منهاج

@kanalitasawfhd


💐 اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّد ﷺ 💐

📚 نشر علوم عقیدتی و فقهی در مذهب امام شافعی

◾️ارتباط: @Qaderi84

منهاج

22 Oct, 20:22


💢 فضیلت سوره تبارک....

عبدالله بن عباس رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما می فرماید ڪه رسول الله ﷺ فرمودنــد: دوست دارم سوره تَبَارَكَ الَّذِی بِيَدِهِ الْمُلْكُ در قلب هر مومنی باشد.

📚 منابــع :
مسند عبد بن حمید 603
المتمنین ابن ابی الدنیا 133
معجم الڪبیر الطبرانی 11616
مستدرڪ الصحیحین حاڪم 2120
شعب الایمان امام ابوبڪر بیهقی 2277


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

منهاج

22 Oct, 20:16


💢 زنان و مردان ذاڪر....

ابوسعید خدری و ابوهریره رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما می فرمایند ڪه رسول الله ﷺ فرمودنــد: هر ڪس در شب بیدار شود و همسرش را نیز بیدار ڪند و هر دو نفر دو رکعت نماز [تهجد] بخوانند [و در روایتی خانواده خود را بیدار کرده و نماز خواندند]، نام آنها در زمره زنان و مردانی ڪه بسیار خداوند را ذڪر می کنند [ذاڪر] نوشته خواهد شد.

📚 منابــع :
ابــن ماجه 1335
مسند بزار 8281
مسند ابویعلی 1112
ابــوداود 1309 ــ 1451
ابــن حبان 2568 ــ 2569
مصنف ابن ابی شیبه 6675
معجم الصغیر الطبرانی 227
ســنن الڪبری البیهقی 4529
معجم الاوسط الطبرانی 2989
ســنن الڪبری النسائی 1403 ــ 11517
مستدرڪ الصحیحین حاڪم 1230 ــ 3614


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

منهاج

22 Oct, 17:17


💢 امام جعفر صادق از دیدگاه اهل سنت و جماعت...

◾️بخش دوم:

امام ذهبی می فرماید: ویژگی‌ ها و فضائل جعفر بن محمد زیاد است و بخاطر آن بزرگواری و سیادت و فضل و علم و شرفش، صلاحیت خلافت بر مسلمین را داشت. امام نووی علما بر امامت و جلالت و سیادت و بزرگواری جعفر بن محمد اتفاق نظر دارند.

ابن تیمیه حرانی می فرماید: جعفر بن محمد بالاتفاق امامی از امامان دین است و بعد از او کسی همانندش نیامده است ‌و بسیاری از مشاهیر علماء و ائمه مانند مالڪ بن انس، شعبه، سفیان ثوری، ابن جریج، ابن عیینه و یحیی بن سعید القطان از محضر او اخذ علم کرده اند.

استاد خیرالدین زرکلی می فرماید: جعفر بن محمد باقر بن علی زین‌العابدین بن حسین نوه رسول خدا ﷺ، از بنی‌ هاشم و قبیله قریش بود، کنیه‌اش اباعبدالله و لقبش صادق و ششمین امام از ائمه دوازده‌گانه در نزد امامیه به شمار می رود او از بزرگان تابعین بشمار می‌ رود و در علم و دانش دارای منزلتی رفیع است و جماعت زیادی از او کسب علم کرده‌اند ڪه از جمله آنها امام ابوحنیفه و امام مالک هستند و لقبش صادق است به خاطر این ڪه هرگز کسی از او دروغ نشنیده است و در خبرهای مربوط به او آمده است ڪه وی دربرابر خلفای بنی‌عباس بسیار با جرأت بوده است.

امام ابوبکر کلابادی، ابوالحسن جلالبی هجویری و شیخ فرید الدین عطار نیشابوری امام جعفر صادق را از بزرگان و ائمه و اقطاب اهل تصوف بر شمرده اند و اهل تصوف متفق القول اند ڪه شیخ بایزید بسطامی از ایشان تعلیم و تربیت طریقت را یافته است.

امام صادق می فرماید ڪه اجماع آل محمد بر سه چیز است: اینکه بهترین سخنان درباره ابوبڪر و عمر گفته شود و اینکه بسم الله الرحمن الرحیم در نمازهای جهری بصورت جهری و آشکار خوانده شود و اینکه نمازهای قضا شده شب و روز خوانده شود.

