پژوهش ایرنا

@irna_research


گزیده تولیدات اداره کل پژوهش و بررسی‌های خبری ایرنا


صفحه پژوهش در خبرگزاری ایرنا:

https://www.irna.ir/service/research

پژوهش ایرنا

22 Oct, 14:19


🔶 چرا مردم باید متقاضی اجرای پزشک خانواده باشند؟ بررسی برنامه‌ای با ۲۰ سال اجرای آزمایشی (۲)

🔺 «افشین صفایی» فعال صنفی حوزه سلامت به پژوهش ایرنا می‌گوید: اکنون در کلانشهرها مراجعه به پزشکان متخصص بیشتر است و برای تغییر این الگو، باید پزشکان خانواده را تربیت کنیم که این نگاه متفاوت را تغییر بدهند؛ به خصوص این‌که با بار مراجعه بالای بیماران مواجهیم.

🔺 به گفته «ابراهیم نوری گوشکی» متخصص پزشک خانواده اگر این طرح به درستی اجرا شود، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای غیرضروری کاهش پیدا می‌کند. به طور مثال سرانه مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران، چهار برابر میانگین جهانی است. همچنین هزینه درمان بیماری مزمن مثل دیابت و فشار خون کاهش پیدا می‌کند. با اجرای نظام ارجاع و سطح‌بندی خدمات، مراجعه به متخصصان کاهش پیدا خواهد کرد.

🔺 «طاهره چنگیز» رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان می‌دارد: در شهرهای بزرگ، دنبال کردن بیماری‌های مزمن اتفاق نمی‌افتد و ارتباط بین متخصص و فوق تخصص و پزشک خانواده وجود ندارد و مراقبت‌های ماهانه برای یک بیمار دیابتی انجام نمی‌شود.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

22 Oct, 11:37


🔶 خلاء رهبری حماس چگونه پر می‌شود؟

🔺 پس از شهادت «یحیی سنوار»، این سوال مطرح است که چه کسی رهبر حماس می‌شود؛ آیا رهبر بعدی از داخل تونل‌های غزه انتخاب خواهد شد یا از میان بخش سیاسی حماس در خارج از غزه؟

🔺 «محمدعلی حسن‌نیا» کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا به پژوهش ایرنا می‌گوید: حماس راهبرد جدیدی را در چند ماه اخیر دنبال کرده است مبنی بر اینکه گروه‌های کوچک و دسته‌های سه تا پنج نفره را برای جنگ در غزه مهیا می‌کند که الزاما با هم در ارتباط مستقیم هم نیستند. از سوی دیگر محمد سنوار برادر یحیی از افراد بسیار کارکشته حماس است و به نظر می‌رسد یکی از گزینه‌های بالقوه برای مدیریت میدان نبرد باشد.

🔺 اکنون دو سناریو برای ادامه فعالیت حماس وجود دارد؛ یکی اینکه حماس گزینه‌ای واحد برای جایگزین سنوار معرفی کند که به نظر می‌رسد فردی خارج از غزه باشد که این موضوع، تحولی در این زمینه است، زیرا هنیه و سنوار که مسئول دفتر سیاسی بودند هر دو ابتدا در غزه مسئولیت داشتند. سناریوی دوم شورای رهبری است که گزینه ضعیف‌تری است.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

21 Oct, 08:27


🔶 دغدغه‌های زیست‌محیطی؛ شکار دوربین مستندسازان

🔺 تحلیل موضوعی مستندهای «چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ کوتاه تهران» نشان می‌دهد مستندهای زیست محیطی با ۲۳ درصد، بیشترین حجم موضوعی آثار مستند این دوره را به اختصاص داده‌اند. آسیب‌های اجتماعی و زنان خانواده، اولویت بعدی فیلم‌سازان بوده است.

🔺 فیلم «بازگشت به لوگا» در سه بخش بهترین پژوهش، بهترین فیلم مستند و بهترین فیلم شصت و نهمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان مهروشید نامزد و موفق به دریافت تندیس بهترین فیلم مستند این دوره شد.

