كارگاه ستاره،نجوم کودک

@kargahesetare


کارگاه ستاره‌ از دریچه‌ی علم و هنر آسمان شب را به کودکان ایران نشان میدهد تا آن‌ها هم به دنیای نجوم و طبیعت زیبای آسمان شب سفر کنند.
اینستاگرام کارگاه ستاره:
https://www.instagram.com/kargahesetare/?hl=en
ارتباط با ما:
@kargahesetare_admin

كارگاه ستاره،نجوم کودک

09 Oct, 18:26


فضای سه‌بعدی در فقط علم
این کتاب با کمک تصاویر برجسته می‌کوشد تا فضایی جذاب از کهکشان و ستارگان و سیاره‌ها برای ما ایجاد کند و در عین حال با بیانی علمی و ساده، اطلاعات لازم را در اختیار ما بگذارد. در قسمت جدید برنامه‌ی «فقط علم» با عرفان خسروی و شهرزاد میرسلطانی به سراغ کتاب «واقعیت‌های سه‌بعدی از فضا» نوشته‌ی پیتر بوند رفته‌ایم.این قسمت را در کانال یوتیوب شهرکتاب مرکزی تماشا کنید.

https://m.youtube.com/@BookcityTV

#باخانواده
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

08 Oct, 15:17


قسمت جديد برنامه فقط علم به كتاب‌های نجوم کودکان اختصاص دارد.
در این قسمت به سراغ کتاب "واقعیت‌های سه بعدی از فضا" نوشته‌ی پیتر بوند رفته‌ایم.
این برنامه را میتوانید به زودی از کانال یوتیوب شهرکتاب مرکزی تماشا کنید.
#خبر
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

01 Oct, 12:18


موزه رضا عباسی با همکاری کارگاه ستاره برگزار میکند:
به مناسبت هفته جهانی کودک در کارگاه تماشای آسمان از دریچه کتاب صورالکواکب قصد داریم همراه کودکان شویم تا با بررسی یکی از مهم‌ترین نسخه‌های خطی در زمینه دانش نجوم به بحث و آموزش در مورد صورت‌های فلکی، تاریخ علم و جایگاه نسخ خطی در تاریخ نجوم بپردازیم.کودکان در این کارگاه بازدید هدفمند از موزه و‌ همچنین نسخه موجود از کتاب صورالکواکب در موزه رضا عباسی را همراه با کارشناسان تجربه خواهند کرد.سپس در کارگاه با صورت‌های فلکی و رصد آسمان با چشم غیرمسلح و تاریخچه آن و همچنین با یکی از مهم‌ترین نسخه‌های خطی در این زمینه، کتاب صورالکواکب، اثر عبدالرحمن صوفی آشنا خواهند شد.طی کارگاه با نمایش فیلم و تصاویر و همچنین با انجام فعالیت‌های گوناگون با کودکان تلاش خواهیم کرد مطالب در ذهن کودکان ماندگار شود و در کنار آموزش مطالب سعی خواهیم کرد بر پرورش خلاقیت و قوه تخیل و تفکر کودکان نیز کار کنیم. این کارگاه در دو گروه سنی مجزا به صورت رایگان برگزار خواهد شد. به دلیل محدودیت ظرفیت ثبت‌نام جهت حضور در این کارگاه الزامی است.
زمان: جمعه، سیزدهم مهرماه
گروه سنی هفت تا نه سال: ساعت ۱۲-۱۰
گروه سنی ده تا دوازده سال: ساعت ۱۵-۱۳
جهت انجام ثبت‌نام میتوانید به دایرکت اینستاگرام صفحه موزه رضاعباسی مراجعه کنید.
به امید دیدار کودکان!
#آموزش
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

01 Oct, 12:18


موزه رضا عباسی با همکاری کارگاه ستاره برگزار میکند:
به مناسبت هفته جهانی کودک در کارگاه تماشای آسمان از دریچه کتاب صورالكواكب.
توضيحات مربوط به اين كارگاه را در پست زير مطالعه كنيد.
#آموزش
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

