد از لنجهای چوبی نوار ساحلی جنوبی کشور شامل این مصوبه می‌شدند‌. این در حالی است که پرونده دانش سنتی لنج‌سازی از جمله پرونده‌هایی است که باعث شد تا نام خلیج فارس در حافظه یونسکو ثبت شود.

🔸بارها سرمایه‌گذاران خواستار مرمت و احیا و تبدیل برخی از این لنج‌ها به لنج‌های گردشگری، رستوران و اقامتگاه بومگردی و لنج‌هایی برای عبور و مرور گردشگران شده‌اند.

#خلیج_فارس

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 13:12


🔺 یک فوریت الزام شهرداری به ثبت اطلاعات اموال فرهنگی و تاریخی در سامانه جام

🗣 در صحن شورا تصویب شد

🔸 یک فوریت طرح «الزام شهرداری تهران نسبت به ورود و ثبت اطلاعات اموال فرهنگی، تاریخی و هنری در سامانه جام» در جریان دویست و هفتاد و سومین جلسه شورا مورد بررسی قرار گرفته و مصوب شد.

مشروح خبر👇🏼
https://shoratehran.ir/sun/927B73)


instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 13:10


🎥 بازدید ۳۸۰ هزار نفر از نمایشگاه صنایع دستی و گرشگری تبریز

tabriz.iribnews.ir
@IRIBTABRIZ

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 12:24


🏝فراخوان مقاله دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه با رویکرد «حکمرانی در گردشگری دریایی و ساحلی»

https://press.fanoosedarya.ir/80469/

🔹فانوس دریا حامی رسانه‌ای این کنفرانس است.

🌊🇮🇷🌊🇮🇷🌊🇮🇷🌊🇮🇷🌊🇮🇷
🟦 دومین کنفرانس اقتصاد دریاپایه

📍بندرعباس

🗓۴-۳ بهمن ۱۴۰۳

🌐 cbme2.hormozgan.ac.ir

📞 07633753365

📧 [email protected]

👥 chat.whatsapp.com/IQYTs1zn4ONIm4hYe3InCu

👥 ble.ir/join/7qb3D3Yd1B


instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 12:08


🔺توییت چند روز پیش مهدی رجحانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین که موجبات دلنگرانی بیشتر فعالان میراث فرهنگی و حافظان بافت تاریخی را فراهم کرد.

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 12:04


🔺مدیریت شهری بافت تاریخی قزوین را دریابد

🖋
#نادر_نینوایی

🔸 قزوین یکی از شهرهای تاریخی و دارای بافت قدیمی و ارزشمند در کشور است که میراث فرهنگی فراوانی را در خود جای داده است. در یک دهه گذشته اما سیر پرشتاب توسعه شهری، بافت قدیمی و تاریخی این شهر را با چالش جدی مواجه کرده است.

🔸به دنبال طرحی که مدیریت شهری قزوین برای بازکردن مسیر در یکی از محله‌های قدیمی این شهر به نام بلاغی دنبال کرده است، فعالان میراث فرهنگی و دوستداران تاریخ ایران، نگرانی‌هایی را ابراز کرده‌اند. در این خصوص آن‌طورکه یکی از فعالان میراث فرهنگی قزوین به «جهان‌صنعت» گفته بیم ایجاد گسست در این محله قدیمی و آسیب به آثار تاریخی یا حرایم آنها، در صورت اجرایی شدن پروژه احساس می‌شود.

🔸در این رابطه خبرنگار «جهان‌صنعت» موضوع را از مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قزوین نیز پیگیری کرد و وی از عزم این اداره کل جهت ایستادگی در برابر هر اقدامی که بافت و آثار تاریخی قزوین را با مخاطره مواجه کند، خبر داد.

🔸علیرضا خزائلی، مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قزوین، درخصوص چالش‌های بافت تاریخی قزوین و نگرانی‌ها از ایجاد مسیر انصاری شرقی به «جهان‌صنعت» گفت: سال‌ها است که مدیریت شهری از اجرای مصوبه شورای‌عالی معماری و شهرسازی سر باز زده و آن را انجام نمی‌دهد و در نظر دارد که پیشنهاد تغییرات در طرح را ارائه دهد.