🔺 «سرنوشت» زندگی دختری نوجوان به نام سحر و پدرش رحیم است؛ داستانی سرشار از تردید، عشق و جستجو برای یافتن معنا و جاودانگی در دل چالش‌های زندگی.

🔺 «شرور» مستندی است که دیپلم افتخار بیستمین جشنواره فیلم کوتاه نهال را به دست آورد. سازنده اثر به طور مستقیم به مراسم عروسی اشرار رفته تا نوع برخورد و کنش‌های آنها را ضبط و ثبت کند.

🔺 مستند «کوهستان یک روایت زنانه» به طور ویژه سوژه کولبری را مدنظر قرار داده است و تبعات مختلف آن را بررسی کرده است.

#پژوهش_فرهنگی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

21 Oct, 06:34


🔶 گزارشگری ورزشی یا راه رفتن روی اعصاب بیننده؟

🔺 آنچه در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود، نوعی حاشیه‌پردازی برخی گزارشگران ورزشی است و این مساله هم شنونده و هم بیننده را نه تنها عصبانی، بلکه از روند بازی و شور و هیجان آن دور می‌کند. شما کافی است به یک گزارش انگلیسی گوش دهید تا بفهمید تفاوت از کجا تا کجاست.

🔺 نخستین انتظار بیننده تلویزیونی از گزارشگر، روراست بودن و صداقت او است؛ در واقع گزارشگر باید اشتباه‌هایش را بپذیرد و بلافاصله ضمن اصلاح، در صورت لزوم از بیننده پوزش بخواهد.

🔺 برخی تصور می‌کنند اگر در گزارش‌های خود، فریاد بلندی بکشند، به هیجان گزارش می‌افزایند اما در واقع، جملات احساسی و فریادهای گزارشگر تا زمانی قابل قبول است که تمرکز بیننده را از بازی دور نسازد.

🔺 اشتباه بیشتر گزارشگران کنونی فوتبال در کشور این است که تفاوت بین گزارشگری، مفسری و کارشناسی را رعایت نمی‌کنند.

🔺 کارشناسان رسانه «نکته‌بینی و نکته‌سنجی، تسلط بر چند زبان خارجی، اطلاع از رویدادهای دنیای ورزش، نداشتن غرور و مطالعه کافی» را از لوازم گزارشگری بیان کرده‌اند.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

21 Oct, 06:13


🔶 سایه جنگ خاورمیانه بر انتخابات آمریکا؛ نخستین رئیس‌جمهور زن یا تکرار ترامپ؟

🔺«کامالا هریس» معاون بایدن و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در یک کارزار انتخاباتی سنگین، رقابتی تنگاتنگ را با یکدیگر دارند. در برخی نظرسنجی‌ها مانند آن چه نیویورک تایمز گزارش داده هریس ۴ درصد از ترامپ جلوتر است.

🔺در میانگین نظرسنجی‌های ملی اما دو طرف تقریبا نسبت به یکدیگر مزیتی ندارند یا حداکثر تا دو درصد از یکدیگر فاصله می‌گیرند؛ بنابراین هر نوع پیش‌بینی در مورد نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در شرایط کنونی بسیار دشوار خواهد بود و ایالت‌های میدان نبرد و حساس، سرنوشت نهایی را رقم خواهند زد.

🔺با وجود برتری چهار درصدی هریس در نظرسنجی سفارش‌داده شده از سوی The Post اما بیشتر رای‌دهندگان احتمالی ترجیح می‌دهند نامزد جمهوری‌خواه به مسائل مهمی مانند تورم، مهاجرت و مشاغل رسیدگی کند. در این نظرسنجی، هریس با ۵۱ درصد نسبت به ۴۷ درصد ترامپ، پیشتاز بود اما به نظر می‌رسد تک تک روزهای باقی‌مانده تا انتخابات، این آمار قابلیت جابه‌جایی دارد و پیشتاز می‌تواند تغییر کند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

20 Oct, 08:53


🎥 تهدیدات و فرصت‌های کنونی پیش روی ایران و جبهه مقاومت/ بخش دوم میزگرد چهره غرب آسیا بعد از طوفان‌الاقصی

