سیاسیون_مطالعات ایران

@miranst


برای آشنایی بیشتر با
مجموعه کانال های سیاسیون
به کانال زیر مراجعه فرمایید
@PoliticalSt

سیاسیون_مطالعات ایران

21 Oct, 16:02


کدامیک؟

۱- خبر عینی
در خود فرورفته بود و چشاش قرمز و نمناک. آبدارچی رو میگم. می خواست به دخترش جهاز مختصری بده ولی حتی ذخیره خرید یه فرش ماشینی رو نداشت؛
۲- گزارش قوی
بر پایه یک گزارش قوی، میانگین بعد هر خانواده کار خیابانی ایرانی ۵ تن و هر خانواده کار خیابانی افغانستانی در ایران، ۸ تن است. میانگین درآمد ماهیانه هر کدام‌ از دو خانوار بین ۱۰۳ تا ۱۲۰ میلیون تومان‌است.
راهنمایی کنید: آبدار چی با حقوق دولتی یا خیابانی ها؟
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k

سیاسیون_مطالعات ایران

21 Oct, 16:01


تاثیرگذاری مصوبه لایحه عفاف و حجاب
می دانید هنوز داشتن و نصب ماهواره جرم است؟ به اغلب احتمال ویدئو نیز. داشتن پاسور و بازی با آن هم همین گونه و بسیاری از جرایم ساری و جاری دیگر؟
#یدالله_کریمی_پور
@karimipour_k

سیاسیون_مطالعات ایران

20 Oct, 20:44


آقایان اصلاح طلبی که امروز

از پزشکیان دلخور اند که چرا در دولت او پایداری ها و جلیلی چی ها بی شمار پست و مقام می‌گیرند

همان هایی هست که از ما دلخور بودند که چرا نمی‌گویی به پزشکیان رای بدهید و تبلیغ او را نمی‌کنی

امروزِ شما را من همان روزگاران نچندان دور می‌دیدم

بخورید، نوش جانتان

سیاسیون_مطالعات ایران

20 Oct, 18:50


چرا رشد اقتصادی در زندگی مردم دیده نمی شود؟
محمدرضا یوسفی

🔹 مرکز آمار ایران گزارشی از رشد اقتصادی بهار امسال را منتشر کرده است. در این گزارش آمده است که در سه ماهه اول سال جاری، رشد تولید ناخالص داخلي با نفت 4.6 درصد و تولید ناخالص داخلي بدون نفت 2.8 درصد بوده است. در مورد رشد بخشهای اقتصادی آمده است، بخش كشاورزي 2.3، استخراج نفت خام و گاز طبيعي 10.2 ، ساير معادن 2.3، صنعت 1.8، توزيع گاز طبيعي 6، تامين آب و برق 4.4 ، ساختمان 2.2 و گروه خدمات نیز 3.1 درصد نسبت به سه ماهه اول 140۲ رشد داشته اند.

🔹 هر گاه آمارهای رشد اقتصادی اعلام می شود، این پرسش در اذهان عمومی مطرح می شود که چرا اثر این رشد اقتصادی در زندگی ما مردم احساس نمی شود. از این رو گروهی، این آمار را نادرست می دانند. جورج اورول نیز در کتاب قلعه حیوانات نقل می کند که اسکوئیار اعلام کرد که تولیدات مزرعه پانصد درصد رشد کرده است اما حیوانات این آمار را درک نمی کردند آنان احساس می کردند به غذا نیاز دارند نه به آمار.

🔹 با وجود این، از آنجا که علم اقتصاد یک علم داده محور است و در صورت کنار گذاردن داده های رسمی، مبنایی برای تحلیل و توصیف نخواهد داشت از این رو اقتصاددان بالاجبار به آمار اعتماد می کند. در این صورت، باید به این سوال پاسخ داد که چرا رشد اقتصادی اعلام شده در زندگی مردم احساس نمی شود.
از چند منظر می توان پاسخی به این پرسش داد.