🔸 وی در پاسخ به این پرسش که نظر میراث فرهنگی در رابطه با اینکه اولویت پیاده از این محور حذف شود، اهداف طرح جابه‌جا شده یا طرح قبلی که عبور خیابان از بناهای ثبت ملی نظیر حمام بلاغی یا مسجد و مدرسه حیدریه پی گرفته شود چیست؛ گفت: یک چنین طرح‌هایی از نگاه میراث فرهنگی از اساس باطل و غیر‌ممکن است. در هر صورت امکان اینکه بناهایی که ثبت ملی شده‌اند مورد تعرض قرار گیرد وجود ندارد و چه در سطح استان و چه در سطح ملی این ایستادگی و صلابت به قوت خود باقی است.

🔸 در جلساتی بوده که نگاه‌ها و تغییرات درخصوص طرح‌ها مطرح شده است و میراث فرهنگی به صراحت الزامات و موارد مورد نظرش را مطرح کرده است. درنهایت هر پیشنهادی که قرار باشد اجرایی شود، بدون اخذ مجوز از شورای‌عالی معماری و شهرسازی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قطعا غیرممکن بوده و عمل نکردن براساس این ضوابط تخلف بارز محسوب می‌شود و دستگاه قضا و همچنین مدیریت استان اجازه هرگونه دست‌اندازی و عملیات اجرایی برخلاف طرح مصوب شورای‌عالی معماری و شهرسازی را نخواهند داد.

🔸سعید زارع‌پور، فعال میراث‌فرهنگی قزوین، درخصوص نگرانی‌های کنونی فعالان میراث فرهنگی گفت: «این نگرانی‌ها از آن جهت است که محله بلاغی در سالیان متمادی و از زمانی که نخستین تخریب‌ها در بافت تاریخی قزوین شکل گرفت، به نسبت کمتر آسیب دیده است و این محله تنها محله‌ای است که دچار گسست نشده است. این محله، محله‌ای وسیع است که پیوستگی و انسجام اجتماعی در آن برقرار است و به تعبیری محله هنوز زنده است. اجرای پروژه اما افزون بر خطر تخریب آثار تاریخی، یا آسیب به حرایم آن برای خود محله نیز آسیب‌زا است و بیم آن می‌رود که تجربه تلخ انصاری غربی و محله‌های سمت خیابان مولوی تکرار شود.»

🔸در نهایت باید اذعان داشت باتوجه به اینکه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قزوین خود بر لزوم حفظ آثار و بناهای تاریخی و اجرای اصولی طرح‌ها تاکید دارد، این امیدواری وجود دارد که بتواند در برابر نگاه توسعه‌طلب شهری ایستادگی کرده و شرایط را برای حفظ بافت تاریخی ارزشمند قزوین فراهم کند.

https://jahanesanat.ir/?p=494267

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 11:42


🔻هشدار نارنجی نسبت به تشدید بارش در ۲۱ استان

سازمان هواشناسی نسبت به تشدید بارش در ۲۱ استان و کاهش ۸ تا ۱۲ درجه‌ای دما در ۲۸ استان هشدار داد.


🔸سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی هشدار داده و آورده است: وقوع رگبار باران، رعدوبرق، کاهش محسوس دما، وزش باد شدید، بارش برف در نواحی سردسیر و در ارتفاعات پدیده مه دوشنبه (۳۰ مهرماه) در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی، سه‌شنبه (اول آبان‌ماه) در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، ارتفاعات سمنان، آذربایجان شرقی و نیمه جنوبی آذربایجان غربی و چهارشنبه (۲ آبان‌ماه) در اردبیل، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، شمال کردستان، دامنه و ارتفاعات در استانهای قزوین، البرز، تهران، سمنان و گلستان، بوشهر، جنوب یزد، شمال کرمان و نیمه شمالی فارس پیش‌بینی می‌شود/ ایسنا

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 08:28


🔻«جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی» پلی بین هنرمندان صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی است/ نمایش هنرهای سنتی ۱۶ شهر و روستای جهانی در شیراز

دبیر جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی از برگزاری نمایشگاه آثار فاخر صنایع‌دستی به عنوان یکی از برنامه‌های این جشنواره در شیراز خبر داد و گفت: این جشنواره پلی بین هنرمندان و میراث‌فرهنگی است.