🔹 پس از تشدید تنش‌ها در منطقه و برخورد سخت میان اسرائیل و جبهه مقاومت، معادلات مربوط به بازدارندگی چگونه به سود جمهوری اسلامی ایران و هم‌پیمانان تهران رقم خواهد خورد؟ این پرسش مهمی است که کارشناسان حاضر در میزگرد پژوهش ایرنا به آن پاسخ دادند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش‌های #میزگرد پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید

🆔 @IRNA_research

پژوهش ایرنا

20 Oct, 07:55


🔶 حماسه‌سرایی در شبکه‌های اجتماعی برای رهبر حماس

🔺 شهادت «یحیی سنوار» موج گسترده‌ای از واکنش‌ها را در بین کاربران شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت. تصاویری با جزئیات بیشتر از این شهید، وضعیت پوشش و چهره‌ی او، اسلحه و لوازمی که در جیب خود به همراه داشت، خلاف ادعاهای رژیم اسرائیل و رسانه‌های وابسته به آن در طول این سال‌ها در مورد سنوار را ثابت کرد.

🔺 ضربه نهایی بر پیکره‌ دروغ‌های صهیونیستی درباره این فرمانده قهرمان، انتشار ویدئویی ۴۷ ثانیه‌ای توسط پهپاد اسرائیلی بود که لحظات پایانی زندگی سنوار را به تصویر کشید؛ ویدئویی که ارتش رژیم صهیونیستی برای قدرت‌نمایی منتشر کرد اما بر خلاف هدفی که دنبال می‌کرد،‌ به نماد مقاومت و ایستادگی یک قهرمان مبارز مقابل دشمن تا واپسین دقایق عمرش تبدیل شد.

🔺 قهرمانی که با جسمی زخمی و خسته پس از سال‌ها مبارزه، پس از گذراندن سال‌ها اسارت و شکنجه در زندان‌های رژیم صهیونیستی، روی مبلی در میان خرابه‌های یک ساختمان نشسته و در حالی که نفس‌های آخر را می‌کشد، چوبی را به سوی پهپاد رژیم اسرائیل پرت می‌کند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

20 Oct, 07:42


🔶 وفاق ملی؛ پشتوانه محکم موفقیت سیاست خارجی

🔺 جمهوری اسلامی ایران تنها با اتکا به یک مولفه از میان مولفه‌های متعدد قدرت ملی نمی‌تواند سیاست خارجی موثری را طراحی و اجرایی کند. در شرایط کنونی ایران به یک استراتژی شبکه‌ای نیاز دارد که همه عوامل قدرت ملی در آن مورد توجه و بهره‌برداری قرار بگیرند.

🔺 نکته ظریفی که در این میان وجود دارد و حاصل تجارب ایران در جنگ تحمیلی با عراق است، این است که مؤلفه‌های قدرت ملی از وزن یکسانی برخوردار نیستند و حتی در صورت ضعف و نابرابری توان کشور در حوزه‌های اقتصادی، نظامی و رسانه‌ای با دشمن، برخورداری از حمایت‌های مردمی یکدست و وفاق ملی می‌تواند ورق بازی را به نفع ما برگرداند.

🔺 وفاق یعنی آحاد جامعه و همه احزاب و گروه‌ها، فارغ از نگرش‌های حزبی و منافع فردی و گروهی، همگی به نفع یک امر مقدس یعنی «منافع ملی» با یکدیگر همکاری کنند و مانع آن شوند که اختلاف نظر آنها به دستاویزی برای دشمنان و لطمه به منافع کشور و مردم تبدیل شود.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

19 Oct, 11:38


🎥 سه سال فعالیت قرارگاه جمعیت؛ موفق یا ناموفق؟

🔹 وزارت بهداشت در سه سال گذشته با تشکیل قرارگاه جمعیت یکی از اولویت‌های مهم خود را اقدام برای بهبود شاخص‌ رشد جمعیت و افزایش موالید قرار داده بود. اکنون با گذشت سه سال از فعالیت این قرارگاه باید بررسی کرد که عملکرد این قرارگاه چقدر موفقیت‌آمیز بوده است؟