🔹 اول، فرض کنیم فردی به چاهی به عمق صد متر سقوط کرده است و مدت زمانی است که در این وضعیت به سر می برد، به مرور زمان چشمان او به تاریکی چاه و شرایط عادت می کند. حال اگر او یک متر بالا بیاید، آیا احساس رضایتمندی و تغییر خواهد کرد؟ به ویژه اینکه اگر نااطمینانی نسبت به تداوم خروج از چاه داشته باشد. هر چند تغییر در وضعیت او رخ داده ولی این میزان تغییر نمی تواند احساس خوشایندی را به وی منتقل کند و او هنوز خود را در چاه می بیند.
اقتصاد ایران نیز پس از تحریم سال 90، در طول یک دهه متوسط نرخ رشد نزدیک به صفر را تجربه کرده است و درآمد سرانه کشور نزدیک به سی درصد کاهش یافته است. طبیعی است کاهش شدید سطح زندگی و تداوم آن موجب شده است تا رشدهای کوچک، احساس تغییر را منتقل نکند.

🔹 منظر دوم به روند رشد اقتصادی بخشهای اقتصادی و مقایسه آن با سه ماهه پایانی سال 1402 توجه دارد. به عنوان مثال روند رشد اقتصادی بخش کشاورزی در سال 1402، رشد منفی با نرخ کاهنده را به ترتیب شش ماهه اول سال منفی 4.4 درصد بوده و در نه ماهه به منفی 2.9 درصد کاهش یافته و در پایان سال به منفی 2.4 درصد کاهش یافت.
حال طبیعی است که اقتصادی که رشدهای منفی را تجربه کرده، با رشد 2.3 درصدی، موجب احساس افزایش رفاه نمی شود.

🔹 منظر سوم، ترکیب رشد بخشهای اقتصادی است. بخش های کشاورزی 2.3 ، صنعت 1.8 و ساختمان2.2 و معادن غیرنفتی 2.3 درصد شد داشته اند که همگی از رشد کل کمتر بوده و همه این بخش ها که بیشترین ارتباط پیشین و پسین را دارند، رشد مناسبی نداشته اند. این در حالی است که بخش خصوصی عمدتا در بخش یادشده فعال هستند. بنابراین چنانچه تسنیم گزارش می دهد، فرصت های شغلی ایجاد شده در سه ماهه نخست سال جاری کمتر از 25 هزار نفر بوده اند ( تسنیم، 27 / 6 / 1403). در واقع مهمترین عامل رشد اقتصادی به عامل نفت و گاز با 10.2 درصد تعلق دارد که عمدتا به دلیل خام فروشی است از این رو صادرات این بخش نیز بالاترین رشد در میان اجزاء تقاضای کل را داراست.

🔹 بنابراین چرایی عدم احساس بهبودی زندگی را می توان از این سه منظر توضیح داد. به نظر می رسد کاهش مخارج دولتی در سه ماهه نخست سال، افزایش نرخ بهره بین بانکی که اخیرا اتخاذ شد؛ سیاستی انقباضی بوده که به همراه روند کاهشی رشد بخش نفت، کاهش رشد اقتصادی را در پی خواهد داشت و زندگی را برای مردم همچنان سخت می کند.

@yousefimohamadreza
https://B2n.ir/b86894

سیاسیون_مطالعات ایران

19 Oct, 10:52


مقایسه ۱۰ جنگنده قابل خرید

در این ویدیو به سراغ معرفی و بررسی و مقایسه ۱۰ جنگنده قابل خرید در بازار جهانی برای تسلیح نیروی هوایی رفته ایم

این جنگنده ها از آمریکا ، روسیه و همچنین صنایع دفاعی اروپایی هاست

جنگنده هایی چون
F16
F15
F18
F35
Su30
Su35
Mig29
جنگنده رافال فرانسه
جنگنده تایفون اروپا
و جنگنده گریپن سوئد است