🔸علیرضا تابش با بیان اینکه نمایشگاه آثار فاخر صنایع‌دستی به منظور ترویج و معرفی صنایع‌دستی به عنوان یک اقتصاد هویت بنیان در حاشیه برگزاری جشنواره چند رسانه‌ای دیده شده است، اظهار کرد: صنایع‌دستی روایتگر صنعت و هنر نیاکان و بیانگر هنر و ذوق مردم هر کشور است.

🔸او افزود: طبق مصوبه شورای سیاستگذاری این جشنواره، با همت معاونت صنایع دستی و اداره کل فارس و هنرمندان پرآوازه صنایع دستی این استان، تلاشمان بر این است تا با نمایش ظرفیت‌ها و پتانسیل صنایع دستی فارس در چارچوب برگزاری نمایشگاه و کارگاه‌های آموزشی زنده، با مشارکت مردم و انجمن‌ها و نهادهای تخصصی جلوه‌هایی از این میراث ملی ایرانیان را عرضه کنیم.

🔸این مسئول با اشاره به این که مردم به خصوص جوانان مخاطب برنامه‌های متنوع این جشنواره در شیراز هستند، تصریح کرد: در نمایشگاه صنایع دستی شیراز، صنایع دستی و هنرهای سنتی ۱۶ شهر و روستاهای جهانی به نمایش در خواهد آمد.

🔸او افزود: در این نمایشگاه صنایع دستی، دو هنرمند حضور خواهند داشت که به صورت زنده و تجربه محور اجرا خواهند کرد تا مردم با فرایند تولید اثر هنری آشنایی بیشتری پیدا کنند.

🔸دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی از راه اندازی مرکز عرضه محصولات صنایع دستی در «گذر حافظ» خبر داد و گفت: مشارکت معنادار هنرمندان از سراسر کشور و ارسال بیش از سه هزار اثر در بخش‌های مختلف این جشنواره از مزیت های جشنواره امسال است. از طرفی امسال به لحاظ کیفی در برخی از بخش‌ها، رشد کیفی موثری را در آثار دریافت شده شاهد هستیم و امیدواریم مردم شیراز و مخاطبان جشنواره بتوانند در فرصت چند روزه برگزاری، این آثار را ببینند و درباره آن بحث و گفتگو داشته باشند چرا که این جشنواره پلی بین هنرمندان و میراث فرهنگی است.

🔸تابش توجه هنرمندان به روایت‌گری خلاقانه در حوزه‌های مختلف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را یکی از اثرات این جشنواره ذکر کرد و افزود: به بهانه برگزاری این دوره از جشنواره در شیراز، هشت فیلم مستند کوتاه با هدف معرفی هنرمندان صنایع‌دستی استان فارس و به سفارش اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس تهیه و تولید شد.

🔸او در خصوص فهرست فیلم‌های پرتره هنرمندان صنایع‌دستی فارس تصریح کرد: مستند «هفت رنگ» ساخته امین برنجکار، مستند «مانی» ساخته افشین آریافر، مستند «صفر کاری» ساخته بهرام سلمانی، مستند «صدر قلم» ساخته مهدی فلامرزی، مستند «فروزان» ساخته محمد ناصری‌راد، مستند «بازگشت عکس‌ها» ساخته علی بلندنظر ، مستند «میراث دستان ماندگار» ساخته امیر قربانی و مستند «چهل تن» ساخته امین قناد شیرازی آثاری هستند که در این بخش فعالیت می کنند.

🔸او با تاکید بر معرفی هنرمندان صنایع‌دستی به زبان هنر و رسانه اظهار کرد: اقدامی که در فارس شده قابل تقدیر است و این جریان می‌تواند در همه استان‌های کشور مورد توجه هنرمندان و تولیدکنندگان محتوا قرار گیرد.