#پژوهش_اجتماعی

گزارش‌های #ویدئو_پژوهش را اینجا ببینید

🆔 @IRNA_research

پژوهش ایرنا

19 Oct, 09:57


🔶 فارن ‌پالیسی: دیگرانی می‌آیند و راه سنوار را ادامه می‌دهند

🔺به نوشته نشریه آمریکایی، «یحیی سنوار» در حالی که حمله خود را در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی می‌کرد، می‌دانست اسرائیلی‌ها واکنش غیرقابل‌تصوری را به فلسطینی‌ها تحمیل خواهند کرد. اسرائیلی‌ها اکنون در بارهای تل‌آویو مرگ سنوار را جشن می‌گیرند اما به‌زودی واقعیت دوباره خود را نشان خواهد داد.

🔺آیا کسی «خالد الوزیر» را به خاطر می‌آورد؟ «عباس موسوی» چطور؟ «فتحی شقاقی» چه؟ «احمد یاسین»؟ آنها هیولاهای گذشته اسرائیل بودند. الوزیر با نام جنگی ابوجهاد شناخته می‌شد و همراه با «یاسر عرفات» رهبری شاخه مسلح فتح را برعهده داشت.

🔺شقاقی یک پزشک بود که جهاد اسلامی فلسطین را هدایت می‌کرد، موسوی پیش از «نصرالله» رهبر حزب‌الله بود و احمد یاسین بنیانگذاری حماس را برعهده داشت. با وجود مهارت اسرائیلی‌ها در انتقام‌جویی، آنها هرگز نتوانستند به مقاومت پایان بدهند.

🔺مقاومت جزء مهمی از هویت است. به همین دلیل بود که سنوار علاقه داشت در پایان با گلوله تانک اسرائیلی بمیرد و نه در بستر.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

19 Oct, 09:00


🔶 مرگ یحیی‌ها تولد توده‌های مبارز است

🔺 در زمانه‌ای که عده‌ای شیپور پایان جهان را سر دادند و از همه خواسته بودند تسلیم شوند و در روزگار قهرمانان فیک و فانتزی در فیلم‌های سرگرم‌کننده جعل کردن؛ تصاویر لحظات آخر زندگی و مبارزه یحیی سنوار نشان داد هنوز هم جایی هست که اگر ظلم و ستم باشد مقاومت هم هست. حتی با تنی زخمی و در یک‌ دست تکه‌ای چوب!

🔺 در این بین، ناگهان برایم دیالوگ ماندگار فیلم‌ ناخدا خورشید تداعی‌ شد. جایی که ناخدا به زنش می‌گوید برو آن تفنگم را بیار! ‏منطق ناخدا ساده است. تا زمانی که زن و بچه شیخ ماجدها نان می‌خورند، زن و بچه ناخدا خورشیدها هم باید نان بخورند. وگرنه یک روزی ناخدا خورشید تفنگ بر می‌دارد و شیخ ماجد را می‌کشد و به دل دریا می‌زند.

🔺 منطق زندگی همین است: یا حداقلی از صلح عادلانه و حق را به همگان می‌دهی، حتی اگر ابرقدرت جهانی باشی، یا آنان برای حق‌شان خواهند جنگید. فلسطینی‌ها هم از همین منطق پیروی می‌کنند.

#پژوهش_فرهنگی

ادامه را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

19 Oct, 08:41


🔶 سنوار و تاریخ‌سازی؛ صهیونیست‌ها و خطای تاریخی

🔺 هر چند بسیاری تغییر در راس حماس را از زاویه سمت‌وسوی تحولات مربوط به جنگ غزه و احتمالات مربوط به آتش‌بس مورد توجه قرار می‌دهند اما این گمانه‌زنی‌ها تحث تاثیر مباحث مربوط به آثار عمیق‌‎ترِ شهادت «یحیی سنوار» بر فرایند مقاومت، قرار گرفته است.

🔺 «معصومه فاریابی» پژوهشگر حوزه بین‌الملل به پژوهش ایرنا می‌گوید: با نگاهی به تجربه عملیات‌هایی مانند حذف بن لادن می‌بینیم غربی‌ها به خصوص آمریکایی‌ها دیگر نمی‌گذارند از دشمنانشان چگواراسازی صورت گیرد. اگر اسرائیلی‌ها از حامی اصلیشان یعنی آمریکا بیشتر آموخته بودند، چنین خطایی مرتکب نمی‌شدند که اجازه اسطوره‌سازی از سنوار را با نمایش آخرین لحظات مقاومتش بدهند.