در این مقایسه به بررسی
توان موتور ، سرعت ، میزان حمل تسلیحات ، توان رادار و دیگر موارد پرداختیم


در نهایت در دو دسته گرون قیمت و ارزون قیمت اون ها رو بررسی کردیم


برای دیدن ویدیو در یوتیوب کلمه ( سیاسیون ) را سرچ بفرمایید یا بر روی لینک زیر کلیک کنید

https://youtube.com/@PoliticalSt

سیاسیون_مطالعات ایران

17 Oct, 21:55


🟢🔴 پنج سناریوی جبران کسری #بودجه

🔵 دولت باید برای عبور از بحران کسری بودجه دست به انتخاب بزند. به‌صورت کلی می‌توان گفت در‌حال‌حاضر پنج سناریو پیش روی دولت است.

✅️در سناریوی اول دولت با استقراض از بانک مرکزی می‌تواند کسری را جبران کند، اما این اقدام باعث افزایش شدید تورم می‌شود.

✅️در سناریوی دوم دولت می‌تواند با انتشار اوراق قرضه پرداخت بخشی از هزینه‌های فعلی را به آینده موکول کند.

✅️بر اساس سناریوی سوم دولت می‌تواند از منابع صندوق توسعه ملی برای هزینه‌های جاری که طبعا توسعه‌محور نیست استفاده کند.

✅️در چهارمین سناریو دولت می‌تواند با کاهش هزینه‌های خود در مسیر کاهش ناترازی بودجه گام بردارد.

✅️سناریوی آخر اصلاح قیمت سوخت و بازتوزیع درآمد آن است که به پیش‌نیازهایی مانند جلب اعتماد مردم نیاز دارد. / دنیای اقتصاد

🆔️ @yestraining

سیاسیون_مطالعات ایران

09 Oct, 13:30


جواب این ویس رو بدید همین کافیه

قانع کننده باشه برای مخاطب

سیاسیون_مطالعات ایران

09 Oct, 13:29


بسیار خب
موافق هستید یک مناظره کنیم ؟

سیاسیون_مطالعات ایران

09 Oct, 12:58


ایران و نظم نوین خاورمیانه

از جنگ ۶۵ تا برجام ۹۵

نظام جهانی و عرصه روابط بین الملل

اگر جنگ سال ۶۵ تمام می‌شد ...

اگر برجام منطقه ایی سال ۹۵ اجرا می‌شد ...

ضعف حاکمان ما در چیست ؟

راه حل چیست ؟



برای دیدن ویدیو در یوتیوب کلمه ( سیاسیون ) را سرچ بفرمایید یا بر روی لینک زیر کلیک کنید

https://youtube.com/@PoliticalSt

سیاسیون_مطالعات ایران

08 Oct, 20:33


مديريت تورم يا تعميق ركود تورمي
محمدرضا يوسفي

🔹 بانك مركزي اقدام به افزايش نرخ بهره بين بانكي كرده و از سوي ديگر كاهش مخارج دولتي در سه ماهه نخست سال جاري و افزايش سهم ماليات در بودجه حكايت از سياست انقباضي دولت مي كند. اين در حالي است كه بنابر گزارش وزارت رفاه از فصل تابستان، نرخ بيكاري در 6 استان كشور دو رقمي شده، نرخ بيكاري زنان 14.2، نرخ بيكاري فارغ التحصيلان 11.6 و نرخ بيكاري جوانان نيز 17 درصد بوده كه از ميانگين نرخ بيكاري كشور بالاتر است. همچنين بر اساس گزارش تسنيم، در فصل بهار تنها حدود 25 هزار فرصت شغلي ايجاد شده است. به نظر مي رسد رشد درآمدهاي نفتي با توجه به ظرفيت هاي بالفعل نيز نمي تواند به مانند سال هاي پيش رشد داشته باشد و از آنجا كه درآمدهاي نفتي سهم بالايي از رشد اقتصادي را به خود اختصاص مي دهند در نتيجه رشد اقتصادي نيز احتمالا كاهش خواهد يافت.