🔸سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی با شعار «ایران ما میراث ما؛ میراث ما ایران ما» نیمه دوم آبان‌ماه در شهر تاریخی شیراز برگزار می‌شود.

https://s8.uupload.ir/files/img-20241021-wa0001_hfek.jpg

instagram.com/miras_bashi
@mirssbasji

میراث‌ باشی

22 Oct, 07:36


🔻حضور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی

🔸به گزارش روابط‌عمومی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، «مصطفی ده‌پهلوان»، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ضمن حضور در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، با کاظم موسوی بجنوردی، رئیس این مؤسسه دیدار کرد.

🔸در این جلسه که محمدحسن سمسار، مشاور عالی بخش هنر و معماری؛ عنایت‌الله مجیدی، رئیس کتابخانه؛ محمد جعفری قنواتی، مدیر دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران؛ مریم همایونی افشار، مدیر و فریبا افتخار، معاون بخش هنر و معماری این مرکز و هم‌چنین ذات‌الله نیکزاد، معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری حضور داشتند، موسوی بجنوردی از پیشینۀ کهن سرزمین ایران‌ و لزوم توسعه و تعمیق فعالیت‌های باستان‌شناسی برای واکاوی گذشتۀ پرافتخار وطن‌مان سخن گفت و اظهار امیدواری کرد همکاری‌های مشترک پژوهشی با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برای نیل به این مهم صورت پذیرد.

🔸در ادامه ده‌پهلوان، باستان‌شناسی را دانش گسترده‌ای توصیف کرد و گفت: ٩٨ درصد علوم می‌توانند دانش باستان‌شناسی کمک کنند.

🔸او در ادامه بیان کرد: متأسفانه سواد میراثی مردم خیلی‌پایین است و هنوز هم خیلی‌ها میراث فرهنگی را گنج و دفینه و زیرخاکی می‌دانند درصورتی‌که باستان‌شناسی بررسی تجربۀ زیستۀ نیاکان و کاربست آن در جامعۀ امروز است که اگر از آن استفاده می‌کردیم بحران آب و برخی مشکلات دیگر را نداشتیم. اما شوربختانه حفاران قاچاق در حال زیرورو کردن گورها هستند و از هزاران گوری که از گذشته تاکنون هم توسط باستان‌شناسان کاوش شده، بقایای زیستی آرشیوی چندانی نداریم. درحالی‌که این‌ها ذخایر کهن زیستی سرزمین‌مان هستند و این یعنی جوهرۀ میراثی کشور در حال نابودی است و کشورهای عربی شده‌اند بازارهای مرزی حراج آثار تاریخی ایران، و تا میراث فرهنگی پشتوانۀ مردمی نداشته باشد نمی‌شود حفظش کرد.

🔸ده‌پهلوان در پایان پیشنهاد کرد تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری‌های مشترک تنظیم و کارگروهی میان پژوهش‌گران دو مؤسسه تشکیل شود.

🔸رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری هم‌چنین از کتابخانه، گنجینۀ پژوهشی ایرج افشار، بخش هنر و معماری و بخش فرهنگ مردم بازدید کرد و رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی نسخه‌ای از کتاب «نیایشگاه‌های باستانی ایران جنوب‌غربی: محوطۀ مسجد سلیمان؛ از قرن هشتم ق.م. (مادها) تا قرن پنجم پ.م. (ساسانیان)» تألیف رومن گیرشمن و ترجمۀ اصغر کریمی از منشورات این مرکز را به او اهدا کرد.

https://s8.uupload.ir/files/img_20241021_110323_904_zpac.jpg

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 07:12


🔻کشف تازه باستان‌شناسان در حاشیه هامون

🔸باستان‌شناسان پس از شناسایی و بررسی منطقه «گیردی» در سیستان و بلوچستان و کشف قطعات ارزشمندی همچون سفال­‌های منقوش لعابدار، مُهره­‌های تزیینی، اشیاء سنگی و مفرغی و پیکرک انسانی، به این نتیجه رسیدند که احتمالا این مجموعه بیانگر یک فضای شهری متعلق به سده‌های میانی تا متأخر اسلامی است.