معاویه بن عمار می فرماید: از جعفر بن محمد شنیدم ڪه فرمود: هر کس صد مرتبه بر حضرت محمد ﷺ و اهل بیت ایشان صلوات بفرستد خداوند متعال هم صد حاجت و نیاز او را بر آورده می ڪند.

امام صادق در سال هشتاد هجری قمری در مدینه به دنیا آمد و در سال یکصد و چهل و هشت هجری در سن شصت و هشت سالگی از دنیا رفت و در قبرستان جنة البقیع به خاک سپرده شد.

📚 منابــع :
الاعلام خیر الدین زرکلی
منهاج السنه ابن تیمیه حرانی
تاریخ اسلام امام ذهبی شافعی
تهذيب الاسماء واللغات امام نووی
سِيَرُ أعلام النُّبلاء امام ذهبی شافعی
المجموع بشرح المهذب نووی شافعی
کشف المحجوب امام ابوالحسن هجویری غزنوی الهجویری
التعرف لمذهب اهل التصوف امام ابوبڪر محمد بن اسحاق ڪلابادی بخاری


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

منهاج

22 Oct, 17:04


💢 امام جعفر صادق از دیدگاه اهل سنت و جماعت...

◾️بخش یڪم:

حضرت امام ابو عبدالله جعفر بن محمد الصادق العلوی الفاطمی الهاشمی القریشی ششمین امام از سلسله ائمه اهل بیت پیامبر ﷺ و از بزرگان سلف صالح و از امامانی است ڪه در امر دین به او اقتدا می شود.

ایشان فرزند حضرت امام محمد باقر و مادرش حضرت ام فروه دختر قاسم بن محمد نوه حضرت ابوبڪر صدیق است از این رو امام صادق از جانب پدر نوه حضرت علی و از جانب مادر نوه حضرت ابوبڪر صدیق است و حضرت ابوبڪر جد مادری امام صادق و تمام ائمه و سادات بعد از ایشان به حساب می آیند و خود امام جعفر صادق بارها به این نسب شریف خویش افتخار ڪرده است و آن را فضیلتی برای خود بر می شمرده است و می فرمود: ابوبڪر دو بار مرا به دنیا آورده [یعنی حضرت ابوبڪر از دو سر پدربزرگ من به حساب می آید] زیرا همانطور ڪه اشاره شد مادرشان ام فروه دختر قاسم پسر محمد پسر سیدنا ابوبڪر صدیق است و مادر ام فروه نیز اسماء دختر عبدالرحمن پسر حضرت ابوبڪر است.

حضرت صادق همیشه بر غلات و مخالفین صحابه می تاخت و آنان را نفرین می ڪرد و هرگاه می شنید ڪسی به حضرت ابوبڪر اهانتی می ڪرد به شدت عصبانی می شد و از این روست ڪه در میان طرق عرفانی و تصوف طریقت علیه نقشبندیه از جانب حضرت امام جعفر صادق به حضرت ابوبڪر صدیق می رسد زیرا امام صادق طریقت صدیقیه را از پدر بزرگش حضرت قاسم بن محمد و او از حضرت سلمان فارسی و او از حضرت ابوبڪر صدیق اخذ نموده است.

امام صادق می فرمود شفاعت پیامبر ﷺ شامل حالم نمی شود اگر نسبت به ابوبڪر صدیق اسائه ادب کنم و ابوبڪر و عمر را دوست نداشته باشم و از دشمنانشان بیزاری نجویم. روزی ڪسی درباره حضرت ابوبڪر و عمر از ایشان سوال ڪرد حضرت صادق فرمود تو درباره دو مردی از من سوال می ڪنی ڪه از میوه های بهشت می خورند.

امام ذهبی می فرماید شهادت می دهم ڪه چنین فرموده هایی از امام صادق نسبت به حضرات شیخین [ابوبڪر و عُمر] متواتر است و جعفر براستی صادق بود در آنچه ڪه می گفت ولی خداوند روی ڪسانی را سیاه ڪند ڪه بنام او دروغ پردازی می کنند.

حضرت جعفر صادق از کسانی چون پدرش امام محمد باقر، عطا بن ابی رباح، عروة بن زبیر، نافع عمری و پدر بزرگش حضرت قاسم بن محمد و جمعی دیگر حدیث روایت ڪرده است.