17 Sep, 18:19


اگر کودک دارید به دست‌های کوچک آن‌ها اعتماد کنید و باور داشته باشد کلاس‌ نجوم برای کودک شما محلی برای رشد و یادگیری است و نه عرصه رقابت.در سال‌های اخیر به خصوص در سنین پیش دبستان بارها و بارها در کنار والدین عزیزی قرار گرفتیم که مداد را به هدف خلق اثری بهتر از کودک گرفته و فرصت آموختن، پرورش تخیل و خلاقیت و دیگر مهارت‌های کودک را ناخواسته از او دریغ کردند.توجه داشته باشید که هر کودک را باید در گذر زمان تنها با خودش سنجید و از سوی دیگر کارهای کودکان مانند نقاشی در هر گروه سنی ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد و به سادگی قابل تشخیص است.اگر کودک شما نمیتواند رنگ‌آمیزی یکپارچه داشته باشد، اگر از خط بیرون میزند، اگر اشکال هندسی را نمیتواند به خوبی ترسیم کند و…هیچ ایرادی ندارد.کار کودک شما نمود ماهیت هر سن و دوره از زندگی است و با گذر زمان و در کنار آموزش رشد خواهد کرد و تکامل خواهد یافت.
#باخانواده
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

17 Jun, 19:52


در زمان‌های گذشته هنگامی که انسان‌ها به آسمان‌شب چشم دوختند با گروهی از ستارگان تصویر پهلوانی بر زانو نشسته را در ذهن ساختند که به آن صورت‌فلکی جاثی یا هرکول گفته میشود.این صورت‌فلکی که در جمع نخستین صورت‌های فلکی قرار دارد در زیر آسمانی نسبتا تاریک قابل رصد کردن است.همچنین در این صورت فلکی خوشه ستاره‌ای کروی درخشان جاثی که در فهرست مسیه با شماره ۱۳ مشخص میشود، قرار دارد.این خوشه‌ستاره‌ای که در آسمان‌های تاریک همچون ستاره‌ای محو دیده میشود شامل حدود ۳۰۰۰۰۰ ستاره در فاصله ۲۳۰۰۰ سال نوری از زمین است.
#دانش
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

10 Jun, 18:34


اگر کودک و نوجوان بالای ده سال دارید به تماشای میهمانی سیاره‌ها دعوت‌شان کنید!
در ویژه برنامه این آسمان شب است که به بهانه صف آرایی تعدادی از سیارات منظومه‌‌شمسی تهیه و پخش شد، کودکان و نوجوانان فرصت آن را خواهند داشت تا از چیستی و چگونگی این پدیده مطلع شوند و از سوی دیگر این امکان را خواهند داشت که با هر یک از سیارات منظومه‌شمسی از منظری نو آشنا شوند.
برنامه این آسمان شب است به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور را میتوانید هم اکنون از کانال یوتیوب این برنامه تماشا کنید.

https://m.youtube.com/watch?v=LsXDo7oCCPk&pp=ygUd2KfbjNmGINii2LPZhdin2YYg2LTYqCDYp9iz2Ko%3D

#خبر
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

13 May, 18:38


سخنی با خانواده‌ها به بهانه فعالیت‌های این روزهای خورشید.
حتما شما نیز طی روزهای گذشته از تماشای تصاویر شفق‌های قطبی در گوشه و کنار دنیا به وجد آمده‌اید.شاید کودک شما نیز این تصاویر را دیده باشد و در کنار لذت تماشا، در مورد آن‌ها کنجکاو شده باشد.این مسئله برای ما بسیار حائز اهمیت است.چرا که پدیده‌ها و رخداد‌های نجومی میتوانند بهانه‌ای بسیار خوب برای علاقه‌مند کردن کودکان به طبيعت آسمان‌شب باشند.بسیار کسانی هستند که با تماشای یک پدیده نجومی مانند یک خورشید گرفتگی یا تنها با رصد یک شب بارش‌شهابی به دنیای نجوم علاقه‌مند شده‌اند.با توجه به این امر این روزها فرصت مناسبی است که از دقیق‌ترین و صحیح‌ترین منابع علمی و خبری بهره بگیرید.در مورد این نورهای رنگی زیبا با کودکان خود صحبت کنید، از آن‌ها بپرسید که آیا دلیل شکل‌گیری آن‌ها را میدانند؟ برای آن‌ها توضیح دهید که ارتباط میان شکل‌گیری شفق‌ها و ستاره منظومه‌شمسی، خورشید به چه صورت است؟ به این بهانه میتوانید سفری ماجراجویانه به دل خورشید را همراه کودک خود آغاز کنید.سفری که میتواند سرآغاز سفرهای دیگر به گوشه و کنار کیهان باشد.
#باخانواده
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