🔸مجتبی سعادتیان، سرپرست هیأت باستان‌شناسی قلعه «گیردی» با پایان فعالیت میدانی و بررسی روشمند این حوضه­ باستان‌­شناختی گفت: این بررسی با تیمی متشکل از ۵ باستان­‌شناس در مناطق بیابانی جنوب دشت سیستان به انجام رسید.

🔸او اظهارکرد: در این بررسی پیمایشی گام‌به‌گام و پس از شناسایی و ثبت آثار منقول و غیرمنقول فرهنگی در محدوده‌ای به وسعت حدود چهار هزار هکتار، محدوده­ پراکندگی حوضه­ فرهنگی قلعه گیردی مشخص شد.

🔸به گفته این باستان‌شناس، در این بررسی چهار قلعه، ۲۲ ساختار معماری، ۳ بنای صنعتی، ۷ تپه باستانی، ۱۴ کوره­ پخت سفال و آجر، ۷ گورستان، ۳۶ آرامگاه، ۳ آس‌باد و ساختارهایی در ارتباط با کنترل و انتقال آب شناسایی و برداشت فضاهای مختلف معماری آن به انجام رسید.

🔸معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان افزود: از دیگر نتایج این بررسی می‌­توان به کشف قطعات ارزشمند منقول شامل سفال­‌های منقوش لعابدار، مهره­‌های تزیینی، اشیاء سنگی، اشیاء مفرغی، پیکرک انسانی و ... اشاره کرد.

🔸سعادتیان با بیان اینکه در این محدوده چند محوطه دوران پیش از تاریخ و تاریخی نیز مستندنگاری شد، گفت: بر اساس مطالعات اولیه و نظر به همگونی و همخوانی مواد فرهنگی منقول و غیرمنقول با یکدیگر از منظر دوره زمانی و ساختار معماری، احتمالا این مجموعه بیانگر یک فضای شهری متعلق به سده‌های میانی تا متأخر اسلامی است.

🔸سرپرست هیأت باستان‌شناسی قله گیردی همچنین بیان کرد: در دل این محدوده همانگونه که پیش از این ذکر شد تعدادی از محوطه‌های باستانی متعلق به دوران پیش از تاریخ و تاریخی نیز قرار دارد.

🔸محوطه باستانی گیردی در شهرستان هامون واقع در جنوب بخش سیستان استان سیستان و بلوچستان واقع شده و تا پیش از این اطلاعات باستان‌شناختی درباره آن در اختیار نبوده است./ ایسنا

isna.ir/xdS6V2

instagram.com/miras_bashi
@mirssbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 06:38


به‌منظور مستندسازی پرونده ثبت جهانی؛

🔻قلعه الموت تا اطلاع ثانوی تعطیل شد

🔸مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قزوین از تعطیلی قلعه حسن صباح در منطقه الموت به‌منظور مستندسازی برای تهیه پرونده ثبت جهانی و عدم امکان بازدید گردشگران خبر داد.

🔸علیرضا خزائلی روز دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳ در این خصوص گفت: با توجه به ضرورت مستندسازی برای تهیه پرونده ثبت جهانی منطقه الموت، پله‌های دسترسی و داربست‌های حفاظتی قلعه جمع‌آوری شده و در حال حاضر شرایط ایمنی برای حضور گردشگران و بازدید از قلعه مناسب نیست.

🔸مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قزوین افزود: به همین دلیل بازدید از قلعه الموت از روز سه‌شنبه اول آبان ماه تا پایان عملیات مستندسازی و اطلاع دوباره تعطیل اعلام می‌شود.

🔸او تصریح کرد: با برپایی دوباره داربست‌های حفاظتی و مناسب‌سازی شرایط بازدید، اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد گرفت.

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 06:26


🔻همایش ملی رصدخانه‌ها و زیچ‌های ایران برگزار می‌شود

🔸به گزارش روابط عمومی طرح و ایده دروازه ملل، همایش رصدخانه‌ها و زیج‌ها، اولین همایش از سلسله همایش‌های آثار و ابنیه تاریخی و میراث مشترک ایران، با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اول آبان ماه امسال برگزار می‌شود
.