🔺 به گفته «رحمت مهدوی» کارشناس مسائل سیاسی، قرن جدید، قرن موشک‌ها، بمب‌ها و جنگنده‌ها است که فرماندهان را در اتاق‌های امن و بسته عملیات می‌نشاند تا فرزندان ملت را راهی جنگ کنند ولی سنوار به سبک فرماندهان جنگ‌های قدیم در وسط میدان بود و قهرمانانه از آرمان‌های خود تا لحظه آخر دفاع کرد.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

18 Oct, 10:19


🎥 جنگ میان نیروهای مقاومت و اسرائیل چرا و چگونه آغاز شد و فرجام آن چیست/ بخش نخست میزگرد چهره غرب آسیا بعد از طوفان‌الاقصی

🔹 از دید کارشناسان حاضر در میزگرد، رویارویی یک سال گذشته میان صهیونیست‌ها و جبهه مقاومت رویدادی اجتناب‌ناپذیر بود که باید در دل آن منافع و اهداف بازیگران مختلف را جست‌وجو کرد.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش‌های #میزگرد پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید

🆔 @IRNA_research

پژوهش ایرنا

18 Oct, 08:35


🔶 راه رسیدن به بازدارندگی جدید برابر اسرائیل/ میزگرد چهره غرب آسیا بعد از طوفان‌الاقصی (بخش دوم و نهایی)

🔺 «جواد حقگو» عضو هیات دانشگاه تهران بر این باور است که  جنگ از مفهوم خطی خود خارج شده و ماهیت هیبریدی پیدا کرده است؛ پس آینده تحولات منطقه را باید در سطوح تحلیل میانی و ذره‌ای هم تحلیل کرد. با این حال، سطح تحلیل کلان در رقم زدن آینده این تحولات تاثیر اساسی دارد. دولت کنونی جمهوری اسلامی هم این مساله را خوب متوجه شده و از نگرشی چند وجهی این ماجرا را نگاه می‌کند.

🔺 به گفته «جعفر عظیم زاده» استاد دانشگاه، در نظریه جنگ‌های نامتقارن اصل بر این است که ارتش کلاسیک اگر پیروز نشود، شکست خورده و ارتش نامتقارن اگر شکست نخورد، پیروز شده است. رژیم صهیونیستی هم بعد از یک سال هنوز نتوانسته به اهداف اولیه که خودش تعیین کرده برسد.

🔺 «غلامعلی سلیمانی» دانشیار دانشگاه تهران پیش‌بینی می‌کند: در بلندمدت منطقه به سمت یک ثبات نسبی حرکت خواهد کرد و روندهای دیپلماتیک جایگزین درگیری‌های نظامی خواهد شد.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش #میزگرد پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

17 Oct, 08:38


🔶 «خاورمیانه‌ جدید»؛ رویایی که تعبیر نمی‌شود

🔺 جهان دیگر به صورت یک تک قطبی با برتری ایالات متحده دیده نمی‌شود و به سوی نظمی چند کانونی حرکت می‌کند. در این حالت هر کدام از مناطق جهان، یک یا چند کانون قدرت اصلی خواهند داشت که تحولات اصلی در آن منطقه و ترتیبات و مناسبات آن منطقه را تحت شعاع قرار می‌دهند.

🔺 منطقه غرب آسیا نیز مستثنی نبوده و تحولات آن در راستای تغییرات نظم امنیتی و سیاسی در منطقه است. غرب آسیا از دیرباز صحنه تقابل ایران، ترکیه و عربستان (دوره های خلافت عربی در سده‌های گذشته) برای تعیین قدرت برتر و کانون قدرت منطقه بوده است.