🔹 با توجه به نكات پيش گفته، اقتصاد ايران دچار ركود تورمي بوده و در اين ميان، ترجيح سياستگذار كنترل و مهار تورم بوده است تا از اين طريق اقتصاد را ثبات بخشد. از منظر سياستگذار پولي براي مديريت تورم بايد رشد نقدينگي كنترل گردد. اين ايده كه تورم همیشه و در همه جا پدیده ای پولی است، توسط فريدمن مطرح شد البته او و آنا شوارتز در 1963 اين قيد را بيان كردند كه مشروط بر اينكه رشد نقدينگي از رشد توليد پيشي گيرد. به عبارت ديگر، رشد نقدينگي به اندازه ای تورم زا است که باعث افزایش تقاضا نسبت به تولید شود.
اگر به اين قيد توجه شود، آنچه كه اهميت اساسي دارد، جهت گيري نقدينگي است. آيا خلق پول جديد در مسير رشد سريعتر تقاضا نسبت به عرضه عمل مي كند كه در اين صورت منجر به تورم خواهد شد و يا اينكه خلق نقدينگي جديد موجب رشد توليد و بهبود جانب عرضه نسبت به تقاضا خواهد شد. در اين صورت نه تنها موجب تورم نشده، بلكه مي تواند با وجود رشد نقدينگي، كاهش تورم را نتيجه دهد.

🔹 مايكل پتيس در مقاله اي به بررسي كاركرد سياست پولي در چين پرداخته است. او نشان مي دهد كه سياست هاي پولي در چين بر طرف عرضه تاثير بيشتري داشته و در نتيجه به افزايش تورم منجر نشده است. دليل اين امر ساختار بانك محور بودن اقتصاد چين، مديريت نرخ هاي بهره و جهت دهي اعتبارات و نقدينگي جديد به سمت بخش عرضه مي باشد. به نظر پتيس، اين توصيه كه رشد نقدينگي موجب تورم خواهد شد در چين از دهه 1980 به بعد و حتي ژاپن در فاصله دهه 1960 تا 2000، توصيه درستي نبوده است. در عمل به دليل تفاوت ساختار و نقش دولتها در چين و ژاپن، رشد نقدينگي موجب بهبود رونق اقتصادي شده است. تفاوتهاي نهادي دو كشور يادشده كه موجب شد تا گسترش اعتبار به سمت بخش عرضه سوق داده شود از كشورهايي كه خلق نقدينگي به سمت جانب تقاضا رفته است، اين تمایژ را رقم زده است.

🔹 به عنوان مثال بیشتر اعتبارات در چین از طریق كسب و كارها، شرکتهای دولتی، دولتهای محلی و دولت مركزي به سرمایه گذاری در زیر ساختها و بخشهاي مولد هدایت شده است. سهم خانوارها براي وامهاي بانكي كمتر و همان هم بيشتر در زمينه مسكن بوده است. در نتیجه موجب رونق اقتصادی از طریق تأثیرگذاری بر تولید شده است.

🔹ايران نيز كشوري با ساختار اقتصاد بانك محور است. همانند چين دولت دخالت هاي زيادي در اقتصاد مي كند اما دخالت هاي دولت چين به بهبود شرايط اقتصادي كمك كرده است در حالي كه دخالت هاي دولت و سياست گذاري هاي بانك مركزي موجب تعميق ركود شده است. بانك مركزي با كنترل بانكها در جهت هدايت اعتبارات جديد به سمت فعاليت هاي مولد و ريل گذاري هاي درست مي تواند ضمن رشد نقدينگي موجب افزايش عرضه شده و تورم را نيز مديريت كند. براي اين امر نگاه به اقتصاد مولد و بستن منافذ اقتصاد دلالي در كنار مبارزه با فساد از طريق شفافيت اعتبارات لازم است.