20 Mar, 08:26


سفره هفت‌سین بر فراز زمین در ایستگاه فضایی بین‌المللی که به همت خانم یاسمین مقبلی برپا شد بهانه‌ای باشد تا آمدن نوروز را به تمام کودکان این سیاره و خانواده‌هایشان از هر نقطه این سیاره که هستند تبریک بگوییم و آرزو کنیم همانطور که از فضا سیاره زمین مرزی ندارد و به‌سان یک نقطه آبی کمرنگ یکسان و یکپارچه و در آرامش است، سال جدید برای تمام کودکان این سیاره سالی پر از صلح و آرامش و خوشی باشد.
آسمان زندگی‌تان پر از ستاره!
نوروز مبارک.

#باخانواده
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

06 Mar, 18:35


كارگاه ستاره،نجوم کودک pinned Deleted message

كارگاه ستاره،نجوم کودک

02 Mar, 06:29


نقاشي‌های دانش آموختگان کارگاه ستاره، کودکان سرزمین‌مان در ایستگاه فضایی بین‌المللی و بر فراز سیاره‌مان، زمین به نمایش درآمد.همزمان با سفر خانم یاسمین مقبلی به ایستگاه فضایی بین‌المللی با کودکان در کارگاه ستاره از ایشان و سودای سفر به فضا، شهامت رویای بزرگ داشتن و رسیدن به آن‌ها و همچنین آنچه از فضا از سیاره‌مان دیده میشود، نقطه آبی کمرنگ صحبت کردیم و کودکان هرکدام آنچه را از این قصه در ذهن داشتند بر روی کاغذ آوردند تا پیامی باشد از اعماق وجود آن‌ها به اعماق فضا.به همت و لطف جناب آقای پوریا ناظمی، نقاشی‌ها به دست خانم یاسمین مقبلی رسید و ایشان نیز با مهر فراوان ذوق کودکان را پاسخ دادند و با نمایش نقاشی‌های کودکان از فضا و بر فراز زمین بار دیگر به ما یادآور شدند که زمین ما در پهنه کیهان چیزی به جز یک نقطه آبی کم‌ رنگ یکپارچه نیست.
از سرکار خانم یاسمین مقبلی و جناب آقای پوریا ناظمی و تمام دوستان کوچک‌مان و خانواده‌هایشان در کارگاه ستاره و همچنین سرکار خانم شهرزاد میرسلطانی، معلم کودکان بابت نوشته شدن این برگ خاطره‌انگیز کمال تشکر را داریم.
#خبر
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

22 Jan, 19:15


کتاب‌های نجوم و کودکان.
اگر کودک ما علاقه‌مند به دنیای نجوم‌ و طبیعت شگفت‌انگیز آسمان شب است و اگر در این زمینه علاقه‌مند به مطالعه است آیا همواره باید به سراغ کتاب‌های علمی رفته و حقایق علمی از نقاط گوناگون فضا را یاد بگیرد؟
پاسخ ما خیر است.کتاب‌ها به سان بال پرواز برای کودکان هستند و حال چه بهتر که گاهی این بال از جنس تخیل و خلاقیت باشد.در کلاس‌های نجوم کودکان کارگاه ستاره گاهی اوقات سری به جهان شگفت‌انگیز داستان‌های علمی تخیلی میزنیم.در کلاس با متدهای قصه‌گویی داستان‌هایی از آسمان‌شب را روایت میکنیم که با چاشنی علم و تخیل نوشته‌ شده‌اند.این جنس از کتاب‌ها و قصه‌هایشان از چند منظر میتوانند در آموزش نجوم به کودکان موثر واقع شوند.کودک به صورت غیرمستقیم حقایق علمی را میشنود، ذهن او درگیر میشود و همچنین قوه تخیل او تقویت میشود و اگر این فعالیت به صورت تعاملی یا همراه با شیوه‌های قصه بازی انجام شود، خلاقیت کودک و همچنین دیگر جنبه‌های وجود او مانند توانایی برقراری ارتباط با دیگران افزایش خواهد یافت.در کنار خواندن این کتاب‌ها گاهی میتوانید از کودک خود بخواهید خود یک نویسنده داستان‌های علمی تخیلی باشد! اجازه دهید آنچه را از دنیای نجوم آموخته است با تخیل و خلاقیت خود ترکیب کند و سپس قصه علمی تخیلی خود را در قالب یک داستان برای شما روایت کند.همچنین میتوانيد او را در نوشتن و تصویرسازی کردن کتاب خود همراهی کنید.نتیجه شگفت‌انگیز خواهد بود!
#راهنماي_والدين
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