جماعت زیادی از او روایت حدیث نموده و شاگرد محضر ایشان بوده ڪه برخی از آنان عبارتند از: پسرانش امام موسی کاظم و سید علی العریضی، امام مالڪ بن انس صاحب الموطاء، امام ابوحنیفه، ابان بن تغلب، سفیان بن عیینه، سفیان ثوری، مسلم بن خالد زنجی، یحیی بن قطان، معاویة بن عمار دهنی، ابن جریج و...

روزی از امام ابوزرعه رازی درباره چند تن از محدثین من جمله امام صادق و سهیل و علاء سوال شد ڪه کدامیک بهتر هستند؟ امام ابوزرعه فرمود: جعفر بن محمد با آنها یکی نمی شود و درباره ڪسی چون جعفر صادق اصلا سوال نمی شود [زیرا وثاقت و جلالت او اظهر من الشمس است].

امام ابوحنیفه من کسی را فقیه تر از جعفر بن محمد ندیده ام. عمرو بن ابی مقدام می گوید: هرگاه به جعفر بن محمد نگاه می ڪردم می دانستم او از نسل پاک پیامبران است.

اسحاق بن راهویه گفت به امام شافعى گفتم: جعفر بن محمد نزد تو چگونه است؟ شافعى گفت: شخصیتی کاملا مورد اعتماد و اطمینان کامل من است.

◾️ادامه دارد....


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

منهاج

22 Oct, 16:44


💢 چگونگی صلوات فرستادن بر پیامبر ﷺ....

موسی بن طلحه رَضِیَ اللّهُ عَنْه می فرماید: از زید بن خارجه رَضِیَ اللّهُ عَنْه در مورد صلوات پرسیدم. او گفت من از رسول الله ﷺ پرسیدم، فرمودنــد: بر من صلوات بفرستید و در دعا بکوشید و بگویید: پروردگارا؛ بر محمد و بر آل محمد صلوات و درود فرست.

⬅️ زید بن خارجه رَضِیَ اللّهُ عَنْه می فرماید: از رسول الله ﷺ پرسیدم و گفتم: یا رسول الله ﷺ چگونه بر شما صلوات بفرستیم. فرمودنــد: بر من صلوات بفرستید و سپس بگویید:

بَارِكِ اللَّهُ عَلَى محمدٍ وَعَلَى آلِ محمدٍ، كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَآلِ إِبْرَاهِيمَ، إِنَّكَ حميدٌ مجيدٌ

⬅️ زید بن خارجه رَضِیَ اللّهُ عَنْه می فرماید: گفتیم یا رسول الله ﷺ ما کیفیت سلام را دانستیم چگونه بر شما صلوات بفرستیم؟ فرمودند بگویید:

اللَّهُمَّ بَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَآلِ إِبْرَاهِيمَ، إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ

📚 منابــع :
سنن نسائی 1292
مسند احمد 1716
معجم الڪبیر الطبرانی 5143
شرح مشکل الآثار الطحاوی 2230
الآحاد والمثانی ابن ابی عاصم 2000
الصلاة علی النبی ابن ابی عاصم 18 ــ 19
سنن الڪبری النسائی 1308 ــ 7823 ــ 9991 ــ 10301
حِلیَة الأولِیاء وَ طَبَقَاتُ الأصفِیَاء للإمَام أبُو نَعِیم الإصفَهانی الشَّافِعی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

منهاج

22 Oct, 16:28


💢 دعا برای از بین نرفتن عقل و شعور....

حضرت سفیان ثوری رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرماید: هر ڪس روزی یک مرتبه بگوید لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ قَبْلَ كُلِّ شَيْءٍ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ بَعْدَ كُلِّ شَيْءٍ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ يَبْقَى وَيَفْنَى كُلُّ شَيْءٍ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ

این ذڪر او را ڪفایت می ڪند از غم و نگرانی و وسوسه شیطان و تا زمانی ڪه زنده است عقل و شعورش پا برجا می ماند.

📚 منبــع :
الدعاء امام ابوالقاسم الطبرانی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

منهاج

22 Oct, 15:25


💢 از فضایل و برڪات صلوات...

امام حافظ شمس الدین سخاوی رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرماید ڪه همانا به برڪت فرستادن صلوات بر حضرت رسول الله ﷺ:

۱↫مال انسان زیاد می شود.