🔺 با افول قدرت ایران پس از عصر نادرشاه و با سقوط امپراتوری عثمانی در طول جنگ جهانی اول، نظم امنیتی منطقه نه توسط بازیگران منطقه‌ای که از سوی ابرقدرت‌های خارجی طراحی، تعیین و تنظیم می‌شد. در سال‌های ابتدایی پس از پایان جنگ جهانی اول، با معاهده «سایکس پیکو» انگلیس و فرانسه به عنوان ناظمان منطقه‌ای در غرب آسیا، نظم منطقه و مناسبات آن را تنظیم می‌کردند.

ادامه را اینجا بخوانید

#پژوهش_بین‌الملل

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

17 Oct, 08:03


🔶 ۱۴ درصد سالمندان افسرده‌اند، در خانه سالمندان ۷۰ درصد/ بررسی علل و راهکارهای درمان افسردگی در سالمندان

🔺 طبق گزارش‌های داخلی ۱۵ تا ۲۰ درصد جامعه دچار افسردگی هستند که این رقم در خانه سالمندان بیش از ۷۰ درصد است.

🔺 «الهام محمدی» مددکار اجتماعی و استادیار دانشگاه علامه طباطبایی به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: با وجود اهمیت موضوع کاهش منابع مالی سالمندان و تاثیر این مولفه بر روحیه آنان، جنبه‌های اجتماعی و فرهنگی بیشتر روی افسردگی سالمندان تاثیرگذار است تا عوامل اقتصادی، زیرا یکی از فقدان‌هایی که سالمندان تجربه می‌کنند، کوچک شدن شبکه ارتباطی آنها است.

🔺 «مریم السادات حسینی» روانشناس هم اظهار می‌دارد: مشکلات سلامتی مانند بیماری و ناتوانی، درد مزمن یا شدید، افت شناختی، آسیب دیدن ظاهر بدن به دلیل جراحی یا بیماری، همگی می‌توانند در افسردگی نقش داشته باشند؛ همچنین عواملی مانند تنهایی، از دست دادن اعضای خانواده به دلیل مرگ و میر یا جابه‌جایی، کاهش تحرک ناشی از بیماری یا از بین رفتن امتیازات رانندگی و ...

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

16 Oct, 12:17


🔶 پاسخ برندگان نوبل اقتصاد به چرایی شکاف رفاه بین کشورها

🔺«چرا برخی کشورها ثروتمند و برخی دیگر فقیرند؟» مطالعه برای پاسخ به این پرسش، برندگان جایزه‌ نوبل اقتصاد ۲۰۲۴ را مشخص کرد. این اقتصاددانان شواهد جدید و قانع‌کننده‌ای برای یکی از توضیحات این شکاف پایدار یافته‌اند: «تفاوت‌های نهادی جامعه».

🔺 دلیل اینکه در دو نیمه یک شهر، شرایط زندگی متفاوت است در جغرافیا یا فرهنگ نیست، بلکه در نهادهاست و این مساله بخشی از یک الگوست که ریشه‌هایش به دوران استعمار برمی‌گردد.

🔺 زمانی که اروپایی‌ها بخش‌های بزرگی از جهان را به استعمار خود درآوردند، در مواردی، نهادهای موجود کاملا دستخوش تغییر شد. در برخی از مستعمره‌ها، هدف، بهره‌کشی از جمعیت بومی و استخراج منابع طبیعی برای سودآوری مستعمره‌نشینان بود. در موارد دیگر، سیستم‌های سیاسی و اقتصادی فراگیری را برای منافع بلندمدت بنا کردند.

🔺اکنون هم نخبگان حاکم این نگرانی را دارند که با تغییر نظام سیاسی، منافع اقتصادی خود را از دست بدهند و به همین دلیل انتظار ندارند که مردم به آنها پاداشی برای این تغییرات بدهند.

#پژوهش_اقتصادی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

16 Oct, 09:09


🔶 واکاوی چرایی مخالفت و تقابل ایالات متحده با ایران

🔺 سه دهه پیش برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر در کتابش با عنوان «صفحه شطرنج» پیش‌بینی کرده بود یک ائتلاف عظیم متشکل از چین، روسیه و احتمالا ایران علیه هژمونی آمریکا شکل خواهد گرفت.