22 Jan, 19:14


کتاب‌های نجوم و کودکان.
اگر کودک ما علاقه‌مند به دنیای نجوم‌ و طبیعت شگفت‌انگیز آسمان شب است و اگر در این زمینه علاقه‌مند به مطالعه است آیا همواره باید به سراغ کتاب‌های علمی رفته و حقایق علمی از نقاط گوناگون فضا را یاد بگیرد؟
در پست زير مطالعه كنيد.
#راهنماي_والدين
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

20 Jan, 18:38


آیا کهکشان‌‌ها در فضا تنها هستند؟
همراه ما یک سفر کیهانی را به دل فضا آغاز کنید.ممکن است با خود فکر کنید کهکشان‌ها در فضا تنها هستند اما هرکدام از کهکشان‌ها که همچون جزایری در پهنه کیهان غوطه‌ور هستند، خود عضوی از گروهی از کهکشان‌ها هستند، که به آن‌ها گروه‌ محلی کهکشان‌ها گفته میشود.در هر گروه محلی تعدادی از کهکشان‌ها قرار دارند.به‌ عنوان مثال کهکشان راه‌شیری ما نیز خود عضوی از یک گروه کهکشانی ‌است که در آن چند کهکشان از جمله کهکشان مشهور آندرومدا و همچنین کهکشان مثلث قرار دارد.در یک گروه محلی امکان دارد کهکشان‌ها با یکدیگر برخورد کنند و حتی ادغام شوند و‌ کهکشانی بزرگتر را بسازند.منظره برخورد دو کهکشان چیزی شبیه به یک رقص کیهانی است و ممکن است در آینده کهکشان ما، راه‌شیری و کهکشان همسایه‌اش، آندرومدا یک رقص کیهانی را آغاز کرده و با یکدیگر برخورد کنند.اما جای نگرانی نیست، چرا که این برخورد تا میلیاردها سال دیگر رخ نخواهد داد!
#دانش
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

17 Jan, 18:43


‏در بلندترین شب سال، جایزه مروج علم سال ۱۴۰۲ بنیاد چراغ،به بهانه گفتن از آسمان‌شب، سهم جامعه کودکی و همچنین تقدیم به کودکان ایران زمین شد تا با روشن نگه داشتن این چراغ به ما و پس از ما یادآوری کنند که آن‌ها نیز قسمت مهمی از جامعه ترویج علم هستند.
‏این جایزه مبارک کودکان باشد.
‏⁧ #خبر ⁩
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