@yousefimohamadreza
https://B2n.ir/u19532

سیاسیون_مطالعات ایران

06 Oct, 13:12


در ایران هم بسیاری از احیا تمدن پارسی حرف میزنند که خاورمیانه که هیچ یونان هم باید بخشی از ما باشد

بابت این حرف ها یونان سفارت خونه بسته و گفته ایران باید از صفحه روزگار محو گردد ؟

سیاسیون_مطالعات ایران

06 Oct, 13:11


ولی همه میدونند و ما هم که این جنگ را ماشروع نکردیم بلکه ما را مجبور کردند که بجنگیم .اونا اصولاً با وجود ما مشکل دارند که با جمهوری اسلامی مگر شاه با اسراییل رابطه نداشت پس چرا همون وقت هم اندیشه از نیل تا فرات یا تا ملک سلیمان که همان شیراز ماست می‌خواستند ....پس از قبل از انقلاب با ایران مشکل داشتند نه بعد از انقلاب و شاه هم به جنبش امل سلاح میداد

سیاسیون_مطالعات ایران

06 Oct, 11:58


خوب ما جنگ رو ادامه دادیم تا به دستاوردهای دیگری برسیم اما وقتی جنگ تموم شد به هیچ کدام از دستاورد ها مد نظر نرسیده بودیم ، حالا اگه در میانه جنگ با همون شرایط پایان جنگ بی دستاورد جنگ رو خاتمه میدادیم حداقلش این بود که چند سال توان کشور رو تضعیف نمیکردیم و تحلیل نمیرفتیم ( اون وضعیتی که در انتهای جنگ داشتیم )
مسئله بعدی اینه که ۹۹٪ تحولات رو در دنیا شما باید از دید ابرقدرت ها بهش نگاه کنی چون یا اکثر تحولات دنیا من جمله جنگ ها استارتش توسط قدرت های بزرگ زده میشه یا اگر هم در ابتدا ابرقدرت های دخالتی نداشته باشن در ادامه به خاطر انعطاف و سیاست و توان بالایی که دارن نتیجه رو به نفع خودشون برمیگردونن در واقع منافع اونا اولویته نه خواسته تو ؛ حالا موضع ابرقدرت ها چی بود تو جنگ ایران ؟ بزارید این دو کشور که به لحاظ سیاسی تند و رادیکال هستن همدیگه رو بزنن و خنثی کنن ( شما مطمئن باش اگه جنگ ایران عراق نبود آمریکا کارش تو عراق به مراتب سخت تر بود ) ، تو این مورد اتفاق عجیبی که میفته طرفی که بیشتر ادعای انقلابی گری و آمریکا ستیزی داره از همه بیشتر داره تو نقشه آمریکا بازی میکنه
مسئله بعدی اینه که وقتی شما یک تصمیم اشتباه بگیری و در ادامه مسیر اشتباهی رو انتخاب کنی هر چی زمان بیشتری بگذره و تو هزینه ی بیشتری بدی، پذیرش اینکه این همه راه رو اشتباه اومدی برات مشکل تر میشه ، شما هیچوقت به مادری که ۳ پسرش رو تو جنگ از دست داده نمیتونی بگی اساس این جنگ فروش اسلحه بوده یا در راستای تضعیف دو کشور و تامین منافع قدرت های بزرگ بوده ، برعکس چون اون ۳ پسر داده و هزینه ی سنگینی داده بیشتر دوس داره که این جنگ برای اهداف مقدسی بوده باشه ... والسلام
این نظرات من بود به نظرم شروع جنگ حالا میتونیم قبول کنیم که کار از دست ایران در رفت اما در ادامه جنگ ایران باید سیاست پیشه میکرد تا کشور و مردم اینطور از بین نرن ، هر کدوم از شما که مخالفه بیاد نظرشو بگه و نظر منو نقد کنه باعث خوشحالیم میشه ، چرا بی جهت به هم فحش بدیم 🙏