🔺 به عقیده آمریکایی‌ها، حل منازعه اعراب و اسرائیل به حفظ سلطه ایالات متحده بر ایران بستگی داشت. با وقوع انقلاب اسلامی، این قابلیت از آمریکایی‌ها گرفته و ایران به کشوری مستقل تبدیل شد که دیگر حاضر نبود بخشی از پازل آمریکا برای نظم منطقه باشد.

🔺 امنیت و نظم امنیتی در غرب آسیا حالا با بازیگری ایران و هم‌پیمانان شبکه مقاومت تعیین می‌شود. علت حمایت بی‌چون و چرای ایالات متحده از اسرائیل نیز ناشی از همین مساله است.

🔺 رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود به این نکته اشاره کردند که جمهوری اسلامی با نظم نوین جهانی و سلطه آمریکا مخالف است. به نظر می‌رسد همه دشمنی ایالات متحده با ایران، به اثرگذاری ایران بر نظم جهانی بازمی‌گردد.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

16 Oct, 06:59


🔶 برخورد استراتژی‌ها در خاورمیانه؛ جنگ فراگیر می‌شود؟/ میزگرد چهره غرب آسیا بعد از طوفان‌الاقصی (بخش نخست)

🔺 به گفته «جواد حقگو» دانشیار دانشگاه تهران واقعیتی که وجود دارد این است که در رژیم صهیونیستی و حتی در جریان راست افراطی اسرائیل هم یک حدی از عقلانیت وجود دارد. خودشان می‌دانند که اگر از یک سطحی بخواهند عبور کنند، موجودیت و بقای رژیم به شدت با چالش مواجه خواهد شد.

🔺 «جعفر عظیم زاده» استاد دانشگاه بر این باور است که در شرایط کنونی، بازیگران اصلی تحولات منطقه هر یک می‌کوشند از ظرفیت گروه‌های ضدسیستمی استفاده کنند تا به هر طریقی بتوانند نظم سیاسی موجود در منطقه و شبکه منطقه‌ای را به نفع خودشان استمرار ببخشند. از این زاویه دید، طوفان‌الاقصی پدیده اجتناب‌ناپذیری بود که باید اتفاق می‌افتاد.

🔺 «غلامعلی سلیمانی» عضو هیات علمی دانشگاه تهران هم تصریح می‌کند: مهم‌ترین تاثیر عملیات طوفان‌الاقصی، به حاشیه راندن رویکردهایی بود که در تقابل با مشی ایران در خصوص تقویت روندهای همگرایانه در منطقه برای حل مساله فلسطین قرار می‌گرفت.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش #میزگرد پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

15 Oct, 12:22


🔶 صفحات فارسی توئیتر اسرائیل؛ از القای دوستی با مردم تا دشمنی آشکار با جمهوری اسلامی/ بررسی مضامین چهار حساب توئیتری رژیم صهیونیستی در یک سال اخیر

🔺 بررسی کیفی چهار اکانت توئیتری پربازدید و فعال منتسب به رژیم صهیونیستی در توئیتر فارسی نشان می‌دهد سه مضمون کلی در ‌آنها به طور مشخص قابل ردیابی است: نخست؛ رجزخوانی علیه ایران و به طور کلی مسلمانان، دوم؛ ادعای همراهی و دوستی با ملت ایران و سوم؛ نفرت‌پراکنی علیه مسئولان عالی رتبه ایران، حزب الله و حماس.

🔺 اکانت‌های توئیتری منتسب به اسرائیل برای همراهی بیشتر مخاطبان خود، ترفندهای مختلفی را به کار بسته‌اند که احساسی‌کردن و اعلام دوستی و همراهی با آنها از پرتکرارترین و برجسته‌ترین این راهکارها بوده است.

🔺 اکانت توئیتری اسرائیل به فارسی قدیمی‌ترین اکانتی است که از سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) به انتشار محتوا به نفع این رژیم می‌پردازد. این حساب توئیتری، ضمن داشتن بیشترین قدمت در توئیتر، بیشترین تعداد دنبال‌کننده (نیم میلیون) و بیشترین تعداد محتوا را در میان اکانت‌های توئیتری فارسی زبان مرتبط با رژیم صهیونیستی دارد.

#داده_کاوی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔@irna_research