🔸محورهای این همایش که با حضور پژوهشگران تاریخ علم، تاریخ نگاران، باستان‌شناسان و جغرافی‌دانان در محل سالن وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  برگزار خواهد شد شامل رصدخانه‌های ایران، رصدخانه‌های ایران فرهنگی، تاریخ نجوم در ایران، مشاهیر نجوم و هیات درایران و جهان اسلام، میراث مکتوب زیج‌های دوره اسلامی، نقش رصدخانه‌هاو زیج‌های ایرانی در پیشبرد دانش نجوم در عرصه جهانی، ترجمه و شرحمتون یونانی در حوزه رصدخانه‌ها و زیج‌ها توسط مشاهیر ایرانی، جغرافیایرصدخانه‌های ایران و جهان اسلام، سبک و هندسه معماری رصدخانه‌ها، چشم‌انداز آینده مطالعات نجومی ایران، حفاظت، احیا و مرمت آثار و ابنیه نجومی در ایران هستند.

🔹همایش رصدخانه و زیج‌‌ها به زبان فارسی و انگلیسی خواهد بود و دبیر علمی همایش، تاریخ‌نگار برجسته؛ دکتر نادر کریمیان سردشتی است. همچنین دبیر اجرایی همایش، مهندس مریم پروینی است.
 
گفتنی است که کلیه مقالات ارائه شده در این همایش در قالب کتاب ویژه همایش رصدخانه‌ها و زیج‌ها منتشر خواهد شد.

📍مکان برگزاری: سالن اجتماعات وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی
خیابان آزادی تقاطع یادگار امام

▪️سه‌شنبه یکم آبان ۱۴۰۳
▫️ساعت ١۵-١٩

https://s8.uupload.ir/files/img_20241021_094903_589_fo9w.jpg

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 05:08


🔺مدیر مجموعه میراث‌جهانی کاخ‌ گلستان:

📍طرح باز زنده‌سازی محور نهر تهیه شد

🔸مدیر مجموعه میراث‌جهانی کاخ گلستان از تهیه طرح باز زنده‌سازی محور نهر (آبنما) قنات مقابل عمارت بادگیر این مجموعه جهانی خبر داد.


www.chtn.ir/x43dk
instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

22 Oct, 05:00


🔸در این نقشهٔ ایران، که انجمن جغرافیایی سلطنتی بریتانیا در سال ۱۸۹۲ در لندن منتشر کرده است، جزایر بوموسی، تنب بزرگ و کوچک به رنگ سرزمین ایران کشیده شده و از جای فعلی امارات، بعنوان "ساحل دزدان دریایی" نام برده شده است.

🔸‏چند نقشه مهم و معتبر دیگر نیز وجود دارد که سه جزیره را به رنگ سرزمین اصلی ایران رنگ آمیزی کرده است.

🔸‏از جمله وزیر مختار انگلیس در تهران به دستور مارکز آو سالیسبوری، وزیر خارجه وقت انگلیس، طی یک یادداشت رسمی مورخ ۲۷ ژوئیه ۱۸۸۸ نقشه مهمی را به ناصرالدین شاه اهدا کرد. در این نقشه که توسط وزارت دفاع انگلیس تهیه شده بود، جزایر سه گانه به رنگ قلمرو ایران رنگ‌آمیزی شده بود. اصل این نقشه هم اکنون در آرشیو وزارت خارجه ایران موجود است.

🔸‏دو نقشه مهم دیگر، یعنی نقشه ایران لرد کرزن مورخ ۱۸۹۲ و نقشه هند مورخ ۱۸۹۷نیز به همان ترتیب گویای تعلق جزایر مذکور به ایران هستند.
توییت حسین موسویان
@sahandiranmehr

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi

میراث‌ باشی

21 Oct, 21:22


🔻لغو پروازهای امارات به ایران تا ۱۰ آبان

🔸هواپیمایی امارات تمام پروازهای خود به مقصد ایران را تا اوایل آبان ماه لغو کرد. این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که پیش از این، این شرکت هواپیمایی اعلام کرده بود پروازهای خود را به ایران از سر خواهد گرفت./رویداد۲۴
instagram.com/miras_bashi
@mirasashi