۲↫صد نیاز و حاجت انسان، بلکه بیشتر نیز برآورده می شود.

۳↫صلوات عبادت است.

۴↫صلوات از محبوبترین کارها نزد خداوند متعال است.

۵↫صلوات فقر و نداری را از بین می برد.

۶↫شخصی ڪه بر پیامبر ﷺ صلوات می فرستد نزدیکترین انسان به آن حضرت ﷺ است ڪه خود و فرزندش و فرزند فرزندش نیز از این خیر و برڪت بهره می برند.

۷↫صلوات مایه تقرب و نزدیکی به خداوند و پیامبر ﷺ است.

۸↫صلوات باعث روشنایی [بر روی پُل صراط] می شود.

۹↫صلوات باعث پیروزی بر دشمن می شود.

۱۰↫صلوات قلب انسان را از نفاق پاک می ڪند.

۱۱↫صلوات باعث می شود مردم آن شخص را دوست بدارند.

۱۲↫صلوات باعث دیدن پیامبر ﷺ در خواب می شود.

۱۳↫صلوات از بهترین و سودمندترین و پر منفعت ترین ڪارها در دنیا و آخرت است.

📚 منبــع :
القول البدیع فی الصلاة و السلام علی الحبیب الشفیع امام شمس الدین محمد سخاوی شافعی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

منهاج

22 Oct, 13:17


💢 دعای رفع غم و اندوه...

انس بن مالڪ رَضِیَ اللّهُ عَنْه می فرماید ڪه رسول الله ﷺ وقتی نمازشان را به پایان می بُرد، دست راستشان را بر پیشانی خود می کشید و سپس می فرمودنــد:

أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ، اللَّهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الْهَمَّ وَالْحَزَنَ

"گواهی می دهم ڪه هیچ معبود بحقی جز خداوند بخشنده و مهربان وجود ندارد، پروردگارا؛ غم و اندوه را از من دور بگردان".

📚 منابــع :
الدعاء الطبرانی 658 ــ 659
مسند الفردوس الدیلمی 1956
عمل الیوم واللیلة ابن السنی 112
تاریخ أصبهان ابی نعیم ج 2 ص 66
معجم الاوسط الطبرانی 2520 ــ 3202
حِلیَة الأولِیاء وَ طَبَقَاتُ الأصفِیَاء للإمَام أبُو نَعِیم الإصفَهانی الشَّافِعی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

منهاج

22 Oct, 12:51


💢 فضیلت دفن اموات در ڪنار قبور افراد صالح...

ابوهریره رَضِیَ اللّهُ عَنْه می فرماید ڪه رسول الله ﷺ فرمودنــد: مُردگانتان را در میان قوم صالحان دفن ڪنید، زیرا مُرده از همسایه بد رنج می برد چنانچه زنده از همسایه بد ناراحت است.

📚 منابــع :
الموضوعات ابن جوزی
مسند الفردوس الدیلمی 337
حِلیَة الأولِیاء وَ طَبَقَاتُ الأصفِیَاء للإمَام أبُو نَعِیم الإصفَهانی الشَّافِعی

◾️امام قُرطُبی رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرماید ڪه علمای ما می فرمایند: سنت است ڪه مرده را نزد قبور افراد صالح و در محل دفن اهل خیر و صلاح به نیت تبرڪ و توسل به حق تعالی دفن ڪرد، تا رحمت حق تعالی شامل حال میت گردد. و از دفن مرده در ڪنار غیر افراد صالح دوری ڪنید، تا مبادا به دلیل همجواری با افراد گناه ڪار و مشاهده احوال آن ها مطابق آن چه در روایات آمده، مورد اذیت واقع شود.

◾️امام ابن قدامه حنبلی رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرماید ڪه دفن ڪردن میت‌ در بقاع شریفه و قبرستانی ڪه انسان های صالح و شهیدان زیادی در آن دفن شده اند مستحب است، تا این ڪه برڪت آن ها به مرده برسد.

◾️امام عبدالحق اشبیلی مالڪی رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرماید: سنت است ڪه سرپرست امور میت جنازه را به قبرستانی ببرد ڪه صالحان و انسان های نیک در آنجا دفن هستند و در ڪنار اهل خیر و صلاح او را دفن ڪند و به خاطر تبرک جویی و توسل به آنان میت را در جوارشان سکنی دهد و همچنین از قبور انسان های بد دور سازد تا اینکه بخاطر همسایگی آنان آزار نبیند.