15 Jan, 19:31


آموزش نجوم به مثابه یک پل.
در سال‌های گذشته بسیار دیده‌ایم و شنیده‌ایم که آموزش نجوم به کودکان میتواند به مثابه یک پل عمل کند و نه تنها کودکان را با دنیای نجوم آشنا کند بلکه میتواند نقش موثری در شکل‌گیری علاقه کودکان به دنیای علوم، هنر، فناوری، مهندسی و ریاضیات را بازی کند.اما حال از تجربه‌ای تازه در این زمینه تصمیم داریم با شما صحبت کنیم.پیغام را بخوانید، از طرف مادر یکی از شاگردان کارگاه ستاره از آمریکا ارسال شده است.در یک سال گذشته که بخش بین‌الملل کارگاه ستاره به صورت رسمی و جدی آغاز به کار کرده است و کلاس‌های بین‌الملل هماهنگ با منطقه‌های زمانی متفاوت در قاره‌های گوناگون زمین تشکیل شده‌اند، تجربه‌ جدیدی را در آموزش نجوم به کودکان کسب کرده‌ایم.در حال حاضر در کنار بسیاری از کودکان از روستاها و شهرهای ایران، از بیش از چهل نقطه جهان کودکان در کارگاه ستاره مشغول یادگیری نجوم هستند.بسیاری از این کودکان دوزبانه هستند و یا خارج از ایران متولد شده‌اند و آشنایی کمی با زبان‌فارسی دارند.در کلاس‌های بین‌الملل کارگاه ستاره ما یکی از اصول را بر آن گذاشتیم که از آموزش نجوم به مثابه پلی میان علم و زبان بهره ببریم و تلاش کنیم تا کودکانی که در خارج از مرزهای ایران زندگی میکنند به این بهانه با زبان فارسی آشنا شوند چرا که آشنایی با زبان مادری، مانند دروازه‌ای است به تمدن، فرهنگ و ادبیات یک سرزمین.
شادمانیم که تا به امروز این تجربه برای ما و دوستان کوچک‌مان در خارج‌ از مرزهای ایران لذت‌بخش بوده است و امیدواریم با گام‌های کوچک اما پیوسته میراث این سرزمین را به بهانه طبیعت آسمان‌شب، به کودکان ایرانی در هر نقطه جهان برسانیم.
#باخانواده
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

15 Jan, 19:31


آموزش نجوم به مثابه پلی میان علم و زبان.
در نوشته زیر داستان این پیغام را از یکی مادران دانش‌آموزان کارگاه ستاره از آمریکا بخوانید تا از تجربه شگفت‌انگیز ما با کودکان ایرانی، در خارج از مرزهای ایران آشنا شوید.
#باخانواده
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

08 Jan, 19:22


در سال ۲۰۰۴ میلادی سازمان فضایی اروپا با ارسال فضاپیمای رزتا یک سفر ماجراجویانه در منظومه‌شمسی را
به مقصد دنباله‌دار 67P آغاز کرد.
هدف این ماموریت مطالعه و بررسی این دنباله‌دار که از بقایای منظومه‌شمسی اولیه در نظر گرفته میشود بود.
سرانجام پس از یک سفر ده ساله فضاپیمای رزتا به دنباله‌دار را ملاقات کرد و با تبدیل شدن به نخستین فضاپیمایی که به دور یک دنباله‌دار میچرخد و آن را از نزدیک مطالعه میکند، تاریخ‌ساز شد.
همچنین فضاپیمای رزتا سطح‌نشین فیله را با خود حمل میکرد.این سطح‌نشین از فضاپیما جدا شد و بر سطح دنباله‌دار به منظور مطالعه ساختار آن فرود آمد.فرود سطح‌نشین فیله چندان موفقیت آمیز نبود، چرا که با فرود آمدن در نقطه‌ای نادرست که چندان نور خورشید به سطح‌نشین فیله نمیرسید، منبع انرژی خورشیدی آن تحت تاثیر قرار گرفت و اندک اندک رو به خاموشی رفت.اما در همان مدت زمان نه چندان طولانی اطلاعات ارزشمندی را درباره ترکیب و ساختار این دنباله‌دار ارائه کرد.
فضاپیمای رزتا تا سال ۲۰۱۶ به ماموریت خود ادامه داد و با بررسی و‌ مطالعه دنباله‌دار به هنگام نزدیک شدن به خورشید، اطلاعات مهمی را از تحولات دنباله‌دار در این هنگام اختیار دانشمندان قرار داد.سرانجام ماموریت این فضاپیما با برخوردی برنامه‌ریزی شده از قبل با سطح دنباله‌دار به پایان رسید.میراث این فضاپیما تا به امروز رسیده است و داده‌های علمی فضاپیمای رزتا از گذشته تا امروز همچنان به تحقیقات علمی در مورد منشاء منظومه‌شمسی ما کمک می‌کند.
#دانش
🆔 @kargahesetare

كارگاه ستاره،نجوم کودک

08 Jan, 19:22


در مورد ماجراجویی رزتا و فیله در این پست مطالعه کنید و تصاویر شگفت‌انگیز این ماموریت فضایی را تماشا کنید.
#دانش
🆔 @kargahesetare

1,844

subscribers

333

photos

31

videos