◾️روایت است از عبدالله پسر امام احمد حنبل رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى ڪه وصیت ڪرد او را در باب التبن [محله ای در بغداد] دفن ڪنند. گفتند چرا چنین وصیتی می ڪنید؟ گفت: یقین دارم ڪه در "باب التبن" پیامبری دفن شده است و اگر در همسایگی پیامبری دفن شوم بهتر از آن است ڪه در جوار پدرم دفن شوم.

◾️ابوعلی حسن بن احمد فقیه رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى روایت می ڪند ڪه هنگامی مادر "قطیعی" از دنیا رفت او را در کنار احمد بن حنبل رَضِیَ اللّهُ عَنْهُ به خاک سپرد و پس از گذشت چند شب او را در خواب دید و گفت: خداوند با تو چه ڪرد؟ گفت: فرزندم! خداوند از تو خشنود باشد، مرا کنار ڪسی دفن ڪردی ڪه هر شب جمعه رحمتی بر قبر او می بارد ڪه شامل تمام مردگان اهل قبرستان می شود و من نیز از آنانم.

◾️شیخ تقی الدین ابن تیمیه حرانی می فرماید: عبادت ڪردن در ڪنار قبر از آن چیزهایی است ڪه عذاب میت را تخفیف می دهد، همچنین عذاب میت کم می شود بخاطر همسایگی اش با شخص صالحی ڪه در کنار او دفن شده است و روایات معروفی در این باب روایت شده است.

📚 منابــع :
التذڪرة امام قُرطُبی مالڪی
الفتاوی الڪبری ابن تیمیه حرانی
طبقات الحنابلة امام ابن رجب حنبلی
المغنی امام ابن قدامه مقدسی حنبلی
مناقب امام احمد حافظ ابن جوزی حنبلی
تذکرة الموتی والقبور ثناءالله پانی پتی حنفی
العاقبة فی ذڪر الموت و الآخرة امام عبدالحق اشبیلی مالڪی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

منهاج

22 Oct, 12:48


💢 تدبری در قرآن....

وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ ۖ وَسَتُرَدُّونَ إِلَىٰ عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ

"بگو: عمل ڪنید، پس بزودی خداوند، و پیامبرش و مؤمنان اعمال شما را خواهند دید، و به زودی به سوی خدای دانای پنهان و آشڪار، باز گردانده می شوید، پس شما را به آنچه انجام می دادید؛ آگاه می ڪند".

توبه 105

⬅️ مفسر قرآن امام مجاهد بن جبر مخزومی رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرماید: این تهدیدی است از جانب خداوند نسبت به کسانی ڪه مخالف دستوراتش عمل و از فرمان پروردگار سرپیچی می ڪنند ڪه یقینا در روز قیامت اعمالشان بر خدا و پیامبر ﷺ و مؤمنان عرضه می گردد.

حافظ ابن ڪثیر رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرماید: یقینا این امر در روز قیامت تحقق پیدا می ڪند و اعمال بر خدا و رسول خدا ﷺ و ایمانداران عرضه می گردد و این معنای فرموده خداوند است ڪه می فرماید:

يَوْمَ تُبْلَى السَّرَائِرُ

"روزی ڪه اسرار باطنی شخص آشکار می شود". طارق 9

ولی خداوند در دنیا هم گاهی اوقات اعمال و ڪردار برخی از انسانها را برای مردم آشکار و دستش را رو می ڪند و حتی خداوند متعال اعمال زندگان را بر اقوام و نزدیڪان آن شخص در عالم برزخ نیز عرضه می ڪند چنان ڪه از جابر بن عبدالله رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما روایت است ڪه رسول الله ﷺ فرمودنــد: همانا اعمال شما بر نزدیکان و خویشاوندانتان در قبرهایشان عرضه می گردد، اگر اعمال نیکی از شما ببینند خوشحال می شوند و اگر اعمال بدی را ببینند می گویند: پروردگارا؛ به آنها الهام ڪن ڪه طاعت و عبادت تو را انجام دهند.

📚 منبــع :
تفسیر القرآن العظیم ابن ڪثیر دمشقی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD

1,949

subscribers

2,286

photos

1,322

videos